Beszámoló a horgászversenysport ez évi eredményeiről.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Beszámoló a horgászversenysport ez évi eredményeiről."

Átírás

1 MOHOSZ ELNÖKSÉGE Melléklet: MOHOSZ Elnökségének szeptember 26-i ülésének 6. sz. napirendjéhez E Beszámoló a horgászversenysport ez évi eredményeiről. A Magyar Országos Horgász Szövetség a évben sikeresen és zökkenőmentesen rendezte meg a versenynaptárában kiírt országos horgászbajnokságait. A bajnokságok megrendezésének költségeit továbbra is a versenyek nevezési díjából fedezi szövetségünk. A hazai rendezésű bajnokságaink finanszírozottságáról elmondható, hogy azok a MOHOSZ költségvetését nem terhelik negatívan, kiegyensúlyozottan, önmagukat fenntartva tudnak működni, sőt egyes bajnokságok nevezési díj maradványai segítik a szakág válogatottjainak nemzetközi szereplését. A nemzetközi versenysport számára ez évben Ft állt rendelkezésre, mely 13 szakág között került felosztásra. A versenysport anyagi támogatásának alapját a MOHOSZ elnökségének döntésének értelmében a tagsági díjakból befolyó horgászonkénti 40 Ft-os hozzájárulás teszi ki. A támogatás másik részét a versenyzők tagdíjából származó összeg adja ban szövetségünk a nemzetközi megmérettetéseken induló csapatait változó mértékben ugyan, de stabil pénzügyi támogatásokkal tudta segíteni, mely összegek anyagi hátteret biztosítottak a válogatottak számára től a MOHOSZ tagja lett a MOB Nem Olimpiai Sportágak tagozatának, ennek következtében a versenyzői létszám, az elért előző évi eredmények és egyéb szempontokat értékelve állami támogatást kaptunk a MOB-tól. Ez a 6, 25 millió forint nagymértékben hozzájárult, hogy csapataink valamivel jobb pénzügyi kondíciókkal vehettek részt világversenyeken. A kapott támogatásból elsősorban egyes szakágak nevezési díjait és valamennyi válogatottunk megjelenését, ruházatát tudtuk megoldani. A mozgáskorlátozott válogatott nem kis költségigénnyel tudott első ízben világbajnokságon induló. Számukra általunk folytatott lobbi munka is eredményes volt, az EMMI Sportügyi Államtitkársága 800 e Ft-al támogatta a versenyen való indulást. A 2014-es év is szép magyar sikereket hozott a nemzetközi színtérről. Eredményes nemzetközi szereplésünkhöz nagyban hozzájárult, hogy az egyes csapatokat növekedő mértekben külső támogatók is segítették a TEAM HUNGARY támogatói rendszerében. A külső támogatásokból befolyt összeg szeptemberre meghaladta a 8 millió forintot (ebből 5,24 millió készpénz, míg 3,2 millió Ft értékű eszköz, anyag támogatást a válogatottak részére. Támogatók 2014.ben: Magyar Olimpiai Bizottság (MOB); Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

2 TEAM HUNGARY rendszerben támogatók 2014-ben: Magyar Horgász, Sensas S.A., Fisch Kft, Pannonia Ethanol Zrt., Aranyponty Halászati Zrt, Pannonhalmi Pálinkárium, Maros Mix Bt., Tubertini, Haldorádó, Deáky Fishing Kft, Walterland, Timár Mix Halcsali, Dárius Kft, Exner Kft, Energofish Kft, F.I.L.M. Kft, Nógrád Megyei Horgász Egyesületek Szövetsége, Somogy Megyei Horgász Egyesületek Szövetsége, Ráckevei Duna-ági Horgász Egyesületek Szövetség, Potyka Kft (MMX), Bátonyterenye Maconka Szabadidő és Horgászsport Egyesület, TOP-MIX, Walter Hungária Kft, Jako Fémárugyár Kft, Fishing&Hunting TV, Cralusso, Silverbaits, Pontyzóna Kft 2013-ban megrendezett országos bajnokságok Műlegyező OB Immár hagyományosan az év első országos bajnoksága a műlegyező országos bajnokság. A verseny első fordulóját április 26-ra tűzte ki a versenybizottság. Sajnos az idén sem maradt el a tavaszi áradás a Pinkán és Gyöngyösön így az egyébként is igen kis létszámú mezőny, nehezen tudott halat fogni az áradó patakokban. A verseny második fordulójára szeptember 6-án került volna sor Nógrád-megyében az Ipolyfolyó letkési szakaszán, mely helyszín ideális terepe a műlegyező horgászatnak. A részt vevők kis száma és az érdektelenség miatt azonban nem került sor a versenyre. A Nógrád megyei Szövetség felkészült a verseny megrendezésére. Veterán Horgász Bajnokság május Mária Övcsatorna, Balatonújlak A verseny lebonyolítója országos szövetségünk megbízása alapján a Somogy-megyei Szövetség volt. Az évesek kategóriájába 8 fő, a 60+ korosztályba 22 fő adta le nevezését. Veterán 50-60: 1. Serman László 2. Papp József 3. Monori István Veterán 60+: 1. Czakó János 2. Zsíros András 3. Szénási Béla A verseny ideje alatt rendkívül rossz időjárás uralkodott, ezért a versenybizottságnak a vasárnapi záró fordulóba be kellett avatkoznia és 2 órás halasztással kezdődhetett meg csak a verseny. Országos Egyéni Horgászbajnokság elődöntő-döntő, Szeged-Maty-ér május ; Kunhegyes szeptember A rendezők: Csongrád Megyei Horgász Egyesületek Szövetsége, Közép-Tisza Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége. Az elődöntőre 67 horgász adta le nevezését. A legjobb 36 versenyző juthatott tovább a kunhegyesi döntőbe. A döntő a héten kerül megrendezésre. Az egyéni bajnokság az egyik legnagyobb bevételű versenyünk. Összesen Ft folyt be a nevezési díjakból. Az elődöntő bevételeiből, közel 700 ezer forintos megtakarítás keletkezett. E megtakarításból a szövetség a Nemzetek Világbajnokságán részt vevő finomszerelékes férfi válogatottunk javára 400 ezer forintot tudott átcsoportosítani.

3 VI. Ponytfogó OB Három 96 órás fordulóban, 4 klub, 24 pontyhorgásza vágott neki 2014-ben a Maconkaivíztározón, hogy megszerezze a magyar bajnoki címet. Az idén ez ismét a Maros-Mix Carp Team-nek sikerült, így ők utazhatnak a világbajnokságra, Olaszországba, Pietrafittába. A bajnokság igen jó körülmények között zajlott le, köszönhetően a helyi egyesületnek, elnökének, Dr. Dérer Istvánnak és tapasztalt csapatának. A verseny nevezési díja Ft/csapat volt. Összesen Ft folyt be, a magas pályabérleti díj miatt a verseny nullszaldós eredménnyel zárt. LI. OHCSB Velencei-tó sukorói evezőspálya július A Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége rendezte idén az OHCSB-t. Az első osztály versenyében Heves-megye kizárása miatt 11 csapat indult el. A II.osztály versengésébe 9 csapat nevezett. Újoncként üdvözölhettük a FŐHESZ csapatát, valamint visszatérőként a Zala-megyeiek horgászait. Az I. osztályban legjobbnak bizonyult a Közép- Tisza Vidéki HESZ csapata, 2. lett a Vas megyei Szövetség csapata, bronzérmet nyert a Tolna megyei Szövetség csapata. Sikerrel jutott fel a II. osztályból az első helyen Komárom-Esztergom megyei Szövetség, 2. helyen a házigazda Fejér megyei Szövetség csapata, míg harmadikként a Pest-megyei Szövetség csapata végzett. A verseny bevételei ellensúlyozták a kiadásokat, így az idén az OHCSB már kisebb pozitív mérleggel zárt. Utánpótlás OB július , 52 fiatal versenyhorgász nevezett be idén az utánpótlás korúak magyar bajnokságába. A helyszín a szolnoki Alcsi-szigeti versenypálya volt, a rendező a Közép-Tisza-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége volt Az egyes kategóriákban az alábbi eredmények születtek: U14: 1. Varga Viktor 2. Bakó Péter 3. Vidó Roland U18: 1. Varga Roland 2. Hruska Ármin 3. Szmetán Bálint U23: 1.Kiss Dániel 2. Laszlóczki László 3. Baruta Richárd A versenyen történt egy sajnálatos incidens, ebben az ügyben az OVHB fegyelmi és etikai bizottsága vizsgálatot indított. Az U18 korosztályban Fehér Ferenc Mátyás az engedélyezett 11,50 méteres bothossznál 80 cm-el hosszabb bottal horgászott. A zsűri elsőként - bár azonnali kizárás jár ez esetben - sárgalapos figyelmezetésben részesítette a versenyzőt, de az ittas édesapa botrányos viselkedése miatt végül kizárta a versengésből a sportolót. Az esettől eltekintve a verseny jó hangulatban, jó szervezéssel lezajlott. IV. Országos Feeder Bajnokság augusztus Szolnok, Alcsi-Szigeti Holt-Tisza A rendező a Közép-Tisza-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége volt. 48 feeder horgász adta le ez évben a Feeder OB-ra a nevezését. Az izgalmas, háromfordulós verseny Kocsis László győzelmét hozta, mögötte Ladányi Béla és Sipos Dávid végzett.

4 Klubcsapatok Országos Bajnoksága Szolnok Október A nevezés szeptember 15-én lezárult. Tavaly 18 csapat vett részt, az idén mindössze 11 csapat jelezte részvételi szándékát. Ennek meg vannak az okai, és az OVHB-nak ezeket a jövő nézve meg kell vitatnia. Csónakos Pergető Bajnokság Az 5 fordulós bajnokságba 20 páros adta le nevezését. Tavaly 33 csapat rajtolt el. Az idén azért ilyen kevés, mert az országos szövetségből kizárt Heves Megyei Szövetség egyesülete és a horgász ligában is aktívan közreműködő Mátrai Pergetők Egyesülete közel 5 csapatot, a Tiszafüredi HE és a Halfogók Baráti Köre is több csapatot adott korábban az OB-nak. Az idén ezek az egyesületek a bajnokság bojkottjára szólították fel versenyzőiket, tüntetve ezzel Pankotay Gellért szövetségi kapitány személye és az OVHB válogatási szabályzatmódosító döntése ellen. Az OVHB nem lehet zsarolni a kapitány leváltási szándékkal és preferált válogatási elvekkel. A bajnokságba ennek ellenére a legjobb párosok beneveztek. A versenyből eddig egy forduló zajlott le a Pátkai-víztározón augusztus 31-én, a Fejér megyei Szövetség rendezésében. További fordulók: Szeptember 21. Tisza-folyó, Balsa. Rendezi: Magyar Pergetőhorgászok Egyesülete Október Bodrog-folyó tokaji szakasza és Kengyel-tó, Tarcal. Rendezi: Magyar Pergetőhorgászok Egyesülete November 9. Deseda-víztározó, Kaposvár, Rendezi: HE-k Somogy Megyei Szövetsége Az utolsó forduló egyben az idény záróeseménye lesz. A Magyar Horgász Válogatottak eddigi szereplése évben Műlegyező VB Május 28 június 2. között került megrendezésre a Műlegyező Világbajnokság Csehországban. Szövetségünk immár harmadik alkalommal nevezte be csapatát a rangos eseményre. Válogatottunk a 28 induló ország közül 26.-ként fejezte be a versenyt. MOHOSZ finanszírozás: Ft TEAM Hungary támogatásból: Ft MOB támogatásból válogatott mezek Klubcsapat Világbajnokság június 7-8. Szlovénia Szlovéniában a radecei versenypályán tartották a Klub Világbajnokságot. A helyszín már több nagy magyar sikert megért és ezúttal is fényesen csillogó ezüstéremmel érkeztek haza a Perfect-Timár-Mix csapat tagjai. A csapat tagjai voltak: Csöregi Balázs, Kaló Zoltán, Nagy András, Timár Szabolcs, Timár Dániel, Várszegi Balázs. MOHOSZ finanszírozás: 1350 (nevezési díj)

5 Team Hungary támogatásból: Ft (etetőanyag Timár Mix) Európa-bajnokság, június Belgium Belgiumba, Bernissartba utazott a Faragó Zoltán, Nagy Benedek, Csillag László, Varga József, Walter Tamás, Magyar Gábor összeállítású válogatott csapatunk. A csapat a 24 nemzet között a 7. helyen végzett, ami elmaradt az előzetes várakozásoktól. MOHOSZ finanszírozás: Ft MOB támogatásból (nev.díj)+válogatott mezek Team Hungary támogatásból: Ft Feeder Világbajnokság, július Írország, Coachford Az ismét távoli helyszínen és a hazai vizektől messze eltérő adottságú vízen megrendezett Vb-n a 25 nemzet induló csapata közül válogatottunk a 8. helyen végzett, egyéniben a legjobb versenyzőnk, Döme Gábor a 15. lett. Ez évben nem sikerült megismételni az elmúlt két év kiemelkedő eredményeit (2012. Belgium: csapat világbajnoki ezüstérem, Erdei Attila egyéni aranyérmes Dél-Afrika: csapat világbajnoki ezüstérem, Sivák Mátyás egyéni bronzérmes. MOHOSZ finanszírozás: Ft MOB támogatásból: válogatott mezek Team Hungary támogatásból: Ft Utánpótlás VB, július Hollandia, Assen Elmaradtunk a várakozásoktól az idei hollandiai világbajnokságon ahol az U14-es csapatunk csak a 7. helyen, az U18-as a 13. helyen, míg a címvédő U23-as válogatottunk a 11 helyen végzett. Csapataink az U14 és U23 korosztályokban mind csapatban, mind egyéni számokban is éremesélyesnek számítottak. MOHOSZ finanszírozás: Ft/csapat MOB támogatásból: 483 /csapat+válogatott mezek Team Hungary támogatásból: Ft ( Ft KP+1M (Timár Mix etetőanyag) Mozgáskorlátozott Világbajnokság, augusztus 8-9. Róma A világbajnokságon első ízben indult magyar válogatott 10 nemzet közül az élen végzett, világbajnoki aranyérmes lett. Egyéniben Gurisatti Gyula versenyzőnk révén pedig az egyéni aranyérem is hozzánk került. Szövetségi kapitány. : Ulrich György 1. Magyarország 1. Gurisatti Gyula (HUN) 2. Csehország 2. Alain Schaeffer (FRA)

6 3. Horvátország 3. Bohumil Sedlacek (CZE) Gurisatti Gyulát a MOHOSZ részéről jelöltük a Nem Olimpiai Sportágak Év Sportolója díjára. ( honlapon lehet szavazni versenyzőinkre ) MOHOSZ finanszírozás: MOB támogatási forrásból ráfordítás: EMMI támogatás : Team Hungary:támogatásból: Ft Ft+válogatott mezek Ft Ft augusztus 8-9. Veterán Világbajnokság, Róma Remek szerepléssel bronzérmes lett a magyar veterán válogatott! A csapat tagjai voltak Pilán József, Varga József, Várszegi József, Varga György, Temesváry Gyula. Egyéniben Pilán József a 8. helyezett. Szövetségi kapitány.: Dr. Nagy András 1.Olaszország 2. Anglia 3. Magyarország MOHOSZ finanszírozás: Ft MOB támogatásból: nevezési díj+válogatott mezek Team Hungary támogatásból:: Ft (100E úszó+300e Timár Míx etetőanyag) augusztus Női Világbajnokság, Portugália, Coruche Walter-Barna Diána 2014-ben a világ legjobb női horgásza, egyéniben aranyérmes lett. A magyar csapat a mezőny első felében, a 6. helyen végzett. Csapattagok: Walter-Barna Diána, Rudnay Csilla, Antal Gréta, Gyulánszki Nikolett, Kovács Hajnalka. Szövetségi kapitány.: Milkovics Péter 1. Walter Barna Diána 2. Valerie Nadan (FRA) 3. Silvina Turrini (ITA) Walter-Barna Diánát a MOHOSZ részéről jelöltük a Nem Olimpiai Sportágak Év Sportolója díjára. ( honlapon lehet szavazni versenyzőinkre ) MOHOSZ finanszírozás: MOB támogatásból: Team Hungary támogatás: Ft nevezési díj válogatott mezek Ø szeptember Nemzetek Világbajnoksága, Horvátország, Sveta Marija

7 A válogatott csapat a 13. helyen végzett 37 nemzet között, ami ugyan elmarad az előzetes várakozásoktól (1-6 hely), de az irreális körülmények (áradó víz) és a hatalmas befektetett munka és más nagy horgász nemzetek gyenge szereplésének fényében (angol, olasz, belga stb ) az elért eredmény tisztes helytállásról tanúskodik. Az augusztus 6-9. között megtartott helyszíni válogató versenyen az alábbi összetételű csapat vehetett részt a VB-n: Ambrus Tibor, Erdei Attila, Pozsonyi Csaba, Nagy Benedek, Szilvási Szilárd, Magyar Szilárd. Szövetségi kapitány.: Szénási Béla. A világbajnok Hollandia csapata lett, ezüstérmet nyert Csehország, bronzérmet pedig Szerbia. MOHOSZ finanszírozás: MOB támogatásból:: Ft Ft válogatott mezek Még két nagy, világverseny vár válogatottjainkra. A pontyfogó válogatott nagy reményekkel utazik Olaszországba (szeptember ), a csónakos pergető horgászaink pedig Franciaországban (október 4-5) vesznek részt a világbajnokságon. A dobogós helyezés elérése mindkét szakág esetében meglepetés, jó eredmény lenne. A versenyek beszámolóit összeállította: Bárány Levente, versenysport szakreferens Budapest, szeptember 17. Határozati javaslat: Fürész György ügyvezető elnök A MOHOSZ a horgászversenysport ez évi, eddigi eredményeiről szóló beszámolót elfogadta. A testület gratulál a nemzetközi versenyeken kiemelkedően szereplő válogatott csapatoknak és a versenyzőknek. A hazai országos bajnokságok szervezőinek és rendezőinek köszöni a színvonalas munkát. A versenysport szervezettsége, összefogása évről-évre nő. A MOHOSZ sportági szakszövetség és a MOB Nem Olimpiai Sportágak tagozatának tagja, ebből fakadóan szükséges áttekinteni a versenysport teljes helyzetét és a sporttörvényből fakadó elvárások teljesítése érdekében az OVHB-val való egyeztetést követően a Szövetségi iroda terjessze javaslatait az Elnökség elé. MOHOSZ Elnöksége

ZALAEGERSZEGI ATLÉTIKAI CLUB

ZALAEGERSZEGI ATLÉTIKAI CLUB 20 ÉVES A ZALAEGERSZEGI ATLÉTIKAI CLUB ROYAL SPED ZALAEGERSZEGI ATLÉTIKAI CLUB 1993-2004. ZALASZÁM ZALAEGERSZEGI ATLÉTIKAI CLUB 2005-2012. A Zalaszám ZAC Jubileumi Közgyűlés Támogatói, Védnökei Dr. Zumbok

Részletesebben

A Gázművek Munkás Testedző Egyesület tekecsapatának története

A Gázművek Munkás Testedző Egyesület tekecsapatának története A Gázművek Munkás Testedző Egyesület tekecsapatának története Százados krónikák bizonyítják, hogy a tekézés leánykori nevén: kuglizás ősi magyar szokás volt. Eötvös Károly, a híres XIX. századi utazó író

Részletesebben

KRÓNIKA PÉTFÜRDŐI. Szerencsésen megérkezett a több száz tonnás rakomány

KRÓNIKA PÉTFÜRDŐI. Szerencsésen megérkezett a több száz tonnás rakomány PÉTFÜRDŐI KRÓNIKA A Pétfürdői Önkormányzat közéleti lapja XIII. évfolyam, (137.) 2015. március 19. Szerencsésen megérkezett a több száz tonnás rakomány Március 5-én a vártnál korábban hajnali 1 óra 15

Részletesebben

TAO-gráf. 2013. tavasz. Jelentés a támogatási rendszer eddigi eredményeiről

TAO-gráf. 2013. tavasz. Jelentés a támogatási rendszer eddigi eredményeiről TAO-gráf 2013. tavasz Jelentés a támogatási rendszer eddigi eredményeiről 2. Tartalom 1. A magyar futball látlelete a TAO-program indulásakor 4 2. Fejlesztési koncepció, kitűzött célok 8 3. Jogszabályi

Részletesebben

Magyar fiatalok a diákolimpiákon

Magyar fiatalok a diákolimpiákon 2014. OKTÓBER Magyar fiatalok a diákolimpiákon Mellékletünben a nemzetközi fizikai, informatikai, földrajzi és matematikai diákolimpiákon elért magyar eredményekről számolunk be. Fizikaverseny egy furcsa

Részletesebben

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ II. KORCSOPORT Fonyódliget Erzsébet Tábor 2015. május 20-21. 1 TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA K Ö S Z Ö N T Ő Kedves Diákok, kedves Pedagógusok, kedves Szülők!

Részletesebben

2012-ES HATÁROZATOK TÁRA

2012-ES HATÁROZATOK TÁRA 2012-ES HATÁROZATOK TÁRA Sorszám 1. 1/2012 szám (2012. 2. 2/2012 szám (2012. 3. 3/2012 szám (2012. Bármely nemzetközi vagy hazai versenyen csak az adott versenyre válogatott minőségben, a szövetség által

Részletesebben

Képes beszámoló a II. Nagy Tavaszi Koncertről a 8-9. oldalon

Képes beszámoló a II. Nagy Tavaszi Koncertről a 8-9. oldalon XXI. év fo lyam, 5. szám 2015. május Szigetszentmiklós Önkormányzatának lapja KISVÁROS Örökzöld dallamokkal köszöntötték a tavaszt Képes beszámoló a II. Nagy Tavaszi Koncertről a 8-9. oldalon ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

- a folyamat - A megvalósítás öt, egymástól elkülöníthetõ, de egymásra épülõ részprojektbõl állt.

- a folyamat - A megvalósítás öt, egymástól elkülöníthetõ, de egymásra épülõ részprojektbõl állt. Ez is lezárult: a Gyõr Szombathelyi projekt - a folyamat - Az igazgatóság közleményei 2006. augusztus 23-i ülésén az Igazgatóság jóváhagyta a 2006. június 28-i ülésérõl felvett jegyzõkönyvet. Elfogadta

Részletesebben

Csank: csak azért vállaltam

Csank: csak azért vállaltam XXII/38 * 2013. július 26. péntek Kincs, ami van? Rablók rejtették el a barlangban az aranyat 2. old. Minta a kosdi tankert Csank: csak azért vállaltam el, mert a váciak hívtak Az NB I-ben a Váccal bajnokságot

Részletesebben

Nyolc és fél kérdés. ám győzedelmes Húsvét. Jeles napok. Kányádi Sándor: Viseltes szóval

Nyolc és fél kérdés. ám győzedelmes Húsvét. Jeles napok. Kányádi Sándor: Viseltes szóval Lellei ú ság XX. évfolyam, 4 szám. 2011. április Fájdalmas, ám győzedelmes Húsvét E sorokat még a tavaszi tél dermedt napjaiban írom, de közeleg április, a Nagyhét és a húsvéti ünnepkör. A drámai történésekre

Részletesebben

Külügyi Igazgatóság Nemzetpolitikai Tükör II. évf. 12. szám

Külügyi Igazgatóság Nemzetpolitikai Tükör II. évf. 12. szám 1 TARTALOM HÍREK... 3 Nemzeti összetartozás bizottsága... 3 A Nemzeti összetartozás bizottsága április 23-i ülésének beszámolója Nemzetpolitika az Országgyűlésben... 5 Média... 8 Nincs hírértéke a határon

Részletesebben

önkormányzat elnöke egy városi zászlót adott át Farsang Imrének, a motorosok vezetőjének,

önkormányzat elnöke egy városi zászlót adott át Farsang Imrének, a motorosok vezetőjének, KARCAGI HÍRMONDÓ Gyermeknap 2011. XXIV. évf. 22. szám 2011. június 3. INGYENES ÖNKORMÁNYZATI HETILAP Motoros jótékonysági futam Tűzoltó bemutató, kézműves foglalkozások, arcfestés, néptánc bemutató, mazsorett,

Részletesebben

Kedves Olvasó! Esély 2010/1 3

Kedves Olvasó! Esély 2010/1 3 Kedves Olvasó! Az Esély ez évi első számát az Út a munkához program eddigi tapasztalatai ismertetésének szenteli. A program kezdettől fogva a szakmai, szakpolitikai viták kereszttüzében állt; szociálpolitikusok,

Részletesebben

Atomerőmû. Ismét nagy érdeklődés mutatkozott a Paksi Atomerőmű iránt. Elismerést adott át Pakson a miniszter. Az ötödik vietnami delegáció Pakson

Atomerőmû. Ismét nagy érdeklődés mutatkozott a Paksi Atomerőmű iránt. Elismerést adott át Pakson a miniszter. Az ötödik vietnami delegáció Pakson Atomerőmû fotó: Bodajki Ákos XXXVII. évfolyam, 10. szám Ismét nagy érdeklődés mutatkozott a Paksi Atomerőmű iránt Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. az idei évben 15. alkalommal rendezte meg Nyílt Napját és 14.

Részletesebben

Több programmal is készültek az ünnepekre

Több programmal is készültek az ünnepekre Sajnos egyre több családban a problémák okozója a megfelelő jövedelem hiánya, a munkalehetőségek csökkenése. Nagykállóban az elmúlt évek alatt közel ezer ember kapott esélyt a közmunkaprogram keretében,

Részletesebben

Patent. I. évfolyam 2. szám 2015. május. Orbán: 2018-ra négysávos autóút köti össze Egert az M3-assal

Patent. I. évfolyam 2. szám 2015. május. Orbán: 2018-ra négysávos autóút köti össze Egert az M3-assal Zabolai kirándulás Világtánc A testvérvárosi kapcsolat kialakítása érdekében füzesabonyi delegáció látogatott a székelyföldi Zabolára Nagy Csaba vezetésével. Több mint százan perdültek táncra az idei Dance

Részletesebben

Kanizsa. XXVI. évfolyam 17. szám 2014. május 8.

Kanizsa. XXVI. évfolyam 17. szám 2014. május 8. Kanizsa LOKÁLPATRIÓTA HETILAP XXVI. évfolyam 17. szám 2014. május 8. Kövessen minket okostelefonja segítségével is! Vállalkozások érdekében tájékoztattak, ám díjaztak egy szakmai kiválóságot is Több témában

Részletesebben

Ez szép teljesítmény volt! Alapvetõen az összes szakmai feladatot teljesítettük. Az eredeti terveket is sikerült túlszárnyalnunk

Ez szép teljesítmény volt! Alapvetõen az összes szakmai feladatot teljesítettük. Az eredeti terveket is sikerült túlszárnyalnunk Helyreállítják a presztízst AZ ERDÉSZETI ÉS FAIP AIPARI ARI ZRT.. ÜZEMI LAPJA 2011. március XXXVII. évfolyam 1. szám Ez szép teljesítmény volt! Alapvetõen az összes szakmai feladatot teljesítettük. Az

Részletesebben

www.szolgalat.com Lokálpatrióta hetilap Alapítva: 1992

www.szolgalat.com Lokálpatrióta hetilap Alapítva: 1992 XXII. évf. 30. szám 2013. szeptember 10. Terjesztői ára: 75 Ft www.szolgalat.com Lokálpatrióta hetilap Alapítva: 1992 Megkezdődtek a Legyen Gödöllő kerékpárosbarát város! program részeként megépülő kerékpáros

Részletesebben

SZEKSZÁRD VÁROS KÖZÉLETI HETILAPJA

SZEKSZÁRD VÁROS KÖZÉLETI HETILAPJA SZEKSZÁRDI VASÁRNAP XXIV. évfolyam. 9. szám Lapunk a www.szekszard.hu honlapon is olvasható 2014. március 16. SZEKSZÁRD VÁROS KÖZÉLETI HETILAPJA FOTÓ: KISS ALBERT Jöhet még: öt felnőtt és huszonöt gyerek

Részletesebben

Nagymaros 1. Heininger Károly átveszi az elismerõ okleveleket Szûcs Lajostól, a Pest Megyei Közgyûlés elnökétõl

Nagymaros 1. Heininger Károly átveszi az elismerõ okleveleket Szûcs Lajostól, a Pest Megyei Közgyûlés elnökétõl Nagymaros 1 2007. március 5. - a lap ingyenes! Nagymaros Város Önkormányzatának havonta megjelenõ lapja Meghívó Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját az 1848-as forradalom és szabadságharc 159.

Részletesebben

Holstein M agazin. éves a. 2012/3 www.holstein.hu 1 ISO 9001. Tanúsított cég

Holstein M agazin. éves a. 2012/3 www.holstein.hu 1 ISO 9001. Tanúsított cég 20 éves a Holstein M agazin ISO 9001 2012/3 www.holstein.hu 1 Tanúsított cég XX. XVIII. évfolyam 3. 1. szám szám 2012/3. 2010/1. A magyarországi kereskedelmi forgalomban lévő gonadorelinek összehasonlító

Részletesebben

Új pályán. A magyar kosárlabdázás megújításának stratégiai koncepciója

Új pályán. A magyar kosárlabdázás megújításának stratégiai koncepciója Mottó: 2010 ôszétôl a kosárlabdát új szabályokkal, megváltozott pályafestés szerint ûzik, itt az ideje, hogy a magyar kosárlabdázást is új pályára állítsuk! Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 1146

Részletesebben

Baranya Megyei Diáksport Tanács 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V. KORCSOPORT. Pécs, 2015. május 08-10.

Baranya Megyei Diáksport Tanács 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V. KORCSOPORT. Pécs, 2015. május 08-10. Baranya Megyei Diáksport Tanács 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V. KORCSOPORT Pécs, 2015. május 08-10. 1 K Ö S Z Ö N T Ő Kedves Diákok! Tisztelt Testnevelők, Felkészítők! Új évad, új esélyek, új sikerek!

Részletesebben

Erõt adott és erõt ad nemzeti ünnepünk

Erõt adott és erõt ad nemzeti ünnepünk Több szempontból is rendhagyóra sikerült az ünnepség, amit Lenti Város Önkormányzata az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett. A zord idõjárásban a felkért szónok, Vigh László or-

Részletesebben