..(kitöltendő, a szerződés megnevezése)egyedi Átengedési Szerződés Réz Érpáras Helyi (Al)Hurok Átengedésére (teljes/részleges)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "..(kitöltendő, a szerződés megnevezése)egyedi Átengedési Szerződés Réz Érpáras Helyi (Al)Hurok Átengedésére (teljes/részleges)"

Átírás

1 Magyar Telekom Nyrt. Szerződés szám:..(kitöltendő, a szerződés megnevezése)egyedi Átengedési Szerződés Réz Érpáras Helyi (Al)Hurok Átengedésére (teljes/részleges) Egyedi Átengedési Szerződés GPON Előfizetői Szakasz Átengedésére (beleértve előfizetői szakasz kialakítása céljából telepített, használaton kívüli kábelek átengedését is) vagy vagy Egyedi Átengedési Szerződés Közeli Bitfolyam Hozzáférés Átengedésére (Réz Érpáras, GPON, Kábelhálózat) vagy Egyedi Átengedési Szerződés Előfizetői Hozzáférési Kábelhely Megosztására vagy Egyedi Átengedési Szerződés Előfizetői Hozzáférési Sötétszál Átengedésére a

2 (Jogosult) és a Magyar Telekom Rt. között 2 (30)

3 Egyedi Átengedési Szerződés amely az Elektronikus Hírközlésről szóló évi C. törvény (a továbbiakban: Eht.) és a referenciaajánlatokról, hálózati szerződésekről, valamint az ezekkel kapcsolatos eljárások részletes szabályairól szóló 277/2003. (XII. 24.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Hszr.), továbbá a Magyar Telekom helyi Hozzáférési Hálózatának Infrastruktúra Átengedésére vonatkozó referenciaajánlata (a továbbiakban: MARUO) alapján jött létre. egyrészről a Magyar Telekom Nyrt Budapest, Krisztina körút 55. (a továbbiakban: Magyar Telekom), másrészről a Jogosult neve: Címe: (a továbbiakban: Jogosult) a továbbiakban együttesen: a Felek között az alábbi feltételek szerint: 3 (30)

4 TARTALOM 1. AZ EGYEDI ÁTENGEDÉSI SZERZŐDÉS CÉLJA, STRUKTÚRÁJA ÉS TÁRGYA Az Egyedi Átengedési Szerződés célja Az Egyedi Átengedési Szerződés struktúrája , Mellékletek és Függelékek Meghatározások Az Egyedi Átengedési Szerződés tárgya Szolgáltatások nyújtása Nyilatkozat a Szolgáltatásokról AZ ÁTENGEDÉS MŰSZAKI ÉS TECHNOLÓGIAI FELTÉTELEI A HELYMEGOSZTÁS MŰSZAKI ÉS KÖRNYEZETI FELTÉTELEI AZ EGYEDI ÁTENGEDÉSI SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSE Számhordozással megvalósított Átengedés Az Átengedés tényleges megvalósulása ÜZEMVITEL, HIBAELHÁRÍTÁS ÉS HÁLÓZATBIZTONSÁG Normál körülményekre vonatkozó kötelezettségek Általános üzemviteli kötelezettségek Előre ütemezett Üzemfenntartási Munkák végzése Együttműködés rendkívüli esetekben Hibaelhárítási kötelezettségek ELSZÁMOLÁS, SZÁMLÁZÁS ÉS FIZETÉS Elszámolás Számlázási feltételek Fizetés Fizetési feltételek Túlfizetés Kötbér jóváírása Bankgarancia Számlareklamáció (30)

5 7. KAPCSOLATTARTÁS ADATVÉDELMI KÖVETELMÉNYEK Általános adatvédelmi kötelezettségek Adatkezelés és felhasználás SZELLEMI ALKOTÁSOKHOZ FŰZŐDŐ JOGOK A Felek felelőssége Jogok, jogcímek és érdekek fenntartása Át nem ruházott szellemi tulajdonjogok Hacsak a Felek kifejezetten ettől eltérően nem rendelkeznek, semmilyen információcsere, cselekedet vagy annak elmulasztása sem értelmezhető úgy, hogy valamelyik Fél saját szellemi alkotására vonatkozóan bármilyen jogot átruházott a másik Félnek TITOKTARTÁS Bizalmas információk kezelése Titoktartási kötelezettségek hatályban maradása JOGOK ÁTRUHÁZÁSA, ENGEDMÉNYEZÉS A másik Fél engedélyéhez kötött átruházás A másik Fél engedélyéhez nem kötött átruházás A Szerződések teljesítésének kötelezettsége VIS MAIOR Vis maior események A vis maior események hatása a Szolgáltató kötelezettségeire Együttműködés vis maior esetben A SZOLGÁLTATÁS(OK) SZÜNETELTETÉSE SZERZŐDÉSSZEGÉS ÉS JOGKÖVETKEZMÉNYEI Szerződésszegés A szerződésszegéssel kapcsolatos általános jogkövetkezmények Kötbérek Késedelmi kötbér Minőségi kötbér (30)

6 15. AZ EGYEDI ÁTENGEDÉSI SZERZŐDÉS IDŐBELI HATÁLYA AZ EGYEDI ÁTENGEDÉSI SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSA Az Egyedi Átengedési Szerződés módosításának kezdeményezése A Magyar Telekom által kezdeményezett módosítások Bármelyik Fél által kezdeményezett módosítások Szerződésmódosítási eljárás Az Egyedi Átengedési Szerződés Mellékleteinek és Függelékeinek módosítása Mellékletetek módosítása Függelékek módosítása AZ EGYEDI ÁTENGEDÉSI SZERZŐDÉS MEGSZŰNÉSE A jelen szerződés a MARUO törzsszöveg VI. 13. pontjában foglalt esetekben szűnhet meg Az Egyedi Szerződés megszűnése utáni rendezés Szolgáltatások nyújtásának megszűnése Elszámolás Követelések érvényesítése IRÁNYADÓ JOG, VITÁS KÉRDÉSEK RENDEZÉSE Irányadó jog Vitarendezési eljárás Bíróság VEGYES RENDELKEZÉSEK Részleges érvénytelenség kezelése Az Egyedi Átengedési Szerződés teljessége/egysége Az Átengedési Keretszerződés és a hatálya alá tartozó Egyedi Szerződések részeinek prioritása Fel nem adott jogok A Szerződés nyelve és eredeti példányai Aláírás Mellékletek és Függelékek: Mellékletek I. Melléklet: Definíciók és értelmezés ( MARUO 1. Melléklet) II. Melléklet: Szolgáltatások leírása (MARUO 3. Melléklet) 6 (30)

7 III. Melléklet: Műszaki, technológiai, alkalmassági és környezetei feltételek (ld. MARUO 4. Melléklet) IV. Melléklet: A Szerződés megkötése és teljesítése ( MARUO 5. Mellékletek) V. Melléklet: Üzemvitel és hálózatbiztonság (MARUO 6. Melléklet) VI. Melléklet: Díjak, számlázás (MARUO 7. Melléklet) Függelékek: 1. Függelék: Csatlakoztatható berendezések listája 2. Függelék: Igénybejelentő adatlapok Átengedési Keretszerződéshez 3. Függelék: Igénybejelentő adatlapok Egyedi Átengedési Szerződésekhez 4. Függelék: Szolgáltató-, illetve szolgáltatásváltás Kiegészítő szolgáltatási szerződések mintái 7 (30)

8 1. AZ EGYEDI ÁTENGEDÉSI SZERZŐDÉS CÉLJA, STRUKTÚRÁJA ÉS TÁRGYA 1.1 Az Egyedi Átengedési Szerződés célja A jelen Egyedi Átengedési Szerződés célja..(kitöltendő, a szolgáltatás megjelölése) A MARUO II pont a., c., g. és h alpontjában megjelölt vagy a MARUO II b. pontjában megjelölt vagy a MARUO II d., e., és f. pontjában megjelölt szolgáltatásra: vagy a MARUO II l. pontjában megjelölt szolgáltatásra: vagy a MARUO II j. pontjában megjelölt szolgáltatásra: szolgáltatás(ok) nyújtása, illetve igénybevétele annak érdekében, hogy a Jogosult azon szolgáltatást nyújtson az Előfizető részére vagy Újgenerációs Hozzáférési Hálózatot alakítson ki Előfizetői elérés céljából. A jelen Egyedi Átengedési Szerződés a Felek jogait és kötelezettségeit szabályozzák a Magyar Telekom által a Jogosultnak nyújtott Szolgáltatások és ellenszolgáltatások tekintetében. A jelen szerződéssel létrejött jogviszonyra vonatkozó egyéb, illetőleg további szabályokat amennyiben ilyet kötöttek - a Felek között e tárgyban kötött Átengedési Keretszerződés és a hírközlési hatóság elnöke által jóváhagyott MARUO tartalmazza, a szerződés teljesítése során felek ezen szabályokat is betartva kötelesek eljárni. Felek rögzítik, hogy amennyiben a jelen Egyedi Átengedési Szerződés és a hírközlési hatóság elnöke által jóváhagyott MARUO egymással ellentétes rendelkezést tartalmaz, úgy a jóváhagyott MARUO rendelkezése alkalmazandó. 1.2 Az Egyedi Átengedési Szerződés struktúrája 8 (30)

9 1.2.1, Mellékletek és Függelékek Az Egyedi Átengedési Szerződés törzsszövegből, és a hozzá csatolt, az Egyedi Átengedési Szerződés elválaszthatatlan részét képező Mellékletekből áll. Úgyszintén a jelen az Egyedi Átengedési Szerződés elválaszthatatlan részét képezik a MARUO törzsrész V.1.1. pont a) pontjábanban nevesített kiegészítő szolgáltatásokra vonatkozó szerződések, amelyek a szolgáltatás jellegétől és/vagy a Jogosult igényétől függően az alábbiak lehetnek: Meghatározások i. a MARUO II k. pontjában megjelölt szolgáltatás biztosítására Egyedi Helymegosztási Egység igénybevételére Egyedi Helymegosztási Szerződés; ii. a MARUO II l. pontjában megjelölt szolgáltatás biztosítására Egyedi Kábelkifejtési Elem igénybevételére Egyedi Kábelkifejtési Elem Szerződés; iii. a MARUO II m. és n. pontjában megjelölt szolgáltatás biztzosítására Egyedi Hozzáférési Link Szolgáltatás igénybevételére Egyedi Hozzáférési Link/Átkérő Kábel Szerződés; iv. a MARUO II o., p., q. és r. pontjában megjelölt szolgáltatás biztosítására Egyedi Felhordó Hálózati Szolgáltatások biztosítására vonatkozó Szerződés Az Egyedi Átengedési Szerződésben alkalmazott fogalmakat és azok definícióját, valamint a rövidítések értelmezését (feloldását) a jelen Egyedi Átengedési Szerződés I. Melléklete (Definíciók és értelmezés) tartalmazza. 1.3 Az Egyedi Átengedési Szerződés tárgya Szolgáltatások nyújtása A jelen Egyedi Átengedési Szerződés tárgyát az 1.1 pontban megjelölt és a jelen Egyedi Átengedési Szerződés II. Mellékletében (Szolgáltatások leírása) részletezett..(kitöltendő, a szolgáltatás megjelölése) igénybevételéhez nyújtott szolgáltatások képezik a.) Réz Érpáras Helyi Hurok Átengedés, Közeli Bitfolyam Hozzáférés (Réz érpáron, GPON, Kábelhálózat) esetén. Előfizető neve:. Kapcsolási Szám*:. Felszerelési cím:. 9 (30)

10 * amennyiben adott végponti Előfizető kapcsolási számmal rendelkezik b.) GPON Előfizetői Szakasz Teljes Átengedése esetén. Előfizető neve:. Kapcsolási Szám*:. Felszerelési cím:. Műszaki kapcsolattartó elérhetősége: * amennyiben adott végponti Előfizető kapcsolási számmal rendelkezik c.) Előfizetői Hozzáférési Kábelhely Megosztás esetén A végpont pontos címe:. B végpont pontos címe:. Jóváhagyott Kiviteli Terven Szereplő kötési pontok pontos címe (föld alatti szekrények, aknák, oszlopok):... Igény célja:. Igénykielégítés módja:. Nyomvonalhossz (km) és/vagy Oszlop darabszám (db):. Kábel műszaki jellemzői:. Műszaki kapcsolattartó elérhetősége: d.) Előfizetői Hozzáférési Sötétszál esetén A végpont pontos címe:. B végpont pontos címe:. Igény célja:. Igénykielégítés módja:. Nyomvonalhossz (km):. Kábel műszaki jellemzői:. Műszaki kapcsolattartó elérhetősége: Nyilatkozat a Szolgáltatásokról A jelen Egyedi Átengedési Szerződés aláírásával a Jogosult kijeleni, hogy a szerződés alapján a Magyar Telekom által nyújtott Szolgáltatásokat saját nevében, de más javára veszi igénybe, melyet közvetített szolgáltatásként részben vagy egészben továbbértékesíti saját Előfizetői és szerződéses partnerei részére. 2. AZ ÁTENGEDÉS MŰSZAKI ÉS TECHNOLÓGIAI FELTÉTELEI Az átengedés műszaki és technológiai általános feltételeit a MARUO törzsrész III. pontja, 10 (30)

11 egyéb előírásait pedig a jelen Egyedi Átengedési Szerződés III. Melléklete (Műszaki, technológiai, alkalmassági és környezetei feltételek) tartalmazza. 3. A HELYMEGOSZTÁS MŰSZAKI ÉS KÖRNYEZETI FELTÉTELEI A helymegosztás műszaki és környezetei feltételeit a MARUO törzsrész IV. pontja, egyéb előírásait pedig a jelen Egyedi Átengedési Szerződés III. Melléklete (Műszaki, technológiai, alkalmassági és környezetei feltételek) tartalmazza. 4. AZ EGYEDI ÁTENGEDÉSI SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSE 4.1 Számhordozással megvalósított Átengedés Számhordozással történő Réz Érpáras Helyi Hurok Teljes Átengedésre, GPON Előfizetői Szakasz Teljes Átengedésére, Közeli Bitfolyam Hozzáférésre (Rezes, GPON, Kábelhálózat) vonatkozó Igénybejelentéseket a Jogosult a Réz Érpáras Hurok Teljes Átengedésére, GPON Előfizetői Szakasz Teljes Átengedésére, Közeli Bitfolyam Hozzáférésre (Rezes, GPON, Kábelhálózat) vonatkozó Igénybejelentéssel azonos módon adhatja le, megjelölve a Számhordozási igényét. A Számhordozás előfeltétele a Felek között érvényben levő Összekapcsolási Szerződés, vagy ennek hiányában amennyiben Felek hálózatai közötti hívások tranzit szolgáltatón keresztül kerülnek lebonyolításra Hálózati Szerződés megléte, amely a Számhordozás feltételeit rendezi a mindenkor hatályos MARIO feltételeihez igazodva. A Számhordozással történő Réz Érpáras Helyi Hurok Teljes Átengedés, Közeli Bitfolyam Hozzáférés (Rezes, GPON, Kábelhálózat) teljesítési ideje a Hurokátengedéshez, Közeli Bitfolyam Hozzáféréshez szükséges a jelen Szerződésben leírt időtartam. 4.2 Az Átengedés tényleges megvalósulása Helyi Hurok átengedés esetén a Felek megállapodnak abban, hogy az pontban részletezett Helyi Hurkot (réz, GPON hálózat előfizetői szakasza) a Magyar Telekom -án (dátum) engedi át Jogosult részére. Közeli Bitfolyam Hozzáférés esetén a Felek megállapodnak abban, hogy az pontban részletezett hozzáférésen (réz, GPON, Kábelhálózat) a Magyar Telekom -án (dátum) átengedi bitfolyamot a Jogosult részére. Előfizetői Hozzáférési Sötétszál Átengedés esetén a Felek megállapodnak abban, hogy az pontban részletezett Előfizetői Hozzáférési Sötétszál Átengedés Szolgáltatást a Magyar Telekom -án (dátum) engedi át Jogosult részére. 11 (30)

12 4.3 Megosztás tényleges megvalósulása Előfizetői Hozzáférési Kábelhely Megosztás esetén a Felek megállapodnak abban, hogy az pontban részletezett Előfizetői Hozzáférési Kábelhely Megosztás Szolgáltatást a Magyar Telekom -án (dátum) engedi át Jogosult részére. 5. ÜZEMVITEL, HIBAELHÁRÍTÁS ÉS HÁLÓZATBIZTONSÁG Az üzemviteli, hibaelhárítási és a hálózatbiztonsággal kapcsolatos előírásokat a MARUO Törzsrész és a jelen Egyedi Átengedési Szerződés V. melléklete (Üzemvitel és hálózatbiztonság) tartalmazza. A hivatkozott Mellékletben általános és a jelen szerződés tárgyát képező szolgáltatásra vonatkozóan is tartalmaz előírásokat. 5.1 Normál körülményekre vonatkozó kötelezettségek Általános üzemviteli kötelezettségek A MARUO törzsrésze valamint a 3-as és 6. sz. Mellékletei tartalmazzák Előre ütemezett Üzemfenntartási Munkák végzése A Felek kötelesek gondoskodni saját hálózataik rendeltetésszerű használatra való alkalmasságáról. Az Egyedi Átengedési Szerződésben meghatározott Éves Rendelkezésre Állási értékek teljesítése, valamint a fejlesztések megvalósulásának érdekében a Felek az üzemeltetés elválaszthatatlan részeként, az pont szerint előre ütemezetten Üzemfenntartási Munkákat végeznek, tipikusan az alábbi tevékenységek formájában: a) megelőző karbantartási munka; b) fejlesztési munkák, beleértve a Hálózat fizikai bővítését és új szolgáltatások (funkciók, képességek) implementálását is; c) hibaelhárítás; és d) szolgáltatás-kieséssel nem szükségszerűen járó egyéb tevékenységek, amelyek azonban magukban hordozzák a megszakadás veszélyét Az Üzemfenntartási Munkákkal kapcsolatos előkészítés és együttműködés folyamatát a MARUO 6. Melléklete (Üzemviteli szabályok) rögzíti. 12 (30)

13 5.2 Együttműködés rendkívüli esetekben Hibaelhárítási kötelezettségek A Magyar Telekom napi 24 (huszonnégy) órás, évi 365/366 (háromszázhatvanöt/háromszázhatvanhat) napos folyamatos hibakezelő szolgálat működtetését biztosítja az Átengedést és Közeli Bitfolyam Hozzáférést érintő hibák elhárítása érdekében Helyi Hurok Részleges Átengedése vagy Közeli Bitfolyam Sodrott Rézérpáron Szolgáltatás nyújtása esetén a Magyar Telekom jogosult az általa nyújtott alapsávi szolgáltatás miatt szükséges hibaelhárítás érdekében a Helyi Hurok felső frekvenciás sávjában lévő szolgáltatásokra is kihatással lévő hibaelhárítási tevékenységek végzésére, melyről köteles tájékoztatni az érintett Jogosultat A hibaelhárítás folyamata során a Magyar Telekom az alábbi főbb tevékenységeket végzi el: a) a hibák észlelése, behatárolása és kategorizálása; b) belső hibaelhárítási műveletek és eszkalációs lépések; c) egymás értesítése; d) szükség esetén a hibák közös elhárítása; e) a hibák lezárása; és f) rendszeres meghibásodások esetén konzultáció összehívása és a megoldás közös kidolgozása A hibakezelési folyamatot jelen Szerződés V.. Melléklete (Üzemvitel és hálózatbiztonság) rögzíti Magyar Telekom a hibabejelentéseket megfelelően archiválja. 6. ELSZÁMOLÁS, SZÁMLÁZÁS ÉS FIZETÉS 6.1 Elszámolás A Fizetendő díj Felek közötti elszámolása havonta történik, az alábbi tárgyhónapban felmerült (vagy a tárgyhónapot megelőzően felmerült, de még ki nem számlázott) díjak szerinti bontásban: 13 (30)

14 a) Egyszeri Díjak; és b) Havi Díjak. Az Egyszeri Díjat a Szolgáltatás első igénybevételekor kell megfizetni a Szolgáltató részére, így csak az érintett tárgyhavi elszámolásban jelenik meg A Fizetendő díj számításának alapjául szolgáló adatok előállítását és a fizetendő díjak számításának alapelveit a jelen Egyedi Átengedési Szerződés VI. Melléklete (Díjak, számlázás) tartalmazza. 6.2 Számlázási feltételek A Szolgáltató köteles a számlát ajánlott küldeményként, vagy tértivevényes ajánlott küldeményként legkésőbb a számla kiállítását követő napon megküldeni az Igénybevevő C.2 Függelékben (Kapcsolattartó személyek és elérhetőségük) meghatározott számlázási címére, ezzel egyidejűleg pedig a számla adatait elektronikus úton az Igénybevevő C.2 Függelékben (Kapcsolattartó személyek és elérhetőségük) meghatározott Elszámolási Megbízottja részére A számlázási feltételeket jelen Egyedi Átengedési Szerződés VI. Melléklete (Díjak, számlázás) tartalmazza. 6.3 Fizetés Fizetési feltételek A fizetési feltételeket jelen Egyedi Átengedési Szerződés VI. Melléklete (Díjak, számlázás) tartalmazza A késedelmi kamat a mindenkori Ptk. szerintivel megegyező mértékű Túlfizetés Amennyiben a Jogosult a benyújtott számlán szereplő összegnél nagyobb összeget utal át a számlán megjelölt pénzforgalmi számra, a fennmaradó összeg tekintetében a Magyar Telekom kamat fizetésére nem kötelezett A túlfizetésként fennmaradó összeg rendezése a Jogosult rendelkezése szerint történik, amennyiben annak nincs lejárt esedékességű tartozása a Magyar Telekom felé Kötbér jóváírása 14 (30)

15 A MARUO törzsszöveg VI pont szerinti Késedelmi kötbér megfizetése a Jogosult bejelentése alapján kivizsgálást követően, a Magyar Telekom által elismert mértékben a soron következő első havi számlákban való jóváírással történik A MARUO törzsszöveg VI pont szerinti Minőségi kötbér megfizetése a Jogosult bejelentése alapján a Magyar Telekom által elismert mértékben az adott évet követően kiállított első havi számlák kompenzálásba való bevonásával történik Bankgarancia A bankgarancia összegének a Jogosult által a Szerződések első 75 (hetvenöt) napjában a Magyar Telekom részére fizetendő Szolgáltatási Díjak ÁFA-val növelt összegével kell megegyeznie A Felek megállapodhatnak, hogy a MARUO kapcsán felmerült bankgarancia igényeket a Felek között fennálló összekapcsolási célú bankgaranciával összevontan kezelik A bankgaranciával kapcsolatos további feltételeket a Felek között fennálló Összekapcsolási Szerződés tartalmazza Számlareklamáció A számlareklamáció feltételeit a jelen Szerződés VI. Melléklete (Számlázás és fizetés) tartalmazza. 7. KAPCSOLATTARTÁS Írásbeli kommunikáció 7.1 A levelezés, értesítések és csatolt dokumentumok nyelve magyar, ezért jogvita vagy szövegértelmezési vita esetén bármilyen idegen nyelvű fordítással szemben a magyar nyelvű szöveg az irányadó A jelen Szerződéssel kapcsolatos leveleket, értesítéseket és csatolt dokumentumokat a MARUO-ban meghatározott módokon és címekre kell elküldeniük írásban illetve elektronikus formában. 7.3 Kézbesítettnek kell tekinteni a tértivevénnyel megküldött értesítést akkor is, ha két egymás utáni kézbesítést követően nem kereste vagy átvételt megtagadta jelzéssel érkezik vissza. Ez esetben a kézbesítés időpontjának a második kézbesítés időpontját követő napot kell tekinteni. 15 (30)

16 7.4 Vitás esetekben az elküldést a feladónak kell igazolnia. 8. ADATVÉDELMI KÖVETELMÉNYEK 8.1 Általános adatvédelmi kötelezettségek A Felek kötelezik magukat, hogy a jelen szerződés teljesítése során tevékenységüket a mindenkori hatályos adatvédelmi jogszabályok betartásával végzik, különös tekintettel az aláíráskor hatályos alábbi törvényekre: a) évi LXIII. tv. a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról; b) a polgárok személyes adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló évi LXVI. tv.; c) A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló évi LVII. tv.; és d) az Eht., valamint az elektronikus hírközlési szolgáltató adatkezelésének különös feltételeiről, az elektronikus hírközlési szolgáltatások adatbiztonságáról, valamint Az azonosítókijelzés és hívásátirányítás szabályairól szóló 226/2003. (XII.13.) Kormányrendelet. 8.2 Adatkezelés és felhasználás A Szerződés szerinti jogviszonyukkal összefüggésben mindkét Fél az általa nyilvántartott adatok kezelője marad Mindkét Fél felhatalmazza a másik Felet arra, hogy amennyiben és amilyen mértékben ez a Szerződésekben vállalt kötelezettségek teljesítéséhez szükséges a másik Fél az általa kezelt adatokhoz hozzáférjen, és azokat használja. 16 (30)

17 9. SZELLEMI ALKOTÁSOKHOZ FŰZŐDŐ JOGOK 9.1 A Felek felelőssége A Felek kijelentik, hogy az általuk alkalmazott szoftver és egyéb számítástechnikai megoldások nem sértik harmadik személyek szerzői jogait. 9.2 Jogok, jogcímek és érdekek fenntartása Mindkét Fél fenntart minden saját tulajdonú a) szoftverhez; b) fejlesztési eszközhöz; és c) dokumentációhoz; és d) általában minden saját tulajdonú szellemi alkotáshoz; fűződő jogot, és jogában áll szabadon felhasználni minden, az általa a Szerződések teljesítése során kialakított ötletet, koncepciót és know-how-t, csakúgy, mint a munkavállalói által felhalmozott szaktudást Mindkét Fél fenntart magának minden szabadalmi jogot, találmányra vonatkozó jogot, újítással, használati vagy ipari mintával és mikroelektronikai termékek félvezető tipográfiájával kapcsolatos jogot. 9.3 Át nem ruházott szellemi tulajdonjogok Hacsak a Felek kifejezetten ettől eltérően nem rendelkeznek, semmilyen információcsere, cselekedet vagy annak elmulasztása sem értelmezhető úgy, hogy valamelyik Fél saját szellemi alkotására vonatkozóan bármilyen jogot átruházott a másik Félnek.10. TITOKTARTÁS 10.1 Bizalmas információk kezelése 17 (30)

18 A Felek a tulajdonukat képező vagy a Felekkel, üzleti tevékenységükkel, gazdálkodásukkal, az egymásnak nyújtott szolgáltatások paramétereivel, pénzügyi és jogi helyzetükkel, illetve velük egyébként kapcsolatos írásban kifejezetten bizalmasnak minősített, illetve tárgyaláson szóban elhangzott és ilyenként megjelölt információkat (amelyeket a Szerződések teljesítése érdekében egymás előtt felfednek, illetőleg amelyek a Szerződésekkel összefüggésben váltak számukra ismertté vagy egyébként hozzáférhetővé) a) üzleti titokként kezelik; b) azt jogosulatlan személy részére nem szolgáltatják ki, illetve nem teszik egyéb módon hozzáférhetővé; c) azt csak a Szerződések teljesítéséhez, az ehhez szükséges mértékben használhatják fel, és csak a teljesítésben közvetlenül részt vevő munkavállalóik, ill. alvállalkozóik számára tehetik hozzáférhetővé; és d) azzal egyéb módon sem élnek vissza A Felek az ilyen bizalmas információkat kizárólag indokolt esetben az érintett Fél előzetes írásbeli hozzájárulásának birtokában használják fel a Szerződések teljesítésének érdekén kívül eső céllal összefüggésben. A Felek kötelezik magukat arra, hogy az ilyen hozzájárulást kizárólag indokolt esetben tagadják meg egymástól A pontban vállalt titoktartási kötelezettség nem vonatkozik az olyan információra a) amely köztudomású; b) amelyet nem a Szerződések megsértésével hoztak nyilvánosságra; c) amely nyilvánosságra hozatali korlátozás nélkül a másik Fél birtokában volt már azelőtt, hogy a nyilvánosságra hozó Féltől megkapta volna; d) amelyet a használó Fél harmadik féltől kapott, aki jogszerűen szerezte meg vagy hozta létre azt, és akit nem köt nyilvánosságra hozatali tilalom; e) amelyet az egyik Fél a másik Fél bizalmas információjának felhasználása nélkül maga hozott létre azt; f) amelyet az adott Félnek jogszabályban meghatározott kötelessége átadni illetékes hatóság, rendvédelmi-, segély- és egyéb szervezetek számára; vagy g) amelyet az adott Félnek tőzsdei tájékoztatási kötelezettsége miatt szükséges nyilvánosságra hozni. 18 (30)

19 10.2 Titoktartási kötelezettségek hatályban maradása A jelen pontban vállalt kötelezettségek a jelen Egyedi Átengedési Szerződés megszűnését követő 3 (három) évig hatályban maradnak, hacsak a kérdéses információ hozzáférhetővé tételének megakadályozása jogszabály-változás vagy egyéb körülmények beálltának következtében kétséget kizáró módon nem áll többé az érintett Fél érdekében, illetve ha az információ nem került egyébként is nyilvánosságra. 11. JOGOK ÁTRUHÁZÁSA, ENGEDMÉNYEZÉS 11.1 A másik Fél engedélyéhez kötött átruházás Egyik Fél sem adhatja el, ruházhatja át vagy rendelkezhet hasonló módon a jelen szerződés alapján fennálló kötelezettségeivel és jogaival a másik Fél írásos hozzájárulása nélkül A jogot átruházni, engedményezni kívánó Félnek az írásbeli hozzájárulást legalább a tervezett átruházás előtt 15 (tizenöt) nappal kell írásban kérnie a másik Féltől. A másik Fél engedélyéhez nem kötött átruházás Bármelyik Fél szabadon adhatja el, ruházhatja át vagy rendelkezhet hasonló módon a jelen Egyedi Átengedési Szerződés alapján fennálló kötelezettségeivel és jogaival, amennyiben azok jogutódjára vagy olyan társvállalatra szállnak át, amely az adott Felet irányítja, vagy amellyel közös irányítás alatt állnak Az ilyen átruházásról a másik Felet 8 (nyolc) napon belül írásban értesíteni kell A Szerződések teljesítésének kötelezettsége A jogot átruházni, engedményezni kívánó Fél a jóváhagyó értesítés kézhezvételéig jogosult és kötelezett a másik Félnek teljesíteni. 12. VIS MAIOR Vis maior események A Szolgáltató akaratától, cselekedeteitől és személyétől függetlenül bekövetkező, olyan 19 (30)

20 a) elháríthatatlan esemény, mint például háború, polgári felkelés, rendkívüli állapot, munkabeszüntetés, természeti katasztrófa vagy más vészhelyzet; illetve b) az ezen esemény következtében szükséges helyreállítás és/vagy szolgáltatásátcsoportosítás; minősül vis maiornak, amely számottevő módon akadályozza vagy lehetetlenné teszi a Szerződések teljesítését feltéve, hogy ezen körülmények i) a Szerződések aláírását követően jönnek létre; vagy ii) a Szerződések aláírását megelőzően jönnek létre, ám a szerződés teljesítésére kiható következményeik az említett időpontban még nem voltak előre láthatóak A vis maior események hatása a Szolgáltató kötelezettségeire A vis maior körülmények a Szolgáltatót olyan mértékben és ideig mentesítik a Szerződések szerinti kötelezettségeinek teljesítése alól, a) amennyire a vis maior esemény a Szolgáltatót gátolja a szerződéses kötelezettségeinek a teljesítésében; és b) ameddig a szóban forgó esemény hatása fennáll A Szolgáltató a vis maior esemény bekövetkezte után az ésszerűen elvárható lehető legrövidebb időn belül köteles írásban azonnal értesíteni az Igénybevevőt az ilyen vis maior esemény kezdetéről és várható végéről A vis maior körülmény önmagában nem mentesíti a Szolgáltatót a Szerződések szerint egyébként teljesítendő olyan kötelezettségek alól, amelyek a vis maior körülmény bekövetkezését megelőzően már esedékesek voltak, illetve amelyek teljesítését nem érinti a vis maior Együttműködés vis maior esetben A vis maior esetén alkalmazandó intézkedési terv kidolgozásában és végrehajtásában a Felek a vonatkozó jogszabályok által előírt módon kötelesek az illetékes miniszter(ek) iránymutatásai szerint együttműködni egymással és harmadik fél elektronikus hírközlési szolgáltatókkal, illetve elektronikus hírközlési hálózatot üzemeltetőkkel Ilyen esetekben a közbiztonság védelme érdekében a Felek kötelesek a vonatkozó jogszabályokban meghatározott keretek között a elektronikus hírközlésért felelős miniszter, illetve a Magyar Köztársaság kormánya utasításai szerint eljárni. 20 (30)

21 13. A SZOLGÁLTATÁS(OK) SZÜNETELTETÉSE 13.1 A Szolgáltatások részleges vagy teljes szünetelésére az alábbi esetekben van mód: a) vis maior esetén (a körülményektől függően részleges vagy teljes szünetelés); vagy b) Üzemfenntartási Munka esetén (az Üzemfenntartási Munka előre bejelentett kiterjedésének megfelelő részleges szünetelés) A fenti 13.1 pont a) bekezdésében megjelölt esetben vis maior körülmény megszűnése után a Szolgáltató köteles a szünetelő Szolgáltatás(ok) a) helyreállítását haladéktalanul megkezdeni; és b) nyújtását a lehető legkorábbi időponttól újból biztosítani A fenti 13.1 pont b) bekezdésében megjelölt esetekben az Üzemfenntartási Munka csak a Felek által előre egyeztetett időpontban és feltételekkel kezdhető meg A Magyar Telekom a 13.1 pont b) esetben a Munka megkezdését megelőzően legalább 20 nappal korábban értesíti a Jogosultat annak érdekében, hogy a Jogosult az Eht (1) a) pontnak megfelelően legalább 15 nappal korábban értesíthesse előfizetőjét. A Magyar Telekom által végzett üzemfenntartási munka nem haladhatja meg a kéthavonkénti 1 (egy) napot, annak érdekében, hogy a Jogosult teljesíthesse az Eht. 136 (1) a) pont szerinti előírást és - saját hálózatában előálló üzemfenntartási munkálatokra is tekintettel - az előfizetői szolgáltatás szüneteltetése ne haladja meg a naptári hónaponkénti 1 (egy) napot A szünetelés a jogviszony folytonosságát nem érinti. A szünetelésre okot adó körülmény megszűnése után a Magyar Telekom köteles a szolgáltatás nyújtását haladéktalanul folytatni. 14. SZERZŐDÉSSZEGÉS ÉS JOGKÖVETKEZMÉNYEI 14.1 Szerződésszegés Szerződésszegésnek minősül valamely Fél által a szerződésben szabályozott kötelezettségek nem, vagy nem megfelelő teljesítése A szerződésszegéssel kapcsolatos általános jogkövetkezmények A speciális jogkövetkezmények alkalmazásán túl Felek az Átengedési Keretszerződés és az Egyedi Szerződések nem, illetve nem megfelelő teljesítésével kapcsolatban a másik Fél vagyonában okozott kárt kell megtéríteni, az elmaradt haszon kivételével. 21 (30)

22 Nem kell a károkozó Félnek megtérítenie a kárnak azt a részét, amely abból származott, hogy a másik Fél a kár elhárítása, illetőleg csökkentése érdekében nem úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben elvárható lett volna A felelősség korlátozása nem vonatkozik az életben, testi épségben, egészségben okozott károsodásra A Felek megállapodnak abban, hogy (tízezer) Ft. összeget meg nem haladó kártérítési igényt egymással szemben nem érvényesítenek. Ez alól kivételt képeznek a) az egymással összefüggő; vagy b) hasonló jellegű; szerződésszegések, ahol a fenti (tízezer) Ft határ az a) vagy b) pontba sorolható szerződésszegések együttes értékére alkalmazandó Kötbérek Késedelmi kötbér Amennyiben a Magyar Telekom egy adott Szolgáltatást az Egyedi Szerződésben meghatározott határidő leteltével nem létesít vagy számára meghatározott eljárási határidőt nem tart be, a késedelmes teljesítés miatt késedelmi kötbért tartozik fizetni. A Magyar Telekom nem felel a késedelmes teljesítésért, ha a késedelmes teljesítés a Jogosult érdekkörében felmerülő késedelem miatt következik be. Ekkor a Magyar Telekom a szerződéses kötelezettségeinek teljesítésére új határidőt jogosult megállapítani és kötbér fizetésére nem kötelezett Minőségi kötbér Amennyiben a Magyar Telekom az Egyedi Szerződésben meghatározott Hibaelhárítási Időre vállalt minőségi paraméter nem teljesíti, úgy a hiba kijavítására nyitva álló határidő eredménytelen elteltétől a hiba elhárításáig terjedő időszakra Minőségi kötbért tartozik fizetni. A Magyar Telekom mentesül a kötbérfizetési kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy a hibás teljesítés a Magyar Telekom érdekkörén kívül eső okból következettbe. A Magyar Telekom nem felel a hibás teljesítésért, ha a hibás teljesítés a Jogosultnak felróható okból következett be és ekkor kötbér fizetésére nem kötelezett Alvállalkozóért való felelősség 22 (30)

23 Amennyiben a késedelem, vagy a hibás teljesítés a Magyar Telekom alvállalkozójának késedelme, vagy a hibás teljesítése folytán következik be, úgy ezt a Magyar Telekom érdekkörében felmerült körülménynek minősül, s mint ilyen kötbérfizetési kötelezettséget keletkeztet A kötbér mértéke A Késedelmi kötbérre és a Minőségi kötbérre vonatkozó egyéb rendelkezések mellett, a kötbér mértékét a jelen Szerződés II. Melléklete (Szolgáltatások leírása) szerint. A hivatkozott II. Mellékletben a kötbér mértékét szolgáltatásonként, az adott szolgáltatásra vonatkozó részében kerül rögzítésre. 15. AZ EGYEDI ÁTENGEDÉSI SZERZŐDÉS IDŐBELI HATÁLYA 15.1 Az Egyedi Átengedési Szerződés akkor lép hatályba, ha mindkét Fél részéről aláírásra került. Amennyiben Jogosult által is aláírt Egyedi Átengedési Szerződéssel együtt Jogosult a (MARUO Törzsrész VI. 1. pontja szerint) szükséges bankgaranciát tartalmazó okiratot is megküldi a Magyar Telekom részére, úgy a Egyedi Átengedési Szerződés a fenti napon hatályba is lép. Amennyiben a szükséges bankgaranciáról szóló okiratot Jogosult csak ezt követően küldi meg a Magyar Telekomnak, úgy az Egyedi Átengedési Szerződés csak azon a napon lép hatályba, amikor a bankgaranciát tartalmazó okirat a Magyar Telekom Igénybejelentési Helyére megérkezik Az Egyedi Átengedési a hatályba lépéstől számítva 1 (egy) évig marad hatályban Az Egyedi Átengedési Szerződés automatikusan határozatlan időtartamúvá alakul át, amennyiben valamelyik Fél a határozott időtartam lejárta előtt legalább 30 (harminc) nappal nem értesíti a másik Felet arról, hogy az Egyedi Átengedési Szerződést a határozott időtartam lejártával meg akarja szüntetni Ha a Felek között olyan határozott időre kötött Egyedi Átengedési Szerződés jön létre, amelynek időbeli hatálya túlnyúlik a hozzá tartozó Egyedi Helymegosztási Szerződés, Egyedi Kábelkifejtési Elem Szerződés vagy Egyedi Hozzáférési Link Szerződés időbeli hatályán, akkor az adott Egyedi Átengedési Szerződés tekintetében a jelen Egyedi Átengedési Szerződés feltételei továbbra is hatályban maradnak az Egyedi Átengedési Szerződés időbeli hatályának lejártáig. 23 (30)

24 16. AZ EGYEDI ÁTENGEDÉSI SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSA 16.1 Az Egyedi Átengedési Szerződés módosításának kezdeményezése A Magyar Telekom által kezdeményezett módosítások Amennyiben a MARUO-t a Magyar Telekom az Elnök jóváhagyásával módosítja és a módosítás érinti az Egyedi Átengedési Szerződéseket is, a Magyar Telekom a Jogosultat a módosítás hatályba lépését megelőző 15 (tizenöt) napon belül köteles írásban értesíteni a szerződés módosítási ajánlat egyidejű megküldésével. Ha a hatóságnak a referenciaajánlat módosítása jóváhagyásáról szóló határozata jogerőre emelkedik, az Átengedési Keretszerződést ennek megfelelően 30 napon belül kell módosítani, kivéve, ha a hatóság határozata másként rendelkezik. A szerződés módosítására irányuló eljárásban a megkötés szabályait kell megfelelően alkalmazni. Ha a Jogosult nem kívánja az Átengedési Keretszerződést a Magyar Telekom ajánlata szerint módosítani, akkor a Szerződés rendes felmondással történő megszüntetését kell kezdeményeznie a módosítást kézhezvételétől számított 15 (tizenöt) napon belül Amennyiben az Elnök határozatával megállapítja, hogy a Magyar Telekom már nem jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltató, azonban az Eht ának (1)-(2) bekezdése alapján megállapítja, hogy hálózati szerződéskötési kötelezettség feltételei fennállnak, a határozat jogerőre emelkedésének napjától, a Magyar Telekom a hálózati szerződés módosítását kezdeményezheti az Elnök határozata szerint Ha az Elnök megállapítja, hogy Magyar Telekomot a Jogosulttal szemben szerződéskötési kötelezettség már nem terheli, a Magyar Telekom jogosult az Egyedi Átengedési Szerződés módosítását kezdeményezni, amennyiben azt módosított tartalommal fenn kívánja tartani Bármelyik Fél által kezdeményezett módosítások Bármelyik Fél jogosult kezdeményezni az Egyedi Átengedési Szerződés módosítását, ha a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság Elnöke megállapítja, hogy a Magyar Telekom már nem jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltató, de a Felek az Egyedi Átengedési Szerződést módosítva fent kívánják tartani. Amennyiben a Magyar Telekom a MARUO módosítás közzétételétől számított 15 napon belül nem kezdeményezi az Egyedi Átengedési Szerződés módosítását, akkor a Jogosult kezdeményezheti a MARUO-nak megfelelő módosítást. Ebben az esetben a Felek kötelesek a tárgyalásokat a 16.2 pont szerinti szerződésmódosítási eljárás szerint lefolytatni Bármelyik Fél kezdeményezheti az Egyedi Átengedési Szerződés módosítását, ha az Elnök megállapítja, hogy a Magyar Telekom referenciaajánlat-adási kötelezettsége már nem áll fenn, de a Felek az Egyedi Átengedési Szerződést módosítva fenn kívánják tartani. 24 (30)

25 Ha a másik Fél nem kívánja elfogadni a megkötött Egyedi Átengedési Szerződés módosítását a pont szerint, akkor annak felmondással történő megszüntetését kell kezdeményeznie, a módosítás kézhezvételétől számított 15 (tizenöt) naptári napon belül a pont alapján Az Egyedi Átengedési Szerződés módosítását bármelyik Fél kezdeményezheti, amennyiben a szerződésmódosítási javaslat tartalma a vonatkozó jogszabályok és a MARUO keretein belül marad A pont szerinti esetekben az Egyedi Átengedési Szerződés módosítására csak közös megegyezéssel kerülhet sor, amennyiben erre nem kerül sor, bármelyik Fél jogosult az Egyedi Átengedési Szerződés vonatkozó részét a bekezdés szerint felmondani Szerződésmódosítási eljárás Az Egyedi Átengedési Szerződés módosítása az egyik Fél által a másik Fél részére megküldött szerződésmódosítási javaslattal kezdeményezhető. A szerződésmódosítási javaslatnak az alábbiakat kell tartalmaznia: a) a javasolt módosítás leírása és indoklása; és b) a szerződésmódosítási szövegjavaslat A szerződésmódosítási javaslatot kézhez kapó Fél a kézhezvételtől számított 10 (tíz) napon belül értesíti a kezdeményező Felet a szerződésmódosítási tárgyalások megkezdésének időpontjáról, vagy felhívja a kezdeményező Felet a szerződésmódosításhoz szükséges adatok, dokumentumok kiegészítésére Közös megegyezés létrejötte esetén a Felek az Egyedi Átengedési Szerződést írásban módosítják Amennyiben a szerződésmódosításáról a Felek a fenti pont szerinti időponttól számított 30 (harminc) napos határidőn belül nem tudnak megállapodni, a Feleknek le kell folytatniuk a 19.2 pontban leírt vitarendezési eljárást Amennyiben a szerződésmódosítási javaslatot kézhez kapó Fél egyidejűleg háromnál több a) ajánlat vonatkozásában jár el a pont szerint, az ott meghatározott határidő 10 (tíz) nappal meghosszabbodik; b) szerződés vonatkozásában jár el a pont szerint, az ott meghatározott határidő 30 nappal meghosszabbodik; 25 (30)

26 c) szolgáltatás megkezdése vonatkozásában jár el a Szolgáltatások leírása szerint, az ott meghatározott határidő 30 (harminc) nappal meghosszabbodik Az Egyedi Átengedési Szerződés Mellékleteinek és Függelékeinek módosítása Mellékletetek módosítása Az Egyedi Átengedési Szerződés mellékletei csak a fenti 16.2 pontban leírt szerződésmódosítási eljárással változtathatók Függelékek módosítása A Felek az Egyedi Átengedési Szerződés vonatkozó feltételei szerinti együttműködésük során bekövetkező változások kezelésére az Egyedi Átengedési Szerződéshez csatolt függelékeket szükség szerint kiegészítik, illetve módosítják Ezen kiegészítések és módosítások nem minősülnek szerződésmódosításnak, de azokat a vonatkozó eljárások közös végrehajtása után mindkét Fél aláírása után lehet az Egyedi Átengedési Szerződés érintett függeléke részének tekinteni. 17. AZ EGYEDI ÁTENGEDÉSI SZERZŐDÉS MEGSZŰNÉSE 17.1 A jelen szerződés a MARUO törzsszöveg VI. 13. pontjában foglalt esetekben szűnhet meg Az Egyedi Szerződés megszűnése utáni rendezés Szolgáltatások nyújtásának megszűnése Amennyiben az Egyedi Átengedési Szerződés megszűnnek, akkor a megszűnés időpontjától az Egyedi Átengedési Szerződés keretében biztosított Szolgáltatások nyújtása is megszűnik. A Szolgáltatás nyújtás megszűnése nem érinti a Szolgáltatások határozott idejű igénybevételének megszűnéséhez kapcsolódó fizetési kötelezettséget Elszámolás Az Egyedi Átengedési Szerződés megszűnéséig felmerülő Havi Díjat vagy ha az Egyedi Átengedési Szerződés megszűnésének napja nem a hónap utolsó napja, akkor naponta annak 1/30-ad részét a fizetési kötelezettséggel rendelkező Fél köteles megfizetni a másik Félnek. Az Egyedi Átengedési Szerződés megszűnésének időpontjában a szolgáltatások után fennálló minden fizetési kötelezettség azonnal esedékessé válik. 26 (30)

27 Követelések érvényesítése Az Egyedi Átengedési Szerződés megszűnése nem érinti az adott Fél azon jogát, hogy az Egyedi Átengedési Szerződésből eredő valamennyi követelését érvényesítse. 18. IRÁNYADÓ JOG, VITÁS KÉRDÉSEK RENDEZÉSE 18.1 Irányadó jog A Szerződésekre a hatályos magyar jogszabályok az irányadóak. Az átengedési szerződésekben nem szabályozott kérdések tekintetében elsősorban a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvének rendelkezéseit, valamint a vonatkozó ágazati jogszabályokat kell alkalmazni Vitarendezési eljárás A Felek a Szerződésekből eredően közöttük felmerülő valamennyi vitás kérdést egymás között közvetlenül, a következőkben ismertetett eljárás alapján, tárgyalás útján kísérlik meg rendezni Amennyiben valamelyik Fél szerint a és pont hatálya alá nem tartozó vitás kérdés vagy nézeteltérés merül fel, akkor erről értesítést küld a másik Félnek, leírva ebben a problémát és az általa javasolt megoldást A Felek Átengedési Megbízottai vagy más erre a célra kijelölt képviselői a pont szerinti értesítés kézhezvétele után legkésőbb 10 (tíz) napon belül megkezdik a tárgyalásokat a vita mihamarabbi békés megoldása érdekében Amennyiben a Felek pont szerinti egyeztetése ezen a szinten nem vezet eredményre, a tárgyalások megkezdésétől számított 21 (huszonegy) napon belül, a Felek a vitát saját Átengedési Vezetőjük elé terjesztik A pont alapján értesítést küldő Fél Átengedési Vezetője haladéktalanul összehívja a Felek erre a célra kijelölt képviselőinek együttes ülését Amennyiben a pont alapján összehívott együttes ülés 2 (két) napon belül nem vezet eredményre, akkor bármelyik Fél jogosult Bírósághoz fordulni A Felek pontok szerinti vitarendezési eljárás során jogosultak valamennyi döntési szinten megegyezni a fentiekben meghatározott határidők meghosszabbításában A pontban leírt vitarendezési eljárástól függetlenül bármelyik Fél jogosult a vita eldöntése érdekében kérelmet benyújtani a Nemzeti Média-és Hírközlési 27 (30)

28 Hatóság Elnökéhez. Amennyiben a vita természete megengedi, a Felek a hatósági eljárás megindítását célzó kérelem benyújtása előtt is követik a pontokban leírt eljárást Díjváltoztatásból eredő vitákra nézve a pont szabályai alkalmazandóak Számlareklamációra a 6.4 pont szabályai alkalmazandóak Bíróság A Felek a felmerült, és a 18.2 pont alapján nem rendezett jogvitáik eldöntése tekintetében alávetik magukat a hatáskörrel és illetékességgel bíró Magyar Bíróságok joghatóságának. 19. VEGYES RENDELKEZÉSEK 19.1 Részleges érvénytelenség kezelése Amennyiben bármely oknál fogva a Szerződések valamely része, illetve egyes részei érvénytelenné válnának, a Szerződések többi része változatlanul érvényben marad a Felek között, hacsak az érvénytelenségi ok nem vezet az összes Szerződés teljes érvénytelenségéhez, vagy olyan részének érvénytelenségéhez, amely rész nélkül a Szerződések érvényesen létre sem jöhetett volna, illetve amely rész nélkül a Felektől a Szerződések megkötése nem lett volna elvárható Ez utóbbi esetben a Felek haladéktalanul tárgyalásokat kezdenek. Ennek során jóhiszeműen úgy járnak el, hogy az érvénytelenné vált rész helyébe a megfelelő, a Felek által elfogadott érvényes rész kerüljön a Szerződésekbe, ésszerű, rövid időn belül A Szerződések 17.3 pontban szabályozott okból történő megszűnésének esetében a Felek egymással kölcsönösen elszámolnak, az egymással szemben esetlegesen érvényesíteni kívánt igényeiket a Polgári Törvénykönyv, valamint a Szerződések megfelelő rendelkezéseivel összhangban érvényesítik Az Egyedi Átengedési Szerződés teljessége/egysége Az Egyedi Szerződések a Felek között e tárgyban létrejött teljes megállapodást magában foglalja. A Felek megállapodnak abban is, hogy az ilyen tartalommal történő szerződéskötésre vonatkozó döntés meghozatala során egyik Fél sem vett figyelembe a másik Féltől származó egyetlen olyan kijelentést, nyilatkozatot vagy garanciavállalást sem, amely a szerződésben kifejezetten nem szerepel és ott utalás sem történik rá, illetve, hogy a szerződéskötés időpontjában a Felek között semmiféle egyéb biztosítéki vagy kiegészítő szerződés nem létezik. 28 (30)

29 19.3. Az Átengedési Keretszerződés és a hatálya alá tartozó Egyedi Szerződések részeinek prioritása Amennyiben a Felek ilyet kötöttek, úgy az Átengedési Keretszerződés és a hatálya alá tartozó Egyedi Szerződések törzsrészében, mellékleteiben, és függelékeiben megfogalmazottak között ellentmondás van, akkor az értelmezés során az alábbi prioritási sorrend alapján kell eljárni: a) az Átengedési Keretszerződés törzsszövege; b) az Átengedési Keretszerződés mellékletei; és c) az Egyedi Szerződések szövege; d) az Átengedési Keretszerződés függelékei Fel nem adott jogok A Felek általi egyetlen cselekedet vagy annak elmulasztása, késedelem, póthatáridő kitűzés sem értelmezhető úgy, hogy a jogosult Fél lemondott volna a másik Féllel szembeni jogainak gyakorlásáról kivéve, ha erről a jogosult Fél írásban értesíti a másik Felet, értesítésében pontosan megjelölve joglemondásának terjedelmét Ha valamely jog, vagy jogorvoslat (egészen vagy részben) nem kerül gyakorlásra valamely üggyel kapcsolatban, ez nem zárja ki egyéb jogoknak, vagy jogorvoslatnak az üggyel kapcsolatban történő gyakorlását, illetve az első jognak, vagy jogorvoslatnak más ügyben történő gyakorlását, amennyiben ellenkező szándék nem mutatkozik A Szerződés nyelve és eredeti példányai Az Szerződés 2 (két) eredeti példányban készült el és került aláírásra magyar nyelven, amiből egy-egy példány a Magyar Telekomé ill. a Jogosulté Jogvita vagy szövegértelmezési vita esetén bármilyen idegen nyelvű fordítással szemben a magyar nyelvű szöveg az irányadó Aláírás A Felek jelen Egyedi Átengedési Szerződést mint akaratukkal mindenben megegyezőt erre felhatalmazott képviselőjük útján az alább feltüntetett időpontban az alábbiak szerint írják alá. Budapest, 29 (30)

30 .. Magyar Telekom.. Jogosult 30 (30)

2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE

2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE 2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE amely létrejött egyrészről a Név: [Intézmény neve] Képv. jogosult: Székhely: Adószám:

Részletesebben

2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ

2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ 2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ amely létrejött egyrészről a Név: [Intézmény neve] Képv.jogosult:

Részletesebben

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Eszköz neve, típusa Mennyiség Gyártási szám

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Eszköz neve, típusa Mennyiség Gyártási szám Szerződés száma: BÉRLETI SZERZŐDÉS A szerződő Felek: Bérbe adó: Cím: Adószám: Cégbejegyzés száma: Telefon/fax: a továbbiakban Bérbe adó valamint, valamint Bérlő: Cím: Posta cím: Számlavezető

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről: az Országgyűlés Hivatala 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3. Adószám: 15300014-2-41 Bankszámlaszám: MÁK 10032000-01400805-00000000. Képviseletében eljáró

Részletesebben

I.) Az Előfizetői Szerződés Felek általi, közös megegyezéssel történő módosítása:

I.) Az Előfizetői Szerződés Felek általi, közös megegyezéssel történő módosítása: Tisztelt Flotta Ügyfelünk! I. Alaptarifa módosítás 1. Ezúton értesítjük a flotta tarifacsomaggal rendelkező Előfizetőket, hogy kezdeményezzük a Üzleti Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF)

Részletesebben

4.A MELLÉKLET: HELYI HUROK TELJES ÁTENGEDÉSE ÉS KÁBELKIFEJTÉSI ELEMEK SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA. Tartalom

4.A MELLÉKLET: HELYI HUROK TELJES ÁTENGEDÉSE ÉS KÁBELKIFEJTÉSI ELEMEK SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA. Tartalom 4.A MELLÉKLET: HELYI HUROK TELJES ÁTENGEDÉSE ÉS KÁBELKIFEJTÉSI ELEMEK SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA Tartalom 1. A szolgáltatás leírása... 2 2. A szolgáltatás elemei... 3 2.1 A Helyi Hurok Teljes Átengedés szolgáltatás

Részletesebben

Nagycenk Nagyközség Önkormányzata és az EH-SZER Kft. között létrejött

Nagycenk Nagyközség Önkormányzata és az EH-SZER Kft. között létrejött Nagycenk Nagyközség Önkormányzata és az EH-SZER Kft. között létrejött a közvilágítási aktív berendezések üzemeltetésével kapcsolatos elszámolásról SZERZŐDÉS SZÁMA: / 2013. Megállapodás közvilágítási aktív

Részletesebben

II. 3. Szerződésminta befektetési tanácsadásra. Szerződés befektetési tanácsadásra

II. 3. Szerződésminta befektetési tanácsadásra. Szerződés befektetési tanácsadásra II. 3. Szerződésminta befektetési tanácsadásra Jelen melléklet azon a napon lép hatályba, amelyen a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a befektetési tanácsadási tevékenység végzését az Alapkezelő

Részletesebben

Internet szolgáltatás ÁSZF módosulás

Internet szolgáltatás ÁSZF módosulás Internet szolgáltatás ÁSZF módosulás Tisztelt Előfizető! Tájékoztatjuk, hogy amennyiben a jelen módosításokat nem kívánják elfogadni, úgy az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 132. (5)

Részletesebben

A szolgáltatásokhoz kapcsolódó általános feltételeket az UPCRUO fejezetei ismertetik.

A szolgáltatásokhoz kapcsolódó általános feltételeket az UPCRUO fejezetei ismertetik. HÁLÓZATI SZERZİDÉS amely létrejött egyrészrıl a UPC MAGYARORSZÁG KFT. Székhelye: 1092 Budapest, Kinizsi u. 30-36. Cégjegyzékszáma: 01-09-366290 Adószám: 10987278-2-44 (a továbbiakban: UPC ), valamint másrészrıl

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Gyógyír XI. Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. (székhely: 1117 Budapest, Fehérvári út 12.; cégjegyzékszám: 01-09-913332; adószám: 21814097-2-43, képviseli:

Részletesebben

Weboldalkészítés - keretszerződés

Weboldalkészítés - keretszerződés Weboldalkészítés - keretszerződés 1. A szerződő felek Jelen szerződés létrejött egyrészről a........... (....), továbbiakban mint Megrendelő, másrészről az ALTAweb Kft. (1135 Bp., Petneházy u. 70-72.)

Részletesebben

SZŰCS IMRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ,

SZŰCS IMRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ, K I V O N A T a SZŰCS IMRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ, 2015. december 1. napjától hatályos, internet elérési szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerződési Feltételeiből. A jelen kivonat a fent megjelölt hírközlési

Részletesebben

K I V O N A T. A változások törvény módosítás miatt váltak szükségessé, egyéb, az Előfizetőkre hátrányos változtatás nem történt

K I V O N A T. A változások törvény módosítás miatt váltak szükségessé, egyéb, az Előfizetőkre hátrányos változtatás nem történt K I V O N A T a NetKábel Kft hírközlési szolgáltató 2017.10.24. napjától hatályos, internet elérési szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerződési Feltételeiből A jelen kivonat a fent megjelölt hírközlési

Részletesebben

Kereskedelmi ügynöki szerzõdés

Kereskedelmi ügynöki szerzõdés Kereskedelmi ügynöki szerzõdés Amely létrejött egyrészrõl a POINTERNET-DB Elektronikus Kereskedelmi Kft. (székhely: 1029 Budapest, Ördögárok u. 142., cégjegyzékszám: Cg. 01-09-685342, adószám: 11961143-2-41,

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Készült: 2011. szeptember 19. Utolsó módosítás dátuma: 2011. szeptember 19. Utolsó módosítás hatályos: 2011. szeptember 19. Általános Szerződési Feltételek (1) A ToolSiTE Informatikai és Szolgáltató Kft.

Részletesebben

SZOFTVER SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS (szerződés azonosító:...)

SZOFTVER SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS (szerződés azonosító:...) SZOFTVER SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS (szerződés azonosító:...) A jelen Szoftver Szolgáltatási Szerződés ( Szerződés ) létrejött egyrészről a GRAPHISOFT SE Zrt. (1031 Budapest, Záhony u. 7. (Graphisoft Park

Részletesebben

KARBANTARTÁSI SZERZŐDÉS

KARBANTARTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről KARBANTARTÁSI SZERZŐDÉS Cégnév/Név: [..] Székhely: [..] Adószám: [..] képviseli: [..] mint megrendelő, (a továbbiakban: "Megrendelő") másrészről: KZiTERRA Kft. Székhely: 2051

Részletesebben

1. sz. melléklet MEGÁLLAPODÁS

1. sz. melléklet MEGÁLLAPODÁS MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata (2800 Tatabánya, Fő tér 6., bankszámlaszám: OTP Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága 11740009-15384481-00000000, adószám:

Részletesebben

ADATFELDOLGOZÁSI MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS

ADATFELDOLGOZÁSI MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS ADATFELDOLGOZÁSI MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Név/Cégnév: MASA Könyvelő és Rendszefejlesztő Kft. Székhely: 1039 Budapest, Deák utca 5. Cégjegyzékszám: 01-09-712052 Adószám: 12959561-2-41

Részletesebben

Internet Szolgáltatási Szerződés V2.2

Internet Szolgáltatási Szerződés V2.2 Internet Szolgáltatási Szerződés V2.2 amely létrejött a Azonosító 0006 Cégnév/Név Székhely Számlaküldés címe Levelezési cím Adószám/Szig.szám. Kapcsolattartó Telefonszám FAX E-MAIL cím A továbbiakban mint

Részletesebben

INVITEL Zrt. Nagykereskedelmi szélessávú országos bitfolyam hozzáférés szolgáltatás Hálózati szerződés MINTASZERZŐDÉS A INVITEL TÁVKÖZLÉSI ZRT.

INVITEL Zrt. Nagykereskedelmi szélessávú országos bitfolyam hozzáférés szolgáltatás Hálózati szerződés MINTASZERZŐDÉS A INVITEL TÁVKÖZLÉSI ZRT. MINTASZERZŐDÉS A INVITEL TÁVKÖZLÉSI ZRT H Á L Ó Z A T I S Z E R Z Ő D É S E NAGYKERESKEDELMI SZÉLESSÁVÚ ORSZÁGOS BITFOLYAM HOZZÁFÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELE TÁRGYÁBAN Az NMHH Elnöke HF/56-12/2011

Részletesebben

Hungarotel nyilvános telefonhálózatban történő híváskezdeményezéssel és hívásvégződtetéssel kapcsolatos referenciaajánlatának módosítása

Hungarotel nyilvános telefonhálózatban történő híváskezdeményezéssel és hívásvégződtetéssel kapcsolatos referenciaajánlatának módosítása Törzsszöveg: Hungarotel nyilvános telefonhálózatban történő híváskezdeményezéssel és hívásvégződtetéssel kapcsolatos referenciaajánlatának módosítása 1.4. Meghatározások Hordozott Szám : az előfizetői

Részletesebben

KEZESSÉGVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS (készfizető kezesség)

KEZESSÉGVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS (készfizető kezesség) OTP BANK Nyrt. Szerződésszám: Előadó: KEZESSÉGVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS (készfizető kezesség) amely létrejött egyrészről az OTP BANK NYRT., (székhely: 1051 Budapest, Nádor u. 16., nyilvántartásba vette a

Részletesebben

INGÓ BÉRLETI SZERZŐDÉS

INGÓ BÉRLETI SZERZŐDÉS INGÓ BÉRLETI SZERZŐDÉS Amely létrejött egyrészről /név, személyi igazolvány szám, lakcím, telefonszám/ mint Bérbeadó (továbbiakban Bérbeadó) másrészről mint Bérbevevő (továbbiakban Bérbevevő) Bérbeadó

Részletesebben

Értesítés ÁSZF módosításról. Értesítjük, hogy a jelenleg hatályos ÁSZF megváltozott és a változások től hatályosak.

Értesítés ÁSZF módosításról. Értesítjük, hogy a jelenleg hatályos ÁSZF megváltozott és a változások től hatályosak. NMHH Hivatala 1376 Bp. Pf 997. Értesítés ÁSZF módosításról Tisztelt NMHH! Értesítjük, hogy a jelenleg hatályos ÁSZF megváltozott és a változások 2016.11.1.-től hatályosak. Cég neve: LCCK Bt. Szolgáltatás

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. Adószám:.. Bankszámlaszáma: Képviselő: Mint megbízott (továbbiakban: Megbízott) között a mai napon az alábbi feltételekkel.

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. Adószám:.. Bankszámlaszáma: Képviselő: Mint megbízott (továbbiakban: Megbízott) között a mai napon az alábbi feltételekkel. SZEGEDI RENDÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM Cím: 6728. Szeged, Bajai út. 14., 6701. Szeged Pf. 495. Telefon: (62) 559-577, (30) 394 8958 Fax: (62) 559-579, BM tel.: 33/1397, Fax: 33/1162 E-mail:iskola@szrszg.hu Web:

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Hatály: 2018. november 1. A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF ) szabályozza a BETO Kft. (a továbbiakban: Megbízott ) és a vele szerződő partner

Részletesebben

amely létrejött egyrészről Hajdúnánási Református Egyházközség Székhely: Postacím. Képviseli: mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó), másrészről

amely létrejött egyrészről Hajdúnánási Református Egyházközség Székhely: Postacím. Képviseli: mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó), másrészről MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS-tervezet Önkormányzati, állami, egyházi, nonprofit fenntartású bentlakásos intézmények korszerűsítése című pályázati felhíváshoz Pályázatírás tárgyában amely létrejött egyrészről Hajdúnánási

Részletesebben

4.C MELLÉKLET: HELYI BITFOLYAM HOZZÁFÉRÉS ÉS HOZZÁFÉRÉSI LINK SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA. Tartalom

4.C MELLÉKLET: HELYI BITFOLYAM HOZZÁFÉRÉS ÉS HOZZÁFÉRÉSI LINK SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA. Tartalom 4.C MELLÉKLET: HELYI BITFOLYAM HOZZÁFÉRÉS ÉS HOZZÁFÉRÉSI LINK SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA Tartalom 1. A Szolgáltatás leírása... 2 2. A Szolgáltatás elemei... 3 2.1 elemei... 3 2.2 Hozzáférési Link Szolgáltatás

Részletesebben

A. Melléklet. Keretszerződés. Keretszerződés

A. Melléklet. Keretszerződés. Keretszerződés A. Melléklet Keretszerződés Keretszerződés Hatályos: 2014. június 13. napjától, az ezt követően megkötött szerződések esetében, míg az ezt megelőzően megkötött szerződések esetében 2014. július 14. napjától.

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2013. szeptember 20-i ülése 6. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2013. szeptember 20-i ülése 6. számú napirendi pontja 1 Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2013. szeptember 20-i ülése 6. számú napirendi pontja Javaslat haszonélvezeti jog alapításáról szóló szerződés jóváhagyására Előadó: dr. Puskás

Részletesebben

6.2. Az előfizetői bejelentések, panaszok kezelése, folyamata (díjreklamáció, kötbér és

6.2. Az előfizetői bejelentések, panaszok kezelése, folyamata (díjreklamáció, kötbér és 6.2. Az előfizetői bejelentések, panaszok kezelése, folyamata (díjreklamáció, kötbér és kártérítési igények intézése) 6.2.1. A jelen ÁSZF vonatkozásában a) előfizetői bejelentés: az előfizetői panasz és

Részletesebben

ME-7.4.2 Árajánlatkérés, szerződésminták, vállalkozók értékelése

ME-7.4.2 Árajánlatkérés, szerződésminták, vállalkozók értékelése 30/38 7. sz. melléklet S ZÁLLÍTÁSI SZERZŐ DÉS ( MINTA) mely létrejött az alábbi szerződő felek között, az alulírott napon és helyen az alábbi feltételek mellett: A MEGRENDELŐ ADATAI Megrendelő neve: Székhelye:

Részletesebben

A TECHNOLÓGIAIPARTNER-KERESŐ SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI. Bevezető

A TECHNOLÓGIAIPARTNER-KERESŐ SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI. Bevezető A TECHNOLÓGIAIPARTNER-KERESŐ SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Bevezető A Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft. (a továbbiakban: Szolgáltató) értékesítő tevékenységként

Részletesebben

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. RENDSZERHASZNÁLATI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.) Székhely: 6724 Szeged, Pulcz u. 44. Levelezési címe:

Részletesebben

Megbízási Keretszerződés Befektetési Tanácsadásra. név:... lakcím:... szem. ig. sz:... adóazonosító jel:... ügyfél azonosító:...

Megbízási Keretszerződés Befektetési Tanácsadásra. név:... lakcím:... szem. ig. sz:... adóazonosító jel:... ügyfél azonosító:... Megbízási Keretszerződés Befektetési Tanácsadásra Amely létrejött egyrészről név:... lakcím:... szem. ig. sz:... adóazonosító jel:... ügyfél azonosító:... mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó) másrészről

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek internet elérési szolgáltatáshoz

Általános Szerződési Feltételek internet elérési szolgáltatáshoz K I V O N A T SZŰCS IMRE EV. hírközlési szolgáltató 2017.01.01. napjától hatályos, internet elérési szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerződési Feltételeiből A jelen kivonat a fent megjelölt hírközlési

Részletesebben

A MAGYAR ÖNTÖZÉSI EGYESÜLET ÖNKÉNTES MUNKAVÉGZÉSRE VONATKOZÓ SZABÁLYZATA

A MAGYAR ÖNTÖZÉSI EGYESÜLET ÖNKÉNTES MUNKAVÉGZÉSRE VONATKOZÓ SZABÁLYZATA A MAGYAR ÖNTÖZÉSI EGYESÜLET ÖNKÉNTES MUNKAVÉGZÉSRE VONATKOZÓ SZABÁLYZATA 2017 A Magyar Öntözési Egyesületet az Emberi Erőforrások Minisztériuma Esélyteremtési Főosztálya a közérdekű önkéntes tevékenység

Részletesebben

KAPACITÁSLEKÖTÉSI SZERZŐDÉS

KAPACITÁSLEKÖTÉSI SZERZŐDÉS KAPACITÁSLEKÖTÉSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zártkörűen Működő Részvénytársaság () Székhely: 9027 Győr, Puskás T. u. 37-39. Levelezési címe: Cégjegyzékszám: Adószáma:

Részletesebben

TITOKTARTÁSI MEGÁLLAPODÁS. amely létrejött egyrészről. cégszerű megnevezés:... (székhelye: nyilvántartást vezető cégbíróság neve:...

TITOKTARTÁSI MEGÁLLAPODÁS. amely létrejött egyrészről. cégszerű megnevezés:... (székhelye: nyilvántartást vezető cégbíróság neve:... TITOKTARTÁSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről cégszerű megnevezés:.......... (székhelye:........., nyilvántartást vezető cégbíróság neve:......., cégjegyzék száma:........., adószám:......, képviselő

Részletesebben

Ár: 3.735 Ft+Áfa/év. Ár: 7.485 Ft+Áfa/év

Ár: 3.735 Ft+Áfa/év. Ár: 7.485 Ft+Áfa/év HOSZT ITYU-125 125MB web tárterület, 125Mb e-mail tárterület, Ár: 3.735 Ft+Áfa/év ITYU-250 250MB web tárterület, 250Mb e-mail tárterület, Ár: 7.485 Ft+Áfa/év ITYU-500 500MB web tárterület, 500Mb e-mail

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 66/2017.

Az előterjesztés száma: 66/2017. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges, az előterjesztés nyilvános ülésen tárgyalható! Az előterjesztés száma: 66/2017. Decs nagyközség képviselő-testületének 2017. április 19.

Részletesebben

Hatályba lépés: január 20.

Hatályba lépés: január 20. Vodafone Magyarország Zrt. LAKOSSÁGI ÁSZF MÓDOSÍTÁSAINAK LISTÁJA Hatályba lépés: 2017. január 20. Ezúton értesítjük a Tisztelt Előfizetőket a Lakossági Általános Szerződési Feltételek változásairól. I.

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. február 15-i ülése 12. sz. napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. február 15-i ülése 12. sz. napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. február 15-i ülése 12. sz. napirendi pontja Javaslat Szekszárd Megyei Jogú Várossal a Mészöly hagyaték kezeléséről kötendő együttműködési

Részletesebben

Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat

Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat 5/1 Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat 1. A Szolgáltató által kezelt személyes adatok köre, azok tárolásának időtartama és továbbításának esetei 1.1 A kötelező (jogszabályban előírt illetve biztosított

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. között az alulírott helyen és időpontban, az alábbi feltételek mellett:

MEGÁLLAPODÁS. között az alulírott helyen és időpontban, az alábbi feltételek mellett: MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Székhely: Képviseli: mint önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat), és másrészről a Castrum Network Kft. Székhely: 1053 Budapest, Magyar u. 3. 1. em. 2. Cégjegyzékszám:

Részletesebben

SZERZŐDÉS JOGCÍM ÁTVEZETÉSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE

SZERZŐDÉS JOGCÍM ÁTVEZETÉSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE SZERZŐDÉS JOGCÍM ÁTVEZETÉSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE a továbbiakban Szerződés, amely létrejött egyrészről az FGSZ Földgázszállító Zártkörűen Működő Részvénytársaság Székhelye: 8600 Siófok, Tanácsház

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ ELŐFIZETŐK ÉS FELHASZNÁLÓK SZEMÉLYES ADATAINAK KEZELÉSÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ AZ ELŐFIZETŐK ÉS FELHASZNÁLÓK SZEMÉLYES ADATAINAK KEZELÉSÉRŐL TÁJÉKOZTATÓ AZ ELŐFIZETŐK ÉS FELHASZNÁLÓK SZEMÉLYES ADATAINAK KEZELÉSÉRŐL Az etel Magyarország Kft. (1075 Budapest Kazinczy u. 24-26.), mint távközlési szolgáltató (a továbbiakban: Szolgáltató) a hírközlési

Részletesebben

S Z Á L L Í T Á S I S Z E R Z Ő D É S

S Z Á L L Í T Á S I S Z E R Z Ő D É S S Z Á L L Í T Á S I S Z E R Z Ő D É S amely létrejött egyrészről az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Polgármesteri Hivatal 1033 Budapest, Fő tér 3., képviseli Bús Balázs polgármester, mint megrendelő (továbbiakban,

Részletesebben

Szállítási szerződés

Szállítási szerződés Szerződés száma:: Szállítási szerződés mely létrejött egyrészről: a továbbiakban Vevő, másrészről az UNIVILL Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1147 Budapest, Fűrész u.25. Adószám: 10316007-242 Bankszáma:

Részletesebben

BÉRLETI ÉS ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS

BÉRLETI ÉS ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS BÉRLETI ÉS ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS mely létrejött egyrészről a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. ( 5600. Békéscsaba, Irányi u. 4-6. sz. ), mint Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata által megbízott bérbeadó

Részletesebben

Szolgáltatási szerződés természetes személy felhasználónak próbaidőszakra

Szolgáltatási szerződés természetes személy felhasználónak próbaidőszakra Szolgáltatási szerződés természetes személy felhasználónak próbaidőszakra mely létrejött egyrészről az alább megjelölt Szolgáltató: Elnevezése: Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége Székhelye: 1068

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. március 30-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. március 30-i ülésére Tárgy: Hulladékszállító jármű ingyenes használatba adása Előkészítette: Gál András osztályvezető Műszaki Osztály Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/14. Döntéshozatal módja: egyszerű

Részletesebben

érdekeire figyelemmel és utasítása szerint eljárni;

érdekeire figyelemmel és utasítása szerint eljárni; KERESKEDELMI ÜGYNÖKI SZERZŐDÉS amely létrejött egyfelől a..., mint Megbízott, képviseli:... cím:... e-mail:... telefon:... bankszámlaszám:... másfelől Klaszter Médiaügynökség Kft. (továbbiakban KMÜ), képviseli:

Részletesebben

Ajánlatkérőhöz az alábbi kérdések/észrevételek érkeztek:

Ajánlatkérőhöz az alábbi kérdések/észrevételek érkeztek: BKV Zrt. 61-es villamos vonal Ördög-árok menti 1.sz. és 2.sz. támfal átépítésének és Riadó utcai KIEGÉSZÍTŐ TÁJÉKOZTATÁS NYÚJTÁSA (4. sz.) Ajánlatkérőhöz az alábbi kérdések/észrevételek érkeztek: 1.) Kérdés/észrevétel:

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/ RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Dabasi Kornélia Előterjesztő: Vargáné

Részletesebben

mint, szolgáltató,megbízott ( a továbbiakban: szolgáltató/megbízott) valamint,

mint, szolgáltató,megbízott ( a továbbiakban: szolgáltató/megbízott) valamint, LifeBOX SZERZŐDÉS A LifeBOX internetes tartalomszolgáltatás, műsor gyártás-és sugárzás kizárólagos jogbirtokosa a Varga és Zsótér Bt.(székhely : 1117.Budapest, Bercsényi u.26.fszt.3. adószám : 21816408-2-43,

Részletesebben

Magyar Telekom helyi hurok átengedésére és helyi bitfolyam hozzáférés átengedésére vonatkozó referenciaajánlatának módosításai

Magyar Telekom helyi hurok átengedésére és helyi bitfolyam hozzáférés átengedésére vonatkozó referenciaajánlatának módosításai Magyar Telekom helyi hurok átengedésére és helyi bitfolyam hozzáférés átengedésére vonatkozó referenciaajánlatának módosításai TÖRZSSZÖVEG I.1.4 A MARUO Törzsszövegében vagy Mellékleteiben nem szabályozott

Részletesebben

mely létrejött az alábbi szerződő felek között, az alulírott napon és helyen az alábbi feltételek mellett:

mely létrejött az alábbi szerződő felek között, az alulírott napon és helyen az alábbi feltételek mellett: 2. sz. melléklet M E G B Í Z Á S I S Z E R Z Ő D É S T E R V E Z E T mely létrejött az alábbi szerződő felek között, az alulírott napon és helyen az alábbi feltételek mellett: A MEGBÍZÓ ADATAI Megrendelő

Részletesebben

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS Fajta és mennyiség szerint meghatározott dolog határidős adásvételére

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS Fajta és mennyiség szerint meghatározott dolog határidős adásvételére Amely létrejött egyrészről ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS Fajta és mennyiség szerint meghatározott dolog határidős adásvételére Név Székhely Képviseli Adószám Cégjegyzékszám Bankszámlaszám Szolgáltató nevében eljáró

Részletesebben

A Kereskedőváltás részletes szabályai

A Kereskedőváltás részletes szabályai A Kereskedőváltás részletes szabályai A Társaság csak egyetemes szolgáltatásra nem jogosult Felhasználók részére nyújt szolgáltatásokat, így a kereskedőváltás szabályaira vonatkozó alábbi ismertetés nem

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a... (Megrendelő neve) székhely/lakhely:... cégjegyzéket vezető bíróság:... cégjegyzékszám:... adószám:... bankszámlaszám:... képviseli:..., mint Megrendelő

Részletesebben

ELÕFIZETÕI SZOLGÁLTATÁSI SZERZÕDÉS

ELÕFIZETÕI SZOLGÁLTATÁSI SZERZÕDÉS ELÕFIZETÕI SZOLGÁLTATÁSI SZERZÕDÉS Helyi wireless hálózaton történõ Internet szolgáltatás igénybevételére 1. Szerzõdõ felek: Szerzõdés száma: A szolgáltató adatai A szolgáltató neve: SYSCON-INFORMATIKA

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek A Bíbor Kiadó Bt. (3516 Miskolc, Ginzery S. u. 19.) mint szolgáltató (továbbiakban: Szolgáltató), a miskolcfoto.hu honlapon található képfeltöltő rendszert használó ügyfelei

Részletesebben

Megállapodás LEI kód igénylésben való közreműködésre, valamint a származtatott ügyletek kereskedési adattárba történő bejelentésére

Megállapodás LEI kód igénylésben való közreműködésre, valamint a származtatott ügyletek kereskedési adattárba történő bejelentésére Megállapodás LEI kód igénylésben való közreműködésre, valamint a származtatott ügyletek kereskedési adattárba történő bejelentésére amely létrejött egyrészről a (1053, Budapest, Szép u. 2., Cg.: 01-10-046204),

Részletesebben

TEVE TÉVÉ Kereskedelmi és Távközlési Szolgáltató Kft. szolgáltató. Általános Szerződési Feltételek nyilvános televízió-műsorelosztási szolgáltatáshoz

TEVE TÉVÉ Kereskedelmi és Távközlési Szolgáltató Kft. szolgáltató. Általános Szerződési Feltételek nyilvános televízió-műsorelosztási szolgáltatáshoz K I V O N A T a TEVE TÉVÉ Kereskedelmi és Távközlési Szolgáltató Kft. hírközlési szolgáltató 2016.07.01. napjától hatályos, nyilvános televízió-műsorelosztási és nyilvános rádió műsorelosztási szolgáltatásra

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az Országgyűlés Hivatala (1357 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.) mint megrendelő (a továbbiakban, mint Megrendelő), másrészről a : KIPSZER Klíma Controll

Részletesebben

TELENOR MAGYARORSZÁG ZRT. ÁLTALÁNOS BESZERZÉSI FELTÉTELEK. Első kibocsátás dátuma: 2014. május 15. Első hatálybalépés: 2014. május 15.

TELENOR MAGYARORSZÁG ZRT. ÁLTALÁNOS BESZERZÉSI FELTÉTELEK. Első kibocsátás dátuma: 2014. május 15. Első hatálybalépés: 2014. május 15. Első kibocsátás dátuma: 2014. május 15. Első hatálybalépés: 2014. május 15. Módosítás időpontja Módosítás készítője Módosítások összefoglalója Módosítás hatályba lépése 1 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1.

Részletesebben

K I V O N A T ÁSZF: ...

K I V O N A T ÁSZF: ... K I V O N A T a NetKábel Kft hírközlési szolgáltató 2017.01.01. napjától hatályos, internet elérési szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerződési Feltételeiből A jelen kivonat a fent megjelölt hírközlési

Részletesebben

BRANDSEC KFT ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA

BRANDSEC KFT ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA BRANDSEC KFT ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA A jelen tájékoztatóban meghatározásra kerülnek azok a szabályok, amelyeknek megfelelően a BRAND SEC VAGYONVÉDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT(Szolgáltató), mint adatkezelő az

Részletesebben

Szilágyi Zita egyéni vállalkozó VIRTUÁLIS TÁMOGATÓ Szolgáltatásai Igénybevételére Vonatkozó Általános Szerződési Feltételek

Szilágyi Zita egyéni vállalkozó VIRTUÁLIS TÁMOGATÓ Szolgáltatásai Igénybevételére Vonatkozó Általános Szerződési Feltételek Szilágyi Zita egyéni vállalkozó VIRTUÁLIS TÁMOGATÓ Szolgáltatásai Igénybevételére Vonatkozó Általános Szerződési Feltételek I. Általános rendelkezések 1.1. Szilágyi Zita egyéni vállalkozó (székhely: 2000

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK az Edenred utalványok megrendelésére, szállítására és elszámolására (továbbiakban: ÁSZF ) Hatályos: 2019.07.15. I. Fogalommeghatározások 1. Szolgáltató: az Edenred Magyarország

Részletesebben

Új Szöveges dokumentum

Új Szöveges dokumentum BÉRLETI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Miskolci Egyetem (székhelye: 3515 Miskolc, Egyetemváros; képviseli: Dr. Patkó Gyula rektor) - mint bérbeadó, a továbbiakban bérbeadó, másrészről a Bartók

Részletesebben

Hatályba lépés: május 25.

Hatályba lépés: május 25. Vodafone Magyarország Zrt. VEZETÉKES ADAT ÉS INTERNET SZOLGÁLTATÁSOK NYÚJTÁSÁRA VONATKOZÓ ÜZLETI ÁSZF MÓDOSÍTÁSAINAK LISTÁJA Hatályba lépés: 2018. május 25. Ezúton értesítjük a Tisztelt Előfizetőket az

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek Energetikai szakreferensi feladatok elvégzésére. (hatályos: január 1. napjától)

Általános Szerződési Feltételek Energetikai szakreferensi feladatok elvégzésére. (hatályos: január 1. napjától) Általános Szerződési Feltételek Energetikai szakreferensi feladatok elvégzésére (hatályos: 2017. január 1. napjától) 1 1. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK 1.1. A jelen Általános Szerződési Feltételekben nagykezdőbetűvel

Részletesebben

Központi elérhetősége: Cím: 1088 Budapest, József krt. 6. Levelezési cím: 1428 Budapest, Pf: 20. Telefonszám: Faxszám:

Központi elérhetősége: Cím: 1088 Budapest, József krt. 6. Levelezési cím: 1428 Budapest, Pf: 20. Telefonszám: Faxszám: Közlemény A VODAFONE MAGYARORSZÁG ZRT. értesíti Tisztelt Előfizetőit, hogy 2013. január 20 -i hatállyal a Lakossági Általános Szerződési Feltételek valamint az Üzleti Általános Szerződési Feltételek, továbbá

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYZATA

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYZATA HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYZATA Hajdúhadház, 2012. június 18. A VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás évre szóló ellátásiszerződéséről

ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás évre szóló ellátásiszerződéséről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/144, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt

Részletesebben

K I V O N A T. Javaslat energiamenedzsment megbízási szerződés aláírására

K I V O N A T. Javaslat energiamenedzsment megbízási szerződés aláírására BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 35/2010 K I V O N A T Készült: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 14-én megtartott rendes nyilvános ülésén készült

Részletesebben

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek Általános szerződési feltételek A Phantasy Bt. (székhely: 1158 Budapest, Késmárk u. 1., adószám: 20179063-2-42, EU-adószám: HU20179063) mint "Szolgáltató", a felhasználói (továbbiakban: "Felhasználó")

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtással összefüggő kérdésekről

ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtással összefüggő kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/144 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Egészségügyi

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT KÖZÖS LEBONYOLÍTÁSÁRÓL

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT KÖZÖS LEBONYOLÍTÁSÁRÓL Iktatási szám:../2013. EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT KÖZÖS LEBONYOLÍTÁSÁRÓL amelyet egyrészről iskola: Borbély Lajos Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium székhely: Salgótarján

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. február 14. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. Szerződés száma: RENDSZERHASZNÁLATI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.) Székhely: 6724 Szeged, Pulcz u.

Részletesebben

TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS

TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (székhely: 1116 Budapest, Tomaj u. 4., aláírásra jogosult képviselője: Lehel László elnök-igazgató), továbbiakban mint

Részletesebben

DIGITÁLIS TERJESZTÉSI SZERZŐDÉS

DIGITÁLIS TERJESZTÉSI SZERZŐDÉS DIGITÁLIS TERJESZTÉSI SZERZŐDÉS amely létrejött alulírott napon és helyen egyrészről a GarageLive Kft. Cím: 2483 Gárdony-Agárd, Vasút u. 19. Képviseli: Forray Tamás ügyvezető Adószám: 25154498-1-07 Cégjegyzékszám:

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete január 28-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete január 28-i ülésére Tárgy: Küldetés Alapítvány kérelme Sorszám: IV/5 Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdasági Osztály Döntéshozatal módja: Egyszerű szótöbbség Véleményező bizottság: Pénzügyi Bizottság Egyéb előterjesztés

Részletesebben

Szolgáltatási Megállapodás

Szolgáltatási Megállapodás Szolgáltatási Megállapodás Jelen szolgáltatási megállapodás ( Megállapodás ) az alábbi felek között jött létre: (1) Radalko Technologies Limited (székhely: 71-75 Shelton Street, Covent Garden, London,

Részletesebben

Hatályba lépés: május 2.

Hatályba lépés: május 2. Vodafone Magyarország Zrt. ÜZLETI ÁSZF MÓDOSÍTÁSAINAK LISTÁJA Hatályba lépés: 2019. május 2. Ezúton értesítjük a Tisztelt Előfizetőket az Üzleti Általános Szerződési Feltételek változásairól. I. Üzleti

Részletesebben

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a fenti célból a Hitelezők maguk közül [ ]-t jelölik ki koordinátornak (a Koordinátor ).

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a fenti célból a Hitelezők maguk közül [ ]-t jelölik ki koordinátornak (a Koordinátor ). 1/e melléklet [A CMS Cameron McKenna LLP (Magyarországi Fióktelepe) által megvitatás céljára készített tervezet, a felek fenntartják a további változtatás jogát.] [Hitelfelvevő neve] részére [Hitelfelvevő

Részletesebben

KARBANTARTÁSI SZERZŐDÉS

KARBANTARTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Cégnév/Név: Székhely: Adószám: képviseli: mint megrendelő, (a továbbiakban: "Megrendelő") másrészről: IDM Hőszivattyú Kft. Székhely: 2051 Biatorbágy, Ritsman Pál u. 39. Adószám:

Részletesebben

JELENTKEZÉSI ÍV BABA-MAMA WEBKIÁLLÍTÁS 2015. FEBRUÁR 12-15.

JELENTKEZÉSI ÍV BABA-MAMA WEBKIÁLLÍTÁS 2015. FEBRUÁR 12-15. Szolgáltató adatai: Neve: Netex-Magyarország Szolgáltató Kft. Címe: 7932, Mozsgó, Árpád u. 59. Telefonszám: 30/709 5985 E-mail cím: b.krisztian@webkiallitas.hu JELENTKEZÉSI ÍV BABA-MAMA WEBKIÁLLÍTÁS 2015.

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása. Kétviselő-testületi döntés alapján közlekedésfejlesztési pályázatot nyújtottunk be.

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása. Kétviselő-testületi döntés alapján közlekedésfejlesztési pályázatot nyújtottunk be. RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Mária Előterjesztő: Hegedűs

Részletesebben

4. számú előterjesztés

4. számú előterjesztés 4. számú előterjesztés MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERE 8701 Marcali, Rákóczi utca 11. Telefon : 85/501-005 Pf.: 5 Telefax : 85/501-055 E-mail : polghiv@marcali.hu Ügyiratszám: 2605/3/2017. Ügyintéző:

Részletesebben

ÁTVÁLLALÁSI SZERZŐDÉS. Környezetvédelmi termékdíj fizetési kötelezettség átvállalási szerződés

ÁTVÁLLALÁSI SZERZŐDÉS. Környezetvédelmi termékdíj fizetési kötelezettség átvállalási szerződés ÁTVÁLLALÁSI SZERZŐDÉS Környezetvédelmi termékdíj fizetési kötelezettség átvállalási szerződés amely létrejött egyrészről a PAPYRUS HUNGÁRIA Kereskedelmi Zrt. Adószám: 10840807-2-43 KSH törzsszám: 10840807-5229-114-01

Részletesebben

Együttműködési megállapodás Középiskolai közösségi szolgálat lebonyolításáról

Együttműködési megállapodás Középiskolai közösségi szolgálat lebonyolításáról Iktatószám: Együttműködési megállapodás Középiskolai közösségi szolgálat lebonyolításáról amely létrejött egyrészről másrészről iskola: Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai

Részletesebben

Tisztelt Előfizetőink!

Tisztelt Előfizetőink! Tisztelt Előfizetőink! A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. az Általános Szerződési Feltételeinek (a továbbiakban: ÁSZF ) 2017. október 24. napjától hatályba lépő módosításait az alábbiakban részletezi:

Részletesebben

FER TŰZOLTÓSÁG ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

FER TŰZOLTÓSÁG ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Név: Székhely: Levelezési cím: Számlavezető pénzintézete: Számlaszáma: Adószáma: mint Megrendelő továbbá Név: FER Tűzvédelmi Szolgáltató Egyesülés Székhely:

Részletesebben

EGYEDI ELŐFIZETŐI SZERZŐDÉS VoIP TELEFONSZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE

EGYEDI ELŐFIZETŐI SZERZŐDÉS VoIP TELEFONSZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE EGYEDI ELŐFIZETŐI SZERZŐDÉS VoIP TELEFONSZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE 2012.03.17. Szeged Tartalomjegyzék 1.Személyes adatok:... 3 1.1.Az előfizető neve, lakóhelye, tartózkodási helye vagy székhelye, levelezési

Részletesebben