ÉLŐ TÁJ TANÖSVÉNY TELJESÍTMÉNYTÚRA szeptember km

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÉLŐ TÁJ TANÖSVÉNY TELJESÍTMÉNYTÚRA 2011. szeptember 3. 35 km"

Átírás

1 1. EP: Cukrászda 2. EP: Pm. forrás 3. EP. Vízmérce 4. EP: Kőhegyi th. 5. EP: Csepel-forrás 6. EP: Bükkös-p. ÉLŐ TÁJ TANÖSVÉNY TELJESÍTMÉNYTÚRA szeptember km Kedves túrázó! Szeretettel köszöntünk teljesítménytúránkon. A túra csak gyalogosan teljesíthető. Kérjük, hogy óvd a természet értékeit, ne szemetelj, ne károsítsd a növény- és az állatvilágot! Akkor is gyere be a célba, ha nem teljesítetted az egész túrát, vagy értesíts minket, hogy ne keressünk! Köszönettel Koren Tamás rendező Tel.: Név:. Rajtszám: EP: Asztal-kő Álló-rét 8. EP: Sas-kő Indulás: Érkezés: EP: Pap-sziget Cél Magasság [m] Távolság [km] A túra magassági vonalvezetése 12. Ellenőrzőpont Táv [km] Szint [m] nyitás zárás Rajt: Ínyenc söröző 0 0 7:00 8:00 (10:00) 1. EP: Surányi cukrászda :30 10:45 2. EP: Püspökmajor-forrás :00 11:30 3. EP: Izbégi vízmérce :20 11:45 4. EP: Kőhegyi turistaház :20 13:00 5. EP: Csepel-forrás :45 13:15 6. EP: Bükkös-patak átkelés :20 13:30 7. EP: Asztal-kő :30 14:45 Álló-rét :00 15:30 8. EP:Sas-kövi barlang :40 16:30 9. EP:Pap-szigeti bejáró :20 17:30 Cél: Ínyenc söröző :45 18:00 1.

2 Útvonalleírás Az Ínyenc söröző mögött a Bükkös-patak töltésén menj a Duna felé 300 métert. A híd túloldalán van a Bükk-ös-vény 1.állomása. Visszafelé a patak (folyásirány szerinti) jobb partján gyere. A sárga átló a Bükk-ös-vény jelzése A rajt melletti Apor-hídtól a macskaköves úton a patak mentén 240 méterre, egy kis híd után találod a Bükk-ös-vény 2. állomását. Át kell menni a piacon. Kérjük, hogy ezen a szakaszon ne fussatok. A patakparti bicikliút mentén fogod megtalálni a Bükk-ös-vény állomásait. A 7. állomásnál fordulj balra a Jobbágy utcába, majd 80 méter után újra balra, a György utcába. Ezután a meredek János utca következik, annak végén pedig a Surányi cukrászda, ahol 20 % kedvezménnyel kaphatsz fagyit vagy sütit. (1. ellenőrzőpont) A Kálvária úton kifelé 150 méterre, a szemközti magas panelház vége előtt találod a Vörös keresztet (Püspök-major tanösvény 6.állomás). Gyere vissza és ugyanennek a panelháznak az alsó végén lesz a Lotharingiai Károly emléktábla. (Pm. tanösvény 7.állomás). A követendő jelzés a sárga 'T'. A Kálvária útról délnyugatra nyíló kis utcában indulj el. 80 méter után az utca balra kanyarodik az óvoda sarkánál. Utána a Barcsay iskola mellett kell végigmenni. Az utca végén, jobbra, egy kis háromszög alakú parkban meg-találod a "Pisti fáját" (hársfa, alatta kőlap) és az Életfát (kopjafa). Ez a tanösvény 8.állomása, de tanösvény táblát ne keress. Ettől az utcasaroktól menj délre 40 métert, majd keletre 40 métert, majd újra délre. Ez a Széchenyi tér, itt leled a nevelési tanácsadó kertes épülete előtt a Pm. tanösvény 1. tábláját. Innen továbbra is déli irányban, egy parkoló szélén lesz a Pm. tanösvény 2. táblája. Ezután a szemközti mező szélén menj balra a lépcsőig, azon le, majd tovább le a meredek Harkály utcán. Az utca alján fordulj balra és 200 méter után, a Kövidinka utcával szemben találod a Harkály-tavat és előtte egy tanösvény táblát. Indulj el vissza a Vasúti villasoron, majd annak végén tovább, egy jobbra kanyarodó ösvényen. 300 méter után keskeny pallón kell keresztezni egy vizesárkot. A házakat balról megkerülve tovább kell menni az ösvényen. Fél kilométer után eléred a Pomázi utat. Vigyázz, autóforgalom! Menj az úton balra 80 métert, és jobb oldalon meglátod a Pm. tanösvény 3. állomását. Gyere kicsit vissza, és baloldalt, a patakocska melletti ösvényen 100 méter után megleled a Püspökmajor-forrást (2. ellenőrzőpont). Haladj tovább a vízmosásban mintegy 250 métert, majd balra felfele az ösvényen. Itt lesz a Pm. tanösvény 5. állomása. Hamarosan kiérsz egy földútra, azon indulj el jobbra, majd a köves úton újból jobbra. Baloldalt a tervezett új köztemető már elkészült kerítését fogod látni. Az útelágazásnál térj le a köves útról és menj tovább

3 10. egyenesen, a földúton. 150 méter után keresztezd a következő földutat, amelyen kerékpárosokkal találkozhatsz, és kissé jobbra haladva 100 méter után a fenyőerdő szélén elérsz egy ösvény tetejéhez, amelyen balra lefele kell elindulni. 150 méter után leérsz a Bükkös-patak mentén húzódó ösvényre, amelyen balra 80 méterre megtalálod a vízmércét (3. ellenőrzőpont). Menj tovább a patakparton felfele, de légy óvatos, mert keskeny az ösvény és meredek a part. A tanösvény 9. állomásától mehetsz tovább egyenesen is, de akkor részben magánterületen vezet az út. Inkább a felfelé vezető meredek ösvényt javasoljuk. Felérve biciklistákkal találkozhatsz. Fordulj jobbra és haladj 500 métert a fennsík szélével párhuzamosan haladó földúton. Itt ismét fordulj jobbra, lefelé. A Bükkös-patak hídján átkelve eléred a Szentlászlói utat. Vigyázz, autóforgalom!!! Innen Pilisszentlászló felé 180 méterre találod Kéki-bánya bejáratánál a 10. Bükk-ös-vény táblát. Fordulj vissza, és a hídon újra átkelve indulj fel a Kőhegyre vezető sárga kereszt jelzésen. Egy fél kilométer kapaszkodás után egy útelágazásnál nyomóskutat találsz. Innen a sárga sáv jelzésen jutsz fel 2 km gyaloglással a Czibulka János menedékházhoz, ahol a házigazdák teával várnak. (4. ellenőrzőpont, Kőhegyi tanösvény 1.állomás) Haladj el a turistaház előtt, a tó előtt fordulja jobbra (szalagozás), majd a zöld jelzés mentén balra 150 méterre megtalálod a Kőhegyi tanösvény 5. tábláját. A zöld jelzésen haladj lefelé 200 métert. Itt a szalagozást követve balra az erdőn és egy kisebb mezőn keresztül átérsz a sárga jelzésre, amelyen jobbra 70 méterre megtalálod a tanösvény 2. tábláját. Innen 800 métert menj lefelé, majd az útelágazás után balra felfelé 200 méterre eljutsz a Csepel-forráshoz (5. ellen-őrzőpont, Kőhegyi tanösvény 3.állomás). Fordulj vissza. Az iménti útelágazástól a barlang jelzés mentén 170 méterre megtalálod a tanösvény 4. tábláját a Vasas-szakadék bejáratánál. Tovább haladva lefelé a barlang jelzés betorkollik előbb a sárga keresztbe, majd a zöld sávba. Ekkor kiérsz egy kis tisztásra, ahol jobbra felfelé, a szalagozást követve egy keskeny, lópatákkal felvert ösvényen kell felkapaszkodni a Kő-hegy oldalába, az egykori katonai gyakorló területre. Itt a vízmosás tetejétől balra lefelé kell haladni mintegy 500 métert. Itt figyelj, mert a 20 km-esek az útelágazásnál jobbra térnek, de te menj tovább lefelé a Bükkös-patak felé, északkeleti irányban. Egy oszlopra szerelt fekete hengert látsz lejjebb, azt jobbról kell megkerülni és hamarosan rálelsz a patakhoz levezető útra. Vigyázz, mert mély vizesárkok szabdalják. A patak partján találod a 6. ellen-őrzőpontot. A túlparton bal felé kell elindulni, és egy alig járt ösvényen 120 méter után kijutsz a Szentlászlói útra. Vigyázz, autó- és kerékpáros forgalom! Az országút mentén 250 métert kell gyalogolni, itt balra letérünk egy köves útra a Kéki-dűlő buszmegállónál. 3.

4 1 km gyaloglás után a Skanzen előtt kiérsz a Sztaravodai útra. Vigyázz, autóforgalom! Ezen balra kell menni 250 métert. Itt térj rá jobbra a Forrás utcára, és a Skanzen kerítése mellett haladva, a kerítés felső sarkánál jobbra letérve a betonozott gyalogútra eljutsz a Sztaravoda-forráshoz. Innen 1800 méteren át a sárga kereszt jelzést kell követni, amíg meglátod szemben az Asztal-kő kopasz, sziklás hegyoldalát. Itt fordulj jobbra és a szalagozást követve 400 méter után elérsz egy sorompóhoz. A sorompó után balra felfelé indulj el a hegygerincen, és újabb 400 méter után eléred az Asztal-kő nevű kis hegycsúcsot. (7 ellenőrzőpont). Ha van időd és kedved a kilátást élvezni, a pontőrök elmagyarázzák, hogy jutsz el a kopasz részre. Az Asztal-kőtől 100 méterre keletre halad a sárga turistajelzés, odáig a szalagozás segít eljutni. A túra útvonala a sárga sáv jelzésen halad a Nyerges-hegyen át az Álló-rétig, majd onnan vissza a zöld sávon Boldogtanya felé. Az Álló-rétre betettünk egy plusz ellenőrzőpontot. A Nyerges-hegy a nemzeti park fokozottan védett területe és vadászati szezon is van, ezért nem javasoljuk a turistaút elhagyását. A zöld jelzésen az Álló-réttől 2400 méterre elérsz egy kis tisztást, ahol villanyvezeték keresztezi az utat. Itt jobbra térj le a jelzésről, mert a korábbi utat elkerítették. Kb. 350 méteren át egy szekérúton haladj felfelé a szalagozást követve, majd arról balra letérve ösvényen kell haladni nagyjából szintvonal mentén kb. 500 métert, amíg el nem jutsz a meredek hegyoldalban egy valaha kiépített, de már félig lerombolt forrásig. Innen a szalagozás mentén, részben a már látott villanyvezeték alatt haladva 600 méter után elérsz egy sorompót. A sorompó után hegyesszögben jobbra indulj el egy enyhén bokros hegyoldalban lefelé, és 200 méter után eljutsz a Sas-kövi barlang bejáratához. (8 ellenőrzőpont). Valójában ez nem is barlang, hanem mesterséges vájat, és ha van időd, a pontőr többet is tud róla mesélni. Innen indulj vissza a sorompó felé, majd le a Pirkadat utca aljáig. Itt balra 80 méter, majd jobbra 60 méter és megérkeztél a Kada-csúcs tanösvény táblához. Innen már csak 100 méterre van a Kada-csúcs, érdemes megnézni. A táblától a Hajnal utcán indulj el lefelé. 250 méter után baloldalt egy nyomós kutat találsz. Kövesd a zöld kereszt jelzést, amelyik a Csóka utcán át levezet a hegyről. A hegy aljában, a Csóka és a Berek utca találkozása után jobb oldalon meglátod a Sztelin-patak tanösvény táblát. Innen a Várkonyi Zoltán utca vezet le a 11. úthoz. VIGYÁZZ, FŐÚTVONAL!!! Keresztezd az utat és a patak bármelyik partján menj le a dunaparti bicikliútra. Ezen jobbra, folyásirányban elindulva 700 méter után eléred a Pap-szigeti bejárót. (9. ellenőrzőpont) 4. 9.

5 Innen már csak 2 kilométert kell gyalogoljál a Duna mentén a Fehér Ház sarkánál a Budapest Bankig: itt a Jókai utca és benne az Ínyenc söröző. Ha az útvonal valamelyik szakaszát kihagytad, rövidebb úton jöttél vagy nem gyalog jöttél, mondd el és annyi kilométerről kapod meg az oklevelet, amennyit valójában teljesítettél. A túra teljesítőjeként egy alkalommal ingyen jöhetsz be a Dunazug táncházba:

6

Köszöntünk a Szent László teljesítménytúrán!

Köszöntünk a Szent László teljesítménytúrán! Köszöntünk a Szent László teljesítménytúrán! A teljesítménytúra távjai: 34,3 km, illetve 15,6 km. A távokhoz rendelt szintidők 10 óra, illetve 6 óra. Az ellenőrzőpontok 6 km/h sebességre nyitnak és az

Részletesebben

Szeretettel köszöntünk a Mátra teljesítménytúrán!

Szeretettel köszöntünk a Mátra teljesítménytúrán! Szeretettel köszöntünk a Mátra teljesítménytúrán! A túra távja 39,1 km, amit 11 óra alatt kell teljesíteni. Figyelem! Az ellenőrzőpontok 6 km/h sebességre nyitnak! Ezt vedd figyelembe, ha gyorsabban akarsz

Részletesebben

Település Táv. (km) Útirány Össz táv. Öreg-tó Club Hotel (recepció) Indulj az 1-es számú főút felé 1,48 Úny 41,93 Únyon 0,07 0,07 0,42 42,35

Település Táv. (km) Útirány Össz táv. Öreg-tó Club Hotel (recepció) Indulj az 1-es számú főút felé 1,48 Úny 41,93 Únyon 0,07 0,07 0,42 42,35 Tatán Tarjánban Szomoron Dunazug 202 ITINER (TEL.: +3630 393 27 17) Az első ellenőrzőpontig (Dág) 0,23 kerékpárút (a főúttal párhuzamos) 0,3 1,99 (balra tarts a buszmegállónál) 35,86 1,2 (kerékpárút vége)

Részletesebben

Tolnai Hegyhát 40/30/25/15 teljesítménytúra Kedves Túratárs!

Tolnai Hegyhát 40/30/25/15 teljesítménytúra Kedves Túratárs! TÁJAK KOROK MÚZEUMOK EGYESÜLET és KURD KÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATALA Tolnai Hegyhát 40/30/25/15 teljesítménytúra Kedves Túratárs! Örömmel üdvözöljük a Tájak Korok Múzeumok Egyesület ( TKME ) és Kurd község

Részletesebben

XIII. BÖRZSÖNY VÁNDORTÚRA

XIII. BÖRZSÖNY VÁNDORTÚRA Rajtszám: Név:.. Rajt:. BÖRSÖNY AKCIÓCSOORT XIII. BÖRSÖNY VÁNDORTÚRA Cél:.. Nagy-Kőszikla-hegy (4 km) 7:3 11: Szokolya-Riezner (1,1 km) 8:3 12:45 app-hegyi kilátó (13 km) 9: 13:3 Deszkametsző-völgy (16,2

Részletesebben

Találkozzunk tavasszal a következő emléktúrán!

Találkozzunk tavasszal a következő emléktúrán! A túra szervezésében nyújtott segítséget köszönjük a 212. számú Bornemissza Gergely Cserkészcsapatnak! Főszervező: Soóváry Bálint Elérhetőségek: +36 30 372 3103, soobalint@freemail.hu Találkozzunk tavasszal

Részletesebben

Útvonalvezető (15 km ) Itt a jelzések jobbra felkanyarodnak a dombtetőre mi azonban egyenesen haladunk tovább!!!

Útvonalvezető (15 km ) Itt a jelzések jobbra felkanyarodnak a dombtetőre mi azonban egyenesen haladunk tovább!!! Útvonalvezető (15 km ) A kastély kapuján kilépve egyenesen haladunk és 100m után elérjük az OKT kék, a Cserehát turistája piros jelzését. Jobbra fordulunk és a római katolikus templom felé haladunk. A

Részletesebben

Térképek az Andalgótól indulva

Térképek az Andalgótól indulva Térképek az Andalgótól indulva Tartalomjegyzék: Kőszegi vár 01, Írott-kő kilátó 02, Óház kilátó 03, Hétforrás 04, Csónakázó-tó 05, Kendig-hegy 06, Kálvária 07, Hétforrás melletti laktanya 08, Koronaőrző

Részletesebben

>> Váckisújfalu (38,2 Km) >> Galgamácsa (41,2 Km) 0,55 tarts jobbra 7,71 Galga- 0,46 Galgagyörk, Aszód 41,66 fel a kerékpárútra és menj át a

>> Váckisújfalu (38,2 Km) >> Galgamácsa (41,2 Km) 0,55 tarts jobbra 7,71 Galga- 0,46 Galgagyörk, Aszód 41,66 fel a kerékpárútra és menj át a Budakalász Itiner: BRM300 Pilis kerülő Tel.:+36 30 393 2717 A RAJT ÉS AZ 1. ELLENŐRZŐPONT (Nógrádsáp) KÖZÖTT Budapest Indulj el a főútól a Duna irányába a gyalog és kerékpárúton. 0,26 Fót, M2 13,87 0,36

Részletesebben

Balatonszőlősi kirándulások. Balatonszőlősről induló gyalogos kirándulási lehetőségek, fotótúra- pontok és ajánlott túra- útvonalak

Balatonszőlősi kirándulások. Balatonszőlősről induló gyalogos kirándulási lehetőségek, fotótúra- pontok és ajánlott túra- útvonalak Balatonszőlősi kirándulások Balatonszőlősről induló gyalogos kirándulási lehetőségek, fotótúra- pontok és ajánlott túra- útvonalak 1. útvonal A falu nyugati végén, a 2. számú fotótúra- ponttól indulunk.

Részletesebben

Térképek a Panoráma Pihenőháztól indulva

Térképek a Panoráma Pihenőháztól indulva Térképek a Panoráma Pihenőháztól indulva Tartalomjegyzék: Kőszegi vár 01, Írott-kő kilátó 02, Óház kilátó 03, Hétforrás 04, Csónakázó-tó 05, Kendig-hegy 06, Kálvária 07, Hétforrás melletti laktanya 08,

Részletesebben

Szeretettel köszöntünk a Mátra teljesítménytúrán!

Szeretettel köszöntünk a Mátra teljesítménytúrán! Szeretettel köszöntünk a Mátra teljesítménytúrán! A túra távja 59,1 km, amit - 6:00 indulási idővel- 16 óra alatt kell teljesíteni. 6-8:00 ig saját idő terhére lehet indulni! A cél 22:00-kor bezár Mátrakeresztesre

Részletesebben

Randonneurs Hungary. Dunazug 202

Randonneurs Hungary. Dunazug 202 www.brnhubgary.hu Randonneurs Hungary Dunazug 202 Kiskunfélegyháza Maraton BRM200-Balaton kerülés BRM200- Dunazug 202 BRM200-Tour of Sopianae BRM200-Sió mente Maraton BRM200- Piliskerülő BRM300 - Bakony

Részletesebben

354748 aszfalt keskeny műút A 94 m 1 m 0 m J (Ady Endre utca) 1 T20_1 306301 aszfalt keskeny műút A 63 m 1 m 0 m NxJ3 COMMENT 1 T20_1

354748 aszfalt keskeny műút A 94 m 1 m 0 m J (Ady Endre utca) 1 T20_1 306301 aszfalt keskeny műút A 63 m 1 m 0 m NxJ3 COMMENT 1 T20_1 Mátraverebély 918234 aszfalt keskeny műút A 145 m 0 m 0 m 1 T20_1 918235 aszfalt keskeny műút A 223 m 1 m 0 m 1 T20_1 354747 aszfalt keskeny műút A 123 m 1 m 0 m J (Ságvári Endre utca) 1 T20_1 Móricz kocsma

Részletesebben

6. TELEKI 20 TELJESÍTMÉNYTÚRA

6. TELEKI 20 TELJESÍTMÉNYTÚRA Név:.. Rajt:. Pusztatorony nyerge (6,6 km) 12:00 18:30 Cél:.. Törökmező (10,6 km) 12:30 19:15 Rajtszám: Hegyes-tető (17 km) 13:00 20:15 B Ö R Z S Ö N Y A K C I Ó C S O P O R T 6. TELEKI 20 TELJESÍTMÉNYTÚRA

Részletesebben

Helyszínek, szállások megközelíthetősége

Helyszínek, szállások megközelíthetősége Helyszínek, szállások megközelíthetősége A PTE Bölcsészettudományi Kar (Ifjúság úti Campus, 7624 Pécs, Ifjúság útja 6. GPS-koordináták: 46.076124, 18.207806) A regisztráció, tagozati ülések, eredményhirdetés,

Részletesebben

Szent Benedek Zarándoklat. Útleírás

Szent Benedek Zarándoklat. Útleírás Szent Benedek Zarándoklat Útleírás Pannonhalma-Bakonyszentlászló Az út az apátság kapujánál kezdődik. Lemegyünk jobbra a lépcsőn, majd egy meredek úton elindulunk lefelé. Nemsokára lesz egy elágazás, ahol

Részletesebben

Randonneurs Hungary. Piliskerülő. (Kerüld meg a Pilist, kerüld el a Pilist!)

Randonneurs Hungary. Piliskerülő. (Kerüld meg a Pilist, kerüld el a Pilist!) Randonneurs Hungary Piliskerülő (Kerüld meg a Pilist, kerüld el a Pilist!) BRM200 Balaton kerülés 2018 - BRM300 Piliskerülő 2018 - BRM400 Felvidék Maraton - BRM200 Tour of Sopianae BRM600 Central Pannonian

Részletesebben

Kedves Természetjárók!

Kedves Természetjárók! A túra időpontja: 2017.12.21. csütörtök A tervezett indulás: Kedves Természetjárók! Találkozó: 2017.11.25. 9.00 Buszpályaudvar Veszprém A menetjegy ára: 50 %-os 185 HUF oda vissza pedig 185; Összesen:

Részletesebben

Permanens IVV Vándorlás Vinye -35. Név: Lakcím: Egyesület: Időpont:

Permanens IVV Vándorlás Vinye -35. Név: Lakcím: Egyesület: Időpont: Név: Lakcím: Egyesület: Időpont: Permanens IVV Vándorlás Vinye -35 Kapcsolat: Orbán Imre 8523 Egyházaskesző Kossuth utca 7. Telefon: 06/70/942-4410 E-mail: bakonyturistaja@googlemail.com Hernády Endre:

Részletesebben

Az Őrség és a Vendvidék teljesítménytúrák hivatalos honlapja

Az Őrség és a Vendvidék teljesítménytúrák hivatalos honlapja Az Őrség és a Vendvidék teljesítménytúrák hivatalos honlapja Kezdőlap ŐRSÉG 50 ŐRSÉG 30 ŐRSÉG 20 VENDVIDÉK 25 VENDVIDÉK 12 Térképek Statisztika Képek TTT HVTE Őriszentpéter Felsőszölnök ŐNPI Őrség.INFO

Részletesebben

Az alább olvasható leírással szeretnénk segíteni az új irodánkba történő eljutást.

Az alább olvasható leírással szeretnénk segíteni az új irodánkba történő eljutást. Kedves Ügyfeleink, Látogatóink! Az alább olvasható leírással szeretnénk segíteni az új irodánkba történő eljutást. Alapítványunk irodáját a belváros, ill. Újpalota felől a következő buszjáratokkal lehet

Részletesebben

Randonneurs Hungary. Thermal Tour

Randonneurs Hungary. Thermal Tour www.brnhubgary.hu Randonneurs Hungary Thermal Tour BRM200 Balaton kerülés 2018 - BRM300 Piliskerülő 2018 - BRM400 Felvidék Maraton - BRM200 Tour of Sopianae BRM600 Central Pannonian Circle - BRM200 Thermal

Részletesebben

279381 beton szekérút A 168 m 17 m 0 m 1 T17_1. 25180 középen füves szekérút B 1 116 m 140 m 0 m 1 T17_1

279381 beton szekérút A 168 m 17 m 0 m 1 T17_1. 25180 középen füves szekérút B 1 116 m 140 m 0 m 1 T17_1 Nagymaros 8304 aszfalt országút A 23 m 0 m 0 m 1 T17_1 75198 aszfalt országút A 131 m 0 m 1 m 1 T17_1 75197 aszfalt országút A 12 m 0 m 0 m BJ2 C17.1.1x 1 T17_1 28129 aszfalt szekérút A 92 m 4 m 0 m Balra

Részletesebben

ITINER (TEL.: ) Az első ellenőrzőpontig, Bázakerettyéig

ITINER (TEL.: ) Az első ellenőrzőpontig, Bázakerettyéig Nagykanizsán Nagyaknizsán ITINER (TEL.: +3630 393 27 17) Az első ellenőrzőpontig, Bázakerettyéig Menj ki a főútra 0,08 0,08 0,02 0,1 0,31 Nagykanizsa 0,41 0,75 Nagykanizsa Kelet 1,16 0,27 Menj fel a járdára

Részletesebben

Útleírás. Null kilométerkő - Normafa, Anna-kápolna: 7 km

Útleírás. Null kilométerkő - Normafa, Anna-kápolna: 7 km Útleírás Null kilométerkő - Normafa, Anna-kápolna: 7 km Menj át az Alagúton, majd folytasd utadat egyenesen tovább az Alagút utcán! Eléred a Horváth-kertet balról (amiről a dal szól:?legyen a Horváth kertben,

Részletesebben

Az Országos Kéktúra (OKT) útvonala (Írott-kő Hollóháza) Tapolca. Forrás: turistautak.hu. # Burkolat Szélesség Járhatóság HOSSZ FEL LE W IKON C SZ T

Az Országos Kéktúra (OKT) útvonala (Írott-kő Hollóháza) Tapolca. Forrás: turistautak.hu. # Burkolat Szélesség Járhatóság HOSSZ FEL LE W IKON C SZ T # Burkolat Szélesség Járhatóság HOSSZ FEL LE W IKON C SZ T Tapolca 739490 aszfalt országút A 8 m 0 m 0 m Jobbra Széchenyi utca 1 T05_1 739491 aszfalt országút A 60 m 1 m 0 m Jobbra Damjanich utca 1 T05_1

Részletesebben

Gyermekkorunk kirándulóhelyei Agócs Éva Emléktúra

Gyermekkorunk kirándulóhelyei Agócs Éva Emléktúra Gyermekkorunk kirándulóhelyei Agócs Éva Emléktúra Jelvényszerző túra A Hegyiember és Baráti Köre 2018. november 7-től meghirdeti a Gyermekkorunk kirándulóhelyei - Agócs Éva Emléktúra elnevezésű jelvényszerző

Részletesebben

. Számítsuk ki a megadott szög melletti befogó hosszát.

. Számítsuk ki a megadott szög melletti befogó hosszát. Szögek átváltása fokról radiánra és fordítva 2456. Hány fokosak a következő, radiánban (ívmértékben) megadott szögek? π π π π 2π 5π 3π 4π 7π a) π ; ; ; ; ; b) ; ; ; ;. 2 3 4 8 3 6 4 3 6 2457. Hány fokosak

Részletesebben

RÉGI TEMPLOMOK NYOMÁBAN ---------- 5. ----------

RÉGI TEMPLOMOK NYOMÁBAN ---------- 5. ---------- RÉGI TEMPLOMOK NYOMÁBAN ---------- 5. ---------- Monostorapáti, 2015.11.29. A túra fontosabb adatai (35* km) Túránk főbb pontjai / 35* km Jelzés Táv (km) Szint (m) Ep. Nyitva Monostorapáti, Vén Platán

Részletesebben

Randonneurs Hungary. Pilistámadó

Randonneurs Hungary. Pilistámadó Randonneurs Hungary Pilistámadó BRM200 Balaton kerülés 2019 BRM200 Mura Maraton BRM300 Bakony Light 2019 - BRM400 Duna-Tisza túra BRM300 Pilis kerülő 2019 - BRM200 Pilistámadó - BRM600 Central Pannonian

Részletesebben

Randonneurs Hungary. Sió mente Maraton

Randonneurs Hungary. Sió mente Maraton www.brnhubgary.hu Randonneurs Hungary Sió mente Maraton Kiskunfélegyháza Maraton BRM200 - Balaton kerülés BRM200 - Dunazug 202 BRM200 - Tour of Sopianae BRM200 - Sió mente Maraton BRM200 - Piliskerülő

Részletesebben

FÓTI-SOMLYÓ 30 TELJESÍTMÉNYTÚRA IGAZOLÓFÜZETE

FÓTI-SOMLYÓ 30 TELJESÍTMÉNYTÚRA IGAZOLÓFÜZETE FÓTI-SOMLYÓ 30 TELJESÍTMÉNYTÚRA IGAZOLÓFÜZETE Rendezők: Útvonalkövetők Klubja Teljesítménytúrázók Társasága Gödöllő Fóti-Somlyó Alsógöd, 2011. december 30. - 1 - Tisztelt Sporttárs! Szeretettel üdvözlünk

Részletesebben

Ellenőrző kérdések 1. Tájfutó elméleti ismeretek. Ellenőrző kérdések 2. Ellenőrző kérdések 3. Ellenőrző kérdések 5. Ellenőrző kérdések 4.

Ellenőrző kérdések 1. Tájfutó elméleti ismeretek. Ellenőrző kérdések 2. Ellenőrző kérdések 3. Ellenőrző kérdések 5. Ellenőrző kérdések 4. Ellenőrző kérdések. Hogy hívjuk a tájoló forgatható részét? Tájfutó elméleti ismeretek 3. foglalkozás Kelepce Szekerce X Szelence Ellenőrző kérdések. Mivel jelölik a vaddisznók dagonyázó-helyét? Ellenőrző

Részletesebben

Zalaegerszegi TV torony és kilátó Babosdöbréte Dobronhegy Kandikó - Kis-hegy - Bödei-hegy - ZSIMBA-HEGY - KÁVÁSI KULCSOSHÁZ

Zalaegerszegi TV torony és kilátó Babosdöbréte Dobronhegy Kandikó - Kis-hegy - Bödei-hegy - ZSIMBA-HEGY - KÁVÁSI KULCSOSHÁZ Zalaegerszegi TV torony és kilátó Babosdöbréte Dobronhegy Kandikó - Kis-hegy - Bödei-hegy - ZSIMBA-HEGY - KÁVÁSI KULCSOSHÁZ Zalaegerszegi TV torony és kilátó Babosdöbréte Dobronhegy Kandikó Jelzése: piros

Részletesebben

5. Egy 21 méter magas épület emelkedési szögben látszik. A teodolit magassága 1,6 m. Milyen messze van tőlünk az épület?

5. Egy 21 méter magas épület emelkedési szögben látszik. A teodolit magassága 1,6 m. Milyen messze van tőlünk az épület? Gyakorlás 1. Az út emelkedésének nevezzük annak a szögnek a tangensét, amelyet az út a vízszintessel bezár. Ezt általában %-ban adják meg. (100 %-os emelkedésű a vízszintessel 1 tangensű szöget bezáró

Részletesebben

Randonneurs Hungary. Balaton kerülés

Randonneurs Hungary. Balaton kerülés www.brnhubgary.hu Randonneurs Hungary Balaton kerülés BRM200 Balaton kerülés 2018 BRM200 Mura Maraton BRM300 Bakony Light 2019 - BRM400 Duna-Tisza Túra BRM300 Piliskerülő 2019 - BRM200 Pilistámadó - BRM600

Részletesebben

Tolnai Hegyhát 35/30/25 teljesítménytúra Kedves Túratárs!

Tolnai Hegyhát 35/30/25 teljesítménytúra Kedves Túratárs! TÁJAK KOROK MÚZEUMOK EGYESÜLET KURD KÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATALA VÖLGYSÉG TURISTA EGYESÜLET Tolnai Hegyhát 35/30/25 teljesítménytúra Kedves Túratárs! Örömmel üdvözöljük a Tolnai Hegyhát 35 elnevezésű

Részletesebben

Németh László emléktúra Hűvösvölgy Normafa Péterhegy

Németh László emléktúra Hűvösvölgy Normafa Péterhegy Rajtszám Indulási idő Érkezési idő 1. ellenőrző pont 2. ellenőrző pont 3. ellenőrző pont 4. ellenőrző Németh László emléktúra Hűvösvölgy Normafa Péterhegy Fazekas-hegy 5. ellenőrző pont Adyliget Feketefej

Részletesebben

Németh László emléktúra Hűvösvölgy Normafa Péterhegy

Németh László emléktúra Hűvösvölgy Normafa Péterhegy Rajtszám Indulási idő Érkezési idő 1. ellenőrző pont 2. ellenőrző pont 3. ellenőrző pont 4. ellenőrző Németh László emléktúra Hűvösvölgy Normafa Péterhegy Fazekas-hegy 5. ellenőrző pont Adyliget Feketefej

Részletesebben

Kösiszeg - Kunhalom Kerékpáros Körtúra

Kösiszeg - Kunhalom Kerékpáros Körtúra Kösiszeg - Kunhalom Kerékpáros Körtúra Túraútvonal leírás 0 km. Hajdúszoboszló, Bocskai u. 12. A túra kiindulási pontja a hajdúszoboszlói Bocskai István Múzeum. Nyitva tartás: hétfő kivételével naponta

Részletesebben

Sárga teljesítménytúrák. igazolófüzet

Sárga teljesítménytúrák. igazolófüzet Sárga teljesítménytúrák igazolófüzet Információs telefonszámok a túra alatt: A rendezőség elérhetősége: Szőts Miklós (főszervező, Pilisvörösvár, Budaörs): +36 (2) 234 5861 Szűgyi Zalán (Hűvösvölgy): +36

Részletesebben

Érkezés Pomázon át kocsival

Érkezés Pomázon át kocsival Érkezés Pomázon át kocsival Dobogókő felé 1 Elágazás (pléh Krisztus) 6 cél 2 Margit ligeti kastély 3 falu széle 4 Székely kapu 5 Üdülők útja hídja a patak felett A térkép a Budakalász felől jövő régi szentendrei

Részletesebben

Kedves Természetjárók!

Kedves Természetjárók! A túra időpontja: 2018.01.06 szombat A tervezett indulás: Kedves Természetjárók! Találkozó: 2018.01.06. 8.45 Buszpályaudvar Veszprém A menetjegy ára: 50 %-os 280 HUF oda vissza pedig 325; Összesen: 605

Részletesebben

Kedves Természetjárók!

Kedves Természetjárók! A túra időpontja: 2018.05.12. szombat A tervezett indulás: Kedves Természetjárók! Találkozó: 2018.05.12. 8.10 Buszpályaudvar Veszprém A menetjegy ára: 50 %-os HUF oda 420 vissza pedig 235; Összesen: 655

Részletesebben

Tolnai Hegyhát 35/30/25 teljesítménytúra Kedves Túratárs!

Tolnai Hegyhát 35/30/25 teljesítménytúra Kedves Túratárs! TÁJAK KOROK MÚZEUMOK EGYESÜLET KURD KÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATALA VÖLGYSÉG TURISTA EGYESÜLET Tolnai Hegyhát 35/30/25 teljesítménytúra Kedves Túratárs! Örömmel üdvözöljük a Tolnai Hegyhát 25 elnevezésű

Részletesebben

Kedves Természetjárók!

Kedves Természetjárók! A túra időpontja: 2017.11.25. szombat A tervezett indulás: Kedves Természetjárók! Találkozó: 2017.11.25. 8.45 Buszpályaudvar Veszprém A menetjegy ára: 50 %-os 280 HUF oda vissza pedig 185; Összesen: 465

Részletesebben

B Ö R Z S Ö N Y A K C I Ó C S O P O R T 5. TELEKI

B Ö R Z S Ö N Y A K C I Ó C S O P O R T 5. TELEKI B Ö R Z S Ö N Y A K C I Ó C S O P O R T 5. TELEKI 50 TELJESÍTMÉNYTÚRA DR. TELEKI PÁL GRÓF EMLÉKÉRE BÖRZSÖNY, 2004. ÁPRILIS 3. Kedves Résztvevő! Szeretettel köszöntünk az ötödik TELEKI 50 TELJESÍTMÉNYTÚRÁN.

Részletesebben

LEGFONTOSABB KÖZÚTI JELZÉSEK Útvonaltípus jelző táblák

LEGFONTOSABB KÖZÚTI JELZÉSEK Útvonaltípus jelző táblák LEGFONTOSABB KÖZÚTI JELZÉSEK Útvonaltípus jelző táblák Autópálya Autópálya Autópálya. kilométerre...km...km...km Autóút Autóút. Kilométerre Autóút Autóút. Kilométerre Elsőbbséget szabályozó jelzőtáblák

Részletesebben

Randonneurs Hungary. Piliskerülő. (Kerüld meg a Pilist, kerüld el a Pilist!)

Randonneurs Hungary. Piliskerülő. (Kerüld meg a Pilist, kerüld el a Pilist!) Randonneurs Hungary Piliskerülő (Kerüld meg a Pilist, kerüld el a Pilist!) Kiskunfélegyháza Maraton BRM200 - Balaton kerülés BRM200 - Dunazug 202 BRM200 - Tour of Sopianae BRM200 - Sió mente Maraton BRM200

Részletesebben

A Felsővadászi Diáksport Egyesület Rendezvénye VII. M A G A S H E G Y teljesítménytúra. Útvonalvezető, igazoló füzet 2014.szeptember 27.

A Felsővadászi Diáksport Egyesület Rendezvénye VII. M A G A S H E G Y teljesítménytúra. Útvonalvezető, igazoló füzet 2014.szeptember 27. Név :.. Rajtszám : Indulási idő :.. Táv:.. Érkezési idő: Irota, Görög Katolikus Templom Nyésta,Római Katolikus Templom Gagybátor, Ref.Templom Szanticska,Völgy út 38. A Felsővadászi Diáksport Egyesület

Részletesebben

Verecke 30 km. Teljesítménytúra a Borzsa-havasban. Útvonalleírás, igazolófüzet

Verecke 30 km. Teljesítménytúra a Borzsa-havasban. Útvonalleírás, igazolófüzet Verecke 30 km Teljesítménytúra a Borzsa-havasban Útvonalleírás, igazolófüzet Kedves Túrázó! A Verecke 30 teljesítménytúra igazolófüzetét tartod a kezedben. Mielőtt nekivágnál az útnak, néhány hasznos

Részletesebben

X. PILISI TEKERŐ CSALÁDI 1. TEKERŐ CSALÁDI 1. TEKERŐ KEDVES TÚRÁZÓ!

X. PILISI TEKERŐ CSALÁDI 1. TEKERŐ CSALÁDI 1. TEKERŐ KEDVES TÚRÁZÓ! RAJT-CÉL - SZENTENDRE, POSTÁS STRAND 1. ÁLLOMÁS - LEÁNYFALU, STRANDFÜRDŐ MÖGÖTTI RÉSZ CSALÁDI 1. TEKERŐ a kerékpáros kalandtúra X. PILISI TEKERŐ KEDVES TÚRÁZÓ! CSALÁDI 1. TEKERŐ Sok szeretettel köszöntünk

Részletesebben

8. Börzsöny Vulkántúra BREUER LÁSZLÓ EMLÉKTÚRA

8. Börzsöny Vulkántúra BREUER LÁSZLÓ EMLÉKTÚRA NÉV: ELLENŐRZŐ LAP RAJTSZÁM: 8. Börzsöny Vulkántúra BREUER LÁSZLÓ EMLÉKTÚRA Királyrét-rajt (6:00-9:30): Királyrét-cél (11:00-21:30): 1. ellenőrzőpont (3,950 km) (0670 2916613) 2. ellenőrzőpont (6,984 km)

Részletesebben

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ Szeretettel meghívjuk a 2012. május 12-13-án (szombat-vasárnap) Lengyel-Annafürdőn (Tolna megye) megrendezésre

Részletesebben

Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány. 4087 Hajdúdorog Nánási út 4. HEVES MEGYEI KÖZIGAZGATÁSI Hivatal "C" Épület

Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány. 4087 Hajdúdorog Nánási út 4. HEVES MEGYEI KÖZIGAZGATÁSI Hivatal C Épület Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány 4087 Hajdúdorog Nánási út 4 HEVES MEGYEI KÖZIGAZGATÁSI Hivatal "C" Épület Cím: 3300 Eger, Kossuth lajos U. 9 Hangos térkép Bejárat és az udvar 1 / 6 A főbejárat

Részletesebben

Tájfutó eszközök. Tájfutó elméleti ismeretek. Síkrajz: A térképjelek csoportosítása. 1. foglalkozás. kék színnel (É-D vonal! is) (ember alkotta)

Tájfutó eszközök. Tájfutó elméleti ismeretek. Síkrajz: A térképjelek csoportosítása. 1. foglalkozás. kék színnel (É-D vonal! is) (ember alkotta) Tájfutó eszközök Tájfutó elméleti ismeretek. foglalkozás Tájfutó öltözék A térkép Méretarány :0000 azaz cm = 00 m :4000, :5000 Északi irány Alap szintköz 5 m Méreten felül ábrázolás Tereptárgyak eltolása

Részletesebben

Randonneurs Hungary. Duna-Tisza túra

Randonneurs Hungary. Duna-Tisza túra www.brnhubgary.hu Randonneurs Hungary Duna-Tisza túra BRM200 Balaton kerülés 2019 BRM200 Mura Maraton BRM300 Bakony Light 2019 - BRM400 Duna-Tisza túra BRM300 Pilis kerülő 2019 - BRM200 Pilistámadó - BRM600

Részletesebben

Székelyszenterzsébet

Székelyszenterzsébet Nagy Emma Székelyszenterzsébet Séta térben és időben Szent Erzsébet Sancta Elisabeth Székelyszenterzsébet, így látom leírva a falu nevét a régi dokumentumokban, vagy a jelenlegi helységnévtáblán és máshol.

Részletesebben

Táv: 21 km V. GYERMEKVASÚT 20 Szintkülönbség: 370 m Szintidő: 5 óra GYALOGTÚRA Az Előzd meg a kisvasutat versenysorozat 1. eseménye Budai hegység 2008

Táv: 21 km V. GYERMEKVASÚT 20 Szintkülönbség: 370 m Szintidő: 5 óra GYALOGTÚRA Az Előzd meg a kisvasutat versenysorozat 1. eseménye Budai hegység 2008 Táv: 21 km V. GYERMEKVASÚT 20 Szintkülönbség: 370 m Szintidő: 5 óra GYALOGTÚRA Az Előzd meg a kisvasutat versenysorozat 1. eseménye Budai hegység 2008. IV. 12. Rajt: Széchenyi-hegy, Gyermekvasút végállomása

Részletesebben

Kedves Természetjárók!

Kedves Természetjárók! A túra időpontja: 2016.12.10 szombat A tervezett indulás: Kedves Természetjárók! Találkozó: 2016.12.10. 8.45 Buszpályaudvar Veszprém A menetjegy ára: 50 %-os 280 HUF oda vissza pedig 325; Összesen: 605

Részletesebben

X. BÖRZSÖNY VÁNDORTÚRA. 2. ep. 1. ep. ELLENŐRZŐ LAP BÖRZSÖNY OKTÓBER 25. B Ö R Z S Ö N Y A K C I Ó C S O P O R T VÁCI LAKÓTERÜLETI SE

X. BÖRZSÖNY VÁNDORTÚRA. 2. ep. 1. ep. ELLENŐRZŐ LAP BÖRZSÖNY OKTÓBER 25. B Ö R Z S Ö N Y A K C I Ó C S O P O R T VÁCI LAKÓTERÜLETI SE ELLENŐRZŐ LAP NÉV: RAJTSZÁM: ZEBEGÉNY RAJT (7:00-9:15): KIRÁLYRÉT CÉL (11:00-19:15): B Ö R Z S Ö N Y A K C I Ó C S O P O R T VÁCI LAKÓTERÜLETI SE X. BÖRZSÖNY VÁNDORTÚRA 1. ep. 2. ep. Hegyes-tető 7:45-11:45

Részletesebben

2. TELEKI 50 TELJESÍTMÉNYTÚRA

2. TELEKI 50 TELJESÍTMÉNYTÚRA B Ö R Z S Ö N Y A K C I Ó C S O P O R T 2. TELEKI 50 TELJESÍTMÉNYTÚRA DR. TELEKI PÁL GRÓF EMLÉKÉRE BÖRZSÖNY, 2001. ÁPRILIS 14. Kedves Résztvevő! Szeretettel köszöntünk a második TELEKI 50 TELJESÍTMÉNYTÚRÁN.

Részletesebben

BRM 600 CPC - Itiner (tel.: ) Az első ellenőrzőpontig, Kékestető

BRM 600 CPC - Itiner (tel.: ) Az első ellenőrzőpontig, Kékestető Nagykőrös Cegléd Kecskemét Nagyköőrös BRM 600 CPC - Itiner (tel.: +36 30 393 2717) Az első ellenőrzőpontig, Kékestető 0,15 Cegléd 16,25 0,13 Kerékpárút vége 16,38 Tovább egyenesen a főúton Indulj el a

Részletesebben

Pécselyi kirándulások

Pécselyi kirándulások Pécselyi kirándulások Pécselyről induló gyalogos kirándulási lehetőségek, fotótúra- pontok és ajánlott túra- útvonalak 1. útvonal Pécselyről Tótvázsony felé megyünk, és bal felé, tábla jelzi a letérőt,

Részletesebben

TÉLI ÚTÜZEMELTETÉS ELLÁTÁSÁRÓL SZÓLÓ VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

TÉLI ÚTÜZEMELTETÉS ELLÁTÁSÁRÓL SZÓLÓ VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS 1. sz. melléklet: Téli útüzemeltetési szolgáltatás szintjei TÉLI ÚTÜZEMELTETÉS ELLÁTÁSÁRÓL SZÓLÓ VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS 1. sz. Téli útüzemeltetési terv c. mellékletének melléklete Önkormányzati utak városrészenkénti

Részletesebben

Randonneurs Hungary. Mura maraton

Randonneurs Hungary. Mura maraton www.brnhubgary.hu Randonneurs Hungary Mura maraton BRM200 Around Lake Balaton 2019 BRM200 Mura Maraton BRM300 Bakony Light 2019 - BRM400 Tour of Duna-Tisza BRM300 Around Pilis 2019 - BRM200 Pilistámadó

Részletesebben

Kedves Természetjárók!

Kedves Természetjárók! A túra időpontja: 2016.11.26 szombat A tervezett indulás: Kedves Természetjárók! Találkozó: 2016.11.26. 8.50 Buszpályaudvar Veszprém A menetjegy ára: 50 %-os 280 HUF oda és vissza is; Összesen: 560 (A

Részletesebben

4/2009. számú körlevél

4/2009. számú körlevél 4/2009. számú körlevél Szlovénia(2000) GyöngyvirágTermészetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http:/gyongyvirag.atw.hu Felhívjuk tagtársaink figyelmét, hogy a fogadóóráink

Részletesebben

itiner + túraterv + túracucc + papírok, egyebek BÆdeker 1. nap: Utazás Bp-Almenland, Weizerhütte 220 m

itiner + túraterv + túracucc + papírok, egyebek BÆdeker 1. nap: Utazás Bp-Almenland, Weizerhütte 220 m itiner + túraterv + túracucc + papírok, egyebek 1. nap: Utazás Bp-Almenland, Weizerhütte BÆdeker 1. Haladjon tovább dél felé itt: Kondorfa utca, Temesvár utca irányába 220 m 2. Forduljon balra itt: Andor

Részletesebben

Sóly - Gyártelep. 14km - Gy1 15:36, Gy2 17:24. 1. nézői pont. 2-3. nézői pont. 4. nézői pont. 6. nézői pont. 7. nézői pont. 5.

Sóly - Gyártelep. 14km - Gy1 15:36, Gy2 17:24. 1. nézői pont. 2-3. nézői pont. 4. nézői pont. 6. nézői pont. 7. nézői pont. 5. www.veszpremrallye.net www.larocosport.com Sóly - Gyártelep 14km - Gy1 15:36, Gy2 17:24 1. nézői pont 2-3. nézői pont 4. nézői pont 6. nézői pont 5. nézői pont 7. nézői pont RAJT CÉL GPS koordináták: É47

Részletesebben

Németh László emléktúra

Németh László emléktúra 1. ellenőrző pont 2. ellenőrző 3. ellenőrző pont 4. ellenőrző Péter-hegy 5. ellenőrző pont Bécsi út, 218-as busz megálló 6. ellenőrző pont 141-es határkő 7. ellenőrző pont Virágos-nyereg 8. ellenőrző pont

Részletesebben

Kedves Természetjárók!

Kedves Természetjárók! A túra időpontja: 2018.03.10. szombat A tervezett indulás: Kedves Természetjárók! Találkozó: 2018.03.10. 8.45 Buszpályaudvar Veszprém A menetjegy ára: 50 %-os 325 HUF oda vissza pedig 325; Összesen: 650

Részletesebben

1. melléklet az Ugod Község Települési Értéktár Bizottságának Szervezeti és Működési Szabályzatához. Javaslat a

1. melléklet az Ugod Község Települési Értéktár Bizottságának Szervezeti és Működési Szabályzatához. Javaslat a 1. melléklet az Ugod Község Települési Értéktár Bizottságának Szervezeti és Működési Szabályzatához UGOD KÖZSÉG POLGÁRMESTERE RÉSZÉRE! Javaslat a Szárhegyi kilátó hely- és erdőismereti tanösvény [nemzeti

Részletesebben

Randonneurs Hungary. Balaton kerülés

Randonneurs Hungary. Balaton kerülés www.brnhubgary.hu Randonneurs Hungary Balaton kerülés BRM200 Balaton kerülés 2018 - BRM300 Piliskerülő 2018 - BRM400 Felvidék Maraton - BRM200 Tour of Sopianae BRM600 Central Pannonian Circle - BRM200

Részletesebben

A XXIII. Dobogókői Hegyi Futóverseny évi kiírása

A XXIII. Dobogókői Hegyi Futóverseny évi kiírása A XXIII. Dobogókői Hegyi Futóverseny 2018. évi kiírása Időpont: Helyszín: 2018. november 17. (szombat) Dobogókő (PilisVisegrádi-hegység) Megközelítés: Pomáz HÉV-állomástól Dobogókőre induló autóbusszal

Részletesebben

A Via Margaritarum útleírása Sóly-Veszprém-Pápakovácsi

A Via Margaritarum útleírása Sóly-Veszprém-Pápakovácsi Jelzés Útvonal: Sóly-Litér Nehézség Úttípus Sóly 207 0,00 Gy A vasúti sínek keresztezése után rögtön jobbra ráfordulunk egy ra, szántóföldek között haladunk. Jelzésre nem sok helyen volt mód, de az út

Részletesebben

ERDEI SULI (DÖMÖS) Készítette:Etzl Regina Herczku Bianka

ERDEI SULI (DÖMÖS) Készítette:Etzl Regina Herczku Bianka ERDEI SULI (DÖMÖS) Készítette:Etzl Regina Herczku Bianka SZÁLLÁS Szolgáltatások: 18 db meleg vizes tusoló, 18 db WC, mosdók főzési lehetőség, mosogatók áram-csatlakozók (220 V) szabadtéri tűzrakóhely,

Részletesebben

VII. Czárán Gyula Nyomában emlék és teljesítménytúra

VII. Czárán Gyula Nyomában emlék és teljesítménytúra Erdélyi Kárpát Egyesület- Bihar Megye VII. Czárán Gyula Nyomában emlék és teljesítménytúra Rendezők: Erdélyi Kárpát Egyesület - Bihar Megye Szervezők: Székely Zoltán: szekely.zoltan@sherpa.ro, Tel: (00-4

Részletesebben

Ökoturizmus, természetjárás és természetvédelem. Dr. Kiss Gábor osztályvezető VM, Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály

Ökoturizmus, természetjárás és természetvédelem. Dr. Kiss Gábor osztályvezető VM, Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály Ökoturizmus, természetjárás és természetvédelem Dr. Kiss Gábor osztályvezető VM, Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály Az ökoturizmus és a természetvédelem kapcsolata A védett természeti területek bemutatásában

Részletesebben

Itiner: BRM- Hungarian Epic Tel.: A RAJT ÉS AZ 1. ELLENŐRZŐPONT (Zsitvay-kilátó) KÖZÖTT

Itiner: BRM- Hungarian Epic Tel.: A RAJT ÉS AZ 1. ELLENŐRZŐPONT (Zsitvay-kilátó) KÖZÖTT Itiner: BRM- Hungarian Epic Tel.:+36 30 237 35 34 A RAJT ÉS AZ 1. ELLENŐRZŐPONT (Zsitvay-kilátó) KÖZÖTT START Dömös, Dömösi Camping Indulj el a 11. sz úton Visegrád felé Lepence (2,9 km) Visegrád (5,1

Részletesebben

Időpont: szeptember (péntek-vasárnap) 1 NAP SZABI! Utazás: különbusszal.

Időpont: szeptember (péntek-vasárnap) 1 NAP SZABI! Utazás: különbusszal. Időpont: 2017. szeptember 22-24.(péntek-vasárnap) 1 NAP SZABI! Utazás: különbusszal. Szállás: panzióban, Boga-telepen, 2-3-4 személyes zuhanyzós szobákban. Étkezés: közös boltolás, félpanzió a szálláson.

Részletesebben

A) 0 B) 2 C) 8 D) 20 E) 32

A) 0 B) 2 C) 8 D) 20 E) 32 1. X és Y egyjegyű nemnegatív számok. Az X378Y ötjegyű szám osztható 72-vel. Mennyi X és Y szorzata? A) 0 B) 2 C) 8 D) 20 E) 32 2. Hány valós gyöke van a következő egyenletnek? (x 2 1) (x + 1) (x 2 1)

Részletesebben

A verseny védnökei: Monspart Sarolta, Skerletz Imola és Noémi, Harcsa Gábor, Zambó Péter, Schőnviszky László Rendezőség:

A verseny védnökei: Monspart Sarolta, Skerletz Imola és Noémi, Harcsa Gábor, Zambó Péter, Schőnviszky László Rendezőség: A XXIV. Dobogókői Hegyi Futóverseny 2019. évi kiírása Időpont: 2019. november 23. (szombat) Helyszín: Dobogókő (Pilis Visegrádi-hegység) Megközelítés: Pomáz HÉV-állomástól Dobogókőre induló autóbusszal

Részletesebben

tvonalak rendszere Gyalogos turistaútvonalak gon, - Magyarországon, ravezetője, kségi tagja, a Magyar Természetbar

tvonalak rendszere Gyalogos turistaútvonalak gon, - Magyarországon, ravezetője, kségi tagja, a Magyar Természetbar Gyalogos turistaútvonalak tvonalak rendszere - Magyarországon, gon, európai kitekintéssel - Összeállította: Dr. Molnár r András s JózsefJ a Műanyag M SC Természetj szetjáró Szo.. bronzjelvényes nyes túravezett

Részletesebben

TÚRÁK STÁJERORSZÁGBAN AZ EISENERZ-HEGYSÉGBEN

TÚRÁK STÁJERORSZÁGBAN AZ EISENERZ-HEGYSÉGBEN TÚRÁK STÁJERORSZÁGBAN AZ EISENERZ-HEGYSÉGBEN 2017. július 13-16. Szervező: Csuka István túravezető (Győri Vasutas Természetjáró Egyesület) Utazás: 50 személyes modern autóbusszal Időpont: 2017. július

Részletesebben

kerékpáros nyom (pl: Iszák utca) kerékpáros nyom (pl: Sportcsarnok))

kerékpáros nyom (pl: Iszák utca) kerékpáros nyom (pl: Sportcsarnok)) 2012. 12.10. A biztonságos közlekedésért I. - Hol szabad kerékpározni? Kaposváron elkészült 7 kilométer hosszú kerékpárforgalmi úthálózat. Mivel a városban közlekedőknek több, Kaposváron eddig ismeretlen

Részletesebben

Kompetenciaalapú mérés 2009/2010. M A T E M A T I K A 9. é v f o l y a m A változat

Kompetenciaalapú mérés 2009/2010. M A T E M A T I K A 9. é v f o l y a m A változat Az iskola Az osztály neme: Kompetenciaalapú mérés 2009/2010. M A T E M A T I K A 9. é v f o l y a m A változat Az iskola bélyegzője: Az MFFPPTI nem járul hozzá a feladatok részben vagy egészben történő

Részletesebben

1/2011. számú körlevél. Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07. http://www.gyongyvirag-te.

1/2011. számú körlevél. Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07. http://www.gyongyvirag-te. 1/2011. számú körlevél Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http://www.gyongyvirag-te.hu/ 2011. január 1. szombat Újév. Az év első délutáni sétájára

Részletesebben

B Változások 2017 B kategóriás forgalmi vizsga feladatok

B Változások 2017 B kategóriás forgalmi vizsga feladatok B Változások 2017 B kategóriás forgalmi vizsga feladatok A forgalmi vezetés vizsga időtartama 60 perc, melyből a vizsgázónak a közúti forgalomban járművet vezetnie 50 percen keresztül. A forgalmi vezetés

Részletesebben

Szülői engedély-babits Diáknap szombat 01 Kirándulás a János hegyen az Erzsébet kilátóba, majd libegőzés

Szülői engedély-babits Diáknap szombat 01 Kirándulás a János hegyen az Erzsébet kilátóba, majd libegőzés 01 Kirándulás a János hegyen az Erzsébet kilátóba, majd libegőzés Tanárfelelős: Lakihegyi György tanár úr Találkozás 8.10 majd indulás Újpest Központból 8:15 Túra a Széchenyi hegyen és a Normafán, majd

Részletesebben

ITINER (TEL.: ) Az első ellenőrzőpontig (Beremendig)

ITINER (TEL.: ) Az első ellenőrzőpontig (Beremendig) Nagyharsányban Villányban ITINER (TEL.: +3630 393 27 17) Az első ellenőrzőpontig (Beremendig) 1,45 Siklós (a főút kanyarodik) 37,9 0,35 Sikós, Beremend 38,25 0,98 A jobb oldalon: 39,23 0,02 0,02 0,11 Harkány,

Részletesebben

Vízszintes "A turisztikailag fontosabb kiindulási pontokból más, hasonlóan sáv:

Vízszintes A turisztikailag fontosabb kiindulási pontokból más, hasonlóan sáv: Jelen Segédlet a MSZ 2058712-1988 számú Országos Szabvány (Általános turistatájékoztató jelképek - Gyalogos út- és irány jelzések, a továbbiakban: SZ) kivonata, kiegészülve a "Függőleges kettős sáv" és

Részletesebben

Készítette: DuEn

Készítette: DuEn Pálya ajánló PNÉZŐK Egerszalók - Verpelét szombat - 6.6km -pályazárás 7:30 ORB - Gy1 9:33, Gy3 12:29, Gy5 15:30 Rallye2 - Gy1 11:33, Gy3 14:29, Gy5 17:30 Eger Tarnaszentmária zárás 3. nézői pont Egerszalók

Részletesebben

Baranya Maraton 50 km

Baranya Maraton 50 km Baranya Maraton 50 km RH 2017 VI. Au bord de l eau IV. Kiskunság Maraton III. Baranya Maraton I. Bükk + Mátra Maraton I. Vértes + Gerecse Maraton My Bakony Hungary XXL Grandtour Bakony Grandtour Észak-Dunántúl

Részletesebben

16. Veszélyt jelző táblák

16. Veszélyt jelző táblák 16. Veszélyt jelző táblák (1) A veszélyt jelző táblák: a) Veszélyes útkanyarulat balra (64. ábra), Veszélyes útkanyarulat jobbra (65. ábra); 64. ábra 65. ábra b) Egymás utáni veszélyes útkanyarulatok ;

Részletesebben

7/2005. (III. 1.) NKÖM rendelet

7/2005. (III. 1.) NKÖM rendelet A jogszabály mai napon (2015.II.17.) hatályos állapota A jel a legutoljára megváltozott bekezdéseket jelöli. 7/2005. (III. 1.) NKÖM rendelet Budapest és Pannonhalma világörökségi helyszíneinek műemléki

Részletesebben

Békásmegyeri "Vándor" Kerékpáros Klub

Békásmegyeri Vándor Kerékpáros Klub www.bvkk.hu; info@bvkk.hu 2018. ÉVI ESEMÉNYÖSSZEFOGLALÓ 2018. február 14. FSZK Teke csapatverseny 2018. március 24. FSZK Szellemi vetélkedő 2018. április 7. Passarét, Vasas Sportcentrum 2018. április 8.

Részletesebben

Hármashatár-hegyi kilátópont

Hármashatár-hegyi kilátópont 2016. áprilisától látogatható a Hármashatár-hegy legmagasabb pontján épült új kilátó. A fából készült szerkezet 8 méter magas, és tökéletes panoráma nyílik róla Budapestre. Csatapunk ezúttal a gömb alakot

Részletesebben

Tájékoztató és igazoló füzet. A teljesítménytúra Budapest 1878-82 es határköveit követi. 3. ellenőrző pont. 4. ellenőrző állomás. 1.

Tájékoztató és igazoló füzet. A teljesítménytúra Budapest 1878-82 es határköveit követi. 3. ellenőrző pont. 4. ellenőrző állomás. 1. Rajtszám Indulási idő Érkezési idő 1. ellenőrző 2. ellenőrző 3. ellenőrző 4. ellenőrző Péter-hegy Ürömi vasúti megálló 141-es határkő Virágos-nyereg Tájékoztató és igazoló füzet 5. ellenőrző 6. ellenőrző

Részletesebben