Kitöltési útmutató a minimálbér-bejelentési portálhoz

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kitöltési útmutató a minimálbér-bejelentési portálhoz"

Átírás

1 Kitöltési útmutató a minimálbér-bejelentési portálhoz Kezdőlap Ezen kitöltési útmutató használatához először állítsa be a bejelentési portál angol nyelvű oldalát. Ehhez kattintson a kezdőlapon fent jobbra az English (1) felületre január 1. óta rendelkezésre áll a vámigazgatás elektronikus bejelentési portálja, amely arra szolgál, hogy a Németországba a minimálbérről szóló törvény vagy a munkavállalók kiküldéséről szóló törvény alapján kiküldött, illetve a munkavállalók átengedéséről szóló törvény alapján átengedett munkavállalók bejelentését a minimálbér bejelentéséről szóló rendelet 1. -ának 1. és 2. bekezdése szerint elvégezzék. Az elektronikus bejelentési portál használata felhasználói fiók létrehozását szolgáló egyszeri regisztrálás után lehetséges. A kölcsönadó nyilatkozata nevű nyomtatványok letöltéséhez nem szükséges regisztráció. A bejelentési eljárásról és az elektronikus bejelentési portál használatának technikai előfeltételeiről szóló további információkat a Kérdések és válaszok alatt talál. Tudnivalók: A bejelentéseket faxon, az ismert faxszámokon már csak átmeneti időszakban június 30-ig lehet leadni.

2 Miután az elektronikus bejelentési portálon keresztül sikeresen elküldte bejelentendő adatait, átvételi elismervényt kap, amelyet kinyomtathat és elmenthet. A kezdőlapon a következő lehetőségek állnak rendelkezésre: 1 Bejelentkezés/regisztrálás itt egyszeri alkalommal történő regisztrálás után mindig a személyes felhasználói fiókjával jelentkezhet be. 2 A kölcsönadó nyilatkozatai innen átirányítják Önt a Szövetségi Pénzügyi Igazgatás nyomtatványoldalára, ahonnan letöltheti az ott rendelkezésre álló, a kölcsönadó nyilatkozata nevű nyomtatványt. Ehhez nem szükséges felhasználói fiók. 3 Kérdések és válaszok Regisztrálás Bejelentkezéshez egyszeri alkalommal regisztrálnia kell, amivel létrehozza felhasználói fiókját. Ehhez a kezdőlapon kattintson a Sign in/register (1) felületre. Ezután megnyílik egy új ablak.

3 Ezzel eljutott a Logon oldalára. Felhasználói fiók létrehozásához kattintson a Create user account (1) felületre. Először a User name (1) mezőbe írjon be egy tetszőleges felhasználói nevet (egyetlen feltétel, hogy ilyen még ne létezzen), amellyel később bejelentkezhet. Az address (2) mezőbe írjon be érvényes címet. Erre a címre küldik az Ön felhasználói fiókjának aktiválására szóló linket. Ezt az címet újból írja be a Repeat your address (3) mezőbe. A Password (4) mezőben rögzítse személyes jelszavát. Ügyeljen arra, hogy a jelszónak biztonsági okokból legalább 8 karakterből kell állnia, mégpedig legalább 4 betűből, valamint legalább egy számjegyből vagy speciális karakterből. Ezenkívül a jelszó nem tartalmazhat egymás után két azonos karaktert. A választott jelszót ismételten írja be a Repeat password (5) mezőbe. Ezt követően erősítse meg () a Checkbox (6) mezőben azt, hogy az adatvédelemről szóló nyilatkozatot elolvasta, és elfogadja azt. A mezők és a Checkbox mezők kitöltése kötelező. Ahhoz, hogy az aktiváló linket elküldjék az Ön megadott címére, kattintson a Create an account (7) felületre. A regisztrálási folyamat folytatásához nyissa meg a megkapott t, és a felhasználói fiók aktiválása végett kattintson a megerősítő linkre (8).

4 Internetböngészőjében linket (1) tartalmazó ablak nyílik. A regisztrálási folyamat folytatásához kattintson erre a linkre. Így ismét a Logon oldalra jut, ahol most már bejelentkezhet a felhasználói fiókjával. A user-id (1) mezőbe a korábban választott felhasználói nevet, a password (2) alatt a választott jelszót írja be. Ha a következő lépéshez el szeretne jutni, most kattintson a Login (3) felületre. Első bejelentkezése előtt még ki kell egészítenie személyes regisztrálási adatait. Ehhez kattintson a Continue (1) felületre.

5 Regisztrálási adatok A Családi név (1), Utónév (2), Cég (3), Utca (4), Házszám (5), Postai irányítószám (6), Helység (7) és Származási ország (8) mezők kitöltése kötelező. Az adatok elmentéséhez először kattintson a Save changes (9), majd a Continue (10) mezőre. Ezzel visszajut a kezdőlapra.

6 Navigáció Ön most a minimálbér-bejelentési portál bővített kezdőlapján van. Itt a következő lehetőségek állnak rendelkezésre: 1 Fiókadataim itt címét vagy jelszavát módosíthatja 2 Regisztrálási adataim itt regisztrálási adatait módosíthatja 3 Kijelentkezés kijelentkezés a felhasználói fiókjából 4 Bejelentéseim itt az Ön már leadott bejelentései találhatók 5 Tervezeteim itt a tervezetként elmentett bejelentései találhatók 6 Munkaadók bejelentése 7 Munkaadók tervezett munkaüteme (helyhez kötött) amennyiben munkavállalók egy foglalkoztatási helyen legalább részben 6 óra előtt vagy 22 óra után, többműszakos rendben vagy egy napon több foglalkoztatási helyen dolgoznak 8 Munkaadók tervezett munkaüteme (mobil) olyan tevékenységek, amelyek nem kötöttek foglalkoztatási helyhez (pl. levelek, csomagok és nyomtatott termékek kézbesítése, hulladékgyűjtés, közterületek takarítása, hóeltakarítás, áruvagy személyszállítás) 9 Kölcsönvevők bejelentése 10 Kölcsönvevők tervezett munkaüteme (helyhez kötött) amennyiben munkavállalók egy foglalkoztatási helyen legalább részben 6 óra előtt vagy 22 óra után, többműszakos rendben vagy egy napon több foglalkoztatási helyen dolgoznak 11 Kölcsönvevők tervezett munkaüteme (mobil) olyan tevékenységek, amelyek nem kötöttek foglalkoztatási helyhez (pl. levelek, csomagok és nyomtatott termékek kézbesítése, hulladékgyűjtés, közterületek takarítása, hóeltakarítás, áruvagy személyszállítás) 12 A kölcsönadó nyilatkozata 13 Kérdések és válaszok

7 Nyomtatványok Munkaadók bejelentése Munkaadó bejelentése leadása végett válassza ki a fentiek szerint a megfelelő felületet. Ezután megjelenik az első oldal. Bejelentés leadásához válassza ki az (1) számmal jelölt gombot. Ezután megjelennek az Ön aktuális regisztrálási adatai. A következő oldalra a Continue (2) felülettel jut el. Foglalkoztatási adatok Ezen az oldalon a foglalkoztatásról kell egyes adatokat megadnia. Az Ágazat (1) (ki kell választania a legördülő listából; ha a munkavállalókat a minimálbérről szóló törvény (MiLoG) szerint a feketemunka elleni törvény (SchwarzArbG) 2a. -ának valamelyik ágazatába küldik ki, akkor az adatok megadása önkéntes. Ilyenkor azt válassza ki, hogy

8 keine Angabe [nincs adat]), a Postai irányítószám (2), a Foglalkoztatás helye (3), a Foglalkoztatás kezdete (4) és a várható vége (5) mezők kitöltése kötelező. Ezenkívül a 6- os mezőn belül vagy utcát és házszámot, vagy parcellamegjelölést kell megadnia. A következő oldalra a Continue (7) felülettel jut el. Dokumentumok Ezen az oldalon arról kell adatokat szolgáltatnia, hogy Németországban hol állnak rendelkezésre a dokumentumai (munkaszerződések, munkaidőigazolások, bérelszámolások, megtörtént bérfizetések igazolásai). A Családi név (1), Utónév (2), Cég (3) (ha a dokumentumokat magánszemélynél tartja, itt azt kell beírni, hogy No company (nem cég), Utca (4), Házszám (5), Postai irányítószám (6) és Helység (7) mezők kitöltése kötelező. A következő oldalra a Continue (8) felülettel jut el. Kapcsolattartó személy Ezen az oldalon németországi kapcsolattartó személyt kell megneveznie. A Családi név (1), Utónév (2), Születési idő (3), Utca (4), Házszám (5), Postai irányítószám (6) és Helység (7) mezők kitöltése kötelező. A következő oldalra a Continue (8) felülettel jut el.

9 Kézbesítési meghatalmazott Ezen az oldalon németországi kézbesítési meghatalmazottat kell megneveznie. Ha ennek személye megegyezik a kapcsolattartó személlyel, akkor az utóbbi adatait át lehet venni a Submit information (1) felület segítségével. Egyébként a Családi név (2), Utónév (3), Utca (4), Házszám (5), Postai irányítószám (6) és Helység (7) mezők kitöltése kötelező. A következő oldalra a Continue (8) felülettel jut el. A munkavállalók adatai Ezen az oldalon fel kell tüntetnie a kiküldött munkavállalókat. A Családi név (1), Utónév (2), Születési idő (3), a Foglalkoztatás kezdete (4) és a várható vége (5) mezők kitöltése kötelező. További munkavállaló hozzáadása végett kattintson a + jelre (6). Ezt követően újabb adatsor jelenik meg. A következő oldalra a Continue (7) felülettel jut el.

10 Ellenőrzés Ezen az oldalon megtalálja ellenőrzés végett az Ön által beírt adatok áttekintését. Itt módosításra nincs lehetőség. Amennyiben hibát talál, az adatok alatti Back (1) felülettel visszaléphet a megfelelő oldalra, ahol az ott korábban beírt adatokat korrigálhatja. Amennyiben a beírt adatok helyesek, a Continue (2) felülettel eljut a következő oldalra. Nyilatkozat Ezen az oldalon Ön azt nyilatkozza, hogy betartja a Németországban érvényes munkafeltételeket. Ezt erősítse meg () a Checkbox (1) mezőben. Bejelentésének elküldése végett kattintson a Send (2) felületre. Most még megjelenik egy biztonsági kérdés, hogy az adatai teljesek-e. A bejelentés elküldése végett ezt a kérdést Yes (igen) (1) válasszal kell nyugtáznia.

11 Átvételi elismervény Befejezésül Ön átvételi elismervényt kap, amelyet a Print (1) felülettel ki is nyomtathat. A bejelentési folyamat lezárása végett kattintson az End (2) felületre. Munkaadók tervezett munkaüteme (helyhez kötött) Munkaadók tervezett munkaüteme (helyhez kötött) leadásához válassza ki a megfelelő felületet (lásd fent). Megjelenik az első oldal. A bejelentés leadásához válassza ki az (1) alatt jelölt gombot. Ezután megjelennek az Ön aktuális regisztrálási adatai. A következő oldalra a Continue (2) felülettel jut el.

12 Foglalkoztatási adatok Ezen az oldalon a foglalkoztatásról kell egyes adatokat megadnia. Az Ágazat (1) (ki kell választania a legördülő listából; ha a munkavállalókat a MiLoG szerint a SchwarzArbG 2a. -ának valamelyik ágazatába küldik ki, akkor az adatok megadása önkéntes. Ilyenkor azt válassza ki, hogy keine Angabe [nincs adat]), a Foglalkoztatás kezdete (2) és a várható vége (3) mezők kitöltése kötelező. A megadott időtartam 3 hónapnál nem lehet hosszabb. A következő oldalra a Continue (4) felülettel jut el. Dokumentumok Ezen az oldalon arról kell adatokat szolgáltatnia, hogy Németországban hol állnak rendelkezésre a dokumentumai (munkaszerződések, munkaidőigazolások, bérelszámolások, megtörtént bérfizetések igazolásai). A Családi név (1), Utónév (2), Cég (3) (ha a dokumentumokat magánszemélynél tartja, itt azt kell beírni, hogy No company [nem cég]), Utca (4), Házszám (5), Postai irányítószám (6) és Helység (7) mezők kitöltése kötelező. A következő oldalra a Continue (8) felülettel jut el.

13 Kapcsolattartó személy Ezen az oldalon németországi kapcsolattartó személyt kell megneveznie. A Családi név (1), Utónév (2), Születési idő (3), Utca (4), Házszám (5), Postai irányítószám (6) és Helység (7) mezők kitöltése kötelező. A következő oldalra a Continue (8) felülettel jut el. Kézbesítési meghatalmazott Ezen az oldalon németországi kézbesítési meghatalmazottat kell megneveznie. Ha ennek személye megegyezik a kapcsolattartó személlyel, akkor az utóbbi adatait át lehet venni a Submit information (1) felület segítségével. Egyébként a Családi név (2), Utónév (3), Utca (4), Házszám (5), Postai irányítószám (6) és Helység (7) mezők kitöltése kötelező. A következő oldalra a Continue (8) felülettel jut el.

14 Munkavállalók adatai Ezen az oldalon Ön felsorolja a kiküldött munkavállalókat. A Családi név (1), Utónév (2), Születési idő (3), Postai irányítószám (4) és a Foglalkoztatás helye (5), kezdete (6), várható vége (7), valamint a Munka kezdetének dátuma és időpontja (8) mezők kitöltése kötelező. Ezenkívül a 9-es mezőn belül vagy utcát és házszámot, vagy parcellamegjelölést kell megadnia. További munkavállaló hozzáadása végett kattintson a + jelre (10). Ezt követően újabb adatsor jelenik meg. A következő oldalra a Continue (11) felülettel jut el. Ellenőrzés Ezen az oldalon megtalálja ellenőrzés végett az Ön által beírt adatok áttekintését. Itt módosításra nincs lehetőség. Amennyiben hibát talál, az adatok alatti Back (1) felülettel visszaléphet a megfelelő oldalra, ahol az ott korábban beírt adatokat korrigálhatja. Amennyiben a beírt adatok helyesek, a Continue (2) felülettel eljut a következő oldalra.

15 Nyilatkozat Ezen az oldalon Ön azt nyilatkozza, hogy betartja a Németországban érvényes munkafeltételeket. Ezt erősítse meg () a Checkbox (1) mezőben. Bejelentésének elküldése végett kattintson a Send (2) felületre. Most még megjelenik egy biztonsági kérdés, hogy az adatai teljesek-e. A bejelentés elküldése végett ezt a kérdést Yes (igen) (1) válasszal kell nyugtáznia. Átvételi elismervény Befejezésül Ön átvételi elismervényt kap, amelyet a Print (1) felülettel ki is nyomtathat. A bejelentési folyamat lezárása végett kattintson az End (2) felületre.

16 Munkaadók tervezett munkaüteme (mobil) Munkaadók tervezett munkaüteme (mobil) leadásához válassza ki a megfelelő felületet (lásd fent). Megjelenik az első oldal. Ezután az oldalon megjelennek az Ön aktuális regisztrálási adatai. A következő oldalra a Continue (1) felülettel jut el. Foglalkoztatási adatok Ezen az oldalon a foglalkoztatásról kell egyes adatokat megadnia. Az Ágazat (1) (ki kell választania a legördülő listából; ha a munkavállalókat a MiLoG szerint a SchwarzArbG 2a. -ának valamelyik ágazatába küldik ki, akkor az adatok megadása önkéntes. Ilyenkor azt válassza ki, hogy keine Angabe [nincs adat]), a Foglalkoztatás kezdete (2)

17 és a várható vége (3) mezők kitöltése kötelező. A megadott időtartam 6 hónapnál nem lehet hosszabb. A következő oldalra a Continue (4) felülettel jut el. Dokumentumok Ezen az oldalon arról kell adatokat szolgáltatnia, hogy Németországban hol állnak rendelkezésre a dokumentumai (munkaszerződések, munkaidő-igazolások, bérelszámolások, megtörtént bérfizetések igazolásai). Itt választási lehetőség áll rendelkezésre. Vagy Németországban állnak rendelkezésre a dokumentumok: Ilyenkor a Családi név (1), Utónév (2), Cég (3) (ha a dokumentumokat magánszemélynél tartja, itt azt kell beírni, hogy No company [nem cég]), Utca (4), Házszám (5), Postai irányítószám (6) és Helység (7) töltendő ki. Vagy külföldön állnak rendelkezésre a dokumentumok: Ilyenkor erősítse meg () a Checkbox (8) mezőben, hogy azokat a vámigazgatási hatóságok felszólítására ellenőrzés végett német nyelven bocsátja rendelkezésre. A következő oldalra a Continue (9) felülettel jut el.

18 Munkavállalók adatai Ezen az oldalon Ön felsorolja a kiküldött munkavállalókat. A Családi név (1), Utónév (2), Születési idő (3), a Foglalkoztatás kezdete (4) és várható vége (5) és a Foglalkoztatások száma (6) mezők kitöltése kötelező. A foglalkoztatások száma alatt egy foglalkoztatás egy összefüggő németországi tartózkodást jelent. További munkavállaló hozzáadása végett kattintson a + jelre (7). Ezt követően újabb adatsor jelenik meg. A következő oldalra a Continue (8) felülettel jut el. Ellenőrzés Ezen az oldalon megtalálja ellenőrzés végett az Ön által beírt adatok áttekintését. Itt módosításra nincs lehetőség. Amennyiben hibát talál, az adatok alatti Back (1) felülettel visszaléphet a megfelelő oldalra, ahol az ott korábban beírt adatokat korrigálhatja. Amennyiben a beírt adatok helyesek, a Continue (2) felülettel eljut a következő oldalra.

19 Nyilatkozat Ezen az oldalon Ön azt nyilatkozza, hogy betartja a Németországban érvényes munkafeltételeket. Ezt erősítse meg () a Checkbox (1) mezőben. Bejelentésének elküldése végett kattintson a Send (2) felületre. Most még megjelenik egy biztonsági kérdés, hogy az adatai teljesek-e. A bejelentés elküldése végett ezt a kérdést Yes (igen) (1) válasszal kell nyugtáznia. Átvételi elismervény

20 Befejezésül Ön átvételi elismervényt kap, amelyet a Print (1) felülettel ki is nyomtathat. A bejelentési folyamat lezárása végett kattintson az End (2) felületre. Kölcsönvevők bejelentése Kölcsönvevő bejelentése leadása végett válassza ki a megfelelő felületet (lásd fent). Ezután az első oldal jelenik meg. Bejelentés leadásához válassza ki az (1) alatti gombot. Ezután az oldalon megjelennek az Ön aktuális regisztrálási adatai. A következő oldalra a Continue (2) felülettel jut el.

21 Foglalkoztatási adatok Ezen az oldalon a foglalkoztatásról kell egyes adatokat megadnia. Az Ágazat (1) (ki kell választania a legördülő listából; ha a munkavállalókat a MiLoG szerint a SchwarzArbG 2a. -ának valamelyik ágazatába küldik ki, akkor az adatok megadása önkéntes. Ilyenkor azt válassza ki, hogy keine Angabe [nincs adat]), a Postai irányítószám (2), a Foglalkoztatás helye (3), a Foglalkoztatás kezdete (4) és a várható vége (5) mezők kitöltése kötelező. Ezenkívül a 6- os mezőn belül vagy utcát és házszámot, vagy parcellamegjelölést kell megadnia. A következő oldalra a Continue (7) felülettel jut el. A kölcsönadó adatai Ezen az oldalon a kölcsönadó adatait kell megadnia. A Családi név (1), Utónév (2), Cég (3), Utca (4), Házszám (5), Postai irányítószám (6), Helység (7) és Származási ország (8) mezők kitöltése kötelező. Emellett a gémkapocsra (9) kattintva a kölcsönadó nyilatkozatát is fel kell töltenie. Ehhez új ablak nyílik.

22 Nyilatkozat feltöltéséhez a Choose files (9a) felületet kell kiválasztania. Ezzel megnyílik a felhasználó helyi adatkönyvtára. Mihelyt valamilyen fájlt kiválasztott (csak az alábbi formátumok lehetségesek: pdf, jpg, png vagy tif), ez a fájl az Attach (9b) felület segítségével feltölthető. A Back to the form (9c) felület segítségével visszajut a nyomtatványhoz. A következő oldal a Continue (10) felülettel érhető el. Dokumentumok Ezen az oldalon arról kell adatokat szolgáltatnia, hogy Németországban hol állnak rendelkezésre a dokumentumai (munkaszerződések, munkaidőigazolások, bérelszámolások, megtörtént bérfizetések igazolásai). Amennyiben a kölcsönadó nyilatkozatában szereplő adatok helyesek, ezt a Checkbox (1) mezőben megerősítheti (). Ilyenkor az egyes mezőket nem kell kitöltenie. Amennyiben viszont eltérnek az adatok, Önnek a Családi név (2), Utónév (3), Cég (4) (ha a dokumentumokat magánszemélynél tartja, itt azt kell beírni, hogy No company [nem cég]), Utca (5), Házszám (6), Postai irányítószám (7) és Helység (8) mezőkben meg kell adnia, hol találhatók a dokumentumok. A következő oldalra a Continue (9) felülettel jut el.

23 Kapcsolattartó személy Ezen az oldalon németországi kapcsolattartó személyt kell megneveznie. Amennyiben a kölcsönadó nyilatkozatában szereplő adatok helyesek, ezt a Checkbox (1) mezőben megerősítheti (). Ilyenkor az egyes mezőket nem kell kitöltenie. Amennyiben viszont eltérnek az adatok, Önnek a Családi név (2), Utónév (3), Születési idő (4), Utca (5), Házszám (6), Postai irányítószám (7) és Helység (8) mezőkben meg kell adnia a kapcsolattartó személy adatait. A következő oldalra a Continue (9) felülettel jut el. Munkavállalók adatai Ezen az oldalon Ön felsorolja a kiküldött munkavállalókat. A Családi név (1), Utónév (2), Születési idő (3), a Foglalkoztatás kezdete (4) és vége (5) mezők kitöltése kötelező. További munkavállaló hozzáadása végett kattintson a + jelre (6). Ezt követően újabb adatsor jelenik meg. A következő oldalra a Continue (7) felülettel jut el.

24 Ellenőrzés Ezen az oldalon megtalálja ellenőrzés végett az Ön által beírt adatok áttekintését. Itt módosításra nincs lehetőség. Amennyiben hibát talál, az adatok alatti Back (1) felülettel visszaléphet a megfelelő oldalra, ahol az ott korábban beírt adatokat korrigálhatja. Amennyiben a beírt adatok helyesek, a Send (2) felületre kattintva elküldheti bejelentését. Most még megjelenik egy biztonsági kérdés, hogy az adatai teljesek-e. A bejelentés elküldése végett ezt a kérdést Yes (igen) (1) válasszal kell nyugtáznia. Átvételi elismervény Befejezésül Ön átvételi elismervényt kap, amelyet a Print (1) felülettel ki is nyomtathat. A bejelentési folyamat lezárása végett kattintson az End (2) felületre.

25 Kölcsönvevők tervezett munkaüteme (helyhez kötött) Kölcsönvevő tervezett munkaüteme (helyhez kötött) leadásához válassza ki a megfelelő felületet (lásd fent). Megjelenik az első oldal. A bejelentés leadásához válassza ki az (1) alatt jelölt gombot. Ezután megjelennek az Ön aktuális regisztrálási adatai. A következő oldalra a Continue (2) felülettel jut el.

26 Foglalkoztatási és kölcsönadói adatok Ezen az oldalon a foglalkoztatásról és a kölcsönadóról kell egyes adatokat megadnia. Az Ágazat (1) (ki kell választania a legördülő listából; ha a munkavállalókat a MiLoG szerint a SchwarzArbG 2a. -ának valamelyik ágazatába küldik ki, akkor az adatok megadása önkéntes. Ilyenkor azt válassza ki, hogy keine Angabe [nincs adat]), a Foglalkoztatás kezdete (2) és vége (3), a Családi név (4), Utónév (5), Cég (6), az Utca (7), Házszám (8), Postai irányítószám (9), Helység (10) és Származási ország (11) mezők kitöltése kötelező. Emellett a gémkapocsra (12) kattintva a kölcsönadó nyilatkozatát is fel kell töltenie. Ehhez új ablak nyílik. Nyilatkozat feltöltéséhez a Choose files (12a) felületet kell kiválasztania. Ezzel megnyílik a felhasználó helyi adatkönyvtára. Mihelyt Ön valamilyen fájlt kiválasztott (csak az alábbi formátumok lehetségesek: pdf, jpg, png vagy tif), ez a fájl az Attach (12b) felület segítségével feltölthető. A Back to the form (12c) felület segítségével Ön visszajut a nyomtatványhoz. A következő oldal a Continue (13) felülettel érhető el.

27 Dokumentumok Ezen az oldalon arról kell adatokat szolgáltatnia, hogy Németországban hol állnak rendelkezésre a dokumentumai (munkaszerződések, munkaidőigazolások, bérelszámolások, megtörtént bérfizetések igazolásai). Amennyiben a kölcsönadó nyilatkozatában szereplő adatok helyesek, ezt a Checkbox (1) mezőben megerősítheti (). Ilyenkor az egyes mezőket nem kell kitöltenie. Amennyiben viszont eltérnek az adatok, Önnek a Családi név (2), Utónév (3), Cég (4) (ha a dokumentumokat magánszemélynél tartja, itt azt kell beírni, hogy No company [nem cég]), Utca (5), Házszám (6), Postai irányítószám (7) és Helység (8) mezőkben meg kell adnia, hol találhatók a dokumentumok. A következő oldalra a Continue (9) felülettel jut el. Kapcsolattartó személy Ezen az oldalon németországi kapcsolattartó személyt kell megneveznie. Amennyiben a kölcsönadó nyilatkozatában szereplő adatok helyesek, ezt a Checkbox (1) mezőben megerősítheti (). Ilyenkor az egyes mezőket nem kell kitöltenie. Amennyiben viszont eltérnek az adatok, Önnek a Családi név (2), Utónév (3), Születési idő (4), Utca (5), Házszám (6), Postai irányítószám (7) és Helység (8) mezőkben meg kell adnia a kapcsolattartó személy adatait. A következő oldalra a Continue (9) felülettel jut el.

28 Munkavállalók adatai Ezen az oldalon Ön felsorolja a kiküldött munkavállalókat. A Családi név (1), Utónév (2), Születési idő (3), Postai irányítószám (4) és a Foglalkoztatás helye (5), kezdete (6), várható vége (7), valamint a Munka kezdetének dátuma és időpontja (8) mezők kitöltése kötelező. Ezenkívül a 9-es mezőn belül vagy utcát és házszámot, vagy parcellamegjelölést kell megadnia. További munkavállaló hozzáadása végett kattintson a + jelre (10). Ezt követően újabb adatsor jelenik meg. A következő oldalra a Continue (11) felülettel jut el. Ellenőrzés Ezen az oldalon megtalálja ellenőrzés végett az Ön által beírt adatok áttekintését. Itt módosításra nincs lehetőség. Amennyiben hibát talál, az adatok alatti Back (1) felülettel visszaléphet a megfelelő oldalra, ahol az ott korábban beírt adatokat korrigálhatja. Amennyiben a beírt adatok helyesek, a Send (2) felületre kattintva elküldheti bejelentését.

29 Most még megjelenik egy biztonsági kérdés, hogy az adatai teljesek-e. A bejelentés elküldése végett ezt a kérdést Yes (igen) (1) válasszal kell nyugtáznia. Átvételi elismervény Befejezésül Ön átvételi elismervényt kap, amelyet a Print (1) felülettel ki is nyomtathat. A bejelentési folyamat lezárása végett kattintson az End (2) felületre.

30 Kölcsönvevők tervezett munkaüteme (mobil) Kölcsönvevő tervezett munkaüteme (mobil) leadásához válassza ki a megfelelő felületet (lásd fent). Megjelenik az első oldal. Az oldalon megjelennek az Ön aktuális regisztrálási adatai. A következő oldalra a Continue (1) felülettel jut el.

31 Foglalkoztatási és kölcsönadói adatok Ezen az oldalon a foglalkoztatásról és a kölcsönadóról kell egyes adatokat megadnia. Az Ágazat (1) (ki kell választania a legördülő listából; ha a munkavállalókat a MiLoG szerint a SchwarzArbG 2a. - ának valamelyik ágazatába küldik ki, akkor az adatok megadása önkéntes. Ilyenkor azt válassza ki, hogy keine Angabe [nincs adat]), a Foglalkoztatás kezdete (2), a várható vége (3), Családi név (4), Utónév (5), Cég (6), Utca (7), Házszám (8), Postai irányítószám (9), Helység (10) és Származási ország (11) mezők kitöltése kötelező. Emellett a gémkapocsra (12) kattintva a kölcsönadó nyilatkozatát is fel kell töltenie. Ehhez új ablak nyílik. Nyilatkozat feltöltéséhez a Choose files (12a) felületet kell kiválasztania. Ezzel megnyílik az Ön helyi adatkönyvtára. Mihelyt Ön valamilyen fájlt kiválasztott (csak az alábbi formátumok lehetségesek: pdf, jpg, png vagy tif), ez a fájl az Attach (12b) felület segítségével feltölthető. A Back to the form (12c) felület segítségével Ön visszajut a nyomtatványhoz. A következő oldal a Continue (13) felülettel érhető el.

32 Dokumentumok Ezen az oldalon arról kell adatokat szolgáltatnia, hogy Németországban hol állnak rendelkezésre a dokumentumai (munkaszerződések, munkaidőigazolások, bérelszámolások, megtörtént bérfizetések igazolásai). Amennyiben a kölcsönadó nyilatkozatában szereplő adatok helyesek, ezt a Checkbox (1) mezőben megerősítheti (). Ilyenkor az egyes mezőket nem kell kitöltenie. Amennyiben viszont eltérnek az adatok, Önnek a Családi név (2), Utónév (3), Cég (4) (ha a dokumentumokat magánszemélynél tartja, itt azt kell beírni, hogy No company [nem cég]), Utca (5), Házszám (6), Postai irányítószám (7) és Helység (8) mezőkben meg kell adnia, hol találhatók a dokumentumok. A következő oldalra a Continue (9) felülettel jut el. A munkavállalók adatai

33 Ezen az oldalon Ön felsorolja a kiküldött munkavállalókat. A Családi név (1), Utónév (2), Születési idő (3), a Foglalkoztatás kezdete (4), a várható vége (5) és a Foglalkoztatások száma (6) mezők kitöltése kötelező. A foglalkoztatások száma alatt egy foglalkoztatás egy összefüggő németországi tartózkodást jelent. További munkavállaló hozzáadása végett kattintson a + jelre (7). Ezt követően újabb adatsor jelenik meg. A következő oldalra a Continue (8) felülettel jut el. Ellenőrzés Ezen az oldalon megtalálja ellenőrzés végett az Ön által beírt adatok áttekintését. Itt módosításra nincs lehetőség. Amennyiben hibát talál, az adatok alatti Back (1) felülettel visszaléphet a megfelelő oldalra, ahol az ott korábban beírt adatokat korrigálhatja. Amennyiben a beírt adatok helyesek, a Send (2) felületre kattintva elküldheti bejelentését. Most még megjelenik egy biztonsági kérdés, hogy az adatai teljesek-e. A bejelentés elküldése végett ezt a kérdést Yes (igen) (1) válasszal kell nyugtáznia.

34 Átvételi elismervény Befejezésül Ön átvételi elismervényt kap, amelyet a Print (1) felülettel ki is nyomtathat. A bejelentési folyamat lezárása végett kattintson az End (2) felületre.

SEGÉDLET PAY PAL REGISZTRÁCIÓHOZ

SEGÉDLET PAY PAL REGISZTRÁCIÓHOZ SEGÉDLET PAY PAL REGISZTRÁCIÓHOZ 1. Belépés a PayPal rendszerébe: A Sign Up for Free gomb megnyomásával 2. Ez a belépés az alábbi oldalra irányítja, ahol alapbeállításként a Personal Account van kijelölve

Részletesebben

ÚTMUTATÓ ÉVI KIHÍVÁS NAPJA NEVEZÉSEK KITÖLTÉSÉHEZ ONLINE NEVEZÉS

ÚTMUTATÓ ÉVI KIHÍVÁS NAPJA NEVEZÉSEK KITÖLTÉSÉHEZ ONLINE NEVEZÉS ÚTMUTATÓ 2016. ÉVI KIHÍVÁS NAPJA NEVEZÉSEK KITÖLTÉSÉHEZ 1. REGISZTRÁCIÓ A HONLAPRA: ONLINE NEVEZÉS A Kihívás Napja eseményre történő nevezési lap kitöltéséhez először regisztrálnia kell a honlapra. http://www.kihivasnapja.hu/regisztracio

Részletesebben

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Tisztelt Partnerünk! Ezúton tájékoztatom, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (a továbbiakban: MNVH) szolgáltatásai (hírlevél, projektötlet

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatási Szolgáltatáscsomag

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatási Szolgáltatáscsomag OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatási Szolgáltatáscsomag MUNKAVÁLLALÓI REGISZTRÁCIÓ, ELFELEJTETT ADATOK www.otpadlak.hu 2016.03.04. MUNKAVÁLLALÓK... 3 1. Az OTP ADLAK internetes portál... 3 2. Regisztráció...

Részletesebben

DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet

DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet Tartalomjegyzék Bejelentkezés és regisztráció... 2 A Portál bemutatása... 4 ASP 2.0 Iratkezelő Szakrendszer kurzus bemutatása... 5 Navigáció a kurzuson

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

Tisztelt Tulajdonosok!

Tisztelt Tulajdonosok! Tisztelt Tulajdonosok! A társasház honlapja a www.tarsashazi-manager.hu oldalon elindult, feltöltése, fejlesztése folyamatosan folyik. A honlap használatához regisztrálniuk kell a tulajdonosoknak. A regisztráció

Részletesebben

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező!

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező! Kedves Jelentkező! Üdvözöljük az EFOP-1.2.6-VEKOP-17-2017-00001 azonosítószámú Családbarát ország megnevezésű kiemelt projekt Képzési Rendszerében. Az alábbi felhasználói segédletet azért készítettük,

Részletesebben

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Webes felület használata... 2 2. Regisztráció, belépés... 2 3. Jelszó módosítása... 4 4. Kilépés... 5

Részletesebben

Útmutató a regisztrációhoz Szállító-Menedzsment Portál

Útmutató a regisztrációhoz Szállító-Menedzsment Portál Útmutató a regisztrációhoz Szállító-Menedzsment Portál 1.0 verzió Utolsó módosítás 2011 augusztus 29. Státus: kész Titoktartási figyelmeztetés: nincs Kiadási információ Kiadja: Deutsche Telekom AG Dreizehnmorgenweg

Részletesebben

Eszköz Regisztráció... 2. Adatmódosítás kérése... 4 Szállítási címek kezelése... 4 Új szállítási cím létrehozása... 5

Eszköz Regisztráció... 2. Adatmódosítás kérése... 4 Szállítási címek kezelése... 4 Új szállítási cím létrehozása... 5 SIKARENDELES.HU Használati útmutató Tartalom Eszköz Regisztráció... 2 megnevezése: Adatmódosítás kérése... 4 Szállítási címek kezelése... 4 Új szállítási cím létrehozása... 5 Beszerzés dátuma: Új kapcsolattartó

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál 1. Regisztráció és belépés felhasználói kézikönyv A Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál internetes elérhetősége: nke.hu/portal/login.seam https://tvp.uni-

Részletesebben

Munkavédelmi moodle e-learning. Segédlet

Munkavédelmi moodle e-learning. Segédlet Munkavédelmi moodle e-learning Segédlet Felhasználó létrehozása Figyelem! A rendszer nem enged egy e-mail címről kétszer regisztrálni, ezért ha a képzésre már regisztrált, az akkor megadott belépési adatokkal

Részletesebben

QUAESTOR Önkéntes Nyugdíjpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv

QUAESTOR Önkéntes Nyugdíjpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv QUAESTOR Önkéntes Nyugdíjpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv Budapest 2013.02.13. Oldalszám: 1. Tartalomjegyzék 1.1 A Központi Egységes Regisztráció célja és szolgáltatásai... 3 1.2 A regisztráció

Részletesebben

Használati útmutató Szaktanácsadók számára NAK e-learning rendszerhez Bejelentkezés Moodle rendszerbe

Használati útmutató Szaktanácsadók számára NAK e-learning rendszerhez Bejelentkezés Moodle rendszerbe Használati útmutató Szaktanácsadók számára NAK e-learning rendszerhez Bejelentkezés Moodle rendszerbe 1 1. A belépés Nyissa meg a kepzes.nak.hu honlapot. A belépéshez tetszés szerint kattintson a honlap

Részletesebben

Regisztráció (kb. 10 perc)

Regisztráció (kb. 10 perc) EURÓPAI BIZOTTSÁG Oktatási és Kulturális Főigazgatóság Egész életen át tartó tanulás program Az Egész életen át tartó tanulás program koordinációja ECAS Kézikönyv Az Európai Bizottság Felhasználó-azonosítási

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

TESZTELÉSI SEGÉDLET. regisztráció I első naplóváz elkészítése I első napló kitöltése I applikáció letöltése I naplózás applikációval

TESZTELÉSI SEGÉDLET. regisztráció I első naplóváz elkészítése I első napló kitöltése I applikáció letöltése I naplózás applikációval AZ ELSŐ ONLINE HACCP NAPLÓZÁSI RENDSZER TESZTELÉSI SEGÉDLET regisztráció I első naplóváz elkészítése I első napló kitöltése I applikáció letöltése I naplózás applikációval Regisztráció Regisztrációs folyamat

Részletesebben

Elektronikus pályázati űrlap (eform) létrehozása - Útmutató

Elektronikus pályázati űrlap (eform) létrehozása - Útmutató Az elektronikus pályázati űrlap (eform) létrehozása Az Európa a polgárokért programban a projektjavaslatokat elektronikus pályázati űrlap (e-űrlap) használatával kell benyújtani. A papír alapon, postai

Részletesebben

Segédlet a GÉPJÁRMŰVEZETŐ KÉPZÉS MUNKAVISZONYBAN ÁLLÓK SZÁMÁRA II. program informatikai rendszerének használatához

Segédlet a GÉPJÁRMŰVEZETŐ KÉPZÉS MUNKAVISZONYBAN ÁLLÓK SZÁMÁRA II. program informatikai rendszerének használatához Segédlet a GÉPJÁRMŰVEZETŐ KÉPZÉS MUNKAVISZONYBAN ÁLLÓK SZÁMÁRA II. program informatikai rendszerének használatához A rendszer az alábbi böngészők használatát támogatja: Google Chrome, Firefox, Safari Regisztráció

Részletesebben

Regisztráció menete a GNSSnet.hu weboldalra

Regisztráció menete a GNSSnet.hu weboldalra Regisztráció menete a GNSSnet.hu weboldalra A GNSSnet.hu szolgáltatásainak igénybevételéhez regisztráció, majd szerződéskötés szükséges, továbbá a SAJÁT FIÓK, Irattár menüponton keresztül fel kell töltenie

Részletesebben

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag Tartalom 1. Bevezető...2 2. Online regisztrációs felület elérése...2 3. Perkapu nyitása...2 4. Ügykezelő(k) hozzáadása...5 5. Ügykezelői jelszó módosítása...6 6. Ügykezelő törlése...7 7. Főkapcsolattartói

Részletesebben

Útmutató. Amennyiben a vállalkozás rendelkezik ügyfélkapu hozzáféréssel a KÜJ és KTJ számok igénylése a következők szerint történik:

Útmutató. Amennyiben a vállalkozás rendelkezik ügyfélkapu hozzáféréssel a KÜJ és KTJ számok igénylése a következők szerint történik: Útmutató A KÜJ és KTJ számot elektronikusan kell igényelni a területileg illetékes környezetvédelmi hatóságtól. Az igénylés feltétele, hogy az igénylő rendelkezzen ügyfélkapu hozzáféréssel, amennyiben

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

OTP Portálok. Felhasználói útmutató magánszemélyek részére. OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató

OTP Portálok. Felhasználói útmutató magánszemélyek részére. OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató OTP Portálok Felhasználói útmutató magánszemélyek részére 2017 Készítette: Konyicsák Zoltán 1. Néhány szó az OTP Portálok programról Az OTP Portálok honlapon az OTP Pénztárszolgáltató Zrt., az OTP Nyugdíjpénztár,

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

Segédlet kártya rendeléséhez

Segédlet kártya rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez ÚTMUTATÓ az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez Amennyiben Ön már rendelkezik az Akadémiai Adattárba szóló regisztrációval, a pályázat benyújtásához

Részletesebben

Regisztráció menete a GNSSnet.hu weboldalra

Regisztráció menete a GNSSnet.hu weboldalra Regisztráció menete a GNSSnet.hu weboldalra A GNSSnet.hu szolgáltatásainak igénybevételéhez regisztráció, majd szerződéskötés szükséges, továbbá a SAJÁT FIÓK, Irattár menüponton keresztül fel kell töltenie

Részletesebben

Vízcenter. Online ügyfélszolgálat bemutatása

Vízcenter. Online ügyfélszolgálat bemutatása Vízcenter Online ügyfélszolgálat bemutatása 1. Vízcenter A Vízcenter a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. irányítása alatt álló regionális vízi közmű társaságok DRV Zrt.; DMRV Zrt,.; ÉDV Zrt.; ÉRV Zrt.;

Részletesebben

Kitöltési útmutató. szaktanácsadói névjegyzékbe történő. átregisztrációhoz

Kitöltési útmutató. szaktanácsadói névjegyzékbe történő. átregisztrációhoz Kitöltési útmutató szaktanácsadói névjegyzékbe történő átregisztrációhoz 1 Tartalom Átregisztráció lépései:... 4 Az átregisztráció sikeres befejezése:... 7 Adatmódosítás... 10 Hiánypótlás... 12 Kérdések

Részletesebben

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bejelentkezés a WEB Áruházba... 2 Rendelés rögzítése... 3 RENDELES.CSV állomány specifikációja... 13 Visszaigazolások

Részletesebben

Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ

Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ Felhasználói útmutató NTAK portál Szálláshely-szolgáltató regisztráció Verzió 5.00 Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ 1 Tartalom 1. Belépés... 3 1.1. Belépés KAÜ autentikációval... 3 1.2. Első

Részletesebben

Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft Székesfehérvár, Mártírok útja 9. E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K

Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft Székesfehérvár, Mártírok útja 9. E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K K Ö Z P O N T O S Í T O T T Á T V É T E L É T, Á T A D Á S Á T K E Z E L Ő, T Á M O G A T Ó I N F O R M A T I K A I R E N D S Z E R F E J L E S Z T É S E

Részletesebben

Segédlet kártya feltöltéséhez

Segédlet kártya feltöltéséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Tartalom Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Bö ngé szö s Pérkapu haszna lata Bejelentkezés Jelentkezzen be az Ügyfélkapura felhasználói

Részletesebben

EBSCO PUBLISHING. Hogyan működik? 2012. október 2.

EBSCO PUBLISHING. Hogyan működik? 2012. október 2. EBSCO PUBLISHING e-könyvek az EBSCOhost-on Hogyan működik? 2012. október 2. 1. Általános információ az e-könyvekről 2. Hogyan tölthetők le az e-könyvek? 3. A My EBSCOhost személyes mappa létrehozása 4.

Részletesebben

Technikai segédlet. Az Oktatói - Szakértői Kiválasztási Rendszer Kérelmezői Felületének használatához. Tisztelt Jelentkező!

Technikai segédlet. Az Oktatói - Szakértői Kiválasztási Rendszer Kérelmezői Felületének használatához. Tisztelt Jelentkező! Technikai segédlet Az Oktatói - Szakértői Kiválasztási Rendszer Kérelmezői Felületének használatához Tisztelt Jelentkező! Az alábbiakban mutatjuk be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem PROBONO felületén található

Részletesebben

Kitöltési útmutató. szaktanácsadói névjegyzékbe történő. regisztrációhoz

Kitöltési útmutató. szaktanácsadói névjegyzékbe történő. regisztrációhoz Kitöltési útmutató szaktanácsadói névjegyzékbe történő regisztrációhoz 1 Tartalom Regisztráció lépései... 4 Hiánypótlás... 11 Kérdések és kapcsolat... 11 2 A regisztráció előtt figyelmesen olvassa el a

Részletesebben

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék 1 Vevői felhasználói fiók... 3 2 Adataim... 3 3 Szállítók... 4 4 Számláim... 5 4.1 E-számla listatábla... 5 4.2 Keresési funkciók...

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE 1) Az Akadémiai Adattárban regisztrált felhasználók (az MTA köztestületének akadémikus és nem akadémikus tagjai, a 2013 utáni MTA-pályázatokon résztvevő személyek) minden

Részletesebben

Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül

Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül www.helpynet.com Kérdésed van? Írj nekünk! info@helpynet.com Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül Apple ID ahhoz szükséges, hogy bármilyen Apple készülékre appokat tudjunk letölteni, ez tulajdonképpen

Részletesebben

Használati útmutató az előzetes nyilvántartásba vétel elektronikus felületéhez

Használati útmutató az előzetes nyilvántartásba vétel elektronikus felületéhez Használati útmutató az előzetes nyilvántartásba vétel elektronikus felületéhez A kérelmeket elektronikus úton, az e célból működtetett elektronikus felületen elérhető űrlap magyar nyelvű kitöltésével lehet

Részletesebben

Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet.

Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Csavarhat webáruház Részletes útmutató a webáruház használatához Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Cégeknek, kis- és nagykereskedőknek,

Részletesebben

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata 1. Az Általános Nyomtatványkitöltőt Alkalmazás (ÁNYK) letöltése Kérjük első lépésként töltse le ÁNYK-t az alábbi helyről: http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany/keretprogramok/abevjava_install.html

Részletesebben

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom EU LOGIN KÉZIKÖNYV Az EU Login az Európai Bizottság megújult felhasználó-azonosítási rendszere, amely a korábbi ECAS rendszert váltja fel. Az EU Login lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE 1) Az Akadémiai Adattárban regisztrált felhasználók (az MTA köztestületének akadémikus és nem akadémikus tagjai, a 2013 utáni MTA-pályázatokon résztvevő személyek) minden

Részletesebben

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán https://www.otpportalok.hu Készítette: Konyicsák Zoltán Tartalom 1 Néhány szó az OTP Portálok programról... 3 1.1 Az OTP Portálok bevezetésének célja... 3 2 Belépés az OTP Portálok oldalra... 4 2.1 A bejelentkezéshez

Részletesebben

EU Login kézikönyv (rövidített változat)

EU Login kézikönyv (rövidített változat) EU Login kézikönyv (rövidített változat) Az Európai Bizottság felhasználó-azonosítási rendszere (EU Login, régebbi nevén: ECAS - European Commission Authentication Service) lehetővé teszi a felhasználók

Részletesebben

Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők. munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében

Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők. munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében végzett informatikai eszközellátottság felméréséhez 1 1 1 TÁJÉKOZTATÓ az OTH

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Ügyfélkapu. etananyag

Ügyfélkapu. etananyag Ügyfélkapu etananyag 1. Bevezető Az Ügyfélkapu a magyar kormányzat elektronikus azonosító- és ügyfélbeléptető rendszere. Biztosítja, hogy használói a személyazonosság igazolása mellett egyszeri belépéssel

Részletesebben

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA K U TATÓ I NTÉ Z E TI F Ő O SZ T ÁL Y ÚTMUTATÓ az Ifjúsági Nemzetközi Konferencia Pályázat (INKP) beadásához Az INKP pályázat weboldalára az Akadémiai Adattárban (AAT)

Részletesebben

Útmutató önkéntesek számára v.1

Útmutató önkéntesek számára v.1 Útmutató önkéntesek számára v.1 2 Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Feliratkozás az alkalmazásba... 4 2.1. Feliratkozás - magánszemély... 5 2.2. Feliratkozás jogi személy... 6 2.3. E-mail cím ellenőrzése...

Részletesebben

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata 1. Az Általános Nyomtatványkitöltőt Alkalmazás (ÁNYK) letöltése Kérjük első lépésként töltse le ÁNYK-t az alábbi helyről: http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany/keretprogramok/abevjava_ins

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv ÜFT szolgáltatás Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. KÉSZPÉNZÁLLÁTÁSI ÜTF (KÜFT) MODUL... 3 3.1. A KÜFT MODUL FUNKCIÓI... 3 3.1.1. Pénzintézet

Részletesebben

SAP DocuSign Aláírási Útmutató

SAP DocuSign Aláírási Útmutató SAP DocuSign Aláírási Útmutató Tartalomjegyzék 1. SAP DocuSign Aláírási Útmutató... 2 2. E-mail értesítés fogadása... 2 3. A Dokumentum aláírása... 3 4. További opciók... 4 4.1 Befejezés később... 4 4.2

Részletesebben

Kitöltési útmutató. szaktanácsadói névjegyzékbe történő. új regisztrációhoz

Kitöltési útmutató. szaktanácsadói névjegyzékbe történő. új regisztrációhoz Kitöltési útmutató szaktanácsadói névjegyzékbe történő új regisztrációhoz 1 Tartalom Új regisztráció lépései:... 4 A regisztráció sikeres befejezése:... 7 Adatmódosítás... 9 Hiánypótlás... 11 Kérdések

Részletesebben

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Verzió 1. 2017.november. 06. 1 Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció... 4 3. Műszaki hibabejelentés.... 10 4. Bejelentkezés... 11 5. Bejelentkezés után... 12

Részletesebben

ECAS KÉZIKÖNYV. Tartalom

ECAS KÉZIKÖNYV. Tartalom ECAS KÉZIKÖNYV Az Európai Bizottság felhasználó-azonosítási rendszere (ECAS - European Commission Authentication Service) lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen jelszó megadásával férhessenek

Részletesebben

SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ Készítette: Farkas Renáta Egyetemi Könyvtár

SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ Készítette: Farkas Renáta Egyetemi Könyvtár SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ 2019 Készítette: Farkas Renáta Egyetemi Könyvtár Tartalom Diplomadolgozat feltöltési útmutató... 3 A felület elérése... 3 Bejelentkezés... 3

Részletesebben

Egész életen át tartó tanulás program Az Egész életen át tartó tanulás program koordinációja. ECAS Kézikönyv

Egész életen át tartó tanulás program Az Egész életen át tartó tanulás program koordinációja. ECAS Kézikönyv EURÓPAI BIZOTTSÁG Oktatási és Kulturális Főigazgatóság Egész életen át tartó tanulás program Az Egész életen át tartó tanulás program koordinációja ECAS Kézikönyv Az Európai Bizottság Felhasználó-azonosítási

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről külföldi partner nevében

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről külföldi partner nevében TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről külföldi partner nevében REGISZTRÁCIÓ A regisztrációs felület a következő címen érhető el: https://www.antsz.hu/regisztracio.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv Tőkepiaci Közzététel Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. TŐKEPIACI KÖZZÉTÉTEL (TPK) MODUL... 4 3.1. A TPK MODUL ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA... 4

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez ÚTMUTATÓ az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez Amennyiben Ön már rendelkezik az Akadémiai Adattárba szóló regisztrációval, a pályázat benyújtásához

Részletesebben

Tájékoztató a szakdolgozat elektronikus feltöltéséről

Tájékoztató a szakdolgozat elektronikus feltöltéséről Tájékoztató a szakdolgozat elektronikus feltöltéséről Tisztelt hallgató mielőtt belekezd a szakdolgozata feltöltésébe az elektronikus felületen kérem, hogy figyelmesen olvassa el a tájékoztatót. Csak akkor

Részletesebben

E-mail cím létrehozása

E-mail cím létrehozása E-mail cím létrehozása A Moodle-rendszerben Ön akkor tudja regisztrálni magát, ha rendelkezik e-mail címmel. A Moodle ugyanis az Ön e-mail címére küld egy elektronikus levelet, amelyben a regisztráció

Részletesebben

1. S E G É D L E T. AZ ASP Elektronikus Ügyintézési Rendszeren keresztül történő ügyindításhoz

1. S E G É D L E T. AZ ASP Elektronikus Ügyintézési Rendszeren keresztül történő ügyindításhoz 1. S E G É D L E T AZ ASP Elektronikus Ügyintézési Rendszeren keresztül történő ügyindításhoz Az ügy indítása a www.bakonyszentkiraly.hu honlap főoldalán található mozaik ikonra való kattintással kezdődik:

Részletesebben

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Útmutató Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Tartalomjegyzék I. Fontos tudnivalók... 3 II. Belépés a felületre... 3 III. E-ügyintézés... 4 1. Bizonylatkitöltés

Részletesebben

Segédlet utalvány rendeléséhez

Segédlet utalvány rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről külföldi partner nevében

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről külföldi partner nevében TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről külföldi partner nevében REGISZTRÁCIÓ A regisztrációs felület a bejelentkező ablak jobb alsó sarkában

Részletesebben

Belépési útmutató a MIAG weboldalra

Belépési útmutató a MIAG weboldalra Belépési útmutató a MIAG weboldalra www.miag.com Classification level: Public MEMBER OF METRO GROUP 1 Tartalom 1. Fontos tudnivaló p. 3 2. Bejelentkezés a www.miag.com weboldalra p. 4-5 3. E-mail cím regisztrálása

Részletesebben

Regisztráció a Researcher ID adatbázisban

Regisztráció a Researcher ID adatbázisban Regisztráció a Researcher ID adatbázisban Használati útmutató Készítette: Dr. Sasvári Péter és Urbanovics Anna 1 Bevezetés Ez egy online regisztráció, egyedi azonosító (Researcher ID) létrehozására. Saját

Részletesebben

ŠKODA CONNECT REGISZTRÁCIÓ & AKTIVÁLÁS

ŠKODA CONNECT REGISZTRÁCIÓ & AKTIVÁLÁS ŠKODA CONNECT REGISZTRÁCIÓ & AKTIVÁLÁS Connect Portál A ŠKODA Connect online szolgáltatások használata a felhasználó és gépjárműve előzetes regisztrációját igényli a Connect Portálon, valamint az online

Részletesebben

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. szakembereknek számára. Tartalom

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. szakembereknek számára. Tartalom Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához szakembereknek számára Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 2. Főoldal... 2 3. Jelszó szerkesztése... 3 4. Akadálymentesített nézet... 4 5. Kijelentkezés...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv a REINER SCT cyberjackr RFID standard HUN eszig kártyaolvasók garanciális hibabejelentő weboldalához I. A hibabejelentő weboldal elérhetősége Az alábbi URL címek egyikének internetes

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014.

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. 2. Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. évre vonatkozóan) Bejelentkezés az EPK rendszerébe: 1) Az Akadémiai Adattárban rögzített

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben

MAGYAR POSTA ZRT. ebérjegyzék. Felhasználói kézikönyv

MAGYAR POSTA ZRT. ebérjegyzék. Felhasználói kézikönyv MAGYAR POSTA ZRT ebérjegyzék Felhasználói kézikönyv 2016-05-02 Oldal: 2 / 7 Tartalomjegyzék 1. Belépés az Én Postám alkalmazásba... 3 2. ebérjegyzékek megjelenítése... 4 3. ebérjegyzék letöltése... 5 4.

Részletesebben

RÖGTÖN JÖVÖK WEBOLDAL FELHASZNÁLÓ LEÍRÁSA

RÖGTÖN JÖVÖK WEBOLDAL FELHASZNÁLÓ LEÍRÁSA 1 Regisztráció... 3 Adatok... 3 Lehetséges üzenetek:... 3 Aktiválás... 5 Aktiválás folyamata... 5 Aktiváló e-mail újraküldése... 5 Aktiválás... 6 Lehetséges üzenetek:... 6 Bejelentkezés... 7 Adatok...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Titkositott.email - MS Outlook levelező www.titkositott.email 2 Bevezető MS Outlook levelező beállítása A felhasználói kézikönyv abban segít, hogy a titkositott.email weboldalon

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

KLEBELSBERG KÖZPONT. A Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program ekréta modul Ösztöndíjasok számára elérhető felülete. Felhasználói kézikönyv

KLEBELSBERG KÖZPONT. A Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program ekréta modul Ösztöndíjasok számára elérhető felülete. Felhasználói kézikönyv KLEBELSBERG KÖZPONT A Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program ekréta modul Ösztöndíjasok számára elérhető felülete Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Bejelentkezés / Kijelentkezés... 2 1.1 A bejelentkezés

Részletesebben

E-book export, letöltés, offline olvasási segédlet

E-book export, letöltés, offline olvasási segédlet E-book export, letöltés, offline olvasási segédlet Hogyan mentsünk ki oldalakat, fejezeteket az elektronikus könyvekből? 1. Nyissuk meg az Egyetemi Könyvtár weboldalát (www.ek.szte.hu ), és kattintsunk

Részletesebben

Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft Székesfehérvár, Mártírok útja 9. E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K

Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft Székesfehérvár, Mártírok útja 9. E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K K Ö Z P O N T O S Í T O T T Á T V É T E L É T, Á T A D Á S Á T K E Z E L Ő, T Á M O G A T Ó I N F O R M A T I K A I R E N D S Z E R F E J L E S Z T É S E

Részletesebben

ORSZÁGKÉPI- ÉS TELEPÜLÉSKÉPI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM BENYÚJTÁSA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE ÜGYFELEK SZÁMÁRA

ORSZÁGKÉPI- ÉS TELEPÜLÉSKÉPI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM BENYÚJTÁSA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE ÜGYFELEK SZÁMÁRA ORSZÁGKÉPI- ÉS TELEPÜLÉSKÉPI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM BENYÚJTÁSA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2018-01-05 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozószerveknek

Részletesebben

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1Regisztráció... 2 1.1Regisztráció megerősítése... 3 2Bejelentkezés... 4 3Elfelejtett jelszó... 4 4A Partner Portál felépítése...

Részletesebben

Csavarda mobil áruház

Csavarda mobil áruház Csavarda mobil áruház Használati útmutató Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarda mobil áruház alkalmazást, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. TARTALOMJEGYZÉK 1. Letöltés 2. oldal 2.

Részletesebben

Regisztráció... 2. Önéletrajzi adatok... 2. Továbblépés új és régi felhasználók esetében egyaránt... 3. Pályázat elkészítése... 4. A részképzés...

Regisztráció... 2. Önéletrajzi adatok... 2. Továbblépés új és régi felhasználók esetében egyaránt... 3. Pályázat elkészítése... 4. A részképzés... Online pályázás lépésről lépésre Tartalom Regisztráció... 2 Önéletrajzi adatok... 2 Továbblépés új és régi felhasználók esetében egyaránt... 3 Pályázat elkészítése... 4 A részképzés... 4 B posztgraduális

Részletesebben

Apisshop webáruház Felhasználói dokumentáció

Apisshop webáruház Felhasználói dokumentáció Apisshop webáruház Felhasználói dokumentáció apisshop nyitóoldal webáruház szolgáltatások, funkciók, folyamatok Apisshop webáruház általános információk Termékek elrendezése Termékkeresés Termékszűrők

Részletesebben

Beiratkozás menete a Neptunban

Beiratkozás menete a Neptunban Beiratkozás menete a Neptunban Neptunba való bejelentkezés után az Ügyintézés / Beiratkozás/Bejelentkezés megjelenik a 2018/19/1-es félév, a sor végén egy + jel. A + jelre kattintva feljön egy lista, melyből

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

KLEBELSBERG KÖZPONT. Az ekréta Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program ekréta modul Pályázók számára elérhető felülete. Felhasználói kézikönyv

KLEBELSBERG KÖZPONT. Az ekréta Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program ekréta modul Pályázók számára elérhető felülete. Felhasználói kézikönyv KLEBELSBERG KÖZPONT Az ekréta Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program ekréta modul Pályázók számára elérhető felülete Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Regisztráció az Ösztöndíj programba... 2 1.1

Részletesebben

Rendszeres szociális támogatás 2015/16/2 Kitöltési útmutató

Rendszeres szociális támogatás 2015/16/2 Kitöltési útmutató Rendszeres szociális támogatás 2015/16/2 Kitöltési útmutató A rendszeres szociális támogatásra félévente, a Neptun rendszerén belül elektronikus formában, digitalizált és feltöltött dokumentumokkal lehet

Részletesebben

EBSCO ebooks. Hogyan működik? Help Sheet. Általános információ az e-könyvekről

EBSCO ebooks. Hogyan működik? Help Sheet. Általános információ az e-könyvekről EBSCO ebooks Help Sheet Hogyan működik? Az e-könyv gyűjtemények lehetővé teszik az egyesített keresést a már ismert EBSCOhost platformon az összes többi adatbázissal együtt. Az e-könyvekhez közvetlenül

Részletesebben

2008-2009 VECTRUM Kft. VECTRUM e-számla Felhasználói útmutató 1.2 verzió

2008-2009 VECTRUM Kft. VECTRUM e-számla Felhasználói útmutató 1.2 verzió 2008-2009 VECTRUM Kft. VECTRUM e-számla Felhasználói útmutató 1.2 verzió Tartalomjegyzék Első használat... 3 Felhasználói regisztráció... 8 Szolgáltatói ügyfél regisztráció... 10 Számlalista... 12 2008

Részletesebben