SEGÍTSÉG A YAMOTO NAVIGÁCIÓS ESZKÖZÖK HASZNÁLATÁHOZ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SEGÍTSÉG A YAMOTO NAVIGÁCIÓS ESZKÖZÖK HASZNÁLATÁHOZ"

Átírás

1 SEGÍTSÉG A YAMOTO NAVIGÁCIÓS ESZKÖZÖK HASZNÁLATÁHOZ

2 Köszönjük, hogy választása során a YAMOTO nyerte el tetszését! Szeretnénk segíteni abban, hogy ez a navigációs eszköz sokáig hasznos és szórakoztató útitársa legyen, ezért kérjük olvassa el tanácsainkat és ismerje meg a YAMOTO egyszerű kezelhetőségét. Ez a készülék egy PNA (Personal Navigation Assistant - személyes navigációs asszisztens), mely utazásai során nem csak a tájékozódásban segít Önnek, hanem képeit, filmjeit és zenéit is lejátszhatja vele vagy élvezheti a kedvenc e-könyv olvasmányait. Ebben a füzetben megpróbáljuk szemléletesen és egyszerűen összefoglalni azokat a legfontosabb lépéseket és tudnivalókat, amelyek segítségével a készülék minden lehetősége könnyen elérhetővé válik az Ön számára. Ha részletesebb információkra van szüksége, kérjük látogasson el honlapunkra, ahonnan letöltheti a termék kézikönyvét pdf formátumban vagy kérjen segítséget a következő címen. honlapunk: címünk: Néhány jelzés, mely segíti a füzetben való tájékozódását: E jelzés után hasznos információkat olvashat Ez a nyíl mutatja, hogy további részleteket olvashat Így jelöljük a fontos figyelmeztetéseket

3 2. Kiegészítők 1. Néhány szó a GPS navigációról Ez a fogalom egy modernkori technológia és egy évszázados tudomány ötvözete. A GPS (Global Positioning System) földrajzi helymeghatározó rendszer lényege, hogy legalább három GPS műhold jeleiből (minél több, annál pontosabb az eredmény), egy arra alkalmas vevőkészülék a háromszögelés technikájával nagy pontossággal meg tudja határozni földrajzi helyzetünket. Ha mindemellett van egy részletes térképünk, akkor lehetőségünk van kiszámolni a legoptimálisabb útvonalat, hogy könnyen, gyorsan célhoz érjünk, ez a GPS navigáció lényege. Tehát szükségünk van néhány műhold jelére, egy vevő készülékre, egy útvonaltervező programra és az aktuális térképre. E négy kellékből az első az adott, mert a jeleket mindenki szabadon használhatja és már a második elem, a megbízató vevőkészülék is az Ön tulajdonában van, ha ezt a füzetet olvassa. A dobozban található kiegészítők: Hálózati töltő (230 V, Opcionális) Autós töltő Autós tartó USB MINI kábel Jótállási jegy a használati utasítás végén Nyitva Zárva

4 3. Ismerkedés a készülékkel Ceruza (stylus), az érintőképernyőhöz Beépített hangszóró Érintőképernyő Reset gomb (újraindítás) Ki / Be kapcsoló Fülhallgató kimenet (3,5 mm jack) Memóriakártya foglalat (SD/MMC, max. 32GB) AV-IN bemenet (pl. tolató kamerához) USB csatlakozó (MINI USB, USB Client 2.0) 4. Néhány tanács a készülék használatához Óvja a készüléket a nedvességtől, nem vízálló, és vízpermet ellen sem védett! Ha tisztítani szeretné, előbb kapcsolja ki, majd száraz puha kendővel törölje át! Tisztítás és használat közben is ügyeljen rá, hogy a kijelzőt ne nyomja erősen! Óvja a kijelzőt az éles, hegyes tárgyaktól, mert azok könnyen megsérthetik, összekarcolhatják azt! A kezeléshez használja a mellékelt ceruzát (stylus), ügyeljen arra, hogy a ceruza vége sérülésmentes legyen! Ne hagyja a készüléket a kocsiban, ne kockáztassa ezzel autója feltörését!

5 Kérjük, ne tegye ki készülékét szélsőséges környezeti hatásoknak, mert meghibásodáshoz vezethetnek: 60 C feletti és -10 C alatti hőmérséklet, hirtelen hőingadozás, erős napsugárzás, UV sugárzás, magas páratartalom, nagyon poros környezet, magasfeszültség közvetlen közelsége, erős mágneses tér, például: beléptető kapuk, fémdetektorok. Repülőtéren a készüléket a kézipoggyásszal együtt tegye a röntgengép szalagjára. Ne vigye át a mágneskapun, és kerülje a kézi mágneses detektor közelségét is, mert ezek tönkretehetik a készüléket, és a rajta tárolt adatok is sérülhetnek! Kérjük, hogy csak a dobozban található vagy a gyártó által ajánlott kiegészítőket használja! A navigációs készülék beépített akkumulátort tartalmaz, annak cseréje csak szakszervizben lehetséges. Kérjük ne nyissa ki a készülék borítását! Ha problémát észlel, kérjük ügyfélszolgálatunknak jelezze azt az alábbi elérhetőségek valamelyikén: - interneten: a támogatás menüpont alatt - ben: A garanciával kapcsolatos további fontos tanácsokat talál a jótállási jegyen, kérjük olvassa el azokat is! 5. Ha autóban használja a készüléket... Először az autós tartó bölcső részét helyezze a készülékre, majd rögzítse a tartó tapadókorongos részét a szélvédőre, végül a bölcsőt helyezze a tartóra! Az eszközt úgy helyezze el az autóban, hogy az ne zavarja a vezetőt a szabad kilátásban és ne kerüljön a légzsákok és az utasok közé Előfordulhat, hogy a navigációs szoftver adatai eltérnek a valós forgalmi helyzettől. Ilyen esetekben mindig a valós helyzethez alkalmazkodjon! Az útvonal követésekor mindig tartsa be a közlekedési szabályokat. A szoftver utasításaival szemben mindig a közlekedési szabályok az elsődlegesek! Sok tényező befolyásolhatja a GPS jel vételét és erősségét, pl. magas házak, alagút, mélygarázs, sűrű lombozatú fák, stb. Az eltérő időjárási körülmények miatt is változhat a GPS jel erőssége, ill. megszűnhet a jel vétele. Ez nem jelenti a készülék meghibásodását. Ha külföldön kívánja használni a navigációs eszközt, akkor tájékozódjon az adott ország ide vonatkozó közlekedési szabályairól!

6 6. Amit először lát a képernyőn... Amikor bekapcsolja a navigációs eszközt, néhány másodpercen keresztül a YAMOTO logót láthatja, majd a lenti kép jelzi, hogy a készülék üzemkész állapotban van. Ez a menürendszer. Naptár (csak a menü ikonok kikapcsolt állapotában látható) A választható háttérképeket nézheti meg FM transzmitter, bekapcsolva fehér, alaphelyzetben szürke Aktív Bluetooth kapcsolat esetén fehér, különben szürke Ha készülékben van memóriakártya fehér, alaphelyzetben szürke Töltésjelző: Az eszközhöz nem csatlakozik sem töltő, sem adatkábel, az akkumulátor töltöttsége teljes Az eszközhöz nem csatlakozik sem töltő, sem adatkábel, az akkumulátor töltöttsége alacsony Az eszközhöz töltő vagy adatkábel csatlakozik, az akkumulátor töltődik A zenelejátszó és a navigációs program gyors elérése Menü ikonok kikapcsolása (Desktop nézet) Oldal jelölők, ezekre kattintva tud váltani a két oldal közt. Lapozhatja úgy is az ikonokat, hogy a ceruzát a képernyő felső szélétől az alsó irányba húzza (vagy vissza felé), nem érintve az ikonokat. Menü ikonok Az eszköz használata közben találkozni fog néhány egységes jellel: Kilépés. Megállítja a lejátszást és visszalép a menübe. Lista. Visszalép vele a lejátszható fájlok listájába.

7 Ha megérinti a Bluetooth ikont, a következő képet láthatja. 7. Navigáció Ha a készülék rendelkezik telepített navigációs szoftverrel, akkor ezzel a gombbal tudja azt elindítani. A készülékek felszereltségéről és a navigációs szoftver telepítéséről bővebben a Néhány szó a GPS navigációról és a Navigációs elérési út beállítása című 8. Bluetooth (opcionális) A Bluetooth különböző készülékek között képes kishatósugarú, rádiófrekvenciás kapcsolatot létesíteni. A hatósugara kb. 10 méter, de az összeköttetést nem zavarják a falak, és a beállításoktól függően, akár automatikusan is Ha az Ön mobiltelefonja vagy más Bluetooth eszköze a bemutatott példától eltérően viselkedik, kérjük olvassa el az adott készülék használati utasítását további segítségért. Régebbi mobiltelefonokkal való csatlakozáskor előfordulhat, hogy nem működik az alábbiakban ismertetett összes funkció (vagy csak részben). Ezt nem a készülék meghibásodása, hanem a Bluetooth szabványok közti különbség okozhatja. Ne csatlakozzon az Ön számára ismeretlen eszközökhöz, ezzel megóvhatja készülékét a káros tartalmaktól és Hívás kezdeményezés (Dialing) Telefonkönyv (Phonebook) Állapotjelző: Bluetooth bekapcsolva/kikapcsolva (On/Off) Híváslista (Call history) Zenelejátszó, a telefonon lévő zenéket játszhatja le vele (A2DP) Kilépés, visszalép a menürendszerbe A telefonon lévő SMS-eket nézheti meg itt Modemes adatkapcsolat (DUN) Eszközök párosítása (Pair/Connect) Bluetooth bekapcsolása/kikapcsolása (Open/Close)

8 Csatlakozásához először mindkét eszközön be kell kapcsolni a Bluetooth funkciót. Ezután érintse meg az Eszközök párosítása (Pair/Connect) ikont! Nyomja meg a kereső (Search) gombot. Rövid idő után, a képernyőn megjelennek a párosításra alkalmas készülékek. Az utoljára párosított készülék neve Az eszköz PIN kódja Párosítások előzményei (Pairing history) Kapcsolódás (Connect) Automatikus kapcsolódás (Auto-connect) Az eszköz nevének megváltoztatása (Modify the device name) Automatikus hívásfogadás (Auto-answer) Bluetooth használó készülékek keresés (Search) Az eszköz PIN kódjának megváltoztatása Az eszköz neve Készülékek listája Újrakeresés (Re-search) A keresés megállítása (Stop) Kapcsolódás (Connect) Kapcsolat bontása (Disconnect) Görgető gombok Válassza ki a listából a párosítani kívánt készüléket és nyomja meg a kapcsolódás (Connect) gombot. A két eszköz megpróbál kapcsolatot létesíteni egymással. Ehhez a másik készüléken be kell írja az előző oldalon látott PIN kódot. Miután a két készülék összekapcsolódott, elérhetővé válnak a Bluetooth menü oldalán található funkciók.

9 9. Zene Ebben a menüpontban hallgathatja meg a zenéit. Ha megérinti a Zene ikont, a következő képet láthatja. Most azokat a mappákat látja, amelyekben a készülék által támogatott fájlformátumú zenék vannak. Ha megérinti valamelyiket, akkor annak tartalma kerül a képernyőre és innen indíthatja a lejátszást. Csúszka és görgető gombok, amivel a képernyőn megjelenő ikonokat görgetheti Vissza ikon, ezzel tud vissza lépni a mappák rendszerében Zene mappa, ebben találja a lejátszható zenefájlokat Zene fájlok, ha valamelyikre rákattint, elindul a lejátszás A lejátszott audio fájl neve A lejátszás módjának kiválasztása normál az összes szám ismétlése az aktuális szám ismétlése lejátszás véletlen sorrendben Hangerő sáv, a kívánt szintnél megérintve beállíthatja a hang erősségét Az első szám a számból már lejátszott időt, a második a zene teljes hosszát mutatja Állapot sáv, itt látja a szám lejátszásának állapotát és itt a megfelelő helyre kattintva a számon belül előrébb vagy hátrébb ugorhat

10 10.Videó Ha megérinti a Videó ikont, a következő képet láthatja. Most azokat a mappákat látja, amelyekben a készülék által támogatott fájlformátumú videók vannak. Ha megérinti valamelyiket, akkor annak tartalma kerül a képernyőre és innen indíthatja a lejátszást. Kilépés a menürendszerbe, de nem szakítja meg a lejátszást Ugrás az előző számra Szünet / tovább játszás Ugrás a következő számra Lejátszás megállítása Ha autóban ül és zenét szeretne hallgatni, érdemes kipróbálnia az FM transzmitter funkciót, hogy az autó hangszóróin, jobb minőségben hallgathassa a kedvenc számait. Csúszka és görgető gombok, amivel a képernyőn megjelenő ikonokat görgetheti A memóriakártya mappája Vissza ikon, ezzel tud vissza (feljebb) lépni a mappák rendszerében Videó fájlok, ha valamelyikre rákattint, elindul a lejátszás

11 11. Képek Ebben a menüpontban nézheti meg és tallózhatja a képeit. Ha megérinti a Képek ikont, a következő képet láthatja. A lejátszott fájl neve Megállítás és újraindítás Videó megjelenítési terület; dupla kattintással válthat teljes képernyős módba és vissza Hangerő szabályozó Fényerő szabályozó Állapot sáv, itt látja a film lejátszásának állapotát és itt a megfelelő helyre kattintva a filmen belül előrébb vagy hátrébb ugorhat A következő film lejátszása Az első szám a filmből már lejátszott időt, a második a film teljes hosszát mutatja E listában keresheti meg képeit, vagy azt a mappát, ahová előzőleg mentette azokat. Érintse meg az SDMMC (memóriakártya) mappát, hogy annak tartalmát láthassa.

12 Csúszka és görgető gombok, amivel az ikonokat görgetheti Belső memória mappája Memóriakártya mappája SDMMC Vissza ikon, ezzel tud vissza (feljebb) lépni a mappák rendszerében Képek, ha megérinti valamelyiket, akkor azt látja a képnézegetőben 12. E-könyvtár Itt nyithatja meg az eszközre feltöltött olvasmányait. Ha megérinti az E-könyvtár ikont, a következő képet láthatja. E listában keresheti meg könyveit, vagy azt a mappát, ahová előzőleg mentette azokat. Érintse meg az SDMMC (memóriakártya) mappát, hogy annak tartalmát láthassa! Kicsinyítés és nagyítás Elforgatás (egy kattintás: jobbra 90 -kal) Teljes képernyős nézet Vetítés (a mappában lévő képeket egymás után automatikusan megjeleníti, teljes képernyős nézetben) Előző, következő kép megtekintése Csúszka és görgető gombok, amivel az ikonokat görgetheti Vissza ikon, ezzel tud vissza lépni a mappák rendszerében Könyvek mappa, jelen esetben ez tartalmazza a könyveket Olvasható E-könyv fájlok

13 Ha rákattint egy e-könyv fájlra, megjelenik az olvasóban. Betűk beállításai Itt adhatja meg a betűtípust (félkövér vagy normál) illetve megváltoztathatja a betűk méretét. A változások azonnal életbe lépnek, amint a bal felső sarokban lévő Vissza gombbal kilép e párbeszédablakból. A lejátszott fájl neve Képernyő, ha kettőt kattint rá, akkor teljes képernyős módban olvashatja a szöveget, ha ismét kettőt kattint, akkor visszatér az eredeti kezelő felülethez. Amikor a teljes képernyős módban olvas, akkor a kép egyszeri megérintésével tud lefelé lapozni. Minden érintés egy képpel lapoz lejjebb. Léptető gombok, annyi sort lapoznak, amennyi egyszerre a képernyőn látszik (fel - a szöveg eleje felé; le - a szöveg vége felé) Az olvasó a.txt formátumú könyveket tudja megjeleníteni, az ettől eltérő fájlokat át kell alakítani. Szín beállítások Ezen a panelen a betűk és a háttér színeit tudja megváltoztatni az alsó három színsáv segítségével R - piros, G - zöld, B - kék

14 Könyvjelző kijelölése E gomb segítségével készíthet könyvjelzőket a szövegben, amiket a Feljegyzések ablakban tud megnézni és onnan tud a könyvjelző helyére ugrani. Feljegyzések Ebben az ablakban összesítve, a könyvben lévő helyük alapján sorrendbe állítva láthatja az Ön által készített könyvjelzőket. A százalékérték az adott sor helyzetét mutatja a teljes szöveghez képest. Jelölje ki ceruzával a kiválasztott szövegrészt, majd kattintson a Könyvjelző kijelölése gombra. A következő ablak fog megnyílni. Ha rákattint a jobb oldalon található könyv ikonra, akkor a listában kijelölt sort jeleníti meg az olvasó, a kuka ikonnal pedig törölheti a kijelölt könyvjelzőit.

15 13. FM transzmitter 15. Átváltó Az FM transzmitter funkció a készülék hangját továbbítja a rádió felé. Állítsa be a készüléken a kívánt frekvenciát, pl. 97,8 MHz, majd a rádiót is hangolja erre a frekvenciára. Ekkor a készülék továbbítja a hangot a rádió felé, amely a rádió hangszóróiban lesz hallható. Így az autó hangszóróin hallgathatja a készüléken tárolt zenéit, vagy a navigáció utasításait. 14. Játékok Itt néhány előre telepített játékot talál. A következő fizikai tulajdonságok közül választhat: Length (hossz); Weight, Mass (súly, tömeg); Cubic Capacity (térfogat); Square, Area (terület); Circular, Angular (szög); Power (teljesítmény); Pressure (nyomás); Speed (sebesség); Temperature (hőmérséklet); 16. Számológép

16 17. Nyelv kiválasztása 19. Háttérvilágítás beállítása Fényerő szintjének változtatása (balra csökken, jobbra nő) 18. Hangerő beállítása Képernyő kikapcsolás módjának változtatása 20. Gyári beállítások Visszatérhet a készülék alapértelmezett beállításaihoz. Kattintson az ikonra és az alábbi párbeszédablak tűnik fel a képernyőn. A gyári értékek visszaállítása nem érinti az Ön által kiválasztott nyelvet és a beállított dátumot, időt és időzónát. Hangerő szintjének változtatása (balra csökken, jobbra nő) Billentyűhangok változtatása

17 21. Kalibrálás Ebben a menüpontban az érintőképernyő kalibrálását (pontos beállítását) végezheti el. Érintse meg az ikont és válassza az Igen gombot. 22. Navigációs elérési út beállítása Itt adhatja meg a navigációs program elérési útját. A navigációs szoftverről bővebben Néhány szó a GPS navigációról c. részben olvashat Ekkor a következő kép jelenik meg, középen egy pontosító kereszttel. Kérjük a navigációs szoftver telepítése előtt olvassa el a használati utasítását 23. GPS információ Ebben a menüpontban tudja ellenőrizni a GPS vevőkészüléket, ha a navigációs szoftver működésében bármi problémát észlel. Ha a vevő fogadja a műholdak jeleit, akkor a készülék jól működik. Ez esetben érdemes a navigációs szoftvert frissíteni. A ceruzával (stylus) érintse meg a középen látható kereszt metszéspontját, majd végezze el ugyanezt a műveletet a képernyő négy sarkához közel megjelenő keresztekkel is. Ha ezt megtette, akkor a kereszt eltűnik a képernyőről és egy felirat tájékoztatja, hogyha menteni szeretné a beállítást akkor 30 másodpercen belül érintse meg a képernyőt, különben a rendszer visszatér az eredeti beállításokhoz.

18 24. Dátum és idő beállítása 26. Az USB beállításai A dátum és idő léptetése felfelé A dátum és idő léptetése lefelé Az időzóna beállítása 25. Rendszerinformációk Itt tekinthető meg néhány fontos adat a készülékről. Ha a készüléket USB kábellel csatlakoztatja a számítógéphez, akkor az adatkapcsolatnak kétféle beállítása lehetséges. Kapcsolat háttértárként (Mass Storage), ilyenkor a PC az eszközt úgy érzékeli, mint egy hordozható meghajtót (pl.: pendrive vagy külső merevlemez). Ebben a módban fájlokat tud másolni az eszköz és a számítógép közt. Ha az Ön készülékén a Be-On-Road navigációs program fut, akkor ezt a beállítást kell választani, ha programfrissítést vagy térképeket akar letölteni a készülékre. Szinkronizációs üzemmód (MS ActiveSync) Ez a beállítás szükséges bizonyos PC-s szoftvereknek, hogy az eszközzel kapcsolatot tudjanak létesíteni. A navigációs programokról és azok PC-s kiegészítőiről bővebben a program saját leírásában olvashat. A PC-hez való csatlakoztatásakor a készüléken minden más program futása megáll. Az USB kábel csatlakoztatását vagy az eltávolítását a készülékhez és a számítógéphez azok bekapcsolt állapotában is elvégezheti.

19 28. AV-in bemenet (opcionális) Ha Kapcsolat háttértárként módon kapcsolódik a számítógéphez, akkor a képernyőn egy USB logó látható és a képernyő nem reagál az érintésre. Ez nem hibajelenség, ha eltávolítja az adatkábelt, akkor a készülék visszaáll az eredeti állapotába. A következő események megszakítják az eszközök közötti kapcsolatot, emiatt az el nem mentett adatok elvesznek: - ha az USB kábelt kihúzza a készülékből vagy a PCből - ha kikapcsolja a készüléket - ha megnyomja a Reset gombot - vagy ha elektromos probléma miatt újraindul az eszköz vagy a számítógép. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy autójában tolatókamerát használjon, anélkül, hogy külön monitort szerelne be. Csatlakoztassa a kamera vezetékét vagy vezeték nélküli kivitel esetén annak adapterét az AV-in bementbe. Amikor a kamera aktiválódik, a készülék átvált a kamera által küldött képre. Ha a kamera áramellátása a tolatórendszer valamelyik elemére van kötve (pl.: a sebességváltó tolatókapcsolójára vagy a tolatólámpára), akkor tolatáskor a készülék önműködően az autó mögötti teret mutatja. Ennek beszereléséhez szükség esetén vegye igénybe szakember segítségét. videojel a kamerából az AV-in bemenetbe Adatairól rendszeresen készítsen biztonsági másolatot! 27. A készülék által támogatott fájlok listája Videó:.asf,.avi,.wmv,.3gp,.mpg4,.flv; Zene:.wma,.mp3; Kép:.jpg,.bmp,.png; áramellátás a tolatórendszerből a kamerába

20 Reméljük, hogy megfelelő segítséget tudtunk nyújtani ahhoz, hogy ebben a készülékben örömét lelje és sokáig problémamentesen tudja használni. Ha bármilyen kérdésre nem kapott választ, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat. A füzetben használt képek illusztrációk. Törekszünk a pontos és aktuális megjelenésre, mégis előfordulhat, hogy a képek nem teljesen azt mutatják, amit a készüléken lát. Ez esetben látogassa meg weboldalunkat és töltse le a legújabb használati utasítást, vagy ha bármi kérdése merül fel, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal és mi szívesen segítünk Önnek. Amennyiben e füzetben hibát talál, kérjük jelezze azt az címen! Köszönjük! Ez a jel a terméken vagy annak csomagolásán azt jelenti, hogy ezt a terméket nem kezelheti háztartási hulladékként. Az elektromos és elektronikus berendezések hulladékairól szóló 2002/96/EK (WEEE) irányelvnek megfelelően ezt az elektromos berendezést tilos szortírozatlan, közösségi hulladékgyűjtőbe dobni. A terméket használata befejeztével vigye vissza az eladási ponthoz vagy a helyi közigazgatási újrahasznosító gyűjtőhelyre! v v121104

21 TISZTELT TULAJDONOS! Köszönjük, hogy vásárlásával egy minőségi terméket választott! Kérjük, a készülék használatba vétele előtt feltétlenül olvassa el a kezelési útmutatót. A jótállási jegy a vásárlást igazoló nyugtával, vagy számlával együtt érvényes. Amennyiben rendeltetésszerű használat során a készülék mégis meghibásodna, a Yamoto csapata siet az Ön segítségére. FONTOS! Hibabejelentését először mindig ügyfélszolgálatunknak kell jeleznie! A hibabejelentéshez kérjük, készítsen elő íróeszközt, hogy feljegyezhesse az Ön szervizpartnerének címét. Bejelentését, vagy cseregaranciás készülék eseten csereigényét ügyfélszolgálatunkon az alábbi módokon teheti meg: Telefonon: (30) , hétköznap 9 és 17 óra között; Interneten: a szervíz menüpontnál; ben: címünkön. Ebben az esetben, a levélben fel kell tüntetnie nevét, címét, telefonszámát, és a termék adatait. A műszaki cikkekre vonatkozó 3 munkanapos meghibásodási csere esetén kérjük, hogy a terméket minden tartozékával együtt, eredeticsomagolásban adja át a vásárlás helyén. VÁSÁRLÓI TÁJÉKOZTATÓ A termék jótállási ideje 12 hónappal növelhető, ha a weboldalról elérhető garanciaregisztrációs menüpont alatt található űrlapot a vásárlást követő 5 napon belül kitölti. Csere érvényesítése esetén - a jótállási jegy Yamoto-partner szervízben való kitöltésével, és a megfelelő csereszám kiállításával jön létre - csatolni kell a vásárlást igazoló blokkot vagy számlát, illetve a készüléket összes tartozékával és annak csomagolásával együtt le kell adni a szervízben. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a csomagolást gondosan őrizze meg! A csereutalvány a kiállítás dátumától 30 napig érvényes!