Szakiskolai tanulma nyi o szto ndí j felu let Haszna lati u tmutato

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szakiskolai tanulma nyi o szto ndí j felu let Haszna lati u tmutato"

Átírás

1 Szakiskolai tanulma nyi o szto ndí j felu let Haszna lati u tmutato A rendszer használatához szükséges technikai követelmények Microsoft Internet Explorer 8 vagy újabb Windows XP/7 vagy újabb Letöltés Mozilla Firefox 17 vagy újabb Microsoft Windows/Linux/Mac OS X Letöltés Google Chrome 21 vagy újabb Microsoft Windows/Linux/Mac OS X Letöltés A javasolt böngésző: Google Chrome 21 vagy újabb. A fentiektől eltérő böngészők esetén a felület hibásan működhet. A felsorolt böngészők ingyenesek és szabadon letölthetőek, egy számítógépen akár több fajta is használható egyidejűleg. A felület WEB2.0 (webkettő) követelményeknek megfelelően készült el, ezáltal jelenős úgynevezett ajax hívásokat és számos JavaScript metódusokat használ. Ezen eljárások miatt a felhasználó számítógépnek az alábbi követelményeknek ajánlott (nem kötelező) megfelelnie: Intel Pentium 4 Celeron 1400Mhz/AMD Athlon vagy kompatibilis processzor 512 MB memória Windows XP vagy újabb / Linux disztribúció grafikus felülettel / Mac OS X vagy újabb Ezen követelmények alatt teljesítő számítógépek esetén a rendszer a kliens oldali munkaállomáson (számítógépen) jelentősen lelassul. Továbbá a PDF adatlapok nyomtathatósága végett a kliens számítógépnek telepített állapotban lévő Adobe Acrobat Reader X vagy újabb verziójú programmal kell rendelkeznie. Ennek hiányában az adatlapokat nem tudja kinyomtatni. PDF megnyitáshoz és nyomtatáshoz szükséges program. Adobe Acrobat Reader X vagy újabb Letöltés A felület a klienssel való kommunikáció alatt (szerver és kliens közötti kommunikáció) mindvégig titkosított (SSL) kapcsolatot használ. Ezáltal a felületen felvitt adatok biztonságban vannak, és külső, illetéktelen hozzáférésektől védettek.

2 A rendszer használata A rendszer egyes pontjait a felső menüsor használatával tudja elérni. A menüsor bejelentkezést követően megváltozik. A. Regisztráció nélkül elérhető funkciók Főoldal A menüpont alatt megtekintheti aktuális híreinket és közleményeinket. Dokumentumok A dokumentumok menüpont tartalmazza a rendszerhez kapcsolódó dokumentumokat és tájékoztatókat. Bejelentkezés E menüpont alatt jelentkezhet be a rendszerbe az érvényes címével és jelszavával. A szövegbeli mezőkbe be kell írni a szükséges adatokat. Az adatok ( cím és jelszó) megadását követően a Belépés gombra való kattintással kezdheti meg a Bejelentkezést. Ennek hatására a rendszer ellenőrzi az cím és jelszó helyességét. Megfelelő belépési adatok esetén a rendszer engedélyezi a belépést. Minden egyéb esetben hibát jelez, és a belépést megtagadja. Ha elfelejtette a jelszavát, akkor a Elfelejtett jelszó esetén új jelszó igénylése (kattintson ide) feliratra való kattintással megkezdheti új jelszavának kérvényezést. Az új jelszó igénylési felületen a sikeres igényléshez meg kell adnia a Támogatási szerződésének pontos számát (a szerződésszám végén minden esetben szükséges az évszámot követő pont megadása), valamint az első adatbejelentés folyamán megadott címét. Kérjük, fokozottan ellenőrizzék a megadott támogatási szerződés számot, mivel a rendszer csak és kizárólag pontos és karakterhelyes szerződésszámot fogad el. Helyes adatok megadása esetén a rendszer, a megadott e- mail címre kézbesíti új belépési jelszavát. Az megérkezésének ideje 5 és 10 perc között van. Regisztráció és adatbejelentés E menüpontban teheti meg első regisztrációját a SZAKISKOLAI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ ADATBEJELENTŐ LAP TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSHEZ című űrlap kitöltésével. Az adatlapon szereplő adatokat igazoló dokumentumokat az adatlap alján található Dokumentumok feltöltése gomb segítségével töltheti fel a felületre. A dokumentumokat scennelést követően a mentés helyéről tallózással választhatja ki, és töltheti fel a felületre. Az űrlap kitöltését követően intézménye bekerül

3 a rendszerbe, és adatai ellenőrzését követően a megadott címre a rendszer kiküldi a belépéshez szükséges jelszót. A jelszót tartalmazó fokozott figyelemmel tárolja, mivel csak ez az tartalmazza a belépéshez szükséges jelszavát. Az űrlap és használata Neve űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg a regisztrálni kívánt intézmény alapító okiratban szereplő teljes és pontos megnevezését.

4 Címe űrlap mező Az intézmény alapító okiratában foglalt székhely címének bevitelére négy szövegbeviteli mező áll rendelkezésre. Ezek sorrendje: irányítószám, település, közterület megnevezése és jellege, valamint a házjelző vagy helyrajzi szám. Az irányítószám begépelésének hatására a rendszer ajánlatot tesz az irányítószámra és a településre. A megjelenő listából való választás hatására a rendszer kitölti az irányítószám és a település mezőt. Régió űrlap mező Ez a mező egy úgynevezett legördíthető választó mező. A mezőn való kattintással megjelennek a lehetséges régiók, és ebből a listából való választással tölthető ki a mező. Telefonszám űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg az intézmény központi vezetékes telefonszámát. A mező csak kötött formátumú telefonszámokat fogad el. Az elfogadott formátumok a következők: budapesti telefonszám esetén: (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent) Budapesten kívüli telefonszám esetén: XX/ (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent, XX pedig 21 és 99 közötti egész számot.) VoIP telefonszám esetén: vagy XX/ (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent, XX pedig 21 és 99 közötti egész számot.) Faxszám űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg az intézmény központi faxszámát. A mező csak kötött formátumú telefonszámokat fogad el. Az elfogadott formátumok a következők: budapesti faxszám esetén: (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent) Budapesten kívüli faxszám esetén: XX/ (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent, XX pedig 21 és 99 közötti egész számot.) VoIP faxszám esetén: vagy XX/ (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent, XX pedig 21 és 99 közötti egész számot.) címe űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg érvényes és létező címét. Az itt megadott címre küldi a rendszer az összes regisztrációs és tájékoztató -t valamint a belépéshez szükséges jelszavát is. Törvényes képviselő neve űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg az intézmény törvényes képviselőjének teljes nevét. Törvényes képviselőjének beosztása űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg az intézmény törvényes képviselőjének pontos beosztását. OM azonosítója űrlap mező A szövegbeviteli mezőben adja meg az intézmény OM azonosítójának számát.

5 Adóigazgatási azonosító száma űrlap mező A szövegbeviteli mező maszkolt mező, tehát csak a rögzített formátumnak megfelelően írható be az adóigazgatási azonosítószám. Formátum: KSH száma űrlap mező A szövegbeviteli mező maszkolt mező, tehát csak a rögzített formátumnak megfelelően írható be a KSH szám. Formátum: Számlavezető pénzintézet neve űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg a számlavezető pénzintézet teljes, és pontos megnevezését. Pénzforgalmi számlaszáma űrlap mező A szövegbeviteli mező maszkolt mező. A számlaszámoknak megfelelően két formátumot fogad el a mező. Formátumok: vagy Erre a számlaszámra kéri az igenyelt összeg folyósítását? űrlap mező A választó mezőben adja meg, hogy az előzőleg megadott számlaszámra kéri-e a támogatási összeg folyósítását. Amennyiben a Pénzforgalmi számlaszáma űrlap mezőbe megadott számlaszámra kéri a folyósítást válassza az Igen opciót. Gazdasági feladatokat ellátó intézmény neve űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg azon intézmény megnevezését, amely a gazdasági feladatokat látja el. A mező kitöltése kötelező, amennyiben az iskola nem önálló gazdálkodású intézmény. Gazdasági feladatokat ellátó intézmény címe űrlap mező A gazdasági feladatokat ellátó intézmény címének bevitelére négy szövegbeviteli mező áll rendelkezésre. Ezek sorrendje: irányítószám, település, közterület megnevezése és jellege, valamint a házjelző vagy helyrajzi szám. Az irányítószám begépelésének hatására a rendszer ajánlatot tesz az irányítószámra és a településre. A megjelenő listából való választás hatására a rendszer kitölti az irányítószám és a település mezőt. A mezők kitöltése nem kötelező, abban az esetben ha Gazdasági feladatokat ellátó intézmény címe űrlap mezőt üresen hagyta. Gazdasági feladatokat ellátó intézmény elszámolási számlájához kapcsolódó számlavezető pénzintézet neve űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg a gazdasági feladatokat ellátó intézmény számlavezető pénzintézetének teljes, és pontos megnevezését. A mező kitöltése nem kötelező, abban az esetben ha Gazdasági feladatokat ellátó intézmény címe űrlap mezőt üresen hagyta. Gazdasági feladatokat ellátó intézmény elszámolási számlájához kapcsolódó pénzforgalmi számlaszáma űrlap mező A szövegbeviteli mező maszkolt mező. A számlaszámoknak megfelelően két formátumot fogad el a mező. Formátumok: vagy A mező kitöltése nem kötelező, abban az esetben ha Gazdasági feladatokat ellátó intézmény címe űrlap mezőt üresen hagyta.

6 Erre a számlaszámra kéri az igenyelt összeg folyósítását? űrlap mező A választó mezőben adja meg, hogy az előzőleg megadott számlaszámra kéri-e a folyósítást. Amennyiben a Gazdasági feladatok ellátó intézmény elszámolási számlájához kapcsolódó pénzforgalmi számlaszáma űrlap mezőbe megadott számlaszámra kéri a folyósítást válassza az Igen opciót. A mező kitöltés nem kötelező, abban az esetben ha Gazdasági feladatok ellátó intézmény címe űrlap mezőt üresen hagyta. Fenntartó neve űrlap mező: A szövegbeviteli mezőbe adja meg az intézmény fenntartójának megnevezését. A mező kitöltése kötelező. Kérem, hogy a támogatási szerződés példányait postai úton szíveskedjenek megküldeni! űrlap mező A választó mezőben jelölje, hogy kívánja-e postai úton megkapni a támogatási szerződést. A kitöltött űrlapot az Ellenőrzés és küldés gomb lenyomásával küldheti be a rendszerbe. Elsőször a rendszer ellenőrzi a beírt adatok formai megfelelőségét, ha hibát talál, akkor jelzi. Formai hiba esetén a beküldés csak javítás követően lehetséges. A beküldés abban az esetben sikeres, ha a rendszer kijelzi hogy sikeres volt az adatlap beküldése. Az adatlap nyomtatására csak ekkor van lehetőség. A támogatási szerződés megkötéséhez az adatlap egy eredeti, cégszerű aláírással és bélyegző lenyomattal ellátott példányát, valamint a kapcsolódó dokumentumok - minden oldalán - hitelesített másolati példányának benyújtása szükséges postai úton is szükséges megküldeni a Nemzeti Munkaügyi Hivatal részére. Technikai követelmények A menüpont alatt megtekintheti az internetes rendszer használatához szükséges követelményeket. Kapcsolatok A menüpont alatt megtekintheti az elérhetőségeinket. B. Belépést követően elérhető funkciók Sikeres belépést követően a következő menüsor válik elérhetővé: Profil A Profil menüpontba való belépéssel válnak elérhetővé a kitöltendő adatlapok. Adatmódosítás gomb Ha a regisztrált intézmény adataiban változás történt, akkor a változásokat a SZAKISKOLAI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ ADATMÓDOSÍTÁSI BEJELENTŐ LAP TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSHEZ című űrlap használatával jelentheti be. Az adatlapot csak adatváltozás esetén kell tölteni és benyújtani.

7 Az űrlap automatikusan kitöltődik a már rendszerben lévő adatokkal. Módosításhoz ezen adatok kell felülírni. Az adatváltozást alátámasztó dokumentumokat az adatlap alján található Dokumentumok feltöltése gomb segítségével töltheti fel a felületre. A dokumentumokat scennelést követően a mentés helyéről tallózással választhatja ki, és töltheti fel a felületre. Támogatási szerződés száma űrlap mező: Ez a mező írásvédett, nem módosítható. A kapott szerződés számot tartalmazza.

8 Neve űrlap mező A szövegbeviteli mezőben az intézmény alapító okiratban szereplő teljes és pontos megnevezésének kell szerepelnie. Címe űrlap mező Az intézmény alapító okiratában foglalt székhely címének bevitelére négy szövegbeviteli mező áll rendelkezésre. Ezek sorrendje: irányítószám, település, közterület megnevezése és jellege, valamint a házjelző vagy helyrajzi szám. Az irányítószám begépelésének hatására a rendszer ajánlatot tesz az irányítószámra és a településre. A megjelenő listából való választás hatására a rendszer kitölti az irányítószám és a település mezőt. Régió űrlap mező Ez a mező egy úgynevezett legördíthető választó mező. A mezőn való kattintással megjelennek a lehetséges régiók, és ebből a listából való választással tölthető ki a mező. Telefonszám űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg az intézmény központi vezetékes telefonszámát. A mező csak kötött formátumú telefonszámokat fogad el. Az elfogadott formátumok a következők: budapesti telefonszám esetén: (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent) Budapesten kívüli telefonszám esetén: XX/ (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent, XX pedig 21 és 99 közötti egész számot.) VoIP telefonszám esetén: vagy XX/ (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent, XX pedig 21 és 99 közötti egész számot.) Faxszám űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg az intézmény központi faxszámát. A mező csak kötött formátumú telefonszámokat fogad el. Az elfogadott formátumok a következők: budapesti faxszám esetén: (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent) Budapesten kívüli faxszám esetén: XX/ (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent, XX pedig 21 és 99 közötti egész számot.) VoIP faxszám esetén: vagy XX/ (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent, XX pedig 21 és 99 közötti egész számot.) címe űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg érvényes és létező címét. Az itt megadott címre küldi a rendszer az összes regisztrációs és tájékoztató -t valamint a belépéshez szükséges jelszavát is. Törvényes képviselő neve űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg az intézmény törvényes képviselőjének teljes nevét. Törvényes képviselőjének beosztása űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg az intézmény törvényes képviselőjének pontos beosztását.

9 OM azonosítója űrlap mező: A szövegbeviteli mezőben adja meg az intézmény OM azonosítójának számát. Adóigazgatási azonosító száma űrlap mező A szövegbeviteli mező maszkolt mező, tehát csak a rögzített formátumnak megfelelően írható be az adóigazgatási azonosítószám. Formátum: KSH száma űrlap mező A szövegbeviteli mező maszkolt mező, tehát csak a rögzített formátumnak megfelelően írható be a KSH szám. Formátum: Számlavezető pénzintézet neve űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg a számlavezető pénzintézetének teljes, és pontos megnevezését. Pénzforgalmi számlaszáma űrlap mező A szövegbeviteli mező maszkolt mező. A számlaszámoknak megfelelően két formátumot fogad el a mező. Formátumok: vagy Erre a számlaszámra kéri az igenyelt összeg folyósítását? űrlap mező A választó mezőben adja meg, hogy az előzőleg megadott számlaszámra kéri-e a támogatási összeg folyósítást. Amennyiben a Pénzforgalmi számlaszáma űrlap mezőbe megadott számlaszámra kéri a folyósítást válassza az Igen opciót. Gazdasági feladatokat ellátó intézmény neve űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg azon intézmény megnevezését, amely a gazdasági feladatokat látja el. A mező kitöltés kötelező, amennyiben az iskola nem önálló gazdálkodású intézmény. Gazdasági feladatokat ellátó intézmény címe űrlap mező A gazdasági feladatokat ellátó intézmény címének bevitelére négy szövegbeviteli mező áll rendelkezésre. Ezek sorrendje: irányítószám, település, közterület megnevezése és jellege, valamint a házjelző vagy helyrajzi szám. Az irányítószám begépelésének hatására a rendszer ajánlatot tesz az irányítószámra és a településre. A megjelenő listából való választás hatására a rendszer kitölti az irányítószám és a település mezőt. A mezők kitöltése nem kötelező, abban az esetben ha Gazdasági feladatokat ellátó intézmény címe űrlap mezőt üresen hagyta. Gazdasági feladatokat ellátó intézmény elszámolási számlájához kapcsolódó számlavezető pénzintézet neve űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg a gazdasági feladatokat ellátó intézmény számlavezető pénzintézetének teljes, és pontos megnevezését. A mező kitöltése nem kötelező, abban az esetben ha Gazdasági feladatokat ellátó intézmény címe űrlap mezőt üresen hagyta. Gazdasági feladatokat ellátó intézmény elszámolási számlájához kapcsolódó pénzforgalmi számlaszáma űrlap mező A szövegbeviteli mező maszkolt mező. A számlaszámoknak megfelelően két formátumot fogad el a mező. Formátumok: vagy A

10 mező kitöltése nem kötelező, abban az esetben ha Gazdasági feladatokat ellátó intézmény címe űrlap mezőt üresen hagyta. Erre a számlaszámra kéri az igenyelt összeg folyósítását? űrlap mező A választó mezőben adja meg, hogy az előzőleg megadott számlaszámra kéri-e a folyósítást. Amennyiben a Gazdasági feladatokat ellátó intézmény elszámolási számlájához kapcsolódó pénzforgalmi számlaszáma űrlap mezőbe megadott számlaszámra kéri a folyósítást válassza az Igen opciót. A mező kitöltés nem kötelező, abban az esetben ha Gazdasági feladatok ellátó intézmény címe űrlap mezőt üresen hagyta. Fenntartó neve űrlap mező: A szövegbeviteli mezőbe adja meg az intézmény fenntartójának megnevezését. A mező kitöltése kötelező. Kérem, hogy a támogatási szerződés példányait postai úton szíveskedjenek megküldeni! űrlap mező A választó mezőben jelölje, hogy postai úton kívánja-e megkapni a támogatási szerződést. A kitöltött űrlapot az Ellenőrzés és küldés gomb lenyomásával küldheti be a rendszerbe. Elsőször a rendszer ellenőrzi a beírt adatok formai megfelelőségét, ha hibát talál, akkor jelzi. Formai hiba esetén a beküldés csak javítás követően lehetséges. A beküldés abban az esetben sikeres, ha a rendszer kijelzi, hogy sikeres volt az adatlap űrlap beküldése. Az adatlap nyomtatására csak ekkor van lehetőség. Kitöltést követően az adatlap egy eredeti, cégszerű aláírással és bélyegző lenyomattal ellátott példányát, valamint a kapcsolódó dokumentumok - minden oldalán - hitelesített másolati példányait postai úton is szükséges megküldeni a Nemzeti Munkaügyi Hivatal részére. Igénybejelentő adatlap gomb Ezen a ponton van lehetősége a SZAKISKOLAI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ IGÉNYBEJELENTŐ ADATLAP (1. számú melléklet a 328/2009. (XII.29.) számú Kormányrendelethez) című adatlap kitöltésére. Az adatlap minden esetben az aktuális időszakra vonatkozik, és csak az adott időszakra vonatkozóan tölthető ki. Az űrlap Szakképző iskola megnevezés részén az adatokat a program automatikusan kitölti. A feltöltött adatok írásvédettek, nem változtathatóak. Ha adataiban változás történt, akkor a SZAKISKOLAI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ IGÉNYBEJELENTŐ ADATLAP (1. számú melléklet a 328/2009. (XII.29.) számú Kormányrendelethez) című űrlap kitöltés előtt a SZAKISKOLAI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ ADATMÓDOSÍTÁSI BEJELENTŐ LAP TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSHEZ című űrlapot (Adatmódosítás gomb) kell kitöltenie.

11 Az űrlap Ügyintéző megnevezésű részén adja meg a megfelelő mezőbe az adatlap kitöltését végző, felelős ügyintéző nevét (Neve mező), közvetlen telefonszámát (Telefonszáma mező), valamint címét ( címe mező) Az űrlap I. Szakiskolai tanulmányi ösztöndíj igénylése A. pont megnevezésű részbe, az átlagoknak megfelelően meg kell adnia a benyújtás időpontjára vonatkozóan az ösztöndíjas tanulók létszámát. A létszám értéket főkben kell megadni, csak egész számok lehetnek. A létszám megadását követően a program automatikusan kiszámolja az igényelt ösztöndíj összegét az Igényelt ösztöndíj összege mezőbe. Ez a mező írásvédett, csak a program írhatja, a létszámnak megfelelően. Az ösztöndíjas tanulói létszám nem tartalmazhatja a szakiskolai tanulmányi ösztöndíjról szóló 328/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet 3. (2) bekezdésében meghatározott tanulók létszámát. Az űrlap I. Szakiskolai tanulmányi ösztöndíj igénylése B. pont megnevezésű rész kitöltését a program végzi az V. Az igénylés időszakát megelőzően járó ösztöndíj pótigénylése megnevezésű rész alapján, emiatt az itt szerepelő mezők mindegyike írásvédett, csak a program írhat bele. Itt kell

12 feltüntetni az előző időszakban kifizetett, de az előző igénylésben nem szereplő tanulmányi ösztöndíj összegét. Az V. Az igénylés időszakát megelőzően járó ösztöndíj pótigénylése megnevezésű táblában a létszám adatokat annak megfelelően kell szerepeltetni, ahány hónapon át a tanulók az előző időszakban ösztöndíjban részesültek. Az űrlap II. Szakmai kompetenciák fejlesztő oktatását végző tanárok felzárkóztatási pótlékának és járulékainak igénylés megnevezésű részét a program a VI. SZAKMAI KOMPETENCIÁK FELJESZTŐ OKTATÁSÁT VÉGZŐ TANÁROK FELZÁRKÓZTATÁSI PÓTLÉKA ÉS JÁRULÉKAI IGÉNYLÉSÉNEK ÉS PÓTIGÉNYLÉSÉNEK RÉSZLETEZÉSE rész A. táblájában megadott, valamint a VI. SZAKMAI KOMPETENCIÁK FELJESZTŐ OKTATÁSÁT VÉGZŐ TANÁROK FELZÁRKÓZTATÁSI PÓTLÉKA ÉS JÁRULÉKAI IGÉNYLÉSÉNEK ÉS PÓTIGÉNYLÉSÉNEK RÉSZLETEZÉSE rész B. táblájában megadott adatok alapján automatikusan kitölti, emiatt az itt szerepelő mezők mindegyike írásvédett, csak a program írhat bele. Az űrlap III. Lebonyolítási költségtérítés igénye megnevezésű részét a program automatikusan kitölti a I. Szakiskolai tanulmányi ösztöndíj igénylése A és B. pont részei alapján, emiatt az itt szerepelő mezők mindegyike írásvédett, csak a program írhat bele. Az űrlap IV. Kiutalt támogatási elszámolásának összesítése részét a program az egyes pontoknál megadott összegek alapján automatikusan számolja.

13 Az űrlap V. Az igénylés időszakát megelőzően járó ösztöndíj pótigénylése részében az előző időszakban igényelt létszámon felüli ösztöndíjas tanulói létszámokat tudja megadni, a megelőző időszakban lévő hónapok alapján. Itt tudja feltüntetni az előző időszakban kifizetett, de az előző igénylésben nem szereplő tanulmányi ösztöndíj összegét. A program a megadott létszámok és hónapok száma alapján automatikusan kiszámolja az igényelt ösztöndíj összege megnevezésű mezőt, emiatt ez a mező írásvédett, csak a program töltheti ki. A táblában a létszám adatokat annak megfelelően kell szerepeltetni, ahány hónapon át a tanulók az előző időszakban ösztöndíjban részesültek. A tanulói létszámoknál csak egész értékek adhatók meg. Az űrlap a VI. SZAKMAI KOMPETENCIÁK FELJESZTŐ OKTATÁSÁT VÉGZŐ TANÁROK FELZÁRKÓZTATÁSI PÓTLÉKA ÉS JÁRULÉKAI IGÉNYLÉSÉNEK ÉS PÓTIGÉNYLÉSÉNEK RÉSZLETEZÉSE rész A. pontján a fejlesztésben részesülő tanulói létszámot a I. Szakiskolai tanulmányi ösztöndíj igénylése A. pont 7. pontjában megadott értékeknek megfelelően kitölti a program. A hónapok száma mező nem változtatható. A felzárkóztatási pótlék összege mezőt és az igényelt összeg mezőt a program automatikusan számolja a megadott értékek alapján, emiatt ezek a mezők írásvédettek. A munkáltatót terhelő bérjárulék mezőt a program automatikusan kitölti, de a kitöltött érték változtatható, azonban a maximális értéknél nem lehet több.

14 Az űrlap a VI. SZAKMAI KOMPETENCIÁK FELJESZTŐ OKTATÁSÁT VÉGZŐ TANÁROK FELZÁRKÓZTATÁSI PÓTLÉKA ÉS JÁRULÉKAI IGÉNYLÉSÉNEK ÉS PÓTIGÉNYLÉSÉNEK RÉSZLETEZÉSE rész B. pontjában megadhatja az előző időszakban fejlesztésben részesülő tanulói létszámot. Itt tünteteti fel az előző időszakban kompetenciákat fejlesztő oktatásban részt vett tanulók száma alapján kifizetett, de az előző igénylésben nem szereplő felzárkóztatási pótlék és járulékainak összegét. A program a megadott létszám alapján számolja a felzárkóztatási pótlék összegét, a munkáltatót terhelő bérjárulékot és az igényelt összeget. A táblában a létszám adatokat annak megfelelően kell szerepeltetni, ahány hónapon át a tanulók az előző időszakban a kompetenciákat fejlesztő oktatásban részesültek. Az űrlap a VI. SZAKMAI KOMPETENCIÁK FELJESZTŐ OKTATÁSÁT VÉGZŐ TANÁROK FELZÁRKÓZTATÁSI PÓTLÉKA ÉS JÁRULÉKAI IGÉNYLÉSÉNEK ÉS PÓTIGÉNYLÉSÉNEK RÉSZLETEZÉSE rész C. pontjában megadhatja az áthúzódó felzárkóztatási pótlékokat és járulékait. Az előző igénylési időszakból áthúzódó felzárkóztatási pótlék és bérjárulék összege mezőt a program automatikusan számolja, emiatt ez a mező írásvédett. A kitöltött űrlapot az Ellenőrzés és küldés gomb lenyomásával küldheti be a rendszerbe. Elsőször a rendszer ellenőrzi a beírt adatok formai megfelelőségét, ha hibát talál, akkor jelzi. Formai hiba esetén a beküldés csak javítás követően lehetséges. A beküldés abban az esetben sikeres, ha a rendszer kijelzi, hogy sikeres volt az űrlap beküldése. Az adatlap nyomtatására csak ekkor van lehetőség. Kitöltést követően az adatlap egy eredeti, cégszerű aláírással és bélyegző lenyomattal ellátott példányát postai úton is szükséges megküldeni a Nemzeti Munkaügyi Hivatal részére. A Szakiskolai tanulmányi ösztöndíj igénybejelentő adatlap nyomtatását követően a segédszámításokat tartalmazó táblázatokat az igényléshez nem kell benyújtani, azonban az intézményben vezetett nyilvántartás mellett meg kell őrizni és ellenőrzéskor bemutatni. Nyomtatáskor ezen táblázatok a cégszerű aláírást tartalmazó oldal után, külön oldalon jelennek meg. Elszámoló adatlap gomb Ezen a ponton van lehetősége a SZAKISKOLAI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ ELSZÁMOLÓ ADATLAP (2. számú melléklet a 328/2009. (XII.29.) számú Kormányrendelethez) című adatlap kitöltésére.

15 Az adatlap minden esetben az előző időszakra vonatkozik, és csak az adott időszakra vonatkozóan tölthető ki. Az űrlap Szakképző iskola megnevezés részén az adatokat a program automatikusan kitölti. A feltöltött adatok írásvédettek, nem változtathatóak. Ha adataiban változás történt, akkor a SZAKISKOLAI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ ELSZÁMOLÓ ADATLAP (2. számú melléklet a 328/2009. (XII.29.) számú Kormányrendelethez) című űrlap kitöltése előtt a SZAKISKOLAI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ ADATMÓDOSÍTÁSI BEJELENTŐ LAP TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSHEZ című űrlapot (Adatmódosítás gomb) kell kitöltenie. Az űrlap Ügyintéző megnevezésű részén adja meg a megfelelő mezőbe az adatlap kitöltését végző, felelős ügyintéző nevét (Neve mező), közvetlen telefonszámát (Telefonszáma mező), valamint címét ( címe mező) Az űrlap I. SZAKISKOLAI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ ELSZÁMOLÁSA részében a program automatikusan kitölti a Kiutalt ösztöndíj fő és forint mezőit az előző igénylési időszak igénylése

16 alapján. A kifizetett ösztöndíj oszlop fő mezője írható mező. A beírt érték alapján a program automatikusan kiszámolja az összeget és a különbözetet. A kifizetett ösztöndíjhoz kapcsolódó létszámként maximálisan az előző időszakban megadott létszám adható meg. Az elszámolás időszakában kifizetett, de az előző igénylésben nem szereplő tanulmányi ösztöndíj összegét a következő időszak pótigényléseként igényelheti meg. Az űrlap II. SZAKMAI KOMPETENCIÁK FELJESZTŐ OKTATÁSÁT VÉGZŐ TANÁROK FELZÁRKÓZTATÁSI PÓTLÉKÁNAK ÉS JÁRULÉKAINAK ELSZÁMOLÁSA A. részét a program automatikusan kitölti az előző igénylés alapján. Az űrlap II. SZAKMAI KOMPETENCIÁK FELJESZTŐ OKTATÁSÁT VÉGZŐ TANÁROK FELZÁRKÓZTATÁSI PÓTLÉKÁNAK ÉS JÁRULÉKAINAK ELSZÁMOLÁSA B. részében a program automatikusan kitölti az előző igénylés alapján a kiutalt pótlék bruttó összegét, és a különbözetet. Az elszámolási időszakban kifizetett felzárkóztatási pótlék és bérjárulék mezők tölthetők. Az űrlap III. LEBONYOLÍTÁSI KÖLTSÉGTÉRÍTÉS ELSZÁMOLÁSA megnevezésű részében a Felhasznált lebonyolítási költségtérítés mező tölthető. A többi mezőt a program az űrlap kapcsolódó pontjai alapján automatikusan számolja.

17 Az űrlap IV. KIUTALT TÁMOGATÁSOK ELSZÁMOLÁSÁNAK ÖSSZESÍTÉSE megnevezésű részét automatikusan számolja az űrlap többi pontja alapján, emiatt a mezői írásvédettek. A kitöltött űrlapot az Ellenőrzés és küldés gomb lenyomásával küldheti be a rendszerbe. Elsőször a rendszer ellenőrzi a beírt adatok formai megfelelőségét, ha hibát talál, akkor jelzi. Formai hiba esetén a beküldés csak javítás követően lehetséges. A beküldés abban az esetben sikeres, ha a rendszer kijelzi, hogy sikeres volt az űrlap beküldése. Az adatlap nyomtatására csak ekkor van lehetőség. Kitöltést követően az adatlap egy eredeti, cégszerű aláírással és bélyegző lenyomattal ellátott példányát postai úton is szükséges megküldeni a Nemzeti Munkaügyi Hivatal részére.

18 Ha az előző időszakban nem volt igénylése, akkor a program a következő üzenetet jelzi: Kilépés gomb A kilépés gombra való kattintással lezárhatja az aktuális munkamenetet és biztonságosan kiléphet a rendszerből. Javasolt minden használatot követően kilépni a rendszerből, az adatai biztonsága miatt. A kitöltött nyomtatványokat az alábbi címre kérjük megküldeni: Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak és Felnőttképzési Igazgatóság 1476 Budapest, Pf. 75. A borítékon kérjük az Ösztöndíj szót feltüntetni. A monitoring adatszolgáltatással kapcsolatos gombok leírását a Monitoring adatszolgáltatás használati útmutató című útmutató tartalmazza.