DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának"

Átírás

1 DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E évi 4. szám február 23. T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 5/2012. (II. 23.) önkormányzati rendelete 6/2012. (II. 23.) önkormányzati rendelete 7/2012. (II. 23.) önkormányzati rendelete 8/2012. (II. 23.) önkormányzati rendelete Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata évi költségvetéséről 83 Az önkormányzati biztos kirendelésének szabályairól 135 Az állam tulajdonából az önkormányzat tulajdonába került lakások elidegenítéséből származó bevételek felhasználásának szabályairól 137 A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti és gyermekvédelmi ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról szóló 11/2004. (IV. 5.) Kr. rendelet módosításáról 142

2 83 DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 5/2012. (II. 23.) önkormányzati rendelete * Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata évi költségvetéséről Az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 23. (1) bekezdésében és a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló évi XX. törvény 138. (1) bekezdés b) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 91. (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Kormányrendelet 27. (1) bekezdésében, és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2000. (V. 1.) Kr. rendelet 61. (2) bekezdés c) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének Egészségügyi és Szociális Bizottsága, Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottsága, Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének Kulturális, Ifjúsági és Sportbizottsága, Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének Oktatási Bizottsága, Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének Tulajdonosi Bizottsága, Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének Ügyrendi Bizottsága, a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 92. (13) bekezdés a) pontjában, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Kormányrendelet 27. (1)-(2) bekezdésében, és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2000. (V. 1.) Kr. rendelet 61. (2) bekezdés c) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi Bizottsága, a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 6. (3) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró Debreceni Önkormányzati Érdekegyeztető Fórum és a Fórumban lévő szakszervezetek, a köztisztviselők jogállásáról szóló évi XXIII. törvény 66. (5) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljáró Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szakszervezeti Bizottsága, a gazdasági kamarákról szóló évi CXXI. törvény 37. (4) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljáró Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Területi Agrárkamara, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Kormányrendelet 27. (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljáró, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése irányítása alá tartozó költségvetési szervek vezetőinek, és a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 92/C. (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljáró független könyvvizsgáló véleményének kikérésével a következőket rendeli el: *A Közgyűlés a rendeletet a február 23-ai ülésén fogadta el.

3 84 1. A költségvetés főösszege, főbb bevételi és kiadási előirányzatok 1. (1) E rendelet ezer forintra (a továbbiakban: E Ft) kerekítve tartalmazza a bevételi és kiadási előirányzatok összegeit. (2) Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata (a továbbiakban: önkormányzat) évi mérlegét az 1. melléklet rögzíti. (3) Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése (a továbbiakban: Közgyűlés) az önkormányzat évi költségvetését (külső forrás összege nélkül) E Ft bevételi és E Ft kiadási előirányzattal, valamint a tárgyévi bevételek és kiadások különbözeteként a költségvetés egyenlegét E Ft hiánnyal, összességében E Ft kiadási és bevételi főösszeggel fogadja el. (4) A Közgyűlés megállapítja, hogy a költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évek pénzmaradványa e rendelet megalkotásakor E Ft összegben áll rendelkezésre. (5) Az önkormányzat, a évi költségvetés egyensúlyának biztosításához szükséges külső forrás összegét E Ft-ban állapítja meg, amelynek fedezetét hitel felvételével biztosítja. 2. A bevételi főösszeg bevételi kiemelt előirányzatonkénti megbontását a 2. melléklet, további részletezését a 2.1., , 2.2., 2.3., 2.4., 2.5., 2.6., 2.7., 2.8. melléklet tartalmazza. 3. (1) Az önkormányzat a évi költségvetésének kiadásait az alábbi előirányzat-csoportok szerinti tagolásban fogadja el azzal, hogy az önkormányzat a kölcsönök előirányzat-csoporton kiadást nem tervezett: a) működési költségvetés előirányzat-csoport: E Ft, b) felhalmozási költségvetés előirányzat-csoport: E Ft. (2) Az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek (a továbbiakban: költségvetési szervek) kiadásait a Közgyűlés 3., 3.1., 4., 4.1 melléklet szerint E Ft összegben állapítja meg, amely tartalmazza a Polgármesteri Hivatal kiadásait is. (3) A Közgyűlés az önkormányzat központi kezelésű feladatait amely a költségvetési szervekhez nem rendelt feladatok kiadási előirányzatait tartalmazza E Ft összegben állapítja meg az 5. melléklet szerint, amelynek további részletezését az 5.1., 5.2., 5.3., 5.4., 5.5., 5.6., 5.7., 5.8. melléklet rögzíti. (4) A Közgyűlés az általános tartalékot (5. melléklet alcím) E Ft összegben, a céltartalékot (5. melléklet alcím, és a 5.8. melléklet) E Ft összegben állapítja meg az önkormányzat központi kezelésű feladatai között megtervezve.

4 85 4. Az önkormányzat vállalkozási tevékenységet nem folytat, e tevékenységgel kapcsolatban sem bevételi, sem kiadási előirányzatot nem tervezett. 2. A költségvetési gazdálkodással kapcsolatos általános szabályok 5. (1) A kiadások teljesítésénél az önkormányzat által igénybevett külső források törlesztő részletei és kamatai, valamint az önkormányzat által vállalt készfizető kezességből adódó éves fizetési kötelezettségek, az erről szóló szerződések időtartama alatt minden más kiadást megelőzően elsőbbséget élveznek, ezt követi a rendszeres bérkifizetések teljesítése. (2) Az önkormányzat által vállalt kezességek (törlesztő részletek és kamataik) együttes összege január 1-jén E Ft. Az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 96. (1) bekezdésében meghatározott célokra évben vállalható kezességek együttes összegének felső határa E Ft, amennyiben a tárgyévre elfogadott kiadások között a kezességvállalás fedezetét biztosító előirányzat rendelkezésre áll, és a további években is fenntartható a finanszírozása. (3) Az önkormányzat kezesség-vállalása legfeljebb csak a hitel, kölcsön felvételkori folyósítási árfolyamon számolt tőkére és annak kamatára terjed ki, nem vonatkozik az árfolyamkockázatokból eredő veszteségre, késedelmi kamatokra és a kezességgel biztosított adósság kezelésével kapcsolatos egyéb díjakra, költségekre. (4) A kezességvállalás éves díja megegyezik a kezességgel biztosított összeg és a Támogatásokat Vizsgáló Iroda által közzétett mindenkori diszkont kamatláb százalékban meghatározott értékének a szorzatával. A Közgyűlés által vállalt kezességek kimutatását az 5.1. melléklet tartalmazza. 6. (1) A tárgyévi költségvetés végrehajtása során a folyamatos fizetőképesség biztosítása céljából az önkormányzat által megkötött hatályos bankszámlaszerződés rendelkezései alapján, a pénzügyi szükségletekhez igazodva, év közben legfeljebb E Ft folyószámla-hitel vehető igénybe. (2) A folyószámla-hiteltől függetlenül további, az önkormányzatot terhelő legfeljebb egy havi nettó munkabérnek megfelelő összegű munkabér-hitel vehető igénybe (amennyiben a havi munkabérek, illetmények kifizetése céljából rendelkezésre álló bankszámla-egyenleg a kifizetés időpontjában nem biztosít elegendő fedezetet). Kivételesen indokolt esetben a folyószámla-hitel és a munkabér-hitel egyidejűleg is igénybe vehető. (3) Az önkormányzat által az elmúlt években igénybe vett külső források (hitelek) állományát az 5.1. melléklet tartalmazza. (4) Amennyiben az önkormányzat a fizetési kötelezettségeinek 60 napon belül nem tud eleget tenni, és a fizetőképességet az (1) bekezdésben rögzített folyószámla-hitel igénybevételével sem tudja helyreállítani, az önkormányzat a fizetőképesség helyreállítása érdekében a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény (a továbbiakban: Ötv.) 90. (4) bekezdése és az Áht. 12. (2) bekezdésében foglalt szabályokat alkalmazza.

5 86 7. A felújítási kiadások pénzügyi fedezetét az önkormányzat a központi kezelésű feladatok között tervezi meg az 5.4. melléklet szerint. A felújítási kiadásokon megtervezett előirányzatokat év közben, a 21. -ban rögzített szabályok alapján, a tényleges felhasználás szerint érintett kiadási előirányzatra kell átcsoportosítani. 8. Az önkormányzati támogatások felhasználását és a felhasználásról adott számadást ellenőrizni kell. Az "Éves ellenőrzési munkatervbe" be kell építeni azoknak a szervezeteknek az ellenőrzését, amelyek az önkormányzat tárgyévi költségvetéséből Ft-ot elérő vagy azt meghaladó összegű támogatásban részesültek. 9. (1) Az általános tartalék felhasználására (igénybevételére) tárgyév május 31-ig vis maior esetét kivéve nem kerülhet sor. (2) A céltartalékon képződő, december 31-ei állapot szerinti előirányzat-maradvány az általános tartalékot növeli, amelyről a Közgyűlés dönt a zárszámadási rendelet előterjesztését megelőző költségvetési rendeletmódosítással. (3) A stratégiai tartalék az esetleges bevétel-kiesés kiadási fedezetét biztosítja, a költségvetési szervek, valamint az önkormányzat központi kezelésű feladatai egyes kiadásainak tartalékba helyezésével. 3. A költségvetési szervek gazdálkodására vonatkozó szabályok 10. (1) A Közgyűlés a költségvetési szervek működési bevételét, működési kiadásait, támogatásukat, valamint a költségvetési szervek részére engedélyezett éves létszámot (külön bemutatva a közfoglalkoztatottak létszámát) a 3. melléklet szerint állapítja meg azzal, hogy a 3.1. melléklet együttesen tartalmazza a költségvetési szervek részére engedélyezett éves létszámot és a Polgármesteri Hivatal létszámát. (2) A Debreceni Közterület Felügyelet által beszedett helyszíni bírság bevétele az adott költségvetési szerv költségvetésében került megtervezésre. (3) A költségvetési szervek kivéve a Polgármesteri Hivatalt felhalmozási költségvetés előirányzat-csoporton kiadási előirányzatot nem tervezhetnek, a felújításokhoz szükséges előirányzatot év közben az önkormányzat biztosítja a központi kezelésű feladatok felhalmozási előirányzat-csoportról történő átcsoportosítással. (4) Az önkormányzat központi kezelésű feladatai között megtervezett céltartalék tartalmazza a költségvetési szervek részére, évközi felhasználás céljából elkülönített előirányzatokat, és a költségvetési szerveket megillető normatív kötött felhasználású támogatásokat.

6 A helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló évi XX. törvény 140. (1) bekezdés g) pontja alapján, a jegyző e rendeletben megtervezett önkormányzati támogatást a tényleges szükségletekhez igazítva (teljesítésarányosan) biztosítja a költségvetési szervek részére, különös tekintettel a rendszeres személyi juttatás fedezetére, amely a havi csoportos utalással kerül biztosításra. A dologi kiadások fedezete havonta legfeljebb az éves előirányzat 1/12-e erejéig finanszírozható (időarányosan). 12. (1) A költségvetési szervek közfoglalkoztatás keretében, e rendeletben meghatározott létszám erejéig akkor létesíthetnek munkaviszonyt a munkavállalóval, ha az irányító szerv az önkormányzat központi kezelésű feladatainak terhére a közfoglalkoztatással összefüggő önerőhöz szükséges forrást a költségvetési szerv részére átcsoportosította. (2) A költségvetési szervek a Közgyűlés döntésével megvalósuló feladatváltozás miatt megüresedett álláshelyeket nem tölthetik be, az ehhez kapcsolódóan jelentkező kiadási megtakarításokat kötelesek előirányzat zárolás céljából bejelenteni a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztályának. 13. A költségvetési szervek az elemi költségvetésük kiadási előirányzatát meghaladó kötelezettséget, valamint tárgyéven túl fizetési kötelezettséget ide nem értve a közszolgálati jogviszonyon alapuló kinevezéseket, a munkaviszonyon alapuló foglalkoztatást, és a közüzemi szerződéseket csak az irányító szerv előzetes jóváhagyó döntése alapján vállalhatnak. 14. (1) A költségvetési szervek a kiadási (felhasználási) kötelezettséggel járó bevételek összegével az irányító szerv előzetes engedélye nélkül módosíthatják bevételi és kiadási előirányzataikat. (2) A pénzmaradvány esetében a költségvetési szervek a Közgyűlés által jóváhagyott pénzmaradvány összegének megfelelően módosíthatják előirányzataikat. 15. (1) A költségvetési szervek a saját bevételeik között kötelesek megtervezni különösen az intézményi ellátás díját, az alkalmazottak térítését, amely étkeztetés esetében, a nevelésioktatási költségvetési szerveknél az ellátotti nyersanyagnormával azonos, a személyes gondoskodás keretébe tartozó gyermekjóléti alapellátást és gyermekvédelmi szakellátást biztosító költségvetési szerveknél, a kulturális költségvetési szerveknél, valamint a szociális ellátást nyújtó költségvetési szerveknél pedig DMJV Idősek Háza háromszori étkeztetésre megállapított nyersanyagnormát kell alkalmazni. (A tervezett bevétel és Áfa vonzata együttesen szerepel a bevételek között.) Egy alkalmazott részére nyújtott természetbeni kedvezmény havi összege nem haladhatja meg a személyi jövedelemadóról szóló évi CXVII. törvény 71. (1) bekezdés b) pontjában rögzített juttatásokra megállapított (és e juttatásokkal együtt számított) kedvezményes adózású értékhatárt.

7 88 (2) Az étkeztetésről és az igénybevételéért fizetendő intézményi térítési díjakról szóló 1/2004. (I. 30.) Kr. rendelet hatálya alá tartozó költségvetési szervek alkalmazottai esetében az étkezéshez szorosan kapcsolódó munkakörben dolgozókat megillető hozzájárulást évre az önkormányzat a rezsiköltség + nyersanyagnorma 15%-a mértékben határozza meg. A költségvetési szervek kötelesek a hozzájárulással érintett dolgozói körről és létszámáról a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztályát előzetesen tájékoztatni. Az ellátotti étkeztetéssel összefüggő kiadások elszámolásánál (az általános forgalmi adó alapjaként) a 1/2004. (I. 30.) Kr. rendelet 3. mellékletében felsorolt költségvetési szervek, valamint a szociális ellátást nyújtó költségvetési szervek a nyersanyagnormát, valamint rezsiköltségként a nyersanyagnorma 65%- át veszik alapul. A természetbeni kedvezmény összegére az (1) bekezdésében foglaltakat értelemszerűen alkalmazni kell. 16. A költségvetési szervek kötelesek a havi pénzforgalmi jelentésüket, tárgyhót követő hónap 5-ig a saját hatáskörükben végrehajtott előirányzat-módosításokkal és átcsoportosításokkal együtt a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztályára eljuttatni. Amennyiben a saját hatáskörű előirányzatmódosítás vagy átcsoportosítás a személyi juttatás előirányzatát is növeli, úgy annak szöveges indokolása is szükséges. 4. A Polgármesteri Hivatalra vonatkozó sajátos szabályok 17. A Közgyűlés a Polgármesteri Hivatal kiadásait a költségvetési szervek költségvetései között megtervezve E Ft összegben fogadja el. 18. (1) A Polgármesteri Hivatal létszáma nem tartalmazza a pályázatok révén közfoglalkoztatás keretében alkalmazott munkavállalókat (engedélyezett létszám 60 fő), valamint a nyugdíjazás miatt felmentési idejüket töltő dolgozók munkavégzés alóli mentesítésével együttjáró kieső munkaerőpótlásra legfeljebb 1 hónap határozott időtartamra alkalmazott dolgozókat, akiknek engedélyezett létszáma legfeljebb 10 fő. (2) A Polgármesteri Hivatal létszámába tartozók jutalmazására (ideértve a prémium címén teljesítményösztönzésre, személyi ösztönzésre fordítható összegeket is), összesen legfeljebb a Polgármesteri Hivatal személyi juttatások kiemelt előirányzatán megtervezett alapbér összegének 10%-a fordítható. 19. A személyi reprezentációra felhasználható összegek elszámolását a polgármester jogosult jóváhagyni. A Polgármesteri Hivatal kiadásai között megtervezett reprezentációs költségekből személyi reprezentációra az alábbi (ÁFA-t is tartalmazó) bruttó összegek használhatók fel: a) Polgármester Ft/hó; b) Alpolgármester(ek) Ft/hó; c) Jegyző Ft/hó; d) Aljegyző Ft/hó; e) Főosztályvezetők Ft/hó; f) Osztályvezetők Ft/hó.

8 89 5. A Közgyűlés által a polgármesterre átruházott hatáskörök 20. A Közgyűlés az előirányzat-átcsoportosítás jogát a polgármesterre ruházza át, amelyet csak a 21. -ban rögzített esetekben gyakorolhat. A polgármester által végrehajtott előirányzatátcsoportosítások csak az adott költségvetési évben érvényesülő (egyszeri) hatással bírnak, a következő költségvetési évek előirányzatait nem érinthetik. 21. Az Áht. 23. (4) bekezdése alapján a Közgyűlés az általános tartalékkal és a céltartalékkal való rendelkezés (átcsoportosítás) jogát a polgármesterre ruházza. A polgármester az általános tartalékon és a céltartalékon megtervezett előirányzatokat figyelemmel a 9. -ra, és a cél szerinti felhasználásra jogosult átcsoportosítani a központi kezelésű feladatok vagy a költségvetési szervek kiadási előirányzataira. 22. Az Ávr. 72. (3) bekezdésének ab) pontja alapján, a Közgyűlés felhatalmazza a polgármestert, hogy - pályázat benyújtásáról, és saját forrás biztosításáról szóló külön közgyűlési döntés hiányában - az önkormányzat által a fejezeti kezelésű előirányzatokra benyújtani kívánt fejlesztési támogatási igény (pályázat) esetében, az önkormányzat nevében előzetesen nyilatkozzon a saját forrás biztosításáról azzal, hogy a nyertes pályázat támogatási szerződésének megkötéséhez közgyűlési döntés szükséges. 23. Az 6. (2) bekezdésben meghatározott munkabér-hitel igénybevételéről való döntés jogát a Közgyűlés a polgármesterre ruházza át. 24. (1) A Közgyűlés a finanszírozási célú pénzügyi műveletekkel kapcsolatos hatáskörként határozza meg: a) a Kormány előzetes hozzájárulásának megkérése, ha az adósságot keletkeztető ügylet tárgya szerint szükség van a Kormány előzetes hozzájárulására, és az ügylet értéke eléri, vagy meghaladja a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló évi CXCIV. törvény alapján számított értékhatárt, b) a hitelt nyújtó hitelintézet közbeszerzésekről szóló törvény alapján történő kiválasztását (az ajánlatok értékelését). (2) Az (1) bekezdésben meghatározott hatásköröket a Közgyűlés a polgármesterre ruházza át, amelyet az 1. (5) bekezdésben rögzített hitel felvételével kapcsolatban, a gazdaságossági szempontok figyelembe vétele mellett, a Pénzügyi Bizottság előzetes véleményezését követően gyakorolhat.

9 Az önkormányzat fizetési számláján és a hozzá kapcsolódó alszámlákon lévő szabad pénzeszközök a központi költségvetésből származó hozzájárulások és támogatások, valamint a letéti számla forgalmának kivételével az önkormányzat fizetési számlájához kapcsolódó betétlekötésre szolgáló alszámlán betétként leköthetők. A betétlekötésről való döntés jogát a közgyűlés a polgármesterre ruházza át. 6. Vegyes rendelkezések 26. E rendelettel elfogadott eredeti bevételi és kiadási előirányzatok tartalmazzák a évi átmeneti gazdálkodásról szóló 49/2011. (XII. 22.) önkormányzati rendelet felhatalmazása alapján beszedett bevételek és teljesített kiadások előirányzatait is. 27. (1) Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit és kiadásait, valamint a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásait a 6. melléklet foglalja össze. (2) A Debreceni Agglomeráció Hulladékgazdálkodási Társulás évi költségvetését a 7. melléklet tartalmazza. 28. A Közgyűlés évre a Pro Urbe díj összegét nettó Ft-ban, a Csokonai-díj, a Hatvani-díj, a Hajós Alfréd díj, a Sajtódíj, a Borsos József Nívódíj, a Debrecen Város Kiváló Pedagógusa díj és a Debrecen Város Közoktatásért díj összegét díjazottanként nettó Ft-ban határozza meg. A Kölcsey Ferenc ösztöndíj munkáltatói járulékokkal és SZJA-előleggel együtt számított bruttó összege Ft. 7. Záró rendelkezések E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba. 29. Dr. Szekeres Antal sk. jegyző Kósa Lajos sk. polgármester

10 1. melléklet az 5/2012. (II. 23.) önkormányzati rendelethez Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat évi mérlege (eredeti előirányzat) A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Ezer Ft-ban B E V É T E L E K K I A D Á S O K Bevételi kiemelt előirányzatok évi teljesítés évi várható teljesítés évi eredeti előirányzat összesen Kapott támogatás Átengedett központi adók Működési célú támogatásértékű bevétel Közhatalmi bevételek évi eredeti előirányzat Költségvetési szervek alaptevékenységének bevételei Intézményi működési bevétel Működési célú átvett pénzeszköz Felhalmozási célú támogatásértékű bevétel Felhalmozási bevételek Felhalmozási célú átvett pénzeszköz Kiadási előirányzat csoportok Kiadási kiemelt előirányzatok évi teljesítés évi várható teljesítés évi eredeti előirányzat összesen Személyi juttatások Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó Működési költségvetés Dologi kiadások évi eredeti előirányzat Ellátottak pénzbeli juttatásai Egyéb működési célú kiadások (támogatások) Beruházások Felhalmozási költségvetés Felújítások Egyéb felhalmozási kiadások (támogatások) 1. Önkormányzat alaptevékenységének bevételei (PM nélkül) Költségvetési szervek kiadásai Nyitó pénzmaradvány Önkormányzat központi kezelésű feladatai Külső forrás Kiemelt előirányzatok összesen Előirányzat csoportok összesen Bevételi főösszeg Kiadási főösszeg Szöveges indokolás az 1. melléklethez: A mérleg az Áht. 6. (2)-(4) bekezdése, 23. (2) bekezdés a) pontja, 24. (4) bekezdés a) pontja, 102. (3) bekezdése, 103. (3) bekezdése és az Ávr. 2. előírásai alapján készült. Bevételi és kiadási oldalon a "2011. évi várható teljesítés oszlop" tartalmazza a kisebbségi önkormányzatok költségvetési adatait is évtől kezdődően a kisebbségi önkormányzatok költségvetései már nem épülnek be az önkormányzat költségvetésébe. Kiadási oldalon évtől a Polgármesteri Hivatal kiadásai nem az önkormányzat központi kezelésű feladatai, hanem a költségvetési szervek kiadásai soron került megtervezésre.

11 2. melléklet az 5/2012. (II. 23.) önkormányzati rendelethez A költségvetés bevételei Ezer Ft-ban A. Alaptevékenység kiemelt előirányzatai A B C D E Cím Alcím Jogcím MEGNEVEZÉS Eredeti előirányzat 1. KAPOTT TÁMOGATÁS A helyi önkormányzatok normatív hozzájárulásai Települési önkormányzatok üzemeltetési, igazgatási, sport- és kulturális feladatai Okmányirodák működése és gyámügyi igazgatási feladatok Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok Lakossági települési folyékony hulladék ártalmatlanítása Építésügyi igazgatási feladatok Üdülőhelyi feladatok Pénzbeli szociális juttatások Szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatás feladatai Szociális és gyermekvédelmi bentlakásos és átmeneti elhelyezés Gyermekek napközbeni ellátása Közoktatási célú állami támogatás Normatív kötött felhasználású támogatások Kiegészítő támogatás egyes közoktatási feladatokhoz Egyes szociális feladatok támogatása Színházi tevékenység támogatása Zenekarok, énekkarok támogatása Címzett támogatás Céltámogatás Céljellegű decentralizált támogatás Központosított támogatás Egyéb központi támogatás 0 2. ÁTENGEDETT KÖZPONTI ADÓK Átengedett adók Termőföld bérbeadásából származó jövedelemadó Gépjármű adó A helyi önkormányzatot megillető személyi jövedelemadó Személyi jövedelemadó helyben maradó része Személyi jövedelemadó kiegészítés MŰKÖDÉSI ÉS FELHALMOZÁSI CÉLÚ TÁMOGATÁSÉRTÉKŰ BEVÉTEL Működési célú támogatásértékű bevétel Felhalmozási célú támogatásértékű bevétel KÖZHATALMI BEVÉTELEK Helyi adók Illetékek Bírságok (környezetvédelmi, műemlékvédelmi, építésügyi bírság, helyszíni szabálysértési bírság) Díjak és más fizetési kötelezettségek 0 5. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK ALAPTEVÉKENYSÉGÉNEK MŰKÖDÉSI BEVÉTELE INTÉZMÉNYI MŰKÖDÉSI BEVÉTEL FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK MŰKÖDÉSI ÉS FELHALMOZÁSI CÉLÚ ÁTVETT PÉNZESZKÖZ Működési célú átvett pénzeszköz Felhalmozási célú átvett pénzeszköz NYITÓ PÉNZMARADVÁNY Nyitó pénzmaradvány (Központ) Nyitó Pénzmaradvány (Költségvetési szerv) ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEI ÖSSZESEN B. Vállalkozási tevékenység kiemelt előirányzatai KÜLSŐ FORRÁS (Hiány) MINDÖSSZESEN

12 2.1. melléklet az 5/2012. (II. 23.) önkormányzati rendelethez Állami hozzájárulások, működési támogatások 2012 Ezer Ft-ban A B C D Jogcím (Kvt. tv. Számított Normatíva megnevezése melléklete támogatás alapján) Eredeti 1. 3.m.1. Települési önkormányzatok üzemeltetési,igazgatási,sport- és kulturális f m.2. Okmányirodák működése és gyámügyi igazgatási feladatok m.5. Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok m.6. Lakossági települési folyékony hulladék ártalmatlanítása m.7. Építésügyi igazgatási feladatok m.8. Üdülőhelyi feladatok m.10. Pénzbeli szociális juttatások m.11. Szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatás feladatai m.12. Szociális és gyermekvédelmi bentlakásos és átmeneti elhelyezés m.14. Gyermekek napközbeni ellátása m.15 Közoktatási alap-hozzájárulás Sorszám m.16. a Iskolai gyakorlati oktatás, szakképzés m.16. b Sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók nevelése, oktatása m.16. c Nem magyar nyelven folyó nevelés és oktatás, roma kisebb. okt m.16. d Nemzetiségi nyelvű,két tanítási nyelvű oktatás,nyelvi előkész.okt m.16. e Egyes pedagógiai programok, módszerek támogatása m.16. f Középiskolába, szakiskolába bejáró tanulók ellátása m.I. Kiegészítő támogatás egyes közoktatási feladatokhoz m.II. Egyes szociális feladatok támogatása sz. melléklet szerint sz. melléklet szerint kötött felhasználású Normatív módon elosztott összesen melléklet Színházak, bábszínházak fenntartói ösztönző részhozzájárulása Színházak, bábszínházak művészeti ösztönző részhozzájárulása: Zenekarok, énekkarok támogatása Színház támogatás összesen 27. MINDÖSSZESEN

13 Sorszám melléklet az 5/2012. (II. 23.) önkormányzati rendelethez Állami hozzájárulások, működési támogatások részletezése 2012 A B C D E F Eredeti előirányzat Jogcím (Kvt. Fajlagos Számított tv. melléklete Normatíva megnevezése összeg Mutató támogatás alapján) Ft (E Ft-ban) 1. 3m.15.a. Óvodai nevelés 8 hónap Napi 8 óránál több 1-3. nevelési év , m.15.a Óvodai nevelés 4 hónap Napi 8 óránál több 1-3. nevelési év , évfolyam , m.15.b. Iskolai oktatás 1-4.évf. 8 hónap 3. évfolyam , évfolyam , évfolyam , m.15.b. Iskolai oktatás 5-8.évf. 8 hónap 7. évfolyam , évfolyam , évfolyam , m.15.b Iskolai oktatás 1-4.évf. 4 hónap 3. évfolyam , évfolyam , évfolyam , m.15.b Iskolai oktatás 5-8.évf. 4 hónap évfolyam , évfolyam , m.15.c. Iskolai oktatás 9-13.évf. 8 hónap évfolyam , évfolyam , m.15.c. Iskolai oktatás 9-13.évf. 4 hónap évfolyam , m.15.d. Iskolai szakképzés, elméleti képzés 8 Felzárk. 9. évf.,szakisk.,szakköz.1-3. hónap szakképz. évf , m.15.d. Iskolai szakképzés, elméleti képzés 4 Felzárk. 9. évf.,szakisk.,szakköz.1-3. hónap szakképz. évf , m.15.e. Zeneművészeti ág előképző, alapképző és továbbképző évf. 8 hónap , m.15.e. Zeneművészeti ág előképző, alapképző és továbbképző évf. 4 hónap , m.15.e. Képző- és iparművészeti, táncművészeti, szín- és bábművészeti ág, zeneműv. ág csoportos oktatás 8 hónap , m.15.e. Képző- és iparművészeti, táncművészeti, szín- és bábművészeti ág, zeneműv. ág csoportos oktatás 4 hónap , m.15.f. Kollégiumi, externátusi nevelés, ellátás 8 hónap , m.15.f. Kollégiumi, externátusi nevelés, ellátás 4 hónap , évf napközis foglalkozás , Napközis, vagy tanulószobai, 27. 3m.15.g. 5-8.évf napközis/tanulószobai fogl , iskolaotthonos foglalkozás 8 hónap évf iskolaotthonos oktatás , évf napközis foglalkozás , Napközis, vagy tanulószobai, 30. 3m.15.g. 5-8.évf napközis/tanulószobai fogl , iskolaotthonos foglalkozás 4 hónap évf iskolaotthonos oktatás , m Iskolai gyakorlati oktatás a szakiskola és a szkakközépiskola évfolyamán 8 hó m Iskolai gyakorlati oktatás a szakiskola és a szkakközépiskola évfolyamán 4 hó m a Egyévf. képz.,valamint többévf. képz.második szakképz, és a speciális szakisk. évf.-ra 8 hó m a Egyévf. képz.,valamint többévf. képz.második szakképz, és a speciális szakisk. évf.-ra 4 hó m b Az első évfolyamos képzéshez, ha a képzési idő meghaladja az egy évet 8 hó m b Az első évfolyamos képzéshez, ha a képzési idő meghaladja az egy évet 4 hó m c Az utolsó (záró) évf. képz., ha a képzési idő meghaladja az egy évet 8 hó m c Az utolsó (záró) évf. képz., ha a képzési idő meghaladja az egy évet 4 hó m d A tanulószerződéssel nem önkormányzati tanműhelyben történő képzéshez m d A tanulószerződéssel nem önkormányzati tanműhelyben történő képzéshez m a Tanulmányaikat magántan. Folyt. SNI tanulók a rehab. 8 hónap m a Bizot. szakvéleménye alapján, alamint a nem SNI 4 hónap m c Testi, érzékszervi, középsúlyos értelmi fogyatékos, autista, 8 hónap m c halmozottan fogyatékos gyermekek, tanulók 4 hónap m d Beszédfogy., enyhe értelmi fogyatékos sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók 8 hónap m d Beszédfogy., enyhe értelmi fogyatékos sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók 4 hónap m e Megismerő funkció vagy a viselkedés fejlődésének tartós és súlyos, vagy súlyos rendellenessége miatt sajátos nevelési 8 hónap m e igényű gyermekek, tanulók Megismerő funkció vagy a viselkedés fejlődésének tartós és súlyos, vagy súlyos rendellenessége miatt sajátos nevelési 4 hónap m.16.bb igényű gyermekek, tanulók Korai fejlesztés, gondozás

14 51. 3m.16.bca Fejlesztő felkészítés m.16.bcb Egyéni fejlesztő felkészítés m Kizárólag magyar nyelven folyó roma kisebbségi nevelés és oktatás 8 hó m Kizárólag magyar nyelven folyó roma kisebbségi nevelés és oktatás 4 hó m Nappali rendszerű oktatásban két tanítási nyelven folyó oktatás 8 hó m Nappali rendszerű oktatásban két tanítási nyelven folyó oktatás 4 hó m Nyelvi felkészítő évfolyamokon folyó oktatás m Nyelvi felkészítő évfolyamokon folyó oktatás m a. Párhuzamos műv. okt. a szak. és szakközép évf.-án 8 hónap m a. Párhuzamos műv. okt. a szak. és szakközép évf.-án 4 hónap eb 1 Középszintű érettségi vizsga eb 1 Szakmai vizsga m Középiskolába, szakiskolába bejáró tanulók 8 hónap m Középiskolába, szakiskolába bejáró tanulók 4 hónap m Közoktatási alapnormatíva összesen m.I.1 Pedagógiai szakszolgálat 8 hó m.I.1 Pedagógiai szakszolgálat 4 hó m.I.2 Pedagógus szakvizsga továbbképzés, szakmai szolgáltatások igénybevételének támogatása m.I.2 Pedagógus szakvizsga továbbképzés, szakmai szolgáltatások igénybevételének támogatása m.I.3 a Osztályfőnöki pótlék 8 hó m.I.3 a Osztályfőnöki pótlék 4 hó m.I.3 a Gyógypedagógiai pótlék 8 hó m.I.3 a Gyógypedagógiai pótlék 4 hó m.I.4 a Kedvezményes óvodai, iskolai, kollégiumi étkeztetés m.I.4 b Tanulók ingyenes tankönyvellátása m.I.5 1 Szakmai, tanügyigazgatási informatikai feladatok támogatása 8hó m.I.5 2 Szakmai, tanügyigazgatási informatikai feladatok támogatása 4 hó m.I Kiegészítő támogatások egyes közoktatási feladatokhoz m.1. Település-üzemeltetési, igazgatási, sport- és kulturális feladatok m.5. Lakott külterülettel kapcs. feladatok m. 7. a Építésügyi igazgatási feladatok alap (fő) m. 7. b Építésügyi igazgatási feladatok kiegészítő (döntés) m.2.aa Alap-hozzájárulás m.2.ab Okmányiroda működési kiadásai m.2.ac Gyámügyi igazgatási feladatok m.2 Okmányirodák működése és gyámügyi igazgatáési feladatok m 6. Lakossági települési folyékony hulladék ártalmatlanítása m 8. Üdülőhelyi feladatok 1, m. 14. a Bölcsödei ellátás m.10. Pénzbeli szociális juttatások m.11.ad1 Szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatások általános feladatok Családsegítés , m.11.ad2 Szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatások általános feladatok Gyermekjóléti szolgáltatás , m.11.b Gyermekjóléti központ m.11.c Szociális étkeztetés m.11.d Házi segítségnyújtás m.11. f 1 Időskorúak nappali intézményi ellátása m.11.g 1 Fogyatékos személyek nappali intézményi ellátása m.11.g 2 Foglalkoztatási támogatásban részesülő fogyatékos személyek nappali intézményi ellátása m.11.g 3 Demens személyek nappali intézményi ellátása m.12. aa.1 Gyermekvédelmi különleges ellátás m.12. aa.2 Gyermekvédelmispeciális ellátás m.12. aba.1 Fogyatékos személyek ápoló-gondozó otthonában és rehabilitációs intézményeiben allátottak m.12. aba.2 Pszichiátriai és szenvedélybetegek ápoló-gondozó otthonában és rehabilitációs intézményeiben allátottak m.12. abb. Látás-mozgás- értelmi és halmozottan fogyatékos személyek ápoló-gondozó célú lakóotthonaiban ellátottak m.12. ac. Demens betegek bentlakásos intézményi ellátása m.12. ba Otthont nyújtó ellátás (3-17 éves gyermekek után) m.12. bb 1 Utógondozó ellátás Gyvt. 53/A m.12. bca Időskorúak ápoló-gondozó otthoni ellátása m.12. bcb Átmeneti elhelyezést nyújtó ellátás és hajléktalanok ápoló-gondozó otthoni ellátása m Szoc. és gyermekjóléti szolg. összesen Önkormányzati Szociális költségvetési szervek Lakosságszám alapján

15 113. 8m.II.1 Egyes jövedelempótló támogatások kiegészítése m.II.2. Szociális továbbképzés és szakvizsga támogatása m.II.3. 1 Ingyenes és kedvezményes intézményi étkeztetés m.II.3. 2 Fogy. személyek nappali int.-ben elhelyezett gyermekek kedvezményes étkeztetése m.II Egyes szoc. feladatok kiegészítő tám Normatív módon elosztott összesen: sz. melléklet szerint sz. melléklet szerint kötött felhasználású m. 1. a Színházak, bábszínházak fenntartói ösztönző részhozzájárulása összesen: Csokonai Színház Vojtina Bábszínház m. 1. b Színházak, bábszínházak művészeti ösztönző részhozzájárulása összesen: Csokonai Színház Vojtina Bábszínház m. 2. Zenekarok, énekkarok támogatása Előadó-művészeti szervek támogatása összesen: MINDÖSSZESEN

16 2.2. melléklet a az 5/2012. (II. 23.) önkormányzati rendelethez Működési célú támogatásértékű bevételek (2. melléklet 3.1. alcím részletezése) Ezer Ft-ban A B C D E Cím Alcím Jogcím Megnevezés Eredeti előirányzat Támogatásértékű bevételek központi költségvetéstől Támogatásértékű bevételek szociális feladatokra Támogatásértékű bevételek fejezeti kezelésű előirányzattól Támogatásértékű bevételek helyi önkormányzattól Támogatásértékű bevételek egyéb forrásból 0 ÖSSZESEN

17 2.3. melléklet a az 5/2012. (II. 23.) önkormányzati rendelethez Felhalmozási célú támogatásértékű bevételek (2. melléklet 3.2. alcím részletezése) Ezer Ft-ban A B C D E Cím Alcím Jogcím Megnevezés Eredeti előirányzat Beruházási bevételek központi költségvetéstől Beruházási támogatások EU-része Beruházási bevételek fejezeti kezelésű előirányzattól Beruházási bevételek helyi önkormányzattól Beruházási bevételek egyéb forrásból Beruházási támogatások államháztartáson kívülről Debreceni Viziközmű Társulattal összefüggő bevételek 0 ÖSSZESEN

18 2.4. melléklet a az 5/2012. (II. 23.) önkormányzati rendelethez A helyi adó bevételek (2. melléklet 4.1. alcím részletezése) Ezer Ft-ban A B C D E Cím Alcím Jogcím Megnevezés Eredeti előirányzat Vagyoni típusú adók (Építményadó) Vállalkozók kommunális adója Helyi iparűzési adó Idegenforgalmi adó Pótlék, bírság 0 ÖSSZESEN

19 2.5. melléklet a az 5/2012. (II. 23.) önkormányzati rendelethez Intézményi működési bevétel (2. melléklet 6. cím részletezése) Ezer Ft-ban A B C D E F Cím Alcím Jogcím Feladat Megnevezés Eredeti előirányzat 6.1. Önkormányzati vagyon bérbeadásából származó bevételek Önkormányzati helyiségek, és ingatlanok bérbeadása Parkoló bérleti díj Földterület bérbeadása Önkormányzati vagyon bérbeadásából származó egyéb bevételek Nyújtott szolgáltatások ellenértéke Építésügyi hatósági szolgáltatási díj Alaptevékenység körében végzett szolgáltatás ellenértéke Pályázati anyagok értékesítése Egyéb szolgáltatás Településtervezési tevékenység bevétele Továbbszámlázott (közvetített) szolgáltatások bevételei Bírság bevételek (eljárási, végrehajtási bírságok) Működéshez kapcsolódó bevételek (Közterület foglalási díj) Zöldterület védelmi díj Egyéb bevételek Bérleti és lízingdíj bevételek Kötbér, egyéb kártérítés, bánatpénz bevétele Kamatbevételek Áfa bevételek, visszatérülések ÖSSZESEN

20 2.6. melléklet a az 5/2012. (II. 23.) önkormányzati rendelethez Felhalmozási bevételek (2. melléklet 7. cím részletezése) Ezer Ft-ban A B C D E Cím Alcím Jogcím Megnevezés Eredeti előirányzat 7.1. Ingatlanok értékesítése Telekértékesítés bevétele Beépített ingatlanok értékesítése Földértékesítés bevétele Ingatlan kiváltás (egyházak) Gépek, berendezések, felszerelések értékesítése Osztalék és hozam bevételek Részvények, részesedések, üzletrészek értékesítése Értékpapírok értékesítése 0 ÖSSZESEN

21 2.7. melléklet a az 5/2012. (II. 23.) önkormányzati rendelethez Működési célú átvett pénzeszköz (2. melléklet 8.1. alcím részletezése) Ezer Ft-ban A B C D E Cím Alcím Jogcím Megnevezés Eredeti előirányzat Működési célú átvett pénzeszközök vállalkozásoktól Működési célú átvett pénzeszközök háztartásoktól Működési célú átvett pénzeszközök külföldi kormányoktól és nemzetközi szervezetektől Helyi lakástámogatási kölcsönök visszatérülése Dolgozói lakástámogatási kölcsönök visszatérülése ÖSSZESEN

22 2.8. melléklet a az 5/2012. (II. 23.) önkormányzati rendelethez Felhalmozási célú átvett pénzeszköz (2. melléklet 8.2. alcím részletezése) Ezer Ft-ban A B C D E Cím Alcím Jogcím Megnevezés Eredeti előirányzat Felhalmozási célú átvett pénzeszközök vállalkozásoktól Felhalmozási célú átvett pénzeszközök háztartásoktól Felhalmozási célú átvett pénzeszközök külföldi kormányoktól és nemzetközi szervezetektől 0 ÖSSZESEN

23 3. melléklet az 5/2012. (II. 23.) önkormányzati rendelethez Önállóan működő és gazdálkodó valamint az önállóan működő költségvetési szervek működési és felhalmozási kiadásai, támogatások, éves létszámkeret ezer Ft-ban A B C D E F Eredeti előirányzat Működési, Cím Költségvetési szervek megnevezése Működési Létszám fenntartási bevételek kiadások Támogatás 1. DMJV Idősek Háza 199, DMJV Fogyatékosokat Ellátó Intézménye 242, DMJV Terápiás Háza 157, DMJV Idősek és Csökkentlátók Otthona 88, DMJV Városi Szociális Szolgálat 156, DMJV Idősek Háza összesen 842, DMJV Egyesített Bölcsődei Intézménye 353, DMJV Gyermekvédelmi Intézménye 64, DMJV Reménysugár Otthona 129, DMJV Családsegítő és Gyermekjóléti Központja 56, DMJV Egyesített Bölcsődei Intézménye összesen 603, Ifjúság Utcai Óvoda 47, Bartók - Babits Utcai Óvoda 24, Görgey Utcai Óvoda 29, Lehel Utcai Óvoda 29, Ősz Utcai Óvoda 20, Sinay Miklós Utcai Óvoda 50, Ispotály Utcai Óvoda 29, Áchim András Utcai Óvoda 41, Bajcsy Zsilinszky-Szoboszlói Úti Óvoda 28, Holló János Utcai Óvoda 22, Közép Utcai Óvoda 30, Szivárvány Óvoda 29, Százszorszép Óvoda 32, Bányai Júlia Utcai-Angyalkert Óvoda 34, Karácsony György Utcai Óvoda 22, Mesekert Óvoda 34, Szabadságtelepi Óvoda 32, Faragó Utcai Óvoda 32, Kemény Zsigmond Utcai Óvoda 32, Táncsics Mihály Utcai Óvoda 33, Sípos Utcai Óvoda 43, Thaly Kálmán Utcai Óvoda 29, Simonyi Úti Óvoda 27, Pósa Utcai Óvoda 28, Hajó Utcai Óvoda 30, Nagyerdei Óvoda 30, Gönczy Pál Utcai Óvoda 30, Alsójózsai Kerekerdő Óvoda 20, Ifjúság utcai Óvoda összesen 874, Vénkerti Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 159, Dózsa György Általános Iskola 63, Gönczy Pál Általános Iskola 56, Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola 29, Ibolya utcai Általános Iskola 50, Debreceni Tehetséggondozó Központ Pedagógiai Szakszolgálat 46, Fazekas Mihály Általános Iskola 56, Epreskerti Általános Iskola 41, Hatvani István Általános Iskola 63, Hunyadi János Általános Iskola 51, Árpád Vezér Általános Iskola 69, Bolyai János Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 129,

24 A B C D E F Eredeti előirányzat Működési, Cím Költségvetési szervek megnevezése Működési Létszám fenntartási bevételek kiadások Támogatás Vénkerti Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény összesen 815, Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 158, Bányai Júlia Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 34, Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 78, Margit Téri Óvoda 28, Tócóskerti Óvoda 31, Petőfi Sándor Általános Iskola 95, József Attila Általános Iskola 46, Nagysándor József Általános Iskola 52, Lilla Téri Általános Iskola 42, Hétszínvirág Óvoda 32, Kinizsi Pál Általános Iskola 58, Csapókerti Általános Iskola 41, Karácsony Sándor Általános Iskola 53, Kuruc Utcai Óvoda 24, Bocskai István Általános Iskola 60, Benedek Elek Általános Iskola 58, Szoboszlói Úti Általános Iskola 55, Hallássérültek Egységes Gyógypedagógia Módszertani 102, Intézménye 68. Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézménye 173, Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény összesen 1222, Tóth Árpád Gimnázium 129, Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium 91, Fazekas Mihály Gimnázium 81, Ady Endre Gimnázium 72, Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola 72, Dienes László Gimnázium és Egészségügyi Szakképző Iskola 63, Gulyás Pál Középiskolai Kollégium 44, Deák Ferenc Középiskolai Kollégium 42, Középiskolai Sportkollégium 22, Tóth Árpád Gimnázium összesen 617, Povolny Ferenc Szakképző Iskola 118, Baross Gábor Középiskola, Szakiskola és Kollégium 122, Beregszászi Pál Szakközépiskola és Szakiskola 96, Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola 88, Vegyipari Szakközépiskola 82, Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola 85, Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola- 135, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 85. Irinyi János Gimnázium, Szakközép- és Szakiskola 93, Bethlen Gábor Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola 86, Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskola 66, Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium 58, Könnyűipari Szakközép- és Szakiskola 96,

Megyei Jogú Város Önkormányzatának. 2012. évi 8. szám 2012. április 26. T A R T A L O M J E G Y Z É K. Szám Tárgy Oldal

Megyei Jogú Város Önkormányzatának. 2012. évi 8. szám 2012. április 26. T A R T A L O M J E G Y Z É K. Szám Tárgy Oldal DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2012. évi 8. szám 2012. április 26. T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 17/2012.

Részletesebben

Összesen: Ft

Összesen: Ft Normatív hozzájárulások és normatív, kötött felhasználású támogatások megalapozó felmérése a 2010. évre Ócsa Város Önkormányzat Összesen: 487 391 241 Ft 1 / 29 oldal Egyéb: 233 670 455 Ft Mutató A helyi

Részletesebben

A normatív állami hozzájárulások és a normatív részesedésű

A normatív állami hozzájárulások és a normatív részesedésű 2 Telep.önk.felad. -Település-üzemeltetési, igazgatási, sport- és kulturális feladatai 1 01 01 170 316 471 605 004 170 316 471 605 004 3 Körzeti igazgatás: - okm.irodák műk. és gyámügyi ig.: - alap-hj.

Részletesebben

Kötött kiadások előirányzatának átcsoportosítása

Kötött kiadások előirányzatának átcsoportosítása DMJV Fogyatékosokat Ellátó Idősek Háza Terápiás Ház Kötött kiadások előirányzatának átcsoportosítása Ezer Ft-ban Távhő -264 Villany 264 Élelmiszer -9 296 élelmezés 9 296 Gáz -2 214 Villany 202 Élelmiszer

Részletesebben

Balassagyarmat Város Önkormányzatának 2010. évi állami támogatása

Balassagyarmat Város Önkormányzatának 2010. évi állami támogatása 44 Támogatási jogcím Fajlagos Mennyiségi egység Mutató A Rendelet 1.sz. melléklete Ft Számított összeg 1. a (1)Lakosságszám szerint 1 57 fő 1649 32 16 3 2. Körzeti igazgatás 2. aokmányirodák működése és

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2007. évi 22. szám 2007. november 23. T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI 49/2007. (XI. 23.) Ö.r. Debrecen

Részletesebben

Megyei Jogú Város Önkormányzatának évi 22. szám november 24. T A R T A L O M J E G Y Z É K. Szám Tárgy Oldal

Megyei Jogú Város Önkormányzatának évi 22. szám november 24. T A R T A L O M J E G Y Z É K. Szám Tárgy Oldal DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2011. évi 22. szám 2011. november 24. T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 40/2011.

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2009. évi 6. szám 2009. április 1. T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI 8/2009. (IV. 1.) Ö.r. Debrecen Megyei

Részletesebben

Megyei Jogú Város Önkormányzatának. 2011. évi 19. szám 2011. szeptember 22. T A R T A L O M J E G Y Z É K. Szám Tárgy Oldal

Megyei Jogú Város Önkormányzatának. 2011. évi 19. szám 2011. szeptember 22. T A R T A L O M J E G Y Z É K. Szám Tárgy Oldal DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2011. évi 19. szám 2011. szeptember 22. I. kötet T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

körzetszám Óvoda megnevezése, címe Debrecen

körzetszám Óvoda megnevezése, címe Debrecen 1. melléklet a.../2014.(...) önkormányzati rendelethez A.) Óvodák5. melléklet a 23/2013. (IV.25.) önkormányzati rendelethez körzetszám Óvoda megnevezése, címe Debrecen 1. Mesekert Óvoda, Körtefa u. 3.

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának n DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2009. évi 21. szám 2009. december 15. I. kötet T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS HATÁROZATAI 256/2009. (XI. 26.) Ö.h.

Részletesebben

Megyei Jogú Város Önkormányzatának évi 18. szám szeptember 22. T A R T A L O M J E G Y Z É K. Szám Tárgy Oldal

Megyei Jogú Város Önkormányzatának évi 18. szám szeptember 22. T A R T A L O M J E G Y Z É K. Szám Tárgy Oldal DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2011. évi 18. szám 2011. szeptember 22. T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2009. évi 8. szám 2009. április 30. T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI 14/2009. (IV. 30.) Ö.r. Az önkormányzat

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2009. évi 16. szám 2009. szeptember 24. T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI 24/2009. (IX. 24.) Ö.r. DMJV Önkormányzata

Részletesebben

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2012. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet 3.

Részletesebben

Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Módosítva a 6/2016.(X.29.) önkormányzati rendelettel. (Egységes

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 1/2013.(II.20.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: Izsák Város Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Módosított

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2008. évi 8. szám 2008. április 30. T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI 17/2008. (IV. 30.) Ö.r. Az önkormányzat

Részletesebben

Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2016.(II.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2016.(II.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2016.(II.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Ganna Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2016. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2016. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2016. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Bakonypölöske Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016.(l.29.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről

Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016.(l.29.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016(l29) önkormányzati rendelete a 2016 évi költségvetésről Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok és szerveik,

Részletesebben

Szakonyfalu Község Önkormányzata képviselő-testületének 3/2016. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Szakonyfalu Község Önkormányzata képviselő-testületének 3/2016. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Szakonyfalu Község Önkormányzata képviselő-testületének 3/016. (II.4.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 016. évi költségvetéséről Módosítva a 9/016.(XI.3.) önkormányzati rendelettel. (Egységes szerkezetbe

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2008. évi 18. szám 2008. október 15. T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS HATÁROZATAI 243/2008. (IX. 25.) Ö.h. Részvényesi

Részletesebben

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, annak bizottságaira, az önkormányzatra és az önkormányzati hivatalra terjed ki.

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, annak bizottságaira, az önkormányzatra és az önkormányzati hivatalra terjed ki. NYÁRLŐRINC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (III. 29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ TÖBBSZÖR MÓDOSÍTOTT 1/2012. (II. 16.) ÖR RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK MELLÉKLETEK

RENDELET HATÁROZATOK MELLÉKLETEK 2011. június 23. 12. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 11/2011. (VI. 23.) önkormányzati rendelet A Baranya Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 5/2011. (II. 24.) önkormányzati

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2008. évi 24. szám 2008. december 19. I. kötet T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS HATÁROZATAI 299/2008. (XII. 4.) Ö.h.

Részletesebben

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Borsodnádasdi Önkormányzat 1.1. melléklet a... önkormányzati rendelethez 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím 2013. 1 2 3 5 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

Hangony Községi Önkormányzat Képviselő - Testületének. 7/2013. (V. 02.) önkormányzati rendelete

Hangony Községi Önkormányzat Képviselő - Testületének. 7/2013. (V. 02.) önkormányzati rendelete Hangony Községi Önkormányzat Képviselő - Testületének 7/2013. (V. 02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 4/2013. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról Hangony

Részletesebben

1. Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak főösszege, a hiány mértéke

1. Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak főösszege, a hiány mértéke Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének /2016. (II.16.) önkormányzati rendelete Decs Nagyközség Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a évi költségvetése végrehajtásáról

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a évi költségvetése végrehajtásáról Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetése végrehajtásáról 2 Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Község Önkormányzata Képviselőtestületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Községi Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

T A R T A L O M J E G Y Z É K A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI

T A R T A L O M J E G Y Z É K A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2007. évi 6. szám 2007. április 24. T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI 16/2007. (IV. 24. ) Ö.r. Debrecen Megyei

Részletesebben

Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016. (II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016. (II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének /206. (II.9.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 206. évi költségvetéséről Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2008. évi 6. szám 2008. március 28. T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI 10/2008. (III. 28.) Ö.r. Debrecen Megyei

Részletesebben

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Kihirdetési záradék. A rendelet kihirdetése a mai napon megtörtént.

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Kihirdetési záradék. A rendelet kihirdetése a mai napon megtörtént. Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013.(IX.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 4/2013.(III.4.) önkormányzati rendelet módosításáról Tárnokréti

Részletesebben

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi zárszámadásáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testülete az

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK

RENDELET HATÁROZATOK 2011. február 24. 6. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 4/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet 6/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet 7/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet A Baranya Megyei

Részletesebben

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 3170 DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 40/2010. (XI. 30.) önkormányzati rendelete Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata 2010. évi költségvetéséről szóló 1/2010. (I. 18.) rendelet

Részletesebben

(egységes szerkezetben)

(egységes szerkezetben) Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017. (XI.9.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 1/2017.(II.14) rendelet módosításáról (egységes szerkezetben)

Részletesebben

Önkormányzata Közgyűlésének Egészségügyi és Szociális Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el. 1. A zárszámadás főösszegei

Önkormányzata Közgyűlésének Egészségügyi és Szociális Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el. 1. A zárszámadás főösszegei MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 14/2015. (V. 22.) önkormányzati rendelete Az Önkormányzat 2014. évi zárszámadásának elfogadásáról Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése

Részletesebben

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 21/2013 (IX. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 21/2013 (IX. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 21/2013 (IX. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2013.(II.15.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város Önkormányzata évi költségvetéséről

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2013.(II.15.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város Önkormányzata évi költségvetéséről MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2013.(II.15.) R E N D E L E T E Mátészalka Város Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a módosításáról rendelkező 19/2013.(VII.30.),

Részletesebben

6/2015. (IV.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2014. (II.06.) rendelet módosításáról

6/2015. (IV.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2014. (II.06.) rendelet módosításáról ÚJUDVAR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2015. (IV.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 1/2014. (06.) rendelet áról 1. (1) A 2015. július 1. és december 31.

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések

I. FEJEZET Általános rendelkezések Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testülete

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2006. évi 22. szám 2006. december 15. T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI 32/2006. (XII. 15.) Ö.r. Debrecen

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2014.(II.24.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város Önkormányzata évi költségvetéséről

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2014.(II.24.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város Önkormányzata évi költségvetéséről MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2014.(II.24.) R E N D E L E T E Mátészalka Város Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a módosításáról rendelkező 9/2014.(VIII.14.),

Részletesebben

RENDELET HATÁROZAT MELLÉKLET

RENDELET HATÁROZAT MELLÉKLET 2009. február 27. 2. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 2/2009. (II. 27.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről 2 szóló 4/2008. (III. 7.) Kgy. rendelet módosítása 3/2009.

Részletesebben

Nemti Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2013 (II.18.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Nemti Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2013 (II.18.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Nemti Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2013 (II.18.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Nemti Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen:

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen: működési bevétel támogatás központi költségvetésből normatív állami hozzájárulás központosított előirányzatok normatív, kötött felhasználású támogatások felügyeleti szervtől kapott támogatás értékű bevétel

Részletesebben

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen:

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen: működési bevétel támogatás központi költségvetésből normatív állami hozzájárulás központosított előirányzatok normatív, kötött felhasználású támogatások felügyeleti szervtől kapott támogatás értékű bevétel

Részletesebben

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Kihirdetési záradék. A rendelet kihirdetése a mai napon megtörtént.

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Kihirdetési záradék. A rendelet kihirdetése a mai napon megtörtént. Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2012.(X.8.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 2/2012.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról Tárnokréti

Részletesebben

Előterjesztés Az önkormányzat 2015. évi költségvetésére

Előterjesztés Az önkormányzat 2015. évi költségvetésére Előterjesztés Az önkormányzat 2015. évi költségvetésére A helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991.

Részletesebben

Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012 (II. 29.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012 (II. 29.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012 (II. 29.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Budakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. Az Önkormányzat és intézményei bevételi és kiadási főösszege, a hiány mértéke

1. A rendelet hatálya. 2. Az Önkormányzat és intézményei bevételi és kiadási főösszege, a hiány mértéke BÁTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /... (...) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSRŐL Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 31. cikk (1) bekezdés f) pontjában

Részletesebben

BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK TELJESÍTÉSE

BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK TELJESÍTÉSE HETES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2014. (IV.30.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E AZ ÖNKORMÁNYZAT 2013. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL ÉS PÉNZMARADVÁNYÁRÓL Hetes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Paks Város 2010. évi költségvetéséről szóló 5/2010. (III.12.) önkormányzati rendelet módosítása

Paks Város 2010. évi költségvetéséről szóló 5/2010. (III.12.) önkormányzati rendelet módosítása Tartalom A táblázatatok adatai ezer forintban szerepelnek I II III Önkormányzati szintű pénzügyi mérleg IA Pénzügyi mérleg - Bevételek IB Pénzügyi mérleg - Kiadások Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések

I. FEJEZET Általános rendelkezések Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a 20/2015.(VIII.17.) önkormányzati

Részletesebben

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2013.(II. 15.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2013.(II. 15.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2013.(II. 15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben) Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Bakonypölöske Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Bajna Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5 /2012.(II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Bajna Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5 /2012.(II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Bajna Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5 /2012.(II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről Bajna Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok és szerveik,

Részletesebben

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire.

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire. Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 6/2012 (II.13.) Önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2012. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a 22/2012. (IX.07.), a 34/2012.(XII.28.)

Részletesebben

Borsodnádasdi Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE. B E V É T E L E K Ezer forintban

Borsodnádasdi Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE. B E V É T E L E K Ezer forintban Borsodnádasdi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1.1. melléklet a 7/2014.(IV.30.) önkormányzati rendelethez 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Ezer forintban Sor - szám Bevételi jogcím

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2010. évi 23. szám 2010. november 4. T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS HATÁROZATAI 230/2010. (X. 18.) Ö.h. Szavazatszámláló

Részletesebben

Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015.(II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015.(II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015.(II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Ganna Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

Kétvölgy Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015 (II.16) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Kétvölgy Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015 (II.16) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Kétvölgy Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015 (II.16) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Módosítva a 7/2015. (IX.30.) és az 1/2016. (II.18.) önkormányzati

Részletesebben

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2019. (II.14.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II.08.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város

Részletesebben

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2016. (II. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat évi költségvetéséről

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2016. (II. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat évi költségvetéséről Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2016. (II. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Nyírpazony Község Önkormányzat összesített

Nyírpazony Község Önkormányzat összesített 1 NYÍRPAZONY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 16/.(XII.19.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e Nyírpazony Község Önkormányzat. évi költségvetéséről és költségvetés vitelének szabályairól szóló 3/.

Részletesebben

B1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (IX. 28.) önkormányzati rendelete

B1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (IX. 28.) önkormányzati rendelete B1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (IX. 28.) önkormányzati rendelete Ibrány Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól szóló 6/2012. (IV.06.)

Részletesebben

Helyi joganyagok - Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 4/ oldal (6) A (4) bekezdésben meghatározott évi maradvány elsőd

Helyi joganyagok - Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 4/ oldal (6) A (4) bekezdésben meghatározott évi maradvány elsőd Helyi joganyagok - Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 4/201 1. oldal Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 4/2018. (II. 22.) önkormányzati rendelete 1 Debrecen Megyei

Részletesebben

Orfalu Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Orfalu Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Orfalu Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Módosítva a 7/2015. (IX.30.) és az 1/2016. (II.21.) önkormányzati

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzatának. 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete. az Önkormányzat 2006. évi zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról

Ötvöskónyi Község Önkormányzatának. 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete. az Önkormányzat 2006. évi zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról Ötvöskónyi Község Önkormányzatának 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete az Önkormányzat zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról Ötvöskónyi Közég Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

B E V É T E L E K. Ezer forintban. 1. sz. táblázat. Sorszám

B E V É T E L E K. Ezer forintban. 1. sz. táblázat. Sorszám 1.1. melléklet a.../2013. (...) önkormányzati rendelethez ÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1. sz. táblázat Sorszám B E V É T E L E K Bevételi jogcím 2013. évi előirányzat 1. I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4)

Részletesebben

Paks Város 2007. évi költségvetéséről szóló 3/2007.(III.12.) számú rendelet módósítása. A táblázatatok adatai ezer forintban szerepelnek.

Paks Város 2007. évi költségvetéséről szóló 3/2007.(III.12.) számú rendelet módósítása. A táblázatatok adatai ezer forintban szerepelnek. Tartalom A táblázatatok adatai ezer forintban szerepelnek. I II III IA IB II.Aa II.Ba II.b II.c II.d B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7 B7-B8 B8 C1 Önkormányzati szintű pénzügyi mérleg Pénzügyi mérleg - Bevételek Pénzügyi

Részletesebben

A költségvetés bevételei és kiadásai

A költségvetés bevételei és kiadásai Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013. (III. 11.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012.évi költségvetéséről szóló 4/2012. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról Felcsút

Részletesebben

Összesen: Ft

Összesen: Ft Normatív hozzájárulások és normatív, kötött felhasználású támogatások a. évre Vác Város Önkormányzat Összesen: 2 941 673 232 Ft 1 / 30 oldal Egyéb: 743 143 225 Ft Mutató A helyi önkormányzatok normatív

Részletesebben

12/2014.NII1.28.1 számú. az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014.1111.6./szárnú rendeletének módosításáról

12/2014.NII1.28.1 számú. az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014.1111.6./szárnú rendeletének módosításáról Szendrő Város Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2014.NII1.28.1 számú önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014.1111.6./szárnú rendeletének módosításáról Szendrő

Részletesebben

Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(l.30.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről

Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(l.30.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(l.30.) önkormányzati rendelete a 2014. évi költségvetésről Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok és szerveik,

Részletesebben

M E G H Í V Ó március 9. napjára (hétfő) 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

M E G H Í V Ó március 9. napjára (hétfő) 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

T A R T A L O M J E G Y Z É K A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI

T A R T A L O M J E G Y Z É K A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2007. évi 5. szám 2007. március 30. T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI 12/2007. (III. 30.) Ö.r. Debrecen Megyei

Részletesebben

Rábacsanak Község Önkormányzata képviselő-testületének 3 /2013.(III.8.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Rábacsanak Község Önkormányzata képviselő-testületének 3 /2013.(III.8.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Rábacsanak Község Önkormányzata képviselő-testületének 3 /2013.(III.8.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Rábacsanak Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Tájékoztató kimutatások, mérlegek Nyékládházi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K

Tájékoztató kimutatások, mérlegek Nyékládházi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K Tájékoztató kimutatások, mérlegek Nyékládházi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE 1. számú tájékoztató tábla B E V É T E L E K Bevételi jogcím 2012. évi 2013.évi 1 2 5 3 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

Nagyrév Község Önkormányzat 6/2016. (V.31.) Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi zárszámadásáról

Nagyrév Község Önkormányzat 6/2016. (V.31.) Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi zárszámadásáról Nagyrév Község Önkormányzat 6/2016. (V.31.) Önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi zárszámadásáról Nagyrév Község Önkormányzata az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 91. (1) bekezdésében

Részletesebben

Fülesd, 2011. augusztus 22. Záradék: A rendelet kihirdetésének időpontja 2011. augusztus 23. Dr. Birta Zsuzsanna. Körjegyző

Fülesd, 2011. augusztus 22. Záradék: A rendelet kihirdetésének időpontja 2011. augusztus 23. Dr. Birta Zsuzsanna. Körjegyző F Ü L E S D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T É N E K 1 1 / 2 0 1 1. ( V I I I. 2 3. ) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t A Z Ö N K O R M Á N Y Z A T 2 0

Részletesebben

2013. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2013. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2013. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet 3.

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 16/2012. (IX. 28.) önkormányzati rendelete

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 16/2012. (IX. 28.) önkormányzati rendelete A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 16/2012. (IX. 28.) rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 4/2012. (II. 20.) rendelet módosításáról A Baranya Megyei Önkormányzat

Részletesebben

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 10-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. Képviselő-testületének

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 10-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. Képviselő-testületének KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 10-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi

Részletesebben

d) költségvetési kiadásit 11.333.567 ezer forintban, azaz Tizenegymilliárd-háromszázharminchárommillió-ötszázhatvanhétezer

d) költségvetési kiadásit 11.333.567 ezer forintban, azaz Tizenegymilliárd-háromszázharminchárommillió-ötszázhatvanhétezer A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 3/2012. (II. 20.) rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 5/2011. (II. 24.) rendelet módosításáról A Baranya Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Milota Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK B E V É T E L E K

Milota Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK B E V É T E L E K Milota Önkormányzat 1. melléklet a 3/2014. (III. 10.) önkormányzati rendelethez 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi jogcím 2013.

Részletesebben

Jánoshalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (III.01.) önkormányzati rendelete a évi költségvetési előirányzatokról

Jánoshalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (III.01.) önkormányzati rendelete a évi költségvetési előirányzatokról Jánoshalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (III.01.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetési előirányzatokról I. fejezet Általános rendelkezések Jánoshalma Város Önkormányzat

Részletesebben

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire.

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire. Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 2/2014. (II.08.) Önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2014. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a 11/2014.(VI.27.) Önkormányzati

Részletesebben

1. A rendelet hatálya az Önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire terjed ki. Az Önkormányzat 2012. évi költségvetése

1. A rendelet hatálya az Önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire terjed ki. Az Önkormányzat 2012. évi költségvetése Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 4/2012. (II. 27.) önkormányzati rendelete (a háromnegyed éves módosításokkal egységes szerkezetben)

Részletesebben

Kétvölgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(V.05.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról

Kétvölgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(V.05.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról Kétvölgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(V.05.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi zárszámadásáról Kétvölgy Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Az önkormányzat és költségvetési szervek bevételei forrásonként

Az önkormányzat és költségvetési szervek bevételei forrásonként Az önkormányzat és költségvetési szervek bevételei forrásonként 1-A sz. melléklet ÖSSZESEN I.: MÛKÖDÉSI BEVÉTELEK 424 389 4 196 644 4 621 033 INTÉZMÉNYI MÛKÖDÉSI BEVÉTELEK 424 389 1 192 040 1 616 429 Hatósági

Részletesebben

1. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire.

1. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire. Rendelet szövege Sárkeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2012 (XI. 30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetésének harmadik negyedévi módosításáról Sárkeresztúr

Részletesebben

Tömörd Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2013 (II.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Tömörd Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2013 (II.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Tömörd Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2013 (II.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Tömörd Község Önkormányzat képviselő-testülete (továbbiakban Képviselő-testület)

Részletesebben

Makó Város Önkormányzat bevételi előirányzata 2005. év

Makó Város Önkormányzat bevételi előirányzata 2005. év Makó Város Önkormányzat bevételi előirányzata 2005. év 1. számú melléklet../2005.(..) Makó ör. adatok ezer forintban Cím Alc Megnevezés Bevételi Módosítás Módosított száma előirányzat előirányzat Működési

Részletesebben

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (II. 23.) önkormányzati rendelete. a évi költségvetésről

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (II. 23.) önkormányzati rendelete. a évi költségvetésről Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (II. 23.) önkormányzati rendelete a 2017. évi költségvetésről Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

16. sz. melléklet C Í M R E N D

16. sz. melléklet C Í M R E N D 16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím Alcím rövid neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben önállóan gazdálkodó 1. Megyei Önkormányzat Hivatala 1.1. Közgyűlés

Részletesebben