A települési közszolgáltatások összehangolása az állampolgári szempontok figyelembe vételével a nem önkormányzati szolgáltatásnyújtók bevonásával

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A települési közszolgáltatások összehangolása az állampolgári szempontok figyelembe vételével a nem önkormányzati szolgáltatásnyújtók bevonásával"

Átírás

1 A települési közszolgáltatások összehangolása az állampolgári szempontok figyelembe vételével a nem önkormányzati szolgáltatásnyújtók bevonásával Állampolgári szempont-rendszert tartalmazó jelentés

2 Ügyfél Cím Alcím Kerekegyháza Város Önkormányzata A települési közszolgáltatások összehangolása az állampolgári szempontok figyelembe vételével a nem önkormányzati szolgáltatásnyújtók bevonásával Állampolgári szempont-rendszert tartalmazó jelentés Dátum Verziószám v1.1. MultiContact Consulting Kft. Nyilvántartja Fővárosi Törvényszék Cégbírósága 1115 Budapest, Bartók Béla út Cégjegyzékszám: T: E: info@multicontact.eu F: W: JOGI FIGYELMEZTETÉS Jelen dokumentum a MultiContact Consulting Kft. szellemi terméke. Jelen dokumentumot és annak egyes részeit a megrendelővel kötött egyedi szerződésben foglalt jogosultságok kivételével nem lehet sem részben, sem egészben másolni, fénymásolni, újra előállítani, módosítani, átdolgozni, lefordítani vagy lerövidíteni bármilyen felhasználás céljából a MultiContact Consulting Kft. előzetes írásos hozzájárulása nélkül. A MultiContact Consulting Kft. a szerzői jogokhoz fűződő minden vagyoni jogot harmadik személyek vonatkozásában fenntart. A dokumentumban foglaltak jogtalan felhasználása esetén a MultiContact Consulting Kft. jogosult a szerzői jog megsértése miatti jogszabályi következmények alkalmazását kezdeményezni. A dokumentum tartalma egyben üzleti titkot is képez. Amennyiben a hatályos jogszabály vagy a megrendelővel kötött szerződés másképp nem rendelkezik, vagy jelen dokumentum közbeszerzési eljárásban ajánlatként kerül benyújtásra, jelen dokumentum címzettje a dokumentumban foglaltakat köteles bizalmasan kezelni, azt harmadik fél tudomására nem hozhatja MultiContact Consulting Kft. Minden jog fenntartva.

3 Tartalomjegyzék 1 Vezetői összefoglaló Módszertan bemutatása Lakossági elégedettség és igényfelmérés releváns részeinek bemutatása Köztisztaság Óvodai ellátás Közétkeztetés Gyermek- és háziorvosi, ügyeleti ellátás Hulladékgazdálkodás Helyi közösségi élet értékelése A nem önkormányzati közszolgáltatók útján nyújtott feladatellátás bemutatása Kerekegyházán 13 5 Műhelymunka A műhelymunka tematikájának és eredményeinek bemutatása Javaslatok megfogalmazása Mellékletek Műhelymunka prezentációja Jelenléti ív... 28

4 Probléma lista- javaslat lista... 29

5 7 Ábrajegyzék... 31

6 1 Vezetői összefoglaló A feladat elvégzése során műhelymunka keretében vitattuk meg a közszolgáltatási feladatok ellátásával, annak módjával és minőségével kapcsolatban felmerült problémákat a civil szervezetek, a nem önkormányzati feladatellátók és a lakosság segítségével. A műhelymunka eredményeként létrejött egy probléma- és javaslat lista, mely a közszolgáltatások minőségének javításában támogatja az önkormányzatot. A feladatellátók képviselői által elmondottak alapján a közszolgáltatásokkal kapcsolatban az alapvető probléma hogy a szociális ellátásokra rendelkezésre álló keretösszeg nem elegendő a kifogástalan ellátás biztosítása érdekében. A humán szolgáltató alulfinanszírozott, a központ épületeinek állapota rossz, a támogató szolgálat épülete, és a társult településeken működő telephelyek nincsenek akadálymentesítve. A felújítására és az akadálymentesítés kialakítására jelenleg az Önkormányzat nem tud sajátforrást biztosítani. A pályázati lehetőségeket folyamatosan figyelik, az eddig benyújtott pályázatok forráshiány miatt kerültek elutasításra. Az elhangzott észrevételek és megjegyzések alapján hulladékszállítás tekintetében javasolt a díjhátralékkal rendelkezők esetében a nemfizetés okának vizsgálata, a rászorultak részére támogatás nyújtása, illetve adott esetben a díjhátralék behajtása, ami az hulladéktörvény értelmében már nem önkormányzati, hanem NAV hatáskör. Ugyancsak több figyelmet igényel a lakosság szemléletformálása, melyet már gyermekkorban javasoltak a résztvevők elkezdeni. Ehhez kapcsolódik az az észrevétel, hogy a gyermekek részére legyen kialakítva a korábban már felvetődött ÖKO játszótér, továbbá mind szélesebb körben történjen meg a lakosság tájékoztatása a közszolgáltatások tekintetében. A műhelymunka és az ott feltárt problémák és javaslatok alapján javasoljuk az önkormányzatnak, hogy a továbbiakban évente rendszeresen - az önkormányzati közszolgáltatások javítása, a lakossági szükségletek és igények minél hatékonyabb és magasabb színvonalú kielégítése érdekében - tartson lakossági fórumot, mely fórumra meghívást kapnak mind az Önkormányzat, mind a helyi civil szervezetek, a lakosság, és a közszolgáltatók képviselői egyaránt.

7 2 Módszertan bemutatása Jelen dokumentumban az önkormányzat által a Magyary Program egyes beavatkozási területein vállalt feladatok közül (sötétszürke) 9. feladatát, a települési közszolgáltatások összehangolását az állampolgári szempontok figyelembe vételével a nem önkormányzati szolgáltatásnyújtók bevonásával, mutatjuk be. Tervezett fejlesztések a Magyary Program egyes beavatkozási területein 1. ábra Feladatok a Magyary Program beavatkozási területein A feladat célja: Kerekegyházán olyan közszolgáltatási szerkezet jöjjön létre a nem önkormányzati feladatellátók vonatkozásában is, ami figyelembe veszi az állampolgári igényeket, továbbá, hogy hatékonyan és szakmai szempontból is helyesen biztosítsa az önkormányzaton kívüli feladatellátók bevonását. A feladatot egy műhelymunka keretében valósítjuk meg, ahol megtörténhet a közös szempontok egyeztetése. A résztvevők a feladatellátási formák megismerése után moderátor segítségével közösen összeállítanak egy probléma és egy javaslat listát. A problémák és javaslatok becsatornázása a szervezetfejlesztés megfelelő szintjeire a szervezetfejlesztési projekt során fog megtörténni.

8 3 Lakossági elégedettség és igényfelmérés releváns részeinek bemutatása A jelenlegi projekt keretében a közszolgáltatásokkal kapcsolatban lakossági elégedettségmérést végeztek, mely felmérés kiterjedt a köztisztaság, az óvodai-önkormányzati szolgáltatások, a közétkeztetés, a gyermek- és háziorvosi ügyeleti ellátás, a közfoglalkoztatás, a tömegközlekedés, a hulladékgazdálkodás területekre, továbbá az információáramlásra, a helyi közösségi életre és a Hivatal működésére. A kérdőívben olyan kérdések is szerepeltek, melyek a közszolgáltatások hatékonyságát, a lakossági igényekhez jobban illeszkedő működést segítik elő. Az elégedettség mérés közszolgáltatásokkal kapcsolatos eredményeit az alábbiakban ismertetjük: 3.1 Köztisztaság A válaszadók több mint kétharmada elégedett a köztisztasággal, míg 31%-uk nem. A válaszadók az alábbi javaslatokat, észrevételeket tették, melyek közül több a parkok és padok tisztasága, illetve a külterületek tisztasága többször visszatérő elem volt: takarítsanak, vágjanak füvet gyakrabban; mindenki vigyázzon a saját környezetére; szükség lenne a parkokban igényes ülőhelyek biztosítására; parkok, ülőhelyek tisztasága kivetnivalót hagy maga után; központ túl szemetes, több takarításra lenne szükség; szelektív gyűjtőszigetet jobban kellene őrizni; külterületeken ritkán takarítják össze a szemetet az utak mentén; sok a szétdobált szemét az utcákon és a külterületeken; több kuka kellene a járdák mentén. 2. ábra: Köztisztasággal való elégedettség megoszlása, Kerekegyháza, I. forduló, 2014.

9 3.2 Óvodai ellátás Kerekegyházán jelenleg négy feladat ellátási helyen, összesen 11 óvodai csoport működik. Mivel az Önkormányzat számára fontos a megfelelő színvonalú óvodai ellátás biztosítása, ezért a témakörrel több kérdés is foglalkozott az igényfelmérés során. 3. ábra: Óvodai ellátásban részesülők gyermekek száma a válaszadók családjában, Kerekegyháza, I. forduló, A válaszadók 46 %-a nyilatkozott úgy, hogy családjában jelenleg is van óvodás korú gyermek. E gyermekek nagyrészt Kerekegyházán járnak óvodába. 4. ábra: Óvodai nyitva tartással való elégedettség megoszlása, Kerekegyháza, I. forduló, Arra a kérdésre, mely az óvoda nyitva tartására vonatkozott a válaszadók döntő többsége azt a választ adta, hogy elégedett annak nyitva tartásával. A megkérdezettek 14 %-a szerint túlkésőn nyit,

10 vagy túl korán zár az intézmény. Az egyéb választ megjelölők részéről az alábbi megjegyzések érkeztek: szüneteket kellene mérsékelni, őszi, tavaszi, téli, nyári szünet; nyáron sokáig van zárva az óvoda (7 fő); ünnepek munkanapon vannak (2 fő). 5. ábra: Óvodai nevelés színvonalának értékelése, Kerekegyháza, I. forduló, Az óvodai nevelés színvonalát vizsgáló kérdésre összesen 188 fő válaszolt, közülük 38 jelezte, hogy nem elégedett, a többiek, a válaszadók 80%-a viszont megfelelőnek tartja az óvodai nevelést. A válaszadók észrevétele az volt, hogy több foglalkozást kellene tartani az iskolába készülő gyerekeknek, valamint, hogy türelmesebbnek kellene lenniük a nevelőknek. 3.3 Közétkeztetés Az önkormányzati szolgáltatások, ellátott feladatok közül e kérdés esetében az iskolai konyha munkájával kapcsolatos elégedettséget mérték.

11 6. ábra: Iskolai konyhával való lakossági elégedettség, Kerekegyháza, I. forduló, A válaszadók 28%-ának egyáltalán nem volt tapasztalata az iskolai konyhával kapcsolatban. A tapasztalattal rendelkezők 97%-a elégedett volt, míg 3%-uk nem. A válaszadók részéről az alábbi észrevételek érkeztek: fontos lenne az egészséges étkezés összehozása a finom ételekkel; tej érzékeny gyerekeket nem veszik figyelembe. 3.4 Gyermek- és háziorvosi, ügyeleti ellátás A gyermek- és háziorvosi, ügyeleti ellátás tekintetében nem csak általános elégedettséget mértek, hanem az ügyelet elérhetőségét is. A válaszadók érintettségének nagy arányát tekintve elmondható, hogy a megkérdezettek jelentős része valóban kapcsolatba került az elmúlt év során az orvosi ügyelettel.

12 7. ábra: Gyermekorvosi ügyelet igénybevétele az elmúlt egy év során, Kerekegyháza, I. forduló, A gyermekorvosi ügyeleti ellátással kapcsolatban a válaszadók 51%-a nem rendelkezett tapasztalattal, 17%-uk egyszer, 12%-uk pedig háromnál többször is igénybe vette az ügyeletet. 8. ábra: Lakossági elégedettség a gyermekorvosi ügyelet elérhetőségével kapcsolatban, Kerekegyháza, I. forduló, A gyermekorvosi ügyelet elérhetőségével a válaszadók 41%-a elégedett volt. 35%-uk kifogásolta, hogy az ügyelet messze van, vagy nehezen elérhető, 11%-uk pedig a telefonos elérhetőség nehézségeit említette. 9. ábra: Gyermekorvosi ügyeleti ellátás színvonalával való elégedettség megoszlása, Kerekegyháza, I. forduló, A gyermekorvosi ügyeleti ellátás színvonalára vonatkozó kérdésben a válaszadók fele elégedett volt. 62 fő jelezte, hogy szerinte túl sokat kellett várni, 17 fő pedig a kivizsgálás alaposságát kifogásolta. 4 fő érezte úgy, hogy nem adtak neki útmutatást a további teendőkről.

13 20. ábra: Háziorvosi ügyeleti ellátás igénybevételének gyakorisága, Kerekegyháza, I. forduló, A háziorvosi ügyeleti ellátást a válaszadók 61%-a vette igénybe legalább egyszer az elmúlt év során. Közülük a legmagasabb arányt, 36%-ot az egyszeres, a legalacsonyabbat a háromszoros igénybevevők képviselték. 31. ábra: Lakossági elégedettség a háziorvosi ügyeleti ellátással kapcsolatban, Kerekegyháza, I. forduló, Az ügyeleti ellátással való elégedettséget vizsgáló kérdésben a válaszadók 39%-a volt elégedett az ellátással, majdnem ugyanennyien viszont a túl hosszú várakozási időt kifogásolták. A kivizsgálás alaposságával 28 főnek volt problémája, az útmutatás hiányát 9 fő jelezte.

14 12. ábra: Háziorvosi ügyelet elérhetőségével való elégedettség megoszlása, Kerekegyháza, I. forduló, Az ügyelet elérhetőségével a válaszadók 31%-a elégedett volt. A válaszadók 46%-a a messze van, vagy nehezen megközelíthető választ jelölte be, míg 14%-uk a telefonos elérhetőség nehézségeit kifogásolta. 3.5 Hulladékgazdálkodás 13. ábra: Szemétszállítás értékelése, Kerekegyháza, I. forduló, A helyi hulladékgazdálkodást a lakosokat közvetlenül érintő szemétszállítás értékelésével vizsgáltuk. Az adatfelvétel pillanatában, december első felében a közszolgáltatást a kecskeméti Saubermacher Magyarország Kft. látta el, január 1-től a feladatot az Izsák-Kom Nonprofit Kft. vette át. A válaszadók 90%-ának volt tapasztalata, közülük 59% elégedett volt a szolgáltatással, ugyanakkor az érintettek majdnem 40%-a elégedetlenségét fejezte ki. A megjegyzések között leggyakrabban a magas díj szerepelt.

15 3.6 Helyi közösségi élet értékelése A helyi közösségi élet meghatározó elemei az önkormányzati rendezvények, melyek közül többet rendszeresen megrendeznek. A válaszadók 61%-a legalább egy alkalommal részt vett önkormányzati rendezvényen az elmúlt egy évben. 14. ábra: Válaszadók részvétele helyi önkormányzati rendezvényeken, Kerekegyháza, I. forduló, Az önkormányzati rendezvényeket látogató válaszadók az alábbi eseményeken vettek részt: - nyugdíjas találkozók; - gyermekprogramok; - Gyereknap; - ifjúsági napok; - szüreti felvonulás/fesztivál/bál; - (bogrács) főzőverseny; - majális; - Kerek-feszt; - Arató-fesztivál; - képkiállítás; - családi rendezvények; - Tojás-fesztivál; - Adventi gyertyagyújtás; - Idősek Karácsonya. A válaszadók, mindössze 4 %-a nyilatkozott úgy, hogy nem tetszett neki a rendezvény, a többiek mind pozitívan nyilatkoztak az Önkormányzat által megrendezett eseményekről.

16 4 A nem önkormányzati közszolgáltatók útján nyújtott feladatellátás bemutatása Kerekegyházán Kerekegyháza Város Önkormányzata a helyi feladatellátást nem csupán intézményei, közös feladatellátásra létrejött gazdasági társaságai és a Kerekegyházán működő közalapítványok révén látja el, hanem a helyi civil szervezeteket, egyházakat és vállalkozásokat is bevonja a részvállalásba. Az alábbi táblázatban néhány társadalmi- és civil szervezet részvállalását összegeztük: Civil szervezet Feladatvállalás Aprók Pénze Alapítvány Kerekegyházán élő és felnövekvő 6 év alatti gyermekek színvonalasabb óvodai ellátásának biztosítása, óvodai nevelés feltételeinek javítása, óvodai neveléshez, oktatáshoz szükséges taneszközök bővítése, természetvédelmi és környezetvédelmi tevékenység támogatása. Jövő a Kezünkben Ifjúsági Hagyományőrző és A térség kulturális örökségének kreatív megőrzése, tovább éltetése. Önkéntes Tűzoltó Egyesület Kerekegyházi Általános Nyelvtanulás lehetőségeinek fejlesztése. Az iskolai költségvetésben Iskola Gyermekeiért nem biztosított oktatási, nevelési, környezeti feltételek javítása, Alapítvány műszaki, technikai berendezések beszerzése. Iskolai és más kulturális, szabadidős programok támogatása. Színvonalas számítástechnikai oktatás segítése, fejlesztése. Tömegsport Kerekegyházi Gyermek- és Felnőttvédelmi Alapítvány Kerekegyházi Önkormányzati Parancsnokság Kerekegyházi Egyesület Tűzoltó Polgárőr Kerekegyházi Sportegyesület Műhely Fogyatékosok Foglalkoztatására Alapítvány támogatása. Nehéz szociális helyzetben lévő személyek és családok felmérése, Kerekegyháza város szociális térképének elkészítése, családgondozó szolgálat kialakítása. A rászorulók természetbeni támogatása élelmiszerrel, ruhával, tanszerrel. Polgári védelmi és tűzoltási tevékenység. A helyi közrend és közbiztonság védelme, a bűnmegelőzésben való közreműködés, az állampolgárok személyi biztonságának védelme, az állami, önkormányzati és állampolgári vagyonvédelem elősegítése, a lakossági biztonságérzet növelése, a lakosság és bűnüldöző szervek közötti bizalom és együttműködés erősítése. Sporttevékenység. Fogyatékos, elsősorban értelmi fogyatékos, illetve szocializációjában retardált, hátrányos helyzetű személyek munkáltatásának, foglalkozásba állításának, rehabilitációjának, tanulásuk és életnívójuk javításának elősegítése, támogatása. A helyi civil szervezetek a humán szolgáltatásokon túl több szociális és gyermekjóléti szolgáltatással is segítik az ellátást Kerekegyházán.

17 Szintén nem önkormányzati szolgáltatásnyújtó végzi Kerekegyházán a temetkezési szolgáltatást. A kiszervezett kegyeleti közszolgáltatást szerződés alapján a Jóindulat Kft. látja el a Képviselő-testület 261/2009. (XII. 16.) Kth. sz. határozata értelmében. A humán szolgáltatások közül az egészségügyi alapellátás részét képező háziorvosi, a házi gyermekorvosi egészségügyi ellátást Kerekegyháza lakossága vállalkozó orvosok révén veheti igénybe. Az Önkormányzat által szervezett rendezvényeken is megtalálhatók - mind a támogatás, szervezés és a lebonyolítás tekintetében - a helyi vállalkozások és civil szervezetek. Ilyen rendszeresen megrendezésre kerülő események a gyereknap, az ifjúsági és nyugdíjas találkozók, a szüreti felvonulás és hozzá kapcsolódó programok, a majális, fesztiválok, mint például a Tojás-fesztivál, valamint a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó rendezvények.

18 5 Műhelymunka 5.1 A műhelymunka tematikájának és eredményeinek bemutatása A közszolgáltatások összehangolása Kerekegyháza Város Önkormányzatának szervezetfejlesztése c. projektben elsőként bemutatásra került a Magyary Program, valamint az ÁROP-1.A projektben vállalt részfeladat. Rövid bemutatkozás után, felvázoltuk módszertanunkat, majd bemutatásra kerültek a közszolgáltatások. A résztvevők számára képet adtunk arról, hogy a közszolgáltatások milyen humán, szociális/gyermekjóléti és infrastrukturális szolgáltatásokat foglalnak magukban, valamint elhangzottak mindazon feladatok, amelyeket közszolgáltatásként az önkormányzat, vagy az állam köteles a lakosság számára nyújtani. Felvázoltuk az Önkormányzat vonatkozó stratégiáit, bemutattuk a helyi rendeleteket, valamint megismertettük a résztvevőket a helyi feladatellátásban részt vevőkkel és vállalt feladataikkal. Bemutattuk, hogy Kerekegyházán a helyi civil szervezetek milyen módon vállalnak részt a feladatellátásból és ennek a részvállalásnak milyen formái fordulnak elő. Említést tettünk az egyházak és a vállalkozások feladatellátásáról is. Ezt követően workshop keretében problémaköröket vázoltunk fel, majd összeállítottunk egy probléma- és javaslat listát, mely listák alapján a későbbiekben javaslatot állítottunk össze a Hivatal vezetése részére a közszolgáltatásokhoz kapcsolódóan. 5.2 Javaslatok megfogalmazása A műhelymunka keretében megtörtént a közös szempontok egyeztetése. A résztvevők a feladatellátási formák megismerése után összeállítottak egy probléma- és egy javaslat listát, mely listák alapján a következő javaslatok kerültek megfogalmazásra: A szociális és gyermekjóléti szolgáltatások területén elhangzott javaslat, hogy az alacsony finanszírozási rend miatt, ahhoz, hogy a szolgáltatás színvonala megfelelő maradjon, szükséges lenne hazai, illetve európai uniós források, pályázati lehetőségek felkutatása. Szintén ezen a területen fogalmazódott meg az az igény, miszerint a civil szervezetek és az Önkormányzat közötti kapcsolat megerősítéséhez szükség lenne arra, hogy a két fél közötti kommunikáció és együttműködés egy kézben összpontosuljon, vagyis egy kapcsolattartó személy legyen erre a feladatra delegálva. Az egészségügyi ellátáshoz kapcsolódóan a részvevők megemlítették, hogy jelenleg a praktizáló orvosok életkora igen magas. Tekintve, hogy praxisuk átadása igen nehéz, javaslatként hangzott el, hogy támogatások révén próbálja meg az Önkormányzat fiatal orvosok bevonását a háziorvosi ellátásba. Szintén ehhez az ellátáshoz kapcsolódóan érkezett az a javaslat, hogy alakítson ki az Önkormányzat Kerekegyházán helyi orvosi ügyeletet, valamint gyógyszertári ügyeletet, tekintettel arra, hogy jelenleg Kecskeméten van orvosi ügyelet, amelynek hétvégi elérhetősége nehéz, főként azoknak a

19 lakosoknak, akik nem rendelkeznek gépjárművel. Szintén probléma az ügyeleti ellátásnál, hogy kihívás esetén sokszor igen hosszú a várakozási idő. Ugyancsak a humán szolgáltatásokhoz kapcsolódó észrevétel volt, hogy épüljön út a bölcsődéhez, melynek megközelítése jelenleg igen nehéz a rossz minőségű út miatt. Problémaként említették a jelenlévők, hogy a hulladékkezeléssel kapcsolatban kevés információhoz jutnak a település lakosai. A Hivatal részéről ígéret érkezett, hogy segítséget tudnak nyújtani a szórólapok nyomtatásában, illetve azok és egyéb információs kiadványok kiosztásában. További segítség, hogy az információkat közzéteszik honlapjukon. Szintén a hulladékkezeléssel kapcsolatban érkezett javaslatként, hogy a nagy arányú díjhátralék miatt szükség lenne a behajtást hatékonyabbá tenni. Azonban mivel a behajtás a NAV hatáskörébe tartozik az Önkormányzatnak erre nincs ráhatása. Javaslat érkezett arra vonatkozóan is, hogy a rászorulókat nagyobb mértékben támogassa az Önkormányzat. Korábbi kezdeményezés volt a hulladékkezelő társaság részéről egy ÖKO játszótér kialakítása, mely segítséget jelentene a gyermekek környezettudatos neveléséhez. A játszótér létrehozása nem történt meg, azonban igény mutatkozna arra, hogy a kialakítása megtörténjen. Rendszeresen előfordul Kerekegyházán, hogy a háztulajdonosok betemetik a vízelvezető árkokat az utcákban. Ennek megszüntetésére érkezett javaslatként, hogy az Önkormányzat vagy a szolgáltató szólítsa fel az érintetteket, s amennyiben a felszólítást követően nem állítják vissza az eredeti állapotnak megfelelően az árkokat, azok újbóli kiásásának költségét hárítsák át rájuk. Ugyancsak probléma a Városban, hogy több helyen előfordul közterületi rongálás, mely esetekben a szankcionálás jelenthet megoldást. A probléma és javaslat listát a 6.3 számú melléklet tartalmazza.

20 6 Mellékletek 6.1 Műhelymunka prezentációja

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31 6.2 Jelenléti ív

32 6.3 Probléma lista- javaslat lista PROBLÉMA LISTA JAVASLAT LISTA Az alacsony finanszírozási rend miatt nehéz a szolgáltatási színvonalat fenntartani, illetve további probléma szociális területen a szakemberek hiánya. A humán szolgáltató alulfinanszírozott, a központ épületeinek műszaki állapota rossz. Az Önkormányzat és a civil szervezetek közötti együttműködésen kell javítani. Idős háziorvosok praktizálnak. Hétvégén nehéz az ügyelet megközelítése, legfőképp autóbusszal, mivel Kecskeméten van. Probléma továbbá, hogy kihívás esetén hosszú a várakozási idő. Fenti problémák miatt ugyancsak gond a gyógyszertár elérhetősége, mivel az ügyeletes gyógyszertár éjjel nincs nyitva. A bölcsődéhez nehéz az eljutás a rossz útviszonyok miatt, ezen kívül szükség van zöldterület fejlesztésre. Az óvoda épülete rossz állapotú. Kevés az információ a hulladékkezeléssel kapcsolatban a lakosság részére, továbbá alapvető probléma a lakosság rossz hozzáállása. A hulladékkezelési díj tekintetében nő a kintlévőség. Az állam szerepének növekedésével a hulladékgazdálkodás kikerült az önkormányzat hatóköréből. A beszűkülő lehetőségek miatt, illetve a rezsicsökkentés eredményeként központi díj lett bevezetve. Az Izsák-kom ügyfélszolgálata időnként nem elérhető. Célszerű lenne Kerekegyházán ügyfélszolgálat kialakítása. Szociális és gyermekjóléti szolgáltatások Humán szolgáltatások Infrastrukturális szolgáltatások Források biztosítása akár haza, akár EU-s pályázatok révén. Egy ember fogja össze az Önkormányzat és a civil szervezetek közötti kapcsolatot. Fiatal orvosok bevonása a háziorvosi ellátásba. Fiatal orvosok támogatása. Helyi orvosi ügyelet kialakítása lenne a megoldás, gyógyszertári elérhetőség kialakításával. Bölcsődéhez vezető út kiépítése, fásítás. Szükség van az óvoda felújítására. Szórólapok, kiadványok segítségével több információt lehet eljuttatni a lakosok felé. Ehhez az Önkormányzat segítséget tud nyújtani a szórólapok nyomtatásával, kiosztásával, illetve az információk közzétételével a hivatal honlapján. A díjbehajtást szükséges hatékonyabbá tenni. A rászorulókat alapítványon keresztül lehetne támogatni. A hulladékkezelés kerüljön vissza az önkormányzathoz. A hulladékkezeléssel kapcsolatban a személyes ügyintézés lehetőségének biztosítása Kerekegyházán. A helyszínt a VG Kft. tudná biztosítani.

33 Több utcában betemetik a vízelvezető árkokat. Több helyen, közterületen előfordulnak rongálások. Felszólítást követően, amennyiben az árok nem kerül vissza eredeti állapotába, kérjenek költségtérítést az árok kiásása miatt keletkező ráfordítás miatt. Szankcionálás jelenthet megoldást erre a problémára. Egyéb Kerekegyházán alapvető probléma a Korábbi kezdeményezés volt egy ÖKO játszótér szemléletformálás hiánya. kialakítása, melynek létrehozása célszerű lenne. A lakosság naprakész tájékoztatása a közérdekű Havonta, negyedévente főként az idős információkkal, hírekkel, eseményekkel korosztály részére papír alapú tájékoztatás, kapcsolatban. továbbá az Önkormányzat honlapján hírlevél rendszer bevezetése. Az önkormányzati tulajdonú cégek ki vannak szorítva a pályázati lehetőségekből. Probléma a szervezetek közötti kommunikáció hiánya, illetve inaktivitása. Közös pályázati források felkutatása. Civil szervezetek bevonása a település életébe.

34 7 Ábrajegyzék 1. ábra Feladatok a Magyary Program beavatkozási területein ábra: Köztisztasággal való elégedettség megoszlása, Kerekegyháza, I. forduló, ábra: Óvodai ellátásban részesülők gyermekek száma a válaszadók családjában, Kerekegyháza, I. forduló, ábra: Óvodai nyitva tartással való elégedettség megoszlása, Kerekegyháza, I. forduló, ábra: Óvodai nevelés színvonalának értékelése, Kerekegyháza, I. forduló, ábra: Iskolai konyhával való lakossági elégedettség, Kerekegyháza, I. forduló, ábra: Gyermekorvosi ügyelet igénybevétele az elmúlt egy év során, Kerekegyháza, I. forduló, ábra: Lakossági elégedettség a gyermekorvosi ügyelet elérhetőségével kapcsolatban, Kerekegyháza, I. forduló, ábra: Gyermekorvosi ügyeleti ellátás színvonalával való elégedettség megoszlása, Kerekegyháza, I. forduló, ábra: Háziorvosi ügyeleti ellátás igénybevételének gyakorisága, Kerekegyháza, I. forduló, ábra: Lakossági elégedettség a háziorvosi ügyeleti ellátással kapcsolatban, Kerekegyháza, I. forduló, ábra: Háziorvosi ügyelet elérhetőségével való elégedettség megoszlása, Kerekegyháza, I. forduló, ábra: Szemétszállítás értékelése, Kerekegyháza, I. forduló, ábra: Válaszadók részvétele helyi önkormányzati rendezvényeken, Kerekegyháza, I. forduló,

35 MultiContact Consulting Kft. Nyilvántartja Fővárosi Törvényszék, mint cégbíróság 1115 Budapest, Bartók Béla út Cégjegyzékszám: T: E: info@multicontact.eu F: W:

A települési közszolgáltatások összehangolása az állampolgári szempontok figyelembe vételével a nem önkormányzati szolgáltatásnyújtók bevonásával

A települési közszolgáltatások összehangolása az állampolgári szempontok figyelembe vételével a nem önkormányzati szolgáltatásnyújtók bevonásával A települési közszolgáltatások összehangolása az állampolgári szempontok figyelembe vételével a nem önkormányzati szolgáltatásnyújtók bevonásával Állampolgári szempont-rendszert tartalmazó jelentés Ügyfél

Részletesebben

Jelentés a rövidtávú költségcsökkentési és hatékonyságnövelési opciók bevezetéséről

Jelentés a rövidtávú költségcsökkentési és hatékonyságnövelési opciók bevezetéséről Jelentés a rövidtávú költségcsökkentési és opciók bevezetéséről Megbízó Cím Piliscsaba Város Önkormányzata Jelentés a rövidtávú költségcsökkentési és opciók bevezetéséről Változat v1.0 MultiContact Consulting

Részletesebben

4. A települési közszolgáltatások összehangolása az állampolgári szempontok figyelembe vételével a nem önkormányzati szolgáltatásnyújtók bevonásával

4. A települési közszolgáltatások összehangolása az állampolgári szempontok figyelembe vételével a nem önkormányzati szolgáltatásnyújtók bevonásával 4. A települési közszolgáltatások összehangolása az állampolgári szempontok figyelembe vételével a nem önkormányzati szolgáltatásnyújtók bevonásával Állampolgári szempont-rendszert tartalmazó jelentés

Részletesebben

7. A közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettség felmérés eredményei I. felmérési forduló. Kerekegyháza Város Önkormányzata

7. A közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettség felmérés eredményei I. felmérési forduló. Kerekegyháza Város Önkormányzata 7. A közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettség felmérés eredményei I. felmérési forduló Kerekegyháza Város Önkormányzata Ügyfél Cím Alcím Kerekegyháza Város Önkormányzata 7. A közszolgáltatásokkal

Részletesebben

7. A közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettség felmérés eredményei II. felmérési forduló és összefoglaló jelentés

7. A közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettség felmérés eredményei II. felmérési forduló és összefoglaló jelentés 7. A közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettség felmérés eredményei II. felmérési forduló és összefoglaló jelentés Kerekegyháza Város Önkormányzata Ügyfél Cím Alcím Kerekegyháza Város Önkormányzata

Részletesebben

7. A közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettség felmérés eredményei I. felmérési forduló. Piliscsaba Város Önkormányzata

7. A közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettség felmérés eredményei I. felmérési forduló. Piliscsaba Város Önkormányzata 7. A közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettség felmérés eredményei I. felmérési forduló Piliscsaba Város Önkormányzata Ügyfél Cím Alcím Piliscsaba Város Önkormányzata 7. A közszolgáltatásokkal kapcsolatos

Részletesebben

Lakossági igényfelmérés (9/2.)

Lakossági igényfelmérés (9/2.) Aszód Város Önkormányzata Lakossági igényfelmérés (9/.) Készítette: CONTROLL Holding Tanácsadó Zrt. Közigazgatási Igazgatósága 0. október Tartalom. Köszönetnyilvánítás az együttműködésért.... A II. lakossági

Részletesebben

Szervezetfejlesztés Bugyi Nagyközség Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0033 számú pályázat alapján

Szervezetfejlesztés Bugyi Nagyközség Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0033 számú pályázat alapján Szervezetfejlesztés Bugyi Nagyközség Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0033 számú pályázat alapján A közszolgáltatásokról végzett átfogó lakossági elégedettség és igényfelmérés eredményeinek összefoglalása

Részletesebben

Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása. Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A.

Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása. Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A. Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A.5-2013-2013-0102 Államreform Operatív Program keretében megvalósuló Szervezetfejlesztés

Részletesebben

A HELYI VERSENYKÉPESSÉG- FEJLESZTÉSI KUTATÁSI PROGRAM TEVÉKENYSÉGEINEK BEMUTATÁSA

A HELYI VERSENYKÉPESSÉG- FEJLESZTÉSI KUTATÁSI PROGRAM TEVÉKENYSÉGEINEK BEMUTATÁSA KÖFOP-2.3.3-VEKOP-16-2016-00001 HELYI VERSENYKÉPESSÉG-FEJLESZTÉSI KUTATÁSI PROGRAM. A HELYI VERSENYKÉPESSÉG- FEJLESZTÉSI KUTATÁSI PROGRAM TEVÉKENYSÉGEINEK BEMUTATÁSA TARTALOM A projekt fő célterületek

Részletesebben

PRO PUBLICO BONO PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI TAPASZTALATAI

PRO PUBLICO BONO PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI TAPASZTALATAI PRO PUBLICO BONO PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI TAPASZTALATAI TEMATIKA Projekt indokoltsága; Vállalt feladatok; Feladatok végrehajtásának rövid bemutatása; Elért eredmények; Tapasztalatok összegzése. PROJEKT INDOKOLTSÁGA

Részletesebben

2014-2019. Kapolcs község Önkormányzata

2014-2019. Kapolcs község Önkormányzata 2014-2019 Kapolcs község Önkormányzata 2 BEVEZETŐ Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 116. -a kimondja, hogy a képviselő-testület hosszú távú fejlesztési elképzeléseit

Részletesebben

Zomba község Önkormányzati Képviselő-testületének. 5/2005. /X.4./ sz. Kt. Rendelete

Zomba község Önkormányzati Képviselő-testületének. 5/2005. /X.4./ sz. Kt. Rendelete Zomba község Önkormányzati Képviselő-testületének 5/2005. /X.4./ sz. Kt. Rendelete A TANYAGONDNOKI SZOLGÁLATRÓL 2 Zomba község Önkormányzati képviselő-testülete /a továbbiakban: Önkormányzat/ a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT HÁLÓZAT MUNKACSOPORTJA

BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT HÁLÓZAT MUNKACSOPORTJA BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT HÁLÓZAT MUNKACSOPORTJA A kiadvány az EFOP-1.9.1-VEKOP-15-2016-00001 kódszámú TÁRS PROJEKT Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása című

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat

Jegyzőkönyvi kivonat Jegyzőkönyvi kivonat Készült: Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 22. napján a Demecser Város Önkormányzata (4516. Demecser, Gábor Áron út 4.) Ebédlőjében megtartott rendkívüli

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004.április 26-i ülésére Tárgy: Szociális célú pályázatokhoz Képviselő-testületi határozat Előadó: Koósné Stohl Ilona Intézményvezető

Részletesebben

Beszámoló. Medgyesbodzás Község Önkormányzat tanyagondnoki szolgálatának. 2013. évi tevékenységéről

Beszámoló. Medgyesbodzás Község Önkormányzat tanyagondnoki szolgálatának. 2013. évi tevékenységéről Beszámoló Medgyesbodzás Község Önkormányzat tanyagondnoki szolgálatának 2013. évi tevékenységéről A tanyagondnoki szolgáltatás célja a hátrányos helyzetű, szolgáltatáshiányos egyéb belterületi lakott hely,

Részletesebben

K Ú R I A Ügykezelő Iroda 1055 Budapest, V., Markó utca 16.

K Ú R I A Ügykezelő Iroda 1055 Budapest, V., Markó utca 16. K Ú R I A Ügykezelő Iroda 1055 Budapest, V., Markó utca 16. Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy bíróságunk 2016. január 15- február 15 közötti időszakban az Önök segítő közreműködésével Ügyfél-elégedettséget

Részletesebben

Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 36/2012. (XII.21.) önkormányzati rendelete

Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 36/2012. (XII.21.) önkormányzati rendelete Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 36/2012. (XII.21.) önkormányzati rendelete az önkormányzati feladatokról egységes szerkezetben a módosítására kiadott 18/2013. (VI.28.) önkormányzati

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ Ülés időpontja: a Képviselő-testület 2013. június 25-i ülésére Előterjesztés tárgya: Javaslat Vecsés Város Önkormányzatának részvételére az ÁROP-3.A.2-2013 kódszámú, Szervezetfejlesztés

Részletesebben

Külső partneri elégedettség felmérés 2013.

Külső partneri elégedettség felmérés 2013. Munkaügyi Központja Iktatószám: VAM/01/473-16/2013. Külső partneri elégedettség felmérés 2013. 2010-ben az MSZ EN ISO 9001:2009 Minőségirányítási rendszer bevezetése kapcsán kidolgozásra került egy új

Részletesebben

KÉRDŐÍV LAKOSSÁGI FELMÉRÉS

KÉRDŐÍV LAKOSSÁGI FELMÉRÉS CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE című, ÁROP- 1.A.5-2013-2013-0002 kódszámú projekt szakmai tevékenységeinek megvalósulása, az eredménytermékek létrehozása KÉRDŐÍV LAKOSSÁGI FELMÉRÉS

Részletesebben

Diósjenő községi Önkormányzat Képviselő-testületének évi ülésterve.

Diósjenő községi Önkormányzat Képviselő-testületének évi ülésterve. 3./ Diósjenő községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. évi munkaterve Előterjesztő: Tóth János polgármester Diósjenő községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. évi ülésterve. Határozati

Részletesebben

Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala ÁROP hivatali szervezetfejlesztésről

Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala ÁROP hivatali szervezetfejlesztésről Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala ÁROP hivatali szervezetfejlesztésről Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. május 26-i ülésére Saád Tamás, Dr. Peredi Katalin Szervezetfejlesztési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. december 17-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. december 17-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. december 17-i ülésére Tárgy: Önkormányzati alapítványok további működésnek tárgyalása Előterjesztő: Dr. Kelemen Márk polgármester

Részletesebben

Monitoring rendszer kialakítása ÁROP szervezetfejlesztési projekt keretében - Kerekegyháza

Monitoring rendszer kialakítása ÁROP szervezetfejlesztési projekt keretében - Kerekegyháza Monitoring rendszer kialakítása ÁROP szervezetfejlesztési projekt keretében - Kerekegyháza Kerekegyháza Város önkormányzati szervezetfejlesztése ÁROP-1.A.5-23-23-00 Monitoring jelentés Ügyfél Cím Alcím

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatását célzó pályázaton való részvételre E L Ő T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Javaslat az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatását célzó pályázaton való részvételre E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 201. MELLÉKLET: - db TÁRGY: Javaslat az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatását célzó pályázaton való részvételre E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. július 16-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. július 16-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. július 16-i ülésére Tárgy: A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése című (ÁROP-1.A.2.) pályázat benyújtása Az

Részletesebben

Észak-Alföldi Operatív Program. Akcióterv (2011-2013) 2012. szeptember

Észak-Alföldi Operatív Program. Akcióterv (2011-2013) 2012. szeptember Észak-Alföldi Operatív Program Akcióterv (2011-2013) 2012. szeptember I. Prioritás bemutatása: 1. prioritás: Regionális gazdaságfejlesztés Észak-Alföldi Operatív Program A prioritás támogatást nyújt ipari

Részletesebben

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Tervezet 5.0 AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGHOZ BENYÚJTOTT VÁLTOZAT Összefoglaló

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Tervezet 5.0 AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGHOZ BENYÚJTOTT VÁLTOZAT Összefoglaló Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Tervezet 5.0 AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGHOZ BENYÚJTOTT VÁLTOZAT Összefoglaló Prioritás A prioritás vonatkozó specifikus céljai: A prioritáshoz kapcsolódó

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. az ÁROP 1.1.15 kiemelt projekt keretében megvalósítandó mikroinnovációs ötletpályázat kidolgozása projekthez kapcsolódóan

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. az ÁROP 1.1.15 kiemelt projekt keretében megvalósítandó mikroinnovációs ötletpályázat kidolgozása projekthez kapcsolódóan PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ az ÁROP 1.1.15 kiemelt projekt keretében megvalósítandó mikroinnovációs ötletpályázat kidolgozása projekthez kapcsolódóan 2013. 07. 19. Kapcsolattartó: Saád Tamás E-mail: saad.tamas@aam.hu

Részletesebben

Beszámoló a Tanyagondnoki szolgálat évi munkájáról

Beszámoló a Tanyagondnoki szolgálat évi munkájáról Tanyagondnoki Szolgálat 4445. Nagycserkesz Lenin u. 10. sz. Beszámoló a Tanyagondnoki szolgálat 2014. évi munkájáról Készítette: Kósa Csaba Tanyagondnok Tanyagondnoki Szolgálat 4445. Nagycserkesz Lenin

Részletesebben

ÜGYFÉL ELÉGEDETTSÉG MÉRÉS

ÜGYFÉL ELÉGEDETTSÉG MÉRÉS 2016 ÜGYFÉL ELÉGEDETTSÉG MÉRÉS Ügyfél elégedettség mérést az idei évben több kérdőívvel végeztünk. A szolgáltatásainkat igénybevevőknek lehetősége volt a kérdőíveket kitölteni a szolgáltatás igénybevételének

Részletesebben

2011. április 7-i ülésére

2011. április 7-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 7-i ülésére Tárgy: Pályázati felhívás a dombóvári kisebbségi önkormányzatok részére elkülönített támogatási

Részletesebben

2010. Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért 2010.02.17.

2010. Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért 2010.02.17. 2010. Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért 2010.02.17. Kedves Pályázó! Ezúton szeretném Önöket értesíteni az alábbi pályázati lehetőségről. Amennyiben a megküldött pályázati

Részletesebben

Komplex szervezetfejlesztés megvalósítása Tab Város Önkormányzatánál. Partnerek intézményesített bevonása a döntéshozatalba

Komplex szervezetfejlesztés megvalósítása Tab Város Önkormányzatánál. Partnerek intézményesített bevonása a döntéshozatalba Komplex szervezetfejlesztés megvalósítása Tab Város Önkormányzatánál Partnerek intézményesített bevonása a döntéshozatalba 2010 Projektvázlat 1. Jegyzői egyeztetés 2. Célok, elvárások A helyi újság tartalmával

Részletesebben

Az önkormányzat által ellátandó és önként vállalt feladatok jegyzéke ÖNKÉNT VÁLLALT

Az önkormányzat által ellátandó és önként vállalt feladatok jegyzéke ÖNKÉNT VÁLLALT Az önkormányzat által ellátandó és önként vállalt feladatok jegyzéke ÖNKÉNT VÁLLALT FELADATOT ELŐÍRÓ ELLÁTANDÓ FELADAT FELADAT JOGSZABÁLY EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS Háziorvosi ellátás, házi gyermekorvosi ellátás

Részletesebben

Szervezetfejlesztés Nagykőrös Város Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0035 számú pályázat alapján

Szervezetfejlesztés Nagykőrös Város Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0035 számú pályázat alapján Szervezetfejlesztés Nagykőrös Város Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0035 számú pályázat alapján ÁROP 2007-3.A.1. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése a Közép-magyarországi régióban című

Részletesebben

Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés Sárospatakon TOP

Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés Sárospatakon TOP A helyi felhívás címe: Közösségi akciók megvalósítása kulturális jelentőségű köztéri alkotásokhoz kapcsolódóan (P4) A helyi felhívás kódszáma: TOP-7.1.1-16-H-083-4 - Egyesület egyéb formái (GFO 52) - Egyházi

Részletesebben

Javaslat Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében kiírt TÁMOP- 3.1.4-12/2 Innovatív iskolák fejlesztése című pályázatban való részvételre

Javaslat Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében kiírt TÁMOP- 3.1.4-12/2 Innovatív iskolák fejlesztése című pályázatban való részvételre Pásztó Városi Önkormányzat Általános Iskolája 3060 Pásztó, Nagymező út 36. 1 124/2012. A határozat elfogadása egyszerű szavazattöbbséget igényel. Javaslat Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében

Részletesebben

2014-2019. Hegyesd község Önkormányzata

2014-2019. Hegyesd község Önkormányzata 2014-2019 Hegyesd község Önkormányzata 2 BEVEZETŐ Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 116. -a kimondja, hogy a képviselő-testület hosszú távú fejlesztési elképzeléseit

Részletesebben

DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁROP-1.A kódszámú Önkormányzati szervezetfejlesztés projektje

DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁROP-1.A kódszámú Önkormányzati szervezetfejlesztés projektje 1 DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁROP1.A.5201320130090 kódszámú Önkormányzati szervezetfejlesztés projektje Átfogó projekt előrehaladási jelentés Időszak: 2014.03.012014.03.31. Tartalomjegyzék

Részletesebben

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 9-i rendkívüli ülésére. 5. napirendi pont

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 9-i rendkívüli ülésére. 5. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 9-i rendkívüli ülésére 5. napirendi pont Előterjesztés címe és tárgya: A 2014. évi munkaterv jóváhagyása A tárgykört rendező

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

Igényfelmérés 2011. Adatok Neme: 7 férfi. 6 fő. életkor: 18-30 év között 5 fő 31-50 év között 38 fő 51-65 év között 28 fő 66- év 3 fő

Igényfelmérés 2011. Adatok Neme: 7 férfi. 6 fő. életkor: 18-30 év között 5 fő 31-50 év között 38 fő 51-65 év között 28 fő 66- év 3 fő Igényfelmérés 2011 Adatok Neme: 7 férfi 67 nő életkor: 18-30 év között 5 fő 31-50 év között 38 fő 51-65 év között 28 fő 66- év 3 fő szakmai végzettség: középfokú felsőfokú munkakör: beosztott középvezető

Részletesebben

Társadalmi Megújulás Operatív Program. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása

Társadalmi Megújulás Operatív Program. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása PÁLYÁZAT Program neve Támogatás szakmai iránya Program kódja Megvalósítandó cél: Kedvezményezettek Társadalmi Megújulás Operatív Program Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása TÁMOP-3.3.14.A-12/1

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzata

Nagykálló Város Önkormányzata LAKOSSÁGI KÉRDŐÍVES FELMÉRÉS 2. Nagykálló Város Önkormányzata Készült a,,teljesítmény, minőség, hatékonyság 2.0. ÁROP-1.A.5-2013-2013-0114 projekt keretében KÉSZÍTETTE: MEGAKOM STRATÉGIAI TANÁCSADÓ IRODA

Részletesebben

FEJLESZTE SI LEHETO SE GEK A TELEPU LE SI ZO LDFELU LET- GAZDA LKODA SBAN

FEJLESZTE SI LEHETO SE GEK A TELEPU LE SI ZO LDFELU LET- GAZDA LKODA SBAN FEJLESZTE SI LEHETO SE GEK A TELEPU LE SI ZO LDFELU LET- GAZDA LKODA SBAN Tartalom Változó lakossági elvárások A kutatásról A lakossági felmérés eredményei Ajánlások HELYI VERSENYKÉPESSÉG FEJLESZTÉSI KUTATÁSI

Részletesebben

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ feladatellátása

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ feladatellátása A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ feladatellátása Lánczky Edit főosztályvezető Lanczky.Edit@oh.gov.hu 2015. április 1-től 7 szakmai csoport Pedagógiai tájékoztatás Minősítés-tanfelügyelet Pedagógiai

Részletesebben

BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT KUTATÁSI MUNKACSOPORTJA

BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT KUTATÁSI MUNKACSOPORTJA BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT KUTATÁSI MUNKACSOPORTJA A kiadvány az EFOP-1.9.1-VEKOP-15-2016-00001 kódszámú TÁRS PROJEKT Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása című

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (egységes szerkezetű)

ALAPÍTÓ OKIRAT (egységes szerkezetű) ALAPÍTÓ OKIRAT (egységes szerkezetű) A Győri Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló 2004. évi CVII. törvény 4. (1) bekezdése,

Részletesebben

A SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSOK NYILVÁNTARTÁSA

A SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSOK NYILVÁNTARTÁSA A SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSOK NYILVÁNTARTÁSA Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ DR. VERES GÁBOR 2015.05.14. TÁMOP 5.5.7-08/1-2008-0001 Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat hivatalos honlapjának közzétételi szabályzata I.

Abony Város Önkormányzat hivatalos honlapjának közzétételi szabályzata I. Abony Város Önkormányzat hivatalos honlapjának közzétételi szabályzata I. A szabályzat hatálya Ezen utasítás hatálya a Polgármesteri Hivatal szervezeti egységeire terjed ki. II. Az Önkormányzat honlapjának

Részletesebben

Kérdőív értékelés 76% 1. ábra

Kérdőív értékelés 76% 1. ábra Kérdőív értékelés Az adatfelmérést a Petőfi Sándor Művelődési Sportház és Könyvtár olvasói töltötték ki 0- ben. Önkéntesen ember töltötte ki a kérdőívet teljes anonimitás mellett. A kérdőív célcsoportja

Részletesebben

2017-es évi jelzőrendszeri intézkedési terv. Ságvár Község Önkormányzat. Család-és Gyermekjóléti Szolgálat Ságvár Fő u 16.

2017-es évi jelzőrendszeri intézkedési terv. Ságvár Község Önkormányzat. Család-és Gyermekjóléti Szolgálat Ságvár Fő u 16. 2017-es évi jelzőrendszeri intézkedési terv Ságvár Község Önkormányzat Család-és Gyermekjóléti Szolgálat 8654 Ságvár Fő u 16. Az intézkedési terv tartalma: 1. A jelzőrendszeri tagok írásos beszámolójának

Részletesebben

BUDAPEST KLÍMASTRATÉGIÁJA

BUDAPEST KLÍMASTRATÉGIÁJA BUDAPEST KLÍMASTRATÉGIÁJA KLÍMASTRATÉGIA ÉS ÉGHAJLATVÁLTOZÁSI PLATFORM LÉTREHOZÁSA BUDAPESTEN KEHOP-1.2.0-15-2016-00020 A PROJEKT ELŐREHALADÁSÁNAK ISMERTETÉSE Lőcsei-Tóth Kinga Budapest, 2017.11.21. PROGRAM

Részletesebben

STAKEHOLDER (ÉRINTETT) ELEMZÉS EGYSZERŰSÍTETT MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ

STAKEHOLDER (ÉRINTETT) ELEMZÉS EGYSZERŰSÍTETT MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ STAKEHOLDER (ÉRINTETT) ELEMZÉS EGYSZERŰSÍTETT MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ Dunaújváros MJV Önkormányzata Polgármesteri Hivatala részére ÁROP szervezetfejlesztési projekt 2010. 09.22. 2 / 11 Tartalomjegyzék 1.

Részletesebben

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV LEADER INTÉZKEDÉSI TERV Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájából 2013-ban pályázható intézkedések 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése:(kötelező Térségi

Részletesebben

Vital Cities - Bp XIII. kerület Helyzetfeltárás. Urbact Helyi Csoport workshop November 02, 09, 16.

Vital Cities - Bp XIII. kerület Helyzetfeltárás. Urbact Helyi Csoport workshop November 02, 09, 16. Vital Cities - Bp XIII. kerület Helyzetfeltárás Urbact Helyi Csoport workshop 2016. November 02, 09, 16. URBACT III VITAL CITIES Mai program: 1. Az Urbact Program bemutatása (10 ) Böhönyey Ágnes HBHE 2.

Részletesebben

TÁMOP-2.4.5-12/2 -KMR. A pályázat benyújtásának végső határideje: 2012. május 1. Nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezet:

TÁMOP-2.4.5-12/2 -KMR. A pályázat benyújtásának végső határideje: 2012. május 1. Nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezet: A MUNKA ÉS A MAGÁNÉLET ÖSSZEHANGOLÁSÁT SEGÍTŐ HELYI KEZDEMÉNYEZÉSEK ALTERNATÍV NAPPALI GYERMEKELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÁSOK LÉTREHOZÁSÁNAK TÁMOGATÁSA TÁMOP-2.4.5-12/2 -KMR A pályázat benyújtásának kezdő dátuma:

Részletesebben

Kaba Város Önkormányzata

Kaba Város Önkormányzata Kaba Város Önkormányzata Pályázati intézkedési terület: Önkormányzati fenntartásban, vagy működtetésben álló intézményekkel különösen köznevelési-oktatási, valamint szociális, közművelődési, gyermekvédelmi

Részletesebben

ÁROP -1.A SZERVEZETFEJLESZTÉS KONVERGENCIA RÉGIÓBAN LEVŐ ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI TAPASZTALATAI SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ

ÁROP -1.A SZERVEZETFEJLESZTÉS KONVERGENCIA RÉGIÓBAN LEVŐ ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI TAPASZTALATAI SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ ÁROP -1.A.5-2013 SZERVEZETFEJLESZTÉS KONVERGENCIA RÉGIÓBAN LEVŐ ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI TAPASZTALATAI SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS TEMATIKA A Projekt célja; Vállalt feladatok; Feladatok

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2013. november 27-i rendes ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2013. november 27-i rendes ülésére Ikt.szám: 5048-1/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2013. november 27-i rendes ülésére Tárgy: Belső-ellenőrzési terv elfogadása 2013. évre Előterjesztő: dr. Kelemen

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET szeptember 21-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET szeptember 21-ei ülésére Ferencvárosi Önkormányzat Iktató szám: 199/2011. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. szeptember 21-ei ülésére Tárgy: Ferencvárosi Közbiztonsági Közalapítvány beszámolója Előterjesztő: Készítette: Előzetesen

Részletesebben

Lakossági elégedettségmérés. Budakalász Város Önkormányzatánál

Lakossági elégedettségmérés. Budakalász Város Önkormányzatánál Lakossági elégedettségmérés Budakalász Város Önkormányzatánál 2017.11.14. TARTALOM A kutatás célja 3 A lakossági elégedettségmérés módszertana 4 Demográfia 5 A felmérés kérdései és a válaszlehetőségek

Részletesebben

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁLTAL ELLÁTOTT KÖTELEZŐ ÉS ÖNKÉNT VÁLLALT FELADATOK. 1. Idegenforgalom és nemzetközi kapcsolatok

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁLTAL ELLÁTOTT KÖTELEZŐ ÉS ÖNKÉNT VÁLLALT FELADATOK. 1. Idegenforgalom és nemzetközi kapcsolatok 2. melléklet a 10/2013.(III.27.) önkormányzati hez.) SIMONTORNY VÁROS ÖNKORMÁNYZT ÁLTL ELLÁTOTT KÖTELEZŐ ÉS ÖNKÉNT VÁLLLT FELDTOK 1. Idegenforgalom és nemzetközi kapcsolatok 1 testvérvárosi kapcsolatok

Részletesebben

ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁROP-3.A kódszámú Önkormányzati szervezetfejlesztés projektje

ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁROP-3.A kódszámú Önkormányzati szervezetfejlesztés projektje 1 ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁROP3.A.2201320130003 kódszámú zati szervezetfejlesztés projektje Átfogó projekt előrehaladási jelentés Időszak: 2014.06.012014.06.30. Tartalomjegyzék 2 Fejlesztési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. április 30-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. április 30-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. április 30-i ülésére Tárgy: Közösségi tér fejlesztése című (DAOP-2008-4.1.3 A.B.) pályázat benyújtása Az előterjesztést

Részletesebben

Család és munka Papon

Család és munka Papon TÁMOP-2.4.5-12/3 A munka és a magánélet összehangolását segítő helyi kezdeményezések A rugalmasságot növelő helyi, innovatív kezdeményezések támogatása Család és munka Papon Pályázati azonosító: TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0001

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA. I. Szervezeti, személyzeti adatok

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA. I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. sz. melléklet ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat megnevezése Frissítés Megőrzés adatfelelős Megjegyzés 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai

Részletesebben

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után Intézmény neve: Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: 037326 Intézményvezető neve: Takácsné Tóth Alice Noémi Intézményvezető oktatási azonosítója: 76215132822

Részletesebben

A CIVIL ÉS A VÁLLALKOZÓI SZFÉRÁVAL KIALAKÍTHATÓ KAPCSOLATOK MEGSZERVEZÉSÉNEK FOLYAMATA

A CIVIL ÉS A VÁLLALKOZÓI SZFÉRÁVAL KIALAKÍTHATÓ KAPCSOLATOK MEGSZERVEZÉSÉNEK FOLYAMATA A CIVIL ÉS A VÁLLALKOZÓI SZFÉRÁVAL KIALAKÍTHATÓ KAPCSOLATOK MEGSZERVEZÉSÉNEK FOLYAMATA ÁR-07 1. AZ CÉLJA Kialakítani egy olyan szabályozott folyamatot, mely egy éves időcikluson belül tartalmazza és feldolgozza

Részletesebben

Héhalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. évi munkaterve. Készült: a Képviselő-testület 2013. február 14-i ülésére

Héhalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. évi munkaterve. Készült: a Képviselő-testület 2013. február 14-i ülésére Héhalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. évi munkaterve Készült: a Képviselő-testület 2013. február 14-i ülésére 1 M U N K A P R O G R A M 2013. január 1-től lényeges változások következtek

Részletesebben

Újdonságok és lehetőségek az Európai Szociális Alap segítségével a gyerekek érdekében

Újdonságok és lehetőségek az Európai Szociális Alap segítségével a gyerekek érdekében Újdonságok és lehetőségek az Európai Szociális Alap segítségével a gyerekek érdekében Beruházások a gyermekek érdekében Magyarországon: EU eszközök és támogatási lehetőségek szeminárium Budapest, 2014.

Részletesebben

Medina község Önkormányzati Képviselı-testületének. 9/2007. /XII.12./ számu. Rendelete

Medina község Önkormányzati Képviselı-testületének. 9/2007. /XII.12./ számu. Rendelete Medina község Önkormányzati Képviselı-testületének 9/2007. /XII.12./ számu Rendelete A TANYAGONDNOKI SZOLGÁLATRÓL 2 MEDINA község Önkormányzati képviselı-testülete /a továbbiakban: Önkormányzat/ a helyi

Részletesebben

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2011. december 22-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2011. december 22-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 259/2011.(XII.22.)HÖ sz. határozat Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testülete megtárgyalta a megelőlegezési likvid hitel felvételre vonatkozó előterjesztést. A likviditásának biztosítása érdekében

Részletesebben

Környezeti nevelés, szemléletformálás a Pannontáj-Sokoró Natúrparkban

Környezeti nevelés, szemléletformálás a Pannontáj-Sokoró Natúrparkban Környezeti nevelés, szemléletformálás a Pannontáj-Sokoró Natúrparkban Székely Rita Pannontáj- Sokoró Natúrpark munkaszervezet vezetője Magyar Natúrpark Szövetség alelnöke A natúrpark múltja Sokoró Ökológiai

Részletesebben

ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁROP-3.A kódszámú Önkormányzati szervezetfejlesztés projektje

ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁROP-3.A kódszámú Önkormányzati szervezetfejlesztés projektje 1 ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁROP3.A.2201320130003 kódszámú Önkormányzati szervezetfejlesztés projektje Átfogó projekt előrehaladási jelentés Időszak: 2014.02.012014.02.28. Tartalomjegyzék 2 Fejlesztési

Részletesebben

Feladatok megnevezése

Feladatok megnevezése 30/2014. Ök. rendelet 5/a. melléklete Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal kötelező feladat ellátásának működési kiadási ai kiemelt feladatainak részletes ai 2101-01 Polgármesteri

Részletesebben

Átruházott hatáskörök jegyzéke. A képviselő-testületnek a polgármesterre ruházott hatásköreit:

Átruházott hatáskörök jegyzéke. A képviselő-testületnek a polgármesterre ruházott hatásköreit: Átruházott hatáskörök jegyzéke 2/2018.(III.30.) önkormányzati rendelet 1. melléklete A képviselő-testületnek a polgármesterre ruházott hatásköreit: 1. Munkáltatói jogkör gyakorlása a közalkalmazotti jogviszonyban,

Részletesebben

Az Igénybevevői Nyilvántartás bevezetése, szerepe a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatások nyilvántartásában

Az Igénybevevői Nyilvántartás bevezetése, szerepe a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatások nyilvántartásában Az Igénybevevői Nyilvántartás bevezetése, szerepe a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatások nyilvántartásában dr. Kása Karolina, osztályvezető, NRSZH Siófok, 2013. május 16. 4. Az Igénybevevői Nyilvántartás

Részletesebben

II/1. számú táblázat: Álláskeresési segélyben részesülők száma

II/1. számú táblázat: Álláskeresési segélyben részesülők száma Helyi Esélyegyenlőségi Program áttekintése 1. Helyzetelemzés helytállósága: A helyi esélyegyenlőségi program elkészítésének részletes szabályairól szóló 2/2012. EMMI rendeletének 1. és 2. számú melléklete

Részletesebben

Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER térség Helyi Fejlesztési Stratégia. Stratégiatervező műhelymunka Borszörcsök,

Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER térség Helyi Fejlesztési Stratégia. Stratégiatervező műhelymunka Borszörcsök, Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER térség Helyi Fejlesztési Stratégia Stratégiatervező műhelymunka Borszörcsök, 2016.01.11. HFS műhelymunka I. Köszöntő, bemutatkozás II. Az eddigi műhelymunka eredményeinek

Részletesebben

A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájában megfogalmazott célkitűzések megvalósítása

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA A lista beosztása: I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. Elérhetőségi adatok 2. Szervezeti struktúra 3. A Társaság vezetői 4. Ügyfélkapcsolatok 7. A Társaság tulajdonában álló gazdálkodó szervezetek 10.

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu 22-116/2014. Tárgy: Az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 6/2014.(II.

Részletesebben

Bojt Község Önkormányzata Képviselő- testületének 1/2019. (I. 31.) önkormányzati rendelete az önkormányzat közművelődési feladatainak ellátásáról

Bojt Község Önkormányzata Képviselő- testületének 1/2019. (I. 31.) önkormányzati rendelete az önkormányzat közművelődési feladatainak ellátásáról Bojt Község Önkormányzata Képviselő- testületének 1/2019. (I. 31.) önkormányzati rendelete az önkormányzat közművelődési feladatainak ellátásáról Bojt Község Önkormányzat Képviselő-testülete a muzeális

Részletesebben

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének I. félévi munkaterve

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének I. félévi munkaterve Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. I. félévi munkaterve 2017. január 26. 1./ Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának 2017. évi költségvetési

Részletesebben

Különös közzétételi lista nevelési év

Különös közzétételi lista nevelési év Óvodavezető Óvodapedagógus Gondozónő Dajka Összesen: CSODA- VÁR EGYSÉGES ÓVODA - BÖLCSŐDE 3791, Sajókeresztúr, Petőfi út 25. sz. Telefon/Fax: 46/317-285 E-mail: sajoker.ovi@gmail.com OM azonosító: 201607

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. január 26-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. január 26-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 26/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. január 26-i ülésére Tárgy: Módosító indítvány a Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros

Részletesebben

Szolgáltató faluházak és Agórák

Szolgáltató faluházak és Agórák Szolgáltató faluházak és Agórák TÁMOP-3.2.3/B-12/1 Építő közösségek Korszerű, többfunkciós közművelődési fejlesztéseket szolgáló közösségi programok, együttműködések, új tanulási formák elősegítése A szolgáltatás

Részletesebben

A jegyzőre átruházott hatásköröket a rendelet 8. melléklete tartalmazza. Az R. e rendelet 1. melléklete szerinti 8. melléklettel egészül ki.

A jegyzőre átruházott hatásköröket a rendelet 8. melléklete tartalmazza. Az R. e rendelet 1. melléklete szerinti 8. melléklettel egészül ki. Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. ( ) önkormányzati rendelete a képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 7/2014. (IV. 10.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Mátészalka Város Polgármesteri Hivatal Szervezetfejlesztése /ÁROP-1.A.2/A-2008-0084. sz./

Mátészalka Város Polgármesteri Hivatal Szervezetfejlesztése /ÁROP-1.A.2/A-2008-0084. sz./ Mátészalka Város Polgármesteri Hivatal Szervezetfejlesztése /ÁROP-1.A.2/A-2008-0084. sz./ Kivonat a Corporate Values Szervezetfejlesztési és Vezetési Tanácsadó Kft. Stratégiai műhelymunkáról szóló visszajelző

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Jegyző Tárgy: Teljesítménykövetelmények alapját képező 2012. évi célok meghatározása a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői részére Tisztelt Képviselő-testület! A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992.

Részletesebben

Mátraszentimre Önkormányzat falugondnoki szolgáltatásának szakmai programja

Mátraszentimre Önkormányzat falugondnoki szolgáltatásának szakmai programja Mátraszentimre Önkormányzat falugondnoki szolgáltatásának szakmai programja Mátraszentimre Önkormányzat képviselő-testülete az önkormányzat falugondnoki szolgáltatásának szakmai programját, figyelembe

Részletesebben

Éves beszámoló az észlelő- és jelzőrendszer tagjai részéről

Éves beszámoló az észlelő- és jelzőrendszer tagjai részéről A tanácskozás helyszíne: Katolikus Pedagógiai Intézet 1068 Budapest, Városligeti fasor 42. A tanácskozás témája: Védelmi nyomok A tanácskozás ideje: 2019. április 09. 10 óra, várható befejezés 14.30 A

Részletesebben

ÖFFK II. projekt keretében megvalósítandó koordinációs kutatás workshop sorozata. Makó

ÖFFK II. projekt keretében megvalósítandó koordinációs kutatás workshop sorozata. Makó ÖFFK II. projekt keretében megvalósítandó koordinációs kutatás workshop sorozata Makó 2016.11.22. Tartalom 1. Kutatás keretei 2. Módszertan a mai munkához 3. Megyei workshop eredményeinek összefoglalója

Részletesebben

Előterjesztés. - a Közgyűléshez

Előterjesztés. - a Közgyűléshez NYíREGYHÁZA Ügyiratszám: szoc-8266-1/2016. Ügyintéző: Dr. Krizsai Anita Előterjesztés - a Közgyűléshez - "Gyermekeinkért 16" Alapítvány által benyújtani kívánt a "Társadalmi szerepvállalás erősítése a

Részletesebben

SZÉCHENYI PROGRAMIRODA TOP FORRÁSOK VESZPRÉM MEGYÉBEN

SZÉCHENYI PROGRAMIRODA TOP FORRÁSOK VESZPRÉM MEGYÉBEN SZÉCHENYI PROGRAMIRODA TOP FORRÁSOK VESZPRÉM MEGYÉBEN Németh Tamás Fejlesztési tanácsadó Tartalom TOP 1. körös felhívások összegzése 2016. II. félévben megjelenő Felhívások Terület- és Településfejlesztési

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Szám: 17.759/2012. Javaslat a Nógrád Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesülettel közművelődési megállapodás megkötésére Tisztelt Közgyűlés! A Nógrád Megyei

Részletesebben