Kezelési tanácsok, kiadványok, hibaelhárító, szerviz információk: További előnyökért regisztrálja készülékét:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kezelési tanácsok, kiadványok, hibaelhárító, szerviz információk: További előnyökért regisztrálja készülékét:"

Átírás

1 ERN2001FOW HU Hűtőszekrény Használati útmutató 2 PT Frigorífico Manual de instruções 18 RO Frigider Manual de utilizare 34 ES Frigorífico Manual de instrucciones 49

2 2 TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK MŰKÖDÉS ELSŐ HASZNÁLAT NAPI HASZNÁLAT HASZNOS TANÁCSOK ÉS JAVASLATOK ÁPOLÁS ÉS TISZTÍTÁS HIBAELHÁRÍTÁS ÜZEMBE HELYEZÉS ZAJOK MŰSZAKI INFORMÁCIÓK ÖNRE GONDOLUNK Köszönjük, hogy Electrolux terméket vásárolt. Ön olyan készülék tulajdonosa lett, mely mögött több évtizedes szakmai tapasztalat és innováció áll. Rendkívüli tudását és stílusos megjelenését az Ön igényei ihlették. Valahányszor csak használja, biztos lehet abban, hogy a benne foglalt tudás a siker garanciája. Köszöntjük az Electrolux világában! Látogassa meg a weboldalunkat: Kezelési tanácsok, kiadványok, hibaelhárító, szerviz információk: További előnyökért regisztrálja készülékét: Kiegészítők, segédanyagok és eredeti alkatrészek vásárlása a készülékhez: /shop VÁSÁRLÓI TÁMOGATÁS ÉS SZERVIZ Kizárólag eredeti alkatrészek használatát javasoljuk. Ha készülékével a szervizhez fordul, legyenek kéznél az alábbi adatok: Típus, termékszám, sorozatszám. Ezek az információk az adattáblán olvashatók. Figyelmeztetés - Biztonsági információk Általános információk és hasznos tanácsok Környezetvédelmi információk A változtatások jogát fenntartjuk.

3 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK Az üzembe helyezés és használat előtt gondosan olvassa el a mellékelt útmutatót. A nem megfelelő üzembe helyezés vagy használat által okozott károkért nem vállal felelősséget a gyártó. További tájékozódás érdekében tartsa elérhető helyen az útmutatót. 1.1 Gyermekek és fogyatékkal élő személyek biztonsága A készüléket a gyermekek (csak 8 évnél idősebb) és csökkent fizikai, értelmi vagy mentális képességű, illetve megfelelő tapasztalatok és ismeretek híján lévő személyek csak felügyelettel, vagy a készülék biztonságos használatára vonatkozó megfelelő tájékoztatás esetén használhatják. Ne hagyja, hogy gyermekek játsszanak a készülékkel. Gyermekek felügyelet nélkül nem végezhetnek tisztítási vagy karbantartási tevékenységet. Minden csomagolóanyagot tartson távol a gyermekektől. 1.2 Általános biztonság MAGYAR 3 A készüléket háztartási, illetve más hasonló felhasználási területekre szánták, mint például: Hétvégi házak, üzletek, irodák és egyéb munkahelyeken kialakított személyzeti konyhák Hotelek, motelek, szállások és egyéb lakás céljára szolgáló ingatlanok esetén az ügyfelek számára Ne takarja le a készülékházon vagy a beépített szerkezeten lévő szellőzőnyílásokat. Csak a gyártó által ajánlott mechanikus berendezéseket vagy eszközöket használjon a leolvasztás meggyorsítására. Ügyeljen arra, hogy ne sérüljön meg a hűtőkör. Kizárólag a gyártó által ajánlott típusú elektromos berendezéseket használjon a készülék ételtároló rekeszeiben.

4 4 A készülék tisztításához ne használjon vízsugarat vagy gőzt. A készüléket puha, nedves ruhával tisztítsa. Csak semleges tisztítószert használjon. Ne használjon súrolószert, súrolószivacsot, oldószert vagy fém tárgyat. Tilos robbanásveszélyes termékeket és anyagokat (pl.: gyulladásveszélyes hajtógázzal töltött aeroszolos flakonokat) tárolni a készülékben. Ha a hálózati kábel megsérül, azt a gyártónak vagy a márkaszerviznek vagy más hasonlóan képzett személynek kell kicserélnie, nehogy veszélyhelyzet álljon elő. 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2.1 Üzembe helyezés VIGYÁZAT! A készüléket csak képesített személy helyezheti üzembe. Távolítsa el az összes csomagolóanyagot Ne helyezzen üzembe, és ne is használjon sérült készüléket. Tartsa be a készülékhez mellékelt üzembe helyezési útmutatóban foglaltakat. Súlyos a készülék, ezért legyen körültekintő a mozgatásakor. Mindig viseljen munkavédelmi kesztyűt. Gondoskodjon arról, hogy keringeni tudjon a levegő a készülék körül. Várjon legalább 4 órát, mielőtt csatlakoztatja a készüléket az elektromos hálózathoz. Ez azért szükséges, hogy az olaj visszafolyhasson a kompresszorba. Ne helyezze üzembe a készüléket radiátorok, tűzhelyek, sütők vagy főzőlapok közelében. A készülék hátoldalát a falhoz kell állítani. Ne helyezze üzembe a készüléket közvetlen napsugárzásnak kitett helyen. Ne telepítse a készüléket túl párás vagy hideg helyekre, például építkezések felvonulási épületébe, garázsba vagy borpincébe. A készülék mozgatásakor a készülék elejének peremét emelje fel, ellenkező esetben megkarcolhatja a padlót. 2.2 Elektromos csatlakoztatás VIGYÁZAT! Tűz- és áramütésveszély. A készüléket kötelező földelni. Ellenőrizze, hogy az adattáblán szereplő elektromos adatok megfelelnek-e a háztartási hálózati áram paramétereinek. Amennyiben nem, forduljon szakképzett villanyszerelőhöz. Mindig megfelelően felszerelt, áramütés ellen védett aljzatot használjon. Ne használjon hálózati elosztókat és hosszabbító kábeleket. Ügyeljen az elektromos alkatrészek (pl. hálózati csatlakozódugasz, hálózati kábel, kompresszor) épségére. Ha az elektromos alkatrészek cserére szorulnak, forduljon a hivatalos márkaszervizhez vagy elektromos szakemberhez. A hálózati kábelnek a hálózati aljzat szintje alatt kell elhelyezkednie.

5 MAGYAR 5 Csak az üzembe helyezés befejezése után csatlakoztassa a hálózati csatlakozódugót a hálózati csatlakozóaljzatba. Ügyeljen arra, hogy a hálózati dugasz üzembe helyezés után is könnyen elérhető legyen. A készülék csatlakozásának bontására, soha ne a hálózati kábelnél fogva húzza ki a csatlakozódugót. A kábelt mindig a csatlakozódugónál fogva húzza ki. 2.3 Használat VIGYÁZAT! Sérülés-, égés-, áramütésés tűzveszély. Ne változtassa meg a készülék műszaki jellemzőit. Ne helyezzen más elektromos készüléket (például fagylaltkészítő gépet) a készülék belsejében, hacsak ezt a gyártó kifejezetten nem javasolja. Ügyeljen arra, hogy ne sértse meg a hűtőkör alkatrészeit. A hűtőkör igen környezetbarát földgázt, izobutánt (R600a) tartalmaz. Ez a gáz gyúlékony. Amennyiben a hűtőkör megsérül, tartózkodjon mindennemű nyílt láng és gyújtószikra használatától. Szellőztesse ki a helyiséget. Ügyeljen arra, hogy forró tárggyal ne érjen a készülék műanyag részeihez. Ne tegyen üditőitalt a fagyasztótérbe. A szénsav ugyanis nyomást fejt ki az italtároló edényre. Ne tároljon gyúlékony gázt vagy folyadékot a készülékben. Ne tegyen gyúlékony anyagot vagy gyúlékony anyaggal szennyezett tárgyat a készülékbe, annak közelébe, illetve annak tetejére. Ne érintse meg a készülék kompresszorát és kondenzátorát. Ezek üzem közben forróvá válnak. Nedves/vizes kézzel ne vegyen ki semmilyen ételt a fagyasztóból, és ne is érintse meg azokat. Az egyszer már felolvasztott ételt ne fagyassza vissza. Kövesse a fagyasztott étel csomagolásán található tárolási útmutatásokat. 2.4 Belső világítás A készülékben levő lámpatípus nem alkalmas helyiségek megvilágítására 2.5 Ápolás és tisztítás VIGYÁZAT! Személyi sérülés vagy a készülék károsodásának veszélye áll fenn. Karbantartás előtt kapcsolja ki a készüléket, és húzza ki a hálózati csatlakozódugót a csatlakozóaljzatból. A készülék hűtőegysége szénhidrogén hűtőközeget tartalmaz. Az elektromos üzembe helyezést és a készülék hűtőközeggel való feltöltését csak képesített személy végezheti el. Rendszeresen ellenőrizze a készülék olvadékvíz-elvezető nyílását, és szükség szerint tisztítsa ki. Ha az olvadékvíz-elvezető nyílás el van záródva, a víz összegyűlik a készülék alján. 2.6 Ártalmatlanítás VIGYÁZAT! Sérülés- vagy fulladásveszély. Bontsa a készülék hálózati csatlakozását. Vágja le a hálózati tápkábelt, és helyezze a hulladékba. Szerelje le az ajtót, hogy megakadályozza a gyermekek és háziállatok készülékben rekedését. A készülék hűtőköre és szigetelése ózonbarát anyagokat tartalmaz. A szigetelőhab gyúlékony gázt tartalmaz. A készülék megfelelő ártalmatlanítására vonatkozó tájékoztatásért lépjen kapcsolatba a helyi hatóságokkal. Ügyeljen arra, hogy ne sérüljön meg a hűtőegység azon része, mely a hőcserélő közelében található.

6 6 3. MŰKÖDÉS 3.1 Bekapcsolás 1. Csatlakoztassa a hálózati vezetéket a konnektorhoz. 2. Forgassa a hőmérséklet-szabályozót az óramutató járásával megegyező irányba egy közepes beállításra. 3.2 Kikapcsolás A készülék kikapcsolásához forgassa a hőmérséklet-szabályozót "0" állásba. 3.3 A hőmérséklet beállítása A hőmérséklet szabályozása automatikusan történik. Általában a közepes beállítás a legmegfelelőbb. A pontos beállítás kiválasztásakor azonban szem előtt kell tartani, hogy a készülék belsejében levő hőmérséklet a következő tényezőktől is függ: szobahőmérséklet, az ajtónyitások gyakorisága, a tárolt élelmiszer mennyisége, a készülék elhelyezése. 4. ELSŐ HASZNÁLAT 4.1 A készülék belsejének tisztítása A készülék legelső használata előtt mossa ki a készülék belsejét és az összes belső tartozékot semleges mosogatószeres langyos vízzel, hogy eltávolítsa a tökéletesen új termékek tipikus szagát, majd alaposan szárítsa ki. 5. NAPI HASZNÁLAT VIGYÁZAT! Olvassa el a Biztonság című fejezetet. 1. A minimális hűtés érdekében forgassa a hőmérséklet-szabályozót az alacsonyabb beállítások felé. 2. A maximális hűtés érdekében forgassa a hőmérséklet-szabályozót a magasabb beállítások felé. FIGYELMEZTETÉS! Ha a környezeti hőmérséklet magas, vagy a készülék a maximális határig meg van terhelve, a hűtőtér hőmérsékletét pedig a legalacsonyabb értékre állították be, előfordulhat, hogy folyamatosan hűt, s emiatt dér képződik a belső falán. Ebben az esetben a tárcsát a legmagasabb hőmérsékleti értékre kell állítani az automatikus jégmentesítés elindításához, ezzel pedig csökkentett energiafogyasztást lehet elérni. FIGYELMEZTETÉS! Ne használjon mosószereket vagy súrolóporokat, mert ezek megsérthetik a felületet. 5.1 Az ajtó polcainak elhelyezése Ha eltérő méretű élelmiszercsomagok számára szeretne helyet biztosítani, az

7 MAGYAR 7 ajtópolcokat különböző magasságokba állíthatja. 1. Fokozatosan húzza a polcot a nyilak irányába, amíg ki nem szabadul. 2. Pozícionálja újra szükség szerint Mozgatható polcok A hűtőszekrény falai több sor polctartó sínnel vannak ellátva, hogy a polcokat tetszés szerinti helyre lehessen tenni. A megfelelő levegőkeringés érdekében ne helyezze át a zöldségfiók felett lévő üvegpolcot és a palacktartó polcot. 5.3 Friss élelmiszer lefagyasztása A fagyasztórekesz alkalmas friss élelmiszerek lefagyasztására, valamint fagyasztott és mélyhűtött élelmiszerek hosszú távú tárolására is. Friss élelmiszerek fagyasztásához nem szükséges megváltoztatnia a közepes beállítást. A gyorsabb fagyasztási művelet érdekében forgassa a hőmérsékletszabályozót a magasabb beállítások felé, hogy maximális hűtést érjen el. FIGYELMEZTETÉS! Ebben az esetben a fagyasztórekesz hőmérséklete 0 C alá is eshet. Ha ez az eset előfordul, állítsa magasabb értékre a hőmérsékletszabályzót. 5.4 Fagyasztott élelmiszerek tárolása Az első indításkor, illetve hosszabb használaton kívüli idő után, mielőtt az élelmiszereket a rekeszbe pakolná, üzemeltesse legalább 2 óráig a készüléket a magasabb beállításokon. VIGYÁZAT! Véletlenszerűen, például áramkimaradás miatt bekövetkező leolvadás esetén, amikor az áramszünet hosszabb ideig tart, mint a műszaki jellemzők között megadott áramkimaradási biztonság (felolvadási idő), a felolvadt élelmiszert gyorsan el kell fogyasztani, vagy azonnal meg kell főzni, majd pedig a (kihűlés után) újra lefagyasztani. 5.5 Kiolvasztás A mélyfagyasztott vagy fagyasztott élelmiszerek használat előtt a hűtőrekeszben vagy szobahőmérsékleten kiolvaszthatók, attól függően, hogy mennyi idő áll rendelkezésre ehhez a művelethez. A kisebb darabok még akár fagyasztott állapotban, közvetlenül a fagyasztóból kivéve is megfőzhetők: ebben az esetben a főzés hosszabb ideig tart.

8 8 5.6 Páratartalom-szabályozás Az üvegpolc tartalmaz egy eszközt résekkel (amely egy csúszkával szabályozható), ami lehetővé teszi a zöldségfiók(ok) páratartalmának szabályozását. Az élelmiszerek helyes tárolása érdekében a hűtőszekrény hőmérsékletvisszajelzővel van felszerelve. A készülék oldalfalán elhelyezett szimbólum a hűtőszekrény leghidegebb területét jelöli. Ha az OK megjelenik (A), helyezze a friss élelmiszert a szimbólum által jelzett területre, ha nem (B), akkor állítsa a hőmérséklet-szabályozót hidegebb értékre, majd várjon 12 órát a hőmérséklet-visszajelző ellenőrzése előtt. A OK Amikor a szellőzőnyílások zárva vannak: a gyümölcs- és zöldségrekeszekben lévő élelmiszerek természetes nedvességtartalma hosszabb ideig megőrizhető. Amikor a szellőzőnyílások nyitva vannak: a jobb levegőkeringés a levegő alacsonyabb nedvességtartalmát eredményezi a gyümölcs- és zöldségrekeszekben. 5.7 Hőmérséklet-visszajelző 6. HASZNOS TANÁCSOK ÉS JAVASLATOK 6.1 Normális működéssel járó hangok: Az alábbi hangok normális jelenségnek tekinthetők üzemelés közben: Gyenge gurgulázó és bugyborékoló hang a csőkígyókból a hűtőközeg áramlása közben. Zümmögő vagy pulzáló hang hallható a kompresszor felől a hűtőközeg áramoltatása során. Hirtelen recsegő zaj hallható a készülék belseje felől, melyet a hőtágulás okoz (ez természetes és nem veszélyes fizikai jelenség). Gyenge kattanó zaj hallható a hőmérséklet-szabályozóból a B OK Friss élelmiszer behelyezése vagy a készülék ajtajának hosszabb ideig tartó vagy többszöri kinyitása után normális jelenség, hogy az OK üzenet eltűnik a kijelzőről; várjon legalább 12 órát a hőmérsékletszabályozó újraállításával. kompresszor be- vagy kikapcsolásakor. 6.2 Energiatakarékossági tanácsok Ne nyitogassa gyakran az ajtót, illetve ne hagyja a feltétlenül szükségesnél tovább nyitva. 6.3 Ötletek friss élelmiszerek hűtéséhez A legjobb teljesítmény elérése érdekében: ne tároljon meleg ételt vagy párolgó folyadékot a hűtőszekrényben

9 MAGYAR 9 takarja le vagy csomagolja be az élelmiszereket, különösen ha valamelyiknek erős az aromája úgy helyezze be az ételeket, hogy a levegő szabadon körbe tudja járni azokat 6.4 Ötletek a hűtőszekrény használatához Hasznos tanácsok: Hús (minden fajtája): csomagolja nejlonzacskóba és helyezze a zöldséges fiók feletti üveglapra. Biztonsági okokból ne tárolja egy vagy két napnál hosszabb ideig ily módon a húst. Készételek, hidegtálak stb.: ezeket le kell takarni, majd bármelyik polcon elhelyezhetők. Gyümölcsök és zöldségek: alaposan meg kell őket tisztítani és számukra külön biztosított fiók(ok)ban elhelyezni. Vaj és sajt: speciális légmentes tartóedényekbe kell helyezni, vagy alufóliába vagy nejlonzacskókba csomagolni őket, és a lehető legtöbb levegőt kiszorítani körülöttük. Palackok: legyen kupakjuk, és tárolja őket vagy az ajtó palacktartó rekeszében vagy (ha van) a palacktartó rácson. Ha a banán, krumpli, hagyma vagy fokhagyma nincs becsomagolva, tilos őket a hűtőszekrényben tartani. 6.5 Ötletek fagyasztáshoz Ha a legjobban szeretné hasznosítani a fagyasztási eljárást, tartson be néhány fontos ajánlást: az adatlapon megtekintheti azt a maximális élelmiszer-mennyiséget, amely 24 óra alatt lefagyasztható; a fagyasztási folyamat 24 órát vesz igénybe: ez alatt az idő alatt ne tegyen be további lefagyasztandó élelmiszert; csak első osztályú, friss és alaposan megtisztított élelmiszereket fagyasszon le; készítsen kisebb adag ételeket, hogy gyorsan és teljesen megfagyjanak, és hogy a későbbiekben csak a kívánt mennyiséget kelljen felolvasztani; csomagolja az ételt alufóliába vagy folpackba, és ellenőrizze, hogy sikerült-e a csomagolással kizárni a levegőt; ne hagyja, hogy a friss, még meg nem fagyott élelmiszerek hozzáérjenek a már lefagyasztott adagokhoz, mert különben az utóbbiaknak megemelkedik a hőmérséklete; a zsírszegény ételeket könnyebben és hosszabb ideig lehet tárolni, mint a zsírosakat, a só csökkenti az élelmiszerek élettartamát; ha a vízből képződött jeget a fagyasztórekeszből történő kivétel után rögtön fogyasztani kezdik, fagyásból eredő égési sérüléseket okozhat a bőrön; ajánlatos minden egyes csomagon feltüntetni a lefagyasztás dátumát, hogy nyomon lehessen követni a tárolási időket. 6.6 Ötletek fagyasztott élelmiszerek tárolásához Annak érdekében, hogy a legjobb teljesítményt érje el a készüléknél: ellenőrizze, hogy a kereskedelmileg lefagyasztott élelmiszereket megfelelően tárolta-e az eladó; gondoskodjon róla, hogy a fagyasztott élelmiszerek a lehető legrövidebb időn belül elkerüljenek az élelmiszerüzletből a fagyasztóba; ne nyitogassa gyakran az ajtót, illetve ne hagyja a feltétlenül szükségesnél tovább nyitva; a kiolvasztott élelmiszerek nagyon gyorsan romlanak, és nem fagyaszthatók vissza; ne lépje túl az élelmiszergyártó által feltüntetett tárolási időtartamot.

10 10 7. ÁPOLÁS ÉS TISZTÍTÁS VIGYÁZAT! Olvassa el a Biztonság című fejezetet. 7.1 Általános figyelmeztetések FIGYELMEZTETÉS! Bármilyen karbantartási művelet előtt válassza le a készüléket a hálózatról. A készülék hűtőegysége szénhidrogént tartalmaz, ezért csak megbízott szerelő végezhet rajta karbantartást, és töltheti fel újra. A készülék tartozékai és alkatrészei nem tisztíthatók mosogatógépben. 7.2 Rendszeres tisztítás FIGYELMEZTETÉS! Ne húzza meg, ne mozgassa és ne sértse meg a készülékházban lévő csöveket és/vagy kábeleket. hátulján lévő kompresszort egy kefével. Ezzel a művelettel javíthatja a készülék teljesítményét, és csökkentheti az áramfogyasztást. 7.3 A hűtőszekrény leolvasztása Rendeltetésszerű használat során az olvadékvíz minden alkalommal automatikusan távozik a hűtőrekesz elpárologtatójáról, amint a kompresszor leáll. A jégmentesítéssel keletkezett víz a hűtőtér hátsó falán levő, vályúszerű csatornán keresztül a készülék hátulján, a kompresszor felett elhelyezett tartályba jut, ahonnan elpárolog. Fontos, hogy a hűtőszekrény-csatorna közepén látható lefolyónyílást, amely a jégmentesítésből származó vizet befogadja, rendszeresen megtisztítsa, nehogy a víz túlfolyjon és rácsöpögjön a készülékben lévő élelmiszerekre. FIGYELMEZTETÉS! Ügyeljen arra, hogy ne sérüljön meg a hűtőkör. FIGYELMEZTETÉS! A készülék mozgatásakor a készülék elejének peremét emelje fel, ellenkező esetben megkarcolhatja a padlót. A készüléket rendszeresen tisztítani kell: 1. A készülék belsejét és a tartozékokat langyos vízzel és egy kevés semleges mosogatószerrel tisztítsa meg. 2. Rendszeresen ellenőrizze az ajtótömítéseket, és törölje tisztára, hogy biztosítsa azok tisztaságát és szennyeződésmentességét. 3. Gondosan öblítse le és szárítsa meg. 4. Amennyiben hozzáférhető, tisztítsa meg a kondenzátort és a készülék

11 7.4 A fagyasztó leolvasztása FIGYELMEZTETÉS! Soha ne próbálja meg éles fémeszközzel lekaparni a jeget az elpárologtatóról, mert felsértheti azt. Ha a leolvasztás közben a fagyasztott élelmiszercsomagok hőmérséklete megemelkedik, biztonságos tárolási idejük lerövidülhet. A leolvasztás felgyorsítására kizárólag a gyártó által ajánlott eszközöket vagy anyagokat használjon. Bizonyos mennyiségű dér mindig képződik a fagyasztó polcain és a felső rekesz körül. Olvassza le a fagyasztót, amikor a dérréteg vastagsága meghaladja a 3-5 mm-t. 1. Húzza ki a dugót a fali aljzatból, vagy kapcsolja ki a készüléket. 2. Szedjen ki minden tárolt élelmiszert, csomagolja őket több réteg újságpapírba, és tegye hideg helyre. FIGYELMEZTETÉS! A fagyasztott árukhoz ne nyúljon nedves kézzel. A keze hozzáfagyhat az élelmiszerhez. 3. Nyissa ki az ajtót. A leolvasztási folyamat felgyorsítása érdekében helyezzen egy fazék langyos vizet a fagyasztórekeszbe. 8. HIBAELHÁRÍTÁS Ezenkívül, távolítsa el azokat a jégdarabokat, amelyek leolvasztás közben letörnek. 4. A leolvasztás befejezése után alaposan törölje szárazra a készülék belsejét. 5. Kapcsolja be a készüléket. 6. Állítsa be a hőmérséklet-szabályozót a maximális hideg elérésére, és üzemeltesse a készüléket két-három órán keresztül ezen a beállításon. 7. Pakolja vissza a korábban kiszedett élelmiszereket a rekeszbe. 7.5 Ha a készülék nincs használatban MAGYAR 11 Ha a készüléket hosszú időn át nem használja, az alábbi óvintézkedéseket végezze el: 1. Válassza le a készüléket az elektromos táphálózatról. 2. Vegye ki az összes élelmiszert. 3. Olvassza le (szükség esetén) és tisztítsa meg a készüléket és az összes tartozékot. 4. Tisztítsa meg a készüléket és az összes tartozékot. 5. Hagyja résnyire nyitva az ajtót/ ajtókat, hogy ne képződjenek kellemetlen szagok. VIGYÁZAT! Ha a készüléket bekapcsolva hagyja, kérjen meg valakit, időnként ellenőrizze, hogy a benne lévő étel nem romlott-e meg áramkimaradás miatt. VIGYÁZAT! Olvassa el a Biztonság című fejezetet. 8.1 Mit tegyek, ha... Jelenség Lehetséges ok Megoldás A készülék nem működik. A készülék ki van kapcsolva. Kapcsolja be a készüléket.

12 12 Jelenség Lehetséges ok Megoldás A készülék zajos. A világítás nem működik. A kompresszor folyamatosan működik. Víz folyik be a hűtőszekrénybe. Víz a padlón. A hálózati dugasz nincs megfelelően csatlakoztatva a konnektorba. Nincs feszültség a konnektorban. A készülék alátámasztása nem megfelelő. A világítás készenléti üzemmódban van. A világítás izzója meghibásodott. A hőmérséklet beállítása nem megfelelő. Túl sok élelmiszert helyezett egyszerre a készülékbe. A szobahőmérséklet túl magas. Túl sok meleg ételt tett a hűtőbe. A vízleeresztő-dugó elhelyezkedése nem megfelelő. Az élelmiszerek nincsenek megfelelően becsomagolva. A hőmérséklet beállítása nem megfelelő. A vízkifolyó eltömődött. Az élelmiszerek megakadályozzák, hogy a víz a vízgyűjtőbe folyjon. A leolvasztási víz kifolyója nincs csatlakoztatva a kompresszor fölötti párologtató tálcához. Csatlakoztassa megfelelően a hálózati dugaszt a konnektorba. Csatlakoztasson egy másik elektromos készüléket a hálózati aljzatba. Forduljon szakképzett villanyszerelőhöz. Ellenőrizze, hogy a készülék stabilan áll-e. Csukja be, majd nyissa ki az ajtót. Olvassa el az Izzócsere c. részt. Lásd a Működés című szakaszt. Várjon néhány órát, majd ellenőrizze ismét a hőmérsékletet. Lásd az adattáblán a Klímaosztály táblázatot. A behelyezés előtt várja meg, amíg az étel lehűl szobahőmérsékletre. Helyezze el megfelelően a vízleeresztő-dugót. Csomagolja be jobban az élelmiszereket. Lásd a Működés című szakaszt. Tisztítsa meg a kifolyónyílást. Ügyeljen rá, hogy az élelmiszerek ne érjenek a hátsó falhoz. Illessze a leolvasztási víz kifolyóját a párologtató tálcához.

13 MAGYAR 13 Jelenség Lehetséges ok Megoldás A készülékben a hőmérséklet túl alacsony/magas. A hőmérséklet-szabályozó nincs helyesen beállítva. Az ajtó nincs jól becsukva. Az élelmiszerek hőmérséklete túl magas. Túl sok élelmiszer van tárolva egy időben. A dér vastagsága 4-5 mm-nél nagyobb. Túl gyakran nyitja ki az ajtót. Állítson be magasabb/alacsonyabb hőmérsékletet. Olvassa el Az ajtó becsukása című részt. Hagyja, hogy az élelmiszerek a szobahőmérsékletre hűljenek a tárolás előtt. Tároljon kevesebb élelmiszert egy időben. Olvassza le a készüléket. Az ajtót csak akkor nyissa ki, ha szükséges. Amennyiben a fenti tanácsok nem vezetnek eredményre, forduljon a legközelebbi márkaszervizhez. 8.2 A lámpa izzójának cseréje FIGYELMEZTETÉS! Húzza ki a dugaszt a hálózati aljzatból. 1. Ujjaival húzza felfelé és lefelé egyszerre az átlátszó fedelet, majd a nyilak irányában mozgatva szabadítsa fel azt Olyan égőt használjon a cseréhez, melynek teljesítményjellemzői és alakja azonos az eredetivel, és kifejezetten háztartási eszközökhöz gyártották. (a maximális teljesítmény a lámpabúrán látható). 3. Szerelje vissza a lámpaburkolatot. 4. Csatlakoztassa a hálózati vezetéket a hálózati aljzatba. 5. Nyissa ki az ajtót. Győződjön meg arról, hogy a világítás működik-e. 8.3 Az ajtó becsukása 1. Tisztítsa meg az ajtótömítéseket. 2. Szükség esetén állítsa be az ajtót. Olvassa el az Üzembe helyezés c. szakaszt. 3. Szükség esetén cserélje ki a hibás ajtótömítéseket. Forduljon a márkaszervizhez.

14 14 9. ÜZEMBE HELYEZÉS 9.1 Elhelyezés A készülék olyan száraz, jól szellőző helyiségben helyezhető üzembe, amelynek környezeti hőmérséklete megfelel annak a klímabesorolásnak, amely a készülék adattábláján fel van tüntetve: Klímabesorolás SN N ST T Környezeti hőmérséklet +10 C és 32 C között +16 C és 32 C között +16 C és 38 C között +16 C és 43 C között Bizonyos működési problémák léphetnek fel egyes típusoknál, ha az adott tartományon kívül eső értéken üzemelteti azokat. A megfelelő működés kizárólag a megadott hőmérséklet-tartományon belül biztosítható. Amennyiben kételye merül fel azzal kapcsolatban, hogy hova telepítse a készüléket, forduljon a készülék forgalmazójához, ügyfélszolgálatunkhoz vagy a legközelebbi hivatalos márkaszervizhez. 9.2 Elektromos csatlakoztatás Az elektromos csatlakoztatás előtt győződjön meg arról, hogy az 10. ZAJOK adattáblán feltüntetett feszültség és frekvencia megegyezik-e az elektromos hálózat értékeivel. A készüléket kötelező földelni. Az elektromos hálózati vezeték dugasza ilyen típusú (földelt). Ha az elektromos hálózati csatlakozóaljzat nincs leföldelve, csatlakoztassa a készüléket az érvényben lévő jogszabályok szerint külön földpólushoz, miután konzultált egy képesített villanyszerelővel. A gyártó minden felelősséget elhárít magától, ha a fenti biztonsági óvintézkedéseket nem tartják be. A készülék megfelel az EGK irányelveinek. 9.3 Szellőzési követelmények A készülék mögött megfelelő légáramlást kell biztosítani. 5 cm min. 200 cm 2 min. 200 cm 2 FIGYELMEZTETÉS! Az üzembe helyezés előtt olvassa el az összeszerelési utasítást. Normál működés közben bizonyos hangok hallhatók (kompresszor, hűtőfolyadék áramlása).

15 MAGYAR 15 OK SSSRRR! HISSS! BLUBB! CLICK! BRRR! CRACK! SSSRRR! SSSRRR! CLICK! CLICK! HISSS! HISSS! BRRR! BRRR! BLUBB! BLUBB! CRACK! CRACK!

16 MŰSZAKI INFORMÁCIÓK 11.1 Műszaki adatok Az 1/1998. (I. 12.) IKIM miniszteri rendeletnek megfelelően Gyártó védjegye A készülék kategóriája A fülke méretei Electrolux Hűtőszekrény fagyasztórekesszel Magasság mm 1225 Szélesség mm 560 Mélység mm 550 Hűtőtér nettó térfogata Liter 174 Fagyasztó nettó térfogata Liter 15 Energiaosztály (A++ és G között, ahol az A++ a leghatékonyabb, a G a legkevésbé hatékony) Villamosenergia-fogyasztás (a használat módjától és az elhelyezéstől függően eltér) A+ kwh/év 215 Fagyasztótér csillagszám jele **** Áramkimaradási biztonság Óra 12 Fagyasztási teljesítmény kg/24 óra 2 Klímaosztály SN-N-ST Feszültség Volt Frekvencia Hz 50 Zajteljesítmény db/a 35 Beépíthető igen A műszaki adatok megtalálhatók a készülék külsején vagy belsejében lévő 12. KÖRNYEZETVÉDELMI TUDNIVALÓK A következő jelzéssel ellátott anyagokat hasznosítsa újra. Újrahasznosításhoz tegye a megfelelő konténerekbe a csomagolást. Járuljon adattáblán és az energiatakarékossági címkén. hozzá környezetünk és egészségünk védelméhez, és hasznosítsa újra az elektromos és elektronikus hulladékot. A tiltó szimbólummal ellátott készüléket

17 MAGYAR 17 ne dobja a háztartási hulladék közé. Juttassa el a készüléket a helyi újrahasznosító telepre, vagy lépjen kapcsolatba a hulladékkezelésért felelős hivatallal.

18 18 ÍNDICE 1. INFORMAÇÕES DE SEGURANÇA INSTRUÇÕES DE SEGURANÇA FUNCIONAMENTO PRIMEIRA UTILIZAÇÃO UTILIZAÇÃO DIÁRIA SUGESTÕES E DICAS MANUTENÇÃO E LIMPEZA RESOLUÇÃO DE PROBLEMAS INSTALAÇÃO RUÍDOS INFORMAÇÃO TÉCNICA...32 ESTAMOS A PENSAR EM SI Obrigado por ter adquirido um aparelho Electrolux. Escolheu um produto que traz com ele décadas de experiência profissional e inovação. Engenhoso e elegante, foi concebido a pensar em si. Assim, quando o utilizar, terá a tranquilidade de saber que obterá sempre óptimos resultados. Bem-vindo(a) à Electrolux. Visite o nosso website para: Resolver problemas e obter conselhos de utilização, catálogos e informações sobre serviços: Registar o seu produto para beneficiar de um serviço melhor: Adquirir acessórios, consumíveis e peças de substituição originais para o seu aparelho: /shop APOIO AO CLIENTE E ASSISTÊNCIA Utilize sempre peças de substituição originais. Quando contactar o nosso Centro de Assistência Técnica Autorizado, certifiquese de que tem os seguintes dados disponíveis: Modelo, PNC, Número de Série. A informação encontra-se na placa de características. Aviso / Cuidado - Informações de segurança Informações gerais e sugestões Informações ambientais Sujeito a alterações sem aviso prévio.

19 1. INFORMAÇÕES DE SEGURANÇA Leia atentamente as instruções fornecidas antes de instalar e utilizar o aparelho. O fabricante não é responsável por lesões ou danos resultantes de instalação e utilização incorrectas. Guarde sempre as instruções junto do aparelho para futura referência. 1.1 Segurança para crianças e pessoas vulneráveis Este aparelho pode ser utilizado por crianças com 8 anos ou mais e por pessoas com capacidades físicas, sensoriais ou mentais reduzidas ou com pouca experiência e conhecimento se tiverem recebido supervisão ou instruções relativas à utilização do aparelho de forma segura e compreenderem os perigos envolvidos. Não permita que as crianças brinquem com o aparelho. A limpeza e a manutenção básica não devem ser efectuadas por crianças sem supervisão. Mantenha todos os materiais de embalagem fora do alcance das crianças. 1.2 Segurança geral PORTUGUÊS 19 Este aparelho destina-se exclusivamente a utilizações domésticas ou semelhantes, tais como: turismo rural; áreas de cozinha destinadas ao pessoal em lojas, escritórios e outros ambientes de trabalho; utilização por clientes de hotéis, motéis e outros ambientes do tipo residencial. Mantenha desobstruídas as aberturas de ventilação do aparelho ou da estrutura onde ele se encontra encastrado. Não utilize um dispositivo mecânico ou qualquer meio artificial para acelerar o processo de descongelação além daqueles recomendados pelo fabricante. Não danifique o circuito de refrigeração.

20 20 Não utilize aparelhos eléctricos dentro dos compartimentos do aparelho destinados a alimentos, a não ser que sejam do tipo recomendado pelo fabricante. Não utilize jactos de água ou vapor para limpar o aparelho. Limpe o aparelho com um pano macio e húmido. Utilize apenas detergentes neutros. Não utilize produtos abrasivos, esfregões, solventes ou objectos metálicos. Não guarde substâncias explosivas, como latas de aerossóis com agente de pressão inflamável, dentro do aparelho. Se o cabo de alimentação estiver danificado, deve ser substituído pelo fabricante, por um agente de assistência autorizado ou por uma pessoa igualmente qualificada, para evitar perigos. 2. INSTRUÇÕES DE SEGURANÇA 2.1 Instalação ADVERTÊNCIA! A instalação deste aparelho só deve ser efectuada por uma pessoa qualificada. Remova toda a embalagem. Não instale nem utilize o aparelho se ele estiver danificado. Cumpra as instruções de instalação fornecidas com o aparelho. Tenha sempre cuidado quando deslocar o aparelho porque o aparelho é pesado. Use sempre luvas de protecção. Certifique-se de que o ar pode circular em torno do aparelho. Aguarde pelo menos 4 horas antes de ligar o aparelho à fonte de alimentação. Isto permite que o óleo regresse ao compressor. Não instale o aparelho perto de radiadores, fogões, fornos ou placas. A parte posterior do aparelho deve ficar virada para uma parede. Não instale o aparelho em locais com luz solar directa. Não instale este aparelho em locais demasiado húmidos ou frios, como anexos exteriores, garagens ou caves. Quando deslocar o aparelho, eleve-o na parte da frente para evitar riscar o chão. 2.2 Ligação eléctrica ADVERTÊNCIA! Risco de incêndio e choque eléctrico. O aparelho tem de ficar ligado à terra. Certifique-se de que a informação sobre a ligação eléctrica existente na placa de características está em conformidade com a alimentação eléctrica. Se não estiver, contacte um electricista. Utilize sempre uma tomada bem instalada e à prova de choques eléctricos.

21 PORTUGUÊS 21 Não utilize adaptadores de tomadas duplas ou triplas, nem cabos de extensão. Certifique-se de que não danifica os componentes eléctricos (ficha e cabo de alimentação eléctrica, compressor, etc.). Contacte um Centro de Assistência Técnica Autorizado ou um electricista se for necessário substituir componentes eléctricos. O cabo de alimentação eléctrica deve ficar abaixo do nível da ficha. Ligue a ficha à tomada eléctrica apenas no final da instalação. Certifique-se de que a ficha fica acessível após a instalação. Não puxe o cabo de alimentação para desligar o aparelho. Puxe sempre a ficha de alimentação. 2.3 Utilização ADVERTÊNCIA! Risco de ferimentos, queimaduras, choque eléctrico ou incêndio. Não altere as especificações deste aparelho. Não coloque dispositivos eléctricos (por ex. máquinas de fazer gelados) no interior do aparelho, excepto se forem autorizados pelo fabricante. Tenha cuidado para não provocar danos no circuito de refrigeração. Contém isobutano (R600a), um gás natural com um alto nível de compatibilidade ambiental. Este gás é inflamável. Se ocorrerem danos no circuito de refrigeração, certifique-se de que não existem chamas e fontes de ignição na divisão. Ventile bem a divisão. Não permita que objectos quentes toquem nas peças de plástico do aparelho. Não coloque bebidas gaseificadas dentro do congelador. Isto irá criar pressão no recipiente da bebida. Não guarde gases e líquidos inflamáveis no aparelho. Não coloque produtos inflamáveis, nem objectos molhados com produtos inflamáveis, no interior, perto ou em cima do aparelho. Não toque no compressor ou no condensador. Estes estão quentes. Não remova nem toque em peças do compartimento de congelação com as mãos húmidas ou molhadas. Não volte a congelar alimentos que já foram descongelados. Cumpra as instruções de armazenamento das embalagens dos alimentos congelados. 2.4 Luz interior O tipo de lâmpada que este aparelho utiliza não é adequado para iluminação doméstica. 2.5 Manutenção e limpeza ADVERTÊNCIA! Risco de ferimentos ou danos no aparelho. Antes de qualquer acção de manutenção, desactive o aparelho e desligue a ficha da tomada eléctrica. Este aparelho contém hidrocarbonetos na sua unidade de arrefecimento A manutenção e o recarregamento só devem ser efectuados por uma pessoa qualificada. Inspeccione regularmente o escoamento do aparelho e limpe-o, se necessário. Se o orifício de escoamento estiver bloqueado, a água descongelada fica acumulada na parte inferior do aparelho. 2.6 Eliminação ADVERTÊNCIA! Risco de ferimentos ou asfixia. Desligue o aparelho da alimentação eléctrica. Corte o cabo de alimentação eléctrica e elimine-o. Remova a porta para evitar que crianças ou animais de estimação fiquem fechados no interior do aparelho. O circuito de refrigeração e os materiais de isolamento deste

22 22 aparelho não prejudicam a camada de ozono. A espuma de isolamento contém gás inflamável. Contacte a sua autoridade municipal para saber como eliminar o aparelho correctamente. 3. FUNCIONAMENTO 3.1 Ligar 1. Introduza a ficha na tomada eléctrica. 2. Rode o Regulador de Temperatura para a direita para uma regulação média. 3.2 Desligar Para desligar o aparelho, rode o regulador de temperatura para a posição "0". 3.3 Regulação da temperatura A temperatura é regulada automaticamente. Normalmente, uma definição média é a mais adequada. No entanto, a regulação exacta deve ser escolhida tendo em conta que a temperatura no interior do aparelho depende do seguinte: temperatura ambiente; frequência de abertura da porta; quantidade de alimentos armazenados; localização do aparelho. 4. PRIMEIRA UTILIZAÇÃO 4.1 Limpeza do interior Antes de utilizar o aparelho pela primeira vez, limpe o interior e todos os acessórios internos com água morna e detergente neutro, para remover o cheiro típico de um produto novo, e seque minuciosamente. Não provoque danos na parte da unidade de arrefecimento que está próxima do permutador de calor. 1. Rode o regulador de temperatura para definições inferiores para obter frio mínimo. 2. Rode o regulador de temperatura para definições superiores para obter frio máximo. CUIDADO! Se a temperatura ambiente for alta ou se o aparelho estiver completamente cheio e estiver regulado para as temperaturas mais baixas, pode funcionar continuamente e provocar a formação de gelo na parede posterior. Neste caso, o selector deve ser colocado num valor correspondente a temperatura mais elevada para permitir a descongelação automática e reduzir o consumo de energia. CUIDADO! Não utilize detergentes ou pós abrasivos, pois estes produtos danificam o acabamento.

23 5. UTILIZAÇÃO DIÁRIA ADVERTÊNCIA! Consulte os capítulos relativos à segurança. 5.1 Posicionamento das prateleiras da porta Para permitir o armazenamento de embalagens de alimentos de várias dimensões, as prateleiras da porta podem ser colocadas a diferentes alturas. 1. Puxe gradualmente a prateleira na direcção das setas até que ela se desencaixe. 2. Volte a colocar conforme desejar Prateleiras móveis As paredes do frigorífico possuem várias calhas que permitem posicionar as prateleiras conforme pretendido. Não mova a prateleira de vidro que cobre a gaveta de legumes e a prateleira de garrafas, para garantir uma circulação de ar correcta. 5.3 Congelar alimentos frescos O compartimento do congelador é adequado para congelar alimentos frescos e conservar alimentos congelados e ultracongelados a longo prazo. Para congelar alimentos frescos, não é necessário alterar a definição média. No entanto, para uma operação de congelação mais rápida, rode o regulador de temperatura para definições superiores para obter a frescura máxima. CUIDADO! Neste estado, a temperatura do compartimento do frigorífico pode descer abaixo dos 0 C. Se isto ocorrer, volte a colocar o regulador da temperatura numa definição mais quente. 5.4 Armazenamento de alimentos congelados PORTUGUÊS 23 Quando ligar pela primeira vez ou após um período sem utilização, deixe o aparelho em funcionamento durante 2 horas ou mais na regulação máxima antes de colocar produtos.

24 24 ADVERTÊNCIA! Em caso de descongelação acidental, por exemplo, devido a uma falha de energia, se a energia faltar durante mais tempo do que o indicado na tabela de características técnicas em Tempo de autonomia, os alimentos descongelados têm de ser consumidos rapidamente ou cozinhados imediatamente e depois novamente congelados (após arrefecerem). 5.5 Descongelação Antes de serem utilizados, os alimentos congelados e ultra-congelados podem ser descongelados no compartimento do frigorífico ou à temperatura ambiente, dependendo do tempo disponível para esta operação. Os artigos pequenos podem ser cozinhados ainda congelados, directamente do congelador: neste caso, a confecção demora mais tempo. 5.6 Controlo de humidade A prateleira de vidro possui um dispositivo com ranhuras (ajustável com uma alavanca deslizante), que permite regular a humidade na(s) gaveta(s) de legumes. Quando as ranhuras de ventilação estão fechadas: o teor natural de humidade dos alimentos armazenados no compartimento de fruta e legumes é preservado durante mais tempo. Quando as ranhuras de ventilação estão abertas: uma maior circulação de ar resulta em menos humidade no ar do compartimento de fruta e legumes. 5.7 Indicador de temperatura O frigorífico está equipado com um indicador de temperatura para ajudar a garantir um armazenamento correcto dos alimentos. O símbolo na parte lateral do aparelho indica a área mais fria do frigorífico. Se aparecer OK (A), coloque os alimentos na área indicada pelo símbolo; se não aparecer (B), ajuste o controlador da temperatura para uma regulação mais fria e aguarde 12 horas até voltar a verificar o indicador de temperatura. A B OK OK Após colocar alimentos frescos no aparelho, abrir a porta repetidamente ou ter tido a porta aberta durante bastante tempo, é normal que a indicação OK desapareça; aguarde pelo menos 12 horas antes de reajustar o controlador da temperatura.

25 6. SUGESTÕES E DICAS 6.1 Sons de funcionamento normais Os seguintes sons são normais durante o funcionamento: Um som de gorgolejar ou borbulhar quando o refrigerante está a ser bombeado. Um som sibilante e ritmado proveniente do compressor quando o refrigerante está a ser bombeado. Um ruído repentino de estilhaçar no interior do aparelho, causado pela dilatação térmica (fenómeno físico natural e não perigoso). Um ruído de clique proveniente do regulador de temperatura quando o compressor é ligado e desligado. 6.2 Conselhos para poupar energia Não abra a porta muitas vezes, nem a deixe aberta mais tempo do que o absolutamente necessário. 6.3 Conselhos para a refrigeração de alimentos frescos Para obter o melhor desempenho: não guarde alimentos quentes ou líquidos que se evaporam no frigorífico; cubra ou embrulhe os alimentos, particularmente se tiverem um cheiro forte; posicione os alimentos de modo a que o ar possa circular livremente em redor. 6.4 Conselhos para a refrigeração Conselhos úteis: Carne (todos os tipos): embale em sacos de politeno e coloque na prateleira de vidro acima da gaveta de vegetais. Por motivos de segurança, guarde desta forma apenas por um dia ou dois. Alimentos cozinhados, pratos frios, etc.: devem estar cobertos e podem ser colocados em qualquer prateleira. Fruta e legumes: devem ser bem lavados e colocados nas gavetas especiais fornecidas. Manteiga e queijo: devem ser colocados em recipientes herméticos especiais ou embalados em folha de alumínio ou sacos de politeno para excluir o máximo de ar possível. Garrafas: devem ter uma tampa e devem ser colocadas na prateleira de garrafas da porta ou na noutra prateleira de garrafas (se existir). Produtos como bananas, batatas, cebolas e alho não devem ser guardados no frigorífico se não estiverem embalados. 6.5 Conselhos para a congelação PORTUGUÊS 25 Para optimizar o processo de congelação, siga estes conselhos importantes: a quantidade máxima de alimentos que podem ser congelados em 24 horas está indicada na placa de características; o processo de congelação demora 24 horas e não devem ser adicionados mais alimentos para congelação durante este período; congele apenas alimentos de boa qualidade, frescos e bem limpos; prepare os alimentos em pequenas quantidades para permitir a descongelação rápida e completa e para poder descongelar apenas a quantidade necessária; embrulhe os alimentos em folha de alumínio ou politeno e certifique-se de que as embalagens são herméticas; não permita que os alimentos frescos e não congelados entrem em contacto com os alimentos já congelados, para evitar o aumento da temperatura dos alimentos congelados; os alimentos magros conservam-se melhor e durante mais tempo do que

26 26 o alimentos gordos; o sal reduz o tempo de conservação dos alimentos; os alimentos podem causar queimaduras na pele quando tocados imediatamente após a sua remoção do compartimento do congelador, devido à congelação da água; é aconselhável que anote a data de congelação em cada embalagem para poder controlar o tempo de armazenamento. 6.6 Conselhos para o armazenamento de alimentos congelados Para obter o melhor desempenho deste aparelho, siga estas indicações: 7. MANUTENÇÃO E LIMPEZA ADVERTÊNCIA! Consulte os capítulos relativos à segurança. 7.1 Avisos gerais CUIDADO! Desligue o aparelho da tomada eléctrica antes de qualquer operação de manutenção. Este aparelho contém hidrocarbonetos na unidade de refrigeração, pelo que a manutenção e a recarga devem ser efectuadas exclusivamente por técnicos autorizados. Os acessórios e as peças deste aparelho não podem ser lavados na máquina de lavar loiça. certifique-se de que os alimentos congelados comercialmente foram armazenados adequadamente pelo vendedor; certifique-se de que os alimentos congelados são transferidos do supermercado para o congelador no tempo mais curto possível; não abra a porta muitas vezes, nem a deixe aberta mais tempo do que o necessário; uma vez descongelados, os alimentos degradam-se rapidamente e não podem voltar a ser congelados; não exceda o período de armazenamento indicado pelo produtor dos alimentos. 7.2 Limpeza periódica CUIDADO! Não puxe, não desloque, nem danifique quaisquer tubos e/ou cabos no interior do aparelho. CUIDADO! Tenha cuidado para não danificar o sistema de arrefecimento. CUIDADO! Quando deslocar o aparelho, eleve-o na parte da frente para evitar riscar o chão. O equipamento tem de ser limpo regularmente: 1. Limpe o interior e os acessórios com água morna e um pouco de detergente neutro. 2. Verifique regularmente os vedantes da porta e limpe-os para garantir que estão limpos e sem resíduos. 3. Enxagúe e seque cuidadosamente. 4. Se estiver acessível, limpe o condensador e o compressor na parte de trás do aparelho com uma escova.

27 PORTUGUÊS 27 Esta operação vai melhorar o desempenho do aparelho e reduzir o consumo de electricidade. 7.3 Descongelar o frigorífico O gelo é automaticamente eliminado do evaporador do compartimento do frigorífico sempre que o compressor motorizado pára, durante o funcionamento normal. A água resultante da descongelação é drenada por um canal para um recipiente especial colocado na parte traseira do aparelho, sobre o compressor motorizado, onde evapora. É importante limpar periodicamente o orifício de descarga da água da descongelação, no centro do canal do compartimento do frigorífico, para evitar o transbordamento de água para os alimentos. 7.4 Descongelar o congelador CUIDADO! Nunca utilize objectos metálicos afiados para raspar o gelo do evaporador, pois pode danificá-lo. Um aumento da temperatura das embalagens dos alimentos congelados, durante a descongelação, pode reduzir o tempo de armazenamento seguro. Não utilize um dispositivo mecânico ou qualquer meio artificial para acelerar o processo de descongelação além dos recomendados pelo fabricante. Haverá sempre a formação de uma certa quantidade de gelo nas prateleiras do congelador e em redor do compartimento superior. Descongele o congelador quando a camada de gelo atingir uma espessura de 3 a 5 mm. 1. Retire a ficha da tomada eléctrica ou desligue o aparelho. 2. Retire os alimentos armazenados, envolva-os em várias folhas de jornal e coloque-os num local fresco. CUIDADO! Não toque nos produtos congelados com as mãos molhadas. Pode ficar com as mãos coladas aos produtos. 3. Abra a porta. Para acelerar o processo de descongelação, coloque uma panela com água quente no compartimento do congelador. Retire os pedaços de gelo que se tenham partido antes do fim da descongelação. 4. Quando a descongelação terminar, seque o interior minuciosamente. 5. Ligue o aparelho. 6. Regule a temperatura para obter o máximo de frio e deixe o aparelho funcionar nessa regulação durante duas ou três horas. 7. Volte a colocar os alimentos no congelador. 7.5 Períodos de inactividade Quando não utilizar o aparelho durante longos períodos, adopte as seguintes precauções: 1. Desligue o aparelho da alimentação eléctrica. 2. Retire todos os alimentos. 3. Descongele (se necessário) e limpe o aparelho e todos os acessórios. 4. Limpe o aparelho e todos os acessórios. 5. Deixe a(s) porta(s) aberta(s) para evitar cheiros desagradáveis.

28 28 ADVERTÊNCIA! Se o aparelho permanecer ligado, peça a alguém para o verificar com alguma regularidade, para evitar que os alimentos no interior se estraguem em caso de falha eléctrica. 8. RESOLUÇÃO DE PROBLEMAS ADVERTÊNCIA! Consulte os capítulos relativos à segurança. 8.1 O que fazer se Problema Causa possível Solução O aparelho não funciona. O aparelho emite demasiado ruído. A lâmpada não funciona. O compressor funciona continuamente. O aparelho está desligado. A ficha não está correctamente introduzida na tomada eléctrica. Não existe voltagem na tomada eléctrica. O aparelho não está apoiado correctamente. A lâmpada está em espera. Ligue o aparelho. Ligue a ficha correctamente na tomada eléctrica. Ligue outro aparelho eléctrico na tomada eléctrica. Contacte um electricista qualificado. Verifique se o aparelho está estável. Feche e abra a porta. A lâmpada está avariada. Consulte Substituir a lâmpada. A temperatura seleccionada não é adequada. Guardou demasiados alimentos ao mesmo tempo. A temperatura ambiente está demasiado elevada. Os alimentos colocados no aparelho estavam demasiado quentes. Consulte Funcionamento. Aguarde algumas horas e volte a verificar a temperatura. Consulte a classe climática na placa de características. Deixe que os alimentos arrefeçam até à temperatura ambiente antes de os guardar.

29 PORTUGUÊS 29 Problema Causa possível Solução Há fluxo de água para o interior do frigorífico. Existe água a escorrer para o chão. A temperatura no aparelho está demasiado baixa/alta. O tampão de escoamento da água não está bem colocado. Os alimentos não estão embalados correctamente. A temperatura seleccionada não é adequada. A saída da água está obstruída. Existem alimentos a impedir que a água escorra para o colector da água. A saída da água descongelada não está ligada ao tabuleiro de evaporação, por cima do compressor. O regulador de temperatura não está bem posicionado. A porta não está bem fechada. A temperatura de algum produto está demasiado elevada. Guardou demasiados alimentos ao mesmo tempo. A espessura do gelo acumulado é superior a 4-5 mm. A porta foi aberta muitas vezes. Coloque o tampão de escoamento da água na posição correcta. Embale melhor os alimentos. Consulte Funcionamento. Limpe a saída da água. Certifique-se de que os alimentos não tocam na parede traseira. Encaixe o tubo de saída da água descongelada no tabuleiro de evaporação. Seleccione uma temperatura mais alta/baixa. Consulte Fechar a porta. Deixe que a temperatura dos alimentos diminua até à temperatura ambiente antes de os guardar. Guarde menos alimentos ao mesmo tempo. Descongele o aparelho. Abra a porta apenas quando for mesmo necessário. Se estes conselhos não resultarem, contacte o Centro de Assistência Técnica Autorizado mais próximo. 8.2 Substituir a lâmpada CUIDADO! Desligue a ficha da tomada de eléctrica. 1. Ao mesmo tempo, alargue a tampa transparente para cima e para baixo

30 30 com os dedos e desencaixe-a no sentido das setas Substitua a lâmpada por uma com a mesma potência e forma, especialmente concebida para 9. INSTALAÇÃO Posicionamento Este aparelho deve ser instalado num espaço interior seco e bem ventilado, onde a temperatura ambiente corresponda à classe climática indicada na placa de características do aparelho: Classe climática Temperatura ambiente SN +10 C a +32 C N +16 C a +32 C ST +16 C a +38 C T +16 C a +43 C aparelhos domésticos. (A potência máxima está indicada na tampa da lâmpada.) 3. Volte a instalar a tampa da lâmpada. 4. Ligue a ficha na tomada eléctrica. 5. Abra a porta. Certifique-se de que a lâmpada acende. 8.3 Fechar a porta 1. Limpe as juntas da porta. 2. Se necessário, ajuste a porta. Consulte Instalação. 3. Se as juntas da porta estiverem defeituosas, substitua-as. Contacte um Centro de Assistência Técnica Autorizado. Podem ocorrer alguns problemas de funcionamento em alguns tipos de modelos se estiverem a funcionar fora destas condições. O funcionamento correcto só pode ser garantido no intervalo de temperaturas indicado. Se tiver dúvidas em relação ao local onde deve instalar o aparelho, contacte o vendedor, o nosso serviço de apoio ao cliente ou o Centro de Assistência Técnica Autorizado mais próximo. 9.2 Ligação eléctrica Antes de ligar a ficha na tomada, certifique-se de que a voltagem e a frequência indicadas na placa de características correspondem à rede eléctrica da sua casa. O aparelho tem de ficar ligado à terra. A ficha do cabo de alimentação é fornecida com um contacto para esse fim. Se a tomada eléctrica doméstica não estiver ligada à terra, ligue o aparelho a uma ligação à terra separada que cumpra as normas

Használati útmutató. preciz.hu. Hűtőszekrény ZBA22421SA

Használati útmutató. preciz.hu. Hűtőszekrény ZBA22421SA HU Használati útmutató Hűtőszekrény ZBA22421SA Tartalom Biztonsági információk 2 Biztonsági utasítások 3 Működés 4 Napi használat 5 Hasznos tanácsok és javaslatok 6 Biztonsági információk Ápolás és tisztítás

Részletesebben

ENN2800ACW. preciz.hu

ENN2800ACW. preciz.hu ENN2800ACW HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. MŰKÖDÉS...6 4. NAPI HASZNÁLAT... 6 5. HASZNOS TANÁCSOK ÉS

Részletesebben

EN3452JOW HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EN3452JOW HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EN3452JOW HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. TERMÉKLEÍRÁS... 6 4. MŰKÖDÉS...7 5. NAPI HASZNÁLAT... 8 6.

Részletesebben

EN3453OOW HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EN3453OOW HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EN3453OOW HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. TERMÉKLEÍRÁS... 6 4. MŰKÖDÉS...7 5. NAPI HASZNÁLAT... 7 6.

Részletesebben

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. ZRA33104WA HU Használati útmutató Hűtőszekrény BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK Az üzembe helyezés és használat előtt gondosan olvassa el a mellékelt útmutatót. A gyártó nem vállal

Részletesebben

User Manual GETTING STARTED? EASY. preciz.hu ZRA33103WA. HU Használati útmutató Hűtőszekrény

User Manual GETTING STARTED? EASY. preciz.hu ZRA33103WA. HU Használati útmutató Hűtőszekrény User Manual GETTING STARTED? EASY. HU Használati útmutató Hűtőszekrény ZRA33103WA BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK Az üzembe helyezés és használat előtt gondosan olvassa el a mellékelt útmutatót. A gyártó nem vállal

Részletesebben

EUF2040AOW. HU Fagyasztó Használati útmutató

EUF2040AOW. HU Fagyasztó Használati útmutató EUF2040AOW HU Fagyasztó Használati útmutató 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. MŰKÖDÉS...6 4. NAPI HASZNÁLAT... 7 5. ÁPOLÁS ÉS TISZTÍTÁS...8 6.

Részletesebben

EJN2301AOW. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató

EJN2301AOW. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató EJN2301AOW HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. MŰKÖDÉS...6 4. NAPI HASZNÁLAT... 6 5. HASZNOS TANÁCSOK ÉS

Részletesebben

EN3201MOX EN3201MOW. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató

EN3201MOX EN3201MOW. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató EN3201MOX EN3201MOW HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. MŰKÖDÉS...6 4. NAPI HASZNÁLAT... 6 5. ÁPOLÁS ÉS

Részletesebben

ENN2800COW... HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

ENN2800COW... HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ENN2800COW...... HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOMJEGYZÉK 1. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK.............................................................. 3 2. MŰKÖDÉS...........................................................................

Részletesebben

ERT1502FOW3. HU Hűtőszekrény Használati útmutató

ERT1502FOW3. HU Hűtőszekrény Használati útmutató ERT1502FOW3 HU Hűtőszekrény Használati útmutató 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. MŰKÖDÉS...6 4. ELSŐ HASZNÁLAT... 6 5. NAPI HASZNÁLAT... 6 6.

Részletesebben

AGB62511NW. Használati útmutató Fagyasztó USER MANUAL

AGB62511NW. Használati útmutató Fagyasztó USER MANUAL AGB62511NW HU Használati útmutató Fagyasztó USER MANUAL 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. MŰKÖDÉS...6 4. NAPI HASZNÁLAT...7 5. ÁPOLÁS ÉS TISZTÍTÁS...7

Részletesebben

AGE52516NW AGE52516NX. Használati útmutató Fagyasztó. preciz.hu USER MANUAL

AGE52516NW AGE52516NX. Használati útmutató Fagyasztó. preciz.hu USER MANUAL AGE52516NW AGE52516NX HU Használati útmutató Fagyasztó USER MANUAL 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. MŰKÖDÉS...6 4. NAPI HASZNÁLAT...7 5. ÁPOLÁS ÉS TISZTÍTÁS...7

Részletesebben

ERN1200FOW. HU Hűtőszekrény Használati útmutató 2 PT Frigorífico Manual de instruções 18 RO Frigider Manual de utilizare 34

ERN1200FOW. HU Hűtőszekrény Használati útmutató 2 PT Frigorífico Manual de instruções 18 RO Frigider Manual de utilizare 34 ERN1200FOW HU Hűtőszekrény Használati útmutató 2 PT Frigorífico Manual de instruções 18 RO Frigider Manual de utilizare 34 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...

Részletesebben

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. ZRA22800WA HU Használati útmutató 2 Hűtőszekrény PT Manual de instruções 16 Frigorífico RO Manual de utilizare 29 Frigider BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK Az üzembe helyezés és

Részletesebben

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. ZBA22422SA ZBA20421SV HU Használati útmutató Hűtőszekrény BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK Az üzembe helyezés és használat előtt gondosan olvassa el a mellékelt útmutatót. A gyártó

Részletesebben

EN3853MOW. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató

EN3853MOW. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató EN3853MOW HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. MŰKÖDÉS...6 4. NAPI HASZNÁLAT... 7 5. ÁPOLÁS ÉS TISZTÍTÁS...8

Részletesebben

ERF3307AOX. HU Hűtőszekrény Használati útmutató. preciz.hu

ERF3307AOX. HU Hűtőszekrény Használati útmutató. preciz.hu ERF3307AOX HU Hűtőszekrény Használati útmutató 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. KEZELŐPANEL...5 4. ÁPOLÁS ÉS TISZTÍTÁS...7 5. HIBAELHÁRÍTÁS...

Részletesebben

Használati útmutató Hűtő - fagyasztó S53420CNW2. preciz.hu

Használati útmutató Hűtő - fagyasztó S53420CNW2. preciz.hu HU Használati útmutató Hűtő - fagyasztó S53420CNW2 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK... 2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. MŰKÖDÉS...6 4. NAPI HASZNÁLAT...7 5. ÁPOLÁS ÉS TISZTÍTÁS...7 6. HIBAELHÁRÍTÁS...9

Részletesebben

Használati útmutató. Hűtő - fagyasztó ZRB33103WA ZRB33103XA

Használati útmutató. Hűtő - fagyasztó ZRB33103WA ZRB33103XA HU Használati útmutató Hűtő - fagyasztó ZRB33103WA ZRB33103XA Tartalom Biztonsági információk 2 Biztonsági utasítások 3 Termékleírás 5 Működés 5 Napi használat 6 Hasznos tanácsok és javaslatok 8 Ápolás

Részletesebben

Hűtő - fagyasztó Combinado Frigorífico-congelador

Hűtő - fagyasztó Combinado Frigorífico-congelador HU PT ES Használati útmutató 2 Manual de instruções 18 Manual de instrucciones 33 Hűtő - fagyasztó Combinado Frigorífico-congelador ZBB28651SA Tartalom Biztonsági információk 2 Biztonsági utasítások 3

Részletesebben

ENN2812AOW. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató

ENN2812AOW. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató ENN2812AOW HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. MŰKÖDÉS...6 4. NAPI HASZNÁLAT... 7 5. HASZNOS TANÁCSOK ÉS

Részletesebben

ENN2812AOW. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató

ENN2812AOW.   HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató ENN2812AOW HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. MŰKÖDÉS...6 4. NAPI HASZNÁLAT... 7 5. HASZNOS TANÁCSOK ÉS

Részletesebben

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. ZFT11104WA HU Használati útmutató 2 Fagyasztó PT Manual de instruções 13 Congelador RO Manual de utilizare 24 Congelator ES Manual de instrucciones 35 Congelador BIZTONSÁGI

Részletesebben

Hűtő - fagyasztó Combinado Frigorífico-congelador

Hűtő - fagyasztó Combinado Frigorífico-congelador HU PT ES Használati útmutató 2 Manual de instruções 18 Manual de instrucciones 33 Hűtő - fagyasztó Combinado Frigorífico-congelador ZBB28651SA Tartalom Biztonsági információk 2 Biztonsági utasítások 3

Részletesebben

Hűtő - fagyasztó Combinado Frigider cu congelator Hladilnik z zamrzovalnikom

Hűtő - fagyasztó Combinado Frigider cu congelator Hladilnik z zamrzovalnikom HU Használati útmutató 2 PT Manual de instruções 16 RO Manual de utilizare 29 SL Navodila za uporabo 42 Hűtő - fagyasztó Combinado Frigider cu congelator Hladilnik z zamrzovalnikom ZRB36104XA ZRB36104WA

Részletesebben

Használati útmutató. preciz.hu. Hűtőszekrény ZRA33101WA

Használati útmutató. preciz.hu. Hűtőszekrény ZRA33101WA HU Használati útmutató Hűtőszekrény ZRA33101WA Tartalom Biztonsági információk 2 Biztonsági utasítások 3 Termékleírás 5 Működés 5 Napi használat 6 Biztonsági információk Hasznos tanácsok és javaslatok

Részletesebben

Használati útmutató. Hűtő - fagyasztó ZRB33103WA ZRB33103XA

Használati útmutató. Hűtő - fagyasztó ZRB33103WA ZRB33103XA HU Használati útmutató Hűtő - fagyasztó ZRB33103WA ZRB33103XA Tartalom Biztonsági információk 2 Biztonsági utasítások 3 Termékleírás 5 Működés 5 Napi használat 6 Hasznos tanácsok és javaslatok 8 Ápolás

Részletesebben

AGE52516NW AGE52516NX. Használati útmutató Fagyasztó USER MANUAL

AGE52516NW AGE52516NX. Használati útmutató Fagyasztó USER MANUAL AGE52516NW AGE52516NX HU Használati útmutató Fagyasztó USER MANUAL 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. ÜZEMBE HELYEZÉS... 6 4. MŰKÖDÉS...7 5. NAPI HASZNÁLAT...8

Részletesebben

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. ZFT11104WA HU Használati útmutató 2 Fagyasztó PT Manual de instruções 13 Congelador RO Manual de utilizare 24 Congelator ES Manual de instrucciones 35 Congelador BIZTONSÁGI

Részletesebben

EN3454MFX HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EN3454MFX HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EN3454MFX HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. MŰKÖDÉS...6 4. NAPI HASZNÁLAT... 7 5. ÁPOLÁS ÉS TISZTÍTÁS...8

Részletesebben

EN3601JOX HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EN3601JOX HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EN3601JOX HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. TERMÉKLEÍRÁS...6 4. MŰKÖDÉS... 7 5. NAPI HASZNÁLAT...7 6.

Részletesebben

ENN2812AOW. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató

ENN2812AOW. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató ENN2812AOW HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. MŰKÖDÉS...6 4. NAPI HASZNÁLAT... 7 5. HASZNOS TANÁCSOK ÉS

Részletesebben

ERF4014AOW ERF4014AOX. preciz.hu

ERF4014AOW ERF4014AOX. preciz.hu ERF4014AOW ERF4014AOX HU HŰTŐSZEKRÉNY HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. TERMÉKLEÍRÁS... 6 4. MŰKÖDÉS...6 5. NAPI HASZNÁLAT...

Részletesebben

ERF4014AOW ERF4014AOX

ERF4014AOW ERF4014AOX ERF4014AOW ERF4014AOX HU HŰTŐSZEKRÉNY HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. TERMÉKLEÍRÁS... 6 4. MŰKÖDÉS...6 5. NAPI HASZNÁLAT...

Részletesebben

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. ZRB36101WA ZRB36101XA HU Használati útmutató Hűtő - fagyasztó BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK Az üzembe helyezés és használat előtt gondosan olvassa el a mellékelt útmutatót.

Részletesebben

Használati útmutató Hűtő - fagyasztó SCZ71800F1. preciz.hu

Használati útmutató Hűtő - fagyasztó SCZ71800F1. preciz.hu HU Használati útmutató Hűtő - fagyasztó SCZ71800F1 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. MŰKÖDÉS... 6 4. NAPI HASZNÁLAT...9 5. HASZNOS TANÁCSOK ÉS JAVASLATOK...

Részletesebben

ENN2812COW. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató

ENN2812COW. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató ENN2812COW HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK... 2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. MŰKÖDÉS...6 4. ELSŐ HASZNÁLAT... 7 5. NAPI HASZNÁLAT... 7

Részletesebben

Használati útmutató Fagyasztó A72020GNX0. preciz.hu

Használati útmutató Fagyasztó A72020GNX0. preciz.hu HU Használati útmutató Fagyasztó A72020GNX0 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. KEZELŐPANEL...6 4. NAPI HASZNÁLAT...7 5. ÁPOLÁS ÉS TISZTÍTÁS... 8 6. HIBAELHÁRÍTÁS...

Részletesebben

AGE62221AW. Használati útmutató Fagyasztó USER MANUAL

AGE62221AW. Használati útmutató Fagyasztó USER MANUAL AGE62221AW HU Használati útmutató Fagyasztó USER MANUAL 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. KEZELŐPANEL... 6 4. NAPI HASZNÁLAT...7 5. ÁPOLÁS ÉS TISZTÍTÁS...8

Részletesebben

EN3854POX. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató

EN3854POX. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató EN3854POX HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK... 2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. KEZELŐPANEL...6 4. NAPI HASZNÁLAT... 7 5. ÁPOLÁS ÉS TISZTÍTÁS...8

Részletesebben

RKB63221DW RKE63221DW RKB63221DX RKE63221DX. Használati útmutató Hűtőszekrény. preciz.hu USER MANUAL

RKB63221DW RKE63221DW RKB63221DX RKE63221DX. Használati útmutató Hűtőszekrény. preciz.hu USER MANUAL RKB63221DW RKE63221DW RKB63221DX RKE63221DX HU Használati útmutató Hűtőszekrény USER MANUAL 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. KEZELŐPANEL... 6 4. NAPI

Részletesebben

EN3854NOX. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató

EN3854NOX. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató EN3854NOX HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. KEZELŐPANEL...6 4. NAPI HASZNÁLAT... 7 5. ÁPOLÁS ÉS TISZTÍTÁS...8

Részletesebben

Rack Station RS409, RS409+, RS409RP+ Guia de Instalação Rápida

Rack Station RS409, RS409+, RS409RP+ Guia de Instalação Rápida Rack Station RS409, RS409+, RS409RP+ Guia de Instalação Rápida BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Leia estas instruções de segurança cuidadosamente antes de usar, e mantenha este manual em um local seguro para referência

Részletesebben

HU Használati útmutató 2 Hűtőszekrény PT Manual de instruções 20 Frigorífico ES Manual de instrucciones 38 Frigorífico S74010KDW0 S74010KDX0

HU Használati útmutató 2 Hűtőszekrény PT Manual de instruções 20 Frigorífico ES Manual de instrucciones 38 Frigorífico S74010KDW0 S74010KDX0 HU Használati útmutató 2 Hűtőszekrény PT Manual de instruções 20 Frigorífico ES Manual de instrucciones 38 Frigorífico S74010KDW0 S74010KDX0 2 TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...

Részletesebben

EN3611OOW HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EN3611OOX

EN3611OOW HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EN3611OOX EN3611OOW EN3611OOX HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. TERMÉKLEÍRÁS...6 4. MŰKÖDÉS... 7 5. NAPI HASZNÁLAT...7

Részletesebben

AGE62516NX. Használati útmutató Fagyasztó. preciz.hu USER MANUAL

AGE62516NX. Használati útmutató Fagyasztó. preciz.hu USER MANUAL AGE62516NX HU Használati útmutató Fagyasztó USER MANUAL 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. MŰKÖDÉS...6 4. NAPI HASZNÁLAT...8 5. ÁPOLÁS ÉS TISZTÍTÁS...9

Részletesebben

RCB63326OW. Használati útmutató Hűtő - fagyasztó. preciz.hu USER MANUAL

RCB63326OW. Használati útmutató Hűtő - fagyasztó. preciz.hu USER MANUAL RCB63326OW HU Használati útmutató Hűtő - fagyasztó USER MANUAL 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. KEZELŐPANEL... 6 4. NAPI HASZNÁLAT...8 5. ÁPOLÁS ÉS TISZTÍTÁS...9

Részletesebben

S74010KDW0 S74010KDX0. HU Használati útmutató 2 Hűtőszekrény PT Manual de instruções 20 Frigorífico ES Manual de instrucciones 38 Frigorífico

S74010KDW0 S74010KDX0. HU Használati útmutató 2 Hűtőszekrény PT Manual de instruções 20 Frigorífico ES Manual de instrucciones 38 Frigorífico HU Használati útmutató 2 Hűtőszekrény PT Manual de instruções 20 Frigorífico ES Manual de instrucciones 38 Frigorífico S74010KDW0 S74010KDX0 2 TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...

Részletesebben

RKB63221DW RKE63221DW RKB63221DX RKE63221DX. Használati útmutató Hűtőszekrény USER MANUAL

RKB63221DW RKE63221DW RKB63221DX RKE63221DX. Használati útmutató Hűtőszekrény USER MANUAL RKB63221DW RKE63221DW RKB63221DX RKE63221DX HU Használati útmutató Hűtőszekrény USER MANUAL 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. ÜZEMBE HELYEZÉS... 6 4.

Részletesebben

Használati útmutató Fagyasztó A42700GNX0 A42700GNW0

Használati útmutató Fagyasztó A42700GNX0 A42700GNW0 HU Használati útmutató Fagyasztó A42700GNX0 A42700GNW0 2 www.aeg.com TARTALOM. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. TERMÉKLEÍRÁS...6 4. MŰKÖDÉS... 7 5. NAPI HASZNÁLAT...8 6. HASZNOS

Részletesebben

EN3601MOX HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EN3601MOX HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EN3601MOX HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. TERMÉKLEÍRÁS...6 4. MŰKÖDÉS... 7 5. AZ ELSŐ HASZNÁLAT ELŐTT...8

Részletesebben

ENG2804AOW. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató

ENG2804AOW. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató ENG2804AOW HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. MŰKÖDÉS...6 4. ELSŐ HASZNÁLAT... 9 5. NAPI HASZNÁLAT... 9

Részletesebben

EN3441JOW HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EN3441JOW HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EN3441JOW HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. TERMÉKLEÍRÁS...6 4. MŰKÖDÉS... 7 5. NAPI HASZNÁLAT...8 6.

Részletesebben

AGE62516NX. Használati útmutató Fagyasztó USER MANUAL

AGE62516NX. Használati útmutató Fagyasztó USER MANUAL AGE62516NX HU Használati útmutató Fagyasztó USER MANUAL 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. ÜZEMBE HELYEZÉS... 6 4. MŰKÖDÉS...7 5. NAPI HASZNÁLAT...9 6.

Részletesebben

ENG2804AOW. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató. preciz.hu

ENG2804AOW. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató. preciz.hu ENG2804AOW HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. MŰKÖDÉS...6 4. ELSŐ HASZNÁLAT... 9 5. NAPI HASZNÁLAT... 9

Részletesebben

EN3601JOW HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EN3601JOW HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EN3601JOW HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. TERMÉKLEÍRÁS...6 4. MŰKÖDÉS... 7 5. NAPI HASZNÁLAT...7 6.

Részletesebben

EN3601JOW HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. preciz.hu

EN3601JOW HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. preciz.hu EN3601JOW HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. TERMÉKLEÍRÁS...6 4. MŰKÖDÉS... 7 5. NAPI HASZNÁLAT...7 6.

Részletesebben

ENN2874CFW. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató

ENN2874CFW. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató ENN2874CFW HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK... 2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. MŰKÖDÉS...6 4. NAPI HASZNÁLAT... 9 5. HASZNOS TANÁCSOK ÉS

Részletesebben

RKE64021DW RKE64021DX. Használati útmutató Hűtőszekrény. preciz.hu USER MANUAL

RKE64021DW RKE64021DX. Használati útmutató Hűtőszekrény. preciz.hu USER MANUAL RKE64021DW RKE64021DX HU Használati útmutató Hűtőszekrény USER MANUAL 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. MŰKÖDÉS...6 4. NAPI HASZNÁLAT...8 5. ÁPOLÁS ÉS

Részletesebben

Használati útmutató Hűtő - fagyasztó S83920CMXF. preciz.hu

Használati útmutató Hűtő - fagyasztó S83920CMXF. preciz.hu HU Használati útmutató Hűtő - fagyasztó S83920CMXF 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. MŰKÖDÉS... 6 4. NAPI HASZNÁLAT...8 5. ÁPOLÁS ÉS TISZTÍTÁS... 9 6.

Részletesebben

EN3853MOX HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EN3853MOX HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EN3853MOX HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. TERMÉKLEÍRÁS...6 4. MŰKÖDÉS... 7 5. NAPI HASZNÁLAT...8 6.

Részletesebben

EN3601MOX HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EN3601MOX HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EN3601MOX HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. TERMÉKLEÍRÁS...6 4. MŰKÖDÉS... 7 5. AZ ELSŐ HASZNÁLAT ELŐTT...8

Részletesebben

SCE81811LC. Használati útmutató Hűtő - fagyasztó USER MANUAL

SCE81811LC. Használati útmutató Hűtő - fagyasztó USER MANUAL SCE81811LC HU Használati útmutató Hűtő - fagyasztó USER MANUAL 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. MŰKÖDÉS...6 4. NAPI HASZNÁLAT...9 5. HASZNOS TANÁCSOK

Részletesebben

Használati útmutató Hűtő - fagyasztó. S83930CMX2

Használati útmutató Hűtő - fagyasztó.   S83930CMX2 HU Használati útmutató Hűtő - fagyasztó S83930CMX2 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. MŰKÖDÉS... 6 4. NAPI HASZNÁLAT...8 5. ÁPOLÁS ÉS TISZTÍTÁS... 10

Részletesebben

RKE73924MW RKE73924MX RKB73924MX. Használati útmutató Hűtőszekrény USER MANUAL

RKE73924MW RKE73924MX RKB73924MX. Használati útmutató Hűtőszekrény USER MANUAL RKE73924MW RKE73924MX RKB73924MX HU Használati útmutató Hűtőszekrény USER MANUAL 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. ÜZEMBE HELYEZÉS... 6 4. KEZELŐPANEL...

Részletesebben

EN3201MOX HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EN3201MOW

EN3201MOX HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EN3201MOW EN3201MOX EN3201MOW HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. TERMÉKLEÍRÁS...6 4. MŰKÖDÉS... 7 5. AZ ELSŐ HASZNÁLAT

Részletesebben

EN3611OOW HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EN3611OOX

EN3611OOW HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EN3611OOX EN3611OOW EN3611OOX HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. TERMÉKLEÍRÁS...6 4. MŰKÖDÉS... 7 5. NAPI HASZNÁLAT...7

Részletesebben

HU Használati útmutató. preciz.hu

HU Használati útmutató. preciz.hu S53420CTX2 HU Használati útmutató 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. TERMÉKLEÍRÁS...6 4. MŰKÖDÉS... 7 5. NAPI HASZNÁLAT...8 6. HASZNOS TANÁCSOK ÉS JAVASLATOK...

Részletesebben

SCE81816TS. Használati útmutató Hűtő - fagyasztó USER MANUAL

SCE81816TS. Használati útmutató Hűtő - fagyasztó USER MANUAL SCE81816TS HU Használati útmutató Hűtő - fagyasztó USER MANUAL 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. MŰKÖDÉS...6 4. NAPI HASZNÁLAT...9 5. HASZNOS TANÁCSOK

Részletesebben

SCE81826TS. Használati útmutató Hűtő - fagyasztó. preciz.hu USER MANUAL

SCE81826TS. Használati útmutató Hűtő - fagyasztó. preciz.hu USER MANUAL SCE81826TS HU Használati útmutató Hűtő - fagyasztó USER MANUAL 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. MŰKÖDÉS...6 4. NAPI HASZNÁLAT...9 5. HASZNOS TANÁCSOK

Részletesebben

www.markabolt.hu Használati útmutató Hűtőszekrény ZRA433W

www.markabolt.hu Használati útmutató Hűtőszekrény ZRA433W HU Használati útmutató Hűtőszekrény ZRA433W Tartalomjegyzék Biztonsági információk 2 Működés 4 Első használat _ 5 Napi használat _ 5 Hasznos javaslatok és tanácsok _ 5 Ápolás és tisztítás _ 6 Mit tegyek,

Részletesebben

Használati útmutató Hűtő - fagyasztó S83930CMX2

Használati útmutató Hűtő - fagyasztó S83930CMX2 HU Használati útmutató Hűtő - fagyasztó S83930CMX2 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. MŰKÖDÉS... 6 4. NAPI HASZNÁLAT...8 5. ÁPOLÁS ÉS TISZTÍTÁS... 10

Részletesebben

Mini-Hűtőszekrény

Mini-Hűtőszekrény Mini-Hűtőszekrény 10011578 100115779 Tisztelt vásárló, Gratulálunk Önnek a termék megvásárlásához. Olvassa el az egész használati utasítást alaposan és kövesse azt a lehetséges károk elkerülése érdekében.

Részletesebben

EN3487AOW EN3887AOW... HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EN3487AOW EN3887AOW... HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EN3487AOW EN3887AOW...... HU HŰTŐ - FAGYASZTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOMJEGYZÉK 1. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK.............................................................. 3 2. TERMÉKLEÍRÁS......................................................................

Részletesebben

KENYÉRPIRÍTÓ R-210. Használati útmutató. Kenyérpirító R-210

KENYÉRPIRÍTÓ R-210. Használati útmutató. Kenyérpirító R-210 Használati útmutató KENYÉRPIRÍTÓ R-210 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

ENN2854COW. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató

ENN2854COW. HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató ENN2854COW HU Hűtő - fagyasztó Használati útmutató 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. MŰKÖDÉS...6 4. NAPI HASZNÁLAT... 9 5. HASZNOS TANÁCSOK ÉS

Részletesebben

Használati útmutató Hűtő - fagyasztó SCT81800S1

Használati útmutató Hűtő - fagyasztó SCT81800S1 HU Használati útmutató Hűtő - fagyasztó SCT81800S1 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. MŰKÖDÉS...6 4. NAPI HASZNÁLAT...9 5. HASZNOS TANÁCSOK ÉS JAVASLATOK...11

Részletesebben

Használati útmutató Hűtő - fagyasztó. www.eluxshop.hu SCZ71800F1

Használati útmutató Hűtő - fagyasztó. www.eluxshop.hu SCZ71800F1 HU Használati útmutató Hűtő - fagyasztó SCZ71800F1 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. MŰKÖDÉS... 6 4. NAPI HASZNÁLAT...9 5. HASZNOS TANÁCSOK ÉS JAVASLATOK...

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ FIGYELMEZTETÉS FIGYELEM: Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutató, mely fontos előírásokat tartalmaz a biztonságos használatra és a készülék karbantartására

Részletesebben

I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V.

I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V. 1 I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V. Egyéb biztonsági figyelmeztetések... 4 VI. Karbantartás... 5 VII. Hibaelhárítás...

Részletesebben

Használati útmutató Hűtő - fagyasztó SCT81800S1. preciz.hu

Használati útmutató Hűtő - fagyasztó SCT81800S1. preciz.hu HU Használati útmutató Hűtő - fagyasztó SCT81800S1 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. MŰKÖDÉS... 6 4. NAPI HASZNÁLAT...9 5. HASZNOS TANÁCSOK ÉS JAVASLATOK...

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420. Minôségi tanúsítvány

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420. Minôségi tanúsítvány HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye, egyike a gyártó

Részletesebben

RIZSFŐZŐ RC-12. Használati útmutató. Rizsfőző RC-12

RIZSFŐZŐ RC-12. Használati útmutató. Rizsfőző RC-12 Használati útmutató RIZSFŐZŐ RC-12 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

RCB93734KX. Használati útmutató Hűtő - fagyasztó USER MANUAL

RCB93734KX. Használati útmutató Hűtő - fagyasztó USER MANUAL RCB93734KX HU Használati útmutató Hűtő - fagyasztó USER MANUAL 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. MŰKÖDÉS...6 4. NAPI HASZNÁLAT...8 5. ÁPOLÁS ÉS TISZTÍTÁS...12

Részletesebben

RCB93734KX. Használati útmutató Hűtő - fagyasztó. preciz.hu USER MANUAL

RCB93734KX. Használati útmutató Hűtő - fagyasztó. preciz.hu USER MANUAL RCB93734KX HU Használati útmutató Hűtő - fagyasztó USER MANUAL 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...2 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. MŰKÖDÉS...6 4. NAPI HASZNÁLAT...8 5. ÁPOLÁS ÉS TISZTÍTÁS...12

Részletesebben

Beltéri kandalló

Beltéri kandalló Beltéri kandalló 10030731 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. MŰSZAKI

Részletesebben

Popcorn készítő eszköz

Popcorn készítő eszköz Popcorn készítő eszköz 10030485 10030486 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati

Részletesebben

Instruções de segurança importantes Antes de utilizar este equipamento, cumpra as seguintes advertências:

Instruções de segurança importantes Antes de utilizar este equipamento, cumpra as seguintes advertências: Banco Rebatível Guia do Utilizador 8019027.061518.A Instruções de segurança importantes Antes de utilizar este equipamento, cumpra as seguintes advertências: Este ícone indica uma situação potencialmente

Részletesebben

HŰTŐSZEKRÉNY ERU 14300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HŰTŐSZEKRÉNY ERU 14300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HŰTŐSZEKRÉNY ERU 14300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK Gondoskodás 2 Figyelmeztetések és fontos útmutatások A készülék bemutatása 4 Használat 5 A belső részek tisztítása 5 Üzembe helyezés 5 Hőfokszabályzás

Részletesebben

Klarstein Congenio. Használati útmutató. Műszaki információk: Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk!

Klarstein Congenio. Használati útmutató. Műszaki információk: Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk! Klarstein Congenio Használati útmutató Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében. Az utasítások figyelmen kívül

Részletesebben

Használati útmutató Hűtő - fagyasztó. www.markabolt.hu S93820CMX2

Használati útmutató Hűtő - fagyasztó. www.markabolt.hu S93820CMX2 HU Használati útmutató Hűtő - fagyasztó S93820CMX2 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. TERMÉKLEÍRÁS...6 4. MŰKÖDÉS... 7 5. NAPI HASZNÁLAT...8 6. HASZNOS

Részletesebben

Főzőlap

Főzőlap Főzőlap 10031348 10031349 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. MŰSZAKI

Részletesebben

89 max , min. 550 min min min min min. 560

89 max , min. 550 min min min min min. 560 x2 90 C 540 345 97 20 473 595 89 max. 537 572 5,5 6 4 538 595 min. 550 min. 550 min. 500 600 30 min. 560 min. 500 min. 560 583 + 2 30 5 = = BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK A készülék használata előtt olvassa el

Részletesebben

Használati útmutató. Tűzhely ZCV540G1WA

Használati útmutató. Tűzhely ZCV540G1WA HU Használati útmutató Tűzhely ZCV540G1WA Tartalom Biztonsági információk 2 Biztonsági utasítások 3 Termékleírás 6 Az első használat előtt 7 Főzőlap - Napi használat 7 Főzőlap Hasznos tanácsok és javaslatok

Részletesebben

GRX ELECTRO OUTLET TARTALOMJEGYZÉK GONDOLUNK ÖNRE VÁSÁRLÓI TÁMOGATÁS ÉS SZERVIZ

GRX ELECTRO OUTLET TARTALOMJEGYZÉK GONDOLUNK ÖNRE VÁSÁRLÓI TÁMOGATÁS ÉS SZERVIZ TARTALOMJEGYZÉK BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK............................................................... 23 TERMÉKLEÍRÁS......................................................................... 26 KEZELŐPANEL..........................................................................

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK VIGYÁZAT! Az instabilitásból származó veszélyek elkerülése érdekében a készülék beüzemelését és javítását a gyártó utasításaival összhangban kell elvégezni. VIGYÁZAT! Hagyja

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

TEPPANYAKI TY 1897 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TEPPANYAKI TY 1897 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TEPPANYAKI TY 1897 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmesen olvassa el a felhasználói útmutatót, a készülék használata előtt. Az útmutatót őrizze meg gondosan! 2 3 4 1 HU Termékleírás 1. Fogantyúk 2. Levehető,

Részletesebben

Elektromos grill termosztáttal

Elektromos grill termosztáttal 10028472 Elektromos grill termosztáttal Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati

Részletesebben