Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet 31. cikkelye szerint

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet 31. cikkelye szerint"

Átírás

1 1/6. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 2 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Atlasz cédrus illóolaj 1. Az anyag/ készítmény és a vállalat megnevezése A termékkel kapcsolatos adatok: Illóolaj Kereskedelmi név: Atlasz cédrus illóolaj Cikkszám: xxatla Botanikai név: Cedrus Atlanantica INCI: CEDRUS ATLANTICA WOOD OIL Az anyag vagy készítmény releváns beazonosított alkalmazási, és nem tanácsolt alkalmazások Az anyag/készítmény használata: helyiség illatosító A biztonsági adatlapot rendelkezésre bocsátó szállítóra vonatkozó adatok: Gyártó/Szállító: Farfalla Essentials AG Florastr. 18b CH-8610 Uster (Svájc) Információt nyújtó terület: Abteilung Produktsicherheit (Termékbiztonsági Osztály) mschobert@farfalla.ch Vészhelyzeti információ: Giftinformationszentrum Schweiz. Toxikologisches Informationszentrum Notfalldienst (Vészhelyzeti Szolgálat): Freiestr. 16 / 8001 Zürich ZH Tel.: Nem sürgős hívások: Tel.: Fax: Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) ingyenesen hívható száma: 06 (80) Magyarországi forgalmazó: Presto-Pilot Kft Budapest, Budafoki út Tel.: 1/ , info@presto.hu 2. Lehetséges veszélyek Az anyag vagy készítmény besorolása: Besorolás az 1272/2008 sz. (EK) rendelet szerint:... Aquatic Chronic 3 H412 Ártalmas a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. Besorolás a 67/548/EGK irányelv vagy az 1999/45/EK irányelv szerint:...

2 2/6. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 2 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Atlasz cédrus illóolaj R52/53: Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. Különleges veszély emberre és környezetre: A termék jelölése ˇAz EK-készítmények általános besorolási irányelvei legutóbbi változatának számítási eljárása értelmében kötelező. Osztályozási rendszer: Az osztályozás megfelel az aktuális EG-listáknak, de ki lett egészítve a szakirodalomból vett és céges adatokkal.... Jelölési elemek Jelölés az EGK-irányelvek szerint: A termék az EK-irányelv/GefStoffV szerint beosztályozva és jelölve. R-mondatok: R52/53: Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. S-mondatok: 29/56 Csatornába engedni nem szabad, az anyagot és az edényzetét a veszélyes- vagy speciális hulladék gyűjtőhelyre kell vinni. 60 Az anyagot és/vagy edényzetét veszélyes hulladékként kell ártalmatlanítani. Egyéb veszélyek A PBT- és vpvb-megítélés eredményei PBT: nem alkalmazható vpvb: nem alkalmazható 3.Összetétel / alkotórészekkel kapcsolatos adatok Vegyi jellemzés: Anyagok Azonosító szám(ok): Index szám: Vegyi jellemzés: Keverék Leírás: Az alább felsorolt anyagok keveréke megközelítőleges adagolási aránnyal Veszélyes összetevők: CAS: EINECS: alpha- Cedren Xn R65; N R50/53 Asp.Tox. 1, H304; Aquatic Acute 1, H400; Aquatic Chronic 1, H410 Kiegészítő információk: A felsorolt veszélyjelzések megszövegezése a 16. pontnál található. 4% 4. Elsősegély - intézkedések Az elsősegély-intézkedések leírása Belégzést követően: Friss levegőre menni, panasz esetén az orvost felkeresni. Bőrre jutást követően: Általánosságban a termék nem bőrizgató hatású. Szembe kerülést követően: A nyitott szem azonnali öblögetése folyó víz alatt, több percig. Lenyelés esetén: azonnal az orvost felkeresni. Megjegyzések az orvos számára: A legfontosabb akut és késleltetve fellépő tünetek és hatások További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Megjegyzések az azonnali orvosi segítség vagy speciális kezelés vonatkozásában További releváns információk nem állnak rendelkezésre.

3 3/6. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 2 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Atlasz cédrus illóolaj 5. Tűzoltási intézkedések Oltószerek: Megfelelő oltószerek: Tűzoltási intézkedéseket a környezettel összhangba hozni. Az anyagból vagy elegyeiből származó különleges veszélyek: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Megjegyzések a tűzoltáshoz Különleges védőfelszerelés: nem szükségesek különleges intézkedések. 6. Intézkedések véletlen kiszabadulás esetén Személyre vonatkozó védelmi intézkedések, védőfelszerelések és vészhelyzetben alkalmazandó eljárások Nem megkövetelhető. Környezetvédelmi intézkedések: Csatornába és felszíni vizekbe engedni nem szabad. Ha belekerült a csatornarendszerbe vagy felszíni vizekbe, az illetékes hatóságokat értesíteni kell. Ne engedjük közvetlenül a csatornarendszerbe vagy felszíni vizekbe jutni. Módszerek és anyagok a visszatartásra és tisztításra: Megfelelő folyadékmegkötő anyaggal (homok, kovaföld, savmegkötő, univerzális megkötő anyagok, fűrészpor) össze kell gyűjteni. Utalás más szakaszokra: Információk a biztonságos kezelésre - lásd a 7. fejezetet. Információk a személyi védőfelszerelésre - lásd a 8. fejezetet. Információk az ártalmatlanításra - lásd a 13. fejezetet. 7. Kezelés és tárolás Kezelés: Útmutatások a biztonságos kezeléshez: Szakszerű felhasználás mellett különleges intézkedés nem szükséges. Tanácsok tűz és robbanás megelőzésére: Különleges intézkedések nem szükségesek. A biztonságos tárolás feltételei az összeegyeztethetetlenség figyelembe vételével Tárolás: A raktárhelyiségekkel és göngyöleggel kapcsolatos követelmények: nincsenek különleges követelmények. Együtt-tárolási szabályok: nem szükséges. További szempontok a tárolási feltételekhez: nincs. Tárolási osztály: Besorolás az üzembiztonsági rendelet (BetrSichV) szerint: -. Specifikus végfelhasználások: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. 8. Az expozíció korlátozása és felügyelete / Személyi védőfelszerelés Műszaki berendezések létesítésére vonatkozó kiegészítő követelmények: Nincsenek további adatok, lásd 7. pont. Felügyeletet igénylő paraméterek Munkahelyre vonatkoztatott, felügyelet tárgyát képező határértékkel bíró összetevők: A termék nem tartalmaz olyan mennyiségű anyagokat, melyek a munkahelyekre vonatkozó értékhatást meghaladnák. Kiegészítő információk: a készítéskor érvényes listák szolgáltak alapul. Az expozíció korlátozása és felügyelete Személyi védőfelszerelés: Általános védő- és higiénés intézkedések: Szünetek előtt és a munka végeztével kezet kell mosni.

4 4/6. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 2 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Atlasz cédrus illóolaj Légzésvédelem: nem megkövetelhető. Kézvédelem: A védőkesztyű anyaga ne engedje át a terméket, legyen ellenálló a termékkel / az anyaggal / a készítménnyel szemben. Mivel tesztek nem készültek, ezért a termékkel / a készítménnyel / a vegyi keverékkel szemben ellenálló védőkesztyű anyagára nincs ajánlás. A védőkesztyű anyagának kiválasztása az áttörési idő, permeációs sebesség és a bomlás figyelembevételével történik. A védőkesztyű anyaga A megfelelő védőkesztyű kiválasztása nem csak az anyagától függ, hanem különféle minőségi tényezőktől is és gyártóról gyártóra változhat. Mivel a védőkesztyű többféle anyagból készül, így nem számítható ki, hogy a kesztyű mennyire fogja átengedni az anyagot, ezért célszerű előtte próbát végezni. A védőkesztyű anyagának áteresztő képessége A védőkesztyű áteresztő képességét kérdezzük meg előállítójától és tartsuk be az utasításokat. Szemvédelem: Áttöltésnél védőszemüveg használata ajánlatos. 9. Fizikai és kémiai tulajdonságok Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó adatok Általános adatok: Kinézet: Forma: folyékony Szín: a termék megnevezés szerinti Szag: Szagküszöb: jellegzetes. ph-érték: Állapotváltozás: Olvadáspont/olvadási tartomány: Forráspont/forrási tartomány: Lobbanáspont: > 100 C Gyúlékonyság (szilárd, légnemű): Gyulladási hőmérséklet: A termék nem robbanás veszélyes. Bomlási hőmérséklet: Öngyulladás: Robbanás veszély: Robbanási határok: alsó felső Gőznyomás 20 C-on: Sűrűség: Relatív sűrűség 20 C-nál Gőzsűrűség Elgőzölődési sebesség Oldhatóság/keverhetőség vízzel: Eloszlási együttható (n-oktanol/víz): Viszkozitás: dinamikus: Kinematikus: Oldószertartalom: Szerves oldószer: Víz: VOC (EU) Egyéb adatok Az anyag magától nem gyullad meg. A termék nem robbanás veszélyes, ennek ellenére gőz- és levegőelegy képződése lehetséges 0,927 0,940 g/cm3 Nem keverhető. 0,0 % 0,00 % További információk nem állnak rendelkezésre.

5 5/6. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 2 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Atlasz cédrus illóolaj 10. Stabilitás és reakció képesség Reakcióképesség Vegyi stabilitás Termikus bomlás / kerülendő feltételek: Rendeltetésszerű használat esetén nincs bomlás. Veszélyes reakciók lehetősége: Veszélyes reakciók nem ismeretesek. Kerülendő feltételek: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Összeegyeztethetetlen anyagok: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Veszélyes bomlástermékek: veszélyes bomlástermékek nem ismeretesek. 11. Toxikológiai adatok Adatok a toxikológiai hatásokra vonatkozóan Akut toxicitás: Primer ingerhatás: A bőrön: ingerlő hatás. A szemben: ingerlő hatás. Érzékenyítés: Szenzibiláló hatás nem ismert. 12. Ökológiai adatok Toxicitás: Vízi toxicitás: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Perzisztencia és lebonthatóság: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Viselkedés környezeti kompartimensekben: Bioakkumulácós potenciál: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Mobilitás talajban: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Ökológiai információk Észrevétel: Ártalmas a halakra További ökológiai információk: Általános információk: Vízveszélyeztetési osztály 1 (saját besorolás): a vizeket enyhén veszélyezteti. Nem szabad hígítatlanul és nagyobb mennyiségben a talajvízbe, lefolyóba vagy vízhálózatba engedni. ártalmas a vízi szervezetekre A PBT- és vpvb-megítélés eredményei PBT: Nem alkalmazható. vpvb: Nem alkalmazható. Egyéb káros hatások: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. 13. Ártalmatlanításra vonatkozó adatok A hulladék kezelés eljárása Ajánlás: Nem szabad a háztartási hulladékkal együtt deponálni. Ne engedjük csatornahálózatba jutni. Tisztítatlan csomagolások: Ajánlás: a kezelés módját a hatósági előírások szabják meg.

6 6/6. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 2 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Atlasz cédrus illóolaj 14. Szállításra vonatkozó adatok UN-szám ADR, ADN, IMDG, IATA Szabályszerű UN-küldemény-jelölés ADR, ADN, IMDG, IATA Szállítási veszély-osztályok ADR, ADN, IMDG, IATA Osztály Csomagolási csoport ADR, IMDG, IATA Környezeti veszélyek: kiesik kiesik kiesik kiesik Marine pollutant: nem igen Tömegtermékszállítás a MARPOL-egyezmény 73/78 II. melléklete és az IBCCode szerint Nem alkalmazható UN "Model Regulation": Szabályozási információk Biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások / az anyagra vagy elegyre vonatkozó specifikus szabályozások Nemzeti előírások: Osztályozás az üzembiztonsági rendelet (BetrSichV) szerint: - Vízveszélyeztetési osztály: WGK 1 (saját besorolás): a vizeket enyhén veszélyezteti. Anyagbiztonsági megítélés: Anyagbiztonsági megítélés nem került végrehajtásra. 16. Egyéb adatok Az adatok ismereteink mai szintjének felelnek meg, azonban nem jelentenek szavatosságot bizonyos tulajdonságokra vonatkozóan és nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt. Releváns mondatok H304 Lenyelve és a légutakba kerülve halálos lehet. H400 Nagyon mérgező a vízi élővilágra. H410 Nagyon mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz R50/53 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. R65 Lenyelve ártalmas, aspiráció (idegen anyagnak a légutakba beszívása) esetén tüdőkárosodást okozhat. Az adatlapot kiállító szerv: Termékbiztonsági részleg Kapcsolattartási partner: Fr. Schobert Rövidítések és mozaik szavak: ADR: Accord européen sur le transport des marchandises dangereuses par Route (European Agreement concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road) RID: Règlement international concernant le transport des marchandises dangereuses par chemin de fer (Regulations Concerning the International Transport of Dangerous Goods by Rail) IMDG: International Maritime Code for Dangerous Goods IATA: International Air Transport Association ICAO: International Civil Aviation Organization GHS: Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals GefStoffV: Gefahrstoffverordnung (Ordinance on Hazardous Substances, Germany) VOC: Volatile Organic Compounds (USA, EU)

7 1/9. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 5 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Aura esszenciakeverék 1. Az anyag/ készítmény és a vállalat megnevezése A termékkel kapcsolatos adatok: Illóolaj Kereskedelmi név: Aura esszenciakeverék Cikkszám: xmaura Az anyag vagy készítmény releváns beazonosított alkalmazási, és nem tanácsolt alkalmazások Az anyag/készítmény használata: helyiség illatosító A biztonsági adatlapot rendelkezésre bocsátó szállítóra vonatkozó adatok: Gyártó/Szállító: Farfalla Essentials AG Florastr. 18b CH-8610 Uster (Svájc) Információt nyújtó terület: Abteilung Produktsicherheit (Termékbiztonsági Osztály) mschobert@farfalla.ch Vészhelyzeti információ: Giftinformationszentrum Schweiz. Toxikologisches Informationszentrum Notfalldienst (Vészhelyzeti Szolgálat): Freiestr. 16 / 8001 Zürich ZH Tel.: Nem sürgős hívások: Tel.: Fax: Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) ingyenesen hívható száma: 06 (80) Magyarországi forgalmazó: Presto-Pilot Kft Budapest, Budafoki út Tel.: 1/ , info@presto.hu 2. Lehetséges veszélyek Az anyag vagy készítmény besorolása: Besorolás az 1272/2008 sz. (EK) rendelet szerint: GHS09 környezet Aquatic Chronic. 2 H411 Mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. GHS07 Skin Irrit. 2 Eye Irrit. 2 Skin. Sens. 1 H315 Bőrirritáló hatású. H319 Súlyos szemirritációt okoz. H317 Allergiás bőrreakciót válthat ki.

8 2/9. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 5 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Aura esszenciakeverék Besorolás a 67/548/EGK irányelv vagy az 1999/45/EK irányelv szerint: Xi; Irritatív R38: Bőrizgató hatású. Xi; Szenzibilizáló R43: Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). N; Környezetre veszélyes R51/53: Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. Különleges veszély emberre és környezetre: A termék jelölése ˇAz EK-készítmények általános besorolási irányelvei legutóbbi változatának számítási eljárása értelmében kötelező. Osztályozási rendszer: Az osztályozás megfelel az aktuális EG-listáknak, de ki lett egészítve a szakirodalomból vett és céges adatokkal. Jelölési elemek Jelölés az EGK-irányelvek szerint: A termék az EK-irányelv/GefStoffV szerint beosztályozva és jelölve. A termék betűjele és veszélyjelölése: Xi Irritatív N Környezetre veszélyes A termék veszélyt okozható komponensei: Linalool D-Limonene Citral Citronellol béta- Pinen Geraniol Cinnamal R-mondatok: 38 Bőrizgató hatású. 43 Bőrrel érintkezve szenzibilizáló hatású lehet. 51/53 Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. S-mondatok: 2 Gyermekek kezébe nem kerülhet 24 A bőrrel való érintkezés kerülendő. 29/56 Csatornába engedni nem szabad, az anyagot és az edényzetét a veszélyes- vagy speciális hulladék gyűjtőhelyre kell vinni. 37 Megfelelő védőkesztyűt kell viselni. 46 Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, az edényt/csomagolóburkolatot és a címkét az orvosnak meg kell mutatni. Egyéb veszélyek A PBT- és vpvb-megítélés eredményei PBT: nem alkalmazható vpvb: nem alkalmazható

9 3/9. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 5 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Aura esszenciakeverék 3.Összetétel / alkotórészekkel kapcsolatos adatok Vegyi jellemzés: Keverék Leírás: Az alább felsorolt anyagok keveréke megközelítőleges adagolási aránnyal Veszélyes összetevők: CAS: Linalool EINECS: Xi R43 CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: Skin Sens. 1, H317 D-Limonene Xi R38; Xi R43; N R50/53 R10 Flam- Liq. 3 H226; Aquatic Acute 1, H400 Aquatic Chronic 1, H410; Skin Irrit. 2, H315; Skin Sens. 1, H317 D,L-alpha-Pinen R10 Flam- Liq. 3 H226 Citral Xi R38; Xi R43 Skin Irrit. 2, H315; Skin Sens. 1, H317 Citronellol Xi R38; Xi R43; N R51/53 Aquatic Chronic 2, H411; Skin Irrit. 2, H315; Skin Sens. 1, H317 béta-pinen Xn R65; Xi R43; N R50/53 Asp. Tox. 1, H304; Aquatic Acute 1, H400; Aquatic Chronic 1, H410; Skin Sens. 1, H317 Geraniol Xi R3841; Xi R43 Eye Dam. 1, H318; Skin Irrit. 2, H315; Skin Sens. 1, H317 béta-phellandren Xn R65 Asp. Tox. 1, H304 Cedrol N R51/53 Aquatic Chronic 2, H411 Cinnamal Xn R21; Xi R38; Xi R43 Acute Tox. 4, H312; SkinIrrit. 2, H315; Skin Sens. 1, H317 alpha- Cedren Xn R65; N R50/53 Asp. Tox 1, H304; Aquatic Acute 1, H400; Aquatic Chronic 1, H410 béta- Caryophyllen Xn R65 Asp. Tox 1, H304 Myrcen Xn R65 Flam- Liq. 3 H226; Asp. Tox. 1, H304 delta 3 Caren Xn R65; Xi R43 R52/53 Asp. Tox. 1, H304; Skin Sens. 1, H317; Aquatic Chronic 3, H412 Nerolidol N R50/53 Aquatic Acute 1, H400; Aquatic Chronic 1, H410 Isobutylmethacrylat Xi R36/37/38; Xi R43; N R50 R10 Flam- Liq. 3 H226; Aquatic Acute 1, H400; Skin Irrit. 2, H315; Eye irrit. 2, H319; Skin Sens. 1, H317; STOT SE 3, H335 Kiegészítő információk: A felsorolt veszélyjelzések megszövegezése a 16. pontnál található. 20% 20% 15% 8% 8% 5% 5% 5% 4% 3% 3% 3% 2% 2% 2% 2%

10 4/9. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 5 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Aura esszenciakeverék 4. Elsősegély - intézkedések Az elsősegély-intézkedések leírása Belégzést követően: Friss levegő biztosítása, és a biztonság érdekében orvos felkeresése. Öntudatlanság esetén tartás és szállítás stabil oldalfekvésben. Bőrre jutást követően: Vízzel és szappannal azonnal lemosni és jól leöblíteni. Szembe kerülést követően: A nyitott szem azonnali öblögetése folyó víz alatt, több percig. Lenyelés esetén: Tartós panaszok esetén orvos felkeresése. Megjegyzések az orvos számára: A legfontosabb akut és késleltetve fellépő tünetek és hatások További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Megjegyzések az azonnali orvosi segítség vagy speciális kezelés vonatkozásában További releváns információk nem állnak rendelkezésre. 5. Tűzoltási intézkedések Oltószerek: Megfelelő oltószerek: CO2, homok, oltópor. Vizet ne használjanak. Biztonsági okból alkalmatlan oltószer: víz. Az anyagból vagy elegyeiből származó különleges veszélyek: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Megjegyzések a tűzoltáshoz Különleges védőfelszerelés: nem szükségesek különleges intézkedések. 6. Intézkedések véletlen kiszabadulás esetén Személyre vonatkozó védelmi intézkedések, védőfelszerelések és vészhelyzetben alkalmazandó eljárások Nem megkövetelhető. Környezetvédelmi intézkedések: Csatornába és felszíni vizekbe engedni nem szabad. Ha belekerült a csatornarendszerbe vagy felszíni vizekbe, az illetékes hatóságokat értesíteni kell. Ne engedjük közvetlenül a csatornarendszerbe vagy felszíni vizekbe jutni. Módszerek és anyagok a visszatartásra és tisztításra: Megfelelő folyadékmegkötő anyaggal (homok, kovaföld, savmegkötő, univerzális megkötő anyagok, fűrészpor) össze kell gyűjteni. Megfelelő szellőzésről gondoskodni. Vízzel és víztartalmú tisztítószerekkel nem szabad elmosogatni. Utalás más szakaszokra: Információk a biztonságos kezelésre - lásd a 7. fejezetet. Információk a személyi védőfelszerelésre - lásd a 8. fejezetet. Információk az ártalmatlanításra - lásd a 13. fejezetet. 7. Kezelés és tárolás Kezelés: Útmutatások a biztonságos kezeléshez: Jószellőzésről és elszívásról a munkahely közelében gondoskodni kell. Aerisolképződést kerülni kell. Tanácsok tűz és robbanás megelőzésére: Különleges intézkedések nem szükségesek. Tűz és robbanás megelőzését célzó védőrendszabályok: Semmi különleges intézkedés nem szükséges.

11 5/9. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 5 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Aura esszenciakeverék A biztonságos tárolás feltételei az összeegyeztethetetlenség figyelembe vételével Tárolás: A raktárhelyiségekkel és göngyöleggel kapcsolatos követelmények: nincsenek különleges követelmények. Együtt-tárolási szabályok: nem szükséges. További szempontok a tárolási feltételekhez: nincs. Tárolási osztály: Besorolás az üzembiztonsági rendelet (BetrSichV) szerint: -. Specifikus végfelhasználások: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. 8. Az expozíció korlátozása és felügyelete / Személyi védőfelszerelés Műszaki berendezések létesítésére vonatkozó kiegészítő követelmények: Nincsenek további adatok, lásd 7. pont. Felügyeletet igénylő paraméterek Munkahelyre vonatkoztatott, felügyelet tárgyát képező határértékkel bíró összetevők: D-Limonene AGW 110 mg/m³, 20 ml/m³ 2(II);DFG, Sh, Y Geraniol MAK vgl.abschn.iv Cinnamal MAK vgl.abschn.iv Kiegészítő információk: a készítéskor érvényes listák szolgáltak alapul. Az expozíció korlátozása és felügyelete Személyi védőfelszerelés: Általános védő- és higiénés intézkedések: Élelmiszertől, italtól és takarmánytól tartsuk távol. A beszennyeződött, átitatódott ruházatot azonnal le kell vetni. Szünetek előtt és a munka végeztével kezet kell mosni. A bőrrel való érintkezés kerülendő. Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást. Légzésvédelem: Rövid idejű vagy kisebb mértékű terhelésnél légszűrő berendezés;. intenzív értelemszerűen hosszabb expozíciónál környezeti levegőtől független légző-védő berendezést kell használni. Kézvédelem: Védőkesztyű A védőkesztyű anyaga ne engedje át a terméket, legyen ellenálló a termékkel / az anyaggal / a készítménnyel szemben. Mivel tesztek nem készültek, ezért a termékkel / a készítménnyel / a vegyi keverékkel szemben ellenálló védőkesztyű anyagára nincs ajánlás. A védőkesztyű anyagának kiválasztása az áttörési idő, permeációs sebesség és a bomlás figyelembevételével történik. A védőkesztyű anyaga A megfelelő védőkesztyű kiválasztása nem csak az anyagától függ, hanem különféle minőségi tényezőktől is és gyártóról gyártóra változhat. Mivel a védőkesztyű többféle anyagból készül, így nem számítható ki, hogy a kesztyű mennyire fogja átengedni az anyagot, ezért célszerű előtte próbát végezni. A védőkesztyű anyagának áteresztő képessége A védőkesztyű áteresztő képességét kérdezzük meg előállítójától és tartsuk be az utasításokat. Szemvédelem: Áttöltésnél védőszemüveg használata ajánlatos.

12 6/9. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 5 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Aura esszenciakeverék 9. Fizikai és kémiai tulajdonságok Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó adatok Általános adatok: Kinézet: Forma: folyadék Szín: a termék megnevezés szerinti Szag: Szagküszöb: jellegzetes. ph-érték: Állapotváltozás: Olvadáspont/olvadási tartomány: Forráspont/forrási tartomány: Lobbanáspont: Nem alkalmazható. Gyúlékonyság (szilárd, légnemű): Gyulladási hőmérséklet: Bomlási hőmérséklet: Öngyulladás: Az anyag magától nem gyullad meg. Robbanás veszély: Robbanási határok: alsó felső 8. Az expozíció korlátozása és felügyelete / Személyi védőfelszerelés Gőznyomás 20 C-on: Sűrűség: Relatív sűrűség 20 C-nál Gőzsűrűség Elgőzölődési sebesség Oldhatóság/keverhetőség vízzel: Eloszlási együttható (n-oktanol/víz): Viszkozitás: dinamikus: Kinematikus: Oldószertartalom: Szerves oldószer: VOC (EU) Egyéb adatok 0,870 0,930 g/cm 3 Nem keverhető. 0,3 % 0,31 % További információk nem állnak rendelkezésre. 10. Stabilitás és reakció képesség Reakcióképesség Vegyi stabilitás Termikus bomlás / kerülendő feltételek: Rendeltetésszerű használat esetén nincs bomlás. Veszélyes reakciók lehetősége: Veszélyes reakciók nem ismeretesek. Kerülendő feltételek: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Összeegyeztethetetlen anyagok: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Veszélyes bomlástermékek: veszélyes bomlástermékek nem ismeretesek.

13 7/9. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 5 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Aura esszenciakeverék 11. Toxikológiai adatok Adatok a toxikológiai hatásokra vonatkozóan Akut toxicitás: Besorolás releváns LD/LC50-értékek: D-Limonene Oral LD mg/kg (patkány) Citronellol Oral LD mg/kg (patkány) Dermal LD mg/kg (nyúl) Primer ingerhatás: A bőrön: bőr és nyálkahártya izgató hatású. A szemben: ingerlő hatás. Érzékenyítés: bőrrel való érintkezés révén szenzibilizáció lehetséges. További toxikológiai információk: Az EK készítményekre vonatkozó általános besorolási irányelvének érvényes kiadásban közölt számítási eljárás alapján a termék az alábbi veszélyekkel jár: Irritatív. 11. Toxikológiai adatok 12. Ökológiai adatok Toxicitás: Vízi toxicitás: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Perzisztencia és lebonthatóság: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Viselkedés környezeti kompartimensekben: Bioakkumulácós potenciál: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Mobilitás talajban: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Ökotoxikus hatások: Megjegyzés: mérgező a halakra. További ökológiai információk: Általános információk: Vízveszélyeztetési osztály 2 (saját besorolás): a vizeket veszélyezteti. Ne engedjük a talajvízbe, a környezeti vizekbe, vagy a csatornahálózatba jutni. Az ivóvizet már a talajba a legcsekélyebb mennyiségben kijutva is veszélyezteti. Halakra és planktonokra is mérgező hatású. mérgező a vízi élőlényekre A PBT- és vpvb-megítélés eredményei PBT: Nem alkalmazható. vpvb: Nem alkalmazható. Egyéb káros hatások: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. 13. Ártalmatlanítással kapcsolatos utasítások A hulladék kezelés eljárása Ajánlás: Nem szabad a háztartási hulladékkal együtt deponálni. Ne engedjük csatornahálózatba jutni. Tisztítatlan csomagolások: Ajánlás: a kezelés módját a hatósági előírások szabják meg.

14 8/9. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 5 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Aura esszenciakeverék 14. Szállításra vonatkozó adatok UN-szám ADR, IMDG, IATA Szabályszerű UN-küldemény-jelölés ADR IMDG, IATA Szállítási veszély-osztályok ADR UN GYÚLÉKONY FOLYÉKONY ANYAG, N.A.G. (alpha- PINEN, DIPENTEN), KÖRNYEZETRE ÁRTALMAS GYÚLÉKONY FOLYADÉK, N.O.S. (alpha- PINENE, DIPENTENE) Osztály Veszélyességi bárca IMDG 3 Gyúlékony folyékony anyag 3 Osztály Címke IATA 3 Gyúlékony folyékony anyag 3 Osztály Címke Csomagolási csoport ADR, IMDG, IATA Környezeti veszélyek: Marine pollutant: Különös jelölés (ADR): A felhasználóra vonatkozó különleges óvó rendszabályok Kemler-szám: EMS-szám: Tömegtermékszállítás a MARPOL-egyezmény 73/78 II. melléklete és az IBCCode szerint Szállítás/további adatok: ADR Korlátozott mennyiség (LQ) Szállítási kategória Alagútkorlátozási kód UN "Model Regulation": 3 Gyúlékony folyékony anyag 3 III A termék környezetet veszélyeztető anyagokat tartalmaz: D-Limonene, beta- PINEN igen Jel (hal és fa) Jel (hal és fa) Figyelem: Mérgező anyagok 30 F-E,S-E Nem alkalmazható 5L 3 D/E 1993 GYÚLÉKONY FOLYÉKONY ANYAG, N.A.G. (alpha- PINEN, DIPENTEN), KÖRNYEZETRE ÁRTALMAS, 3, III

15 9/9. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 5 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Aura esszenciakeverék 15. Szabályozási információk Biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások / az anyagra vagy elegyre vonatkozó specifikus szabályozások Nemzeti előírások: Osztályozás az üzembiztonsági rendelet (BetrSichV) szerint: - Műszaki útmutató levegő: Osztály %-os arány NK 0,3 Vízveszélyeztetési osztály: WGK 2 (saját besorolás): a vizeket veszélyezteti. Anyagbiztonsági megítélés: Anyagbiztonsági megítélés nem került végrehajtásra. 16. Egyéb adatok Az adatok ismereteink mai szintjének felelnek meg, azonban nem jelentenek szavatosságot bizonyos tulajdonságokra vonatkozóan és nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt. Releváns mondatok H226 Folyadék és gőz tűzveszélyes. H304 Lenyelve és a légutakba kerülve halálos lehet. H312 Bőrrel érintkezve ártalmas. H315 Bőrirritáló hatású. H317 Allergiás bőrreakciókat okozhat. H318 Súlyos szemkárosodást okoz. H319 Súlyos szemirritációt okoz. H335 Légúti irritációt okozhat. H400 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre. H410 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre hosszantartó hatású. H411 Mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. H412 Ártalmas a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz R10 Gyúlékony. R21 Bőrrel érintkezve ártalmas. R36/37/38 Szem- és bőrizgató hatású, izgatja a légutakat. R38 Bőrizgató hatású. R41 Súlyos szemkárosodást okozhat. R43 Bőrrel érintkezve szenzibilizáló hatású lehet. R50 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre. R50/53 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. R51/53 Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. R52/53 Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. R65 Egészségre ártalmas: aspiráció esetén tüdőkárosodást okozhat. Az adatlapot kiállító szerv: Termékbiztonsági részleg Kapcsolattartási partner: Fr. Schobert Rövidítések és mozaik szavak: ADR: Accord européen sur le transport des marchandises dangereuses par Route (European Agreement concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road) RID: Règlement international concernant le transport des marchandises dangereuses par chemin de fer (Regulations Concerning the International Transport of Dangerous Goods by Rail) IMDG: International Maritime Code for Dangerous Goods IATA: International Air Transport Association ICAO: International Civil Aviation Organization GHS: Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals EINECS: European Inventory of Existing Commercial Chemical Substances GefStoffV: Gefahrstoffverordnung (Ordinance on Hazardous Substances, Germany) VOC: Volatile Organic Compounds (USA, EU) LC50: Lethal concentration, 50 percent LD50: Lethal dose, 50 percent

16 1/9. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 4 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Bergamott illóolaj 1. Az anyag/ készítmény és a vállalat megnevezése A termékkel kapcsolatos adatok: Illóolaj Kereskedelmi név: Bergamott illóolaj Cikkszám: xxberga Botanikai név: Citrus aurantium bergamia INCI: CITRUS AURANTIUM BERGAMIA OIL Az anyag vagy készítmény releváns beazonosított alkalmazási, és nem tanácsolt alkalmazások Az anyag/készítmény használata: helyiség illatosító A biztonsági adatlapot rendelkezésre bocsátó szállítóra vonatkozó adatok: Gyártó/Szállító: Farfalla Essentials AG Florastr. 18b CH-8610 Uster (Svájc) Információt nyújtó terület: Abteilung Produktsicherheit (Termékbiztonsági Osztály) mschobert@farfalla.ch Vészhelyzeti információ: Giftinformationszentrum Schweiz. Toxikologisches Informationszentrum Notfalldienst (Vészhelyzeti Szolgálat): Freiestr. 16 / 8001 Zürich ZH Tel.: Nem sürgős hívások: Tel.: Fax: Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) ingyenesen hívható száma: 06 (80) Magyarországi forgalmazó: Presto-Pilot Kft Budapest, Budafoki út Tel.: 1/ , info@presto.hu 2. Lehetséges veszélyek Az anyag vagy készítmény besorolása: Besorolás az 1272/2008 sz. (EK) rendelet szerint: GHS02 láng Flam. Liq. 3 H226 Folyadék és gőz tűzveszélyes

17 2/9. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 4 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Bergamott illóolaj GHS08 Egészségre veszélyes Asp. Tox. 1 H304 Lenyelve és a légutakba kerülve halálos lehet. GHS09 Környezet Aquatic Acute 1 Aquatic Chronic 1 Skin Irrit. 2 Skin. Sens. 1 GHS07 H400 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre. H410 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre hosszantartó hatású. H315 Bőrirritáló hatású. H317 Allergiás bőrreakciót válthat ki. Besorolás a 67/548/EGK irányelv vagy az 1999/45/EK irányelv szerint: R65: Xn; Egészségkárosító Xi; Irritatív R38: Bőrizgató hatású. Egészségkárosító: Lenyelve ártalmas, aspiráció (idegen anyagnak a légutakba beszívása) esetén tüdőkárosodást okozhat. Xi; Szenzibilizáló R43: Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). N; Környezetre veszélyes R50/53: Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. Különleges veszély emberre és környezetre: A termék jelölése ˇAz EK-készítmények általános besorolási irányelvei legutóbbi változatának számítási eljárása értelmében kötelező. Osztályozási rendszer: Az osztályozás megfelel az aktuális EG-listáknak, de ki lett egészítve a szakirodalomból vett és céges adatokkal. Jelölési elemek Jelölés az EGK-irányelvek szerint: A termék az EK-irányelv/GefStoffV szerint beosztályozva és jelölve. A termék betűjele és veszélyjelölése: A termék veszélyt okozható komponensei: D-Limonene béta-pinen Linalool Xn Egészségre ártalmas N Környezeti veszély R-mondatok: 38 Bőrizgató hatású. 43 Bőrrel érintkezve szenzibilizáló hatású lehet. 50/53 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. 65 Egészségre ártalmas: aspiráció esetén tüdőkárosodást okozhat.

18 3/9. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 4 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Bergamott illóolaj S-mondatok: 2 Gyermekek kezébe nem kerülhet 24 A bőrrel való érintkezés kerülendő. 29/56 Csatornába engedni nem szabad, az anyagot és az edényzetét a veszélyes- vagy speciális hulladék gyűjtőhelyre kell vinni. 37 Megfelelő védőkesztyűt kell viselni. 46 Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, az edényt/csomagolóburkolatot és a címkét az orvosnak meg kell mutatni. Egyéb veszélyek A PBT- és vpvb-megítélés eredményei PBT: nem alkalmazható vpvb: nem alkalmazható 3.Összetétel / alkotórészekkel kapcsolatos adatok Vegyi jellemzés: Anyagok Azonosító szám(ok): Index szám: Vegyi jellemzés: Keverék Leírás: Az alább felsorolt anyagok keveréke megközelítőleges adagolási aránnyal Veszélyes összetevők: CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: D-Limonene Xi R38; Xi R43; N R 50/53 R10 Flam- Liq. 3 H226; Aquatic Acute 1, H400 Aquatic Chronic 1, H410; Skin Irrit. 2, H315; Skin Sens. 1, H317 gamma- Terpinen Xn; R 65 Asp. Tox. 1, H304 béta-pinen Xn R65; Xi R43; N R50/53 Asp. Tox. 1, H304; Aquatic Acute 1, H400; Aquatic Chronic 1, H410; Skin Sens. 1, H317 Linalool Xi; R 43 Skin Sens. 1, H317 D, L- alpha-pinen R 10 Flam. Liq. 3, H226 Citral Xi R38; Xi R43 Skin Irrit. 2, H315; Skin Sens. 1, H317 Kiegészítő információk: A felsorolt veszélyjelzések megszövegezése a 16. pontnál található. 65% 12% 12% 12% 3% 2%

19 4/9. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 4 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Bergamott illóolaj 4. Elsősegély - intézkedések Az elsősegély-intézkedések leírása Belégzést követően: Friss levegő biztosítása, és a biztonság érdekében orvos felkeresése. Öntudatlanság esetén tartás és szállítás stabil oldalfekvésben. Bőrre jutást követően: Vízzel és szappannal azonnal lemosni és jól leöblíteni. Szembe kerülést követően: A nyitott szem azonnali öblögetése folyó víz alatt, több percig. Lenyelés esetén: Tartós panaszok esetén orvos felkeresése. Megjegyzések az orvos számára: A legfontosabb akut és késleltetve fellépő tünetek és hatások További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Megjegyzések az azonnali orvosi segítség vagy speciális kezelés vonatkozásában További releváns információk nem állnak rendelkezésre. 5. Tűzoltási intézkedések Oltószerek: Megfelelő oltószerek: CO2, homok, oltópor. Vizet ne használjanak. Biztonsági okból alkalmatlan oltószer: víz. Az anyagból vagy elegyeiből származó különleges veszélyek: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Megjegyzések a tűzoltáshoz Különleges védőfelszerelés: nem szükségesek különleges intézkedések. 6. Intézkedések véletlen kiszabadulás esetén Személyre vonatkozó védelmi intézkedések, védőfelszerelések és vészhelyzetben alkalmazandó eljárások Nem megkövetelhető. Környezetvédelmi intézkedések: Csatornába és felszíni vizekbe engedni nem szabad. Ha belekerült a csatornarendszerbe vagy felszíni vizekbe, az illetékes hatóságokat értesíteni kell. Ne engedjük közvetlenül a csatornarendszerbe vagy felszíni vizekbe jutni. Módszerek és anyagok a visszatartásra és tisztításra: Megfelelő folyadékmegkötő anyaggal (homok, kovaföld, savmegkötő, univerzális megkötő anyagok, fűrészpor) össze kell gyűjteni. Kontaminált anyagot a 13. pont szerint hulladékként kezelni. Megfelelő szellőzésről gondoskodni. Vizzel és vizes tisztítószerekkel nem lehet tisztítani. Utalás más szakaszokra: Információk a biztonságos kezelésre - lásd a 7. fejezetet. Információk a személyi védőfelszerelésre - lásd a 8. fejezetet. Információk az ártalmatlanításra - lásd a 13. fejezetet.

20 5/9. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 4 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Bergamott illóolaj 7. Kezelés és tárolás Kezelés: Útmutatások a biztonságos kezeléshez: Jószellőzésről és elszívásról a munkahely közelében gondoskodni kell. Aerisolképződést kerülni kell. Tanácsok tűz és robbanás megelőzésére: Különleges intézkedések nem szükségesek. Tűz és robbanás megelőzését célzó védőrendszabályok: Semmi különleges intézkedés nem szükséges. A biztonságos tárolás feltételei az összeegyeztethetetlenség figyelembe vételével Tárolás: A raktárhelyiségekkel és göngyöleggel kapcsolatos követelmények: nincsenek különleges követelmények. Együtt-tárolási szabályok: nem szükséges. További szempontok a tárolási feltételekhez: nincs. Tárolási osztály: Besorolás az üzembiztonsági rendelet (BetrSichV) szerint: -. Specifikus végfelhasználások: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. 8. Az expozíció korlátozása és felügyelete / Személyi védőfelszerelés Műszaki berendezések létesítésére vonatkozó kiegészítő követelmények: Nincsenek további adatok, lásd 7. pont. Felügyeletet igénylő paraméterek Munkahelyre vonatkoztatott, felügyelet tárgyát képező határértékkel bíró összetevők: D-Limonene AGW 110 mg/m³, 20 ml/m³ 2(II);DFG, Sh, Y Kiegészítő információk: a készítéskor érvényes listák szolgáltak alapul. Az expozíció korlátozása és felügyelete Személyi védőfelszerelés: Általános védő- és higiénés intézkedések: Élelmiszertől, italtól és takarmánytól tartsuk távol. A beszennyeződött, átitatódott ruházatot azonnal le kell vetni. Szünetek előtt és a munka végeztével kezet kell mosni. Kerüljük az érintkezést a bőrrel. Kerüljük az érintkezést a szemmel és a bőrrel. Légzésvédelem: Rövid idejű vagy kisebb mértékű terhelésnél légszűrő berendezés;. intenzív értelemszerűen hosszabb expozíciónál környezeti levegőtől független légző-védő berendezést kell használni. Kézvédelem: Védőkesztyű A védőkesztyű anyaga ne engedje át a terméket, legyen ellenálló a termékkel / az anyaggal / a készítménnyel szemben. Mivel tesztek nem készültek, ezért a termékkel / a készítménnyel / a vegyi keverékkel szemben ellenálló védőkesztyű anyagára nincs ajánlás. A védőkesztyű anyagának kiválasztása az áttörési idő, permeációs sebesség és a bomlás figyelembevételével történik. A védőkesztyű anyaga A megfelelő védőkesztyű kiválasztása nem csak az anyagától függ, hanem különféle minőségi tényezőktől is és gyártóról gyártóra változhat. Mivel a védőkesztyű többféle anyagból készül, így nem számítható ki, hogy a kesztyű mennyire fogja átengedni az anyagot, ezért célszerű előtte próbát végezni. A védőkesztyű anyagának áteresztő képessége A védőkesztyű áteresztő képességét kérdezzük meg előállítójától és tartsuk be az utasításokat. Szemvédelem: Áttöltésnél védőszemüveg használata ajánlatos.

21 6/9. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 4 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Bergamott illóolaj 9. Fizikai és kémiai tulajdonságok Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó adatok Általános adatok: Kinézet: Forma: folyékony Szín: a termék megnevezés szerinti Szag: Szagküszöb: jellegzetes. ph-érték: Állapotváltozás: Olvadáspont/olvadási tartomány: Forráspont/forrási tartomány: Lobbanáspont: 59 C Gyúlékonyság (szilárd, légnemű): Gyulladási hőmérséklet: Bomlási hőmérséklet: Öngyulladás: Az anyag magától nem gyullad meg. Robbanás veszély: Robbanási határok: alsó felső Gőznyomás 20 C-on: Sűrűség: Relatív sűrűség 20 C-nál Gőzsűrűség Elgőzölődési sebesség Oldhatóság/keverhetőség vízzel: Eloszlási együttható (n-oktanol/víz): Viszkozitás: dinamikus: Kinematikus: Oldószertartalom: Szerves oldószer: VOC (EU) Egyéb adatok 0,870 0,880 g/cm 3 Nem keverhető. 0,0 % 0,0 % További információk nem állnak rendelkezésre. 10. Stabilitás és reakció képesség Reakcióképesség Vegyi stabilitás Termikus bomlás / kerülendő feltételek: Rendeltetésszerű használat esetén nincs bomlás. Veszélyes reakciók lehetősége: Veszélyes reakciók nem ismeretesek. Kerülendő feltételek: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Összeegyeztethetetlen anyagok: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Veszélyes bomlástermékek: veszélyes bomlástermékek nem ismeretesek.

22 7/9. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 4 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Bergamott illóolaj 11. Toxikológiai adatok Adatok a toxikológiai hatásokra vonatkozóan Akut toxicitás: Besorolás releváns LD/LC50-értékek: D-Limonene Oral LD mg/kg (rat) Primer ingerhatás: A bőrön: Izgatja a bőrt és a nyálkahártyát. A szemben: ingerlő hatás. Érzékenyítés: bőrrel való érintkezés révén szenzibilizáció lehetséges. További toxikológiai információk: Az EK készítményekre vonatkozó általános besorolási irányelvének érvényes kiadásban közölt számítási eljárás alapján a termék az alábbi veszélyekkel jár: Irritatív. 12. Ökológiai adatok Toxicitás: Vízi toxicitás: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Perzisztencia és lebonthatóság: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Viselkedés környezeti kompartimensekben: Bioakkumulácós potenciál: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Mobilitás talajban: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. Ökotoxikus hatások: Megjegyzés: Halakra nagyon mérgező. További ökológiai információk: Általános információk: Vízveszélyeztetési osztály 3 (saját besorolás): a vizeket erősen veszélyezteti Ne engedjük a talajvízbe, a környezeti vizekbe, vagy a csatornahálózatba jutni a legkisebb mennyiséget sem. Az ivóvizet már a talajba a legcsekélyebb mennyiségben kijutva is veszélyezteti. Halakra és planktonokra is mérgező hatású. vízi élőlényekre nagyon mérgező A PBT- és vpvb-megítélés eredményei PBT: Nem alkalmazható. vpvb: Nem alkalmazható. Egyéb káros hatások: További releváns információk nem állnak rendelkezésre. 13. Ártalmatlanítással kapcsolatos útmutatások A hulladék kezelés eljárása Ajánlás: Nem szabad a háztartási hulladékkal együtt deponálni. Ne engedjük csatornahálózatba jutni. Tisztítatlan csomagolások: Ajánlás: a kezelés módját a hatósági előírások szabják meg.

23 8/9. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 4 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Bergamott illóolaj 14. Szállításra vonatkozó adatok UN-szám ADR, IMDG, IATA Szabályszerű UN-küldemény-jelölés ADR IMDG, IATA Szállítási veszély-osztályok ADR UN GYÚLÉKONY FOLYÉKONY ANYAG, N.A.G. ( D I P E N T E N, a l p h a - P I N E N ), A KÖRNYEZETRE ÁRTALMAS FLAMMABLE LIQUID, N.O.S. (DIPENTENE, alpha- PINENE) Osztály Veszélyességi bárca IMDG 3 Gyúlékony folyékony anyagok 3 Osztály Címke IATA 3 Gyúlékony folyadék 3 Osztály Címke Csomagolási csoport ADR, IMDG, IATA Környezeti veszélyek: Marine pollutant: Különös jelölés (ADR): A felhasználóra vonatkozó különleges óvó rendszabályok Kemler-szám: EMS-szám: Tömegtermékszállítás a MARPOL-egyezmény 73/78 II. melléklete és az IBCCode szerint Szállítás/további adatok: ADR Korlátozott mennyiség (LQ) Szállítási kategória Alagútkorlátozási kód UN "Model Regulation": 3 Gyúlékony folyadék 3 III A termék környezetet veszélyeztető anyagokat tartalmaz: DLimonene, beta- Pinen igen igen Jel (hal és fa) Jel (hal és fa) Figyelem: Gyúlékony folyékony anyagok 30 F-E,S-E Nem alkalmazható 5L 3 D/E UN1993, GYÚLÉKONY FOLYÉKONY ANYAG, N. A. G. ( D I P E N T E N, a l p h a - P I N E N ), KÖRNYEZETET VESZÉLYEZTETŐ, 3, III

24 9/9. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 4 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Bergamott illóolaj 15. Szabályozási információk Biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások / az anyagra vagy elegyre vonatkozó specifikus szabályozások Nemzeti előírások: Osztályozás az üzembiztonsági rendelet (BetrSichV) szerint: - Vízveszélyeztetési osztály: WGK 3 (saját besorolás): a vizeket erősen veszélyezteti. Anyagbiztonsági megítélés: Anyagbiztonsági megítélés nem került végrehajtásra. 16. Egyéb adatok Az adatok ismereteink mai szintjének felelnek meg, azonban nem jelentenek szavatosságot bizonyos tulajdonságokra vonatkozóan és nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt. Releváns mondatok H226 Folyadék és gőz tűzveszélyes. H304 Lenyelve és a légutakba kerülve halálos lehet. H315 Bőrirritáló hatású. H317 Allergiás bőrreakciókat okozhat. H400 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre. H410 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre hosszantartó hatású R10 Gyúlékony. R38 Bőrizgató hatású. R43 Bőrrel érintkezve szenzibilizáló hatású lehet. R50/53 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat.. R65 Egészségre ártalmas: aspiráció esetén tüdőkárosodást okozhat. Az adatlapot kiállító szerv: Termékbiztonsági részleg Kapcsolattartási partner: Fr. Schobert Rövidítések és mozaik szavak: ADR: Accord européen sur le transport des marchandises dangereuses par Route (European Agreement concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road) RID: Règlement international concernant le transport des marchandises dangereuses par chemin de fer (Regulations Concerning the International Transport of Dangerous Goods by Rail) IMDG: International Maritime Code for Dangerous Goods IATA: International Air Transport Association ICAO: International Civil Aviation Organization GHS: Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals GefStoffV: Gefahrstoffverordnung (Ordinance on Hazardous Substances, Germany) VOC: Volatile Organic Compounds (USA, EU) LC50: Lethal concentration, 50 percent LD50: Lethal dose, 50 percent

25 1/9. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 5 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Biztonság illóolaj keverék 1. Az anyag/ készítmény és a vállalat megnevezése A termékkel kapcsolatos adatok: Illóolaj Keverék Kereskedelmi név: Biztonság illóolaj keverék Cikkszám: xmgebo Az anyag vagy készítmény releváns beazonosított alkalmazási, és nem tanácsolt alkalmazások Az anyag/készítmény használata: helyiség illatosító A biztonsági adatlapot rendelkezésre bocsátó szállítóra vonatkozó adatok: Gyártó/Szállító: Farfalla Essentials AG Florastr. 18b CH-8610 Uster (Svájc) Információt nyújtó terület: Abteilung Produktsicherheit (Termékbiztonsági Osztály) mschobert@farfalla.ch Vészhelyzeti információ: Giftinformationszentrum Schweiz. Toxikologisches Informationszentrum Notfalldienst (Vészhelyzeti Szolgálat): Freiestr. 16 / 8001 Zürich ZH Tel.: Nem sürgős hívások: Tel.: Fax: Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) ingyenesen hívható száma: 06 (80) Magyarországi forgalmazó: Presto-Pilot Kft Budapest, Budafoki út Tel.: 1/ , info@presto.hu 2. Lehetséges veszélyek Az anyag vagy készítmény besorolása: Besorolás az 1272/2008 sz. (EK) rendelet szerint: GHS09 Környezet Aquatic Acute 1 H400 Nagyon mérgező a vízi élővilágra.

26 2/9. oldal Nyomtatás dátuma: Változat száma: 5 Átdolgozás dátuma: Kereskedelmi név: Biztonság illóolaj keverék Aquatic Chronic 1 Eye Irrit. 2 Skin. Sens. 1 GHS07 H410 Nagyon mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. H315 Bőrirritáló hatású. H317 Allergiás bőrreakciót válthat ki. Besorolás a 67/548/EGK irányelv vagy az 1999/45/EK irányelv szerint: Xi; Irritatív R38: Bőrizgató hatású. Xi; Szenzibilizáló R43: Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). N; Környezetre veszélyes R50/53: Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. Különleges veszély emberre és környezetre: A termék jelölése ˇAz EK-készítmények általános besorolási irányelvei legutóbbi változatának számítási eljárása értelmében kötelező. Osztályozási rendszer: Az osztályozás megfelel az aktuális EG-listáknak, de ki lett egészítve a szakirodalomból vett és céges adatokkal. Jelölési elemek Jelölés az EGK-irányelvek szerint: A termék az EK-irányelv/GefStoffV szerint beosztályozva és jelölve. A termék betűjele és veszélyjelölése: A termék veszélyt okozható komponensei: D-Limonene Xi Irritatív N Környezetre veszélyes R-mondatok: 38 Bőrizgató hatású. 43 Bőrrel érintkezve szenzibilizáló hatású lehet. 50/53 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. S-mondatok: 2 Gyermekek kezébe nem kerülhet 24 A bőrrel való érintkezés kerülendő. 29/56 Csatornába engedni nem szabad, az anyagot és az edényzetét a veszélyes- vagy speciális hulladék gyűjtőhelyre kell vinni. 37 Megfelelő védőkesztyűt kell viselni. 46 Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, az edényt/csomagolóburkolatot és a címkét az orvosnak meg kell mutatni. Egyéb veszélyek A PBT- és vpvb-megítélés eredményei PBT: nem alkalmazható vpvb: nem alkalmazható

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet 31. cikkelye szerint

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet 31. cikkelye szerint 1/6. oldal Nyomtatás dátuma: 2011.08.09. Változat száma: 2 Átdolgozás dátuma: 2011.08.09. Kereskedelmi név:atlasz cédrus illóolaj 1. Az anyag/ készítmény és a vállalat megnevezése A termékkel kapcsolatos

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: W5 C Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000740 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000722 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/10 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 075548PL 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/10 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 00130 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint Tekapur purhab pisztolyos tüzálló termékre.

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint Tekapur purhab pisztolyos tüzálló termékre. Tekapur purhab pisztolyos tüzálló termékre. oldalszám: 1 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: BRUNOX IX 50 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 5070018 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

oldalszám: 1/8 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/8 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000533C 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/10 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: BRUNOX Epoxy Spray Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 160 647 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: AL0177 CAS-szám: 78-92-2 EINECS-szám: 201-158-5 Indexszám: 603-127-00-5 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/3 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Fit Test C&B bázis Anyag/készítmény használata Fogászati mintázó anyag

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: TO0075 CAS-szám: 108-88-3 EINECS-szám: 203-625-9 Indexszám: 601-021-00-3 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1 Termékazonosító. Kereskedelmi megnevezés: ROENTOGEN Developer for X-ray dental films for processing by hands and

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 40123 CAS-szám: 5970-45-6 EK-szám: 209-170-2 Regisztrációs szám - 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: CAS-szám: EK-szám: Indexszám: Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

CAR CARE DE-ICER TRIGGER

CAR CARE DE-ICER TRIGGER oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 000440 Anyag/készítmény használata Tisztító Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI B.V. Wolfraamweg

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: AN0347 CAS-szám: 62-53-3 EINECS-szám: 200-539-3 Indexszám: 612-008-00-7 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/8 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok (1135816) Anyag/készítmény használata Készítmény Gyártó: MOTIP DUPLI B.V. Wolfraamweg 2 NL-8471 XC

Részletesebben

10/22/2015. Kit Components. Tris Base, 500g. Components:

10/22/2015. Kit Components. Tris Base, 500g. Components: 10/22/2015 Kit Components Product code H5131 Components: H513 Description Tris Base, 500g Tris Base oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító

Részletesebben

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 27.10.2008 Felülvizsgálat 27.10.2008

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 27.10.2008 Felülvizsgálat 27.10.2008 oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 000470 Anyag/készítmény használata Felületvédelem Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI B.V.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 05.03.2015 Felülvizsgálat 19.12.2014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 05.03.2015 Felülvizsgálat 19.12.2014 oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: SAK8731 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 11033000000 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/10 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 362743 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám:. JEUH 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Flam. Liq. 2 H225 Fokozottan tűzveszélyes folyadék és gőz. Asp. Tox. 1 H304 Lenyelve és a légutakba kerülve halálos lehet.

Flam. Liq. 2 H225 Fokozottan tűzveszélyes folyadék és gőz. Asp. Tox. 1 H304 Lenyelve és a légutakba kerülve halálos lehet. oldalszám: 1/8 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 30097 CAS-szám: 10035-04-8 EK-szám: 233-140-8 Indexszám: 017-013-00-2 Regisztrációs szám -

Részletesebben

oldalszám: 1/8 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

oldalszám: 1/8 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása További lényeges

Részletesebben

Kit Components. Beta Amyloid MPD Kit - Calibrants

Kit Components. Beta Amyloid MPD Kit - Calibrants 10/11/2011 Product code K1000016 10015923 10015925 Kit Components Description Beta Amyloid MPD Kit - Calibrants Components: 10015428 Beta Amyloid Fragments 10015574 Beta Amyloid AB Multifragment Standard

Részletesebben

oldalszám: 1/5 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

oldalszám: 1/5 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/5 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 180 415, 180 420 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

3 Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok. oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

3 Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok. oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása További

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása. oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 27.10.2008 Felülvizsgálat 27.10.

2 A veszélyek azonosítása. oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 27.10.2008 Felülvizsgálat 27.10. oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 005030 Anyag/készítmény használata Készítmény Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI B.V. Wolfraamweg

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/4 A nyomtatás kelte 06.03.2013 Verziószám 5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: Meron AC por Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: SO0425 CAS-szám: 1310-73-2 EINECS-szám: 215-185-5 Indexszám: 011-002-00-6 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 19240 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/10 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000568 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/10 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 40144 CAS-szám: 1401-55-4 EK-szám: 215-753-2 Regisztrációs szám - 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 21.01.2015 Felülvizsgálat 04.01.2012

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 21.01.2015 Felülvizsgálat 04.01.2012 oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító száma: XXP007443 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 3578138 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

oldalszám: 1/11 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/11 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/11 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 696368 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 9701068, 10040561 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 600014 Megnevezés: Ellenőrző standard 1000 FNU Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK, 2001/58/EEC es 44/2000. (XII.27.)/EÜM szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK, 2001/58/EEC es 44/2000. (XII.27.)/EÜM szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: JOWATERM Reaktant 607.40 Cikkszám: 60740 Anyag/készítmény használata

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap (1907/2006/EK)

Biztonságtechnikai Adatlap (1907/2006/EK) Biztonságtechnikai Adatlap (1907/2006/EK) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: dry-cleaning Salétromeltávolító Nitrate Remover

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000094600 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 207488 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 080022 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/4 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Rebilda DC bázis Anyag/készítmény használata Csonkfelépítő anyag Gyártó/szállító:

Részletesebben

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK szerint

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK szerint HU 1/9 Nyomtatás dátuma: 2014.02.12. kiadás dátuma: 2014.02.12. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója 1.1 Termékazonosító Kémiai termék típusa: Készítmény Hőjelző kréta Cikkszám:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 20010 CAS-szám: 71-36-3 EK-szám: 200-751-6 Indexszám: 603-004-00-6 Regisztrációs szám 01-2119484630-38-1.2

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: JUI Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása JUBIN

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Nem fogorvosi használatra.

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 30170 CAS-szám: 7778-80-5 EK-szám: 231-915-5 Regisztrációs szám 01-2119489441-34-1.2 Az anyag

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 30072 CAS-szám: 10326-27-9 EK-szám: 233-788-1 Indexszám: 056-004-00-8 Regisztrációs szám -

Részletesebben

Kit Components. Anti-Foam Reagent, 300ul

Kit Components. Anti-Foam Reagent, 300ul 01/22/2016 Kit Components Product code MD1431 Components: MD143 Description Anti-Foam Reagent, 300ul Anti-Foam Reagent oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014 6.0.36 oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Csomagolás mérete 150 ml (5.07 fl. oz.) Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító CAS-szám: 171054-89-0 EINECS-szám: 419-240-6 Indexszám: 607-628-00-X Regisztrációs szám 01-0000016594-65-0001 Az

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 10007775 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

03.02.2014. 104700 Kit ROENTOROLL 25 for 12 x 2,5L. Components: 104700 ROENTOROLL 25 104700 Part 2 ROENTOROLL 25 Part 2

03.02.2014. 104700 Kit ROENTOROLL 25 for 12 x 2,5L. Components: 104700 ROENTOROLL 25 104700 Part 2 ROENTOROLL 25 Part 2 03.02.2014 Kit Components Product code Description 104700 Kit ROENTOROLL 25 for 12 x 2,5L Components: 104700 ROENTOROLL 25 104700 Part 2 ROENTOROLL 25 Part 2 oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 3680 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

oldalszám: 1/8 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 24.02.2009 Felülvizsgálat 24.02.2009

oldalszám: 1/8 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 24.02.2009 Felülvizsgálat 24.02.2009 oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 000573 Anyag/készítmény használata Penetrációs olaj Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI B.V.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Etil-acetát Xi R36; F R11 R66-67 Flam. Liq. 2, H225; Eye Irrit. 2, H319; STOT SE 3, H336

Etil-acetát Xi R36; F R11 R66-67 Flam. Liq. 2, H225; Eye Irrit. 2, H319; STOT SE 3, H336 oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: 4CR 2920 CP ärter 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet alapján

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet alapján BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet alapján 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító / keverék neve: PURE MOSÓSZER GÉL - 1.2 A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

* 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

* 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 002562 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/10 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 669187-669644, 684418, 684425, 684432, 684449, 684456, 684463, 684470, 684487, 684494, 684500, 684517,

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 27.05.2015 Felülvizsgálat 26.05.2015

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 27.05.2015 Felülvizsgálat 26.05.2015 oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok: Cikkszám: 125-031121 Anyag/készítmény használata: Nyomdafesték Gyártó/szállító: Torda Ink AB Åkerlund & Rausings

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 40074 CAS-szám: 6381-92-6 EK-szám: 205-358-3 Indexszám: - Regisztrációs szám 01-2119486775-20-1.2

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/10 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 30084 CAS-szám: 7791-13-1 EK-szám: 231-589-4 Indexszám: 027-004-00-5 Regisztrációs szám -

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám:. JJR ver. 4 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/10 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000556 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Osztályozási rendszer: Az osztályozás megfelel az aktuális EU-jegyzékeknek, azonban ki kell egészíteni szakirodalmi- és cégadatokkal.

Osztályozási rendszer: Az osztályozás megfelel az aktuális EU-jegyzékeknek, azonban ki kell egészíteni szakirodalmi- és cégadatokkal. 1/7 oldal Biztonsági adatlap a 1907/2006/EU irányelv 31. cikkely értelmében * Termékazonosító Kereskedelmi név:: pozitív előhívó Cikkszám: 72110 +72122 (Conrad Rendelési szám 528773+527882) CASszám: 1310732

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 120200 Megnevezés: Kalcium standard oldat 10 g/l Ca Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: Fóliahegesztı Foltok Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: S-046 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: JOWATERM 292.00 Cikkszám: 29200 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben