a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés május 22-ei ülésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés május 22-ei ülésére"

Átírás

1 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI /2008. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés május 22-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti idıszak fontosabb eseményeirıl, beszámoló átruházott hatáskörben hozott döntésekrıl, a lejárt határidejő határozatok végrehajtásáról Elıterjesztı: Dr. Völner Pál, a közgyőlés elnöke Összeállította: Holchacker Jánosné osztályvezetı

2 2 Tisztelt Megyei Közgyőlés! A testület két ülése közötti idıszak fontosabb eseményeirıl, az átruházott hatáskörök gyakorlásáról és egyes közgyőlési határozatok végrehajtásáról a következıkben adok számot, illetve tájékoztatást. A Komárom-Esztergom Megyei Közlöny évi 4. számában megjelent a 7/2008. (IV.24.) számú ÖR A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat évi költségvetése teljesítésének jóváhagyásáról és pénzmaradványa elszámolásáról 8/2008. (IV.24.) számú ÖR Az élelmezési nyersanyagnormákról, az egyes intézményeknél folyó munkahelyi étkeztetés szabályairól, valamint a gyermekétkeztetésért fizetendı térítési díjakról szóló 21/2003. (XII.18.) számú önkormányzati rendelet módosításáról HATÁROZATOK VÉGREHAJTÁSA Az 52/2008. (IV.24.) számú közgyőlési határozat 2. pontjával módosított 37/2008. (III.27.) számú közgyőlési határozatnak megfelelıen ünnepélyes keretek között került sor a XXIX. Pekingi Olimpián indulási jogot szerzett megyebeli fiatal sportolók köszöntésére és a Közgyőlés által elfogadott felkészülésüket segítı - támogatás átadására. Örömteli, hogy három sportoló viheti a megye hírét messze földre és lehet részese a versenynek. Sikereket kívánunk Csernoviczky Éva cselgáncsozónak, Füsti Edina gyaloglónak és Sidi Péter sportlövınek. A 62/2008. (IV.22.) számú közgyőlési határozatban arra kérte a testület a KD Regionális Fejlesztési Tanácsot, amennyiben csak egy fejlesztés támogatására van lehetıség, úgy elsısorban a KEMÖ Fogyatékosok Otthona Tokodaltáró akadály-mentesítésének I. üteme (lift építése) és főtési rendszer korszerősítése (kazánok cseréje) tárgyú fejlesztés megvalósítását segítse a kért támogatás jóváhagyásával. A határozatot eljuttattuk a Regionális Fejlesztési Tanács elnökéhez. A 64/2008. (IV.24.) számú közgyőlési határozatot eljuttattuk a Váci Egyházmegye megyéspüspökéhez, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Szakszolgálata és Gyermekotthonai vezetıjéhez. A 73/2008. (IV.24.) szám közgyőlési határozattal döntött arról a Közgyőlés, hogy a Pedagógiai Szakszolgálat Intézményfenntartó Társulás (Nyergesújfalu), valamint a Nevelési Tanácsadó, Logopédiai Intézet és Gyermekjóléti Szolgálat Intézménymőködtetı Társulás (Esztergom) társulási megállapodást december 31-ei hatállyal felmondja. A döntést eljutattuk a társulás tagjaihoz, az érintett települések polgármestereihez.

3 3 A felelısök a következı közgyőlési határozatokban elıírt feladatokat végrehajtották, eleget tettek tájékoztatási kötelezettségüknek: 53/2008. (IV.24.) KH Beszámoló a közrend és közbiztonság helyzetérıl és tájékoztatás a 2007-ben lezajlott szervezeti átalakítás és a schengeni határnyitás tapasztalatairól 54/2008. (IV.24.) KH Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkájáról, különös tekintettel a katasztrófavédelmi feladatokra való felkészülésre és a területi védekezési feladatok végrehajtására 65/2008. (IV.24.) KH A felsıfokú akkreditált szakképzés helyzetének felülvizsgálata a 75/2006. (V.25.) számú közgyőlési határozatban foglaltaknak megfelelıen 70/2008. (IV.24.) KH A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Múzeumainak Igazgatósága (Tata) alapító okirata 71/2008. (IV.24.) KH Kedvezményes belépési lehetıség kiszélesítése a Kuny Domokos Megyei Múzeumba BIZOTTSÁGOK TEVÉKENYSÉGE A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés - Egészségügyi és Szociális Bizottsága áprilisi ülését Esztergomban, a Szent Rita Fogyatékosok Otthonában tartotta. Foglalkozott a Pályázati önerı biztosítása a Komárom- Esztergom Megyei Önkormányzat Szent Borbála Kórháza sürgısségi osztályának kialakításához tárgyú elıterjesztéssel, amelyet közgyőlési tárgyalásra alkalmasnak tartott, míg a Szándéknyilatkozat a megyei szociális intézmények mőködésének átszervezésérıl tárgyú napirendi ponthoz a határozati javaslatot érintı módosításokat fogalmazott meg. A Közgyőlés a bizottsági javaslatnak megfelelıen hozta meg döntését. Átruházott hatáskörben eljárva elfogadta a Szent Rita Fogyatékosok Otthona házirendjét (3/2008. (IV.17.) sz. határozat). - Mezıgazdasági Bizottsága áprilisi ülését Bábolnán, a Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakiskola és Kollégiumban tartotta. Megvitatta a Felterjesztés a Bábolna Zrt használatában lévı állami tulajdonú termıföldek hasznosítása ügyében, valamint a Felterjesztés az erdıgazdasági részvények önkormányzati törzsvagyonba történı ingyenes átadása ügyében tárgyú közgyőlési elıterjesztést. A bizottsági javaslatoknak megfelelıen hozta meg döntését a Közgyőlés. A bizottság tagjai ez alkalommal szóbeli tájékoztatást kaptak az iskola történetérıl, az intézményben folyó képzésrıl, kapcsolatairól és jövıbeni céljairól, majd pedig megtekintették az intézményt.

4 4 - Mővelıdési, Oktatási és Sport Bizottsága áprilisi ülésén a következı közgyőlési elıterjesztéseket véleményezte: Tájékoztató a Limes és az Új Forrás c. folyóiratok mőködésérıl Kedvezményes belépési lehetıség kiszélesítése a Kuny Domokos Megyei Múzeumba Beszámoló a gyermekvédelmi szakellátás helyzetérıl és szándéknyilatkozat a feladatok jövıbeni ellátásáról Komárom-Esztergom megye közoktatási feladat-ellátási, intézményhálózatmőködtetési és fejlesztési terve Társulási megállapodások felmondása Javaslat egyes középfokú oktatási intézmények más fenntartónak történı átadására A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat fenntartásában mőködı oktatásinevelési intézményhálózat racionalizálásának vizsgálata A felsıfokú akkreditált szakképzés helyzetének felülvizsgálata a 75/2006. (V.25.) számú közgyőlési határozatban foglaltaknak megfelelıen. Megállapodás Esztergom Város Önkormányzatával vagyoni értékő jogok cseréjérıl. Átruházott hatáskörben (11/2008. (IV.17.) sz. határozat) döntött sportpályázatok sportkeretbıl történı - támogatásáról. A bizottsági döntés csatolva az elıterjesztéshez. - Nemzetközi Kapcsolatok és Idegenforgalmi Bizottsága áprilisi ülését Esztergomban tartotta, ahol a város turisztikai termékkínálatáról Koditek Pál, a Cathetdralis Tours Utazási Iroda ügyvezetıje, a május 2-án nyíló Munkácsy kiállításról Pócsik György, a Gran Tours Utazási Iroda ügyvezetıje a Mária-Út projektrıl pedig Mézes Melinda adott szóbeli tájékoztatást. Egyebek keretében arról kaptak tájékoztatást, hogy ebben az évben is két fiatal utazik a banki gyakornoki program keretében Main-Kinzig Kreis-be, akiket pályázat útján a MÜTF jelölt ki és delegált. Szó esett a Wächtersbachi kiutazásról, majd pedig a bizottság arról döntött, hogy egyhangúlag támogatja a Workcamp rendezvényen a megyénket képviselı 6 fı repülıvel történı kiutazását. Ezt követıen pedig a bizottság tagjai megtekintették a Vinum Primatis Zrt pincerendszerét, valamint a Szent Adalbert Konferencia Központot. - Térség- és Gazdaságfejlesztési Bizottsága áprilisi ülésén megvitatott, és a következıkben felsorolt közgyőlési elıterjesztést egyhangúlag elfogadta és a Közgyőlésnek elfogadásra ajánlotta.: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat évi költségvetése teljesítésének jóváhagyása és pénzmaradványának elszámolása Pályázati önerı a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szent Borbála Kórháza sürgısségi osztályának kialakításához évi intézményfejlesztési hazai pályázatok jóváhagyása és döntés az önerı biztosításáról Tájékoztató a évi közbeszerzésekrıl, a évi közbeszerzési terv elfogadása. A bizottság foglalkozott a Megállapodás Esztergom Város Önkormányzatával vagyoni értékő jogok cseréjérıl tárgyú elıterjesztéssel is. A vitát követıen 1 tartózkodás mellett ajánlotta elfogadásra a Közgyőlésnek.

5 5 - Ügyrendi és Regionális Bizottsága áprilisi ülésén jogi szempontból véleményezte a közgyőlés áprilisi ülésére elıkészített rendelet-tervezeteket. Közgyőlési tárgyalásra alkalmasnak tartotta a következı elıterjesztéseket: Beszámoló a közrend és közbiztonság helyzetérıl és tájékoztatás a 2007-ben lezajlott szervezeti átalakítás és a schengeni határnyitás tapasztalatairól Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkájáról, különös tekintettel a katasztrófavédelmi feladatokra való felkészülésre és a területi védekezési feladatok végrehajtására A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Múzeumainak Igazgatósága (Tata) alapító okiratának módosítása Társulási megállapodások felmondása a) Pedagógiai Szakszolgálat Intézményfenntartó Társulás (Nyergesújfalu) b)nevelési Tanácsadó, Logopédiai Intézet és Gyermekjóléti Szolgálat Intézménymőködtetı Társulás (Esztergom) Felterjesztés a Bábolna Zrt használatában lévı állami tulajdonú termıföldek hasznosítása ügyében Felterjesztés az erdıgazdasági részvények önkormányzati törzsvagyonba történı ingyenes átadása ügyében. Információ a késıbbiekben megrendezésre kerülı bizottsági ülésekrıl A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés - Egészségügyi és Szociális Bizottsága május 15-én 8,00 - Környezetvédelmi Bizottsága május 20-án 9,00 - Mezıgazdasági Bizottsága május 21-én 14,00 - Mővelıdési, Oktatási és Sport Bizottsága május 19-én 9,00 - Nemzetközi Kapcsolatok és Idegenforgalmi Bizottsága május 16-án - Pénzügyi Bizottsága május 19-én 13,00 - Térség- és Gazdaságfejlesztési Bizottsága május 19-én 12,00 - Ügyrendi és Regionális Bizottsága május 16-án 10,00 órai kezdettel ülésezik. A bizottsági ülésekrıl a késıbbiekben adunk tájékoztatást.

6 6 A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal belsı szervezeti egységei biztosították a bizottságok mőködésének adminisztratív feltételeit. Ezen túl végzett munkájukról a következık szerint adnak tájékoztatást: Elnöki Titkárság Események: - Nemzetközi kapcsolatok és turizmus: április 25. május 4. Németország /Main-KinzigKreis/ Wächtersbach A Wächtersbachi Vásáron 2008-ban a korábbi évekhez hasonlóan egy 18 m 2 es önálló standon jelent meg a Hivatal Komárom-Esztergom megye, valamint Magyarország turisztikai értékeivel, kínálva a megyét bemutató információs anyagokat, a megyei települések kiadványait, a Magyar Turizmus ZRt. prospektusait, valamint a jelentkezı turisztikai vállalkozók marketing anyagait. A kiállítás szakmai személyzetét a megyei önkormányzat idegenforgalmi és nemzetközi referense Vidáné Aradi Nikolett és Varga Zita nemzetközi, nemzetiségi és civil referens adta. - Nemzetközi kapcsolatok: április Németország/Main-Kinzig-Kreis A Wächtersbachi Vásárhoz kapcsolódóan Komárom-Esztergom megyébıl egy hivatalos delegáció is meghívást kapott Main-Kinzig járásba. A delegáció dr. Völner Pál, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés elnöke vezetésével részt vett az április 26-i megnyitóünnepségen, valamint különbözı szakmai megbeszéléseket tartott. Elnökség Április 26. Dr. Völner Pál, a közgyőlés elnöke partnerterületünk Main-Kinzig-Kreis és Wächtersbach város meghívására részt vett az idén 60. születésnapját ünneplı Wächtersbachi Vásár megnyitóján. A vásáron megyénk kiállítóként ez évben is népszerősítette saját, a régió és Magyarország idegenforgalmi attrakcióit. Április 29. A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Levéltára és Komárom Városi Fióklevéltára rendezte meg a XV. Komáromi Levéltáros Szakmai Napot A hírszerzés története a XVI.- XX. Században címmel. Az eseményen köszöntıt mondott dr. Hidas János, a közgyőlés alelnöke. Április 30. A Tatabánya Város Hivatásos Önkormányzati Tőzoltóságának Szent Flórián napi ünnepségén vett részt dr. Hidas János, a közgyőlés alelnöke. A tatabányai Árpád Gimnázium ballagási ünnepségén vett részt dr. Hidas János, a közgyőlés alelnöke.

7 7 Május 1. A bajnai Magyar Viselet Napja címő rendezvényen, a népviseletek felvonulásán vett részt és mondott köszöntıt dr. Völner Pál, a közgyőlés elnöke. Május 6. A Komárom-Esztergom Megyei Rendır-fıkapitányság idén alapított Sárkányölı Szent György emlékérmét vette át dr. Völner Pál dr. Gorgosilits Fábián megyei rendırfıkapitánytól. Május 10. A 16. Esztergomi Pünkösdi Kiállítást és Kézmőves Vásárt nyitotta meg dr. Völner Pál, a közgyőlés elnöke. Intézményi és Önkormányzati Fıosztály Oktatási osztály Részt vettünk: - a speciális iskolák Megyei Kulturális Találkozóján Esztergomban, a Montágh Imre Általános Iskola és Speciális Szakiskolában, zsőritagként. - Május 25-én, az Alapy Gáspár Szakiskola és Szakközépiskola, Komárom névadó ünnepségén. - A Jókai Mór Gimnázium (Komárom) ballagási ünnepségén. - A Hermann Ottó Általános Iskolában rendezett városi fogalmazási verseny zsőrijében. SPORTREFERENS Folyamatos: /2008. tanévi diákolimpia megyei döntıinek szervezése, koordinálása /2008. évi tavaszi körzeti versenyek rendezése (DSB-k) - MOSB Sport pályázat 2008: értesítések és szerzıdések kiküldése Programok: - Kézilabda és röplabda III. korcsoportos megyei döntık lebonyolítása (április ) - Mezei futás országos döntın részvétel Gödöllın megyénkbıl kb. 110 fı (április 17.) - Részvétel a Magyar Diáksport Szövetség elnökségi ülésén (április 22.) - Olimpikonok köszöntése: felkészülési támogatások átadása a Megyeházán (április 23.) - Országos elıdöntık rendezése: röplabda V-VI. kcs/leány Esztergom: I. helyezett a Dobó Labdarúgás V-VI. kcs/fiú Komárom: III. helyezett a Bánki - Labdarúgás V-VI. kcs. leány megyei döntı Tatabányán (április 24.) - Görkorcsolya diákolimpia Tatabányán május 1. - Kick-box diákolimpia Esztergomban május 4. - Labdarúgás I. kcs. fiú és III-IV. korcsoportos leány megyei döntı Dorogon (május 6.) - Labdarúgás II. korcsoportos fiú megyei döntı Tatabányán (május 7.) - Labdarúgás országos elıdöntı Komáromban IV. kcs. II. helyezett: Dorog, Eötvös

8 8 Területfejlesztési és Gazdasági Fıosztály Költségvetési Osztály A 16/1997. (XII.18.) sz. önkormányzati rendeletnek megfelelıen jelentjük, hogy a Komárom- Esztergom Megyei Önkormányzat intézményeinek április 30-i tartozásállománya a mellékelt 1. sz. táblázat szerint alakult. A évben felvett munkabérhitelek és kamataik alakulását a 2. sz. táblázat tartalmazza. Az önkormányzat fenntartásában mőködı Szent Borbála Kórház április 30-i állapotnak megfelelı tartozásállományát a 3. sz. táblázat tartalmazza. Intézményi Ellenırzési Osztály A következı intézményeknél végeztünk ellenırzést: - Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripai Szakközépiskola és Szakiskola és Kollégium, Tata tangazdasága évi bevételeinek, kiadásainak és jövedelmezıségének a vizsgálata, - Széchenyi István Közgazdasági Informatikai Szakközépiskola, Komárom igazgatói megbízatás lejárata miatti ellenırzés, - Középfokú Kollégium, Komárom igazgatói megbízatás lejárata miatti ellenırzés, - Eötvös József Gimnázium és Kollégium, Tata igazgatói megbízatás lejárata miatti ellenırzés, - Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Gyermekotthonai átfogó pénzügyi-gazdasági ellenırzése. J O G S Z A B Á L Y O K 95/2008. (IV.28.) Korm. r. A helyi önkormányzatok címzett és céltámogatása felhasználásának részletes szabályairól szóló 19/2005. (II.11.) Korm.rendelet módosításáról /M.K.67./ 118/2008. (V.8.) Korm.r. Egyes kormány- és miniszteri rendeleti szintő jogszabályok és jogszabályi rendelkezések technikai deregulációjáról /M.K.71./ 3/2008. (IV.15.) SZMM r. A szociális módszertani intézmények kijelölésérıl és feladatairól, valamint a szociális szoláltatók, intézmények engedélyezési eljárásának szakértıi díjáról /M.K.61./ 23/2008. (IV.22.) ÖTM r. A helyi önkormányzatok és a többcélú kistérségi társulások létszámcsökkentési döntéseivel kapcsolatos egyszeri költségvetési támogatás igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának és elszámolásának

9 9 részletes feltételeirıl szóló 15/2008.(III.27.) ÖTM rendelet módosításáról /M.K.63./ 10/2008. (IV.22.) PM-ÖTM e. r. A helyi önkormányzatokat és a többcélú kistérségi társulásokat évben egyes központi költségvetési kapcsolatokból megilletı forrásokról szóló 2/2008. (I.30.) PM-ÖTM együttes rendelet módosításáról /M.K.63./ 17/2008. (IV.24.) EüM r. A szakmai kollégiumokról szóló 20/2004. (III.31.) ESZCSM rendelet módosításáról /M.K.65./ 16/2008. (IV.30.) OKM r. A nevelési-oktatási intézmények mőködésérıl szóló 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet módosításáról /M.K kötet/ Tatabánya, május 14. Dr. Völner Pál A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés HATÁROZATI JAVASLAT 1. Elfogadja a következı közgyőlési határozatok végrehajtásáról adott jelentést: 37/2008. (III.27.) 64/2008. (IV.24.) 52/2008. (IV.24.) 65/2008. (IV.24.) 53/2008. (IV.24.) 70/2008. (IV.24.) 54/2008. (IV.24.) 71/2008. (IV.24.) 62/2008. (IV.24.) 73/2008. (IV.24.) 2. Tudomásul veszi az átruházott hatáskörök gyakorlásáról és az eseményekrıl adott tájékoztatót.

10 MŐVELİDÉSI, OKTATÁSI ÉS SPORT BIZOTTSÁG ÉVI SPORT PÁLYÁZATAI 11/2008. (IV. 17.) sz. MOSB határozat Pályázó neve Projekt kezdete Projekt vége Támogatandó cél Támogatás Komárom-Esztergom Megyei Tájékozódási Futó Szövetség július augusztus 1. Hungária Kupa nemz versenyen történı részvétel Ft Komárom-Esztergom Megyei Atlétikai Szövetség március október 31. Utánpótlás versenyek rendezése Ft Komárom-Esztergom Megyei Kickboksz Szövetség március december 30. Utánpótlás versenyeztetés, edzıtábor Ft Fogyatékkal Élık Komárom- Esztergom Megyei Sportszövetsége november november 30. Fogyatékkal élık sportnapja Ft Komárom-Esztergom Megyei Tenisz Szövetség március december 30. Utánpótlás versenyrendszer mőködtetése Ft Komárom-Esztergom Megyei Majorette Sporttwirling, Tánctwirling és Cheerleader Szövetség április december 30. Utánpótlás versenyrendszer mőködtetése Ft Komárom-Esztergom Megyei Sportági Szakszövetségek Szövetsége március december 30. Versenyrendszer mőködtetése Ft Komárom-Esztergom Megyei Diáksport Tanács március december 30. Versenyrendszer mőködtetése Ft Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség március december 30. Versenyrendszer mőködtetése Ft Komárom-Esztergom Megyei Kézilabda Szövetség március december 30. Versenyrendszer mőködtetése Ft Ft

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés december 17-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés december 17-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-298/2009. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. december 17-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya s.k. a közgyőlés elnöke. Dr. Varjú Mihály s.k. fıjegyzı

Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya s.k. a közgyőlés elnöke. Dr. Varjú Mihály s.k. fıjegyzı F.M. Közgyőlése 385/2008. (XII.18.) K.h.sz. határozata Fejér Megye Közgyőlése 2009. I. félévi üléstervérıl Fejér Megye Közgyőlése megtárgyalta és elfogadta a közgyőlés 2009. I. félévi üléstervét, amely

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés december 18-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés december 18-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-292/2008. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. december 18-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. február 28-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. február 28-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-52/2008. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. február 28-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés május 26-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés május 26-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-115/2011. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. május 26-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. május 29-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. május 29-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-104/2010. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. május 29-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés november 26-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés november 26-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-281/2009. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. november 26-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. március 27-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. március 27-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-67/2008. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. március 27-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés február 26-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés február 26-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-29/2009. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. február 26-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. június 26-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. június 26-ai ülésére -KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-1372008. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. június 26-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés január 27-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés január 27-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1584/2010. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. január 27-ei ülésére Tárgy: A 2011. évi munkaterv megállapítása Elıadó:

Részletesebben

F.M. Közgyőlése 319/2007. (VI.28.) K.h.sz. határozata. Fejér Megye Közgyőlése II. félévi üléstervérıl

F.M. Közgyőlése 319/2007. (VI.28.) K.h.sz. határozata. Fejér Megye Közgyőlése II. félévi üléstervérıl F.M. Közgyőlése 319/2007. (VI.28.) K.h.sz. határozata Fejér Megye Közgyőlése 2007. II. félévi üléstervérıl Fejér Megye Közgyőlése megtárgyalta a közgyőlés 2007. II. félévi üléstervérıl szóló javaslatot,

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. december 16-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. december 16-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-229/2010. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. december 16-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. március 26-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. március 26-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-41/2009. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. március 26-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. június 30-ai ülésére VI. 50-184/2011.

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. június 30-ai ülésére VI. 50-184/2011. KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE VI. 50-184/2011. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. június 30-ai ülésére Tárgy: Intézményi létszámkeret csökkentés 4/2011. Elıterjesztı:

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. augusztus 28-i ülésére

ELİTERJESZTÉS A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. augusztus 28-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKÉTİL ELİTERJESZTÉS A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. augusztus 28-i ülésére Tárgy: Egyetértés a társulásban fenntartott Pedagógiai Szakszolgálat (Nyergesújfalu)

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. április 24-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. április 24-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-83/2008. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. április 24-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. február 25-i ülésére

ELİTERJESZTÉS A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. február 25-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ALELNÖKE VI. 68/2010. ELİTERJESZTÉS A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. február 25-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 2009-ben

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. április 26-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. április 26-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-75/2007. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. április 26-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 29-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 29-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2012. március 29-ei ülésére Tárgy: A 2012. évi munkaterv megállapítása 2 Tisztelt Megyei Közgyőlés!

Részletesebben

Elıterjesztés. Tárgy: A képviselı-testület évi munkaterve. Tisztelt Képviselı-testület!

Elıterjesztés. Tárgy: A képviselı-testület évi munkaterve. Tisztelt Képviselı-testület! Elıterjesztés Tárgy: A képviselı-testület 2015. évi munkaterve Tisztelt Képviselı-testület! Tengelic Község Önkormányzata Képviselı-testületének az önkormányzat és szervei szervezeti és mőködési szabályzatáról

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 27-ei ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 27-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. szeptember 27-ei ülésére Tárgy: Maximális osztálylétszám túllépésének engedélyezése Elıterjesztı: Dr.

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009.január 29-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009.január 29-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-1/2009. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009.január 29-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti idıszak

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 29-ei ü l é s é r e

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 29-ei ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS A L E L N Ö K E VI. 533 / 2007. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. március 29-ei ü l é s é r e Tárgy: Létszámleépítés a Komárom-Esztergom Megyei

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI. 63-16/2010. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. szeptember 30-ai ülésére

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI. 63-16/2010. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. szeptember 30-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e VI. 63-16/2010. Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. szeptember 30-ai ülésére Tárgy: Alapító okiratok módosítása Elıterjesztı: Popovics

Részletesebben

KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE I. FÉLÉVI MUNKATERVE

KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE I. FÉLÉVI MUNKATERVE MELLÉKLET KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2012. I. FÉLÉVI MUNKATERVE 2012. január 26. (csütörtök) 1. A hulladékkezelési közszolgáltatási díj részletes költségkalkulációja Elıterjesztı:

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-215/2008. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. június 28-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. június 28-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-152/2007. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. június 28-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK 2015. I. FÉLÉVI MUNKATERVE 2015. január 29. Zárt ülés: 1.) Fellebbezések, méltányossági ügyek Elıterjesztı: Szociálpolitikai Osztály vezetıje 2.)

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 221/2007. (XII. 13.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÉVI MUNKATERVE február 14. (csütörtök) 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetésének megállapítása

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester

ELİTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester ELİTERJESZTÉS Sándorfalva Város Képviselı-testületének Elıterjesztı: Kakas Béla polgármester Tárgy: Polgármesteri beszámoló a társulásokban 2012. november 1. - 2013. október 15. között végzett tevékenységrıl,

Részletesebben

ZALAAPÁTI ÖNKORMÁNYZATA. 2012. évi M U N K A T E R V E

ZALAAPÁTI ÖNKORMÁNYZATA. 2012. évi M U N K A T E R V E ZALAAPÁTI ÖNKORMÁNYZATA 2012. évi M U N K A T E R V E 2 A munkaterv szerint tervezett rendes képviselı-testületi ülések valamennyi ülésének kötelezı napirendi pontjai az alábbiak: - Polgármesteri beszámoló

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés június 25-ei ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés június 25-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a -Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-ei ülésére Tárgy: Maximális osztálylétszám túllépésének engedélyezése Elıterjesztı: Dr. Völner Pál,

Részletesebben

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzata függelékek. A közgyőlés társulásai

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzata függelékek. A közgyőlés társulásai A közgyőlés társulásai 1. sz. függelék 1. Benedek Elek Általános Iskola, Elıkészítı Speciális Szakiskola és Kollégium Intézményfenntartó Társulás (Oroszlány) 38/1998. (III. 26.) sz. KH 1. pontja 189/2005.

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. június 7-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. június 7-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-151/2007. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. június 7-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK 2011. I. FÉLÉVI MUNKATERVE 2011. január 28. Zárt ülés: 1.) Fellebbezések, méltányossági ügyek Szociálpolitikai Osztály vezetıje Szociálpolitikai

Részletesebben

HAJDÚSZOBOSZLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE

HAJDÚSZOBOSZLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE HAJDÚSZOBOSZLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2008. ÉVI MUNKATERVE JANUÁR: 1. Jelentés az önkormányzati rendeletek felülvizsgálatáról Elıadó: - ügyrendi, igazgatási, jogi bizottság elnöke -

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. június 25-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. június 25-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-105/2010. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. június 25-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 25-ei ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 25-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a -Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-ei ülésére Tárgy: Maximális osztálylétszám túllépésének engedélyezése Elıterjesztı: Dr. Völner

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. február 24-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. február 24-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-35/2011. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. február 24-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2012. (II. 17.) határozata. a ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRİL

Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2012. (II. 17.) határozata. a ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRİL Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/. (II. 17.) határozata a. ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRİL I. A munkaprogramból adódó feladatok: 1.) Nyirád Község Önkormányzatának a költségvetési finanszírozásból

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 25-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 25-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-56/2010. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. március 25-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 24-ei ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 24-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. szeptember 24-ei ülésére Tárgy: Maximális osztálylétszám túllépésének engedélyezése Elıterjesztı: Dr.

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. október 25-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. október 25-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-290/2007. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. október 25-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-ai ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-ai ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-ei ülésére Tárgy: Beszámoló a Komárom-Esztergom Megyei Szakképzés-szervezési Társulás

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ALELNÖKE E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. április 24-ei ülésére Tárgy: A felsıfokú akkreditált szakképzés helyzetének felülvizsgálata

Részletesebben

Elıterjesztés 9. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. október 31-i ülésére

Elıterjesztés 9. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. október 31-i ülésére Elıterjesztés 9. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. október 31-i ülésére Tárgy: Lajosmizse és Felsılajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-78/2011. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-i ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-i ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Alelnökétıl ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-i ülésére Tárgy: A 2012/2013-as tanév elıkészítéséhez kapcsolódó fenntartói intézkedések

Részletesebben

F.M. Közgyőlése 49/2009. (II.26.) K.h.sz. határozata

F.M. Közgyőlése 49/2009. (II.26.) K.h.sz. határozata F.M. Közgyőlése 49/2009. (II.26.) K.h.sz. határozata a Fejér Megyei Önkormányzat fenntartásában mőködı egyes intézmények gazdálkodási tevékenységének átszervezésérıl, ezzel összefüggésben az átszervezett

Részletesebben

2011. január 27. napján tartandó

2011. január 27. napján tartandó Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1-1/2011. Sorszám: E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. január 27. napján

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselı-testületnek - a Képviselı-testület 2014. II. félévi

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. november 24-i ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. november 24-i ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Alelnökétıl ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. november 24-i ülésére Tárgy: Beszámoló a megyei önkormányzat közmővelıdési szakmai tanácsadási és

Részletesebben

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Tulajdonosi Bizottsága, Pénzügyi és Költségvetési Bizottsága, Városstratégiai és Városmarketing Bizottsága valamint Közjóléti Bizottsága

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e VI. 504/2011 E L İ T E R J E S Z T É S. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. március 31-i ülésére

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e VI. 504/2011 E L İ T E R J E S Z T É S. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. március 31-i ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e VI. 504/2011 E L İ T E R J E S Z T É S A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. március 31-i ülésére Tárgy: Önerı biztosítása a Komárom-Esztergom Megyei

Részletesebben

146/2009. (IV. 29.) számú Képviselı-testületi Határozat

146/2009. (IV. 29.) számú Képviselı-testületi Határozat ülésérıl készült könyvébıl: 146/2009. (IV. 29.) számú Képviselı-testületi Határozat 1.) Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete a közoktatásról szóló, többször módosított 1993. évi LXXIX. törvény

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés november 24-ei ü l é s é r e

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés november 24-ei ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI.1431/2011. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. november 24-ei ü l é s é r e Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 2011. évi

Részletesebben

Tárgya: 2008. évi intézményfejlesztési hazai pályázatok jóváhagyása és döntés az önerı biztosításáról

Tárgya: 2008. évi intézményfejlesztési hazai pályázatok jóváhagyása és döntés az önerı biztosításáról Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E L N Ö K E VI. 825 /2008 ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. április 24-i ülésére Tárgya: 2008. évi intézményfejlesztési hazai pályázatok jóváhagyása

Részletesebben

M U N K A P R O G R A M J A

M U N K A P R O G R A M J A B I Z O T T S Á G A I N A K ** 2 0 1 0. I. f é l é v i tervezett M U N K A P R O G R A M J A 1 Szociális Bizottság A szociális bizottság: a szociális igazgatásról és a szociális ellátásról szóló többször

Részletesebben

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2012. július 25. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2012. július 25. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl 49/2012. (VII. 25.) CsKTT. 16-8065-1/2012 Tárgy: Együttmőködési Megállapodás a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása, a Munkaszervezete és Csongrád Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala között A

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 314. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat magasabb vezetıi megbízásra vonatkozó pályázati felhívások közzétételére E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI. 460-5/2009. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. november 26-ai ülésére

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI. 460-5/2009. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. november 26-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e VI. 460-5/2009. Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. november 26-ai ülésére Tárgy: Alapító okiratok módosítása Elıterjesztı: Dr. Völner

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ALELNÖKE

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ALELNÖKE KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ALELNÖKE E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. június 24-ei ülésére Tárgy: A 2010/11-es tanév elıkészítéséhez kapcsolódó fenntartói

Részletesebben

Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 10 perckor megnyitják.

Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 10 perckor megnyitják. HATÁROZATOK a Településfejlesztési, Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság, valamint a Pénzügyi Bizottság 2012. október 24-én 17 óra 10 perckor kezdettel megkezdett 17 óra 45 percig, majd 19 óra

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek a 2010. II. félévi

Részletesebben

MELLÉKLET KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2012. II. FÉLÉVI MUNKATERVE

MELLÉKLET KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2012. II. FÉLÉVI MUNKATERVE KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2012. II. FÉLÉVI MUNKATERVE MELLÉKLET 2012. szeptember 13. (csütörtök) soron kívüli 1. Tájékoztató az önkormányzat 2012. I. félévi gazdálkodásáról 2. Részvétel

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. március 29-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. március 29-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-46/2007. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. március 29-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI. 205-6/2011. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-ei ülésére

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI. 205-6/2011. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-ei ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e VI. 205-6/2011. Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-ei ülésére Tárgy: Alapító okiratok módosítása Elıterjesztı: Popovics

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI /2010. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 25-ei ülésére

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI /2010. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 25-ei ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e VI. 63-10/2010. Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. március 25-ei ülésére Tárgy: Alapító okiratok módosítása Elıterjesztı: Dr. Völner

Részletesebben

Fejér Megye Közgyőlése 31/2004. (VII.9.) K.r.számú. r e n d e l e t e. a sportról

Fejér Megye Közgyőlése 31/2004. (VII.9.) K.r.számú. r e n d e l e t e. a sportról Fejér Megye Közgyőlése 31/2004. (VII.9.) K.r.számú. r e n d e l e t e a sportról Fejér megye Közgyőlése a magyar és az egyetemes kultúra részeként, elismerve a sport, mint önszervezıdésre épülı civil tevékenység

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. J E GY Z İ K Ö NY V 2014. március 24-én 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl

Részletesebben

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA H ATÁROZA TOK HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA 2007. FEBRUÁR 27-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉN 11/2007. (II. 27.) Tkt határozat: Tárgy: Napirendi pontok elfogadása 1./ A Homokháti Kistérség Többcélú Társulása

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. november 26-ai ü l é s é r e

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. november 26-ai ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1817/2009. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. november 26-ai ü l é s é r e Tárgy: Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE A 212/2008. (XII. 4.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. ÉVI MUNKATERVE február 19. (csütörtök) 1. Egyetértés a Veszprém Megyei Közművelődési Intézet igazgatóhelyettesének

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-ei testületi ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-ei testületi ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Alelnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-ei testületi ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Mővelıdési, Ifjúsági és Közösségfejlesztési

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 110-17/2012. SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA JEGYZİKÖNYV Amely készült Közgyőlése Humán Bizottságának 2012. december 27-én 9 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

FELSİZSOLCA VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE

FELSİZSOLCA VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE FELSİZSOLCA VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2008. ÉVI MUNKATERVE I. TESTÜLETI ÜLÉSEK IDİPONTJA ÉS NAPIRENDJE JANUÁR 15. 1. Köztisztviselıi teljesítménykövetelmények alapját képezı kiemelt célok meghatározása

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 61. MELLÉKLET : 1 db TÁRGY: Beszámoló a Tolna Megyei Területfejlesztési Tanács 2010. évi munkájáról E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V VI.1-1/2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. január 29-ei ülésérıl KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS VI.1-1/2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tatabányán, a Komárom-Esztergom

Részletesebben

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2010. I. félévi MUNKAPROGRAMJA. Elfogadva: /2009. (XII.17.) ÖKT sz. határozat

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2010. I. félévi MUNKAPROGRAMJA. Elfogadva: /2009. (XII.17.) ÖKT sz. határozat ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2010. I. félévi MUNKAPROGRAMJA Elfogadva: /2009. (XII.17.) ÖKT sz. határozat 1 2010. JANUÁR 14 / CSÜTÖRTÖK/, 16 óra ***************************** 1./ Rendezési

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s

E l ı t e r j e s z t é s Tiszaigar Község Önkormányzat P o l g á r m e s t e r e Polgármesteri Hivatal 5361 Tiszaigar, Dózsa György u. 19. Tel. / Fax: 59 / 513-017 Iktatási szám: 1/ 2008. E l ı t e r j e s z t é s a Tiszaigar

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Román Kisebbségi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Ikt.sz.:.../2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V /Tekintettel az ülés hangfelvételen történt rögzítésére, a jegyzıkönyv

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZLÖNY

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZLÖNY 2008. évi 4. szám 2008. április KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZLÖNY A KOMÁROM - ESZTERGOM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA TARTALOMJEGYZÉK Szám Tárgy Oldal A közgyőlés 2008. április 24-ei ülése RENDELETEK

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés december 17-ei ü l é s é r e

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés december 17-ei ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 330-14/2009. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. december 17-ei ü l é s é r e Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 2009.

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés június 3-i rendkívüli ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés június 3-i rendkívüli ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. június 3-i rendkívüli ülésére Tárgy: Javaslat egyes középfokú oktatási intézmények más fenntartónak

Részletesebben

Az oktatási nevelési intézményekben a személyi anyagi feltételek biztosítása Képviselı-testületi döntések

Az oktatási nevelési intézményekben a személyi anyagi feltételek biztosítása Képviselı-testületi döntések Az oktatási nevelési intézményekben a személyi anyagi feltételek biztosítása Képviselı-testületi döntések 2006-2010 3/2006. (I.17.) 2006/2007. tanévben induló óvodai csoportok, elsı osztályok és középiskolai

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.: I. 201-3/2009. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 523-801 M E G H Í V Ó A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE I. FÉLÉVI MUNKATERVE. N a p i r e n d

NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE I. FÉLÉVI MUNKATERVE. N a p i r e n d NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. I. FÉLÉVI MUNKATERVE Képviselő-testületi ülés időpontja: 2015. január 29. Az előterjesztések elkészítésének határideje: 2015. január 19. 1)Javaslat

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V VI.1-83/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. április 24-ei ülésérıl 2 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS VI.1-83/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tatabányán, a Komárom-Esztergom

Részletesebben

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2011. szeptember 20. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2011. szeptember 20. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl 59/2011. (IX. 20.) CsKTT. 16-5633-4/2011 Tárgy: Csanytelek, Baross Gábor u. 2. sz. alatti ingatlan használatba vétele Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa megtárgyalta Csanytelek, Baross

Részletesebben

2. Tájékoztató az aktív korúak ellátására vonatkozó szociális törvényt érintı évi változásokról Elıadó: Varró Gyuláné jegyzı

2. Tájékoztató az aktív korúak ellátására vonatkozó szociális törvényt érintı évi változásokról Elıadó: Varró Gyuláné jegyzı Recsk Nagyközségi Önkormányzat Polgármesterétıl 3245 Recsk, Kossuth L. út 165. Tel.: 36/578-310, Fax.: 36/478-022 E-mail: polgarmester@polghiv-recsk.t-online.hu 166-2/2010. Recsk Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés március 26-ai ülésére

Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés március 26-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés Elnöke Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. március 26-ai ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. évi munkaterve Popovics György,

Részletesebben

Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Közoktatási intézkedési tervének esélyegyenlıségi szempontból történı felülvizsgálata

Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Közoktatási intézkedési tervének esélyegyenlıségi szempontból történı felülvizsgálata Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Alelnökétıl ELİTERJESZTÉS A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. június 26-i ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Közoktatási intézkedési tervének

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi március 5. napján tartott ülésérıl

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi március 5. napján tartott ülésérıl 562-6/2014. J E G Y Z İ K Ö N Y V Az ülésen jelen vannak: Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottsága 2014. március 5. napján tartott ülésérıl

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 75-1/2008. JEGYZİKÖNYV amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Pénzügyi Bizottságának 2009. február 26-án 7 óra

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. június 24-i ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. június 24-i ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. június 24-i ülésére Tárgy: Egyetértés az oroszlányi Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani

Részletesebben

Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Megállapodásának módosítása

Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Megállapodásának módosítása Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. november 25-ei ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Megállapodásának

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére Tárgy: Finanszírozási szerzıdés kötése a Váci Egyházmegyével Elıterjesztı: dr. Völner

Részletesebben

VÁC VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLET MUNKATERV

VÁC VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLET MUNKATERV VÁC VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLET MUNKATERV 2012. Január 19. 1., A Polgármesteri Hivatal teljesítménykövetelmény elıírások meghatározása 2., Váci Tőzoltóparancsnokság 2011. évi beszámolója Elıadó:

Részletesebben