Működési szabályzat. PE Kémiai és Környezettudományi Doktori Iskola

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Működési szabályzat. PE Kémiai és Környezettudományi Doktori Iskola"

Átírás

1 Működési szabályzat PE Kémiai és Környezettudományi Doktori Iskola A Pannon Egyetem Kémiai és Környezettudományi Doktori Iskolája törzstagjai: Boda Dezső, DSc Dallos András, CSc Gelencsér András, DSc Horváth Attila, DSc Horváth Ottó, DSc Kaizer József, DSc Kiss Gyula, DSc Kristóf Tamás, PhD Lázár Károly, DSc Liker András, DSc Padisák Judit, DSc Pósfai Mihály, DSc Skodáné Földes Rita, DSc Somlai János, PhD professzor emeritus, a DI vezetője tudományos tanácsadó tudományos tanácsadó A Pannon Egyetem Kémiai és Környezettudományi Doktori Iskolája emeritus törzstagjai: Bakos József, DSc Hajós Péter, PhD Mészáros Ernő, DSc, MTA rendes tag Speier Gábor, DSc ny. professzor emeritus professzor emeritus A doktori iskola az egyetemi doktori tanács állásfoglalása alapján alakítja ki belső működési rendjét úgy, hogy az garantálja a doktori képzés magas színvonalát és a kiadott PhD fokozatok minőségét, és megteremtse a hallgatók számára a doktori iskolában koncentrált szellemi potenciálhoz, a rendelkezésre álló korszerű infrastruktúrához és pályázati forrásokhoz való hozzáférés lehetőségét. Jelen Szabályzat a Ftv., 387/2012. (XII. 19.) Korm. Rendelet a doktori iskolákról, a doktori eljárások rendjéről és a habilitációról, a MAB állásfoglalásai és a Pannon Egyetem Doktori Szabályzata alapján készült.

2 2 A doktori iskola címe és adatai: Neve: Kémiai és Környezettudományi Doktori Iskola Működési hely: Pannon Egyetem Mérnöki Kar Székhelye: 8201 Veszprém, Pf: 158, telefon: honlap: számlaszám: PE MÁK-nál vezett sz. számlája. 1. Kémiai és Környezettudományi Doktori Iskola szervezeti felépítése és működési rendje a) a DI vezetője (a TDHT elnöke): Név: Dr. Horváth Ottó Tudományos fokozat: MTA doktora Beosztás: Levelezési cím: 8201 Veszprém, Pf:158. telefon: otto@mk.uni-pannon.hu Az iskola vezetője felelős az iskola tudományos színvonaláért és oktatási munkájáért, valamint a gazdálkodásért. A doktori iskola vezetőjét a törzstagok javaslatára a MAB véleményére figyelemmel a rektor bízza meg. Az iskolavezető megbízatása visszavonásig, illetve azon év december 31-ig tart, amely évben betölti a 70. életévét. b) a DI titkára Név: Dr. Szakácsné Dr. Földényi Rita Tudományos fokozat: PhD Beosztás: Elérhetőség: telefon: foldenyi@almos.uni-pannon.hu A doktori iskola titkára felelős az iskola napi működésével kapcsolatos adminisztratív és szervezési feladatok ellátásáért. A doktori iskola titkárát a vezető javaslatára a doktori tanács választja meg illetve menti fel. A titkár segíti a Kémiai és Környezettudományi Doktori Iskola vezetőjének munkáját, előkészíti a Doktori Iskola Tudományági és Habilitációs Tanácsának (TDHT) üléseit, emlékeztetőt készít róluk és azt eljuttatja a TDHT tagjainak. c) a DI tagjai a törzstagok és emeritus törzstagok, valamint azok a tudományos fokozattal rendelkező oktatók és kutatók, akiket a doktori iskola vezetőjének javaslatára a TDHT alkalmasnak tart a doktori iskola keretében oktatási, kutatási és témavezetői feladatok ellátására. A törzstagok személyében történő változtatás a TDHT javaslata alapján az EDHT jóváhagyásával az ODT országos nyilvántartó rendszerébe történő felvitellel történhet.

3 3 d) A Kémiai és Környezettudományi Doktori Iskola Tudományági és Habilitációs Tanácsa (továbbiakban: TDHT) összetétele és működése Elnök: Horváth Ottó,, DSc, Dr. habil. Belső tagok: Gelencsér András,, DSc, Dr. habil. Kaizer József,, DSc, Dr. habil Liker András,, DSc, Dr. habil Padisák Judit,, DSc, Dr. habil. Pósfai Mihály,, DSc, Dr. habil. Skodáné Földes Rita,, DSc, Dr. habil Külső tagok: Biczók László DSc, MTA TTKK Bozó László, MTA rendes tag,, OMSZ, BCE G. Tóth László, DSc,, MTA OK BLI, SZIE Keglevich György DSc,, BMGE Titkár: Szakácsné Földényi Rita,, PhD Hallgatói képviselő: A PE Szabályzata alapján kiválasztva. A hallgatói képviselő tagságát minden évben meg kell újítani, vagy erősíteni az őt választóknak. Állandó meghívottak: A KKDI akadémiai doktori fokozattal rendelkező törzstagjai és emeritus törzstagjai. A tanácsot az elnök hívja össze, félévente legalább egy alkalommal. A TDHT tagjai az üléseken nem helyettesíthetők. Az ülés határozatképes, ha a tagok az ülés összehívásáról és időpontjáról legalább az ülést megelőző 5 munkanappal értesültek, valamint a vezető és legalább négy törzstag jelen van. A tárgyalásra kerülő ügyekben a vezetőség szavazati jogú tagjai egyszerű többséggel, nyílt szavazással döntenek. Szavazategyenlőség esetén a TDHT elnöke szavazata dönt. A Doktori Iskola Tudományági és Habilitációs Tanácsának jogai és kötelezettségei: 1. Jóváhagyja, és folyamatosan karbantartja a Működési Szabályzat mellékletét képező Kreditszabályzatot. E szabályzatban rögzítésre kerülnek az iskolában meghirdetendő és a hallgatók által felveendő kurzusok, és azok kreditértékei. 2. Gondoskodik a félévenként felvehető tárgyak kellő időben és helyen való nyilvánosságra hozataláról, meghirdetéséről. 3. Megszervezi és javaslattételi szintig eljutva, lezárja a felvételi eljárást a doktori iskolában. 4. Megállapítja a szervezett képzésben részt vevő, nem állami ösztöndíjas hallgatók részvételének feltételeit. Évenként dönt a meghirdetendő kutatási témákról, és azok témavezetőinek személyéről. 5. Dönt a költségtérítéses képzés egy félévre eső tanévenkénti összegéről, és az állami normatíva központosításra kerülő hányadáról. 6. Dönt a doktori iskola saját bevételeinek (pályázati támogatás, költségtérítés) kutatási tématerületek közötti elosztásáról. 7. Jóváhagyja a témavezetővel és a doktorjelölttel való konzultáció alapján a szervezett képzésbe felvételt nyert hallgatók szűkebb tématerületét és a hároméves munkatervét. 8. Értékeli a PhD hallgatók tanulmányi beszámolóit és előrehaladását, szükség esetén intézkedik a hiányosságok pótlásáról.

4 4 9. Dönt a szervezett képzésben résztvevők abszolutóriuma kiadásáról, a PhD-jelöltek számára kijelöli a szigorlati tárgyakat, dönt a szigorlati bizottság összetételéről. 10. A doktori szabályzatban lefektetett szempontok szerint ellenőrzi a fokozatszerzésre jelentkezők önálló tudományos munkásságát, publikációs tevékenységét. - Javaslatot tesz az EDHT-nak az egyéni felkészüléssel fokozatot szerezni kívánók felvételére. 11. A doktori szabályzat előírásainak megfelelően kijelöli a Bíráló Bizottságot. 12. A doktori védés lezárása után, a bíráló bizottság véleményének ismeretében javaslatot tesz a fokozat odaítélésére vagy elutasítására. 13. A doktori iskola tanácsa kétévente beszámolási kötelezettséggel tartozik a doktori iskola törzstagjaiból és témavezetőiből álló közgyűlésének. 2. Felvétel és képzés 2. 1 Felvételi eljárás a doktori iskolába Minden év első negyedévében az Iskola vezetőjének felhívására az iskola kutatási főirányaiba tartozó tématerületeken az egyetem tudományos minősítéssel rendelkező oktatói és kutatói, valamint intézményeknél (kutatóhelyek) dolgozó tudományos minősítéssel rendelkező kutatók a következő tanév szervezett doktori képzésére témajavaslattal élhetnek. A témajavaslatokat a témavezetők tudományos munkásságával együtt a TDHT véleményezi, a jóváhagyott témákat meghirdeti a saját honlapján és az országos doktori honlapon ( A felvételi eljárás iskoláktól független előírásairól a DSz, illetve annak szellemében az EDHT rendelkezik. Az iskola felvételire vonatkozó speciális követelményeit a TDHT javaslatára a DI vezetője elfogadásra az EDHT elé terjeszti. Ezek meghirdetésére az EDHT jóváhagyását követően kerülhet sor. A Felvételi Bizottságot a TDHT döntése alapján az Iskola vezetője kéri fel. A Felvételi Bizottság elnökből, legalább négy tagból és a doktoranduszok tanácskozási jogú képviselőjéből áll. A Felvételi Bizottság a benyújtott dokumentumok alapján dönt arról, hogy a jelölt felvételi vizsgára bocsátható-e. A döntésről a pályázókat az adminisztrációt végző hivatal a felvételi vizsga időpontja előtt legalább egy héttel értesíti. A felvételi vizsga szóbeli meghallgatásból áll, melyen a vizsgázó beszámol tudományos munkájáról, tájékoztatást ad tudományos terveiről és bizonyítja a választott témakör általános ismereteiben és idegen nyelvben való jártasságát. A Felvételi Bizottság munkája során mérlegeli a jelölt eddig végzett munkáját, nyelvtudását, a választott terület általános ismereteiben való jártasságát, szakmai felkészültségét, szakmaszeretetét stb., és ennek alapján pontoz. Az egyes szempontok alapján adható pontszámot, valamint a felvételhez szükséges minimális pontszámot az EDHT állapítja meg. Elbírálási szempontok: szakmai ismeretek színvonala, a diploma minősítése, OTDK díj, intézeti TDK díj, TDK munka, közlemény, konferencia, nyelvtudás.

5 5 A felvételi eljárás során a Felvételi Bizottság a benyújtott dokumentumok és a szóbeli meghallgatás összesített pontszáma alapján rangsorolja a jelentkezőket. A sorrend megállapítása az ösztöndíjas és a költségtérítéses képzésre jelentkezők esetében külön-külön történik. A TDHT javaslata alapján az EDHT dönt a felvételre kerülő doktoranduszok személyéről. A felvételhez szükséges minimális pontszámot elérő, de állami ösztöndíjat nem igénylő jelöltek külön eljárás nélkül felvételt nyerhetnek a költségtérítéses szervezett doktori képzésre A Kémiai és Környezettudományi Doktori Iskola oktatási munkája A DI az iskolavezető irányításával összeállítja a Kreditszabályzatot, amely tartalmazza a tantárgyakat, a tantárgyfelelős oktató nevét, a tanórai (kontakt/gyakorlati) elfoglaltságot, a kreditértéket, és a tantárgyak egymásra épültségét. A tárgyak között kötelezően választható és választható tárgyak is szerepelnek. A Kreditszabályzat tartalmazza a doktori szigorlatnál választható fő- és melléktárgyak listáját is A doktorandusz tanulmányi kötelezettsége A doktorandusz a képzési formától függően a számára előírt tanulmányi kötelezettséget a tanulmányok kezdetekor a témavezetője segítségével összeállított és a TDHT által jóváhagyott tanulmányi terv szerint végzi. A doktoranduszok oktatási feladatokat is elláthatnak, amelyek a tantárgyfelelős oktató javaslata alapján, a TDHT döntése szerint tanulmányi kredittel elismerhetők. A doktoranduszok a tanulmányaikból legfeljebb egy évet külföldi részképzéssel is teljesíthetnek. A külföldi tartózkodás akkor fogadható el részképzésnek, ha a doktorandusz a külföldi tartózkodás alatt a doktori témája körében tud kutatómunkát végezni és/vagy tanulmányokat folytatni. A külföldi tartózkodás részképzésként történő elfogadásáról a témavezető javaslatát figyelembe véve a TDHT dönt A DI feladatai a doktoranduszok kutatási tevékenységével kapcsolatban A doktoranduszok a képzés megkezdésekor a témavezető irányításával kutatási tervet készítenek, amely tartalmazza a téma címét, a célkitűzést, a tervezett kutatás leírását és vázlatos munkatervét. A kutatási tervet a tanulmányi tervvel együtt a TDHT megvizsgálja és dönt annak elfogadásáról. A doktorandusz a kutatómunkát az elfogadott kutatási tervnek megfelelően a témavezető irányítása mellett végzi. A témavezető a képzés 1. és 2. évének végén írásban nyilatkozik a jelölt munkájáról, a leckekönyvben félévenként a TDHT által megállapított kredit beírásával igazolja a kutatási feladatok teljesítését. A doktorandusz munkájáról évente legalább egy alkalommal szóbeli beszámolót tart. A beszámoló fóruma lehet TDHT ülés, DI fórum, a kutatóhely szakmai közössége, akadémiai, vagy más szakmai fórum (ha a TDHT ezt elfogadja, hazai vagy külföldi konferencia). A végzős doktoranduszok záró szakmai beszámolóját a tanév második felében, a képzés keretében végzett kutatómunka befejezése előtt célszerű megtartani, erről jegyzőkönyvet kell felvenni és a doktorandusznak az Oktatási Igazgatóságon őrzött anyagaihoz kell csatolni.

6 6 A kutatások feltételeinek biztosítása érdekében a DI pályázati úton is igyekszik támogatásokat elnyerni A DI publikációs gyakorlata A TDHT a témavezetők közreműködésével a doktoranduszokat arra ösztönzi, hogy tudományos eredményeiket a tudományterület mértékadó referált nemzetközi folyóirataiban publikációk formájában megjelentessék. A Kémiai és Környezettudományi Doktori Iskolában a doktori fokozat elnyeréséhez szükséges minimumfeltételek a következők: (1) három referált nemzetközi folyóiratban megjelent vagy közlésre elfogadott közlemény, amelyek mindegyike 1-nél nagyobb impakt faktorral rendelkezik, a szerzők sorrendjére való tekintet nélkül; VAGY legalább két, a szakterületen elismert és mértékadó referált angol nyelvű, impakt faktorral rendelkező folyóiratban megjelent vagy közlésre elfogadott cikk, amelyek közül legalább az egyikben a Jelölt első szerző; (2) legalább egy nemzetközi tudományos konferencián előadás és/vagy poszter bemutatása. ÉS 3. A DI minőségbiztosítási rendszere A TDHT az egyetemi általános felvételi követelményeken túl a saját felvételi bizottsága számára további előírásokat határozhat meg (előző tudományos munka: cikk, TDK dolgozat, előadás; angol nyelvtudás stb.). Gondoskodik a Kreditszabályzat folyamatos karbantartásáról, a megfelelő tantárgyfelelős személyének biztosításáról. A szervezett képzés során gondoskodik a doktoranduszok rendszeres beszámoltatásáról. A DI törzstagjai és témavezetői nemzetközi kapcsolataik révén és a rendelkezésükre álló források felhasználásával segítik a doktoranduszok külföldi tanulmányutakon, részképzéseken, konferenciákon való részvételét. A TDHT évente értékeli a DI működését, és intézkedik a szükségesnek ítélt változtatásokról. A TDHT hallgatói képviselője segítségével évente kikéri a doktoranduszok véleményét a képzésről, amelyek figyelembevételével a szükséges intézkedésekről határoz. Az infrastrukturális feltételek javítása valamint a DI működésének támogatása érdekében lehetőség szerint önálló pályázati tevékenységet folytat.

7 7 A Kémiai és Környezettudományi Doktori Iskola Működési Szabályzatának melléklete Kreditszabályzat A hallgatóknak a 6 félév alatt összesen 180 kreditet átlagosan félévenként 30 kreditet - kell teljesíteniük. Adott félévben a további félévi kreditek részben előre is teljesíthetők. 1. Tanulmányi munka értékelése Minimum 48 kredit teljesítendő a leckekönyvbe felvett tantárgyakból letett vizsgákkal. A Kémiai és Környezettudományi Doktori Iskola tantárgyainak listája Kötelezően választható tantárgyak: Tárgy kredit Felelős Atomenergetika 4 Németh Zoltán Bevezetés az enzimek kémiájába 8 Speier Gábor Biokémia II. 8 Skodáné Földes Rita Biokoordinációs kémia 8 Kaizer József Elméleti szerves kémia 8 Speier Gábor Elválasztási módszerek 8 Hajós Péter Fémorganikus kémia 8 Kaizer József Fizikai kémia I. 8 Boda Dezső Fizikai kémia II. 8 Boda Dezső Fluidumok statisztikus termodinamikája 8 Szalai István Hidrogeológia 4 Padisák Judit Interpretív spektroszkópia I. 8 Interpretív spektroszkópia II. 8 Skodáné Földes Rita Skodáné Földes Rita

8 8 Kísérleti fotokémia Folytonos megvilágításos módszerek Kísérleti fotokémia Időfelbontásos módszerek 8 Horváth Ottó 8 Fodor Lajos Környezeti ásványtan 8 Pósfai Mihály Környezeti fotokémia 8 Horváth Ottó Környezeti kémia 8 Horváth Ottó Környezeti vizek kémiája 8 Marton Aurél Légkörtan 8 Molnár Ágnes Levegőkémia 8 Gelencsér András Limnológia 8 Padisák Judit Mag- és részecskefizika 8 Gurin Péter Nukleáris méréstechnika 4 Somlai János Ökológia 8 Padisák Judit Polimerkémia 8 Kaizer József Radioizotóp alkalmazások 4 Németh Zoltán Radioökológia 6 Somlai János Rezgési és elektrongerjesztési spektroszkópia 8 Fodor Lajos, Valicsek Zsolt Szerves vegyületek sztereokémiája 8 Farkas Gergely Szervetlen fotokémia 8 Talajszennyezés, -tisztítás 6 Fodor Lajos, Horváth Ottó Szakácsné Földényi Rita Természetes és mesterséges sugárzások 4 Németh Zoltán Toxikológia 8 Kováts Nóra

9 9 Transzmissziós elektronmikroszkópia 4 Pósfai Mihály Válogatott fejezetek a szervetlen kémiából Átmenetifémek és vegyületeik Válogatott fejezetek a szervetlen kémiából Biogeokémiai körfolyamatok Válogatott fejezetek a szervetlen kémiából Elméleti szervetlen kémia 8 Valicsek Zsolt 8 Horváth Ottó 8 Valicsek Zsolt Viselkedésökológia 6 Liker András Szabadon választható tantárgyak listája: Tárgy Kredit Felelős A globális éghajlatváltozás okai és következményei 4 Gelencsér András A színek eredete 4 Horváth Ottó Anyagszerkezeti vizsgálatok: IR és Raman spektroszkópia Anyagszerkezeti vizsgálatok: NMR spektroszkópia 6 Kristóf János 6 Szalontai Gábor Bioanalízis 4 Hajós Péter Biológiai makromolekulák szerkezete és működése 6 Vonderviszt Ferenc Biomineralization 6 Pósfai Mihály Biostatisztika 6 Liker András Folyadékkristályok fizikai és kémiai tulajdonságai Folyadékok dielektromos tulajdonságai Folyadékok számítógépes szimulációja I. Folyadékok számítógépes szimulációja II. Fotoindukált folyamatok mikroheterogén rendszerekben 4 Varga Szabolcs 4 Valiskó Mónika 4 Kristóf Tamás 4 Boda Dezső 4 Horváth Ottó

10 10 Főcsoportbeli fémek fotokémiája 4 Horváth Ottó Kemometria 6 Pap Tamás Koordinációs kémia 4 Fodor Lajos Kvantumkémia I. 4 Lendvay György Kvantumkémia II. 4 Lendvay György Kvantummechanika 4 Gurin Péter Molekuláris termodinamika 4 Dallos András Statisztikus termodinamika 4 Szalai István Többfotonos fizikai és kémiai folyamatok 4 Horváth Attila, Fodor Lajos Tudományos kommunikáció 4 Padisák Judit Veszélyes hulladékok és kezelésük 6 Szakácsné Földényi Rita A meghirdetett tárgyak minden félévben módosulhatnak, bővülhetnek, pl. vendégelőadók közreműködése, elavulás vagy megújulás következtében. 2. Oktatói munka értékelése A PhD hallgató által végzett oktatómunkával legfeljebb 32 kredit teljesíthető. 15 kontakt óra teljesítése 2 kreditponttal értékelhető. A teljesítést annak a tanszéknek a vezetője igazolja, amelyikhez az adott tárgy tartozik. 3. Kutatómunka értékelése Évenkénti szóbeli beszámoló (lásd 2.4 pont), kredit A 6. félév végén a záróbeszámoló 20 kredit Legalább 50 kredit teljesítendő a publikációs tevékenységgel az alábbiak szerint:

11 11 Referált nemzetközi folyóiratban megjelent vagy közlésre elfogadott tudományos közlemény, amelyben nem a doktorandusz az első szerző: impakt faktor 10 kredit/db, de legfeljebb 25 kredit/db Referált nemzetközi folyóiratban megjelent vagy közlésre elfogadott tudományos közlemény, amelyben a doktorandusz az első szerző: impakt faktor 20 kredit/db, de legfeljebb 35 kredit/db Nem referált folyóiratban megjelent idegen nyelvű közlemény: 6 kredit/db Cikk (magyar nyelvű): 6 kredit/db Előadás (magyar nyelvű): 4 kredit /db teljes szövegű megjelenéssel Előadás (magyar nyelvű): 2 kredit/db csak kivonatos megjelenéssel Idegen nyelven tartott előadás: 8 kredit/db teljes szövegű megjelenéssel Idegen nyelven tartott előadás: 6 kredit/db csak kivonatos megjelenéssel Poszter (magyar nyelvű): 2 kredit/db teljes szövegű megjelenéssel Poszter (magyar nyelvű): 1 kredit/db csak kivonatos megjelenéssel Idegen nyelvű poszter: 4 kredit /db teljes szövegű megjelenéssel Idegen nyelven poszter: 3 kredit /db csak kivonatos megjelenéssel Jegyzet, oktatási segédanyag: 15 kredit /db /résztvevői hányad Szabadalom 20 kredit /db/ résztvevői hányad Kutatási jelentés tanulmányban való részvétel 6 kredit/db/résztvevői hányad A Kémiai és Környezettudományi Doktori Iskola Tudományági és Habilitációs Tanácsa elfogadta szeptember 26-án.

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI HABILITÁCIÓS SZAKBIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI HABILITÁCIÓS SZAKBIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI HABILITÁCIÓS SZAKBIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE 1. Az Ügyrend hatálya 1. Jelen szabályozás az SZTE Közgazdaságtudományi Habilitációs Szakbizottságának a működésére

Részletesebben

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS Festetics Doktori Iskola Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely Deák Ferenc utca 16.

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS Festetics Doktori Iskola Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely Deák Ferenc utca 16. MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS Festetics Doktori Iskola Pannon Egyetem Georgikon Kar, 8360. Keszthely Deák Ferenc utca 16. I. Általános alapelvek 1. A doktori képzés és fokozatszerzés egyrészt a gazdaság, a társadalom

Részletesebben

Tájékoztatás a 4- éves doktori tanulmányok komplex vizsgájáról: a jelentkezésre és a vizsga lebonyolítására vonatkozó információk

Tájékoztatás a 4- éves doktori tanulmányok komplex vizsgájáról: a jelentkezésre és a vizsga lebonyolítására vonatkozó információk Tájékoztatás a 4- éves doktori tanulmányok komplex vizsgájáról: a jelentkezésre és a vizsga lebonyolítására vonatkozó információk Ezen tájékoztató dokumentum célja a komplex átvilágító vizsgára vonatkozó

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Csonka Pál Építészmérnöki Tudományok Doktori Iskola Működési Szabályzat. Általános rendelkezések

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Csonka Pál Építészmérnöki Tudományok Doktori Iskola Működési Szabályzat. Általános rendelkezések BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Csonka Pál Építészmérnöki Tudományok Doktori Iskola Működési Szabályzat Általános rendelkezések 1.. Jelen szabályzat a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011.

Részletesebben

Képzési terv. Pannon Egyetem Kémiai és Környezettudományi Doktori Iskola

Képzési terv. Pannon Egyetem Kémiai és Környezettudományi Doktori Iskola Képzési terv Pannon Egyetem Kémiai és Környezettudományi Doktori Iskola A Kémiai és Környezettudományi Doktori Iskola célja, hogy a kémia és környezettudomány területén a Pannon Egyetem Mérnöki Karán nemzetközileg

Részletesebben

A PANNON EGYETEM PhD felvételi tájékoztatója

A PANNON EGYETEM PhD felvételi tájékoztatója A PANNON EGYETEM PhD felvételi tájékoztatója A DOKTORI KÉPZÉST SZERVEZŐ HIVATALOK, FELELŐS SZEMÉLYEK Az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács elnöke: Dr. Padisák Judit az Academia Europaea tagja, DSc,

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KÉMIA DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KÉMIA DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KÉMIA DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2013. a) A doktori iskola adatai: Neve: Kémia Doktori Iskola Tudományterülete: természettudomány Tudományága: kémiai tudományok

Részletesebben

Az Iskola alapadatai

Az Iskola alapadatai MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Festetics Doktori Iskola Pannon Egyetem Georgikon Kar, 8360. Keszthely Deák Ferenc utca 16. A doktori iskola az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács (EDHT) állásfoglalása alapján

Részletesebben

A KRE Történettudomány Doktori Iskolát két oktatási program alkotja: A jelentkezés és a felvétel szabályai a doktori iskolában

A KRE Történettudomány Doktori Iskolát két oktatási program alkotja: A jelentkezés és a felvétel szabályai a doktori iskolában F O N T O S T U D N I V A L Ó K A KRE Történettudomány Doktori Iskolát két oktatási program alkotja: 1. Társadalom, politika és hadsereg a Magyar Királyságban 1740 1867 Programvezető: Prof. Dr. habil Gergely

Részletesebben

Az SZTE Irodalomtudományi Doktori Iskola működési szabályzata 2014 *

Az SZTE Irodalomtudományi Doktori Iskola működési szabályzata 2014 * Az SZTE Irodalomtudományi Doktori Iskola működési szabályzata 2014 * 1. A Ftv. és a SzTE Doktori Szabályzatának figyelembe vételével és ezek függelékeként a SzTE BTK-n működő Irodalomtudományi Doktori

Részletesebben

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM BÖLCSÉSZET- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR IRODALOMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM BÖLCSÉSZET- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR IRODALOMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM BÖLCSÉSZET- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR IRODALOMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Budapest, 2019 TARTALOMJEGYZÉK Általános rendelkezések... 3 A Doktori Iskola...

Részletesebben

Az ELTE IK Informatika Doktori Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata

Az ELTE IK Informatika Doktori Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata Az ELTE IK Informatika Doktori Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata (Minden, e dokumentumban nem szabályozott kérdésben az ELTE Doktori Szabályzata az irányadó.) Az Informatika Doktori Iskola 1. (1)

Részletesebben

A PANNON EGYETEM PhD felvételi tájékoztatója

A PANNON EGYETEM PhD felvételi tájékoztatója A PANNON EGYETEM PhD felvételi tájékoztatója A DOKTORI KÉPZÉST SZERVEZŐ HIVATALOK, FELELŐS SZEMÉLYEK Az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács elnöke: Dr. Pósfai Mihály akadémikus, egyetemi tanár Oktatási

Részletesebben

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM BÖLCSÉSZET- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR TÖRTÉNELEMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM BÖLCSÉSZET- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR TÖRTÉNELEMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM BÖLCSÉSZET- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR TÖRTÉNELEMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Budapest, 2019 1. Általános rendelkezések A Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Részletesebben

KOMPLEX VIZSGA Tájékoztató Prof. Dr. Haig Zsolt mk. ezredes

KOMPLEX VIZSGA Tájékoztató Prof. Dr. Haig Zsolt mk. ezredes Tájékoztató 2019. 02. 05. Prof. Dr. Haig Zsolt mk. ezredes DOKTORI KÉPZÉSI ÁLTALÁNOS RENDJE A KMDI-BEN Változás 2016. IX. 01-től: - Ftv 53. A doktori képzés és a doktori fokozatszerzési eljárás - 387/2012.

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM MATEMATIKA DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A szeptemberében induló 2+2 éves képzésre vonatkoztatva.

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM MATEMATIKA DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A szeptemberében induló 2+2 éves képzésre vonatkoztatva. EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM MATEMATIKA DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A 2016. szeptemberében induló 2+2 éves képzésre vonatkoztatva. 1. A doktori iskola adatai A doktori iskola neve: Matematika

Részletesebben

SZFE Doktori Szabályzat 9. sz. melléklet A DOKTORI KÉPZÉSI ÉS KREDITRENDSZER LEÍRÁSA

SZFE Doktori Szabályzat 9. sz. melléklet A DOKTORI KÉPZÉSI ÉS KREDITRENDSZER LEÍRÁSA DOKTORI ISKOLA SZFE Doktori Szabályzat 9. sz. melléklet A DOKTORI KÉPZÉSI ÉS KREDITRENDSZER LEÍRÁSA A doktori képzésben legalább 240 (kettőszáznegyven) kreditet kell szerezni. (Nftv 16 (1)) A képzési idő

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM PTE BTK OKTATÁS ÉS TÁRSADALOM NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI

KÉPZÉSI PROGRAM PTE BTK OKTATÁS ÉS TÁRSADALOM NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI KÉPZÉSI PROGRAM PTE BTK OKTATÁS ÉS TÁRSADALOM NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI A PTE BTK Oktatás és Társadalom Neveléstudományi Doktori Iskolában a 2016 szeptemberétől felvett

Részletesebben

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERV SZTE Kémia Doktori Iskola (KDI)

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERV SZTE Kémia Doktori Iskola (KDI) MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERV SZTE Kémia Doktori Iskola (KDI) Az SZTE Kémiai Doktori Iskolájának Minőségbiztosítási Tervéhez az SZTE Doktori képzés és a doktori fokozatszerzés szabályzata, a Természettudományi

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM. Tudományfilozófia és Tudománytörténet Doktori Iskola. Működési Szabályzata

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM. Tudományfilozófia és Tudománytörténet Doktori Iskola. Működési Szabályzata BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Tudományfilozófia és Tudománytörténet Doktori Iskola Működési Szabályzata 2016. Általános rendelkezések 1.. Jelen szabályzat a nemzeti felsőoktatásról szóló

Részletesebben

(BME DHSZ 25 (4) pont, a BME Szenátusa által június 24.-én elfogadva).

(BME DHSZ 25 (4) pont, a BME Szenátusa által június 24.-én elfogadva). A Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar Kémiai, Bio-, Környezet- és Vegyészmérnöki Tudományok Habilitációs Bizottságának és Doktori Tanácsának (HBDT) követelményrendszere a habilitálás szakmai feltételeiről

Részletesebben

Óbudai Egyetem. Biztonságtudományi Doktori Iskola Minőségbiztosítási terve

Óbudai Egyetem. Biztonságtudományi Doktori Iskola Minőségbiztosítási terve Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskola Minőségbiztosítási terve 2011 A Biztonságtudományi Doktori Iskola Minőségbiztosítási terve I. Eljárás célja: Az Egyetem Doktori Szabályzata (EDSZ) rögzíti

Részletesebben

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM BÖLCSÉSZET- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR NYELVTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM BÖLCSÉSZET- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR NYELVTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM BÖLCSÉSZET- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR NYELVTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Budapest, 2019 1. Általános rendelkezések A PPKE Nyelvtudományi Doktori Iskolájának

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTANI DOKTORI ISKOLA. KÉPZÉSI TERV (Érvényes: tanév I. félévétől, felmenő rendszerben)

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTANI DOKTORI ISKOLA. KÉPZÉSI TERV (Érvényes: tanév I. félévétől, felmenő rendszerben) SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTANI DOKTORI ISKOLA KÉPZÉSI TERV (Érvényes: 2012-2013. tanév I. félévétől, felmenő rendszerben) Az SZTE Közgazdaságtani Doktori Iskolában a szervezett képzésben részt

Részletesebben

Oláh György Doktori Iskola. Képzési terv 2016.

Oláh György Doktori Iskola. Képzési terv 2016. BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Oláh György Doktori Iskola Kémiai, Vegyész-, Bio- és Környezetmérnöki tudományok Képzési terv 2016. Tartalom: A PhD képzés elemei 2 Mintatanterv 3 Komplex

Részletesebben

Doktori Szabályzat. 17. sz. melléklet. A doktori iskola minőségbiztosítása

Doktori Szabályzat. 17. sz. melléklet. A doktori iskola minőségbiztosítása Doktori Szabályzat 17. sz. melléklet A doktori iskola minőségbiztosítása A Doktori Iskola (DI) minőségbiztosítási rendszerével illeszkedik a doktori képzési tervhez, amely a doktori képzés rendjét, így

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM PTE BTK OKTATÁS ÉS TÁRSADALOM NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI

KÉPZÉSI PROGRAM PTE BTK OKTATÁS ÉS TÁRSADALOM NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI KÉPZÉSI PROGRAM PTE BTK OKTATÁS ÉS TÁRSADALOM NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI A PTE BTK Oktatás és Társadalom Neveléstudományi Doktori Iskolában a 2016 szeptemberétől felvett

Részletesebben

SZENT ISTVÁN EGYETEM ÉLELMISZERTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

SZENT ISTVÁN EGYETEM ÉLELMISZERTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS SZENT ISTVÁN EGYETEM ÉLELMISZERTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Dékáni Hivatal Cím: 1118 Budapest, Villányi út 29-43. K épület, fsz. 4. Tel.: 061-305-7357

Részletesebben

AZ SZTE IRODALOMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2019

AZ SZTE IRODALOMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2019 AZ SZTE IRODALOMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2019 1. A Ftv. és az SzTE Doktori Képzés és Doktori Fokozatszerzés Szabályzatának figyelembe vételével és ezek függelékeként a SzTE BTK-n működő

Részletesebben

PSZICHOLÓGIA DOKTORI ISKOLA

PSZICHOLÓGIA DOKTORI ISKOLA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS doktori képzésben való részvételre 2016-2017. tanév PSZICHOLÓGIA DOKTORI ISKOLA BME TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR 1 A BME Természettudományi Kar pályázatot hirdet a Pszichológia Doktori Iskola

Részletesebben

A Debreceni Egyetem Kémia Doktori Iskola minőségbiztosítási terve

A Debreceni Egyetem Kémia Doktori Iskola minőségbiztosítási terve A Debreceni Egyetem Kémia Doktori Iskola minőségbiztosítási terve A Kémia Doktori Iskola (KDI) minőségbiztosítási terve (rendszere) korábbi kidolgozásakor, alkalmazásakor és fejlesztése során az Országos

Részletesebben

A PANNON EGYETEM PhD keresztféléves felvételi tájékoztatója

A PANNON EGYETEM PhD keresztféléves felvételi tájékoztatója A PANNON EGYETEM PhD keresztféléves felvételi tájékoztatója A DOKTORI KÉPZÉST SZERVEZŐ HIVATALOK, FELELŐS SZEMÉLYEK Az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács elnöke: Dr. Pósfai Mihály akadémikus, egyetemi

Részletesebben

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TÖRTÉNELEMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TÖRTÉNELEMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TÖRTÉNELEMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2007. OKTÓBER 1. Általános rendelkezések 1) A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi

Részletesebben

PANNON EGYETEM DOKTORI SZABÁLYZAT

PANNON EGYETEM DOKTORI SZABÁLYZAT A Szenátus elfogadta: 2013. július 23. A határozat száma: 312/2012-2013. (VII. 23.) Szenátus határozat Hatálybalépés: 2013. szeptember 1. A szabályzat karbantartásáért felelős: EDHT elnöke TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERV SZTE Kémia Doktori Iskola (KDI) (2016. szeptember 1 előtt indult képzésre)

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERV SZTE Kémia Doktori Iskola (KDI) (2016. szeptember 1 előtt indult képzésre) MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERV SZTE Kémia Doktori Iskola (KDI) (2016. szeptember 1 előtt indult képzésre) Az SZTE Kémiai Doktori Iskolájának Minőségbiztosítási Tervéhez az SZTE Doktori képzés és a doktori fokozatszerzés

Részletesebben

AZ ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERVE

AZ ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERVE AZ ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERVE Az Eszterházy Károly Főiskola minőségirányítási rendszerébe épül be a doktori képzés és fokozatszerzés minőségbiztosítási

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Pattantyús-Ábrahám Géza Gépészeti Tudományok Doktori Iskola Működési Szabályzata

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Pattantyús-Ábrahám Géza Gépészeti Tudományok Doktori Iskola Működési Szabályzata BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Pattantyús-Ábrahám Géza Gépészeti Tudományok Doktori Iskola Működési Szabályzata Általános rendelkezések 1.. Jelen szabályzat a doktori iskola létesítésének

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Tudományfilozófia és Tudománytörténet Doktori Iskola Működési Szabályzata

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Tudományfilozófia és Tudománytörténet Doktori Iskola Működési Szabályzata BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Tudományfilozófia és Tudománytörténet Doktori Iskola Működési Szabályzata Általános rendelkezések 1.. Jelen szabályzat a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011.

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Nyelvtudományi Doktori Iskolájának Működési Szabályzata

A Pécsi Tudományegyetem Nyelvtudományi Doktori Iskolájának Működési Szabályzata A Pécsi Tudományegyetem Nyelvtudományi Doktori Iskolájának Működési Szabályzata I. Általános rendelkezések A PTE BTK Nyelvtudományi Doktori Iskola (a továbbiakban NYDI) a MAB 2002/2/III. sz. határozata

Részletesebben

POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA ELTE Állam- és Jogtudományi Kar

POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA ELTE Állam- és Jogtudományi Kar 1 I. PREAMBULUM POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Tudományág: Képzési forma: Képzési cél: Képzési idő: Képzés nyelve: Tagozat: Politikatudomány Doktori (PhD) képzés Tudományos

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Csonka Pál Építészmérnöki Tudományok Doktori Iskola Működési Szabályzat. Általános rendelkezések

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Csonka Pál Építészmérnöki Tudományok Doktori Iskola Működési Szabályzat. Általános rendelkezések BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Csonka Pál Építészmérnöki Tudományok Doktori Iskola Működési Szabályzat Általános rendelkezések 1.. Jelen szabályzat a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011.

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Pszichológia Doktori Iskola (Kognitív tudomány témakörben) Működési Szabályzata

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Pszichológia Doktori Iskola (Kognitív tudomány témakörben) Működési Szabályzata BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Pszichológia Doktori Iskola (Kognitív tudomány témakörben) Működési Szabályzata Általános rendelkezések 1.. Jelen szabályzat a doktori iskola létesítésének

Részletesebben

SZENT ISTVÁN EGYETEM TÁJÉPÍTÉSZETI ÉS TÁJÖKOLÓGIAI DOKTORI ISKOLA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

SZENT ISTVÁN EGYETEM TÁJÉPÍTÉSZETI ÉS TÁJÖKOLÓGIAI DOKTORI ISKOLA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS SZENT ISTVÁN EGYETEM TÁJÉPÍTÉSZETI ÉS TÁJÖKOLÓGIAI DOKTORI ISKOLA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Szent István Egyetem Budai Campus Doktori Iroda Tájépitészeti és Tájökológiai Doktori Iskola Cím: 1118 Budapest, Villányi

Részletesebben

Az ELTE IK Informatika Doktori Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata

Az ELTE IK Informatika Doktori Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata Az ELTE IK Informatika Doktori Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata (Minden, e dokumentumban nem szabályozott kérdésben az ELTE Doktori Szabályzata az irányadó.) Az Informatika Doktori Iskola 1. A

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM Az NYME Doktori Tanácsa: Elnök: Dr. Náhlik András egyetemi tanár Titkár: Dr. Alpár Tibor egyetemi adjunktus 9400 Sopron, Bajcsy Zsilinszky u. 4. Telefon: (99) 518-361 Fax:

Részletesebben

Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskola Képzési terv

Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskola Képzési terv BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskola Képzési terv Kutatási tevékenység A Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola (továbbiakban: Doktori

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Budapest, 2008. július 8. ... Dr. Inzelt György. 1. A pályázók rangsorolásánál figyelembe vettük az ELTE TTK Doktori Szabályzata

Jegyzőkönyv. Budapest, 2008. július 8. ... Dr. Inzelt György. 1. A pályázók rangsorolásánál figyelembe vettük az ELTE TTK Doktori Szabályzata Jegyzőkönyv Felvétetett az ELTE TTK Kémia Doktori Iskolába jelentkezett pályázókkal tartott felvételi beszélgetések alkalmából. A felvételi beszélgetés időpontja: 2008. július 7. és 8. helye: ELTE TTK

Részletesebben

Szegedi Tudományegyetem BIOLÓGIA DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERVE 2016.

Szegedi Tudományegyetem BIOLÓGIA DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERVE 2016. Szegedi Tudományegyetem BIOLÓGIA DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERVE 2016. 1. A doktori iskola azonosító adatai Intézmény: Szegedi Tudományegyetem, Természettudományi és Informatikai Kar Tudományági

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Csonka Pál Építészmérnöki Tudományok Doktori Iskola Működési Szabályzat 1. Általános rendelkezések

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Csonka Pál Építészmérnöki Tudományok Doktori Iskola Működési Szabályzat 1. Általános rendelkezések TERVEZET BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Csonka Pál Építészmérnöki Tudományok Doktori Iskola Működési Szabályzat 1 Általános rendelkezések 1.. Jelen szabályzat a nemzeti felsőoktatásról

Részletesebben

1. A Miskolci Egyetem Egészségtudományi Intézete Tudományos Diákköri Tanácsa 2. Az ITDT tisztségviselői 3. Az ITDT ügyrendje

1. A Miskolci Egyetem Egészségtudományi Intézete Tudományos Diákköri Tanácsa 2. Az ITDT tisztségviselői 3. Az ITDT ügyrendje A Tudományos Diákköri Tanács a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Intézetében folyó tudományos diákköri munkát szervező és ellenőrző testület. Munkáját a Miskolci Egyetem 35/2000. számú (2000. október

Részletesebben

Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskola Képzési terv

Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskola Képzési terv BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskola Képzési terv Kutatási tevékenység A Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola (továbbiakban: Doktori

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM ORVOSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLÁI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

DEBRECENI EGYETEM ORVOSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLÁI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT DEBRECENI EGYETEM ORVOSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLÁI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT D e b r e c e n 2008 TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET: Jogszabályi háttér... 5 II. FEJEZET: Meghatározások... 6 III. FEJEZET: A doktori képzés

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a PANNON EGYETEM Doktori képzésébe való részvételre. 2007/2008 tanév

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a PANNON EGYETEM Doktori képzésébe való részvételre. 2007/2008 tanév PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a PANNON EGYETEM Doktori képzésébe való részvételre 2007/2008 tanév A doktori képzés egyetemi felelősei az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács elnöke Tudományos és Nemzetközi ügyek

Részletesebben

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar (továbbiakban: PTE IGYK) hatályos szabályzatai alapján az Illyés Gyula Szakkollégium (továbbiakban:

Részletesebben

Prof. Dr. Rudas Imre rektor

Prof. Dr. Rudas Imre rektor ÓBUDAI EGYETEM AZ ALKALMAZOTT INFORMATIKAI ÉS ALKALMAZOTT MATEMATIKAI DOKTORI ISKOLA A Szenátus előzetesen elfogadta: 2013. július 1-én. FOLYAMATGAZDA: Prof. Dr. Galántai Aurél a doktori iskola vezetője

Részletesebben

INTÉZKEDÉSI TERV A nemzeti felsőoktatásról szóló évi CCIV. törvény végrehajtásából adódó intézményi feladatokról

INTÉZKEDÉSI TERV A nemzeti felsőoktatásról szóló évi CCIV. törvény végrehajtásából adódó intézményi feladatokról INTÉZKEDÉSI TERV A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény végrehajtásából adódó intézményi feladatokról ÓE-RH-290/2012. Az Országgyűlés 2011. december 23-án elfogadta a nemzeti felsőoktatásról

Részletesebben

POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA 1 ELTE Állam- és Jogtudományi Kar

POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA 1 ELTE Állam- és Jogtudományi Kar 1 I. PREAMBULUM POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA 1 ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Tudományág: Politikatudomány Képzési forma: Doktori (PhD) képzés Képzési cél: Tudományos fokozat szerzésére felkészítés,

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskola Működési Szabályzata 2016

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskola Működési Szabályzata 2016 BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskola Működési Szabályzata 2016 Általános rendelkezések 1.. Jelen szabályzat a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011.

Részletesebben

FELVÉTELI FELHÍVÁS A Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskolai képzésére

FELVÉTELI FELHÍVÁS A Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskolai képzésére FELVÉTELI FELHÍVÁS A Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskolai képzésére A Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kara felvételt hirdet Infrastrukturális

Részletesebben

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM KRISZBACHER ILDIKÓ TEHETSÉGGONDOZÓ ÖSZTÖNDÍJÁNAK ALAPSZABÁLYA

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM KRISZBACHER ILDIKÓ TEHETSÉGGONDOZÓ ÖSZTÖNDÍJÁNAK ALAPSZABÁLYA A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM KRISZBACHER ILDIKÓ TEHETSÉGGONDOZÓ ÖSZTÖNDÍJÁNAK ALAPSZABÁLYA 2015. június 26. 1 A Pécsi Tudományegyetem Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó Ösztöndíjának alapszabálya I. Alapelvek

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Fizikai Tudományok Doktori Iskola Működési Szabályzata 2014

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Fizikai Tudományok Doktori Iskola Működési Szabályzata 2014 BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Fizikai Tudományok Doktori Iskola Működési Szabályzata 2014 Általános rendelkezések 1.. Jelen szabályzat a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény,

Részletesebben

Az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskola képzési terve Komplex vizsga

Az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskola képzési terve Komplex vizsga Az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskola képzési terve Komplex vizsga A doktori képzés során, a negyedik félév végén, a képzés képzési és kutatási szakaszának lezárásaként és a kutatási és disszertációs

Részletesebben

Szent István Egyetem, Gödöllı KÖRNYEZETTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MINİSÉGBIZTOSÍTÁSI SZABÁLYZAT

Szent István Egyetem, Gödöllı KÖRNYEZETTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MINİSÉGBIZTOSÍTÁSI SZABÁLYZAT Szent István Egyetem, Gödöllı KÖRNYEZETTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MINİSÉGBIZTOSÍTÁSI SZABÁLYZAT A doktori iskola (DI) minıségbiztosítási tevékenységét a SZIE Doktori és Habilitációs Tanácsa által kidolgozott

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola. Minőségbiztosítási terv

Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola. Minőségbiztosítási terv Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola Minőségbiztosítási terv A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola (a továbbiakban: Doktori Iskola) a 2016. szeptember 1-jétől

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM DOKTORI SZABÁLYZAT. D e b r e c e n 2008. Ez a szabályzat a DE Szervezeti és működési szabályzatának melléklete

DEBRECENI EGYETEM DOKTORI SZABÁLYZAT. D e b r e c e n 2008. Ez a szabályzat a DE Szervezeti és működési szabályzatának melléklete DEBRECENI EGYETEM DOKTORI SZABÁLYZAT D e b r e c e n 2008 Ez a szabályzat a DE Szervezeti és működési szabályzatának melléklete TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET: Jogszabályi háttér... 5 II. FEJEZET: Meghatározások...

Részletesebben

Képzési tájékoztató füzet a KERPELY ANTAL ANYAGTUDOMÁNYOK ÉS TECHNOLÓGIÁK DOKTORI ISKOLA PhD hallgatói részére

Képzési tájékoztató füzet a KERPELY ANTAL ANYAGTUDOMÁNYOK ÉS TECHNOLÓGIÁK DOKTORI ISKOLA PhD hallgatói részére Képzési tájékoztató füzet a KERPELY ANTAL ANYAGTUDOMÁNYOK ÉS TECHNOLÓGIÁK DOKTORI ISKOLA PhD hallgatói részére Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kar Miskolc, 2016. 1 Tartalomjegyzék 1. A KÉPZÉS RÖVID

Részletesebben

I. PREAMBULUM. POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA ELTE Állam- és Jogtudományi Kar

I. PREAMBULUM. POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA ELTE Állam- és Jogtudományi Kar 1 I. PREAMBULUM POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Tudományág: Képzési forma: Képzési cél: Képzési idő: Képzés nyelve: Tagozat: Finanszírozás: A képzésbe történő belépés:

Részletesebben

A Debreceni Egyetem Történelmi és Néprajzi Doktori Iskola Szervezeti és Működési szabályzata

A Debreceni Egyetem Történelmi és Néprajzi Doktori Iskola Szervezeti és Működési szabályzata A Debreceni Egyetem Történelmi és Néprajzi Doktori Iskola Szervezeti és Működési szabályzata Előzetes megjegyzés: A Doktori Iskola szabályzata csak olyan területeket érint, melyeket a Kar és az Egyetem

Részletesebben

ÖSZTÖNDÍJ BIOLÓGUSHALLGATÓKNAK ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

ÖSZTÖNDÍJ BIOLÓGUSHALLGATÓKNAK ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÖSZTÖNDÍJ BIOLÓGUSHALLGATÓKNAK ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány célja a Szegedi Tudományegyetemen tanuló biológus és biológia szakos hallgatók tudományos tevékenységének,

Részletesebben

Az ELTE TTK Kémiai Doktori Iskola Müködési Szabályzata. Eötvös Loránd Tudományegyetem

Az ELTE TTK Kémiai Doktori Iskola Müködési Szabályzata. Eötvös Loránd Tudományegyetem Az ELTE TTK Kémiai Doktori Iskola Müködési Szabályzata a) A doktori iskola neve: ELTE Kémia Doktori Iskola Tudományterülete: természettudomány Tudományága: kémiai tudományok Kutatási területe. A kémia

Részletesebben

AZ SZTE ÁJTK POLGÁRI JOGI, POLGÁRI ELJÁRÁSJOGI ÉS CSALÁDI JOGI TUDOMÁNYOS DIÁKKÖR ALAPSZABÁLYA

AZ SZTE ÁJTK POLGÁRI JOGI, POLGÁRI ELJÁRÁSJOGI ÉS CSALÁDI JOGI TUDOMÁNYOS DIÁKKÖR ALAPSZABÁLYA AZ SZTE ÁJTK POLGÁRI JOGI, POLGÁRI ELJÁRÁSJOGI ÉS CSALÁDI JOGI TUDOMÁNYOS DIÁKKÖR ALAPSZABÁLYA Az SZTE ÁJTK Polgári Jogi, Polgári Eljárásjogi és Családi Jogi Tudományos Diákköre (röviden: Polgári Jogi

Részletesebben

I. A témakiírás, témavezetés és a törzstagság szabályai a Biológia Doktori Iskolában.

I. A témakiírás, témavezetés és a törzstagság szabályai a Biológia Doktori Iskolában. A SZTE BIOLÓGIA DOKTORI ISKOLA DOKTORKÉPZÉSSEL KAPCSOLATOS SZABÁLYZATA Jelen szabályzat a vonatkozó hatályos törvények és más jogszabályok, a MAB SzMSz 4. mellékletében foglalt, a doktori iskolák létesítéséről

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI és GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Természettudományi Kar KOGNITÍV TUDOMÁNYI TANSZÉK. SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

BUDAPESTI MŰSZAKI és GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Természettudományi Kar KOGNITÍV TUDOMÁNYI TANSZÉK. SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPESTI MŰSZAKI és GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Természettudományi Kar KOGNITÍV TUDOMÁNYI TANSZÉK SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPEST 2010 T A R T A L O M 1. A Tanszék neve 3. o. 2. A Tanszék címe

Részletesebben

ÓBUDAI EGYETEM. (Minőségirányítási eljárás) 4. sz. verzió. A kiadás dátuma: március 2. (Érvényes visszavonásig)

ÓBUDAI EGYETEM. (Minőségirányítási eljárás) 4. sz. verzió. A kiadás dátuma: március 2. (Érvényes visszavonásig) ÓBUDAI EGYETEM (Minőségirányítási eljárás) 4. sz. verzió A kiadás dátuma: 2015. március 2. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: Prof. Dr. Vajda István Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács elnöke

Részletesebben

Az ELTE Politikatudományi Doktori Iskola minőségbiztosítási terve

Az ELTE Politikatudományi Doktori Iskola minőségbiztosítási terve Az ELTE Politikatudományi Doktori Iskola minőségbiztosítási terve 2015-2019 1 Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Doktori Tanácsa az Egyetemi Doktori Szabályzat 6. r) pontjában szabályozott hatáskörében,

Részletesebben

GAZDÁLKODÁS ÉS SZERVEZÉSTUDOMÁNYOK DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

GAZDÁLKODÁS ÉS SZERVEZÉSTUDOMÁNYOK DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA GAZDÁLKODÁS ÉS SZERVEZÉSTUDOMÁNYOK DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Szent István Egyetem, Gödöllő (továbbiakban Egyetem) Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskolája a doktori képzésről és

Részletesebben

REGIONÁLIS POLITIKA ÉS GAZDASÁGTAN DOKTORI ISKOLA

REGIONÁLIS POLITIKA ÉS GAZDASÁGTAN DOKTORI ISKOLA REGIONÁLIS POLITIKA ÉS GAZDASÁGTAN DOKTORI ISKOLA P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S ÉS T Á J É K O Z T A T Ó Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécs, 2017. március A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM FILOZÓFIATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLÁJÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM FILOZÓFIATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLÁJÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM FILOZÓFIATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLÁJÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA (Elfogadta az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Doktori Tanácsa 2015. október 1-én) BEVEZETŐ

Részletesebben

Tájékoztatás a doktori képzésről (2016. szeptemberi vagy ezutáni kezdés)

Tájékoztatás a doktori képzésről (2016. szeptemberi vagy ezutáni kezdés) Tájékoztatás a doktori képzésről (2016. szeptemberi vagy ezutáni kezdés) Vásárhelyi Pál Építőmérnöki és Földtudományi Doktori Iskola 2019. augusztus 4 éves doktori képzés Start 1. év 2. év 3. év 4. év

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KÉMIA DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KÉMIA DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KÉMIA DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2007. a) A doktori iskola adatai Neve: Kémia Doktori Iskola Tudományterülete: természettudomány Tudományága: kémiai tudományok

Részletesebben

ÁLLAM- ÉS JOGTUDMÁNYI KAR DOKTORI ISKOLÁI KOMPLEX VIZSGA TÁJÉKOZTATÓ. 2. Komplex vizsgára jelentkezés előzetes doktori képzés nélkül

ÁLLAM- ÉS JOGTUDMÁNYI KAR DOKTORI ISKOLÁI KOMPLEX VIZSGA TÁJÉKOZTATÓ. 2. Komplex vizsgára jelentkezés előzetes doktori képzés nélkül ÁLLAM- ÉS JOGTUDMÁNYI KAR DOKTORI ISKOLÁI KOMPLEX VIZSGA TÁJÉKOZTATÓ A KOMPLEX VIZSGÁRA JELENTKEZÉS ELŐFELTÉTELEI 1. Szervezett doktori képzésben részt vevő hallgató A szervezett doktori képzésben részt

Részletesebben

Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskola Működési Szabályzata

Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskola Működési Szabályzata BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskola Működési Szabályzata Budapest, 2019. április 25. Általános rendelkezések 1.. Jelen szabályzat a doktori

Részletesebben

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR DOKTORI ÉS HABILITÁCIÓS BIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR DOKTORI ÉS HABILITÁCIÓS BIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR DOKTORI ÉS HABILITÁCIÓS BIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE Preambulum A Természettudományi Kar kari tudományterületi doktori tanácsának feladatait a Doktori és Habilitációs

Részletesebben

Emlékeztető. az ELTE Kémiai Doktori Iskola Tanácsának június 10-i üléséről

Emlékeztető. az ELTE Kémiai Doktori Iskola Tanácsának június 10-i üléséről Emlékeztető az ELTE Kémiai Doktori Iskola Tanácsának 2016. június 10-i üléséről Jelen voltak: Dr. Inzelt György Dr. Surján Péter Dr. Perczel András Dr. Császár Attila Dr. Salma Imre Dr. Péter László Dr.

Részletesebben

A Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola Működési Szabályzata

A Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola Működési Szabályzata A Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola Működési Szabályzata A Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács (EDHT) állásfoglalása alapján alakítja

Részletesebben

PANNON Egyetem TÁMOP-4.2.2.-B-10/1-2010-0025

PANNON Egyetem TÁMOP-4.2.2.-B-10/1-2010-0025 A Pannon Egyetem Mérnöki Kar Tudományos Diákköri Tanácsa TÁMOP 4.2.2/B-10/1-2010-0025 című projektje keretében pályázatot hirdet A Mérnöki Kar Kiemelkedő Tudományos eredményeket elért hallgatója díj elnyerésére.

Részletesebben

Pályázati felhívás a PhD doktori képzésre és egyéni doktori felkészülésre

Pályázati felhívás a PhD doktori képzésre és egyéni doktori felkészülésre Pályázati felhívás a PhD doktori képzésre és egyéni doktori felkészülésre Tisztelt Pályázók, leendő PhD Hallgatók! A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora ebben az évben is pályázatot hirdet doktori (PhD)

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kar Szociológia Doktori Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata

Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kar Szociológia Doktori Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kar Szociológia Doktori Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata Jelen szabályzat a doktori képzésről és doktori fokozatszerzésről szóló 387/2012 (XII.19.)

Részletesebben

DE Doktori szabályzat DOKTORI SZABÁLYZAT

DE Doktori szabályzat DOKTORI SZABÁLYZAT DEBRECENI EGYETEM DOKTORI SZABÁLYZAT (a Társadalomtudományi Doktori Tanács 2013. július 5-én elfogadott és 2015. szeptember 15-én, valamint 2016. július 8-án módosított szabályzatával, valamint a Marton

Részletesebben

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar. Külügyi Bizottságának Ügyrendje és Pályázati Eljárása. Szeged, március 2.

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar. Külügyi Bizottságának Ügyrendje és Pályázati Eljárása. Szeged, március 2. A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Külügyi Bizottságának Ügyrendje és Pályázati Eljárása Szeged, 2017. március 2. 1 A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar A Szegedi Tudományegyetem

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA Szeged, 2009. A Szegedi Tudományegyetem Köztársasági Ösztöndíj Szabályzata 1 A Szegedi Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem) kiemelkedő tanulmányi

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Tudományfilozófia és Tudománytörténet Doktori Iskola Minőségbiztosítási Terv

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Tudományfilozófia és Tudománytörténet Doktori Iskola Minőségbiztosítási Terv BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Tudományfilozófia és Tudománytörténet Doktori Iskola Minőségbiztosítási Terv A doktori képzés és fokozatszerzés minőségbiztosításának elveit és módszereit

Részletesebben

A KATONAI MŰSZAKI DOKTORI ISKOLA SZERVEZETT DOKTORI KÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐK KREDITRENDSZERŰ TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA

A KATONAI MŰSZAKI DOKTORI ISKOLA SZERVEZETT DOKTORI KÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐK KREDITRENDSZERŰ TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM Jóváhagyom! Budapest, 2001. -n. (Dr. Szabó Miklós) rektor A KATONAI MŰSZAKI DOKTORI ISKOLA SZERVEZETT DOKTORI KÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐK KREDITRENDSZERŰ TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA

Részletesebben

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERV

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERV DEBRECENI EGYETEM MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERV IDEGTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA 2014 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. A DI törzstagjai, oktatói, témavezetők... 3 2. Felvétel a doktori képzésbe... 3 3. Doktori képzés, a doktoranduszok

Részletesebben

A PTE GYTK TDK bemutatása

A PTE GYTK TDK bemutatása A PTE GYTK TDK bemutatása Dr. Horváth Györgyi PTE GYTK Farmakognóziai Intézet gyorgyi.horvath@aok.pte.hu Mentor fogalma Egy olyan idősebb és tapasztaltabb személyt jelent, aki mint idősebb és tapasztaltabb,

Részletesebben

Kémia Doktori Iskola

Kémia Doktori Iskola Kémia Doktori Iskola Rövid tájékoztató t tó Panta Rhei (Herakleitosz) Múlt, jelen és jövő 2016. 03. 01. 1 Múlt I. A Kémia doktori program, 1993-tól 2000-ig Az 1993-ban történt akkreditációt követően a

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM DOKTORI SZABÁLYZAT. D e b r e c e n április 28.

DEBRECENI EGYETEM DOKTORI SZABÁLYZAT. D e b r e c e n április 28. DEBRECENI EGYETEM DOKTORI SZABÁLYZAT (a Társadalomtudományi Doktori Tanács 2016. július 8-án elfogadott szabályzatával, valamint a Marton Géza Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola Tanácsa 2016. június

Részletesebben

INFORMATIKAI TUDOMÁNYOK DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. D e b r e c e n 2015

INFORMATIKAI TUDOMÁNYOK DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. D e b r e c e n 2015 INFORMATIKAI TUDOMÁNYOK DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA D e b r e c e n 2015 Egységes szerkezetben a 2008. december 18-án, 2009. február 26-án, 2009. október 1-én, 2009. november 12-én, 2010. október

Részletesebben

MUNKAREND BME ÉPÍTŐMŰVÉSZETI DOKTORI ISKOLA 2014/15 ŐSZ

MUNKAREND BME ÉPÍTŐMŰVÉSZETI DOKTORI ISKOLA 2014/15 ŐSZ MUNKAREND BME ÉPÍTŐMŰVÉSZETI DOKTORI ISKOLA 2014/15 ŐSZ Az itt közölt előírások az Építészmérnöki Kar Szervezett (DLA) Mesterképzés valamennyi hallgatójára, az oktatási munkában résztvevő minden oktatási

Részletesebben

A 2012 évi Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia programja a

A 2012 évi Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia programja a A 2012 évi Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia programja a Biológia Fizika, Földtudomány és Matematika Kémia és Vegyipar Műszaki szekciókban 2012. november 14. (szerda) Veszprém A konferencia helyszíne:

Részletesebben