SEGÍTSÉG A YAMOTO NAVIGÁCIÓS ESZKÖZÖK HASZNÁLATÁHOZ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SEGÍTSÉG A YAMOTO NAVIGÁCIÓS ESZKÖZÖK HASZNÁLATÁHOZ"

Átírás

1 SEGÍTSÉG A YAMOTO NAVIGÁCIÓS ESZKÖZÖK HASZNÁLATÁHOZ

2 Köszönjük, hogy választása során a YAMOTO nyerte el tetszését! Szeretnénk segíteni abban, hogy ez a navigációs eszköz sokáig hasznos és szórakoztató útitársa legyen, ezért kérjük olvassa el tanácsainkat és ismerje meg a YAMOTO egyszerű kezelhetőségét. Ez a készülék egy PNA (Personal Navigation Assistant - személyes navigációs asszisztens), mely utazásai során nem csak a tájékozódásban segít Önnek, hanem képeit, filmjeit és zenéit is lejátszhatja vele vagy élvezheti a kedvenc e-könyv olvasmányait. Ebben a füzetben megpróbáljuk szemléletesen és egyszerűen összefoglalni azokat a legfontosabb lépéseket és tudnivalókat, amelyek segítségével a készülék minden lehetősége könnyen elérhetővé válik az Ön számára. Ha részletesebb információkra van szüksége, kérjük látogasson el honlapunkra, ahonnan letöltheti a termék kézikönyvét pdf formátumban vagy kérjen segítséget a következő címen. honlapunk: címünk: Néhány jelzés, mely segíti a füzetben való tájékozódását: E jelzés után hasznos információkat olvashat Ez a nyíl mutatja, hogy további részleteket olvashat Így jelöljük a fontos figyelmeztetéseket

3 2. Kiegészítők 1. Néhány szó a GPS navigációról Ez a fogalom egy modernkori technológia és egy évszázados tudomány ötvözete. A GPS (Global Positioning System) földrajzi helymeghatározó rendszer lényege, hogy legalább három GPS műhold jeleiből (minél több, annál pontosabb az eredmény), egy arra alkalmas vevőkészülék a háromszögelés technikájával nagy pontossággal meg tudja határozni földrajzi helyzetünket. Ha mindemellett van egy részletes térképünk, akkor lehetőségünk van kiszámolni a legoptimálisabb útvonalat, hogy könnyen, gyorsan célhoz érjünk, ez a GPS navigáció lényege. Tehát szükségünk van néhány műhold jelére, egy vevő készülékre, egy útvonaltervező programra és az aktuális térképre. E négy kellékből az első az adott, mert a jeleket mindenki szabadon használhatja és már a második elem, a megbízató vevőkészülék is az Ön tulajdonában van, ha ezt a füzetet olvassa. A dobozban található kiegészítők: Hálózati töltő (230 V, Opcionális) Autós töltő Autós tartó USB MINI kábel Jótállási jegy a használati utasítás végén Nyitva Zárva

4 3. Ismerkedés a készülékkel Ceruza (stylus), az érintőképernyőhöz Beépített hangszóró Érintőképernyő Reset gomb (újraindítás) Ki / Be kapcsoló Fülhallgató kimenet (3,5 mm jack) Memóriakártya foglalat (SD/MMC, max. 32GB) AV-IN bemenet (pl. tolató kamerához) USB csatlakozó (MINI USB, USB Client 2.0) 4. Néhány tanács a készülék használatához Óvja a készüléket a nedvességtől, nem vízálló, és vízpermet ellen sem védett! Ha tisztítani szeretné, előbb kapcsolja ki, majd száraz puha kendővel törölje át! Tisztítás és használat közben is ügyeljen rá, hogy a kijelzőt ne nyomja erősen! Óvja a kijelzőt az éles, hegyes tárgyaktól, mert azok könnyen megsérthetik, összekarcolhatják azt! A kezeléshez használja a mellékelt ceruzát (stylus), ügyeljen arra, hogy a ceruza vége sérülésmentes legyen! Ne hagyja a készüléket a kocsiban, ne kockáztassa ezzel autója feltörését!

5 Kérjük, ne tegye ki készülékét szélsőséges környezeti hatásoknak, mert meghibásodáshoz vezethetnek: 60 C feletti és -10 C alatti hőmérséklet, hirtelen hőingadozás, erős napsugárzás, UV sugárzás, magas páratartalom, nagyon poros környezet, magasfeszültség közvetlen közelsége, erős mágneses tér, például: beléptető kapuk, fémdetektorok. Repülőtéren a készüléket a kézipoggyásszal együtt tegye a röntgengép szalagjára. Ne vigye át a mágneskapun, és kerülje a kézi mágneses detektor közelségét is, mert ezek tönkretehetik a készüléket, és a rajta tárolt adatok is sérülhetnek! Kérjük, hogy csak a dobozban található vagy a gyártó által ajánlott kiegészítőket használja! A navigációs készülék beépített akkumulátort tartalmaz, annak cseréje csak szakszervizben lehetséges. Kérjük ne nyissa ki a készülék borítását! Ha problémát észlel, kérjük ügyfélszolgálatunknak jelezze azt az alábbi elérhetőségek valamelyikén: - interneten: a támogatás menüpont alatt - ben: A garanciával kapcsolatos további fontos tanácsokat talál a jótállási jegyen, kérjük olvassa el azokat is! 5. Ha autóban használja a készüléket... Először az autós tartó bölcső részét helyezze a készülékre, majd rögzítse a tartó tapadókorongos részét a szélvédőre, végül a bölcsőt helyezze a tartóra! Az eszközt úgy helyezze el az autóban, hogy az ne zavarja a vezetőt a szabad kilátásban és ne kerüljön a légzsákok és az utasok közé Előfordulhat, hogy a navigációs szoftver adatai eltérnek a valós forgalmi helyzettől. Ilyen esetekben mindig a valós helyzethez alkalmazkodjon! Az útvonal követésekor mindig tartsa be a közlekedési szabályokat. A szoftver utasításaival szemben mindig a közlekedési szabályok az elsődlegesek! Sok tényező befolyásolhatja a GPS jel vételét és erősségét, pl. magas házak, alagút, mélygarázs, sűrű lombozatú fák, stb. Az eltérő időjárási körülmények miatt is változhat a GPS jel erőssége, ill. megszűnhet a jel vétele. Ez nem jelenti a készülék meghibásodását. Ha külföldön kívánja használni a navigációs eszközt, akkor tájékozódjon az adott ország ide vonatkozó közlekedési szabályairól!

6 6. Amit először lát a képernyőn... Amikor bekapcsolja a navigációs eszközt, néhány másodpercen keresztül a YAMOTO logót láthatja, majd a lenti kép jelzi, hogy a készülék üzemkész állapotban van. Ez a menürendszer. Naptár (csak a menü ikonok kikapcsolt állapotában látható) A választható háttérképeket nézheti meg FM transzmitter, bekapcsolva fehér, alaphelyzetben szürke Aktív Bluetooth kapcsolat esetén fehér, különben szürke Ha készülékben van memóriakártya fehér, alaphelyzetben szürke Töltésjelző: Az eszközhöz nem csatlakozik sem töltő, sem adatkábel, az akkumulátor töltöttsége teljes Az eszközhöz nem csatlakozik sem töltő, sem adatkábel, az akkumulátor töltöttsége alacsony Az eszközhöz töltő vagy adatkábel csatlakozik, az akkumulátor töltődik A zenelejátszó és a navigációs program gyors elérése Menü ikonok kikapcsolása (Desktop nézet) Oldal jelölők, ezekre kattintva tud váltani a két oldal közt. Lapozhatja úgy is az ikonokat, hogy a ceruzát a képernyő felső szélétől az alsó irányba húzza (vagy vissza felé), nem érintve az ikonokat. Menü ikonok Az eszköz használata közben találkozni fog néhány egységes jellel: Kilépés. Megállítja a lejátszást és visszalép a menübe. Lista. Visszalép vele a lejátszható fájlok listájába.

7 Ha megérinti a Bluetooth ikont, a következő képet láthatja. 7. Navigáció Ha a készülék rendelkezik telepített navigációs szoftverrel, akkor ezzel a gombbal tudja azt elindítani. A készülékek felszereltségéről és a navigációs szoftver telepítéséről bővebben a Néhány szó a GPS navigációról és a Navigációs elérési út beállítása című 8. Bluetooth (opcionális) A Bluetooth különböző készülékek között képes kishatósugarú, rádiófrekvenciás kapcsolatot létesíteni. A hatósugara kb. 10 méter, de az összeköttetést nem zavarják a falak, és a beállításoktól függően, akár automatikusan is Ha az Ön mobiltelefonja vagy más Bluetooth eszköze a bemutatott példától eltérően viselkedik, kérjük olvassa el az adott készülék használati utasítását további segítségért. Régebbi mobiltelefonokkal való csatlakozáskor előfordulhat, hogy nem működik az alábbiakban ismertetett összes funkció (vagy csak részben). Ezt nem a készülék meghibásodása, hanem a Bluetooth szabványok közti különbség okozhatja. Ne csatlakozzon az Ön számára ismeretlen eszközökhöz, ezzel megóvhatja készülékét a káros tartalmaktól és Hívás kezdeményezés (Dialing) Telefonkönyv (Phonebook) Állapotjelző: Bluetooth bekapcsolva/kikapcsolva (On/Off) Híváslista (Call history) Zenelejátszó, a telefonon lévő zenéket játszhatja le vele (A2DP) Kilépés, visszalép a menürendszerbe A telefonon lévő SMS-eket nézheti meg itt Modemes adatkapcsolat (DUN) Eszközök párosítása (Pair/Connect) Bluetooth bekapcsolása/kikapcsolása (Open/Close)

8 Csatlakozásához először mindkét eszközön be kell kapcsolni a Bluetooth funkciót. Ezután érintse meg az Eszközök párosítása (Pair/Connect) ikont! Nyomja meg a kereső (Search) gombot. Rövid idő után, a képernyőn megjelennek a párosításra alkalmas készülékek. Az utoljára párosított készülék neve Az eszköz PIN kódja Párosítások előzményei (Pairing history) Kapcsolódás (Connect) Automatikus kapcsolódás (Auto-connect) Az eszköz nevének megváltoztatása (Modify the device name) Automatikus hívásfogadás (Auto-answer) Bluetooth használó készülékek keresés (Search) Az eszköz PIN kódjának megváltoztatása Az eszköz neve Készülékek listája Újrakeresés (Re-search) A keresés megállítása (Stop) Kapcsolódás (Connect) Kapcsolat bontása (Disconnect) Görgető gombok Válassza ki a listából a párosítani kívánt készüléket és nyomja meg a kapcsolódás (Connect) gombot. A két eszköz megpróbál kapcsolatot létesíteni egymással. Ehhez a másik készüléken be kell írja az előző oldalon látott PIN kódot. Miután a két készülék összekapcsolódott, elérhetővé válnak a Bluetooth menü oldalán található funkciók.

9 9. Zene Ebben a menüpontban hallgathatja meg a zenéit. Ha megérinti a Zene ikont, a következő képet láthatja. Most azokat a mappákat látja, amelyekben a készülék által támogatott fájlformátumú zenék vannak. Ha megérinti valamelyiket, akkor annak tartalma kerül a képernyőre és innen indíthatja a lejátszást. Csúszka és görgető gombok, amivel a képernyőn megjelenő ikonokat görgetheti Vissza ikon, ezzel tud vissza lépni a mappák rendszerében Zene mappa, ebben találja a lejátszható zenefájlokat Zene fájlok, ha valamelyikre rákattint, elindul a lejátszás A lejátszott audio fájl neve A lejátszás módjának kiválasztása normál az összes szám ismétlése az aktuális szám ismétlése lejátszás véletlen sorrendben Hangerő sáv, a kívánt szintnél megérintve beállíthatja a hang erősségét Az első szám a számból már lejátszott időt, a második a zene teljes hosszát mutatja Állapot sáv, itt látja a szám lejátszásának állapotát és itt a megfelelő helyre kattintva a számon belül előrébb vagy hátrébb ugorhat

10 10.Videó Ha megérinti a Videó ikont, a következő képet láthatja. Most azokat a mappákat látja, amelyekben a készülék által támogatott fájlformátumú videók vannak. Ha megérinti valamelyiket, akkor annak tartalma kerül a képernyőre és innen indíthatja a lejátszást. Kilépés a menürendszerbe, de nem szakítja meg a lejátszást Ugrás az előző számra Szünet / tovább játszás Ugrás a következő számra Lejátszás megállítása Ha autóban ül és zenét szeretne hallgatni, érdemes kipróbálnia az FM transzmitter funkciót, hogy az autó hangszóróin, jobb minőségben hallgathassa a kedvenc számait. Csúszka és görgető gombok, amivel a képernyőn megjelenő ikonokat görgetheti A memóriakártya mappája Vissza ikon, ezzel tud vissza (feljebb) lépni a mappák rendszerében Videó fájlok, ha valamelyikre rákattint, elindul a lejátszás

11 11. Képek Ebben a menüpontban nézheti meg és tallózhatja a képeit. Ha megérinti a Képek ikont, a következő képet láthatja. A lejátszott fájl neve Megállítás és újraindítás Videó megjelenítési terület; dupla kattintással válthat teljes képernyős módba és vissza Hangerő szabályozó Fényerő szabályozó Állapot sáv, itt látja a film lejátszásának állapotát és itt a megfelelő helyre kattintva a filmen belül előrébb vagy hátrébb ugorhat A következő film lejátszása Az első szám a filmből már lejátszott időt, a második a film teljes hosszát mutatja E listában keresheti meg képeit, vagy azt a mappát, ahová előzőleg mentette azokat. Érintse meg az SDMMC (memóriakártya) mappát, hogy annak tartalmát láthassa.

12 Csúszka és görgető gombok, amivel az ikonokat görgetheti Belső memória mappája Memóriakártya mappája SDMMC Vissza ikon, ezzel tud vissza (feljebb) lépni a mappák rendszerében Képek, ha megérinti valamelyiket, akkor azt látja a képnézegetőben 12. E-könyvtár Itt nyithatja meg az eszközre feltöltött olvasmányait. Ha megérinti az E-könyvtár ikont, a következő képet láthatja. E listában keresheti meg könyveit, vagy azt a mappát, ahová előzőleg mentette azokat. Érintse meg az SDMMC (memóriakártya) mappát, hogy annak tartalmát láthassa! Kicsinyítés és nagyítás Elforgatás (egy kattintás: jobbra 90 -kal) Teljes képernyős nézet Vetítés (a mappában lévő képeket egymás után automatikusan megjeleníti, teljes képernyős nézetben) Előző, következő kép megtekintése Csúszka és görgető gombok, amivel az ikonokat görgetheti Vissza ikon, ezzel tud vissza lépni a mappák rendszerében Könyvek mappa, jelen esetben ez tartalmazza a könyveket Olvasható E-könyv fájlok

13 Ha rákattint egy e-könyv fájlra, megjelenik az olvasóban. Betűk beállításai Itt adhatja meg a betűtípust (félkövér vagy normál) illetve megváltoztathatja a betűk méretét. A változások azonnal életbe lépnek, amint a bal felső sarokban lévő Vissza gombbal kilép e párbeszédablakból. A lejátszott fájl neve Képernyő, ha kettőt kattint rá, akkor teljes képernyős módban olvashatja a szöveget, ha ismét kettőt kattint, akkor visszatér az eredeti kezelő felülethez. Amikor a teljes képernyős módban olvas, akkor a kép egyszeri megérintésével tud lefelé lapozni. Minden érintés egy képpel lapoz lejjebb. Léptető gombok, annyi sort lapoznak, amennyi egyszerre a képernyőn látszik (fel - a szöveg eleje felé; le - a szöveg vége felé) Az olvasó a.txt formátumú könyveket tudja megjeleníteni, az ettől eltérő fájlokat át kell alakítani. Szín beállítások Ezen a panelen a betűk és a háttér színeit tudja megváltoztatni az alsó három színsáv segítségével R - piros, G - zöld, B - kék

14 Könyvjelző kijelölése E gomb segítségével készíthet könyvjelzőket a szövegben, amiket a Feljegyzések ablakban tud megnézni és onnan tud a könyvjelző helyére ugrani. Feljegyzések Ebben az ablakban összesítve, a könyvben lévő helyük alapján sorrendbe állítva láthatja az Ön által készített könyvjelzőket. A százalékérték az adott sor helyzetét mutatja a teljes szöveghez képest. Jelölje ki ceruzával a kiválasztott szövegrészt, majd kattintson a Könyvjelző kijelölése gombra. A következő ablak fog megnyílni. Ha rákattint a jobb oldalon található könyv ikonra, akkor a listában kijelölt sort jeleníti meg az olvasó, a kuka ikonnal pedig törölheti a kijelölt könyvjelzőit.

15 13. FM transzmitter 15. Átváltó Az FM transzmitter funkció a készülék hangját továbbítja a rádió felé. Állítsa be a készüléken a kívánt frekvenciát, pl. 97,8 MHz, majd a rádiót is hangolja erre a frekvenciára. Ekkor a készülék továbbítja a hangot a rádió felé, amely a rádió hangszóróiban lesz hallható. Így az autó hangszóróin hallgathatja a készüléken tárolt zenéit, vagy a navigáció utasításait. 14. Játékok Itt néhány előre telepített játékot talál. A következő fizikai tulajdonságok közül választhat: Length (hossz); Weight, Mass (súly, tömeg); Cubic Capacity (térfogat); Square, Area (terület); Circular, Angular (szög); Power (teljesítmény); Pressure (nyomás); Speed (sebesség); Temperature (hőmérséklet); 16. Számológép

16 17. Nyelv kiválasztása 19. Háttérvilágítás beállítása Fényerő szintjének változtatása (balra csökken, jobbra nő) 18. Hangerő beállítása Képernyő kikapcsolás módjának változtatása 20. Gyári beállítások Visszatérhet a készülék alapértelmezett beállításaihoz. Kattintson az ikonra és az alábbi párbeszédablak tűnik fel a képernyőn. A gyári értékek visszaállítása nem érinti az Ön által kiválasztott nyelvet és a beállított dátumot, időt és időzónát. Hangerő szintjének változtatása (balra csökken, jobbra nő) Billentyűhangok változtatása

17 21. Kalibrálás Ebben a menüpontban az érintőképernyő kalibrálását (pontos beállítását) végezheti el. Érintse meg az ikont és válassza az Igen gombot. 22. Navigációs elérési út beállítása Itt adhatja meg a navigációs program elérési útját. A navigációs szoftverről bővebben Néhány szó a GPS navigációról c. részben olvashat Ekkor a következő kép jelenik meg, középen egy pontosító kereszttel. Kérjük a navigációs szoftver telepítése előtt olvassa el a használati utasítását 23. GPS információ Ebben a menüpontban tudja ellenőrizni a GPS vevőkészüléket, ha a navigációs szoftver működésében bármi problémát észlel. Ha a vevő fogadja a műholdak jeleit, akkor a készülék jól működik. Ez esetben érdemes a navigációs szoftvert frissíteni. A ceruzával (stylus) érintse meg a középen látható kereszt metszéspontját, majd végezze el ugyanezt a műveletet a képernyő négy sarkához közel megjelenő keresztekkel is. Ha ezt megtette, akkor a kereszt eltűnik a képernyőről és egy felirat tájékoztatja, hogyha menteni szeretné a beállítást akkor 30 másodpercen belül érintse meg a képernyőt, különben a rendszer visszatér az eredeti beállításokhoz.

18 24. Dátum és idő beállítása 26. Az USB beállításai A dátum és idő léptetése felfelé A dátum és idő léptetése lefelé Az időzóna beállítása 25. Rendszerinformációk Itt tekinthető meg néhány fontos adat a készülékről. Ha a készüléket USB kábellel csatlakoztatja a számítógéphez, akkor az adatkapcsolatnak kétféle beállítása lehetséges. Kapcsolat háttértárként (Mass Storage), ilyenkor a PC az eszközt úgy érzékeli, mint egy hordozható meghajtót (pl.: pendrive vagy külső merevlemez). Ebben a módban fájlokat tud másolni az eszköz és a számítógép közt. Ha az Ön készülékén a Be-On-Road navigációs program fut, akkor ezt a beállítást kell választani, ha programfrissítést vagy térképeket akar letölteni a készülékre. Szinkronizációs üzemmód (MS ActiveSync) Ez a beállítás szükséges bizonyos PC-s szoftvereknek, hogy az eszközzel kapcsolatot tudjanak létesíteni. A navigációs programokról és azok PC-s kiegészítőiről bővebben a program saját leírásában olvashat. A PC-hez való csatlakoztatásakor a készüléken minden más program futása megáll. Az USB kábel csatlakoztatását vagy az eltávolítását a készülékhez és a számítógéphez azok bekapcsolt állapotában is elvégezheti.

19 28. AV-in bemenet (opcionális) Ha Kapcsolat háttértárként módon kapcsolódik a számítógéphez, akkor a képernyőn egy USB logó látható és a képernyő nem reagál az érintésre. Ez nem hibajelenség, ha eltávolítja az adatkábelt, akkor a készülék visszaáll az eredeti állapotába. A következő események megszakítják az eszközök közötti kapcsolatot, emiatt az el nem mentett adatok elvesznek: - ha az USB kábelt kihúzza a készülékből vagy a PCből - ha kikapcsolja a készüléket - ha megnyomja a Reset gombot - vagy ha elektromos probléma miatt újraindul az eszköz vagy a számítógép. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy autójában tolatókamerát használjon, anélkül, hogy külön monitort szerelne be. Csatlakoztassa a kamera vezetékét vagy vezeték nélküli kivitel esetén annak adapterét az AV-in bementbe. Amikor a kamera aktiválódik, a készülék átvált a kamera által küldött képre. Ha a kamera áramellátása a tolatórendszer valamelyik elemére van kötve (pl.: a sebességváltó tolatókapcsolójára vagy a tolatólámpára), akkor tolatáskor a készülék önműködően az autó mögötti teret mutatja. Ennek beszereléséhez szükség esetén vegye igénybe szakember segítségét. videojel a kamerából az AV-in bemenetbe Adatairól rendszeresen készítsen biztonsági másolatot! 27. A készülék által támogatott fájlok listája Videó:.asf,.avi,.wmv,.3gp,.mpg4,.flv; Zene:.wma,.mp3; Kép:.jpg,.bmp,.png; áramellátás a tolatórendszerből a kamerába

20 Reméljük, hogy megfelelő segítséget tudtunk nyújtani ahhoz, hogy ebben a készülékben örömét lelje és sokáig problémamentesen tudja használni. Ha bármilyen kérdésre nem kapott választ, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat. A füzetben használt képek illusztrációk. Törekszünk a pontos és aktuális megjelenésre, mégis előfordulhat, hogy a képek nem teljesen azt mutatják, amit a készüléken lát. Ez esetben látogassa meg weboldalunkat és töltse le a legújabb használati utasítást, vagy ha bármi kérdése merül fel, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal és mi szívesen segítünk Önnek. Amennyiben e füzetben hibát talál, kérjük jelezze azt az címen! Köszönjük! Ez a jel a terméken vagy annak csomagolásán azt jelenti, hogy ezt a terméket nem kezelheti háztartási hulladékként. Az elektromos és elektronikus berendezések hulladékairól szóló 2002/96/EK (WEEE) irányelvnek megfelelően ezt az elektromos berendezést tilos szortírozatlan, közösségi hulladékgyűjtőbe dobni. A terméket használata befejeztével vigye vissza az eladási ponthoz vagy a helyi közigazgatási újrahasznosító gyűjtőhelyre! v v121104

21 TISZTELT TULAJDONOS! Köszönjük, hogy vásárlásával egy minőségi terméket választott! Kérjük, a készülék használatba vétele előtt feltétlenül olvassa el a kezelési útmutatót. A jótállási jegy a vásárlást igazoló nyugtával, vagy számlával együtt érvényes. Amennyiben rendeltetésszerű használat során a készülék mégis meghibásodna, a Yamoto csapata siet az Ön segítségére. FONTOS! Hibabejelentését először mindig ügyfélszolgálatunknak kell jeleznie! A hibabejelentéshez kérjük, készítsen elő íróeszközt, hogy feljegyezhesse az Ön szervizpartnerének címét. Bejelentését, vagy cseregaranciás készülék eseten csereigényét ügyfélszolgálatunkon az alábbi módokon teheti meg: Telefonon: (30) , hétköznap 9 és 17 óra között; Interneten: a szervíz menüpontnál; ben: címünkön. Ebben az esetben, a levélben fel kell tüntetnie nevét, címét, telefonszámát, és a termék adatait. A műszaki cikkekre vonatkozó 3 munkanapos meghibásodási csere esetén kérjük, hogy a terméket minden tartozékával együtt, eredeticsomagolásban adja át a vásárlás helyén. VÁSÁRLÓI TÁJÉKOZTATÓ A termék jótállási ideje 12 hónappal növelhető, ha a weboldalról elérhető garanciaregisztrációs menüpont alatt található űrlapot a vásárlást követő 5 napon belül kitölti. Csere érvényesítése esetén - a jótállási jegy Yamoto-partner szervízben való kitöltésével, és a megfelelő csereszám kiállításával jön létre - csatolni kell a vásárlást igazoló blokkot vagy számlát, illetve a készüléket összes tartozékával és annak csomagolásával együtt le kell adni a szervízben. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a csomagolást gondosan őrizze meg! A csereutalvány a kiállítás dátumától 30 napig érvényes!

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DG120. 2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DG120. 2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DG120 2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com 1 BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK Saját biztonsága érdekében ne használja a készülék gombjait vezetés közben. Használja

Részletesebben

Figyelmeztetések és megjegyzések...4. A doboz tartalma...4. Kezelési útmutató...5. 1.1 Töltés... 5

Figyelmeztetések és megjegyzések...4. A doboz tartalma...4. Kezelési útmutató...5. 1.1 Töltés... 5 Használati útmutató Tartalomjegyzék Figyelmeztetések és megjegyzések...4 A doboz tartalma...4 Kezelési útmutató...5 1.1 Töltés... 5 1.1.2 Hálózati töltő használata...5 1.1.3 Autós töltő használata...6

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Sygic: Voucher Edition for Android telepítése

Sygic: Voucher Edition for Android telepítése Sygic: Voucher Edition for Android telepítése A mellékelt képernyőképek illusztrációként szolgálnak! 1. A szoftver letöltése és telepítése 1.1. Töltse le az alkalmazást készülékén keresztül a Google Play

Részletesebben

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás I. Töltés a. Az első használat előtt a készülék teljes feltöltése szükséges, a teljes töltési ciklus hozzávetőlegesen 3.5 4 órát vesz igénybe. b.

Részletesebben

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő Felhasználói kézikönyv Bevezető Ez a felhasználói kézikönyv a HF-DVR5704T 4 csatornás H.264 tömörítésű hálózati rögzítő használatát mutatja be. Nem tér ki az eszköz telepítésére,

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

ivms-4200 kliensszoftver

ivms-4200 kliensszoftver ivms-4200 kliensszoftver Felhasználói segédlet v1.02 2012.11.21. HU 1. TARTALOM 1. Tartalom... 2 2. Bevezető... 2 2.1. Felhasználás... 2 2.2. Hardverigény... 2 3. Használat... 3 3.1. Vezérlőpult... 3 3.2.

Részletesebben

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless Használati útmutató jabra.com/movewireless 1. ÜDVÖZÖLJÜK...3 2. A DOBOZ TARTALMA... 4 3. A FEJHALLGATÓ VISELÉSE...5 3.1 A MAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA 4. A FEJHALLGATÓ FELTÖLTÉSE... 6 4.1 AKKUMULÁTOR TÖLTÖTTSÉGJELZŐ

Részletesebben

CMP-VOIP80. VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG

CMP-VOIP80. VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska

Részletesebben

BT-R820 Használati utasítás BT-R820 Wireless GPS Egység Használati utasítás Dátum: Szeptember, 2006 Verzió: 1.1

BT-R820 Használati utasítás BT-R820 Wireless GPS Egység Használati utasítás Dátum: Szeptember, 2006 Verzió: 1.1 BT-R820 Wireless GPS Egység Használati utasítás Dátum: Szeptember, 2006 Verzió: 1.1 1. oldal TARTALOMJEGYZÉK 0. Gyors telepítés...3 1. Bevezetés...4 1.1 Áttekintés...4 1.2 Fő jellemzők...4 1.3 Alkalmazási

Részletesebben

800 120Km automatikus Fejlett A2DP & EDR Bluetooth profil

800 120Km automatikus Fejlett A2DP & EDR Bluetooth profil Használati utasítás Főbb jellemzők: Maximálisan 800 méter hatótávolság két motoros között, Valódi vezeték nélküli, kétirányú kommunikáció akár három motoros között Bluetooth kapcsolaton keresztül. Érthető

Részletesebben

SJ5000 Felhasználói útmutató

SJ5000 Felhasználói útmutató SJ5000 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4, B u d a p e s t M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

AUTÓS MULTI-MEDIA LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AKAI CAT-7780

AUTÓS MULTI-MEDIA LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AKAI CAT-7780 AUTÓS MULTI-MEDIA LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AKAI CAT-7780 Fontos tájékoztató a készülék beüzemeléséhez! Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! A készülék használatát megelőzően, kérjük olvassa el

Részletesebben

Mini DV Használati útmutató

Mini DV Használati útmutató Mini DV Használati útmutató Készülék leírása 1: Akasztó furat 2: Bekapcsoló 3: Mód 4:Klipsz 5:Micro SD 6:Tartó 7: Mini USB 8: Kamera 9:Felvétel 10: Státusz indikátor 11: Mikrofon Tartozékok 12: Állvány

Részletesebben

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL CIKKSZÁM: HD-2253 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta! Ez a videó kaputelefon könnyen telepíthető, használata egyszerű. A legoptimálisabb

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet Tartalomjegyzék 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez 2. A könyvespolc 3. Az olvasó nézet 3.1. A lapozás, a helyi menü megjelenítése 3.2. A helyi menü opciói 3.3. Hivatkozások és

Részletesebben

VIDEÓ KAPUTELEFON FEKETE-FEHÉR CMOS KAMERÁVAL

VIDEÓ KAPUTELEFON FEKETE-FEHÉR CMOS KAMERÁVAL VIDEÓ KAPUTELEFON FEKETE-FEHÉR CMOS KAMERÁVAL MODEL VD-5541M2 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta. Ez a videó kaputelefon könnyen telepíthető, használata egyszerű. A legoptimálisabb

Részletesebben

Használati utasítás Prestigio Nobile PER3562. Alapvető műveletek

Használati utasítás Prestigio Nobile PER3562. Alapvető műveletek Használati utasítás Alapvető műveletek Nyomja meg és tartsa benyomva a Power gombot a készülék bekapcsolásához. A készülék automatikusan belép a főmenübe a Kezdő képernyőn az üdvözlő képernyő után. A főmenü

Részletesebben

Magyar. BT-03i használati útmutató

Magyar. BT-03i használati útmutató BT-03i használati útmutató 1 Tartalomjegyzék Áttekintés Az első lépések Hogyan fogadja a telefonhívásokat Termékleírás 2 1. Áttekintés A B E D F 1-1 Funkció gombok: C A B C D E F Szilikon fülrögzítő Power

Részletesebben

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató 2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron Kezelési útmutató Technikai specifikáció: RAM Memória: 1GB Dual Core Cortex A7 1.3GHz processzor 3,5 kapacitív érintőkijelző 320 x 480 px felbontással

Részletesebben

Használati útmutató GP-438

Használati útmutató GP-438 Használati útmutató GP-438 Tartalomjegyzék 1. Áttekintés... 2 2.Gyors beüzemelés... 3 2. 1 A készülék ki és bekapcsolása... 3 2. 2 Főmenü... 4 2.3 Navigáció elindítása... 4 3. Használati útmutató... 7

Részletesebben

BLUETOOTH HANGFAL. Felhasználói kézikönyv. E-Boda Beat 100

BLUETOOTH HANGFAL. Felhasználói kézikönyv. E-Boda Beat 100 BLUETOOTH HANGFAL Felhasználói kézikönyv E-Boda Beat 100 Bevezető Köszönjük, hogy az E-boda Beat 100 Bluetooth hangfalat választotta. Használhatja ezt a készüléket okos telefonjával vagy tabletjével zenehallgatásra,

Részletesebben

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató A Windows 8.1 telepítése és frissítése A BIOS, illetve alkalmazások és illesztőprogramok frissítése, valamint a Windows Update futtatása A telepítés típusának

Részletesebben

Niko érintőképernyő. Méret: 154 x 93mm (kb. 7 ) Felbontás: 800 x 480 pixel Képarány: 16:9

Niko érintőképernyő. Méret: 154 x 93mm (kb. 7 ) Felbontás: 800 x 480 pixel Képarány: 16:9 Niko érintőképernyő 1. Általános leírás A Nikobus érintőképernyő segítségével könnyen kezelhetővé válik a telepített épületautomatizálási rendszer. A képernyő könnyen felszerelhető a falra, csak 1 szerelő

Részletesebben

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 1. Csomag tartalma 1. 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 2. A készülék áttekintése 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 HU - 1 1 2 3 4 5 6 7

Részletesebben

ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató

ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató www.concorde.hu Köszönjük, hogy a ConCorde Roadcam HD20 menetrögzítő készüléket választotta. A termék első használata előtt kérjük, olvassa el a mellékelt használati

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

WP1 Vezérlő Használati Útmutató

WP1 Vezérlő Használati Útmutató WP1 Vezérlő Használati Útmutató Lásd a kötési diagram. 24Volt 9Volt A vezérlő egy 9V-os Rain Bird szolenoidot működtet. Győződjön meg róla, hogy a szelepeket a vezérlővel összekötő vezeték, kisfeszültségű

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Movon MK50. Autós telefonkihangosító

Felhasználói kézikönyv. Movon MK50. Autós telefonkihangosító Felhasználói kézikönyv Movon MK50 Autós telefonkihangosító A CSOMAG TARTALMA 1. Kihangosító 2. Fém csipesz 3. Szivargyújtós töltő 4. Felhasználói kézikönyv 5. Hálózati töltő (opcionális) A KÉSZÜLÉK Hangszóró

Részletesebben

VarioFace dokumenta cio

VarioFace dokumenta cio VarioFace dokumenta cio Tartalom Felhasználói dokumentáció... 2 1. A program felépítése... 2 1.1. Vario csatlakoztatása... 2 1.2. Főablak... 3 1.3. Képkijelölő ablak... 4 2. A program használata... 4 2.1.

Részletesebben

1. A főbb funkciók bemutatása

1. A főbb funkciók bemutatása Kézikönyv SMO10QC3G FIGYELMEZTETÉSEK A készülék és annak tartozékai gyermekektől elzárva tartandó. A készüléket ne tartsa nedves helyeken vagy nedves tárgyak közelében és ne fogja meg nedves kézzel. A

Részletesebben

www.metroman.hu Felhasználói kézikönyv CIKKSZÁM: M070704L + C120W Installálás és beüzemelés előtt figyelmesen olvassa el!

www.metroman.hu Felhasználói kézikönyv CIKKSZÁM: M070704L + C120W Installálás és beüzemelés előtt figyelmesen olvassa el! www.metroman.hu VEZETÉK NÉLKÜLI 7 LCD TFT SZÍNES MEGFIGYELŐ RENDSZER Felhasználói kézikönyv CIKKSZÁM: M070704L + C120W Installálás és beüzemelés előtt figyelmesen olvassa el! Köszönjük, hogy az általunk

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez Fájlok kezelése... 2 Hogyan érhetem el a microsd kártyán, SD kártyán és az USB eszközön tárolt adataimat?... 2 Hogyan tudom átmásolni a kívánt

Részletesebben

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. A kezdő képernyő...4 4. Alap funkciók működése...4 5. Belső hívások...5

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Monitor működése...4 4. Hívás és Zárnyitás működése...5 5. Csengőhang beállítás...6 6. Monitor időidőzítés...6

Részletesebben

CPA 601, CPA 602, CPA 603

CPA 601, CPA 602, CPA 603 CPA 601, CPA 602, CPA 603 Infravörös távvezérlő rendszer Felhasználói kézikönyv Olvassa el a teljes kezelési útmutatót a használatba helyezés előtt! A helytelen használat visszafordíthatatlan károkat okozhat!

Részletesebben

Kezelési útmutató PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr:

Kezelési útmutató PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr: PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM Kezelési útmutató Importőr: Quantum-R Kft. 1094. Budapest, Tűzoltó u. 79. Tel: 456-2060 Fax: 456-2069 quantumr@quantumr.hu www.quantumr.hu Doboz tartalma A hálózati (220V)

Részletesebben

Plantronics M70. -M90 sorozat. Használati útmutató

Plantronics M70. -M90 sorozat. Használati útmutató Plantronics M70 -M90 sorozat Használati útmutató Tartalomjegyzék Üdvözöljük 3 A doboz tartalma* 4 Nyelv kiválasztása 5 Párosítás 6 A headset bemutatása 7 Ügyeljen a biztonságra! 7 Kezelés 8 Hívás fogadása/befejezése

Részletesebben

HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez

HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez Fájlok kezelése... 2 Hogyan érhetem el a microsd kártyán, SD kártyán és az USB eszközön tárolt adataimat?... 2 Hogyan tudom átmásolni

Részletesebben

Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710. Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz. Magyar

Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710. Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz. Magyar Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710 Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz Magyar 2 A Fő menü Amikor a Mio Map elindul, a fő menü jelenik meg. Innen lehet elérni a Mio Map minden

Részletesebben

Kezelési útmutató VOYAGER LEGEND CS BLUETOOTH SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr:

Kezelési útmutató VOYAGER LEGEND CS BLUETOOTH SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr: VOYAGER LEGEND CS BLUETOOTH SYSTEM Kezelési útmutató Importőr: Quantum-R Kft. 1094. Budapest, Tűzoltó u. 79. Tel: 456-2060 Fax: 456-2069 quantumr@quantumr.hu www.quantumr.hu Doboz tartalma Headset irányítás

Részletesebben

Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta!

Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta! H Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta! AV 100 jelátadó segítségével vezeték nélkül továbbíthatja audio/video készülékeinek (videó lejátszó, DVD, dekóder/sat, videokamera) jelét egy második

Részletesebben

h Számítógép h Akkumulátor

h Számítógép h Akkumulátor Köszönjük, hogy IBM ThinkPad G40 sorozatú számítógépet vásárolt. Hasonlítsa összes azt itt felsorolt elemeket a dobozban lévőkkel. Ha valamilyen tétel hiányzik vagy sérült, vegye fel a kapcsolatot a vásárlás

Részletesebben

Ablak és ablakműveletek

Ablak és ablakműveletek Ablak és ablakműveletek 1. Jelölje meg az igaz állításokat! A. A képen egy ablakot lehet látni. B. A Windows operációs rendszerben a mappák és programok ablakokban nyílnak meg. C. Egyszerre csak egy ablakot

Részletesebben

Vizsgálókamera (boroszkóp) Használati útmutató

Vizsgálókamera (boroszkóp) Használati útmutató Vizsgálókamera (boroszkóp) Használati útmutató A készülék bekapcsolása előtt, kérjük, olvassa el a használati útmutatót. Ez a használati útmutató fontos biztonsággal kapcsolatos információkat tartalmaz.

Részletesebben

- Megjegyzés: ha hosszú ideig nem használja (hónapig/hónapokig), akkor havonta töltse fel, az akku elgyengülésének megakadályozásához!

- Megjegyzés: ha hosszú ideig nem használja (hónapig/hónapokig), akkor havonta töltse fel, az akku elgyengülésének megakadályozásához! Használati utasítás Főbb jellemzők: Maximálisan 500 méter hatótávolság két motoros között, Valódi vezeték nélküli, kétirányú kommunikáció akár három motoros között Bluetooth kapcsolaton keresztül. Érthető

Részletesebben

BDMv3 használati útmutató v1.1 2013-04-03. Használati útmutató. BDMv3 / BDMv3O

BDMv3 használati útmutató v1.1 2013-04-03. Használati útmutató. BDMv3 / BDMv3O Használati útmutató Egység neve: BDMv3 / BDMv3O Egység tartalma: Külső modul / Kültéri külső modul, ami egyben az érzékelő is (1) Töltő adapter (5V 2A) (opcionális) Külső csatlakozások: Töltő csatlakozó

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK...1 3. A PC SUITE

Részletesebben

Használati útmutató. Gyors start

Használati útmutató. Gyors start 1 Használati útmutató Gyors start Minden jog fenntartva! Az alábbi biztonsági előírások betartása meghosszabbítja az Ön készülékének szolgálati idejét. Biztonsági előírások!!! Ne tegyük ki a készüléket

Részletesebben

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301)

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA HU DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) Kérjük, olvassa el a használati útmutatót, mielıtt használatba venné a kamera szettet.

Részletesebben

SJ4000 Felhasználói útmutató

SJ4000 Felhasználói útmutató SJ4000 Felhasználói útmutató Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak közelébe, mint például mágnes és elektromos motor. Kerülje az

Részletesebben

Alapként a Szabálykönyv szolgál és minden szabálypont illusztrált videoklipekkel, összekapcsolva a megfelelő szöveges állományokkal.

Alapként a Szabálykönyv szolgál és minden szabálypont illusztrált videoklipekkel, összekapcsolva a megfelelő szöveges állományokkal. Multimédiás röplabda játékvezetői oktatási anyag Multimédiás röplabda játékvezetői oktatási anyag röplabda játékvezetők és játékvezetői oktatók és minden, röplabda szabályok iránt érdeklődő számára készült,

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

Avantalk Sunday napelemes Bluetooth kihangosító Használati utasítás

Avantalk Sunday napelemes Bluetooth kihangosító Használati utasítás Avantalk Sunday napelemes Bluetooth kihangosító Használati utasítás 1. Funkció gombok 2. Töltés Az Avantalk BTCK-10b kihangosító készülék újratölthető akkumulátorral rendelkezik. Használat előtt erősen

Részletesebben

ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó

ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó Felhasználói kézikönyv Bevezetõ Az Ön által megvásárolt HD media lejátszója a következõ fájl formátumokat támogatja: Video: H.264, AVI MP4 RM MPEG RMVB VOB MOV DAT,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ - FONTOS TEENDŐK VIDEOKONFERENCIA ELŐTT - A VIDEOKONFERENCIA ÜZEMBE HELYEZÉSE - HÍVÁS KEZDEMÉNYEZÉSE ÉS FOGADÁSA - A KAMERA ÉS A MIKROFON HASZNÁLATA

Részletesebben

DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO

DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO Használati útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. A használati útmutatót olvassa el és őrizze meg késõbbi áttekintésre is. Műszaki jellemzők Jeladó készülék Frekvencia

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. GPS* SOLAR óra. A világ mind a 39 időzónáját felismeri.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. GPS* SOLAR óra. A világ mind a 39 időzónáját felismeri. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. Jellemzők: GPS* SOLAR óra. Egyetlen gomb megnyomásával beállíthatjuk a pontos helyi időt bárhol a világon. Az óra a GPS műholdak jeleit fogadva gyorsan beáll a pontos időre. A világ

Részletesebben

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Termékinformációk... 3 I-1. A csomag tartalma... 3 I-2. Elülső panel... 3 I-3. LED állapota... 4 I-4. Kapcsoló-státusz gomb... 4 I-5. Termékcímke...

Részletesebben

WayteQ x980bt GPS Navigáció. Használati utasítás

WayteQ x980bt GPS Navigáció. Használati utasítás WayteQ x980bt GPS Navigáció Használati utasítás Kö szö njü k, hogy WayteQ terméket választott! Jellemzők A WayteQ GPS készülék fő funkciója a navigáció, ám ez mellett számos egyéb, szórakoztató funkcióval

Részletesebben

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre Easton420 Automata Telefon hangrögzítő V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre A mellékelt telepítő CD-t helyezze a számítógép lemez olvasó egységbe, várja meg az automatikus indítási képernyőt. Majd válassza

Részletesebben

T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével

T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével Tartalomjegyzék 1 Készülékek / mobiltelefonok telepítése 3 1.1 Infravörös kapcsolat Win2000 és WinXP operációs rendszerrel 3 1.2

Részletesebben

EW3595 Bluetooth fejhallgató FM-rádióval és microsdkártyanyílással

EW3595 Bluetooth fejhallgató FM-rádióval és microsdkártyanyílással EW3595 Bluetooth fejhallgató FM-rádióval és microsdkártyanyílással 2 MAGYAR EW3595 Bluetooth headset FM-rádióval és microsd-kártyanyílással Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 A csomag tartalma... 2

Részletesebben

WayteQ x950bt GPS Navigáció. Használati utasítás

WayteQ x950bt GPS Navigáció. Használati utasítás WayteQ x950bt GPS Navigáció Használati utasítás Köszönjük, hogy WayteQ terméket választott! Jellemzők A WayteQ GPS készülék fő funkciója a navigáció, ám ez mellett számos egyéb, szórakoztató funkcióval

Részletesebben

VDT27SD HASZNÁLATI UTASÍTÁS

VDT27SD HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT27SD HASZNÁLATI UTASÍTÁS Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Kezelési útmutató...4 4. Alap beállítása...6 5. Beépített memória és SD kártya...9 6. Műszaki adatok...11

Részletesebben

TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 Bevezetés... 5 Kezdeti lépések... 5 Biztonsági figyelmeztetések... 5 Kijelző tisztítása... 6 A készülék tisztítása... 6 Jellemzők... 6 Gombok és csatlakozások... 7 A doboz

Részletesebben

Az EV3. Az EV3 technológia csatlakoztatása. LEGO.com/mindstorms. Az EV3 Brick (Tégla) csatlakoztatása a számítógéphez

Az EV3. Az EV3 technológia csatlakoztatása. LEGO.com/mindstorms. Az EV3 Brick (Tégla) csatlakoztatása a számítógéphez Az EV3 csatlakoztatása Az EV3 Brick (Tégla) csatlakoztatása a számítógéphez Csatlakoztassuk az EV3 Brick-et a számítógépünkhöz USB kábellel, vagy vezeték nélküli módon Bluetooth vagy Wi-Fi segítségével.

Részletesebben

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmeztetés Hogy elkerülje a tűz vagy elektromos sokk veszélyét, ne vegye le a készülék borítóját (vagy hátát)! Hiba esetén forduljon a szerviz szakképzett

Részletesebben

MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete

MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete I. Az adatbázis motor telepítése II. A MEDITOR 5 KLÓN program telepítése III. Adatok feltöltése a KLÓN programba I. Adatbázis motor telepítése Kérem, hogy a telepítések

Részletesebben

SJ4000 WIFI Felhaszna lo i u tmutato

SJ4000 WIFI Felhaszna lo i u tmutato SJ4000 WIFI Felhaszna lo i u tmutato Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak közelébe, mint például mágnes és elektromos motor. Kerülje

Részletesebben

CNS globe triton. Felhasználói kézikönyv. www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna

CNS globe triton. Felhasználói kézikönyv. www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna CNS globe triton Felhasználói kézikönyv www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna A termék bármely jellemzője minden előzetes bejelentés nélkül változhat. Készítsen biztonsági mentést az adatairól,

Részletesebben

Aktív DVB-T Kültéri Antenna SRT ANT 15

Aktív DVB-T Kültéri Antenna SRT ANT 15 Aktív DVB-T Kültéri Antenna SRT ANT 15 Használati útmutató 1.0 Bevezetés Köszönjük hogy megvásárolta termékünket a STRONG SRT ANT 15 DVB-T Antennát. Ez az antenna kifejezetten a földi digitalis jel vételére

Részletesebben

EM8690-R1 Vezeték nélküli füstérzékelő

EM8690-R1 Vezeték nélküli füstérzékelő EM8690-R1 Vezeték nélküli füstérzékelő 2 MAGYAR EM8690-R1 - Vezeték nélküli füst érzékelő Tartalom 1.0 Bevezetés... 2 2.0 LED indikátor... 3 3.0 Beállítások... 3 3.1 Első használat... 3 3.2 Teszt Mód...

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis 150Mbps, vezeték nélküli, kültéri, N hozzáférési pont Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típus szám: WF2301 A csomagolás tartalma *WF2301 *PoE adapter *Gyors üzembe helyezési kézikönyv LED-ek LED Állapot

Részletesebben

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmeztetés Hogy elkerülje a tűz vagy elektromos sokk veszélyét, ne vegye le a készülék borítóját (vagy hátát)! Hiba esetén forduljon a szerviz szakképzett

Részletesebben

Üzembe helyezési útmutató

Üzembe helyezési útmutató Üzembe helyezési útmutató Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211337, 1. kiadás HU A készülék gombjai és részei 8 Érintőképernyő 9 Másodlagos kamera 10 Hangerő/Nagyítás gomb 11 Média gomb 12 Képernyő-

Részletesebben

Nokia 2690 - Felhasználói kézikönyv

Nokia 2690 - Felhasználói kézikönyv Nokia 2690 - Felhasználói kézikönyv 2. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Kezdő lépések 5 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 5 A SIM-kártya eltávolítása 5 A microsd-kártya behelyezése 5 Vegyük

Részletesebben

DF-1050 10 digitális képkeret Használati utasítás

DF-1050 10 digitális képkeret Használati utasítás DF-1050 10 digitális képkeret Használati utasítás Biztonsági előírások Mindig tartsa be az alábbi előírásokat. Ezzel elkerülhető, hogy a képkeret használata során tűz, áramütés, vagy egyéb sérülés érje.

Részletesebben

WayteQ x960bt GPS Navigáció. Használati utasítás

WayteQ x960bt GPS Navigáció. Használati utasítás WayteQ x960bt GPS Navigáció Használati utasítás Köszönjük, hogy WayteQ terméket választott! Jellemzők A WayteQ GPS készülék fő funkciója a navigáció, ám ez mellett számos egyéb, szórakoztató funkcióval

Részletesebben

Fontos biztonsági előírások

Fontos biztonsági előírások Az úton első a biztonság Autóvezetés közben ne használjuk a mobiltelefont, előbb álljunk félre a járművel. Fontos biztonsági előírások Az itt szereplő utasítások be nem tartása veszélyes, illetve törvénybe

Részletesebben

Rongtel 960 IP. Videó kaputelefon használati útmutató

Rongtel 960 IP. Videó kaputelefon használati útmutató Rongtel 960 IP Videó kaputelefon használati útmutató Telepítés Telepítse kültérit, az alábbi ábra szerint. 1. IP kábel csatlakozó (4 eres átalakító. RJ45 re, mellékelve, tartozék) 2. WI-FI csatlakozó (mikró

Részletesebben

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra Nyomtató telepítése A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra duplán kattintva kezdeményezhetjük.

Részletesebben

ANC-S SD-NAVI HIBAELHÁRÍTÁSI ELJÁRÁSA (1.00 verzió) Áttekintés és lábkiosztás A FŐKAPCSOLÓ EGYÁLTALÁN NEM MŰKÖDIK (nincs hang és nincs kijelzés)

ANC-S SD-NAVI HIBAELHÁRÍTÁSI ELJÁRÁSA (1.00 verzió) Áttekintés és lábkiosztás A FŐKAPCSOLÓ EGYÁLTALÁN NEM MŰKÖDIK (nincs hang és nincs kijelzés) 1. TARTALOM Ügyfél panasza Áttekintés és lábkiosztás A FŐKAPCSOLÓ EGYÁLTALÁN NEM MŰKÖDIK (nincs hang és nincs kijelzés) NINCS HANG (kijelző OK) NINCS KIJELZŐ (hang OK) GPS probléma Bluetooth USB lejátszás

Részletesebben

NeoTV 350 médialejátszó NTV350

NeoTV 350 médialejátszó NTV350 NeoTV 350 médialejátszó NTV350 2011 NETGEAR, Inc. Minden jog fenntartva. Jelen kiadvány a NETGEAR, Inc.engedélye nélkül részben sem állítható elő újra, továbbítható, írható át, nem tárolható mások által

Részletesebben

Sony Ericsson P910i BlackBerry Connect telepítési segédlet

Sony Ericsson P910i BlackBerry Connect telepítési segédlet Sony Ericsson P910i BlackBerry Connect telepítési segédlet A Sony Ericsson P910i BlackBerry Connect online levelezô alkalmazásának telepítése Microsoft Exchange szerverrel való együttmûködéshez : Megjegyzés:

Részletesebben

CNS Moon. Felhasználói kézikönyv

CNS Moon. Felhasználói kézikönyv CNS Moon Felhasználói kézikönyv A termék bármely jellemzője minden előzetes bejelentés nélkül változhat. Készítsen biztonsági mentést az adatairól, azok adatvesztéséért, és/vagy az ebből eredő károkért

Részletesebben

Figyelmeztetések és megjegyzések...4. A doboz tartalma...4. Kezelési útmutató...5. 1.1 Töltés... 5

Figyelmeztetések és megjegyzések...4. A doboz tartalma...4. Kezelési útmutató...5. 1.1 Töltés... 5 Használati útmutató Tartalomjegyzék Figyelmeztetések és megjegyzések...4 A doboz tartalma...4 Kezelési útmutató...5 1.1 Töltés... 5 1.1.2 Hálózati töltő használata...5 1.1.3 Autós töltő használata...6

Részletesebben

D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÁTTEKINTÉS Különleges design Az egyedi kialakításnak köszönhet ően kézbe simuló forma. Támogatott zenei formátumok Támogatott formátumok: MP3, WMA, WAV. USB csatlakozó

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MODEM SETUP for Nokia 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. A MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i TELEPÍTÉSE...1 3.

Részletesebben

WayteQ x950-hd GPS Navigáció. Használati utasítás

WayteQ x950-hd GPS Navigáció. Használati utasítás WayteQ x950-hd GPS Navigáció Használati utasítás Köszönjük, hogy WayteQ terméket választott! Hungarian Jellemzők A WayteQ GPS készülék fő funkciója a navigáció, ám ez mellett számos egyéb, szórakoztató

Részletesebben

Vodafone Mobile Connect telepítése

Vodafone Mobile Connect telepítése Vodafone Mobile Connect telepítése Kérjük ne csatlakoztassa a Vodafone Mobile Connect eszközt a Mac számítógépéhez. Ha esetleg már csatlakoztatta az adatkártyát vagy a modemet a Mac számítógépéhez, akkor

Részletesebben

MAGYAR AD-47W Nokia vezeték nélküli audioadapter

MAGYAR AD-47W Nokia vezeték nélküli audioadapter AD-47W Nokia vezeték nélküli audioadapter Az AD-47W adapterrel egy Bluetooth vezeték nélküli technológiát támogató kompatibilis fülhallgatót csatlakoztathatunk a számítógéphez (vagy egyéb kompatibilis

Részletesebben

EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER

EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER 2 MAGYAR EM4028 - PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 A csomag tartalma... 2 1.2 Mielőtt elkezdené... 2 2.0 A hardver

Részletesebben

GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv

GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ Felhasználói kézikönyv A dokumentáció a DELTON KFT. szellemi tulajdona, ezért annak változtatása jogi következményeket vonhat maga után. A fordításból, illetve a nyomdai

Részletesebben