A bírósági ügyforgalom főbb adatai 2013.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A bírósági ügyforgalom főbb adatai 2013."

Átírás

1 A bírósági ügyforgalom főbb adatai 213. Országos Bírósági Hivatal Budapest, 214.

2 Érkezés Érkezés A bíróságokhoz érkezett ügyek száma összesen Megjegyzés: A cégtörvényességi ügyeket 212. évtől, a járásbírósági (közigazgatási és munkaügyi bírósági) bírósági végrehajtási ügyeket pedig csak 213. évtől tartalmazzák az adatok. 2 A bíróságokra érkezett ügyek, ü g ye k szám a (d b ) Bírói hatáskörbe tartozó peres ügyek Helyi (járás-) bírósági szabálysértési nemperes ügyek Egyéb nemperes ügyek Járásbírósági szintű bírósági végrehajtási ügyek Helyi (járás-) bírósági szabálysértési peres ügyek Érdemi cégügyek Fizetési meghagyásos eljárások A 212. évhez (1 188 ezer ügy) képest 213. évben az összehasonlíthatóság érdekében a járásbírósági (közigazgatási és munkaügyi bírósági) végrehajtási ügyeket nem számítva 39 %-kal több, ezer ügy érkezett a bíróságokra. Az emelkedés oka döntően az érdemi cégügyek és a szabálysértési peres ügyek számának kiugró érkezése, emelkedett azonban a 2%-kal a bírói hatáskörbe tartozó peres ügyek száma is.

3 Érkezés A járásbíróságokra, valamint a közigazgatási és munkaügyi bíróságokra érkezett ügyek száma az egyes ügyszakokban (szabálysértés nélkül) peres 213 peres 212 nemperes 213 nemperes Polgári Gazdasági Közigazgatási Munkaügyi Büntető Büntető nemperes Civilisztikai nemperes Bírósági végrehajtás A 212. évhez képest a közigazgatási peres ügyszakban mérsékelten, a munkaügyi peres ügyszakban jelentősebben (12,4 %-kal) csökkent, míg a járásbíróságok mindhárom (polgári, gazdasági, és büntető) ügyszakában külön-külön, és összességében is nőtt (3,6 %-kal) az érkezett peres ügyek száma. A járás-, valamint közigazgatási és munkaügyi bíróságokhoz érkezett Polgári perek Gazdasági perek Büntető perek Közigazgatási perek Munkaügyi perek Hosszabb időszakot vizsgálva megállapítható, hogy mindez az ügyszakok többségében re fokozatosan bekövetkezett tetőzés óta tartó csökkenés megtörését jelenti a járásbíróságokon.

4 Érkezés 15,% 1,% 95,% 9,% 85,% 8,% 75,% 7,% 65,% 6,% 55,% 5,% A járásbírósági büntető ügyek megoszlása az eljárás fajtája alapján (normál eljárás szerinti közvádas büntető perek, a bíróság elé állításos eljárások, és tárgyalás mellőzéses ügyek az összes ilyen ügy %-ában) 31,4% 3,2% 27,4% 28,7% 26,8% 26,% 24,6% 22,9% 8,3% 7,7% 6,9% 7,3% 8,2% 9,8% 12,8% 18,2% 6,3% 62,2% 65,7% 64,1% 65,% 64,2% 62,6% 59,% normál peres eljárás bíróság elé állítás tárgyalás mellőzésével elbírált ügyek Átalakult a büntetőjogi felelősség megállapítására irányuló eljárások összetétele. A jogszabály módosítások hatására a bíróság elé állításos ügyek aránya a 29 előtti 7%-ról 18%-ra emelkedett, a tárgyalás mellőzéses ügyek aránya viszont a 29 előtt jellemző 3 % körüli értékről 23%-ra csökkent. A törvényszékekre, első fokra érkezett ügyek száma összesen (cégügyek nélkül) peres 213 peres 212 nemperes 213 nemperes Polgári perek Gazdasági perek Büntető perek Csőd, felszámolás Civilisztika egyéb nemperes Büntető nemperes A hatáskör szűkülése ellenére minden törvényszéki első fokú peres ügyszakban nőtt az érkezett ügyek száma.

5 2, 18, 16, 14, 12, 1, 8, 6, 4, 2,, Érkezés A törvényszékekre első fokon érkezett polgári és gazdasági perek, valamint azokon belül a tisztességtelen szerződési feltételek megtámadása iránti perek havi átlagos számának változása 21. év 211. év 212. év 213. év polgári, gazdasági perek havi átlagos száma (tisztességtelen szerződési feltételek megtámadása iránti perek nélkül) - Fővárosi Törvényszék tisztességtelen szerződési feltételek megtámadása iránti perek havi átlagos száma - Fővárosi Törvényszék tisztességtelen szerződési feltételek megtámadása iránti perek havi átlagos száma - Országos, Fővárosi Törvényszék nélkül polgári, gazdasági perek havi átlagos száma (tisztességtelen szerződési feltételek megtámadása iránti perek nélkül) - Országos, Fővárosi Törvényszék nélkül Az emelkedés oka a polgári és gazdasági ügyszakban a tisztességtelen szerződési feltételek megtámadása iránti perek első sorban a Fővárosi Törvényszéken jellemző megsokszorozódása. A törvényszékekre, másodfokra érkezett ügyek száma összesen peres 213 peres 212 nemperes 213 nemperes Polgári Gazdasági Közigazgatási Munkaügyi Szabálysértési Büntető Civilisztikai nemperes Büntető nemperes A törvényszékek másodfokán és a többi fellebbviteli bíróságon számottevő változások nem történtek.

6 Befejezés Befejezés A bíróságokon befejezett ügyek száma összesen Az érkezett és a befejezett ügyek száma a bíróságokon összesen 213. év Érkezett ügyek Befejezett ügyek Bírói hatáskörbe tartozó peres ügyek Szabálysértési ügyek (járásbíróságok) Érdemi cégügyek Egyéb nemperes ügyek Bírósági végrehajtási ügyek A bíróságok 213-ban a járásbírósági (közigazgatási és munkaügyi bírósági) végrehajtási ügyeket nem számítva az előző évitől 4 %-kal több, az érkezéssel csaknem azonos mennyiségű (1 612 ezer) ügyet fejeztek be. A különbség oka, hogy a szabálysértési, valamint az érdemi cégügyeknél a befejezések száma elmaradt a rendkívüli volumenű érkezéstől. A bírói hatáskörbe tartozó peres ügyeknél a befejezések száma némileg meghaladta az emelkedő érkezést. Az érkezett és a befejezett szabálysértési peres ügyek száma a járásbíróságokon (helyi bíróságokon) 212. január december január február március április május június július augusztus szeptember október november december érkezett befejezett január február március április május június július augusztus szeptember október november december

7 Befejezés Az új szabálysértési törvény 212-ben közvetlenül bírósági hatáskörbe, peres útra utalta a pénzbírság, helyszíni bírság szabálysértési elzárásra való átváltoztatására irányuló eljárásokat. Ennek következtében drámai módon (havi 3 -re) nőtt a járásbíróságok szabálysértési peres érkezése. A szabálysértési törvény OBH által kezdeményezett, 213. szeptember 1-jétől hatályos módosításával mely szerint nem kötelezően, hanem csak külön kérelemre kell tárgyalást tartani az átváltoztatás iránti ügyekben radikálisan csökkent a szabálysértési perekben megtartott tárgyalások száma, és a befejezések száma is havonta már 5-8 ezerrel haladta meg az érkezést. Az érkezett és a befejezett cég- és cégtörvényességi ügyek száma 212. július december július 212 augusztus szeptember október november december január február március április 213 május június július augusztus szeptember október november december érkezett befejezett A cégbíróságok ügyforgalmában a cégeket terhelő változás bejelentési kötelezettség miatt a törvényi határidő lejártakor jelentkező kiugró számú érkezést (a 212. évi üggyel szemben ügy) a cégbíróságok az év végéig folyamatosan dolgozták fel.

8 Folyamatban maradt ügyek Folyamatban maradt ügyek A bíróságokon az év végén folyamatban maradt ügyek száma összesen Megjegyzés: A cégtörvényességi ügyeket a 212. évtől, a járásbírósági (közigazgatási és munkaügyi bírósági) bírósági végrehajtási ügyeket pedig csak a 213. évtől tartalmazzák az adatok. 4 A bíróságokon folyamatban maradt ügyek, ügyek száma (db) Bírói hatáskörbe tartozó peres ügyek Helyi (járás-) bírósági szabálysértési nemperes ügyek Egyéb nemperes ügyek Járásbírósági szintű bírósági végrehajtási ügyek Helyi (járás-) bírósági szabálysértési peres ügyek Érdemi cégügyek Fizetési meghagyásos eljárások A 213. december 31-én folyamatban maradt ügyek száma a járásbírósági (közigazgatási és munkaügyi bírósági) bírósági végrehajtási ügyek nélkül volt, amely az egy évvel korábbihoz képest 3,1%-kal, a 211. év végi év végi állapothoz viszonyítva 14 %-kal magasabb. Ugyanakkor a szabálysértési és az érdemi cégügyek nélkül a folyamatban maradt ügyek száma a 212. év végéhez képest 3,6 %-kal, a 211. év vége óta pedig 8,8 %-kal csökkent. A növekvő érkezés ellenére lényegében nem változott a bírói hatáskörbe tartozó peres ügyek száma az előző évhez képest.

9 Folyamatban maradt ügyek A járásbíróságokon, valamint a közigazgatási és munkaügyi bíróságokon folyamatban maradt perek száma az egyes ügyszakokban (szabálysértési perek nélkül) év 212. év 213. év Polgári perek Gazdasági perek Közigazgatási perek Munkaügyi perek Büntető perek A járásbírósági büntető ügyszakban, valamint közigazgatási és munkaügyi bíróságon csökkent, a járásbírósági polgári és gazdasági ügyszakban viszont nőtt a folyamatban maradt peres ügyek száma 211-hez képest. A törvényszékeken, első fokon folyamatban maradt peres ügyek száma összesen év 212. év 213. év Polgári perek Gazdasági perek Büntető perek (katonaival) Az elmúlt év végéhez viszonyítva,9%-kal re nőtt a folyamatos ügyek száma a törvényszékek első fokú ügyszakaiban is a gazdasági perek körében történt növekedés miatt. Utóbbi a tisztességtelen szerződési feltételek megtámadása iránti perek megemelkedett érkezésére vezethető vissza.

10 Folyamatban maradt ügyek A folyamatban maradt peres ügyek megoszlása a törvényszékeken, összesen, százalékban 3,1 2,4 1,3 2,6 3,6 11, év 213. év 1 évnél kevesebb 1-2 év között 2-3 év között 3 év vagy felette 82,4 84,2 Az egy éven túli perek aránya mindhárom vizsgált időtartam sávban kevesebb lett. A 2 évnél régebben érkezett perek száma a járásbíróságokon, valamint a közigazgatási és munkaügyi bíróságokon 7 %-kal (883 perrel) csökkent. A folyamatban maradt peres ügyek megoszlása a törvényszékeken, első fokon, százalékban 14,1 13, év 1,3 12, év 1 évnél kevesebb 1-2 év között 2-3 év között 3 év vagy felette 17,3 21,3 52,3 58,3 Korábban csaknem minden második folyamatban lévő törvényszéki első fokú per esetében az eljárás időtartama meghaladta az egy évet. A vizsgált időszak végére azonban a 212. év végi 47,7 %-ról 41,7 %-ra csökkent az ilyen hosszú pertartamú ügyek száma. A törvényszék első fokán, ahol a teljes törvényszéki, 2 éven túli hátralék 29 %-a koncentrálódott, 6,5 %-kal, 232 üggyel csökkent az ilyen perek száma.

11 A Fővárosi Törvényszék ügyforgalmi helyzete A Fővárosi Törvényszék ügyforgalmi helyzetében bekövetkezett jelentős változásokra, valamint a törvényszéknek a bíróságok általános társadalmipolitikai megítélését alapvetően befolyásoló kiemelt státuszára tekintettel külön is ki kell térni a Fővárosi Törvényszék ügyforgalmára. Fővárosi Törvényszék ügyforgalma 211. év 212. év 213. év Érkezett ügyek összesen Befejezezett ügyek összesen Folyamatban maradt ügyek összesen* * A cégbíróságokon folyamatban maradt ügyek nélkül. Fővárosi Törvényszéken folyamatban maradt ügyek száma összesen* év 212. év 213. év * A cégbíróságokon folyamatban maradt ügyek nélkül. Kijelenthető, hogy a Fővárosi Törvényszék ügyforgalmi helyzete, amely már több évtizedes problémaként jelentkezett a bírósági szervezetrendszerben, mára lényegesen javult. Ezt jelzi, hogy a törvényszék érkezett (29,2%), és folyamatban maradt (29,7%) ügyekből való részesedése gyakorlatilag kiegyenlítődött.

12 A Fővárosi Törvényszék ügyforgalmi helyzete (%) A két éven túli civilisztikai perek aránya az ügyhátralékon belül, a járásbíróságokon, százalékban 14, 12, 1, 8, 6, 4, 2,, 23. év 24. év 25. év 26. év 27. év 28. év 29. év 21. év 211. év 212. év 213. év Fővárosi Törvényszék Országos átlag (%) 2, 18, 16, 14, 12, 1, 8, 6, 4, 2,, A két éven túli büntető perek aránya az ügyhátralékon belül, a járásbíróságokon, százalékban 23. év 24. év 25. év 26. év 27. év 28. év 29. év 21. év 211. év 212. év 213. év Fővárosi Törvényszék Országos átlag Számottevően sikerült előrelépni az időszerűség javításának területén is. Lényegesen csökkent az éven túli perek száma, és hátralékon belüli aránya is. A 2 éven túl folyamatban maradt ügyeknek 212. december 31-én még 45 %- a, 213 végén már csak 42 %-a volt a Fővárosi Törvényszéken. Számuk re mérséklődött. Az 5 éven túl folyamatban lévő ügyek száma 21. december 31-én 945 volt. Azóta 21%-kal csökkent az ilyen ügyek száma.

Bevezetés. Az elemzés megértéséhez szükséges fogalmak definíciója a kiadvány végén található. (Fogalomtár)

Bevezetés. Az elemzés megértéséhez szükséges fogalmak definíciója a kiadvány végén található. (Fogalomtár) Bevezetés Jelen elemzés az országos bírósági ügyforgalom 2011. évi alakulását, illetve a 2010. évhez viszonyított változásokat tárgyalja. Az első rész röviden összefoglalja a főbb jellemzőket és egy általános

Részletesebben

Az ügyforgalom alakulása a törvényszékeken, I. félévében

Az ügyforgalom alakulása a törvényszékeken, I. félévében Az ügyforgalom alakulása a törvényszékeken, 2017. I. félévében Áttekintés Bemutatásra kerül a törvényszékek ügyforgalmi alakulása 2017. I. félévére vonatkozólag, kiemelve a pozitív változásokat, jelentősebb

Részletesebben

Az ügyforgalom alakulása a törvényszékeken, január-április között

Az ügyforgalom alakulása a törvényszékeken, január-április között Az ügyforgalom alakulása a törvényszékeken, 2017. január-április között 2017. január-április időszakban a törvényszékeken jóval több ügyet fejeztek be, mint amennyi ez idő alatt érkezett. Ennek eredményeként

Részletesebben

A.) AZ ÜGYFORGALOM ÁLTALÁNOS JELLEMZÉSE HELYI BÍRÓSÁGOK

A.) AZ ÜGYFORGALOM ÁLTALÁNOS JELLEMZÉSE HELYI BÍRÓSÁGOK 16 A.) AZ ÜGYFORGALOM ÁLTALÁNOS JELLEMZÉSE HELYI BÍRÓSÁGOK (ügyforgalmi kiadvány: 13-29. tábla) Ebben a részben az alábbi témakörök kerülnek tárgyalásra: 1. Ügyérkezés 2. Munkateher, munkateher területi

Részletesebben

ÜGYFORGALMI ELEMZÉS I. FÉLÉV

ÜGYFORGALMI ELEMZÉS I. FÉLÉV ÜGYFORGALMI ELEMZÉS 217. I. FÉLÉV Tartalom A bírósági ügyforgalom 217. I. félévi főbb adatai... 5 1. Bevezetés... 5 Az elemzés célja:... 5 Az alkalmazott módszertan:... 5 Ügyforgalmi adatok... 5 Megalapozottsági

Részletesebben

A bírósági ügyforgalom I. félévi főbb jellemzői. Bevezetés

A bírósági ügyforgalom I. félévi főbb jellemzői. Bevezetés A bírósági ügyforgalom 213. I. félévi főbb jellemzői Bevezetés Jelen elemzés az országos bírósági ügyforgalom és az eljárások időszerűségének 213. I. félévi alakulását, illetve a 212. I. félévhez, valamint

Részletesebben

Bevezetés. dönt a bírósági statisztikai adatok gyűjtéséről és az adatok feldolgozásával kapcsolatos központi feladatokról, és

Bevezetés. dönt a bírósági statisztikai adatok gyűjtéséről és az adatok feldolgozásával kapcsolatos központi feladatokról, és 1 Bevezetés Jelen elemzés az országos bírósági ügyforgalom 2012. évi alakulását, illetve a 2011. évhez viszonyított változásokat tárgyalja. Az elemzés célja, hogy bemutassa az országos tendenciákat, a

Részletesebben

2014. OBH.XXI.B.2.25 Melléklet: 1db. A bírósági ügyforgalom 2014. I. félévi főbb jellemzői. Bevezetés

2014. OBH.XXI.B.2.25 Melléklet: 1db. A bírósági ügyforgalom 2014. I. félévi főbb jellemzői. Bevezetés Bírósági Főosztály Statisztikai Elemző Osztály 1055 Budapest, Szalay utca 16. t. 06 1 354 4124 f. 06 1 269 2019 e. obh@obh.birosag.hu www.birosag.hu 2014. OBH.XXI.B.2.25 Melléklet: 1db A bírósági ügyforgalom

Részletesebben

A.) AZ ÜGYFORGALOM ÁLTALÁNOS JELLEMZÉSE HELYI BÍRÓSÁGOK

A.) AZ ÜGYFORGALOM ÁLTALÁNOS JELLEMZÉSE HELYI BÍRÓSÁGOK 1 Az elemzés ezen, második része először az ügyforgalom általános jellemzésével foglalkozik, ezt követik az ügyszakonként részletezett adatok (bírósági szintenként). A.) AZ ÜGYFORGALOM ÁLTALÁNOS JELLEMZÉSE

Részletesebben

STATISZTIKAI ÖSSZEÁLLÍTÁS

STATISZTIKAI ÖSSZEÁLLÍTÁS FŐVÁROSI BÍRÓSÁG ELNÖKE El. IX. A.9/. STATISZTIKAI ÖSSZEÁLLÍTÁS A FŐVÁROSI BÍRÓSÁG ügyforgalmáról és tevékenységéről év. 1. oldal Ügyforgalmi statisztika a Fővárosi területéhez tartozó kerületi bíróságokon

Részletesebben

A bírói egyéni munkateher évi adatai

A bírói egyéni munkateher évi adatai A bírói egyéni munkateher 2010-2016. évi adatai ügyforgalmi aspektusból járásbírósági szinten Budapest 2017 Áttekintés A munkateher fogalma részben a jogszabályokban említett, de ténylegesen meg nem határozott

Részletesebben

ÜGYFORGALMI ELEMZÉS I. FÉLÉV

ÜGYFORGALMI ELEMZÉS I. FÉLÉV ÜGYFORGALMI ELEMZÉS 218. I. FÉLÉV 1 Tartalom 1. Bevezetés... 5 1.1. Az elemzés célja... 5 1.2. Az alkalmazott módszertan... 5 1.2.1. Ügyforgalmi adatok... 5 1.2.2. Megalapozottsági mutatók... 8 1.2.3.

Részletesebben

STATISZTIKAI ÖSSZEÁLLÍTÁS

STATISZTIKAI ÖSSZEÁLLÍTÁS FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE 2015. El. V.A 20/3. STATISZTIKAI ÖSSZEÁLLÍTÁS A FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK ügyforgalmáról és tevékenységéről T A R T A L O M J E G Y Z É K cím oldalszám Ügyforgalmi statisztika a

Részletesebben

A bírósági ügyforgalom 2013. évi főbb jellemzői

A bírósági ügyforgalom 2013. évi főbb jellemzői Országos Bírósági Hivatal Bírósági Főosztály Statisztikai Elemző Osztály 2014.OBH.XXI.B.1.15/8. A bírósági ügyforgalom 2013. évi főbb jellemzői Budapest 2014 Szerkesztette: Dr. Örkényi László főosztályvezető-helyettes

Részletesebben

A bírósági munkateher képekben január december

A bírósági munkateher képekben január december A bírósági munkateher képekben 2013. január december Elkészültek a bírói egyéni adatszolgáltatás 2013. január - december közötti, átlagos adatait tartalmazó térkép diagramok, melyek az egy tárgyaló bíróra/tanácsra

Részletesebben

STATISZTIKAI ÖSSZEÁLLÍTÁS

STATISZTIKAI ÖSSZEÁLLÍTÁS FİVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE STATISZTIKAI ÖSSZEÁLLÍTÁS A FİVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK ügyforgalmáról év 1. oldal Ügyforgalmi statisztika a Fıvárosi Törvényszék területéhez tartozó kerületi bíróságokon összesen

Részletesebben

Devizahiteles peres ügyek

Devizahiteles peres ügyek Devizahiteles peres ügyek 2013. november 1. 2017. május 15. A növekvő ügyérkezés indokolttá tette az érintett ügyek részletesebb számbavételét, tekintettel arra, hogy a tisztességtelen szerződési feltételek

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPEST KÖRNYÉKI TÖRVÉNYSZÉK ÉVI MŰKÖDÉSÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPEST KÖRNYÉKI TÖRVÉNYSZÉK ÉVI MŰKÖDÉSÉRŐL 2017.El.I.E.13/8. TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPEST KÖRNYÉKI TÖRVÉNYSZÉK 2016. ÉVI MŰKÖDÉSÉRŐL 1 Bevezető... 5 1. Az ítélkezés hatékonysága... 7 1.1. A bíróság ügyforgalmi adatai... 7 1.1.1. Az ügyforgalom... 7 1.1.1.1.

Részletesebben

Tájékoztató a Szegedi Ítélőtábla évi tevékenységéről

Tájékoztató a Szegedi Ítélőtábla évi tevékenységéről Tájékoztató a Szegedi Ítélőtábla 2015. évi tevékenységéről A Szegedi Ítélőtábla személyi állománya A bíróság létszámhelyzetének általános alakulása 2015. január 1. 2015. december 31. Engedélyezet Tényleges

Részletesebben

Tájékoztató a (Baranya Megyei Bíróság) Pécsi Törvényszék működéséről

Tájékoztató a (Baranya Megyei Bíróság) Pécsi Törvényszék működéséről 1. számú melléklet Tájékoztató a (Baranya Megyei Bíróság) Pécsi Törvényszék működéséről Tisztelt Képviselőtestület! Első alkalommal 26-ban tájékoztattam a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlését az akkor

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. az ügyészi szervek évi büntetőjogi ügyforgalmáról A BÜNTETŐJOGI SZAKTERÜLETI TEVÉKENYSÉG FŐBB ADATAI

T Á J É K O Z T A T Ó. az ügyészi szervek évi büntetőjogi ügyforgalmáról A BÜNTETŐJOGI SZAKTERÜLETI TEVÉKENYSÉG FŐBB ADATAI T Á J É K O Z T A T Ó az ügyészi szervek 2011. évi büntetőjogi ügyforgalmáról A BÜNTETŐJOGI SZAKTERÜLETI TEVÉKENYSÉG FŐBB ADATAI A büntetőjogi szakterületen iktatott ügyiratok száma a 2010. évi 952 877-ről

Részletesebben

G Y O R S T Á J É K O Z T A T Ó. a Magyar Köztársaság ügyészi szerveinek évi büntetőjogi ügyforgalmáról

G Y O R S T Á J É K O Z T A T Ó. a Magyar Köztársaság ügyészi szerveinek évi büntetőjogi ügyforgalmáról Ig. 97/2009. Legf. Ü. szám G Y O R S T Á J É K O Z T A T Ó a Magyar Köztársaság ügyészi szerveinek 2008. évi büntetőjogi ügyforgalmáról A BÜNTETŐJOGI SZAKTERÜLETI TEVÉKENYSÉG FŐBB ADATAI A büntetőjogi

Részletesebben

A PÉCSI ÍTÉLŐTÁBLA POLGÁRI KOLLÉGIUMÁNAK ÉVI ÜGYELOSZTÁSI RENDJE

A PÉCSI ÍTÉLŐTÁBLA POLGÁRI KOLLÉGIUMÁNAK ÉVI ÜGYELOSZTÁSI RENDJE A PÉCSI ÍTÉLŐTÁBLA POLGÁRI KOLLÉGIUMÁNAK 2013. ÉVI ÜGYELOSZTÁSI RENDJE 2. A PÉCSI ÍTÉLŐTÁBLA POLGÁRI KOLLÉGIUMÁNAK 2013. ÉVI ÜGYELOSZTÁSI RENDJE ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK A Pécsi Ítélőtábla Polgári Kollégiuma

Részletesebben

Füzesabonyi Járásbíróság Ügyelosztási rendje év január 1. december 31.

Füzesabonyi Járásbíróság Ügyelosztási rendje év január 1. december 31. Füzesabonyi Járásbíróság Ügyelosztási rendje 2018. év január 1. december 31. 1. Alapadatok 1.1. Az ügyelosztási rendet meghatározó vezető: Petőné dr. Bodai Mária a járásbíróság elnöke 1.2. A Járásbíróság

Részletesebben

Tájékoztató az összbírói értekezlet részére a Győri Ítélőtábla évi működéséről

Tájékoztató az összbírói értekezlet részére a Győri Ítélőtábla évi működéséről GYŐRI ÍTÉLŐTÁBLA ELNÖKE 9021 Győr, Domb u. 1. t. 06 96 520-501 f. 06 96 520-511 e. elnoki@gyoritb.birosag.hu www.gyoriitelotabla.birosag.hu 2017.El.II.D.I.1. Tájékoztató az összbírói értekezlet részére

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A BÍRÓSÁGOK ÉVI ÜGYFORGALMÁRÓL

BESZÁMOLÓ A BÍRÓSÁGOK ÉVI ÜGYFORGALMÁRÓL BESZÁMOLÓ A BÍRÓSÁGOK 2016. ÉVI ÜGYFORGALMÁRÓL Beszámoló a bíróságok 2016. évi ügyforgalmáról Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 5 1.1. Az elemzés célja... 5 1.2. Az alkalmazott módszertan... 5 2. Jogszabályi

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KÖZBESZERZÉSEK ELSŐ FÉLÉVI ALAKULÁSÁRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A KÖZBESZERZÉSEK ELSŐ FÉLÉVI ALAKULÁSÁRÓL KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA TÁJÉKOZTATÓ A KÖZBESZERZÉSEK 2010. ELSŐ FÉLÉVI ALAKULÁSÁRÓL 1. 2010. első félévében az ajánlatkérők összesen 4356 eredményes közbeszerzési t folytattak le, ami közel 145-os növekedést

Részletesebben

Tájékoztató a devizahiteles ügyekkel kapcsolatos intézkedésekről

Tájékoztató a devizahiteles ügyekkel kapcsolatos intézkedésekről Tájékoztató a devizahiteles ügyekkel kapcsolatos intézkedésekről Azonnali intézkedés 12.000 ügyben Az Országos Bírói Tanács 2014. július 22-i ülésén soron kívüli intézkedést rendelt el a folyamatban lévő

Részletesebben

Tájékoztató az összbírói értekezlet részére a Győri Ítélőtábla évi működéséről

Tájékoztató az összbírói értekezlet részére a Győri Ítélőtábla évi működéséről GYŐRI ÍTÉLŐTÁBLA ELNÖKE 921 Győr, Domb u. 1. t. 6 96 52-51 f. 6 96 52-511 e. elnoki@gyoritb.birosag.hu www.gyoriitelotabla.birosag.hu 218.El.II.J.I.8. Tájékoztató az összbírói értekezlet részére a Győri

Részletesebben

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 2013. évi beszámolója

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 2013. évi beszámolója Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 2013. évi beszámolója Áttekintő tartalomjegyzék Bevezető 11 I. rész Az OBH elnökének stratégiája 13 II. rész A bírósági szervezet igazságszolgáltatási tevékenysége

Részletesebben

A SZEKSZÁRDI TÖRVÉNYSZÉK POLGÁRI GAZDASÁGI KÖZIGAZGATÁSI-MUNKAÜGYI ÜGYSZAK ÉVI ÜGYELOSZTÁSI RENDJÉNEK M Ó D O S Í T Á S A

A SZEKSZÁRDI TÖRVÉNYSZÉK POLGÁRI GAZDASÁGI KÖZIGAZGATÁSI-MUNKAÜGYI ÜGYSZAK ÉVI ÜGYELOSZTÁSI RENDJÉNEK M Ó D O S Í T Á S A ELNÖK 7100 Szekszárd, Dózsa György u. 2. 7101 Pf. 92 t. 06 74 505-800 f. 06 74 505-801 e. birosag@szekszardit.birosag.hu www.tolnabir.hu Ügyiratszám: 2012. El. III. A. 2/3/9. A SZEKSZÁRDI TÖRVÉNYSZÉK POLGÁRI

Részletesebben

Bevezető Az ítélkezés hatékonysága A bíróság ügyforgalmi adatai Az ítélkezés megalapozottsága... 32

Bevezető Az ítélkezés hatékonysága A bíróság ügyforgalmi adatai Az ítélkezés megalapozottsága... 32 A törvényszék elnökének tájékoztatója az Egri Törvényszék 2016. január 1-től december 31-ig terjedő időszak alatti működéséről 2 Tartalomjegyzék Bevezető... 7 1. Az ítélkezés hatékonysága... 9 1.1. A bíróság

Részletesebben

Fellebbezési arányok a év során a helyi bíróságokon befejezett, és a évben a megyei másodfokú bíróságra érkezett perek mennyisége alapján

Fellebbezési arányok a év során a helyi bíróságokon befejezett, és a évben a megyei másodfokú bíróságra érkezett perek mennyisége alapján 1. sz. melléklet Fellebbezési arányok a 2010. év során a helyi bíróságokon befejezett, és a 2011. évben a megyei másodfokú bíróságra érkezett perek mennyisége alapján Büntető peres Gazdasági ebből Szabálysértési

Részletesebben

A SIÓFOKI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE január 1. - december 31.

A SIÓFOKI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE január 1. - december 31. A SIÓFOKI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE 2017. január 1. - december 31. Készült a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvény ( Bszi.) 9. (1) bekezdése, valamint a 6/2015.

Részletesebben

VESZPRÉMI TÖRVÉNYSZÉK CIVILISZTIKAI ÜGYSZAK ÜGYELOSZTÁSI RENDJE

VESZPRÉMI TÖRVÉNYSZÉK CIVILISZTIKAI ÜGYSZAK ÜGYELOSZTÁSI RENDJE E l n ö k e 8200 Veszprém, Vár u. 19 t.: 06-88 577-500 www.veszpremitorvenyszek.birosag.hu VESZPRÉMI TÖRVÉNYSZÉK CIVILISZTIKAI ÜGYSZAK ÜGYELOSZTÁSI RENDJE A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló

Részletesebben

VESZPRÉMI TÖRVÉNYSZÉK CIVILISZTIKAI ÜGYSZAK ÜGYELOSZTÁSI RENDJE

VESZPRÉMI TÖRVÉNYSZÉK CIVILISZTIKAI ÜGYSZAK ÜGYELOSZTÁSI RENDJE E l n ö k e 8200 Veszprém, Vár u. 19 t.: 06-88 577-500 www.veszpremitorvenyszek.birosag.hu VESZPRÉMI TÖRVÉNYSZÉK CIVILISZTIKAI ÜGYSZAK ÜGYELOSZTÁSI RENDJE 2 0 1 6. Polgári gazdasági - munkaügyi fellebbviteli

Részletesebben

a Kecskeméti Törvényszék évi működéséről

a Kecskeméti Törvényszék évi működéséről ELNÖKE 6 Kecskemét, Rákóczi út 7. t. 6 76 59 5 f. 6 76 59 545 e. birosag@kecskemetit.birosag.hu www.birosag.hu/torvenyszekek/kecskemetitorvenyszek 7.El.I.E.4/4. szám A KECSKEMÉTI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKÉNEK

Részletesebben

VESZPRÉMI TÖRVÉNYSZÉK CIVILISZTIKAI ÜGYSZAK ÜGYELOSZTÁSI RENDJE

VESZPRÉMI TÖRVÉNYSZÉK CIVILISZTIKAI ÜGYSZAK ÜGYELOSZTÁSI RENDJE VESZPRÉMI TÖRVÉNYSZÉK e l n ö k e 8201 Veszprém, Vár u. 19. Pf.: 29. Tel.: (88) 577-500, Fax.: (88) 577-509 VESZPRÉMI TÖRVÉNYSZÉK CIVILISZTIKAI ÜGYSZAK ÜGYELOSZTÁSI RENDJE A bíróságok szervezetéről és

Részletesebben

A SZEKSZÁRDI JÁRÁSBÍRÓSÁG évi ÜGYELOSZTÁSI RENDJE

A SZEKSZÁRDI JÁRÁSBÍRÓSÁG évi ÜGYELOSZTÁSI RENDJE ELNÖK 7100 Szekszárd, Dózsa György u. 2. 7101 Pf. 92 t. 06 74 505-800 f. 06 74 505-801 e. birosag@szekszardit.birosag.hu www.tolnabir.hu Ügyiratszám: 2013. El. III. A. 2/7/3. A SZEKSZÁRDI JÁRÁSBÍRÓSÁG

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó. a Győri Ítélőtábla évi működéséről

T á j é k o z t a t ó. a Győri Ítélőtábla évi működéséről GYŐRI ÍTÉLŐTÁBLA ELNÖKE 2014.El.II.D.1.1. T á j é k o z t a t ó a Győri Ítélőtábla 2013. évi működéséről 2 Tartalomjegyzék: BEVEZETŐ... 5 A BÍRÓSÁG SZEMÉLYI ÁLLOMÁNYA... 5 A BÍRÓSÁG LÉTSZÁMHELYZETÉNEK

Részletesebben

A SIÓFOKI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE január december 31.

A SIÓFOKI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE január december 31. Siófoki Járásbíróság Elnöke 1 A SIÓFOKI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE 2018. január 1. - 2018. december 31. Készült a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvény ( Bszi.) 9.

Részletesebben

Hatvani Járásbíróság Ügyelosztási rendje év július 1. december 31.

Hatvani Járásbíróság Ügyelosztási rendje év július 1. december 31. Hatvani Járásbíróság Ügyelosztási rendje 2018. év július 1. december 31. 1. Alapadatok 1.1. Az ügyelosztási rendet meghatározó vezető: Dr. Nádas Katalin a járásbíróság elnöke 1.2. A Járásbíróság ügyelosztási

Részletesebben

A SZEKSZÁRDI JÁRÁSBÍRÓSÁG 2 0 1 3. évi ÜGYELOSZTÁSI RENDJÉNEK M Ó D O S Í T Á S A

A SZEKSZÁRDI JÁRÁSBÍRÓSÁG 2 0 1 3. évi ÜGYELOSZTÁSI RENDJÉNEK M Ó D O S Í T Á S A SZEKSZÁRDI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKHELYETTESE S Z E K S Z Á R D 2012. El. III. A. 3/6/8. A SZEKSZÁRDI JÁRÁSBÍRÓSÁG 2 0 1 3. évi ÜGYELOSZTÁSI RENDJÉNEK M Ó D O S Í T Á S A A Szekszárdi Városi Bíróság elnöke 2012.El.III.A.5.

Részletesebben

1. A Fővárosi Bíróság személyi feltételeinek alakulása 2010-ben 2.1. A bíróság személyi feltételeit bemutató adatok

1. A Fővárosi Bíróság személyi feltételeinek alakulása 2010-ben 2.1. A bíróság személyi feltételeit bemutató adatok 1. A Fővárosi Bíróság személyi feltételeinek alakulása 2010-ben 2.1. A bíróság személyi feltételeit bemutató adatok Az FB létszámhelyzetét 2010. évben az alábbi adatok reprezentálják: Bírák Titkárok Fogalmazók

Részletesebben

A MEZŐKÖVESDI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE január 1. - december 31.

A MEZŐKÖVESDI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE január 1. - december 31. A MEZŐKÖVESDI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE 2017. január 1. - december 31. 1. Alapadatok 1.1. Az ügyelosztási rendet meghatározó vezető A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI.

Részletesebben

A NAGYKANIZSAI JÁRÁSBÍRÓSÁG Ü G Y E L O S Z T Á S I R E N D J E január 1-től december 31-ig

A NAGYKANIZSAI JÁRÁSBÍRÓSÁG Ü G Y E L O S Z T Á S I R E N D J E január 1-től december 31-ig A NAGYKANIZSAI JÁRÁSBÍRÓSÁG Ü G Y E L O S Z T Á S I R E N D J E 2018. január 1-től december 31-ig 1. A Nagykanizsai Járásbíróság Elnökeként a Nagykanizsai Járásbíróság ügyelosztási rendjét a bíróságok

Részletesebben

A SZEKSZÁRDI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÉVI ÜGYELOSZTÁSI RENDJÉNEK M Ó D O S Í T Á S A

A SZEKSZÁRDI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÉVI ÜGYELOSZTÁSI RENDJÉNEK M Ó D O S Í T Á S A ELNÖK 7100 Szekszárd, Dózsa György u. 2. 7101 Pf. 92 t. 06 74 505-800 f. 06 74 505-801 e. birosag@szekszardit.birosag.hu szekszarditorvenyszek.birosag.hu Ügyiratszám: 2013. El. III. A. 2/7/11. A SZEKSZÁRDI

Részletesebben

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének évi beszámolója

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének évi beszámolója Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 2013. évi beszámolója Áttekintő tartalomjegyzék Bevezető 11 I. rész Az OBH elnökének stratégiája 13 II. rész A bírósági szervezet igazságszolgáltatási tevékenysége

Részletesebben

Szervezeti kisokos ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL január 1-től

Szervezeti kisokos ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL január 1-től Szervezeti kisokos ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL 1 2018. január 1-től TANÚKÉNT IDÉZTEK KERESETLEVÉL SZERVEZETI KISOKOS TÁRGYALÁSRA MEGYEK PANASZNAP Mit csinálnak a bíróságok? A bíróságok igazságszolgáltatási

Részletesebben

I. A bíróságok végrehajtói irodájának ügyforgalmi adatai Törvényszék

I. A bíróságok végrehajtói irodájának ügyforgalmi adatai Törvényszék A 288/2009. (XII. 15.) Korm. rendelet alapján I. A bíróságok végrehajtói irodájának ügyforgalmi adatai 2019..... Törvényszék Az eljárás tárgya Sorszám Pénzkövetelés Meghatározott cselekmény Összesen Az

Részletesebben

A Balassagyarmati Törvényszék évi beszámolója

A Balassagyarmati Törvényszék évi beszámolója A Balassagyarmati Törvényszék 2015. évi beszámolója 1 Az elnöki beszámoló A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvény 119. k./ pontja értelmében a bíróság elnöke évente egyszer

Részletesebben

Fonyódi Járásbíróság Ügyelosztási rendje január december 31.

Fonyódi Járásbíróság Ügyelosztási rendje január december 31. Fonyódi Járásbíróság Elnöke 2017. El. III.A. 1/4 szám Fonyódi Járásbíróság Ügyelosztási rendje 2018. január 1. 2018. december 31. 1. Alapadatok 1.1 Az ügyelosztási rendet meghatározó vezető: A Fonyódi

Részletesebben

A Kunszentmiklósi Járásbíróság Ügyelosztási rendje január 1. napjától december 31. napjáig

A Kunszentmiklósi Járásbíróság Ügyelosztási rendje január 1. napjától december 31. napjáig A Kunszentmiklósi Ügyelosztási rendje 2019. január 1. napjától 2019. december 31. A Kunszentmiklósi ügyelosztási rendjét a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvény (továbbiakban

Részletesebben

ÜGYÉSZSÉGI STATISZTIKAI TÁJÉKOZTATÓ

ÜGYÉSZSÉGI STATISZTIKAI TÁJÉKOZTATÓ ÜGYÉSZSÉGI STATISZTIKAI TÁJÉKOZTATÓ (KÖZÉRDEKVÉDELMI SZAKTERÜLET) A 2016. évi tevékenység ÜGYÉSZSÉG MAGYARORSZÁG Legfőbb Ügyészség Budapest, 2017 Kiadja: Legfőbb Ügyészség (1055 Budapest, Markó utca 16.)

Részletesebben

BESZÁMOLÓ MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK

BESZÁMOLÓ MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK 2016. BESZÁMOLÓ MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK Dr. Répássy Árpád Miskolci Törvényszék Elnöke 2016.El.II.D.35/21. szám Beszámoló a Miskolci Törvényszék 2016. évi működéséről 2 Tartalomjegyzék 1. AZ ÍTÉLKEZÉS HATÉKONYSÁGA

Részletesebben

A KECSKEMÉTI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKÉNEK T Á J É K O Z T A T Ó J A

A KECSKEMÉTI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKÉNEK T Á J É K O Z T A T Ó J A KECSKEMÉTI TÖRVÉNYSZÉK E L N Ö K E Kecskemét, Rákóczi út 7. Tel.: 76/519-500 2013.El.II.D.1. szám A KECSKEMÉTI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKÉNEK T Á J É K O Z T A T Ó J A az Országos i Hivatal elnöke és a Törvényszék

Részletesebben

A tanácsok összetétele:

A tanácsok összetétele: A Kunszentmiklósi Ügyelosztási rendje 2018. január 1. napjától 2018. december 31. napjáig a 2018. május 15. napjával hatályba lépő módosításokkal egységes szerkezetben 1 A Kunszentmiklósi ügyelosztási

Részletesebben

A PÉCSI ÍTÉLŐTÁBLA POLGÁRI KOLLÉGIUMÁNAK ELSŐ FÉLÉVI ÜGYELOSZTÁSI RENDJE

A PÉCSI ÍTÉLŐTÁBLA POLGÁRI KOLLÉGIUMÁNAK ELSŐ FÉLÉVI ÜGYELOSZTÁSI RENDJE A PÉCSI ÍTÉLŐTÁBLA POLGÁRI KOLLÉGIUMÁNAK 2012. ELSŐ FÉLÉVI ÜGYELOSZTÁSI RENDJE A PÉCSI ÍTÉLŐTÁBLA POLGÁRI KOLLÉGIUMÁNAK 2012. ELSŐ FÉLÉVI ÜGYELOSZTÁSI RENDJE ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK A Pécsi Ítélőtábla Polgári

Részletesebben

A Karcagi Járásbíróság - módosított - ügyelosztási rendje január december 31.

A Karcagi Járásbíróság - módosított - ügyelosztási rendje január december 31. KARCAGI JÁRÁSBÍRÓSÁG ELNÖKE 5300 Karcag Kossuth tér 5. t. 06 59 503-124 f. 06 59 312-722 e.birosag@karcag.birosag.hu http://szolnokitorvenyszek.birosag.hu/ 2018.El.III.A.2/30.szám A Karcagi Járásbíróság

Részletesebben

A BONYHÁDI JÁRÁSBÍRÓSÁG 2 0 1 3. évi ÜGYELOSZTÁSI RENDJE

A BONYHÁDI JÁRÁSBÍRÓSÁG 2 0 1 3. évi ÜGYELOSZTÁSI RENDJE SZEKSZÁRDI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKHELYETTESE S Z E K S Z Á R D 2012. El. III. A. 3/2/3. szám A BONYHÁDI JÁRÁSBÍRÓSÁG 2 0 1 3. évi ÜGYELOSZTÁSI RENDJE A Bonyhádi Városi Bíróság elnöke 2012.El.II.A.23. számú javaslatának,

Részletesebben

ÜGYÉSZSÉGI STATISZTIKAI TÁJÉKOZTATÓ

ÜGYÉSZSÉGI STATISZTIKAI TÁJÉKOZTATÓ ÜGYÉSZSÉGI STATISZTIKAI TÁJÉKOZTATÓ (KÖZÉRDEKVÉDELMI SZAKTERÜLET) A 2015. évi tevékenység ÜGYÉSZSÉG M AG YA R O R S Z Á G Legfőbb Ügyészség Budapest, 2016 Kiadja: Legfőbb Ügyészség (1055 Budapest, Markó

Részletesebben

Az ítélőtábla másod-, harmadfokú és a törvényszék másodfokú tanácsainak. havi adatszolgáltatása. Büntető ügyszak (katonai ügyszak nélkül)

Az ítélőtábla másod-, harmadfokú és a törvényszék másodfokú tanácsainak. havi adatszolgáltatása. Büntető ügyszak (katonai ügyszak nélkül) 5. melléklet a 16/2014. (XII. 23.) OBH utasításhoz 5.számú melléklet a 8/2003. OIT szabályzathoz.. év.. hónap... számú minta Az ítélőtábla másod-, harmadfokú és a törvényszék másodfokú tanácsainak havi

Részletesebben

Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Elnöke Székesfehérvár

Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Elnöke Székesfehérvár 2017. El. III. A. 2. szám Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Elnöke Székesfehérvár A Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Kollégium és Bírói Tanács által véleményezett és

Részletesebben

A

A Törvényszék ügyelosztási rendje civilisztkai ügyszak Kecskeméti Törvényszék Ügyelosztási rendje 2019. év január 1. december 31. a 2019. március 25. napjától hatályba lépő változásokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

A KAZINCBARCIKAI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE január 1. - december 31.

A KAZINCBARCIKAI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE január 1. - december 31. 1. Alapadatok A KAZINCBARCIKAI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE 2017. január 1. - december 31. 1.1. Az ügyelosztási rendet meghatározó vezető A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi

Részletesebben

BARCSI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE Hatálya: január 2-ától december 31-éig.

BARCSI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE Hatálya: január 2-ától december 31-éig. Barcsi Járásbíróság Elnöke 2016.El.III.A.4. szám BARCSI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE Hatálya: 2017. január 2-ától 2017. december 31-éig. 1. Alapadatok 1.1. A Barcsi Járásbíróság Elnökeként a Bíróságok

Részletesebben

A SZERENCSI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE január 1. - december 31.

A SZERENCSI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE január 1. - december 31. A SZERENCSI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE 2017. január 1. - december 31. 1. Alapadatok 1.1. Az ügyelosztási rendet meghatározó vezető A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI.

Részletesebben

A 2012 KARÁCSONYI, SZILVESZTERI IDŐSZAK HATÁSA A BUDAPESTI, ILLETVE A VIDÉKI SZÁLLODÁK TELJESÍTMÉNYÉRE

A 2012 KARÁCSONYI, SZILVESZTERI IDŐSZAK HATÁSA A BUDAPESTI, ILLETVE A VIDÉKI SZÁLLODÁK TELJESÍTMÉNYÉRE A KARÁCSONYI, SZILVESZTERI IDŐSZAK HATÁSA A BUDAPESTI, ILLETVE A VIDÉKI SZÁLLODÁK TELJESÍTMÉNYÉRE A Xellum Kft. által rendelkezésre bocsátott adatok alapján az MSZÉSZ elemzést készített arról, hogyan alakult

Részletesebben

A Dunaújvárosi Járásbíróság Kollégiumok és Bírói Tanács által véleményezett ügyelosztási rendje január 1-től 2019.

A Dunaújvárosi Járásbíróság Kollégiumok és Bírói Tanács által véleményezett ügyelosztási rendje január 1-től 2019. Dunaújvárosi Járásbíróság Elnöke Dunaújváros 2019. EL. III. A. 1. szám A Dunaújvárosi Járásbíróság Kollégiumok és Bírói Tanács által véleményezett ügyelosztási rendje 2019. január 1-től 2019. december

Részletesebben

A Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ügyelosztási rendje évre. egységes szerkezetben

A Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ügyelosztási rendje évre. egységes szerkezetben SZOLNOKI KÖZIGAZGATÁSI ÉS MUNKAÜGYI BÍRÓSÁG ELNÖKE 5000 Szolnok, Kossuth út 1. t. 06 56 501 400 f. 06 56 410 905 e. birosagmunkaugy@szolnokit.birosag.hu http://szolnokitorvenyszek.birosag.hu/ 2018.EL.III.A.2/5.

Részletesebben

A Szombathelyi Törvényszék Polgári-Gazdasági-Közigazgatási és Munkaügyi Kollégiumának ügyelosztási rendje március 1. - december 31.

A Szombathelyi Törvényszék Polgári-Gazdasági-Közigazgatási és Munkaügyi Kollégiumának ügyelosztási rendje március 1. - december 31. Elnöke Szombathely, Szily János u. 7. t. 06 21 2000-581 f. 06 94 312-184 e. elnok@szombathelyit.birosag.hu 2018.El.III.A.2. szám A Szombathelyi Törvényszék Polgári-Gazdasági-Közigazgatási és Munkaügyi

Részletesebben

Szekszárd SZEKSZÁRDI TÖRVÉNYSZÉK ÉVI BESZÁMOLÓJA

Szekszárd SZEKSZÁRDI TÖRVÉNYSZÉK ÉVI BESZÁMOLÓJA 2016 Szekszárd SZEKSZÁRDI TÖRVÉNYSZÉK 2016. ÉVI BESZÁMOLÓJA 2016. ÉVI BESZÁMOLÓ 2 2016. ÉVI BESZÁMOLÓ 3 Elnöki köszöntő Tisztelt Olvasó! Az Országos Bírósági Hivatal elnöke 2012. évben meghatározta azon

Részletesebben

A SÁTORALJAÚJHELYI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE január 1. - december 31.

A SÁTORALJAÚJHELYI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE január 1. - december 31. 1. Alapadatok A SÁTORALJAÚJHELYI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE 2017. január 1. - december 31. 1.1. Az ügyelosztási rendet meghatározó vezető A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi

Részletesebben

I. A Bíróságok fejezet szakmai tevékenységének rövid bemutatása

I. A Bíróságok fejezet szakmai tevékenységének rövid bemutatása VI. BÍRÓSÁGOK I. A Bíróságok fejezet szakmai tevékenységének rövid bemutatása A bíróságok központi igazgatása A bíróságok 2011. évben is ellátták a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX.

Részletesebben

1. Alapadatok 1.1. Az ügyelosztási rendet meghatározó vezető 1.2. Utalás a figyelembe vett alapelvekre [szabályzat 115.

1. Alapadatok 1.1. Az ügyelosztási rendet meghatározó vezető 1.2. Utalás a figyelembe vett alapelvekre [szabályzat 115. Kecskeméti Törvényszék Ügyelosztási rendje CIVILISZTIKA 2018. év január 1. december 31. a 2018. február 8. napjától hatályba lépett változásokkal egységes szerkezetben 1. Alapadatok 1.1. Az ügyelosztási

Részletesebben

A G y u l a i K ö z i g a z g a t á s i és M u n k a ü g y i B í r ó s á g 2013. évi IV. számú ügyelosztási rendjének tervezete. I.

A G y u l a i K ö z i g a z g a t á s i és M u n k a ü g y i B í r ó s á g 2013. évi IV. számú ügyelosztási rendjének tervezete. I. A G y u l a i K ö z i g a z g a t á s i és M u n k a ü g y i B í r ó s á g 2013. évi IV. számú ügyelosztási rendjének tervezete I. Munkaügyi ügyszak 1.M. számú tanács: Kovácsné dr.kubicza Ildikó helyettese:

Részletesebben

ÜGYELOSZTÁSI REND CIVILISZTIKA

ÜGYELOSZTÁSI REND CIVILISZTIKA POLGÁRI - GAZDASÁGI - KÖZIGAZGATÁSI ÉS MUNKAÜGYI KOLLÉGIUM 8200. Veszprém, Vár u. 19. 8210. Pf.: 1029 t. 06 88 577-518 f. 06 88 577-509 e. birosag_veszprem@veszpremit.birosag.hu www.veszpremitorvenyszek.hu

Részletesebben

1. Alapadatok. 2. A bíróságon működő ügyszakok. 2. A bíróságon közigazgatási és munkaügyi ügyszak működik.

1. Alapadatok. 2. A bíróságon működő ügyszakok. 2. A bíróságon közigazgatási és munkaügyi ügyszak működik. A G y u l a i K ö z i g a z g a t á s i és M u n k a ü g y i B í r ó s á g ügyelosztási rendje 2019.évi január hó 1. napjától 2019. évi április hó 30. napjáig 1. Alapadatok A Gyulai Közigazgatási és Munkaügyi

Részletesebben

Balassagyarmati Törvényszék évi ügyelosztási rendjét

Balassagyarmati Törvényszék évi ügyelosztási rendjét Elnöke 2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2. t. 06.35 501-234 f. 06 35 501-234 e. birosag@balassagyarmatit.birosag.hu www.birosag.hu/balassagyarmatitorvenyszek.birosag.hu/ 2015.El. III.A.1/5. szám A

Részletesebben

KUNSZENTMIKLÓSI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE

KUNSZENTMIKLÓSI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE Kunszentmiklósi Járásbíróság Elnöke 6090 Kunszentmiklós, Damjanich u. 50. Tel./Fax: 76 / 351-004 2013.El.III.A.1/2. szám A járásbíróság elnöke: Dr. Parti Zsuzsanna. KUNSZENTMIKLÓSI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI

Részletesebben

A Miskolci Törvényszék illetékességi területén működő bíróságok elérhetőségei:

A Miskolci Törvényszék illetékességi területén működő bíróságok elérhetőségei: A Miskolci Törvényszék illetékességi területén működő bíróságok elérhetőségei: Miskolci Törvényszék Cím: 3525 Miskolc, Dózsa György út 4. szám 3550 Miskolc, Pf.: 370. Központi telefonszám: 06-46-353-411*

Részletesebben

3. 2. 2. Első fokú polgári peres ügyek a törvényszékeknél a per tárgya szerint

3. 2. 2. Első fokú polgári peres ügyek a törvényszékeknél a per tárgya szerint 3. 2. 2. Első fokú polgári peres ügyek a törvényszékeknél Fővárosi Törvényszék Vagyonjogi per 1 276 2 021 2 129 23 29 51 Közigazgatási jogkörben okozott károk 144 100 114 megtérítése Bíróságok elleni kártérítési

Részletesebben

Bírósági titkári állásra kiírt pályázatok A Békés Megyei Bíróság elnökének pályázati felhívása A Tolna Megyei Bíróság elnökének pályázati felhívása Bí

Bírósági titkári állásra kiírt pályázatok A Békés Megyei Bíróság elnökének pályázati felhívása A Tolna Megyei Bíróság elnökének pályázati felhívása Bí TARTALOM AZ ORSZÁGOS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSI TANÁCS DÖNTÉSEI /3 SZABÁLYZAT/3 2011. évi 9. számú szabályzat a bírósági statisztikai adatok gyűjtéséről és feldolgozásáról szóló 2003. évi 8. számú szabályzat

Részletesebben

Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program Adatgyűjtések és Adatátvételek. adatszolgáltatóinak meghatározása. törvényszékek.

Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program Adatgyűjtések és Adatátvételek. adatszolgáltatóinak meghatározása. törvényszékek. Tipus: = adatgyűjtés AÁ, adatátvétel Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program Adatgyűjtések és Adatátvételek e tipus gyakorisága adatszolgáltatóinak meghatározása Az adatszolgáltatás beérkezési határideje

Részletesebben

Bírói/titkári/végrehajtási ügyintézői egyéni havi adatszolgáltatás járásbíróságokon első fokú polgári (végrehajtási) ügyekben

Bírói/titkári/végrehajtási ügyintézői egyéni havi adatszolgáltatás járásbíróságokon első fokú polgári (végrehajtási) ügyekben 7. melléklet a 16/2014. (XII. 23.) OBH utasításhoz 7.számú melléklet a 8/2003. OIT szabályzathoz... év... hónap Bírói/titkári/végrehajtási ügyintézői egyéni havi adatszolgáltatás járásbíróságokon első

Részletesebben

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének. 21/2017. (XII. 29.) OBH utasítása. egyes OBH utasítások új eljárási kódexek miatti módosításáról

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének. 21/2017. (XII. 29.) OBH utasítása. egyes OBH utasítások új eljárási kódexek miatti módosításáról 1 Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 21/2017. (XII. 29.) OBH utasítása egyes OBH utasítások új eljárási kódexek miatti módosításáról A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. (4) bekezdés d)

Részletesebben

VI. Bíróságok. fejezet évi költségvetésének. végrehajtása

VI. Bíróságok. fejezet évi költségvetésének. végrehajtása A VI. Bíróságok fejezet 2013. évi költségvetésének végrehajtása Budapest, 2014. június hó 1. A Bíróságok fejezet szakmai tevékenységének rövid bemutatása 2 1.1. A bírósági szervezetben bekövetkezett strukturális

Részletesebben

A SZEKSZÁRDI TÖRVÉNYSZÉK BÜNTETŐ ÜGYSZAKÁNAK ÉVI ÜGYELOSZTÁSI RENDJE

A SZEKSZÁRDI TÖRVÉNYSZÉK BÜNTETŐ ÜGYSZAKÁNAK ÉVI ÜGYELOSZTÁSI RENDJE ELNÖK 7100 Szekszárd, Dózsa György u. 2. 7101 Pf. 92 t. 06 74 505-800 f. 06 74 505-801 e. birosag@szekszardit.birosag.hu www.tolnabir.hu Ügyiratszám: 2013. El. III. A. 1/3/3. A SZEKSZÁRDI TÖRVÉNYSZÉK BÜNTETŐ

Részletesebben

A Veszprémi Járásbíróság Elnöke Veszprém, Bajcsy-Zs. u. 11., Pf.830. Tel.: (88) , Fax : (88)

A Veszprémi Járásbíróság Elnöke Veszprém, Bajcsy-Zs. u. 11., Pf.830. Tel.: (88) , Fax : (88) A Veszprémi Járásbíróság Elnöke 8200. Veszprém, Bajcsy-Zs. u. 11., Pf.830. Tel.: (88) 428-106, Fax : (88) 590-235 2014.El.II.B.1/26 szám Veszprém, 2014. október 15. A Veszprémi Járásbíróság Ügyelosztási

Részletesebben

A KAZINCBARCIKAI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE január 1 - december 31.

A KAZINCBARCIKAI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE január 1 - december 31. 2017.El. III. A. 2/2. szám 1. Alapadatok A KAZINCBARCIKAI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE 2018. január 1 - december 31. 1.1. Az ügyelosztási rendet meghatározó vezető A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról

Részletesebben

Az Egri Törvényszék Büntető Ügyszakának Ügyelosztási rendje év január év december 31. IV.

Az Egri Törvényszék Büntető Ügyszakának Ügyelosztási rendje év január év december 31. IV. Az Egri Törvényszék Büntető Ügyszakának Ügyelosztási rendje 2018. év január 01. 2018. év december 31. IV. I.) A büntető kollégiumhoz figyelemmel a 17/2014. (XII. 23.) OBH utasítás 77. (1) bekezdés a) és

Részletesebben

A Veszprémi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ügyelosztási rendje

A Veszprémi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ügyelosztási rendje Ügyszám: 2014.El.III.A.2. A Veszprémi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ügyelosztási rendje A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. Tv. 9. -ban foglaltakra figyelemmel Veszprémi

Részletesebben

Csőd- és felszámolási eljárások

Csőd- és felszámolási eljárások Csőd- és felszámolási eljárások 3. 4. 1. Csődeljárások száma Fővárosi Törvényszék Terület Érkezett megszüntetés ebből egyezség Befejezett Az év végén folyamatban maradt 28 2 16 53 71 13 Pécsi Törvényszék

Részletesebben

Dunaújvárosi Járásbíróság Elnöke Dunaújváros EL. III. A. 1. szám. 1. Alapadatok

Dunaújvárosi Járásbíróság Elnöke Dunaújváros EL. III. A. 1. szám. 1. Alapadatok Dunaújvárosi Járásbíróság Elnöke Dunaújváros 2018. EL. III. A. 1. szám A Dunaújvárosi Járásbíróság Kollégiumok és Bírói Tanács által véleményezett és egyhangúan jóváhagyott ügyelosztási rendje 2018. január

Részletesebben

A Komlói Járásbíróság évi ügyelosztási rendje. Az ügyek elosztására jogosult bírósági vezető és az ügyek kiosztásának a rendje

A Komlói Járásbíróság évi ügyelosztási rendje. Az ügyek elosztására jogosult bírósági vezető és az ügyek kiosztásának a rendje A Komlói Járásbíróság 2014. évi ügyelosztási rendje Az ügyek elosztására jogosult bírósági vezető és az ügyek kiosztásának a rendje A Komlói Járásbíróságon az ügyek kiosztását a bíróság elnöke, akadályoztatása

Részletesebben

2017.El.III.A.1.8/I. Sátoraljaújhelyi Járásbíróság Ügyelosztási rendje év január december Alapadatok

2017.El.III.A.1.8/I. Sátoraljaújhelyi Járásbíróság Ügyelosztási rendje év január december Alapadatok 2017.El.III.A.1.8/I. Sátoraljaújhelyi Járásbíróság Ügyelosztási rendje 2018. év január 1. 2018. december 31. 1. Alapadatok 1.1. Az ügyelosztási rendet meghatározó vezető A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról

Részletesebben

A Debreceni Ítélőtábla Ügyelosztási rendje évi január hó 01. napjától december 31. napjáig

A Debreceni Ítélőtábla Ügyelosztási rendje évi január hó 01. napjától december 31. napjáig ELNÖKE 4025 Debrecen, Széchenyi utca 24. 4001 Debrecen, Pf. 661 tel.: 52/527-971 email: ballal@dit.birosag.hu debreceniitelotabla.birosag.hu 2017.El.III.A.5. A Debreceni Ítélőtábla Ügyelosztási rendje

Részletesebben

A SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK ÉVI ÜGYELOSZTÁSI RENDJE

A SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK ÉVI ÜGYELOSZTÁSI RENDJE ELNÖKE 6720 Szeged, Széchenyi tér 4. t. 62/549-484 f. 62/549-484 e. birosag@szegedit.birosag.hu www.szegeditorvenyszek.birosag.hu 2015. El. III. A. 11. A SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK 2015. ÉVI ÜGYELOSZTÁSI RENDJE

Részletesebben

Az elmúlt napok főbb hírei 2013.07.13-16.

Az elmúlt napok főbb hírei 2013.07.13-16. 1 Az elmúlt napok főbb hírei 2013.07.13-16. A főbb témák: 1. (Interjú Handó Tündével) 2. Bíróságok napja - Darák: változás és t 3. Interjú Handó Tündével a központi igazgatásáról (Inforádió Aréna) 4. Az

Részletesebben

ÜGYÉSZSÉGI STATISZTIKAI TÁJÉKOZTATÓ

ÜGYÉSZSÉGI STATISZTIKAI TÁJÉKOZTATÓ ÜGYÉSZSÉGI STATISZTIKAI TÁJÉKOZTATÓ (KÖZÉRDEKVÉDELMI SZAKÁG) 2012. év KIADJA: LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG INFORMATIKAI FŐOSZTÁLY ISSN 2063-7195 - 3 - BEVEZETŐ A 2012. január 1-jétől hatályos, ügyészségről szóló

Részletesebben