A LXXII. Egészségbiztosítási Alap fejezet évi költségvetése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A LXXII. Egészségbiztosítási Alap fejezet évi költségvetése"

Átírás

1 A LXXII. Egészségbiztosítási Alap fejezet évi költségvetése Budapest, szeptember hó

2 - 2 - Az Egészségbiztosítási Alap évi költségvetésének előirányzott bevételi főösszege ,0 millió forint, kiadási főösszege ,3 millió forint, a költségvetés egyenlege ,3 millió forint. A hiány rendezéséről a évi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényben kell rendelkezni. A költségvetési tervezés 1,4 százalékos bér és keresettömeg-növekedést, 4,1 százalékos fogyasztói árnövekedést, 2,5 százalékos bruttó átlagkereset növekedést előrevetítő makrogazdasági paraméterek alapján történt. Bevételek Az egészségbiztosítási ellátások fedezetéül szolgáló bevételek előirányzata ,9 millió forint, mely az alábbi tételeket tartalmazza: 1. Cím: Egészségbiztosítási ellátások fedezetéül szolgáló bevételek 1. Alcím: Munkáltatói egészségbiztosítási járulék 2. Alcím: Biztosítotti egészségbiztosítási járulék A figyelembe vett makrogazdasági paraméterek és jogszabályi változások alapján a évi munkáltatói egészségbiztosítási, valamint biztosítotti egészségbiztosítási járulékbevétel együttes tervezett összege millió forint, amely az összes bevétel 43,4 százalékát teszi ki. A évben érvényes egészségbiztosítási járulékmértékek a következőképpen változnak az előző évihez képest. A foglalkoztató és a biztosított egyéni vállalkozó által fizetendő egészségbiztosítási járulék mértéke jövedelemhatártól függetlenül 5 százalékról 2 százalékra csökken, mely a társadalombiztosítási kockázatok szerint 1,5 százalék természetbeni egészségbiztosítási járulékra és 0,5 százalék pénzbeli egészségbiztosítási járulékra oszlik meg. A biztosítottak által fizetendő biztosítotti egészségbiztosítási járulék mértéke továbbra is 6 százalék, amelyből 4 százalék természetbeni, 2 százalék pénzbeli egészségbiztosítási járulék. A évhez hasonlóan a fizetés alapját képező jövedelmeknek nincs felső korlátja. 3. Alcím: Egyéb járulékok és hozzájárulások Az egyéb járulékok és hozzájárulások évi együttes összege ,5 millió forint. Ezen előirányzaton belül meghatározó tétel a munkáltatói táppénz hozzájárulás ,0 millió forintos előirányzata. A közteherjegy után fizetett járulék előirányzata 800,0 millió forint.

3 - 3 - A megállapodás alapján fizetők járulékbevételének előirányzata 120,0 millió forint, a Munkaerőpiaci Alap általi megtérítések (Start Kártya utáni kiegészítés és egyéb megtérítések) 2 000,0 millió forint. A megállapodás alapján fizetők esetében a szabályozás változott július 1-jétől. Nagykorú személy esetén a fizetendő járulék havi mértéke a korábbi minimálbér 100 százaléka helyett annak 50 százaléka. Az egészségügyi szolgáltatási járulék tervezett összege ,5 millió forint évben a nem biztosítottak (pl. a nagykorú eltartottak) és a kiegészítő tevékenységet folytató (nyugdíjas) vállalkozók által fizetendő egészségügyi szolgáltatási járulék összege forint/fő/hó. 4. Alcím: Egészségügyi hozzájárulás Az egészségügyi hozzájárulás (tételes és százalékos) együttes összege évben ,0 millió forint, mely az összes bevétel 3,6 százalékát teszi ki. A tételes egészségügyi hozzájárulás előirányzata 6 900,0 millió forint. A tételes egészségügyi hozzájárulás január 1-jétől megszűnik. A tervezés a januárban teljesítendő (egy havi) befizetés összegét vette figyelembe. A százalékos egészségügyi hozzájárulás évi előirányzata ,0 millió forint. Január 1-jétől a százalékos egészségügyi hozzájárulás szabályozása is változik, a 11 százalékos mértékű hozzájárulás 27 százalékra emelkedik. 5. Alcím: Késedelmi pótlék, bírság A késedelmi pótlék és bírság évi előirányzata 4 000,0 millió forint. 6. Alcím: Központi költségvetési hozzájárulások A központi költségvetési hozzájárulások alcím évre tervezett együttes összege ,0 millió forint, a bevételek 45,6 százaléka. A bevétel döntő része az ún. nemzeti kockázatközösségből származik, amelynek keretében a központi költségvetés a járulékfizetésre képtelen, vagy arra nem kötelezett személyek után járulék címén pénzeszközt ad át az Egészségbiztosítási Alap számára ( ,0 millió forint). A központi költségvetés által az ún. nemzeti kockázatközösség keretében fizetett járulék havi összege forint/fő. Az alcím tartalmazza még a terhesség-megszakítással kapcsolatos költségvetési térítés 1 600,0 millió forintos összegét, valamint az egészségügyi feladatok ellátásával kapcsolatos 3 900,0 millió forint összegű központi költségvetési hozzájárulást.

4 Alcím: Egészségbiztosítási tevékenységgel kapcsolatos egyéb bevételek évben az egészségbiztosítási tevékenységgel kapcsolatos egyéb bevételek alcím előirányzatainak együttes összege ,4 millió forint. Az alcímen belül található a terhesség-megszakítás egyéni térítési díja 685,0 millió forint összeggel, a baleseti és egyéb kártérítési megtérítések 4 879,4 millió forintos előirányzata, a kifizetések visszatérülése és egyéb bevételek 1 500,0 millió forintos előirányzata, illetve az egészségügyi szolgáltatók visszafizetésének együttesen számított előirányzata 320,0 millió forint. Az alcím tartalmazza továbbá: a szerződés szerinti gyógyszergyártói és forgalmazói befizetéseket (8 000,0 millió forint), a folyamatos gyógyszerellátást biztosító gyógyszergyártói és forgalmazói befizetéseket és egyéb gyógyszerforgalmazással kapcsolatos bevételeket (30 500,0 millió forint), amelyek a gyógyszer-gazdaságossági törvényben meghatározott befizetések. Ezeken túl a nemzetközi egyezményből eredő ellátások megtérítése jogcímcsoport együttes összege 480,0 millió forint, amely tartalmazza az EU és nem EU tagállamokkal kapcsolatos elszámolásokból keletkező bevételeket. Az EU tagállamokkal kapcsolatos elszámolásokat az Európai Tanács 1408/71/EGK és 574/72/EGK sz. rendeletei szabályozzák. Magában foglalja az EGT tagállamokból érkező biztosítottak Magyarországon E formanyomtatvány átadása mellett történő ellátása nyomán felmerülő költségtérítések összegét, melyet számlázás alapján térítenek az OEP részére a külföldi biztosítók. A évi előirányzat 450,0 millió forint évben várhatóan hatályba lép két (az EGT elszámolásokhoz hasonló) formanyomtatványon alapuló elszámolásos kétoldalú egyezmény (Szerbia, Macedónia). Ezt feltételezve a nem EU tagállamokkal kapcsolatos elszámolások költségvetési soron a külföldi biztosítottak formanyomtatvány alapján történő magyarországi ellátása nyomán felmerülő költségtérítések összege nő, melyet számlázás alapján térítenek meg az összekötő biztosítók. A évi előirányzat 30,0 millió forint.

5 - 5 - Kiadások Az Egészségbiztosítási Alap évi kiadási főösszege ,3 millió forint, mely az alábbi tételeket tartalmazza: 2. Alcím: Egészségbiztosítás pénzbeli ellátásai Az Egészségbiztosítási Alap évi pénzbeli ellátásai összesen ,7 millió forintot tesznek ki, amely a kiadási főösszeg 16,9 százaléka. Terhességi-gyermekágyi segély A terhességi-gyermekágyi segély évi előirányzata ,0 millió forint. A évi tervezett összeg a segélyezés alapjául szolgáló átlagkeresetek növekedésének figyelembe vételével került kialakításra. Táppénz A évre tervezett előirányzat ,1 millió forint. Az előirányzat a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló évi LXXXIII. törvény augusztus 1-jétől hatályos módosításainak hatásán túl a évi bruttó kereset növekedést is figyelembe vette. A jogcím-csoporton belül az egyes jogcímek az alábbiak szerint alakulnak: Táppénz: ,3 millió forint Gyermekápolási táppénz: 4 209,5 millió forint Baleseti táppénz: 6 581,3 millió forint Betegséggel kapcsolatos segélyek A betegségekkel kapcsolatos segélyek évi együttes kiadása 1 350,0 millió forint. Az előirányzat tartalmazza a külföldi gyógykezelés és az egyszeri segély keret összegét is. A külföldi (engedélyezett) gyógykezelés költségei magukban foglalják az EU tagállamaiba, valamint a harmadik államokba irányuló betegforgalmat egyaránt. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár azokat a betegeket, akik az EU valamely tagállamába engedélyezett gyógykezelésre mennek, az E 112-es formanyomtatvánnyal látja el. A külföldi gyógykezelések engedélyezése a 227/2003. (XII. 13.) Korm. rendelet szabályai szerint történik. A évi előirányzat 900,0 millió forint.

6 - 6 - A évre tervezett egyszeri segély összege a korábbi évekhez hasonlóan 450,0 millió forint. Kártérítési járadék A kártérítési járadék évi előirányzata 1 041,4 millió forint, amelynek tervezésénél a nyugdíjemelés és létszámcsökkenés került figyelembevételre. Baleseti járadék A baleseti járadék előirányzata 8 170,2 millió forint. A tervezés a nyugdíj emelésével és a létszám kismértékű csökkenésével számolt. Gyermekgondozási díj A gyermekgondozási díj előirányzata ,0 millió forint. A GYED kiadásra gyakorolt hatások között legfontosabb a bruttó kereset növekedés, valamint a jogszabály változás hatása. 3. Alcím: Természetbeni ellátások Az Egészségbiztosítási Alap évi természetbeni ellátásainak kiadásai összesen ,2 millió forintot tesznek ki, amely a kiadási főösszeg 79,8 százaléka. Gyógyító-megelőző ellátás A gyógyító-megelőző ellátások évi finanszírozására tervezett keretösszeg ,1 millió forint, mely a rendkívüli ellátási igények finanszírozására szolgáló millió forintot is tartalmazza céltartalékként. A évi előirányzatok tervezésének bázisai a évi módosított előirányzatok, melyek tartalmazzák a Működési költségelőlegre átcsoportosított millió forintot is. 1. Szerkezeti változás ( ,3 millió forint) Forráscsökkentés/forrásnövelés A Felülvizsgáló orvosok díjazása 2009-től 2010-ben nem a gyógyítómegelőző ellátások terhére történik, ennek összege: - 45 millió forint. Az Avastin emlő indikáció gyógyszer finanszírozása jövőre a gyógyszer egyedi méltányosság kasszája helyett a speciális finanszírozású

7 - 7 - fekvőbeteg szakellátás terhére történik. Forrásátcsoportosítás: 400 millió forint. A Működési költségelőlegre zárolásként átcsoportosított millió forintból 8 171,7 millió forint került visszarendezésre a forráselvonással érintett eredeti kasszákra. Jogcímcsoporton belüli átcsoportosítás A kritikus gazdálkodási helyzetbe került egészségügyi szolgáltatók anyagi megsegítése céljából a Speciális finanszírozású fekvőbeteg szakellátás terhére 500 millió forint átcsoportosítás vált szükségessé a Működési költségelőleg javára. Egyes gyógyszerek (Xigris: 65 millió forint, Alimta mesothelioma indikáció: 260 millió forint, Avastin vastagbél indikáció: millió forint) finanszírozása jövőre az aktív fekvőbeteg szakellátás helyett a speciális finanszírozású fekvőbeteg szakellátás terhére történik. Forrásátcsoportosítás: millió forint. A gondozóintézeti gondozásban a fix összegű díjazás 50 százalékra történő csökkentésével növelni kellett a teljesítménydíjazás mértékét, amelynek forrását, 2 327,6 millió forintot a járóbeteg szakellátás kasszájába át kellett csoportosítani. 2. Járulékcsökkenés és a tételes egészségügyi hozzájárulás megszűnése (együttesen: ,7 millió forint) A munkáltató által fizetendő járulékmérték 32 százalékról 27 százalékra csökkenése 2010-ben jövedelemtől függetlenül éves szinten ,7 millió forint kiadáscsökkenést jelent. A tételes egészségügyi hozzájárulás megszűnéséből eredő forráscsökkenés összegének számítási alapja az ellátásonként meghatározott egészségügyi dolgozói létszám. (Az EHO mértéke személyenként forint/hó, így a kiadáscsökkenés 3 513,0 millió forint.) 3. ÁFA emelés hatása ( ,5 millió forint) Az 5 százalékos ÁFA emelés éves hatása együttesen ,5 millió forint. 4. Fejlesztés ( ,0 millió forint) A háziorvosi ellátásban a részleges teljesítményarányos díjazás bevezetése millió forint többletforrás bevonását teszi szükségessé. Az ennek alapját

8 - 8 - meghatározó indikátor (minőségbiztosítási) rendszer július 1-jétől már működik. 5. Gyógyító-megelőző ellátás céltartalék A rendkívüli ellátási igények finanszírozására rendelkezésre álló összeg 3 000,0 millió forint. Az előirányzat a Kormány hatáskörében csoportosítható át az Összevont szakellátás jogcímre. Gyógyfürdő és egyéb gyógyászati ellátás támogatása A Gyógyfürdő és egyéb gyógyászati ellátás támogatásának évi előirányzata 3 800,0 millió forint, amelynek tervezésénél kiadáscsökkentő intézkedés hatása került figyelembevételre. Anyatej-ellátás Az anyatej-ellátás évi tervezett előirányzata 200,0 millió forint, a tervezés a évi várható teljesülést vette alapul. Gyógyszertámogatás A gyógyszertámogatás jogcím-csoport jogcímei előirányzatának együttes összege ,4 millió forint. Ezen belül az egyes jogcímek előirányzatai a következők szerint alakulnak: Gyógyszertámogatás kiadásai: Speciális beszerzésű gyógyszerkiadás: Gyógyszertámogatás céltartalék: Méltányossági gyógyszertámogatási kiadás: ,0 millió forint 9 834,4 millió forint ,0 millió forint 5 000,0 millió forint A Gyógyszertámogatás kiadásai előirányzata ,0 millió forint, amelynek kialakításánál a gyógyszertámogatást érintő évi intézkedések, a generikus program évben is várt megtakarító hatása, a kiadásokat csökkentő intézkedések hatása, valamint az előző évi várható kiadás került figyelembevételre. A speciális beszerzésű gyógyszerkiadás soron jelenleg 1 indikáció, a veleszületett vérzékenység kezelése található, ennek évi előirányzata 9 834,4 millió forint. A tervezés a vérkészítmények alapanyagárának világpiaci mozgása, a jelentős keresletnövekedés és egyidejű kínálatszűkülésből adódó növekvő faktorszükséglettel, valamint az inflációval számol. A gyógyszertámogatás céltartalék évi előirányzata megegyezik a Folyamatos gyógyszerellátást biztosító gyógyszergyártói és forgalmazói

9 - 9 - befizetésekre és egyéb gyógyszerforgalmazással kapcsolatos bevételekre előirányzott összeggel, vagyis millió forint. A méltányossági gyógyszertámogatási kiadás évi millió forintos összeget az inflációs várakozásokon felül a jelentős kiadásokat eredményező biológiai terápia készítmények patikai finanszírozásba kerülése határozta meg. Gyógyászati segédeszköz támogatás A gyógyászati segédeszközök támogatásának évi tervezett előirányzata a kiadás-megtakarító intézkedések hatásának figyelembevételével ,3 millió forint, amelynek jogcímenkénti bontása az alábbiak szerint alakul. A kötszertámogatás előirányzata a augusztusban életbe lépett jogszabályváltozások kiadáscsökkentő hatásának figyelembevételével 5 657,4 millió forint összegben került tervezésre. A gyógyászati segédeszköz-kölcsönzés támogatása jogcím évi előirányzata 612,9 millió forint. Az egyéb gyógyászati segédeszközök támogatásának előirányzata évre ,0 millió forint, amely összeg tükrözi a jogszabályváltozások kiadáscsökkentő hatását. Utazási költségtérítés Az utazási költségtérítés évi előirányzata millió forint. Az előirányzat kialakításánál meghatározó tényező az autóbusz-, illetve vasúti díjszabásban várható áremelkedés. Nemzetközi egyezményekből eredő és külföldön történő ellátások kiadásai A évi előirányzat összesen 4 864,4 millió forint, amelynek bontása az alábbiak szerint alakul: Az EU tagállamokkal kapcsolatos elszámolásokra 4 014,4 millió forint, a nem EU tagállamokkal kapcsolatos elszámolásokra 350,0 millió forint, a külföldi sürgősségi gyógykezelésekre 500,0 millió forint került tervezésre. Az EU tagállamokkal kapcsolatos elszámolásokat az Európai Tanács 1408/71/EGK és 574/72/EGK sz. rendeletei szabályozzák. Az előirányzat két tételből tevődik össze. Egyrészt magában foglalja a Magyarországon E jelű

10 formanyomtatvány (beleértve az Európai Egészségbiztosítási Kártyát is) alapján ellátott EGT tagállamból érkezett biztosítottak magyarországi egészségügyi szolgáltatónál történő ellátása után kifizetett finanszírozási díjak, valamint a gyógyszer, gyógyászati segédeszköz, gyógyfürdő támogatási díjak összegét. Másrészt a magyar biztosítottak EGT tagállamokban E jelű formanyomtatvány átadása mellett történő ellátása nyomán felmerülő költségtérítések összegét, melyet az OEP számlázás alapján térít a külföldi biztosítók részére. Nem EU tagállamokkal kapcsolatos elszámolások előirányzata szintén több tételből tevődik össze. Egyrészt magában foglalja azon országok polgárainak ellátását, amelyekkel hazánknak kölcsönös ellátáson alapuló egészségügyi tárgyú egyezménye van továbbra is. Ezen külföldi biztosítottak magyarországi egészségügyi szolgáltatónál történő sürgősségi ellátása után felmerülő finanszírozási díjak kifizetése erről a költségvetési sorról történik. Másrészt az EGT elszámolásokhoz hasonló formanyomtatványon alapuló elszámolásos kétoldalú egyezmények (jelenleg Horvátországgal van hatályos egyezmény) alapján történik térítés a külföldi biztosítóknak, valamint a finanszírozási és támogatási díjak kifizetése a hazai egészségügyi szolgáltatóknak. A külföldi sürgősségi gyógykezelés költségei térítésének gyakorlata a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló évi LXXXIII. törvény (továbbiakban: Ebtv.) 27. alapján lényegében május 1. után is változatlan maradt. A harmadik állam területén tartózkodó magyar biztosított által külföldön igénybevett sürgősségi ellátások költségét az egészségbiztosítás az igénybevétel idején érvényes belföldi költség mértékének megfelelő összegben téríti meg. Ez az összeg lényegesen kevesebb, mint a külföldön igénybevett ellátás tényleges költsége. Azonban valamennyi olyan EGT tagállamban nyújtott ellátás is idetartozik, amelyet a magyar állampolgárok megfelelő formanyomtatvány hiányában térítési kötelezettség mellett vettek igénybe. A közösségi rendelet alapján azonban ez utóbbi esetben nem a magyar belföldi költség mértékét, hanem azt az összeget kell visszatéríteni, amelyet a kisegítő teherviselő fordított volna az ellátásra akkor, ha azt a megfelelő formanyomtatvánnyal vették volna igénybe. Az esetek többségében ez jóval magasabb összeget tesz ki, mint a belföldi költségmérték. 4. Alcím: Egészségbiztosítás egyéb kiadásai évre az egyéb kiadások együttes előirányzata ,8 millió forint. A legjelentősebb tétel a GYED-ben részesülők utáni nyugdíjbiztosítási járulék címén a Ny. Alapnak átadott pénzeszköz ,0 millió forintos előirányzata. Ezen túlmenően a jogcímcsoportba tartozik még a kifizetőhelyeket megillető költségtérítés (1 330,5 millió forint), a postaköltség (1 537,6 millió forint), az egyéb ellátási kiadás (545,7 millió forint), az orvosspecifikus vények

11 (300,0 millió forint), a gyógyszergyártók ellentételezését szolgáló kiadás (100,0 millió forint). Az egyéb ellátási kiadások jogcím tartalmazza az Egészségbiztosítási Felügyelet részére fizetendő felügyeleti díjat (224,7 millió forint). 3. Cím: Vagyongazdálkodás Az ellátások fedezetére szolgáló vagyongazdálkodásból származó bevétel címen a évi előirányzat 44,0 millió forint. Ebből 6,0 millió forint bevétel várható a járuléktartozás fejében átvett vagyon értékesítéséből, kezeléséből, 38,0 millió forint pedig a jogutódlással szerzett bérlakások és helyiségek bérlők részére történő vételre felajánlásból, illetve a törlesztő-részletek befizetéséből. Az ellátások fedezetére szolgáló vagyongazdálkodási kiadások tervezett összege évre 5,0 millió forint. 5. Cím: Egészségbiztosítási költségvetési szervek és központi kezelésű előirányzatok költségvetése A évi eredeti kiadási előirányzat ,4 millió forint, amely a évi működési költségvetés bázisaként szolgál. A működési költségvetés főbb előirányzatai a következők: adatok millió forintban Megnevezés évi eredeti előirányzat évi előirányzat Kiadás , ,6 Bevétel 936,1 936,1 Támogatás , ,5 Engedélyezett létszám (fő)

12 Alcím: Központi hivatali szerv adatok millió forintban Személyi juttatások ,0 Munkaadókat terhelő járulékok 2 896,6 Dologi kiadások 3 364,4 Támogatás értékű működési kiadás 220,0 Működési célú pénzeszköz átadás 5,0 Kölcsönök 0,0 Intézményi beruházás 504,3 Kiadások összesen ,3 Bevétel 412,4 Támogatás ,9 Számított létszám (fő) Az alcím az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, mint központi hivatali szerv előirányzatai mellett az igazgatási szervek gazdálkodási jogkörébe nem tartozó jórészt személyi juttatási, munkaadókat terhelő járulék, illetve létszám előirányzatokat is tartalmazza. Kiadás A bázis előirányzatot csökkenti a évi 106,8 millió forintos előirányzatzárolás bázisba építése, a január 1-jétől már jövedelmi korlát nélkül érvényesülő 5 százalékos munkáltatói járulék csökkenésének és a tételes egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség megszűnésének fedezete, valamint egyéb, elsősorban az informatikai fejlesztéseket érintő szerkezeti változások. Kiemelt feladatként jelentkezik az OEP működésének informatikai támogatása, az informatikai rendszerek üzemeltetése mellett a jogszabályi változások átvezetése és az egyéb kötelező support tevékenységek elvégzése. Az informatikai célú előirányzatok alapvetően az üzemeltetési, működtetési feladatok kiadásainak fedezetét tartalmazzák. Így különösen az informatikai biztonsági, védelmi megoldások jövő évre ütemezett kiadásaira, a jogviszony nyilvántartás alapját képező TAJ/BSZJ rendszer üzemeltetésére, az akkreditált iktató- és iratkezelő rendszerek kialakítására, valamint egyéb licencek fedezetére szolgálnak forrásként. Fentieken túl kiemelt feladat az ún. Epénz projekt,

13 melynek célja a teljes egészségügyi szolgáltatói kört felölelő integrált on-line jelentési és elszámolási rendszer működtetése. Az OEP engedélyezett létszáma a évivel megegyezően 2010-ben is fő. Bevétel A saját bevételi előirányzat évi összege 412,4 millió forint. A legjelentősebb bevétel a törzskönyvezett gyógyszerek és a különleges táplálkozási igényt kielégítő tápszerek társadalombiztosítási támogatásba való befogadásának szempontjairól és a befogadás vagy a támogatás megváltoztatásáról szóló 32/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet szerint az OEP részére a gyógyszer befogadási eljárásért fizetendő igazgatási szolgáltatási díjakból adódik. Fentieken túl bevételi forrást jelentenek a működési bevételek (alkalmazottak térítése, oktatási és egyéb bevételek), továbbá a korábban folyósított munkáltatói lakáskölcsönök visszatérülései. 2. Alcím: Igazgatási szervek Megnevezés adatok millió forintban Igazgatási szervek Személyi juttatások 196,2 Munkaadókat terhelő járulékok 26,5 Dologi kiadások 2 351,6 Kiadások összesen 2 574,3 Bevétel 523,7 Támogatás 2050,6 Kiadás Az Igazgatási szervek alcím tartalmazza az FPEP és a regionális igazgatási szervek gazdálkodási körébe tartozó személyi juttatásokat, a kapcsolódó munkaadókat terhelő járulékokat és a működéshez szükséges dologi előirányzatokat. Az FPEP költségvetésének dologi kiadásai között jelenik meg a bérleményben történő elhelyezéssel összefüggő kiadások jövő évi fedezete.

14 Bevétel Az alcím bevételi előirányzata 523,7 millió forint, amely évi eredeti előirányzattal azonos összegű. Az előirányzat az igazgatási szervek működési bevételeit (alkalmazottak térítései, TAJ kártya díjbevétel, nyomtatvány értékesítésből származó bevételek, közös használatú ingatlanok üzemeltetési költségei továbbszámlázásának bevételei, egyéb bevételek) tartalmazza. Budapest, szeptember. Dr. Rendek Vilma mb. főigazgató Dr. Oszkó Péter pénzügyminiszter

LXXII. Egészségbiztosítási Alap

LXXII. Egészségbiztosítási Alap LXXII. Egészségbiztosítási Alap I. Az Egészségbiztosítási Alap 2016. évi költségvetését megalapozó főbb tényezők Az Egészségbiztosítási Alap 2016. évi költségvetésének előirányzott bevételi főösszege

Részletesebben

LXXII. EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI ALAP

LXXII. EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI ALAP . ú melléklet a 005. évi... törvényhez 006. évi előirányzat LXXII. EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI ALAP Egészségbiztosítási ellátások fedezetéül szolgáló bevételek Munkáltatói egészségbiztosítási járulék Biztosítotti

Részletesebben

2011. évi zárszámadás

2011. évi zárszámadás i csoport, kiemelt, megnevezés zárszámadás LXXII. EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI ALAP Egészségbiztosítási ellátások fedezetéül szolgáló bevételek ( 06408 Társadalombiztosítási, szociális és jóléti szolgáltatások

Részletesebben

LXXII. Egészségbiztosítási Alap

LXXII. Egészségbiztosítási Alap LXXII. Egészségbiztosítási Alap I. Az Egészségbiztosítási Alap 2018. évi költségvetését megalapozó főbb tényezők Az Egészségbiztosítási Alap 2018. évi költségvetésének előirányzott bevételi főösszege

Részletesebben

LXXII. Egészségbiztosítási Alap

LXXII. Egészségbiztosítási Alap LXXII. Egészségbiztosítási Alap I. Az Egészségbiztosítási Alap 2019. évi költségvetését megalapozó főbb tényezők Az Egészségbiztosítási Alap 2019. évi költségvetésének előirányzott bevételi főösszege

Részletesebben

- 2 - Bevételek. 3. Alcím: Egyéb járulékok és hozzájárulások

- 2 - Bevételek. 3. Alcím: Egyéb járulékok és hozzájárulások - 2 - Az Egészségbiztosítási Alap 2012. évi költségvetésének előirányzott bevételi főösszege 1 721 239,9 millió forint, kiadási főösszege 1 755 660,1 millió forint, a költségvetés egyenlege -34 420,2 millió

Részletesebben

Az Egészségbiztosítási Alap (a továbbiakban: E. Alap) bevételi előirányzata ,8 millió forint.

Az Egészségbiztosítási Alap (a továbbiakban: E. Alap) bevételi előirányzata ,8 millió forint. I. Az Egészségbiztosítási Alap 2020. évi költségvetését megalapozó főbb tényezők Az Egészségbiztosítási Alap 2020. évi költségvetésének előirányzott bevételi főösszege 2 681 630,8 millió forint, kiadási

Részletesebben

- 3-3. Alcím: Egyéb járulékok és hozzájárulások

- 3-3. Alcím: Egyéb járulékok és hozzájárulások - 2 - Az Egészségbiztosítási Alap 2009. évi költségvetésének előirányzott bevételi főösszege 1 417 726,6 millió forint, kiadási főösszege 1 422 962,7 millió forint, a költségvetés egyenlege -5 236,1 millió

Részletesebben

Bevételek. 3. Alcím: Egyéb járulékok és hozzájárulások

Bevételek. 3. Alcím: Egyéb járulékok és hozzájárulások Az Egészségbiztosítási Alap 2011. évi költségvetésének előirányzott bevételi főösszege 1 370 068,7 millió forint, kiadási főösszege 1 468 225,0 millió forint, a költségvetés egyenlege -98 156,3 millió

Részletesebben

LXXI. Nyugdíjbiztosítási Alap

LXXI. Nyugdíjbiztosítási Alap LXXI. Nyugdíjbiztosítási Alap I. A célok és elvárt eredmények meghatározása, a Nyugdíjbiztosítási Alap 2019. évi költségvetését meghatározó legfontosabb tényezők A LXXI. fejezet Nyugdíjbiztosítási Alap

Részletesebben

1. A Nyugdíjbiztosítási Alap (a továbbiakban Ny. Alap) évi költségvetését meghatározó legfontosabb tényezők

1. A Nyugdíjbiztosítási Alap (a továbbiakban Ny. Alap) évi költségvetését meghatározó legfontosabb tényezők 1. A Nyugdíjbiztosítási Alap (a továbbiakban Ny. Alap) 2011. évi költségvetését meghatározó legfontosabb tényezők Az Ny. Alap költségvetése a kötelező társadalombiztosítási nyugdíjrendszer működtetésével

Részletesebben

1. A Nyugdíjbiztosítási Alap (a továbbiakban Ny. Alap) évi költségvetését meghatározó legfontosabb tényezők

1. A Nyugdíjbiztosítási Alap (a továbbiakban Ny. Alap) évi költségvetését meghatározó legfontosabb tényezők 2 1. A Nyugdíjbiztosítási Alap (a továbbiakban Ny. Alap) 2007. évi költségvetését meghatározó legfontosabb tényezők A Magyar Köztársaság 2007. évi költségvetése készítéséhez kiadott tervezési körirat szerint

Részletesebben

Az elkülönített állami pénzalapok és a társadalombiztosítási alapok számláihoz kapcsolódó tranzakciós kódok

Az elkülönített állami pénzalapok és a társadalombiztosítási alapok számláihoz kapcsolódó tranzakciós kódok Az elkülönített állami pénzalapok és a társadalombiztosítási alapok számláihoz kapcsolódó tranzakciós kódok 000 Nem azonosítható bevétel Valamennyi alap számlájához kapcsolódó tranzakciós kódok 007 Nem

Részletesebben

- 3-3. Alcím: Egyéb járulékok és hozzájárulások

- 3-3. Alcím: Egyéb járulékok és hozzájárulások - 2 - Az Egészségbiztosítási Alap 2007. évi költségvetésének előirányzott bevételi főösszege 1 636 393,3 millió forint, kiadási főösszege 1 668 631,7 millió forint, a költségvetés hiánya 32 238,4 millió

Részletesebben

A százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulás alapjának megállapítása

A százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulás alapjának megállapítása EHO 2012: az egészségügyi hozzájárulás bevallása 2012-ben - ADÓBEVALLÁS 2014 - Adó 2014 - Adó 1 sz EHO 2012: az egészségügyi hozzájárulás bevallása 2012-ben, EHO (egészségügyi hozzájárulás) fizetési kötelezettség

Részletesebben

LXXI. Nyugdíjbiztosítási Alap

LXXI. Nyugdíjbiztosítási Alap LXXI. Nyugdíjbiztosítási Alap I. A célok meghatározása és az Alap 2016. évi költségvetését meghatározó legfontosabb tényezők A LXXI. Nyugdíjbiztosítási Alap (a továbbiakban: Ny. Alap) 2016. évi költségvetése

Részletesebben

AZ ÁLLAMHÁZTARTÁS KÖZPONTI ALRENDSZERÉNEK ELŐZETES MÉRLEGE

AZ ÁLLAMHÁZTARTÁS KÖZPONTI ALRENDSZERÉNEK ELŐZETES MÉRLEGE 1. számú melléklet AZ ÁLLAMHÁZTARTÁS KÖZPONTI ALRENDSZERÉNEK ELŐZETES MÉRLEGE BEVÉTELEK 21. év 211. év teljesítés törvényi módosított előirányzat* I-XII. előirányzat %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS 8 461 161,1

Részletesebben

1. A Nyugdíjbiztosítási Alap (a továbbiakban Ny. Alap) évi költségvetését meghatározó legfontosabb tényezők

1. A Nyugdíjbiztosítási Alap (a továbbiakban Ny. Alap) évi költségvetését meghatározó legfontosabb tényezők 2 1. A Nyugdíjbiztosítási Alap (a továbbiakban Ny. Alap) 2008. évi költségvetését meghatározó legfontosabb tényezők A Magyar Köztársaság 2008. évi költségvetése készítéséhez kiadott tervezési körirat szerint

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA

AZ EGÉSZSÉGÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA LX. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 1 216. OLDAL 2010. január 15. AZ EGÉSZSÉGÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA FELHÍVÁS! Fel hív juk Tisz telt Ol va só ink fi gyel mét a közlöny utolsó oldalán közzétett tájékoztatóra

Részletesebben

A LXXI. Nyugdíjbiztosítási Alap fejezet évi költségvetése

A LXXI. Nyugdíjbiztosítási Alap fejezet évi költségvetése A LXXI. Nyugdíjbiztosítási Alap fejezet 2010. évi költségvetése Budapest, 2009. szeptember hó 2 1. A Nyugdíjbiztosítási Alap (a továbbiakban Ny. Alap) 2010. évi költségvetését meghatározó legfontosabb

Részletesebben

Az egészségbiztosítási ellátások fedezetéül szolgáló bevételek előirányzata 1 502 071,0 millió forint.

Az egészségbiztosítási ellátások fedezetéül szolgáló bevételek előirányzata 1 502 071,0 millió forint. Az Egészségbiztosítási Alap 2006. évi költségvetésének előirányzott bevételi főösszege 1 504 027,5 millió forint, kiadási főösszege 1 535 864,5 millió forint, a költségvetés hiánya 31 837,0 millió forint.

Részletesebben

AZ ÁLLAMHÁZTARTÁS KÖZPONTI ALRENDSZERÉNEK ELŐZETES MÉRLEGE

AZ ÁLLAMHÁZTARTÁS KÖZPONTI ALRENDSZERÉNEK ELŐZETES MÉRLEGE 1. számú melléklet AZ ÁLLAMHÁZTARTÁS KÖZPONTI ALRENDSZERÉNEK ELŐZETES MÉRLEGE BEVÉTELEK teljesítés 21. év 211. év I-X. hó teljesítés %-a törvényi módosított előirányzat* I-X. hó előirányzat %-a KÖZPONTI

Részletesebben

AZ ÁLLAMHÁZTARTÁS KÖZPONTI ALRENDSZERÉNEK ELŐZETES MÉRLEGE

AZ ÁLLAMHÁZTARTÁS KÖZPONTI ALRENDSZERÉNEK ELŐZETES MÉRLEGE 1. számú melléklet AZ ÁLLAMHÁZTARTÁS KÖZPONTI ALRENDSZERÉNEK ELŐZETES MÉRLEGE BEVÉTELEK 2 9. é v i teljesítés eredeti előirányzat 2 1. é v i I-XII. előir. %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS 8 321 92,8 7 929 155,1

Részletesebben

A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE. BEVÉTELEK teljesítés /előzetes/

A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE. BEVÉTELEK teljesítés /előzetes/ 1. számú melléklet A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE BEVÉTELEK teljesítés /előzetes/ 211. évi I-VII. teljesítés %-a módosított előirányzat 212. évi I-VII. előir. %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS 8 329 826,2

Részletesebben

1 Nyitó állomány 186,8 85,9 272,7. 2 Vagyonátvétel és egyéb növekedés 0,1 14,8 14,9. 3 Vagyonelemek értékesítése, megtérülése 0,5 6,1 6,6

1 Nyitó állomány 186,8 85,9 272,7. 2 Vagyonátvétel és egyéb növekedés 0,1 14,8 14,9. 3 Vagyonelemek értékesítése, megtérülése 0,5 6,1 6,6 MELLÉKLETEK III/1 C. számú melléklet Az Egészségbiztosítási Alappal szemben fennálló tartozások fejében átvett vagyon alakulása 2011. év Millió forintban Sorszám Megnevezés Egészségbiztosítási Alapot

Részletesebben

Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat

Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat a 6/2016. (V. 25.) sz.zárszámadási rendelethez Szajol Községi Önkormányzat 2015. évi Költségvetési bevételek és kiadások előirányzat csoportok szerint, közgazdasági tagolásban Megnevezés Eredeti előirányzat

Részletesebben

Frissítve: április 8. 15:12 Netjogtár Hatály: 2017.XII VII.25. Magyar joganyagok évi LXXXIV. törvény - a társadalombiztosítás

Frissítve: április 8. 15:12 Netjogtár Hatály: 2017.XII VII.25. Magyar joganyagok évi LXXXIV. törvény - a társadalombiztosítás Magyar joganyagok - 1992. évi LXXXIV. törvény - a társadalombiztosítás pénzügyi ala 1. oldal 1992. évi LXXXIV. törvény a társadalombiztosítás pénzügyi alapjairól és azok 1993. évi költségvetéséről 1 Az

Részletesebben

A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE évi

A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE évi 1. számú melléklet A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE BEVÉTELEK Teljesítés /előzetes/ 212. évi I-III. hó teljesítés %-a Törvényi módosított előirányzat 213. évi I-III. hó előir. %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS

Részletesebben

A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE évi. I-IV. hó

A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE évi. I-IV. hó 1. számú melléklet A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE BEVÉTELEK Teljesítés /előzetes/ 212. évi I-IV. hó teljesítés %-a Törvényi módosított előirányzat 213. évi I-IV. hó előir. %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS

Részletesebben

2012. évi. I-VI. hó ÁLLAMI VAGYONNAL KAPCSOLATOS BEFIZETÉSEK , ,7 42,5% , , ,0 51,2%

2012. évi. I-VI. hó ÁLLAMI VAGYONNAL KAPCSOLATOS BEFIZETÉSEK , ,7 42,5% , , ,0 51,2% 1. számú melléklet A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE BEVÉTELEK Teljesítés /előzetes/ 212. évi I-VI. hó teljesítés %-a Eredeti előirányzat Törvényi módosított előirányzat 213. évi I-VI. hó előir. %-a

Részletesebben

A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE évi. I-V. hó

A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE évi. I-V. hó 1. számú melléklet A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE BEVÉTELEK Teljesítés /előzetes/ 212. évi I-V. hó teljesítés %-a Törvényi módosított előirányzat 213. évi I-V. hó előir. %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS

Részletesebben

2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Sorszám

2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Sorszám B E V É T E L E K 1. melléklet a 2/2015. (II. 19.) önkormányzati rendelethez 1.1. sz. táblázat Csatka község Önkormányzat Ezer forintban 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Bevételi jogcím 1 2

Részletesebben

Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat

Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat a.../2017. (V. 29.) sz.zárszámadási rendelethez Szajol Községi Önkormányzat 2016. évi Költségvetési bevételek és kiadások előirányzat csoportok szerint, közgazdasági tagolásban Megnevezés Eredeti előirányzat

Részletesebben

ÁLLAMI VAGYONNAL KAPCSOLATOS BEFIZETÉSEK , ,4 4,5% ,4 914,1 0,8% KAMATBEVÉTELEK , ,7 6,3% , ,6 7,4%

ÁLLAMI VAGYONNAL KAPCSOLATOS BEFIZETÉSEK , ,4 4,5% ,4 914,1 0,8% KAMATBEVÉTELEK , ,7 6,3% , ,6 7,4% 1. számú melléklet A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE BEVÉTELEK Teljesítés /előzetes/ 212. évi teljesítés %-a Eredeti előirányzat 213. évi előir. %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS 9 376 71,2 811 82,9 8,6%

Részletesebben

2012. évi évi BEVÉTELEK Teljesítés /előzetes/ I-IX. hó

2012. évi évi BEVÉTELEK Teljesítés /előzetes/ I-IX. hó 1. számú melléklet A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE 212. évi 213. évi BEVÉTELEK Teljesítés /előzetes/ I-IX. hó teljesítés %-a Törvényi módosított előirányzat I-IX. hó előir. %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS

Részletesebben

2012. évi évi BEVÉTELEK Teljesítés /előzetes/ I-X. hó

2012. évi évi BEVÉTELEK Teljesítés /előzetes/ I-X. hó 1. számú melléklet A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE 212. évi 213. évi BEVÉTELEK Teljesítés /előzetes/ I-X. hó teljesítés %-a Törvényi módosított előirányzat I-X. hó előir. %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS

Részletesebben

Tartalomjegyzék ELŐSZÓ 11 ELSŐ RÉSZ TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS 15

Tartalomjegyzék ELŐSZÓ 11 ELSŐ RÉSZ TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS 15 Tartalomjegyzék ELŐSZÓ 11 ELSŐ RÉSZ TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS 15 I. FEJEZET BIZTOSÍTÁSI KÖTELEZETTSÉG 15 1. A BIZTOSÍTÁSI KÖTELEZETTSÉG ELBÍRÁLÁSA 15 1.1. A teljes körű biztosítottak 15 1.1.1. A foglalkoztatott

Részletesebben

MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ 1308M

MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ 1308M 38M MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról, valamint a szakképzési hozzájárulásról Az adózó adószáma adóazonosító jele neve (elnevezése)

Részletesebben

2012. évi évi BEVÉTELEK Teljesítés /előzetes/ I-XI. hó

2012. évi évi BEVÉTELEK Teljesítés /előzetes/ I-XI. hó 1. számú melléklet A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE 212. évi 213. évi BEVÉTELEK Teljesítés /előzetes/ I-XI. hó teljesítés %-a Törvényi módosított előirányzat I-XI. hó előir. %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS

Részletesebben

Teljesítés ÁLLAMI VAGYONNAL KAPCSOLATOS BEFIZETÉSEK , , ,0 177,3% KAMATBEVÉTELEK , , ,1 142,2%

Teljesítés ÁLLAMI VAGYONNAL KAPCSOLATOS BEFIZETÉSEK , , ,0 177,3% KAMATBEVÉTELEK , , ,1 142,2% 1. számú melléklet A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE BEVÉTELEK 212. évi 213. évi Teljesítés Törvényi módosított előirányzat I-XII. hó előzetes teljesítés előir. %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS 9 43 593,4

Részletesebben

Az Egészségbiztosítási Alap 2003. évi költségvetésének végrehajtása. Az Egészségbiztosítási Alap bevételeinek alakulása

Az Egészségbiztosítási Alap 2003. évi költségvetésének végrehajtása. Az Egészségbiztosítási Alap bevételeinek alakulása Az Egészségbiztosítási Alap 2003. évi költségvetésének végrehajtása Az Egészségbiztosítási Alap bevételeinek alakulása Az Egészségbiztosítási Alap 2003. évi költségvetési hiánya 1 025 437,2 millió forint

Részletesebben

2. melléklet Ellend Községi Önkormányzat 2014. évi költségvetési bevételek előirányzatának teljesítése

2. melléklet Ellend Községi Önkormányzat 2014. évi költségvetési bevételek előirányzatának teljesítése 2. melléklet Ellend Községi Önkormányzat 2014. évi költségvetési bevételek ának teljesítése Megnevezés eredeti Ellend Községi Önkormányzat módosított összege 2 3 4 5 8 01 Helyi önkormányzatok működésének

Részletesebben

2013. évi évi BEVÉTELEK teljesítés I-VIII. hó %-a

2013. évi évi BEVÉTELEK teljesítés I-VIII. hó %-a 1. számú melléklet A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE 213. évi 214. évi BEVÉTELEK teljesítés I-VIII. teljesítés %-a eredeti előirányzat I-VIII. előir. %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS 11 1 24,3 6 163 826,3

Részletesebben

hatályos

hatályos 1588/2018. (XI. 22.) Korm. határozat az Egészségbiztosítási Alap Gyógyító-megelőző ellátás céltartalék jog 2018. évi előirányzatáról történő átcsoportosításról, valamint a Gyógyító-megelőző ellátás, a

Részletesebben

A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE

A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE 1. számú melléklet A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE BEVÉTELEK teljesítés /előzetes/ 211. évi I-X. hó teljesítés %-a módosított előirányzat 212. évi I-X. hó előir. %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS 8 342

Részletesebben

A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE

A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE 1. számú melléklet A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE BEVÉTELEK teljesítés /előzetes/ 211. évi I-III. hó teljesítés %-a előirányzat 212. évi I-III. hó előir. %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS 8 329 826,2 1

Részletesebben

A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE

A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE 1. számú melléklet A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE BEVÉTELEK teljesítés /előzetes/ 211. évi I-XI. hó teljesítés %-a módosított előirányzat 212. évi I-XI. hó előir. %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS 8 342

Részletesebben

A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE

A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE 1. számú melléklet A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE BEVÉTELEK teljesítés /előzetes/ 211. évi I-V. hó teljesítés %-a előirányzat 212. évi I-V. hó előir. %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS 8 329 826,2 3 252

Részletesebben

A központi alrendszer azon előirányzatai, melyek teljesülése módosítás nélkül eltérhet az előirányzattól

A központi alrendszer azon előirányzatai, melyek teljesülése módosítás nélkül eltérhet az előirányzattól 1. 10. számú melléklet a 2009. évi... törvényhez A központi alrendszer azon előirányzatai, melyek teljesülése módosítás nélkül eltérhet az előirányzattól A teljesülés külön szabályozás nélkül is eltérhet

Részletesebben

NETTO80 - Nettósított Önkormányzati költségvetési jelentés # Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat

NETTO80 - Nettósított Önkormányzati költségvetési jelentés # Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat # Megnevezés Eredeti Módosított ből 01 Rendszeres személyi juttatás (511) (=02/09) 2 957 186 3 118 601 2 949 110 0 02 Nem rendszeres személyi juttatás (512-517) (=02/42) 484 659 639 926 601 202 0 03 Külső

Részletesebben

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő helye a közigazgatásban

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő helye a közigazgatásban A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő helye a közigazgatásban Karsai András főosztályvezető Biztonság - egészségbiztosítás Fiziológiai szükségletek: éhség, szomjúság, alvás, tisztálkodás Biztonsági

Részletesebben

2012. évi. törvény. I. Fejezet A ÉVI KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS VÉGREHAJTÁSA

2012. évi. törvény. I. Fejezet A ÉVI KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS VÉGREHAJTÁSA 2012. évi. törvény a Magyar Köztársaság 2011. évi költségvetéséről szóló 2010. évi CLXIX. törvény végrehajtásáról Az Országgyűlés az Alaptörvény 36. cikk (1) bekezdése alapján az államháztartás 2011. évi

Részletesebben

hatályos_

hatályos_ 184/2018. (X. 8.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet és az egyes egészségügyi

Részletesebben

1.melléklet az /2018.( )önkormányzati rendelethez Káptalantóti Község Önkormányzata évi költségvetés összevont mérlege

1.melléklet az /2018.( )önkormányzati rendelethez Káptalantóti Község Önkormányzata évi költségvetés összevont mérlege Sorszám 1 2 3 4 Eredeti előirányzat 1. Működési bevételek összesen: 31 522 201 2. B1 Működési célú támogatások államháztartáson belülről 21 113 201 3. B3 Közhatalmi bevételek 9 850 000 4. B4 Működési bevételek

Részletesebben

1. A Nyugdíjbiztosítási Alap 2012. évi költségvetését meghatározó legfontosabb tényezők

1. A Nyugdíjbiztosítási Alap 2012. évi költségvetését meghatározó legfontosabb tényezők 2 1. A Nyugdíjbiztosítási Alap 2012. évi költségvetését meghatározó legfontosabb tényezők A LXXI. Nyugdíjbiztosítási Alap (továbbiakban Ny. Alap) költségvetése a kötelező társadalombiztosítási nyugdíjrendszer

Részletesebben

Önkormányzati költségvetési jelentés

Önkormányzati költségvetési jelentés Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala szerv, előirányzat megnevezése Önkormányzati költségvetési jelentés 1 2 5 4 0 2 3 0 0 0 3 3 0 0 0 2 2 0 0 6 szektor megye településtípus PIR-törzsszám év oldal Államháztartási

Részletesebben

1. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (1) Az Önkormányzat 2014. évi költségvetésének összesített

1. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (1) Az Önkormányzat 2014. évi költségvetésének összesített Bakonyság Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015. (V. 12) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014. (III. 10.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Részletesebben

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet 3. oszlop 12. sor 1. sz.

Részletesebben

A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE

A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE 1. számú melléklet A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE BEVÉTELEK 211. évi teljesítés /előzetes/ Törvényi módosított előirányzat 212. évi I-XII. hó előir. %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS 8 342 181,5 9 548

Részletesebben

MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ 1308M

MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ 1308M 1308M MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról, valamint a szakképzési hozzájárulásról Az adózó adószáma adóazonosító jele neve (elnevezése)

Részletesebben

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi zárszámadásáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testülete az

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ALAPÍTÓ OKIRATA egységes szerkezetben

AZ ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ALAPÍTÓ OKIRATA egységes szerkezetben AZ ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ALAPÍTÓ OKIRATA egységes szerkezetben Jelen alapító okirat a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak és a társadalombiztosítás szerveinek állami felügyeletéről

Részletesebben

PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K

PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K 28/2015. számú előterjesztés 1. melléklete PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K Sorszám Bevételi jogcím 2013. évi tény 2014. évi várható 2015.

Részletesebben

Az Egészségbiztosítási Alap 2007. évi költségvetésének végrehajtása

Az Egészségbiztosítási Alap 2007. évi költségvetésének végrehajtása Az Egészségbiztosítási Alap 2007. évi költségvetésének végrehajtása Az Egészségbiztosítási Alap 2007. évi költségvetési többlete 1 676 024,3 millió forint bevételi és 1 648 616,8 millió forint kiadási

Részletesebben

2015. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2015. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2015. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2015. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2015. évi előirányzat BEVÉTELEK 1.1. sz. melléklet Bevételek táblázat C. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet C. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet

Részletesebben

Pannonhalma Város Önkormányzat.../2012. (...) rendeletének indoklása. az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről RÉSZLETES INDOKLÁS

Pannonhalma Város Önkormányzat.../2012. (...) rendeletének indoklása. az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről RÉSZLETES INDOKLÁS Pannonhalma Város Önkormányzat.../2012. (...) rendeletének indoklása az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről RÉSZLETES INDOKLÁS I. A költségvetés összeállításának általános keretei Az önkormányzat 2012

Részletesebben

Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Módosítva a 6/2016.(X.29.) önkormányzati rendelettel. (Egységes

Részletesebben

2013. évi évi BEVÉTELEK teljesítés /előzetes/ I. hó

2013. évi évi BEVÉTELEK teljesítés /előzetes/ I. hó 1. számú melléklet A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE 213. évi 214. évi BEVÉTELEK teljesítés /előzetes/ teljesítés %-a Eredeti előirányzat előir. %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS 1 967 796,5 694 474,5 6,3%

Részletesebben

Piliscsév Község Önkormányzata. Mérleg 2015.06.30. Eredeti ei. Mód.ei. Teljesítés % Eredeti ei. Mód.ei. Teljesítés %

Piliscsév Község Önkormányzata. Mérleg 2015.06.30. Eredeti ei. Mód.ei. Teljesítés % Eredeti ei. Mód.ei. Teljesítés % Piliscsév Község Önkormányzata I/1.számú melléklet Mérleg 2015.06.30. Bevételek Kiadások eft Eredeti ei. Mód.ei. Teljesítés % Eredeti ei. Mód.ei. Teljesítés % Intézm. működési bev. 8 778 15 853 12 223

Részletesebben

2013. évi évi BEVÉTELEK teljesítés /előzetes/ I-II. hó

2013. évi évi BEVÉTELEK teljesítés /előzetes/ I-II. hó 1. számú melléklet A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE 213. évi 214. évi BEVÉTELEK teljesítés /előzetes/ I-II. hó teljesítés %-a eredeti előirányzat I-II. hó előir. %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS 1 967 796,5

Részletesebben

2013. évi évi BEVÉTELEK teljesítés /előzetes/ I-III. hó

2013. évi évi BEVÉTELEK teljesítés /előzetes/ I-III. hó 1. számú melléklet A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE 213. évi 214. évi BEVÉTELEK teljesítés /előzetes/ I-III. hó teljesítés %-a eredeti előirányzat I-III. hó előir. %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS 1 967

Részletesebben

Országos Egészségbiztosítási Pénztár

Országos Egészségbiztosítási Pénztár Országos Egészségbiztosítási Pénztár 1 2015/2. számú TÁJÉKOZTATÓ A TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI KIFIZETŐHELYEK RÉSZÉRE a csecsemőgondozási díj és a gyermekgondozás díj napi alapjának megállapítását érintő 2015.

Részletesebben

Csernely Községi Önkormányzat évi költségvetésének összevont mérlege

Csernely Községi Önkormányzat évi költségvetésének összevont mérlege 1.1. melléklet a 2/2014.(II.04.) önkormányzati rendelethez 1 Csernely Községi Önkormányzat 2014. évi költségvetésének összevont mérlege B E V É T E L E K 1.. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi jogcím

Részletesebben

2013. évi évi BEVÉTELEK teljesítés /előzetes/ I-IV. hó

2013. évi évi BEVÉTELEK teljesítés /előzetes/ I-IV. hó 1. számú melléklet A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE 213. évi 214. évi BEVÉTELEK teljesítés /előzetes/ I-IV. hó teljesítés %-a eredeti előirányzat I-IV. hó előir. %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS 1 967 796,5

Részletesebben

A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE. BEVÉTELEK teljesítés I-XI. hó %-a

A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE. BEVÉTELEK teljesítés I-XI. hó %-a A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE 1. számú melléklet 214. évi 215. évi BEVÉTELEK teljesítés I-XI. hó teljesítés %-a törvényi módosított előirányzat I-XI. hó előir. %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS 11 954

Részletesebben

Nagybánhegyes község ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK

Nagybánhegyes község ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK Nagybánhegyes község ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 7/217. (IV.26.) Ör. RENDELETE Az önkormányzat 216. évi költségvetéséről szóló 1/216. (III. 1.) Ör. rendelet módosításáról Nagybánhegyes község

Részletesebben

2013. évi évi BEVÉTELEK teljesítés /előzetes/ I-VII. hó

2013. évi évi BEVÉTELEK teljesítés /előzetes/ I-VII. hó 1. számú melléklet A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE 213. évi 214. évi BEVÉTELEK teljesítés /előzetes/ I-VII. hó teljesítés %-a eredeti előirányzat I-VII. hó előir. %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS 1 967

Részletesebben

állapítja meg. (4) A 2. -ban megállapított kiadási előirányzatból

állapítja meg. (4) A 2. -ban megállapított kiadási előirányzatból Vadna község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2018.(V.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017.évi költségvetéséről szóló 2/2017.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról Vadna község

Részletesebben

2017. évi előirányzat. Tény 2016

2017. évi előirányzat. Tény 2016 01 02 03 04 05 06 07 32 33 34 35 36 37 38 39 178 179 184 185 186 194 203 207 218 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 240 264 265 sz. melléklet 011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó

Részletesebben

2014. évi BEVÉTELEK teljesítés évi

2014. évi BEVÉTELEK teljesítés évi 1. számú melléklet A KÖZPONTI KORMÁNYZAT ELŐZETES MÉRLEGE 213. évi 214. évi BEVÉTELEK teljesítés törvényi módosított előirányzat I-XII. hó előir. %-a KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS 11 1 24,3 1 697 314,9 11 8 949,8

Részletesebben

Budafok - Tétény Budapest XXII. kerületi Önkormányzatának évi tervezett bevételek I. féléves teljesítése

Budafok - Tétény Budapest XXII. kerületi Önkormányzatának évi tervezett bevételek I. féléves teljesítése 1. sz. melléklet az előterjesztéshez a Előirányzat (rovat) megnevezése Rovatszám módosított százalékában 1 2 3 4 5 6 7 1 Önkormányzat működési támogatása (a - f) B11 1 890 389 1 936 353 1 016 730 52,51%

Részletesebben

Borsodnádasd Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE

Borsodnádasd Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Borsodnádasd Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1.1. melléklet a.../2014. (...) önkormányzati rendelethez 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Ezer forintban Sor - szám Bevételi jogcím

Részletesebben

Külföldiek egészségügyi ellátása. Egészségügyi ellátás az EU-ban. Balatonfüred, 2009. szeptember 12.

Külföldiek egészségügyi ellátása. Egészségügyi ellátás az EU-ban. Balatonfüred, 2009. szeptember 12. Balatonfüred, 2009. szeptember 12. Külföldiek egészségügyi ellátása Magyarországon, Egészségügyi ellátás az EU-ban Dr. Lengyel Balázs Nemzetközi és Európai Integrációs Főosztály Országos Egészségbiztosítási

Részletesebben

.../2016 (X.26) számú határozat a Társulás évi költségvetését megállapító 4/2015. (II.15.) számú határozat módosításáról

.../2016 (X.26) számú határozat a Társulás évi költségvetését megállapító 4/2015. (II.15.) számú határozat módosításáról Marcali Kistérségi Többcélú Társulás 8700 Marcali Rákóczi u. 11. 85/501-001 / 85/501-055 www.marcalikisterseg.hu 1. sz. előterjesztés.../2016 (X.26) számú határozat a Társulás 2016. évi költségvetését

Részletesebben

2013. évi. törvény. I. Fejezet A 2012. ÉVI KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS VÉGREHAJTÁSA

2013. évi. törvény. I. Fejezet A 2012. ÉVI KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS VÉGREHAJTÁSA 2013. évi. törvény a Magyarország 2012. évi központi költségvetéséről szóló 2011. évi CLXXXVIII. törvény végrehajtásáról Az Országgyűlés az Alaptörvény 36. cikk (1) bekezdése alapján az államháztartás

Részletesebben

Hangony Községi Önkormányzat Képviselő - Testületének. 7/2013. (V. 02.) önkormányzati rendelete

Hangony Községi Önkormányzat Képviselő - Testületének. 7/2013. (V. 02.) önkormányzati rendelete Hangony Községi Önkormányzat Képviselő - Testületének 7/2013. (V. 02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 4/2013. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról Hangony

Részletesebben

Homicskó Árpád Olivér. Társadalombiztosítási és szociálpolitikai alapismeretek

Homicskó Árpád Olivér. Társadalombiztosítási és szociálpolitikai alapismeretek Homicskó Árpád Olivér Társadalombiztosítási és szociálpolitikai alapismeretek Dr. Homicskó Árpád Olivér, PhD egyetemi docens Társadalombiztosítási és szociálpolitikai alapismeretek P a t r o c i n i u

Részletesebben

01 - K1-K8. Költségvetési kiadások # Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat

01 - K1-K8. Költségvetési kiadások # Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat 01 - K1-K8. Költségvetési kiadások # Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat Kötelezettségvállalás, esedékes Kötelezettségvállalás, esedékes végleges Kötelezettségvállalás, Kötelezettségvállalás,

Részletesebben

Tiszacsécse község Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELE ÉS KIADÁSA B E V É T E L E K

Tiszacsécse község Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELE ÉS KIADÁSA B E V É T E L E K Tiszacsécse község Önkormányzat 1.melléklet a 4/2014. (III. 11.) önkormányzati rendelethez 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELE ÉS KIADÁSA B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi

Részletesebben

1 Nyitó állomány 24,5 28,7 82,8 136,0. 2 Vagyonátvétel és egyéb növekedés 4,0 4,0. 3 Vagyonelemek értékesítése, megtérülése 16,4 11,8 28,2

1 Nyitó állomány 24,5 28,7 82,8 136,0. 2 Vagyonátvétel és egyéb növekedés 4,0 4,0. 3 Vagyonelemek értékesítése, megtérülése 16,4 11,8 28,2 III/1 C. számú melléklet Az Egészségbiztosítási Alappal szemben fennálló tartozások fejében átvett vagyon alakulása 2008. év Millió forintban Sorszám Megnevezés Egészségbiztosítási Alapot megillető Készletek

Részletesebben

2015. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2015. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2015. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2015. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2015. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet 3.

Részletesebben

B E V É T E L E K Ezer forintban

B E V É T E L E K Ezer forintban 1.1. melléklet a 2/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelethez Lovászpatona Község Önkormányzata 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1. sz. táblázat Sorszám B E V É T E L E K Bevételi jogcím Ezer

Részletesebben

Somberek Község Önkormányzat évi költségvetésének bevételei és kiadásai kormányzati funkciók szerinti bontásban

Somberek Község Önkormányzat évi költségvetésének bevételei és kiadásai kormányzati funkciók szerinti bontásban 2. sz. melléklet a 9/2017. (V.30.) önkormányzati rendelethez Somberek Község Önkormányzat 2016. évi költségvetésének bevételei és kiadásai kormányzati funkciók szerinti bontásban 011130 - Önkormányzatok

Részletesebben

1. A teljesülés külön szabályozás nélkül is eltérhet az előirányzattól:

1. A teljesülés külön szabályozás nélkül is eltérhet az előirányzattól: 14. számú melléklet a 2008. évi... törvényhez Az államháztartás alrendszereinek előirányzatairól szóló mellékletekben az alábbi címrendi helyeken, illetve azok alatt szereplő előirányzatok teljesülése

Részletesebben

2015 PMINFO - II. negyedév

2015 PMINFO - II. negyedév A megye megnevezése, székhelye: Irányító szerv:.................. számjel 417930 1254 17 0415 841105 PIR-törzsszám Szektor Megye PÜK Szakágazat A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 7136 Fácánkert

Részletesebben

1.melléklet az 1/2016.(II.29.)önkormányzati rendelethez KÁPTALANTÓTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA évi költségvetés összevont mérlege

1.melléklet az 1/2016.(II.29.)önkormányzati rendelethez KÁPTALANTÓTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA évi költségvetés összevont mérlege A B C.melléklet az /.(II..)önkormányzati rendelethez. évi költségvetés összevont mérlege Megnevezés Eredeti előirányzat Működési bevételek összesen: B Működési célú támogatások államháztartáson belülről

Részletesebben

A LXXII. Egészségbiztosítási Alap fejezet 2005. évi költségvetése

A LXXII. Egészségbiztosítási Alap fejezet 2005. évi költségvetése A LXXII. Egészségbiztosítási Alap fejezet 2005. évi költségvetése Budapest, 2004. október hó - 2 - Az Egészségbiztosítási Alap 2005. évi költségvetésének előirányzott bevételi főösszege 1 181 465,4 millió

Részletesebben

Kivonat. Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 7-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből.

Kivonat. Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 7-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből. DEMECSER VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 4516. Demecser, Kétezer-egy tér 1. Telefon: 42/533-500; Fax:42/533-509 E-mail: onkormanyzat@demecser.hu web: www.demecser.hu Kivonat Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

hatályos:

hatályos: 2/2018. (II. 1.) Korm. rendelet az egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók, valamint a szociális ágazatban egészségügyi munkakörben dolgozók béremelésével összefüggésben egyes kormányrendeletek

Részletesebben

Balatonederics Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 21/2014. (XII.5.) Önkormányzati rendelete

Balatonederics Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 21/2014. (XII.5.) Önkormányzati rendelete 6. melléklet Balatonederics Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 24-i ülésének jegyzőkönyvéhez Balatonederics Község Önkormányzata Képviselő-testülete 21/2014. (XII.5.) Önkormányzati

Részletesebben