Szakiskolai tanulma nyi o szto ndí j felu let Haszna lati u tmutato

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szakiskolai tanulma nyi o szto ndí j felu let Haszna lati u tmutato"

Átírás

1 Szakiskolai tanulma nyi o szto ndí j felu let Haszna lati u tmutato A rendszer használatához szükséges technikai követelmények Microsoft Internet Explorer 8 vagy újabb Windows XP/7 vagy újabb Letöltés Mozilla Firefox 17 vagy újabb Microsoft Windows/Linux/Mac OS X Letöltés Google Chrome 21 vagy újabb Microsoft Windows/Linux/Mac OS X Letöltés A javasolt böngésző: Google Chrome 21 vagy újabb. A fentiektől eltérő böngészők esetén a felület hibásan működhet. A felsorolt böngészők ingyenesek és szabadon letölthetőek, egy számítógépen akár több fajta is használható egyidejűleg. A felület WEB2.0 (webkettő) követelményeknek megfelelően készült el, ezáltal jelenős úgynevezett ajax hívásokat és számos JavaScript metódusokat használ. Ezen eljárások miatt a felhasználó számítógépnek az alábbi követelményeknek ajánlott (nem kötelező) megfelelnie: Intel Pentium 4 Celeron 1400Mhz/AMD Athlon vagy kompatibilis processzor 512 MB memória Windows XP vagy újabb / Linux disztribúció grafikus felülettel / Mac OS X vagy újabb Ezen követelmények alatt teljesítő számítógépek esetén a rendszer a kliens oldali munkaállomáson (számítógépen) jelentősen lelassul. Továbbá a PDF adatlapok nyomtathatósága végett a kliens számítógépnek telepített állapotban lévő Adobe Acrobat Reader X vagy újabb verziójú programmal kell rendelkeznie. Ennek hiányában az adatlapokat nem tudja kinyomtatni. PDF megnyitáshoz és nyomtatáshoz szükséges program. Adobe Acrobat Reader X vagy újabb Letöltés A felület a klienssel való kommunikáció alatt (szerver és kliens közötti kommunikáció) mindvégig titkosított (SSL) kapcsolatot használ. Ezáltal a felületen felvitt adatok biztonságban vannak, és külső, illetéktelen hozzáférésektől védettek.

2 A rendszer használata A rendszer egyes pontjait a felső menüsor használatával tudja elérni. A menüsor bejelentkezést követően megváltozik. A. Regisztráció nélkül elérhető funkciók Főoldal A menüpont alatt megtekintheti aktuális híreinket és közleményeinket. Dokumentumok A dokumentumok menüpont tartalmazza a rendszerhez kapcsolódó dokumentumokat és tájékoztatókat. Bejelentkezés E menüpont alatt jelentkezhet be a rendszerbe az érvényes címével és jelszavával. A szövegbeli mezőkbe be kell írni a szükséges adatokat. Az adatok ( cím és jelszó) megadását követően a Belépés gombra való kattintással kezdheti meg a Bejelentkezést. Ennek hatására a rendszer ellenőrzi az cím és jelszó helyességét. Megfelelő belépési adatok esetén a rendszer engedélyezi a belépést. Minden egyéb esetben hibát jelez, és a belépést megtagadja. Ha elfelejtette a jelszavát, akkor a Elfelejtett jelszó esetén új jelszó igénylése (kattintson ide) feliratra való kattintással megkezdheti új jelszavának kérvényezést. Az új jelszó igénylési felületen a sikeres igényléshez meg kell adnia a Támogatási szerződésének pontos számát (a szerződésszám végén minden esetben szükséges az évszámot követő pont megadása), valamint az első adatbejelentés folyamán megadott címét. Kérjük, fokozottan ellenőrizzék a megadott támogatási szerződés számot, mivel a rendszer csak és kizárólag pontos és karakterhelyes szerződésszámot fogad el. Helyes adatok megadása esetén a rendszer, a megadott e- mail címre kézbesíti új belépési jelszavát. Az megérkezésének ideje 5 és 10 perc között van. Regisztráció és adatbejelentés E menüpontban teheti meg első regisztrációját a SZAKISKOLAI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ ADATBEJELENTŐ LAP TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSHEZ című űrlap kitöltésével. Az adatlapon szereplő adatokat igazoló dokumentumokat az adatlap alján található Dokumentumok feltöltése gomb segítségével töltheti fel a felületre. A dokumentumokat scennelést követően a mentés helyéről tallózással választhatja ki, és töltheti fel a felületre. Az űrlap kitöltését követően intézménye bekerül

3 a rendszerbe, és adatai ellenőrzését követően a megadott címre a rendszer kiküldi a belépéshez szükséges jelszót. A jelszót tartalmazó fokozott figyelemmel tárolja, mivel csak ez az tartalmazza a belépéshez szükséges jelszavát. Az űrlap és használata Neve űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg a regisztrálni kívánt intézmény alapító okiratban szereplő teljes és pontos megnevezését.

4 Címe űrlap mező Az intézmény alapító okiratában foglalt székhely címének bevitelére négy szövegbeviteli mező áll rendelkezésre. Ezek sorrendje: irányítószám, település, közterület megnevezése és jellege, valamint a házjelző vagy helyrajzi szám. Az irányítószám begépelésének hatására a rendszer ajánlatot tesz az irányítószámra és a településre. A megjelenő listából való választás hatására a rendszer kitölti az irányítószám és a település mezőt. Régió űrlap mező Ez a mező egy úgynevezett legördíthető választó mező. A mezőn való kattintással megjelennek a lehetséges régiók, és ebből a listából való választással tölthető ki a mező. Telefonszám űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg az intézmény központi vezetékes telefonszámát. A mező csak kötött formátumú telefonszámokat fogad el. Az elfogadott formátumok a következők: budapesti telefonszám esetén: (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent) Budapesten kívüli telefonszám esetén: XX/ (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent, XX pedig 21 és 99 közötti egész számot.) VoIP telefonszám esetén: vagy XX/ (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent, XX pedig 21 és 99 közötti egész számot.) Faxszám űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg az intézmény központi faxszámát. A mező csak kötött formátumú telefonszámokat fogad el. Az elfogadott formátumok a következők: budapesti faxszám esetén: (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent) Budapesten kívüli faxszám esetén: XX/ (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent, XX pedig 21 és 99 közötti egész számot.) VoIP faxszám esetén: vagy XX/ (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent, XX pedig 21 és 99 közötti egész számot.) címe űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg érvényes és létező címét. Az itt megadott címre küldi a rendszer az összes regisztrációs és tájékoztató -t valamint a belépéshez szükséges jelszavát is. Törvényes képviselő neve űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg az intézmény törvényes képviselőjének teljes nevét. Törvényes képviselőjének beosztása űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg az intézmény törvényes képviselőjének pontos beosztását. OM azonosítója űrlap mező A szövegbeviteli mezőben adja meg az intézmény OM azonosítójának számát.

5 Adóigazgatási azonosító száma űrlap mező A szövegbeviteli mező maszkolt mező, tehát csak a rögzített formátumnak megfelelően írható be az adóigazgatási azonosítószám. Formátum: KSH száma űrlap mező A szövegbeviteli mező maszkolt mező, tehát csak a rögzített formátumnak megfelelően írható be a KSH szám. Formátum: Számlavezető pénzintézet neve űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg a számlavezető pénzintézet teljes, és pontos megnevezését. Pénzforgalmi számlaszáma űrlap mező A szövegbeviteli mező maszkolt mező. A számlaszámoknak megfelelően két formátumot fogad el a mező. Formátumok: vagy Erre a számlaszámra kéri az igenyelt összeg folyósítását? űrlap mező A választó mezőben adja meg, hogy az előzőleg megadott számlaszámra kéri-e a támogatási összeg folyósítását. Amennyiben a Pénzforgalmi számlaszáma űrlap mezőbe megadott számlaszámra kéri a folyósítást válassza az Igen opciót. Gazdasági feladatokat ellátó intézmény neve űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg azon intézmény megnevezését, amely a gazdasági feladatokat látja el. A mező kitöltése kötelező, amennyiben az iskola nem önálló gazdálkodású intézmény. Gazdasági feladatokat ellátó intézmény címe űrlap mező A gazdasági feladatokat ellátó intézmény címének bevitelére négy szövegbeviteli mező áll rendelkezésre. Ezek sorrendje: irányítószám, település, közterület megnevezése és jellege, valamint a házjelző vagy helyrajzi szám. Az irányítószám begépelésének hatására a rendszer ajánlatot tesz az irányítószámra és a településre. A megjelenő listából való választás hatására a rendszer kitölti az irányítószám és a település mezőt. A mezők kitöltése nem kötelező, abban az esetben ha Gazdasági feladatokat ellátó intézmény címe űrlap mezőt üresen hagyta. Gazdasági feladatokat ellátó intézmény elszámolási számlájához kapcsolódó számlavezető pénzintézet neve űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg a gazdasági feladatokat ellátó intézmény számlavezető pénzintézetének teljes, és pontos megnevezését. A mező kitöltése nem kötelező, abban az esetben ha Gazdasági feladatokat ellátó intézmény címe űrlap mezőt üresen hagyta. Gazdasági feladatokat ellátó intézmény elszámolási számlájához kapcsolódó pénzforgalmi számlaszáma űrlap mező A szövegbeviteli mező maszkolt mező. A számlaszámoknak megfelelően két formátumot fogad el a mező. Formátumok: vagy A mező kitöltése nem kötelező, abban az esetben ha Gazdasági feladatokat ellátó intézmény címe űrlap mezőt üresen hagyta.

6 Erre a számlaszámra kéri az igenyelt összeg folyósítását? űrlap mező A választó mezőben adja meg, hogy az előzőleg megadott számlaszámra kéri-e a folyósítást. Amennyiben a Gazdasági feladatok ellátó intézmény elszámolási számlájához kapcsolódó pénzforgalmi számlaszáma űrlap mezőbe megadott számlaszámra kéri a folyósítást válassza az Igen opciót. A mező kitöltés nem kötelező, abban az esetben ha Gazdasági feladatok ellátó intézmény címe űrlap mezőt üresen hagyta. Fenntartó neve űrlap mező: A szövegbeviteli mezőbe adja meg az intézmény fenntartójának megnevezését. A mező kitöltése kötelező. Kérem, hogy a támogatási szerződés példányait postai úton szíveskedjenek megküldeni! űrlap mező A választó mezőben jelölje, hogy kívánja-e postai úton megkapni a támogatási szerződést. A kitöltött űrlapot az Ellenőrzés és küldés gomb lenyomásával küldheti be a rendszerbe. Elsőször a rendszer ellenőrzi a beírt adatok formai megfelelőségét, ha hibát talál, akkor jelzi. Formai hiba esetén a beküldés csak javítás követően lehetséges. A beküldés abban az esetben sikeres, ha a rendszer kijelzi hogy sikeres volt az adatlap beküldése. Az adatlap nyomtatására csak ekkor van lehetőség. A támogatási szerződés megkötéséhez az adatlap egy eredeti, cégszerű aláírással és bélyegző lenyomattal ellátott példányát, valamint a kapcsolódó dokumentumok - minden oldalán - hitelesített másolati példányának benyújtása szükséges postai úton is szükséges megküldeni a Nemzeti Munkaügyi Hivatal részére. Technikai követelmények A menüpont alatt megtekintheti az internetes rendszer használatához szükséges követelményeket. Kapcsolatok A menüpont alatt megtekintheti az elérhetőségeinket. B. Belépést követően elérhető funkciók Sikeres belépést követően a következő menüsor válik elérhetővé: Profil A Profil menüpontba való belépéssel válnak elérhetővé a kitöltendő adatlapok. Adatmódosítás gomb Ha a regisztrált intézmény adataiban változás történt, akkor a változásokat a SZAKISKOLAI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ ADATMÓDOSÍTÁSI BEJELENTŐ LAP TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSHEZ című űrlap használatával jelentheti be. Az adatlapot csak adatváltozás esetén kell tölteni és benyújtani.

7 Az űrlap automatikusan kitöltődik a már rendszerben lévő adatokkal. Módosításhoz ezen adatok kell felülírni. Az adatváltozást alátámasztó dokumentumokat az adatlap alján található Dokumentumok feltöltése gomb segítségével töltheti fel a felületre. A dokumentumokat scennelést követően a mentés helyéről tallózással választhatja ki, és töltheti fel a felületre. Támogatási szerződés száma űrlap mező: Ez a mező írásvédett, nem módosítható. A kapott szerződés számot tartalmazza.

8 Neve űrlap mező A szövegbeviteli mezőben az intézmény alapító okiratban szereplő teljes és pontos megnevezésének kell szerepelnie. Címe űrlap mező Az intézmény alapító okiratában foglalt székhely címének bevitelére négy szövegbeviteli mező áll rendelkezésre. Ezek sorrendje: irányítószám, település, közterület megnevezése és jellege, valamint a házjelző vagy helyrajzi szám. Az irányítószám begépelésének hatására a rendszer ajánlatot tesz az irányítószámra és a településre. A megjelenő listából való választás hatására a rendszer kitölti az irányítószám és a település mezőt. Régió űrlap mező Ez a mező egy úgynevezett legördíthető választó mező. A mezőn való kattintással megjelennek a lehetséges régiók, és ebből a listából való választással tölthető ki a mező. Telefonszám űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg az intézmény központi vezetékes telefonszámát. A mező csak kötött formátumú telefonszámokat fogad el. Az elfogadott formátumok a következők: budapesti telefonszám esetén: (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent) Budapesten kívüli telefonszám esetén: XX/ (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent, XX pedig 21 és 99 közötti egész számot.) VoIP telefonszám esetén: vagy XX/ (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent, XX pedig 21 és 99 közötti egész számot.) Faxszám űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg az intézmény központi faxszámát. A mező csak kötött formátumú telefonszámokat fogad el. Az elfogadott formátumok a következők: budapesti faxszám esetén: (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent) Budapesten kívüli faxszám esetén: XX/ (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent, XX pedig 21 és 99 közötti egész számot.) VoIP faxszám esetén: vagy XX/ (ahol a 0 nulla és kilenc közötti egész számot jelent, XX pedig 21 és 99 közötti egész számot.) címe űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg érvényes és létező címét. Az itt megadott címre küldi a rendszer az összes regisztrációs és tájékoztató -t valamint a belépéshez szükséges jelszavát is. Törvényes képviselő neve űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg az intézmény törvényes képviselőjének teljes nevét. Törvényes képviselőjének beosztása űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg az intézmény törvényes képviselőjének pontos beosztását.

9 OM azonosítója űrlap mező: A szövegbeviteli mezőben adja meg az intézmény OM azonosítójának számát. Adóigazgatási azonosító száma űrlap mező A szövegbeviteli mező maszkolt mező, tehát csak a rögzített formátumnak megfelelően írható be az adóigazgatási azonosítószám. Formátum: KSH száma űrlap mező A szövegbeviteli mező maszkolt mező, tehát csak a rögzített formátumnak megfelelően írható be a KSH szám. Formátum: Számlavezető pénzintézet neve űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg a számlavezető pénzintézetének teljes, és pontos megnevezését. Pénzforgalmi számlaszáma űrlap mező A szövegbeviteli mező maszkolt mező. A számlaszámoknak megfelelően két formátumot fogad el a mező. Formátumok: vagy Erre a számlaszámra kéri az igenyelt összeg folyósítását? űrlap mező A választó mezőben adja meg, hogy az előzőleg megadott számlaszámra kéri-e a támogatási összeg folyósítást. Amennyiben a Pénzforgalmi számlaszáma űrlap mezőbe megadott számlaszámra kéri a folyósítást válassza az Igen opciót. Gazdasági feladatokat ellátó intézmény neve űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg azon intézmény megnevezését, amely a gazdasági feladatokat látja el. A mező kitöltés kötelező, amennyiben az iskola nem önálló gazdálkodású intézmény. Gazdasági feladatokat ellátó intézmény címe űrlap mező A gazdasági feladatokat ellátó intézmény címének bevitelére négy szövegbeviteli mező áll rendelkezésre. Ezek sorrendje: irányítószám, település, közterület megnevezése és jellege, valamint a házjelző vagy helyrajzi szám. Az irányítószám begépelésének hatására a rendszer ajánlatot tesz az irányítószámra és a településre. A megjelenő listából való választás hatására a rendszer kitölti az irányítószám és a település mezőt. A mezők kitöltése nem kötelező, abban az esetben ha Gazdasági feladatokat ellátó intézmény címe űrlap mezőt üresen hagyta. Gazdasági feladatokat ellátó intézmény elszámolási számlájához kapcsolódó számlavezető pénzintézet neve űrlap mező A szövegbeviteli mezőbe adja meg a gazdasági feladatokat ellátó intézmény számlavezető pénzintézetének teljes, és pontos megnevezését. A mező kitöltése nem kötelező, abban az esetben ha Gazdasági feladatokat ellátó intézmény címe űrlap mezőt üresen hagyta. Gazdasági feladatokat ellátó intézmény elszámolási számlájához kapcsolódó pénzforgalmi számlaszáma űrlap mező A szövegbeviteli mező maszkolt mező. A számlaszámoknak megfelelően két formátumot fogad el a mező. Formátumok: vagy A

10 mező kitöltése nem kötelező, abban az esetben ha Gazdasági feladatokat ellátó intézmény címe űrlap mezőt üresen hagyta. Erre a számlaszámra kéri az igenyelt összeg folyósítását? űrlap mező A választó mezőben adja meg, hogy az előzőleg megadott számlaszámra kéri-e a folyósítást. Amennyiben a Gazdasági feladatokat ellátó intézmény elszámolási számlájához kapcsolódó pénzforgalmi számlaszáma űrlap mezőbe megadott számlaszámra kéri a folyósítást válassza az Igen opciót. A mező kitöltés nem kötelező, abban az esetben ha Gazdasági feladatok ellátó intézmény címe űrlap mezőt üresen hagyta. Fenntartó neve űrlap mező: A szövegbeviteli mezőbe adja meg az intézmény fenntartójának megnevezését. A mező kitöltése kötelező. Kérem, hogy a támogatási szerződés példányait postai úton szíveskedjenek megküldeni! űrlap mező A választó mezőben jelölje, hogy postai úton kívánja-e megkapni a támogatási szerződést. A kitöltött űrlapot az Ellenőrzés és küldés gomb lenyomásával küldheti be a rendszerbe. Elsőször a rendszer ellenőrzi a beírt adatok formai megfelelőségét, ha hibát talál, akkor jelzi. Formai hiba esetén a beküldés csak javítás követően lehetséges. A beküldés abban az esetben sikeres, ha a rendszer kijelzi, hogy sikeres volt az adatlap űrlap beküldése. Az adatlap nyomtatására csak ekkor van lehetőség. Kitöltést követően az adatlap egy eredeti, cégszerű aláírással és bélyegző lenyomattal ellátott példányát, valamint a kapcsolódó dokumentumok - minden oldalán - hitelesített másolati példányait postai úton is szükséges megküldeni a Nemzeti Munkaügyi Hivatal részére. Igénybejelentő adatlap gomb Ezen a ponton van lehetősége a SZAKISKOLAI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ IGÉNYBEJELENTŐ ADATLAP (1. számú melléklet a 328/2009. (XII.29.) számú Kormányrendelethez) című adatlap kitöltésére. Az adatlap minden esetben az aktuális időszakra vonatkozik, és csak az adott időszakra vonatkozóan tölthető ki. Az űrlap Szakképző iskola megnevezés részén az adatokat a program automatikusan kitölti. A feltöltött adatok írásvédettek, nem változtathatóak. Ha adataiban változás történt, akkor a SZAKISKOLAI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ IGÉNYBEJELENTŐ ADATLAP (1. számú melléklet a 328/2009. (XII.29.) számú Kormányrendelethez) című űrlap kitöltés előtt a SZAKISKOLAI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ ADATMÓDOSÍTÁSI BEJELENTŐ LAP TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSHEZ című űrlapot (Adatmódosítás gomb) kell kitöltenie.

11 Az űrlap Ügyintéző megnevezésű részén adja meg a megfelelő mezőbe az adatlap kitöltését végző, felelős ügyintéző nevét (Neve mező), közvetlen telefonszámát (Telefonszáma mező), valamint címét ( címe mező) Az űrlap I. Szakiskolai tanulmányi ösztöndíj igénylése A. pont megnevezésű részbe, az átlagoknak megfelelően meg kell adnia a benyújtás időpontjára vonatkozóan az ösztöndíjas tanulók létszámát. A létszám értéket főkben kell megadni, csak egész számok lehetnek. A létszám megadását követően a program automatikusan kiszámolja az igényelt ösztöndíj összegét az Igényelt ösztöndíj összege mezőbe. Ez a mező írásvédett, csak a program írhatja, a létszámnak megfelelően. Az ösztöndíjas tanulói létszám nem tartalmazhatja a szakiskolai tanulmányi ösztöndíjról szóló 328/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet 3. (2) bekezdésében meghatározott tanulók létszámát. Az űrlap I. Szakiskolai tanulmányi ösztöndíj igénylése B. pont megnevezésű rész kitöltését a program végzi az V. Az igénylés időszakát megelőzően járó ösztöndíj pótigénylése megnevezésű rész alapján, emiatt az itt szerepelő mezők mindegyike írásvédett, csak a program írhat bele. Itt kell

12 feltüntetni az előző időszakban kifizetett, de az előző igénylésben nem szereplő tanulmányi ösztöndíj összegét. Az V. Az igénylés időszakát megelőzően járó ösztöndíj pótigénylése megnevezésű táblában a létszám adatokat annak megfelelően kell szerepeltetni, ahány hónapon át a tanulók az előző időszakban ösztöndíjban részesültek. Az űrlap II. Szakmai kompetenciák fejlesztő oktatását végző tanárok felzárkóztatási pótlékának és járulékainak igénylés megnevezésű részét a program a VI. SZAKMAI KOMPETENCIÁK FELJESZTŐ OKTATÁSÁT VÉGZŐ TANÁROK FELZÁRKÓZTATÁSI PÓTLÉKA ÉS JÁRULÉKAI IGÉNYLÉSÉNEK ÉS PÓTIGÉNYLÉSÉNEK RÉSZLETEZÉSE rész A. táblájában megadott, valamint a VI. SZAKMAI KOMPETENCIÁK FELJESZTŐ OKTATÁSÁT VÉGZŐ TANÁROK FELZÁRKÓZTATÁSI PÓTLÉKA ÉS JÁRULÉKAI IGÉNYLÉSÉNEK ÉS PÓTIGÉNYLÉSÉNEK RÉSZLETEZÉSE rész B. táblájában megadott adatok alapján automatikusan kitölti, emiatt az itt szerepelő mezők mindegyike írásvédett, csak a program írhat bele. Az űrlap III. Lebonyolítási költségtérítés igénye megnevezésű részét a program automatikusan kitölti a I. Szakiskolai tanulmányi ösztöndíj igénylése A és B. pont részei alapján, emiatt az itt szerepelő mezők mindegyike írásvédett, csak a program írhat bele. Az űrlap IV. Kiutalt támogatási elszámolásának összesítése részét a program az egyes pontoknál megadott összegek alapján automatikusan számolja.

13 Az űrlap V. Az igénylés időszakát megelőzően járó ösztöndíj pótigénylése részében az előző időszakban igényelt létszámon felüli ösztöndíjas tanulói létszámokat tudja megadni, a megelőző időszakban lévő hónapok alapján. Itt tudja feltüntetni az előző időszakban kifizetett, de az előző igénylésben nem szereplő tanulmányi ösztöndíj összegét. A program a megadott létszámok és hónapok száma alapján automatikusan kiszámolja az igényelt ösztöndíj összege megnevezésű mezőt, emiatt ez a mező írásvédett, csak a program töltheti ki. A táblában a létszám adatokat annak megfelelően kell szerepeltetni, ahány hónapon át a tanulók az előző időszakban ösztöndíjban részesültek. A tanulói létszámoknál csak egész értékek adhatók meg. Az űrlap a VI. SZAKMAI KOMPETENCIÁK FELJESZTŐ OKTATÁSÁT VÉGZŐ TANÁROK FELZÁRKÓZTATÁSI PÓTLÉKA ÉS JÁRULÉKAI IGÉNYLÉSÉNEK ÉS PÓTIGÉNYLÉSÉNEK RÉSZLETEZÉSE rész A. pontján a fejlesztésben részesülő tanulói létszámot a I. Szakiskolai tanulmányi ösztöndíj igénylése A. pont 7. pontjában megadott értékeknek megfelelően kitölti a program. A hónapok száma mező nem változtatható. A felzárkóztatási pótlék összege mezőt és az igényelt összeg mezőt a program automatikusan számolja a megadott értékek alapján, emiatt ezek a mezők írásvédettek. A munkáltatót terhelő bérjárulék mezőt a program automatikusan kitölti, de a kitöltött érték változtatható, azonban a maximális értéknél nem lehet több.

14 Az űrlap a VI. SZAKMAI KOMPETENCIÁK FELJESZTŐ OKTATÁSÁT VÉGZŐ TANÁROK FELZÁRKÓZTATÁSI PÓTLÉKA ÉS JÁRULÉKAI IGÉNYLÉSÉNEK ÉS PÓTIGÉNYLÉSÉNEK RÉSZLETEZÉSE rész B. pontjában megadhatja az előző időszakban fejlesztésben részesülő tanulói létszámot. Itt tünteteti fel az előző időszakban kompetenciákat fejlesztő oktatásban részt vett tanulók száma alapján kifizetett, de az előző igénylésben nem szereplő felzárkóztatási pótlék és járulékainak összegét. A program a megadott létszám alapján számolja a felzárkóztatási pótlék összegét, a munkáltatót terhelő bérjárulékot és az igényelt összeget. A táblában a létszám adatokat annak megfelelően kell szerepeltetni, ahány hónapon át a tanulók az előző időszakban a kompetenciákat fejlesztő oktatásban részesültek. Az űrlap a VI. SZAKMAI KOMPETENCIÁK FELJESZTŐ OKTATÁSÁT VÉGZŐ TANÁROK FELZÁRKÓZTATÁSI PÓTLÉKA ÉS JÁRULÉKAI IGÉNYLÉSÉNEK ÉS PÓTIGÉNYLÉSÉNEK RÉSZLETEZÉSE rész C. pontjában megadhatja az áthúzódó felzárkóztatási pótlékokat és járulékait. Az előző igénylési időszakból áthúzódó felzárkóztatási pótlék és bérjárulék összege mezőt a program automatikusan számolja, emiatt ez a mező írásvédett. A kitöltött űrlapot az Ellenőrzés és küldés gomb lenyomásával küldheti be a rendszerbe. Elsőször a rendszer ellenőrzi a beírt adatok formai megfelelőségét, ha hibát talál, akkor jelzi. Formai hiba esetén a beküldés csak javítás követően lehetséges. A beküldés abban az esetben sikeres, ha a rendszer kijelzi, hogy sikeres volt az űrlap beküldése. Az adatlap nyomtatására csak ekkor van lehetőség. Kitöltést követően az adatlap egy eredeti, cégszerű aláírással és bélyegző lenyomattal ellátott példányát postai úton is szükséges megküldeni a Nemzeti Munkaügyi Hivatal részére. A Szakiskolai tanulmányi ösztöndíj igénybejelentő adatlap nyomtatását követően a segédszámításokat tartalmazó táblázatokat az igényléshez nem kell benyújtani, azonban az intézményben vezetett nyilvántartás mellett meg kell őrizni és ellenőrzéskor bemutatni. Nyomtatáskor ezen táblázatok a cégszerű aláírást tartalmazó oldal után, külön oldalon jelennek meg. Elszámoló adatlap gomb Ezen a ponton van lehetősége a SZAKISKOLAI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ ELSZÁMOLÓ ADATLAP (2. számú melléklet a 328/2009. (XII.29.) számú Kormányrendelethez) című adatlap kitöltésére.

15 Az adatlap minden esetben az előző időszakra vonatkozik, és csak az adott időszakra vonatkozóan tölthető ki. Az űrlap Szakképző iskola megnevezés részén az adatokat a program automatikusan kitölti. A feltöltött adatok írásvédettek, nem változtathatóak. Ha adataiban változás történt, akkor a SZAKISKOLAI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ ELSZÁMOLÓ ADATLAP (2. számú melléklet a 328/2009. (XII.29.) számú Kormányrendelethez) című űrlap kitöltése előtt a SZAKISKOLAI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ ADATMÓDOSÍTÁSI BEJELENTŐ LAP TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSHEZ című űrlapot (Adatmódosítás gomb) kell kitöltenie. Az űrlap Ügyintéző megnevezésű részén adja meg a megfelelő mezőbe az adatlap kitöltését végző, felelős ügyintéző nevét (Neve mező), közvetlen telefonszámát (Telefonszáma mező), valamint címét ( címe mező) Az űrlap I. SZAKISKOLAI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ ELSZÁMOLÁSA részében a program automatikusan kitölti a Kiutalt ösztöndíj fő és forint mezőit az előző igénylési időszak igénylése

16 alapján. A kifizetett ösztöndíj oszlop fő mezője írható mező. A beírt érték alapján a program automatikusan kiszámolja az összeget és a különbözetet. A kifizetett ösztöndíjhoz kapcsolódó létszámként maximálisan az előző időszakban megadott létszám adható meg. Az elszámolás időszakában kifizetett, de az előző igénylésben nem szereplő tanulmányi ösztöndíj összegét a következő időszak pótigényléseként igényelheti meg. Az űrlap II. SZAKMAI KOMPETENCIÁK FELJESZTŐ OKTATÁSÁT VÉGZŐ TANÁROK FELZÁRKÓZTATÁSI PÓTLÉKÁNAK ÉS JÁRULÉKAINAK ELSZÁMOLÁSA A. részét a program automatikusan kitölti az előző igénylés alapján. Az űrlap II. SZAKMAI KOMPETENCIÁK FELJESZTŐ OKTATÁSÁT VÉGZŐ TANÁROK FELZÁRKÓZTATÁSI PÓTLÉKÁNAK ÉS JÁRULÉKAINAK ELSZÁMOLÁSA B. részében a program automatikusan kitölti az előző igénylés alapján a kiutalt pótlék bruttó összegét, és a különbözetet. Az elszámolási időszakban kifizetett felzárkóztatási pótlék és bérjárulék mezők tölthetők. Az űrlap III. LEBONYOLÍTÁSI KÖLTSÉGTÉRÍTÉS ELSZÁMOLÁSA megnevezésű részében a Felhasznált lebonyolítási költségtérítés mező tölthető. A többi mezőt a program az űrlap kapcsolódó pontjai alapján automatikusan számolja.

17 Az űrlap IV. KIUTALT TÁMOGATÁSOK ELSZÁMOLÁSÁNAK ÖSSZESÍTÉSE megnevezésű részét automatikusan számolja az űrlap többi pontja alapján, emiatt a mezői írásvédettek. A kitöltött űrlapot az Ellenőrzés és küldés gomb lenyomásával küldheti be a rendszerbe. Elsőször a rendszer ellenőrzi a beírt adatok formai megfelelőségét, ha hibát talál, akkor jelzi. Formai hiba esetén a beküldés csak javítás követően lehetséges. A beküldés abban az esetben sikeres, ha a rendszer kijelzi, hogy sikeres volt az űrlap beküldése. Az adatlap nyomtatására csak ekkor van lehetőség. Kitöltést követően az adatlap egy eredeti, cégszerű aláírással és bélyegző lenyomattal ellátott példányát postai úton is szükséges megküldeni a Nemzeti Munkaügyi Hivatal részére.

18 Ha az előző időszakban nem volt igénylése, akkor a program a következő üzenetet jelzi: Kilépés gomb A kilépés gombra való kattintással lezárhatja az aktuális munkamenetet és biztonságosan kiléphet a rendszerből. Javasolt minden használatot követően kilépni a rendszerből, az adatai biztonsága miatt. A kitöltött nyomtatványokat az alábbi címre kérjük megküldeni: Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak és Felnőttképzési Igazgatóság 1476 Budapest, Pf. 75. A borítékon kérjük az Ösztöndíj szót feltüntetni. A monitoring adatszolgáltatással kapcsolatos gombok leírását a Monitoring adatszolgáltatás használati útmutató című útmutató tartalmazza.

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSOK RÉSZÉRE

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSOK RÉSZÉRE Helyi önkormányzatok és Többcélú Kistérségi Társulások normatív hozzájárulásainak és normatív, kötött felhasználású támogatásainak igénylési rendszere 2008. évre FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÖNKORMÁNYZATOK ÉS

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 www.kekkh.gov.hu Státusz: Verzió Cím Dátum SzerzőFolyamatban Változások Verzió Dátum Vállalat Verzió: 1.0 Szerző: Lénárd Norbert

Részletesebben

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Tisztelt Partnerünk! Ezúton tájékoztatom, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (a továbbiakban: MNVH) szolgáltatásai (hírlevél, projektötlet

Részletesebben

Playlist.hu Kiadói kézikönyv

Playlist.hu Kiadói kézikönyv Playlist.hu Kiadói kézikönyv Verziószám: 1.1.4. Dátum: 2010. október 13. Tartalomjegyzék Verziótörténet... 3 1. Bevezető... 4 2. Rendszerkövetelmények... 4 3. Bejelentkezés... 4 4. Regisztráció... 5 5.

Részletesebben

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz 1. Jogszabályi háttér Az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendeletben foglaltak szerint: 4. (1) Az e-közmű üzemeltetéséért,

Részletesebben

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Tartalom Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Bö ngé szö s Pérkapu haszna lata Bejelentkezés Jelentkezzen be az Ügyfélkapura felhasználói

Részletesebben

Regisztráció folyamata az admin.kozadat.hu oldalon az Új adatgazda regisztráció menüpontban

Regisztráció folyamata az admin.kozadat.hu oldalon az Új adatgazda regisztráció menüpontban Regisztráció folyamata az admin.kozadat.hu oldalon az Új adatgazda regisztráció menüpontban 1/5. Intézményi oldal Ezen az oldalon adhatók meg a regisztráló intézmény adatai. Úgy kell kitölteni, hogy ezzel

Részletesebben

SEGÉDLET a GYÓGYSZERÉSZI ADATGYŰJTÉS OSAP1578 program használatához

SEGÉDLET a GYÓGYSZERÉSZI ADATGYŰJTÉS OSAP1578 program használatához SEGÉDLET a GYÓGYSZERÉSZI ADATGYŰJTÉS OSAP1578 program használatához Készítette: ÁNTSZ OTH Informatikai Főosztály (2015.) 1 Tartalomjegyzék Program elérhetősége... 3 A program felépítése... 3 Közforgalmú

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. Lendület pályázat beadásához. A pályázat feltöltésének módját a mellékelt lépésenkénti útmutató tartalmazza.

ÚTMUTATÓ. Lendület pályázat beadásához. A pályázat feltöltésének módját a mellékelt lépésenkénti útmutató tartalmazza. MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA KUTATÓINTÉZETI FŐOSZTÁLY 1051 BUDAPEST, NÁDOR UTCA 7. 1245 BUDAPEST, PF. 1000 TELEFON: 4116 365, 4116 366 FAX: 4116 211 ÚTMUTATÓ Lendület pályázat beadásához A Lendület 2014

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR RÉSZÉRE

MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR RÉSZÉRE Helyi önkormányzatok és Többcélú Kistérségi Társulások normatív hozzájárulásainak és normatív, kötött felhasználású támogatásainak igénylési rendszere 2008. évre FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE 1) Az Akadémiai Adattárban regisztrált felhasználók (az MTA köztestületének akadémikus és nem akadémikus tagjai, a 2013 utáni MTA-pályázatokon résztvevő személyek) minden

Részletesebben

Tájékoztató a 2015. évi szerződéskötésről. IV. ütem. Általános tudnivalók

Tájékoztató a 2015. évi szerződéskötésről. IV. ütem. Általános tudnivalók Tájékoztató a 2015. évi szerződéskötésről IV. ütem Általános tudnivalók A szerződéskötés Elszámoló Rendszer 1. fázis Szerződéskötés adatainak feltöltésével, és az ott elérhető Támogatási szerződés és mellékleteinek

Részletesebben

Technikai segédlet az MTA-SYLFF elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére

Technikai segédlet az MTA-SYLFF elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére Technikai segédlet az MTA-SYLFF elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére Az MTA-SYLFF ösztöndíj pályázat benyújtása a https://palyazat.mta.hu/sasakawa_2015/ weboldalon mezők kitöltésével, illetve

Részletesebben

Használati útmutató elektronikus belépési nyilatkozat kitöltéséhez tagszervezők részére

Használati útmutató elektronikus belépési nyilatkozat kitöltéséhez tagszervezők részére Használati útmutató elektronikus belépési nyilatkozat kitöltéséhez tagszervezők részére A dokumentum célja A Generali Egészségpénztár weboldalán ügyfeleinknek lehetőségük van a belépési nyilatkozat elektronikus

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

Technikai segédlet a Domus elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére

Technikai segédlet a Domus elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére Technikai segédlet a Domus elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére A Domus magyarországi ösztöndíj pályázat benyújtása junior pályázók esetén a https://palyazat.mta.hu/domus_junior_2016_osz/,

Részletesebben

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA K U TATÓ I NTÉ Z E TI F Ő O SZ T ÁL Y ÚTMUTATÓ az Ifjúsági Nemzetközi Konferencia Pályázat (INKP) beadásához Az INKP pályázat weboldalára az Akadémiai Adattárban (AAT)

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez

e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez MICROSEC Számítástechnikai Fejlesztő zrt. e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez Felhasználói útmutató https://online.e-szigno.hu/ 1 Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. A rendszer használatának

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. A pályázat weboldalra való feltöltésének menete, a pályázat felépítése

ÚTMUTATÓ. A pályázat weboldalra való feltöltésének menete, a pályázat felépítése MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA KUTATÓINTÉZETI FŐOSZTÁLY 1051 BUDAPEST, NÁDOR UTCA 7. 1245 BUDAPEST, PF. 1000 TELEFON: 4116 365, 4116 366 FAX: 4116 211 ÚTMUTATÓ A pályázat weboldalra való feltöltésének menete,

Részletesebben

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán https://www.otpportalok.hu Készítette: Konyicsák Zoltán Tartalom 1 Néhány szó az OTP Portálok programról... 3 1.1 Az OTP Portálok bevezetésének célja... 3 2 Belépés az OTP Portálok oldalra... 4 2.1 A bejelentkezéshez

Részletesebben

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Útmutató Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Tartalomjegyzék I. Fontos tudnivalók... 3 II. Belépés a felületre... 3 III. E-ügyintézés... 4 1. Bizonylatkitöltés

Részletesebben

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA K U TATÓ I NTÉ Z E TI F Ő O SZ T ÁL Y ÚTMUTATÓ az Ifjúsági Nemzetközi Konferencia Pályázat (INKP) beadásához Az INKP pályázat weboldalára az Akadémiai Adattárban (AAT)

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv Ügyfeleink részére. az EUB Zrt. Online biztosításkötő rendszerének használatához

Felhasználói Kézikönyv Ügyfeleink részére. az EUB Zrt. Online biztosításkötő rendszerének használatához Ügyfeleink részére . Oldalszám: 2 / 22 Készítette: Worktech Kft. Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 0 BEVEZETÉS... 3 0.1 A DOKUMENTUM CÉLJA... 3 0.2 RENDSZERKÖVETELMÉNYEK... 3 0.3 AZ OLDAL ELÉRÉSE...

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez ÚTMUTATÓ az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez Amennyiben Ön már rendelkezik az Akadémiai Adattárba szóló regisztrációval, a pályázat benyújtásához

Részletesebben

SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT

SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ 2016 Készítette: Tóth Csilla Egyetemi Könyvtár Tartalom A felület elérése... 3 Bejelentkezés... 3 Dolgozat feltöltése... 4 Nyilatkozat elfogadása...

Részletesebben

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014.

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. 2. Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. évre vonatkozóan) Bejelentkezés az EPK rendszerébe: 1) Az Akadémiai Adattárban rögzített

Részletesebben

Használati útmutató elektronikus belépési nyilatkozat kitöltéséhez

Használati útmutató elektronikus belépési nyilatkozat kitöltéséhez Használati útmutató elektronikus belépési nyilatkozat kitöltéséhez A dokumentum célja A Generali Egészségpénztár weboldalán ügyfeleinknek lehetőségük van a belépési nyilatkozat elektronikus úton történő

Részletesebben

MÓDOSÍTOTT PÁLYÁZATI ADATLAP

MÓDOSÍTOTT PÁLYÁZATI ADATLAP Pályázó azonosítója: OM: Adószám: MÓDOSÍTOTT PÁLYÁZATI ADATLAP a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész terhére, a középfokú zeneművészeti intézmények A pályázat azonosítószáma: (a pályázatot befogadó

Részletesebben

Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez

Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez Tisztelt Ügyfelünk! A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) az elektronikus

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv www.biogasaccepted.eu Studienzentrum für internationale Analysen 4553 Schlierbach/ Österreich Felhasználói kézikönyv - oldalszám 1/13 Tartalom Tartalom...2 1. Rendszerkövetelmények...3

Részletesebben

Tájékoztató a évi szerződéskötésről. V. ütem. Általános tudnivalók

Tájékoztató a évi szerződéskötésről. V. ütem. Általános tudnivalók Tájékoztató a 2016. évi szerződéskötésről V. ütem Általános tudnivalók A szerződéskötéshez az új elektronikus rendszer az alábbi új linken érhető el: (www.mbsz-elszamolas2016.flexinform.hu) FONTOS! Felhívjuk

Részletesebben

ÚTMUTATÓ ÉVI KIHÍVÁS NAPJA NEVEZÉSEK KITÖLTÉSÉHEZ ONLINE NEVEZÉS

ÚTMUTATÓ ÉVI KIHÍVÁS NAPJA NEVEZÉSEK KITÖLTÉSÉHEZ ONLINE NEVEZÉS ÚTMUTATÓ 2016. ÉVI KIHÍVÁS NAPJA NEVEZÉSEK KITÖLTÉSÉHEZ 1. REGISZTRÁCIÓ A HONLAPRA: ONLINE NEVEZÉS A Kihívás Napja eseményre történő nevezési lap kitöltéséhez először regisztrálnia kell a honlapra. http://www.kihivasnapja.hu/regisztracio

Részletesebben

viadat Web 1.54 Készítette: TrendCom Kft.

viadat Web 1.54 Készítette: TrendCom Kft. Felhasználói kézikönyv az elektronikus adatszolgáltatáshoz viadatweb önkormányzati adatbanki rendszer viadat Web 1.54 Készítette: TrendCom Kft. 2010 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Technikai feltételek

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Központi Jogosultsági Rendszer Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet 2010. július 23. Verziószám: 1.0 Végleges Tartalomjegyzék 1 Bevezető... 1 2 A Központi Jogosultsági Rendszer

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. BUDAPESTI NÉMET ISKOLA WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Nyelv Választás... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés...

Részletesebben

Dokumentumtár A hatósági statisztika adatszolgáltatása lépésről-lépésre

Dokumentumtár A hatósági statisztika adatszolgáltatása lépésről-lépésre Dokumentumtár A hatósági statisztika adatszolgáltatása lépésről-lépésre Felhasználói segédlet Jegyzők, körjegyzők részére 2010.01.01. v.1.0 1. lépés: Bejelentkezés 1. Írja be Internetes böngészőjébe: www2.dokumentumtar.hu

Részletesebben

QUAESTOR Egészségpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv

QUAESTOR Egészségpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv QUAESTOR Egészségpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv Budapest 2013.02.13. Oldalszám: 1. Tartalomjegyzék 1.1 A Központi Egységes Regisztráció célja és szolgáltatásai... 3 1.2 A regisztráció

Részletesebben

Használati útmutató elektronikus belépési nyilatkozat kitöltéséhez

Használati útmutató elektronikus belépési nyilatkozat kitöltéséhez Használati útmutató elektronikus belépési nyilatkozat kitöltéséhez A dokumentum célja A Generali Önkéntes Nyugdíjpénztár weboldalán ügyfeleinknek lehetőségük van a belépési nyilatkozat elektronikus úton

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv 2. Szervezet regisztrálása képzési referensek számára Fontos! A szervezet rögzítése a Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál rendszerben

Részletesebben

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Felhasználói útmutató ver. 1.0 Budapest, 2017. január 04. 1 A Microsigner telepítő letöltése A telepítés megkezdéséhez

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben

Vizsga-bejelente si e s í ra sbeli te telige nyle si rendszer Haszna lati u tmutato

Vizsga-bejelente si e s í ra sbeli te telige nyle si rendszer Haszna lati u tmutato VIZSGA-BEJELENTÉSI ÉS ÍRÁSBELI TÉTELIGÉNYLÉSI RENDSZER - HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1 / 50 Vizsga-bejelente si e s í ra sbeli te telige nyle si rendszer Haszna lati u tmutato A vizsga-bejelentési rendszer és

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Regisztráció... 2. Önéletrajzi adatok... 2. Továbblépés új és régi felhasználók esetében egyaránt... 3. Pályázat elkészítése... 4. A részképzés...

Regisztráció... 2. Önéletrajzi adatok... 2. Továbblépés új és régi felhasználók esetében egyaránt... 3. Pályázat elkészítése... 4. A részképzés... Online pályázás lépésről lépésre Tartalom Regisztráció... 2 Önéletrajzi adatok... 2 Továbblépés új és régi felhasználók esetében egyaránt... 3 Pályázat elkészítése... 4 A részképzés... 4 B posztgraduális

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyaggal és készítménnyel végzett tevékenység bejelentéséről

TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyaggal és készítménnyel végzett tevékenység bejelentéséről TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyaggal és készítménnyel végzett tevékenység bejelentéséről A Kémiai Biztonsági Szakrendszer elérése A rendszerbe ÁNTSZ

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK. ERA keretrendszer

Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK. ERA keretrendszer Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK ERA keretrendszer Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 3 A dokumentum hatásköre... 3 A modul használatának szoftveres követelményei... 4

Részletesebben

Használati útmutató az előzetes nyilvántartásba vétel elektronikus felületéhez

Használati útmutató az előzetes nyilvántartásba vétel elektronikus felületéhez Használati útmutató az előzetes nyilvántartásba vétel elektronikus felületéhez A kérelmeket elektronikus úton, az e célból működtetett elektronikus felületen elérhető űrlap magyar nyelvű kitöltésével lehet

Részletesebben

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím]

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím] ponte.hu Kft. ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás Kapcsolattartó: Céginformációk: ponte.hu Kft. 1 ponte.hu Kft. 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez ÚTMUTATÓ az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez Amennyiben Ön már rendelkezik az Akadémiai Adattárba szóló regisztrációval, a pályázat benyújtásához

Részletesebben

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról Az Informatikai Igazgatóság minden aktív egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkező egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy

Részletesebben

ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ

ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ Tartalom I. Képesített vállalkozás teendői a Telepítési Tanúsítvánnyal... 2 II. Értékesítő vállalkozás feladatai... 5 III. Képesített személy

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft Székesfehérvár, Mártírok útja 9. E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K

Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft Székesfehérvár, Mártírok útja 9. E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K K Ö Z P O N T O S Í T O T T Á T V É T E L É T, Á T A D Á S Á T K E Z E L Ő, T Á M O G A T Ó I N F O R M A T I K A I R E N D S Z E R F E J L E S Z T É S E

Részletesebben

Segédlet. Általános tudnivalók. Regisztráció

Segédlet. Általános tudnivalók. Regisztráció Az Erzsébet-program 2017/2018-ban felhasználható szociális üdülési pályázatainak benyújtási folyamata fogyatékossággal élők, nyugdíjasok és nagycsaládosok számára Általános tudnivalók Az Erzsébet-program

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

ŰRLAP KÖZIGAZGATÁSI SZERV RÉSZÉRE A KERESETLEVÉL BETERJESZTÉSÉHEZ

ŰRLAP KÖZIGAZGATÁSI SZERV RÉSZÉRE A KERESETLEVÉL BETERJESZTÉSÉHEZ ŰRLAP KÖZIGAZGATÁSI SZERV RÉSZÉRE A KERESETLEVÉL BETERJESZTÉSÉHEZ K01-16-02 nyomtatvány 1. OLDAL ALAPADATOK... 1 2. OLDAL FELPERESEK... 3 3. OLDAL FELPERESEK KÉPVISELŐI... 7 4. OLDAL FELPERESEK JOGI KÉPVISELŐI...

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál 1. Regisztráció és belépés felhasználói kézikönyv A Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál internetes elérhetősége: nke.hu/portal/login.seam https://tvp.uni-

Részletesebben

Minta. A pályázat azonosító száma:

Minta. A pályázat azonosító száma: Az NFA képzési alaprész decentralizált beruházási keretéből finanszírozandó, fejlesztésre irányuló beruházások támogatásához kiírásra kerülő pályázathoz Pályázó azonosítója: OM: FI: Adószám: PÁLYÁZATI

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. TESTNEVELÉSI EGYETEM GYAKORLÓ SPORTISKOLAI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Regisztráció...

Részletesebben

Szakdolgozat feltöltési útmutató

Szakdolgozat feltöltési útmutató Szakdolgozat feltöltési útmutató Tisztelt hallgatók mielőtt belekezdenének a szakdolgozatatuk feltöltésébe az elektronikus felületen kérem, hogy figyelmesen olvassák el a tájékoztatót. Feltölteni csak

Részletesebben

FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/

FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ DIPLOMADOLGOZAT FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ 2015 Készítette: Tóth Csilla Egyetemi Könyvtár Tartalom A felület elérése... 3 Bejelentkezés... 3 Dolgozat feltöltése... 4 Nyilatkozat elfogadása... 4

Részletesebben

Meghatalmazás LEADER pályázatok elektronikus beadására. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Meghatalmazás LEADER pályázatok elektronikus beadására. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa Meghatalmazás LEADER pályázatok elektronikus beadására Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa Benyújtási időszak: 2011. szeptember 30. 2011. október 31. (nov.

Részletesebben

Regisztráció. Kattintson a Regisztráció fülre

Regisztráció. Kattintson a Regisztráció fülre Regisztráció 1. lépés: Regisztráció Kattintson a Regisztráció fülre 2. lépés: Regisztráció Adja meg nevét (lehet keresztnév is, de teljes név is) és e-mail címét (működő címre van szükség) Klikkeljen abba

Részletesebben

KELER KID Internetwork System (KIS)

KELER KID Internetwork System (KIS) KELER KID Internetwork System (KIS) Éles és teszt program installációs segédlet Verzió: 2.0 2015. 04. 10. Cardinal Kft. 2015. Tartalomjegyzék 1. Néhány alapvető információ...3 1.1 KID program hardware

Részletesebben

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat KÉZIKÖNYV Online ügyfélszolgálat Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Budai Egészségközpontban immár online ügyfélszolgálaton keresztül is módja van egészségügyi ellátással

Részletesebben

A pályázat azonosító száma:

A pályázat azonosító száma: PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ PÁLYÁZATI ADATLAP Pályázó azonosítója: OM: FI: Adószám: PÁLYÁZATI ADATLAP a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész 2012. évi decentralizált keretének felhasználására, a szakképzés

Részletesebben

Új jelszó igénylése. Új jelszó igénylése az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 1.0 verzió

Új jelszó igénylése. Új jelszó igénylése az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 1.0 verzió Új jelszó igénylése Új jelszó igénylése az IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 1.0 verzió 2016.10.24. TARTALOMJEGYZÉK 1 Áttekintés...

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ Regisztrációra akkor van szükség, ha még nem volt nálunk semmilyen

Részletesebben

SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN

SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN Minden jog fenntartva Semmelweis Egyetem - 2012 Tartalomjegyzék 1. Belépés a pályázati nyilvántartó rendszerbe...

Részletesebben

Tájékoztató a évi szerződéskötésről. V. ütem. Általános tudnivalók

Tájékoztató a évi szerződéskötésről. V. ütem. Általános tudnivalók Tájékoztató a 2016. évi szerződéskötésről V. ütem Általános tudnivalók A szerződéskötéshez az új elektronikus rendszer az alábbi új linken érhető el: (www.mbsz-elszamolas2016.flexinform.hu) FONTOS! Felhívjuk

Részletesebben

Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz

Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz Kérjük válasszon az alábbi diasorozatok közül! A teljes e-bevallás

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató 1 Tartalomjegyzék Alapvető tudnivalók...3 Használatba vétel előtt megadandó és ellenőrizendő adatok...3 Alanyi adómentes vállalkozás esetén...3 Számla

Részletesebben

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag Tartalom 1. Bevezető...2 2. Online regisztrációs felület elérése...2 3. Perkapu nyitása...2 4. Ügykezelő(k) hozzáadása...5 5. Ügykezelői jelszó módosítása...6 6. Ügykezelő törlése...7 7. Főkapcsolattartói

Részletesebben

KERESETLEVÉL (KÉRELEM) KÖZIGAZGATÁSI HATÁROZAT VAGY VÉGZÉS BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNT

KERESETLEVÉL (KÉRELEM) KÖZIGAZGATÁSI HATÁROZAT VAGY VÉGZÉS BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNT ŰRLAP KERESETLEVÉL (KÉRELEM) KÖZIGAZGATÁSI HATÁROZAT VAGY VÉGZÉS BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNT BM_NBF_01 Nyomtatvány 1. OLDAL - ÁLTALÁNOS ADATOK 2. OLDAL - A KERESETLEVÉLBEN MEGNEVEZETT FELPERES ADATAI

Részletesebben

Segédlet Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által rendszeresített elektronikus adóbevallások használatához

Segédlet Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által rendszeresített elektronikus adóbevallások használatához Segédlet Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által rendszeresített elektronikus adóbevallások használatához Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 48/2013. (XII.12.) számú rendelete lehetővé

Részletesebben

xxx TISZK (pl.: nonprofit gazdasági társaság) és hozzájárulásra kötelezett pályázó esetén a pályázó gazdasági besorolása:

xxx TISZK (pl.: nonprofit gazdasági társaság) és hozzájárulásra kötelezett pályázó esetén a pályázó gazdasági besorolása: Pályázó azonosítója: OM: Hozzájárulásra kötelezett (NSZFI): TISZK (NSZFI): Pályázó besorolása: xxx Térségi Integrált Szakképzõ Központ TISZK (pl.: nonprofit gazdasági társaság) és hozzájárulásra kötelezett

Részletesebben

ŰRLAP KÖZIGAZGATÁSI SZERV HATÁROZATÁNAK BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNTI KERESETLEVÉL BENYÚJTÁSÁHOZ

ŰRLAP KÖZIGAZGATÁSI SZERV HATÁROZATÁNAK BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNTI KERESETLEVÉL BENYÚJTÁSÁHOZ ŰRLAP KÖZIGAZGATÁSI SZERV HATÁROZATÁNAK BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNTI KERESETLEVÉL BENYÚJTÁSÁHOZ K01 nyomtatvány 1. OLDAL ALAPADATOK... 1 2. OLDAL KERESETLEVÉL SZÖVEGE... 6 2 ŰRLAP KÖZIGAZGATÁSI SZERV

Részletesebben

MODULO SZTE GMF EOS FELHASZNÁLÓI REGISZTRÁCIÓ ÜGYLEÍRÁS V.1.0.20140717. SZTE HSZI 2014. július 17.

MODULO SZTE GMF EOS FELHASZNÁLÓI REGISZTRÁCIÓ ÜGYLEÍRÁS V.1.0.20140717. SZTE HSZI 2014. július 17. MODULO 2 SZTE GMF EOS FELHASZNÁLÓI REGISZTRÁCIÓ ÜGYLEÍRÁS V.1.0.20140717 SZTE HSZI 2014. július 17. Tartalomjegyzék Bevezetés 3 Ideiglenes regisztráció 3 Végleges regisztráció 4 Személyes adatok 4 Témaszám-igénylés

Részletesebben

Útmutató a Domus elektronikus pályázati rendszerben történő pályázáshoz. https://aat.mta.hu/aat

Útmutató a Domus elektronikus pályázati rendszerben történő pályázáshoz. https://aat.mta.hu/aat Útmutató a Domus elektronikus pályázati rendszerben történő pályázáshoz https://aat.mta.hu/aat 1 Belépés a pályázati rendszerbe Kattintson a Pályázatok menüponton belül a Domus gombra. Kérdéseikkel, észrevételeikkel

Részletesebben

Szállítói igény jelzése

Szállítói igény jelzése Szállítói igény jelzése 1. A rendszer elérése: http://www.mavcsoport.hu/mavcsoport/szallitominosités 2. A megjelenő adatlapot ki kell tölteni a megfelelő adatokkal. A kötelező mezők *- gal vannak jelölve.

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatási Szolgáltatáscsomag

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatási Szolgáltatáscsomag OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatási Szolgáltatáscsomag MUNKAVÁLLALÓI REGISZTRÁCIÓ, ELFELEJTETT ADATOK www.otpadlak.hu 2016.03.04. MUNKAVÁLLALÓK... 3 1. Az OTP ADLAK internetes portál... 3 2. Regisztráció...

Részletesebben

Az Út a tudományhoz alprogram a https://utravalo.emet.gov.hu/ut_2013 címen érhető el.

Az Út a tudományhoz alprogram a https://utravalo.emet.gov.hu/ut_2013 címen érhető el. Ú T M U T A T Ó A Z Ú T A T U D O M Á N Y H O Z A L P R O G R A M E L L E N Ő R Z Ö T T A D A T R Ö G Z Í T É S I F E L Ü L E T É N E K K E Z E L É S É H E Z Az Út a tudományhoz alprogram a https://utravalo.emet.gov.hu/ut_2013

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ AZ NKA PORTÁLJÁN TÖRTÉNŐ REGISZTRÁCIÓHOZ

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ AZ NKA PORTÁLJÁN TÖRTÉNŐ REGISZTRÁCIÓHOZ KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ AZ NKA PORTÁLJÁN TÖRTÉNŐ REGISZTRÁCIÓHOZ Felhívjuk figyelmét, hogy a regisztráció előtt figyelmesen olvassa el a kitöltési útmutatót! A Minta regisztrációs adatlap szervezetek részére

Részletesebben

Kézikönyv. a HGCS-2014 Háztartási nagygépek cseréje. pályázati kiíráshoz kapcsolódó pályázati portál működéséhez. http://uszt-hgcs.

Kézikönyv. a HGCS-2014 Háztartási nagygépek cseréje. pályázati kiíráshoz kapcsolódó pályázati portál működéséhez. http://uszt-hgcs. Kézikönyv a HGCS-2014 Háztartási nagygépek cseréje pályázati kiíráshoz kapcsolódó pályázati portál működéséhez http://uszt-hgcs.hu https://uszt-hgcs.hu/hgcs I. Regisztráció Tartalomjegyzék I. Regisztráció

Részletesebben

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Program indítása:... 3 3. A program üzemmódjai:... 4 4. Számlaegyenleg lekérdezése:... 4 5. Számlakivonatok

Részletesebben

Tájékoztató a szakdolgozat elektronikus feltöltéséről

Tájékoztató a szakdolgozat elektronikus feltöltéséről Tájékoztató a szakdolgozat elektronikus feltöltéséről Tisztelt hallgató mielőtt belekezd a szakdolgozata feltöltésébe az elektronikus felületen kérem, hogy figyelmesen olvassa el a tájékoztatót. Csak akkor

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Vizsgaelnöki jelentés felület Használati útmutató

Vizsgaelnöki jelentés felület Használati útmutató Vizsgaelnöki jelentés felület Használati útmutató 1. Általános tájékoztató Az új Vizsgaelnöki jelentés felület a https://vej.nive.hu *Vizsgabejelentés > Vizsgaelnöki jelentés (VEJ)] hivatkozáson érhető

Részletesebben

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata 1. Az Általános Nyomtatványkitöltőt Alkalmazás (ÁNYK) letöltése Kérjük első lépésként töltse le ÁNYK-t az alábbi helyről: http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany/keretprogramok/abevjava_install.html

Részletesebben

Regisztrálási útmutató

Regisztrálási útmutató Regisztrálási útmutató Az első feladat a FONIO szolgáltatás igénybevételéhez, hogy adatait megadva beregisztrál a weboldalunkon: www.fonio.hu. a. A weboldalunk ( www.fonio.hu ) elindítása után válassza

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA Monitoring adatszolgáltatás Verziószám: 01 2015. február 17. Budapest I. Fontos tudnivalók A rendszer használatához kétféle regisztráció szükséges: 1. Ügyfélkapus

Részletesebben

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán https://www.otpportalok.hu Készítette: Konyicsák Zoltán Tartalom 1 Néhány szó az OTP Portálok programról... 3 1.1 Az OTP Portálok célja... 3 1.1.1 Munkáltatók részére... 3 1.1.2 Magánszemélyek részére...

Részletesebben

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Webes felület használata... 2 2. Regisztráció, belépés... 2 3. Jelszó módosítása... 4 4. Kilépés... 5

Részletesebben