Belügyminisztérium Országos Szolgálati Pisztoly Lőbajnokság Debrecen, 2012

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Belügyminisztérium Országos Szolgálati Pisztoly Lőbajnokság Debrecen, 2012"

Átírás

1 1 Belügyminisztérium Országos Szolgálati Pisztoly Lőbajnokság Debrecen, 2012 V E R S E N Y S Z Á M O K EGYÉNI FELADATOK 1.) Kikötő 6 db kis fém cél (steel), 2 db kis fém vétlen méter. 6 db. Lövő Start -ban állva, kezek test mellet, fegyver szolgálati hord helyzetben. Tartalék tár csak tártartó tokban hordható. Indító jelre a lövő szabadstílusban megtámadja a célokat, a hajó sziluett ablaknyílásain keresztül. A fémeknek 90 fokban el kell mozdulniuk, vagy feküdniük kell. A lövőnek az indító jel elhangzása és az utolsó lövés leadása közben felszólítást kell alkalmaznia, melynek a büntető idő +30 mp. Vétlen cél találata esetén a büntető idő + 60mp. Eljárási hiba esetén büntető idő +30 mp (nem a leírtak szerint hajtja végre a feladatot, pl. a felszólítás elmarad).

2 2 2.) Logika! 2 db nagy pepper-popper, 6 db kis fém cél (steel) méter. 8 db. 2 tárban 7-7 db lőszer Lövő tetszőleges oldali Start -ban állva, kezek test mellet, fegyver szolgálati hord helyzetben. Tartalék tár csak tártartó tokban hordható. Indító jelre a lövő szabadstílusban megtámadja a célokat. A fémeknek 90 fokban el kell mozdulniuk, vagy feküdniük kell. A lövőnek az indító jel elhangzása és az utolsó lövés leadása közben felszólítást kell alkalmaznia, melynek tartalmaznia kell azt, hogy Ki vagyok, mit akarok (pl: Rendőrség! helyzet) legalább 90 fokban elfordult, illetve ledőlt. A pepper-popper akkor értékelhető, ha eldőlt állapotban van. Értékelhetetlen a fém cél, ha nem mozdult el 90 fokban, nem dőlt le, ebben az esetben büntető idő +30 mp. Eljárási hiba esetén büntető idő + 30 mp (nem a leírtak szerint hajtja végre a feladatot, pl. a felszólítás elmarad). 3.) Hortobágyi kilenclyukú híd 5 db kis fém cél (steel), méter. 5 db. Lövő Start -ban a pályának háttal állva, kezek test mellet, fegyver szolgálati hord helyzetben. Tartalék tár csak tártartó tokban hordható. Indító jelre a lövő az A keretből, szabadstílusban megtámadja a célokat, a híd sziluett nyílásain keresztül. A fémeknek 90 fokban el kell mozdulniuk, vagy feküdniük kell. A lövőnek az indító jel elhangzása és az utolsó lövés leadása közben felszólítást kell alkalmaznia, melynek tartalmaznia kell azt, hogy Ki vagyok, mit akarok (pl: Rendőrség! a büntető idő + 30 mp. Eljárási hiba esetén büntető idő + 30 mp (nem a leírtak szerint hajtja végre a feladatot, pl. a felszólítás elmarad).

3 4.) Gémeskút 3 6 db nagy pepper-popper, 2 db kis fém cél (steel) méter. 8 db. 2 tárban 7-7 db lőszer Lövő Start -ban állva, kezek test mellet, a fegyver az asztalon ürített állapotban, kezdő tár a vödörben, a gémeskútban. Tartalék tár csak tártartó tokban hordható. Indító jelre a lövő a gémeskút vödréből kiveszi a tárat, ezután nyúlhat a fegyverhez, majd szabadstílusban megtámadja a célokat. A fémeknek 90 fokban el kell mozdulniuk, vagy feküdniük kell. A lövőnek az indító jel elhangzása és az utolsó lövés leadása közben felszólítást kell alkalmaznia, melynek helyzet) legalább 90 fokban elfordult, illetve ledőlt. A pepper-popper akkor értékelhető, ha eldőlt állapotban van. Értékelhetetlen a fém cél, ha nem mozdult el 90 fokban, nem dőlt le, ebben az esetben büntető idő + 30 mp. Eljárási hiba esetén büntető idő + 30 mp (nem a leírtak szerint hajtja végre a feladatot, pl. a felszólítás elmarad). 5.) Súlyos eset! 5 db fegyveres támadó céllap, 2 db vétlen alak méter. 10 db. Lövő start -ban állva, fegyver szolgálati hord helyzetben. Tartalék tár csak tártartó tokban hordható. Indító jelre tetszőleges oldali ablakon keresztül szabadstílusban megkezdi a célok leküzdését. A középen lévő redőny kinyitásához a valamely oldali ablak mellett elhelyezett táskát a redőny alatti kútba kell helyezni, ez nyitja a redőnyt. Az utolsó támadó célt ebből az ablakból lehet csak leküzdeni. A lövőnek az indító jel elhangzása és az utolsó lövés leadása közben felszólítást kell alkalmaznia, melynek tartalmaznia kell azt, hogy Ki vagyok, mit akarok (pl: Rendőrség! Tegye le a fegyvert!). A fegyveres támadó célokban db találatnak kell lennie. Fegyveres lőlap ölési zónáján belüli találat esetén a lőidőhöz nem kerül büntető idő hozzáadásra. Hiányzó találat esetén büntető idő + 30 mp. Vétlen cél találata esetén a büntető idő + 60mp. Eljárási hiba esetén büntető idő + 30 mp (nem a leírtak szerint hajtja végre a feladatot, pl. a felszólítás elmarad).

4 4 6.) A kocka el van vetve! 12 db arcképes FBI céllap, 6 db arcképes FBI vétlen céllap. 5-7 méter. 12 db. Lövő asztal mögött ül két tenyér az asztal lapján, fegyver szolgálati hord helyzetben. Tartalék tár csak tártartó tokban hordható. Indító jelre az asztalon lévő dobókockával dobnia kell a lövőnek. A dobókockával kisorsolt arc a vétlent jelöli. Ezután a lövő a keretben mozogva szabadstílusban megkezdi a célok leküzdését. A lövőnek az indító jel elhangzása és az utolsó lövés leadása közben felszólítást kell alkalmaznia, melynek tartalmaznia kell azt, hogy Ki vagyok, mit akarok (pl: Rendőrség!. A leküzdhető célokban db találatnak kell lennie. Az FBI lőlap találati (fekete értékelt) zónáján belüli találat esetén a lőidőhöz nem kerül büntető idő hozzáadásra. Hiányzó találat esetén büntető idő + 30 mp. Vétlen cél találata esetén a büntető idő + 60 mp. Eljárási hiba esetén büntető idő + 30 mp (nem a leírtak szerint hajtja végre a feladatot, pl. a felszólítás elmarad). 7.) Fegyveres az ablakban! 5 db fegyveres támadó céllap 8-14 méter. 10 db. Lövő Start -ban állva, kezek test mellet, fegyver szolgálati hord helyzetben. Tartalék tár csak tártartó tokban hordható. Indító jelre a lövő szabadstílusban megtámadja a célokat, az épített ház ablaknyílásain keresztül. A lövőnek az indító jel elhangzása és az utolsó lövés leadása közben felszólítást kell alkalmaznia, melynek A fegyveres támadó célokban db találatnak kell lennie. Fegyveres lőlap ölési zónáján belüli találat esetén a lőidőhöz nem kerül büntető idő hozzáadásra. Hiányzó találat esetén büntető idő + 30 mp. Eljárási hiba esetén büntető idő + 30 mp (nem a leírtak szerint hajtja végre a feladatot, pl. a felszólítás elmarad).

5 5 8.) Ringat a víz! 5 db kis fém cél (steel), méter. 5 db. Lövő a szolgálati gépkocsi jobb első ülésén ül két tenyér a combokon, fegyver szolgálati hord helyzetben. Tartalék tár csak tártartó tokban hordható. Indító jelre a lövő az kocsiból kiszállva az A jelű csónak imitáción tüzelő állást foglal és szabadstílusban megtámadja a célokat. A fémeknek 90 fokban el kell mozdulniuk, vagy feküdniük kell. A lövőnek az indító jel elhangzása és az utolsó lövés leadása közben felszólítást kell alkalmaznia, melynek a büntető idő + 30 mp. Eljárási hiba esetén büntető idő + 30 mp (nem a leírtak szerint hajtja végre a feladatot, pl. a felszólítás elmarad).

6 CSAPAT FELADAT 6 1.) Fogd a pénzt és fuss! 20 db kis fém cél (steel) méter. 20 db. A-D lövő 1 tárban 7 lőszer A csapattagok szolgálati autóban ülnek, a tenyerek a combokon, biztonsági öv bekötve mindenkinél, fegyverek szolgálati hord helyzetben. Indító jelre a lövők a kocsiból kiszállva a pénzes zsákokat megfogva az A-D keretekbe futnak és abban állva, szabadstílusban megtámadják a célokat saját szektoraikban. A lövések leadása közben a pénzes zsákot valamelyik kézben tartani kell. (Lehet egykezes és kétkezes fegyverfogást is alkalmazni. Akadály elhárításnál le lehet tenni a zsákot, de lövést csak kézben tartott zsákkal lehet leadni). A lövőknek az indító jel elhangzása és az utolsó lövés leadása közben felszólítást kell alkalmazniuk, melynek Megmaradt lőszer esetén a társak szektoraiban lévő fent maradt célokra is lehet lőni. A kis fém cél találata akkor értékelhető, ha az alap állapottól (kiindulási helyzet) legalább 90 fokban elfordult, illetve ledőlt. büntető idő +30 mp. Eljárási hiba esetén büntető idő + 30 mp (nem a leírtak szerint hajtja végre a feladatot, pl. a felszólítás elmarad, lövés leadása úgy, hogy a zsák nincs a kézben).