HÍRKÖZLÉSTECHNIKA. 8.ea. Dr.Varga Péter János

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HÍRKÖZLÉSTECHNIKA. 8.ea. Dr.Varga Péter János"

Átírás

1 HÍRKÖZLÉSTECHNIKA 8.ea Dr.Varga Péter János

2 A védekezés lépései

3 Friss szoftverek használata Gondoskodjunk a rendszerünk folyamatos frissítéséről. Telepítsünk naprakész vírusirtót és tűzfalat. Gépünk mellett figyeljünk oda az eszközeink szoftvereire is. Azokról se feledkezzünk meg frissítéskor.

4 Cserélgessük jelszavunkat Változtassuk meg a router bejelentkező jelszavát. Sokan meghagyják az Admin, Password stb. jelszavakat. Előfordulhat, hogy a szomszéd átállítja routerünk jelszavát, így nem lesz többé hozzáférésünk.

5

6 Adminisztrációs kiskapuk bezárása Sok router alapból engedélyezi az Admin menü alatti Remote Management funkciót, amelyet arról ismerhetünk fel, hogy ott szerepel mellette a biztonságos 8080-as HTTPS port. A távoli adminisztrációt használva is betörhetnek a routerünkre, így ezt kapcsoljuk ki. Ha már van internetkapcsolatunk, és az jól működik, miért kellene azt átállítani? A különleges eseteket leszámítva erre nincs szükségünk, ezért tiltsuk le. Hasonló célokat szolgál a Telnet funkció is, ezért ezt is tiltsuk le.

7 Idegenek kiszűrése Szűrjük ki a jogosulatlan gépeket úgy, hogy csak a mi gépünknek engedjük a hálózathoz való csatlakozást. Ezt a MAC Address Filtering vagy MAC Filter alatti menüben tehetjük meg. Állítsuk be az Allow vagy Permit szűrést, és írjuk be gépünk címét. Nem mindegyik router támogatja az aktuálisan csatlakozott PC-k címeinek automatikus beírását, ezért ezeket a címeket nekünk kell kiderítenünk. Hasonló a helyzet az IP cím alapján való szűréssel is, a hacker ezt is könnyedén átlépi. Az otthoni gépek általában fix IP címet használnak, tehát nem csak az IP szűrést érdemes bekapcsolni, de a gépeknek automatikusan címet adó DHCP szervert is kikapcsolhatjuk.

8 Hozzáférés szűrése Az internethez való hozzáférést tudja megakadályozni. Mivel szűrés itt is MAC vagy IP cím alapján működik, a védelem hatékonysága az előző ponthoz hasonló. Ha tudjuk, hogy reggel 8 és este 7 között internetezünk, és például vasárnaponként soha nem használjuk a világhálót, akkor ezt is beállíthatjuk.

9 Szomszéd dolgának megnehezítése A vezeték nélküli hálózat jelzésére szolgáló SSID a legtöbb helyen default, vagy könnyen kitalálható. Írjuk át ezt egy egyedi jelszóra vagy akár mondatra is, 32 karakterig. A windows gépek, ha már egyszer találkoztak egy WLAN hálózattal, megjegyzik annak SSID-jét. Ha később egy másikhoz csatlakoznak, amelynek azonos a neve, a router beengedi őket. Ezzel a minimálisan felkészült behatolót nem, de például a szomszédunkat könnyen kitilthatjuk, ha e mellé kikapcsoljuk az SSID Broadcast funkciót, így a router nem kürtöli világgá hálózatunk nevét.

10 Titkosított rádióhullámok A WLAN legkritikusabb pontja a biztonságossága. Ha a Wireless Security menü Security Mode-jának beállítása Disable vagy Open, akkor nem vagyunk biztonságban. Ha a beállítás WEP, akkor egy kicsivel nagyobb biztonságban vagyunk, amely nem tökéletes. Ennél jobb védelmet ad a WPA és a WPA2 amely bizonyos időközönként automatikusan cseréli a kulcsát, megnehezítve annak feltörését, így a hacker programja sem tudja, hogy melyik csomagot melyik kulccsal kódolták. A kódolások jelenleg csak akkor törhetők fel, ha a WPA2 Shared Key melletti mezőbe nyolc-tíz karakternél rövidebb jelszót írunk. Készüljünk fel arra, hogy ezzel a hálózat sebessége erőteljesen visszaesik, viszont ekkor már nem törhetnek be hozzánk. A módszer lopás ellen nem véd, de kiváló a visszatartó ereje.

11 Adóteljesítmény-csökkentés A sűrűn beépített helyeken (pl. panelházakban) csökkentenünk kell az adóteljesítményt. Meg kell találni azt a pontot, ahol még megszakadás nélkül működik a hálózatunk, mert ekkor a környező lakásokban még kisebb a térerő, így csatlakozni is nehezebb. Habár jó eszközökkel akár egy kilométerről is lehallgatható a WiFi hálózat.

12 Most már biztonságos a hálózatom? NEM!!!

13 MAC filterezés Ez egy olyan típusú védekezés, mintha egy biztonsági embernek a kezébe nyomunk egy adag papírt, rajta nevekkel. Amikor be akar menni valaki az ajtón, a bacsi megnézi a névkártyát a belépni szándékozó ruháján, összehasonlítja a listával, ha rajta van mehet, ha nincs, kintmarad. A probléma ezzel az, hogy elég egy névjegykártyát megnézni, azt kitűzni a mellkasunkra, és máris beléphetünk. A WiFi hálózatoknál ugye a MAC címek ( is ) titkosítatlanul utaznak, tehát elég addig sniffelni, amíg egy kliens nem kapcsolódik a hálózathoz, és máris megvan a MAC cím.

14 SSID broadcastkikapcsolása Na ilyen nincs. Vagyis van, de csak részleges, ugyanis az SSID broadcast kikapcsolás menüpont csak a beaconingra vonatkozik. Ezen kívül még négy fajta SSID broadcast van: probe requests, probe responses, association requests, és re-association request. Tehát ezzel a hasznos funkcióval egy dolgot érhetünk el: nehezítjük saját dolgunkat. Gondoljuk végig, egy nagyobb iroda esetén lehetetlenné tesszük a roamingot, a klienseknek pedig egyesével be kell írni az SSID-t.

15 DHCP letiltása Időpocsékolás. Egy komolyabb támadónak nagyjából 10 másodpercre van szüksége, hogy megnézze a hálózati topológiát. Cserébe viszont szintén megnehezítjük a dolgunkat, amikor anyukánknak akarjuk elmagyarázni, hogy miért ( és hova! ) is kell pontokból meg számjegyekből álló érthetetlen kódsort pötyögni a céges laptopba, amikor azt otthon akarja használni.

16 AP elhelyezés Nos igen, az AP helyének meghatározása és az antennák adóerejének levétele sokak szerint egy jó védekezési mód, mert így a támadónak egész közel kell jönni ( hacker a parkolóban effektus ), hogy a hálózatunkkal valamit csináljon. Namost ezzel az a helyzet, hogy a támadónak mindíg nagyobb. Mármint az antennája. Emiatt megfelelő rálátással akár 1-1,5 kilóméterről is nézelődhet az intranetünkön anélkül, hogy egy darab autó is állna az épület előtti parkolóban.

17 Van-e akkor megoldás? 100%-os nincs

18 Mi azért elővigyázatosságból tegyük meg a következő lépéseket 1. SSID tiltása 2. MAC cím szűrése 3. Használjunk WPA2 titkosítást 4. Optimalizáljuk a teljesítményt 5. Időkorlátozzuk az adást 6. DHCP kikapcsolása 7. Gépeinkre telepítsünk naprakész tűzfalat és vírusirtót

19 19 Megvalósítási példák

20 A vizsgálat kérdései 20 Milyen károkat tud okozni egy külső támadó, aki nem rendelkezik semmilyen információval az informatikai rendszerről? Milyen károkat tud okozni egy volt munkatárs, aki ismeri a belső infrastruktúrát? Mennyire működik hatékonyan az informatikai biztonsági rendszer egy támadás alatt?

21 21 A vizsgálat menete

22 Az okostelefonok operációs rendszereinek piaci részesedése Q2 okostelefon eladás 2010 Q4 okostelefon eladás

23 Az okostelefonok operációs rendszereinek piaci részesedése

24 Miért az okostelefon 24 Laptop képernyő Okostelefon képernyő

25 Okostelefon tulajdonságai 25 Operációs rendszer Megjelenítés, kijelző Fotó Videó Internet Navigáció Android 2.3 4,27 -es érintőkijelző (480 x 800 pixel, 16 millió szín, Super AMOLED Plus) 8 megapixeles kamera fotózásra (autofókusz, dupla LED fotofény, geotagging), 2 megapixeles előlapi kamera HD videofelvétel (1080p, 30 képkocka/másodperc), fullhd videolejátszás, 3gp (mp4) formátum Szélessávú internetelérés (HSPA+ 21 / 5,76 Mbps), Wifi b/g/n, DLNA A-GPS-vevő, Google Maps térkép (internetkapcsolatot igényel), digitális iránytű Egyéb Exynos1,2 GHz-esduplamagos processzor, gyorsulás-, közelség-és fényérzékelő

26 Gyakori Wifi támadások 26 Wardriving Evil twin Lehallgatás

27 27 Támadási életciklus

28 A vizsgálat módjai I. 28 Blackbox vizsgálat A vizsgálat azt szimulálja, mint amikor egy rosszindulatú támadó a hálózatunk felé kívülről indítja a támadást Előforduló problémák: Az illegálisan üzemeltetett vezeték nélküli hálózati végpontok potenciális veszélyforrást jelentenek. Feltárásuk, beazonosításuk fontos a hálózat zártságának biztosításához

29 A vizsgálat módjai I. 29 Wardrive

30 A vizsgálat módjai I. 30 Wifi Radar

31 A vizsgálat módjai I. 31 Wifi Analyzer

32 32 Video

33 A vizsgálat módjai I. 33 WifiFofum

34 34 Video

35 A vizsgálat módjai II. 35 Greybox vizsgálat Ez a részleges információkkal rendelkező vizsgálat A módszer segítségével a hálózatot belülről vizsgáljuk meg Rendelkezünk a megfelelő azonosítókkal a belépéshez, és keressük a hálózat gyenge pontjait

36 A vizsgálat módjai II. 36 Overlook Fing

37 37 Video

38 A vizsgálat módjai II. 38 Network Discovery

39 39 Video

40 A vizsgálat módjai III. 40 Whitebox vizsgálat A vizsgálathoz minden információval rendelkezünk (azonosítók, jelszavak, beállítások, alaprajzok, stb) Ezek birtokában vizsgáljuk az hálózat felügyeleti rendszerét egy esetleges behatolás során

41 A vizsgálat módjai III. 41 PRTG Network Monitor

42 42 Video

43 A vizsgálat módjai III. 43 PRTGdroid

44 A vizsgálat módjai III. 44 WifiPokrytec

45 A vizsgálat módjai III. 45 Bird's Eye Wifi

46 IT rendszerek rizikó faktorai 46 Humanware -90% tudatlanság, figyelmetlenség, hanyagság, hűtlenség, fizikai biztonság elmulasztása Software -9% rossz konfiguráció, s/w hibák, OS hibák Hardware -1%

47 47 Körforgás

48 48

49 49

50 50 Video

ROUTER beállítás otthon

ROUTER beállítás otthon ROUTER beállítás otthon 1 Tartalom TP LINK router internet kapcsolatának beállítása... 3 WI-FI beállítás... 5 LinkSys router internet kapcsolatának beállítása... 6 WI-FI beállítás... 8 2 TP LINK router

Részletesebben

Vodafone HomeNet Használati útmutató

Vodafone HomeNet Használati útmutató Vodafone HomeNet Használati útmutató 1 A Huawei LTE Cube router Megjelenés Felső nézet Alsó nézet Huawei LTE Cube működési ábra 2 Hőelvezetési technológia A speciális kialakítás eredményeként nincsen túlmelegedés.

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router 1. A csomag tartalma Netis E1+ Router Ethernet kábel Kézikönyv 2. A készülék felépítése LED LAN/WAN bemenet WPS Gomb 2.1 LED jelzések LED

Részletesebben

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató.

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. 1. Doboz Tartalma: 3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. Rendszer követelmények Az alábbi böngészők támogatottak:ie,firefox, Google Chrome, Safari, Opera. Az alábbi operációs rendszerek

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router 1. A csomag tartalma Netis E1+ Router Ethernet kábel Kézikönyv 2. A készülék felépítése LED LAN/WAN bemenet WPS Gomb 2.1 LED jelzések LED

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó és jelszó beállitása

Részletesebben

Magyar Gyors felhasználói útmutató A GW-7100PCI driver telepítése Windows 98, ME, 2000 és XP operációs rendszerek alatt

Magyar Gyors felhasználói útmutató A GW-7100PCI driver telepítése Windows 98, ME, 2000 és XP operációs rendszerek alatt 43 Magyar Gyors felhasználói útmutató Ez a telepítési útmutató végigvezeti Önt a GW-7100PCI adapter és szoftver telepítésének folyamatán. A vezeték nélküli hálózati kapcsolat létrehozásához kövesse a következő

Részletesebben

IT hálózat biztonság. A WiFi hálózatok biztonsága

IT hálózat biztonság. A WiFi hálózatok biztonsága 9. A WiFi hálózatok biztonsága A vezeték nélküli WIFI hálózatban a csomagokat titkosítottan továbbítják. WEP A legegyszerűbb a WEP (Wired Equivalent Privacy) (1997-2003), 40 vagy 104 bit kulcshosszú adatfolyam

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó és jelszó beállitása

Részletesebben

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Fontos Amennyiben egy eszköz interneten keresztüli elérését lehetővé teszi, az illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében: előtte az alapértelmezett

Részletesebben

Foscam. FosBaby és C1 light beállítási segédlet. Okostelefon segítségével

Foscam. FosBaby és C1 light beállítási segédlet. Okostelefon segítségével Foscam FosBaby és C1 light beállítási segédlet Okostelefon segítségével 1. Csatlakoztassuk a csomagolásban található microusb kábel egyik végét az adapterhez, másik végét a hőmérséklet érzékelőhöz majd

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt.

Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt. TP-Link TL-WR740N TP-Link TL-WR740N Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt. Kérdés esetén kollégáink várják hívását: Technikai

Részletesebben

Thomson Speedtouch 780WL

Thomson Speedtouch 780WL Thomson Speedtouch 780WL Thomson Speedtouch 780WL Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a Thomson Speedtouch 780WL eszközt. Kérdés esetén kollégáink várják

Részletesebben

Router konfigurációs útmutató

Router konfigurációs útmutató Router konfigurációs útmutató Az alábbi leírás router internetes hálózatra kapcsolását, beállítását és az internet kapcsolat megosztását mutatja be egy TP-Link TL-WR740 eszközön keresztül. Bár egyes gyártók

Részletesebben

Telepítés. N300 WiFi erősítő. WN3000RPv3 típus

Telepítés. N300 WiFi erősítő. WN3000RPv3 típus Telepítés N300 WiFi erősítő WN3000RPv3 típus Kezdő lépések A NETGEAR WiFi erősítő a meglévő WiFi hálózat jelének erősítésével kibővíti a WiFi hálózat hatókörét, és fokozza a nagyobb távolságú jelek általános

Részletesebben

Testnevelési Egyetem VPN beállítása és használata

Testnevelési Egyetem VPN beállítása és használata Testnevelési Egyetem VPN beállítása és használata Tartalom 1. Figyelmeztetés!... 2 2. Hogyan működik a VPN?... 2 3. Beállítás... 3 3.1 Tudnivalók a beállítás előtt... 3 4. Használat... 7 5. Igénylés...

Részletesebben

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Tartalomjegyzék 1. Hardver telepítése... 1 2. Számítógép beállításai... 2 3. Bejelentkezés... 4 4. Modem beállítások...

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó és jelszó beállitása

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv 1. A csomag tartalma

Részletesebben

Kompromisszum nélküli wireless megoldások

Kompromisszum nélküli wireless megoldások Vezeték nélkül, de biztonságosan Kompromisszum nélküli wireless megoldások Szekeres Viktor Gloster telekom Kft. +36/20/222-5702 Kérdés? Hány újszülött jön a világra a Földön minden másodpercben? / másodperc

Részletesebben

TP-LINK Router Wireless M7350

TP-LINK Router Wireless M7350 TP-LINK Router Wireless M7350 beüzemelési útmutató Várható beüzemelési idő: 10 perc A doboz kibontása után első lépésként helyezd be a SIM kártyát az akkumulátor alatti foglalatba. A hátlap belsején található

Részletesebben

NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD. Telepítői Segédlet

NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD. Telepítői Segédlet NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD Telepítői Segédlet 2016.08.03. Köszönjük, hogy a Novus termékeket választotta!

Részletesebben

DWL-G520 AirPlus Xtreme G 2,4GHz Vezeték nélküli PCI Adapter

DWL-G520 AirPlus Xtreme G 2,4GHz Vezeték nélküli PCI Adapter Ez a termék a következő operációs rendszereket támogatja: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98SE DWL-G520 AirPlus Xtreme G 2,4GHz Vezeték nélküli PCI Adapter Előfeltételek Legalább az alábbiakkal

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis vezeték nélküli, kétsávos router Gyors üzembe helyezési kézikönyv WF2471/WF2471D A csomagolás tartalma (Két sávos router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv) 1. Csatlakozás 1. Kapcsolja

Részletesebben

BajaWebNet hálózatfeladat Egy kisvállalat hálózatának tervezésével bízták meg. A kisvállalatnak jelenleg Baján, Egerben és Szolnokon vannak irodaépületei, ahol vezetékes, illetve vezeték nélküli hálózati

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv netis Vezeték nélküli, N router Gyors telepítési kézikönyv 1. A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli,n Router, Hálózati adapter, Ethernet kábel, Kézikönyv) * A kézikönyv, az összes, Netis, 150Mbps/300Mbps

Részletesebben

Wi-Fi Direct útmutató

Wi-Fi Direct útmutató Wi-Fi Direct útmutató Egyszerű beállítás a Wi-Fi Direct használatával Hibaelhárítás Tartalomjegyzék A kézikönyv használata... 2 A kézikönyvben használt szimbólumok... 2 Jogi nyilatkozat... 2 1. Egyszerű

Részletesebben

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról Az Informatikai Igazgatóság minden aktív egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkező egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy

Részletesebben

Beállítások 1. Töltse be a Planet_NET.pkt állományt a szimulációs programba! A teszthálózat már tartalmazza a vállalat

Beállítások 1. Töltse be a Planet_NET.pkt állományt a szimulációs programba! A teszthálózat már tartalmazza a vállalat Planet-NET Egy terjeszkedés alatt álló vállalat hálózatának tervezésével bízták meg. A vállalat jelenleg három telephellyel rendelkezik. Feladata, hogy a megadott tervek alapján szimulációs programmal

Részletesebben

Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak

Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak Русский Suomi Norsk Dansk Polski Čeština Svenska A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el ezt a kézikönyvet, és tartsa könnyen hozzáférhető helyen.

Részletesebben

Wi-Fi Direct útmutató

Wi-Fi Direct útmutató Wi-Fi Direct útmutató Egyszerű beállítás a Wi-Fi Direct használatával Hibaelhárítás Függelék Tartalomjegyzék A kézikönyv használata... 2 A kézikönyvben használt szimbólumok... 2 Jogi nyilatkozat... 2

Részletesebben

A WiFi hálózatok technikai háttere

A WiFi hálózatok technikai háttere 802.11 biztonság Mire jó a WiFi? Nagy sebesség kábelek nélkül Kényelmes, mobil munka Egyszerű megoldás, amikor rövid időre kell kapcsolat Hatalmas területek lefedésére alkalmas Megoldás lehet oda, ahol

Részletesebben

IT hálózat biztonság. A hálózati támadások célpontjai

IT hálózat biztonság. A hálózati támadások célpontjai 6. A hálózati támadások célpontjai Smart TV Számítógépes technológia (4K, wifi, ) Legtöbbször Android operációs rendszerű Wifi, DirectWifi, Bluetooth kapcsolatra képes Átjáróként használható más hálózati

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú, router

Netis vezeték nélküli, N típusú, router Netis vezeték nélküli, N típusú, router Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típusok: WF-2409/WF2409/WF2409D A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli, N típusú, router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv,

Részletesebben

Vezetéknélküli technológia

Vezetéknélküli technológia Vezetéknélküli technológia WiFi (Wireless Fidelity) 802.11 szabványt IEEE definiálta protokollként, 1997 Az ISO/OSI modell 1-2 rétege A sebesség függ: helyszíni viszonyok, zavarok, a titkosítás ki/be kapcsolása

Részletesebben

Netis 150Mbps vezeték nélküli, N típusú Hordozható Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis 150Mbps vezeték nélküli, N típusú Hordozható Router Gyors Telepítési Útmutató Netis 150Mbps vezeték nélküli, N típusú Hordozható Router Modell szám: WF2416 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware Információ... 1 3. Felhasználás... 2 (1) AP Router mód (Alap beállítás-

Részletesebben

A készülék fő egységei X1 X1 (kizárólag vezeték nélküli kamera esetében X1 X1 X1 X1 X1

A készülék fő egységei X1 X1 (kizárólag vezeték nélküli kamera esetében X1 X1 X1 X1 X1 A készülék jellemzői: Nagysebességű video processzor Magas érzékenységű ¼ CMOS érzékelő Képfelbontás 300k Pixel Forgatás és döntés (Pan&Tilt) Optimalizált MJPEG video tömörítés Több felhasználó vezérlés

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv SA-1389A Hálózati IP Kamera Felhasználói Kézikönyv 1. LED Jelzések 1. Hálózat jelző LED 2. Riasztás LED 3. Felvételt jelző LED 4. Riasztó élesítés LED 5. Infravörös vevő LED LED jelzés funkciók és jelentések:

Részletesebben

Multifunctionális HD 1080P felbontású. WIFI jeltovábbítású fali kamera-csatlakozó(a1) Használati Utasítás

Multifunctionális HD 1080P felbontású. WIFI jeltovábbítású fali kamera-csatlakozó(a1) Használati Utasítás Multifunctionális HD 1080P felbontású WIFI jeltovábbítású fali kamera-csatlakozó(a1) Használati Utasítás A KÉSZÜLÉK FELÉPÍTÉSE WIFI jeltovábbítású kamera töltő UTASÍTÁSOK Ez a termék egy külső, HD1080P

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó/jelszó beállitása

Részletesebben

Gyors üzembe helyezés

Gyors üzembe helyezés Támogatás Köszönjük, hogy ezt a NETGEAR terméket választotta. A készülék telepítését követően keresse meg a gyári számot a készülék címkéjén, és a számmal regisztrálja a terméket a következő webhelyen:

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv AE6000 Vezeték nélküli, kétsávos mini USB AC580 adapter a Tartalom Termék-összefoglaló Funkciók 1 Telepítés Telepítés 2 Vezeték nélküli hálózati beállítások Wi-Fi védett telepítés

Részletesebben

Schnellstart-Anleitung BiSecur Gateway. Quick Start Instructions BiSecur Gateway. Guide de démarrage rapide BiSecur Gateway

Schnellstart-Anleitung BiSecur Gateway. Quick Start Instructions BiSecur Gateway. Guide de démarrage rapide BiSecur Gateway TR20N001-A DX / 06.2014 DE EN FR ES RU Schnellstart-Anleitung BiSecur Gateway Quick Start Instructions BiSecur Gateway Guide de démarrage rapide BiSecur Gateway Instrucciones de inicio rápido BiSecur Gateway

Részletesebben

A vezeték nélküli router beállítása

A vezeték nélküli router beállítása A vezeték nélküli router beállítása Áttekintés A Linksys azt javasolja az első telepítést végző felhasználóknak, hogy használják a Telepítő Cd-n lévő Telepítő Varázslót. A haladó felhasználók követhetik

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis 150Mbps, vezeték nélküli, kültéri, N hozzáférési pont Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típus szám: WF2301 A csomagolás tartalma *WF2301 *PoE adapter *Gyors üzembe helyezési kézikönyv LED-ek LED Állapot

Részletesebben

IP: /24 Jelszó: Titok123 SSID: Otthoni Titkosítás: WPA-PSK TKIP Kulcs: Titkos1234. Hálózati ismeretek

IP: /24 Jelszó: Titok123 SSID: Otthoni Titkosítás: WPA-PSK TKIP Kulcs: Titkos1234. Hálózati ismeretek IP: 192.168.10.100/24 Jelszó: Titok123 SSID: Otthoni Titkosítás: WPA-PSK TKIP Kulcs: Titkos1234 Hálózati ismeretek Szinte minden otthoni hálózat vezeték nélküli (WiFi) hálózat. Ezen keresztül lehet a különböző

Részletesebben

DWL-G122 Vezeték nélküli USB Adapter. CD-ROM (amely tartalmazza a drivereket, a használati útmutatót és a garanciát)

DWL-G122 Vezeték nélküli USB Adapter. CD-ROM (amely tartalmazza a drivereket, a használati útmutatót és a garanciát) A termék a következő operációs rendszerekkel működik: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98se DWL-G122 AirPlus G Nagysebességű 802.11g USB Vezeték nélküli Adapter Kezdő lépések Legalább az alábbiakkal

Részletesebben

Universal WiFi Range Extender Powerline Edition (XAVNB2001) Telepítési útmutató

Universal WiFi Range Extender Powerline Edition (XAVNB2001) Telepítési útmutató Universal WiFi Range Extender Powerline Edition (XAVNB2001) Telepítési útmutató Műszaki segítség Köszönjük, hogy NETGEAR terméket választott. A készülék telepítését követően keresse meg a gyári számot

Részletesebben

Version 1.0 02/27/2013 Használati útmutató

Version 1.0 02/27/2013 Használati útmutató Version 1.0 02/27/2013 Használati útmutató Előszó A D-Link fenntartja jelen dokumentum előzetes értesítés nélküli módosításának illetve a tartalom megváltoztatásának jogát. Használati útmutató verziószáma

Részletesebben

Az intézményi hálózathoz való hozzáférés szabályozása

Az intézményi hálózathoz való hozzáférés szabályozása Az intézményi hálózathoz való hozzáférés szabályozása Budai Károly karoly_budai@hu.ibm.com NETWORKSHOP 2004 - Széchenyi István Egyetem Gyor 2004. április 5. 2003 IBM Corporation Témakörök A jelenlegi helyzet,

Részletesebben

DI-784 11a/11g Kétsávos 108Mbps Vezeték nélküli Router

DI-784 11a/11g Kétsávos 108Mbps Vezeték nélküli Router Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 vagy Netscape Navigator 6.2.3) beállítható. DI-784 11a/11g Kétsávos 108Mbps Vezeték nélküli Router Kezdő lépések 1. Amennyiben

Részletesebben

Vodafone HomeNet Huawei B315

Vodafone HomeNet Huawei B315 Vodafone HomeNet Huawei B315 A Huawei B315 router felépítése 1. Üzemállapot jelző: bekapcsolt állapotban világít 2. Hálózat állapotjelző: - türkizkék: LTE hálózathoz csatlakoztatva - sötétkék: 3G hálózathoz

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv P2P WP2P WiFi alapú Biztonsági kamera

Felhasználói Kézikönyv P2P WP2P WiFi alapú Biztonsági kamera Felhasználói Kézikönyv P2P WP2P WiFi alapú Biztonsági kamera Ez a felhasználói kézikönyv tömören megmutatja Önnek, hogyan sajátíthatja el a termék helyes használatát és részletes tájékoztatást ad az egyes

Részletesebben

WiFi kezelési útmutató FISHER COMFORT PLUS sorozathoz

WiFi kezelési útmutató FISHER COMFORT PLUS sorozathoz WiFi kezelési útmutató FISHER COMFORT PLUS sorozathoz Figyelmeztetés: A probléma mentes működés érdekében kérjük, olvassa el figyelmesen ezt az útmutatót üzembehelyezés előtt és tartsa elérhető helyen

Részletesebben

ÖSSZEHASONLÍTÁS. 39 800-179 800 Ft 59 800-209 800 Ft 59 800-209 800 Ft 89 800-239 800 Ft ELŐFIZETÉS SAMSUNG GALAXY S7 EDGE SAMSUNG GALAXY S6 EDGE

ÖSSZEHASONLÍTÁS. 39 800-179 800 Ft 59 800-209 800 Ft 59 800-209 800 Ft 89 800-239 800 Ft ELŐFIZETÉS SAMSUNG GALAXY S7 EDGE SAMSUNG GALAXY S6 EDGE Nyitóoldal Mobil Otthoni Üzleti Rólunk AKCIÓK KÉSZÜLÉKEK TARIFÁK MOBILINTERNET SEGÍTÜNK BELÉPEK Telekom előfizetéseim ÖSSZEHASONLÍTÁS ELŐFIZETÉS Új havi díjas előfize 2 év hűségidő az el Válassz díjcsomagot

Részletesebben

802.11b/g WLAN USB adapter. Wi-Fi detektorral. Gyors telepítési útmutató

802.11b/g WLAN USB adapter. Wi-Fi detektorral. Gyors telepítési útmutató CMP-WIFIFIND10 802.11b/g WLAN USB adapter Wi-Fi detektorral Gyors telepítési útmutató 802.11b/g WLAN USB adapter Wi-Fi detektorral Gyors telepítési útmutató *A Wi-Fi Detektor feltöltése: 1. Vegye le a

Részletesebben

Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő

Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő Cikkszám EW-7476RPC 1-8. oldal Gyors telepítési útmutató 1. Csomag tartalma... 1 2. Rendszerkövetelmények... 1 3. LED állapot... 2 4.

Részletesebben

Szentgyörgyi Attila. BME TMIT, ERICSSON (szgyi@tmit.bme.hu) 2010.05.27

Szentgyörgyi Attila. BME TMIT, ERICSSON (szgyi@tmit.bme.hu) 2010.05.27 WiFi hálózatok h biztonsági kérdései Security Szentgyörgyi Attila BME TMIT, ERICSSON (szgyi@tmit.bme.hu) 2010.05.27 Tartalom Bevezetés: WiFi és a biztonság A felhasználó kihasználható - Tegyük a hálózatunkat

Részletesebben

Vezeték nélküli hálózat

Vezeték nélküli hálózat Vezeték nélküli hálózat Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégiumban elindult a WiFi szolgáltatás. Közösségi terekben, előadókban, könyvtárban érhető el a szolgáltatás.

Részletesebben

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült Államokban

Részletesebben

MOME WiFi hálózati kapcsolat beállítása 2010. február 25.

MOME WiFi hálózati kapcsolat beállítása 2010. február 25. MOME WiFi hálózati kapcsolat beállítása 2010. február 25. A MOME wifi hálózatában három hálózati azonosító (SSID) került beállításra: 1. SSID: guest Titkosítatlan hálózati forgalom, szabad csatlakozási

Részletesebben

Android Commander Felhasználói kézikönyv

Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

NVR-7308P8-H2 NVR-7316P8-H2 NVR-7524P8-H4

NVR-7308P8-H2 NVR-7316P8-H2 NVR-7524P8-H4 NVR-7308P8-H2 NVR-7316P8-H2 NVR-7524P8-H4 Telepítői Segédlet 2016.08.02. Köszönjük, hogy a Novus termékeket választotta! Megj.: A termékek teljes leírását, minősítését és a szükséges szoftvereket a következő

Részletesebben

N900 vezeték nélküli, kétsávos Gigabit router

N900 vezeték nélküli, kétsávos Gigabit router Védjegyek A NETGEAR, a NETGEAR logó, valamint a Connect with Innovation a NETGEAR, Inc. és/vagy leányvállalatai védjegye és/vagy bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az információk

Részletesebben

300 Mbps vezetékmentes szélessávú router BR 6428nS Gyors telepítési útmutató 1.0 s változat/2010 október

300 Mbps vezetékmentes szélessávú router BR 6428nS Gyors telepítési útmutató 1.0 s változat/2010 október 300 Mbps vezetékmentes szélessávú router BR 6428nS Gyors telepítési útmutató 1.0 s változat/2010 október 1 COPYRIGHT Copyright Edimax Technology Co. Ltd. minden jog fenntartva. A publikációt és annak bármely

Részletesebben

HD felbontású toll WIFI jeltovábbítással

HD felbontású toll WIFI jeltovábbítással HD felbontású toll WIFI jeltovábbítással Használati Útmutató Termék ábra: Minden egyes termékhez egy kamerai felhasználónév és egy jelszó tartozik. 1. Vásárlói szofver letöltése I. Mobillal: az Android

Részletesebben

INFORMATIKA EGYRE NAGYOBB SZEREPE A KÖNYVELÉSBEN

INFORMATIKA EGYRE NAGYOBB SZEREPE A KÖNYVELÉSBEN N 1. Informatikai eszközök az irodában PC, Notebook, Szerver A számítógép típusonként az informatikai feladatoknak megfelelően. Nyomtatók, faxok, scannerek, fénymásolók Írásos dokumentum előállító eszközök.

Részletesebben

Vodafone készülék árlista kiemelt ügyfeleink részére. Vodafone Power to you

Vodafone készülék árlista kiemelt ügyfeleink részére. Vodafone Power to you Vodafone készülék árlista kiemelt ügyfeleink részére Vodafone Power to you Érvényes: 2014. június 2-től a készlet erejéig. Kérjük, mindent írjanak rá a megrendelésre, beleértve a tartozékokat is! Az árlistában

Részletesebben

Gyorskalauz. AC1200 WiFi tartománybővítő. EX6150 típus

Gyorskalauz. AC1200 WiFi tartománybővítő. EX6150 típus Gyorskalauz AC1200 WiFi tartománybővítő EX6150 típus Kezdő lépések A NETGEAR WiFi bővítő a meglévő WiFi hálózat jelének erősítésével kibővíti a WiFi hálózat hatókörét, és fokozza a nagyobb távolságú jelek

Részletesebben

Vezeték nélküli IP kamera / Vezetékes kamera. (Windows operációs rendszerekhez)

Vezeték nélküli IP kamera / Vezetékes kamera. (Windows operációs rendszerekhez) Vezeték nélküli IP kamera Vezetékes kamera Kézikönyv - Gyors indulás (Windows operációs rendszerekhez) Modell:FI8904W Modell:FI8905W Windows operációs rendszerekhez-------1. oldal MAC operációs rendszerekhez

Részletesebben

M2M Pro3 450MHz LTE Telepítési útmutató - kivonat

M2M Pro3 450MHz LTE Telepítési útmutató - kivonat M2M Pro3 450MHz LTE Telepítési útmutató - kivonat v1.4.1 Rev: 1.4.1 2015-09-24 Dokumentum specifikációk Ez a dokumentáció a WM Rendszerház Kft. által készített M2M Pro 3 450MHz LTE router eszközhöz készült,

Részletesebben

XWN5001 Powerline 500 WiFi hozzáférési pont Telepítési útmutató

XWN5001 Powerline 500 WiFi hozzáférési pont Telepítési útmutató XWN5001 Powerline 500 WiFi hozzáférési pont Telepítési útmutató Műszaki segítség Köszönjük, hogy NETGEAR terméket választott. A készülék telepítését követően keresse meg a gyári számot a készülék címkéjén,

Részletesebben

Powerline 500 (XWNB5201) WiFi hozzáférési pont telepítési útmutató

Powerline 500 (XWNB5201) WiFi hozzáférési pont telepítési útmutató Powerline 500 (XWNB5201) WiFi hozzáférési pont telepítési útmutató Műszaki segítség Köszönjük, hogy NETGEAR terméket választott. A készülék telepítését követően keresse meg a gyári számot a készülék címkéjén,

Részletesebben

Az EV3. Az EV3 technológia csatlakoztatása. LEGO.com/mindstorms. Az EV3 Brick (Tégla) csatlakoztatása a számítógéphez

Az EV3. Az EV3 technológia csatlakoztatása. LEGO.com/mindstorms. Az EV3 Brick (Tégla) csatlakoztatása a számítógéphez Az EV3 csatlakoztatása Az EV3 Brick (Tégla) csatlakoztatása a számítógéphez Csatlakoztassuk az EV3 Brick-et a számítógépünkhöz USB kábellel, vagy vezeték nélküli módon Bluetooth vagy Wi-Fi segítségével.

Részletesebben

DWL-G650 AirPlus Xtreme G 2.4GHz Vezeték nélküli Cardbus Adapter

DWL-G650 AirPlus Xtreme G 2.4GHz Vezeték nélküli Cardbus Adapter A termék a következő operációs rendszerekkel működik: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98se DWL-G650 AirPlus Xtreme G 2.4GHz Vezeték nélküli Cardbus Adapter Kezdő lépések Legalább az alábbiakkal

Részletesebben

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Termékinformációk... 3 I-1. A csomag tartalma... 3 I-2. Elülső panel... 3 I-3. LED állapota... 4 I-4. Kapcsoló-státusz gomb... 4 I-5. Termékcímke...

Részletesebben

Quick Start Guide. Home Security IP kamera. NVSIP alkalmazás csatlakozás

Quick Start Guide. Home Security IP kamera. NVSIP alkalmazás csatlakozás Quick Start Guide Home Security IP kamera NVSIP alkalmazás csatlakozás Tartalomjegyzék 1. Hálózati kapcsolat... 2 1.1 Vezeték nélküli kapcsolat... 2 1.2 Kábeles kapcsolat... 2 2. Előkészítés okos telefonon

Részletesebben

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv Médiatár Rövid felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék Bevezetés Tartalomjegyzék Bevezetés Bevezetés... 3 Kezdô gondolatok... 4 Hálózati követelmények... 4 Támogatott operációs rendszerek a számítógépeken...

Részletesebben

Ross-Tech HEX-NET. A VCDS Mobile működéséhez csak egy böngésző, és WiFi csatlakozás szükséges.

Ross-Tech HEX-NET. A VCDS Mobile működéséhez csak egy böngésző, és WiFi csatlakozás szükséges. Ross-Tech HEX-NET Egy új diagnosztikai interfész, amivel a már jól ismert Windows alapú Ross-Tech VCDS program mind a szokásos módon, USB kábellel, vagy pedig vezeték nélküli hálózati üzemmódokban (WiFi)

Részletesebben

H P vezeték nélküli távoli rejtett kamera

H P vezeték nélküli távoli rejtett kamera H-264-1080P vezeték nélküli távoli rejtett kamera Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a terméket. Ennek a terméknek egyedi ultra-hordozható tervezése van, és sok területen használható. Nagyon kényelmes, biztonságos,

Részletesebben

Rövid útmutató P2P IP kamerákhoz

Rövid útmutató P2P IP kamerákhoz HU Rövid útmutató P2P IP kamerákhoz CIKKSZÁM: CR728W Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta! A rövid útmutató segítségével az alapbeállítások végezhetők el IP kamerájához. További

Részletesebben

Android Commander Felhasználói kézikönyv

Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet!

Részletesebben

Wifi segédlet Windows 7 operációs rendszer esetén

Wifi segédlet Windows 7 operációs rendszer esetén Wifi segédlet Windows 7 operációs rendszer esetén Könyvtárunkban bevezetésre került a wifi rendszer, melyet az olvasók az olvasótermekben tudnak igénybe venni hozott laptoppal az eduroam keretében. Eduroamra

Részletesebben

Hálózati használati útmutató

Hálózati használati útmutató Hálózati használati útmutató 0 verzió HUN Tartalomjegyzék 1 Bevezető 1 Hálózati funkciók...1 Egyéb funkciók...2 2 Hálózati beállítások módosítása 3 A készülék hálózati beállításainak módosítása...3 A készülék

Részletesebben

1. Rendszerkövetelmények

1. Rendszerkövetelmények A SZIE WiFi hálózatának elérése (Beállítási segédlet a SZIE vezetéknélküli hálózatának használatához) Ezzel a dokumentummal szeretnénk segíteni a vezetéknélküli (wireless) számítógépes hálózathoz történő

Részletesebben

Az informatikai biztonság kialakítása Wireles hálózatokon Üdvözlöm a jelenlévőket

Az informatikai biztonság kialakítása Wireles hálózatokon Üdvözlöm a jelenlévőket Az informatikai biztonság kialakítása Wireles hálózatokon Üdvözlöm a jelenlévőket Likavcsán Ferenc József Informatikai tanácsadó ÁNTSZ OTH Ismertebb wifi használatok (netmegosztás, nyomtató vezérlése)

Részletesebben

Wi-Fi beállítási útmutató

Wi-Fi beállítási útmutató Wi-Fi beállítási útmutató Wi-Fi- Csatlakoztatás a nyomtatóhoz Csatlakoztatás számítógéphez Wi-Fi útválasztón keresztül A számítógép közvetlen csatlakoztatása Csatlakoztatás intelligens eszközhöz Wi-Fi

Részletesebben

IP150 frissítés 4.20-ra

IP150 frissítés 4.20-ra IP150 frissítés 4.20-ra Bevezető Ez a dokumentum az IP150 modul legfrissebb, v.4.20.008-ra történő frissítéséhez nyújt útmutatást. Kérjük, figyelmesen olvassa végig a sikeres frissítés érdekében. A 4.20.008

Részletesebben

HÁLÓZATI BEÁLLÍTÁS. Videorögzítőkhöz

HÁLÓZATI BEÁLLÍTÁS. Videorögzítőkhöz I BEÁLLÍTÁS Videorögzítőkhöz Kérjük olvassa át figyelmesen ezt az útmutatót a készülék használata előtt és tartsa meg jövőben felhasználás céljára. Fenntartjuk a jogot a kézikönyv tartalmának bármikor

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A router webes felületen történő beüzemelése... 2 4. Hibaelhárítás...

Részletesebben

A tűzfal mögötti adatvédelem. Kalmár István ICT technológia szakértő 2014.05.14.

A tűzfal mögötti adatvédelem. Kalmár István ICT technológia szakértő 2014.05.14. A tűzfal mögötti adatvédelem Kalmár István ICT technológia szakértő 2014.05.14. Előszó a lánc erősségét a leggyengébb láncszem határozza meg! 2014.05.14. 2 Hálózati biztonsági kérdések Tűzfal Internet

Részletesebben

Használati útmutató. PNI House IPMAX POE ONE készlet IP térfigyelő kamera

Használati útmutató. PNI House IPMAX POE ONE készlet IP térfigyelő kamera Használati útmutató PNI House IPMAX POE ONE készlet IP térfigyelő kamera 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Főbb jellemzők... 3 2. Használati utasítás......3 3. Szoftver használata......5 4. Ellenőrző megfigyelő kamera

Részletesebben

NEM ELÉRHETŐ - Foscam FI8905W WiFi IP Kamera 12mm (silver)

NEM ELÉRHETŐ - Foscam FI8905W WiFi IP Kamera 12mm (silver) ONLINECAMERA - Nagy Látószög, WiFi, PoE, NVR, Infra, Memóriakártya támogatás webhelyen lett közzétéve (http://onlinecamera.net) Címlap > NEM ELÉRHETŐ - Foscam FI8905W WiFi IP Kamera 12mm (silver) NEM ELÉRHETŐ

Részletesebben

Ismerkedés a Mobile WiFivel

Ismerkedés a Mobile WiFivel Gyorsútmutató Köszönjük, hogy a Mobile WiFi megvásárlása mellett döntött. A Mobile WiFi nagy sebességű, vezeték nélküli kapcsolatot biztosít az Ön számára. Ebből a dokumentumból megismerheti a Mobile WiFit,

Részletesebben

Vodafone DSL Easy Box beállítása

Vodafone DSL Easy Box beállítása A böngészőt indítsd el és a címhez írd be a következőt: http://192.168.2.1/ A felületen a jobb felső sarokban át lehet váltani a nyelvet angolra (alapértelmezett nyelv a német). 1 Ha minden sikeres, akkor

Részletesebben

AC1750 intelligens WiFi router

AC1750 intelligens WiFi router Védjegyek A NETGEAR, a NETGEAR embléma és a Connect with Innovation a NETGEAR, Inc. vagy leányvállalatai védjegyei vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az itt közölt

Részletesebben

Advanced PT activity: Fejlesztési feladatok

Advanced PT activity: Fejlesztési feladatok Advanced PT activity: Fejlesztési feladatok Ebben a feladatban a korábban megismert hálózati topológia módosított változatán kell különböző konfigurációs feladatokat elvégezni. A feladat célja felmérni

Részletesebben

EDUROAM WI-FI beállítása

EDUROAM WI-FI beállítása EDUROAM WI-FI beállítása Az eduroam oktatási és kutatási intézmények nemzetközi szövetségének a szolgáltatása, amely lehetővé teszi a szövetség tagjainak felhasználói számára, hogy egy másik eduroam szövetségbeli

Részletesebben

Telepítési útmutató. 1. A készülék beállítása. 2. A szoftver telepítése. Vezérlőpult lap

Telepítési útmutató. 1. A készülék beállítása. 2. A szoftver telepítése. Vezérlőpult lap Telepítési útmutató. A készülék beállítása. A szoftver telepítése Vezérlőpult lap . A készülék beállítása 0 cm (4.0 inches) 33 cm (3 inches) 0 cm (7.9 inches) 0 cm (7.9 inches) 3 89,6 0 50 5 80 Áramforrás

Részletesebben