40 éve a tatamin. Ezzel a jelmondattal tartotta Harsányi Csaba mester nemzetközi táborát Radaván (Szlovákiában),

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "40 éve a tatamin. Ezzel a jelmondattal tartotta Harsányi Csaba mester nemzetközi táborát Radaván (Szlovákiában),"

Átírás

1

2 40 éve a tatamin Ezzel a jelmondattal tartotta Harsányi Csaba mester nemzetközi táborát Radaván (Szlovákiában), melyre neves mestereket hívott meg tanítani a WJJKF szervezetéből. Bertoletti, Strauss, Gibala mesterek képviselték a nemzetközi szervezetet. Több, mint 140 résztvevő gyakorolta a ju jitsu technikákat. Egyesületünket Vikartóczky Gusztáv, Lovas Zoltán és Bárány János mesterek képviselték, akik a sportkapcsolatokon kívül baráti viszonyt is ápolnak a meghívóval. Kiemelt esemény volt a rendezvényen, hogy Harsányi Csaba mester megkapta az ország vezető mesteri címet és jogosultságot szerzett a piros gí felső viseletére, melyet a WJJKF szervezet nevében Giacomo Bertoletti mester adott át. A rendezvényhez jó feltételeket biztosított a helyi panzió, melyhez 400 nm sportcsarnok is tartozik. A kétnapos rendezvény arra is lehetőséget adott, hogy megbeszéljük terveinket a jelenlévő mesterekkel és erősítsük kapcsolatainkat.

3 FMNITAI kongresszus Magyarországon Május n rendezte a nemzetközi nihon tai jitsu és egyéb harcművészetek szövetsége (FMNITAI) éves beszámoló taggyűlést, kongresszusát Siófokon. A rendezvényre érkeztek Franciaországból, Spanyolországból, Marokkóból, Máltáról és Magyarországról. A szervezet főtitkára beszámolt az elmúlt év munkájáról, majd a pénzügyekért felelős gazdasági vezető részletezte az elszámolást. Megállapodás született arról, hogy 2014 márciusában lesz a következő hivatalos találkozó, melynek helyszínére egy javaslat érkezett Barcelona. A szervezet a jobb kommunikáció érdekében Google alapú levelezési rendszert javasol kialakítani, és erősíteni kívánja az információk gyorsabb cseréjét. Másnap ünnepélyes keretek között nyitottuk meg a találkozót, melyen 70 fő vett részt. A szövetség elnöke, főtitkára valamint a pénzügyi vezetője, együtt dolgozott a spanyol, francia, marokkói, valamint magyar mesterekkel, és tanulókkal. Két szőnyegen folyamatosan edzett a csapat egész délelőtt, majd ebéd után ismét két órában. Kiemelt eseménye volt a rendezvénynek, hogy Takács Károly mester 5. dan fokozatot kapott Hernaez mestertől, melyet távollétében Vikartóczky Gusztáv adott át. Károly személye mindenki számára ismert és elismert. Hosszú időn keresztül végzett lelkiismeretes munkájának elismerése ez a fokozat, GRATULÁLUNK NEKI! A szombati napot hivatalos vacsorával zártuk, melyen lehetőség nyílt mindenki számára, hogy kötetlen formában építse kapcsolatait a hazai és a nemzetközi vizeken. A mesterek nevében vitéz Bárány János és vitéz Lovas Zoltán gratulált Vikartóczky Gusztáv mesternek, aki 30 éve dolgozik a ju jitsu irányzatban. Vasárnap - megfogyva bár, de törve nem tovább dolgozott a csapat. A vendégek közül néhány főnek korán indult vissza a repülője, és a résztvevők közül is otthon maradtak. Mindezek ellenére újabb két órás közös munka következett, majd hivatalosan is bezártuk a rendezvényt. Megköszöntük a résztvevőknek és a tanároknak a lelkiismeretes munkát, és reményünket fejeztük ki, hogy hamarosan ismét együtt dolgozunk a tatamin. Aki ott volt, annak biztos, hogy jó emlék lesz az esemény, melyből erőt lehet meríteni egy újabb nemzetközi szemináriumhoz. Köszönjük a segítséget valamennyi hivatalos támogatónknak, önkéntes segítő munkáját azoknak, aki velünk dolgoztak az előkészítésben és a lebonyolításban! További képek a rendezvényről megtalálhatók a oldalon.

4 Új Nihon Tai Jitsu/ Ju Jitsu Klub született Budapesten június 5-én nyitotta meg kapuját a Nihon Tai Jitsu / Ju Jitsu Klub Budapesten, a BV Oktatási Központjában. A szervezet megalapításában oroszlán-részt vállalt Bajzát Gábor 5. Kyu. jitsuka, akinek ezúton szeretnénk megköszönni segítő munkáját. Az első klubnyitó edzésen lelkes csapat vett részt, akik megismerkedhettek a Nihon Tai Jitsu/Ju Jitsu összetett rendszerével, mely modern önvédelmet tanít ősi alapokon. A tanítványok többsége rendvédelmi dolgozó, ezért külön ízelítőt kaptak eszközös-késes, botos-technikai elemekből, szituációkból. Edzésünk után beszélgettünk a Magyar Nihon Tai Jitsu / Ju Jitsu Sportegyesületről, a lehetőségekről és a jövőbeni terveinkről. Büszkék vagyunk arra, hogy egyhónapos működésünk alatt folyamatosan nő, és bővül az érdeklődő, az edzeni vágyó tagjaink száma. Szeretnénk köszönetünket kifejezni Shihan Vikartóczky Gusztáv 6.dan. hogy támogat az újklub megnyitásában és segíti szakmai fejlődésünket. sensei Bárány János 2. dan. klubvezető

5 Málta június Az eredeti terv az volt, hogy felkészítést tartok majd két mesternek a harmadik danos vizsgájához, és ez mellett összehozunk néhány edzést a többiekkel is. Sajnos egy másik nemzetközi szervezet velünk egy időben tartotta nemzetközi találkozóját, melyen a két felkészítésre váró mesternek kötelező volt a részvétel. Maradt tehát a baráti klubedzés, mely annál jobban sikerült. A lelkes kis csapat teljes erőbedobással gyakorolt Tüske Zsolt vezetésével. Olyan anyagot kaptak, melyben bemutatásra került az iskola egymásra épülő fokozatainak rendszere, valamint az önvédelem és közelharc különbsége is. Az edzések után hasznos beszélgetéseket folytattunk a harcművészet jövőjéről Máltán, valamint az együttműködés és fejlődés lehetőségeiről. Az utolsó napon lehetőség nyílt az Takeda ryu aiki-jitsu szervezet bemutatójának megtekintésére is, melyen Martin Camilleri és csapata volt a legjobb nem hiába!

6 Albertirsai Nihon Tai Jitsu Klub edzőtábor június Az év eddigi legmelegebb hetét kaptuk ajándékba a tábor idejére az időjósoktól. (És nem csak emiatt nem fáztunk ) A 2 órás nagy edzések között a 3 órás szünetek középső órájába illesztett kiegészítő anyaggal 1 órás edzéseken is részt vehettünk; így a teljes napot a doj o-ban tölthette az, aki erre szánta az idejét. A gyerekek számára Kovácsné Dávid Kata játszóházat és kézműves lehetőséget kínált a szünetekben, a készített remekműveket a szombati sayonara esten tárlatvezetéssel mutatta be a szülőknek. A tábor edzésidőpontjai a következőek voltak: Délelőtt (08-10 óra között), 11-től 12 óráig, Délután (13-15 óra között), 16-tól 17 óráig, Este (18-20 óra között) Hétfőn reggel az Esés és gurulás -- Védekezés és visszatámadás anyagával hangolódtunk rá a táborra, majd a második órában az Ütés bázis - Ütés bázis kontratechnikák -kal folytattuk. Az 1 órás edzések az edzőtábor első három napján a Nihon Kobudo Hanbo-jitsu alapjaival ismertették meg a táborlakókat (botkezelés alapjai, átforgatások, ügyességi elemek; támadható felületek, ütések csapások, döfések; eséstechnika bottal, botfelvételek; kitérés, kontroll, visszatámadás; balkezes bottartás - kihon; kétkezes blokkok).

7 Délután a Kitérések, visszatámadások+pajzsra és a Kitérések, visszatámadások +lábtechnikák (lábsöprés, belső és külső horgok) témakörével foglalkoztunk. Hétfőn este Kas Péter mester tartott Taekwon-do edzést, kihangsúlyozva a küzdelemben az időzítés fontosságát, az előre/hátra mozgást (ütőtávba beés kilépés) és a tiszta lábmunkát. Kedden a Kulcs bázis -- Kulcs bázis kontratechnikák -kal ébredtünk, majd a dobáselőkészítéssel foglalkoztunk. Délután a Grappling versenyeken lévő NoGi versenyszám dobás-előkészítésével és dobásanyagával égettük a zsírt. A kora délutáni Hanbo-j itsu után Németh Ferenc Aikikai aikido mester csapatánál ismerkedtünk az aikido szépségeivel (a lágyság sokunkat megtévesztett, de hamar megéreztük a stílus hatásosságát). Szerdán reggel a már szokásos bázis következett Dobás bázis - Dobás bázis kontratechnikák -, majd 1 perces menetekben végeztük oda-vissza az alapdobásokat (csípő, test, félváll, teljes váll). Délután a funkcionális edzés keretein belül 3 csoportot alkotva kamion-gumin ugrálva és medicin-, valamint fitnesz labdát ölelve gyötörtük testünket; majd átöltözve következett a grappling küzdelmi edzés. Rövid pihenő és botos anyag után az esti edzésen a szombati záró partira raktak össze a héten tanultakból kombinációs anyagot a lelkes résztvevők. Csütörtökön reggel a Primal Move mozgásanyagával melegítettünk be: a csecsemő és kisgyermek életkori -- eleinte könnyednek tűnő -- mozdulatok az óra végére őszinte izzadság-cseppeket csaltak a homlokokra. Ezután lassú gurulással (Slow Rolling) gyakoroltuk a földharcot egy mozdulat után a partnernek adtunk esélyt a fejtörésre a következő test-sakk

8 lépés előtt. Ezen a napon a nagy edzések közötti órában a karate került terítékre (bázis, majd küzdelem). Délután a Rope workout funkcionális edzés anyagát gyúrtuk össze -- és ezzel együtt magunkat is -- a grappling NoGi küzdelemmel. Záró akkordként Lontai Márton mester látogatott el hozzánk a BRSE Közelharc Szakosztály oktatójaként és hozott Shiho-nage (négyirányú dobás) verziókat és néhány vízzel töltött medicin labdát ajándékba, amelyekért nem lehetünk elég hálásak Neki. Ezúton is köszönjük! Pénteken ébredéskor lassú gurulás után a Kettlebell alapjaival ismerekedtünk meg Tálas Gábor révén, majd Kiss Román segítségével a boksz rejtelmeibe is beleshettünk. Köszönjük csapattársaink felkészítését és lelkes munkáját. Délután a kevert harcművészetek (MMAMixed Martial Arts) alapjaival és kondicionális felkészítésével foglalkoztunk jókat verekedve, este ismét a bemutató anyagát kombináltuk. Szombaton reggel újabb bemutató-anyag szépítés következett, majd délután két másfél órás edzésre Csámpár János lila öves, Európa bajnoki bronzérmes brazil jitsu oktató érkezett 3 tanítványával; Ők a Gi, majd NoGi alapjait csiszolták ki rajtunk sok-sok küzdelem közepette.

9 Szombaton este 6 órakor kezdetét vette a sayonara est, melyen oklevéllel köszöntük meg Katának a lelkes gyermek-vezetést és Hadnagy Zsolt Patriknak a 2012/2013-as Grappling G4 Liga versenyszereplést. Plutzer Máté volt csapattársunk (2012 szeptembere óta BRSE közelharcos) a Károli Gáspár Református Egyetem Japanológia szakos hallgatójaként tartott előadást a japán nép mentalitásának/a harcművészetekhez való hozzáállásának változásáról a történelmi idők során (háború és béke idején) és napjainkban. A napi átlag 8 liter folyadék és heti 4 kg testsúly-veszteséget finom süteményekkel és üdítőkkel, házi bodzaszörppel pótoltuk (köszönjük a szülőknek a lelkes támogatást). Az edzőtábor zárásaként túlélő oklevelet kaptunk, a résztvevők által a hét során írt edzőtábori naplók pedig emlékeztetnek minket arra is: ami nem öl meg, az keményít; jövőre Veletek ugyanitt! IGEN! Túléltük!!

10 I. Nyírségi Nihon Tai Jitsu Harcművészeti Találkozó és Szeminárium Egyesületünk idén első alkalommal rendezte meg a Nyírségi Nihon Tai Jitsu Harcművészeti Találkozót és Szemináriumot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírmadán. Nem titkoltan hagyományt szeretnénk teremteni rendezvényünkkel, mellyel elismerjük és támogatni kívánjuk nyírségben működő klubjainkat. Ezért egyesületünk vezetése úgy döntött, hogy minden év június utolsó hétvégéjét Nyírmadán töltjük, melyet az éves programtervezetben is szerepeltetünk. A két napos szakmai tábornak a Patay István Általános Iskola adott otthont, mely minden igényünknek maximálisan megfelelt. A tábor első napjának reggelén, nyolc óra tájban, már szép számmal érkeztek és gyülekeztek az ifjú jitsukák. A szemináriumot órakor Iván János a tábor főszervezője nyitotta meg. Megnyitó beszédében köszöntötte a meghívott vendégeket, résztevőket és hozzátartozókat, majd felkérte Kovács Sándor alelnök urat a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Közgyűlés alelnökét, hogy ünnepélyesen nyissa meg a rendezvényt. Alelnök úr beszédében köszöntötte a megjelenteket és örömét fejezte ki, hogy milyen sokan vesznek részt a táborban. Beszédének végén jó edzést és gyakorlást kívánt a rendezvényen megjelenteknek. Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével Filep Sándor Vásárosnamény Polgármestere is. Sajnos renshi Vikartóczky Gusztáv a nemzetközi szövetség alelnöke, aki egyben egyesületünk vezetője, nemzetközi elfoglaltsága miatt nem tudott eljönni a táborba, ezért a MNTJJJSE nevében sensei Lovas Zoltán nyitotta meg a rendezvényt. Beszédében köszönetét fejezte ki a nyírségi klubok vezetőinek, Iván Jánosnak és Király Györgynek, hogy időt és fáradságot nem kímélve dogoznak azon, hogy a nihon tai jitsu elismertségét növeljék a térségben, majd jó munkát kívánt a megjelenteknek. Idén először érkeztek egyesületünk más klubjaiból mesterek, hogy megismerjék a nyírségben folyó munkát és tudásukkal segítsék jitsukáink fejlődését. Oktatást végző mesterek és klubvezetők (balról jobbra): Kovács Ádám 1. dan, Bárány János 2. dan, Lovas Zoltán 3. dan, Dr. horváth Attila 2. dan, Városi József 2. dan, Iván János 1. kyu, Király György 2. kyu.

11 Az ünnepélyes megnyitót közös gyors bemelegítés követte, majd a megjelent jitsukák három csoportban, váltott mesterekkel kezdték el a gyakorlást 50 perces etapokban, 10 perces szünetekkel. Az ebédszünetet követően órakor kezdtük meg a délutáni munkát. A délelőtti lendület nem fogyott el, a lelkesedésre nem lehetett panasz. Az edzést követően a tanulóknak lehetősége volt közös fényképeket készíteni a mesterekkel és egymással is. A XXI. Század adta lehetőségeket kihasználva az edzésen készült képek igen hamar megjelentek a közösségi oldalakon, melyek rövid idő alatt igen nagy ismertségre tettek szert. A szombati napot a mestereknek és klubvezetőknek a szálláson rendezett bográcsozással zártuk, mely igen finom volt és jó hangulatban telt köszönhetően a főzést végző női csapatnak. Vasárnap reggel 9.30 órakor kezdődtek az edzések, melyen kicsit fáradtabban, de törve nem, végezték a technikai elemek gyakorlását jitsukáink. A táborzárást gyors pakolás, takarítás követte, majd mindenki elindult hazafelé, hogy a jól megérdemelt pihenéssel töltse a vasárnap estét. Hétfőn már kezdődnek a felnőttek, szülők számára a dolgos hétköznapok a gyerek pedig sok-sok élménnyel folytathatják a nyári vakációt. Beszámolónk végén szeretnék köszönetet mondani a Nyírmadai Önkormányzat vezetőjének Kálmán Béla polgármester úrnak, hogy lehetővé tette számunkra a rendezvény lebonyolítását és támogatta a központi egyesülettől érkező mesterek ellátását és szállásolását. Köszönöm a hölgyek, asszonyok, szülők, hozzátartozók munkáját, mellyel hozzájárultak rendezvényünk sikeréhez. Köszönöm a támogatást a KERE Bt-nek, Kraszna-Coop Zrt.-nek és a VIADUKT Kft-nek. A tábor központi programja a Nihon Tai Jitsu Ichi Ban Kata és ütés bázis elemeinek megismerése és gyakorlása volt. Ezen kívül a mesterek kedvenc technikáikat oktatták.

12 Attila mester karate bázist oktat. Bárány mester akcióban. Ádám mester 1-es kata közben. Városi mester földharcot oktat I. Nyírségi Nihon Tai Jitsu Harcművészeti Találkozó és Szeminárium aktív résztvevői. Sensei Lovas Zoltán

Érdekes kísérlet, mely hagyománnyá válhat

Érdekes kísérlet, mely hagyománnyá válhat Érdekes kísérlet, mely hagyománnyá válhat Július 16-n Vásárosnaményban a Szilva Termál Hotel adott otthont annak a sportrendezvénynek, melyet Iván János - a területen működő egyik klubvezetőnk - rendezett.

Részletesebben

Remekül szerepeltek az MKKSZ versenyzői

Remekül szerepeltek az MKKSZ versenyzői Ismét Nyírmada! 54 fő állt a sorban szombaton reggel, hogy megmutassa tudását. Alapvetően gyerekek vizsgáztak színes csíkokra és övekre október második hétvégéjén, Nyírmadán. Iván János és Király György

Részletesebben

Szakmai továbbképzés I. foglalkozás

Szakmai továbbképzés I. foglalkozás Szakmai továbbképzés 2016. I. foglalkozás Minden évben négy alkalommal kerül megrendezésre szakmai továbbképzésünk, mely az idén 2016. Január 24-n volt a Honvéd Küzdőcentrumban. A rendezvényre alapvetően

Részletesebben

RADAVA 2015 RADAVA Shihan Vikartóczky Gusztáv és sensei Lovas Zoltán

RADAVA 2015 RADAVA Shihan Vikartóczky Gusztáv és sensei Lovas Zoltán RADAVA 2015 A szlovákiai RADAVA adott helyet július elején a szlovákiai nemzetközi tábornak, melyet Harsányi Csaba mester szervezett. Az évek óta jó hangulatban megrendezésre kerülő táborba több országból

Részletesebben

Tanaka Koshiro Budapesten oktatott. Tai jitsu / Nihon tai jitsu / Hanbo-jitsu

Tanaka Koshiro Budapesten oktatott. Tai jitsu / Nihon tai jitsu / Hanbo-jitsu Tanaka Koshiro Budapesten oktatott Tanaka Koshiro mester tartott edzést Budapesten, akit az afgán-szovjet háború legkiemelkedőbb közelharc kiképzőjeként tartanak számon. A személyes találkozóra írja Dr.

Részletesebben

Látogatás Normandiában

Látogatás Normandiában Látogatás Normandiában Január utolsó hetében Shihan Vikartóczky Gusztáv és sensei Lovas Zoltán Franciaországba utazott Jean Luc Lemoine mester meghívására, ahol kétnapos nihon tai jitsu / Hanbo-jitsu kurzust

Részletesebben

Látogatás Ecuadorba. Révész Agoston Nihon tai jitsu 1. dan

Látogatás Ecuadorba. Révész Agoston Nihon tai jitsu 1. dan Látogatás Ecuadorba Nagyon kevesen jutunk el ilyen távoli országba, ezért is örülünk annak, hogy Révész Ágoston mesternek ez sikerült. Persze alapvetően családi látogatás volt ez számára, de időt szakított

Részletesebben

Hanbo-jitsu kurzus Párizsban

Hanbo-jitsu kurzus Párizsban Hanbo-jitsu kurzus Párizsban Január 19-20-n mutatkozott be először Párizsban Vikartóczky Gusztáv mester Hanbojitsu anyagával Philippe Galais mester meghívására. A rendezvényre a váratlan hóesés ellenére

Részletesebben

ASHIHARA Karate Gála Győrben!

ASHIHARA Karate Gála Győrben! ASHIHARA Karate Gála Győrben! 2014.március 29-én rendezte meg a Magyar Ashihara karate szövetség XVII. győri Rehab-Rába kupa, nyílt karate versenyét. Az indulók közül más stílusok is képviseltették magukat.

Részletesebben

Edzőtáborok Október 25-n Nyírmadán Shihan Vikartóczky Gusztáv 2014. November 22 Harsányi Csaba Lovas Zoltán

Edzőtáborok Október 25-n Nyírmadán Shihan Vikartóczky Gusztáv 2014. November 22 Harsányi Csaba Lovas Zoltán Őszi kurzus Máltán Az ősz Máltára is megérkezett október elejére, és bár a tenger 25 fokos volt, az időjárás inkább otthon tartotta az embereket. Persze voltak olyanok, aki kihasználták ezt a zord időt,

Részletesebben

Újabb jó hír a Nyírségből!

Újabb jó hír a Nyírségből! Újabb jó hír a Nyírségből! A Magyar Nihon Tai Jitsu és Nihon Ju Jitsu Sportegyesület újabb sikeréről számolhatunk be a Nyírségből. 2012 októberében a Veterán Harcművészeti Klub égisze alatt megindult a

Részletesebben

Bp, XV. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Bp, XV. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Szervezője: Rendezője: Fővédnöke: Főbírája: Helye: Újpalota Sportegyesület Bp, XV. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Bitvai Nándor Alpolgármester úr Hernádi Zoltán 4.Dan Károly Róbert Kereskedelmi

Részletesebben

2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa

2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa 2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa Amatőr és Profi Meghívásos Nyílt Verseny VERSENYKIÍRÁS A verseny célja: - a 2014 évi RKSZ II. önvédelmi Nemzetkőzi Kupa bajnoki címek eldöntése - a Magyar és Nemzetkőzi

Részletesebben

Öten érkeztünk Szlovákiából Jászberénybe a XXXIII. Nemzetközi edzőtáborba. Ötünkből három danvizsgára készült. Persze a felkészülésünk már jóval a

Öten érkeztünk Szlovákiából Jászberénybe a XXXIII. Nemzetközi edzőtáborba. Ötünkből három danvizsgára készült. Persze a felkészülésünk már jóval a Öten érkeztünk Szlovákiából Jászberénybe a XXXIII. Nemzetközi edzőtáborba. Ötünkből három danvizsgára készült. Persze a felkészülésünk már jóval a tábor előtt megkezdődött, viszont itt még módunkban állt

Részletesebben

Nem lehet elég korán kezdeni

Nem lehet elég korán kezdeni Nem lehet elég korán kezdeni Rendhagyó óvodai testnevelés órát tartott Lovas Zoltán 4. dan mester Tökölön április 15-16-án. A testnevelés óra célja, hogy már óvodás korban megismertessük a gyermekekkel

Részletesebben

Nyílt Kempo Világkupa

Nyílt Kempo Világkupa E M L É K V E R S E N Y Nyílt Kempo Világkupa Ideje: 2017 március 3-5. INFO: A Világkupán 8 éves kortól vehetnek részt a nevezők. A FULL A és a Kevert Küzdelem szabályrendszerben csak a már 18. életévüket

Részletesebben

2018. évi Győri Ashihara Karate Gála Meghívásos, gyermek, ifjúsági, junior, felnőtt Ashihara Karate bajnokság

2018. évi Győri Ashihara Karate Gála Meghívásos, gyermek, ifjúsági, junior, felnőtt Ashihara Karate bajnokság 2018. évi Győri Ashihara Karate Gála Meghívásos, gyermek, ifjúsági, junior, felnőtt Ashihara Karate bajnokság Sporttal a drogok ellen! A Sport legyen a szenvedélyed! 2018. március 3. /szombat/ Meghívásos,

Részletesebben

Közös edzés a Koryukan Hungary Harcművészeti és Kulturális Egyesülettel (önvédelmi technikák)

Közös edzés a Koryukan Hungary Harcművészeti és Kulturális Egyesülettel (önvédelmi technikák) Időpont Esemény Helyszín Ajánlás Január 7-8. Oliva Seba spanyol mester kumitetábora UTE Színes övesek Január 15. Közös edzés a Koryukan Hungary Harcművészeti és Kulturális Egyesülettel (önvédelmi technikák)

Részletesebben

RKSZ Önvédelmi Magyar Kupa

RKSZ Önvédelmi Magyar Kupa RKSZ Önvédelmi Magyar Kupa Amatőr és Profi Meghívásos Nyílt Verseny VERSENYKIÍRÁS A verseny célja: - a 2013 évi RKSZ önvédelmi Magyar Kupa bajnoki címek eldöntése - a 2013. évi verseny évad megnyitása,

Részletesebben

Nyílt Kempo Világkupa

Nyílt Kempo Világkupa E M L É K V E R S E N Y Nyílt Kempo Világkupa Ideje: 2019 március 15-17. INFO: Az idei évben is helyet adunk a fogyatékkal élő küzdősportoló fiataloknak. Immár indulhatnak formagyakorlat, önvédelem és

Részletesebben

Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny

Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny A bicskei Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület szervezésében A Magyar Sport-jitsu Szövetség szakmai védnökségével Főbíró Hernádi Zoltán (5.

Részletesebben

I. Harcművészeti Élménynap

I. Harcművészeti Élménynap I. Harcművészeti Élménynap- 2013. május 4-én szombaton, kiváló időben és hangulatban került megrendezésre az I. Harcművészeti Élménynap. A debreceni Decathlon Sportáruházba látogatók több mint, húsz harcművészeti

Részletesebben

A verseny időpontja. A verseny helyszíne. Versenyszámok

A verseny időpontja. A verseny helyszíne. Versenyszámok A bicskei Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület szervezésében A Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség szakmai védnökségével A verseny időpontja 2017. április 8., szombat A verseny helyszíne Csokonai

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tóth Mária tankerületi igazgató Tapolcai Tankerület Tapolcai Általános Iskola SZAKMAI BESZÁMOLÓ

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tóth Mária tankerületi igazgató Tapolcai Tankerület Tapolcai Általános Iskola SZAKMAI BESZÁMOLÓ SZAKMAI BESZÁMOLÓ A innovatív pedagógiai-módszertani megújulása megnevezésű, TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0439 azonosítószámú projekt pályázati programjának Köznevelési intézményekben nevelési-pedagógiai tevékenységek

Részletesebben

Ideje: 2014. október 4.

Ideje: 2014. október 4. Nyílt KEMPO Magyar Kupa V. Pilis Városi Nyílt Kempo Verseny Ideje: 2014. október 4. Szervezője: Pilisi Sport és Szabadidő Egyesület Főbírája: Hernádi Zoltán 4.dan Helye: Gubányi Károly Általános iskola

Részletesebben

A nap fő programja a Városi Uszoda látogatása volt, valamint a Városi Streetball Bajnokság megtekintése.

A nap fő programja a Városi Uszoda látogatása volt, valamint a Városi Streetball Bajnokság megtekintése. Három nap veled A jászkiséri Csete Balázs Általános Iskola a Három nap veled elnevezésű pályázatot immár második éve nyeri meg. A 2007-2008-as tanévben az Egri Gyakorló Általános Iskola diákjaival tölthettünk

Részletesebben

Budapest Főnix. Kendo és Iaido klub. eseményei és eredményei

Budapest Főnix. Kendo és Iaido klub. eseményei és eredményei Budapest Főnix Kendo és Iaido klub 2013 eseményei és eredményei január Tisza Kupa, Szeged Klubunk három csapattal vett részt a 2013. évi Tisza Kupán. 2. hely: Főnix A csapat Gasparin Szabolcs, Korbély

Részletesebben

Interjú Kiss Csaba (Battodo 4.dan) mesterrel

Interjú Kiss Csaba (Battodo 4.dan) mesterrel Interjú Kiss Csaba (Battodo 4.dan) mesterrel Battodo Hírlevél: Először is gratulálunk a sikeres 4. danos vizsgádhoz. Hallottuk hogy a vizsgabizottság külön dicséretben részesített. Kiss Csaba: Köszönöm,

Részletesebben

Seishin Karate klub Keszegfalva

Seishin Karate klub Keszegfalva Seishin Karate klub Keszegfalva A karate klub 1998.feruárjában kezdte meg működését. Azóta is folyamatosan működik, és folyamatosan nő a látogatottsága. A 2010-es év sikercsapata Alsó sor (balról jobbra):

Részletesebben

I. Szitás Róbert 18.000 gr,

I. Szitás Róbert 18.000 gr, Általános iskolás horgászaink részt vettek május 11-én az általános iskolák közötti horgászversenyen, amit a szegedi Herman Ottó HE. rendezett. A résztvevő csapat tagjai: Cseh Dániel, Csuhaj András 6.osztály,

Részletesebben

BUSHIDO KUPA november 21. szombat

BUSHIDO KUPA november 21. szombat 2009-10-22 11:18:35 BUSHIDO KUPA november 21. szombat BUSHIDO KUPA november 21. szombat BUSHIDO SPORTEGYESÜLET Elnök: Kiss Attila Levelezési cím: 1143 Budapest, Ilka u. 44. Telefon: 20/943-0212 Fax: 1/630-2407

Részletesebben

A verseny időpontja. A verseny helyszíne. Versenyszámok

A verseny időpontja. A verseny helyszíne. Versenyszámok A bicskei Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület szervezésében Fővédnök: dr. Molnár Krisztián a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke Főbíró: sensei Piros Béla 1. dan A verseny időpontja 2019. április

Részletesebben

VIII. Esztergom-kertváros Kupa

VIII. Esztergom-kertváros Kupa VIII. Esztergom-kertváros Kupa Ideje: 2012.04.21. Nyílt Nemzetközi Harcművészeti Bajnokság Rendezője: Esztergom-kertvárosi Kempo Karate Klub Főbírája: Pokorni Gábor 4. Dan Verseny helye: 2500 Esztergom

Részletesebben

2014 év. Környezettisztasági hét

2014 év. Környezettisztasági hét 2014 év Környezettisztasági hét 2014. 04.10. Évek óta hagyományos program áprilisban a Kőszár-hegymenet, melyet egy takarítási akció előz meg. A környezettisztasági hét célja településünk szebbé tétele,

Részletesebben

Free Fighter Közhasznú Sportegyesület

Free Fighter Közhasznú Sportegyesület Az IBK HUNGARY Free Fighter sportegyesülete által szervezett edzésnap és házibajnokság 2013. március 22-23-24. (P-V) 2013. március 22. (Péntek) 21:00-24:00-ig éjszakai fürdőzés ( kiskorúak szülői felügyelettel

Részletesebben

Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem!

Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! 2015-02-15 12:00:00 Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán!

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ Vámosgálfalva Önkormányzata tisztelettel meghívja a Vámos Települések Szövetségének tag önkormányzatait és minden kedves érdeklődőt a 2010. június 4 6 án megrendezésre kerülő Vámos Települések

Részletesebben

NANZAN AIKIDO EGYESÜLET KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ Pécs, Körömvirág u. 57/1. Adószám:

NANZAN AIKIDO EGYESÜLET KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ Pécs, Körömvirág u. 57/1. Adószám: NANZAN AIKIDO EGYESÜLET 7631 Pécs, Körömvirág u. 57/1. Adószám: 18324644-1-02 KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2015. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ Készítette: Somos-ÉK Kft. Pécs, 2016. május 9. 1 NANZAN AIKIDO

Részletesebben

MAGYAR SHIDOKAN KARATE SZÖVETSÉG BUSHIDO SPORTEGYESÜLET

MAGYAR SHIDOKAN KARATE SZÖVETSÉG BUSHIDO SPORTEGYESÜLET MAGYAR SHIDOKAN KARATE SZÖVETSÉG BUSHIDO SPORTEGYESÜLET Elnök: Kiss Attila Levelezési cím: 1143 Budapest, Ilka u. 44. Telefon: 20/943-0212 Fax: 1/630-2407 E-mail: bushido-se@bushido.hu www.bushido.hu Magyar

Részletesebben

Összefoglaló a Nyári táborról

Összefoglaló a Nyári táborról TÁMOP 3.1.4-08/2-2009-0147 Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben című pályázat, Nagybajom Város Önkormányzata, Nagybajomi Általános Művelődési Központ Egységes Gyógypedagógiai

Részletesebben

Beszámoló SKS-SKDUN Országos Bajnokság, Eger

Beszámoló SKS-SKDUN Országos Bajnokság, Eger Beszámoló 2015 2015. 01. 17. SKS-SKDUN Országos Bajnokság, Eger A január 17-i Egerben a Pásztorvölgyi iskolában megrendezett magyar bajnokságot a 2014-es esztendő lezárásaként és az idei feladatok jegyében

Részletesebben

VIII. Pilis Városi Nyílt Kempo Verseny Ideje: Október 07.

VIII. Pilis Városi Nyílt Kempo Verseny Ideje: Október 07. VIII. Pilis Városi Nyílt Kempo Verseny Ideje: 2017. Október 07. Szervezője: Főbírája: Pilisi Sport és Szabadidő Egyesület Erdős János 3.dan Helye: Gubányi Károly Általános iskola 2721 Pilis,Széchenyi út.28

Részletesebben

IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny!

IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Az idén IV. alkalommal került megrendezésre a páros pontyfogó versenyünk, a közel 12 hektáros, VII. számú tavunkon. Ebben az évben is 37 párost tudtunk egymás

Részletesebben

Jurandori ( egyéni bemutató, 8 kategória, 57 nevezés )

Jurandori ( egyéni bemutató, 8 kategória, 57 nevezés ) Jurandori ( egyéni bemutató, 8 kategória, 57 nevezés ) Leány ifjúsági kategória ( 7 nevezés ): I. Morvai Tímea ( Darányi Dojo Ju-Jitsu Klub Kiskunhalas ) II. Hegedűs Éva ( Tatami Centrum Ju-Jitsu Klub

Részletesebben

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most 2011. március 3 TÉL-FÉNY 2011. XI. alkalommal megrendezett fotókiállításon Afrikától Furugyon át Új-Zélandig láthattunk fényképeket a tárlaton. Először lehetett szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot

Részletesebben

IV. NEMZETKÖZI SENIOR KAMION KUPA 2015

IV. NEMZETKÖZI SENIOR KAMION KUPA 2015 IV. NEMZETKÖZI SENIOR KAMION KUPA 2015 Verseny rendezője: Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportágiszervezet és a Kamion Kempo Klub Főszervező: Borbáth András 2. dan A verseny főbírája: Manhoffer Márton, 2. dan

Részletesebben

V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny!

V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Ongai Horgász Egyesület V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Az idén V. alkalommal került megrendezésre a páros pontyfogó versenyünk, a közel 12 hektáros, VII. számú tavunkon. Ebben az évben is 34

Részletesebben

VIII. BARÁTSÁG KUPA. GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, TOUCH CONTACT és FELNŐTT HARD CONTACT NYÍLT ITF. TAEKWON-DO VERSENY BATTONYA M E G H Í V Ó

VIII. BARÁTSÁG KUPA. GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, TOUCH CONTACT és FELNŐTT HARD CONTACT NYÍLT ITF. TAEKWON-DO VERSENY BATTONYA M E G H Í V Ó VIII. BARÁTSÁG KUPA GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, TOUCH CONTACT és FELNŐTT HARD CONTACT NYÍLT ITF. TAEKWON-DO VERSENY 2010. BATTONYA M E G H Í V Ó A battonyai Barátság Sportegyesület meghív minden harcművész

Részletesebben

Beszámoló a Vissza a múltba történelmi tehetségműhely munkájáról és a Tehetségnapról

Beszámoló a Vissza a múltba történelmi tehetségműhely munkájáról és a Tehetségnapról Beszámoló a Vissza a múltba történelmi tehetségműhely munkájáról és a Tehetségnapról Iskolánk, a tornyosi Tömörkény István Általános Iskola (Tehetségpont) 2010. júniusában megnyerte az Oktatási Közalapítvány

Részletesebben

DOROGI NEHÉZATLÉTIKAI CLUB. Cím: H-2510 Dorog, Bécsi út 34 Számla szám: Adószám:

DOROGI NEHÉZATLÉTIKAI CLUB. Cím: H-2510 Dorog, Bécsi út 34 Számla szám: Adószám: Dorog Kupa Nyílt bajnokság Kata, Önvédelem, Light-Contakt, Full-Contakt, Chikare-Kurabe, Submission Gi, Submission NoGi Felnőtt női, Felnőtt férfi, Gyermek és Junior korosztályok részére. Ideje: 2016.

Részletesebben

EJOI 2018 Programozás a Volgánál

EJOI 2018 Programozás a Volgánál SIKERESEN SZEREPELTEK ISKOLÁNK TANULÓI AZ EJOI 2018 NEMZETKÖZI PROGRAMOZÓ VERSENYEN Magyarországot négyfős csapat képviselte, közöttük két fazekasos diák: Fekete Richárd és Görömbey László, mindketten

Részletesebben

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június Hírlevél Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház 2014. január-június Gyerekházunk napi szinten 9-13. h áll a családok rendelkezésére. A napi foglalkozásokon túl folyamatos programokkal a jeles napok megünneplésével

Részletesebben

Magyar Kyokushin Karate Szervezet 2014/2015. TANÉV KYOKUSHIN KARATE

Magyar Kyokushin Karate Szervezet 2014/2015. TANÉV KYOKUSHIN KARATE Magyar Kyokushin Karate Szervezet 2014/2015. TANÉV KYOKUSHIN KARATE 1 2014/2015. TANÉVI KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja: Az általános és középfokú köznevelési intézményekben

Részletesebben

A Szigethalmi TE szakmai beszámolója a 2007-es évről

A Szigethalmi TE szakmai beszámolója a 2007-es évről A Szigethalmi TE szakmai beszámolója a 2007-es évről Egyesületünk sikerekben gazdag évet zárt, amelyben aktíváink áldozatos munkáján kívül nagy szerepe volt annak a széleskörű szakmai elismertségnek, melyet

Részletesebben

V. Tavaszi Kikelet Kupa BELSŐ ÉS KÜLSŐ FORMÁK (nyílt versenye) VERSENYKIÍRÁSA

V. Tavaszi Kikelet Kupa BELSŐ ÉS KÜLSŐ FORMÁK (nyílt versenye) VERSENYKIÍRÁSA A verseny célja: - a magyar harcművészek fejlődésének segítése - minél több versenyzési lehetőség biztosítása a versenyzők fejlődésének érdekében - a Kung-Fu és a Wushu köztudatba való bevezetése - a sportág

Részletesebben

2. KYU BARNA ÖV FEKETE CSÚCCSAL

2. KYU BARNA ÖV FEKETE CSÚCCSAL A KORÁBBI KÖVETELMÉNYEKEN FELÜL: MEGJEGYZÉS: KATA VERSENYEN INDULÁS KÖTELEZŐ! KÖVETELMÉNYEK: GYEREKEK, JUNIOROK ÉS FELNŐTTEK TANÍTÁSA; VERSENYTAPASZTALAT VEZETŐ- ÉS PONTOZÓBÍRÓKÉNT SZEMINÁRIUMOK LÁTOGATÁSA

Részletesebben

Szombathely. Utazás. Vasárnap

Szombathely. Utazás. Vasárnap Szombathely Utazás Élmény ország kapuja megnyílt előttünk, amikor 2016.03.04-én elindultunk Szombathely fele. Mindenki hatalmas energiákkal és jó kedvel indult az útnak, akkor még senki sem számította

Részletesebben

Kismészáros Kempo SE. Renshi Kárászi Balázs, 4. Dan Renshi Kormos László, 3. Dan Kyoshi Papp Valér, 6. Dan

Kismészáros Kempo SE. Renshi Kárászi Balázs, 4. Dan Renshi Kormos László, 3. Dan Kyoshi Papp Valér, 6. Dan Verseny rendezője: Főszervező: A verseny főbírája: Szakmai fővédnökök: Kismészáros Kempo SE. Renshi Kárászi Balázs, 4. Dan Renshi Kormos László, 3. Dan Kyoshi Papp Valér, 6. Dan A verseny időpontja: 2016.

Részletesebben

A nevezési lapon kérjük feltüntetni:

A nevezési lapon kérjük feltüntetni: Nyílt Sport Jitsu Gyermek,Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokság A verseny időpontja: 2013. november 2. (szombat), 10 óra A verseny helyszíne: Alcsútdobozi sportcsarnok, Alcsútdoboz József A. u. 5. A verseny

Részletesebben

Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója

Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója Augusztus 14. csütörtök 2014. augusztus 14-21. PROGRAM Érkezés, szobafoglalás Helyszín: Balaton - Zánkai Új Nemzedék Központ 20.30 22.00 Tábortűz, táncmulatság Augusztus

Részletesebben

45. ORSZÁGOS TERMÉSZETBARÁT TALÁLKOZÓ

45. ORSZÁGOS TERMÉSZETBARÁT TALÁLKOZÓ 45. ORSZÁGOS TERMÉSZETBARÁT TALÁLKOZÓ HEGYHÁTSZENTJAKAB 2015. május 29. május 31. 1 45. ORSZÁGOS TERMÉSZETBARÁT TALÁLKOZÓ HEGYHÁTSZENTJAKAB 2015. május 29. május 31. A találkozó célja: Rendezvényünkkel

Részletesebben

XIII. Bicske. 2013. április 13., szombat 10:00. Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny

XIII. Bicske. 2013. április 13., szombat 10:00. Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny Alapította a Dinamik Harcmûvészeti Közhasznú Sportegyesület, 1999-ben. Dinamik Harcmûvészeti XIII. Bicske Kupa Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny Nyílt KEMPO Magyar Bajnokság gyermek és

Részletesebben

HARCMŰVÉSZETI-, ÖNVÉDELMI, WELLNESS ÉS ÉLETMÓD TÁBOR Siófok, Hotel Ezüstpart, 2012. június 18 23.

HARCMŰVÉSZETI-, ÖNVÉDELMI, WELLNESS ÉS ÉLETMÓD TÁBOR Siófok, Hotel Ezüstpart, 2012. június 18 23. HARCMŰVÉSZETI-, ÖNVÉDELMI, WELLNESS ÉS ÉLETMÓD TÁBOR KARATE-HARCMŰVÉSZETEK-, ÖNVÉDELEM, ÉLETMÓD-TÁPLÁLKOZÁS TANÁCSADÁS, KIKAPCSOLÓDÁS, SPORT ÉS FAKULTATÍV CSALÁDI PROGRAMOK, WELLNESS-TAICHI-JOGA-MASZSÁZS,

Részletesebben

RKSZ előképzés - tanmenet

RKSZ előképzés - tanmenet RKSZ előképzés - tanmenet Rendészeti előképző tanmeneti anyag Írta Dr.Györki Géza Lektorálta Dr. Kovács Sándor ezredes főiskolai docens Tanmenet III. évfolyam órakeret: 2 óra /hét 72 óra /év Állandó jellegű

Részletesebben

Ízelítő, a Senshi Kyokushin Karate Gyermek, Ifjúsági és Szabadidő Sportegyesület 2009 évi tevékenységéből.

Ízelítő, a Senshi Kyokushin Karate Gyermek, Ifjúsági és Szabadidő Sportegyesület 2009 évi tevékenységéből. Ízelítő, a Senshi Kyokushin Karate Gyermek, Ifjúsági és Szabadidő Sportegyesület 2009 évi tevékenységéből. 2009. január 17-ént Szolnokon rendezte meg a Magyar Kyokushin Karate Szervezet az éves közgyűlését.

Részletesebben

IX. ZEN BU KAN KEMPO EGER KUPA Nyílt, Felnőtt Harcművészeti Kupa 2014.november 2. Vasárnap, Eszterházy csarnok, Eger, Leányka utca 6

IX. ZEN BU KAN KEMPO EGER KUPA Nyílt, Felnőtt Harcművészeti Kupa 2014.november 2. Vasárnap, Eszterházy csarnok, Eger, Leányka utca 6 Verseny rendezője: Főszervező: A verseny főbírája: Szakmai fővédnökök: Agria Kempo Karate Sportegyesület Nagy Ferenc Jácint 2. Dan Márhoffer Márton 2. Dan Lévai László, Hanshi Papp Valér, Kyoshi A verseny

Részletesebben

Alba Regia SC Zen Bu Kan KEMPO Felnőtt Országos Bajnokság 2015 2015. május 23. szombat Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum

Alba Regia SC Zen Bu Kan KEMPO Felnőtt Országos Bajnokság 2015 2015. május 23. szombat Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum Versenykiírás Verseny rendezője: Csákvári Kempo HSE Főszervező: Takács Attila Kyoshi 5. Dan; Márhoffer Márton 2. Dan A verseny főbírója: Kormos László Renshi 3. Dan - a Magyar ZBK Kempo Sportági Szövetség

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK FEBRUÁR 15-EI ÜLÉSÉRE

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK FEBRUÁR 15-EI ÜLÉSÉRE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:

Részletesebben

FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A

FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A KUPÁÉRT NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A KUPÁÉRT Széchenyi István Egyetem Győr 2019. MÁJUS 28-29. A BAJNOKSÁG DÖNTŐJÉT A MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI

Részletesebben

NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 9485 NAGYCENK, GYÁR UTCA 2. A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE

NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 9485 NAGYCENK, GYÁR UTCA 2.   A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE Egyesületünknek 2017-ben is sikeres, eredményekben és eseményekben gazdag éve volt. Egyesületünk 2017-ben 4 szakosztállyal működött: - labdarúgás - asztalitenisz

Részletesebben

2017. évi Győri Ashihara Karate Gála REHAB-RÁBA KUPA

2017. évi Győri Ashihara Karate Gála REHAB-RÁBA KUPA 2017. évi Győri Ashihara Karate Gála REHAB-RÁBA KUPA Meghívásos, gyermek, ifjúsági, junior, felnőtt Ashihara Karate bajnokság Sporttal a drogok ellen! A Sport legyen a szenvedélyed! 2017. MÁRCIUS 5. /VASÁRNAP/

Részletesebben

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE Tel : 49/411-346; 500-169 Fax : 0649/500-170 Adószám:18417803-1-05 Bank Sz.:55100162-12001462 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. április 09-én, Mezőkövesden, az

Részletesebben

Meghívó 2012. november 20.

Meghívó 2012. november 20. Meghívó Tisztelt Természetjáró, Erdész, Vadász Kolléga! A következő oldalakon olvasható címmel és programmal a TESZ-TeSz 50 éves jubileumát üljük 2012. november 24-25- én. Hívunk, vegyél részt ennek a

Részletesebben

Hivatalos Versenykiírás

Hivatalos Versenykiírás Hivatalos Versenykiírás II. Össz Kyokushin Karate Világbajnokság Súlycsoportos Gyermek, Serdülő, Ifjúsági, Junior és U-25 Knock-Down Kumite; Gyermek, Serdülő, Ifjúsági, Junior és Felnőtt férfi-női kata

Részletesebben

Meghívásos, Jitsu, Balaton Kupa.

Meghívásos, Jitsu, Balaton Kupa. Meghívásos, Jitsu, Balaton Kupa. Verseny ideje: 2012.április 28. (szombat) Verseny helyszíne: Siófok, 2-es számú Ált. Iskola. Kele u. 33. (Mentőállomás mellett) Verseny szervezője: Csima János 3.Dan. Nevezési

Részletesebben

BESZÁMOLÓ LEADER 2014

BESZÁMOLÓ LEADER 2014 BESZÁMOLÓ LEADER 2014 Célterület megnevezése: rendezvények Életminőség javítása helyi és térségi szolgáltatások minőségi fejlesztésével, valamint civil szervezetek megerősítésével Pályázó neve: Községi

Részletesebben

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása http://fina-budapest2017.com/hu/hirek/319/sorsoltak-ime-a-vilagbajnoki-vizilabdatornak-csoportbeosztasa Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása 2017.02.24. 12:28 CET A budapesti

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ. a mentálhigiénés előadások, foglalkozások

EMLÉKEZTETŐ. a mentálhigiénés előadások, foglalkozások RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG 4516 DEMECSER, HUNYADI UTCA 2. PANKOTAI JÓZSEF PLÉBÁNOS ÜGYFÉL-AZONOSÍTÓ: 1005408160 TÁMOGATÓ HATÁROZAT AZONOSÍTÓJA: 1695617793 PÁLYÁZAT CÍME: EGYÜTT A JÖVŐÉRT MENTÁLHIGIÉNÉS

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS XI.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

VERSENYKIÍRÁS XI.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS I.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 1. A verseny célja: A bajnoki cím eldöntése, a barátság mélyítése, a Kyokushin Karate népszerűsítése.

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Vérzivataros évtizedek 1914-1944. MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltári Napokl

Szakmai beszámoló. Vérzivataros évtizedek 1914-1944. MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltári Napokl Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: 3508/01149 Vérzivataros évtizedek 1914-1944 MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltári Napokl Az idén 2014. november 18-19-én, immár 41.alkalommal került sor a Hajdú-Bihar

Részletesebben

BEMUTATKOZÁS

BEMUTATKOZÁS www.zmkba.hu BEMUTATKOZÁS Az egyesület névadója Zrínyi Miklós VI. danos mesteredző. 35 éves pályafutása során több rangos tisztséget töltött be és számos kitüntetésben részesült, valódi ikonja a kick-box

Részletesebben

LOVÁSZ SZAKMA KIVÁLÓ TANULÓJA VERSENY országos döntője. Kiskunfélegyháza április A VERSENYZŐK ÉS A KÍSÉRŐK PROGRAMJA

LOVÁSZ SZAKMA KIVÁLÓ TANULÓJA VERSENY országos döntője. Kiskunfélegyháza április A VERSENYZŐK ÉS A KÍSÉRŐK PROGRAMJA LOVÁSZ SZAKMA KIVÁLÓ TANULÓJA VERSENY országos döntője Kiskunfélegyháza A VERSENYZŐK ÉS A KÍSÉRŐK PROGRAMJA 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi u. 2/A Telefon: 76/461 022 Fax: 76/461 022 e-mail: mezge.suli@gmail.com

Részletesebben

A Baross az Erasmus+ programjában

A Baross az Erasmus+ programjában A Baross az Erasmus+ programjában Mi is az Erasmus+ és hogyan kötődik az iskolánkhoz? Az Erasmus+ program az Európai Unió 2014-2020 között futó oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja. Iskolánk

Részletesebben

Eger, április 26.

Eger, április 26. Magyar Ugrókötelesek Szövetsége 2836 Baj, Petőfi S.u.137. ugrokotel@gmail.com Tel.: +3670/3650236 VERSENYKIÍRÁS ZF Lenksysteme Mesterek Tornája és Demó Kupa Eger, 2015. április 26. Időpont : 2014. április

Részletesebben

Az esti klubnapot rövid bevezetővel Dr.Duray Gergő főigazgató úr, mint vendéglátó és Dr. Soós Ágnes a MEM Klub elnöke nyitotta meg,

Az esti klubnapot rövid bevezetővel Dr.Duray Gergő főigazgató úr, mint vendéglátó és Dr. Soós Ágnes a MEM Klub elnöke nyitotta meg, Az Orosházi Kórház főigazgatójának Dr. Duray Gergő klubtagunk meghívására, október 13-14-én színvonalas szakmai és hangulatos baráti találkozón vettünk részt. Pénteken délután és este, a Hotel Corvus Aqua****

Részletesebben

Beszámoló. Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola Készítette: Csiki Zsolt

Beszámoló. Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola Készítette: Csiki Zsolt Beszámoló Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola 2015-2016 Készítette: Csiki Zsolt Pályáztunk Intézményünk sikerrel pályázott és a 2016. január 1. - 2018. december 31. közötti időszakra elnyerte

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a Szardínia Szicília 2012. március 28-tól április 5-ig Készített: Varga Orsolya 13. a 1.nap: Már hetek óta várt utazás végre kezdetét vette. Mindenki izgatottan várta a repülő utat, a fogadó családját, az

Részletesebben

ELŐTERJ ESZTÉS. - a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsághoz. köznevelési eseti kérelmek elbírálására

ELŐTERJ ESZTÉS. - a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsághoz. köznevelési eseti kérelmek elbírálására SZOCIÁLIS és KÖZNEVELÉSI OSZTÁLY 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-585; FAX: +36 42 524-586 E-MAIL: NYHSZOC@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám:8305/2015.05 Ügyintéző : Kertész Sándorné

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA 2011/2012 TANÉV

VERSENYKIÍRÁS KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA 2011/2012 TANÉV VERSENYKIÍRÁS KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA 2011/2012 TANÉV A VERSENY CÉLJA: - az általános és középfokú oktatási intézményekben tanuló karatékák közös versenyeztetése, - a diákolimpiai címek eldöntése,

Részletesebben

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak.

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. Játsszunk együtt! 4. Kedves Nagycsoportos Óvodások! Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. A részvétel ingyenes!

Részletesebben

JEZU, UFAM TOBIE - Jézusom, bízom Benned

JEZU, UFAM TOBIE - Jézusom, bízom Benned JEZU, UFAM TOBIE - Jézusom, bízom Benned Iskolánk felsős énekkara és gregorián kórusa az őszi szünetben (2014.10.24 10.30-ig) egy hetet töltött Lengyelországban a prezentációs nővérek által fenntartott

Részletesebben

Dr. Rentka László a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke

Dr. Rentka László a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke Nyílt rendezvények a Debreceni Sportuszodában, melyekhez a megadott időszakokban és a megadott létszám határig díjtalan belépéssel lehet csatlakozni! A Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Program rendezvényei

Részletesebben

Fotó és művészetterápiás tábor

Fotó és művészetterápiás tábor Fotó és művészetterápiás tábor Második alkalommal rendeztük meg Fotó és művészetterápiás kurzusunk lezáró eseményét egy hetes táborozás formájában. A hét elején hétfőtől szerdáig a felnőtt résztvevőkkel,

Részletesebben

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő ELTE Savaria Egyetemi Központ Szombathely, 2017. május 16-17. Fővédnökök: Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség elnöke

Részletesebben

UEFA A. SK STURM GRAZ KLUBLÁTOGATÁS 2010. május Készítette: Artner Tamás

UEFA A. SK STURM GRAZ KLUBLÁTOGATÁS 2010. május Készítette: Artner Tamás SK STURM GRAZ KLUBLÁTOGATÁS 2010. május Készítette: Artner Tamás A SZAKMAI MUNKA ELKÜLÖNÜLÉSE EGY BAJNOKI ÉVBEN 1. Felkészülési időszak 2. Versenyidőszak 3. Téli szünet 4. Átmeneti időszak 5. Versenyidőszak

Részletesebben

IV. VOLÁN Egyesülés Foci Torna és Családi Nap Erős mezőnyben nem sikerült a döntőbe jutás

IV. VOLÁN Egyesülés Foci Torna és Családi Nap Erős mezőnyben nem sikerült a döntőbe jutás IV. VOLÁN Egyesülés Foci Torna és Családi Nap Erős mezőnyben nem sikerült a döntőbe jutás A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. három csapattal indult, de az erős mezőnyben egyik sem jutott a döntőbe

Részletesebben

Akikre büszkék vagyunk. (2018)

Akikre büszkék vagyunk. (2018) Akikre büszkék vagyunk. (2018) 2018. szeptember 08-án rendezte a Magyar Természetjáró Szövetsége Szövetség Verőcén a Természetjárók Fesztiválját Itt került sor a Fejér Megye Természetjárásáért kitüntetések

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 107. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szakmai beszámoló a Hikari Aikido Sportegyesület működéséről és terveinek

Részletesebben

Beszámoló. Szakmai gyakorlatról. Lengyelország május. Készítette: Nedreu Flórián

Beszámoló. Szakmai gyakorlatról. Lengyelország május. Készítette: Nedreu Flórián Beszámoló Szakmai gyakorlatról Lengyelország 2018. május Készítette: Nedreu Flórián Első hét Reggel 5-kor indultam Kétegyházáról, nagyon szép tájakon vezetett az utunk. Az első megálló egy benzinkútnál

Részletesebben