Biztosítások kezelésének folyamata

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztosítások kezelésének folyamata"

Átírás

1 /2oldal Tartalomjegyzék./ Célmeghatározás 2./ Területi érvényesség 3./ Fogalom meghatározások 4./ Eljárás 5./ Kapcsolódó dokumentációk jegyzéke 6./ Dokumentálás Készítette: Bálint Beáta Jóváhagyta: Radnai Tamás Hatálybalépés időpontja: Példány tulajdonosa: Példány sorszáma: Változtatások átvezetésére kötelezett: Igen Nem Módosítások: Sor- Lapszám szám Módosítás tárgya Dátum Módosító Jóváhagyta Jelen eljárás a Társaság kizárólagos tulajdona.

2 2/2oldal. Célmeghatározás Szabályozni a Társaság biztosítási feladatait. 2. Területi érvényesség Jelen eljárás a KÉSZ Csoport minden szervezeti egységére, dolgozójára vonatkozik, mely biztosítási fedezet alá van vonva. 3. Fogalom meghatározás - 4. Eljárás augusztus -től a biztosítási folyamatok kezelését az IIR iroda végzi, a biztosítási bróker közreműködésével. A folyamat a KÉSZ Csoport szervezeteire vonatkozik, ezek összehangolt biztosítását és kárrendezését kezeli: Feladatunk kiterjed: Kockázatkezelési koncepció felállításának koordinálása, együttműködve az érintett jogi személyek megbízott vezetőivel, valamint a biztosítási brókerrel. Minimális egységes biztosítási csomagok meghatározása, önálló biztosítási csoportokra, melynek elfogadását követően történhet a biztosítási portfolió megversenyeztetése. Biztosítási portfolióhoz kapcsolódó kötvények, ajánlatok, ill. záradékok eredeti példányának rendszerezett gyűjtése, és aktualizálása. Valamennyi káresemény regisztrálása, teljes iratanyagának rendszerezett irattárazása, gyűjtése. A KÉSZ Csoport összes káreseményére kiterjedő kárstatisztika felállítása, szervezetenkénti/kártípusonkénti bontásban (. sz. melléklet excel fájl ). Káresemények évenkénti kiértékelése.

3 3/2oldal Valamennyi káreseményhez kapcsolódóan a kárrendezés folyamatának koordinálása, rendszeres ellenőrzése, nyomonkövetése. A feladat kiterjed az egyes káresemények biztosító felé való bejelentésének megtételére, és a biztosítóval való egyeztetésre, a biztosítási bróker bevonásával. Döntés jogász bevonásáról a kárrendezési folyamatba. A biztosítási bróker rendszeres beszámoltatása a kárrendezéssel kapcsolatos ügyekről. Kárrendezésekben való együttműködés a káreseményben érintett szervezet ill. a biztosítási bróker irányában. A KÉSZ Csoportnál történő bárminemű káresemények bejelentéseit (lsd: 2. sz. melléklet) az IIR munkatárs (Kasnyik Anna: ), el nem érhetősége esetén az IIR irodavezető (Bálint Beáta: ) felé kell megtenni. Az IIR iroda a bejelentést követően a biztosítási brókert azonnal értesíti (telefonon), hogy vegye fel a kapcsolatot a bejelentő munkatárssal, és központilag dokumentálja a káresemény bejelentést. A telefonos elérhetőség zökkenőmentes biztosítása érdekében mind nálunk, mind a biztosítási brókernél telefonos ügyeleti rendszert alkalmazunk. Ezt követően a bróker közreműködésével (helyszíni szemle, telefonos útmutatás) történik a kár jegyzőkönyvezése, amit a bejelentő végez. A biztosítási brókernek lehetőség szerint jelen kell lennie a kárfelvételi jegyzőkönyv felvételekor. (Kárfelvételi jegyzőkönyv). A brókernek minden, felé beérkezett káreseményre reagálnia kell (válasz levél az IIR és az érintett területi vezető részére), hogy az eset, biztosítással megtérülő eseményként részéről elindítható, vagy sem. Amennyiben a káresemény jegyzőkönyv a Biztosító felé kárrendezési igényként beadásra kerül, akkor az IIR iroda is megkapja a beadott jegyzőkönyv másolatát, e- mailen, és nyomtatott formában. (A levelezésnek az mellett nyomtatott formában kell lenni, mert minden dokumentum a káresemény irataihoz kell, hogy kerüljön, illetve esetleg évek múlva fog visszaköszönni egy-egy ügy, és lényeges, hogy milyen iratok keletkeztek, mind a biztosító felé, mind pedig a biztosítási brókerrel való kapcsolattartásban.)

4 4/2oldal A kártérítési igény térben, időben, történő meghatározásáért, kárelhárítási és helyreállítási költségek kidolgozásáért,dokumentálásáért felelős: I. Építés szerelés biztosítás: Generál területen: létesítmény felelős Gyártási területeken: projekt vezető II. Vagyoni jellegű biztosítások a. Vagyonbiztosítás Eszközgazda, érintett szervezeti egység vezető b. Géptörés biztosítás Eszközgazda, érintett szervezeti egység vezető c. Üzemszünet biztosítás Eszközgazda, érintett szervezeti egység vezető d. Szállítmánybiztosítás Logisztika III. Felelősségbiztosítások a. Kombinált felelősségbiztosítás Érintett szervezeti egységvezető Munkabaleset: IIR iroda b. Tervezői felelősségbiztosítás Tervezési igazgató c. Termékfelelősség Gyártó egységek felelős vezetői IV. Csoportos személybiztosítás HR iroda V. Hitelbiztosítás Pénzügyi Igazgatóság Azokban az esetekben ahol kárszakértő szakvéleményére van szükség, ott a koordinálást az IIR iroda végzi, a biztosítási bróker és a fent említett felelősök bevonásával.

5 5/2oldal A káresemények dokumentálása, mindig azon szervezet felelőssége és feladata, ahol a kár bekövetkezett. A biztosítási bróker és az IIR irodavezető a szükségszerű napi kapcsolattartás mellett két-havi rendszerességgel értékeli a folyó káresemények ügykezelésének menetét, a kártérítési igények realizálását. Az IIR munkatárs mapparendszerben gyűjti az adott káreseményekkel kapcsolatos dokumentumok összességét, mely dokumentumok eljuttatásáért felelős: az a területi vezető, akinél a káresemény bekövetkezett, ill. a biztosítási bróker. Azon káreseményeknél, melyek nem hatósági és/vagy rendőrségi vizsgálattal, ill. határozattal zárulnak le, minden esetben jegyzőkönyvet (403.) kell felvenni, mely jegyzőkönyv a káresemény pontos leírására, ill. a vélelmezhető felelősség meghatározására szolgál. A jegyzőkönyvek meglétéért felelős az érintett területi vezető. Ezen dokumentálás nem azonos a biztosító társaság felé történő káresemény jegyzőkönyvezésével, az eltérés a saját nem megfelelőségek feltárására és az esetleges ismételt bekövetkezés elkerülésére szolgál. Ezen jegyzőkönyv (403.) hiánya nélkül a kár értékét, amennyiben biztosítással megtérülő eseményről van szó, akkor az önrész mértékéig, amennyiben biztosítással nem térülő eseményről van szó, akkor a teljes kár értékét az a szervezet állja, ahol a káresemény bekövetkezett. A felvett jegyzőkönyv példányát az IIR iroda részére kell megküldeni. A biztosításokkal kapcsolatban felmerülő költségek kezelésére kialakításra kerül egy központi gyűjtő költséghely, így folyamatában lehet követni a biztosítási költségek és bevételek alakulását.

6 6/2oldal A vállalkozási igazgatóság a vállalkozási szakaszban köteles eljutatni a mind a kiírásban, mind a fővállalkozási szerződés-tervezetben szereplő biztosítási feltételeket a biztosítási brókerhez, aki a kézhezvételtől számított 2 munkanapon belül írásban válaszol a feltételek biztosításáról. Felelős: vállalkozási mérnök Amennyiben a kiírásban szerepel Szándéknyilatkozat benyújtása, úgy az a vállalkozási igazgatóságokon rendelkezésre áll, és kitöltését követően a vállalkozási asszisztens csatolja a pályázati anyaghoz. A Fedezet igazolás kiadása a bróker közreműködésével történik a vállalkozási mérnök kérésére. Adatszolgáltatási kötelezettsége van a bróker irányába: IIR iroda: ÉP-SZER elnyert projektek bejelentése, Általános és Munkaadói felelősségbiztosítás: munkabalesetek) Telephely üzemeltetés és eszközgazda: vagyonbiztosítás Szervizmérnök: géptörés és üzemszünet biztosítás Humán Iroda: VARIA csoportos élet-baleset biztosítás KÉSZ & Go Kft: Flotta Casco és kötelező felelősségbiztosítás tekintetében Meglévő biztosításainak 5 fő csoportba sorolhatók, melyek legfőbb ismérvei (kivonat): VI. Építés szerelés biztosítás. (ezen feltételek vonatkoznak az alvállalkozóinkra is Minden kárt, amely a biztosítás ideje alatt a biztosított vagyontárgyakban balesetszerűen, hirtelen lép fel és előre nem várhatóan következik be, a biztosító megtéríti. Az alábbi okok általában fizetésre kötelezik a biztosítót: Tűz, robbanás, villámcsapás Árvíz, áradás, vihar, felhőszakadás, jégeső, eső, hó, Földrengés, talajbeomlás, földcsuszamlás, kőomlás, Lezuhanó légi járművek, oltóvíz és egyéb oltási műveletek okozta károk, Betörés-lopás Hibás munkavégzés, amennyiben az ügyetlenség, hanyagság, rosszindulat vagy emberi kudarc eredménye,

7 7/2oldal Általában kizáró okok: Háború vagy háborús események, sztrájk, belső zavargás, hatósági elkobzás. A biztosított szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartása, Atomenergia, Szerződésszegésből és hiányos teljesítésből fakadó kártérítési igények és egyéb vagyoni károk, Építőgépek belső műszaki hibái, hibás vagy alkalmatlan anyagok alkalmazásából fakadó károk. Különleges kizárások: nem teljesítés, kötbér, késedelem, szerződés megszűnés miatti kár normál időjárás miatt bekövetkezett károkért, elhasználódásért, korrózióért, oxidációért... Építéshelyszíni berendezések és építőgépek gépi és elektromos belső üzemzavaraiért és káraiért. Konténer károkért, amennyiben nem EUR-konténerek Kisgépekben és kéziszerszámokban bekövetkezett károkért Felelősségbiztosítási része kiterjed: Az építkezés során harmadik személynek okozott személyi és dologi károk. Harmadik személy személyi sérüléssel vagy betegséggel járó balesete, halála esetén. Harmadik személy tulajdonában bekövetkezett balesetre visszavezethető kár esetén, Kizárt: a biztosított alkalmazottainak és dolgozóinak üzemi baleseteiből származó kártérítési igény. Vagyonbiztosítási része kiterjed: A létesítmény vagy részeiben bekövetkezett vagyoni kárra, mely előre nem látható és váratlan események következtében jött létre és javítást, pótlást, helyreállítást tesz szükségessé a biztosító ezen dologi károkért kártalanítást fizet. (amennyiben nem tartozik a káresemény az általános kizárások alá) A biztosító semmilyen esetben sem felel olyan veszteségekért, károkért és kártérítési kötelezettségekért, melyeket a bekövetkezésüktől számított 4 napon belül nem jelentettek. VII. Vagyoni jellegű biztosítások Az alábbi kártípusokra vonatkozik: Tűzkár Vezetékes víz kár

8 8/2oldal Viharkár, Betöréses lopás, Üvegbiztosítás Tűz miatti üzemszünet, Géptörés, Az ajánlatban megjelölt vagyontárgyak előre nem látható és hirtelen fellépő sérülése vagy megsemmisülése esetén. Gépüzemszünet - biztosítás A biztosított vagyontárgyak, előre nem látható és hirtelen fellépő sérülése vagy megsemmisülése esetén értelmezett, ha az üzemszünet oka: o Kezelési hiba, ügyetlenség, gondatlanság, vagy rosszindulatú rongálás o Elektromos energia közvetlen hatásai (földzárlat, rövidzárlat,..) o Tervezési, számítási, öntési, anyag és gyártási hiba, o Centrifugális erő hatására történő szétrepedés, o Gőzkazánokban és berendezésekben fellépő vízhiány, o Vákuumrobbanás, vagy vákuum egyéb hatásai, o Túlnyomás, kivéve a robbanás, o Mérő- szabályozó és biztonsági berendezések meghibásodása, o Vihar fagy közvetlen hatásai, o Külső események mechanikus hatásai. A biztosítás nem terjed ki az alábbi okokra: o Tűz, villámcsapás, robbanás, o Zavargás, sztrájk, o A biztosítás megkötésekor már meglévő hibák és hiányosságok következményeiért o Karbantartás elmulasztásáért. o Szándékos vagy súlyosan gondatlan károkozásért, o Semmiféle szerszámra, o Semmiféle üzemi és segédanyagokra o Tömlőkre, kefékre, kötelekre, láncokra, gumiból és textilből készült hevederekre Földrengés Árvíz, Elektronikus berendezés összkockázatú biztosítása.

9 9/2oldal VIII. Felelősségbiztosítások a. Kombinált felelősségbiztosítás b. Tervezői felelősségbiztosítás c. Termékfelelősség IX. Hitelbiztosítás 2005/4 Ügyvezető igazgatói utasítás szerint X. Csoportos személybiztosítás augusztusában oktatás keretében elindítjuk a termelő szervezetek képzését. 5. Kapcsolódó dokumentációk jegyzéke 5.. Dokumentumok - Biztosítási kötvény - Kárfelvételi jegyzőkönyv 5.2. Feljegyzések -.sz.melléklet excel fájl Jegyzőkönyv 6. Dokumentálás Az eljárás során alkalmazott és keletkezett dokumentumok, adatok, feljegyzések kezelését az IIE 4.2 számú integrált eljárás szabályozza.

10 0/2oldal 2. sz. melléklet: Az IIR iroda értesítése minden esetben kötelező Biztosítás Építés-szerelés biztosítás Szakmunkástanulók felelősségbiztosítása Szerződésről tájékoztatni Termelési Igazgatók Létesítmény felelősök Építésvezetők HR Irodavezető Káresemény Hatóságok Értesítendők Belső Tűz, robbanás, villámcsapás Tűzoltóság 05 Létesítmény felelős Árvíz, áradás, vihar, felhőszakadás, Üzemeltető, Létesítmény felelős, jégeső, hó Földrengés, talajbeomlás, Létesítmény felelős földcsuszamlás, kőomlás Lezuhanó légi járművek, oltóvíz Létesítmény felelős és egyéb oltási műveletek okozta kár Betörés-lopás Rendőrség 07 Létesítmény felelős Biztonsági Hibás munkavégzés, amennyiben az ügyetlenség, hanyagság, rosszindulat vagy emberi kudarc eredménye Építési anyagok, építési berendezések és építőgépek eltűnési kára Rendőrség 07 szolgálat vezető Létesítmény felelős Létesítmény felelős Biztonsági szolgálat vezető HR munkatárs

11 /2oldal Az IIR iroda értesítése minden esetben kötelező Biztosítás Vagyonbiztosítás Szerződésről tájékoztatni Termelési Igazgató ÉTK gyártási ETGYK gyártási Telephelyvezető Káresemény Tűzkár és tűz miatti üzemszünet Vezetékes vízkár Betöréses lopás Üvegbiztosítás Értesítendők Hatóságok Belső Tűzoltóság Telephelyvezető 05 Rendőrség 07 Telephelyvezető Telephelyvezető, Biztonsági szolgálat vezető Telephelyvezető Természeti csapás, földrengés, árvíz, viharkár Géptörés és géptörésből eredő üzemszünet Elektronikus berendezés összkockázatú biztosítása Telephelyvezető Műszakvezető Szerviz-mérnök eszközgazda Telephelyvezető Szerviz-mérnök Műszakvezető Munkáltatói- Szolgáltatói- és bérbeadói felelősségbiztosítás HR Irodavezető Munkabaleset Munkabiztonsági menedzser Gépjármű biztosítások Gépjármű üzemeltetés Gépkocsivezetők Kötelező gépjármű felelősség biztosítás Casco Gépjármű üzemeltetés Közvetlen munkahelyi vezető Gépjármű üzemeltetés Közvetlen munkahelyi vezető Tervezői felelősségbiztosítása Termelési igazgatók Műszaki Tervezési Igazgató Műszaki Tervezési Igazgató Csoportos élet,- és balesetbiztosítás HR Irodavezető HR munkatárs

12 2/2oldal Az IIR iroda értesítése minden esetben kötelező Termékfelelősség biztosítása Gyártási Igazgató ÉTK gyártási ETGYK gyártási Halált, testi sérülést vagy egészségkárosodást és ezáltal vagyoni, továbbá nem vagyoni kárt okoz. Más dologban bekövetkezett kár Acélszerkezet gyártás üzemigazgató ÉTK gyártási ETGYK gyártási Acélszerkezet gyártás üzemigazgató ÉTK gyártási ETGYK gyártási

ADATKÖZLŐ LAP VAGYON- ÉS FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSI DÍJAJÁNLATHOZ

ADATKÖZLŐ LAP VAGYON- ÉS FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSI DÍJAJÁNLATHOZ Titán Group Alkusz Kft Tel: 0620/359-6780 Fax:061 780-4184 Email: info@titanbiztositas.hu www.titanbiztositas.hu ADATKÖZLŐ LAP VAGYON- ÉS FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSI DÍJAJÁNLATHOZ Szerződő/biztosított adatai:

Részletesebben

CÉLOK ÉS ELŐIRÁNYZATOK, KÖRNYEZETKÖZPONTÚ IRÁNYÍTÁSI ÉS MEB PROGRAMOK

CÉLOK ÉS ELŐIRÁNYZATOK, KÖRNYEZETKÖZPONTÚ IRÁNYÍTÁSI ÉS MEB PROGRAMOK 1/6 oldal Tartalomjegyzék: 1/ Célmeghatározás 2/ Területi érvényesség 3/ Fogalom meghatározások 4/ Eljárás 5/ Kapcsolódó dokumentációk jegyzéke 6/ Dokumentálás Készítette: Szigeti Edit Jóváhagyta: Bálint

Részletesebben

Megbízásuk alapján teljes körű vagyon- és felelősségbiztosítási ajánlatot kértünk be hat Biztosító Társaságtól, melyeket az alábbiakban értékelünk.

Megbízásuk alapján teljes körű vagyon- és felelősségbiztosítási ajánlatot kértünk be hat Biztosító Társaságtól, melyeket az alábbiakban értékelünk. Martfű Város Önkormányzata Martfű Szent István tér 1. 5350 Dr. Papp Antal Polgármester részére Tárgy: vagyonbiztosítási ajánlatok értékelése Tisztelt Polgármester Úr! Megbízásuk alapján teljes körű vagyon-

Részletesebben

Lakásbiztosítás. Biztosítási termékismertető. Milyen típusú biztosításról van szó?

Lakásbiztosítás. Biztosítási termékismertető. Milyen típusú biztosításról van szó? Lakásbiztosítás Biztosítási termékismertető A társaság: Wáberer Hungária Zrt. A termék: Panoráma Családi Otthonbiztosítás Garzon csomag Ez az ismertető rövid áttekintést ad Önnek a megkötni kívánt biztosítás

Részletesebben

Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek Szakmai Felelősségbiztosítása

Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek Szakmai Felelősségbiztosítása Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek Szakmai Felelősségbiztosítása Ügyfél-tájékoztató és biztosítási szerződési feltételek Nyomtatványszám: NF3143 Hatályos: 2018. szeptember 01- Tartalom 1.

Részletesebben

Biztosítás és társadalombiztosítás

Biztosítás és társadalombiztosítás Biztosítás és társadalombiztosítás Dr. FARKAS Szilveszter PhD, egyetemi docens Pénzügy Intézeti Tanszék farkas.szilveszter@pszfb.bgf.hu, http://dr.farkasszilveszter.hu A vagyon- és felelősségbiztosítások.

Részletesebben

Még szép, hogy kell a biztonság

Még szép, hogy kell a biztonság SZÉPSÉGSZOLGÁLTATÓK RÉSZÉRE Még szép, hogy kell a biztonság A biztonság és a váratlan helyzetekre való felkészültség a folyamatos fejlődés, az előbbre jutás alapja. Fontos, hogy az üzleti kockázatok csökkentése

Részletesebben

Építésbiztosításhoz (CAR), Szerelésbiztosításhoz (EAR) tartozó Felelősségbiztosítás (II. fejezet) Különös biztosítási feltételei

Építésbiztosításhoz (CAR), Szerelésbiztosításhoz (EAR) tartozó Felelősségbiztosítás (II. fejezet) Különös biztosítási feltételei Építésbiztosításhoz (CAR), Szerelésbiztosításhoz (EAR) tartozó Felelősségbiztosítás (II. fejezet) Különös biztosítási feltételei 1/5 AHE-11650/3P A jelen különös biztosítási feltételek azokat a rendelkezéseket

Részletesebben

CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. PANNÓNIA. Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek

CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. PANNÓNIA. Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. PANNÓNIA Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek Szakmai Felelősségbiztosításának Különös Feltételei Ügyféltájékoztató és biztosítási szerződési

Részletesebben

MUNKÁLTATÓI BIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS BIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ

MUNKÁLTATÓI BIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS BIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ MUNKÁLTATÓI FELELŐSSÉG- BIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS BIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék MUNKÁLTATÓI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI... 3 1. Biztosítási esemény... 3

Részletesebben

Komfort & nyugalom. Társasház-biztosítás

Komfort & nyugalom. Társasház-biztosítás Komfort & nyugalom Társasház-biztosítás Az UNIQA Biztosító Lakóépület-biztosítási védelme az épület magántulajdonban lévő, közös vagy bérbe adott területeire egyaránt kiterjed. A biztosítást minden társasház,

Részletesebben

Biztosító. Aegon Trend Basic II. vállalati vagyon- és felelősségbiztosítási záradékok

Biztosító. Aegon Trend Basic II. vállalati vagyon- és felelősségbiztosítási záradékok Biztosító Aegon Trend Basic II. vállalati vagyon- és felelősségbiztosítási záradékok TREND BASIC II-Z-140217 AEGON TREND Basic II. Vállalati vagyon- és felelősségbiztosítási záradékok V-1. sz. Záradék

Részletesebben

Különös biztosítási feltételek Környezetszennyezési felelősségbiztosítás

Különös biztosítási feltételek Környezetszennyezési felelősségbiztosítás Különös biztosítási feltételek Környezetszennyezési felelősségbiztosítás 1. A biztosítási esemény (káresemény) 1.1. A jelen különös biztosítási feltételek szempontjából biztosítási eseménynek minősül,

Részletesebben

KÉSZ ÉPÍTŐ ÉS SZERELŐ ZRT.

KÉSZ ÉPÍTŐ ÉS SZERELŐ ZRT. / 4 oldal Tartalomjegyzék:./ Célmeghatározás 2./ Területi érvényesség 3./ Fogalom meghatározások 4./ Eljárás 5./ Kapcsolódó dokumentációk jegyzéke 6./ Dokumentálás Készítette: Kővári Tímea Jóváhagyta:

Részletesebben

KGFB kárrendezési szabályzat

KGFB kárrendezési szabályzat Genertel Biztosító Zrt. KGFB kárrendezési szabályzat A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének Felügyeleti Tanácsa 8/2006. (X.12.) számú ajánlása alapján Készítette: Ellenőrizte: Jóváhagyta: Mátyás

Részletesebben

Ügyféltájékoztató EAR. Tisztelt Ügyfelünk!

Ügyféltájékoztató EAR. Tisztelt Ügyfelünk! Ügyféltájékoztató EAR Tisztelt Ügyfelünk! Bizonyára Ön is tisztában van azzal, hogy a különféle szerelési / építési projekteknek a meglévő, kész vagyontárgyakkal szemben számos speciális vonásuk van. Ezek

Részletesebben

VV TVF Z AEGON TREND MASTER Vállalati vagyon- és felelősségbiztosítási záradékok

VV TVF Z AEGON TREND MASTER Vállalati vagyon- és felelősségbiztosítási záradékok VV TVF Z 161010 AEGON TREND MASTER Vállalati vagyon- és felelősségbiztosítási záradékok V-1. sz. Záradék Merevlemez- és flash memória adatmentés biztosítás A biztosítási szerzôdés egyéb feltételeinek változatlan

Részletesebben

Építés- és szerelésbiztosítás C. A. R. feltételei

Építés- és szerelésbiztosítás C. A. R. feltételei Feltételek Építés- és szerelésbiztosítás C. A. R. feltételei Építkezések összkockázatú biztosítása Átdolgozták: Szekeresné Kollár Mária Hajdúné Baloghy Éva Szabó Mihály Jóváhagyta: Sisák Ilona NY. SZ.:

Részletesebben

AEGON TREND előzetes vagyon- és felelősségbiztosítási díjtájékoztató

AEGON TREND előzetes vagyon- és felelősségbiztosítási díjtájékoztató 3701. számú ajánlat Szerződő neve: Adony Város Önkormányzata címe: 2457 Adony, Kossuth L. u. 4. Biztosított neve: Adony Város Önkormányzata címe: 2457 Adony, Kossuth L. u. 4. Kockázatviselési telephelyi

Részletesebben

Különös biztosítási feltételek Munkáltatói felelősségbiztosítás

Különös biztosítási feltételek Munkáltatói felelősségbiztosítás Különös biztosítási feltételek Munkáltatói felelősségbiztosítás 1. Általános rendelkezések 1.1.Biztosítási esemény (káresemény) Jelen különös biztosítási feltételek szempontjából biztosítási eseménynek

Részletesebben

KÉSZ ÉPÍTŐ ÉS SZERELŐ ZRT.

KÉSZ ÉPÍTŐ ÉS SZERELŐ ZRT. KE 4.6. / 6 oldal Tartalomjegyzék:./ Célmeghatározás 2./ Területi érvényesség 3./ Fogalom meghatározások 4./ Eljárás 5./ Kapcsolódó dokumentációk jegyzéke 6./ Dokumentálás Készítette: Kővári Tímea Jóváhagyta:

Részletesebben

ELEKTROMOS BERENDEZÉS BIZTOSÍTÁS FELTÉTELEI (1998) A biztosítási szerződésre a Vállalkozások Általános Vagyonbiztosítási Feltételei (1996) is vonatkoznak. I. Biztosított vagyontárgyak (1) A biztosítási

Részletesebben

AEGON TREND, TREND Basic Vállalati vagyon- és felel sségbiztosítási záradékok

AEGON TREND, TREND Basic Vállalati vagyon- és felel sségbiztosítási záradékok AEGON TREND, TREND Basic Vállalati vagyon- és felel sségbiztosítási záradékok AEGON TREND, TREND Basic Vállalati vagyon- és felel sségbiztosítási záradékok 1 V-1. sz. Záradék: Merevlemez- és flash memória

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ Ózd Város Önkormányzatának egységes vagyonbiztosításáról

TÁJÉKOZTATÓ Ózd Város Önkormányzatának egységes vagyonbiztosításáról TÁJÉKOZTATÓ Ózd Város Önkormányzatának egységes vagyonbiztosításáról Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke Készítette: Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály Ó z d, 2014. május

Részletesebben

apró betűk helyett amit a K&H vállalkozói biztosításról tudni érdemes

apró betűk helyett amit a K&H vállalkozói biztosításról tudni érdemes apró betűk helyett amit a K&H vállalkozói biztosításról tudni érdemes Gyakran találkozunk olyan levelekkel és hirdetésekkel, amelyek csak az adott termék vagy szolgáltatás előnyeit, legjobb tulajdonságait

Részletesebben

Ügyintéző: Telefon: Fax: E-mail: Dátum: BAG Hungary Biztosítási Alkusz Kft. Zvara Péter Úr részére CEUS kód:

Ügyintéző: Telefon: Fax: E-mail: Dátum: BAG Hungary Biztosítási Alkusz Kft. Zvara Péter Úr részére CEUS kód: BAG Hungary Biztosítási Alkusz Kft. Zvara Péter Úr részére CEUS kód: UNIQA Biztosító Zrt. 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 70-74 Vállalati Biztosítások Terület / Corporate Insurance Ügyintéző: Telefon:

Részletesebben

ÜZEMSZÜNET BIZTOSÍTÁS (egy biztosító vagyonbiztosítási feltételének a kivonata)

ÜZEMSZÜNET BIZTOSÍTÁS (egy biztosító vagyonbiztosítási feltételének a kivonata) ÜZEMSZÜNET BIZTOSÍTÁS (egy biztosító vagyonbiztosítási feltételének a kivonata) Biztosítási esemény Amennyiben a felek ebben kifejezetten megállapodnak a vagyonbiztosítási fedezet kiterjed az alábbiakban

Részletesebben

Építés- szerelési biztosítások november 07. Dr. Tóth Krisztina

Építés- szerelési biztosítások november 07. Dr. Tóth Krisztina Építés- szerelési biztosítások 2018. november 07. Dr. Tóth Krisztina Kinek van kockázata és felelőssége egy építési beruházás során BERUHÁZÓ BERUHÁZÁS LEBONYOLÍTÓ FELELŐS MŰSZAKI VEZETŐ FŐVÁLLALKOZÓ KIVITELEZŐ

Részletesebben

Gruopama Lakásbiztosítás

Gruopama Lakásbiztosítás Gruopama Lakásbiztosítás Épületek,lakások biztosított vagyontárgyai A biztosító kockázatviselése kiterjed a szerződésben (kötvényen) feltüntetett, Lakó vagy családi házra; lakásra; egyéb épületre (nyaraló,

Részletesebben

Épületbiztosítások a Panelépületek felújításához

Épületbiztosítások a Panelépületek felújításához Épületbiztosítások a Panelépületek felújításához -Panel épületek állapota a Biztosítások kárstatisztikája alapján a belvárosi 100 éves bérházak állapotával vetekszik. -Az elemi károk mellett, ( aminek

Részletesebben

ADATKÖZLŐ LAP VAGYON- és FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSI DÍJAJÁNLATHOZ

ADATKÖZLŐ LAP VAGYON- és FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSI DÍJAJÁNLATHOZ ADATKÖZLŐ LAP VAGYON- és FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSI DÍJAJÁNLATHOZ Szerződő adatai, ha eltér a biztosítottól: Cég neve: Székhely címe: Levelezési címe: Cégjegyzékszám: Adószám: Fő tevékenység: Kapcsolattartó

Részletesebben

Dr. Fekete István jogi és ellenőrzési igazgató

Dr. Fekete István jogi és ellenőrzési igazgató Dr. Fekete István jogi és ellenőrzési igazgató Tevékenységünk Tények Tapasztalatok I. Ellenőrzés ND Nonprofit Zrt. által végzett ellenőrzés: adminisztratív helyszíni Adminisztratív ellenőrzés: megnyitás(új

Részletesebben

A mellékelt tájékoztatóban megtalálja a fentiekre vonatkozó részleteket.

A mellékelt tájékoztatóban megtalálja a fentiekre vonatkozó részleteket. Tisztelt Ügyfelünk! Mint azt Ön is tudja, az Ön által, cégünktől bérelt gép biztosított. Biztosító partner: Allianz Hungria Zrt. A biztosítási keretszerződésünk kiterjed: vandalizmusra, lopásra és törésre.

Részletesebben

Szerelésbiztosítás E.A.R. feltételei

Szerelésbiztosítás E.A.R. feltételei Feltételek Szerelésbiztosítás E.A.R. feltételei Szerelések összkockázatú biztosítása Átdolgozták: Szekeresné Kollár Mária Hajdúné Baloghy Éva Szabó Mihály Jóváhagyta: Sisák Ilona NY. SZ.: 1-11103 Ismertetõ

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/137

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/137 Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság - vagyon- és felelősségbiztosítások 2016/2017 (KÉ-22062/2015 iktatószámú) hirdetmény módosítása. Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/137

Részletesebben

Üzemszünet-biztosítás Ügyfél-tájékoztató

Üzemszünet-biztosítás Ügyfél-tájékoztató Üzemszünet-biztosítás Ügyfél-tájékoztató 1/6 AHE-11935 Tisztelt Partnerünk! Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutassuk társaságunkat, valamint megújított üzemszünet biztosítási termékünket, amely meghatározott

Részletesebben

Mi a teendő kár esetén?

Mi a teendő kár esetén? Mi a teendő baleset esetén? Mi a teendő kár esetén? Közúti baleset bekövetkezése esetén a gépjárművel azonnal meg kell állni és meg kell győződni arról, hogy történt-e személyi sérülés. Személyi sérülés

Részletesebben

GÉPTÖRÉS-ÜZEMSZÜNETBIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS SZABÁLYZATA

GÉPTÖRÉS-ÜZEMSZÜNETBIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS SZABÁLYZATA GÉPTÖRÉS-ÜZEMSZÜNETBIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS SZABÁLYZATA I. BIZTOSÍTÁSI ESEMÉNYEK... 1 II. BIZTOSÍTÁSI ÖSSZEG, ÉRTÉKELÉSI IDŐSZAK, ALULBIZTOSÍTÁS... 2 III. ÖNRÉSZESEDÉS, TÉRÍTÉSI IDŐSZAK... 2 IV. TERMELÉSI KÖLTSÉGEK,

Részletesebben

Perfekt Vagyon- és üzemszünet biztosítás feltételei

Perfekt Vagyon- és üzemszünet biztosítás feltételei Perfekt Vagyon- és üzemszünet biztosítás feltételei Egyedi telephelyi gépjármű-biztosítási záradék Érvényes: 2015. január 1-tôl PERFEKT VAGYON- ÉS ÜZEMSZÜNET BIZTOSÍTÁS FELTÉTELEI EGYEDI TELEPHELYI GÉPJÁRMŰ-BIZTOSÍTÁSI

Részletesebben

KÖRNYEZETI TÉNYEZŐK ÉS MUNKAHELYI KOCKÁZATOK FELMÉRÉSE HATÁSOK ÉRTÉKELÉSE

KÖRNYEZETI TÉNYEZŐK ÉS MUNKAHELYI KOCKÁZATOK FELMÉRÉSE HATÁSOK ÉRTÉKELÉSE 1/7 oldal Tartalomjegyzék: 1./ Célmeghatározás 2./ Területi érvényesség 3./ Fogalom meghatározások 4./ Eljárás 5./ Kapcsolódó dokumentációk jegyzéke 6./ Dokumentálás Készítette: Szigeti Edit Jóváhagyta:

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 25/2010. (VI. 30.) sz. rendelete. a vis maior okozta károk enyhítésére szolgáló támogatás helyi szabályairól

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 25/2010. (VI. 30.) sz. rendelete. a vis maior okozta károk enyhítésére szolgáló támogatás helyi szabályairól MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 25/2010. (VI. 30.) sz. rendelete a vis maior okozta károk enyhítésére szolgáló támogatás helyi szabályairól Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata (a továbbiakban:

Részletesebben

Groupama Biztosító Zrt. Építés-, szerelésbiztosításának szabályzata (C.A. R. - Általános feltételek)

Groupama Biztosító Zrt. Építés-, szerelésbiztosításának szabályzata (C.A. R. - Általános feltételek) Groupama Biztosító Zrt. Építés-, szerelésbiztosításának szabályzata (C.A. R. - Általános feltételek) 1) A biztosító kártérítési kötelezettsége csak akkor áll fenn, ha a biztosított ezen kötvény feltételeit

Részletesebben

Vagyonbiztosítás és kockázatok, biztosítás a közbeszerzési gyakorlatban November 7.

Vagyonbiztosítás és kockázatok, biztosítás a közbeszerzési gyakorlatban November 7. Vagyonbiztosítás és kockázatok, biztosítás a közbeszerzési gyakorlatban 2018. November 7. Építési projektek biztosítási megoldásai Tartalom: 1. Káresemények elemzése, értékelése, kárképek 2. Mérlegelendő

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉS ÉS A BIZTOSÍTÁS KÉRDÉSEI november 7. Vagyonbiztosítás és kockázatok, biztosítás a közbeszerzési gyakorlatban

A KÖZBESZERZÉS ÉS A BIZTOSÍTÁS KÉRDÉSEI november 7. Vagyonbiztosítás és kockázatok, biztosítás a közbeszerzési gyakorlatban A KÖZBESZERZÉS ÉS A BIZTOSÍTÁS KÉRDÉSEI 2018. november 7. Vagyonbiztosítás és kockázatok, biztosítás a közbeszerzési gyakorlatban Biztosítók és a közbeszerzés A biztosítási szolgáltatás a közbeszerzés

Részletesebben

NEM MEGFELELŐSÉGEK KEZELÉSE 2011.

NEM MEGFELELŐSÉGEK KEZELÉSE 2011. A nem megfelelősségek kezelése 1.2 MU 2011 (A 345/2004. (XII. 22.) Korm. rendelet alapján a műsorelosztó szolgáltatást végzők részére) Dokumentum kontroll Szervezeti egység Funkció Név Aláírás Készítette:

Részletesebben

2. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85.

2. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. 2. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

1. A GSZK Szabályzat Első Fejezet 1. b) pontjában szereplő felsorolás az alábbiak szerint módosul:

1. A GSZK Szabályzat Első Fejezet 1. b) pontjában szereplő felsorolás az alábbiak szerint módosul: I.SZÁMÚ KÖTELEZŐEN ALKALMAZANDÓ ZÁRADÉK A QBE ATLASZ BIZTOSÍTÓ ZRT. GAZDÁLKODÓ SZERVEZETEK KÁRBIZTOSÍTÁS SZABÁLYZATA (GSZK) ALAPJÁN LÉTREJÖVŐ SZERZŐDÉSEKHEZ (MJK: KÖTZÁR 001-2007) Jelen záradék minden

Részletesebben

Bemutatkozás. Ügyvezető igazgató és tulajdonos: Keszthelyi Erik, aki több mint 10 éves biztosítás szakmai tapasztalattal rendelkezik

Bemutatkozás. Ügyvezető igazgató és tulajdonos: Keszthelyi Erik, aki több mint 10 éves biztosítás szakmai tapasztalattal rendelkezik Bemutatkozó anyag Bemutatkozás 100%-ban magyar tulajdonú cégcsoport Ügyvezető igazgató és tulajdonos: Keszthelyi Erik, aki több mint 10 éves biztosítás szakmai tapasztalattal rendelkezik Több mint 20 Mrd

Részletesebben

UL Tanúsítási Kézikönyv - ULKK / MRSZ - Motoros Könnyűrepülő Sport Szövetség

UL Tanúsítási Kézikönyv - ULKK / MRSZ - Motoros Könnyűrepülő Sport Szövetség A.4. Felelősségek az MRSZ - Motoros Könnyű repülő Sport Szövetség MKSSZ Légi alkalmasság Tanúsítás folyamatában: A.4.1. Felelősségek a SES A1 és az UL A2 területek Légi alkalmasság felülvizsgáló folyamatában:

Részletesebben

Részvételi felhívás módosítása. Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/58

Részvételi felhívás módosítása. Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/58 Részvételi felhívás módosítása Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/58 1 Beszerzés tárgya: Teljes mennyiség: (valamennyi részt, meghosszabbítást és opciót beleértve, adott esetben) Ajánlatkérés általános

Részletesebben

24/2016. (VII. 18.) NFM rendelet a vasúti járművek karbantartását, javítását és időszakos vizsgálatát végző műhelyekről

24/2016. (VII. 18.) NFM rendelet a vasúti járművek karbantartását, javítását és időszakos vizsgálatát végző műhelyekről 24/2016. (VII. 18.) NFM rendelet a vasúti járművek karbantartását, javítását és időszakos vizsgálatát végző műhelyekről Molnárné Horilla Marianna MÁV-START Zrt. biztosítási szakelőadó Lehetőség a rendelet

Részletesebben

AIG Hungary AIG Europe S.A. Magyarországi Fióktelepe East-West Business Center 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3. Tel: +(36-1) 801-0801 Fax: +(36-1)

AIG Hungary AIG Europe S.A. Magyarországi Fióktelepe East-West Business Center 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3. Tel: +(36-1) 801-0801 Fax: +(36-1) I. Fejezet ÁLTALÁNOS POLGÁRI JOGI FELELŐSSÉGBIZTOSITÁS A biztosítási esemény 1) Az általános polgári jogi biztosítási szerződés alapján a felelősségbiztosítási esemény olyan véletlen, váratlan (balesetszerű)

Részletesebben

Építés- és szerelésbiztosítás (C.A.R.) különös feltételei. Hatályos: 2014. március 15-étől. Nysz.: 16496

Építés- és szerelésbiztosítás (C.A.R.) különös feltételei. Hatályos: 2014. március 15-étől. Nysz.: 16496 Építés- és szerelésbiztosítás (C.A.R.) különös feltételei Hatályos: 2014. március 15-étől Nysz.: 16496 Tartalomjegyzék Vagyon és felelősségbiztosításokra vonatkozó közös rendelkezések....3 I. Kiegészítő

Részletesebben

GÉPÉSZ plusz Gépek, berendezések összkockázatú vagyonbiztosítása (feltételgyűjtemény) Hatályos: 2014. március 15. Nysz.: 16584

GÉPÉSZ plusz Gépek, berendezések összkockázatú vagyonbiztosítása (feltételgyűjtemény) Hatályos: 2014. március 15. Nysz.: 16584 GÉPÉSZ plusz Gépek, berendezések összkockázatú vagyonbiztosítása (feltételgyűjtemény) Hatályos: 2014. március 15. Nysz.: 16584 Tartalomjegyzék GÉPÉSZ plusz Gépek, berendezések összkockázatú vagyonbiztosítás

Részletesebben

Építés-szerelés biztosítás (CAR) Adatközlő

Építés-szerelés biztosítás (CAR) Adatközlő Építés-szerelés biztosítás (CAR) Adatközlő Építési és szerelési kockázat biztosítása 1. Az építési-szerelési munka (beruházás) megnevezése: (Ha több építési/szerelési megvalósítási szakasz, ill. ütem van,

Részletesebben

Önvezető autók üzemeltetése során felmerülő felelősségi kérdések

Önvezető autók üzemeltetése során felmerülő felelősségi kérdések Önvezető autók üzemeltetése során felmerülő felelősségi kérdések Közlekedési balesetek és a közlekedő ember című szeminárium Budapest, 2017. október 14. 1 Önvezető autók autonóm járművek 11/2017. (IV.12.)

Részletesebben

Magyar Repülőszövetség Siklórepülő szakág ELJÁRÁSI UTASÍTÁS. Oldalszám: 3. Melléklet: - Változat : 2. ME-852 MEGELŐZŐ TEVÉKENYSÉG

Magyar Repülőszövetség Siklórepülő szakág ELJÁRÁSI UTASÍTÁS. Oldalszám: 3. Melléklet: - Változat : 2. ME-852 MEGELŐZŐ TEVÉKENYSÉG Magyar Repülőszövetség Siklórepülő szakág ELJÁRÁSI UTASÍTÁS Oldalszám: 3 Melléklet: - Változat : 2. ME-852 MEGELŐZŐ TEVÉKENYSÉG Hatálybalépés dátuma: 2003. november 1 Készítette: 1 / 6 Kerekes László minőségirányítási

Részletesebben

Fókuszban a belső védelmi terv (BVT) gyakorlat

Fókuszban a belső védelmi terv (BVT) gyakorlat Fókuszban a belső védelmi terv (BVT) gyakorlat A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény értelmében a belső védelmi terv a veszélyes anyagokkal

Részletesebben

Gépüzemszünet Biztosítás Különös Feltételei. Tartalomjegyzék

Gépüzemszünet Biztosítás Különös Feltételei. Tartalomjegyzék Gépüzemszünet Biztosítás Különös Feltételei A biztosításra az általános Vagyonbiztosítások Általános Feltételei rendelkezései, valamint a hatályos magyar jogszabályok alkalmazandók. Tartalomjegyzék 1.

Részletesebben

SZEMÉLYBIZTOSÍTÁS SZOLGÁLTATÁSI IGÉNYBEJELENTŐ LAP

SZEMÉLYBIZTOSÍTÁS SZOLGÁLTATÁSI IGÉNYBEJELENTŐ LAP SZEMÉLYBIZTOSÍTÁS SZOLGÁLTATÁSI IGÉNYBEJELENTŐ LAP Élet-, betegség-, balesetbiztosításhoz, valamint vagyonbiztosításhoz kötött balesetbiztosításhoz. Contact Center: 06 40 405 405 Fax: 06 1 458 4260 www.signal.hu,

Részletesebben

Cím: Cím: Cm: születés ideje: év hó nap, Anyja neve: Cím:

Cím: Cím: Cm: születés ideje: év hó nap, Anyja neve: Cím: SZEMÉLYBIZTOSÍTÁS SZOLGÁLTATÁSI IGÉNYBEJELENTŐ LAP Alkotás Point, 1123 Budapest Alkotás u. 50. (Élet-, betegség-, balesetbiztosításhoz, valamint vagyonbiztosításhoz kötött balesetbiztosításhoz.) www.signal.hu

Részletesebben

Kockázatkezelés és biztosítás

Kockázatkezelés és biztosítás Kockázatkezelés és biztosítás Dr. habil. Farkas Szilveszter PhD egyetemi docens, tanszékvezető Pénzügy Intézeti Tanszék Az előadás témái 1. A vagyonbiztosítások célja 2. A vagyonbiztosítások jellemzői

Részletesebben

Építésbiztosításhoz (CAR), Szerelésbiztosításhoz (EAR) tartozó Felelősségbiztosítás (II. fejezet)

Építésbiztosításhoz (CAR), Szerelésbiztosításhoz (EAR) tartozó Felelősségbiztosítás (II. fejezet) Mérnöki vagyon biztosítások 2018.01.01. www.allianz.hu Építésbiztosításhoz (CAR), Szerelésbiztosításhoz (EAR) tartozó Felelősségbiztosítás (II. fejezet) Különös biztosítási feltételei AHE- A jelen különös

Részletesebben

b) a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetben, üzemzavarban

b) a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetben, üzemzavarban Veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos baleset, üzemzavar Mesics Zoltán tű. alezredes BM OKF Veszélyes Üzemek Főosztály Seveso Szakértői Csoport 2012. II. félévi értekezlete Inárcs, 2012. november 8-9.

Részletesebben

biztosítási termékcsomag

biztosítási termékcsomag Allianz felcím Komplex biztosítási termékcsomag Ügyfél-tájékoztató ALCÍM 1/7 Tisztelt Partnerünk! Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutassuk társaságunkat, valamint a címben jelölt biztosítási termékcsomagot,

Részletesebben

Csoportos Élet- és Balesetbiztosítási Szerződés a Honvédszakszervezet részére

Csoportos Élet- és Balesetbiztosítási Szerződés a Honvédszakszervezet részére Csoportos Élet- és Balesetbiztosítási Szerződés a Honvédszakszervezet részére 1) Általános rendelkezések a) Jelen csoportos élet- és balesetbiztosítási szerződés (továbbiakban: biztosítás) a Honvédszakszervezet

Részletesebben

Különös biztosítási feltételek Szolgáltatás-felelősségbiztosítás

Különös biztosítási feltételek Szolgáltatás-felelősségbiztosítás Különös biztosítási feltételek Szolgáltatás-felelősségbiztosítás 1. Általános rendelkezések 1.1.A biztosítási esemény (káresemény) A jelen különös biztosítási feltételek alkalmazása során biztosítási eseménynek

Részletesebben

A biztosítási adó szabályai 2017.

A biztosítási adó szabályai 2017. A biztosítási adó szabályai 2017. A biztosítási adó a biztosítási szektort terhelő forgalmi típusú különadó, amelynek szabályait a 2012. évi CII. törvény (a továbbiakban: Batv.) tartalmazza. Az adóból

Részletesebben

BE MY EXCLUSIVE ÁRKÁD SZEGED

BE MY EXCLUSIVE ÁRKÁD SZEGED Be My Exclusive Árkád Szeged Válaszd ki a kedvenc ruhádat! nyereményjáték szabályzata BE MY EXCLUSIVE ÁRKÁD SZEGED I.A nyereményjáték részvételi feltételei A nyereményjáték (továbbiakban: Játék) Szervezője

Részletesebben

QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe ATLASZ LÉGIJÁRMŰ HASZNÁLÓK UTASFELELŐSSÉG-BIZTOSÍTÁSÁNAK KÜLÖNÖS FELTÉTELEI

QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe ATLASZ LÉGIJÁRMŰ HASZNÁLÓK UTASFELELŐSSÉG-BIZTOSÍTÁSÁNAK KÜLÖNÖS FELTÉTELEI ATLASZ LÉGIJÁRMŰ HASZNÁLÓK UTASFELELŐSSÉG-BIZTOSÍTÁSÁNAK KÜLÖNÖS FELTÉTELEI (MJK: AVIPLL 001-2008) MJK: AVIPLL 001-2008 Érvényes: 2008. október 1-től 1/5 Légijármű Használók Utasfelelősség-biztosításának

Részletesebben

BEÉPÍTETT TŰZVÉDELMI BERENDEZÉSEK ENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁSA

BEÉPÍTETT TŰZVÉDELMI BERENDEZÉSEK ENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁSA I. KATONAI HATÓSÁGI KONFERENCIA Balatonkenese, 2012. május 8 9. BEÉPÍTETT TŰZVÉDELMI BERENDEZÉSEK ENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁSA Készítette: Fóti Zoltán vezető tanácsos HM Hatósági Hivatal Veszélyes Katonai Objektum

Részletesebben

3., A gépek biztonsági követelményei és megfelelőségének tanúsítása

3., A gépek biztonsági követelményei és megfelelőségének tanúsítása Munkavédelem jogi és eljárási ismeretei II. Ellenőrző kérdések 2012 1., A munkavédelem általános követelményei. - a munkavédelmi szabályok betarthatósága - a követelmények megválthatóságának elve - a megfelelőség

Részletesebben

Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. november 27-én tartandó ülésére. Girus András

Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. november 27-én tartandó ülésére. Girus András ELŐTERJESZTÉS Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. november 27-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Önkormányzati bérlakásokra kötendő biztosításról Melléklet: A napirend

Részletesebben

Biztosf't6. Ózd Város Önkormányzata (3600 Ózd, Városház tér1. Adószám: 15350088-2-05,

Biztosf't6. Ózd Város Önkormányzata (3600 Ózd, Városház tér1. Adószám: 15350088-2-05, .J- 7,Av Groupama Biztosf't6 VAGYON ES FELELOSSEGBIZTOSITASI SZERZODES amely létrejött egyrészről Ózd Város Önkormányzata (3600 Ózd, Városház tér1. Adószám: 15350088-2-05, Bankszámlaszám: ), mint szerződö/biztosítot!

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ Ózd Város Önkormányzatának 2012. évi egységes vagyonbiztosításáról

TÁJÉKOZTATÓ Ózd Város Önkormányzatának 2012. évi egységes vagyonbiztosításáról TÁJÉKOZTATÓ Ózd Város Önkormányzatának 2012. évi egységes vagyonbiztosításáról Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke Készítette: Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály Ó z d,

Részletesebben

Közúti Közlekedési Szolgáltatói Felelősségbiztosítás Feltételei (UNIÓ)

Közúti Közlekedési Szolgáltatói Felelősségbiztosítás Feltételei (UNIÓ) Közúti Közlekedési Szolgáltatói Felelősségbiztosítás Feltételei (UNIÓ) 1. A biztosítási esemény 1.1. A Biztosító a jelen feltételek szerint vállalja, hogy a fuvarozó vállalkozás megfelelő pénzügyi helyzetének

Részletesebben

AEGON CSOPORTOS BIZTOSÍTÁSOK FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELRE

AEGON CSOPORTOS BIZTOSÍTÁSOK FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELRE AEGON CSOPORTOS BIZTOSÍTÁSOK FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELRE 2013 AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. Csoportos Biztosítások 1091 Budapest, Üllői út 1. 1. oldal Aegon csoportos biztosítási díjkalkuláció

Részletesebben

AF-Vagyon - és felelősségbiztosítás Józsefvárosi Önkormányzat és intézményei részére

AF-Vagyon - és felelősségbiztosítás Józsefvárosi Önkormányzat és intézményei részére AF-Vagyon - és felelősségbiztosítás Józsefvárosi Önkormányzat és intézményei részére Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/26 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa: Ajánlati felhívás/eu/2011.08.19.

Részletesebben

Allianz Vállalkozás Védelem

Allianz Vállalkozás Védelem Allianz Vállalkozás Védelem Ügyfél-tájékoztató 1/9 Tartalom A biztosítás tárgya és a biztosítási esemény... 4 A biztosítási időszak és annak tartama... 4 A biztosító kockázatviselésének kezdete... 4 Biztosítási

Részletesebben

Biztosítások cégre szabva. Biztosítási audit. a Biztosítási audit FoLYaMata. Miért van szükség Biztosítási átvilágításra?

Biztosítások cégre szabva. Biztosítási audit. a Biztosítási audit FoLYaMata. Miért van szükség Biztosítási átvilágításra? Biztosítások cégre szabva Cégünk korszerű és gazdaságos megoldások bemutatásával és létrehozásával segíti elő a vállalatok pénzügyi tervezését, legyen szó a cég működéséhez szükséges bármely biztosításról,

Részletesebben

Felhőtlen Nyár Csomag Biztosítási Feltételek. Hatályos: június 15-től szeptember 30-ig

Felhőtlen Nyár Csomag Biztosítási Feltételek. Hatályos: június 15-től szeptember 30-ig Felhőtlen Nyár Csomag Biztosítási Feltételek Hatályos: 2016. június 15-től 2016. szeptember 0-ig Társaságunk az IVASS (a pénzügyi szervezetek olaszországi felügyeleti hatósága, amely társaságunk felett

Részletesebben

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2010. (VII. 16.) önkormányzati rendelete

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2010. (VII. 16.) önkormányzati rendelete Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2010. (VII. 16.) önkormányzati rendelete a rendkívüli események okozta károk enyhítésére szolgáló vissza nem térítendő támogatásról és segélyről * (Egységes

Részletesebben

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT 1. kiadás 1. módosítás 1. oldal DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa a 30-2010/2011. (2011.06.07.) sz. határozatával 2011.06.07-én jóváhagyta, hatályos 2011.06.08-tól. módosítások: - A

Részletesebben

JÓTÁLLÁSI JEGY Vállalkozás neve és címe: 2. Termék megnevezése: 3. Termék típusa: 4. Termék gyártási száma (ha van): 5. Gyártó neve és címe (h

JÓTÁLLÁSI JEGY Vállalkozás neve és címe: 2. Termék megnevezése: 3. Termék típusa: 4. Termék gyártási száma (ha van): 5. Gyártó neve és címe (h JÓTÁLLÁSI JEGY 2014 1. Vállalkozás neve és címe: 2. Termék megnevezése: 3. Termék típusa: 4. Termék gyártási száma (ha van): 5. Gyártó neve és címe (ha nem azonos a Vállalkozóval): 6. Vásárlás (termék

Részletesebben

Gépjármű távfelügyeleti szolgáltatási szerződés

Gépjármű távfelügyeleti szolgáltatási szerződés Az (Székhely H-2251 Tápiószecső, Deák Ferenc utca 32. Adószám: 11680235-2-13, bankszámla szám: Unicredit bank 10918001-00000107-91020006, bejegyezte: Fővárosi bíróság mint Cégbíróság: Cg.: 13-09-133542)

Részletesebben

A Plazmaszolgálat Korlátolt Felelősségű Társaság Nyerj mozijegyet alkalmassági vizsgálatoddal a fehérvári Plazma Ponton nyereményjáték szabályzata

A Plazmaszolgálat Korlátolt Felelősségű Társaság Nyerj mozijegyet alkalmassági vizsgálatoddal a fehérvári Plazma Ponton nyereményjáték szabályzata A Plazmaszolgálat Korlátolt Felelősségű Társaság Nyerj mozijegyet alkalmassági vizsgálatoddal a fehérvári Plazma Ponton nyereményjáték szabályzata I. A nyereményjáték részvételi feltételei A nyereményjáték

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A FINANSZÍROZOTT GÉPJÁRMŰ BEÉPÍTETT CASCO BIZTOSÍTÁSRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A FINANSZÍROZOTT GÉPJÁRMŰ BEÉPÍTETT CASCO BIZTOSÍTÁSRÓL TÁJÉKOZTATÓ A FINANSZÍROZOTT GÉPJÁRMŰ BEÉPÍTETT CASCO BIZTOSÍTÁSRÓL Jelen tájékoztató a finanszírozott gépjármű beépített casco biztosításának főbb ismérveinek bemutatása érdekében készült. Felhívjuk szíves

Részletesebben

Balog János Tamás r. alezredes a Rendőrség munkavédelmi főfelügyelője közegészségügyi-járványügyi főfelügyelő-helyettes

Balog János Tamás r. alezredes a Rendőrség munkavédelmi főfelügyelője közegészségügyi-járványügyi főfelügyelő-helyettes A közfoglalkoztatottak körében előforduló balesetek, foglalkozási megbetegedések bejelentése, kivizsgálása és minősítése" ORFK Humánigazgatási Szolgálat Egészségügyi Szakirányító és Hatósági Főosztály

Részletesebben

A biztosítási adó szabályai 2016.

A biztosítási adó szabályai 2016. A biztosítási adó szabályai 2016. 2013. január 1-jei hatállyal került bevezetésre a biztosítási szektort terhelő különadó, a biztosítási adó, amelynek megfizetése mentesíti a biztosítókat a pénzügyi szervezetek

Részletesebben

Hozzájárulunk vállalkozása sikereihez!

Hozzájárulunk vállalkozása sikereihez! Hozzájárulunk vállalkozása sikereihez! Egy üzemet, vállalkozást felépíteni, eredményesen működtetni és folyamatosan fejleszteni, bővíteni, a változó piaci körülményeknek megfelelni, igen nagy felelősséggel

Részletesebben

1. Részletes ajánlatkérési leírás. vagyonbiztosításhoz. Szerződő: Bátaszék Város Önkormányzata Bátaszék, Szabadság u 4.

1. Részletes ajánlatkérési leírás. vagyonbiztosításhoz. Szerződő: Bátaszék Város Önkormányzata Bátaszék, Szabadság u 4. 1. Részletes ajánlatkérési leírás vagyonbiztosításhoz Szerződő: Bátaszék Város Önkormányzata 7140 Bátaszék, Szabadság u 4 Biztosítottak: és a telephelyi részletező szerinti ingatlanok Kockázatviselés helyei:

Részletesebben

KARBANTARTÁSI SZERZŐDÉS

KARBANTARTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről KARBANTARTÁSI SZERZŐDÉS Cégnév/Név: [..] Székhely: [..] Adószám: [..] képviseli: [..] mint megrendelő, (a továbbiakban: "Megrendelő") másrészről: KZiTERRA Kft. Székhely: 2051

Részletesebben

ÉPÍTÉS- ÉS SZERELÉS- BIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ

ÉPÍTÉS- ÉS SZERELÉS- BIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ GB517 JELŰ ÉPÍTÉS- ÉS SZERELÉS- BIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Az OTP Csoport partnere GB517 JELŰ ÉPÍTÉS- ÉS SZERELÉSBIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ

Részletesebben

GARANCIANYILATKOZAT A WWW.PLANTEXPRO.DUPONT.COM OLDALON

GARANCIANYILATKOZAT A WWW.PLANTEXPRO.DUPONT.COM OLDALON GARANCIANYILATKOZAT A WWW.PLANTEXPRO.DUPONT.COM OLDALON A DuPont de ours (Luxembourg) S.à r.l. (a továbbiakban: DuPont ) ezennel korlátozott jótállást biztosít a DuPont Plantex termékekre (a következő

Részletesebben

Különös biztosítási feltételek Szakmai felelősségbiztosítás Építészeti-műszaki tervezésre, Tervezői művezetésre Tervellenőri tevékenységre,

Különös biztosítási feltételek Szakmai felelősségbiztosítás Építészeti-műszaki tervezésre, Tervezői művezetésre Tervellenőri tevékenységre, Különös biztosítási feltételek Szakmai felelősségbiztosítás Építészeti-műszaki tervezésre, Tervezői művezetésre Tervellenőri tevékenységre, AHE-11836/3 1. Általános rendelkezések 1.1. A biztosítási esemény

Részletesebben

6/2010. (I. 21.) Korm. rendelet

6/2010. (I. 21.) Korm. rendelet Online - 6/2010. (I. 21.) Korm. rendelet - a vasúti társaságok nem vasúti balesetből eredő károk fedezésére szolgáló kötelező 1. oldal kárfedezeti 6/2010. (I. 21.) Korm. rendelet a vasúti társaságok nem

Részletesebben

PTE ÁJK Pályázati Szabályzata

PTE ÁJK Pályázati Szabályzata PTE ÁJK Pályázati Szabályzata 1. A PTE ÁJK Pályázati Szabályzatának (továbbiakban: Szabályzat) célja összhangban a PTE pályázati rendjéről szóló 4/2007.sz. Rektori Utasítással a PTE ÁJK pályázati aktivitásának

Részletesebben

genertel e-l@kás Felhőtlen Nyár szolgáltatás különös feltételei

genertel e-l@kás Felhőtlen Nyár szolgáltatás különös feltételei genertel e-l@kás Felhőtlen Nyár szolgáltatás különös feltételei A Társaságunk az IVASS (a pénzügyi szervezetek olaszországi felügyeleti hatósága, amely társaságunk felett tulajdonosunkon keresztül gyakorol

Részletesebben

2. oldal kötelezet a) vezeti, és naprakészen tartja a mentesített gépjárművek jegyzékét, b) a kárrendező szervezet és a kár megtérítésére kötelezett s

2. oldal kötelezet a) vezeti, és naprakészen tartja a mentesített gépjárművek jegyzékét, b) a kárrendező szervezet és a kár megtérítésére kötelezett s 1. oldal kötelezet 17/2011. (XII. 23.) HM rendelet a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kötelezettség alól mentes gépjárművek körének és nyilvántartásának szabályairól, az e gépjárművek által okozott

Részletesebben

A BENYÚJTANDÓ IGAZOLÁSOK, NYILATKOZATOK JEGYZÉKE

A BENYÚJTANDÓ IGAZOLÁSOK, NYILATKOZATOK JEGYZÉKE A BENYÚJTANDÓ IGAZOLÁSOK, NYILATKOZATOK JEGYZÉKE Megnevezés Tartalomjegyzék Felolvasólap (1. számú melléklet) TARTALOMJEGYZÉK (az ajánlathoz) Oldalszám az ajánlatban Nyilatkozat a szerződéses feltételekre

Részletesebben