MICROSOFT SZOFTVERLICENC-FELTÉTELEK MICROSOFT DYNAMICS NAV 2013 R2

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MICROSOFT SZOFTVERLICENC-FELTÉTELEK MICROSOFT DYNAMICS NAV 2013 R2"

Átírás

1 MICROSOFT SZOFTVERLICENC-FELTÉTELEK MICROSOFT DYNAMICS NAV 2013 R2 Ezek a licencfeltételek ( megállapodás ) a Microsoft Corporation (vagy az Ön tartózkodási helye szerinti kapcsolt vállalkozása) és Ön között létrejött megállapodást képezik. Kérjük, gondosan olvassa el ezeket a szerződéses feltételeket. Kivéve, ha kifejezetten másképpen rendelkeznek, a jelen megállapodás az összes fent megnevezett szoftverre vonatkozik, ami magában foglalja az Ön számára esetlegesen átadott adathordozókat is. Vonatkozik továbbá a szoftverrel kapcsolatosan minden Microsoft - frissítésre; - kiegészítő programra; - Internet-alapú szolgáltatásra; és - támogatási szolgáltatásra, kivéve, ha az adott elemekkel együtt más feltételek is átadásra kerülnek. Ebben az esetben e más feltételek az irányadók. Ez a megállapodás a szoftverbe ágyazott minden licencfeltételt érvénytelenít. A szoftver telepítésével, regisztrációjával és használatával Ön elfogadja ezeket a feltételeket (az időről időre történő módosításokkal együtt). Amennyiben ezeket a feltételeket nem fogadja el, ne telepítse, ne regisztrálja és ne használja a szoftvert! Ha egy magánszemély e megállapodást jogi személy nevében írja alá, akkor az adott magánszemély kijelenti, hogy jogosult arra, hogy az adott jogi személy nevében a jelen megállapodás aláírásával kötelezettséget vállaljon. A regisztráció érvényesítésével kapcsolatos tájékoztatás. A szerverek, amelyekre a szoftver telepítésre került, rendszeresen információt szolgáltatnak arra vonatkozóan, hogy a szoftverre vonatkozó licencet beszerezték, és a licenc érvényessége nem járt le. A szolgáltatott adatok tartalmazzák a vevő regisztrációs azonosítóját, a termék nevét, a licenc sorszámát, a termék verziószámát, valamint az utolsó használat időpontját. Az egyedi vevőadatokat az Egyesült Államokban 270 napig tárolják. Összesített adatokat is bekérhetünk, amelyeket a hitelesítési jellemzők hatékonyságának értékelésére használunk fel és szintén az Egyesült Államokban tárolunk, és amelyeket korlátlan

2 ideig megőrizhetünk. A szoftver használatával Ön hozzájárul a jelen bekezdésben részletezett információkat továbbításához. A jelen megállapodás betartása esetén Ön az alkalmazandó szoftverre vonatkozóan szerzett minden egyes licenc tekintetében az alábbi jogokkal rendelkezik. 1. ÁTTEKINTÉS a. Szoftver. A szoftver magában foglalja: - a szerverszoftvert; - az eszközökre telepíthető és/vagy a szerverszoftverrel használható kliensszoftvert; - a további ERP-komponenseket, amelyekre külön licenc vonatkozhat; és - a szoftver minden frissítését és kiegészítését. b. Licenc. A szoftverre vonatkozó licenc az alábbi elemeket veszi figyelembe: - a helyszínen telepített vagy hosztolt alapon használt ERP-megoldáspéldányok száma; - az ERP-megoldáshoz hozzáféréssel rendelkező felhasználók száma; és - a további ERP-komponensek, amelyekre Ön licenccel rendelkezik. c. Licencmodellek. A szoftverlicenc kétféle típusú lehet: Végleges licencmodell Ebben a modellben Ön a szoftvert végleges licencfeltételekkel licenceli, azaz a szoftver az Ön telephelyén került telepítésre, vagy az Ön képviselőjeként eljáró harmadik fél által az Ön számára üzemeltetett kód ( Végleges licencmodell ). Előfizetéses licencmodell Ebben a modellben Ön a szoftvert korlátozott időtartamra licenceli felhasználónként; az erre vonatkozó feltételeket a partnerével kötött megállapodás tartalmazza. A szoftver az Ön telephelyén kerül telepítésre, vagy az Ön képviselőjeként eljáró harmadik fél üzemelteti a szoftvert ( Előfizetéses licencmodell ). o Ha a licenc lejár vagy megszűnik, az Ön szoftver használatára vonatkozó joga azonnal megszűnik. Ha Ön a szoftvert ezt követően is használja, akkor a szellemi tulajdonjogok megsértéséért felelősségre vonható, és nagy összegű kártérítés fizetésére kötelezhető, de más jogorvoslattal is élhetnek Ön ellen.

3 2. MEGHATÁROZÁSOK. Kapcsolt vállalkozás bármely olyan jogi személy, amely közvetve vagy közvetlenül a jelen megállapodást kötő bármelyik fél tulajdonosa, illetve amely közvetve vagy közvetlenül a jelen megállapodást kötő bármelyik fél tulajdonában áll, illetve amely közvetve vagy közvetlenül a jelen megállapodást kötő bármelyik féllel együtt közös tulajdonban áll. Üzleti folyamatok kihelyezése kritikus vagy nem kritikus üzleti feladat, működés vagy folyamat szerződés alapon történő kiszervezése harmadik fél szolgáltató számára, ahol a nyújtott szolgáltatások magukban foglalják a szoftverhez közvetett vagy közvetlen történő hozzáférést. CAL klienshozzáférési licenc. Kliensszoftver az a szoftverkomponens, amely adott eszköz számára lehetővé teszi a szerverszoftverhez történő hozzáférést vagy annak használatát, illetve a szerverszoftver meghatározott funkcióinak használatát. Eszköz személyi számítógép, munkaállomás, terminál, kézi számítógép, mobiltelefon, személyi digitális asszisztens vagy más elektronikus eszköz. Közvetlen hozzáférés amikor a felhasználó Microsoft Dynamics kliensen keresztül jelentkezik be a szoftverbe. ERP vállalati erőforrás-tervezés. ERP-megoldás a szoftver azon komponensei, amelyek a felhasználókat és a pénzügyi beszámoló egységeket felügyelik. Külső könyvelő felhasználó harmadik fél által a szoftverhez kizárólag a könyvvizsgálati folyamathoz kapcsolódó kiegészítő számviteli és könyvelési szakmai szolgáltatások nyújtása céljából hozzáférést kapó felhasználó. Külső felhasználó az Ön ügyfelei, akikre az Ön kifejezés meghatározása nem vonatkozik. Teljes felhasználó felhasználó, aki a szerverszoftver összes funkciójához korlátlan hozzáféréssel rendelkezik, az ERP-megoldás valamennyi paraméterének és működési folyamatának a beállítását, felügyeletét és kezelését. Példány a szoftver beállítási vagy telepítési folyamatának végrehajtásával vagy meglévő Példány duplikálásával létrehozott szoftverimidzs. Belső üzleti célok az Ön vállalatának irányítása, de nem jelenti egy független harmadik fél vállalatának irányítását.

4 Korlátozott felhasználó az Ön ERP-megoldásához kizárólag az alábbiakban részletezett feladatok végrehajtása céljából közvetve vagy közvetlenül hozzáféréssel rendelkező felhasználó. Az e korlátozásokat meghaladó hozzáféréshez Teljes felhasználó jogosultság szükséges. (i) Olvasás az ERP-megoldásban található adatokhoz bármely kliensen keresztül történő hozzáférés; vagy (ii) Írás az idő- és költségkezelő funkció (kizárólag Microsoft Dynamics GP), illetve a munkaidő-nyilvántartás funkció (kizárólag Microsoft Dynamics NAV) használatával történő hozzáférés; vagy (iii) Írás (kizárólag a Microsoft Dynamics NAV esetén) a Microsoft Dynamics NAV API felületen keresztül legfeljebb 3 táblaobjektumhoz történő hozzáférés az ERPmegoldáshoz hozzáférő bármely kliensen keresztül, a következő kivételekkel: korlátozott felhasználók a következő táblák egyikébe sem írhatnak: General Ledger Entry (17-es számú tábla, Főkönyvi tételek táblája), Permission Set ( es számú tábla, Engedélybeállítások táblája), Permission ( ös számú tábla, Engedélyek táblája), valamint Access Control ( as számú tábla, Hozzáférés-vezérlő tábla); továbbá a szoftver Licencelési útmutatójának A függelékében Limited User Included Tables (korlátozott felhasználók számára is hozzáférhető táblák) táblaként megjelölt táblák nem számítanak bele a fenti 3 táblaobjektumba. A Licencelési útmutató A függelékét a Microsoft a belátása szerint bármikor frissítheti további táblák hozzáadásával. A Licencelési útmutató itt található: go.microsoft.com/fwlink/?linkid= (iv) Írás (kizárólag a Microsoft Dynamics GP esetén) nem a Microsoft által létrehozott ablakokon keresztül történő hozzáférés az ERP-megoldáshoz hozzáféréssel rendelkező bármely kliensen keresztül. Operációs rendszer környezet vagy OSE egy operációs rendszer Példány egésze vagy része, vagy egy virtuális (vagy más módon emulált) operációs rendszer Példány egésze vagy része, amely különálló számítógép-azonosítást (elsődleges számítógépnév vagy hasonló egyedi azonosító) vagy különálló rendszergazdai jogosultságokat tesz lehetővé, valamint alkalmazáspéldányok, ha vannak ilyenek, amelyek a fent meghatározott operációs rendszer példányon vagy annak részein való futtatásra vannak konfigurálva. Az operációs rendszer környezetek két típusát különböztetjük meg: fizikai és virtuális környezet. Egy fizikai hardverrendszer egy Fizikai operációs rendszer környezetből és/vagy egy vagy több Virtuális operációs rendszer környezetből állhat. Tulajdonlás 50%-ot meghaladó mértékű tulajdonrész.

5 Partner jogi személy, amely a Microsofttal őt a szoftver piaci értékesítésére és terjesztésére feljogosító partneri szerződést írt alá. Fizikai operációs rendszer környezet olyan operációs rendszer környezet, amely közvetlenül egy fizikai hardverrendszeren való futtatásra van konfigurálva. A hardvervirtualizációs szoftver (pl. Microsoft Hyper-V Server vagy hasonló technológiák) futtatásához vagy hardvervirtualizációs szolgáltatások (pl. Microsoft virtualizációs technológia vagy hasonló technológiák) nyújtásához használt operációs rendszer Példány a Fizikai operációs rendszer környezet részét képezi. Kiszolgáló kiszolgálószoftver futtatására alkalmas fizikai hardverrendszer. Kiszolgálófarm egy adatközpont, vagy két adatközpont együttese, amelyek fizikai elhelyezkedése: olyan időzónában található, amely a másik adatközpont helyi időzónájához képest legfeljebb négy órával tér el (egyezményes koordinált világidő /UTC/, és nem nyári időszámítás /DST/ szerint), és/vagy az Európai Unió (EU) és/vagy az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA) területén található. Kiszolgálószoftver a szoftver olyan összetevőit jelenti, amelyek a kiszolgálón a szolgáltatásokat és funkciókat biztosítja. Rendszergazda felhasználó a szoftvert kizárólag a kiszolgálószoftver telepítésére, konfigurálására és karbantartására a felhasználói jogosultságok kezelését is beleértve használó felhasználó. Virtuális operációs rendszer környezet olyan operációs rendszer környezet, amely virtuális hardverrendszeren való futtatásra van konfigurálva. Ön a jelen szerződés feltételeit elfogadó jogi személy, továbbá az Ön kapcsolt vállalkozásai, valamint az Ön és az Ön kapcsolt vállalkozásainak alkalmazottai, vállalkozói, képviselői és beszállítói. 3. TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI JOGOK. a. Kiszolgálószoftver. A kiszolgálószoftver használata érdekében kiszolgálószoftverlicencet kell vásárolnia. Az ERP-megoldáshoz történő hozzáférés céljából a kiszolgálószoftver korlátlan számú példányban telepíthető. Azonban Ön csak annyi példányt használhat, amennyit a licenckulcs engedélyez. b. Kliensszoftver. Az kliensszoftvert kizárólag az ERP-megoldással használhatja. Az ERPmegoldáshoz történő hozzáféréshez a kliensszoftver korlátlan számú példányban telepíthe-

6 tő. A kliensszoftvert csak annyi licencelt felhasználó használhatja, ahányat az Ön licenckulcsa engedélyez. c. Kiegészítő ERP-komponensek. Ha kiegészítő ERP-komponensek is az Ön rendelkezésére állnak, akkor ha több ERP-megoldáshoz szeretne egy kiegészítő ERP-komponenst futtatni, akkor mindegyik ERP-megoldáshoz külön licencet kell beszereznie. A kiegészítő ERP-komponensekkel kapcsolatos további tájékoztatást és a licenckorlátozásokat a következő webhelyen elérhető Licencelési útmutatóban találja: go.microsoft.com/fwlink/?linkid= A FELHASZNÁLÓI LICENCEK TÍPUSAI. Kivéve, ha másképpen rendelkeznek, a szoftverre vonatkozó felhasználói licencek típusai a következők: a. CAL-licencek. A kiszolgálószoftverre vonatkozó licencen felül az ERP-megoldáshoz közvetlenül vagy közvetett módon hozzáféréssel rendelkező minden felhasználó vonatkozásában külön CAL-licencet kell beszereznie és hozzárendelnie. Külön-külön CAL-licencre van szükség minden olyan felhasználó tekintetében, aki az ERP-megoldáshoz harmadik fél alkalmazásán keresztül rendelkezik közvetlenül vagy közvetett módon hozzáféréssel. A CAL-licencek típusai. Kétféle típusú CAL-licenc létezik: Teljes CAL-licenc és Korlátozott CAL-licenc. Teljes CAL-licenc olyan licenc, amely a felhasználót a Teljes felhasználó által végrehajtható minden feladat végrehajtására feljogosítja. Korlátozott CAL-licenc olyan licenc, amely a felhasználót csak a Korlátozott felhasználó által végrehajtható feladatok végrehajtására jogosítja fel. b. Egyidejű CAL-licencek olyan licencek, amelyek bármely személy részére lehetővé teszik az ERP-megoldáshoz történő hozzáférést. Az egyidejű licencelt CAL-licencek száma az ERP-megoldáshoz történő egyidejű hozzáférésre jogosult személyek maximális számát jelenti. Az egyidejű CAL-licenctípusok Teljes CAL-licencek és Korlátozott CAL-licencek is lehetnek. Egyidejű CAL-licencekre csak a Végleges licenc modellben van lehetőség. c. A Felhasználói CAL-licencek adott felhasználóra vonatkoznak, és ezért nem oszthatók meg más felhasználókkal. A Felhasználói CAL-licenctípusok Teljes CAL-licencek és Korlátozott CAL-licencek is lehetnek. A Korlátozott CAL-licenc használatára a Korlátozott felhasználó meghatározásban felsorolt korlátozások vonatkoznak. A Microsoft két Teljes CAL-licencet biztosít díjmentesen: egyet a Külső könyvelő felhasználó, egyet pedig a Rendszergazda felhasználó számára. A felhasználói CAL-licenc végleges jelleggel másik felhasználóhoz is rendelhető. Felhasználói CAL-licenc az állandó felhasználó távolléte esetén ideiglenes jelleggel másik felhasználóhoz is rendelhető. A Külső könyvelő felhasználói

7 licenc és a Rendszergazda felhasználói licenc semmilyen más célra nem használható. Felhasználói CAL-licencekre csak a Végleges licenc modellben van lehetőség. d. Külső felhasználói CAL-licencek Külső felhasználókhoz nincs szükség CALlicencre. A külső felhasználókat a Microsoft Dynamics NAV felhasználói táblájában meg kell nevezni. Külső felhasználók nem használhatnak a Microsoft Dynamics NAV API (Application Programming Interface alkalmazásprogramozási felület) által biztosított klienseket, így például a Microsoft Windows client for Microsoft Dynamics NAV, a Web Client for Microsoft Dynamics NAV, vagy a Microsoft Dynamics NAV Portal framework for Microsoft SharePoint programot. A külső felhasználói licenceket nem szabad üzleti folyamatok kiszervezésére használni. Külső felhasználók a Microsoft Dynamics GP-ben nem állnak rendelkezésre. A felhasználói licencek típusairól és a felhasználói licencekkel kapcsolatos korlátozásokról további tájékoztatást a következő webhelyen elérhető Licencelési útmutatóban talál: go.microsoft.com/fwlink/?linkid= A VÉGLEGES LICENC MODELLRE VONATKOZÓ KÜLÖN FELTÉTELEK A szoftver használatára vonatkozó jogok állandóak, azonban visszavonhatók, ha Ön nem tesz eleget a jelen szerződés feltételeinek. Ha a Microsoft Dynamics GP szoftverhez egyidejű CAL-licenceket szerzett, akkor még egy licenckulcsot kap korlátlan számú felhasználó számára a Management Reporter, Microsoft Forecaster és a Business Portál ( Másodlagos Kliensek ) használatára, amelyek tekintetében egyidejű CAL-licenc nem áll rendelkezésre. Ön bármely felhasználó számára engedélyezheti a Másodlagos Kliensek használatát. A Másodlagos Kliensek más Microsoftprogramokkal történő használatához külön CAL-licenc vásárlására lehet szükség. A Másodlagos Kliensek használatára a hozzájuk tartozó licencfeltételek vonatkoznak. Ez a szerződés semmiféle jogot sem biztosít Önnek az ilyen programok használatára. 6. AZ ELŐFIZETÉSES LICENC MODELLRE VONATKOZÓ KÜLÖN FELTÉTE- LEK Az előfizetés érvényességének ellenőrzése. o A kiszolgálók, amelyekre a szoftvert telepítették, időről időre ellenőrzik a szoftver érvényességét. Az ellenőrzés azt vizsgálja, hogy a szoftverre vonatkozó licenc megfelelő-e. Azt is vizsgálja, hogy szoftver érvényességellenőrző funkcióin nem végeztek-e illetéktelen módosításokat.

8 o Az érvényesség ellenőrzését a szoftver vagy a Microsoft kezdeményezheti. Az érvényesség ellenőrzésének lehetővé tételéhez a szoftvert időnként frissíteni kell vagy a szoftver érvényességellenőrző funkcióihoz kapcsolódóan kiegészítést kell letölteni. A frissítések és letöltések a szoftver megfelelő működéséhez szükségesek; letöltésük vagy telepítésük anélkül is végbemehet, hogy Ön erről további értesítést kapna. Az érvényességellenőrzés során vagy azt követően a kiszolgáló a szoftverről, a számítógépről és az érvényességellenőrzés eredményéről adatokat küldhet a Microsoft számára. Ezek közé az adatok közé tartozik az ügyfél előfizetés-azonosítója, a termék neve, a licenc sorozatszáma, a termék verziószáma és a legutóbbi használat dátuma. A Microsoft ezeket az adatokat kizárólag a licencfeltételeknek való megfelelés ellenőrzésére használja fel. A szoftver használatával Ön hozzájárul ezen adatok továbbításához. Az ellenőrzésről és az ellenőrzési folyamat során és azt követően továbbított adatokról további tájékoztatást a go.microsoft.com/fwlink/?linkid= webhelyen talál. o Ha az érvényesség ellenőrzése során az derül ki, hogy a szoftver licence nem megfelelő, akkor a Microsoft vagy az Ön partnere értesítheti Önt arról, hogy a szoftver licence nem megfelelő, és az értesítésben Ön felszólíthatják a szoftver megfelelően licencelt példányának beszerzésére, vagy Önnek követnie kell az értesítésben található utasításokat a szoftver használatára jogosító licenc beszerzéséhez. Időtartam. Az Ön előfizetési licence érvényességének időtartamát az Ön és partnere között létrejött megállapodás rögzíti. 7. TOVÁBBI LICENCFELTÉTELEK ÉS/VAGY HASZNÁLATI JOGOK. a. Multiplexelés. A multiplexelés (amelyet esetenként pooling -nak is neveznek) olyan közvetett hardver- vagy szoftverhozzáférés, amelyet a következőkre használnak: csatornák összefogása, információ átirányítása, a szoftverhez közvetlenül hozzáférő felhasználók számának csökkentése, illetve a szoftver által közvetlenül kezelt felhasználók számának csökkentése. Az ERP-megoldáshoz multiplexelt kapcsolaton keresztül hozzáférő felhasználónak megfelelő CAL-licenccel kell rendelkeznie.

9 b. Üzleti folyamat kihelyezése. A szoftvert Ön nem használhatja arra, hogy klienseinek, illetve ügyfeleinek üzleti folyamat kihelyezését biztosító szolgáltatásokat nyújtson. Arra azonban lehetősége van, hogy CAL-licenceit az Ön nevében eljáró és az Ön vállalata számára outsourcing-szolgáltatást nyújtó üzleti folyamatkiszervezők számára elérhetővé tegye. c. Licencmobilitás és szoftvermenedzsment kiszervezése Licencmobilitás. Önnek lehetősége van arra, hogy az ERP-megoldásra vonatkozó azon licenceit, amelyekre szoftverkarbantartási terv vonatkozik, (i) szükség szerinti gyakorisággal a kizárólag az Ön számára fizikai vagy virtuális rendszerkörnyezeteket futtató és ugyanazon Kiszolgálófarmon működő kiszolgálókhoz rendelje; vagy (ii) nem rövid távú jelleggel (azaz nem az utolsó hozzárendeléstől számított 90 napon belül) egyik Kiszolgálófarmról egy másik Kiszolgálófarmhoz rendelje. Szoftvermenedzsment kiszervezése. Ön a szoftver engedélyezett példányait olyan kiszolgálókra és más eszközökre is telepítheti és azokon használhatja, amelyek napi menedzsmentjét és ellenőrzését harmadik fél végzi, feltéve, hogy ezeket a kiszolgálókat és más eszközöket továbbra is teljes mértékben kizárólag Ön használja. A licencszerződésben foglalt kötelezettségek teljesítése továbbra is az Ön feladata, függetlenül azon hardver működésének helyétől, amelyen a szoftver fut. d. Sablonokra vonatkozó licencek. Ön jogosult arra, hogy az Ön által létrehozott dokumentumokban és projektekben a szoftverrel együtt biztosított és ilyen jellegű felhasználásra azonosított sablonokat másolja és felhasználja. E dokumentumokat és projekteket Ön nem kereskedelmi céllal továbbadhatja. e. Tartalmazott Microsoft-programok. A Microsoft Dynamics NAV szoftver más Microsoft-programokat is tartalmaz. Ha e más komponensekre külön licencfeltételek vonatkoznak, akkor a komponensek használata során az e komponensekre vonatkozó licencfeltételeknek kell eleget tennie, és nem a jelen licencfeltételeknek. Microsoft SQL kiszolgáló-oldali komponensek. A Microsoft Dynamics NAV szoftverhez Microsoft SQL kiszolgáló-oldali komponensek is tartoznak, amelyekre vonatkozóan a licencfeltételeket a szoftver telepítési könyvtárában lévő Licencek mappában található SQL kiszolgálólicencek tartalmazzák. Ha a Microsoft SQL kiszolgáló-oldali komponens használatára vonatkozó feltételeket Ön nem fogadja el, akkor az adott komponenst Ön nem használhatja. Microsoft SQL Server Jelentéskészítő a Microsoft SQL Server 2012 szoftverhez. A Microsoft Dynamics NAV szoftverhez hozzátartozik a Microsoft SQL Server Jelentéskészítő a Microsoft SQL Server 2012 szoftverhez program ( Jelentéskészítő ), amelyre vonatkozóan a licencfeltételeket a Microsoft Dynamics NAV kö-

10 vetkező telepítési könyvtárában található külön licencek tartalmazzák: Program Files (x86)\common Files\Microsoft Dynamics NAV\71\Setup\Licenses. A Jelentéskészítő kizárólag a Microsoft Dynamics NAV szoftverrel használható. Ha a Jelentéskészítő használatára vonatkozó licencfeltételeket Ön nem fogadja el, akkor a Jelentéskésztőt Ön nem használhatja. Microsoft Exchange Web Services Managed API 1.2. A Microsoft Dynamics NAV szoftverhez hozzátartozik az Exchange Web Services Managed API 1.2 (EWSMA), amelyre vonatkozóan a licencfeltételeket a Microsoft Dynamics NAV következő telepítési könyvtárában található külön licencek tartalmazzák: Program Files (x86)\common Files\Microsoft Dynamics NAV\71\Setup\Licenses. Ön az EWSMA-t kizárólag a Microsoft Dynamics NAV szoftverrel használhatja. Ha az EWSMA használatára vonatkozó licencfeltételeket Ön nem fogadja el, akkor az EWSMA-t Ön nem használhatja. Microsoft Chart Controls for Microsoft.NET Framework 3.5 and 4.5 for Microsoft Windows Operating Systems. A Microsoft Dynamics NAV szoftverhez hozzátartozik a Microsoft Chart Controls for Microsoft.NET-Framework 3.5 for Microsoft Windows Operating Systems ( Chart Controls ), amelyre vonatkozóan a licencfeltételeket a Microsoft Dynamics NAV következő telepítési könyvtárában található külön licencek tartalmazzák: Program Files (x86)\common Files\Microsoft Dynamics NAV\71\Setup\ Licenses. Ön a Chart Controls-t kizárólag a Microsoft Dynamics NAV szoftverrel használhatja. Ha a Chart Controls használatára vonatkozó licencfeltételeket Ön nem fogadja el, akkor a Chart Controls-t Ön nem használhatja. Microsoft Report Viewer 2012 Runtime. A Microsoft Dynamics NAV szoftverhez hozzátartozik Microsoft Report Viewer 2012 Runtime ( Jelentésmegjelenítő ). Microsoft SQL Server Reporting Services Map Report Item. A Jelentésmegjelenítő olyan funkciókat is tartalmazhat, amelyek a Bing Maps (vagy a helyébe lépő márkajelzéssel ellátott) alkalmazás-programozási felületen ( Bing Maps API ) keresztül különböző tartalmakat, például térképeket, képeket és egyéb adatokat keresnek. E funkciók célja, hogy a térképeken, a légi felvételeken és a hibrid képeken adatokat megjelenítő jelentéseket készítsenek. Ha ezek a funkciók rendelkezésre állnak, akkor Ön azokat dinamikus vagy statikus dokumentumok létrehozására és megjelenítésére használhatja. Ez kizárólag a kiegészítő programba integrált módszereken és hozzáférési módokon keresztül történhet. Ön egyéb célból nem másolhatja, nem tárolhatja és nem archiválhatja a Bing Maps API-n keresztül elérhető tartalmat, és adatbázist sem hozhat létre annak alapján. Ön az alábbiakat semmilyen célra

11 sem használhatja fel, még akkor sem, ha azok a Bing Maps API-n keresztül elérhetőek: Bing Maps API-k szenzoralapú vezérlés/útvonalválasztás, vagy közúti forgalmi adatok vagy madártávlati képek (vagy kapcsolódó metaadatok). A Bing Maps API és a hozzá tartozó tartalom használatára vonatkozó további feltételek a következő címen találhatók: go.microsoft.com/fwlink/?linkid= Megosztható kódot tartalmazó Microsoft programok. A Jelentésmegjelenítő és a Microsoft Token Validation Extensions for Microsoft.NET Framework 4.5 ( Token érvényesítő kiterjesztések ) olyan kódot is tartalmazhat, amelyet Ön a saját maga által fejlesztett programokban felhasználhat ( Megosztható kód ), ha az alábbi feltételeket betartja. a. Használati és megosztási jog. a Megosztható kód objektumkód formájában a saját fejlesztésű programokban másolható és megosztható; és Ön a saját fejlesztésű programok forgalmazói számára engedélyezheti az e programok részét képező Megosztható kód megosztását. Megosztásra vonatkozó előírások. A Megosztható kód tekintetében Önnek az alábbi követelményeknek kell eleget tennie: a saját fejlesztésű programokban lényeges elsődleges funkcióval kell kiegészítenie; a.lib fájlnévkiterjesztéssel rendelkező Megosztható kód esetében csak a Megosztható kódnak az Ön által fejlesztett programmal együtt linkeren keresztül történő futtatásának eredményeit oszthatja meg; a telepítő programban tartalmazott Megosztható kód csak a telepítő program részeként, módosítás nélkül osztható meg; a forgalmazók és a külső végfelhasználók számára Önnek elő kell írnia, hogy el kell fogadniuk a Megosztható kódot legalább a jelen megállapodásnak megfelelő mértékben védő licencfeltételeket;

12 az Ön saját fejlesztésű programjaiban fel kell tüntetnie az érvényes szerzői jogi információt; és a Microsoft számára meg kell térítenie, illetve a Microsoft számára kártérítést kell fizetnie az Ön saját fejlesztésű programjainak használatához vagy megosztásához kapcsolódóan felmerülő minden követelés tekintetében, az ügyvédi költségeket is beleértve. c. A megosztásra vonatkozó korlátozások. Tilos: a Megosztható kódban lévő szerzői jogi, védjegy- és szabadalmi információkat módosítani; a Microsoft védjegyeit az Ön saját fejlesztésű programjainak nevében vagy olyan módon használni, amely azt a látszatot kelti, hogy az Ön által fejlesztett program a Microsofttól származik vagy azt a Microsoft bármilyen módon támogatja; a Megosztható kódot a Windowstól eltérő más platformon történő futtatás céljára megosztani; a Megosztható kódot rosszindulatú, csalás céljára szolgáló vagy jogellenes programokban felhasználni; vagy a Megosztható kód forráskódját módosítani vagy megosztani, hogy annak bármely részére Kizárt licenc vonatkozzon. A Kizárt licenc olyan licenc, amely a használat, módosítás vagy megosztás feltételeként előírja, hogy a kódot forráskód formájában közreadják vagy megosszák; vagy mások jogosultak annak módosítására. f. A módosításra vonatkozó korlátozások. A szoftvert Ön csak úgy módosíthatja, ahogy az a belső üzleti céljainak megfelelő használathoz szükséges, ha a szoftvert forráskód formájában kapta, vagy ha Ön, illetve az Ön nevében eljáró harmadik fél a Microsoft olyan licencelt eszközeivel rendelkezik, amelyekkel módosítani tudja a szoftver tárgykódját. Ön tudomásul veszi, hogy a Microsoft nem vállal felelősséget az esetleges hibákért, amelyeket az Ön, egy partner, illetve az Ön nevében eljáró harmadik fél által végrehajtott módosítások vagy a harmadik fél tulajdonában lévő szoftver, illetve hardver által végrehajtott módosítások okoznak. A Microsoft nem vállal és a későbbiekben sem fog vállalni semmilyen kötelezettséget az Ön, egy partner vagy más harmadik fél által a szoftveren végrehajtott módosításokkal kapcsolatos technikai vagy egyéb támogatás nyújtására. A Microsoft nem vállal semmilyen kötelezettséget, támogatást, garanciát vagy szavatosságot, továbbá nem tesz semmilyen kijelentést arra vonatkozóan, hogy a szoftver az Ön üzleti céljai számára megfe-

13 lelő, hogy a partner vagy bármelyik harmadik fél alkalmas arra, hogy módosításokat végezzen, illetve hogy a szoftvert módosítsa, illetve arra vonatkozóan, hogy az Ön által vagy a harmadik felek által az Ön nevében végrehajtott, megvalósított, támogatott és/vagy kiszolgált módosítások az Ön üzleti igényeinek meg fognak felelni, vagy megfelelően fognak működni a szoftverrel. A Microsoft és a Microsoft partnerei független jogi személyek, és a Microsoft nem vállal felelősséget, sem kötelezettséget az üzleti partnerek cselekedeteivel kapcsolatban. g. Fiktív adatok. A Microsoft-anyagokban található és hivatkozott egységes erőforrásazonosítók (URL-ek), címek, személynevek, vállalatnevek, városok, államok és egyéb elemek a természetüknél fogva fiktív adatok. Kizárólag példaként és szemléltetési célzattal szerepelnek. Létező dolgokkal fellelhető bármilyen hasonlóság vagy kapcsolat nem szándékos, és erre irányuló következtetést sem szabad levonni. h. Összetett szoftver. A szoftver egy összetett számítógépes szoftver. A szoftver működése a hardverplatformtól, a más szoftverekkel való együttműködéstől, a szoftver konfigurációjától és más tényezőktől függ. A szoftver nem hibatűrő, és a működése nem mentes a hibáktól, az ellentmondásoktól és megszakításoktól. i. Harmadik féltől származó értesítések. A szoftver tartalmazhat olyan, harmadik féltől származó anyagokat (pl. kódot vagy dokumentációt), amelynek licencét a jelen megállapodás értelmében a Microsoft biztosítja Önnek. A harmadik féltől származó anyagokkal kapcsolatos bármilyen értesítés csak tájékoztatási célokat szolgál. j. További funkciók. A Microsoft további funkciókat nyújthat a szoftverhez. Ezekre eltérő licencfeltételek és díjak vonatkozhatnak. 8. INTERNET-ALAPÚ SZOLGÁLTATÁSOK. A Microsoft internet-alapú szolgáltatásokat is nyújt a szoftverrel együtt. Ezeket a szolgáltatásokat a Microsoft bármikor módosíthatja vagy megszüntetheti. Ez a szakasz nem vonatkozik az előfizetés érvényességének ellenőrzésével kapcsolatos fenti feltételekre. a. Hozzájárulás internet-alapú szolgáltatások használatához. A szoftver egyes funkciói az interneten keresztül kapcsolódhatnak a Microsoft vagy a harmadik fél szolgáltató számítógépes rendszereihez. Bizonyos esetekben Ön nem kap külön értesítést a kapcsolódáskor. Ezeket a funkciókat Ön kikapcsolhatja, illetve lehetősége van nem használni őket. E funkciókról bővebb tájékoztatást a szoftver dokumentációjában olvashat. E szolgáltatások igénybevételével Ön hozzájárul az adatok továbbításához.

14 b. Számítógépadatok. A szoftver bizonyos szolgáltatásai internetes protokollokat használnak, amelyek a megfelelő rendszerekbe különféle számítógépadatokat küldenek, például az Ön IP-címét, az operációs rendszer típusát, a böngésző adatait, a használt szoftver nevét és verziószámát, valamint azon eszköz nyelvi kódját, amelyre a szoftvert telepítette. A Microsoft ezeket az információkat arra használja, hogy az internet-alapú szolgáltatásokat elérhetővé tegye az Ön számára. A szolgáltatások közé nem kizárólagos jelleggel a következők tartoznak: Webes tartalommal kapcsolatos szolgáltatások. A szoftver szolgáltatásai képesek az Ön számára kapcsolódó tartalmat lehívni a Microsofttól. A tartalom nyújtása érdekében ezek a szolgáltatások elküldik a Microsoftnak az operációs rendszer típusát, a használt szoftver nevét és verziószámát, a böngésző típusát és annak az eszköznek a nyelvi kódját, amelyre Ön a szoftvert telepítette. Ilyen szolgáltatás például a grafikus fájlok, a sablonok, az online tréning, az online segítségnyújtás és az egyes alkalmazások súgóját működtető Appshelp funkció. Önnek lehetősége van arra, hogy a webes tartalommal kapcsolatos szolgáltatásokat ne használja. c. Az adatok felhasználása. Az eszközre vonatkozó adatokat, a hibajelentéseket és a kártékony programokkal kapcsolatos jelentéseket a Microsoft felhasználhatja szoftverei és szolgáltatásai fejlesztésére. Azokat meg is oszthatjuk másokkal, például a hardver- vagy szoftvergyártókkal. Az adatokat az ilyen felek arra használhatják, hogy javítsák termékeik együttműködését a Microsoft szoftverekkel. d. Az internet-alapú szolgáltatásokkal való visszaélés. Tilos a szolgáltatások bármely olyan módon történő használata, amelynek következtében azok károsodhatnak, illetve amely zavarhatja e szolgáltatások bármely más fél általi használatát. Ön nem használhatja a szolgáltatásokat arra, hogy bármilyen módon jogosulatlanul hozzáférést próbáljon szerezni bármilyen szolgáltatáshoz, adathoz, fiókhoz vagy hálózathoz. 9. TERMÉKKULCSOK/LICENCKULCSOK. A szoftver futtatásához, illetve a szoftverhez történő hozzáféréshez kulcs szükséges. Egy adott kulcs a szoftver kizárólag azon verziójának futtatására, illetve hozzáférésére használható, amelynek tekintetében azt kiadták. Az Önhöz rendelt kulcsok használatáért Ön felelős. Ön nem oszthatja meg a kulcsokat harmadik féllel, és nem hozhatja létre másodpéldányaikat. 10. TELJESÍTMÉNYVIZSGÁLAT. A szoftverre vonatkozó teljesítményvizsgálat eredményeinek harmadik fél részére történő átadásához Önnek be kell szereznie a Microsoft előzetes írásbeli engedélyét.

15 11. A LICENC TERJEDELME. Ön csak a szoftver licencét szerezte meg, a tulajdonjogát nem. A jelen megállapodás csupán bizonyos jogokat biztosít Önnek a szoftver használatára. A Microsoft minden egyéb jogot fenntart. Feltéve, hogy az alkalmazandó jogszabályok vagy a Microsofttal kötött külön írásbeli szerződés e korlátozások ellenében nem biztosítanak Önnek több jogot, Ön a szoftvert csak a jelen megállapodásban kifejezetten engedélyezett módon használhatja. Ennek során Önnek be kell tartania a szoftver minden olyan technikai korlátozását, amely annak csak meghatározott módokon történő használatát teszi lehetővé. A szoftvert kizárólag belső üzleti céljaira használhatja. Ön: nem kerülheti meg a szoftver semmilyen technikai korlátozását; nem fordíthatja és nem fejtheti vissza, nem dekompilálhatja a szoftvert, kivéve akkor és csak olyan mértékben, ahogy és amilyen mértékben azt az alkalmazandó jogszabályok e korlátozással ellentétben kifejezetten megengedik; nem kerülheti meg a szoftver ellenőrző funkcióit; nem teheti közzé a szoftvert mások általi másolás céljából; a szoftvert nem adhatja kölcsönbe, bérbe vagy tartós bérletbe; és kereskedelmi szoftverüzemeltetési (hosting) szolgáltatást sem nyújthat a szoftverrel. Az Ön szoftverhasználati jogai visszavonhatók, ha Ön nem tesz eleget a jelen megállapodásban foglalt feltételeknek. A szoftverhez történő hozzáférésre vonatkozó jogok nem biztosítanak jogot a Microsoft szabadalmainak vagy egyéb szellemi tulajdonának megvalósítására a kiszolgálóhoz hozzáférő szoftverekben vagy eszközökben. 12. BIZTONSÁGI MÁSOLAT. Biztonsági mentési, fejlesztési és tesztelési céllal a szoftvernek több másolatát is létrehozhatja, de ezeket a másolatokat nem használhatja a termelési folyamatban, és a fejlesztés és a tesztelés csak belső felhasználás céljára történhet. A biztonsági mentéseket az Ön nevében egy harmadik fél is elkészítheti a 7.b. pontban foglaltak szerint. 13. FELADATÁTVÉTELI JOGOK. A szoftver fenti 3. szakaszban foglaltak szerinti használatán túl Önnek jogában áll az ERP-megoldás egyetlen passzív feladatátvételi (redundáns) példányát futtatni, amelyet kizárólag akkor használhat vagy érhet el ideiglenes támogatás céljából, amikor az elsődleges ERP-megoldás nem érhető el.

16 14. LICENC ÁTRUHÁZÁSA. A szoftver a Microsoft előzetes írásos hozzájárulása nélkül harmadik félre nem ruházható át. Az átruházás engedélyezése esetén a harmadik fél számára történő átruházásnak további díjai lehetnek. 15. DOKUMENTÁCIÓ. Az Ön számítógépes vagy belső hálózatához jogosultan hozzáférő bármely személy saját, belső tájékoztatási célra lemásolhatja és használhatja a dokumentációt. 16. KORÁBBI VERZIÓ HASZNÁLATA. A jelen licenc alapján Ön nem jogosult a szoftver korábbi verzióinak használatára, és a Microsoft nem köteles korábbi verziókat biztosítani Önnek. 17. EXPORTKORLÁTOZÁSOK. A szoftverre az Amerikai Egyesült Államok exportjogszabályai és -előírásai vonatkoznak. Önnek minden hazai és nemzetközi törvényi előírást és szabályozást be kell tartania, amely a szoftverre vonatkozik. Ezek a törvények a végfelhasználókra és a végfelhasználásra, illetve a felhasználási helyre vonatkozó korlátozásokat is tartalmaznak. Bővebb tájékoztatásért lásd az alábbi weboldalt: TÁMOGATÁSI SZOLGÁLTATÁSOK. A Microsoft a webhelyen leírtak szerinti támogatási szolgáltatásokat biztosít a szoftverhez. 19. LOKALIZÁLÁS ÉS FORDÍTÁS. A Microsoft a szoftverhez lokalizálást és fordítást biztosít az alábbi webhelyen leírtak szerint: Microsoft Dynamics NAV: go.microsoft.com/fwlink/?linkid= Microsoft Dynamics GP: go.microsoft.com/fwlink/?linkid= A SZERZŐDÉS TELJESSÉGE. A jelen szerződés (beleértve az alábbi garanciát), valamint az Ön által használt bővítések, frissítések, internet-alapú szolgáltatások és terméktámogatási szolgáltatások kikötései képezik a szoftverre és a terméktámogatási szolgáltatásokra vonatkozó teljes megállapodást.

17 21. ALKALMAZANDÓ JOG. a. Amerikai Egyesült Államok. Ha Ön a szoftvert az Amerikai Egyesült Államokban szerezte be, úgy a jelen szerződés értelmezése és az annak megsértésével kapcsolatos igények tekintetében Washington állam joga az irányadó, tekintet nélkül a nemzetközi magánjog irányadó jogot megállapító alapelveire. Minden egyéb igény tekintetében az Ön címe szerinti állam joga az irányadó, beleértve az állami fogyasztóvédelmi törvényekkel kapcsolatos igényeket, a tisztességtelen versennyel kapcsolatos törvényeket és a szerződésen kívül okozott károk megtérítésének szabályait. b. Az Amerikai Egyesült Államokon kívül. Ha a szoftvert bármely más országban szerezte be, az adott ország joga az irányadó. c. Ügyvédi munkadíjak és költségek. Ha Ön vagy a Microsoft pert indít, keresetet nyújt be vagy egyéb igénnyel él a másik fél ellen a jelen szerződéssel vagy a szoftverrel kapcsolatban, illetve annak következtében, az eljárást megnyerő fél jogosult kérni az ügyvédi munkadíjak, költségek és egyéb kiadások (beleértve a fellebbezéseket is) ésszerű mértékű megtérítését. 22. JOGI HATÁLY. Ez a szerződés jogszabály által előírt bizonyos jogokat határoz meg. Ön a saját államának vagy országának a joga szerinti más joggal is rendelkezhet. Önt azon féllel szemben is megillethetik bizonyos jogok, akitől a szoftvert beszerezte. A jelen szerződés nem módosítja az Ön országa vagy állama által Önnek biztosított jogokat, ha országának vagy államának törvényei ezt nem teszik lehetővé. 23. A SZERZŐIJOG-SÉRTÉSSEL ÉS A JOGTALAN ELSAJÁTÍTÁSSAL KAP- CSOLATOS IGÉNYEKRE VONATKOZÓ ELJÁRÁS. A Microsoft megvédi Önt minden olyan igénytől, amelyet független harmadik fél támaszt azzal kapcsolatban, hogy a szoftver megsérti szabadalmait, szerzői jogait, védjegyeit vagy kereskedelmi titkait, és a Microsoft megtéríti Önnek a jogerős elmarasztaló ítéletből származó (vagy a Microsoft által vállalt) költségeket. Az igényről azonnal írásban tájékoztatnia kell bennünket, és kizárólagos felhatalmazást kell adnia nekünk az igénnyel kapcsolatos védelem és az esetleges megállapodás létrehozása ügyében. Ön vállalja, hogy ésszerű keretek között segítséget nyújt az igénnyel kapcsolatos védelmet illetően, és a Microsoft megtéríti Önnek a segítségnyújtás során felmerülő ésszerű készkiadásait. A jogtalan elsajátítás (misappropriation) és a kereskedelmi titok (trade secret) kifejezés a Uniform Trade Secrets Act (Titoktartási Mintatörvény) törvényben meghatározottak szerint kerül használatra, kivéve az Amerikai Egyesült Államok területén kí-

18 vülről benyújtott igények esetét, amikor a kereskedelmi titok rejtett információk -at (undisclosed information) jelent a TRIP megállapodás 39.2 paragrafusában meghatározottak szerint, a jogtalan elsajátítás pedig szándékos jogtalan használatot jelent. A Microsoft kötelezettségvállalásai nem vonatkozik arra az esetre, ha az igény vagy jogerős elmarasztaló ítélet azon alapul, hogy (i) Ön annak ellenére továbbra is használja a szoftvert, hogy az ilyen jellegű igény miatt a Microsoft felkérte Önt arra, hogy hagyjon fel a szoftver használatával; (ii) Ön a szoftvert nem-microsoft termékkel (hardver, szoftver vagy szolgáltatás), adattal vagy üzleti folyamattal kombinálja, beleértve a harmadik fél által készített bővítményeket és programokat; (iii) nem-microsoft termék, adat vagy üzleti folyamat használatából származó kára; (iv) Ön módosította vagy megváltoztatta a szoftvert, beleértve a harmadik fél által végrehajtott módosításokat is; (v) Ön harmadik fél számára átadta a szoftvert, vagy harmadik fél javára használta a szoftvert; (vi) Ön a Microsoft védjegye(ke)t a Microsoft kifejezetten erre vonatkozó írásos hozzájárulása nélkül használta; vagy (vii) kereskedelmi titokkal kapcsolatos igény esetében (a) Ön a kereskedelmi titokhoz nem megfelelő módon jutott hozzá; (b) Ön a kereskedelmi titokhoz olyan körülmények között jutott hozzá, hogy köteles volt azt titokban tartani vagy használatát korlátozni; vagy (c) Ön olyan személytől kapta meg (a Microsoft és társvállalatai alkalmazottainak kivételével), akinek az igényt támasztó fél felé a kereskedelmi titok fenntartására vagy használatának korlátozására vonatkozó kötelezettsége állt fenn. Ön anyagi felelősségvállalással tartozik a Microsoft felé a fenti tevékenységekből adódó költségekért és károkért. Ha a Microsoftnak a szoftverrel kapcsolatos jogbitorlási vagy jogsértési igény jut a tudomására, akkor a Microsoftnak saját költségén jogában áll, de nem köteles (i) Önnek biztosítani a szoftver további használatának a jogát, vagy (ii) módosítani, illetve azonos működésű szoftverre cserélni a szoftvert, amellyel a jogsértés orvosolható ebben az esetben Önnek azonnali hatállyal be kell szüntetnie a szoftver használatát. Ha a jogbitorlási vagy jogsértési igény eredményeként az irányadó joghatóság szerinti illetékes bíróság megtiltja a szoftver használatát, akkor a Microsoft a saját belátása szerint engedélyt ad Önnek a szoftver további használatára, kicseréli a szoftvert egy funkcionálisan megfelelő szoftverre, módosítja a szoftvert a szerzőijog-sértés megszüntetése érdekében, vagy visszatéríti a szoftverért kifizetett összeget, és felmondja a jelen licencet. Ha a Microsoft szellemi tulajdonával kapcsolatban harmadik fél bármilyen egyéb igénnyel él Ön ellen, akkor Önnek ezt írásban haladéktalanul jeleznie kell felénk. A Microsoft a saját belátása szerint dönthet úgy, hogy az ebben a szakaszban foglaltak szerint kezeli ezeket az igényeket. A jelen 23. szakasz a harmadik fél általi szerzőijog-, szabadalmijog- vagy védjegyjog-sértésekkel és kereskedelmi titok jogtalan elsajátításával kapcsolatos igényekre nyújt kizárólagos jogorvoslatot Önnek.

19 24. KÁRFELELŐSSÉG KIZÁRÁSA ÉS KORLÁTOZÁSA. A Microsofttól és beszállítóitól csak a szoftverért kifizetett összeg erejéig igényelhet kártérítést az esetlegesen felmerült közvetlen károkra vonatkozóan, a 23. szakaszban tárgyalt igényeket kivéve. Ön nem jogosult semmilyen további kártérítésre, beleértve a következményi, az üzleti haszon elmaradásából eredő, a különleges, a közvetett vagy a véletlenszerű károk miatt támasztott kártérítési igényeket is. Ez a korlátozás vonatkozik: mindenre, ami a következőkkel kapcsolatos: (i) szoftver, (ii) szolgáltatások, (iii) bármely harmadik fél webhelyén található tartalom (beleértve a kódot is); vagy (iv) harmadik felek anyagai; valamint a szerződésszegéssel, a garanciális kötelezettségek megsértésével, garanciával vagy feltétellel, fokozott felelősséggel, hanyagsággal, adatvesztéssel, rekordok vagy adatok megsérülésével, a vevőkör elvesztésével, az üzletmenet megszakadása miatt keletkező veszteséggel vagy más, szerződésen kívül okozott kárral kapcsolatos igény az alkalmazandó jog által megengedett legteljesebb mértékben. A korlátozás akkor is érvényes, ha: a szoftver javítása, cseréje vagy a visszatérítés nem teljes mértékben kártalanítja Önt a veszteségeiért; vagy a Microsoft tudott vagy tudnia kellett volna az ilyen károk bekövetkeztének a lehetőségéről. Egyes államok nem teszik lehetővé a járulékos vagy következményi károkért való felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért elképzelhető, hogy a fenti korlátozás vagy kizárás nem vonatkozik Önre. Ezenkívül előfordulhat, hogy a fenti korlátozás azért nem vonatkozik Önre, mert országa nem teszi lehetővé a járulékos, következményi vagy egyéb károkért való felelősség kizárását, illetve korlátozását. 25. MEGFELELÉS ELLENŐRZÉSE. a. Jogosultság a megfelelés ellenőrzésére. Ön köteles megőrizni az Ön által a jelen szerződés alapján használt szoftverhez kapcsolódó dokumentumokat (ideértve a vásárlást igazoló dokumentumot is). A Microsoftnak jogában áll a saját költéségén ellenőrizni, hogy Ön eleget tesz-e a jelen szerződésben foglalt feltételeknek. Ön vállalja, hogy az ésszerűen elvárható keretek között együttműködik velünk az ilyen megfelelőségi audit esetén, többek között kérésre lehetővé teszi a Microsoft számára, hogy az audit lefolytatásának eszközeként hozzáférjen a felhasználási jelentéshez.

20 b. Az ellenőrzés folyamata és korlátozások. A jelen Szerződés feltételeinek való megfelelés ellenőrzésére a Microsoft egy nemzetközileg elismert könyvvizsgáló cég független könyvvizsgálóját fogja felkérni, akit titoktartási kötelezettség fog terhelni. Az ellenőrzés elvégzésére az értesítéstől számított legalább 30 nap elteltével, munkaidő alatt és olyan módon kerül sor, hogy az az Ön működését szükségtelenül ne zavarja. Alternatív megoldásként a Microsoft felkérheti Önt arra, hogy az Ön által a jelen szerződés keretében használt szoftverre vonatkozóan töltse ki a Microsoft önellenőrzési kérdőívét, ugyanakkor a Microsoft fenntartja a jogot arra, hogy a fentebb ismertetett ellenőrzési eljárás lefolytatását válassza. c. Ellenőrzési gyakoriság. Ha az ellenőrzés során a Microsoft nem talál számottevő (5%-os vagy afölötti mértékű) licenc nélküli szoftverhasználatot, akkor ugyanazon jogi személynél legalább egy évig nem végez újabb ellenőrzést. d. Az eredmények felhasználása. A Microsoft és a Microsoft könyvvizsgálói a megfelelés ellenőrzése során megszerzett információkat csak a Microsoft jogainak érvényesítése és annak megállapítása során használják fel, hogy Ön a szerződésben foglalt feltételeket teljesíti-e. A fent leírt jogok és eljárások gyakorlásával a Microsoft nem mond le arról a jogáról, hogy bármilyen, törvény által lehetővé tett eszközzel a jelen szerződést betartassa, illetve a szellemi tulajdonát megvédje. e. Jogorvoslat nem megfelelőség esetén. Ha az ellenőrzés vagy az önellenőrzés szoftverek licenc nélküli használatát állapítja meg, Ön köteles azonnal megrendelni a tényleges használatot lefedő számú licencet. Amennyiben a licenc nélküli használat mértéke jelentős, Ön köteles megtéríteni a Microsoft vállalatnak az ellenőrzés során felmerült költségeit, és köteles 30 napon belül önálló kiskereskedelmi licenc költségen a szükséges további licenceket beszerezni. ************************************************************************ KORLÁTOZOTT GARANCIA A. KORLÁTOZOTT GARANCIA. Amennyiben Ön követi az utasításokat, úgy a szoftver alapvetően a terméket kísérő Microsoft dokumentációban foglaltaknak megfelelően fog működni. A korlátozott garanciára vonatkozó hivatkozások a Microsoft által biztosított kifejezett garanciára vonatkozó hivatkozások. Ez a garancia a törvény által biztosított egyéb jogokon és jogorvoslati lehetőségeken (ideértve a helyi fogyasztóvédelmi törvényben kötelezően biztosított jogokat és jogorvoslati lehetőségeket is) felül jár önnek.

21 B. A GARANCIA IDŐTARTAMA; A GARANCIA JOGOSULTJA; BÁRMELY VÉLELMEZETT GARANCIA IDŐTARTAMA. A korlátozott garancia a szoftverre egy évig érvényes annak az első felhasználó általi megszerzésétől számítva. Ha Ön a szoftverhez frissítést, bővítést vagy csereszoftvert kap ez alatt az egy év alatt, akkor arra a garancia az eredeti garanciából hátralevő ideig, de legalább 30 napig érvényes. Ha az első felhasználó átruházza a szoftvert, úgy az átvevőnél a hátralévő ideig érvényes a garancia. A jogszabályok által megengedett legteljesebb mértékben, bármely vélelmezett garancia, jótállás vagy feltétel csak a korlátozott garancia időtartama alatt érvényes. Tekintettel arra, hogy egyes államok nem teszik lehetővé a vélelmezett garancia időtartamának korlátozását, lehetséges, hogy ezek a korlátozások nem vonatkoznak Önre. Ezenkívül előfordulhat, hogy ezek a korlátozások azért nem vonatkoznak Önre, mert egyes országok nem teszik lehetővé a vélelmezett garancia, jótállás vagy feltételek időtartamának korlátozását. C. A GARANCIA KIZÁRÁSA. Ez a garancia nem vonatkozik azon problémákra, amelyek az Ön cselekedeteiből (vagy cselekedetének elmaradásából), mások cselekedeteiből vagy bármely olyan eseményből adódnak, amely a Microsoft elvárható ellenőrzésén kívül esik. D. KÁRTALANÍTÁS A GARANCIÁLIS KÖTELEZETTSÉGEK MEGSÉRTÉSÉ- ÉRT. A Microsoft a szoftvert díjmentesen kijavítja vagy kicseréli. Amennyiben a Microsoft nem tudja kijavítani vagy kicserélni azt, úgy visszatéríti a szoftverrel kapott nyugtán szereplő összeget. A Microsoft a bővítéseket, frissítéseket és a csereszoftvert szintén díjmentesen kijavítja vagy kicseréli. Ha a Microsoft nem tudja kijavítani vagy kicserélni azokat, visszatéríti az értük Ön által fizetett összeget (ha van ilyen). A viszszatérítéshez el kell távolítania a szoftvert, és a beszerzés igazolásával együtt minden adathordozót és kapcsolódó anyagot vissza kell küldenie a Microsoftnak. A korlátozott garanciális kötelezettségek megsértése esetén kizárólag az itt leírt jogorvoslatok állnak az Ön rendelkezésére. E. A FOGYASZTÓI JOGOK ÉRVÉNYE. A helyi törvények szerint Ön további fogyasztói jogokkal is rendelkezhet, amelyeket ez a szerződés nem módosíthat. F. GARANCIÁLIS ELJÁRÁSOK. A garanciális szolgáltatáshoz a beszerzés igazolása szükséges. 1. Amerikai Egyesült Államok és Kanada. Az Amerikai Egyesült Államokban vagy Kanadában beszerzett szoftverrel kapcsolatos garanciális szolgáltatásokért vagy a visszatérítéssel kapcsolatos tájékoztatásért forduljon a Microsofthoz a (800) MICROSOFT telefonszámon;

22 a Microsoft Customer Service and Support, One Microsoft Way, Redmond, WA , USA címen; vagy keresse fel a webhelyet. 2. Európa, a Közel-Kelet és Afrika. Ha a szoftvert Európában, Afrikában vagy a Közel-Keleten szerezte be, akkor ezt a korlátozott garanciát a Microsoft Ireland Operations Limited cég nyújtja Önnek. E garanciával kapcsolatos igényeivel forduljon a Microsofthoz a Microsoft Ireland Operations Limited, Customer Care Centre, Atrium Building Block B, Carmanhall Road, Sandyford Industrial Estate, Dublin 18, Írország címen; vagy a Microsoft vállalatnak az Ön országát kiszolgáló kapcsolt vállalkozásán (lásd: keresztül. 3. Ausztrália. Ha a szoftvert Ausztráliában szerezte be, a Microsoftnál garanciális igénnyel itt léphet fel: ; vagy Microsoft Pty Ltd, 1 Epping Road, North Ryde NSW 2113, Ausztrália. 4. Az Amerikai Egyesült Államokon, Kanadán, Európán, a Közel-Keleten, Afrikán és Ausztrálián kívül. Ha Ön a szoftvert az Amerikai Egyesült Államokon, Kanadán, Európán, a Közel-Keleten, Afrikán és Ausztrálián kívül szerezte be, forduljon a Microsoft vállalatnak az Ön országát kiszolgáló kapcsolt vállalkozásához (lásd: G. MINDEN EGYÉB GARANCIA KIZÁRÁSA. A korlátozott garancia az egyetlen közvetlen garancia, amelyet a Microsoft nyújt Önnek. A Microsoft nem nyújt semmiféle egyéb kifejezett jótállást, garanciát vagy feltételt. Ahol azt a helyi jogszabályok lehetővé teszik, a Microsoft kizár minden vélelmezett garanciavállalástól a kereskedelmi forgalmazásra, illetve az adott célra történő alkalmazhatóságra és a jogbitorlásmentességre vonatkozóan. Amennyiben a helyi jogszabályok e kizárás ellenére bármely vélelmezett garanciát, jótállást, vagy feltételt biztosítanak Önnek, úgy Ön a fenti Kártalanítás a garanciális kötelezettségek megsértéséért című pontban leírtak szerinti jogorvoslati lehetőségekkel élhet, az Ön országa szerinti jogszabályok által megengedett mértékben. CSAK AUSZTRÁLIÁRA VONATKOZÓAN. Ebben a bekezdésben a termékek kifejezés azokat a szoftvereket jelentik, amelyekre a Microsoft kifejezett garanciát biztosít. Termékeinkhez olyan garancia tartozik, amelyet az Ausztrál Fogyasztóvédelmi Törvény alapján nem lehet kizárni. Jelentős hiba esetén Ön cseretermékre vagy visszatérítésre jogosult, továbbá kártérítésre minden egyéb ésszerűen előre látható vesztességért és kárért. Ön-

LICENCFELTÉTELEK MICROSOFT SZOFTVERHEZ MICROSOFT DYNAMICS GP 2013 MICROSOFT DYNAMICS NAV 2013

LICENCFELTÉTELEK MICROSOFT SZOFTVERHEZ MICROSOFT DYNAMICS GP 2013 MICROSOFT DYNAMICS NAV 2013 LICENCFELTÉTELEK MICROSOFT SZOFTVERHEZ MICROSOFT DYNAMICS GP 2013 MICROSOFT DYNAMICS NAV 2013 A jelen dokumentumban foglalt licencfeltételek kötelező megállapodást (a továbbiakban szerződés ) tartalmaznak

Részletesebben

a készülék gyártója között, aki a szoftvert a készülékkel terjeszti; vagy a szoftver telepítője között, aki a szoftvert a készülékkel terjeszti.

a készülék gyártója között, aki a szoftvert a készülékkel terjeszti; vagy a szoftver telepítője között, aki a szoftvert a készülékkel terjeszti. LICENCFELTÉTELEK MICROSOFT SZOFTVERHEZ MICROSOFT OFFICE 2010 ASZTALI ALKALMAZÁSSZOFTVER Az alábbiakban a licencfeltételek két különálló halmaza olvasható. Ezek közül csak egy feltételhalmaz vonatkozik

Részletesebben

Végfelhasználói licencszerződés

Végfelhasználói licencszerződés Végfelhasználói licencszerződés A jelen Végfelhasználói licencszerződés Ön (mint természetes vagy nem természetes személy, továbbiakban: Felhasználó) és a Magyar Nemzeti Bank (1054 Budapest, Szabadság

Részletesebben

kivéve, ha ezen elemekhez más feltételek tartoznak. Ilyen esetben az utóbbi feltételek érvényesek.

kivéve, ha ezen elemekhez más feltételek tartoznak. Ilyen esetben az utóbbi feltételek érvényesek. LICENCFELTÉTELEK MICROSOFT SZOFTVERHEZ WINDOWS 7 HOME PREMIUM A jelen dokumentumban foglalt licencfeltételek szerződést képeznek a Microsoft Corporation (vagy az Ön lakhelyétől függően egy társvállalata)

Részletesebben

Virtual I/O Server 1.1.2.0 változat

Virtual I/O Server 1.1.2.0 változat Virtual I/O Server 1.1.2.0 változat Kiadási megjegyzések GI22-0068-02 Virtual I/O Server 1.1.2.0 változat Kiadási megjegyzések GI22-0068-02 Megjegyzés Az információk és a tárgyalt termék használatba vétele

Részletesebben

PeTitan Informatika Bt. SZOFTVERTERMÉKEINEK HASZNÁLATÁHOZ

PeTitan Informatika Bt. SZOFTVERTERMÉKEINEK HASZNÁLATÁHOZ VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCSZERZŐDÉS a PeTitan Informatika Bt. SZOFTVERTERMÉKEINEK HASZNÁLATÁHOZ FONTOS - OLVASSA EL FIGYELMESEN! A jelen Végfelhasználói Licencszerződés egy jogilag kötelező szerződés Ön (mint

Részletesebben

www.lhsimulations.hu LHSimulations EULA (End-user Licence Agreement) Végfelhasználói licenc megállapodás

www.lhsimulations.hu LHSimulations EULA (End-user Licence Agreement) Végfelhasználói licenc megállapodás LHSimulations (End-user Licence Agreement) Végfelhasználói licenc megállapodás minden termékre érvényes (ingyenes és fizetős) Page: 1 / 5 Tartalomjegyzék Végfelhasználói licenc megállapodás ()... 3 Kapcsolat...

Részletesebben

VÉGFELHASZNÁLÓI LICENC SZERZŐDÉS AZ F-PROT ANTIVÍRUS - HOZ

VÉGFELHASZNÁLÓI LICENC SZERZŐDÉS AZ F-PROT ANTIVÍRUS - HOZ VÉGFELHASZNÁLÓI LICENC SZERZŐDÉS AZ F-PROT ANTIVÍRUS - HOZ Ez egy kötelező érvényű -, törvényes szerződés a végfelhasználó ( licenc hasznosító ) és a Frisk Software International ( FSI ) között az F-Prot

Részletesebben

Home Media Server. A Home Media Server telepítése aszámítógépre. A médiafájlok kezelése. Home Media Server

Home Media Server. A Home Media Server telepítése aszámítógépre. A médiafájlok kezelése. Home Media Server 2007 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People és az Nseries a Nokia Corporation védjegye, illetve bejegyzett védjegye. Az említett egyéb termékek és cégek neve tulajdonosuk védjegye

Részletesebben

Telenor Magyarország MS Office 365 telepítési útmutató

Telenor Magyarország MS Office 365 telepítési útmutató Telenor Magyarország MS Office 365 telepítési útmutató Tartalomjegyzék 1 MEGJEGYZÉS a.hu domainnel regisztrált ÜGYFELEK számára... 2 2 Bejelentkezés az O365 fiókba... 3 2.1 Az adminisztrátor felhasználói

Részletesebben

Visual Studio 2012 és MSDN. Csomagok és licencelés

Visual Studio 2012 és MSDN. Csomagok és licencelés Visual Studio 2012 és MSDN Csomagok és licencelés Karácsony Sándor Ker-Soft Számítástechnikai Kft. Licencelési alap: Fejlesztőeszközök - felhasználói licenc Licenccel rendelkező felhasználó Minden beszerzett

Részletesebben

2008 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People és az Nseries a Nokia Corporation védjegye, illetve bejegyzett védjegye.

2008 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People és az Nseries a Nokia Corporation védjegye, illetve bejegyzett védjegye. Letöltés! 1. kiadás 2008 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People és az Nseries a Nokia Corporation védjegye, illetve bejegyzett védjegye. A Nokia tune a Nokia Corporation hangvédjegye.

Részletesebben

kivéve, ha ezen elemekhez más feltételek tartoznak. Ilyen esetben az utóbbi feltételek érvényesek.

kivéve, ha ezen elemekhez más feltételek tartoznak. Ilyen esetben az utóbbi feltételek érvényesek. LICENCFELTÉTELEK MICROSOFT SZOFTVERHEZ MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 STANDARD A jelen dokumentumban foglalt licencfeltételek szerződést képeznek a Microsoft Corporation (vagy az Ön lakhelyétől függően

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK amely létrejött a Learnair Képzési Szolgáltató Kft. (a továbbiakban Learnair) és a Felhasználó között, a LIVI 24 Program felhasználási jogáról. Fontos tudnivalók: A Learnair

Részletesebben

A WEBOLDAL JOGI KÖZLEMÉNYE I. HATÁLY

A   WEBOLDAL JOGI KÖZLEMÉNYE I. HATÁLY 1 A WWW.ARBCONSULTING.HU WEBOLDAL JOGI KÖZLEMÉNYE I.1. A www.arbconsulting.hu weboldal I. HATÁLY Jelen Jogi nyilatkozat (Nyilatkozat) hatálya alá tartozik az ARB Privacy Consulting Korlátolt Felelősségű

Részletesebben

is vonatkoznak, kivéve, ha ezen elemeket más feltételek kísérik. Ilyen esetben az utóbbi feltételek érvényesek.

is vonatkoznak, kivéve, ha ezen elemeket más feltételek kísérik. Ilyen esetben az utóbbi feltételek érvényesek. LICENCFELTÉTELEK MICROSOFT SZOFTVERHEZ WINDOWS VISTA BUSINESS A jelen dokumentumban foglalt licencfeltételek kötelező megállapodást tartalmaznak a Microsoft Corporation (vagy az Ön lakhelyétől függően

Részletesebben

VISZONTELADÓNAK A TELJES FEL NEM HASZNÁLT CSOMAGOT A SZÁMLÁVAL EGYÜTT.

VISZONTELADÓNAK A TELJES FEL NEM HASZNÁLT CSOMAGOT A SZÁMLÁVAL EGYÜTT. GroupWise 2012 SP2 GroupWise WebAccess/Messenger (korlátozott licenc) GroupWise Coexistence Solution for Exchange Novell szoftverlicenc-szerződés FIGYELMESEN OLVASSA EL A SZERZŐDÉST. A SZOFTVER TELEPÍTÉSÉVEL,

Részletesebben

Microsoft SQL Server telepítése

Microsoft SQL Server telepítése Microsoft SQL Server telepítése Az SQL Server a Microsoft adatbázis kiszolgáló megoldása Windows operációs rendszerekre. Az SQL Server 1.0 verziója 1989-ben jelent meg, amelyet tizenegy további verzió

Részletesebben

Végfelhasználói licenc szerződés ELLA ibanq

Végfelhasználói licenc szerződés ELLA ibanq Cégnév: ELLA Első Lakáshitel Kereskedelmi Bank zrt. Székhely: 1067 Budapest, Csengery utca 31. Telefon: +36 1 465 65 65 +36 1 801 35 65 Fax: +36 1 465 65 99 Cg. szám: Fővárosi Bíróság 01-10-045097 Adószám:

Részletesebben

VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCSZERZŐDÉS SEAGATE SZOFTVEREKHEZ

VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCSZERZŐDÉS SEAGATE SZOFTVEREKHEZ VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCSZERZŐDÉS SEAGATE SZOFTVEREKHEZ KÉRJÜK, FIGYELMESEN OLVASSA EL EZT A VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCSZERZŐDÉST ( VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCSZERZŐDÉS ). AZ ELFOGADOM IKONRA VALÓ KATTINTÁSSAL VAGY

Részletesebben

Jogi nyilatkozat. Általános bevezetés

Jogi nyilatkozat. Általános bevezetés Jogi nyilatkozat A webhely használata előtt kérjük, olvassa el figyelmesen ezt a jogi nyilatkozatot. Ez a nyilatkozat szabályozza a weboldal és a rajta szereplő valamennyi információ Ön általi használatát.

Részletesebben

BLACKBERRY SZOFTVER LICENCSZERZŐDÉS KÉRJÜK, HOGY A SZOFTVER TELEPÍTÉSE VAGY FELHASZNÁLÁSA ELŐTT GONDOSAN OLVASSA ÁT EZT A DOKUMENTUMOT.

BLACKBERRY SZOFTVER LICENCSZERZŐDÉS KÉRJÜK, HOGY A SZOFTVER TELEPÍTÉSE VAGY FELHASZNÁLÁSA ELŐTT GONDOSAN OLVASSA ÁT EZT A DOKUMENTUMOT. BLACKBERRY SZOFTVER LICENCSZERZŐDÉS KÉRJÜK, HOGY A SZOFTVER TELEPÍTÉSE VAGY FELHASZNÁLÁSA ELŐTT GONDOSAN OLVASSA ÁT EZT A DOKUMENTUMOT. Ön jelen Szerződés alapján, mint vásárló, jogosult a Szoftver használatára.

Részletesebben

A jelen EULA abban az esetben alkalmazható, ha Ön az Egyesült Államokon vagy Kanadán kívül vásárolta az árucikket.

A jelen EULA abban az esetben alkalmazható, ha Ön az Egyesült Államokon vagy Kanadán kívül vásárolta az árucikket. A jelen EULA abban az esetben alkalmazható, ha Ön az Egyesült Államokon vagy Kanadán kívül vásárolta az árucikket. A jelen Végfelhasználói licencszerződés ( EULA ) törvényes megállapodás Ön és a Holland

Részletesebben

IBM Felhasználási Feltételek SaaS Ajánlatra Vonatkozó Feltételek. IBM Intelligent Operations Center on IBM SmartCloud

IBM Felhasználási Feltételek SaaS Ajánlatra Vonatkozó Feltételek. IBM Intelligent Operations Center on IBM SmartCloud IBM Felhasználási Feltételek SaaS Ajánlatra Vonatkozó Feltételek IBM Intelligent Operations Center on IBM SmartCloud A Felhasználási Feltételeket ("Felhasználási Feltételek") a jelen IBM Felhasználási

Részletesebben

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató Bluetooth párosítás Felhasználói útmutató Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation az Egyesült Államokban bejegyzett védjegyei.

Részletesebben

NORTON LICENCSZERZŐDÉS Norton AntiVirus / Norton Internet Security / Norton 360

NORTON LICENCSZERZŐDÉS Norton AntiVirus / Norton Internet Security / Norton 360 NORTON LICENCSZERZŐDÉS Norton AntiVirus / Norton Internet Security / Norton 360 FONTOS: KÉRJÜK, HOGY A (LENT MEGHATÁROZOTT) SZOFTVERNEK ÉS SZOLGÁLTATÁSAINAK HASZNÁLATBA VÉTELE ELŐTT GONDOSAN TANULMÁNYOZZA

Részletesebben

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató Bluetooth párosítás Felhasználói útmutató Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation az Egyesült Államokban bejegyzett védjegyei.

Részletesebben

Telepítési Kézikönyv

Telepítési Kézikönyv Intelligens Dokumentum Kezelő Rendszer Telepítési Kézikönyv 1/15. oldal Dokumentum áttekintés Dokumentum címe: doknet telepítési kézikönyv Dokumentum besorolása: szoftver telepítési leírás Projektszám:

Részletesebben

Gyártási termelési folyamat és a Microsoft Dynamics AX 2012 R2 logisztikai szolgáltatások

Gyártási termelési folyamat és a Microsoft Dynamics AX 2012 R2 logisztikai szolgáltatások Gyártási termelési folyamat és a Microsoft Dynamics AX 2012 R2 logisztikai szolgáltatások Ez a dokumentum gépi fordítással készült, emberi beavatkozás nélkül. A szöveget adott állapotában bocsátjuk rendelkezésre,

Részletesebben

is vonatkoznak, kivéve, ha ezen elemeket más feltételek kísérik. Ilyen esetben az utóbbi feltételek érvényesek.

is vonatkoznak, kivéve, ha ezen elemeket más feltételek kísérik. Ilyen esetben az utóbbi feltételek érvényesek. LICENCFELTÉTELEK MICROSOFT SZOFTVERHEZ WINDOWS VISTA HOME BASIC WINDOWS VISTA HOME PREMIUM WINDOWS VISTA ULTIMATE A jelen dokumentumban foglalt licencfeltételek kötelező megállapodást tartalmaznak a Microsoft

Részletesebben

HP végfelhasználói licencszerződés

HP végfelhasználói licencszerződés HP végfelhasználói licencszerződés 1. Hatály. Jelen végfelhasználói licencszerződés (a Szerződés ) a mellékelt szoftver használatát szabályozza, kivéve, ha az az Ön és a Hewlett-Packard vállalat és annak

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MODEM SETUP for Nokia 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. A MODEM SETUP FOR NOKIA 6510 TELEPÍTÉSE...1 3.

Részletesebben

Jogi nyilatkozat Budapest, 2014. szeptember 24.

Jogi nyilatkozat Budapest, 2014. szeptember 24. Bátor Tábor Alapítvány Jogi nyilatkozat Budapest, 2014. szeptember 24. 1 1. SZOLGÁLTATÓ ADATAI: A szolgáltató neve: Bátor Tábor Alapítvány A szolgáltató székhelye: 1135 Budapest, Reitter Ferenc u. 46-48.

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MODEM SETUP for Nokia 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. A MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i TELEPÍTÉSE...1 3.

Részletesebben

Szabaduljon meg a papírtól és nyerjen! promóció hivatalos részvételi- és játékszabályzata

Szabaduljon meg a papírtól és nyerjen! promóció hivatalos részvételi- és játékszabályzata Szabaduljon meg a papírtól és nyerjen! promóció hivatalos részvételi- és játékszabályzata 1. A promóció szervezője A Szabaduljon meg a papírtól és nyerjen! elnevezésű promóció (a továbbiakban: Promóció

Részletesebben

Rendszerkövetelmények

Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Operációs rendszer A Nintex Workflow 2007 szoftvert Microsoft Windows Server 2003 vagy 2008 alá kell telepíteni. Böngésző kliens Microsoft Internet Explorer 6.x, de a Microsoft Internet

Részletesebben

Végfelhasználói licencszerződés (End User License Agreement EULA ) SISW Online Végfelhasználói licencszerződés

Végfelhasználói licencszerződés (End User License Agreement EULA ) SISW Online Végfelhasználói licencszerződés Végfelhasználói licencszerződés (End User License Agreement EULA ) SISW Online Végfelhasználói licencszerződés FONTOS: A Szoftver telepítésekor a program kéri Öntől, hogy az elfogadom gombra kattintva

Részletesebben

IBM Gépi Kód Licencmegállapodás

IBM Gépi Kód Licencmegállapodás IBM Gépi Kód Licencmegállapodás A Licenccel Rendelkező Felhasználó számára az Érintett Gépnek az IBM vállalattól, egy hivatalos IBM viszonteladótól vagy külső féltől történő beszerzése önmagában nem biztosít

Részletesebben

Felhasználási feltételek UPC TV Apps szolgáltatás Hatályos: től visszavonásig.

Felhasználási feltételek UPC TV Apps szolgáltatás Hatályos: től visszavonásig. Meghatározások A jelen felhasználási feltételekben a lenti kifejezések a következő jelentéssel bírnak: Alkalmazás : jelenti minden lehetséges és tényleges szoftveralkalmazást/widgetet, amelyen keresztül

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTLEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTLEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTLEK A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a AB Home Network Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által a www.kamerahome.hu

Részletesebben

a számítógép gyártója között, aki a szoftvert a számítógéppel terjeszti, vagy

a számítógép gyártója között, aki a szoftvert a számítógéppel terjeszti, vagy LICENCFELTÉTELEK MICROSOFT SZOFTVERHEZ WINDOWS 7 HOME PREMIUM A jelen licencfeltételek szerződést képeznek Ön és a számítógép gyártója között, aki a szoftvert a számítógéppel terjeszti, vagy a szoftver

Részletesebben

Általános nyomtató meghajtó útmutató

Általános nyomtató meghajtó útmutató Általános nyomtató meghajtó útmutató Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) B verzió HUN 1 Áttekintés 1 A Brother

Részletesebben

Hardver és szoftver követelmények

Hardver és szoftver követelmények Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Telepítési útmutató Hardver és szoftver követelmények A java-s nyomtatványkitöltő program az alábbi hardverigényt támasztja a számítógéppel szemben: 400 MHz órajelű

Részletesebben

Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Desktop 11

Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Desktop 11 Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Desktop 11 NOVELL GYORSKALAUZ KÁRTYA A SUSE Linux Enterprise Desktop 11 új verziójának telepítéséhez a következő műveletsorokat kell végrehajtani. A jelen dokumentum áttekintést

Részletesebben

Online nyomtatás 4.0. 1. kiadás

Online nyomtatás 4.0. 1. kiadás Online nyomtatás 4.0 1. kiadás 2008 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People és az Nseries a Nokia Corporation védjegye, illetve bejegyzett védjegye. A Nokia tune a Nokia Corporation

Részletesebben

Adatvédelmi nyilatkozat a weboldal látogatói részére

Adatvédelmi nyilatkozat a weboldal látogatói részére Adatvédelmi nyilatkozat a weboldal látogatói részére Jelen adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza a Lőkös Gábor Egyéni vállalkozó üzemeltető által működtetett, www.kalvariacukraszda.hu domain néven és aldomain

Részletesebben

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT ADATVÉDELMI NYILATKOZAT 1) AZ ADATVÉDELMI NYILATKOZAT HATÁLYA Jelen internetes oldalt és a hozzá tartozó webes alkalmazásokat és adatbázisrendszert az Ecologic Consulting Kft. (székhely: 1132 Budapest

Részletesebben

A 13. Adatvédelmi rendelkezések fejezet a következőként alakult át

A 13. Adatvédelmi rendelkezések fejezet a következőként alakult át A 13. Adatvédelmi rendelkezések fejezet a következőként alakult át 13.1 A Szolgáltató általi adatkezelésre vonatkozó rendelkezések 13.1.1 Szolgáltató a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése

Részletesebben

Licencpélda zárt szoftverhez

Licencpélda zárt szoftverhez Licencpélda zárt szoftverhez (Microsoft) VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCSZERZŐDÉS MICROSOFT SZOFTVERRE FONTOS KÉRJÜK, FIGYELMESEN OLVASSA EL! A jelen végfelhasználói licencszerződés ( EULA ) jogi megállapodás Ön

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Hálózatos telepítés Windows és Linux operációs rendszereken A program nem használja a Registry-t. A program három könyvtárstruktúrát használ, melyek a következők:

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Parental Controls Verzió: 6.0 Felhasználói útmutató Kiadva: 2012-06-27 SWD-20120627161658333 Tartalom... 4 Követelmények... 4 Néhány szó a ről... 4 Elfelejtettem a szülői felügyelet funkció PIN kódját...

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Készült: 2011. szeptember 19. Utolsó módosítás dátuma: 2011. szeptember 19. Utolsó módosítás hatályos: 2011. szeptember 19. Általános Szerződési Feltételek (1) A ToolSiTE Informatikai és Szolgáltató Kft.

Részletesebben

A Magyar Hang a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli.

A Magyar Hang a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Adatvédelem A Magyar Hang a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. A személyes adatok kezelésével kapcsolatos irányelvek Bármilyen formátumban

Részletesebben

Microsoft Office 365 szakembereknek és kisvállalatoknak (P1 csomag) 1. útmutató Saját Office 365-fiók regisztrálása és az első lépések

Microsoft Office 365 szakembereknek és kisvállalatoknak (P1 csomag) 1. útmutató Saját Office 365-fiók regisztrálása és az első lépések Microsoft Office 365 szakembereknek és kisvállalatoknak (P1 csomag) 1. útmutató Saját Office 365-fiók regisztrálása és az első lépések Microsoft Office 365 szakembereknek és kisvállalatoknak 1 1. útmutató:

Részletesebben

Az LG 3D TV-hez mobiltelefon promóciójának hivatalos Részvételi Feltételei (továbbiakban: Feltételek )

Az LG 3D TV-hez mobiltelefon promóciójának hivatalos Részvételi Feltételei (továbbiakban: Feltételek ) Az LG 3D TV-hez mobiltelefon promóciójának hivatalos Részvételi Feltételei (továbbiakban: Feltételek ) 1. A PROMÓCIÓ SZERVEZŐJE 1.1.A 3D TV-hez mobiltelefon promóció (a továbbiakban: Promóció ) szervezője

Részletesebben

Módosítva 2006. márciusában

Módosítva 2006. márciusában SMART Technologies, Inc. Végfelhasználói szoftverlicenc-szerződés KÉRJÜK, HOGY A SZOFTVER HASZNÁLATBA VÉTELE ELŐTT FIGYELMESEN OLVASSA EL EZT A VÉGFELHASZNÁLÓI SZOFTVERLICENC-SZERZŐDÉST ( LICENC ). A SZOFTVER

Részletesebben

Licencmegállapodás. Használati feltételek: (helyi használatra)

Licencmegállapodás. Használati feltételek: (helyi használatra) Licencmegállapodás Használati feltételek: (helyi használatra) Kérjük, gondosan olvassa el az alábbi használati feltételeket. Jelen feltételek és kikötések (továbbiakban: "Használati feltételek") az Ön

Részletesebben

Kyäni internetes adatkezelési irányelvek

Kyäni internetes adatkezelési irányelvek Kyäni Internet Privacy Policy-10.10-HU-EU Kyäni internetes adatkezelési irányelvek A Kyäni, Inc. és annak kapcsolt vállalkozásai (együttesen a Kyäni), valamint ezek leányvállalatai elkötelezettek a Disztribútorok

Részletesebben

Felhasználási feltételek Shopmasters ingyenes webáruházakhoz

Felhasználási feltételek Shopmasters ingyenes webáruházakhoz Felhasználási feltételek Shopmasters ingyenes webáruházakhoz http://www.shopmasters.hu Shopmasters Ingyenes - 1 / 5 - A shopmasters.hu webhely (továbbiakban webhely ) használata, illetve a webhelyen kínált

Részletesebben

Végfelhasználói szoftverlicenc-megállapodás, Korlátozott jótállási megállapodás Képzési és támogatási megállapodás

Végfelhasználói szoftverlicenc-megállapodás, Korlátozott jótállási megállapodás Képzési és támogatási megállapodás Végfelhasználói szoftverlicenc-megállapodás, Korlátozott jótállási megállapodás Képzési és támogatási megállapodás A Procon-X, Inc végfelhasználói szoftverlicenc-megállapodása ( EULA ) jogi megállapodás

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek xzn.hu 1. Az xzn.hu-val való jogviszony

Általános Szerződési Feltételek xzn.hu 1. Az xzn.hu-val való jogviszony Általános Szerződési Feltételek xzn.hu 1. Az xzn.hu-val való jogviszony 1.1 Az xzn.hu szolgáltatásainak, termékeinek, szoftverének és weboldalainak (a jelen iratban ezek együttesen: a "Szolgáltatások",

Részletesebben

a számítógép gyártója között, aki a szoftvert a számítógéppel terjeszti, vagy

a számítógép gyártója között, aki a szoftvert a számítógéppel terjeszti, vagy LICENCFELTÉTELEK MICROSOFT SZOFTVERHEZ WINDOWS 7 PROFESSIONAL A jelen licencfeltételek szerződést képeznek Ön és a számítógép gyártója között, aki a szoftvert a számítógéppel terjeszti, vagy a szoftver

Részletesebben

Windows 2000 Licenszek (forrás:

Windows 2000 Licenszek (forrás: Windows 2000 Licenszek (forrás: http://www.microsoft.com/hun/jogtisztasag) Windows 2000 Server Egy Windows 2000 hálózatban minden Windows 2000 Server alapú kiszolgáló üzemeltetéséhez Windows 2000 Server

Részletesebben

VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCSZERZŐDÉS

VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCSZERZŐDÉS VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCSZERZŐDÉS FIGYELMEZTETÉS: KÉRJÜK, OLVASSA EL FIGYELMESEN: A JELEN VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCSZERZŐDÉS ("SZERZŐDÉS") ÖN (AKÁR TERMÉSZETES, AKÁR JOGI SZEMÉLY) ÉS AZ ACER INC. BELEÉRTVE

Részletesebben

Nokia átalakító (CA-55) Telepítési útmutató kiadás

Nokia átalakító (CA-55) Telepítési útmutató kiadás Nokia átalakító (CA-55) Telepítési útmutató 9238694 1. kiadás Copyright 2005 Nokia. Minden jog fenntartva. A dokumentum vagy bármely része nem másolható, nem továbbítható, nem terjeszthetõ és nem tárolható

Részletesebben

Illesztőprogram küldése

Illesztőprogram küldése Illesztőprogram küldése Rendszergazdai útmutató 2013. január www.lexmark.com Áttekintés 2 Áttekintés Az Illesztőprogram küldése alkalmazás segítségével egyszerűen beszerezheti a kívánt nyomtatómodellhez

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara együttműködést hozott lére a fővárosi kereskedelem fejlesztése, az üres üzlethelyiségek minél szélesebb

Részletesebben

A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Igazgatóságának 110/2003. számú határozata

A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Igazgatóságának 110/2003. számú határozata A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Igazgatóságának 110/2003. számú határozata A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Igazgatósága A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Szabályzata a Távkereskedés

Részletesebben

b2b4u Általános Szerződési Feltételek

b2b4u Általános Szerződési Feltételek b2b4u Általános Szerződési Feltételek Utolsó módosítás: 2015. október 17. Üdvözljük! Köszönjük, hogy termékeinket és szolgáltatásainkat ( Szolgáltatások ) használja! A Szolgáltatásokat a b2b4u Kft ( b2b4u

Részletesebben

Online megosztás kiadás

Online megosztás kiadás Online megosztás 3.1 1. kiadás 2008 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People és az Nseries a Nokia Corporation védjegye, illetve bejegyzett védjegye. A Nokia tune a Nokia Corporation

Részletesebben

FONTOS OLVASSA EL FIGYELMESEN. A JELEN DOKUMENTUM 8

FONTOS OLVASSA EL FIGYELMESEN. A JELEN DOKUMENTUM 8 Western Digital végfelhasználói licencszerződés FONTOS OLVASSA EL FIGYELMESEN. A JELEN DOKUMENTUM 8. SZAKASZA KÖTELEZŐ ÉRVÉNYŰ VÁLASZTOTTBÍRÓSÁGI RENDELKEZÉST TARTALMAZ, AMELY ELŐÍRJA A JOGVITÁK EGYEDI

Részletesebben

Ismerje meg aktuális Microsoft Office 2007 ajánlatainkat és az Open License konstrukció nyújtotta el nyöket!

Ismerje meg aktuális Microsoft Office 2007 ajánlatainkat és az Open License konstrukció nyújtotta el nyöket! Ismerje meg aktuális Microsoft Office 2007 ajánlatainkat és az Open License konstrukció nyújtotta elnyöket! Akciós ajánlataink: Akcióban résztvev Office 2007 termékek: Microsoft Office 2007 AZ OPEN LICENC

Részletesebben

Belépve a www.biztositasonline24.hu weboldalra Ön elfogadja az alábbi feltételeket akkor is, ha nem regisztrált felhasználója az oldalnak:

Belépve a www.biztositasonline24.hu weboldalra Ön elfogadja az alábbi feltételeket akkor is, ha nem regisztrált felhasználója az oldalnak: ADATVÉDELEM Felhasználói feltételek Belépve a www.biztositasonline24.hu weboldalra Ön elfogadja az alábbi feltételeket akkor is, ha nem regisztrált felhasználója az oldalnak: tilos a biztositasonline24.hu

Részletesebben

Felhasználási Feltételek

Felhasználási Feltételek Felhasználási Feltételek Köszönjük, hogy ellátogatott erre a weboldalra. Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el ezeket a Felhasználási Feltételeket, mivel a weboldal bármilyen használata az itt ismertetett

Részletesebben

iseries Client Access Express - Mielőtt elkezdi

iseries Client Access Express - Mielőtt elkezdi iseries Client Access Express - Mielőtt elkezdi iseries Client Access Express - Mielőtt elkezdi ii iseries: Client Access Express - Mielőtt elkezdi Tartalom Rész 1. Client Access Express - Mielőtt elkezdi.................

Részletesebben

1. Felhasználási feltételek tárgya 2. Szolgáltatás igénybevétele 3. A felhasználó kötelezettségei

1. Felhasználási feltételek tárgya 2. Szolgáltatás igénybevétele 3. A felhasználó kötelezettségei A mineside.hu (IFH-Ker. Kft, Adószám: 14694543-2-13) a hozzá tartozó weboldalakon közzétett Online játékok és egyéb szolgáltatások használatát az alábbiak szerint határozza meg: 1. Felhasználási feltételek

Részletesebben

Rendszerfelügyelet A Kezelőközpont figyelőinek használata

Rendszerfelügyelet A Kezelőközpont figyelőinek használata IBM i Rendszerfelügyelet A Kezelőközpont figyelőinek használata 7.1 IBM i Rendszerfelügyelet A Kezelőközpont figyelőinek használata 7.1 Megjegyzés A kiadvány és a tárgyalt termék használatba vétele előtt

Részletesebben

Adatkezelési és - védelmi tájékoztató. Adatkezelési és-védelmi tájékoztató a GDPR megfeleléshez

Adatkezelési és - védelmi tájékoztató. Adatkezelési és-védelmi tájékoztató a GDPR megfeleléshez Adatkezelési és - védelmi tájékoztató a GDPR megfeleléshez Verzió Dátum Felelős Megjegyzés v1.001 2018.05.25. Nagy István Első verzió Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet 2 Tartalom Általános

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról OTP BANK NYRT. Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról Bankunk ügyfeleink folytonos szoftverhasználatát biztosító szempont alapján úgy döntött, hogy az új verziót (6.01-01) most nem a megszokott

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT TIPS Table for you éttermi foglalást biztosító szolgáltatás használatáról

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT TIPS Table for you éttermi foglalást biztosító szolgáltatás használatáról ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT TIPS Table for you éttermi foglalást biztosító szolgáltatás használatáról. Az Adatvédelmi szabályzat 1. A TIPS Table for you applikációt (az Applikáció vagy TIPS ) letöltő, használó

Részletesebben

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató A Windows 8.1 telepítése és frissítése A BIOS, illetve alkalmazások és illesztőprogramok frissítése, valamint a Windows Update futtatása A telepítés típusának

Részletesebben

ADATKEZELÉSI SZERZŐDÉS ADATFELDOLGOZÓVAL

ADATKEZELÉSI SZERZŐDÉS ADATFELDOLGOZÓVAL ADATKEZELÉSI SZERZŐDÉS ADATFELDOLGOZÓVAL Amely létrejött a Adatkezelő neve:. Adatkezelő székhelye:.. Adatkezelő adószáma vagy cégjegyzékszáma: adatkezelő (továbbiakban Adatkezelő) és a Syntax team Kft

Részletesebben

2.5 A regisztrációt minden esetben a felhasználónak kell végeznie. Nem kötelezhető erre a fyremc.hu, vagy bármely harmadik személy.

2.5 A regisztrációt minden esetben a felhasználónak kell végeznie. Nem kötelezhető erre a fyremc.hu, vagy bármely harmadik személy. A fyremc.hu (Dr. Kovács Gyula EV.., Adószám: HU 64023188) a hozzá tartozó weboldalakon közzétett Online játékok és egyéb szolgáltatások használatát az alábbiak szerint határozza meg: 1. Felhasználási feltételek

Részletesebben

a. Készülékenként egy példány. Ön a szoftver egy példányát telepítheti egy készüléken. Az ilyen készülék a licencelt készülék. b. Licencelt készülék.

a. Készülékenként egy példány. Ön a szoftver egy példányát telepítheti egy készüléken. Az ilyen készülék a licencelt készülék. b. Licencelt készülék. LICENCFELTÉTELEK MICROSOFT SZOFTVERHEZ MICROSOFT OFFICE 2010 ALKALMAZÁSSZOFTVER ASZTALI SZÁMÍTÓGÉPRE Az alábbiakban a licencfeltételek három különálló halmaza olvasható. Ezek közül csak egy feltételhalmaz

Részletesebben

IBM PureApplication Service Infrastructure

IBM PureApplication Service Infrastructure IBM Felhasználási Feltételek SaaS Ajánlatra Vonatkozó Feltételek IBM PureApplication Service Infrastructure A Felhasználási Feltételeket ( Felhasználási Feltételek ) a jelen IBM Felhasználási Feltételek

Részletesebben

Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Szakképző Iskolája és Kollégiuma Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Szakképző Iskolája és Kollégiuma Informatikai rendszer használatának szabályzata 2016. Péterváriné Kiss Sarolta igazgató INFORMATIKAI RENDSZER FELHASZNÁLÓI

Részletesebben

Felhasználási Feltételek

Felhasználási Feltételek Felhasználási Feltételek A jelen szabályzat tartalmazza a DélUtán Alapítvány (székhelye: 1093 Budapest, Közraktár u. 22. elérhetősége: info@delutan.hu) közvetítő szolgáltató (a továbbiakban: üzemeltető)

Részletesebben

Dropbox - online fájltárolás és megosztás

Dropbox - online fájltárolás és megosztás Dropbox - online fájltárolás és megosztás web: https://www.dropbox.com A Dropbox egy felhő-alapú fájltároló és megosztó eszköz, melynek lényege, hogy a különböző fájlokat nem egy konkrét számítógéphez

Részletesebben

Messenger. Novell 1.0. www.novell.com GYORSKALAUZ

Messenger. Novell 1.0. www.novell.com GYORSKALAUZ Novell Messenger 1.0 GYORSKALAUZ www.novell.com A Novell Messenger egy vállalati, keresztplatformos gyorsüzenet-kezelő program, amelynek működése a Novell edirectory TM címtáron alapul. A Messenger rendszer

Részletesebben

Kezdő lépések Microsoft Outlook

Kezdő lépések Microsoft Outlook Kezdő lépések Microsoft Outlook A Central Europe On-Demand Zrt. által, a Telenor Magyarország Zrt. részére nyújtott szolgáltatások rövid kezelési útmutatója 1 Tartalom Áttekintés... 3 MAPI mailbox konfiguráció

Részletesebben

Telepítési útmutató. 1 Nintex Workflow 2010 telepítési útmutató

Telepítési útmutató. 1   Nintex Workflow 2010 telepítési útmutató Telepítési útmutató Nintex USA LLC 2012. Minden jog fenntartva. A nyomdahibákért és kihagyásokért nem vállalunk felelősséget. support@nintex.com 1 www.nintex.com Tartalomjegyzék 1. A Nintex Workflow 2010

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 1. oldal / 6 ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Általános tudnivalók: A Brooklyn Divat Webáruházban (továbbiakban: webáruház), kizárólag a www.brooklyndivat.hu webcímen keresztül lehet vásárolni. Ezen címen

Részletesebben

Ez a telepítési dokumentum segítséget nyújt abban, hogy szabályosan telepítse az Áfa átállító szoftvert Szerviz 7 programhoz.

Ez a telepítési dokumentum segítséget nyújt abban, hogy szabályosan telepítse az Áfa átállító szoftvert Szerviz 7 programhoz. 3Sz-s Kft. 1158 Budapest, Jánoshida utca 15. Tel: (06-1) 416-1835 / Fax: (06-1) 419-9914 e-mail: zk@3szs.hu / web: www.3szs.hu Tisztelt Felhasználó! Ez a telepítési dokumentum segítséget nyújt abban, hogy

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK...1 3. A PC SUITE

Részletesebben

SUSE(r) Moblin Novell(r) Szoftverlicenc-szerződés

SUSE(r) Moblin Novell(r) Szoftverlicenc-szerződés SUSE(r) Moblin Novell(r) Szoftverlicenc-szerződés FIGYELMESEN OLVASSA EL EZT A SZERZŐDÉST. A SZOFTVER (ÉS ÖSSZETEVŐINEK) TELEPÍTÉSÉVEL VAGY MÁS MÓDON TÖRTÉNŐ HASZNÁLATÁVAL ELFOGADJA EZEN SZERZŐDÉS FELTÉTELEIT.

Részletesebben

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén Tartalomjegyzék 1. Az Internet Explorer 9 megfelelősségének

Részletesebben

GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ Készítette A jelen dokumentum tartalma szerzői jogi védelem alatt áll, a mű felhasználói jogai a -t illetik. A dokumentumot az Ügyfél korlátlan számban

Részletesebben

Szoftver Felhasználási Szerződés. Maróti Szerviz Szoftver (MSS)

Szoftver Felhasználási Szerződés. Maróti Szerviz Szoftver (MSS) 1 Szoftver Felhasználási Szerződés Maróti Szerviz Szoftver (MSS) 1. Felek 1.1 Jelen felhasználási szerződés a Maróti Könyvkereskedés és Könyvkiadó Kft., mint használatba adó és Ön (magánszemély, illetve

Részletesebben

DNX7250DAB DNX525DAB DNX5250BT DNX4250DAB DNX4250BT

DNX7250DAB DNX525DAB DNX5250BT DNX4250DAB DNX4250BT GPS NAVIGÁCIÓS RENDSZER DNX7250DAB DNX525DAB DNX5250BT DNX4250DAB DNX4250BT GPS-NAVIGÁCIÓ KEZELÉSI ÚTMUTATÓ IM382_Nav_E_Hu_00 Tartalom Végfelhasználói licencszerződés 4 Első lépések 12 A navigációs rendszer

Részletesebben

Milestone XProtect Végfelhasználói licencszerződés

Milestone XProtect Végfelhasználói licencszerződés Milestone XProtect Végfelhasználói licencszerződés MEGJEGYZÉS: Amennyiben Ön Milestone viszonteladó, rendszerintegrátor vagy egyéb módon egy harmadik fél nevében telepíti a Terméket, meg kell bizonyosodnia

Részletesebben