MISKOLCI EGYETEM KANCELLÁRIA HIVATAL ÜGYRENDJE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MISKOLCI EGYETEM KANCELLÁRIA HIVATAL ÜGYRENDJE"

Átírás

1 KANCELLÁRIA HIVATAL ÜGYRENDJE Miskolc, 2016

2

3 8.2. sz. Egyetemi Szabályzat MISKOLCI EGYETEM KANCELLÁRIA HIVATAL ÜGYRENDJE Készült 8 példányban 1. sorszámú, változás átvezetésére kötelezett példány.

4

5 Kiadásért felelős: rektor Kiadja a Miskolci Egyetem ME Sokszorosító Üzeme Nyomdaszám: -.. ME Miskolc-Egyetemváros, 2016 A szabályzat gondozásáért felelős: Kancellária Hivatal vezetője Szabályzat érvényességi ideje: Nyomtatás dátuma:

6

7 Tartalomjegyzék Fejezetszám F e j e z e t c í m Old. szám Vált. szám Bevezetés dátuma I. II. III. IV. V. VI. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A KÖZPONT FELADATAI A KÖZPONT IRÁNYÍTÁSA, VEZETÉSE A KÖZPONT MŰKÖDÉSE, AZ ÜGYINTÉZÉS MENETE MUNKAKAPCSOLATOK ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK A1 Szabályzat érvényességi ideje: Nyomtatás dátuma:

8 Szabályzat érvényességi ideje: Nyomtatás dátuma:

9 Oldalszám: 1 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) Jelen ügyrend célja, hogy egységessé és áttekinthetővé tegye a Miskolci Egyetem (továbbiakban: Egyetem) Kancellária Hivatalának továbbiakban Kancellária feladatait, ügyintézési, ügyviteli rendjét, az ezekhez kapcsolódó tevékenységet, ezáltal elősegítse feladatainak magas színvonalú ellátását. Jelen szabályzat megalkotása a Miskolci Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat I.kötet Szervezeti és Működési Rend rendelkezésein alapul. (2) Az ügyrend hatálya kiterjed a Kancellária szervezeti egységeire, az ott foglalkoztatottakra, az általuk ellátott tevékenységekre, továbbá az Egyetem valamennyi foglalkoztatottjára, a rájuk vonatkozó rendelkezések tekintetében. (3) A Kancellária a kancellár, mint az Egyetem működtetéséért felelős magasabb vezető által működtetett funkcionális szervezeti egység, amelynek tevékenységét a hivatalvezető szervezi és irányítja az Egyetem kancellárjának útmutatásai alapján. II. A KANCELLÁRIA FELADATAI, FELÉPÍTÉSE, MŰKÖDÉSÉNEK ALAPELVEI 2. (1) A Kancellária a kancellár feladat- és hatáskörébe tartozó különösen a működéssel, gazdálkodással, jogi tevékenységgel, humánerőforrás gazdálkodással, informatikai tevékenységgel, kommunikációs, ügyviteli feladatellátással tevékenységek végzéséért felelős, átfogó szervezeti egység. (2) A Kancellária Hivatal fő feladatai az intézményi a) jogi és igazgatási, b) humánerőforrás, Szabályzat érvényességi ideje: Nyomtatás dátuma:

10 Oldalszám: 2 c) kommunikációs és PR, d) kontrolling és e) folyamatfejlesztési tevékenységek ellátása f) hatékony belső és külső szolgáltatási tevékenység koordinálása. (3) A Kancellária tevékenységét a hivatalvezető irányítja, felügyeletét a kancellár látja el. (4) A Kancellária alkalmazottai felett munkairányítási, ellenőrzési, szabadságkiadási jogköröket a kancellár a hivatalvezetőre ruházza át. (5) A hivatalvezető koordinálja a Kancellária feladatellátását, a kancellár által meghatározott jogkörében döntési, ellenőrzési, utasítási, javaslattételi jogokat gyakorol. (6) A hivatalvezető a kancellár akadályoztatása esetén általános helyetteseként jár el. (7) A hivatalvezető a zavartalan működés biztosítása érdekében gondoskodik: a) a megfelelő munkamegosztásról, b) a szervezet erőforrásaival történő optimális gazdálkodásról, c) a konfliktusok hatékony kezeléséről, d) a megfelelő munkamorál kialakításáról és fenntartásáról, e) a munka és munkavégzés feltételeinek biztosításáról, f) a megfelelő munkakapcsolat kialakításáról más szervezeti egységekkel, g) az információáramoltatásról. (8) A Kancellárián belül működő szervezeti egységek a feladatellátásuk során együttműködni kötelesek. (9) A kancellár, mint az Egyetem működtetéséért felelős magasabb vezető jogszabályban és jelen szabályzatban meghatározott feladatai ellátása érdekében szakterületi igazgatóságokként működő szolgáltató és funkcionális szervezeti egységeket irányít, mely szakterületi igazgatóságok gazdálkodási egységek, közalkalmazottai felett a munkáltatói jogok gyakorlója a kancellár. (10) A szakterületi igazgatóságokat a kancellár által átruházott jogkörben, a kancellár által megbízott szakterületi igazgatók, valamint főigazgató irányítják, akik felelősek a szervezeti egységek feladatainak ellátásáért. (11) A szakterületi igazgatóságok működését, szervezetét, feladatait és ügykörét, vezetőinek feladatát, kötelezettségeit és jogosultságait ügyrend, valamint belső egységei vonatkozásában ügyrendek, szabályzatok határozzák meg.

11 III. Oldalszám: 3 A KANCELLÁRIA HIVATAL SZERVEZETE 3. (1) A Kancellária Hivatal szervezeti felépítése: a) központi koordináló szervezeti egység: Kancellária Hivatal titkársága, melynek feladata i. a kancellár munkájával kapcsolatos titkársági teendők ellátása, ii. a kancellárra jogszabályok és jelen szabályzat által ruházott jog- és hatásköri feladatellátás segítése, különösen iii. a kancellár irányítása alá tartozó szervezeti egységek munkájának koordinálása, az általuk készített szakmai anyagok kancellári jóváhagyásra történő előkészítése, felterjesztése, iv. az Egyetem gazdálkodási intézkedéseinek és javaslatainak előkészítésében hatékony koordináció, v. a kancellár hatáskörébe tartozó szabályzatok gondozása, azok jogszabályi előírásoknak történő megfelelőségének biztosítása, aktualizálása, vi. határidők figyelése, vii. a folyamatközpontú gondolkodás jegyében az intézményi működési folyamatok áttekintése és feltérképezése, a folyamatok elemzése és fejlesztése, munkafolyamatok fejlesztése, kapcsolódó feladatok ellátása, b) további szervezeti egységek i. Jogi és Igazgatási Osztály, ii. Humánerőforrás Osztály, iii. Kommunikációs és PR Csoport, iv. Kontrolling Csoport. (2) Az (1) b) szerinti szervezeti egységek élén a kancellár által átruházott jogkörben, a kancellár által megbízott igazgató, osztályvezető, csoportvezető áll, aki felelős a szervezeti egység feladatainak ellátásért. Szabályzat érvényességi ideje: Nyomtatás dátuma:

12 4. Jogi és Igazgatási Osztály Oldalszám: 4 (1) A Jogi és Igazgatási Osztály ellátja az Egyetem működése során felmerülő jogi és igazgatási feladatokat. (2) Az osztály feladatai különösen: a. az intézményi működés hatályos jogszabályoknak való megfelelés biztosítása, b. jogszabályi változások figyelemmel kísérése tájékoztatás, figyelemfelhívás, javaslattétel útján, c. részvétel a belső szabályzatok megalkotásában, módosításában, d. jogi tanácsadás, e. beadványok készítése, jogi képviselet ellátása, f. szerződéstervezetek jogi szempontú véleményezése, g. az egyetem tulajdonosi részvételével létrehozandó gazdasági társaságok alapításának előkészítése, bírósági ügyintézése, h. az egyetem támogatására létrehozott/létrehozandó alapítványok jogászi közreműködést igénylő ügyeinek (alapítás, módosítás) bírósági ügyintézése, i. az egyetem nevében benyújtandó pályázatok jogi előkészítése, részvétel a megvalósításban, j. jogvitás ügyekben peren kívüli egyeztetés, perbeli képviselet, felülvizsgálati eljárásokban részvétel, k. Szerződéstár működtetése, l. központi iratkezelési, minősített ügyiratkezelői feladatok ellátása, m. a bélyegzőkészítés rendjére és a belső szabályzatalkotás rendjére vonatkozó belső szabályozásból eredő nyilvántartási, ügyintézési feladatok ellátása. (3) A Jogi Osztály élén osztályvezető áll, a Kancellária hivatalvezető közvetlen irányítása alatt.

13 5. Humánerőforrás Osztály Oldalszám: 5 (1) A Humánerőforrás Osztály ellátja az Egyetem működése során felmerülő humánerőforrásgazdálkodással, azok fejlesztésével kapcsolatos feladatokat. (2) A Humánerőforrás Osztály feladatai a Bér- és Munkaügyi Osztállyal szoros együttműködésben: a. az egyetemi szintű munkaerő szükséglet tervezésének, végrehajtásának, a gazdálkodási egységek közötti erőforrás átcsoportosításoknak segítése, b. közreműködés a munkáltatói döntések előkészítésében, c. részvétel a vezetői, az oktatói és nem oktatói pályázatok kiírásában, lebonyolításában, az intézményi testületek elé terjesztésében, d. közreműködés a közalkalmazotti jogviszony létesítésével, módosításával és megszüntetésével kapcsolatos feladatok ellátásában, e. a tanulmányi támogatásokkal kapcsolatos döntések és a tanulmányi szerződések előkészítése, f. kitüntetési nyilvántartás vezetése, valamint a vonatkozó szabályzatban megfogalmazottak szerint a kitüntetések előkészítése, g. a minősítéssel (értékeléssel) kapcsolatosan a vezetők tájékoztatása, munkájuk segítése és a minősítések (értékelések) nyilvántartásának vezetése, h. a fizetés nélküli szabadságra vonatkozó munkáltatói döntés előkészítése, i. a Humánerőforrás Osztály vezetőjének jogkörébe utalt keretek figyelemmel kísérése, j. a jogszabályokkal összhangban lévő személyügyi nyilvántartás vezetése és adatszolgáltatás teljesítése az Egyetem alkalmazottairól, k. intézményi szintű karriertervezési-, motivációs- és egyéni teljesítményértékelési rendszer kialakítása és működtetése. (3) A Humánerőforrás Osztály élén osztályvezető áll, a Kancellária hivatalvezető közvetlen irányítása alatt. Szabályzat érvényességi ideje: Nyomtatás dátuma:

14 6. Kommunikációs és PR Csoport Oldalszám: 6 (1) A Kommunikációs és PR Csoport feladata egyrészt az Egyetemen belüli egységes kommunikáció megteremtése, másrészt az Egyetem külső kommunikációjának szervezése, lebonyolítása. (2) A Kommunikációs és PR Csoport feladatai: a. Külső kommunikáció: i. kiadványszerkesztés egységes formában az Arculati Kézikönyvben meghatározottak szerint, ii. egyetemi honlap, információs felületek folyamatos naprakész karbantartása, iii. elektronikus- és nyomtatott médiában való megjelenés, iv. sajtótájékoztatók, információs napok, kommunikációs workshopok szervezése és lebonyolítása, v. az Egyetem nemzetközi megjelenésének elősegítése, idegennyelvű honlap kialakítása. b. Belső kommunikáció: i. intézményi belső információs csatornák kialakítása, megszervezése, ii. a magasabb vezetők, vezetők kommunikációjának támogatása, iii. rendezvények szervezése. (3) A Kommunikációs és PR Csoport feladatait a Kancellária Hivatalvezető közvetlen irányítása alatt látja el. 7. Kontrolling Csoport (1) A Kontrolling Csoport feladata az Egyetem egésze szempontjából fontos tevékenységek együttes, rendszerszemléletű operatív tervezése, elemzése, teljesítmények és ráfordítások nyomon követése, a környezeti változásokhoz igazodó intézményi irányítás, működés érdekében. (2) A Kontrolling Csoport feladata az intézményi gazdálkodás tekintetében különösen:

15 Oldalszám: 7 a. a gazdasági igazgatóval együttműködve, a kancellár iránymutatásai szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma által elfogadott elemi költségvetés, valamint a Szenátus határozatai alapján a költségvetés alapján az Egyetem belső költségvetésének kidolgozása, az éves tervkészítő munka intézményi koordinálása, a gazdálkodási egységek terveinek konszolidálása. b. Az éves költségvetés alakulásának folyamatos nyomonkövetése, beszámolók, elemzések készítése, a meghatározó gazdálkodási adatok egyetemi és kari szintű kimutatása, elemzése, és rendszeres időközönként a költségvetés teljesítéséről való beszámolás (Adattáralapú Vezetői Információs Rendszer). c. Belső költségelszámolások továbbfejlesztése. d. Az intézményfejlesztési terv keretei között fejlesztési feladatok ellátásának koordinálása és nyomon követése. e. Az Egyetem vezetői döntéshozatali munkájának folyamatos támogatása, gazdasági döntések előkészítése. f. A gazdálkodásra vonatkozó kontrolling koncepció kialakítása az egyetemi sajátosságok figyelembevételével. g. Az intézményi belső kontrollrendszer kötelezettségével összefüggő feladatok ellátása. h. Eseti és rendszeres adatszolgáltatás. (3) A Kontrolling Csoport feladatainak ellátása során rendszeres kapcsolatot tart a szakterületi igazgatókkal, különösen a gazdasági igazgatóval, együttműködik az Egyetem valamennyi gazdálkodási egységével. (4) A Kontrolling Csoport feladatait a Kancellária Hivatalvezető közvetlen irányítása alatt látja el. IV. A KANCELLÁRIA MŰKÖDÉSE, AZ ÜGYINTÉZÉS MENETE 8. (1) A Kancellária feladatait ügyvivő szakértők, igazgatási ügyintézők látják el. Az ügyvivő szakértők és igazgatási ügyintézők feladatait munkaköri leírások tartalmazzák. Szabályzat érvényességi ideje: Nyomtatás dátuma:

16 Oldalszám: 8 (2) A Kancellária munkatársai feladataikat elvárható pontossággal, szakértelemmel, a takarékossági szempontok figyelembevételével és az egyetemi vagyon megóvására tekintettel kötelesek végezni, ügyelve a szolgálati út betartására. (3) A beérkező ügyiratok a munkaköri leírásoknak megfelelően kerül kiadásra (szignálásra), elintézésre az ügyintézőknek, akik gondoskodnak a MonDoc irat és dokumentumkezelő programban történő rögzítésről. (4) Az intézkedést igénylő ügyiratoknál az elintézést a válaszlevél dokumentálja, amelyet az ügyintéző aláírásra az illetékes vezetőnek előkészít. (5) A kiadmány elküldését a postai küldemények feladó jegyzéke tartalmazza. (6) Az elintézést követően az ügyirat és a kiadmány másolata irattárba kerül, amely egyben az ügyirat elintézését (lezárását) jelenti, mely tényt rögzíteni szükséges az iratkezelő programban, megjelölve az irat tárolási módját. Az ügyirat lezárása egyben az elintézési folyamat befejezését is jelenti. (7) A papíralapú irat mozgását az iratkezelő programmal összhangban dokumentáltan kell végezni. E célra kézbesítőkönyv vagy munkakönyv alkalmazandó. (8) A beérkező ügyiratok mellett esetenként személyes megkeresés, telefon, kapcsolat alapján jelentkeznek feladatok, az ilyen típusú megkeresésekről a szervezeti egység vezetője haladéktalanul tájékoztatandó, aki az ügyintéző kijelöléséről gondoskodik. A megtett intézkedésekről amennyiben a megkeresés intézkedést igényel feljegyzést kell készíteni, a keletkezett iratok iktatása szükséges. (9) Az ügyiratkezelést az egyetemi Iratkezelési Szabályzatban foglalt előírások alapján kell végezni. (10) A Központ kiadmányaihoz fejléces papírt és az 5.5. sz. A Miskolci Egyetem bélyegzőinek készítése, nyilvántartása és használata elnevezésű szabályzatban meghatározott bélyegzőt használhatják.

17 Kancellaria Hivatal iigyrend V. MUNKAKAPCSOLATOK Oldal szarn: 9 Valtozat szama: At 9. (1) A zavartalan miikodes biztositasa, az esetleges parhuzamossagok elkeriilese erdekeben olyan munkakapcsolatot, hatekony belso kommunikacios csatornakat kell kialakitani, amelyek segitik az egymasra epulo feladatok legmagasabb szinni megoldasat, (2) A Kancellaria alkalmazottai eljarasuk soran kotelesek megtartani a jogszabalyok es az Egyetem belso szabalyzatainak rendelkezeseit. Hataskoruk gyakorlasa soran a szakszeniseg, az egyszeniseg es a munkatarsakkal, kulso szereplokkel, valamint a hallgatokkal val6 egyiittrmikodes kovetelmenyeinek megfeleloen, a johiszemuseg, koltsegtakarekossag es hatekonysag elvere figyelemmel kotelesek eljarni, (3) A Kancellaria rnunkatarsai segitik egymas es mas szervezeti egysegek rnunkajat hataridore torteno adatszolgaltatassal, feladataik rnaradektalan teljesitesevel. (4) Az Egyetem szervezeti egysegei kozotti munkakapcsolat vezetoi szinten es ugyintezoi szinten egyarant letrejohet, a kapcsolat formajat az akrualis feladat hatarozza meg. (5) A munkakapcsolat nem eredmenyezheti a feladatok atruhazasat. (5) A Kancellaria osszehangolt rmikodese erdekeben a kancellar, hivatalvezeto, szervezeti egyseg vezeto az altala indokoltnak tartott rendszeresseggel egyeztetest tart. VI. ZARO RENDELKEZESEK lo. (1) Jelen iigyrend februar 1. napjan lep hatalyba, Miskolc, februar I. ~ Dr.Deak Csaba kancellar hivatalvezeto Szabalyzat ervenyessegi ideje: Nyomtatas datuma:

MISKOLCI EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI OSZTÁLY ÜGYRENDJE

MISKOLCI EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI OSZTÁLY ÜGYRENDJE MISKOLCI EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Miskolc, 2016 8.8. számú Egyetemi Szabályzat MISKOLCI EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Készült 8 példányban 1. sorszámú, változás átvezetésére

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE

MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE Miskolc, 2016 8.9. számú Egyetemi Szabályzat MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE Készült 8 példányban 1. sorszámú, változás átvezetésére

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI OSZTÁLY ÜGYRENDJE

MISKOLCI EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI OSZTÁLY ÜGYRENDJE MISKOLCI EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Miskolc, 2016 8.8. számú Egyetemi Szabályzat MISKOLCI EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Készült 8 példányban 1. sorszámú, változás átvezetésére

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM KONFUCIUSZ INTÉZET ÜGYRENDJE

MISKOLCI EGYETEM KONFUCIUSZ INTÉZET ÜGYRENDJE MISKOLCI EGYETEM KONFUCIUSZ INTÉZET ÜGYRENDJE Miskolc, 2016. 8.4. sz. Egyetemi Szabályzat MISKOLCI EGYETEM KONFUCIUSZ INTÉZET ÜGYRENDJE Készült 8 példányban, sorszámú, változás átvezetésére kötelezett

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM ÜZEMELTETÉSI IGAZGATÓSÁGÁNAK ÜGYRENDJE

A MISKOLCI EGYETEM ÜZEMELTETÉSI IGAZGATÓSÁGÁNAK ÜGYRENDJE A MISKOLCI EGYETEM ÜZEMELTETÉSI IGAZGATÓSÁGÁNAK ÜGYRENDJE Miskolc 2016. 8.6. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM ÜZEMELTETÉSI IGAZGATÓSÁGÁNAK ÜGYRENDJE Készült 8 példányban. sorszámú, változás átvezetésére

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM INFORMATIKAI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT ÜGYRENDJE

MISKOLCI EGYETEM INFORMATIKAI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT ÜGYRENDJE INFORMATIKAI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT ÜGYRENDJE Miskolc, 2016. 8.10. sz. Egyetemi Szabályzat MISKOLCI INFORMATIKAI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT (MEISZK) ÜGYRENDJE Készült 8 példányban 1. sorszámú, változás átvezetésére

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Utolsó módosítás: 2017. július 25., hatályba lép: 2017. július 27-én

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Az Igazgatási és Humánpolitikai Központ ügyrendjét (a továbbiakban:

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.y. sz. melléklete AZ ELTE REKTORI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 BUDAPEST, 2008.

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM Ikt. szám: MKE/362-7/2018 MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A JOGI ÉS HUMÁNPOLITIKAI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Jóváhagyta a Szenátus 20/2018. (X. 26.) számú határozatával. 2 1. Általános rendelkezések A Magyar Képzőművészeti

Részletesebben

REKTORI HIVATALA ÜGYRENDJE

REKTORI HIVATALA ÜGYRENDJE AZ ÓBUDAI EGYETEM REKTORI HIVATALA ÜGYRENDJE Budapest, 2018. (2018. június 25. napjától hatályos, 1. verziószámú változat) 1 Tartalom PREAMBULUM... 3 ELSŐ RÉSZ... 3 Általános rendelkezések... 3 Az Ügyrend

Részletesebben

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2016 HATÁLYOS: 2016. 03. 02-TŐL 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen működő szervezeti egység, amely közreműködik

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A TANULMÁNYI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Jóváhagyta a Szenátus 6/2016 (II. 10) számú határozatával... Felsmann Tamás általános rektorhelyettes 2016. február 10. 1. Általános rendelkezések

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2006 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen mköd önálló átfogó szervezeti egység, mely ellátja az egyetem igazgatási

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK.. számú melléklete A NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK KÖZPONTJÁNAK ÜGYRENDJE

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK.. számú melléklete A NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK KÖZPONTJÁNAK ÜGYRENDJE A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK. számú melléklete A NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK KÖZPONTJÁNAK ÜGYRENDJE BUDAPEST 2017 (2018. december 8. napjától hatályos változat) TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÉSE REKTORI HIVATAL

KIEGÉSZÍTÉSE REKTORI HIVATAL 7. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 8. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REKTORI HIVATAL BUDAPEST,

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA PÁLYÁZATI IRODA ÜGYREND

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA PÁLYÁZATI IRODA ÜGYREND DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA PÁLYÁZATI IRODA ÜGYREND 2015 Dunaújváros 1. kiadás 0. módosítás 2 (13). oldal Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa által 82-2014/2015. (2015.04.21.) sz. határozatával egységes szerkezetben

Részletesebben

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 9/A. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM BÉLYEGZŐINEK KÉSZÍTÉSE, NYILVÁNTARTÁSA ÉS HASZNÁLATA

A MISKOLCI EGYETEM BÉLYEGZŐINEK KÉSZÍTÉSE, NYILVÁNTARTÁSA ÉS HASZNÁLATA A MISKOLCI EGYETEM BÉLYEGZŐINEK KÉSZÍTÉSE, NYILVÁNTARTÁSA ÉS HASZNÁLATA Miskolc, 2017 7.5. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM BÉLYEGZŐINEK KÉSZÍTÉSE, NYILVÁNTARTÁSA ÉS HASZNÁLATA A Miskolci Egyetem

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR 15/2015. (IV.15.) számú kancellári utasítás a kari működést támogató szervezeti egységek és a kari szolgáltató egységek közalkalmazottai feletti munkáltatói jogkör gyakorlásának rendjéről A nemzeti felsőoktatásról

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM FELNŐTTKÉPZÉSI REGIONÁLIS KÖZPONTJÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM FELNŐTTKÉPZÉSI REGIONÁLIS KÖZPONTJÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM FELNŐTTKÉPZÉSI REGIONÁLIS KÖZPONTJÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Miskolc, 2014. 1.1.18. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM FELNŐTTKÉPZÉSI REGIONÁLIS KÖZPONTJÁNAK SZERVEZETI

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR 8/2017. (VI.1.) számú kancellári utasítás 1 a Kancellária ügyrendjéről szóló 6/2015. (IV.15.) számú kancellári utasítás módosításáról Az Eötvös Loránd Tudományegyetem

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM TUDÁSVAGYON HASZNOSÍTÁS IGAZGATÓSÁG ÜGYRENDJE

A MISKOLCI EGYETEM TUDÁSVAGYON HASZNOSÍTÁS IGAZGATÓSÁG ÜGYRENDJE A MISKOLCI EGYETEM TUDÁSVAGYON HASZNOSÍTÁS IGAZGATÓSÁG ÜGYRENDJE Miskolc, 2016 8.7 Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM TUDÁSVAGYON HASZNOSÍTÁS IGAZGATÓSÁG ÜGYRENDJE Készült 8 példányban sorszámú, változás

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR 15/2015. (IV.15.) számú kancellári utasítás a kari működést támogató szervezeti egységek és a kari szolgáltató egységek közalkalmazottai feletti munkáltatói jogkör gyakorlásának rendjéről (Egységes szerkezetben

Részletesebben

B U D A P E S T I M Ű S Z A K I ÉS G A Z D A S Á G T U D O M Á N Y I E G Y E T E M

B U D A P E S T I M Ű S Z A K I ÉS G A Z D A S Á G T U D O M Á N Y I E G Y E T E M 1. sz. melléklet B U D A P E S T I M Ű S Z A K I ÉS G A Z D A S Á G T U D O M Á N Y I E G Y E T E M BELSŐ ELLENŐRZÉSI CSOPORT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Hatályba lép: 2013. július 1-jén Az államháztartásról

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az utasítás hatálya

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az utasítás hatálya 2/2015. (I.20.) számú rektori - kancellári közös utasítás 1 a rektor közvetlen irányítása alatt álló szolgáltató és funkcionális egységek közalkalmazottjai és munkavállalói feletti munkáltatói jogok gyakorlásáról

Részletesebben

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök:

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök: 3. számú melléklet Hatályos SZMSZ 1.10. Az Alapító Okirat száma és kelte: A létrehozásról szóló Alapító Okirat kelte és száma: 2012. december 20, 182/2012. (XII. 20.) KH. Hatályos Alapító Okirat kelte

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület TITKÁRSÁGI ÜGYREND

Magyar Elektrotechnikai Egyesület TITKÁRSÁGI ÜGYREND Magyar Elektrotechnikai Egyesület TITKÁRSÁGI ÜGYREND Budapest, 2013. december 17. Összeállította: Ellenjegyezte: Günthner Attila Irodavezető Ángyánné Kiss Zsuzsanna Ellenőrző Bizottság elnök Kovács András

Részletesebben

1/2016. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS

1/2016. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR 1/2016. (05. 30.) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS A DÉKÁNHELYETTESEK ÉS A HIVATALVEZETŐ FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÉRŐL 1. Az oktatási dékánhelyettes feladat-

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM ÖNKÖLTSÉGES KÉPZÉSEINEK SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM ÖNKÖLTSÉGES KÉPZÉSEINEK SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM ÖNKÖLTSÉGES KÉPZÉSEINEK SZABÁLYZATA Miskolc, 2017. 3.6. sz. Egyetemi szabályzat ÖNKÖLTSÉGES KÉPZÉSEK SZABÁLYZATA A Miskolci Egyetem Szenátusának 215/2017. sz. határozata Készült 8 példányban.

Részletesebben

Ü Z L E T I T U D O M Á N Y O K I N T É Z E T E

Ü Z L E T I T U D O M Á N Y O K I N T É Z E T E Szervezeti és Működési Rend 11. melléklete: Üzleti Tudományok Intézete működési rendje 2012. Beosztás Ü Z L E T I T U D O M Á N Y O K S z a b á l y z a t Oldal: 2/8. Készítette Ellenőrizte Jóváhagyta oktatási

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

MISKOLCI EGYETEM REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE Miskolc, 2017 8.1. sz. Egyetemi Szabályzat MISKOLCI EGYETEM REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE Készült 8 példányban A2. sorszámú, változás átvezetésére kötelezett példány. Kiadásért felelős:

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A BELSŐ ELLENŐRZÉSI IRODA ÜGYRENDJE. Elfogadva: március 22. Módosítva: január 22., hatályba lép: 2013.

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A BELSŐ ELLENŐRZÉSI IRODA ÜGYRENDJE. Elfogadva: március 22. Módosítva: január 22., hatályba lép: 2013. NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A BELSŐ ELLENŐRZÉSI IRODA ÜGYRENDJE Elfogadva: 2011. március 22. Módosítva: 2013. január 22., hatályba lép: 2013. január 24-én A Belső Ellenőrzési Iroda ügyrendjét (a továbbiakban:

Részletesebben

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE OKTATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE OKTATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 56. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE OKTATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG BUDAPEST,

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Javaslat az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár és a Városgondnokság Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án 1 I. AZ IRODA JOGÁLLÁSA A szervezeti egység

Részletesebben

A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE. Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök

A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE. Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök I. Az ügyrend célja Az ügyrend célja, hogy meghatározza az alapszabályban

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE

A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE Miskolc, 2012. 8.2. számú Egyetemi Szabályzat Hallgatók Előnyben Részesítésével Foglalkozó Bizottság

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának (a továbbiakban: SzMSz) 12. c) pontjában

Részletesebben

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar A VÍZTUDOMÁNYI ÉS KATASZTRÓFAMEGELŐZÉSI TUDÁSKÖZPONT ÜGYRENDJE Hatályba lépés napja: 2019. február 7. napján A hatályba lépéssel egyidejűleg

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A FENNTARTHATÓSÁG IRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK ÜGYRENDJE

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A FENNTARTHATÓSÁG IRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK ÜGYRENDJE A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A FENNTARTHATÓSÁG IRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK ÜGYRENDJE BUDAPEST, 2017 (2017. június 1. napjától hatályos változat) H-1055 Budapest, Markó utca

Részletesebben

Magyarországi Görögök Országos Önkormányzat Hivatalának 1054 Budapest, Vécsey u. 5. Kiadmányozási szabályzata január

Magyarországi Görögök Országos Önkormányzat Hivatalának 1054 Budapest, Vécsey u. 5. Kiadmányozási szabályzata január Magyarországi Görögök Országos Önkormányzat Hivatalának 1054 Budapest, Vécsey u. 5. Kiadmányozási szabályzata 2016. január 2 A helyi önkormányzatokról szóló többször módosított 1990. évi LXV. törvény.

Részletesebben

T U R I Z M U S, T E R Ü L E T F E J L E S Z T É S I É S I D E G E N N Y E L V I I N T É Z E T

T U R I Z M U S, T E R Ü L E T F E J L E S Z T É S I É S I D E G E N N Y E L V I I N T É Z E T Szervezeti és Működési Rend 10. melléklete: Turizmus, Területfejlesztési és Idegen Nyelvi Intézet működési rendje 2012. Beosztás T U R I Z M U S, S z a b á l y z a t Oldal: 2/7. Készítette Ellenőrizte

Részletesebben

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata Pálmonostora Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998. (XII. 30.) Korm. rend. 10.. (4)

Részletesebben

A SZERZŐDÉSKÖTÉS ELJÁRÁSI RENDJE

A SZERZŐDÉSKÖTÉS ELJÁRÁSI RENDJE A SZERZŐDÉSKÖTÉS ELJÁRÁSI RENDJE Edutus Egyetem Szenátusa által 54/2018. (aug. 31.) számú határozatával egységes szerkezetben elfogadva. Kiadás száma Módosítás száma Határozat száma Hatályos 1. kiadás

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK.

A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK. A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK. számú melléklete AZ OKTATÁS-MÓDSZERTANI KÖZPONT ÜGYRENDJE BUDAPEST 2015

Részletesebben

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REKTORI HIVATAL

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REKTORI HIVATAL 5. verzió A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 8. függelék A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REKTORI

Részletesebben

Ü-06 MŰSZAKI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT ÜGYREND

Ü-06 MŰSZAKI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT ÜGYREND 1. kiadás 0. módosítás 1 (11). oldal A DUNAÚJVÁROSI FŐSIKOLA MŰSZAKI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT ÜGYREND 2015 Dunaújváros 1. kiadás 0. módosítás 2 (11). oldal Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa által 101-2014/2015.

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG ÜGYRENDJE

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG ÜGYRENDJE HATÁLYOS: 2015. MÁJUS 6-TÓL SOPRON 2015 TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános rendelkezések... 3 2. A Műszaki Igazgatóság adatai... 3 3. A Műszaki Igazgatóság

Részletesebben

1/2016. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS

1/2016. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR 1/2016. (05. 30.) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS A DÉKÁNHELYETTESEK ÉS A HIVATALVEZETŐ FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÉRŐL MÓDOSÍTÁSA 1 1. Az oktatási dékánhelyettes

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM ÖNKÖLTSÉGES KÉPZÉSEINEK SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM ÖNKÖLTSÉGES KÉPZÉSEINEK SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM ÖNKÖLTSÉGES KÉPZÉSEINEK SZABÁLYZATA Miskolc, 2014 3.6. sz. Egyetemi szabályzat ÖNKÖLTSÉGES KÉPZÉSEK SZABÁLYZATA A Miskolci Egyetem Szenátusának 282/2014. sz. határozata Készült 8 példányban.

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM DEMONSTRÁTORI SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM DEMONSTRÁTORI SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM DEMONSTRÁTORI SZABÁLYZATA Miskolc, 2017. 3.8. számú Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM DEMONSTRÁTORI SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK 219/2017. SZÁMÚ HATÁROZATA. Készült

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM VIR KOMPETENCIA KÖZPONT ÜGYRENDJE

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM VIR KOMPETENCIA KÖZPONT ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM VIR KOMPETENCIA KÖZPONT ÜGYRENDJE SOPRON 2011 A Nyugat-magyarországi Egyetem Szenátusa az Adattár Alapú Vezetői Információs Rendszer (VIR) megfelelő működtetésére, a felsőszintű

Részletesebben

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM. 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE - 2007 -

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM. 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE - 2007 - ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE - 2007 - 2 TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET... 3 Általános rendelkezések...

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM DIÁKIGAZOLVÁNYRÓL SZÓLÓ SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM DIÁKIGAZOLVÁNYRÓL SZÓLÓ SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM DIÁKIGAZOLVÁNYRÓL SZÓLÓ SZABÁLYZATA Miskolc, 2012. 3.3. számú Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM DIÁKIGAZOLVÁNYRÓL SZÓLÓ SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK 375/2012. SZÁMÚ

Részletesebben

(Minőségirányítási eljárás)

(Minőségirányítási eljárás) ÓBUDAI EGYETEM ME 02 MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió A kiadás dátuma: 2017. február 1. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: Göndör Vera minőségirányítási koordinátor

Részletesebben

16/2018. (november 30.) számú dékáni utasítás az

16/2018. (november 30.) számú dékáni utasítás az BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM VILLAMOSMÉRNÖKI ÉS INFORMATIKAI KAR 16/2018. (november 30.) számú dékáni utasítás az EGYESÜLT INNOVÁCIÓS ÉS TUDÁSKÖZPONT Szervezeti és Működési Szabályzatának

Részletesebben

MUNKÁJÁT SEGÍTŐ MUNKAKÖRBEN FOGLALKOZTATOTT MUNKAVÁLLALÓK KÖVETELMÉNYRENDSZERE, valamint EZEN MUNKAKÖRÖK BETÖLTÉSÉVEL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSOK RENDJE

MUNKÁJÁT SEGÍTŐ MUNKAKÖRBEN FOGLALKOZTATOTT MUNKAVÁLLALÓK KÖVETELMÉNYRENDSZERE, valamint EZEN MUNKAKÖRÖK BETÖLTÉSÉVEL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSOK RENDJE 3. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 2. melléklet Foglalkoztatási Követelményrendszer 2. függelék Az ÓBUDAI EGYETEMEN OKTATÓK, TUDOMÁNYOS KUTATÓK és TANÁROK MUNKÁJÁT SEGÍTŐ MUNKAKÖRBEN

Részletesebben

SZABÁLYZAT AZ INFORMATIKAI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT FELADATAIRÓL ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉRŐL

SZABÁLYZAT AZ INFORMATIKAI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT FELADATAIRÓL ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉRŐL SZABÁLYZAT AZ INFORMATIKAI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT FELADATAIRÓL ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉRŐL Miskolc, 2012. 1.1.17. sz. Egyetemi Szabályzat SZABÁLYZAT AZ INFORMATIKAI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT FELADATAIRÓL ÉS MŰKÖDÉSI

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. október 15., hatályba lép: 2013. október 17-én Utolsó módosítás: 2016. február 16., hatályba lép: 2016. február 18-án A Zenei Intézet ügyrendjét

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.s. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.s. sz. melléklete AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.s. sz. melléklete AZ ELTE TANÁRKÉPZŐ KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPEST, 2014.

Részletesebben

1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban

1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban 1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban - Szervezeti egységek: Kollégiumok: A kollégium meghatározott ügyszakba beosztott bírák testülete.

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM KANCELLÁRIA ÜGYREND. Hatályos: február 6. napjától A július 01-től hatályos módosításokkal egységes szerkezetben

DEBRECENI EGYETEM KANCELLÁRIA ÜGYREND. Hatályos: február 6. napjától A július 01-től hatályos módosításokkal egységes szerkezetben DEBRECENI EGYETEM KANCELLÁRIA ÜGYREND Hatályos: 2015. február 6. napjától A 2018. július 01-től hatályos módosításokkal egységes szerkezetben Tartalom I. A Szabályzat célja... 7 II. A Kancellária jogállása,

Részletesebben

SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM TEVÉKENYSÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ BELFÖLDI KIKÜLDETÉSEKRŐL

SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM TEVÉKENYSÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ BELFÖLDI KIKÜLDETÉSEKRŐL SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM TEVÉKENYSÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ BELFÖLDI KIKÜLDETÉSEKRŐL Miskolc 2016. 6.17. sz. Egyetemi Szabályzat SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM TEVÉKENYSÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ BELFÖLDI KIKÜLDETÉSEKRŐL

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 28-i ülésére Tárgy: A Polgármesteri Hivatal köztisztviselői teljesítmény-követelmények alapját képező 2011. évi célok

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet. Titkárság

Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet. Titkárság Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet Titkárság a tevékenységének társadalmi szintű szervezési és koordinatív támogatásával, adatgyűjtéssel és elemzéssel kapcsolatos, valamint az előkészítő és

Részletesebben

BÁTAI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

BÁTAI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL A BÁTAI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL 1. számú melléklete A H I V A T A L S Z E R V E Z E T I S É M Á J A Báta KÖZSÉG ÖNKORMÁNY- ZATÁNAK KÉPVISELŐ- TESTÜLETE Sárpilis KÖZSÉG ÖNKORMÁNY- ZATÁNAK KÉPVISELŐ-

Részletesebben

BIZOTTSÁGI ÜGYREND Dátum Módosított oldalszám

BIZOTTSÁGI ÜGYREND Dátum Módosított oldalszám SEMMELWEIS EGYETEM Fogorvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Bizottság BIZOTTSÁGI ÜGYREND Iktatószám: Készítette*: Gecse Veronika 2018. 02. 21. Bizottság titkára, vagy a Dátum bizottság elnöke által

Részletesebben

Az Újhartyáni Német Nemzetiségi Általános Iskola IRATKEZELÉSI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

Az Újhartyáni Német Nemzetiségi Általános Iskola IRATKEZELÉSI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA Az Újhartyáni Német Nemzetiségi Általános Iskola IRATKEZELÉSI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA 1 IRATKEZELÉSI SZABÁLYZAT I. Az iratkezelés rendjének jogszabályi háttere 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről,

Részletesebben

Óvodai SZMSZ 2. oldal A szervezeti és működési szabályzat készítésének jogszabályi alapja

Óvodai SZMSZ 2. oldal A szervezeti és működési szabályzat készítésének jogszabályi alapja Óvodai SZMSZ 2. oldal A szervezeti és működési szabályzat készítésének jogszabályi alapja 2011. évi CXC törvény a nemzeti köznevelésről 2012. évi CXXIV. törvény a nemzeti köznevelésről szóló törvény módosításáról

Részletesebben

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REKTORI HIVATAL

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REKTORI HIVATAL 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 8. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REKTORI HIVATAL BUDAPEST,

Részletesebben

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 6. számú melléklet Az önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. tv. 38.. (1) bekezdése értelmében: "A képviselőtestület egységes hivatalt hoz létre - polgármesteri

Részletesebben

"31. A jegyző és az aljegyző" "Az aljegyző. 56/A. (1) A polgármester a jegyző javaslatára pályázat alapján aljegyzőt nevez ki.

31. A jegyző és az aljegyző Az aljegyző. 56/A. (1) A polgármester a jegyző javaslatára pályázat alapján aljegyzőt nevez ki. Cece Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2014.(II.20.)önkormányzati rendelete az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 18/2013.(XII.30.)önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A KELETI ÜZLETI AKADÉMIAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A KELETI ÜZLETI AKADÉMIAI KÖZPONT ÜGYRENDJE A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A KELETI ÜZLETI AKADÉMIAI KÖZPONT ÜGYRENDJE BUDAPEST, 2016 (2016. december 10. napjától hatályos változat) H-1149 Budapest, Buzogány utca

Részletesebben

1. Közfeladatot ellátó szerv szervezeti felépítése, egységek feladatai:

1. Közfeladatot ellátó szerv szervezeti felépítése, egységek feladatai: 1. Közfeladatot ellátó szerv szervezeti felépítése, egységek feladatai: A Társaság operatív felépítése a) A Társaság operatív felépítése igazgatóságok alapján alakul. b) Az igazgatóságok és osztályok a

Részletesebben

PTE ÁJK Pályázati Szabályzata

PTE ÁJK Pályázati Szabályzata PTE ÁJK Pályázati Szabályzata 1. A PTE ÁJK Pályázati Szabályzatának (továbbiakban: Szabályzat) célja összhangban a PTE pályázati rendjéről szóló 4/2007.sz. Rektori Utasítással a PTE ÁJK pályázati aktivitásának

Részletesebben

A Magyar Közlöny évi 2. számában megjelent 1/2015. (I.15.) ME határozatban Magyarország miniszterelnöke megbízta az Egyetem kancellárját.

A Magyar Közlöny évi 2. számában megjelent 1/2015. (I.15.) ME határozatban Magyarország miniszterelnöke megbízta az Egyetem kancellárját. 1/2015. (I.19.) számú rektori - kancellári közös utasítás 1 a karok és egyes, kari szervezetbe nem tartozó szolgáltató és funkcionális egységek alkalmazottjai és munkavállalói feletti munkáltatói jogok

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III. KÖTET HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER A MISKOLCI EGYETEM FELVÉTELI SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III. KÖTET HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER A MISKOLCI EGYETEM FELVÉTELI SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III. KÖTET HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER A MISKOLCI EGYETEM FELVÉTELI SZABÁLYZATA Miskolc, 2013. 1.3.12. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem. minőségbiztosítási. szabályzata

A Pécsi Tudományegyetem. minőségbiztosítási. szabályzata A Pécsi Tudományegyetem minőségbiztosítási szabályzata Pécs 2011. 2011. november 10. 1 A Pécsi Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem) Szenátusa a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény 21. (2)

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM KANCELLÁRIA ÜGYREND. Hatályos: szeptember 22-től

DEBRECENI EGYETEM KANCELLÁRIA ÜGYREND. Hatályos: szeptember 22-től DEBRECENI EGYETEM KANCELLÁRIA ÜGYREND Hatályos: 2017. szeptember 22-től Tartalom I. A Szabályzat célja... 6 II. A Kancellária jogállása, feladatköre felépítése... 6 1. A Kancellária jogállása, feladatköre...

Részletesebben

3/2018. (VI.29.) sz. kancellári utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Kancellárját illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről

3/2018. (VI.29.) sz. kancellári utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Kancellárját illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről Munkáltatói jogkörök gyakorlásának rendje delegált jogkörök 1 IKT/5-1550/2018. 3/2018. (VI.29.) sz. i utasítás a Szegedi Tudományegyetem Kancellárját illető munkáltatói jogkörök delegálásának rendjéről

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM GYAKORNOKI SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM GYAKORNOKI SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM A Miskolc, 2015 Szabályzat érvényességi ideje: határozatlan 7.15. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM A A MISKOLCI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK 38/2015. SZ. HATÁROZATA. Készült 8 példányban.

Részletesebben

1/2019. (II. 28.) sz. kancellári utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Kancellárját illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről

1/2019. (II. 28.) sz. kancellári utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Kancellárját illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről Munkáltatói jogkörök gyakorlásának rendje delegált jogkörök 1 IKT/5-547/2019. 1/2019. (II. 28.) sz. i utasítás a Szegedi Tudományegyetem Kancellárját illető munkáltatói jogkörök delegálásának rendjéről

Részletesebben

Villamosipari Kereskedők és Gyártók Országos Szakmai Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. 2001. június 21.

Villamosipari Kereskedők és Gyártók Országos Szakmai Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. 2001. június 21. Villamosipari Kereskedők és Gyártók Országos Szakmai Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2001. június 21. 2 TARTALOMJEGYZÉK I./ Szervezeti felépítés 1./ Közgyűlés 2./ Elnökség 3./ Munkaszervezet:

Részletesebben

SPORTÁGAK ÉS VILÁGVERSENYEK DEBRECENBEN

SPORTÁGAK ÉS VILÁGVERSENYEK DEBRECENBEN SPORTÁGAK ÉS VILÁGVERSENYEK DEBRECENBEN 1. Atlétika 2. Torna 3. Sportaerobic 4. Jégkorong 5. Kézilabda 6. Duatlon 7. Cselgáncs 8. Úszás 9. Kosárlabda 10. Vívás 11. RG 12. Kendó 13. Öttusa Sportágak Esemény

Részletesebben

6/2016. (XII. 20.) sz. kancellári utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Kancellárját illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről

6/2016. (XII. 20.) sz. kancellári utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Kancellárját illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről Munkáltatói jogkörök gyakorlásának rendje delegált jogkörök 1 IKT/5-2825/2016. 6/2016. (XII. 20.) sz. i utasítás a Szegedi Tudományegyetem Kancellárját illető munkáltatói jogkörök delegálásának rendjéről

Részletesebben

Beruházási Programiroda Ügyrendje

Beruházási Programiroda Ügyrendje TE Beruházási Programiroda Ügyrendje A Szenátus elfogadta a 19/2016.(II.25.) számú határozatával. 2017. május 25-ig elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben. Módosító határozatok: 41/2016. (IV.28.)

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje június 30. EGYSÉGES SZERKEZETBEN

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje június 30. EGYSÉGES SZERKEZETBEN Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje 2016. június 30. EGYSÉGES SZERKEZETBEN A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal belső szervezeti tagozódása, működési és ügyfélfogadási

Részletesebben

5/2017. (VIII. 01.) sz. kancellári utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Kancellárját illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről

5/2017. (VIII. 01.) sz. kancellári utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Kancellárját illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről Munkáltatói jogkörök gyakorlásának rendje delegált jogkörök 1 IKT/5-1614/2017. 5/2017. (VIII. 01.) sz. i utasítás a Szegedi Tudományegyetem Kancellárját illető munkáltatói jogkörök delegálásának rendjéről

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM OKTATÓI MUNKA HALLGATÓK ÁLTALI VÉLEMÉNYEZÉSÉRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM OKTATÓI MUNKA HALLGATÓK ÁLTALI VÉLEMÉNYEZÉSÉRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM OKTATÓI MUNKA HALLGATÓK ÁLTALI VÉLEMÉNYEZÉSÉRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZATA Miskolc, 2017. 1.3.18. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM AZ OKTATÓI MUNKA HALLGATÓK ÁLTALI VÉLEMÉNYEZÉSI RENDJÉRŐL

Részletesebben

AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE TÜV RHEINLAND EGYETEMI TUDÁSKÖZPONT

AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE TÜV RHEINLAND EGYETEMI TUDÁSKÖZPONT 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 11. függelék AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE TÜV RHEINLAND EGYETEMI TUDÁSKÖZPONT

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KÉPZÉSI ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI INTÉZET ÜGYRENDJE. Elfogadva: 2013. április 16., hatályba lép: 2013. április 18-án

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KÉPZÉSI ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI INTÉZET ÜGYRENDJE. Elfogadva: 2013. április 16., hatályba lép: 2013. április 18-án NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KÉPZÉSI ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. április 16., hatályba lép: 2013. április 18-án A Képzési és Továbbképzési Intézet (a továbbiakban: KTI) ügyrendjét (a továbbiakban:

Részletesebben

AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE BIO-TECH TUDÁSKÖZPONT

AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE BIO-TECH TUDÁSKÖZPONT 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 57. függelék AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE BIO-TECH TUDÁSKÖZPONT BUDAPEST,

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Komárom Városi Sportegyesület 2922 Komárom, Stadion út 1. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2009. április 24. 1 A szervezeti és működési szabályzat összefoglalóan tartalmazza az egyesület szerveinek,

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. október 15., hatályba lép: 2013. október 17-én Utolsó módosítás: 2018. május 22., hatályba lép: 2018. május 24-én A Zenei Intézet ügyrendjét

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA MUNKÁLTATÓI JOGKÖRÖK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA MUNKÁLTATÓI JOGKÖRÖK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA MUNKÁLTATÓI JOGKÖRÖK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN (a Szervezeti és működési szabályzat 8. sz. melléklete) Elfogadva: 2009. május 5., hatályba lép: 2009.

Részletesebben

Az Informatikai Főosztály feladatai

Az Informatikai Főosztály feladatai Az Informatikai Főosztály feladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása a következők

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER SZABÁLYZATA Miskolc, 2017. 1.3.14. számú Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK

Részletesebben

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REKTORI HIVATAL

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REKTORI HIVATAL 2. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 8. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REKTORI HIVATAL BUDAPEST,

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2009. 1 1. Általános rendelkezések: A Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) rendelkezéseit a tervező-és

Részletesebben