GANZ. WgL Budapest, október 14. Műszaki leírás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "GANZ. WgL. 755. Budapest, 1958. október 14. Műszaki leírás"

Átírás

1 GANZ WgL Budapest, október 14. Műszaki leírás a Ganz Vagon-gyár által készítendő 1500 LE-s B-B tengelyelrendezésű Diesel-hydraulikus mozdonyról Jellegrajz szám: Előzetes súlyszámítás száma: WgSz.IX/14. 1./ A mozdony főméretei: A mozdony hossza ütközőkkel mm A mozdony-szekrény hossza mm A mozdony-szekrény legnagyobb magassága mm A mozdony-szekrény szélessége mm A forgóváz tengelytávolsága mm Szélső tengelyek távolsága mm Forgócsaptávolság mm A szekrénytúlnyúlás ütközőkkel mm A kerékpárok futókör-átmérője mm 2./ A mozdony súlya: A mozdony szolgálati súlya és tapadási súlya kb. 72 t A mozdony súlya üzemanyagok nélkül t Üzemanyagok súlya t A mozdony fajlagos súlya kg/le 3./ Legnagyobb tengelynyomás: kb. 18 t 4./ Legnagyobb sebesség: km/ó 5./ Legkisebb tartós sebesség teljes terhelésnél:.. 25 km/ó 6./ Legkisebb bejárható görbületi sugár: m 7./ Az alváz hengerelt acél-profilokból erős külső hossztartókkal villamos hegesztéssel épül kb. 100 tonnás ütközőerők felvételére alkalmas kivitelben. Az alváz tartóira vannak csavarokkal felerősítve: alul az akkumulátorszekrények, fék-légtartányok, nyersolaj- és kazántápvíztartányok; felül pedig az egész gépberendezés. 8./ A szekrényváz az alvázzal azonos minőségű /36.24 S.Msz. 6289/ acél anyagokból villamos ívhegesztéssel készül és ugyancsak villamos hegesztéssel van az alvázzal összeépítve, valamint acéllemezzel burkolva. Az így összeépített alváz és lemezelt szekrényváz a reájuk ható külső igénybevételeknek ellenálló egységes statikai szerkezetet alkot. A szekrény külső burkolata az oldalfalakon 2 mm, a tetőn 1,5 mm vastag acéllemez. A tetőn 2 nagy, szerelőajtóval lezárt nyílás van a nyersolajmotorok beemelése céljából, további két kerek nyílás a hűtő-ventilátorok részére és középen egy szerelőajtóval lezárt nagyobb nyílás a kazánberendezés és egyéb nagy alkatrészek beszerelése céljából.

2 WgL GANZ 2 9./ A forgóváz kerete a kellő szilárdság és merevség szem előtt tartásával villamos ívhegesztés útján nagyszilárdságú hengerelt profilokból és acéllemezből készül. A kéttengelyű forgóváz szekrényes főtartói csavarrugók közbeiktatásával, himbával támaszkodnak a csapágytokokra. A kúpkerékházak függőleges nyomatéktám-karjainak vízszintes kikötő-rúdjai a forgótányér két oldalán a forgóváz szekrényes főkereszttartójába ágyazott gumirugókkal vannak megfogva. A forgóvázak ütközők felé eső végein pályakotrók vannak fel szerelve. A kerekek csúszásának megakadályozására homokolók vannak a forgóvázak végein. 10./ A csapágyak: SKF szférikus görgőscsapágyak acélöntésű ágytokokkal, melyek a csapágyvillákban hossz- és keresztirányban szorosan vannak vezetve. A csapágyvillák az ágytokokkal érintkező felületeken cserélhető betéteket kapnak. 11./ Rugózás: megyelelően méretezett csavarrugókkal van biztosítva. A rugózott részek lengéseinek csillapítására Ferodo - betétes állítható súrlódó lengéscsillapítók szolgálnak. 12./ A kerékpárok abroncsosak; hengerelt acéltárcsákkal és 920 mm futókörátmérőjű, kg/mm 2 szakítószilárdságú, Máv Mn minőségnek megfelelő abroncsokkal. A tengelyek TM 12 V.-jelű nemesített acélból készülnek. 13./ Vonó- és ütközőkészülék: A mozdony mindkét végén 85 t vonóerőre készített, Máv szabványú, nem átmenő vonókészülék van. A vonótekercsrugók anyaga 60 SM6 minőségű acél. A 85 tonnás csavarkapocs és 100 tonnás vonóhorog a MÁV legújabb szabványai és anyagelőírásai szerint készül. Az ütközőkészülék Máv előírásai szerint készül. Az ütközőmagasság nem állítható, csak az abroncskopás miatt csökkenhet 35 mm-rel. 14./ Fékberendezés: A mozdony önműködő KE-személyvonati fékkel és Knorr D2 típusú membrános fékezőszeleppel van ellátva. Ezenkívül mindkét vezetőfülkében 1-1 kézifékorsó van, melylyel csak a hozzá közelebb eső forgóváz fékje működtethető. A légfékhez szükséges sűrített levegő termeléséről 2 db a nyersolajmotorról hajtott Ganz-gyártmányú MK 135 típusú kétfokozatú légsűrítő gondoskodik, melyek össz-teljesítménye percenként kb liter beszívott levegő. Indulás előtt, álló nyersolajmotorok mellett történő levegő-termelés céljából a mozdonyon el van helyezve egy elektromotorral hajtott VV 100/100 típusú légsűrítő, mely percenként kb. 800 liter levegőt szív be. A mozdony sík pályán, normális időben 90 km/ó sebességről s=570 m fékúton áll meg.

3 WgL GANZ 3 15./ Szigetelés, belső burkolás: A mozdony külső lemezburkolatának belső oldalára 25 mm vastag szórt-azbeszt szigetelőréteg lesz ráfújva. A mozdony-szekrény belülről 1,5 mm vastag alumínium lemezekkel lesz burkolva, melyeket vil.zöldfestékkel fújnak majd be. 16./ Padló: Az alváz felső síkján hosszirányú bordázással 1 mm vastag vaslemezből készült hullámlemez-padló van. A hullámlemez üregeibe és tetejére bitumenes parafaréteg, erre 24 mm vastag ragasztott falemez, majd kb. 3 mm vastag bordázott vaslemez kerül. A vezetőfülkében vaslemez helyett Igelit lesz a padló legfelső rétege. 17./ Ajtók: A mozdony végein lévő vezetőfülkék mindkét oldalán 1-1 befelé nyíló egyszárnyú bejáró-ajtó van. E bejáró-ajtók üreges testtel, hegesztett lemezkivitelben készülnek és 5 mm vastag üveggel ellátott fémkeretes ablakaik leereszthetőek. A mozdony közepén 1 db befelé nyíló kétszárnyú ajtó van, melynek egyik szárnya rögzíthető és csak a személyzet közlekedésére szolgáló másik szárny van kettős zárral ellátva. E kétszárnyú ajtó ablakai fixek és alattuk légszűrőbetétek vannak elhelyezve. 18./ Ablakok: A mozdony oldalfalán 700 mm és 500 mm szélességű könnyűfémkeretes, leereszthető ablakok vannak 5 mm vastag szilánkmentes biztonsági üveggel. A vezetőfülkék homlokablakai kettős üvegezést kapnak és a két szilánkmentes üvegtábla között ablakmelegítő van elhelyezve párásodás ellen. Mindegyik homlokablakon elektromos ablaktörlő van: a mozdonyvezető ablaka még állítható fémkeretes napellenzővel is el van látva. 19./ Vezetőfülke: A mozdony két végén 1-1 azonos kialakítású vezetőfülke van, amely 60 mm széles, alumíniumból készült és lazán szórt azbeszt szigetelésű válaszfallal van a géptértől elválasztva. A válaszfal mindkét szélén átjáró ajtón keresztül lehet a géptérbe jutni. A vezetőfülke közepén foglal helyet a mozdonyvezető, elmozdítható, csővázas, laticel ülőkével és háttámmal fölszerelt székén. Előtte keskeny műszerasztal van a mozdony vezérléséhez szükséges fontosabb műszerekkel, kapcsolókkal, nyomógombokkal és jelzőlámpákkal. Bal keze felé esik a vezérlő-kontroller, míg jobb keze felé a féktolattyú van. A két szélső homlokablak alatt 1-1 keskeny asztalka van, melyek közül egyik rejti magában a kézi fék-állványt. A mozdonyvezető széke mellett két oldalt 1-1 kerek, elmozdítható, háttám nélküli párnázott szék van a kísérők számára. 20./ Géptér: A mozdonyszekrény vezetőfülkéken kívüli része a géptér, amelynek közepén foglal helyet az automatikus kazánberendezés. Tőle jobbra és balra szimmetrikusan helyezkednek el a világítás és vezérlés készülékszekrényei, a segédgépek, a két hűtőberendezés, a két hydraulikus hajtómű és a két nyersolajmotor.

4 WgL GANZ 4 21./ Fűtés: A vezetőfülkék a motor hűtővízével táplált fűtőtestekkel lesznek fűtve. A géptér az átmenő hűtővíz-csővezetékek révén kap megfelelő fűtést. A vonatszerelvény fűtését egy külföldi, automatikusan működő, olajtüzelésű gőzkazán végzi, amely óránként kb. 700 kg. 5 atm. nyomású száraz gőzt termel. 22./ Áramellátás és világítás: A mozdony áramellátása 72 V egyenfeszültséggel történik. Az áramot két EBzh 14/a típusú, kb. 5 kw teljesítményű dinamó szolgáltatja egy 72 V 200 Aó kapacitású lúgos akummulátorteleppel együtt. A mozdony világítása megfelelő számú izzólámpával történik. A külső világítást a mozdony végein 2-2 db fényszóró szolgáltatja. 23./ Tűzoltókészülék: A mozdony gépterében a két válaszfalon és a kazán közelében 1-1, összesen 3 db kézi szénsavhóval oltó MSz ábra szerinti 2 kg-os tűzoltókészülék van elhelyezve. 24./ Gépberendezés: A mozdonyon két, egymástól független, gépberendezés van, amely egyenként egy nyersolajmotorból, hydraulikus erőátvitelből és két tengelyhajtásból áll. Motor: Típusa 12 JVF 12/24; Brown-Boveri VTR 250 típusú feltöltő turbinával és levegővisszahűtővel. Teljesítménye 1200/perc fordulaton 720 LE. Erőátvitel: A motor teljesítménye Voith-féle hydraulikus erőátvitel útján jut a forgóváz két tengelyére. Az erőátviteli szervek a következők: két-nyomatékváltós turbóhajtás, hozzácsatlakozó irányváltó-szekrény és két, a hajtótengelyekre szerelt kúpkerékhajtómű. Az egyes elemek között az összeköttetést gumitárcsás, illetve fém-csuklós kardántengelyek képzik. A tengelyhajtások nyomatéktámkarjai gumirugós felfüggesztésűek. A mintegy 5 tonnás hajtómű-egység sülylyesztéssel, lefelé szerelhető ki a mozdonyból. A motor teljesítményéből kb. 75 LE-t fogyasztanak a segédgépek és így a hajtómű kb. 645 LE trakciós teljesítményt vesz fel. Segédgépberendezés: A hajtómű motorral együttforgó primértengelyéről kapja meghajtását egy függőleges kardán útján a hűtő-ventiilátor /kb. 45 LE/, továbbá a fősegédkardán, amely a segédgépkereten elhelyezett következő segédgépeket működteti egy elosztóhajtáson keresztül: az EBzh 14/a dinamót /kb. 8 LE/, az MK 135 légsűrítőt /kb. 14 LE/ és a hűtővíz keringető szivattyút /kb. 8 LE/. Az egy gépberendezéshez tartozó, mintegy kal/ó meleg elvonására méretezett hűtőberendezés 4 hűtője a mozdony oldalfalában két oldalt van elhelyezve és rajtuk egy 1500 mm átmérőjű, tetőben elhelyezett függőleges tengelyű ventilátor

5 WgL GANZ 5 szívja át a levegőt es nyomja a tetőnyíláson keresztül a szabadba. A motor kenőolaja és a Voith-hajtómű olaja hőkicserélők útján adják át melegüket a hűtővízrendszernek. 25./ Vezérlés: A mozdony elektropneumatikus távvezérléssel van ellátva, melynek segítségével bármelyik vezetőfülkéből úgy a saját, mint esetleg a vele összekapcsolt másik mozdony együtt vezérelhető. A vezérlőfeszültség 72 V. A mozdony el van látva a motort és az irányváltót védő megfelelő biztonsági berendezésekkel. 26./ Tájékoztató vonóerők: a./ Indító-vonóerő ,500 kg a kerékkarimán mérve. b./ Állandó-vonóerő 25 km/ó sebességnél..10,200 kg a kerékkarimán mérve. c./ Állandó vonóerő 100 km/ó sebességnél kg a kerékkarimán mérve. 27./ Üzemanyagok. A mozdony 85% teljesítménykihasználás és kb. 85 km/ó sebesség mellett kb. 12 órai üzemre, azaz kb km útra elegendő üzemanyagot vihet magával. A kazán tápvíz tartányaiban azonban csak 5 órára /425 km útra/ elegendő víz van tárolva! a./ Nyersolaj: / l tartány l üzemi tart./ Motorok részére: , = 2570 kg kg Kazán részére = 680 kg ,8 b./ Kenőolaj: Fogyasztás: ,5 = 43 kg tartányokban, hőkicserélőkben és 250 kg motorokban = 207 kg c./ Víz: Két gépberendezés hűtőiben van: 550 kg a kazánban van: 150 kg Kazán tápvíztartányokban = / l.tart./ 3500 kg 4200 kg d./ Homok: 300 kg Az összes üzemanyag: 8000 kg WGy/Gyné.

6 GANZ WgL Budapest, október 16. B-B mozdonyok összehasonlítása. Az alábbi táblázatban összefoglaltuk a Ganz sz. jellegrajza szerinti 2 720=1440 LE-s Diesel-hydraulikus mozdonyának és a nyugatnémet Krauss-Maffei cég, ma legkorszerűbbnek tartott V 200 típusú széria-mozdonyának jellemző adatait. A Ganz BB 1800 LE -rovatban a sz. jellegrajz szerinti mozdony egy későbbi változatának adatai találhatók. Ugyanis Motorosztályunk tervei szerint a 12 JVF 17/24 típusú feltöltött motor teljesítménye 1200 percfordulatnál 1962-re eléri, sőt meghaladja majd a 900 LE-t. A hűtőberendezés mar eleve a megnövelt teljesítményre lesz méretezve és csupán a hajtómű bemenő fogaskerékáttételét kell majd módosítani, miután a Voith hajtómű 1000 LE-ig használható. Az 1800 LE-s Ganz-mozdony indítóvonóerője 0,31-szerese a tapadási súlynak. A mozdony jellemzői V 200 Ganz BB Ganz BB 1440 LE 1800 LE A mozdony hossza ütközőkkel mm mm mm A mozdony magassága A mozdony szélessége Üzemképes mozdony súlya /Tapadási súly/ 80 t 72 t 72 t Tengelynyomás 20 t 18 t 18 t Fajlagos súly 36,4 kg/le 50 kg/le 40 kg/le Fajlagos indító-vonóerő 12 kg/le 12,2 12,4 Motorteljesítmény = 2200 LE 2 720= 1440 LE 2 900= 1800 LE Segédüzemek teljesítményfelvétele 2 70= 140 LE 2 75= 150 LE 2 75= 150 LE Vontatási teljesítmény = 2060 LE 2 645= 1290 LE 2 825= 1650 LE Indító-vonóerő /Kerékkarimán mérve/ kg kg kg Legnagyobb állandó vonóerő /v=25 km/ó-nál/ kg kg kg Állandó vonóerő max. sebességnél 2200 kg 2400 kg 3000 kg Legnagyobb sebesség 140 km/ó 100 km/ó 100 km/ó Hűtőberendezés szükséges teljesítménye kal/ó kal/ó kal/ó Nyersolajkészlet a motorok részére 3300 l 3000 l 3000 l Nyersolajkészlet a kazán részére 1000 l 700 l 700 l Tápvíz a kazán részére 4000 l 3500 l 3500 l Kazán gőztermelése 650 kg/ó 700 kg/ó 700 kg/ó Fékberendezés típusa KS gyorsv. KE személyv. KE személyv. A 2 db fékkompresszor VV 100/100 MK 135 MK 135 típusa A 2 db fékkompresszor levegő termelése l/perc l/perc l/perc

7 GANZ WgSz.IX/14. Budapest, október 11. Előzetes súlyszámítás. A Ganz Vagongyár 1500 LE-s Diesel-hydraulikus mozdonyához. Jellegrajz: ; Műszaki leírás: WgL Voith Ganz Alváz 4500 kg Szekrényváz lemezelve 3500 Szigetelés és festés / / 700 Padló /bordás vaslemezzel/ 2000 Belső burkolás /alumínium/ 500 Szekrény 3 Tetőajtó és 2 válaszfal / / kg Szoknyák 400 Ajtók, ablakok 1000 Ütköző- és vonókészülék kompl. vezetőállás kézifékkel kompl. segédberendezés konpl. hűtőberendezés db hűtővíz tartány /2 180 lit./ db kenőolajtartály és hőkicserélő db üzemi nyersolajtartány /2 850 l/ db nyersolajtartány az alváz alatt / lit./ db tápvíztartány a kazánhoz / lit./ 1000 Víz, olaj, gőz és levegő csővezetékek, Belső berendeszelepek, csapok, szivattyúk 1800 zés 14,500 kg Komplett világítási és vezérlési készülékszekrények /4 db/ db szerszámszekrény 200 Kábelek, csatlásfejek 400 Akkumulátor-telep /200 Ah, 72 V/ 750 Automatikus kazánberendezés 1150 Pót-fékkompresszor elektromotorral db fék-légtartány /4 200 l/ kenőolaj-indítóberendezes motor-alátámasztó bak kipufogócső db 12 JVF 17/24 nyersolajmotor Motor 8 motor-alátámasztó gumirugó kg 2 db Voith L28/III.4. turbóhajtás 6820 kg 2 db Voith LSG 1000 irányváltó db előkardán db Főkardán csapággyal Hajtómű 2 db Voith A 100/U 2 /V tengelyhajtás kg 2 db Voith A 100/U 1 /V tengelyhajtás db Főkardán a forgóvázon db Kerékpár csapágyakkal, rugókkal db Forgóvázkeret db Pályakotró Forgóváz 2 kompl. fékberendezés kg 8 db Homokoló db Forgótányér és csúszópofák 400 A mozdony súlya üzemanyagok nélkül kg

8 WgSz.IX/14. GANZ 2 Üzemanyagok súlya: Nyersolaj 3250 kg /Motor 2570 kg, kazán 680 kg/ Kenőolaj 250 Víz 4200 /Hűtők 550, kazánban 150, tápvíz 3500 kg/ Homok kg A mozdony szolgálati súlya: =72000 kg Tengelynyomás: = 18,000 kg A mozdony fajlagos súlya: = 50 kg/le 1440 Fenti súlyadatok tájékoztató jellegűek! WGy/Gyné. Elektronikus formában (pdf) újra kiadta: ver 1.0

9

10

MÁVAG 00664 sz. minta MÁVAG 406.694/1. C C tengelyelrendezésű 1400/1600 lóerő teljesítményű DIESELHIDRAULIKUS MOZDONY előtervének ismertetése

MÁVAG 00664 sz. minta MÁVAG 406.694/1. C C tengelyelrendezésű 1400/1600 lóerő teljesítményű DIESELHIDRAULIKUS MOZDONY előtervének ismertetése MÁVAG 406.694/1 Oldalszám: 11 Változtatás száma: C C tengelyelrendezésű 1400/1600 lóerő teljesítményű DIESELHIDRAULIKUS MOZDONY előtervének ismertetése Jellegterv száma: 306.695 Megjegyzés: Az ismertetésben

Részletesebben

Az új 2000 Le-s Diesel-villamosmozdony*

Az új 2000 Le-s Diesel-villamosmozdony* Az új 2000 Le-s Diesel-villamosmozdony* VIZELYI GYÖRGY 248 A mozdony rendeltetése és főadatai A gyártás alatt álló, M601 MÁV sorozatszámú 2000 Le-s Diesel-villamosmozdony nehéz tehervonatok és nehéz személy-,

Részletesebben

Mőszaki leírás. a Kemencei Erdei Múzeumvasút 3238,9001. pályaszámú villamos mozdonyáról

Mőszaki leírás. a Kemencei Erdei Múzeumvasút 3238,9001. pályaszámú villamos mozdonyáról Mőszaki leírás a Kemencei Erdei Múzeumvasút 3238,9001 pályaszámú villamos mozdonyáról 2 A mozdony mőszaki leírása A leírás tárgya: A Kemencei Erdei Múzeumvasút 3238,9001 pályaszámú villamos mozdonya Általános

Részletesebben

GD Dollies Műszaki leírás

GD Dollies Műszaki leírás GD Dollies Műszaki leírás A szállítóeszköz elektromos működtetésű, rádiós távvezérlésű két kocsiból álló egység, mely páros és szóló üzemmódban egyaránt használható. Elsősorban beltéri ill. üzemi területen

Részletesebben

Mőszaki leírás. a Kemencei Erdei Múzeumvasút 2225,0074. pályaszámú dízelmozdonyáról

Mőszaki leírás. a Kemencei Erdei Múzeumvasút 2225,0074. pályaszámú dízelmozdonyáról Mőszaki leírás a Kemencei Erdei Múzeumvasút 2225,0074 pályaszámú dízelmozdonyáról 2 A mozdony mőszaki leírása A leírás tárgya: A Kemencei Erdei Múzeumvasút 2225,0074 pályaszámú dízelmozdonya Általános

Részletesebben

KT2 Kötöttpályás járművek szerkezete

KT2 Kötöttpályás járművek szerkezete KT2 Kötöttpályás járművek szerkezete Marokcsapágyas vasúti tengelyhajtás elvi Rudazatos vasúti tengelyhajtás elvi Kardántengelyes vasúti tengelyhajtás elvi Bolygóhajtóműves vasúti tengelyhajtás elvi Kúpkerekes

Részletesebben

RANGER 2500 18 m EAGLE

RANGER 2500 18 m EAGLE RANGER 2500 18 m EAGLE HARDI RANGER 2500/ 18 szántóföldi permetezőgép 2500 lieteres Polietilén tartály, melynek kialakítása teljes (vegyszermaradvány mentes) kiürülést tesz Fix tengely, fokozatmentes nyomtáv

Részletesebben

Dömperek. Technikai adatok: TÍPUS: DP602RM. Méretek: magasság: 2180mm hosszúság: 2370mm szélesség: 1520mm nettó súly: 900kg

Dömperek. Technikai adatok: TÍPUS: DP602RM. Méretek: magasság: 2180mm hosszúság: 2370mm szélesség: 1520mm nettó súly: 900kg Dömperek TÍPUS: DP602RM Méretek: magasság: 2180mm hosszúság: 2370mm szélesség: 1520mm nettó súly: 900kg Motor: 2 hengeres diesel, 13,6LE, léghűtéses Erőátvitel: Mechanikus tárcsás Váltó: 4 előremenet és

Részletesebben

800 kw-os TIRISZTOROS VILLAMOS TOLATÓMOZDONY

800 kw-os TIRISZTOROS VILLAMOS TOLATÓMOZDONY 800 kw-os TIRISZTOROS VILLAMOS TOLATÓMOZDONY RAJHÁTY GYULA 800 kw-os TIRISZTOROS VILLAMOS TOLATÓMOZDONY (A MOZDONY ELNYERTE A BUDAPESTI NEMZETKÖZI VÁSÁR NAGYDÍJÁT) 1. BEVEZETÉS A MÁV felmérve a magyarországi

Részletesebben

KT2 Kötöttpályás járművek szerkezete

KT2 Kötöttpályás járművek szerkezete KT2 Kötöttpályás járművek szerkezete Marokcsapágyas vasúti tengelyhajtás szerkezeti része. Rudazatos vasúti tengelyhajtás szerkezeti része. Kardántengelyes vasúti tengelyhajtás szerkezeti része. Bolygóhajtóműves

Részletesebben

VOLVO B9L ALFA CIVIS 12 típusú autóbusz részletes műszaki leírása: 12m-es városi, szóló, alacsonypadlós autóbusz [Alváz típusa: B9L]

VOLVO B9L ALFA CIVIS 12 típusú autóbusz részletes műszaki leírása: 12m-es városi, szóló, alacsonypadlós autóbusz [Alváz típusa: B9L] SAJTÓANYAG 2008. március 19-én írta ki a pályázatot a Debreceni Megyei Jogú Város az autóbusz helyi közösségi közlekedés menetrend szerinti személyszállításra. A pályázat kapcsán a DKV Zrt. és az INTER

Részletesebben

SNAIGĖ STANDART LÁTVÁNY HŰTŐK CD , CD , CD , CD

SNAIGĖ STANDART LÁTVÁNY HŰTŐK CD , CD , CD , CD SNAIGĖ STANDART LÁTVÁNY HŰTŐK CD290-1004, CD350-1003, CD350-1004, CD350-1013 Álló hűtők CD350 és CD290 kiváló választás kis üzletekbe, bárokba, kávézókba, hotelekbe. Tágas hűtők, melyek nem igényelnek

Részletesebben

Pótkocsi kínálata. A fékszerkezet: Két kerékre ható dobfék KNOTT rendszerű DIN szabvány szerint készül.

Pótkocsi kínálata. A fékszerkezet: Két kerékre ható dobfék KNOTT rendszerű DIN szabvány szerint készül. Pótkocsik Pótkocsi kínálata A Bagodi Mezőgép Kft. által gyártott pótkocsik alkalmasak különféle ömlesztett anyagok, gabonafélék, gumóstermékek, szőlő, gyümölcs, zöldségfélék, vagy akár homok, sóder, föld,

Részletesebben

MTZ 320 MTZ 320 MÛSZAKI ADATOK MÉRETEK ÉS TÖMEGADATOK MOTOR ERÕÁTVITEL KORMÁNYMÛ HAJTOTT ELSÕ TENGELY ELEKTROMOS BERENDEZÉSEK FÉKBERENDEZÉS

MTZ 320 MTZ 320 MÛSZAKI ADATOK MÉRETEK ÉS TÖMEGADATOK MOTOR ERÕÁTVITEL KORMÁNYMÛ HAJTOTT ELSÕ TENGELY ELEKTROMOS BERENDEZÉSEK FÉKBERENDEZÉS MTZ 320 vízhûtéses dízelmotor. LDW1503CHD Teljesítmény, kw (LE): 22 (30) Névleges fordulatszám, ford/min: 3 000 Hengerek száma: 3 Furat löket, mm: 88 85 Hengerûrtartalom, cm 3 : 1 551 Maximális nyomaték,

Részletesebben

AIRJET sugárventilátorok Axiálventilátorok Tetőventilátorok Füstgázelszívó axiálventilátorok Füstgázelszívó tetőventilátorok

AIRJET sugárventilátorok Axiálventilátorok Tetőventilátorok Füstgázelszívó axiálventilátorok Füstgázelszívó tetőventilátorok IRJET sugárventilátorok xiálventilátorok Tetőventilátorok Füstgázelszívó axiálventilátorok Füstgázelszívó tetőventilátorok 2 HV-VM középnyomású axiálventilátor-típuscsalád Középnyomású, direkthajtásos

Részletesebben

Cégünk vállalja a projekttel kapcsolatos műszaki szaktanácsadást.

Cégünk vállalja a projekttel kapcsolatos műszaki szaktanácsadást. ELoNYÖK Mozgó korona: a lámpatestek karbantartása a talajszinten elvégezhető, nagy magasságú, speciális emelőkocsit a munkálatok nem igényelnek. A fényforrások cseréje a forgalom jeletősebb zavarása nélkül

Részletesebben

poliészter alapú strukturált porfesték bevonatú RAL 7035, világosszürke

poliészter alapú strukturált porfesték bevonatú RAL 7035, világosszürke Szabványok és rendelkezések IEC/EN 60529, IEC 62262, IEC/EN 62208 RoHS az Európai Parlament és Tanács 2002/95/EK sz. irányelve szerint Klímaállóság nedves meleg, állandó, IEC 60068-2-78 szerint, nedves

Részletesebben

A MÁV 1047 sorozatú mozdonyprojekt bemutatása

A MÁV 1047 sorozatú mozdonyprojekt bemutatása A MÁV 1047 sorozatú mozdonyprojekt bemutatása előadó: Dr. Csiba József főigazgató Budapest, 2004. március 11. 1 A MÁV 1047 sorozatú mozdonyprojekt bemutatása 2000.: A MÁV Rt. és a GYSEV Rt. közös meghívásos

Részletesebben

MOBILBOX konténerek műszaki specifikációja

MOBILBOX konténerek műszaki specifikációja MOBILBOX konténerek műszaki specifikációja Általános Az alábbi leírás a standard típusok kivitelezésére és felszereltségére vonatkozik. A MOBILBOX konténerek megfelelnek az ISO normáknak, és ezáltal a

Részletesebben

három mezőből álló nyílászáró: alsó mező: fix mező középső mező: egyszárnyú bukó ablak felső mező: fix mező

három mezőből álló nyílászáró: alsó mező: fix mező középső mező: egyszárnyú bukó ablak felső mező: fix mező A részelemelek jeleit lásd a sorban. Egység ELE D1 D2 D3 D4 D5 D6 L1 L szélterheléssel (MSZ EN 12211 ), csapóeső-állósággal és légáteresztéssel (MSZ EN 127, MSZ EN 126 ), hővédelemmel (MSZ EN 177), hanggátlással

Részletesebben

2 3 2860mm * 40mm purhab szigetelés. 3 2 2740mm * horganyzott torziós rugók. 4 1 2630mm * csapágyazott görgők. 5 --- 2520mm * panelek közti tömítés

2 3 2860mm * 40mm purhab szigetelés. 3 2 2740mm * horganyzott torziós rugók. 4 1 2630mm * csapágyazott görgők. 5 --- 2520mm * panelek közti tömítés Szekcionált ajtó, FEHÉR színben, KAZETTÁS és BORDÁS kivitelű, 40 mm vastag, purhab szigetelésű, ujjbecsípődés védett, egysínes és duplasínes vasalattal 320 Ft /Euro árfolyamig 2 év garancia feltételhez

Részletesebben

2 3 2860mm * 40mm purhab szigetelés. 3 2 2740mm * horganyzott torziós rugók. 4 1 2630mm * csapágyazott görgők. 5 --- 2520mm * panelek közti tömítés

2 3 2860mm * 40mm purhab szigetelés. 3 2 2740mm * horganyzott torziós rugók. 4 1 2630mm * csapágyazott görgők. 5 --- 2520mm * panelek közti tömítés Szekcionált ajtó, FEHÉR színben, KAZETTÁS és BORDÁS kivitelű, 40 mm vastag, purhab szigetelésű, ujjbecsípődés védett, egysínes és duplasínes vasalattal 300 Ft /Euro árfolyamig 2 év garancia feltételhez

Részletesebben

KT2 Kötöttpályás járművek szerkezete ZH GYAK

KT2 Kötöttpályás járművek szerkezete ZH GYAK KT2 Kötöttpályás járművek szerkezete ZH GYAK Elérhető pontszám: kérdésenként 0,5 pont, maximum 9 pont. Az egyes kérdésekre pont a helyes válaszok mindegyikének megjelölése és az összes helytelen válasz

Részletesebben

ABLAK RENDSZER: GL SYSTEM

ABLAK RENDSZER: GL SYSTEM ABLAK RENDSZER: GL SYSTEM TÁBLÁZAT 1/1 F Fix (tokban Üvegezve) szél. 700 800 7652 8409 9318 mag. 2400 2300 2200 2100 2000 1900 1800 1700 1 1500 1400 1300 1000 900 800 700 8409 9242 9242 900 1000 1300 1400

Részletesebben

NARDI gyártású WA-G típusú VEGYES TÜZELÉSŰ KAZÁN MOZGÓ ROSTÉLLYAL

NARDI gyártású WA-G típusú VEGYES TÜZELÉSŰ KAZÁN MOZGÓ ROSTÉLLYAL NARDI gyártású WA-G típusú VEGYES TÜZELÉSŰ KAZÁN MOZGÓ ROSTÉLLYAL A berendezés leírása A NARDI WA-G egy 2 bar nyomásra tervezett 3 huzagú gázcsöves kazán (melyből 2 a hőcserélőben van), max. 110 ºC melegvíz

Részletesebben

Méretek (Szélesség x Mélység x Magasság) (mm) Gőz- csatlakozás DN25 DN25 DN25 DN25. 430x240x710. DN40 DN40x2 DN40x4

Méretek (Szélesség x Mélység x Magasság) (mm) Gőz- csatlakozás DN25 DN25 DN25 DN25. 430x240x710. DN40 DN40x2 DN40x4 ES Kapacítás 3kg/h - 300kg/h ES 3, ES 6, ES 12, ES 24, ES 48 ES100 PEGO MERÜLŐELEKTRÓDÁS LÉGNEDVESÍTŐ A Pego merülő elektródás légnedvesítők ivóvíz hálózatról működnek, a víz ellenállását felhasználva,

Részletesebben

TB-006D4 dönthető kerékpár szállító szerelési útmutató

TB-006D4 dönthető kerékpár szállító szerelési útmutató TB-006D4 dönthető kerékpár szállító szerelési útmutató A kerékpárszállító az első használat előtt figyelmes összeszerelést igényel. Ez a folyamat megfelelő körültekintéssel házilag is elvégezhető, de amennyiben

Részletesebben

TETŐVENTILÁTOROK KÖR- VAGY NÉGYSZÖGLETES CSATLAKOZÁSSAL

TETŐVENTILÁTOROK KÖR- VAGY NÉGYSZÖGLETES CSATLAKOZÁSSAL / 300 A AC Tetőventilátor kör- () vagy négyszögkeresztmetszetű 125W alatt van és nem vonatkozik rá az ErP direktíva. szigetelt csapágyazással rendelkezik. A fordulatszámszabályozáshoz transzformátoros

Részletesebben

RÓLUNK Az URBAN ágaprítók hivatalos magyarországi forgalmazója a Szakadáth-Gépker Kft KAPCSOLATOK

RÓLUNK Az URBAN ágaprítók hivatalos magyarországi forgalmazója a Szakadáth-Gépker Kft KAPCSOLATOK URBAN ÁGAPRÍTÓK RÓLUNK URBAN KOVO s.r.o. egy csehországi ágaprító gyártó, amelynek magyarországi képviselõje a Szakadáth-Gépker Kft. Gyári képviseletként napi kapcsolatban állunk a gyárral, ezért az alkatrészek

Részletesebben

Körvágó olló KS 1 HTBS 650-15 M. Manuális táblalemezollók. BSS 1000 BSS 1020 BSS 1250 FTBS M - sorozat. FTBS P - sorozat. Motoros táblalemezollók

Körvágó olló KS 1 HTBS 650-15 M. Manuális táblalemezollók. BSS 1000 BSS 1020 BSS 1250 FTBS M - sorozat. FTBS P - sorozat. Motoros táblalemezollók Metallkraft_01-71.qxp 2007.08.13. 13:06 Page 13 Körvágó olló KS 1 Asztali manuális táblalemezollók HTBS 650-15 M Manuális táblalemezollók BSS 1000 BSS 1020 BSS 1250 FTBS M - sorozat Pneumatikus táblalemezollók

Részletesebben

referenciák geminipark tychy

referenciák geminipark tychy T E R M O V E N T I L Á T O R O K É S L É G F Ü G G Ö N Y Ö K referenciák warsaw spire VARSÓ geminipark tychy BMW Gliwice GYÁRCSARNOK Tuchom Zasada Trans Spedition Niepołomice POland Czech Republic BALTIC

Részletesebben

19" álló rack szekrények

19 álló rack szekrények linkeo 19" álló rack szekrények Teljes körű megoldás strukturált hálózatokra z új LINKEO 19" rack szekrények tervezésében a könnyű telepíthetőség és a teljes funkcionalitás az irányadó. LINKEO rack szekrényekben

Részletesebben

referenciák geminipark tychy

referenciák geminipark tychy T E R M O V E N T I L Á T O R O K É S L É G F Ü G G Ö N Y Ö K referenciák warsaw spire VARSÓ geminipark tychy BMW Gliwice GYÁRCSARNOK Tuchom Zasada Trans Spedition Niepołomice POland Czech Republic BALTIC

Részletesebben

FEHU-H kompakt álló légkezelők

FEHU-H kompakt álló légkezelők A FEHU-H egy kompakt levegő betápláló és elszívó készülék, keresztáramú lemezes hővisszanyerővel, meleg vizes fűtéssel és opcioként kérhető beépített hűtött vizes hűtő hőcserélővel. A készülék extrudált

Részletesebben

Ellenőrző kérdések és feladatok

Ellenőrző kérdések és feladatok Ellenőrző kérdések és feladatok 1. Mit lát az alábbi ábrákon? Jelölje meg a helyes választ! (1) Marokcsapágyas vasúti tengelyhajtás szerkezeti része. Rudazatos vasúti tengelyhajtás szerkezeti része. Kardántengelyes

Részletesebben

Elektromos thermoventilátorok különleges követelményekhez

Elektromos thermoventilátorok különleges követelményekhez ROBUST Elektromos thermoventilátorok különleges követelményekhez Elektromos thermoventilátorok olyan szélsőséges körülménynek felel meg, mint a tűzveszélyes vagy korrozív környezet. 4 különböző típus a

Részletesebben

LADOG G129 KOMMUNÁLIS ESZKÖZHORDOZÓ

LADOG G129 KOMMUNÁLIS ESZKÖZHORDOZÓ Típus: Ladog G129S Ladog G129N Teljesítmény (kw/le): 70 / 98 Hengerek száma (db): 4 Motor típus: VM Common-Rail Hűtés: víz Lökettérfogat (cm³): 3000 Üzemanyag-fogyasztás: 4-5 liter/üzemóra Kormányzás:

Részletesebben

Padlóba süllyesztett ajtócsukók

Padlóba süllyesztett ajtócsukók Képes tartalomjegyzék Normál karos ajtócsukók Csúszókaros ajtócsukók EN 14 európai szabvány A CT 2000, 2200, 00, 3000, 4000 és a TEB 900 ajtócsukó sorozatok az EN 14 európai szabvány minden egyes követelménye

Részletesebben

E-mail: info@silliker.hu web: www.silliker.hu Telefon: +36-30-479-1802

E-mail: info@silliker.hu web: www.silliker.hu Telefon: +36-30-479-1802 Metal-Fach T-710/1 Két tengelyes 6 to pótkocsi T710/1-6T Kéttengelyes három oldalra billenős pótkocsi. 6 tonna teherbírású, kéttengelyes T710/1 pótkocsi könnyű és robusztus konstrukcióval rendelkezik,

Részletesebben

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120. LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.12CT 1 MŰKÖDÉS A légfüggöny lényege, hogy különválasztja egy helyiség levegőjét

Részletesebben

MŰSZAKI DOKUMENTÁCIÓ Költségvetés kiíró szövegek

MŰSZAKI DOKUMENTÁCIÓ Költségvetés kiíró szövegek MŰSZAKI DOKUMENTÁCIÓ Költségvetés kiíró szövegek ACO felülvilágítás 2 A. - Kupolák 1.1 Fix kupola, Gfk lábazat, vízszigetelés csatlakozás kialakítás nélkül tört "K"/ egyenes "R" kivitelû, hõszigetelt üvegszál-erõsítésû

Részletesebben

ÖNTVÉNYTISZTÍTÓ SZŰRŐASZTAL

ÖNTVÉNYTISZTÍTÓ SZŰRŐASZTAL 070702-X-1/5 ÖNTVÉNYTISZTÍTÓ SZŰRŐASZTAL (Az alábbi adatok a képen bemutatott berendezésre érvényesek) TECHNOLÓGIAI MŰVELETEK Öntvények sorjázása, köszörülése. 070702-X-2/5 MÉRETEK Munkadarab: legnagyobb

Részletesebben

FEHU-A kompakt álló légkezelők

FEHU-A kompakt álló légkezelők A FEHU-A készülékek olyan helyiségek szellőztetésére lettek tervezve, ahol a levegőminőség biztosítása érdekében mesterséges szellőztetésre van szükség. Fő alkalmazási területük azok a 100 1000 m 2 alapterületű

Részletesebben

Süllyesztett (EA-280, EA-281) EA-280

Süllyesztett (EA-280, EA-281) EA-280 Süllyesztett (EA-280, EA-281) EA-280 Esztétikus megoldás az ajtólapban lévő elektromos zár kábelezéséhez Maximum kábelvastagság 7,5 mm Ajtónyitás max. 120⁰ Hosszúság: 323 mm Szélesség: 23,8 mm Mélység:

Részletesebben

KÉTSZÁRNYÚ ALUMÍNIUM HÁTSÓAJTÓ KITEK

KÉTSZÁRNYÚ ALUMÍNIUM HÁTSÓAJTÓ KITEK KÉTSZÁRNYÚ ALUMÍNIUM HÁTSÓAJTÓ KITEK KÉTSZÁRNYÚ ALUMÍNIUM HÁTSÓAJTÓ KIT ALUMÍNIUM ZSANÉRRAL KÉTSZÁRNYÚ ALUMÍNIUM HÁTSÓAJTÓ KIT ALUMÍNIUM ZSANÉRRAL Cikkszám Magasság mm Zsanérok száma Zárak száma 5103-2502-2

Részletesebben

SILENT 8W! IP45 26,5. www.airvent.hu. FÜRDŐSZOBAI ELSZÍVÓVENTILÁTOROK SILENT-100 sorozat

SILENT 8W! IP45 26,5. www.airvent.hu. FÜRDŐSZOBAI ELSZÍVÓVENTILÁTOROK SILENT-100 sorozat SILENT-100 sorozat Axiális fürdőszobai elszívóventilátorok 95 m³/h légszállítással 100 mm átmérőjű körkeresztmetszetű csővezetékhez. A motor silent-elastic-block-ra van építve, amely csillapítja a rezgéseket

Részletesebben

Modulo M168d alacsonypadlós városi csuklós autóbusz

Modulo M168d alacsonypadlós városi csuklós autóbusz Modulo M168d alacsonypadlós városi csuklós autóbusz Tesztelési alapadatok: Tesztelési időszak: 2016. április 18. június 30. Tesztelési viszonylatok: 5 Üzemeltető telephely: Kelenföldi Divízió Főbb műszaki

Részletesebben

Kerámiaipari kisgépek és berendezések

Kerámiaipari kisgépek és berendezések Kerámiaipari kisgépek és berendezések Elektromos korongozógép (HSL Profi GS III) Kiváló minőségű közvetlen meghajtású ( kúpkerék nélküli ) motorral ellátott elektromos korongozó gép. A lehető legalacsonyabb

Részletesebben

Ganz-Hunslet KCSV7 Használati utasítás

Ganz-Hunslet KCSV7 Használati utasítás Ganz-Hunslet KCSV7 Használati utasítás Tartalomjegyzék A jármű műszaki felépítése 3 1.1. A KCSV7 típusú villamos általános ismertetése 3 1.2. A KCSV7 típusú villamos főbb adatai 4 1.3. A villamos felépítése

Részletesebben

ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK

ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK TARTALOMJEGYZÉK Alapadatok 3 Felépítés 4 Méretek 5 Műszaki adatok 5 Felszerelés 6 Szabályozás 8 Kapcsolási sémák 9 Légsebesség 9 Keverőelem 10 EL 2 ALAPADATOK EL Fűtőteljesítmény

Részletesebben

A sok jelzőtábla zavaró. Dr. Debreczeni Gábor előadása

A sok jelzőtábla zavaró. Dr. Debreczeni Gábor előadása A sok jelzőtábla zavaró A jelzőtáblák mérete 4/2001. (I.31.) KöVim rendelet A jellemző méret 450 mm 600 mm 750 mm 900 mm 1000 mm A közlekedő személy segítése A pálya legyen egyszerű, egységes, akadálymentes,

Részletesebben

HANGSZIGETELT VENTILÁTOROK. CVTT ékszíjmeghajtású hangszigetelt ventilátor

HANGSZIGETELT VENTILÁTOROK. CVTT ékszíjmeghajtású hangszigetelt ventilátor CVTT ékszíjmeghajtású hangszigetelt ventilátor lkalmazás HNGSZIGETELT VENTILÁTOROK Általános leírás CVTT hangszigetelt házba épített ékszíjmeghajtású ventilátorok 1 névleges méretben készülnek,1-, kw között

Részletesebben

DIECI AGRI OPCIÓS KIEGÉSZÍTŐK

DIECI AGRI OPCIÓS KIEGÉSZÍTŐK DIECI AGRI OPCIÓS KIEGÉSZÍTŐK 1903009001 1903009000 19030090001 190301900 1903019001 1903019002 190302900 1903029001 35.10; 38.10; 37.8 37.7 38.9 40.7 EID1235 EID1207 EID1225 EID1225 EID1232 EID1232 EID1201

Részletesebben

INTER MIX KFT. KUBOTA japán precizitás elérhető áron. Kubota M széria

INTER MIX KFT. KUBOTA japán precizitás elérhető áron. Kubota M széria Traktorok KUBOTA japán precizitás elérhető áron A Kubota japán vállalat piacvezető a világon legtöbbet eladott ipari dízel kategóriában, amely kertészeti és mezőgazdasági célokra kínál erőgépeket. A vállalatcsoport

Részletesebben

Belső lamellás árnyékoló - zsinórós hajtás

Belső lamellás árnyékoló - zsinórós hajtás Belső lamellás árnyékoló - zsinórós hajtás Típus: IF 50 ES Kis és közepes méretü ajtók és ablakok költségkímélö belsö lamellás árnyékolója 6m² felületig. Termékelönyök - Belsö diszítöelem kinőségi alkatrészeknek

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Vasúti villamos jármű szerelője szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 54 525 07 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma:

Részletesebben

ERGO-STW-3D HEGESZTŐASZTALOK

ERGO-STW-3D HEGESZTŐASZTALOK ERGO-STW-3D HEGESZTŐASZTALOK Alkalmazási terület Az ERGO-STW-3D asztalokat hegesztőhelyek teljes mértékű elszívásához használják. Ezeket a hegesztési folyamatok során keletkezett porral szennyezett levegő

Részletesebben

Méretek AGV1000. Műszaki adatok AGV1000. Vonóerő AGV1000 (kg) irányfüggetlen vezető nélküli szállítórendszer (FTS) fokozatmentes, max.

Méretek AGV1000. Műszaki adatok AGV1000. Vonóerő AGV1000 (kg) irányfüggetlen vezető nélküli szállítórendszer (FTS) fokozatmentes, max. ADATLAP Movexx AGV1000 2018 Műszaki adatok AGV1000 Méretek AGV1000 Megnevezés Alkalmazás Kocsik súlya Sebesség Kanyarsebesség Kanyar sugár Navigáció Hajtás Hajtott kerekek Fék Rögzítőfék Energiaellátás

Részletesebben

Ablakok, erkély- és teraszajtók

Ablakok, erkély- és teraszajtók Ablakok, erkély- és teraszajtók I. Ablakszerkezetek típusai és nyitásmódjai A nyitásmódokat cégünk mindig belülről nézve tünteti fel (ettől eltérő esetben külön megjelölést kérünk: KÜLSŐ NÉZET!). A nyitásirányt

Részletesebben

ZARGES Z 300 / Z 200 termékcsalád egy tökéletes termék minden felhasználási területre.

ZARGES Z 300 / Z 200 termékcsalád egy tökéletes termék minden felhasználási területre. ZARGES / Z 200 termékcsalád egy tökéletes termék minden felhasználási területre. A legtöbb Zarges termék esetében két különböző felépítésű modell között választhat. Mindkét esetben egyértelmű a garantált

Részletesebben

CP-ST. Elektromos centrifugálszivattyúk rozsdamentes acélból

CP-ST. Elektromos centrifugálszivattyúk rozsdamentes acélból CP-ST Elektromos centrifugálszivattyúk rozsdamentes acélból Szivattyúház: AISI 304 rozsdamentes acél Járókerék: AISI 304 rozsdamentes acél Tengely: AISI 431 rozsdamentes acél Szivattyúház: AISI 316L rozsdamentes

Részletesebben

Alumínium bakdaru, teher alatt mozgatható, 1000 és 1500 kg-os hasznos teherre

Alumínium bakdaru, teher alatt mozgatható, 1000 és 1500 kg-os hasznos teherre Oldalállvány szélesség Alumínium bakdaru, teher alatt mozgatható, 1000 és 1500 kg-os hasznos teherre Tartóhossz (összesen) Tartóhossz (szabad nyílás) hasznos hossz Állítási tartomány Tartótámasz 290 Összmagasság

Részletesebben

Uszodai páramentesítõ berendezések

Uszodai páramentesítõ berendezések Uszodai páramentesítõ berendezések Működési elv Az uszodai páramentítő egy monoblokk készülék, amellyel az uszoda levegőjének páratartalmát 60-70% között tudjuk tartani. Ez egyben a kellemes levegő előállítása

Részletesebben

GRUNDFO F S Sze z r e elé l s é i és é üz ü e z m e elt l e t té t s é i ut u a t sít í á t s

GRUNDFO F S Sze z r e elé l s é i és é üz ü e z m e elt l e t té t s é i ut u a t sít í á t s GRUNDFOS Szerelési és üzemeltetési utasítás 2 3 4 TARTALOMJEGYZÉK 1. Típus megnevezés 2. Alkalmazási terület 3. Műszaki adatok 3.1 Környezeti hőmérséklet 3.2 Közeghőmérséklet 3.3 Maximális üzemi nyomás

Részletesebben

MB 45 Alumínium ablak

MB 45 Alumínium ablak MB 45 Alumínium ablak Az MB-45 elnevezésű ablak a legkorszerűbb technológiára épülő, hőszigetelést nem igénylő alumínium rendszerű ablakok egyik kiemelkedő tagja. Egyaránt felhasználható kültéri és beltéri

Részletesebben

FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása

FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása Verzió: 02/2002 Dátum: 2002. október Fordította: Dvorák László -2 1. ábra. Kézi mûködtetésû flap Rögzítse az (A) helyezõ fülekkel szerelt (igény esetén

Részletesebben

254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N.) számára

254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N.) számára 254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N.) számára 1. MEGHATÁROZÁS Nagy sorozatban gyártott szériaautók. 2. HOMOLOGIZÁCIÓ Legalább 2500 azonos egységet kell gyártani 12 egymást követő hónap alatt

Részletesebben

Ventilátorok. Ventilátorok M sorozat - do 2.200 m 3 /h-ig... 17. Ventilátorok H sorozat - do 3.000 m 3 /h-ig... 18. Tartozékok ventilátorokhoz...

Ventilátorok. Ventilátorok M sorozat - do 2.200 m 3 /h-ig... 17. Ventilátorok H sorozat - do 3.000 m 3 /h-ig... 18. Tartozékok ventilátorokhoz... Ventilátorok Ventilátorok M sorozat - do 2.200 m 3 /h-ig.... 17 Ventilátorok H sorozat - do -ig.... 18 Tartozékok ventilátorokhoz... 19 Motorvédő kapcsolók ventilátorokhoz.... 20 Szívótömlők..... 20 16

Részletesebben

Tartalomjegyzék: 9. fejezet

Tartalomjegyzék: 9. fejezet Tartalomjegyzék: 9. fejezet Keréksorozatok Forgóvilla-sorozatok (kombinálva az adott keréksorozatokkal) A hozzáillő fixvillás et lásd a táblázatokban VLE L LS Sorozat VLE Kerék-Ø 250-525 mm 195-1885 kg

Részletesebben

Alumínium bejárati ajtó Rendszertechnika

Alumínium bejárati ajtó Rendszertechnika .01 - Modell áttekintés 1 .02 - AT200-soft / AT200-kanto A fő modellekhez mint egyszárnyú befelé nyíló ajtó, oldal és felülvilágítók választani lehet a szögletes (Kanto) és a lekerekített (Soft) profilformák

Részletesebben

MEZŐGAZDASÁGI GÉP ALKATRÉSZ KENŐANYAG - SZERVIZ Telephely: 7522 Kaposújlak, 610-es Fő út, 095/3 hrsz. Telefon: 82/713-274, 82/714-030, 30/336-9804,

MEZŐGAZDASÁGI GÉP ALKATRÉSZ KENŐANYAG - SZERVIZ Telephely: 7522 Kaposújlak, 610-es Fő út, 095/3 hrsz. Telefon: 82/713-274, 82/714-030, 30/336-9804, METAL-FACH bálázók Z562 A Z562 bálázógép gyártásánál a Metal-Fach elsőként az országban alkalmazott olyan innovatív gyártási módszert, ahol a megbízhatóságot és a magas fokú préselést (szorítást) a teljesen

Részletesebben

1.10 VL. Négyszög légcsatorna. Légcsatorna rendszerek. Alkalmazás: A VL típusjelû, négyszög keresztmetszetû

1.10 VL. Négyszög légcsatorna. Légcsatorna rendszerek. Alkalmazás: A VL típusjelû, négyszög keresztmetszetû Alkalmazás: A VL típusjelû, négyszög keresztmetszetû l é g c s a t o r n a e l e m e k a l k a l m a z á s á v a l a nyomáskülönbség, a légsebesség és a szükséges légtömörség tekintetében többféle igény

Részletesebben

Lipurex és Lipurat ovális, szabadon álló zsírleválasztó rozsdamentes acél tartállyal

Lipurex és Lipurat ovális, szabadon álló zsírleválasztó rozsdamentes acél tartállyal Teljes ürítésű Lipurex és Lipurat ovális, szabadon álló zsírleválasztó rozsdamentes acél tartállyal ACO termékelőnyök Robusztus szerkezet 25 éves stabilitási igazolással Ürítés és karbantartás költsége

Részletesebben

Fordulékonyabbak az új rakodók

Fordulékonyabbak az új rakodók A frontkaszákról szóló korábbi cikkünk itt érhető el. A CLAAS, a Liebherrel való együttműködés keretében további kerekes rakodó modelleket kínál az 5,6 és 9 tonnás kategóriában. A három új Torion Sinusban

Részletesebben

STALDER KISS MAGYARORSZÁG ELSŐ EMELETES MOTORVONATA. Bircher Antal, Sopron,

STALDER KISS MAGYARORSZÁG ELSŐ EMELETES MOTORVONATA. Bircher Antal, Sopron, STALDER KISS MAGYARORSZÁG ELSŐ EMELETES MOTORVONATA Bircher Antal, Sopron, 2018.02.22. ÉRTÉKESÍTÉSI ADATOK MAGYARORSZÁGON ELADOTT JÁRMŰVEK 2005 2007 2012 2013 30 FLIRT EMU a MÁV-nak 30 FLIRT EMU a MÁV-nak

Részletesebben

Derékcsuklós rakodók

Derékcsuklós rakodók Derékcsuklós rakodók Derékcsuklós rakodók Giant kényelem Az állítható kormányoszlop, vezetőülés, az állítható kartámasz, biztonsági öv és háttámla mind a vezető kényelmét szolgálják. A jól áttekinthető

Részletesebben

Termékinformáció ISD síküveg VELUX CFP/CVP lapos tetős felülvilágítókhoz

Termékinformáció ISD síküveg VELUX CFP/CVP lapos tetős felülvilágítókhoz 1.0 változat 2015.09.15. Termékinformáció ISD ------ 2093 síküveg VELUX lapos tetős felülvilágítókhoz Termékjellemzők Síküveg VELUX CFP és CVP lapos tetős felülvilágítókhoz Ideális új VELUX lapos tetős

Részletesebben

Nyomás a dugattyúerők meghatározásához 6,3 bar Ismétlési pontosság

Nyomás a dugattyúerők meghatározásához 6,3 bar Ismétlési pontosság 8-25 mm Kettős működésű mágneses dugattyúval Csillapítás: elasztikus Easy 2 Combine- 1 Környezeti hőmérséklet min./max. +0 C / +60 C Közeg Sűrített levegő Részecskeméret max. 5 µm A sűrített levegő olajtartalma

Részletesebben

Padlóba süllyesztett ajtócsukók alkatrészei és kiegészítõi

Padlóba süllyesztett ajtócsukók alkatrészei és kiegészítõi Padlóba süllyesztett ajtócsukók alkatrészei és kiegészítõi Egy üvegajtóhoz szükséges vasalatok CTSU ajtócsukó szereléséhez Az ajánlott hézag méretek PIC 10 tengely Felsõ forgópont Felsõ befogó Alsó befogó

Részletesebben

TREZOR POSTALÁDÁK. Beltéri: lépcsőházba, lakóparkba. Kültéri: utcafrontra, udvarba, oszlopba építhető

TREZOR POSTALÁDÁK. Beltéri: lépcsőházba, lakóparkba. Kültéri: utcafrontra, udvarba, oszlopba építhető TREZOR POSTALÁDÁK 2015 Beltéri: lépcsőházba, lakóparkba Kültéri: utcafrontra, udvarba, oszlopba építhető Hagyományos, kerítéssel rendelkező családi házakhoz ajánlott postaládák Postaláda I.-II Udvari I.-II.

Részletesebben

Műanyagipari Kereskedelmi BT

Műanyagipari Kereskedelmi BT Műanyagipari Kereskedelmi BT FULL SHINE Extrúziós flakonfúvó gépek H tipuscsalád A Full Shine (Tajvan) H Széria flakonfúvó gépek alkalmasak 0.2 10 L űrméretű különféle műanyag flakonok gyártására. lehet

Részletesebben

TV IV. sávi lemezantenna SZABÓ ZOLTÁN

TV IV. sávi lemezantenna SZABÓ ZOLTÁN TV IV. sávi lemezantenna SZABÓ ZOLTÁN BHG Bevezetés A TV IV. sávi átjátszóprogram kiépítése szükségessé tette egy az ebben a sávban működő antennapanel kifejlesztését, amely úgy adó-, mint vevőantennaként

Részletesebben

Gyógyszertári műszerek és eszközök

Gyógyszertári műszerek és eszközök Gyógyszertári műszerek és eszközök Anyatej melegítő, FTL-3610 A vízfürdő rozsdamentes acél medencéből és az azt lefedő rozsdamentes fedélből áll. A külső burkolat karcálló bevonattal készül. A vízfürdő

Részletesebben

JÁTSZÓTÉRI ÉS KERTI CSÚSZDÁK

JÁTSZÓTÉRI ÉS KERTI CSÚSZDÁK JÁTSZÓTÉRI ÉS KERTI CSÚSZDÁK "PETI ELEMES CSÚSZDA" - 3 éves kortól - A termékcsalád négy szerkezeti egységbõl áll, melyek a következõk: indító elem, egyenes elem, íves elem és kidobó elem. Ezen egységekbõl

Részletesebben

Elszívóasztalok és vágóasztalok

Elszívóasztalok és vágóasztalok Tartalomjegyzék Elszívóasztalok és vágóasztalok Csiszolóasztal elszíváshoz 76 Hegesztőasztal elszíváshoz 77 Tavolex-asztal 78 Oktató-hegesztőasztal 79 Kézi vágóasztal 80 Filter-Table 81 Elszívóasztalok

Részletesebben

Nincs több félmegoldás: a gondozatlan területek, és a magas fű többé nem jelentenek gondot.

Nincs több félmegoldás: a gondozatlan területek, és a magas fű többé nem jelentenek gondot. Nincs több félmegoldás: a gondozatlan területek, és a magas fű többé nem jelentenek gondot. 115 Professzionális magas gazvágók, sűrű, vad bozót, gaz nyírásához, árkok és egyéb gondozatlan területek tisztításához.

Részletesebben

Vészkijáratok, pánikajtók =

Vészkijáratok, pánikajtók = ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ MENEKÜLÉSI AJTÓKRÓL Menekülési ajtóknak egy másodpercen belül, egy kéz, egyetlen mozdulatával nyíthatóknak kell lennie, íly módon biztonságos menekülést biztosítva. - Maximális ajtószárnysúly:

Részletesebben

MŰSZAKI ISMERETEK. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010

MŰSZAKI ISMERETEK. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 MŰSZAKI ISMERETEK Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 Az előadás áttekintése Öntözőszivattyúk Öntöző berendezések, szórófejek Öntözési módok árasztó öntözés barázdás

Részletesebben

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató 1 C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató Figyelem! A motorról a működtetés után a hálózati 230V-os feszültséget le kell kapcsolni. A motort vagy visszabillenős kapcsolóról vagy beállítható munkaidejű

Részletesebben

Szabadonálló gázüzemű főzőüst

Szabadonálló gázüzemű főzőüst A 700XP sorozat több, mint 100 modellt foglal magába. Minden készülékek nagy teljesítményű, megbízható, energiatakarékos, biztonságos és ergonómikus. A modul rendszer megszámlálhatatlan konfigurációban

Részletesebben

JÁRMŰRENDSZEREK TERVEZÉSE (Tervezési útmutató) Oktatási segédlet

JÁRMŰRENDSZEREK TERVEZÉSE (Tervezési útmutató) Oktatási segédlet JÁRMŰRENDSZEREK TERVEZÉSE (Tervezési útmutató) Oktatási segédlet 1 Tengelykapcsoló 1. Konstrukciós főméretek, befoglaló méretek 2. A nyomatékfelesleg tényező felvétele 3. A tárcsaszám, súrlódási tényező

Részletesebben

Műszaki adatok: Q mm/kg 1250 1500

Műszaki adatok: Q mm/kg 1250 1500 Műszaki adatok: Gyártó VENI VENI Típus KMS.AC 1250/1.6 KMS.AC. 1500/1.6 Meghajtás módja Elektromos Elektromos Irányítás gyalogkíséretű gyalogkíséretű Teherbírás h3+h13 / Q max h3+h13 / Q csökkentett Q

Részletesebben

HDS 9/16-4 ST Gas. Melegvizes magasnyomású mosó. Speciális flíz (gázfűtésű) Vízhűtéses 4 pólusú elektromotor (olajfűtésű)

HDS 9/16-4 ST Gas. Melegvizes magasnyomású mosó. Speciális flíz (gázfűtésű) Vízhűtéses 4 pólusú elektromotor (olajfűtésű) Melegvizes magasnyomású mosó 1 Vízhűtéses 4 pólusú elektromotor (olajfűtésű) 3 Speciális flíz (gázfűtésű) Hosszú élettartam. Jobb hatásfok Az új fejlesztésű felszíni égő egyenletes gázkiáramlást tesz lehetővé.

Részletesebben

Tartalom. 07 Cikkszám jelentése. Fan Coil típusok. Polar Fan Coil terméklista. Fan Coil típusok. Négyutas kazettás Fan Coil.

Tartalom. 07 Cikkszám jelentése. Fan Coil típusok. Polar Fan Coil terméklista. Fan Coil típusok. Négyutas kazettás Fan Coil. Tartalom Fan Coil típusok 01 02 04 Fan Coil típusok Négyutas kazettás Fan Coil jellemzők Légcsatornázható Fan Coil jellemzők Négyutas kazettás Légcsatornás Univerzális burkolatos Fan Coil 05 jellemzők

Részletesebben

VIESMANN. Fűtési keverőszelep. Műszaki adatlap A rendelési számokat és az árakat lásd az árjegyzékben. Keverőszelep motorok

VIESMANN. Fűtési keverőszelep. Műszaki adatlap A rendelési számokat és az árakat lásd az árjegyzékben. Keverőszelep motorok VIESMANN Fűtési keverőszelepek Műszaki adatlap A rendelési számokat és az árakat lásd az árjegyzékben Fűtési keverőszelep 3 járatú fűtési keverőszelep, DN 20 DN 50 és R ¾ R 1¼ Speciális 3 járatú fűtési

Részletesebben

Csőbe integrált rács KG-RR

Csőbe integrált rács KG-RR Csőbe integrált rács KG-RR Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63-980 - 0 Telefax +49 (0) 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás...

Részletesebben

TB 42. A TB portálmosó hatékony berendezés haszongépjármű-mosáshoz. A kívánt mosóprogram az egyedi igényeknek megfelelően kiválasztható.

TB 42. A TB portálmosó hatékony berendezés haszongépjármű-mosáshoz. A kívánt mosóprogram az egyedi igényeknek megfelelően kiválasztható. A TB portálmosó hatékony berendezés haszongépjármű-mosáshoz. A kívánt mosóprogram az egyedi igényeknek megfelelően kiválasztható. EAN kód 4039784403505 Mosási magasság mm 4250 Berendezés magasság fröcskölés

Részletesebben

SZÁRZÚZÓK. Gyártó: Komáromi Béla. Mobil: / Web: Telephely: H-2740 Abony, Vasút dűlő 13.

SZÁRZÚZÓK. Gyártó: Komáromi Béla. Mobil: / Web:   Telephely: H-2740 Abony, Vasút dűlő 13. Gyártó: Komáromi Béla Mobil: +36 20/9-360-125 E-mail: komaromigep@pr.hu Web: www.komaromigep.hu Telephely: H-2740 Abony, Vasút dűlő 13. SZÁRZÚZÓK KB 3011 típusú szárzúzó Ez a típus az egyik legnépszerűbb

Részletesebben

Aljzathoz rögzített tetőkorlát

Aljzathoz rögzített tetőkorlát Dobogó ból Járóráccsal és két konzollal A hosszanti és az egyik keresztirányú oldalon korláttal Bővítő dobogó ból Járóráccsal és konzollal megerősítve A hosszanti oldalon toldó elemmel ellátott korláttal

Részletesebben

cosmo szerelvény JELLEMZŐK GIENGER HUNGÁRIA ÉPÜLETGÉPÉSZETI KFT.

cosmo szerelvény JELLEMZŐK GIENGER HUNGÁRIA ÉPÜLETGÉPÉSZETI KFT. cosmo szerelvény COSMO fűtési szerelvények COSMO termosztátfejek Folyadék töltetű termosztátfej gyors reagálási idővel Beállítható érték: 7-28 C Fagyvédelem: 7 C Kétfajta csatlakozással: M30x1,5mm és Danfoss

Részletesebben