SEGÍTSÉG A YAMOTO NAVIGÁCIÓS ESZKÖZÖK HASZNÁLATÁHOZ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SEGÍTSÉG A YAMOTO NAVIGÁCIÓS ESZKÖZÖK HASZNÁLATÁHOZ"

Átírás

1 SEGÍTSÉG A YAMOTO NAVIGÁCIÓS ESZKÖZÖK HASZNÁLATÁHOZ

2 Köszönjük, hogy választása során a YAMOTO nyerte el tetszését! Szeretnénk segíteni abban, hogy ez a navigációs eszköz sokáig hasznos és szórakoztató útitársa legyen, ezért kérjük olvassa el tanácsainkat és ismerje meg a YAMOTO egyszerű kezelhetőségét. Ez a készülék egy PNA (Personal Navigation Assistant - személyes navigációs asszisztens), mely utazásai során nem csak a tájékozódásban segít Önnek, hanem képeit, filmjeit és zenéit is lejátszhatja vele vagy élvezheti a kedvenc e-könyv olvasmányait. Ebben a füzetben megpróbáljuk szemléletesen és egyszerűen összefoglalni azokat a legfontosabb lépéseket és tudnivalókat, amelyek segítségével a készülék minden lehetősége könnyen elérhetővé válik az Ön számára. Ha részletesebb információkra van szüksége, kérjük látogasson el honlapunkra, ahonnan letöltheti a termék kézikönyvét pdf formátumban vagy kérjen segítséget a következő címen. honlapunk: címünk: Néhány jelzés, mely segíti a füzetben való tájékozódását: E jelzés után hasznos információkat olvashat Ez a nyíl mutatja, hogy további részleteket olvashat Így jelöljük a fontos figyelmeztetéseket

3 2. Kiegészítők 1. Néhány szó a GPS navigációról Ez a fogalom egy modernkori technológia és egy évszázados tudomány ötvözete. A GPS (Global Positioning System) földrajzi helymeghatározó rendszer lényege, hogy legalább három GPS műhold jeleiből (minél több, annál pontosabb az eredmény), egy arra alkalmas vevőkészülék a háromszögelés technikájával nagy pontossággal meg tudja határozni földrajzi helyzetünket. Ha mindemellett van egy részletes térképünk, akkor lehetőségünk van kiszámolni a legoptimálisabb útvonalat, hogy könnyen, gyorsan célhoz érjünk, ez a GPS navigáció lényege. Tehát szükségünk van néhány műhold jelére, egy vevő készülékre, egy útvonaltervező programra és az aktuális térképre. E négy kellékből az első az adott, mert a jeleket mindenki szabadon használhatja és már a második elem, a megbízató vevőkészülék is az Ön tulajdonában van, ha ezt a füzetet olvassa. A dobozban található kiegészítők: Hálózati töltő (230 V, Opcionális) Autós töltő Autós tartó USB MINI kábel Jótállási jegy a használati utasítás végén Nyitva Zárva

4 3. Ismerkedés a készülékkel Ceruza (stylus), az érintőképernyőhöz Beépített hangszóró Érintőképernyő Reset gomb (újraindítás) Ki / Be kapcsoló Fülhallgató kimenet (3,5 mm jack) Memóriakártya foglalat (SD/MMC, max. 32GB) AV-IN bemenet (pl. tolató kamerához) USB csatlakozó (MINI USB, USB Client 2.0) 4. Néhány tanács a készülék használatához Óvja a készüléket a nedvességtől, nem vízálló, és vízpermet ellen sem védett! Ha tisztítani szeretné, előbb kapcsolja ki, majd száraz puha kendővel törölje át! Tisztítás és használat közben is ügyeljen rá, hogy a kijelzőt ne nyomja erősen! Óvja a kijelzőt az éles, hegyes tárgyaktól, mert azok könnyen megsérthetik, összekarcolhatják azt! A kezeléshez használja a mellékelt ceruzát (stylus), ügyeljen arra, hogy a ceruza vége sérülésmentes legyen! Ne hagyja a készüléket a kocsiban, ne kockáztassa ezzel autója feltörését!

5 Kérjük, ne tegye ki készülékét szélsőséges környezeti hatásoknak, mert meghibásodáshoz vezethetnek: 60 C feletti és -10 C alatti hőmérséklet, hirtelen hőingadozás, erős napsugárzás, UV sugárzás, magas páratartalom, nagyon poros környezet, magasfeszültség közvetlen közelsége, erős mágneses tér, például: beléptető kapuk, fémdetektorok. Repülőtéren a készüléket a kézipoggyásszal együtt tegye a röntgengép szalagjára. Ne vigye át a mágneskapun, és kerülje a kézi mágneses detektor közelségét is, mert ezek tönkretehetik a készüléket, és a rajta tárolt adatok is sérülhetnek! Kérjük, hogy csak a dobozban található vagy a gyártó által ajánlott kiegészítőket használja! A navigációs készülék beépített akkumulátort tartalmaz, annak cseréje csak szakszervizben lehetséges. Kérjük ne nyissa ki a készülék borítását! Ha problémát észlel, kérjük ügyfélszolgálatunknak jelezze azt az alábbi elérhetőségek valamelyikén: - interneten: a támogatás menüpont alatt - ben: A garanciával kapcsolatos további fontos tanácsokat talál a jótállási jegyen, kérjük olvassa el azokat is! 5. Ha autóban használja a készüléket... Először az autós tartó bölcső részét helyezze a készülékre, majd rögzítse a tartó tapadókorongos részét a szélvédőre, végül a bölcsőt helyezze a tartóra! Az eszközt úgy helyezze el az autóban, hogy az ne zavarja a vezetőt a szabad kilátásban és ne kerüljön a légzsákok és az utasok közé Előfordulhat, hogy a navigációs szoftver adatai eltérnek a valós forgalmi helyzettől. Ilyen esetekben mindig a valós helyzethez alkalmazkodjon! Az útvonal követésekor mindig tartsa be a közlekedési szabályokat. A szoftver utasításaival szemben mindig a közlekedési szabályok az elsődlegesek! Sok tényező befolyásolhatja a GPS jel vételét és erősségét, pl. magas házak, alagút, mélygarázs, sűrű lombozatú fák, stb. Az eltérő időjárási körülmények miatt is változhat a GPS jel erőssége, ill. megszűnhet a jel vétele. Ez nem jelenti a készülék meghibásodását. Ha külföldön kívánja használni a navigációs eszközt, akkor tájékozódjon az adott ország ide vonatkozó közlekedési szabályairól!

6 6. Amit először lát a képernyőn... Amikor bekapcsolja a navigációs eszközt, néhány másodpercen keresztül a YAMOTO logót láthatja, majd a lenti kép jelzi, hogy a készülék üzemkész állapotban van. Ez a menürendszer. Naptár (csak a menü ikonok kikapcsolt állapotában látható) A választható háttérképeket nézheti meg FM transzmitter, bekapcsolva fehér, alaphelyzetben szürke Aktív Bluetooth kapcsolat esetén fehér, különben szürke Ha készülékben van memóriakártya fehér, alaphelyzetben szürke Töltésjelző: Az eszközhöz nem csatlakozik sem töltő, sem adatkábel, az akkumulátor töltöttsége teljes Az eszközhöz nem csatlakozik sem töltő, sem adatkábel, az akkumulátor töltöttsége alacsony Az eszközhöz töltő vagy adatkábel csatlakozik, az akkumulátor töltődik A zenelejátszó és a navigációs program gyors elérése Menü ikonok kikapcsolása (Desktop nézet) Oldal jelölők, ezekre kattintva tud váltani a két oldal közt. Lapozhatja úgy is az ikonokat, hogy a ceruzát a képernyő felső szélétől az alsó irányba húzza (vagy vissza felé), nem érintve az ikonokat. Menü ikonok Az eszköz használata közben találkozni fog néhány egységes jellel: Kilépés. Megállítja a lejátszást és visszalép a menübe. Lista. Visszalép vele a lejátszható fájlok listájába.

7 Ha megérinti a Bluetooth ikont, a következő képet láthatja. 7. Navigáció Ha a készülék rendelkezik telepített navigációs szoftverrel, akkor ezzel a gombbal tudja azt elindítani. A készülékek felszereltségéről és a navigációs szoftver telepítéséről bővebben a Néhány szó a GPS navigációról és a Navigációs elérési út beállítása című 8. Bluetooth (opcionális) A Bluetooth különböző készülékek között képes kishatósugarú, rádiófrekvenciás kapcsolatot létesíteni. A hatósugara kb. 10 méter, de az összeköttetést nem zavarják a falak, és a beállításoktól függően, akár automatikusan is Ha az Ön mobiltelefonja vagy más Bluetooth eszköze a bemutatott példától eltérően viselkedik, kérjük olvassa el az adott készülék használati utasítását további segítségért. Régebbi mobiltelefonokkal való csatlakozáskor előfordulhat, hogy nem működik az alábbiakban ismertetett összes funkció (vagy csak részben). Ezt nem a készülék meghibásodása, hanem a Bluetooth szabványok közti különbség okozhatja. Ne csatlakozzon az Ön számára ismeretlen eszközökhöz, ezzel megóvhatja készülékét a káros tartalmaktól és Hívás kezdeményezés (Dialing) Telefonkönyv (Phonebook) Állapotjelző: Bluetooth bekapcsolva/kikapcsolva (On/Off) Híváslista (Call history) Zenelejátszó, a telefonon lévő zenéket játszhatja le vele (A2DP) Kilépés, visszalép a menürendszerbe A telefonon lévő SMS-eket nézheti meg itt Modemes adatkapcsolat (DUN) Eszközök párosítása (Pair/Connect) Bluetooth bekapcsolása/kikapcsolása (Open/Close)

8 Csatlakozásához először mindkét eszközön be kell kapcsolni a Bluetooth funkciót. Ezután érintse meg az Eszközök párosítása (Pair/Connect) ikont! Nyomja meg a kereső (Search) gombot. Rövid idő után, a képernyőn megjelennek a párosításra alkalmas készülékek. Az utoljára párosított készülék neve Az eszköz PIN kódja Párosítások előzményei (Pairing history) Kapcsolódás (Connect) Automatikus kapcsolódás (Auto-connect) Az eszköz nevének megváltoztatása (Modify the device name) Automatikus hívásfogadás (Auto-answer) Bluetooth használó készülékek keresés (Search) Az eszköz PIN kódjának megváltoztatása Az eszköz neve Készülékek listája Újrakeresés (Re-search) A keresés megállítása (Stop) Kapcsolódás (Connect) Kapcsolat bontása (Disconnect) Görgető gombok Válassza ki a listából a párosítani kívánt készüléket és nyomja meg a kapcsolódás (Connect) gombot. A két eszköz megpróbál kapcsolatot létesíteni egymással. Ehhez a másik készüléken be kell írja az előző oldalon látott PIN kódot. Miután a két készülék összekapcsolódott, elérhetővé válnak a Bluetooth menü oldalán található funkciók.

9 9. Zene Ebben a menüpontban hallgathatja meg a zenéit. Ha megérinti a Zene ikont, a következő képet láthatja. Most azokat a mappákat látja, amelyekben a készülék által támogatott fájlformátumú zenék vannak. Ha megérinti valamelyiket, akkor annak tartalma kerül a képernyőre és innen indíthatja a lejátszást. Csúszka és görgető gombok, amivel a képernyőn megjelenő ikonokat görgetheti Vissza ikon, ezzel tud vissza lépni a mappák rendszerében Zene mappa, ebben találja a lejátszható zenefájlokat Zene fájlok, ha valamelyikre rákattint, elindul a lejátszás A lejátszott audio fájl neve A lejátszás módjának kiválasztása normál az összes szám ismétlése az aktuális szám ismétlése lejátszás véletlen sorrendben Hangerő sáv, a kívánt szintnél megérintve beállíthatja a hang erősségét Az első szám a számból már lejátszott időt, a második a zene teljes hosszát mutatja Állapot sáv, itt látja a szám lejátszásának állapotát és itt a megfelelő helyre kattintva a számon belül előrébb vagy hátrébb ugorhat

10 10.Videó Ha megérinti a Videó ikont, a következő képet láthatja. Most azokat a mappákat látja, amelyekben a készülék által támogatott fájlformátumú videók vannak. Ha megérinti valamelyiket, akkor annak tartalma kerül a képernyőre és innen indíthatja a lejátszást. Kilépés a menürendszerbe, de nem szakítja meg a lejátszást Ugrás az előző számra Szünet / tovább játszás Ugrás a következő számra Lejátszás megállítása Ha autóban ül és zenét szeretne hallgatni, érdemes kipróbálnia az FM transzmitter funkciót, hogy az autó hangszóróin, jobb minőségben hallgathassa a kedvenc számait. Csúszka és görgető gombok, amivel a képernyőn megjelenő ikonokat görgetheti A memóriakártya mappája Vissza ikon, ezzel tud vissza (feljebb) lépni a mappák rendszerében Videó fájlok, ha valamelyikre rákattint, elindul a lejátszás

11 11. Képek Ebben a menüpontban nézheti meg és tallózhatja a képeit. Ha megérinti a Képek ikont, a következő képet láthatja. A lejátszott fájl neve Megállítás és újraindítás Videó megjelenítési terület; dupla kattintással válthat teljes képernyős módba és vissza Hangerő szabályozó Fényerő szabályozó Állapot sáv, itt látja a film lejátszásának állapotát és itt a megfelelő helyre kattintva a filmen belül előrébb vagy hátrébb ugorhat A következő film lejátszása Az első szám a filmből már lejátszott időt, a második a film teljes hosszát mutatja E listában keresheti meg képeit, vagy azt a mappát, ahová előzőleg mentette azokat. Érintse meg az SDMMC (memóriakártya) mappát, hogy annak tartalmát láthassa.

12 Csúszka és görgető gombok, amivel az ikonokat görgetheti Belső memória mappája Memóriakártya mappája SDMMC Vissza ikon, ezzel tud vissza (feljebb) lépni a mappák rendszerében Képek, ha megérinti valamelyiket, akkor azt látja a képnézegetőben 12. E-könyvtár Itt nyithatja meg az eszközre feltöltött olvasmányait. Ha megérinti az E-könyvtár ikont, a következő képet láthatja. E listában keresheti meg könyveit, vagy azt a mappát, ahová előzőleg mentette azokat. Érintse meg az SDMMC (memóriakártya) mappát, hogy annak tartalmát láthassa! Kicsinyítés és nagyítás Elforgatás (egy kattintás: jobbra 90 -kal) Teljes képernyős nézet Vetítés (a mappában lévő képeket egymás után automatikusan megjeleníti, teljes képernyős nézetben) Előző, következő kép megtekintése Csúszka és görgető gombok, amivel az ikonokat görgetheti Vissza ikon, ezzel tud vissza lépni a mappák rendszerében Könyvek mappa, jelen esetben ez tartalmazza a könyveket Olvasható E-könyv fájlok

13 Ha rákattint egy e-könyv fájlra, megjelenik az olvasóban. Betűk beállításai Itt adhatja meg a betűtípust (félkövér vagy normál) illetve megváltoztathatja a betűk méretét. A változások azonnal életbe lépnek, amint a bal felső sarokban lévő Vissza gombbal kilép e párbeszédablakból. A lejátszott fájl neve Képernyő, ha kettőt kattint rá, akkor teljes képernyős módban olvashatja a szöveget, ha ismét kettőt kattint, akkor visszatér az eredeti kezelő felülethez. Amikor a teljes képernyős módban olvas, akkor a kép egyszeri megérintésével tud lefelé lapozni. Minden érintés egy képpel lapoz lejjebb. Léptető gombok, annyi sort lapoznak, amennyi egyszerre a képernyőn látszik (fel - a szöveg eleje felé; le - a szöveg vége felé) Az olvasó a.txt formátumú könyveket tudja megjeleníteni, az ettől eltérő fájlokat át kell alakítani. Szín beállítások Ezen a panelen a betűk és a háttér színeit tudja megváltoztatni az alsó három színsáv segítségével R - piros, G - zöld, B - kék

14 Könyvjelző kijelölése E gomb segítségével készíthet könyvjelzőket a szövegben, amiket a Feljegyzések ablakban tud megnézni és onnan tud a könyvjelző helyére ugrani. Feljegyzések Ebben az ablakban összesítve, a könyvben lévő helyük alapján sorrendbe állítva láthatja az Ön által készített könyvjelzőket. A százalékérték az adott sor helyzetét mutatja a teljes szöveghez képest. Jelölje ki ceruzával a kiválasztott szövegrészt, majd kattintson a Könyvjelző kijelölése gombra. A következő ablak fog megnyílni. Ha rákattint a jobb oldalon található könyv ikonra, akkor a listában kijelölt sort jeleníti meg az olvasó, a kuka ikonnal pedig törölheti a kijelölt könyvjelzőit.

15 13. FM transzmitter 15. Átváltó Az FM transzmitter funkció a készülék hangját továbbítja a rádió felé. Állítsa be a készüléken a kívánt frekvenciát, pl. 97,8 MHz, majd a rádiót is hangolja erre a frekvenciára. Ekkor a készülék továbbítja a hangot a rádió felé, amely a rádió hangszóróiban lesz hallható. Így az autó hangszóróin hallgathatja a készüléken tárolt zenéit, vagy a navigáció utasításait. 14. Játékok Itt néhány előre telepített játékot talál. A következő fizikai tulajdonságok közül választhat: Length (hossz); Weight, Mass (súly, tömeg); Cubic Capacity (térfogat); Square, Area (terület); Circular, Angular (szög); Power (teljesítmény); Pressure (nyomás); Speed (sebesség); Temperature (hőmérséklet); 16. Számológép

16 17. Nyelv kiválasztása 19. Háttérvilágítás beállítása Fényerő szintjének változtatása (balra csökken, jobbra nő) 18. Hangerő beállítása Képernyő kikapcsolás módjának változtatása 20. Gyári beállítások Visszatérhet a készülék alapértelmezett beállításaihoz. Kattintson az ikonra és az alábbi párbeszédablak tűnik fel a képernyőn. A gyári értékek visszaállítása nem érinti az Ön által kiválasztott nyelvet és a beállított dátumot, időt és időzónát. Hangerő szintjének változtatása (balra csökken, jobbra nő) Billentyűhangok változtatása

17 21. Kalibrálás Ebben a menüpontban az érintőképernyő kalibrálását (pontos beállítását) végezheti el. Érintse meg az ikont és válassza az Igen gombot. 22. Navigációs elérési út beállítása Itt adhatja meg a navigációs program elérési útját. A navigációs szoftverről bővebben Néhány szó a GPS navigációról c. részben olvashat Ekkor a következő kép jelenik meg, középen egy pontosító kereszttel. Kérjük a navigációs szoftver telepítése előtt olvassa el a használati utasítását 23. GPS információ Ebben a menüpontban tudja ellenőrizni a GPS vevőkészüléket, ha a navigációs szoftver működésében bármi problémát észlel. Ha a vevő fogadja a műholdak jeleit, akkor a készülék jól működik. Ez esetben érdemes a navigációs szoftvert frissíteni. A ceruzával (stylus) érintse meg a középen látható kereszt metszéspontját, majd végezze el ugyanezt a műveletet a képernyő négy sarkához közel megjelenő keresztekkel is. Ha ezt megtette, akkor a kereszt eltűnik a képernyőről és egy felirat tájékoztatja, hogyha menteni szeretné a beállítást akkor 30 másodpercen belül érintse meg a képernyőt, különben a rendszer visszatér az eredeti beállításokhoz.

18 24. Dátum és idő beállítása 26. Az USB beállításai A dátum és idő léptetése felfelé A dátum és idő léptetése lefelé Az időzóna beállítása 25. Rendszerinformációk Itt tekinthető meg néhány fontos adat a készülékről. Ha a készüléket USB kábellel csatlakoztatja a számítógéphez, akkor az adatkapcsolatnak kétféle beállítása lehetséges. Kapcsolat háttértárként (Mass Storage), ilyenkor a PC az eszközt úgy érzékeli, mint egy hordozható meghajtót (pl.: pendrive vagy külső merevlemez). Ebben a módban fájlokat tud másolni az eszköz és a számítógép közt. Ha az Ön készülékén a Be-On-Road navigációs program fut, akkor ezt a beállítást kell választani, ha programfrissítést vagy térképeket akar letölteni a készülékre. Szinkronizációs üzemmód (MS ActiveSync) Ez a beállítás szükséges bizonyos PC-s szoftvereknek, hogy az eszközzel kapcsolatot tudjanak létesíteni. A navigációs programokról és azok PC-s kiegészítőiről bővebben a program saját leírásában olvashat. A PC-hez való csatlakoztatásakor a készüléken minden más program futása megáll. Az USB kábel csatlakoztatását vagy az eltávolítását a készülékhez és a számítógéphez azok bekapcsolt állapotában is elvégezheti.

19 28. AV-in bemenet (opcionális) Ha Kapcsolat háttértárként módon kapcsolódik a számítógéphez, akkor a képernyőn egy USB logó látható és a képernyő nem reagál az érintésre. Ez nem hibajelenség, ha eltávolítja az adatkábelt, akkor a készülék visszaáll az eredeti állapotába. A következő események megszakítják az eszközök közötti kapcsolatot, emiatt az el nem mentett adatok elvesznek: - ha az USB kábelt kihúzza a készülékből vagy a PCből - ha kikapcsolja a készüléket - ha megnyomja a Reset gombot - vagy ha elektromos probléma miatt újraindul az eszköz vagy a számítógép. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy autójában tolatókamerát használjon, anélkül, hogy külön monitort szerelne be. Csatlakoztassa a kamera vezetékét vagy vezeték nélküli kivitel esetén annak adapterét az AV-in bementbe. Amikor a kamera aktiválódik, a készülék átvált a kamera által küldött képre. Ha a kamera áramellátása a tolatórendszer valamelyik elemére van kötve (pl.: a sebességváltó tolatókapcsolójára vagy a tolatólámpára), akkor tolatáskor a készülék önműködően az autó mögötti teret mutatja. Ennek beszereléséhez szükség esetén vegye igénybe szakember segítségét. videojel a kamerából az AV-in bemenetbe Adatairól rendszeresen készítsen biztonsági másolatot! 27. A készülék által támogatott fájlok listája Videó:.asf,.avi,.wmv,.3gp,.mpg4,.flv; Zene:.wma,.mp3; Kép:.jpg,.bmp,.png; áramellátás a tolatórendszerből a kamerába

20 Reméljük, hogy megfelelő segítséget tudtunk nyújtani ahhoz, hogy ebben a készülékben örömét lelje és sokáig problémamentesen tudja használni. Ha bármilyen kérdésre nem kapott választ, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat. A füzetben használt képek illusztrációk. Törekszünk a pontos és aktuális megjelenésre, mégis előfordulhat, hogy a képek nem teljesen azt mutatják, amit a készüléken lát. Ez esetben látogassa meg weboldalunkat és töltse le a legújabb használati utasítást, vagy ha bármi kérdése merül fel, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal és mi szívesen segítünk Önnek. Amennyiben e füzetben hibát talál, kérjük jelezze azt az címen! Köszönjük! Ez a jel a terméken vagy annak csomagolásán azt jelenti, hogy ezt a terméket nem kezelheti háztartási hulladékként. Az elektromos és elektronikus berendezések hulladékairól szóló 2002/96/EK (WEEE) irányelvnek megfelelően ezt az elektromos berendezést tilos szortírozatlan, közösségi hulladékgyűjtőbe dobni. A terméket használata befejeztével vigye vissza az eladási ponthoz vagy a helyi közigazgatási újrahasznosító gyűjtőhelyre! v v121104

21 TISZTELT TULAJDONOS! Köszönjük, hogy vásárlásával egy minőségi terméket választott! Kérjük, a készülék használatba vétele előtt feltétlenül olvassa el a kezelési útmutatót. A jótállási jegy a vásárlást igazoló nyugtával, vagy számlával együtt érvényes. Amennyiben rendeltetésszerű használat során a készülék mégis meghibásodna, a Yamoto csapata siet az Ön segítségére. FONTOS! Hibabejelentését először mindig ügyfélszolgálatunknak kell jeleznie! A hibabejelentéshez kérjük, készítsen elő íróeszközt, hogy feljegyezhesse az Ön szervizpartnerének címét. Bejelentését, vagy cseregaranciás készülék eseten csereigényét ügyfélszolgálatunkon az alábbi módokon teheti meg: Telefonon: (30) , hétköznap 9 és 17 óra között; Interneten: a szervíz menüpontnál; ben: címünkön. Ebben az esetben, a levélben fel kell tüntetnie nevét, címét, telefonszámát, és a termék adatait. A műszaki cikkekre vonatkozó 3 munkanapos meghibásodási csere esetén kérjük, hogy a terméket minden tartozékával együtt, eredeticsomagolásban adja át a vásárlás helyén. VÁSÁRLÓI TÁJÉKOZTATÓ A termék jótállási ideje 12 hónappal növelhető, ha a weboldalról elérhető garanciaregisztrációs menüpont alatt található űrlapot a vásárlást követő 5 napon belül kitölti. Csere érvényesítése esetén - a jótállási jegy Yamoto-partner szervízben való kitöltésével, és a megfelelő csereszám kiállításával jön létre - csatolni kell a vásárlást igazoló blokkot vagy számlát, illetve a készüléket összes tartozékával és annak csomagolásával együtt le kell adni a szervízben. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a csomagolást gondosan őrizze meg! A csereutalvány a kiállítás dátumától 30 napig érvényes!

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

ivms-4200 kliensszoftver

ivms-4200 kliensszoftver ivms-4200 kliensszoftver Felhasználói segédlet v1.02 2012.11.21. HU 1. TARTALOM 1. Tartalom... 2 2. Bevezető... 2 2.1. Felhasználás... 2 2.2. Hardverigény... 2 3. Használat... 3 3.1. Vezérlőpult... 3 3.2.

Részletesebben

BT-R820 Használati utasítás BT-R820 Wireless GPS Egység Használati utasítás Dátum: Szeptember, 2006 Verzió: 1.1

BT-R820 Használati utasítás BT-R820 Wireless GPS Egység Használati utasítás Dátum: Szeptember, 2006 Verzió: 1.1 BT-R820 Wireless GPS Egység Használati utasítás Dátum: Szeptember, 2006 Verzió: 1.1 1. oldal TARTALOMJEGYZÉK 0. Gyors telepítés...3 1. Bevezetés...4 1.1 Áttekintés...4 1.2 Fő jellemzők...4 1.3 Alkalmazási

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

CMP-VOIP80. VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG

CMP-VOIP80. VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska

Részletesebben

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 1. Csomag tartalma 1. 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 2. A készülék áttekintése 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 HU - 1 1 2 3 4 5 6 7

Részletesebben

Niko érintőképernyő. Méret: 154 x 93mm (kb. 7 ) Felbontás: 800 x 480 pixel Képarány: 16:9

Niko érintőképernyő. Méret: 154 x 93mm (kb. 7 ) Felbontás: 800 x 480 pixel Képarány: 16:9 Niko érintőképernyő 1. Általános leírás A Nikobus érintőképernyő segítségével könnyen kezelhetővé válik a telepített épületautomatizálási rendszer. A képernyő könnyen felszerelhető a falra, csak 1 szerelő

Részletesebben

VarioFace dokumenta cio

VarioFace dokumenta cio VarioFace dokumenta cio Tartalom Felhasználói dokumentáció... 2 1. A program felépítése... 2 1.1. Vario csatlakoztatása... 2 1.2. Főablak... 3 1.3. Képkijelölő ablak... 4 2. A program használata... 4 2.1.

Részletesebben

DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO

DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO Használati útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. A használati útmutatót olvassa el és őrizze meg késõbbi áttekintésre is. Műszaki jellemzők Jeladó készülék Frekvencia

Részletesebben

Avantalk Sunday napelemes Bluetooth kihangosító Használati utasítás

Avantalk Sunday napelemes Bluetooth kihangosító Használati utasítás Avantalk Sunday napelemes Bluetooth kihangosító Használati utasítás 1. Funkció gombok 2. Töltés Az Avantalk BTCK-10b kihangosító készülék újratölthető akkumulátorral rendelkezik. Használat előtt erősen

Részletesebben

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató A Windows 8.1 telepítése és frissítése A BIOS, illetve alkalmazások és illesztőprogramok frissítése, valamint a Windows Update futtatása A telepítés típusának

Részletesebben

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. A kezdő képernyő...4 4. Alap funkciók működése...4 5. Belső hívások...5

Részletesebben

WP1 Vezérlő Használati Útmutató

WP1 Vezérlő Használati Útmutató WP1 Vezérlő Használati Útmutató Lásd a kötési diagram. 24Volt 9Volt A vezérlő egy 9V-os Rain Bird szolenoidot működtet. Győződjön meg róla, hogy a szelepeket a vezérlővel összekötő vezeték, kisfeszültségű

Részletesebben

hakkumulátor h Számítógép

hakkumulátor h Számítógép Köszönjük, hogy IBM ThinkPad R sorozatú számítógépet vásárolt. Hasonlítsa összes azt itt felsorolt elemeket a dobozban lévőkkel. Ha valamilyen tétel hiányzik vagy sérült, vegye fel a kapcsolatot a vásárlás

Részletesebben

BDMv3 használati útmutató v1.1 2013-04-03. Használati útmutató. BDMv3 / BDMv3O

BDMv3 használati útmutató v1.1 2013-04-03. Használati útmutató. BDMv3 / BDMv3O Használati útmutató Egység neve: BDMv3 / BDMv3O Egység tartalma: Külső modul / Kültéri külső modul, ami egyben az érzékelő is (1) Töltő adapter (5V 2A) (opcionális) Külső csatlakozások: Töltő csatlakozó

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ - FONTOS TEENDŐK VIDEOKONFERENCIA ELŐTT - A VIDEOKONFERENCIA ÜZEMBE HELYEZÉSE - HÍVÁS KEZDEMÉNYEZÉSE ÉS FOGADÁSA - A KAMERA ÉS A MIKROFON HASZNÁLATA

Részletesebben

Ezek képernyő kapcsolatok az Android -ban (Webböngésző, zene, stb.). Érintsen meg egy ikont a megfelelő alkalmazás megnyitásához

Ezek képernyő kapcsolatok az Android -ban (Webböngésző, zene, stb.). Érintsen meg egy ikont a megfelelő alkalmazás megnyitásához Regisztrálja a termékét! Az interneten: www.archos.com/register Köszönjük, hogy a ARCHOS értékes termékét választotta. Reméljük, sok örömöt lel benne és hosszú évekig megbízható szolgálatot tesz. Miután

Részletesebben

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Termékinformációk... 3 I-1. A csomag tartalma... 3 I-2. Elülső panel... 3 I-3. LED állapota... 4 I-4. Kapcsoló-státusz gomb... 4 I-5. Termékcímke...

Részletesebben

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmeztetés Hogy elkerülje a tűz vagy elektromos sokk veszélyét, ne vegye le a készülék borítóját (vagy hátát)! Hiba esetén forduljon a szerviz szakképzett

Részletesebben

xbook-60fl Használati utasítás

xbook-60fl Használati utasítás xbook-60fl Használati utasítás Tartalomjegyzék Bevezetés...3 A doboz tartalma...4 Biztonsági figyelmeztetések...4 Bemutatás...6 Főképernyő...9 Könyvek... 11 Képnézés... 24 Alkalmazás... 26 Beállítás...

Részletesebben

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmeztetés Hogy elkerülje a tűz vagy elektromos sokk veszélyét, ne vegye le a készülék borítóját (vagy hátát)! Hiba esetén forduljon a szerviz szakképzett

Részletesebben

A Yamoto Magyarország Kft. a termék jelen útmutatótól eltérő, vagy helytelen használatából fakadó károkért nem vállal felelősséget!

A Yamoto Magyarország Kft. a termék jelen útmutatótól eltérő, vagy helytelen használatából fakadó károkért nem vállal felelősséget! A következő útmutatóhoz használt képernyőképek a Be-on-road navigációs szoftver 3.7 illetve 3.8-as változatából, valamint a Yamoto Five rev3-as készülék menüjéből származnak. Bár a Yamoto Magyarország

Részletesebben

Kezelési útmutató PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr:

Kezelési útmutató PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr: PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM Kezelési útmutató Importőr: Quantum-R Kft. 1094. Budapest, Tűzoltó u. 79. Tel: 456-2060 Fax: 456-2069 quantumr@quantumr.hu www.quantumr.hu Doboz tartalma A hálózati (220V)

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless Felhasználói kézikönyv Audio Baby monitor PNI B6000 wireless A készülék első bekapcsolása vagy használata előtt, kérjük olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és tartsa meg ezt a kézikönyvet a későbbi

Részletesebben

Rádió/DVD lejátszó. Kezelési útmutató

Rádió/DVD lejátszó. Kezelési útmutató Figyelem Rádió/DVD lejátszó Kezelési útmutató Menet közben ne próbálja konfigurálni a készüléket. Ha gépjárművével napsütésen parkol, a készülék bekapcsolása előtt várja meg, amíg a készülék lehűl. Esős,

Részletesebben

CMS videó megjelenítő szoftver használata

CMS videó megjelenítő szoftver használata CMS videó megjelenítő szoftver használata Bevezető Ez a felhasználói kézikönyv a HF-DVR5704T 4 csatornás H.264 tömörítésű hálózati rögzítőhöz mellékelt CMS szoftver használatát mutatja be. Nem tér ki az

Részletesebben

WayteQ x960bt GPS Navigáció. Használati utasítás

WayteQ x960bt GPS Navigáció. Használati utasítás WayteQ x960bt GPS Navigáció Használati utasítás Köszönjük, hogy WayteQ terméket választott! Jellemzők A WayteQ GPS készülék fő funkciója a navigáció, ám ez mellett számos egyéb, szórakoztató funkcióval

Részletesebben

EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps

EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps 2 MAGYAR Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 A csomagolás tartalma... 2 2.0 A Mini Powerline Adapter csatlakoztatása...

Részletesebben

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv Médiatár Rövid felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék Bevezetés Tartalomjegyzék Bevezetés Bevezetés... 3 Kezdô gondolatok... 4 Hálózati követelmények... 4 Támogatott operációs rendszerek a számítógépeken...

Részletesebben

Bluetooth Software frissítés leírása

Bluetooth Software frissítés leírása Bluetooth Software frissítés leírása Windows 7 rendszerhez Alkalmazandó 2012 utáni termékek esetén CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi Ez a kézikönyv leírja a szükséges lépéseket a fejegység Bluetooth

Részletesebben

Üzembe helyezési útmutató

Üzembe helyezési útmutató Rúdhangsugárzó Üzembe helyezési útmutató HT-CT370 Tartalomjegyzék Üzembe helyezés 1 A doboz tartalma 4 2 Elhelyezés 5 3 Csatlakoztatás 6 4 A rendszer bekapcsolása 8 5 Hanglejátszás 9 Alapműveletek A hangeffektusok

Részletesebben

SJ4000 WIFI Felhaszna lo i u tmutato

SJ4000 WIFI Felhaszna lo i u tmutato SJ4000 WIFI Felhaszna lo i u tmutato Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak közelébe, mint például mágnes és elektromos motor. Kerülje

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Az MP3 a médialejátszók új generációja. Támogatja az MP2, MP3, WMA és WAV fájlok lejátszását. Magas színvonal, megbízhatóság és átdolgozott dizájn jellemzi. Áttekintés Átdolgozott dizájn

Részletesebben

Mobileye okostelefon alkalmazás

Mobileye okostelefon alkalmazás Mobileye okostelefon alkalmazás Használati útmutató 1. Bevezetés A Mobileye okostelefon alkalmazás olyan járművel csatlakoztatva működik, melybe telepítették a Mobileye 5 rendszert, hogy figyelmeztessen

Részletesebben

EM7042/EM7043/EM7046 - Merevlemezház

EM7042/EM7043/EM7046 - Merevlemezház EM7042/EM7043/EM7046 - Merevlemezház 2 MAGYAR EM7042/EM7043/EM7046 - Merevlemezház Figyelmeztetések és felhívások A javítást csak az Eminent képzett szakembere végezheti! Tartalomjegyzék 1.0 Jótállási

Részletesebben

Navigáció: GPS Tracking: 3G modem: A gyors CPU-nak köszönhetően a. készülék akadozásmentesen futtatja a. is. A navigáció használata

Navigáció: GPS Tracking: 3G modem: A gyors CPU-nak köszönhetően a. készülék akadozásmentesen futtatja a. is. A navigáció használata Navigáció: A gyors CPU-nak köszönhetően a készülék akadozásmentesen futtatja a legújabb GPS navigációs szoftvereket is. A navigáció használata közben lehetősége van zenét hallgatni vagy filmet nézni, ilyenkor

Részletesebben

telepítési útmutató K&H Bank Zrt.

telepítési útmutató K&H Bank Zrt. K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu telepítési útmutató K&H e-bank Budapest, 2015. március 09. K&H e-bank

Részletesebben

MAGYAR AD-47W Nokia vezeték nélküli audioadapter

MAGYAR AD-47W Nokia vezeték nélküli audioadapter AD-47W Nokia vezeték nélküli audioadapter Az AD-47W adapterrel egy Bluetooth vezeték nélküli technológiát támogató kompatibilis fülhallgatót csatlakoztathatunk a számítógéphez (vagy egyéb kompatibilis

Részletesebben

WayteQ x850 GPS Navigáció. Használati utasítás

WayteQ x850 GPS Navigáció. Használati utasítás WayteQ x850 GPS Navigáció Használati utasítás Köszönjük, hogy WayteQ terméket választott! Jellemzők A WayteQ GPS készülék fő funkciója a navigáció, ám ez mellett számos egyéb, szórakoztató funkcióval is

Részletesebben

ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó

ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó Felhasználói kézikönyv Bevezetõ Az Ön által megvásárolt HD media lejátszója a következõ fájl formátumokat támogatja: Video: H.264, AVI MP4 RM MPEG RMVB VOB MOV DAT,

Részletesebben

MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete

MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete I. Az adatbázis motor telepítése II. A MEDITOR 5 KLÓN program telepítése III. Adatok feltöltése a KLÓN programba I. Adatbázis motor telepítése Kérem, hogy a telepítések

Részletesebben

Hálózati betekint ő program telepítése mobil telefonra. Symbian. alarm shop. Windows mobile Android IPhone Blackberry

Hálózati betekint ő program telepítése mobil telefonra. Symbian. alarm shop. Windows mobile Android IPhone Blackberry Glover Electric kft. www.visiotech.hu Hálózati betekint ő program telepítése mobil telefonra. Symbian Windows mobile Android IPhone Blackberry 1.Symbian Operációs Rendszer 1. Először telepítenie kell a

Részletesebben

Használati útmutató. Ezcast HDMI Dongle ---Windows PC

Használati útmutató. Ezcast HDMI Dongle ---Windows PC TARTALOM 1. Alapfogalmak... 2 1.1 Indítás... 2 1.2 Kikapcsolás... 3 1.3 Kezdőoldal... 3 1.4 A telepítés... 3 2. Főbb jellemzők... 4 2.1 EZCast... 4 2.2 DLNA... 6 2.3 EZMirror... 6 2.4 A Settings - beállítások...

Részletesebben

Kids phone használati útmutató

Kids phone használati útmutató Kids phone használati útmutató Q5G Az illusztráció és magyarázat 1. OK / hívás indítás / hívás fogadás / menü gomb 2. Mégse / hívás elutasítás / vissza gomb 3. SOS hívás gomb 4. Anya hívó / hívás alatt

Részletesebben

1.1 Töltés... 4. 1.3 A készülék újraindítása... 7. 1.4 Az autós tartó használata... 7. 1.6 A micro SD és micro SDHC kártya használata...

1.1 Töltés... 4. 1.3 A készülék újraindítása... 7. 1.4 Az autós tartó használata... 7. 1.6 A micro SD és micro SDHC kártya használata... Használati útmutató Tartalomjegyzék Figyelmeztetések és megjegyzések... 4 A doboz tartalma... 4 Kezelési útmutató... 4 1.1 Töltés... 4 1.1.1 A készülék töltése... 5 1.1.2 Hálózati töltő használata (opcionális)...

Részletesebben

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R)

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Easy, Reliable & Secure Telepítési útmutató N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Védjegyek Az egyéb márka- és terméknevek a tulajdonosaik védjegyei vagy bejegyzett védjegyei. Az itt közölt adatok előzetes figyelmeztetés

Részletesebben

Phonak RemoteControl App alkalmazás. Használati útmutató

Phonak RemoteControl App alkalmazás. Használati útmutató Phonak RemoteControl App alkalmazás Használati útmutató Kezdő lépések A RemoteControl App alkalmazás a Phonak, a világ egyik vezető, hallókészülékeket gyártó vállalata által kifejlesztett alkalmazás. Kérjük,

Részletesebben

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios Program megnevezése: Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat címe: HUSK JOBs portal Közös munkaerő-piaci információs rendszer A vezető partner: Centrum pokročilých

Részletesebben

CK-100 Nokia autóskészlet 9210124/1

CK-100 Nokia autóskészlet 9210124/1 CK-100 Nokia autóskészlet 9210124/1 2008 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People, a Navi és az Eredeti Nokia tartozékok (Nokia Original Accessories) logó a Nokia Corporation bejegyzett

Részletesebben

Android Commander Felhasználói kézikönyv

Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

KATRO-FL rendszer 4CH MOBIL DVR. PC-s visszatekintő program használati utasítása

KATRO-FL rendszer 4CH MOBIL DVR. PC-s visszatekintő program használati utasítása KATRO-FL rendszer 4CH MOBIL DVR PC-s visszatekintő program használati utasítása Tartalomjegyzék Hogyan kell kivenni a memóriakártyát? 3 Szoftver installálás 3 Az adatok visszanyerése 5 Az adatok megjelenése

Részletesebben

Alapként a Szabálykönyv szolgál és minden szabálypont illusztrált videoklipekkel, összekapcsolva a megfelelő szöveges állományokkal.

Alapként a Szabálykönyv szolgál és minden szabálypont illusztrált videoklipekkel, összekapcsolva a megfelelő szöveges állományokkal. Multimédiás röplabda játékvezetői oktatási anyag Multimédiás röplabda játékvezetői oktatási anyag röplabda játékvezetők és játékvezetői oktatók és minden, röplabda szabályok iránt érdeklődő számára készült,

Részletesebben

SilverCrest Action Camcorder Alkalmazás

SilverCrest Action Camcorder Alkalmazás SilverCrest Action Camcorder Alkalmazás Android verzió Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 A SilverCrest Action Camcorder alkalmazás elindítása... 2 Rögzítés üzemmód... 2 A Média album... 3 Felvételek átvitele

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. v2 2010 Sygic, a.s. Minden jog fenntartva

Felhasználói kézikönyv. v2 2010 Sygic, a.s. Minden jog fenntartva Felhasználói kézikönyv v2 2010 Sygic, a.s. Minden jog fenntartva Tartalomjegyzék I. Kezdünk...1 Főképernyő használata...1 Cím megadása...2 Utasítások...5 GPS pozíció megszerzése...6 II. Útvonaltervezés...7

Részletesebben

1.1 Bemutató 1.2 Rendszerkövetelmények 1.3 Tartozékok

1.1 Bemutató        1.2 Rendszerkövetelmények 1.3 Tartozékok 1. Fejezet Áttekintés 1.1 Bemutató Fontos figyelmeztetés: A televízió adások vétele a mindenkori vételi viszonyok illetve DVB-T lefedettség függvénye. A vételt befolyásolja továbbá a használt tetıantenna

Részletesebben

REM Trade Hungary Kft. Budapest III.1036 Lajos utca 129.

REM Trade Hungary Kft. Budapest III.1036 Lajos utca 129. Használati útmutató Kedves Vásárló! Köszönjük, hogy a top5.hu által forgalmazott Concox GT03B típusszámú nyomkövető egységre esett a választása! Kérjük, hogy az első üzembe helyezést megelőzően figyelmesen

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. v2 2010 Sygic, a.s. Minden jog fenntartva

Felhasználói kézikönyv. v2 2010 Sygic, a.s. Minden jog fenntartva Felhasználói kézikönyv v2 2010 Sygic, a.s. Minden jog fenntartva Tartalomjegyzék I. Kezdünk...1 Főképernyő használata...1 Cím megadása...2 Utasítások...5 GPS pozíció megszerzése...6 II. Útvonal tervezés...7

Részletesebben

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRH-100-72(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRH-100-72(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C Ez az ismertető a jelen firmware frissítés által kínált 3D funkciókról tájékoztat. Kérjük tekintse át a Használati útmutatót és a mellékelt CD-ROM-on található α kézikönyvet. 2010 Sony

Részletesebben

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA Szünetmentes áramforrások Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA 1. Bemutatás Az UPS más néven szünetmentes áramforrás megvédi az ön elektromos berendezéseit, illetve a hálózat kimaradása

Részletesebben

Samsung Omnia Gyors használati útmutató

Samsung Omnia Gyors használati útmutató Samsung Omnia Gyors használati útmutató Az útmutatóban szereplő képernyők némelyike eltérhet a készüléktől; ez a készülék szoftverétől és a szolgáltatótól függ. Tartalom A készülék használata Az Omnia

Részletesebben

AKKUMULÁTOR TESZTER 24V 100A RS232

AKKUMULÁTOR TESZTER 24V 100A RS232 AKKUMULÁTOR TESZTER 24V 100A RS232 2 Felhasználás A teszter alkalmas 24V-os indító akkumulátorok indítóképességének vizsgálatára, akkumulátorok 1-20 órás kapacitásának, vagy tartalék tárolóképességének

Részletesebben

Albacomp Activa H782B TFT LCD monitor (17") Albacomp Activa H982B TFT LCD monitor (19")

Albacomp Activa H782B TFT LCD monitor (17) Albacomp Activa H982B TFT LCD monitor (19) Albacomp Activa H782B TFT LCD monitor (17") Albacomp Activa H982B TFT LCD monitor (19") Kezelési útmutató Biztonsági óvintézkedések 1. Áramtalanítsa a készüléket, mielőtt tisztítaná azt! Mindig puha törlőkendővel

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

Nokia 500 autós helymeghatározó készülék Üzembe helyezési útmutató

Nokia 500 autós helymeghatározó készülék Üzembe helyezési útmutató Nokia 500 autós helymeghatározó készülék Üzembe helyezési útmutató 9205371 3. kiadás HU MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kijelenti, hogy a PD-14 jelzésû termék megfelel az 1999/5/EC irányelv

Részletesebben

ConCorde tab T10 + BT Billentyüzet

ConCorde tab T10 + BT Billentyüzet ConCorde tab T10 + BT Billentyüzet Hatékony 1.6 GHz-es dual-core processzor A rendkívül gyors és hatékony kétmagos 1.6 GHz- es processzor lehetővé teszi a tableten telepített alkalmazások optimális használatát.

Részletesebben

MeryOnline alkalmazás felhasználói kézikönyv. MeryOnline Szoftver. Felhasználói kézikönyv. Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2011.11.29.

MeryOnline alkalmazás felhasználói kézikönyv. MeryOnline Szoftver. Felhasználói kézikönyv. Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2011.11.29. MeryOnline Szoftver Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2011.11.29 Oldal: 1 / 11 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MeryOnline alkalmazás 3 1.2. Támogatott modell 3 1.3. Figyelmeztetések

Részletesebben

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS 1 TARTALOM Főalkatrészek. 3 Telepítési útmutató...5 A Bluetooth telepítése....17 A

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és a telepítés

Részletesebben

4csatornás DVS, 7 LCD

4csatornás DVS, 7 LCD 4csatornás DVS, 7 LCD Tömör kezelési utasítás 4-CS M OZGÁS Távirányító LAN OPCIÓ Mielőtt bekapcsolja a készüléket Kérjük megfelelően csatlakoztassa a SATA táp- és adatkábelt, amikor a SATA HDD-t a DVR-be

Részletesebben

FÁJLOK ÉS MAPPÁK MÁSOLÁSA PENDRIVE-RA ÉS CD-RE A LEGEGYSZERŰBBEN WINDOWS XP-N

FÁJLOK ÉS MAPPÁK MÁSOLÁSA PENDRIVE-RA ÉS CD-RE A LEGEGYSZERŰBBEN WINDOWS XP-N FÁJLOK ÉS MAPPÁK MÁSOLÁSA PENDRIVE-RA ÉS CD-RE A LEGEGYSZERŰBBEN WINDOWS XP-N Ezek a cikkek Atom Manó rovattársam kérdésfeltevése alapján jöttek létre, és mivel Ő a fényképekkel végezhető műveletek kapcsán

Részletesebben

DLNA- beállítási útmutató

DLNA- beállítási útmutató MAGYAR DLNA- beállítási útmutató LAN hálózati csatlakozáshoz Tapasztalja meg a valóságot AQUOS LCD-TV 2011 tavasz/nyár Oldal - 1 - LE820 - LE822 - LE814 - LE824 - LE914 - LE925 Tartalom: 1. A PC előkészítése

Részletesebben

Kezelési útmutató VOYAGER LEGEND UC B235 BLUETOOTH SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr:

Kezelési útmutató VOYAGER LEGEND UC B235 BLUETOOTH SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr: VOYAGER LEGEND UC B235 BLUETOOTH SYSTEM Kezelési útmutató Importőr: Quantum-R Kft. 1094. Budapest, Tűzoltó u. 79. Tel: 456-2060 Fax: 456-2069 quantumr@quantumr.hu www.quantumr.hu Doboz tartalma Headset

Részletesebben

Az MA-660 eszközillesztő program telepítése

Az MA-660 eszközillesztő program telepítése 1. oldal, összesen: 14 Az MA-660 eszközillesztő program telepítése Megjegyzés: A hardver telepítésének megkezdéséhez helyezze be az Handset Manager szoftver CD-lemezt a számítógép CD-ROM-meghajtójába,

Részletesebben

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató 1 Tartalomjegyzék Alapvető tudnivalók...3 Használatba vétel előtt megadandó és ellenőrizendő adatok...3 Alanyi adómentes vállalkozás esetén...3 Számla

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Gyors üzembe helyezési útmutató WF-2109, WF-2111, WF-2116, WF-2119, WF-2119S, WF-2120, WF-2123, WF-2150, WF-2151, WF-2190, WF-2503 1 A csomag tartalma A csomag,

Részletesebben

MANHATTAN VEZETÉK NÉLKÜLI FEJHALLGATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. JB. 3265/Készült Kínában. KitSound 2015. Christchurch, Dorset, BH23 4FL, UK

MANHATTAN VEZETÉK NÉLKÜLI FEJHALLGATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. JB. 3265/Készült Kínában. KitSound 2015. Christchurch, Dorset, BH23 4FL, UK MANHATTAN VEZETÉK NÉLKÜLI FEJHALLGATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ JB. 3265/Készült Kínában. KitSound 2015. Christchurch, Dorset, BH23 4FL, UK 1 Mesteremberek vagyunk. Zenészek vagyunk. KitSound vagyunk És mindannyian

Részletesebben

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató Az alkalmazás elindítása után a következő képernyőről kétféleképpen tud továbblépni. 1. A szinkronizációs adatok beállítása Amennyiben Ön még nem használta

Részletesebben

www.testiny.hu Mark-X Használati utasítás

www.testiny.hu Mark-X Használati utasítás Mark-X Használati utasítás Kérjük, hogy a készülék használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. Az Alcovisor Mark X digitális alkoholszonda elektrokémiai érzékelőt használva határozza

Részletesebben

A csomag a következő elemeket tartalmazza: Ha a fenti elemek bármelyike hiányzik, kérjük, keresse meg viszonteladóját.

A csomag a következő elemeket tartalmazza: Ha a fenti elemek bármelyike hiányzik, kérjük, keresse meg viszonteladóját. A termék a következő operációs rendszerekkel működik: Windows XP, 2000, Me, and 98SE Kezdő lépések DSM-320 Vezeték nélküli Médialejátszó A következőkre lesz szüksége: Windows XP, 2000, Me vagy 98SE, 500MHz-es

Részletesebben

Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt.

Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt. TP-Link TL-WR740N TP-Link TL-WR740N Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt. Kérdés esetén kollégáink várják hívását: Technikai

Részletesebben

VOIP-3 SKY VOIP USB telefon Használati utasítás

VOIP-3 SKY VOIP USB telefon Használati utasítás VOIP-3 SKY VOIP USB telefon Használati utasítás Köszönjük, hogy termékünket választotta. Az elsı használat elıtt javasoljuk, hogy olvassa el a használati utasítást a biztonságos használat érdekében. 1.

Részletesebben

Weierwei Viv 1000 Használati utasítás

Weierwei Viv 1000 Használati utasítás Weierwei Viv 1000 Használati utasítás verzió Robika1001 weierwei v 1000 HU 1 Első Lépések Antenna : Ha összeszereltük a rádiót, ellenőrizzük hogy megfelelően a helyére csatlakoztattuk e az antennát. Rádió

Részletesebben

ios iphone Az iphone beállítása Ahhoz, hogy használni tudd az iphone-od, először be kell állítani (aktiválni) az itunes-ban.

ios iphone Az iphone beállítása Ahhoz, hogy használni tudd az iphone-od, először be kell állítani (aktiválni) az itunes-ban. ios iphone Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Tartalom: Az iphone aktiválása Az iphone beállítása Aktiválás számítógéppel Levelezés Szinkronizálás számítógéppel és az itunes

Részletesebben

Kezdõ lépések. Nokia N93i-1

Kezdõ lépések. Nokia N93i-1 Kezdõ lépések Nokia N93i-1 A készülék gombjai és részei összecsukott mód 2. kiadás HU, 9253949 Típusszám: Nokia N93i-1. A további hivatkozásokban Nokia N93i néven szerepel. 1 A fõ kamera és az objektív.

Részletesebben

A telepítési útmutató tartalma

A telepítési útmutató tartalma 1 A telepítési útmutató tartalma 3 Kompatibilitás és rendszerkövetelmények A telepítési folyamat röviden 4 A telepítés indítása 5 Adatbáziskezelő beállítása / telepítése 8 Telepítési módozatok 11 Az ENSO

Részletesebben

A AVIEXTRAS TOOLBOX TELEPÍTÉSE

A AVIEXTRAS TOOLBOX TELEPÍTÉSE A AVIEXTRAS TOOLBOX TELEPÍTÉSE Mielőtt letölti a telepítőprogramot a Letöltések oldalról, kérjük győződjön meg arról, hogy számítógépe megfelel a minimális rendszerkövetelményeknek (operációs rendszer,

Részletesebben

HV-WDMT vezetékes,egér videónagyító

HV-WDMT vezetékes,egér videónagyító HV-WDMT vezetékes,egér videónagyító Használati útmutató Alko-Soft Szolgáltató Bt.Web: https://www.alkosoft.hue-mail: info@alkosoft.hutel: +36(30)499-34-77 Oldal 1 / 9 Tartalomjegyzék ELŐSZÓ...3 I. AZ EGÉR

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 3 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

GOKI GQ-8505B 8 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv

GOKI GQ-8505B 8 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv GOKI GQ-8505B 8 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ Felhasználói kézikönyv Műszaki jellemzők - Egyszerre 4/8 kamera csatlakoztatható Állítható fényerő, kontraszt, telítettség, színárnyalat és élesség - Magas felbontás

Részletesebben

JVJ DVD-1043 Tető DVD KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Kezelési útmutató

JVJ DVD-1043 Tető DVD KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Kezelési útmutató JVJ DVD-1043 Tető DVD KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Kezelési útmutató Kérjük, a termék használata előtt figyelmesen olvassa el a mellékelt tájékoztatót! FIGYELMEZTETÉS A terméket ne szerelje a vezető ülés közelébe,

Részletesebben

Kezelési útmutató PictoVerb

Kezelési útmutató PictoVerb Kezelési útmutató PictoVerb Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Program indítása... 2 Az alapkészlet mappái... 3 A program funkciói... 4 I. A PictoVerb használata... 4 II. Az alkalmazás szerkesztése,

Részletesebben

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB Figyelem! Ne tegye ki a Sweex Wireless 300N Adapter USB szélsőséges hőmérsékleti viszonyoknak. Ne tegye ki a készüléket közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze azt

Részletesebben

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter Ez a terméket bármely ma használatos web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 or Netscape Navigator 7.0) beállítható. Kezdő lépések DP-G321 AirPlus G 802.11g/2.4GHz Vezeték nélküli Multi-Port Nyomtató

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 4 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

SWS 2 TS FELHASZNÁLÓI KÉZ IKÖNYV DRÓTNÉLKÜLI ÉRZÉKELŐ

SWS 2 TS FELHASZNÁLÓI KÉZ IKÖNYV DRÓTNÉLKÜLI ÉRZÉKELŐ SWS 2 TS FELHASZNÁLÓI KÉZ IKÖNYV DRÓTNÉLKÜLI ÉRZÉKELŐ SWS 2 TS DRÓTNÉLKÜLI ÉRZÉKELŐ Az érzékelő üzembehelyezése előtt gondosan olvassa el ezt a használati útmutatót. A drótnélküli kinti érzékelő az SWS

Részletesebben

KTG-480 GPS Navigációs rendszer Kezelési Útmutató

KTG-480 GPS Navigációs rendszer Kezelési Útmutató KTG-480 GPS Navigációs rendszer Kezelési Útmutató Nyilatkozat A kézikönyvben található információkat gondosan ellenőriztük a kézikönyv elkészítése előtt. Ennek ellenére a kézikönyvben található információkért

Részletesebben

Alapvető tulajdonságok

Alapvető tulajdonságok Tartalomjegyzék Alapvető tulajdonságok... 1 Kinézet, csatlakozók... 1 Technikai jellemzők... 1 Első lépések... 2 Indítás és Kikapcsolás... 2 Csatlakoztatás PC-hez... 3 Kezelő felület... 4 Alsó kezelő felület...

Részletesebben

Wellion CALLA Light Vércukormérő-műszer

Wellion CALLA Light Vércukormérő-műszer Wellion CALLA Light Vércukormérő-műszer Wellion CALLA Light Színt hoz az életébe 4 divatos színben Jobb olvashatóság a legmagasabb kontraszt által Wellion CALLA Light Egyszerűen kezelhető Zárt egységek

Részletesebben

xbook-60 Használati utasítás

xbook-60 Használati utasítás xbook-60 Használati utasítás Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 A doboz tartalma... 4 Biztonsági figyelmeztetések... 4 Bemutatás... 6 Asztal... 9 Előzmények...11 Könyv... 12 Kép... 21 Zene... 23 Fájlkezelő...

Részletesebben