Ranglista és Minősítési Szabályzat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ranglista és Minősítési Szabályzat"

Átírás

1 MAGYAR TOLLASLABDA SZÖVETSÉG Hatályos: 2013.január 1-től Az MTLSZ Elnöksége által elfogadva 2013.január 7-én Készítette: Bakó László és Borka György

2 1 1 Egyéni ranglista 1.1 Az MTLSZ minden Ranglista verseny után kibocsájtja az adott korosztály adott versenyszámának új Ranglistáját. 1.2 Ranglistaversenynek minősülnek az MTLSZ hivatalos, jóváhagyott versenynaptárában ranglistaversenyként szereplő egyéni versenyek, ha az indulók száma az egyéni versenyszámokban legalább 4 fő, páros versenyszámokban legalább 4 páros valamint az pontban felsorolt csapatversenyek. 1.3 Ranglistaversennyé csak országos, azaz az indulási jogot területi kritériumok alapján nem korlátozó egyéni és csapatversenyek minősíthetők. 1.4 Kategóriák A felnőtt egyéni ranglistaversenyek hat kategóriába sorolhatók: A B A-kategóriás verseny B-kategóriás verseny I. osztályú versenyek C C-kategóriás verseny II. osztályú versenyek D D-kategóriás verseny III. osztályú versenyek E E-kategóriás verseny IV. osztályú versenyek A csapatversenyek közül a ranglistába a következő versenyek számítanak be: OB I/A, OB I/B, OB II, OB III, OB I rájátszás, OB I osztályozó, Köztársaság Kupa A junior korcsoportokban a korosztály egyéni országos bajnoksága, valamint a Versenynaptárban jelzett egyéb versenyek "A", minden más verseny B kategóriába tartozik. 1.5 Az egyes versenyek besorolásáról az MTLSZ Elnöksége az MTLSZ Verseny- és Élsportbizottságának javaslata alapján dönt és a döntést legkésőbb a szezon kezdetéig (a tárgyév augusztus 1.) nyilvánosságra hozza. 1.6 Nevezési jogosultság A felnőtt A és B kategóriás egyéni ranglistaversenyek nyíltak, tehát minden játékengedéllyel rendelkező játékos nevezhet. Az Utánpótlás korosztályban az A versenyek nyíltak, a B versenyeken nem vehetnek részt az aktuális Ranglista 1-4. helyezettjei. Párosok esetében a két játékos Ranglista helyezésének átlaga 4-nél nagyobb kell, hogy legyen A C-kategóriás egyéni ranglistaversenyekre férfiaknál az aktuális MTLSZ Ranglista 1-8., nőknél az aktuális MTLSZ Ranglista 1-5. helyezettje kivételével minden játékengedéllyel rendelkező játékos nevezhet. Párosok esetében a két játékos Ranglista helyezésének átlaga 8-nál nagyobb kell, hogy legyen.

3 A Felnőtt D-kategóriás egyéni ranglistaversenyekre férfiaknál az aktuális MTLSZ Ranglista 1-16., nőknél az aktuális MTLSZ Ranglista helyezettje kivételével minden játékengedéllyel rendelkező játékos nevezhet. Párosok esetén a játékosok Ranglista helyezéseinek átlaga 16-nál nagyobb kell, hogy legyen. Az Utánpótlás korosztályok D kategóriás versenyein bárki elindulhat, a Ranglistán elfoglalt helyezésétől függetlenül Az E-kategóriás egyéni ranglistaversenyekre az aktuális MTLSZ-ranglista helyezettje kivételével minden játékengedéllyel rendelkező játékos nevezhet. Párosok esetén a játékosok Ranglista helyezéseinek átlaga 32-nél nagyobb kell, hogy legyen A ranglistaverseny rendezője túlságosan nagy számú induló esetén az indulók számát korlátozhatja. A létszámkorlátozás csak az érvényes MTLSZ-ranglista alapján történhet oly módon, hogy a jobb ranglistahellyel rendelkező játékosok élveznek előnyt Az A -, B -, C -, D és E -kategóriás ranglistaversenyekre (a felnőtt és junior Egyéni OB-k kivételével) külföldi állampolgárságú játékos is nevezhet. (lásd még ) 1.7 A ranglistaversenyeken szerzett pontok kiszámítása Egyéni ranglistaversenyek A játékosok a ranglistaversenyeken elért helyezésük alapján az 1. sz. melléklet szerint kapnak pontot Csapatversenyek Ha a játékos a csapatverseny keretében mérkõzést nyer, és van ranglistahelyezése P = P S + P E / 100 ahol P - a játékos által a csapatversenyen szerzett pontszám P S - a játékos saját ranglistapontszámába beszámított versenyeken (lásd 1.8) szerzett pontjainak átlaga (lásd ) P E - az ellenfél saját ranglistapontszámába beszámított versenyeken (lásd 1.8) szerzett pontjainak átlaga (lásd ). Amennyiben az ellenfélnek nincs ranglista helyezése P E értelemszerűen 0, és P= P S Ha a játékos a csapatverseny keretében mérkõzést veszít és van ranglistahelyezése P = P S Ha a játékos a csapatverseny keretében mérkõzést nyer, és neki nincs, ellenfelének van ranglistahelyezése P = 1 + P E / Ha a játékos a csapatverseny keretében mérkõzést veszít és nincs ranglistahelyezése, nem kap pontot Ha a játékos a csapatverseny keretében mérkõzést nyer, és sem neki, sem ellenfelének nincs ranglistahelyezése P S és P E átlagpontszámok kiszámítása: P = 2 P S = R S / n S P E = R E / n E

4 3 ahol P S - a játékos saját ranglistapontszámába beszámított versenyeken (lásd 1.8) szerzett pontjainak átlaga P E - az ellenfél saját ranglistapontszámába beszámított versenyeken (lásd 1.8) szerzett pontjainak átlaga R S - a játékos saját ranglistapontszámába beszámított versenyeken (lásd 1.8) szerzett pontjainak összege R E - az ellenfél saját ranglistapontszámába beszámított versenyeken (lásd 1.8) szerzett pontjainak összege n S - a játékos saját ranglistapontszámába beszámított versenyek (lásd 1.8) száma n E - az ellenfél saját ranglistapontszámába beszámított versenyek (lásd 1.8) száma Csapatversenyeken csak a férfi és a női egyes versenyszámban elért eredmények számítanak be a ranglistába, az egynemű párosokban és a vegyes párosban elértek nem. 1.8 A ranglistahelyezések kiszámítása: A játékos ranglistapontszámát a ranglistakészítés időpontját megelőző 365 nap alatti időszakban elért "n" darab legjobb pontszámának összege adja: ahol R = Σ (P 1, P 2,... P n ) R - a játékos ranglistapontszáma Σ (P 1, P 2,... P n) - a játékos a ranglistakészítés időpontját megelőző 365 nap alatti időszakban elért n legjobb pontszámának összege (lásd 1.8.2) n - lásd A ranglistába beszámított eredmények meghatározása: n = 6 ha v > 7 n = 5 ha v = 7 n = 4 ha v = 6 n = 3 ha v = 5 vagy v = 4 n = 2 ha v = 3 n = v ha v < 3 ahol n - a ranglistába beszámított eredmények száma v - az adott versenyszámban a ranglistakészítés időpontját megelőző 365 nap alatt rendezett ranglistaversenyek száma Ha egy játékos által lejátszott versenyek száma < n, akkor a ranglistapontszámba az összes verseny beszámít, melyen indult A ranglistakészítés időpontját megelőző 365 nap alatt rendezett csapatversenyeken szerzett pontszámok közül csak egy (a legmagasabb) számít be, értelemszerűen csak akkor, ha a legjobb n pontszám között van A játékosok fentiek szerint kiszámított pontszáma alapján készül el az adott intervallumra érvényes ranglista. A ranglistát a legmagasabb ranglistapontszámot elért versenyző vezeti, a további helyeket a játékosok a pontszámok csökkenő sorrendjében foglalják el Ha két vagy több játékosnak azonos a ranglistapontszáma, a több versenyen részt vett játékosnak lesz alacsonyabb a rangsorszáma. Ha azonos a ranglistapontszámuk és ugyanannyi versenyen vettek részt, azonos lesz a ranglistahelyezésük. (Példa: 5 játékost rangsorolunk különböző pontszámmal az 1-5. helyen és utána három játékosnak, akik közül egy játékos 9, míg két játékos 5 versenyen vett részt, azonos a ranglistapontszáma, akkor a rangsor 6. helyezettje a 9 versenyt teljesítő játékos, 7-8. helyezettje holtversenyben a két 5 versenyt teljesített játékos)

5 4 1.9 Az MTLSZ a következő kategóriákban bocsát ki ranglistát Felnőttek: férfi egyes, női egyes, férfi páros, női páros, vegyes páros (férfiak), vegyes páros (nők) Juniorok: U19: fiú egyes, leány egyes, fiú páros, leány páros, vegyes páros (fiúk), vegyes páros (leányok) U17: fiú egyes, leány egyes, fiú páros, leány páros, vegyes páros (fiúk), vegyes páros (leányok) U15: fiú egyes, leány egyes, fiú páros, leány páros U13: fiú egyes, leány egyes U11: fiú egyes, leány egyes 1.11 Egyéb rendelkezések A páros ranglistákon a versenyzők egyénileg szerepelnek Külföldi állampolgárságú játékos csak akkor kerülhet fel a hivatalos MTLSZ-ranglistára, ha magyar klub leigazolt versenyzőjeként vesz részt a ranglistaversenyeken. Ranglistapontszámába csak azok az eredmények számíthatók be melyeket magyar klub leigazolt versenyzőjeként ért el Amennyiben női versenyzők az MTLSZ eseti engedélye alapján férfi mezőnyben indulnak, pontszámuk a hivatalos MTLSZ-ranglistába sem az adott férfi, sem az adott női versenyszámban nem számítható be.

6 5 2 Egyéni minősítés A sportolók minősítése az adott naptári évben elért ranglistahelyezések, azaz a január 1-től érvényes ranglista alapján történik. A minősítés a megszerzését követő naptári évre érvényes. 2.1 A minősítés kritériumai Felnőttek: I. osztályú minősítést ér el az a versenyző, aki az adott naptári évben legalább egy versenyszámban a hivatalos MTLSZ ranglistán 1-8. helyezést ér el. II. osztályú minősítést ér el az a versenyző, aki az adott naptári évben legalább egy versenyszámban a hivatalos MTLSZ ranglistán helyezést ér el. III. osztályú minősítést ér el az a versenyző, aki az adott naptári évben legalább egy versenyszámban a hivatalos MTLSZ ranglistán helyezést ér el. IV. osztályú minősítést ér el az a versenyző, aki az adott naptári évben legalább egy ranglistaversenyen indul Juniorok: Junior I. osztályú minősítést ér el korosztályában az a versenyző, aki az adott naptári évben legalább egy versenyszámban a hivatalos MTLSZ ranglistán 1-8. helyezést ér el. Junior II. osztályú minősítést ér el korosztályában az a versenyző, aki az adott naptári évben legalább egy versenyszámban a hivatalos MTLSZ ranglistán helyezést ér el. Junior III. osztályú minősítést ér el korosztályában az a versenyző, aki az adott naptári évben legalább egy ranglistaversenyen indul. 3 Szakosztályi rangsor 3.1 A szakosztályi rangsor elkészítése Az adott naptári évben érvényes szakosztályi rangsort a 2. sz. mellékletben felsorolt versenyeken a tárgyévet megelőző évben elért eredmények összegzésével kell kiszámítani. A ranglistát a legmagasabb ranglistapontszámot elért egyesület vezeti, a további helyeket az egyesületek a pontszámok csökkenő sorrendjében foglalják el.

7 6 1. sz. melléklet- Az egyéni versenyeken a helyezésekért járó ranglistapontok Helyezés Pontszámok A B C D / / / / / / E A helyezésekért járó pontok kiszámítása: A játékos vagy páros a megszerzett helyezésének megfelelő, a táblázatban megadott pontszámot kapja. Megjegyzések: ha a játékos vagy páros az első fordulóban erőnyerő, s a második fordulóban veszít, akkor azt a pontszámot kapja, mint aki az első fordulóban vesztett. ha a játékos vagy páros az első fordulóban erőnyerő, s a második fordulóban nyer, a harmadik fordulóban veszít, akkor a harmadik forduló vesztesének járó pontszámot kapja. ha a játékos vagy páros az első fordulóban mérkőzés nélkül /wo/ jutott tovább, s a második fordulóban vesztett, akkor a második forduló vesztesének járó pontszámot kapja. ha a játékos vagy páros az első fordulóban erőnyerő volt, a második fordulóban játék nélkül jutott tovább, s a harmadik fordulóban vesztett, akkor a harmadik forduló vesztesének járó pontszámot kapja. A párosoknál mindkét játékos ugyanazt a pontszámot kapja.

8 7 2. sz. melléklet Egyesületi rangsorban szereplő versenyek, és ezek pontértékei 1 Egyéni versenyek 1.1 Egyéni U11, U13, U15 Országos Bajnokságok és U11, U13, U15 Tízek Bajnoksága I. hely: 4 pont 3 pont III.- 2 pont V.-VIII.hely: 1 pont IX.-X. hely: 0.5 pont (a Tizek Bajnokságon) 1.2 Egyéni U17 Országos Bajnokság és U17 Tízek Bajnoksága I. hely: 6 pont 4 pont III.- 3 pont V.-VI 2 pont IX.-X. hely: 1 pont (a Tizek Bajnokságon) 1.3 Egyéni U19 Országos Bajnokság és U19 Tízek Bajnoksága I. hely: 9 pont 6 pont III.- 4 pont V.-VIII.hely: 3 pont IX.-X. hely: 1 pont (a Tizek Bajnokságon) 1.4 Felnőtt Egyéni Országos Bajnokság, Magyar Nemzetközi Bajnokság és Grand Prix döntő I. hely: 12 pont 9 pont III.- 6 pont V.-VIII.hely: 4 pont IX.-X. hely: 2 pont (a Grand Prix döntőn)

9 8 2. sz. melléklet (folytatás) Egyesületi rangsorban szereplő versenyek, és ezek pontértékei 2 Csapatbajnokságok 2.1 Serdülő és Ifjúsági Országos Csapatbajnokság I. hely: 45 pont 40 pont I 35 pont 30 pont V. hely: 25 pont VI. hely: 20 pont 2.2 Felnőtt OB I. Csapatbajnokság I. hely: 100 pont 90 pont I 80 pont 70 pont V. hely: 65 pont VI. hely: 60 pont V 55 pont VI 50 pont 2.3 Felnőtt OB II. Csapatbajnokság I. hely: 50 pont 45 pont I 30 pont 25 pont V. hely: 20 pont VI. hely: 15 pont 2.4 Felnőtt OB III. Csapatbajnokság I. hely: 25 pont 20 pont I 15 pont 10 pont 2.5 Felnőtt Férfi és Női Köztársaság Kupa I. hely: 50 pont 45 pont I 40 pont 35 pont V. hely: 30 pont VI. hely: 25 pont V 20 pont VI 15 pont

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata 1. A ranglista célja: A MF(S)Sz által kiírt és/vagy rendezett versenyrendszerben a játékosokat objektíven pontozza és ez alapján a játékosok

Részletesebben

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata 1. A ranglista célja: A MF(S)Sz által kiírt és/vagy rendezett versenyrendszerben a játékosokat objektíven pontozza és ez alapján a játékosok

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS FELNŐTT VÍVÓ MAGYAR BAJNOKSÁG GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK (1146. Budapest, Istvánmezei u. 3-5.)

VERSENYKIÍRÁS FELNŐTT VÍVÓ MAGYAR BAJNOKSÁG GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK (1146. Budapest, Istvánmezei u. 3-5.) VERSENYKIÍRÁS FELNŐTT VÍVÓ MAGYAR BAJNOKSÁG 2018. IDŐPONT: 2018. DECEMBER 20-21-22. HELYSZÍN: GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK (1146. Budapest, Istvánmezei u. 3-5.) IDŐREND: Fegyvernem, idő, terembeosztás.

Részletesebben

-Férfi egyéni I. osztály -Férfi egyéni II. osztály (nyílt) -Női egyéni (nyílt) -Férfi páros (nyílt) -Női páros (nyílt) 1. Engedélyezett eszközök:

-Férfi egyéni I. osztály -Férfi egyéni II. osztály (nyílt) -Női egyéni (nyílt) -Férfi páros (nyílt) -Női páros (nyílt) 1. Engedélyezett eszközök: A Budapesti Darts Szövetség, mint a Nemzeti Sportszövetség és azon belül a Magyar Darts Szövetség erre jogosult szervezete a Magyar Darts Szövetség versenyszabályzata alapján kiírja a 2010-2011. évi, Budapest

Részletesebben

-Férfi egyéni I. osztály -Férfi egyéni II. osztály (nyílt) -Női egyéni (nyílt) -Férfi páros (nyílt) -Női páros (nyílt) 1. Engedélyezett eszközök:

-Férfi egyéni I. osztály -Férfi egyéni II. osztály (nyílt) -Női egyéni (nyílt) -Férfi páros (nyílt) -Női páros (nyílt) 1. Engedélyezett eszközök: A Budapesti Darts Szövetség, mint a Nemzeti Sportszövetség és azon belül a Magyar Darts Szövetség erre jogosult szervezete a Magyar Darts Szövetség versenyszabályzata alapján kiírja a 2014-2015. évi, Budapest

Részletesebben

A versenyrendszer átalakítása

A versenyrendszer átalakítása A versenyrendszer átalakítása A Szakmai és Edzőbizottság az elmúlt hónapok előkészítő munkája és sportági konzultációk során az alábbi javaslatot terjeszti elő az utánpótlás versenyrendszer módosítására:

Részletesebben

RANGLISTA KIÍRÁS 2015. A Magyar Golf Szövetség meghirdeti a ranglisták felállítását, és az arra való felkerülést az alábbi feltételek szerint:

RANGLISTA KIÍRÁS 2015. A Magyar Golf Szövetség meghirdeti a ranglisták felállítását, és az arra való felkerülést az alábbi feltételek szerint: RANGLISTA KIÍRÁS 2015. A meghirdeti a ranglisták felállítását, és az arra való felkerülést az alábbi feltételek szerint: 1. A ranglista A által kijelölt ranglista versenyeken a játékos által a kategóriák

Részletesebben

Junior ranglista kiírás 2018

Junior ranglista kiírás 2018 Junior ranglista kiírás 2018 A Magyar Golf Szövetség junior játékosok számára Junior Fiú és Junior Lány kategóriákban állít fel ranglistát. A ranglista a jelen kiírás szabályai alapján szerzett pontok

Részletesebben

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T / évi, 55. nyílt Férfi Csapatbajnoksága. Versenykiírás

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T / évi, 55. nyílt Férfi Csapatbajnoksága. Versenykiírás Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T 2017 / 2018. évi, 55. nyílt Férfi Csapatbajnoksága Versenykiírás 1. A CsB célja - a tollaslabdasport népszerűsítése; - versenyzési lehetőség biztosítása

Részletesebben

Magyar Pétanque Szövetség

Magyar Pétanque Szövetség Magyar Pétanque Szövetség Fédération Hongroise de Pétanque Hungarian Federation of Pétanque H-7396 Magyarszék, Kossuth L. u. 33. Tel: +3630 405-4511 Fax: +3672 521-006 2014. évi válogató versenysorozat

Részletesebben

MINŐSÍTÉSI ÉS EGYESÜLETI RANGSOR SZÁMÍTÁSÁNAK SZABÁLYZATA

MINŐSÍTÉSI ÉS EGYESÜLETI RANGSOR SZÁMÍTÁSÁNAK SZABÁLYZATA HUNGARIAN GYMNASTICS FEDERATION MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG H 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Tel. (36-1) 460-6883, 460-6905 Fax: (36-1) 460-6907 Web: www.tornasport.hu E-mail: torna@tornasport.hu Akrobatikus

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA 2015

MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA 2015 MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA 2015 A bajnokság helye és ideje: a) Elődöntők: május 9-10. Keleti csoport: Nyugati csoport: Nyíregyháza Szombathely b) Döntő: szeptember 12-13. Székesfehérvár szeptember

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. VIII. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság

VERSENYKIÍRÁS. VIII. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság VERSENYKIÍRÁS VIII. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság Verseny rendezője: 2019. május 31. június 2. Old Lake Golf Club, Tata Szabályok: A verseny az R&A szabályainak, a Versenyszabályzatának és Ranglista

Részletesebben

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó 1. Célja: A 2014. év uszonyosúszó ifjúsági, junior és felnőtt korcsoport

Részletesebben

B KATEGÓRIÁS ÉS SZABADIDŐS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

B KATEGÓRIÁS ÉS SZABADIDŐS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG B KATEGÓRIÁS ÉS SZABADIDŐS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG országos tollaslabda versenyek kiírása 2014. április 5-6. Nemzeti Közszolgálati Egyetem, BUDAPEST 1. A verseny célja: A B Kategóriás Országos Bajnokság hagyományteremtő

Részletesebben

Magyarország évi Felnőtt, U23, Junior, Ifjúsági, Serdülő és Újonc Összetett Atlétikai Bajnoksága

Magyarország évi Felnőtt, U23, Junior, Ifjúsági, Serdülő és Újonc Összetett Atlétikai Bajnoksága Magyarország 2016. évi Felnőtt, U23, Junior, Ifjúsági, Serdülő és Újonc Összetett Atlétikai Bajnoksága 1. A bajnokság rendezője: A Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából az Alba Regia Atlétikai Klub 2.

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA b) Döntő: szeptember Székesfehérvár szeptember 11. Budapest (Félmaraton OB)

MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA b) Döntő: szeptember Székesfehérvár szeptember 11. Budapest (Félmaraton OB) MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA 2016 A bajnokság helye és ideje: a) Elődöntők: május 14-15. Keleti csoport: Nyugati csoport: Debrecen Szekszárd b) Döntő: szeptember 10-11. Székesfehérvár szeptember

Részletesebben

Torna. A kategória. Felversenyzés: Csapatversenyben minden tanuló csak a saját korcsoportjában versenyezhet,

Torna. A kategória. Felversenyzés: Csapatversenyben minden tanuló csak a saját korcsoportjában versenyezhet, A kategória A kategória Torna A kategória A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A torna, mint alapsportág népszerűsítése

Részletesebben

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége. TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA 2014/2015. tanév BUDAPESTI DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége. TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA 2014/2015. tanév BUDAPESTI DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA 2014/2015. tanév BUDAPESTI DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA 2014/2015. tanév 1. A verseny célja: BUDAPESTI DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS a tollaslabda sportág iskolai népszerűsítése;

Részletesebben

MAGYARORSZÁG évi ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA DÖNTŐ

MAGYARORSZÁG évi ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA DÖNTŐ MAGYARORSZÁG 2016. évi ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA DÖNTŐ A bajnokság ideje és helye: 2016. 09. 10-11. Székesfehérvár, Regionális Atlétikai Központ, Bregyó köz 1. A bajnokság célja: 1. Az aktív atletizálás

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA A Tollaslabda Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ)

Részletesebben

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége A Nemzetközi Tollaslabda Szövetség megalakulásának 80. évfordulója alkalmából

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége A Nemzetközi Tollaslabda Szövetség megalakulásának 80. évfordulója alkalmából A Nemzetközi Tollaslabda Szövetség megalakulásának 80. évfordulója alkalmából TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA 2013/2014. tanév BUDAPESTI DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2014. 01. 12. 1 TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA 2013/2014. tanév

Részletesebben

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG 2014. ÉVI FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015. ÉVI BAJNOKI SZEZON 1 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 A Magyar Kupa mérkőzéssorozat célja: A Magyar Kupa mérkőzéssorozat

Részletesebben

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T / évi, 42. nyílt Női Csapatbajnoksága. Versenykiírás

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T / évi, 42. nyílt Női Csapatbajnoksága. Versenykiírás Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T 2017 / 2018. évi, 42. nyílt Női Csapatbajnoksága Versenykiírás 1. A CsB célja - a tollaslabdasport népszerűsítése; - versenyzési lehetőség biztosítása

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS A Sakk Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg a versenyt az MDSZ-szel kötött

Részletesebben

Rákoshegyi Vasutas SE V.

Rákoshegyi Vasutas SE V. Rákoshegyi Vasutas SE. 2007. V. Csipet Kupa 1. A VERSENY CÉLJA A tekesport népszerűsítése. A sportolók tudásszintjének emelése. Megfelelő minőségi versenyzési lehetőség biztosítása a résztvevők számára.

Részletesebben

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A ÉVI BENU FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2016/2017. ÉVI BAJNOKI SZEZON

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A ÉVI BENU FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2016/2017. ÉVI BAJNOKI SZEZON MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A 2016. ÉVI BENU FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2016/2017. ÉVI BAJNOKI SZEZON 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 A Magyar Kupa mérkőzéssorozat célja: A Magyar Kupa mérkőzéssorozat

Részletesebben

Külön futamban futnak és külön is értékeljük az Országos Bajnokság és az Amatőr Futam résztvevőit.

Külön futamban futnak és külön is értékeljük az Országos Bajnokság és az Amatőr Futam résztvevőit. Külön futamban futnak és külön is értékeljük az Országos Bajnokság és az Amatőr Futam résztvevőit. A verseny rendezője: Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület Közreműködő

Részletesebben

DocuCom PDF Trial. www.pdfwizard.com. Zeon PDF Driver Trial. www.zeon.com.tw. Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA

DocuCom PDF Trial. www.pdfwizard.com. Zeon PDF Driver Trial. www.zeon.com.tw. Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA SZEMPONTOK AZ OLIMPIAI JÁTÉKOK FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJÁHOZ I. Olimpiai célkitűzések: A Magyar BMX Cross szövetség a BMX cross kerékpáros versenyeken

Részletesebben

A Magyar Bridzs Szövetség Mesterpont Szabályzata A Szabályzat

A Magyar Bridzs Szövetség Mesterpont Szabályzata A Szabályzat A Magyar Bridzs Szövetség Mesterpont Szabályzata 2005. Jelen szabályzat célja, hogy a Magyar Bridzs Szövetség (MBSz) tagszervezetei versenyengedéllyel rendelkező játékosait az e szabályzat hatálya alá

Részletesebben

2017. évi WTF Taekwondo. Bajnokság május 13. Budapest

2017. évi WTF Taekwondo. Bajnokság május 13. Budapest 2017. évi WTF Taekwondo Bajnokság 2017. május 13. Budapest A verseny Dátum Helyszín Kiíró Rendező Versenyigazgató Szabályok 2017. május 13. (szombat) Soroksári Sportcsarnok (1237 Budapest, Szentlőrinci

Részletesebben

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A 2015. ÉVI FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016. ÉVI BAJNOKI SZEZON 1 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 A Magyar Kupa mérkőzéssorozat célja: A Magyar Kupa mérkőzéssorozat

Részletesebben

2014. ÉVI VERSENYKIÍRÁS AZ AKROBATIKUS TORNA SZAKÁG HAZAI VERSENYEIRE

2014. ÉVI VERSENYKIÍRÁS AZ AKROBATIKUS TORNA SZAKÁG HAZAI VERSENYEIRE HUNGARIAN GYMNASTICS FEDERATION MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG H 1143 Budapest, Istvánmezei út 1-3., III. emelet 306. Tel.: (36-1) 460-6883, 460-6905 Fax: (36-1) 460-6907 Web: www.tornasport.hu E-mail: torna@tornasport.hu

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA b) Döntő: szeptember 7-8. Székesfehérvár szeptember 8. Budapest (Félmaraton OB)

MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA b) Döntő: szeptember 7-8. Székesfehérvár szeptember 8. Budapest (Félmaraton OB) MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA 2019 A bajnokság helye és ideje: a) Elődöntők: május 11-12. Keleti csoport: Nyugati csoport: Miskolc Győr b) Döntő: szeptember 7-8. Székesfehérvár szeptember 8.

Részletesebben

2018/2019. tanévi JUDO DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA

2018/2019. tanévi JUDO DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. tanévi JUDO DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA Az Judo Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg, a versenyt az MDSZ-szel

Részletesebben

MBSZ ELNÖKSÉGE ÁLTAL ELFOGADOTT SZAKMAI VÁLTOZÁSOK 2018

MBSZ ELNÖKSÉGE ÁLTAL ELFOGADOTT SZAKMAI VÁLTOZÁSOK 2018 MBSZ ELNÖKSÉGE ÁLTAL ELFOGADOTT SZAKMAI VÁLTOZÁSOK 2018 Az MBSZ elnöksége a 2017. szeptember 29.-ei elnökségi ülésén elfogadott szakmai változások valamint a szakmai bizottsági ülésen elfogadott javaslatok

Részletesebben

A legjobbak számára országos versenyen való részvétel biztosítása, hogy sikeresen képviseljék iskolájukat diákversenyen.

A legjobbak számára országos versenyen való részvétel biztosítása, hogy sikeresen képviseljék iskolájukat diákversenyen. Torna B kategória 1. A verseny célja: A torna, mint alapsportág népszerűsítése az iskolák körében. Rendszeres foglalkoztatási, versenyzési lehetőség biztosítása a torna sportággal megismerkedő fiatalok

Részletesebben

NEMZETKÖZI VÍVÓ SZÖVETSÉG Vívás

NEMZETKÖZI VÍVÓ SZÖVETSÉG Vívás A. VERSENYSZÁMOK (12) NEMZETKÖZI VÍVÓ SZÖVETSÉG Vívás Férfiak (6) Nők (6) Tőr egyéni Párbajtőr egyéni Kard egyéni Kard csapat Tőr csapat Párbajtőr csapat Tőr egyéni Párbajtőr egyéni Kard egyéni Kard csapat

Részletesebben

36. Nemzetközi Tavaszi Sportgála Gyalogló Magyar Szuper Liga verseny

36. Nemzetközi Tavaszi Sportgála Gyalogló Magyar Szuper Liga verseny 36. Nemzetközi Tavaszi Sportgála Gyalogló Magyar Szuper Liga verseny Békéscsaba, 2015. április 26. vasárnap Magyarország Felnőtt 20 km-es Gyalogló Férfi, Női Egyéni és Csapatbajnoksága, Havasi István-emlékverseny

Részletesebben

Magyarország Felnőtt, U23 és Junior Összetett Atlétikai Bajnoksága 2019

Magyarország Felnőtt, U23 és Junior Összetett Atlétikai Bajnoksága 2019 Magyarország Felnőtt, U23 és Junior Összetett Atlétikai Bajnoksága 2019 A verseny célja: Magyarország szabadtéri összetett bajnoki címeinek eldöntése felnőtt, U23 és junior korcsoportokban. A verseny dátuma:

Részletesebben

A verseny rendezője: Magyar Atlétikai Szövetség és a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum

A verseny rendezője: Magyar Atlétikai Szövetség és a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum A Magyar Köztársaság 2011. évi Mezei Futóbajnoksága, az Európai Atlétikai Szövetség nyílt, Mezei Permit versenysorozat része MIKULÁS futás és Duci gyaloglás A verseny rendezője: Magyar Atlétikai Szövetség

Részletesebben

FARSANG KUPA VERSENYKIÍRÁS 2016.

FARSANG KUPA VERSENYKIÍRÁS 2016. FARSANG KUPA VERSENYKIÍRÁS 2016. 1.) Verseny célja: Az uszonyos úszás népszerűsítése, valamint minden korosztály részére versenyzési lehetőség biztosítása. 2.)Rendező: Debreceni Búvárklub /4031. Debrecen,

Részletesebben

ATLÉTIKAI VILÁGNAP OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE IX. TISZAÚJVÁROS NEMZETKÖZI ATLÉTIKAI VERSENYE

ATLÉTIKAI VILÁGNAP OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE IX. TISZAÚJVÁROS NEMZETKÖZI ATLÉTIKAI VERSENYE ATLÉTIKAI VILÁGNAP OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE IX. TISZAÚJVÁROS NEMZETKÖZI ATLÉTIKAI VERSENYE A verseny rendezője: Tiszaújvárosi Sport Club, MASZ, a NUPI és az IAAF támogatásával. A verseny célja: Az

Részletesebben

31. Országos Egyéni Squash Bajnokság 2019.

31. Országos Egyéni Squash Bajnokság 2019. 31. Országos Egyéni Squash Bajnokság 2019. Verseny célja: A squash 2019. évi egyéni női és férfi bajnoki címének elnyerése. Versenyszámok: Női-és Férfi zárt verseny Versenyen indulhatnak: Azon magyar állampolgárok,

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok évi Versenykiírása Vidékbajnokság

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok évi Versenykiírása Vidékbajnokság Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2018. évi Versenykiírása Vidékbajnokság 1. A VERSENYEK CÉLJA A Magyar Úszó Szövetség (továbbiakban: MÚSZ) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken Magyarország

Részletesebben

XII. CMAS USZONYOSÚSZÓ VILÁGKUPA FEBRUÁR , EGER VERSENYKIÍRÁS

XII. CMAS USZONYOSÚSZÓ VILÁGKUPA FEBRUÁR , EGER VERSENYKIÍRÁS VERSENYKIÍRÁS 1. JOGOSULTSÁG: SZABÁLYZAT A Magyar Búvár Szakszövetség a CMAS felhatalmazásával 2017. február 24-26. között Egerben rendezi meg a XII. CMAS Uszonyosúszó Világkupa első fordulóját. A Magyar

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS BÁCSVÍZ KUPA Uszonyosúszó verseny

VERSENYKIÍRÁS BÁCSVÍZ KUPA Uszonyosúszó verseny VERSENYKIÍRÁS BÁCSVÍZ KUPA Uszonyosúszó verseny 1. A verseny célja: A sportág népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása. 2. Verseny helye és ideje: Kecskemét, Kecskeméti Fürdő, 50m-es 10 pályás

Részletesebben

2009. ÉVI VERSENYKIÍRÁS SPORTAKROBATIKA SZAKÁG PONTSZERZŐ VERSENYEIRE

2009. ÉVI VERSENYKIÍRÁS SPORTAKROBATIKA SZAKÁG PONTSZERZŐ VERSENYEIRE HUNGARIAN GYMNASTICS FEDERATION MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG H 1143 Budapest, Istvánmezei út 1-3., III. emelet 306. Tel.: (36-1) 460-6883, 460-6905 Fax: (36-1) 460-6907 Web: www.tornasport.hu E-mail: torna@tornasport.hu

Részletesebben

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A 2017. ÉVI BENU FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018. ÉVI BAJNOKI SZEZON 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 A Magyar Kupa mérkőzéssorozat célja: A Magyar Kupa mérkőzéssorozat

Részletesebben

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG ORSZÁGOS SERDÜLŐ ÉS IFJÚSÁGI FIÚ EGYÉNI, SPRINT ÉS ÖSSZETETT EGYÉNI BAJNOKSÁG 2014-2015. ÉVI V E R S E N Y K I Í R Á S A A bajnokság kiírása a Magyar Bowling és Tekeszövetség Teke Szakági Szövetsége /továbbiakban:

Részletesebben

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE SZAKÁGI SZÖVETSÉG

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE SZAKÁGI SZÖVETSÉG ORSZÁGOS SERDÜLŐ ÉS IFJÚSÁGI FIÚ EGYÉNI, SPRINT ÉS ÖSSZETETT EGYÉNI BAJNOKSÁG 2016. ÉVI VERSENYKIÍRÁSA A bajnokság kiírása a Magyar Bowling és Tekeszövetség Teke Szakági Szövetsége /továbbiakban: MATESZ/

Részletesebben

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T / évi, 9. nyílt Senior Csapatbajnoksága. Versenykiírás

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T / évi, 9. nyílt Senior Csapatbajnoksága. Versenykiírás B U D A P E S T 2018 / 2019. évi, 9. nyílt Senior Csapatbajnoksága Versenykiírás 1. A CsB célja - a tollaslabdasport népszerűsítése; - versenyzési lehetőség biztosítása a Szövetség tagjainak és egyéb,

Részletesebben

XXIII. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

XXIII. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG XXIII. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG Időpont: 2014. május 24. szombat Helyszín: Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő (3580 Tiszaújváros, Szederkényi út 12.) Program: 11:00 - Versenyiroda

Részletesebben

XLVI. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

XLVI. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG Magyar Repülő Szöveség Ejtőernyős Szakbizottság MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG XLVI. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Nyíregyháza,

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok évi Versenykiírása

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok évi Versenykiírása Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2019. évi Versenykiírása 1. A VERSENYEK CÉLJA A Magyar Úszó Szövetség (továbbiakban: MÚSZ) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken Magyarország 2019.

Részletesebben

MAGYARORSZÁG VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019.

MAGYARORSZÁG VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. MAGYARORSZÁG AKROBATIKUS KOSÁRLABDA CSAPAT BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

PÉTER ANDRÁS EMLÉKVERSENY

PÉTER ANDRÁS EMLÉKVERSENY PÉTER ANDRÁS EMLÉKVERSENY Országos felnőtt B, C kategóriájú tollaslabda ranglista verseny kiírása 2016. szeptember 24. Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Zrínyi Miklós Laktanya, BUDAPEST 1. A verseny célja:

Részletesebben

Hungarian Darts Open WDF II. Kategóriás, BDO C kategóriás Férfi és D kategóriás Női Ranglista Verseny Kelet-európai régió 2015. május 8-10.

Hungarian Darts Open WDF II. Kategóriás, BDO C kategóriás Férfi és D kategóriás Női Ranglista Verseny Kelet-európai régió 2015. május 8-10. Hungarian Darts Open WDF II. Kategóriás, BDO C kategóriás Férfi és D kategóriás Női Ranglista Verseny Kelet-európai régió 2015. május 8-10. GYŐR ETO PARK Élményközpont, (H-9027 Győr, Nagysándor József

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS TÍMÁR KÁROLY

VERSENYKIÍRÁS TÍMÁR KÁROLY VERSENYKIÍRÁS A BUDAPESTI TEKÉZŐK SZÖVETSÉGE SZERVEZÉSÉBEN 2019.ÉVI TÍMÁR KÁROLY EMLÉKVERSENY A versenysorozat céljai: A 2019. évre a Budapesti Tekézők Szövetsége továbbiakban: BTSZ - által kiírt versenysorozat

Részletesebben

1. Engedélyezett eszközök: 1.1 STEEL szakág:

1. Engedélyezett eszközök: 1.1 STEEL szakág: A Budapesti Darts Szövetség, mint a Nemzeti Sportszövetség és azon belül a Magyar Darts Szövetség erre jogosult szervezete a Magyar Darts Szövetség versenyszabályzata alapján kiírja a 2008-2009. évi, Budapest

Részletesebben

3. A verseny támogatói: - Magyar Diáksport Szövetség - Magyar Asztalitenisz Szövetség - Andornaktálya Község Önkormányzata

3. A verseny támogatói: - Magyar Diáksport Szövetség - Magyar Asztalitenisz Szövetség - Andornaktálya Község Önkormányzata HEVES MEGYE 2 3 1. A verseny célja: - Az asztalitenisz sportág népszerűsítése az iskoláskorú tanulók körében. - Az asztalitenisz sportág utánpótlásbázisának szélesítése, minél több iskoláskorú versenyző

Részletesebben

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG 1. RENDEZŐ: 2012/2013. évi Nemzeti SERDÜLŐ PÁROS Bajnokságok VERSENYKIÍRÁSA A Nemzeti SERDÜLŐ leány és fiú - PÁROS Bajnokságokat a Magyar Bowling és Teke Szövetség Teke Szakági Szövetség /továbbiakban:

Részletesebben

Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség. Pontozásos Ágazat Műkorcsolya - Jégtánc. ISU Világversenyeken való részvétel feltételei a

Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség. Pontozásos Ágazat Műkorcsolya - Jégtánc. ISU Világversenyeken való részvétel feltételei a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Pontozásos Ágazat Műkorcsolya - Jégtánc ISU Világversenyeken való részvétel feltételei a 2017-2018. szezonban Készítette: Engi Klára, Pontozásos Ágazati sportigazgató

Részletesebben

Úszás budapesti diákolimpia döntő

Úszás budapesti diákolimpia döntő Úszás budapesti diákolimpia döntő BVSC Uszoda (1142 Budapest, Szőnyi út 2.) 2017. január (később kijelölendő időpontban) www.bpdiaksport.hu ÚSZÁS I., II. korcsoport 1. A verseny ideje, helye: 2017. január

Részletesebben

Magyar Bajnokság. Versenysport kategória évi versenykiírás

Magyar Bajnokság. Versenysport kategória évi versenykiírás ! Magyar Bajnokság Versenysport kategória 06. évi versenykiírás RITMIKUS GIMNASZTIKA MRGSZ Preambulum A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség célja az egyesületekkel együttműködve megteremteni a sportág

Részletesebben

BÁTASZÉK SE KARATE SZAKOSZTÁLY

BÁTASZÉK SE KARATE SZAKOSZTÁLY BÁTASZÉK SE KARATE SZAKOSZTÁLY Sport Egyesület Bátaszék Wado-ryu Karate Szakosztály 7140 Bátaszék, Vázkerámia ltp. 3/2. Tel: 30-266-1235 e-mail: bataszekwado@gmail.com 20. SZÉKI KUPA Verseny megnevezése:

Részletesebben

Atlétikai Magyar Szuper Liga 2016

Atlétikai Magyar Szuper Liga 2016 Atlétikai Magyar Szuper Liga 2016 A Magyar Atlétikai Szövetség 2016-ra is meghirdeti az Atlétikai Magyar Szuper Liga versenysorozatot. A sorozat célja az atlétika népszerűsítése, a versenyzési lehetőségek

Részletesebben

Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Kupa Alapkiírás

Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Kupa Alapkiírás Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Kupa Alapkiírás 2018 Készítette: Jóváhagyta: Kiadja: A MAMS Gyorsasági Szakág A MAMS Elnöksége A MAMS Ttitkársága További szakági információk: www.mams.hu

Részletesebben

2017. ÉVI VETERÁN TRIPLETT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG ÉS VÁLOGATÓ VERSENYKIÍRÁSA

2017. ÉVI VETERÁN TRIPLETT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG ÉS VÁLOGATÓ VERSENYKIÍRÁSA Magyar Pétanque Szövetség Fédération Hongroise de Pétanque Hungarian Federation of Pétanque H-7396 Magyarszék, Kossuth Lajos u. 33. Tel: +36 70 933 0215 Fax: +36 72 521-006 E-mail: info@petanque.hu 2017.

Részletesebben

V. MIGHTYFIST EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG GYEREK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT 2015

V. MIGHTYFIST EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG GYEREK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT 2015 Verseny megnevezése: Rendező Szervezet: V. MIGHTYFIST Eagles Cup Nemzetközi ITF. Taekwon-do Bajnokság Magyar ITF Taekwon-do Szövetség, Sasok Sportegyesület Rendező: Szalay Gábor V.dan, Békássy Csaba V.dan

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ÉS PÁROS ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ÉS PÁROS ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ÉS PÁROS ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS A Kötélugró Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen hirdeti meg, a versenyt

Részletesebben

A 2008. őszi Pro Tour versenyekkel kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatom Önöket:

A 2008. őszi Pro Tour versenyekkel kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatom Önöket: Tisztelt Sporttársak! A 2008. őszi Pro Tour versenyekkel kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatom Önöket: 2007. július 1-től életbe lépett nevezési rend értelmében minden nemzeti szövetség jogosult versenyszámonként

Részletesebben

SOFT DARTS NEMZETI BAJNOKSÁG NŐI ÉS FÉRFI EGYÉNI VERSENYKIÍRÁSA A VERSENYÉVADRA

SOFT DARTS NEMZETI BAJNOKSÁG NŐI ÉS FÉRFI EGYÉNI VERSENYKIÍRÁSA A VERSENYÉVADRA SOFT DARTS NEMZETI BAJNOKSÁG NŐI ÉS FÉRFI EGYÉNI VERSENYKIÍRÁSA A 2018. VERSENYÉVADRA Budapest, 2017. december 31. oldal 1 I. A verseny célja A Magyar Darts Szövetség (a továbbiakban: MDSZ) lehetőséget

Részletesebben

Versenykiírás MAGYARORSZÁG ÉVI PÁROS IDŐFUTAM BAJNOKSÁGA Debrecen-Bocskaikert, 354-es számú út, július 23.

Versenykiírás MAGYARORSZÁG ÉVI PÁROS IDŐFUTAM BAJNOKSÁGA Debrecen-Bocskaikert, 354-es számú út, július 23. Versenykiírás MAGYARORSZÁG 2016. ÉVI PÁROS IDŐFUTAM BAJNOKSÁGA Debrecen-Bocskaikert, 354-es számú út, 2016. július 23. szombat 10:00 óra 1. A verseny védnökei: Tasó László, közlekedéspolitikáért felelős

Részletesebben

MAGYARORSZÁG évi ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA DÖNTŐ Székesfehérvár, Regionális Atlétikai Központ, Bregyó köz 1.

MAGYARORSZÁG évi ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA DÖNTŐ Székesfehérvár, Regionális Atlétikai Központ, Bregyó köz 1. MAGYARORSZÁG 2017. évi ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA DÖNTŐ A bajnokság ideje és helye: 2017. 09. 9-10. Székesfehérvár, Regionális Atlétikai Központ, Bregyó köz 1. A bajnokság célja: 1. Az aktív atletizálás

Részletesebben

IFJÚSÁGI, SERDÜLŐ, GYERMEK FIÚ ÉS LEÁNY ORSZÁGOS VÍZILABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA

IFJÚSÁGI, SERDÜLŐ, GYERMEK FIÚ ÉS LEÁNY ORSZÁGOS VÍZILABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA IFJÚSÁGI, SERDÜLŐ, GYERMEK FIÚ ÉS LEÁNY ORSZÁGOS VÍZILABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2007-2008. BAJNOKI ÉVAD - 1 1. A BAJNOKSÁG Az MVLSZ korosztályos országos utánpótlás bajnokságai 2. RÉSZTVEVŐ CSAPATOK

Részletesebben

STEEL DARTS NEMZETI BAJNOKSÁG

STEEL DARTS NEMZETI BAJNOKSÁG STEEL DARTS NEMZETI BAJNOKSÁG UTÁNPÓTLÁS VERSENYKIÍRÁSA A 2018. VERSENYÉVADRA Budapest, 2018. február 5. oldal 1 I. A verseny célja A Magyar Darts Szövetség (a továbbiakban: MDSZ) lehetőséget kíván biztosítani

Részletesebben

IX. MOGYI TRIATLON VERSENY 2014. JÚNIUS 21-22, BAJA

IX. MOGYI TRIATLON VERSENY 2014. JÚNIUS 21-22, BAJA IX. MOGYI TRIATLON VERSENY 2014. JÚNIUS 21-22, BAJA 2014. június 21. szombat TIGRA Triatlon Magyar Nagydíj sprint futam Versenyiroda nyit: 12.30 órakor Összes nő futama + Amatőr és elit felnőtt nők sprint

Részletesebben

MAGYARORSZÁG KEREKESSZÉKES KOSÁRLABDA NEMZETI BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018

MAGYARORSZÁG KEREKESSZÉKES KOSÁRLABDA NEMZETI BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018 MAGYARORSZÁG KEREKESSZÉKES KOSÁRLABDA NEMZETI BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018 A BAJNOKSÁG CÉLJA a. A kerekesszékes kosárlabda meghonosítása és fejlesztése, sportszakmai feladatok megvalósítása.

Részletesebben

KISPEST OPEN 2012. STRANDRÖPLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS

KISPEST OPEN 2012. STRANDRÖPLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS KISPEST OPEN 2012. STRANDRÖPLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 1. Célja: I. osztályú férfi versenysorozatunkat kísérleti jelleggel indítjuk, melyen keresztül kívánunk felkészülési, szintfelmérési lehetőséget

Részletesebben

MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG SÁRKÁNYHAJÓ VERSENYRENDSZER

MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG SÁRKÁNYHAJÓ VERSENYRENDSZER MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG SÁRKÁNYHAJÓ VERSENYRENDSZER 2013 2013 JANUÁR MKKSZ SÁRKÁNYHAJÓ VERSENYRENDSZER 2013 SZERVEZŐ Magyar Kajak-Kenu Szövetség Cím: 1138 Budapest, Latorca u.2 Email: info@mkksz.hu

Részletesebben

XXVIII. VILLAMOSENERGIA-IPARI TENISZTALÁLKOZÓ

XXVIII. VILLAMOSENERGIA-IPARI TENISZTALÁLKOZÓ VERSENYKIÍRÁS XXVIII. VILLAMOSENERGIA-IPARI TENISZTALÁLKOZÓ 2013. augusztus 8-11. BUDAPEST VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja: Villamosenergia-ipar hagyományainak folytatása, a dolgozók egészségének megőrzése,

Részletesebben

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg. A kategória Torna A kategória A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A torna, mint alapsportág népszerűsítése az iskolák

Részletesebben

1. NYÍLT SÁRGA-TENGER KUPA

1. NYÍLT SÁRGA-TENGER KUPA 1. NYÍLT SÁRGA-TENGER KUPA 2019. ÉVI WT TAEKWONDO ORSZÁGOS FORMAGYAKORLAT BAJNOKSÁG 2019. ÁPRILIS 14. BUDAPEST, HUNGARY 1 ST YELLOW SEA CUP HUNGARIAN NATIONAL POOMSAE CHAMPIONSHIP A verseny Dátum Helyszín

Részletesebben

2015. október 24. Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand (Bvuss) 2040 Budaörs, Hársfa u. 6.

2015. október 24. Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand (Bvuss) 2040 Budaörs, Hársfa u. 6. A verseny megnevezése: Hungarian Open - Céghmester Kupa Ifjúsági, kadet, junior és U21 nemzetközi bajnokság Kvalifikációs verseny a 2016. évi korosztályos Európa Bajnokságra A verseny időpontja: 2015.

Részletesebben

XXII. TISZA TRIATLON FORNETTI TRIATLON MAGYAR NAGYDíJ TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

XXII. TISZA TRIATLON FORNETTI TRIATLON MAGYAR NAGYDíJ TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG Időpont: 2013. május 18. szombat XXII. TISZA TRIATLON FORNETTI TRIATLON MAGYAR NAGYDíJ TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG Helyszín: Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő (3580 Tiszaújváros, Szederkényi

Részletesebben

XXIV. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

XXIV. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG XXIV. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG Időpont: 2015. május 23. szombat Helyszín: Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő (3580 Tiszaújváros, Szederkényi út 12.) Program: 11:00 - Versenyiroda

Részletesebben

Részvételi feltételek

Részvételi feltételek Kiíró: Rendező: Magyar Taekwondo Szövetség Tájfun Sportegyesület Versenyigazgató: Kazinczy Viktor Szervezőbizottság: Kazinczy Viktor +36707704754 Sobotkáné Fábián Éva +36303022747 Papp András +36203230497

Részletesebben

ITF TAEKWON-DO MAGYAR BAJNOKSÁG GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT ÜLLŐ, 2015.

ITF TAEKWON-DO MAGYAR BAJNOKSÁG GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT ÜLLŐ, 2015. ITF TAEKWON-DO MAGYAR BAJNOKSÁG GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT ÜLLŐ, 2015. Verseny megnevezése: Rendező Szervezet: ITF Taekwon-do Magyar Bajnokság Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Sasok Sportegyesület

Részletesebben

A vitorlázórepülő versenyrendszer

A vitorlázórepülő versenyrendszer Magyar Repülő Szövetség Vitorlázórepülő Szakbizottsága A vitorlázórepülő versenyrendszer Érvénybe lép: 2004. március 31. Kidolgozta a VTSB Címlap hátolda A VERSENYRENDSZER A vitorlázórepülő versenyrendszer

Részletesebben

2. A verseny helye: Nemzeti Közszolgálati Egyetem, 1101 Budapest, Hungária körút 9-11. Takács Károly Játékcsarnok

2. A verseny helye: Nemzeti Közszolgálati Egyetem, 1101 Budapest, Hungária körút 9-11. Takács Károly Játékcsarnok 1. A verseny célja: Versenyzési lehetőség biztosítása az utánpótlás korú játékosok (U13, U17) részére, MTLSZ- és Victor Ranglista pontok szerzése, a sportág népszerűsítése. 2. A verseny helye: Nemzeti

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA

2018/2019. TANÉVI TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA Fnyílt 2018/2019. TANÉVI TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA A Tollaslabda Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen hirdeti meg; a versenyt az MDSZ-szel kötött

Részletesebben

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg. A KATEGÓRIA Torna A kategória A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A torna mint alapsportág népszerűsítése az iskolák

Részletesebben

XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG Magyar Repülő Szövetség MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Nyíregyháza, 2011. 07. 28 07.

Részletesebben

2016. ÉVI KILÖVŐ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA

2016. ÉVI KILÖVŐ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Magyar Pétanque Szövetség Fédération Hongroise de Pétanque Hungarian Federation of Pétanque H 7396 Magyarszék, Kossuth L. u. 33. Tel: +36 30 405 4511 Fax: +36 72 521 006 E mail: info@petanque.hu 2016.

Részletesebben

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG 53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Szeged 2015. 09. 17-20. 53. EJTŐERNYŐS

Részletesebben

2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása

2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása 2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása 1. Célja: Versenyzési és minősítési lehetőség biztosítása a felnőtt és ifjúsági tájékozódási sportolók részére, a sportág népszerűsítése, vándorkupa elnyerése 2. Rendező:

Részletesebben

2020. ÉVI TRIPLETT VÁLOGATÓ VERSENYKIÍRÁSA

2020. ÉVI TRIPLETT VÁLOGATÓ VERSENYKIÍRÁSA Magyar Pétanque Szövetség Fédération Hongroise de Pétanque Hungarian Federation of Pétanque H-7396 Magyarszék, Kossuth Lajos u. 33. Tel: +36 70 933 0215 Fax: +36 72 521-006 E-mail: info@petanque.hu 2020.

Részletesebben

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ) együttműködésben hirdeti meg.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ) együttműködésben hirdeti meg. A KATEGÓRIA Torna A kategória A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ) együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A torna mint alapsportág népszerűsítése az iskolák

Részletesebben

IX. J&S Speed kupa versenykiírása

IX. J&S Speed kupa versenykiírása 2011-03-22 08:26:54 Renmei Kyokushin Karate Sportegyesület 2011. évi Nemzetközi nyílt C kategóriás Felnőtt, Gyerek, Serdülő Kyokushin Kumite Utánpótlás,Felnőtt C, B, Kata Kyokushin Karate Verseny Renmei

Részletesebben