Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica"

Átírás

1 Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica közösség zászlaja alatt összegyűlt Borászok képviselnek. A Terra Hungarica: Hisszük, hogy a Kárpát-medence politikai határoktól független ökológiai egysége felbecsülhetetlen értékekkel bír, amelyek megőrzése és felélesztése mindennél fontosabb feladat. Kiragadva ezen értékek egyik legszebbikét, a szőlőt és a bort, létrehoztuk a Terra Hungarica márkát, hogy segítségével összefogjuk és támogassuk a régió természet- és tájhű gazdálkodásra törekvő borászait, és minél szélesebb körben népszerűsítsük autentikus, adalékanyagoktól mentes boraikat. Olvasatunkban az autentikus, azaz igaz bor a természetet kímélő gazdálkodásból származó szőlőből, minimális borászati beavatkozás mellett, adalékanyagok hozzáadása nélkül készül, és ennek köszönhetően hűen tükrözi termőhelyének sajátosságait. Az így készült borok izgalmasabbak, élettelibbek és egyedibbek, mint konvencionális társaik, fogyasztásuk pedig igazi öröm azok számára, akik felismerik a valódit. A Terra Hungaricát három magánszemély, Altschach László, Kató András és Nemes Richárd alapította 2011-ben. Logónk, a felfelé szálló kerecsensólyom a magyar és kárpát-medencei összetartozást és felemelkedést jelképezi az eredetiség, a tisztaság és a spirituális őrzés mágikus madaraként. Borlapunkon a Terra Hungarica közösség tagjainak borait, jelképükkel felfelé szálló kerecsensólyommal (nem össze tévesztendő a turul madárral) jelöljük meg.

2 Eredetiség Forgalomba hozott borainkat csak és kizárólag a saját borvidéken termett szőlőből készítjük, és azokat a borvidéken kívül csak palackozott formában értékesítjük. Szőlőgazdálkodás Törekszünk a természet- és tájhű gazdálkodásra, ezért kerüljük az alábbiak használatát: Felszívódó gyom- és rovarírtó szerek, műtrágya, gépi szüretelő eszközök. Hozzáadott anyagok kerülése A borok természetességének és egyediségének megőrzése érdekében kerüljük a hozzáadott anyagokat, különös tekintettel az alábbiakra: Aromákat befolyásoló fajélesztők, enzimek, hozzáadott sav, tápsók, aszkorbinsav, stabilizáló adalékanyagok (pl. guar gumi), fa chips, hozzáadott cukor,hozzáadott tannin. Borászati beavatkozások kerülése A borok természetességének és egyediségének megőrzése érdekében tartózkodunk az alábbi eljárások használatától: Fordított ozmózis, vákuumos lepárlás, mesterséges szőlő fagyasztási eljárások. Hitelesség és közösség-vállalás Szabad betekintést adunk szőlőinkbe és pincéinkbe, az általunk készített borokat saját nevünkkel vállaljuk. Végezetül, a fentiek betartásán túl közösséget vállalunk a hasonlóan gondolkodó és cselekvő borásztársainkkal, tapasztalatainkat és tudásunkat megosztjuk egymással, ezzel is hozzájárulva a természethű és autentikus magyar borok sikeréhez és népszerűségéhez. Ezen túl Terra Hungarica borpontként is rendelkezésre állunk. A Terra Hungarica közösség tagjainak borait, kiskereskedelmi áron haza lehet vinni.

3 Édes fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Cuvée Ilona 2008 (0,5 l) 0,05l/ ,5l/ Furmint, Hárslevelű Aszalt kajszi, aszalt citrusok, mangó, banán, sütőtök, méz. Mélyről jövő illat. Szájban telt korty, rendkívül intenzív ízek, színes gyümölcs kavalkád, zamathegyek. Jelentős édesség, de a lendületes citrusos savak. Demeter Zoltán Főbor ,05l/ ,375l/ Furmint, Hárslevelű. Olajos, telt bor. Illatában és ízében aszalt gyümölcsök, kajszibarack és datolya, kevés dohány és fűszeresség. Játékos, gazdag savkészlet, sima felszín. Kimondottan kerek bor, tömör szerkezettel és mindezek mellett csodálatos eleganciával. Szépségét kinyitást követően hosszú napokig megtartja. Pelle Pince Zsófia Cuvée Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály. Világos citromsárga szín, érett fehér húsú gyümölcsök, finom diszkrét fűszeresség, közepesen intenzív illattal. Pelle Pince Félédesem ,1l/500.- Furmint. A birtok Király dűlőből szüretelt 100% furmintból készült 20 gramm természetes maradékcukrot rejtő "félédese". Fahordós erjesztés és érlelés 6 hónapon keresztül. Zemplén Hegyhát Aszú 5 puttonyos ,1l/ Furmint, Hárslevelű. A bor a Királyudvar műhelyében készült, a Zemplén Hegyhát mintegy kistestvére a Tokaj legjobbjai közé sorolt birtoknak. Királyudvar Domain Aszú 6 puttonyos 2003 Furmint, Hárslevelű. Amit egy 6 puttonyos Aszúnak tudni kell Királyudvar Esszencia ,1l/ ,02l/ Furmint, Hárslevelű. Mézes aszúszem illat, ízben mindez kiegészül birssel, csokoládéval, dohánnyal. Finom savösszetétel, tömény, olajos szerkezet, nagy test. - Somló: Takács Lajos Hollóvár Savignon Blanc (késői szüret) Savignon Blanc. A bor hihetetlenül koncentrált és hihetetlen értékeket is hordoz magában. A somlói terroir és a Sauvignon Blanc fajta egy soha nem látott egymásra találása. (A borászat a Terra Hungarica charta szerint gazdálkodik!) Édeskés illat, a háttérben enyhe animalítással, bőrösséggel, petrollal. Aranylóan sárga színű. Az íz pedig a trópusi gyümölcsök határtalan zamatorgiáját nyújtja, méghozzá egy kiváló karakterrel rendelkező desszertborban. Igazi unikum!

4 Száraz fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Demeter Zoltán Kakas Furmint. A bor illata több vetülettel bír, ahogy benne a barack, a körte és a mangó csábítása mellett újabb távlatot nyitnak a fűszerek, az ásványosság és olajos magvak. A kortyban a minerális aromákat a gyümölcsös jegyek húsossá, kedvessé, a savak zamatossá teszik. Arányos szerkezet támasztja alá a táj hű aromavilágot. Szepsy Úrágya Furmint. Az Úrágya 40 hektáros kerevetéből mindössze kispárnányit (5 ha) birtokol Szepsy. Ennek is legkövesebb 2, 3 hektárjáról gyűjtötte be az alapanyagot. A 46 éves tőkék érett férfikora, a talaj kemény riolitja-vörös agyaga és a mester gondolatai koncentrálódtak ebben a borban. Ásványisága szembeötlő, mellette jelzésszerűen a gyümölcsök is megjelennek. Fantasztikus bor. Bőrén sült malachús, báránysült mellett is megőrizte egzotikus vonásait. Oremus Mandolás Furmint Furmint. Tavaszi virágok illata, friss gyümölcsösség és a zempléni hordók finom tölgyessége. Sós ásványosság, mely mögött érett gyümölcshangsúly érezhető, főleg alma és körte. Szerkezete feszes, savai egyenesen tartják. Hosszú lecsengésű bor, nagy potenciállal. - Eger: St Andrea Napbor Chardonnay, Pinot Blanc, Hárslevelű és kevesebb Sauvignon Blanc, Tramini és Pinot Gris. Minden része kis fahordóban, spontán erjedt. Intenzív illat, gazdag, vibráló íz, császárkörte, citrusok. - Etyek-Buda: Nyakas Irsai Olivér Irsai Olivér. Élénk, zöldes fehér színű. Illatában muskotály fajtajellegbe ágyazott birsalma jegyek illeszkednek harmonikus egységbe. Kedves illatos, amilyen minden évben lenni szokott. Ízében nagyon enyhe és nagyon finom édesség. Az első kortytól zamatos, illatos, fűszeres. - Somló: Takács Lajos Hollóvár Juhfark Juhfark. Erősebb, szépen bontakozó illat. A juhfark fűszeres aromái visszafogottan jönnek a sós, ásványos jegyek mellett. Igazán kiegyensúlyozott és elegáns bor. Takács Lajos Hollóvár Savignon Blanc Savignon Blanc. llatában lime, grapefruit, egres, kis bazaltos talajból adódó sósság. Telt, izgalmasan sokrétű íz. Tisztaság, áttetszőség. Intenzív ízek, érett gyümölcsösség, Somló és a Sauvignon egyesült karaktere.

5 Meinklang Hárslevelű Hárslevelű. Ellenőrzött biodinamikus szemléletű birtok, Demeter védjegy birtokosa. Szőlős, traubis, golden almás és fehér virágos illat. Kóstolásra testes, elég érett hangulattal, birsalmás jegyekkel. A sav a közepesnél több, de a bor aromái szépen definiáltak és zamatosak, közepes lecsengéssel.. Meinklang Juhfark Juhfark. Ellenőrzött biodinamikus szemléletű birtok, Demeter védjegy birtokosa. Tiszta, intenzív illat, virágos, erős és fajsúlyos, finom érett fehér húsú gyümölcsökkel, citrusokkal. Kóstolásra somlaian vastag, krémes, tiszta, tartalmas és jól elkészített. Gyümölcseit érett lédús fehér húsúak adják, a kevés maradékcukor csak kiemeli a bor zamatait. A lecsengés hosszú, benne elegáns cseresség is érezhető. Jó kis bor. - Badacsony: Csobánci Bormanufaktúra Aspirato Isteni sugallatra Szürkebarát, Sárgamuskotály. Szürkebarát a társaival felvirágozva, és a vulkán tüzességével fűszerezve. - Sopron: Ráspi Leányka Leányka. Negyvenéves tőkékről származó, mészköves talajról szüretelt szőlőből készült bor, amely végérvényesen bebizonyította, hogy a Leányka is nagy bor készítésére alkalmas szőlőfajta. Színe világos aranysárga. Illata diszkrét, elegáns, ásványos, római kömény, és virágok aromái fedezhetők fel benne, amit eukaliptuszos jegyek festenek alá szolidan. Kóstolva száraz, kerek-, a bornak szép tartást biztosító savérzettel rendelkezik, teste, telt, húsos. Utóízében aztán érvényre jut a Ráspi borokra oly jellemző ásványosság, finom sós érzettel társulva, s mindez hosszan, teljessé téve a kóstolás élményét. - Villány: Günzer Chardonnay Chardonnay. Frutti és málna fehérbornál szokatlan illata. Telt gyümölcsösség, érett egres, vibráló, komplex íz, tölgy. Élő bor, nagy meglepetés. - Felviék, Múzsla ( Jelenleg a 20 éves Szlovákiában található ) Bott Frigyes Tramini Tramini. Tiszta, virágos, rózsás illat. Szájban sima, kellemesen telt, lédús körte, rózsaolaj. A fajta elegáns arca, ahol a termőhely stílusa felülírja a fajtát.

6 - Délvidék, Vajdaság: ( Jelenleg Szerbia ) Maurer Oszkár Szerémi Szerelem Rajnai Rizling, Sárgamuskotály, Olaszrizling. NAGYBETŰS SZERELEM Termőhely: Tarcal-hegység. Újlak és Erdővég "Probus" dűlője. Egy nőies és egy férfias karakterű bor frigyre lépése. - Pfalz, Németország: Weingut Eymann Riesling Classic Riesling. Örökös "német rizling jóvétel" - bajnok. Fiatalos, zöldes citromszíne mellet illatban és ízben is a zöld gyümölcsök uralják a bort. Savai frissek, élénkek, jólesőek. Zöld alma és ásványok tobzódnak megint kellően markáns, összetett és közepesen hosszú ízében. Weingut Eymann Riesling Spatlese Trocken Riesling. Tökéletesen tiszta, fiatalos rizling illat. Hűvös, köves, minerális jegyek némi gyümölcsösséggel, zöldalmával, körtével és grapefruittal. Annyira friss hogy szinte már szénsavasnak tűnik a korty elején, de ez csak a bevezetője a szépen szétterülő almás/dinnyés/barackos, kényeztető szerkezetű kortynak. Egy hibátlan tartású és tartalmú bor, ami csak jobbá válhat az évek múlásával. - Ausztria, Neusiedlersee: Meinklang, Grüner Veltliner Zöldveltelini, Ellenőrzött biodinamikus szemléletű birtok, Demeter védjegy birtokosa. Szenzációs tiszta illat, trópusi gyümölcs-kavalkád, finom fűszeresség, könnyedség. WOW! Végre egy igazi Grüner Veltliner! Rozé borok - Szekszárd: Dúzsi Rozé Leányvári Zweigelt, Medoc, Oportó, Blauburger, Pinot Noir tartályban erjesztve, frissen, ropogósan, gyümölcsösen, ahogy a szekszárdi borásztól évről évre megszoktuk. Nagyon szép illat, jó korty. Takler Rozé Pinot Noir. Acéltartályban erjesztve és érlelve. Friss, gyümölcsös, vidám rozé. Édes vörösbor: - Eger: Thummerer Tréfli 2009 édes Merlot, Portugieser, Blauburger. Thummerer Vilmos klasszikussá vált édes vörösbora 45 gramm maradék cukorral, két éves fahordós érleléssel.

7 Vörösborok - Eger St Andrea Áldás 2011 Bikavér Derítetlen Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, Kadarka és Cabernet Franc egy bikavérben. Illatában hűvös, fűszeres, ízben elegáns, közepesen testes és sokrétű. Attila Pince Syrah Syrah. Az illatban kéksajt, édesfűszer, feketeribizli. A korty vastag és hosszú. A finisben is érdekes fűszeresség mutatkozik, hosszan megmarad a szájban. Attila Pince Turán Turán. A Turán egy magyar nemesítők által létrehozott szőlőfajta. Fűszeresebb, finoman parfümös illatokkal operáló éjfekete, vastag, rózsaolajos, puha bor. Egri savak, érintésnyi fahordó és simogató tanninok. -Sopron: Ráspi Kopár Cuvée Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Zweigelt. Világos rubinvörös szín, lilás villanással a szélen. Illatát a Ráspitól megszokott ásványos karnevál nyitja, amit zamatos gyümölcsök és virágok jegyei ölelnek körül. Kóstolva száraz, eleven savak, selymes tannin, szilárd test, harmónia, mélység és magasság jellemzik. Ízében ásványos jegyek és érett meggy jelentkeznek. Ez egy olyan bor, amit finom árnyaltsága és nagysága okán, kivételesen nehéz szavakba önteni. Egyszerre komoly, s mégis könnyen megközelíthető, amit nagyon kevés bor hoz alapjáraton. Ráspi Kékfrankos Kékfrankos. Illata tiszta piros bogyós gyümölcsélmény, sós mineralitás, diszkrét hordófűszer. Szájban közepes testű kortyot kapunk. Korrekt teltségű ízek, érett meggyel és itt is sóssággal. Kevés tannin, jó tartású, de kellemes tapintatú érett savak. Kerek, finom bor, csiszolt részletekkel. Ráspi Kékfrankos Selection Kékfrankos. Közepesnél halványabb rubin színű. Közepesen intenzív illattal mutatkozik be: jó sok őszibarack, cseresznye, tejszínes eper kis ibolyával, érett meggyel, étcsokoládéval. Kitöltés után folyamatosan nyílik és válik egyre erőteljesebbé. Kóstolva közepes testű, húsosan gyümölcsös, sima felszínű remek struktúrájú bor. Ez a bor egyszerre tud kerek, édesen finom, veszélyesen csúszós és elképesztően tartalmas, vibrálóan sós lenni. Ráspi Mágus Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Zweigelt. A bíbor színhez élénk, lédús vörösbogyós gyümölcs illatok társulnak, finom fűszerekkel kísérve. A borra leginkább az egyensúly és a harmónia jellemző, az intenzív gyümölcsösséget tökéletes savak kísérik, a tannin bársonyos.

8 Ráspi Electus Zweigelt. Sötét rubinszínű, intenzív, felismerhetően ráspis illattal mutatkozik be: őszi- és kajszibarackkal, csokoládéval és enyhe füstösséggel. Pörgetni és szippantgatni kell: érdemes, mert meg tudja mozgatni a fantáziát. A korty sűrű, elképesztően tartalmas mégis lendületes. Világklasszis Zweigelt. Ráspi Máté Cuvée Kékfrankos, Zweigelt. Magyarország hírhedten legdrágább vörösbor remeke. Színe mély bíborvörös, lilás árnyalatokat is megjelenítő széli színnel. Illata gazdag, összetett, megrendítő koncentrációban közvetíti a termőhelyet, mindazt, amit gyűjtőnéven úgy hívunk Terroir. Kóstolva száraz, savai vibrálnak, tanninja fiatalosan viselkedik, de már most is ráillik a bársonyos jelző. Telt, kifejezetten izmos, kiemelkedő minőségű, várhatóan több mint egy évtizedre szóló érlelési potenciállal rendelkező kézműves bor. A "Máté 2006" nem más, mint évjárata tükörképe, a dűlő eszenciája. Egy megismételhetetlen boregyéniség, ami csakis "ott és akkor" születhetett meg... Weninger Frettner % Merlot, 28% Syrah, 16% Kékfrankos. Biodinamikus borászat. Illatában málna és finom dohány. Szájban friss gyümölcsök, cseresznye, málna és érett kökény. Jó savgerinc, érett tannin, krémes textúra. Hosszú utóíze igazán cseresznyés. - Badacsony: Csobánci Bormanufaktúra Gilgames Syrah, Merlot Oltalom alatt álló, eredet megjelöléssel ellátott badacsonyi száraz vörösbor. Orientális íz- és illatvilágával Mezopotámia ősi eposzait idézi ez a különleges Merlot fajtára alapuló vörös házasítás, mely a vulkános ásványos tüzességével Csobánc-hegy méltó képviselője Csobánci Bormanufaktúra Pinot Noir Pinot Noir. A vörösborok királynője, aki makrancosságával a borász türelmét és tudását igényli, de gyümölcsös bársonyosságával elvarázsol. A Terroir legjobb vörös képviselője. Szászi Endre Szent György-hegyi Cabernet Sauvignon Cabernet Sauvignon. Illatában friss, roppanós piros bogyósgyümölcsök jelennek meg. Kóstolva száraz, savai elevenek, tanninja fiatalosan rakoncátlan. Ízében a gyümölcsök mellett a termőhely is megjelenik: sós ízjegy, valamint minerális aromák formájában. - Szekszárd: Heimann Barbár Mélybordó, szinte fekete tónus színben, illatban és ízben egyaránt. Fekete bogyók, erdő. Markáns, gazdag, komplex. Merlot, Cabernet Franc, Tannat és Kékfrankos, 3, 5 és 10 hektós, többnyire új hordóban érlelve.

9 Pósta Borház Noirkékmerfranlotpinotkos Pinot Noir, Kékfrankos, Merlot. Póstáék alap vörös házasítását már sokan várták a 2007-es sikere után. Igazi, természetes ízű veresbor a mindennapokra Pósta Borház Kadarka Kadarka. Tömény, fajtajellegesen illat: erdei gyümölcsözön szederrel és eperrel. Ízben is a pincére jellemzően temérdek gyümölcs a meghatározó, emellett komoly a beltartalom, némi fás mellékzöngével és szép hosszú, csokoládés, fűszeres utóízzel. Pósta Borház Cabernet Franc 2011 Cabernet Franc. Mély rubinszín, illata mindenekelőtt vörösgyümölcsös, nagyon mély. A hordót csak a háttérben érezni, fűszeressége inkább a szőlőből, a fajtából jönne, nem az edényből, amelyben érett. A korty felszíne sima, zamatai barátságosak, a tannin kedves, enyhén édes, savak rendben. - Villány: Wassmann Pince Merlot Merlot. Illatában finoman pörkölt, fűszeres szeder illat, cseresznye, csipetnyi cassis és könnyű kókusz játékos egyvelege érződik. Íze, illatához hasonlóan komplex, finoman érett gyümölcsös, enyhén mogyorós, finom szárítottnövény árnyalatokkal a háttérben, a földes ásványosság hűen tükrözi a terroirt, lecsengése igen zamatos. Érett tanninjaival igazás frissítő bor. Sauska Cuvée Két Cabernet és Merlot klasszikus házasítása. Mélybordó, ribizli és füge illatú, érett fekete cseresznye ízű, fűszeres, mogyorós, gazdag tanninkarakterű tétel. Jó egyensúly, klassz struktúra. Mayer Kopár Cuvée Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot. Sötét rubinvörös szín, intenzív, invitáló szilva és szárított gyümölcsös aromák. Szájban érett, telt, gazdag, lédús fekete gyümölcs, finom füstösség, majd kellemesen rusztikus, fűszeres lecsengés. Gere & Weninger Cabernet Franc Selection Cabernet Franc. Nagytestű, koncentrált íz. Egyensúlya tökéletes, gyümölcsössége kiugró. Malatinszky Kúria Cabernet Sauvignon 2003 szűretlen Cabernet Sauvignon. Intenzív fűszeres illat, feketebors, majoranna és eukaliptusz. Hűvös elegancia, sok de lecsiszolt tannin. Ornamentikájában a földes jegyek és az ázott avar dominálnak. Lecsengése hosszú és kellemes.

10 Vylyan Syrah 2003 Mandolás dűlő Syrah. A Mandolás dűlő déli fekvése teljes érettséget biztosított a szőlőnek. A bor színe nagyon mély, intenzív, szinte fekete reflexekkel. Illata összetett: rózsasziromtól a fahéjig, az animális bőrös jegyektől a csokoládéig sok-sok réteg fedezhető fel benne. Nagytestű és koncentrált, hosszú lecsengéssel. Vylyan Duennium Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon. Érett, koncentrált, gyümölcsös, mégis markáns és erőteljes. Illatában az érett fekete bogyós erdei gyümölcsök mellett diós, csokoládés, mézeskalácsra emlékeztető meleg illatok bontakoznak ki. -Porto, Portugália: Graham's Six Grapes 0,1l/ A Graham's Six Grapes nevű portóija amolyan reserve Ruby, a legszebb - anno 6 szőlőfürttel jelzett - tételekből házasított, 3-4 éves hordós érlelést kapott, telt, ugyanakkor fiatalos portói. - Spanyolország, Montsant: Terra Personas, Terra Negra % Carignan, 30% Grenache noir, 20% Syrah. Organikus birtok Merész és gyönyörű bor. Fűszeres, édes Grenache noir, elegáns Carignan, valamint Syrah házasítása. 8 hónapon keresztül kap francia tölgyfahordós érlelést. Erős színintenzitással rendelkezik. Komplex érzést nyújt a szaglószerveknek: vegyes gyümölcs, pirítós, csokoládé és bőr jegyek jellemzik. A szájban intenzív, minerális, meleg és még sok sok más érzetet kelt. Fogyaszthatjuk esti lustálkodáshoz, vacsorához, sakkozáshoz, jazz hallgatáshoz. Kimért boraink: Sukorói Cuvée 2012 száraz fehérbor Termelte: Mózsa Pista bácsi 0,1l/310.- Szekszárdi Rozé Cuvée 2012 száraz rozébor 0,1l/310.- Termelte és palackozta: Takler pince Könnyű, halvány eper szín. Illatában és ízében rengeteg tetszetős szamóca. Élénk savak. Tiszta, gyümölcsös, ízletes és vidám bor. Szekszárdi Kékfrankos 2010 száraz vörösbor Termelte és palackozta: Baron von Twickel Szőlőbirtok 0,1l/310.-

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica közösség zászlaja alatt összegyűlt Borászok képviselnek. A

Részletesebben

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica közösség zászlaja alatt összegyűlt Borászok képviselnek. A

Részletesebben

Pelle Pince, Manna cuvée 2013 9.900.- Furmint, Sárgamuskotály. Igazi Manna!!!

Pelle Pince, Manna cuvée 2013 9.900.- Furmint, Sárgamuskotály. Igazi Manna!!! Édes fehérborok - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar, Domain Aszú 6 puttonyos 2003 Furmint, Hárslevelű. Amit egy 6 puttonyos Aszúnak tudni kell 0,1l/5.400.- Királyudvar, Esszencia 2000 0,02l/2.600.- Furmint,

Részletesebben

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica közösség zászlaja alatt összegyűlt Borászok képviselnek. A

Részletesebben

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica közösség zászlaja alatt összegyűlt Borászok képviselnek. A

Részletesebben

Fehérborok Édes fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l)

Fehérborok Édes fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) Fehérborok Édes fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) 0,05l/1.550.- 100% sárgamuskotályból készült, dűlőszelektált késői szüretű édes bor. 0,5l/15.500.- A botritiszes fürtök válogatása

Részletesebben

JÁSDI PINCE KÁLI KÖVEK. 1 / 5

JÁSDI PINCE KÁLI KÖVEK.  1 / 5 Ászár Neszmély BŐSZE CSABA Chardonnay 2016 1.530 Kövecses Cuvée 2014 / 2016 1.530 Fanni Rosé 2016 1.530 Zengő 2014 1.530 Zweigelt 2015 1.530 FÜLÖP PINCE 1000JÓ 2015 1.530 Olaszrizling 2016 1.530 Rosé 2016

Részletesebben

Ft / palack. Eberhardt Pincészet Minőségi Száraz Fehérbor Könnyű és zamatos, intenzív illattal. Sültekhez, pörköltekhez ajánljuk. Eberhardt Pincészet

Ft / palack. Eberhardt Pincészet Minőségi Száraz Fehérbor Könnyű és zamatos, intenzív illattal. Sültekhez, pörköltekhez ajánljuk. Eberhardt Pincészet Fehérborok Ft / palack Mohácsi Sauvignon Blanc 0,75 2006. 1500,- Könnyű és zamatos, intenzív illattal. Sültekhez, pörköltekhez ajánljuk. Mohácsi Olaszrizling 0,75 2005. 1500,- Finom gyümölcsös, viszont

Részletesebben

BGB/BAUER, VILLÁNY JACKFALL BORMANUFAKTÚRA, VILLÁNY

BGB/BAUER, VILLÁNY JACKFALL BORMANUFAKTÚRA, VILLÁNY JACKFALL BORMANUFAKTÚRA, VILLÁNY BGB/BAUER, VILLÁNY Tótágas (fehér) 2012/2013 Könnyű, jól iható, lendületes fehérbor chardonnay és zenit közreműködésével. BGB Rose 2013 Gyümölcsös, selymes savkészlet,

Részletesebben

Fehérborok Édes fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l)

Fehérborok Édes fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) Fehérborok Édes fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) 0,05l/1.600.- 100% sárgamuskotályból készült, dűlőszelektált késői szüretű édes bor. 0,5l/16.000.- A botritiszes fürtök válogatása

Részletesebben

Tisztelt Vendégeink!

Tisztelt Vendégeink! Tisztelt Vendégeink! A 150 éves hagyománnyal bíró Sóstó Csárda fontosnak tartja a környékbeli minőségi borok képviseletét, melyek a Dél-alföldi régió napsütötte szőlőtőkéiről kerültek a palackokba. Ezért

Részletesebben

Bort hordok árlista - érvényes 2014. dec. 10. Csomagolás Kiszerelés Bolti ár

Bort hordok árlista - érvényes 2014. dec. 10. Csomagolás Kiszerelés Bolti ár 10 Laczkó György 1000 Mátrai Olaszrizling száraz fehér OEM bor Palack 0,75 liter 760,00 10 Laczkó György 1001 Mátrai Muskotály félédes fehér OEM bor Palack 0,75 liter 760,00 10 Laczkó György 1002 Mátrai

Részletesebben

A feltüntetett árak Forintban értendők. Árainkra 10 % szervízdíjat számolunk fel!

A feltüntetett árak Forintban értendők. Árainkra 10 % szervízdíjat számolunk fel! Borlap A feltüntetett árak Forintban értendők. Árainkra 10 % szervízdíjat számolunk fel! EGRI KORONA BORHÁZ BORAI FEHÉRBOROK EGRI CSILLAG 2013 Száraz minőségi fehérbor A Kárpát-medencére és a borvidékre

Részletesebben

Szőlőbirtok és pincészet. Badacsonyi borvidék

Szőlőbirtok és pincészet. Badacsonyi borvidék Szőlőbirtok és pincészet Badacsonyi borvidék A kis hegy, ahol nagy élmények várnak A Káptalantóti határában emelkedő 217 méter magas Sabar-hegy, a Balaton-felvidék hegyeinek talán legkisebbike, adottságait

Részletesebben

Fehérborok Édes fehérborok: -Tokaj: Királyudvar Esszencia 2000 (0,5 l) Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l)

Fehérborok Édes fehérborok: -Tokaj: Királyudvar Esszencia 2000 (0,5 l) Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) Fehérborok Édes fehérborok: -Tokaj: Királyudvar Esszencia 2000 (0,5 l) 0,02l/2.400.- Furmint, Hárslevelű Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) 0,05l/1.550.- 100% Sárgamuskotály 0,5l/15.500.- Királyudvar Henye

Részletesebben

Fehérborok Édes fehérborok: -Tokaj: Királyudvar Esszencia 2000 (0,5 l) Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l)

Fehérborok Édes fehérborok: -Tokaj: Királyudvar Esszencia 2000 (0,5 l) Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) Fehérborok Édes fehérborok: -Tokaj: Királyudvar Esszencia 2000 (0,5 l) 0,02l/2.400.- Furmint, Hárslevelű Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) 0,05l/1.550.- 100% Sárgamuskotály 0,5l/15.500.- Királyudvar Henye

Részletesebben

HABZÓBOROK. HABLEGÉNY Ft / Ft Ft Fölföldi Pince Badacsony. PLÁNE FRIZZANTE WHITE Ft Ft Etyeki Kúria Etyek-Buda

HABZÓBOROK. HABLEGÉNY Ft / Ft Ft Fölföldi Pince Badacsony. PLÁNE FRIZZANTE WHITE Ft Ft Etyeki Kúria Etyek-Buda BORLAP WINE LIST HABZÓBOROK HABLEGÉNY 2012 350 Ft / 2 300 Ft 1 950 Ft Fölföldi Pince Badacsony 1.3 / 8.5 7.2 PLÁNE FRIZZANTE WHITE 3 500 Ft 2 600 Ft Etyeki Kúria 13 9.6 FRICI ROSÉ 3 500 Ft 2 600 Ft Gere

Részletesebben

Nagykereskedelmi árlista

Nagykereskedelmi árlista Jackfall Bormanufaktúra, Villány Tótágas (fehér) 2012 Könnyű, jól iható, lendületes fehérbor chardonnay és zenit közreműködésével. Chardonnay 2011 Hordós erjesztésű chardonnay komoly testtel, és vaníliás

Részletesebben

2012. május 16-ai rendezvény: Bor és Étel

2012. május 16-ai rendezvény: Bor és Étel A BORkultúra szabadegyetem május 16-ai rendezvényének témája a Bor és Étel volt. Meghívott előadóink Kovács János, Venesz díjas mesterszakács; Győrffy Zoltán, a Dél- Dunántúli Borturisztikai Klaszter Klasztermenedzsere

Részletesebben

Karácsony 2012. Év végi kedvezményes ajánlat cégeknek

Karácsony 2012. Év végi kedvezményes ajánlat cégeknek Karácsony 2012 Év végi kedvezményes ajánlat cégeknek Állítsa velünk össze karácsonyi ajándékcsomagjait, amelyeket: a legjobb kedvezménnyel, szakértő segítséggel, egyedi csomagolásban, előre összekészítve,

Részletesebben

Etyeki Kúria (Etyek) Prímőr White Jásdi (Csopak) 400 Ft Ft Pinot Gris Cseri (Pannonhalma) 440 Ft Ft Irsai Olivér 2018

Etyeki Kúria (Etyek) Prímőr White Jásdi (Csopak) 400 Ft Ft Pinot Gris Cseri (Pannonhalma) 440 Ft Ft Irsai Olivér 2018 Etyeki Kúria (Etyek) Prímőr White 2018 Királyleányka és szürkebarát, fele-fele arányban házasítva, korai szüretből. Zsenge újbor, virágillattal, fehérhúsú barack ízzel, élénk savakkal. 2 900 Ft Jásdi (Csopak)

Részletesebben

Prestige Reserve Grand Award SZEPSY BORÁSZAT TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS 2006 2008 2008 2008 BOLYKI PINCÉSZET ÉS SZŐLŐBIRTOK BOLYKI ÉS BOLYKI 2009

Prestige Reserve Grand Award SZEPSY BORÁSZAT TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS 2006 2008 2008 2008 BOLYKI PINCÉSZET ÉS SZŐLŐBIRTOK BOLYKI ÉS BOLYKI 2009 2012 TAVASZ Prestige Reserve Grand Award SZEPSY BORÁSZAT TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS 2006 Prestige Reserve Medaillon d'or BOCK BORÁSZAT BOCK MAGNIFICO BOCK CUVÉE BOCK CABERNET SAUVIGNON SELECTION BOLYKI PINCÉSZET

Részletesebben

BOR. Év Bortermelője cím 1991-től megválasztott birtokosai

BOR. Év Bortermelője cím 1991-től megválasztott birtokosai BOR MAGYARORSZÁG BORVIDÉKEI Év Bortermelője cím 1991-től megválasztott birtokosai A Magyar Borakadémia által adományozott kitüntető cím: Az Év Bortermelője.A címet a Magyar Borakadémia évente egyszer,

Részletesebben

Karácsonyi csomagok. Ajánlatunk

Karácsonyi csomagok. Ajánlatunk Karácsonyi csomagok 2011 Ajánlatunk Megrendeléseket az alábbi telefonszámon ill. e-mail címen várjuk: +36-70-313-9792, +36-30-226-89-64 info@gourmethungary.com Gourmet a konyhában 1. csomag: Vegyes tokaji

Részletesebben

FEHÉRBOR SZIEGL CSALÁDI PINCE FRITZ BORHÁZ DOBOSI PINCÉSZET TŰZKŐBIRTOK FIGULA PINCÉSZET NYAKAS PINCE SZENT TAMÁS PINCÉSZET BABARCZI PINCE

FEHÉRBOR SZIEGL CSALÁDI PINCE FRITZ BORHÁZ DOBOSI PINCÉSZET TŰZKŐBIRTOK FIGULA PINCÉSZET NYAKAS PINCE SZENT TAMÁS PINCÉSZET BABARCZI PINCE FEHÉRBOR SZIEGL CSALÁDI PINCE TÜNDÉRFALU 2016 HAJÓS-BAJAII BORVIDÉK OLASZRIZLING,TRAMINI,RIZLINGSZILVÁNI TRAMINI 2016 HAJÓS-BAJAI BORVIDÉK TŰZKŐBIRTOK GRÜNER VELTLINER 2015 TOLNAI BORVIDÉK HÁRSLEVELŰ 2013

Részletesebben

Borlap Wine Card Weinkarte

Borlap Wine Card Weinkarte Etyek Budai borvidék Etyeki Kúria pincészet Kúria White 14 dry 0.75 l 3.200 Ft 11.10 Királyleányka, szürkebarát Friss, gyümölcs illat, szájban körte és grapefruit jegyekkel. Friss savak jellemzik, melyek

Részletesebben

borszőlők vörös fajták:

borszőlők vörös fajták: Flora-Pack Kertészet 2400 Dunaújváros Venyimi út 28. borszőlők fehér fajták: Bianca Chardonnay Cserszegi fűszeres Irsai Olivér Leányka Nemes olasz rizling Olasz rizling Ottonel muskotály Rizlingszilváni

Részletesebben

Keresésnél használhat szűrőket! (ha excel-t használod)

Keresésnél használhat szűrőket! (ha excel-t használod) Keresésnél használhat szűrőket! (ha excel-t használod) Borvidék Pincészet bor fajta színe típus ürtart./ lit Badacsony Borbély Bácsi dülő fehér száraz 0,75 Badacsony Borbély Cab. Sav. Rosé fehér félédes

Részletesebben

Nagykereskedelmi árlista

Nagykereskedelmi árlista Nagykereskedelmi árlista 2 JACKFALL BORMANUFAKTÚRA, VILLÁNY Rózsabimbó 2010 Több szőlőfajta levéből szűrt üde, friss, mégis tartalmas rozé. Chardonnay 2010 Fajtajelleges, üde bor, amely arányos és jól

Részletesebben

Fehérborok Édes fehérborok:

Fehérborok Édes fehérborok: Fehérborok Édes fehérborok: Tokaj Királyudvar Esszencia 2000 (0,5 l) 0,02l/2.400.- Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) 0,05l/1.550.- 0,5l/15.500.- Demeter Zoltán Főbor 2003 (0,375 l) 0,05l/1.850.- 0,375l/13.500.-

Részletesebben

pár borpár Szakmai kóstolónapok 2015. szeptember 9-10. A résztvevő borászatok és kínált boraik katalógusa 6. stand Chateau Cloche Kft.

pár borpár Szakmai kóstolónapok 2015. szeptember 9-10. A résztvevő borászatok és kínált boraik katalógusa 6. stand Chateau Cloche Kft. pár borpár Szakmai kóstolónapok 2015. szeptember 9-10. A résztvevő borászatok és kínált boraik katalógusa 6. stand Chateau Cloche Kft. Tokaj Furmint 2009 Száraz Szamorodni 2008 Egészségesen szüretelt és

Részletesebben

cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, pinot noir, syrah, kékfrankos

cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, pinot noir, syrah, kékfrankos 40% merlot, 20% cabernet franc, 30% Sauska Borászat Villányi Cuvée 7 Villány 2007 vörös száraz cabernet sauvignon, 10% syrah nagy 228 95,2 arany 430 Monyók Pincészet Tokaji 6 putt. Aszú Tokaj-Hegyalja

Részletesebben

A hagyományokat szem előtt tartva, mégis a kor igényeihez igazítva alakítottuk ki sallangoktól mentesen az új logót. Új Logó

A hagyományokat szem előtt tartva, mégis a kor igényeihez igazítva alakítottuk ki sallangoktól mentesen az új logót. Új Logó Címer A család címere szolgált alapul az arculati koncepció kialakításánál. A griff nagysága és ereje 100 sasénak felel meg a bestiáriumok szerint. A magas hegyekben levő aranybányákat őrzi, fészkét is

Részletesebben

BOR ÁRJEGYZÉK. 2015. Tavasz-Nyár

BOR ÁRJEGYZÉK. 2015. Tavasz-Nyár BOR ÁRJEGYZÉK 2015. Tavasz-Nyár 1 2 Baromfiudvar 2002 Kft. www.baromfiudvar.hu 16. old. VILLÁNY Gere Attila Gere & Weninger Kúcs Gyula Tiffán s Pincészet Kiss Gábor Csillagvögy Pincészet 03 06. old. BALATON

Részletesebben

Borlap. Montenegrói Gurman Étterem

Borlap. Montenegrói Gurman Étterem Borlap Montenegrói Gurman Étterem Fehérborok Krstac Nemzeti, kiváló minőségű száraz fehérbor. A krstač nevű szőlőfajtát a podgoricai borvidékeken termesztik. Nevét különleges alakjáról kapta mely keresztre

Részletesebben

Kvassay Pincészet. Zöldveltelini: Királyleányka: Kékfrankos rosé:

Kvassay Pincészet. Zöldveltelini: Királyleányka: Kékfrankos rosé: Kvassay Pincészet Zöldveltelini: Friss arany szín, hűvös és üde. Bors, muskotály, mangó és körte, mögötte ásványok, zöld jegyek és élénk sav a korty elejétől a hosszú lecsengésig. Reduktív, friss, penge.

Részletesebben

F E H É R B O R O K / W H I T E W I N E S

F E H É R B O R O K / W H I T E W I N E S F E H É R B O R O K / W H I T E W I N E S 1/16 1/8 1/1 TAKE ME HOME Angyal Furmint Birtok (2009) 490 890 4490 2990 Árvay Sauvignon Blanc (2010-11) 590 1090 5490 3590 Bakó Ambrus Olaszrizling (2011) 790

Részletesebben

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181.

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Bírálatról készült jegyzőkönyv OEM-es borok. november 24.-i érzékszervi bírálat 1./ Borok mintaszáma: BBBB 1135/. Termékleírás szerinti

Részletesebben

Borháló. A BOR - ÉTEL PÁROSÍTÁS kis KÉZIKÖNYVE

Borháló. A BOR - ÉTEL PÁROSÍTÁS kis KÉZIKÖNYVE A BOR - ÉTEL PÁROSÍTÁS kis KÉZIKÖNYVE ÉTVÁGYGERJESZTŐNEK (APERITIFNEK): Bor jellege Leginkább száraz borok, 1. Nagy és Nagy Irsai Olivér borpárlatok. Könnyű, légies 2. Frittmann Cserszegi Fűszeres fehérborok:

Részletesebben

Balaton. Balatonfüred. Badacsony

Balaton. Balatonfüred. Badacsony Etyek Budai borvidék Ft Etyeki Kúria pincészet Kúria White 13 dry 0.75 3.200 11.10 Királyleányka, szürkebarát Friss, gyümölcs illat, szájban körte és grapefruit jegyekkel. Friss savak jellemzik, melyek

Részletesebben

Zemplén Hegyhát, Aszú 5 puttonyos 2008

Zemplén Hegyhát, Aszú 5 puttonyos 2008 Pezsgők, habzóborok: - Etyek-Buda: Törley Charmant Doux (édes pezsgő) 0,2l 1.100.- Hungária Extra Dry 0,2l 1.100.- Hungária Extra Dry 4.400.- - Tokaj-Hegyalja: Pelle, Tokaji pezsgő Méthode Traditionnelle

Részletesebben

Fehérborok Édes fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l)

Fehérborok Édes fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) Fehérborok Édes fehérborok: 0,05l/1.600.- 100% sárgamuskotályból készült, dűlőszelektált késői szüretű édes bor. 0,5l/16.000.- A botritiszes fürtök válogatása

Részletesebben

Aranytőke Borszemle 2012. Április 20.-21.

Aranytőke Borszemle 2012. Április 20.-21. Aranytőke Borszemle 2012. Április 20.-21. A borok értékelése a Nemzetközi Szőlészeti és Borászat Hivatal (OIV) által javasolt 100 pontos módszer szerint történt. Nyolc bíráló bizottság minősítette a borokat,

Részletesebben

Akciós borok 6os -kartonban

Akciós borok 6os -kartonban Akciós borok 6os -kartonban Az árak 6 db vásárlására vonatkoznak EGERVIN Maradék készlet kiárusítása pal. ár Egri Merlot száraz 0,75 500 Betét nélküli Egri Merlot félédes 0.75 500 Betét nélküli Egri Cabernet

Részletesebben

Áts Családi pinészet Andante cuvée (Tokaj) Barnabás Pince Furmint (Somló)

Áts Családi pinészet Andante cuvée (Tokaj) Barnabás Pince Furmint (Somló) WINES WHITE WINES Áts Családi pinészet Andante cuvée (Tokaj) 2018 1340. 5580. 4465. Áts Családi pinészet Birtok furmint (Tokaj) 2017/20 18 1585. 6600. 5280. Balla Géza Pincészet Sauvignon Blanc (Ménes)

Részletesebben

MAGYAR BOROK. Bor megnevezése Űrtartalom / Pincészet Borvidék Cukor Szín Borbolt ár

MAGYAR BOROK. Bor megnevezése Űrtartalom / Pincészet Borvidék Cukor Szín Borbolt ár MAGYAR BOROK Bor megnevezése Űrtartalom / Pincészet Borvidék Cukor Szín Borbolt ár Badacsonyi Olaszrizling"Fröccsnek.."2012 0,75L Borbély Családi Pincészet Badacsony száraz fehér 1 500 Ft Badacsonyi Szürkebarát

Részletesebben

Világot látott Eger EGER WINERY. Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery.

Világot látott Eger EGER WINERY. Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery. WINERY Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery.com www.kovacsnimrodwinery.com Tel: +36 36 537 232 / Fax: +36 36 537 233 H-3300 Eger, Verőszala u.

Részletesebben

LXV. ÉVFOLYAM 11. SZÁM 2015. december 7. T A R T A L O M. 1 1. S z á m T á r g y O l d a l. Közlemény

LXV. ÉVFOLYAM 11. SZÁM 2015. december 7. T A R T A L O M. 1 1. S z á m T á r g y O l d a l. Közlemény LXV. ÉVFOLYAM 11. SZÁM 2015. december 7. A FÖLDMŰVELÉSÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA T A R T A L O M 1 1. S z á m T á r g y O l d a l Közlemény Az Országos Főállatorvos 2/2015. számú határozata --------------------------------

Részletesebben

Borlap Wine Card Weinkarte

Borlap Wine Card Weinkarte Etyek Budai borvidék Ft Etyeki Kúria pincészet Kúria White 13 dry 0.75 3.200 11.10 Királyleányka, szürkebarát Friss, gyümölcs illat, szájban körte és grapefruit jegyekkel. Friss savak jellemzik, melyek

Részletesebben

2015. április 10. Egerszólát. 2015-ben X. alkalommal került megrendezésre az Aranytőke borszemle.

2015. április 10. Egerszólát. 2015-ben X. alkalommal került megrendezésre az Aranytőke borszemle. ARANYTŐKE BORSZEMLE 2015 2015. április 10. Egerszólát 2015-ben X. alkalommal került megrendezésre az Aranytőke borszemle. A borok értékelése a Nemzetközi Szőlészeti és Borászat Hivatal (OIV) által javasolt

Részletesebben

BORKATALÓGUS // ősz

BORKATALÓGUS // ősz BORKATALÓGUS 2017 // ősz 09.07. csütörtöktől ALDI. Mindig. Jobban. Okosabban. BALATONBOGLÁR/ MÁTRA Irsai Olivér reduktív technológiával készült friss bor, lágy savait finom muskotályos illat jellemzi,

Részletesebben

Fehér borok. White wines / Weissweine

Fehér borok. White wines / Weissweine borlap Fehér borok White wines / Weissweine Bukolyi Családi Birtok Egri Rajnai Rizling - Ház bora 2011 félszáraz/ semi-arid/ semi-ariden 0,75l 2950 Huf 395 Huf/dl Nem véletlen, hogy épp ezt a fehér bort

Részletesebben

Szent Tamás. Szent Tamás 2011

Szent Tamás. Szent Tamás 2011 Szent Tamás Dűlőszelekcióink abból a célból készülnek, hogy a történelmileg kiemelt dűlők egyedi karaktere kifejezésre kerüljön. A talaj ízben és illatban mindent felülír, a borkészítési mód nem eredményezhet

Részletesebben

Borászat Bor neve Borvidék Évjárat Szín Kategória Min sítés

Borászat Bor neve Borvidék Évjárat Szín Kategória Min sítés Borászat Bor neve Borvidék Évjárat Szín Kategória Min sítés Mátrahill Cabernet Sauvignonkékfrankos "Nagyrédei Sz k" Kft. rosé Mátra 2012 rosé száraz Ezüst "Nagyrédei Sz k" Kft. Mátrahill Irsai Olivér Mátra

Részletesebben

A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA BORA 2015 BORVERSENY DÍJAZOTTJAI

A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA BORA 2015 BORVERSENY DÍJAZOTTJAI A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA BORA 2015 BORVERSENY DÍJAZOTTJAI KÖZÉPKATEGÓRIA száraz/félszáraz fehérborok első három helyezettje 1. helyezett és Az MTA Bora 2015 cím nyertese Petrányi Pince Csopaki Olaszrizling

Részletesebben

Edelény Bükki Borvidék Borversenye 2014.03.29.

Edelény Bükki Borvidék Borversenye 2014.03.29. Vallus József Olaszrizling édes Nagy Arany Legjobb Bükkvidéki Fehérbor Prokai László Olaszrizling száraz Nagy Arany Prokai László Cuvée félédes Nagy Arany CHAMOPION Rabcsánszki Laura - Revolution Wine

Részletesebben

Fehér borok. White wines / Weissweine

Fehér borok. White wines / Weissweine Fehér borok White wines / Weissweine Bukolyi Családi Birtok Eger Cottage Fehér 2013 3.300 Huf 440 Huf/dl Fiatalos megjelenés, szép beltartalom. Ez a két fogalom ritkán cseng egybe. Ennek a házasított fehérbornak

Részletesebben

Pincészet/termelő Név Évjárat Borvidék. Bárdos és Fia Pincészet Pinot Noir- Cabernet Sauvignon Rosé 2018 Mátrai

Pincészet/termelő Név Évjárat Borvidék. Bárdos és Fia Pincészet Pinot Noir- Cabernet Sauvignon Rosé 2018 Mátrai SynVino-díj: Pincészet/termelő Név Évjárat Borvidék Bárdos és Fia Pincészet Pinot Noir- Cabernet Sauvignon Rosé 2018 Mátrai Béres Szőlőbirtok és Pincészet Kft. Béres Tokaji Aszú 6 puttonyos 2016 Tokaji

Részletesebben

ALKOHOLMENTES ITALOK

ALKOHOLMENTES ITALOK ALKOHOLMENTES ITALOK ÜDÍTŐ Coca Cola Next őszibarack 50% Next alma 50% Cappy ananász 100 % Next narancs 50% Cappy narancs 100 % Szóda 10,- 1dl ÜVEGES ÜDÍTŐ Coca Cola 240,- 0,2l Coca Cola light 240,- 0,2l

Részletesebben

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181.

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. 2013. április 18.-i érzékszervi bírálat Bírálatról készült jegyzőkönyv 1./ Borok mintaszáma: BBBB 379/2013. Termékleírás szerinti

Részletesebben

Dr. Gazdag László Emlékverseny Bírált borok listája

Dr. Gazdag László Emlékverseny Bírált borok listája Dr. Gazdag László Emlékverseny Bírált borok listája EREDMÉNY LISTA Raktári 86 35 Cabernet franc 2009 2.1 - DiBonis Borászat 95 NAGY ARANY 158 158 Chardonnay 2009 1.1 x Polgár Zoltán 94,8 NAGY ARANY 162

Részletesebben

Duna Borrégió eredetvédelmi rendszere. Keresztes József titkár, Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa Lakitelek, 2012. február 23.

Duna Borrégió eredetvédelmi rendszere. Keresztes József titkár, Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa Lakitelek, 2012. február 23. Duna Borrégió eredetvédelmi rendszere Keresztes József titkár, Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa Lakitelek, 2012. február 23. Izsáki OEM Monori OEM Kunsági OEM Csongrádi OEM Duna OEM/OFJ Duna-Tisza

Részletesebben

Borászat Megnevezés Évjárat Érem. TAKARÉKSZÖVETKEZETEK Eszterbauer Borászat "Mesterünk" Szekszárdi Cabernet franc - Merlot cuvée 2011 BORA 2014

Borászat Megnevezés Évjárat Érem. TAKARÉKSZÖVETKEZETEK Eszterbauer Borászat Mesterünk Szekszárdi Cabernet franc - Merlot cuvée 2011 BORA 2014 Borászat Megnevezés Évjárat Érem ARANY TAKARÉKSZÖVETKEZETEK Eszterbauer Borászat "Mesterünk" Szekszárdi Cabernet franc - Merlot cuvée 2011 BORA 2014 Kökény és Fia Családi Borászat Chardonnay 2013 ARANY

Részletesebben

Borászat Megnevezés Évjárat Érem "Nagyrédei Szőlők" Borforgalmazó Kft. Nagyréde Chardonnay 1994 ARANY "Nagyrédei Szőlők" Borforgalmazó Kft.

Borászat Megnevezés Évjárat Érem Nagyrédei Szőlők Borforgalmazó Kft. Nagyréde Chardonnay 1994 ARANY Nagyrédei Szőlők Borforgalmazó Kft. Borászat Megnevezés Évjárat Érem "Nagyrédei Szőlők" Borforgalmazó Kft. Nagyréde Chardonnay 1994 ARANY "Nagyrédei Szőlők" Borforgalmazó Kft. Nagyréde Tramini 1993 ARANY "Nagyrédei Szőlők" Borforgalmazó

Részletesebben

Borháló. A BOR - ÉTEL PÁROSÍTÁS kis KÉZIKÖNYVE

Borháló. A BOR - ÉTEL PÁROSÍTÁS kis KÉZIKÖNYVE Borháló A BOR - ÉTEL PÁROSÍTÁS kis KÉZIKÖNYVE Étel Bor jellege Ajánlott bor ÉTVÁGYGERJESZTŐNEK (APERITIFNEK): HIDEG ÉS MELEG ELŐÉTELEKHEZ Hideg előételek, vegyes ízelítők /szalámi, virsli, sült hús szeletek,

Részletesebben

Irsai Olivér 0,75 l HUF 1,5 dl 850 HUF

Irsai Olivér 0,75 l HUF 1,5 dl 850 HUF Borlap Wines KÖNNYEDEBB FEHÉRBOROK Lightly white wine Irsai Olivér 0,75 l 3 400 HUF 1,5 dl 850 HUF mátrai, 2017 - száraz / dry Dubicz pincészet - Országos Cserszegi Fűszeres és VII. Irsai Olivér Borés

Részletesebben

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181.

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. 2014. január 23.-i érzékszervi bírálat Bírálatról készült jegyzőkönyv 1./ Borok mintaszáma: BBBB 81/2014. Termékleírás szerinti

Részletesebben

Borlap Wine Card Weinkarte

Borlap Wine Card Weinkarte Borlap Wine Card Weinkarte Etyek Budai borvidék Etyeki Kúria pincészet Kúria White 18 dry 0.75 l 3.500 Ft 11.60 Friss, gyümölcs illat, körte és grapefruit jegyekkel. Friss savak jellemzik, melyek a bornak

Részletesebben

Etyek-Buda 0,75l Szentesi Buborék NV Somló Kreinbacher Brut Nature NV 9820

Etyek-Buda 0,75l Szentesi Buborék NV Somló Kreinbacher Brut Nature NV 9820 Pezsgés / Sparkling Etyek-Buda 0,75l Szentesi Buborék NV 7940 Somló Kreinbacher Brut Nature NV 9820 Tokaj Királyudvar Henye pezsgő 2012 14200 Szent Tamás Kishegy Brut Nature 2011 9700 Villány Wassmann

Részletesebben

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181.

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. 2015. február 19.-i érzékszervi bírálat Jegyzőkönyv a bírálatról 1./ Borok mintaszáma: BBBB 146/2015. Termékleírás szerinti megnevezése:

Részletesebben

ELVITELES ÁRLISTA BALATONI FEHÉRBOROK

ELVITELES ÁRLISTA BALATONI FEHÉRBOROK ELVITELES ÁRLISTA BALATONI FEHÉRBOROK Skizo Sauvignon Blanc 2017 Skizo Irsai Olivér 2017 Istvándy Kékderű 2017 Laposa Friss Rizling 2017 Laposa Illatos 2017 Figula Zenit&More 2017 Tornai Juhfark 2017 Borbély

Részletesebben

Bor neve Borászat neve Bor típusa Chardonnay Laposa Pincészet száraz Sauvignon Blanc Laposa Pincészet száraz Pinot Gris Friss Laposa Pincészet száraz

Bor neve Borászat neve Bor típusa Chardonnay Laposa Pincészet száraz Sauvignon Blanc Laposa Pincészet száraz Pinot Gris Friss Laposa Pincészet száraz Bor neve Borászat neve Bor típusa Chardonnay Laposa Pincészet száraz Sauvignon Blanc Laposa Pincészet száraz Pinot Gris Friss Laposa Pincészet száraz Illatos Friss Laposa Pincészet száraz Kéknyelű Laposa

Részletesebben

Badacsony Hegyközség és a Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanácsa évi XXVIII. Borverseny EREDMÉNYEK

Badacsony Hegyközség és a Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanácsa évi XXVIII. Borverseny EREDMÉNYEK SSZ Oklevélre termelő neve Bornév Évjárat Édesség Eredmény Érem 278 NAIK - SZBKI Szürkebarát késői szüretelésű 2015 édes 96,10 Nagy Arany 193 Váli Bor Édes négyes 2015 édes 96,00 Nagy Arany 244 Borbély

Részletesebben

Ön a Gundel Butik ajánlatát tartja most kezében...

Ön a Gundel Butik ajánlatát tartja most kezében... Gundel termékek Ön a Gundel Butik ajánlatát tartja most kezében... Lepje meg szeretteit, barátait vagy üzletfeleit egy elegáns Gundel ajándékkal. Legyen szó édességrôl, libamájpástétomról, borról vagy

Részletesebben

Termelő bornév évjárat pont Érem Németh Pince Olasz rizling töppedt Finálé ,2 Champion Borbély Családi Pincészet Kéknyelű Nagy

Termelő bornév évjárat pont Érem Németh Pince Olasz rizling töppedt Finálé ,2 Champion Borbély Családi Pincészet Kéknyelű Nagy Németh Pince Olasz rizling töppedt Finálé 2015 95,2 Champion Borbély Családi Pincészet Kéknyelű 2012 95 Nagy Aranyérem Merényi Zsolt Zeus késői 2015 94,8 Nagy Aranyérem EMB-Szeremley Birtok Kft Olasz rizling

Részletesebben

EGYEDI BORAINK. 500,- /dl

EGYEDI BORAINK. 500,- /dl EGYEDI BORAINK 500,- /dl Kedves Vendégünk! Mivel borkínálatunkat folyamatosan változtatjuk, így pontos és naprakész listánkról, a felszolgáló kollégáktól tájékozódhatnak. Minden hónapban van újdonság,

Részletesebben

CD CARGO KFT. EXPORT ÁRLISTA - BOROK

CD CARGO KFT. EXPORT ÁRLISTA - BOROK CD CARGO KFT. www.cd-dplomat.hu tel.: +3 (20) 9711-40, e-mal: trade@cd-dplomat.hu Frssítve: 2015.09.28 Rendelés BALATON ÉS KÖRNYÉKE nfó Eladás 25111 25112 25115 2511 25118 25119 25021 25022 25023 25027

Részletesebben

949 Ft/palack **** *** *** Vylyan Villányi Kakas Rosé Portugieser, Cuvée. Szeremley Rizling

949 Ft/palack **** *** *** Vylyan Villányi Kakas Rosé Portugieser, Cuvée. Szeremley Rizling GAZDAG BORVÁLASZTÉK MINDEN IGÉNYRE ÉS ALKALOMRA KIZÁRÓLAG NÁLUNK KIZÁRÓLAG NÁLUNK Gere Attila Villányi Filigrán Cuvée 0,75 l, 1 265 Ft/l Színében érett rubin és gránát árnyalat látható, mely érettség illatában

Részletesebben

A Badacsonyi borvidék adottságai, jelene és jövője. Vulkánok völgye Óriások völgye Tapolcai medence

A Badacsonyi borvidék adottságai, jelene és jövője. Vulkánok völgye Óriások völgye Tapolcai medence A Badacsonyi borvidék adottságai, jelene és jövője Vulkánok völgye Óriások völgye Tapolcai medence A szőlőtermesztés a tanúhegyek lankáin folyik Szent György-hegy Csobánc (Keszi-hegy) Jellegzetes kalap

Részletesebben

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181.

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Bírálatról készült jegyzőkönyv OEM-es borok 2016. május 26.-i érzékszervi bírálat 1./ Borok mintaszáma: BBBB 700/2016. Termékleírás

Részletesebben

EGER BIRTOK & BORÁSZAT. Világot látott Eger. Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery.

EGER BIRTOK & BORÁSZAT. Világot látott Eger. Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery. BIRTOK & BORÁSZAT Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery.com Borainkat megtalálja: MAGYARORSZÁG Monarchia Borszaküzlet 1052 Budapest, Haris köz

Részletesebben

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181.

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. 2013.március 8.-iérzékszervi bírálat Bírálatról készült jegyzőkönyv 1./ Borok mintaszáma: BBBB 227/2013. Termékleírás szerinti megnevezése:balatonfüred-csopaki

Részletesebben

CD CARGO KFT. EXPORT ÁRLISTA - BOROK

CD CARGO KFT. EXPORT ÁRLISTA - BOROK BALATON ÉS KÖRNYÉKE Fajta # Megjegyzés 25101 25102 25103 25104 25105 25111 25112 25113 25114 25115 25116 25117 25118 25119 25021 25022 25023 25029 25027 25029 25030 25032 25033 25034 25121 LÉGLI OTTÓ,

Részletesebben

2013. április 26. Egerszólát, Brezovay kastély

2013. április 26. Egerszólát, Brezovay kastély 2013. április 26. Egerszólát, Brezovay kastély A borok értékelése a Nemzetközi Szőlészeti és Borászat Hivatal (OIV) által javasolt módszer (ún. 100 pontos módszer) szerint történt öt, hét-tagú bíráló bizottság

Részletesebben

BORkultúra szabadegyetem H Í R L E V É L 2 0 1 1 / 2.

BORkultúra szabadegyetem H Í R L E V É L 2 0 1 1 / 2. 2011. november 16-ai rendezvény: Újborok kóstolója A új tanév második BORkultúra szabadegyetem estéjén a szekszárdi újborok kóstolója volt a téma. Az estét Módos Ernő, a PTE IGYK címzetes docense nyitotta

Részletesebben

999 Ft/palack. Borvásár. Érvényes: 2015. október 8 28. **** **** *** ***

999 Ft/palack. Borvásár. Érvényes: 2015. október 8 28. **** **** *** *** Borvásár Érvényes: 2015. október 8 28. örökös bajnok sommelier Balogh-fazekas Árpád bor beszerző /palack Borissza Tokaji Édes Szamorodni Bodvin-Orosz Gábor pincészete 0,5 l, 1 998 Ft/l Tiffán Villányi

Részletesebben

A Felvidéki borrégió, mint lehetőség

A Felvidéki borrégió, mint lehetőség VI. SzőlészetiBorászati Téliegyetem, Eger 2005. január 2629. A Felvidéki borrégió, mint lehetőség Gál Lajos mb. igazgató FVM Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, Eger VI. SzőlészetiBorászati Téliegyetem,

Részletesebben

IV. Egyházi és Világi Borok Versenye 2009. Mogyoród Bornév Borászat, borász Évjarat különd, Pontszám Érem Különdíjak

IV. Egyházi és Világi Borok Versenye 2009. Mogyoród Bornév Borászat, borász Évjarat különd, Pontszám Érem Különdíjak Bornév Borászat, borász Évjarat különd, Pontszám Érem Különdíjak Du Pont különdíj, Csömör 1972. évi 6 puttonyos aszú Terjék Lajos Családi Gazdaság 1972 Mád - Virginás 94,2 Nagy Aranyérem Önkormányzat különdíja

Részletesebben

Szent György-napi Borverseny Siklós 2017.

Szent György-napi Borverseny Siklós 2017. Heumann Pincészet Kékfrankos 2013 96,80 Champion Maul Zsolt Lator 2015 96,70 Nagy Aranyérem Ruppert Borház Merlot 2012 95,70 Nagy Aranyérem Kvassay Pincészet Sauvignon blanc 2016 95,30 Nagy Aranyérem Vylyan

Részletesebben

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181.

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Bírálatról készült jegyzőkönyv OEM-es borok 2016. június 23.-i érzékszervi bírálat 1./ Borok mintaszáma: BBBB 873/2016. Termékleírás

Részletesebben

borkod bor megnevezése évjarat kategória érem név pontszám 52 Villányi cuvée 2009 Vörös bor Nagy Aranyérem VINATUS PINCÉSZET 95,4 24 Rozé 2012 Rosé

borkod bor megnevezése évjarat kategória érem név pontszám 52 Villányi cuvée 2009 Vörös bor Nagy Aranyérem VINATUS PINCÉSZET 95,4 24 Rozé 2012 Rosé borkod bor megnevezése évjarat kategória érem név pontszám 52 Villányi cuvée 2009 Vörös bor Nagy Aranyérem VINATUS PINCÉSZET 95,4 24 Rozé 2012 Rosé bor Nagy Aranyérem Günzer Zoltán 95,2 216 Sárga muskotály

Részletesebben

Váli Péter Badacsonyörs Évjárat Kiszerelés Ár

Váli Péter Badacsonyörs Évjárat Kiszerelés Ár Borok Balaton felvidék: Váli Péter Badacsonyörs Évjárat Kiszerelés Ár Pinot Noir Rozé 2013 0,75l 1990 Ft Olaszrizling 2012 0,75l 2490 Ft Szürkebarát 2013 0,75l 2490 Ft Chardonnay 2013 0,75l 2900 Ft Kéknyelű

Részletesebben

DUNA BORRÉGIÓ BORVERSENYE EREDMÉNYEK. Cabernet franc V ,67 A F ,86 A. Irsai Olivér F ,79 A

DUNA BORRÉGIÓ BORVERSENYE EREDMÉNYEK. Cabernet franc V ,67 A F ,86 A. Irsai Olivér F ,79 A DUN BORRÉGIÓ BORVRSNY - 2017 RDMÉNYK név fajta évjárat besorolási szám Pontszám Érem Béla Borászat Nektár / kései szüretelésű édes F 2013 628 95,00 N Sümegi Dragan Cabernet Sauvignon Barrique Kékfrankos

Részletesebben

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181.

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Bírálatról készült jegyzőkönyv OEM-es borok. december 10.-i érzékszervi bírálat 1./ Borok mintaszáma: BBBB 868/. Termékleírás szerinti

Részletesebben

Fabók 4. csillag SAUSKA VILLÁNYI ROSÉ BORKIVÁLÓSÁG FURMINT BORKIVÁLÓSÁG, SILLER. száraz, 0,75 l, Ft/l

Fabók 4. csillag SAUSKA VILLÁNYI ROSÉ BORKIVÁLÓSÁG FURMINT BORKIVÁLÓSÁG, SILLER. száraz, 0,75 l, Ft/l 1 99Ft/palack 5 SWEET BY TOKAJ 2015 MAD WINE PINCÉSZET édes, üvegdugós, 0,75 l, 997 Ft/l VinCE magazin teszt kiváló bor 10 g maradék cukorral. Rendkívül gazdag aromatikájában, főleg aszalt, fehér húsú

Részletesebben

2014 legjobb. magyar borai. A VinCE Magazin vaktesztjei szerint

2014 legjobb. magyar borai. A VinCE Magazin vaktesztjei szerint A VinCE Magazin vaktesztjei szerint 2014 legjobb magyar borai A VinCE Magazin hónapról hónapra teszteli a frissen piacra kerülő tételeket, illetve egy-egy TEMATIKUS teszten bizonyos szőlőfajta vagy borstílus

Részletesebben

BALATONI BORRÉGIÓ NYERTES BORAI

BALATONI BORRÉGIÓ NYERTES BORAI BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG Oláhné Horváth Borbála Fodor Gyula Várszegi Viktor Andrónyi László Dobosi Bálint Németh Géza Koczor Kálmán Simon Zoltán Letenyei Balázs Viniczai Sándor Gádor Dénes Varga György Horváth

Részletesebben

IV. Bayer Borverseny - 2007.

IV. Bayer Borverseny - 2007. IV. Bayer Borverseny - 2007. Kategória-győztes borok évjárat I. fehérborok Károly Róbert Kutató-Oktató Kht. Mátrai Chardonnay 2005 II. rosé borok Varsányi Pincészet Kékfrankos Merlot Rosé 2006 III. vörösborok

Részletesebben

A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA BORA 2019

A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA BORA 2019 A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA BORA 2019 mta.hu ORSZÁGOS MINŐSÍTETT BORVERSENY DÍJNYERTES BORAI Immár 10. alkalommal rendezték meg a Magyar Tudományos Akadémia Bora borversenyt, ahol hagyományosan 2 minőségi

Részletesebben