Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download ""

Átírás

1 EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁG E L N Ö K E E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület március 17-i ülésére Tárgy: Beszámoló a háziorvosi alapellátás évi munkájáról Tisztelt Képviselő-testület! Az Egészségügyi és Szociális Bizottság március 17-én tartott ülésének egyik napirendi pontjaként a háziorvosi alapellátás évi munkájáról szóló beszámoló szerepelt. A bizottság a beszámolót megtárgyalta és egyhangú szavazattal az alábbi határozati javaslatot terjeszti a tisztelt Képviselő-testület elé elfogadásra: HATÁROZATI JAVASLAT Dorog Város Képviselő-testülete a háziorvosi alapellátás évi munkájáról szóló beszámolót elfogadja. Határidő: azonnal Felelős: Dr. Tittmann János polgármester Dorog, március 17. Deák Ferenc s.k.

2 Tisztelt Polgármesteri Hivatal! /Dr. Keszthelyi Gábor beszámolója/ Válaszul a én keltezett levelükre, a következő adatokat tudjuk közölni: I/a. A nővér végzettsége, szakképesítése: Szakácsné Balázs Erika : körzeti nővér, felnőtt szakápoló, ált.asszisztens Istók Györgyné : körzeti nővér,szülésznő, anesteziológus asszisztens. Továbbképzés folyamatos, a szükséges pontok teljesítve. I/b. Az orvos Dr. Keszthelyi Gábor. Végzettsége: Orvosi egyetem. Szakképesités: belgyógyászat, reumatológia,háziorvos. A továbbképzési pontok alapján az orvosi kamara által regisztrált háziorvos. II/1. Az ingatlan városi tulajdon, részben akadálymentesített, a mellékhelyiségek kivételével. Közművesített,távfűtött,csatornázott. Érintésvédelmi felülvizsgálat 2007 évben történt villanyszerelések kapcsán megtörtént. Szociális helyiségek működnek. Takaritás az előírásnak megfelelő módon és tisztítószerekkel történik. Festés- mázolás 2007-ben történt. Veszélyes hulladék kezelése az SARPI Kft által megkötött szerződés alapján. II/2. Felszereltség a minimum feltételeknek megfelel. Sterilizálás módja hőlég, fogászati rendelővel szerződésben. Tavalyi évben sterilizáló felülvizsgálata megtörtént. Szükséges felújítások, karbantartások folyamatosak. Eszközök: számítógépes program folyamatos felújítása. Internetbevezetése, új számítógép ill. monitor vásárlása. Dr. Tóth Gizella rendelőjével történt számítógépes kapcsolat továbbra is jól funkcionál. A betegek várakozási idejének csökkentése céljából, a váróban ipari kamerát szereltünk fel, melynek segítségével a beteget azonnal be tudjuk hívni. III. Praxis működése: Napi rendelési idő: De.: 8-11-ig, du.:15-16-ig, péntek du.:14-15-ig. Készenléti idő: 8-16-ig, pénteken 8-15-ig. Elérhetőség telefonon és személyesen. Ügyelet helye : Dorog Kossuth u 6. H-Cs :16-8-ig, P-H.: 15-8-ó -ig. Forgalmi adat:/2008 évi/ Betegforgalom:8337 eset, látogatás 10 fő, hívás 90. Szakrendelésre 3640 eset,kórházba utalt 30 fő, ápolt 120 eset. Nővér látogatás, házi betegellátás 75 eset. A bejelentkezettek kor összetétele: : 504 fő : 761 fő 60 felett: 459 fő Halálozási adat: 25 fő Körzet jellemzői: átlagos felnőtt körzet. Gondozás szűrés: előírásoknak megfelelően folyamatosan történik./diabetes, mikroalbumin, hypertonia, koleszterin szűrés es évre már biztosítottuk az ASA szűrés kivitelezését! Táppénzes helyezet: táppénzes betegszám az országos átlaghoz képest kevesebb. Előjegyzés folyamatosan működik. Az influenza oltás a veszélyeztetett korosztályból folyamatosan megtörtént 260 fő, az önköltséges oltások 48 fő. Felvilágosító tevékenység: a napi ellátás során, egészségügyi, gyógyszergyári kiadványok alapján végezzük. Felvilágosító előadások 2008 októberében a körzet betegeinek részére az időskori degenerativ betegségek életmódbeli megelőzéséről, a csontritkulás felismeréséről és jelentőségéről.

3 Megoldandó feladatok: a mellékhelységek akadálymentesítése ill. a bejárati ajtók rekontstrukciója. Dorog, Tisztelettel: Dr. Keszthelyi Gábor

4 /Dr. Tóth Gizella beszámolója/ A Dorog, Rákóczi u. 9. sz. alatt működő Egészségügyi Kombinátban rendelünk. Dorog II.sz. felnőtt háziorvosi körzete vagyunk. A felnőtt háziorvosi rendelést Dr. Tóth Gizella /ált.orvostan szakorvos, üzemorvos/ végzi /a 2010-ig előirt továbbképzéseket már teljesitette/ az ápolónők segítségével. Csurja Zsoltné /egészségügyi szakiskola, felnőtt szakápoló, körzeti nővér, foglalkozás-egészségügyi szakasszisztens, OKJ ápoló=eu-s szabvány szerinti végzettség/ a kötelező továbbképzéseket rendszeresen teljesiti. Magyar Mónika / egészségügyi szakiskola, pszichiátriai szakasszisztens, körzeti nővér, foglalkozás-egészségügyi szakasszisztens, OKJápoló=Eu-s szabvány szerinti végzettség/. Jelenleg táppénzen-en van. A rendelő Dorog Város Önkormányzat tulajdona. Az akadálymentesítést az önkormányzat részlegesen megoldotta. Az épületben hideg-, melegvíz biztosított, a rendelők külön-külön vízórákkal rendelkeznek. Az épületet csatornázták. A távfűtést a Dorogi Erőmű biztosítja.

5 A takarítás naponként, ha szükséges - több alkalommal is végezzük. Az elmúlt évben festés, mázolás megtörtént. A veszélyes hulladékokat a dorogi Sarpi Dorog Kft-ben semmisítjük meg. A szerződésünket évente újítjuk meg. Szemétszállítási szerződésünk értelmében a nem szelektálható szemetünk nylon-zsákokban kerülnek elszállításra. /Számlával igazolható./ A Dr. Tóth és Tsa Bt felszereltsége megfelel a minimum felszereltségnek, egyébként az Ántsz nem engedélyezné a működésünket. Az esetleges sterilizálások elvégzésére Dr. Kormos Éva doktornővel és a Vasary Kolos Kórházzal van szerződésem. Általános az egyszerhasználatos fecskendők, tűk használata évek óta. A felújítások - igény szerint - történnek. A napi rendelési idő hétfőtől-péntekig de:07-10.és du:15-16., pénteken du:14-15-ig. A készenlét alatt a betegek a es telefonszámon érhetnek el. A betegek kezdik megszokni az előjegyzéses rendszert, s ez megrövidíti a várakozási idejüket./ Sokan még nem veszik igénybe ezt a lehetőséget./ Az ügyelet a Szt. Borbála Kh. udvarában működik, ill.pénteken:15ó- hétfőtől-csütörtökig:16 órától másnap reggel 08 óráig, tól hétfő reggel 08-ig. Telefon:

6 A forgalmi adatok, betegellátás, megbetegedés, elhalálozás, szűrés, gondozás, járványügyi tevékenység, felvilágosítás adatait minden évben a városi ÁNTSZ-nek küldjük meg. Betegforgalom : Hivás:116 Látogatás: 419 Össz: Nővér látogatás: 174 Bejelentett lakosok: év: év: év: év: év: év: év: év felett: 206 Össz:2099 Daganatos megbetegedésben 15 főt regisztráltunk tavaly. Ebből 2 férfi,13 nő beteg. A szűrés és gondozás napi folyamatos feladat, mivel a rendelésen megjelenteket gondozásba vesszük,szűrővizsgálatokra küldjük, tájékoztatjuk betegségéről, életmódbeli tanácsokkal látjuk el. Jelenleg az influenza miatt megemelkedett a betegek és betegállományosok száma.

7 Az Ántsz-től igényelt védőoltásokat a veszélyeztetett csoportoknak beadtuk, bár többen jelezték, hogy ebbe a csoportba tartoznak, mégsem vették igénybe az oltást. A rendelő előterében aktuális plakátokkal igyekszünk felhívni a betegek figyelmét egy-egy betegségcsoport megelőzésére ill. kezelésére gyógyszernév megjelölése nélkül. A személyes találkozáskor a beteg egyéniségének és betegségének megfelelő tájékoztatást, információt adunk. Évente 1-2 alkalommal speciálisan érintett betegcsoportoknál szűrővizsgálatot végzünk. Pl:koleszterinés vércukor, vérnyomás szűrése diabeteszes és hypertoniás betegeknél / jelenleg is tervezzük/. Dorog, Tisztelettel: Dr. Tóth Gizella

8 Dr. Hegedűs Gyula háziorvos Dorog, Bányász körönd 30. Tel./Fax: BESZÁMOLÓ A ÉVI HÁZIORVOSI MUNKÁRÓL A Dorog, Bányász körönd 30. alatti 5. számú felnőtt háziorvosi rendelő évi munkájáról szeretnék beszámolni az előírt szempontok alapján. Személyi feltételek: A rendelőben 1 orvos és 1 ápolónő dolgozik. Mindketten rendelkeznek a szükséges alap szakképesítéssel. Az orvos háziorvostani szakképesítéssel, az ápolónő körzeti közösségi szakápolói szakképesítéssel rendelkezik. Továbbképzésen való részvétel megfelelő, folyamatos. Változás a korábbiakhoz képest, hogy munkaidőn kívül is szerveznek továbbképzéseket, így a napi munkát ez nem zavarja, valamint az ápolónőknek is elérhetőbbé vált a szakmai továbbképzés. II. Tárgyi feltételek: 1. Ingatlan: A rendelő épülete az önkormányzat tulajdona, a Dorogi Városüzemeltetési Kht.val kötött megállapodás alapján a rendelőt díjtalanul használhatjuk a belső karbantartás saját, a külső karbantartás a kht. feladata. A rendelőbe való akadálymentes bejutás többszöri jelzésem ellenére sem megoldott, ennek kialakítása nem a mi feladatunk! Az épület teljes közművel rendelkezik, ennek karbantartása a tulajdonos önkormányzat feladata. A fűtés gázkazánnal megoldott központi fűtés. A világítás a rendelőben fénycsöves, egyéb helyeken hagyományos izzós. Meleg víz gázbojlerrel biztosított és a rendelőben valamint a személyzeti mosdóban van bevezetve. A betegeknek elkülönített WC van, de csak hideg vizes kézmosási lehetőség van. Tolókocsival a WC-k be bejutni nem lehet. Van külön személyzeti WC és mosdó, tusoló. Beteggel való négyszemközti beszélgetésre elkülönített helyiség (előírás!) nincs. Érintésvédelmi vizsgálatról nem tudok, hogy egyáltalán lett volna. Ez az épület tulajdonosának a feladata lenne. ÁNTSZ ellenőrzések kapcsán ezt hiányolták. Az épületen villámhárító nincs. A takarítást naponta, általunk alkalmazott személyzet végzi. Festés az elmúlt évben volt. A veszélyes hulladékokat elkülönített edényekben gyüjtjük, tároljuk és az SARPI Kft.-hez adjuk le megsemmisítésre. II. 2. Felszereltség, műszerezettség: a rendelő rendelkezik az előírt minimumfelszereltséggel. A rendelőben hőlégsterilizátort használunk. Ennek hatásfokának ellenőrzését a megyei ÁNTSZ rendszeresen végzi. A rendeletben elírt műszaki berendezések ellenőrzése rendszeresen történik, 2008.jan.-ban megtörtént az újabb átvizsgálás. Karbantartásokat, felújításokat a szükségletnek megfelelően egyénileg végezzük. Az elmúlt évben a finanszírozás csökkenése miatt fejlesztést nem tudtunk végezni.

9 A praxis működése: Naponta rendelünk: hétfő, szerda, péntek: ½ 8-tól 13 óráig, kedd, csütörtök: óráig. A rendelési időn kívül történik a lakáson való ellátás, az orvos és az ápolónő részéről. Elméletileg 8-16-ig van munkaidőnk, ezt követően központi orvosi ügyelet van a kórház mellett. Munkaidőben mobil telefonon folyamatosan elérhető az orvos és a nővér is. A szám a rendelő üzenetrögzítőjén és a bejárati ajtón elérhető. A háziorvosi ügyelet vonalas telefonon is elérhető, hétköznap 16 órától reggel 8 óráig, hétvégén folyamatosan működik. Helyettes orvos Dr. Bús János kesztölci háziorvos, aki naponta rendel a Bányász köröndi rendelőben távollétemben. III. Forgalmi adatok: Az átlagos napi forgalom:70 fő. A növekvő, értelmetlen adminisztráció miatt jelentősen növekedett a várakozási idő. A magas forgalom mellett a betegelőjegyzéses vizsgálatot lehetetlenség betartani ban a rendelőben en voltak. 195 sürgős lakásra történő hívás volt otthoni, nem sürgős ellátás történt. Így az összes ellátott:15636 fő. Szakrendelésre 2445 főt irányítottunk, kórházba pedig 99 főt küldtünk. A nővér önállóan látogatja, gondozza a terület betegeit. Az elmúlt évben 117 nővérellátás történt lakáson. Házi betegellátás is működik a területen, sajnos akadozva és hiányosan, az igényeket messze nem fedezve.területünket az Esztergomban székelő házi betegellátó szervezet látja el. A bejelentkezettek korösszetétele: praxisunkba 1383 férfi és 1488 nő tartozik. A teljes praxislétszám így:2871 fő. A 65 év felettiek közül 184 férfi, és 269 nő van, ez összesen 453 fő. Ez a létszám az praxis 16%-át teszi ki. A rendelőben megjelenők megbetegedési statisztikáját jellemzi a magavérnyomás betegség és anyagcsere betegségek növekvő aránya, jelentősen nőtt a daganatos megbetegedések száma. Körzetünkben az elmúlt évben 55-en haltak meg.vezető halálok a szív és keringési elégtelenség, valamint a daganatos betegségek. Kampány szűrést az elmúlt évben nem végeztünk. Folyamatosan átvizsgáljuk a hozzánk bejövő pácienseket a lehetséges megbetegedések kiszűrése érdekében. A feltárt betegségeket folyamatosan gondozzuk, életmódbeli tanácsokkal, gyógyszeres kezeléssel látjuk el. Az elmúlt évekhez hasonló gondozási körökben végezzük a betegségmegelőző tevékenységet. A körzet jellemzője, hogy sok az idős, sok a munkanélküli, sok a kilátástalan sorsú ember, ebből kifolyólag sok a psychés megbetegedés, sok az ápolásra, gondozásra szoruló személy. A táppénzes helyzet az elmúlt évekhez hasonlóan alakult. A táppénzt sokan nem veszik igénybe munkahelyüket féltve, mások pedik éppen a táppénzbe menekülnek és próbálják a rokkantosítást elérni jövedelemszerzés miatt. Átlagos táppénzes forgalomról lehet beszámolni az elmúlt évben is. Havonta egyébként táppénzes felülvizsgálaton ellenőrzik a táppénzen lévő betegeket. A rendelőben elméletileg van (mert kötelező) betegelőjegyzés, de a nagy forgalom miatt ez a gyakorlatban nem tartható be. A területen jelentősebb járványos tevékenység az elmúlt évben nem fordult elő. Jelentős számú védőoltást adva sikerült ezt az eredményt elérni. 380 ingyenes influenza védőoltást adtunk be. A pénzbe kerülő védőoltások közül jelentős számú egyéb betegség elleni készitményt is adtunk. A rendelőben folyamatosan próbálunk egyénre szabottan egészségfelvilágosítást végezni, a betegekkel történő kommunikáció során. Sajnos a rohamosan szaporodó adminisztációs

10 terhek egyre több időt vesznek el a beteggel való foglalkozástól.a rendelő várójában folyamatosan vannak plakátok, egészségfelvilágosító füzetek, melyeket bárki olvashatja. Ilyen írott információkkal elsősorban a gyógyszergyárak képviselői látnak el bennünket. A rendelő várójában évente több alkalommal felvilágosító előadásokat tartunk fős hallgatóság előtt. IV. Problémák: Az önkormányzattal kötött szerződésünk betartása nem csak ránk nézve kötelező, elvárjuk a másik fél felelős magatartását is. A rendelő előtti járda évek óta balesetveszélyes, hiába kérem javítását. Az ablakok a rendelő átadásakor (20 éve) lettek lefestve. A kerítés festése is aktuális lenne. Az akadálymentesítés révén elvégzett munkával csak nehezebb lett a rendelőbe való bejutás. Tolókocsival lehetetlen, hordággyal szintén!! WC-be nem lehet bejutni tolókocsival. WC-ben csak hidegvizes kézmosási lehetőség van. Négyszemközti beszélgetésre előírt helyiség nincs. Szomorú vagyok, hogy szinte minden évben ugyanazokat a gondokat írom le, és nem történik semmi! Dorog, február 21. Dr.Hegedűs Gyula háziorvos

11 Beszámoló az I. sz. körzetről A háziorvosi praxis fenntartója: S+T 2000 Bt Orvos neve: Dr. Sáska Magdolna háziorvos, belgyógyász és klinikai onkológus szakorvos. Nővérek: 1. Dilingai Beáta körzeti szaknővér- teljes állásban 2. Istók Györgyné körzeti szaknővér és aneszteziológus szakaszisztens- félállásban Mind az orvos, mind pedig a nővérek rendszeres pontszerző továbbképzéseken vesznek részt. A rendelő helye: Dorog Szent József út 1/B. Az ingatlan az S+T 2000 Bt tulajdonát képezi. Az épület akadálymentes, külön mozgáskorlátozott wc is van, fűtése központi gázfűtés, a meleg víz villanybolylerről biztosított, az épület csatornázott, érintésvédelmi felülvizsgálata 2008-ban megtörtént. Az épületben külön beteg wc-k, a személyzetnek külön mosdó, tea konyha és öltöző van. Elkülönített vizes helységben van a takarító szertár. A rendelő takarítása naponta történik, festés évente. A veszélyes hulladékot a dorogi Sarpi Égetőműbe szállítjuk égetésre. A rendelő a minimum feltételeknek megfelel, műszerezettsége az előírásoknak mindenben megfelel. A sterilizálást a Vaszary Kolos Kórházzal kötött szerződés értelmében a kórház központi sterilizálójában végeztetjük. Tervezem az udvar térkővel való burkolását, mivel a sok helyen felfagyott beton balesetveszélyes és esztétikailag is kifogásolható. A jelenlegi finanszírozás mellett ezt önerőből megoldani nem tudom, az önkormányzat ez irányú segítsége nélkül. Napi rendelési idő: Hétfőn és szerdán: óráig Kedd, Csütörtök, Péntek 8-12 óráig. A készenlét alatt mobiltelefonon elérhető az orvos. Az ügyelet az orvosi ügyelet rendelőjében van (Dorog Kossuth Lajos utca 20) naponta 16 órától reggel 8-ig. Pénteken 15 órától, hétvégén és ünnepnapokon pedig folyamatos. A rendelési időben 2008-ban megjelenés történt. Hívásra 170 esetben ment az orvos a beteg lakására. Tervezett beteglátogatásra (orvosi) 201 esetben került sor. Szakrendelésre 4130 esetben küldtünk beteget, kórházba utalásra 48-szor került sor. Nővér 175 esetben látogatott beteget lakáson. A praxisba bejelentkezettek száma: 1786, ebből 480 a 65 év feletti évben 26 haláleset történt, 11 új daganatos megbetegedés került felismerésre. Szűrővizsgálatok során 41 új hipertóniás, 31 diabeteses, 31 szív és érrendszeri 2 prosztata daganatos 5 emlődaganatos 4 gyomor bélrendszeri daganatos eset került diagnosztizálásra. Az év során 2 alkalommal végeztünk betegeink számára microalbumin- szűrést és egy alkalommal COPD- szűrést. A körzetben élők szociális helyzete megfelel az országos átlagnak, a munkanélküliek száma 2008 szeptembertől fokozatosan emelkedő tendenciát mutat. Táppnézbe vétel 2008-ban 710 esetben történt, a hosszú ideig tartó táppénzes állomány az esetek 4%-a. Betegeink részére a rendelési idő felében bejelentkezési lehetőséget biztosítunk. Ezzel a lehetőséggel az elmúlt évben nagyon sokan éltek ban ingyenes influenza- ellenes védőoltásban 295 főt részesítettünk.

12 Vényre beszerezhető influenza- és egyéb oltások beadására 56 alkalommal került sor. Egészségügyi felvilágosító tevékenységünket a rendelés alatt szóban folyamatosan egyénre szabva folytatjuk és a váróban kihelyezett szórólapok és plakátok is ezt a célt szolgálják februárjában megtörtént a praxis minőségbiztosításának akkreditációja, amely igen szigorú szabályok betartását kényszerítette ki. Praxisunk így több mint egy éve ez alapján működik a legszigorúbb minőségbiztosítási szabályok betartásával. Amiben az önkormányzat segítségét kérjük: az udvar térkövezéséhez való anyagi hozzájárulás, a téli hó eltakarítás megoldása az udvaron. Dorog, március

E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2008. március 28-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2008. március 28-i ülésére EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁG E L N Ö K E E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2008. március 28-i ülésére Tárgy: Beszámoló a háziorvosi alapellátás 2007. évi munkájáról Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁG ELNÖKE E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2009. február 27-i ülésére Tárgy: Beszámoló a fogászati alapellátás 2008. évi munkájáról Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Dorog Város Képvisel -testületének Emberi er forrás Bizottsága. Tisztelt Bizottság!

Dorog Város Képvisel -testületének Emberi er forrás Bizottsága. Tisztelt Bizottság! Dorog Város Képvisel -testületének Emberi er forrás Bizottsága Tisztelt Bizottság! Az alábbiakban küldöm az Önök által kért beszámolót. Rendel mben a fogászati alapellátás keretén belül a város II. számú

Részletesebben

93/2018. (IV.24.) határozat 1. melléklete:

93/2018. (IV.24.) határozat 1. melléklete: 93/2018. (IV.24.) határozat 1. melléklete: Tájékoztatós információk a háziorvosi feladat ellátásról a 2017-es évről Dr. Jambrikné Dr. Takács Imola Munkánk része a primer és szekunder prevenció, akut és

Részletesebben

Ikt.sz.: /2017/U1 Tárgy: Tájékoztató kérése

Ikt.sz.: /2017/U1 Tárgy: Tájékoztató kérése Ikt.sz.: /2017/U1 Tárgy: Tájékoztató kérése Dr. Bandl Erzsébet részére Tisztelt Doktornő! Tájékoztatom, hogy a Szatymaz Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2017. évi Munkaterve szerint 2017. szeptember

Részletesebben

Bt végzett. háziorvosi

Bt végzett. háziorvosi Beszámol moló a Hamvas és Társa Bt 2008-ban végzett háziorvosi munkájáról 1 I.Személyi feltételek Orvos: Dr.Hamvas József Végzettség: általános orvos Szakképesítés: belgyógyászat, haematológia, háziorvostan

Részletesebben

International Ambulance Service Kft. 2049. Diósd Pf.19. Érd Központi Orvosi Ügyelet Felnőtt és gyermek ügyelet. 2012.

International Ambulance Service Kft. 2049. Diósd Pf.19. Érd Központi Orvosi Ügyelet Felnőtt és gyermek ügyelet. 2012. Érd Központi Orvosi Ügyelet Felnőtt és gyermek ügyelet 2012. évi beszámolója I. Ellátási terület: 2005.02.01-től Érd városában, illetve a négy környező településen (Diósdon, Tárnokon, Sóskúton, és Pusztazámoron)

Részletesebben

2. Beszámoló a vállalkozó orvosok évi tevékenységéről október 19. ELŐTERJESZTÉS

2. Beszámoló a vállalkozó orvosok évi tevékenységéről október 19. ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2017. október 19-ei ülésére 2. napirend Tárgya: Beszámoló a vállalkozó orvosok 2016. évi munkájáról. Előadó: házorvosok, gyermekorvosok, fogorvosok

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU E l ő t e r j e s z t é s Dorog Város Képviselő-testületének 2015. május 29-i ülésére

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Az alapellátásban dolgozó orvosok (felnőtt-és gyermek háziorvosok, fogorvosok) kötelező adatszolgáltatásáról

ELŐTERJESZTÉS. Az alapellátásban dolgozó orvosok (felnőtt-és gyermek háziorvosok, fogorvosok) kötelező adatszolgáltatásáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/242, 244 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Az alapellátásban dolgozó

Részletesebben

Kérésére elküldöm a 2009. évi Dorog III. Körzet fogorvosi alapellátásról szóló beszámolómat. Üdvözlettel: Dr. Kormos Éva

Kérésére elküldöm a 2009. évi Dorog III. Körzet fogorvosi alapellátásról szóló beszámolómat. Üdvözlettel: Dr. Kormos Éva Dorog Város Polgármesteri Hivatal 2510 Dorog, Bécsi út 71. Tisztelt Osztályvezet Asszony! Kérésére elküldöm a 2009. évi Dorog III. Körzet fogorvosi alapellátásról szóló beszámolómat. Kelt: Dorog, 2010.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület 2016. április 21- i ülésére

BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület 2016. április 21- i ülésére BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület 2016. április 21- i ülésére Beszámoló az egészségügy 2015. évi munkájáról Az egészségügy 2015. évi beszámolója elkészítésre került, mely a mellékletben megtalálható. A Gazdaságfejlesztési

Részletesebben

A HÁZIORVOSI SZOLGÁLAT BESZÁMOLÓJA AZ ELTELT IDŐSZAKRÓL (2014. január 01. december 31.)

A HÁZIORVOSI SZOLGÁLAT BESZÁMOLÓJA AZ ELTELT IDŐSZAKRÓL (2014. január 01. december 31.) 1 A HÁZIORVOSI SZOLGÁLAT BESZÁMOLÓJA AZ ELTELT IDŐSZAKRÓL (2014. január 01. december 31.) Az egészségügy már közismert finanszírozási válsága a helyi ellátásban az előző évben némileg enyhült, Két alkalommal

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. április 29-i ülésére

Részletesebben

Tájékoztató az egészségügyi alapellátás helyzetéről

Tájékoztató az egészségügyi alapellátás helyzetéről Tájékoztató az egészségügyi alapellátás helyzetéről A védőnő tevékenységéről 2009-ben Berhida Város Önkormányzatának Egészségügyi és Szociális Bizottsága valamint Képviselő-testülete 2010 Márciusi ülésére

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. az Önkormányzat és a GYARD 65 Kft között kötendő szerződések tárgyában

E l ő t e r j e s z t é s. az Önkormányzat és a GYARD 65 Kft között kötendő szerződések tárgyában Kunfehértó Község Polgármesterétől E l ő t e r j e s z t é s az Önkormányzat és a GYARD 65 Kft között kötendő szerződések tárgyában (Képviselő-testület 2014. november 26-i ülésére) Kunfehértó Község Önkormányzata

Részletesebben

Beszámoló Alsózsolca I.sz háziorvosi körzetének egészségügyi helyzetéről.

Beszámoló Alsózsolca I.sz háziorvosi körzetének egészségügyi helyzetéről. ALSÓZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐTESTÜLTÉNEK Beszámoló Alsózsolca I.sz háziorvosi körzetének egészségügyi helyzetéről. Az utolsó beszámolót 2009-ben kellett elkészíteni. A helyzet azóta nem sokat változott. Már

Részletesebben

Erről értesül: 1. Nagy Szilárd polgármester 2. Dr Fekete Nóra jegyző 3. Csató Ferenc és Csató Ferencné Kengyel, Kossuth út Irattár. K.m.f.

Erről értesül: 1. Nagy Szilárd polgármester 2. Dr Fekete Nóra jegyző 3. Csató Ferenc és Csató Ferencné Kengyel, Kossuth út Irattár. K.m.f. rendkívüli ZÁRT ülés könyvéből. 72/2015.(VI.22.) Kt. Az önkormányzat 23/2015.(II.26.) határozatának módosításáról Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a 23/2015.(II.26.) Kt határozatát az alábbiak

Részletesebben

Gyermek-háziorvosok. Védőnői Szolgálat

Gyermek-háziorvosok. Védőnői Szolgálat Háziorvosok Dr. Csók László Tel.: 424-126 hétfőtől - péntekig: 9.30-12.00; 14.30-16.00 Rendelési időn kívül 8 órától 16 óráig sürgős, életveszélyes esetekben hívható: 06/20/9830-222 Helyettesítő orvos:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S megüresedett házi gyermekorvosi körzet betöltésére irányuló pályázat kiírására

Részletesebben

Család és Gyermekjóléti Szolgálat, Házi segítségnyújtás, Szociális étkeztetés

Család és Gyermekjóléti Szolgálat, Házi segítségnyújtás, Szociális étkeztetés GONDOZÁSI KÖZPONT 2133 Sződliget, Szent István u. 34-36. Email: gondozasi@szodliget.hu Mobil tel.: 06 30 485 9298 Tel.: 06 27 590-ö95/113 mellék Kirendeltsége: 2163 Vácrátót, Petőfi tér 3. Email: gyermekjoleti@vacratot.hu

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Tisztelt Társulási Tanács!

ELŐTERJESZTÉS. Tisztelt Társulási Tanács! Marcali Kistérségi Többcélú Társulás 8700 Marcali Rákóczi u. 11. 85/501-001 / 85/501-055 www.marcalikisterseg.hu Ügyiratszám: 1019/9/2016 3. számú előterjesztés ELŐTERJESZTÉS A Marcali Kistérségi Többcélú

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013 június 26 - i testületi ülésére a 4.sz. napirendi ponthoz. Tárgy: Alapellátáshoz kapcsolódó orvosi ügyeleti

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI KÉPÚJSÁG RÁBAPATY

ÖNKORMÁNYZATI KÉPÚJSÁG RÁBAPATY ÖNKORMÁNYZATI KÉPÚJSÁG RÁBAPATY 1 XIV. ÉVF. 4. HÉT UTOLSÓ FRISSÍTÉS A TARTALOMBAN: 2019.01.27. Oldalszám: 82 2 FELHÍVÁSOK, KÖZÉRDEKŰ HIRDETMÉNYEK 3 Lakossági felhívás Értesítjük a lakosságot, hogy községünkben

Részletesebben

Tisztelt Polgármester Úr, Alpolgármester Úr, Jegyző Úrasszony! Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Tévénézők!

Tisztelt Polgármester Úr, Alpolgármester Úr, Jegyző Úrasszony! Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Tévénézők! Dr. Árendás Bt. Szent Rókus Rendelő dr. Árendás József 2851. Környe Rákóczi u. 9. címzetes főorvos Tel./Fax.: 34/473-093 háziorvos-, üzemorvos- és sebész szakorvos mobil: 06-(20)-942-45-20 akupunktőr orvos,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 29-i rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 29-i rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 29-i rendkívüli üléséről Helye: Közösségi ház, 2473. Vál, Vajda János u. 16. Jelen vannak:bechtold Tamás polgármester,

Részletesebben

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 31-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 31-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Tiszacsege Város Önkormányzata K I V O N A T Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 31-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből 43/2015.(III. 31.) KT. számú HATÁROZAT: Tiszacsege

Részletesebben

A járóbeteg szakellátásban dolgozó asszisztensek szerep és feladat változásai az egészségügyi reformok során

A járóbeteg szakellátásban dolgozó asszisztensek szerep és feladat változásai az egészségügyi reformok során A járóbeteg szakellátásban dolgozó asszisztensek szerep és feladat változásai az egészségügyi reformok során Gyurisné Pethő Zsuzsanna egészségügyi menedzser, diplomás ápoló Teleki Éva, diplomás ápoló Dr.

Részletesebben

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester előterjesztése. Javaslat

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester előterjesztése. Javaslat GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS 9021 Győr, Városház tér 1. napirendi pont Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester előterjesztése Javaslat Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és az egészségügyi szolgáltatást nyújtó

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó J A

B E S Z Á M O L Ó J A Szécsényi Városüzemeltetési Nonprofit Kft. B E S Z Á M O L Ó J A a 2008. évi gazdálkodásáról 3170 Szécsény, Rákóczi út 41. 2 T A R T A L O M I. Jelentés a társaság 2008. évi üzleti tevékenységéről II.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dr. Juhász Zsuzsanna HPV oltás finanszírozása iránti kérelméről

ELŐTERJESZTÉS Dr. Juhász Zsuzsanna HPV oltás finanszírozása iránti kérelméről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Dr. Juhász Zsuzsanna HPV

Részletesebben

FELADAT-ELLÁTÁSI SZERZŐDÉS - TERVEZET

FELADAT-ELLÁTÁSI SZERZŐDÉS - TERVEZET FELADAT-ELLÁTÁSI SZERZŐDÉS - TERVEZET amely létrejött egyrészről SÁRRÉTUDVARI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA (továbbiakban: Önkormányzat, képviseli: Kiss Tibor polgármester) másrészről, IUR-MED 2012 Egészségügyi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S - a Képviselő-testülethez - használatba adási szerződésekről

E L Ő T E R J E S Z T É S - a Képviselő-testülethez - használatba adási szerződésekről MÁTÉSZALKA V Á R O S POLGÁRMESTERÉTŐ L 4701. Mátészalka, Hősök-tere 9. Tel.: (44) 501-358, Fax: (44) 501-360 e-mail: polgarmester@mateszalka.hu Száma: 200/2008. E L Ő T E R J E S Z T É S - a Képviselő-testülethez

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 949-11/2016. 1 1. B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez a település

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének Egészségügyi és Környezetvédelmi Bizottsága 2012. március 13-án 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácstermében

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Határozati javaslat

ELŐTERJESZTÉS. Határozati javaslat Marcali Kistérségi Többcélú Társulás 8700 Marcali Rákóczi u. 11. 85/501-001 / 85/501-055 www.marcalikisterseg.hu Ügyiratszám:./2018. 1.sz. előterjesztés ELŐTERJESZTÉS A Marcali Kistérségi Többcélú Társulás

Részletesebben

Falukirándulás. Gépjárműadó. Hulladék elhelyezése. Művelődési ház és közösségi ház bérleti díj. Óvodai kezdőcsomag. Szelektív hulladék

Falukirándulás. Gépjárműadó. Hulladék elhelyezése. Művelődési ház és közösségi ház bérleti díj. Óvodai kezdőcsomag. Szelektív hulladék Falukirándulás Tisztelt Lakosaink! Az idei falukirándulásra megfelelő létszámú résztvevő jelentkezett. Az úti cél: Pécs és környéke Időpont: 2017. 10. 07-08. (szombat vasárnap) Részvételi díj: 3.000,-

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Közösségi ház tetőterének beépítési lehetőségeiről

ELŐTERJESZTÉS. A Közösségi ház tetőterének beépítési lehetőségeiről ELŐTERJESZTÉS A Közösségi ház tetőterének beépítési lehetőségeiről Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2013. március 18-án tartott ülésén, a 2013. évi intézmény-felújítás

Részletesebben

A 2015/2016. évi influenza szezon összefoglaló értékelése

A 2015/2016. évi influenza szezon összefoglaló értékelése A 05/06. évi influenza szezon összefoglaló értékelése Az influenza figyelőszolgálat 05. 0. hetétől 06. 0. hetéig működött. A résztvevő orvosok hetente jelentették az adott héten orvoshoz forduló betegek

Részletesebben

Tisztelt Képviselő Testület!

Tisztelt Képviselő Testület! Háziorvosi Szolgálat dr.tóth József 8294. Kapolcs, Kossuth u. 2. E-mail: kapolcs@hotmail.hu Tárgy: Beszámoló a háziorvosi szolgálat működéséről Kapolcs Önkormányzata Képviselőtesület részére Tisztelt Képviselő

Részletesebben

DR. MOSONYI ALBERT GONDOZÁSI KÖZPONT SZAKMAI PROGRAM 2015. 07. 30.

DR. MOSONYI ALBERT GONDOZÁSI KÖZPONT SZAKMAI PROGRAM 2015. 07. 30. DR. MOSONYI ALBERT GONDOZÁSI KÖZPONT SZAKMAI PROGRAM 2015. 07. 30. 1 Tartalomjegyzék 1. A szolgáltatás célja, feladata a. A megvalósítani kívánt szakmai program bemutatása, a létrejövő kapacitások, a nyújtott

Részletesebben

Ki és hogyan oldja meg az újraélesztést, kérdőíves felmérés eredményei az önálló járóbeteg szakrendelőkben

Ki és hogyan oldja meg az újraélesztést, kérdőíves felmérés eredményei az önálló járóbeteg szakrendelőkben Ki és hogyan oldja meg az újraélesztést, kérdőíves felmérés eredményei az önálló járóbeteg szakrendelőkben Szemán Éva Medicina 2000 Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség XX. Jubileumi Kongresszus Balatonfüred

Részletesebben

4400 Nyíregyháza, Szent István u. 68. e-mail: prirod@josa.hu. Tisztelt Háziorvos!

4400 Nyíregyháza, Szent István u. 68. e-mail: prirod@josa.hu. Tisztelt Háziorvos! Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Jósa András Oktató Kórház PR IRODA HÍRLEVÉL 2008/3 4400 Nyíregyháza, Szent István u. 68. e-mail: prirod@josa.hu Telefon:(06)42-599-700/1101, 1105, 1108 Telefax:(06)42-461-174

Részletesebben

Beszámoló háziorvosi tevékenységről 2018.

Beszámoló háziorvosi tevékenységről 2018. Beszámoló háziorvosi tevékenységről 2018. A 2017. évben bevezetett EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) projekt kiteljesedőben van, nagy hasznát vesszük. Nagyon jól használható a lelet érkeztető

Részletesebben

Egészségügyi feladat-ellátási szerződés

Egészségügyi feladat-ellátási szerződés Egészségügyi feladat-ellátási szerződés mely létrejött egyrészről Hajdúhadház Városi Önkormányzat (4242 Hajdúhadház, Bocskai tér l. sz.) képviseletében Csáfordi Dénes polgármester, mint megbízó, másrészről

Részletesebben

Körzeti közösségi szakápoló OKJ 54 723 010001 54 07 klinikai gyakorlat követelményei

Körzeti közösségi szakápoló OKJ 54 723 010001 54 07 klinikai gyakorlat követelményei Név : Születési név: Születési hely: Születési dátum Anyja neve: Lakcím: Körzeti közösségi szakápoló OKJ 54 723 010001 54 07 klinikai gyakorlat követelményei Teljesítendő gyakorlatok: Óraszám: Szociális

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a betegelégedettségi kérdőívről

ELŐTERJESZTÉS a betegelégedettségi kérdőívről ELŐTERJESZTÉS a betegelégedettségi kérdőívről 1. előterjesztés száma: 110/2016 2. Előterjesztést készítő személy neve: Kollár-Vincze Viktória 3. előterjesztést készítésében közreműködő személy neve: -

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 10-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 10-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének október 27-ei ülésére. 2. napirend

ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének október 27-ei ülésére. 2. napirend 2. Beszámoló a vállalkozó orvosok 2015. évi munkájáról ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2016. október 27-ei ülésére 2. napirend Tárgya: Beszámoló a vállalkozó orvosok 2015.

Részletesebben

MAGYAR ÁLLATORVOSI KAMARA HUNGARIAN VETERINARY CHAMBER SOMOGY MEGYEI SZERVEZETE

MAGYAR ÁLLATORVOSI KAMARA HUNGARIAN VETERINARY CHAMBER SOMOGY MEGYEI SZERVEZETE MAGYAR ÁLLATORVOSI KAMARA HUNGARIAN VETERINARY CHAMBER SOMOGY MEGYEI SZERVEZETE H-7400 Kaposvár, Cseri major Tel.: (36-82)429-892, Fax: (36-82) 429-892, smaok@freemail.hu webcím: www.smaok.hu elnök/president:

Részletesebben

FOGORVOSI FELADATOK ELLÁTÁSA 2017 ÉVBEN

FOGORVOSI FELADATOK ELLÁTÁSA 2017 ÉVBEN 577-5/2018 jegyzőkönyv 4. melléklete 55/2018 (III.27.) határozat 1. melléklete: FOGORVOSI FELADATOK ELLÁTÁSA 2017 ÉVBEN Fogorvos Dr. Boér Judit Asszisztens Szabó Ágnes A fogorvosi rendelőben megjelent

Részletesebben

Valamennyi Bizottságnak

Valamennyi Bizottságnak Iktatószám:31- /2008 Címzett: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése Tárgy: Fogorvosi hétvégi ügyeleti rendszer Az anyagot készítette: Jogi Közbeszerzési Oktatási Iroda Az anyagot látta: Véleményezésre

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. február 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. február 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. február 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 42/2014.(II.27.) sz. önkormányzati határozat: A Fegyverneki Orvosi Rendelő Szervezeti és Működési

Részletesebben

2011.11.24. Képviselő-testület nyilvános ülésének 15/ Napirendi pontja

2011.11.24. Képviselő-testület nyilvános ülésének 15/ Napirendi pontja 2011.11.24. Képviselő-testület nyilvános ülésének 15/ Napirendi pontja dr.horváth Magdolna házi gyermekorvos ellátási szerződésének módosítása. HATÁROZATI JAVASLAT Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 J e g y z ő k ö n y v Készült: Rudabánya Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014.08.05.-én, du. 14.00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyílt testületi üléséről. Az ülés helye: Városi Önkormányzat

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület június 28-ai ülésére

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület június 28-ai ülésére Budakalász Város Polgármestere 131/2012.(VI.28.) számú előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. június 28-ai ülésére Tárgy: Beszámoló a Védőnői Szolgálat 2011. évben végzett munkájáról

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: 1/458-1/2011/I. Tárgy: VII. számú fogorvosi körzet működtetése Üi.: Csomor Ágnes Melléklet: 2 db megbízási szerződés tervezet,

Részletesebben

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja:

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2018. 06. 21. Javaslat a háziorvosi szolgálatok (felnőtt, gyermek, ügyelet) és a fogászati szolgálat 2017. évi működéséről

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALPOLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALPOLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALPOLGÁRMESTERE Előterjesztés száma: VVB/8/2014/02.12. A határozati javaslat elfogadásához az SZMSZ 66. (4) bekezdés alapján minősített többség

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2007. február 12.-i ülésére Tárgy: Háziorvosi szerződések felülvizsgálata Előterjesztés tartalma: határozati javaslat Előadó: Vörös

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi Szociális és Sport Bizottság március 8-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi Szociális és Sport Bizottság március 8-i ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-61/2017. ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi Szociális és Sport Bizottság 2017. március 8-i ülésére Tárgy: Javaslat a 3301. Egészségügyi

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete június 15-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete június 15-i ülésére Tárgy: Előkészítette: Előkészítésben részt vesz: Bélmegyer község lakosai fogászati ellátásának biztosítása iránti kérelem elbírálása Tárnok Lászlóné jegyző, dr. Bimbó Mária osztályvezető, Igazgatási Osztály

Részletesebben

Beszámoló Nógrád megye egészségi helyzetéről Megyei Államigazgatási Kollégium 2015.06.18.

Beszámoló Nógrád megye egészségi helyzetéről Megyei Államigazgatási Kollégium 2015.06.18. Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály Beszámoló Nógrád megye egészségi helyzetéről Megyei Államigazgatási Kollégium 2015.06.18. Dr. Surján

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2010. február 5-én 9,15 órai kezdettel. tartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2010. február 5-én 9,15 órai kezdettel. tartott rendkívüli üléséről 3 / 2010. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 5-én 9,15 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A rendkívüli képviselő-testületi ülés helyszíne:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 8/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. a 126/2008.(II.21) Kt. számú határozat alapján történt egészségügyi eszközbeszerzésekről BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA

B E S Z Á M O L Ó. a 126/2008.(II.21) Kt. számú határozat alapján történt egészségügyi eszközbeszerzésekről BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER B E S Z Á M O L Ó a 126/2008.(II.21) Kt. számú határozat alapján történt egészségügyi eszközbeszerzésekről Készítette: Viszkievicz Ferenc mb. intézményvezető

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 8. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 20-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: A védőnői körzetek megállapításáról Tárgykört

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2013. február 20-i ülésére Nyílt ülésen

Részletesebben

Város Képviselő-testülete

Város Képviselő-testülete Város Képviselő-testülete Egészségügyi és Szociális Bizottság 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/260 TÁJÉKOZTATÓ Biatorbágy Város egészségügyi helyzetéről Biatorbágy Város Önkormányzat

Részletesebben

A R. 22. (4)-(6) bekezdései helyébe a következő (4)-(6) bekezdések lépnek:

A R. 22. (4)-(6) bekezdései helyébe a következő (4)-(6) bekezdések lépnek: Akasztó Község Képviselőtestülete 2/2012. (II.23.) Önkormányzati rendelet a szociális ellátásokról szóló 7/2010. (IX.15.) Önkormányzati rendeletének módosításáról Akasztó Község Képviselőtestülete az Alkotmány

Részletesebben

Felnőtt háziorvosok rendelési ideje

Felnőtt háziorvosok rendelési ideje Felnőtt háziorvosok rendelési ideje 2018. 11. 01. Körzet -szám Orvos neve, címe 1. Dr.Béres Katalin Hb.Korpona u. 2. Tel: 220-027/3-as 2. Dr.Czirják Ferenc Hb.Szondi Gy. u.3. Tel: 561-225 3. Dr.Jánovszky

Részletesebben

KIVONAT. H a t á r o z a t

KIVONAT. H a t á r o z a t KIVONAT A Képviselő-testület 2017. március 30-án megtartott üléséről készült jegyzőkönyvből 87/2017. Kth. Megbízási szerződés kötés a kiskunhalasi 6. számú gyermek háziorvosi körzet tartós helyettesítés

Részletesebben

FELADAT-ELLÁTÁSI SZERZŐDÉS

FELADAT-ELLÁTÁSI SZERZŐDÉS Ügyiratszám: ÖNK/.-./2014. FELADAT-ELLÁTÁSI SZERZŐDÉS Amely létrejött Nagyatád Város Önkormányzata (székhely: 7500 Nagyatád, Baross G. u. 9., adószám: 15731663-2-14), képviseletében: Ormai István polgármester,

Részletesebben

17. Az idősek egészségügyi ellátása, nyugdíjrendszer

17. Az idősek egészségügyi ellátása, nyugdíjrendszer 17. Az idősek egészségügyi ellátása, nyugdíjrendszer 1.Egészségügyi ellátás igénybevétele Az időskorúak gyakrabban szorulnak orvosi kezelésre, gyakrabban utalják őket szakorvoshoz és gyakrabban kezelik

Részletesebben

Kivonat. Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2011.február 24-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat. Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2011.február 24-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2011.február 24-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Város Képviselő-testülete 27/2011. (02.24.) Öh. sz. határozata Tájékoztató az orvosi ügyeleti

Részletesebben

6. napirendi pont III. számú házi gyermekorvosi körzet ellátására vonatkozó feladatellátási szerződés jóváhagyása.

6. napirendi pont III. számú házi gyermekorvosi körzet ellátására vonatkozó feladatellátási szerződés jóváhagyása. 6. napirendi pont III. számú házi gyermekorvosi körzet ellátására vonatkozó feladatellátási szerződés jóváhagyása. HATÁROZATI JAVASLAT Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Jogi és Ügyrendi

Részletesebben

940 helyrajzi szám (Vörösvári út 12.) - Általános Iskola

940 helyrajzi szám (Vörösvári út 12.) - Általános Iskola 940 helyrajzi szám (Vörösvári út 12.) - Általános Iskola Melléklet Ingatlan címe 2014 Csobánka, Vörösvári út 12. Helyrajzi száma 940 3563 m2 Vagyonkataszteri becsült érték 154.066.000.- - Csobánka Község

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 136/2018.

Az előterjesztés száma: 136/2018. Az előterjesztés száma: 136/2018. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges, az előterjesztés nyilvános ülésen tárgyalható.! Decs nagyközség képviselő-testületének 2018. október 31.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület február 26-i ülésére. A II. számú háziorvosi körzet praxisjogának ingyenes átadásáról

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület február 26-i ülésére. A II. számú háziorvosi körzet praxisjogának ingyenes átadásáról ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2019. február 26-i ülésére A II. számú háziorvosi körzet praxisjogának ingyenes átadásáról Tisztelt Képviselő-testület! Az önkormányzat 10/2019(II.19.) Kt határozatában

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Az egészségügyi alapellátások

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó A BALATONBOGLÁRI KÖZPONTI HÁZIORVOSI ÜGYELETI SZOLGÁLAT ÉVI MUNKÁJÁRÓL

B E S Z Á M O L Ó A BALATONBOGLÁRI KÖZPONTI HÁZIORVOSI ÜGYELETI SZOLGÁLAT ÉVI MUNKÁJÁRÓL B E S Z Á M O L Ó A BALATONBOGLÁRI KÖZPONTI HÁZIORVOSI ÜGYELETI SZOLGÁLAT 2014. ÉVI MUNKÁJÁRÓL A központi háziorvosi ügyelet által ellátott állandó lakosok száma 2014 évben 16924 fő volt A Balatonboglár

Részletesebben

2. Beszámoló Egyek Nagyközség munkaügyi helyzetéről Előadó: Bóta Barbara aljegyző Csiha Gábor Csaba hivatalvezető 2/2019.(I.28.) sz.

2. Beszámoló Egyek Nagyközség munkaügyi helyzetéről Előadó: Bóta Barbara aljegyző Csiha Gábor Csaba hivatalvezető 2/2019.(I.28.) sz. 1/2019. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2019. január 28. napján 15:30 órai kezdettel a Szociális, Egészségügyi, Gyermekvédelmi, Közrend és

Részletesebben

SZERVEZETT LAKOSSÁGI SZŰRÉS JELENTŐSÉGE A VIII. KERÜLETI LAKOSOK ÉLETÉBEN SZABÓNÉ JUHÁSZ JULIÁNNA MSC INTÉZETVEZETŐ FŐNŐVÉR

SZERVEZETT LAKOSSÁGI SZŰRÉS JELENTŐSÉGE A VIII. KERÜLETI LAKOSOK ÉLETÉBEN SZABÓNÉ JUHÁSZ JULIÁNNA MSC INTÉZETVEZETŐ FŐNŐVÉR SZERVEZETT LAKOSSÁGI SZŰRÉS JELENTŐSÉGE A VIII. KERÜLETI LAKOSOK ÉLETÉBEN SZABÓNÉ JUHÁSZ JULIÁNNA MSC INTÉZETVEZETŐ FŐNŐVÉR TARTALOM Szervezett lakossági szűrés Alkalomszerű szűrések Szűrőszombatok a VIII.

Részletesebben

Rendelőintézet. Levelezési cím: Miskolc, 3529 Csabai kapu Orvos igazgató: Dr. Pap Tibor Tel.: 46/ /

Rendelőintézet. Levelezési cím: Miskolc, 3529 Csabai kapu Orvos igazgató: Dr. Pap Tibor Tel.: 46/ / Rendelőintézet Levelezési cím: Miskolc, 3529 Csabai kapu 9-11 Orvos igazgató: Dr. Pap Tibor Tel.: 46/555-666/6001 E-mail: igazgato@misek.hu Vezető asszisztens: Novák Mária Tel.: 46/555-680 46/555-666/1200-as

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Képviselő-testület 2006. november 23-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Képviselő-testület 2006. november 23-i ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE E L Ő T E R J E S Z T É S Képviselő-testület 2006. november 23-i ülésére Tárgy: Javaslat a PEDALL Egészségügyi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társasággal kötendő szerződés

Részletesebben

A betegellátás és az intézmény belső rendjére vonatkozó szabályok

A betegellátás és az intézmény belső rendjére vonatkozó szabályok 11433/2009. 6/Ökbh. 2. sz. melléklete T I S Z A Ú J V Á R O S V Á R O S I R E N D E L Ő I N T É Z E T FIZIKO-, ÉS BALNEOTERÁPIÁS RÉSZLEG HÁZIRENDJE A betegellátás és az intézmény belső rendjére vonatkozó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a április 25-én tartott nyilvános testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. a április 25-én tartott nyilvános testületi üléséről. VESZPRÉMVARSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 8/2016. Ikt. Szám: 84-9/2016. JEGYZŐKÖNYV a 2016. április 25-én tartott nyilvános testületi üléséről. Határozat: 51., 52., 53., 54; Rendelet:

Részletesebben

Szűrőprogram

Szűrőprogram Bp. XV. Önkormányzat Dr. Vass László Eü. Intézmény Főigazgató főorvos: Dr. Sólyom Olimpia Szűrőprogram 2013-2017 Kampányvezető: Dr. Wallner Éva XX. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia és XV. Országos

Részletesebben

BESZÁMOLÓ Egyek-Tiszacsege-Újszentmargita Központi Orvosi Ügyelet 2013 évi szakmai munkájáról Készítette: Dr. Gadóczi István

BESZÁMOLÓ Egyek-Tiszacsege-Újszentmargita Központi Orvosi Ügyelet 2013 évi szakmai munkájáról Készítette: Dr. Gadóczi István BESZÁMOLÓ Egyek-Tiszacsege-Újszentmargita Központi Orvosi Ügyelet 2013 évi szakmai munkájáról Készítette: Dr. Gadóczi István A központi orvosi ügyelet 2013 évi munkáját 2950 adatsor többféle szempontból

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánd Község Önkormányzata, Hárskút Község Önkormányzata, Márkó Község Önkormányzata közös képviselő-testületi ülésén, 2013. november 20-án, szerdán, 17 óra 30 perc kezdettel,

Részletesebben

Szakfeladat, szaktevékenység megnevezése: Fizioterápia 57 es főcsoport

Szakfeladat, szaktevékenység megnevezése: Fizioterápia 57 es főcsoport Szakfeladat, szaktevékenység megnevezése: Fizioterápia 57 es főcsoport Szakmakód megnevezése: 5708 Magneto-, fototerápia 1. Szakfeladat, szaktevékenység definíciója, szakmai leírás: Olyan egészségügyi

Részletesebben

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1.

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Az előterjesztést megtárgyalja: Gazdasági Bizottság Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

INFECTOLOGIA OSZTÁLY. Ágyszám: intenzív ágy Felnőtt: 35 ágy Gyerek: 20 ágy. Évi átlagos betegforgalom: 3000 fő.

INFECTOLOGIA OSZTÁLY. Ágyszám: intenzív ágy Felnőtt: 35 ágy Gyerek: 20 ágy. Évi átlagos betegforgalom: 3000 fő. INFECTOLOGIA OSZTÁLY Ágyszám: 55 + 2 intenzív ágy Felnőtt: 35 ágy Gyerek: 20 ágy Évi átlagos betegforgalom: 3000 fő 2009-ben 3061 fő 2010-ben 2612 fő ebből gyermek: 1067 Ambuláns betegforgalom: 2010-ben

Részletesebben

4/2000. (II. 25.) EüM rendelet. a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről

4/2000. (II. 25.) EüM rendelet. a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről 4/2000. (II. 25.) EüM rendelet a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről Az önálló orvosi tevékenységről szóló 2000. évi II. törvény 3. -a (7) bekezdésének b) pontjában és az egészségügyről

Részletesebben

FELNŐTT HÁZIORVOSI SZOLGÁLAT - RENDELÉSI IDŐK

FELNŐTT HÁZIORVOSI SZOLGÁLAT - RENDELÉSI IDŐK FELNŐTT HÁZIORVOSI SZOLGÁLAT - RENDELÉSI IDŐK Háziorvos neve Képesítése Rendelő címe Körzet száma Telefon száma Rendelési idő Helyettes 1. Dr. Mészáros Adél Tagara Bt. Cserhát ltp. 1. 0049 423-334 2. Dr.

Részletesebben

K I V O N A T. Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének január 31-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének január 31-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 0 K I V O N A T Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. január 31-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Ercsi Város Önkormányzat és

Részletesebben

Szívhang Egerben. Egri online 2011.04.14. http://www.egri-hirhatar.hu/hirek/szivhang-egerben

Szívhang Egerben. Egri online 2011.04.14. http://www.egri-hirhatar.hu/hirek/szivhang-egerben Szívhang Egerben Egri online 2011.04.14. http://www.egri-hirhatar.hu/hirek/szivhang-egerben Magyarországon 65 ezer ember hal meg szív- és érrendszeri betegségekben. Közel 2,5 millió ember szenved magas

Részletesebben

DR. MOSONYI ALBERT GONDOZÁSI KÖZPONT SZAKMAI PROGRAM 2014. 10. 20.

DR. MOSONYI ALBERT GONDOZÁSI KÖZPONT SZAKMAI PROGRAM 2014. 10. 20. DR. MOSONYI ALBERT GONDOZÁSI KÖZPONT SZAKMAI PROGRAM 2014. 10. 20. 1 Tartalomjegyzék 1. A szolgáltatás célja, feladata a. A megvalósítani kívánt szakmai program bemutatása, a létrejövő kapacitások, a nyújtott

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez 1 FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 523-13/2017. 1. B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez a település

Részletesebben

Jirkovszkyné Szép Mária főosztályvezető Egészségügyi, Családvédelmi és Foglalkoztatáspolitikai Főosztály

Jirkovszkyné Szép Mária főosztályvezető Egészségügyi, Családvédelmi és Foglalkoztatáspolitikai Főosztály MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE ESZ: 746.335/2006. Javaslat Bükkszentkereszt Község Önkormányzatának valamint Kistokaj Község Önkormányzatának a Miskolci Központi Háziorvosi Ügyelethez történő

Részletesebben