Tettamanti B. Gábor. A Titok Újratöltve Így mőködtesd a vonzás törvényét.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tettamanti B. Gábor. A Titok Újratöltve Így mőködtesd a vonzás törvényét."

Átírás

1 Tettamanti B. Gábor A Titok Újratöltve Így mőködtesd a vonzás törvényét. "A valóság csupán egy illúzió, de nagyon hatásos" / Albert Einstein / Vetítsd ki vágyaidat a valóságra. Hozd meg a helyes döntéseket. Hagyd, hogy a siker és a boldogság utat találjon hozzád. Elsı kiadás 2010 Tettamanti B. Gábor Minden jog fenntartva.

2 2 Tartalomjegyzék Bevezetés 4 A szerzı bemutatkozik: Tettamanti B. Gábor 8 Hogyan olvassuk ezt a könyvet? 10 A Titok, és ami hiányzik belıle Fejezet Az Univerzum és törvényei 1.1 A Valóság Törvénye Hogyan illeszkedik a Vonzás Törvénye a fizikai valóságba? A Vonzás Törvénye A Gazdagság Törvénye A Csodák Törvénye A Karma Törvénye A Boldogság Törvénye A szeretet és a boldogság forrása az emberi agyban A Hit Törvénye A Megbocsátás Törvénye Az Egyszerő Dolgok Törvénye A Tudat törvénye Eredmény fáradság nélkül? A Gondolat Szétáramlásának Törvénye A pozitív gondolkodás csapdái Az Önmagát Beteljesítı Jóslat Törvénye Hogyan mőködtessük az Önmagát Beteljesítı Jóslat törvényét? A Bumeráng-Törvény Az Okok és Következmények Törvénye Fejezet A Vonzás Törvénye a gyakorlatban 2.1 Tudd, mit akarsz Vágy Film Tudd, miért akarod Hidd, hogy eléred, amit akarsz Miért olyan nehéz hinni? Hogyan állítsam elı a hitet magamban? 62

3 Hogyan gyızzem le a kétséget és a félelmeket? Cselekedj! 66 Összefoglalás 70 Kérdések és Válaszok 71

4 4 Bevezetés "A valóság csupán egy illúzió, de nagyon hatásos" Albert Einstein Az emberiség évszázadokon keresztül hitte, hogy a Föld a világegyetem középpontja, és az égitestek keringenek körülötte. Ma már tudjuk, hogy ez nem így van. De hibáztathajuk az embereket ezért a tévedésért? Hacsak nem ülünk repülıgépre, és nem felülrıl nézzük a Földet, laposnak látjuk. És mozdulatlannak. A Föld hatalmas, nehéz, és úgy tőnik, nem sok minden lehet rá hatással. Gyerünk, rúgj bele! Meg se mozdul. Így természetes, hogy a Földet vesszük alapul, ha a világegyetemet vizsgáljuk. Valahogy ez az állandó, mozdulatlan valami lehet csak a világegyetem univerzális kiindulási pontja. Ma már tudjuk, hogy ez nem így van. Az egész elképzelés az ember korlátozott látásának következménye volt. Ma sokaknak hasonló elképzelése van a minket körülvevı valóságról. A valóság az észlelésünkön alapul, és az észlelésünk függ attól, hogy milyen dolgokban hiszünk.

5 5 Ki hibáztathatja az embereket, akik hiszik, hogy a minket körülvevı valóság teljesen objektív és tılünk független? Végülis, nagyon így fest a dolog; a valóság, és az, ahogy az események történnek, megváltoztathatatlan és befolyásolhatatlan. A valóság hatalmasnak, befolyásolhatatlannak és szilárdnak tőnik. Sokaknak elképzelhetetlen, hogy a 'külsı' valóságon bármit is változtassanak, mint ahogy az is elképzelhetetlen, hogy egy rúgással megmozdítsák a Földet. Hogyan mőködtessük a vonzás törvényét? A titok lényege abban áll, hogy a külsı valóság NEM objektív! Befolyásolható, és így állandó befolyás alatt áll. Pontosan úgy, ahogy a Föld forog és mozog az univerzumban, pedig látszólag rendíthetetlen és befolyásolhatatlan. A titok ismerete megváltoztatja a valóságról alkotott képedet egyszer és mindenkorra. Sıt: Vágyaidat kivetítheted a valóságra! Igen, jól hallottad!

6 6 Bármennyire is furcsának tőnik ez a látásában korlátozott elménknek, attól még így van. Pontosan ez a 'furcsaság' tette lehetıvé, hogy a titok titok maradjon évezredeken keresztül. Szinte minden ısi kultúrában, vallásban megtaláljuk eme titok nyomát. Legyen az a zsidókeresztény hagyomány, sámánizmus, buddhizmus stb. "bizony mondom nektek, hogyha valaki azt mondja ennek a hegynek: Emelkedjél fel és vesd magad a tengerbe, és nem kételkedik szívében, hanem hiszi, hogy amit mond, megtörténik, akkor az csakugyan megtörténik." - Márk Evangéliuma, 11:23 Sokan csak hasonlatnak gondolják az efféle kijelentéseket. Tényleg csak hasonlat ez, vagy valóban képesek vagyunk a való világban változást elıidézni a hitünkkel és az imáinkkal? Guruk, nagy dolgok feltalálói és sikeres emberek évezredeken keresztül használták ezt a tudást, hogy vágyaikat kivetítsék a valóságra. Nem csupán ık, hanem mi mindannyian ezt használjuk, amikor új dolgokat valósítunk meg az életünkben. De ha nem tudatosan alkalmazzuk, a végeredmény számunkra negatív is lehet, például betegségek vagy balesetek, rossz emberi kapcsolatok, ráadásul ezek ismétlıdhetnek, és úgy tőnhet, nincs kiút. Amikor a véletlenek által vezérelt emberek megkérdezik: " Hogyan lehetséges az, hogy én tılem függenek a véletlenek? " Ezt szoktam válaszolni:

7 7 Jártál már úgy, hogy a napi kemény munka után hazafelé indultál az irodából, és vezetés közben elkezdtek kavarogni a gondolataid, vagy elkezdtél álmodozni? A nap eseményei, a munkád járt a fejedben, vagy hogy mit vegyél fel a randevúra a kedveseddel? És vezetés közben egyre jobban belemerültél ezekbe a gondolatokba? És máris otthon voltál, a garázs elıtt. Hibátlanul hazavezettél, megálltál a pirosnál, ösztönösen? Milyen automata mőködött benned? A tudatalattid mőve volt; tudatod azon része, amely a gyakorlati dolgok végrehajtására van beprogramozva. És az a tudatalatti, amely automatikusan hazavitt balesetet is okozhatott volna, ha rosszul programozott! És ha azt mondom, hogy a gazdagság vagy más vágyak megvalósítása is beprogramozható, és az élet olyan egyszerően és fáradtság nélkül végigvihetı, mint a hazaút a munkahelyrıl? A leggazdagabb emberek pontosan így mőködnek. Öntudatlanul és helyesen, erıfeszítés nélkül hozzák meg a jó döntéseket az életben. És úgy tőnik, a gazdagság és a boldogság magától jön hozzájuk.

8 8 A szerzı bemutatkozik: Tettamanti B. Gábor Tettamanti B. Gábornak hívnak, informatikával és nyelvtanítással foglalkozom. A könyv megírását egy nagyon nehéz korszak, és az abból kikecmergés tanulságai ihlették: magány, anyagi problémák, csalódottság. Úgy éreztem, túl mély a szakadék, és soha nem fogok tudni kikerülni belıle. Állandóan azt kérdeztem: miért? Miért pont én vagyok ott, ahol vagyok, és miért pont velem történik az, ami történik. Elıször a Mátrix címő film gondolkodtatott el nagyon. Lehetséges, hogy a dolgok nem is úgy vannak, ahogy látszanak? Lehet, hogy van választási lehetıségem? Beveszem a kék kapszulát, és nem változik semmi? Vagy a vöröset választom, és felfedezem a valódi világot a látszatvilág mögött? Az út hosszú és rögös volt. Sokat olvastam, interneteztem és kerestem a választ a kérdéseimre. A Titok címő film - mint annyi embert, engem is megismertetett a Titokkal, a vonzás törvényével. A baj csak az volt, hogy arra nem igazán adott választ, miképpen lehetne a vonzás törvényét a gyakorlatba átültetni, és a saját hasznomra fordítani. Azóta eltelt néhány év. Észrevettem, hogy a célok, amelyeket kitőztem, és folyamatosan a lelki szemeim elıtt lebegnek, kezdenek megvalósulni. Eljutottam odáig, hogy a magam ura lettem, önállóan, otthonról intézem a dolgaimat, és nincsenek anyagi gondjaim. Nem én vagyok az, aki megmondja, hogy miképpen fog alakulni a világ sorsa, és hogy az mindig így lesz -e. Ugyanakkor az idevezetı rögös úton megtanultam, hogy miképpen alakítsam úgy a körülményeket, hogy azok számomra a legjobban alakuljanak. Munkám során fontosnak tartom,

9 9 hogy mindazt az anyagi, érzelmi és szellemi támogatást, amelyet másoktól kapok, hasonló értékes dolgokkal viszonozzam. Ez egyike azoknak az univerzális törvényeknek, amelyekrıl részletesen írok a könyvemben. Ez a könyv azért készült, hogy átadja mindazt a tudást, amelyet eddigi életem során felhalmoztam, és az olvasót önmaga és a világ megismerésének egy olyan módjával ismertesse meg, amely új célt, tartalmat és irányt ad az életének. Azt szeretném, hogy mindenki megtalálja a boldogság forrását magában, és sikeresen megvalósítsa álmait. Üdvözlettel, Tettamanti B. Gábor

10 10 Hogyan olvassuk ezt a könyvet? A könyv több mint egyszerő tanácsok győjteménye. Egy új szemléletmódot szeretne vinni az életetedbe. Ennek elsı lépése, hogy megérted hogyan mőködik az Univerzum, és te, mint az Univerzum része. Az így szerzett tudással felvértezve tudod megváltoztatni magad és mások életét, és a világot körülötted. A könyvben nagyon sok új gondolat lehet, amit elsıre talán nem is értesz meg. Ezért olvass nagyon figyelmesen, egy-egy részt többször is. Még jobb, ha a munkahelyeden vagy egy fénymásolószalonban néhány perc alatt kinyomtatod a könyvet, és papírról olvasod, Egyes kulcsfogalmakat megvastagítottam, de elıfordulhat, hogy úgy érzed, neked más a lényeges. Használj szövegkiemelı filcet, húzd alá azokat a részeket, amelyeket igazán fontosnak ítélsz. A Titok, és ami hiányzik belıle. Bizonyára a Kedves Olvasó is hallott már a Titok címő könyvrıl/filmrıl, sıt talán olvasta/látta is. Egy idıben mindenki errıl beszélt. A könyv (film) nem rossz, de annyira nem is jó, mint amekkora felhajtást kerítettek körülötte. De lássuk elıször is, mi volt a jó a könyvben: - Nagyon jól elmagyarázta és hozzásegítette az embert ahhoz a felismeréshez, hogy bármit is szeretnénk, az elsı lépés, hogy teljesen tisztában legyünk azzal, hogy mit is akarunk.

11 11 - A könyv elévülhetetlen érdeme, hogy sok millió ember rajta keresztül hallott elıször a vonzás törvényérıl. Sokuknak tényleg fogalma sem volt elıtte róla, hogy ilyen is létezik! A könyv hatásosan közvetítette azt a gondolatot, hogy bármilyen cél eléréséhez létezik egy képlet. Vagyis, hogy tulajdonképpen csak egy képlet létezik, amely bármely cél elérésére alkalmas. Az a baj, hogy a könyv eléggé kifulladt, amikor arra került a sor, hogy bemutassa, hogyan is kell a gyakorlatban munkára fogni a vonzás törvényét. Arról meg pláne nem beszélt, hogy a vágyott dolgokat hogyan képzeljük el lelki szemeink elıtt, és hogyan adjunk ehhez a képhez érzelmi töltést. Igen, érzelmi töltést, ami majd beindítja a Vonzás Törvényét. Bár elhangzott, hogy jó érzéseket kell generálnunk magunkban azzal kapcsolatban, amit szeretnénk, arról megint kevés szó esett, hogy hogyan kell ezt csinálni, lépésrıl-lépésre. A könyvben a következı képlet szerepelt: Kérj, Higgy és Vedd el. A gond az, hogy két nagyon fontos lépés kimarad. Ami kimaradt A két hiányzó lépés: 1. Tudjuk, hogyan kezdjük el helyesen cselekedni. 2. Kristálytisztán látjuk, hogy mit miért csinálunk. A képlet módosítva:

12 12 1. Pontosan tudnod kell, mit akarsz. Ha ez nincs meg, már az elején bakot lıttél. 2. Pontosan tudnod kell, hogy miért akarod, amit akarsz. Mi a célod, mit akarsz vele elérni? 3. Hinned kell abban, hogy el tudod érni. A legtöbben itt akadnak el, tudják, hogy mit akarnak, azt is, hogy miért, de igazából nem hisznek benne. 4. Hinned kell benne, hogy a vágyott dolog már úton van feléd, és hamarosan megtapasztalod. Ugyanis ha beindítod a Vonzás Törvényét, idıbe telhet, míg megtapasztalod az eredményt. Ha nincs meg a hited, akkor nem fogod tudni kivárni és feladod, mielıtt bekövetkezne a várt fordulat. 5. Cselekedned kell a cél érdekében. Egyszer kaptam egy -t valakitıl, aki olvasta ennek a könyvnek a nyers változatát. Azt írta, hogy a Titok c. könyv alapján odáig jutottak, hogy ültek otthon, és várták, hogy bekövetkezzenek dolgok, de nem tettek érte semmit. Most már tudja, hogy ez hiba volt. Nem ık az egyetlenek ezzel, nagyon sokan csak ülnek, és abban hisznek, hogy majd bekövetkezik a csoda. A Vonzás Törvénye nem így mőködik. Mielıtt rátérnénk, hogy miképpen kell az öt lépést a gyakorlatban megvalósítani, vizsgáljuk meg, miképpen épül fel az Univerzum, és milyen törvények mozgatják. Fontos: Az alábbi törvények a Vonzás Törvényével együtt mőködnek. Ha aktiváljuk a Vonzás Törvényét, a többi törvény is automatikusan mőködésbe lép.

13 13 1. Fejezet Az Univerzum és törvényei A Valóság Törvénye Az általunk érzékelt valóság a tudat azon szintje, amelyen a hétköznapi életünket éljük. Valójában mi mindannyian több szinten és helyen létezünk egyidejőleg. Az, amit a szemünkkel látunk, az csak egy ezek közül. Születésünk egy tudatos döntés eredménye, amelyet azelıtt hoztunk meg, hogy beléptünk a világba. A világba belépéssel az Univerzum egy szeletét intenzívebben éljük meg, míg más szintjeit (amelyek továbbra is léteznek), kizárjuk a tudatunkból. Mindannyiunknak megvan a maga személyes oka, amiért úgy döntött, hogy átlép ebbe a világba. A legfontosabb ezek közül, hogy a fizikai korlátainkon és a korlátozott észlelésünkön keresztül megtapasztaljuk, milyen az igazi szeretet, hogyan kell adni, és hogyan kell elvenni. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért hoztunk ennyire rossz döntést. Miért döntöttük úgy, hogy elfelejtjük azt, hogy kik is vagyunk valójában, és miért érjük be a valóság ezen kicsiny, és hát valljuk be, sokszor nem túl kellemes szeletével. Az egyik ok, hogy így rá vagyunk kényszerítve, hogy keressük a választ arra, hogy kik vagyunk, a másik, hogy így fenn tudjuk tartani az illúziót. Földünkön jelenleg 6 és fél milliárd ember él összezsúfolva. A hat és félmilliárd ember összes érzése és gondolata azonban nem csak az ı fejükben létezik, hanem a valóság egy más szintjén is. Az ember egyfajta rádióállomásként funkcionál, ami folyamatosan sugározza az érzéseinket és a gondolatainkat az Univerzum felé. Ha az érzékelésünk

14 14 nem lenne lekorlátozva, mint az öt milliárd rádióállomás adását hallanánk. Az egész értékelhetetlen zajjá állna össze. Azzal, hogy belépünk a fizikai világba, szándékosan a fizikai valóságra korlátozzuk az érzékelésünket. A másik ok, ami miatt korlátozott az érzékelésünk az az, hogy a nem-fizikai világban tökéletesen ismerjük magunkat. Azáltal, hogy itt ismét rá vagyunk kényszerítve, hogy felfedezzük önmagunkat, hogy megtanulunk érezni, megtapasztalni, megérteni és valamit megtanulni, közelebb kerülünk a Szeretet forrásához és lényegéhez. Azáltal, hogy más emberek érzelmeit megtapasztaljuk, érezzük a szeretetüket, a helyeslésüket vagy éppen az utálatukat, megtanuljuk, hogy a cselekedeteink érzelmi következményekkel járnak. Ha nem lennének érzelmek, sokkal lassabban tanulnánk. Képzeld el, hogy az életedrıl szóló filmet holnap levetítik a moziban. Ha elıre tudnád, hogy mirıl szól, mit gondolsz, mennyire hatna rád érzelmileg? Valószínőleg semennyire. Kívülrıl tudnád a történetet, nem lenne benne semmi meglepetés és váratlan elem. A Szeretet lényegét az embertársainkkal való kommunikáció folyamán tanuljuk meg. Ezért döntöttünk úgy, hogy nem nézzük meg elıre a filmet, és nem rontjuk el az illúziót. Hogyan illeszkedik a vonzás törvénye a fizikai valóságba? "Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színrıl színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten. /Pál apostol, Elsı Korinthusi Levél/

15 15 Az elızı részben láttuk, hogy földi létezésünk egyik jellemzıje, hogy érzékelésünk korlátozott. Azonban még így is akkora mennyiségő információt tartalmaz a világ, hogy annak észlelése meghaladná a képességeinket. Ezért az érzékeink tovább szőkítik az észlelésünket. Létezésünk a fizikai valóságban olyan, mint egy autóút a sötétben. Tudjuk, hogy el kell jutnunk valahová, de a célt nem látjuk. Mindig csak az út egy kis szeletét, azt, amit a fényszóró megvilágít. Ebben a kis szeletben is sok információ van: más autók, táblák, útkeresztezıdések. Akár azt is hihetnéd, hogy a világ akkora, amit éppen az adott pillanatban látsz. Most képzeld el, hogy hirtelen feljön a nap, és mindent nappali fényben látsz. Hirtelen rájössz, hogy hegyek, völgyek, síkságok szegélyezik az utadat. Ezek eddig rejtve voltak a szemed elıl, pedig léteztek. Azért nem láttad ıket, mert a fényszóró csak a közeli dolgokat világította meg, a távolabbiakat nem. A nappali fény a tudatodat jelképezi, amely képes áthatolni a sötétségen. Most képzeld el, hogy továbbra is a sötétben autózol, de valahogy rájössz, hogy ha lekanyarodsz, eljutsz egy kivilágított városba. Hirtelen minden megváltozik körülötted. Ugyanezt az érzést fogod megtapasztalni, ha sikerül munkára fognod a Vonzás Törvényét. A titok lényege, hogy az általunk érzékelt világ viszonylagos. Meg lehet változtatni azáltal, hogy más utakra kanyarodunk. A különféle utak egyfajta szőrıként mőködnek, és a valóság egy-egy szeletét mutatják csak. Egy nagyon-nagyon kicsi szeletét, talán csak egymilliomod részét. Ha sikerülne megragadni az egészet, lehetıségeink egymilliószorosra

16 16 tágulnak. Attól függıen, hogy milyen fényszórót használsz, és melyik útra kanyarodsz rá, más és mást fogsz megtapasztalni. Ha a fényszóró elé kék fóliát helyezel, minden kék lesz. Ha pirosat, minden pirosban fog úszni. Így mőködik a Vonzás Törvénye a fizikai világban.

17 17 Tettamanti B. Gábor A Titok Újratöltve Így mőködtesd a vonzás törvényét. Vetítsd ki vágyaidat a valóságra. Hozd meg a helyes döntéseket. Hagyd, hogy a siker és a boldogság utat találjon hozzád. A teljes könyv megvásárolható itt: "A valóság csupán egy illúzió, de nagyon hatásos" / Albert Einstein /

ALAPTANÍTÁSOK. A Szent Szellem ajándékai Ihletettségi ajándékok 2. Nyelvek magyarázata

ALAPTANÍTÁSOK. A Szent Szellem ajándékai Ihletettségi ajándékok 2. Nyelvek magyarázata ALAPTANÍTÁSOK A Szent Szellem ajándékai Ihletettségi ajándékok 2. Nyelvek magyarázata 1Korinthus 14:27-29 Ha valaki nyelveken szól, kettı vagy legfeljebb három legyen, mégpedig egymás után; és egy magyarázza

Részletesebben

Használd tudatosan a Vonzás Törvényét

Használd tudatosan a Vonzás Törvényét Használd tudatosan a Vonzás Törvényét Szerző: Koródi Sándor 2010. Hogyan teremtheted meg életedben valóban azokat a tapasztalatokat, amikre igazán a szíved mélyén vágysz? Ebből a könyvből és a hozzá tartozó

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

Szöveges változat: www.bekevar.fw.hu Hangformátum: www.ksze.org > Alaptanítások

Szöveges változat: www.bekevar.fw.hu Hangformátum: www.ksze.org > Alaptanítások ALAPTANÍTÁSOK Jézus Neve 1. - Hogyan nyerte Jézus a Nevét? Jézus Krisztus Nevérıl tanítunk a mai napon. Három Igerésszel kezdjük a mai tanítást: Zsidó 1:1-6 Minekutána az Isten sok rendben és sokféleképpen

Részletesebben

Akárki volt, Te voltál!

Akárki volt, Te voltál! Mindenkinek annyi baja van, az annyi bajnak annyi baja van, hogy annyi baj legyen. A. E. Bizottság: Vaníliaálomkeksz Előszövegelés De sok gyerekfilmet meg kellett néznem a gyerekeimmel! Micsoda időpocsékolás

Részletesebben

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK 2 HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK AZ EMLÉKEID HATÁROZNAK MEG Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek korlátozóak, mint például «nem érdemlem meg», «nem vagyok elég művelt» vagy «szegénynek születtem,

Részletesebben

A változás szabadsága I.

A változás szabadsága I. Hollenda Zsolt A változás szabadsága I. www.tudatossag.hu www.tokeleteselet.hu Munkafüzet Tartalomjegyzék Miért vagyunk itt?... 3 Megéri változtatni?... 4 Sosem késő... 5 Sorsunk a saját kezünkben van!...

Részletesebben

Mitıl függ vállalkozásod piacképessége?

Mitıl függ vállalkozásod piacképessége? Mitıl függ vállalkozásod piacképessége? Nemrég elkaptam egy beszélgetést az egyik közösségi portálon, de ez a beszélgetés egyáltalán nem volt egyedi, úgy érzékelem, sok helyen, - és nem csak az interneten,

Részletesebben

ALAPTANÍTÁSOK Szolgálati ajándékok 10. A segítı szolgálata 2.

ALAPTANÍTÁSOK Szolgálati ajándékok 10. A segítı szolgálata 2. ALAPTANÍTÁSOK Szolgálati ajándékok 10. A segítı szolgálata 2. Apostolok Cselekedetei 6:1-7 Azokban a napokban pedig, mikor a tanítványok sokasodának, a görög zsidók közt panaszkodás támada a héberek ellen,

Részletesebben

TALÁLD MEG ÉLETED ÉRTELMÉT!

TALÁLD MEG ÉLETED ÉRTELMÉT! TALÁLD MEG ÉLETED ÉRTELMÉT! GYAKORLATSOR AZ ÉLETCÉL MEGTALÁLÁSÁHOZ Ezt a gyakorlatsort szabadon terjesztheted, továbbküldheted, azzal a feltétellel, hogy a tartalmán és formáján semmit nem változtatsz

Részletesebben

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Pasarét, 2012. július 1. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Alapige: Galata 4,4-7 De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól

Részletesebben

Nem teljesen nyilvánvaló például a következı, már ismert következtetés helyessége:

Nem teljesen nyilvánvaló például a következı, már ismert következtetés helyessége: Magyarázat: Félkövér: új, definiálandó, magyarázatra szoruló kifejezések Aláhúzás: definíció, magyarázat Dılt bető: fontos részletek kiemelése Indentált rész: opcionális mellékszál, kitérı II. fejezet

Részletesebben

Egy éve a BÁNKIn. Közvélemény kutatás v2010.7.24. Ötletgazda: Shadow. Készült a BÁNKI HÖK weblapján keresztül.

Egy éve a BÁNKIn. Közvélemény kutatás v2010.7.24. Ötletgazda: Shadow. Készült a BÁNKI HÖK weblapján keresztül. Egy éve a BÁNKIn Közvélemény kutatás v00.7. Ötletgazda: Shadow Készült a BÁNKI HÖK weblapján keresztül. http://hok.banki.hu Hallgatók a hallgatókért ./mechatronika Tanulni kell sokat, mert hirtelen jönnek

Részletesebben

A boldogság benned van

A boldogság benned van Halász Emese A boldogság benned van 50 lépés a boldogság felé Előszó Kedves Olvasó! Levelem hozzád, azzal kezdeném, hogy el kell mondanom pár dolgot Neked! Nagyszerű híreim vannak ugyanis. Képzeld, a boldogság

Részletesebben

Passió 2011. Bevonulás: Júdás árulása: ÉNEK:

Passió 2011. Bevonulás: Júdás árulása: ÉNEK: Passió 2011. Éppen a hálónkat mostuk a parton, amikor ezt mondta: Jöjjetek utánam, és én emberhalászokká teszlek titeket. Mi pedig azonnal otthagytuk hálóinkat és követtük ıt. Azóta sok minden történt

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Tartalomjegyzék

Tartalomjegyzék. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 2 Tartalomjegyzék... 2... 6 Alapfogalmak tisztázása... 6 Bemelegítés... 11 Nyújtás... 12 Eszközök... 12 Alapozó zsírégetı edzés... 13 Haladó zsírégetı edzés... 14 Naplózás...

Részletesebben

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz.

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz. Van egy hamis adat. Íme: Az igazság fáj. Hídvégi Róbert Ez nem igaz. Persze van egy dolog, ami miatt igaznak tűnik. De nem az. Hogyan is használható? 1. Amitől jól érzed magad, abban igazság van 2. Ha

Részletesebben

Lodzsong gyakorlatok 2 5. Küldés szeretet

Lodzsong gyakorlatok 2 5. Küldés szeretet Potova Lodzsong gyakorlatok 2 5 Küldés szeretet Amikor a meditációt végezzük, üljünk nyugodtan és lélegezzünk nyugodtan. Minden kilégzés alatt gondoljuk a következőt: A kilégzésünk olyan energia, amely

Részletesebben

Csábítás Akadémia Online Tanfolyam 5. rész

Csábítás Akadémia Online Tanfolyam 5. rész Csábítás Akadémia Online Tanfolyam 5. rész Copyright: Csábítás Akadémia 2009-2010 Alapító, vezetı: Nicholas Victor Megnyitás és rutinátmenetek avagy: hogyan kerüld el a lefagyást? Jocky cikke Ez elég szar

Részletesebben

Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV

Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV A kötet gondozásában közremûködött a Feldmár Intézet. A Feldmár Intézet szellemi mûhely, amely a filozófia, az etika és az interperszonális fenomenológia eszközeivel

Részletesebben

LEGFÉLTETTEBB INGATLANOS TITOK

LEGFÉLTETTEBB INGATLANOS TITOK Kizárólag Ingatlanértékesítıknek szóló tanulmány! 3 LEGFÉLTETTEBB INGATLANOS TITOK - avagy mit tegyél, hogy hamarosan a legjobb ingatlanosok között találd magad? - Milyen szabályokat érdemes betartanod,

Részletesebben

2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni!

2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni! 2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni! Annak ellenére, hogy bár Jézus tanítását törekszünk megérteni, befogadni, mégis azt éljük meg, hogy bizonyos esetekben nem tudtunk, vagy nem tudunk jól dönteni.

Részletesebben

Az első lépés a csúcshódításhoz

Az első lépés a csúcshódításhoz Az első lépés a csúcshódításhoz Akinek nincs célja, arra van kárhoztatva, hogy annak dolgozzon, akinek van. kattints az alábbi lehetőségekre a navigáláshoz: [Szupernő Program honlap] [Tartalomjegyzék]

Részletesebben

ISTEN IGAZI CSODÁJA. Pasarét, 2014. augusztus 10. (vasárnap) Horváth Géza. Lekció: 2Királyok 4,1-7

ISTEN IGAZI CSODÁJA. Pasarét, 2014. augusztus 10. (vasárnap) Horváth Géza. Lekció: 2Királyok 4,1-7 Pasarét, 2014. augusztus 10. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza ISTEN IGAZI CSODÁJA Lekció: 2Királyok 4,1-7 Alapige: 2Királyok 4,1-2 Egyszer egy prófétatanítvány felesége így kiáltott

Részletesebben

Caramel: Tûrnöm kell 2015. June 24.

Caramel: Tûrnöm kell 2015. June 24. Caramel: Tûrnöm kell 2015. June 24. Nem lenne tanár, és azt is elmondja, miért nem. - Kipróbálná magát külföldön, de imád magyarul énekelni. - Interjú Molnár Ferenc Caramellel cigányságról, kirekesztésrõl,

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTénET: Az evangélisták Máté Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező 1. TörTénET: Az evangélisták Máté Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTénET: Az evangélisták Máté Olvasd el:

Részletesebben

TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS. Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52. Alapige (textus): Mk 6,50

TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS. Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52. Alapige (textus): Mk 6,50 Újpest-Belsőváros 2008. 09. 07. Juhász Emília TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS Alapige (textus): Mk 6,50 Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52 Ezután azonnal megparancsolta tanítványainak, hogy szálljanak hajóba, és menjenek

Részletesebben

ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG

ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG Pasarét, 2014. február 2. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG Lekció: ApCsel 4,23-31 Alapige: Zsolt 124,8 A mi segítségünk az Úr nevében van, aki teremtette

Részletesebben

ALAPTANÍTÁSOK. A Biblia megértése 4. Szent Szellem bennünk és rajtunk

ALAPTANÍTÁSOK. A Biblia megértése 4. Szent Szellem bennünk és rajtunk ALAPTANÍTÁSOK A Biblia megértése 4. Szent Szellem bennünk és rajtunk János 14:17 Az igazságnak ama Szellemét: akit a világ be nem fogadhat, mert nem látja İt és nem ismeri İt; de ti ismeritek İt, mert

Részletesebben

A szlovákok elszakadása a Magyar Királyságtól és Csehszlovákia megalakulása

A szlovákok elszakadása a Magyar Királyságtól és Csehszlovákia megalakulása A szlovákok elszakadása a Magyar Királyságtól és Csehszlovákia megalakulása A szlovák politikusok figyelemmel követték a hadi és a politikai történéseket, ugyanis tisztában voltak vele, hogy ez a háború

Részletesebben

KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K!

KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! Gyakran Ismételt Kérdések a Vonzás Törvényéről 2010 KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! A kiadvány a tartalom módosítása nélkül, és a forrás pontos megjelölésével szabadon terjeszthető.

Részletesebben

Miért tanulod a nyelvtant?

Miért tanulod a nyelvtant? Szilágyi N. Sándor Mi kell a beszédhez? Miért tanulod a nyelvtant? Nyelvtani kiskalauz (Részletek a szerző Ne lógasd a nyelved hiába! c. kötetéből, Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége, 2000) 2. rész Térjünk

Részletesebben

LIBERÁLIS TEOLÓGUS MEGTÉRÉSE

LIBERÁLIS TEOLÓGUS MEGTÉRÉSE LIBERÁLIS TEOLÓGUS MEGTÉRÉSE SZABADOS ÁDÁM Eta Linnemann megtérése az én szememben az egyik legcsodálatosabb bizonyíték a Szentlélek újjászülı munkája mellett. Megható egy alkoholista vagy drogfüggı ember

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

14-469/2/2006. elıterjesztés 1. sz. melléklete. KOMPETENCIAMÉRÉS a fıvárosban

14-469/2/2006. elıterjesztés 1. sz. melléklete. KOMPETENCIAMÉRÉS a fıvárosban KOMPETENCIAMÉRÉS a fıvárosban 2005 1 Tartalom 1. Bevezetés. 3 2. Iskolatípusok szerinti teljesítmények.... 6 2. 1 Szakiskolák 6 2. 2 Szakközépiskolák. 9 2. 3 Gimnáziumok 11 2. 4 Összehasonlítások... 12

Részletesebben

1. oldal, összesen: 16 Szerzı: Hajdu Miklós

1. oldal, összesen: 16 Szerzı: Hajdu Miklós 1. oldal, összesen: 16 Szerzı: Hajdu Miklós Önkép-teszt Önkép. Kimondjuk ezt a szót, és automatikusan ugrik be a jelentés. Az a kép amilyennek látjuk magunkat. Látjuk magunkat valamilyennek, az életünk

Részletesebben

Beszéljünk a nyári uborkaszezonról!

Beszéljünk a nyári uborkaszezonról! Beszéljünk a nyári uborkaszezonról! Sok mikro-és kisvállalkozás tulajdonosának igazi rémálom a nyári idıszak, hiszen beköszönt az utálatos uborkaszezonként emlegetett jelenség, melynek a jellemzıit biztosan

Részletesebben

avagy a repedt nád és a pislogó gyertya

avagy a repedt nád és a pislogó gyertya avagy a repedt nád és a pislogó gyertya E Megrepedt nádat nem tör el, a pislogó gyertyabelet nem oltja ki (Ésa 42:3) redetileg ezt a fejezetet nem akartam megírni, illetve hozzácsatolni a könyvhöz. Ercsi

Részletesebben

6+1 TIPP hogy. jól induljon a napod! www.harmonialiget.hu. Készítette: Rácz Beatrix. Ingyen letölthető!

6+1 TIPP hogy. jól induljon a napod! www.harmonialiget.hu. Készítette: Rácz Beatrix. Ingyen letölthető! 6+1 TIPP hogy jól induljon a napod! Készítette: Rácz Beatrix Ingyen letölthető! Szeretettel köszöntelek Kedves Olvasó! Rácz Beatrix (Betti) vagyok és stresszt oldok kineziológiai módszerekkel, valamint

Részletesebben

Akár tótágast is állhatsz!

Akár tótágast is állhatsz! Akár tótágast is állhatsz! Elızı cikkemben már érintettem a vállalkozás lélektani oldalát, és még a mostaniban is ezt a fonalat fogom folytatni. Én sajnos azt tapasztalom, hogy egy-két igazán fantasztikus

Részletesebben

Tudatos Teremtés Alapok. Erőteljes teremtő erő lakozik benned!

Tudatos Teremtés Alapok. Erőteljes teremtő erő lakozik benned! Tudatos Teremtés Alapok 1-es Modul Erőteljes teremtő erő lakozik benned! 1 Üdvözöllek! Kalló Melinda vagyok, és megtisztelő számomra hogy részese lehetek a tudatos teremtésednek. Tudatos teremtés alapok:

Részletesebben

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM 2. www.ujteremtes.hu Bábel és Ábrahám története Az egész földnek egy nyelve és egyféle beszéde volt. 1Móz. 11:1 El tudod-e képzelni milyen lenne az, ha mindenki

Részletesebben

Az Innováció és az ember avagy: Miért (nem) szeretnek a felhasználók kattintani?

Az Innováció és az ember avagy: Miért (nem) szeretnek a felhasználók kattintani? Az Innováció és az ember avagy: Miért (nem) szeretnek a felhasználók kattintani? Esszé az Innováció és kommunikáció tantárgyhoz Készítette: Polgár Péter Balázs, 2007. január 16. A 21. század elejére még

Részletesebben

ALAPTANÍTÁSOK Gyógyulás 2. Jézus megváltása

ALAPTANÍTÁSOK Gyógyulás 2. Jézus megváltása ALAPTANÍTÁSOK Gyógyulás 2. Jézus megváltása Máté 8:17 Beteljesedjék, amit Ésaiás próféta mondott, így szólván: Pedig betegségeinket İ viselte, és fájdalmainkat hordozá Ez az Ige idézet az Ószövetségbıl,

Részletesebben

Gyerő Dávid 1. Váltságdíj hitünkért: a csoda művelése

Gyerő Dávid 1. Váltságdíj hitünkért: a csoda művelése Gyerő Dávid 1 Váltságdíj hitünkért: a csoda művelése Ekkor magához hívta a sokaságot tanítványaival együtt, és ezt mondta nekik:»ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét,

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

Keresd a korai specifikus eseményeket! (Jaqui Crooks EFT Master)

Keresd a korai specifikus eseményeket! (Jaqui Crooks EFT Master) Keresd a korai specifikus eseményeket! (Jaqui Crooks EFT Master) Az EFT tafolyamainkon állandóan hangsúlyozzuk, hogy minél specifikusabbak az események, amelyekkel foglalkozunk, annál megbízhatóbbak lesznek

Részletesebben

A változás szabadsága II.

A változás szabadsága II. Hollenda Zsolt A változás szabadsága II. www.tudatossag.hu www.tokeleteselet.hu Munkafüzet Tartalomjegyzék Zéró tolerancia... 4 Adni jobb, mint kapni!?... 5 Megnyertem a lottó főnyereményt!!!... 6 Lehet

Részletesebben

ALAPTANÍTÁSOK. Út a gyızelemhez 9. (Jelenések könyve, avagy az utolsó idık) A hetedik pecsét

ALAPTANÍTÁSOK. Út a gyızelemhez 9. (Jelenések könyve, avagy az utolsó idık) A hetedik pecsét ALAPTANÍTÁSOK Út a gyızelemhez 9. (Jelenések könyve, avagy az utolsó idık) A hetedik pecsét Jelenések 8:1 És mikor felnyitotta a hetedik pecsétet, lett nagy csendesség a mennyben, mintegy fél óráig. Itt

Részletesebben

HASZNÁLD A SORSKAPCSOLÓD!

HASZNÁLD A SORSKAPCSOLÓD! HASZNÁLD A SORSKAPCSOLÓD! Peggy McColl HASZNÁLD A SORSKAPCSOLÓD! ÉDESVÍZ KIADÓ BUDAPEST A fordítás az alábbi kiadás alapján készült: Peggy McColl / Your Destiny Switch Hay House, Inc., USA, 2007 Fordította

Részletesebben

Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: www.alaje.

Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: www.alaje. Kérdés: Mit jelent az, hogy a mostban élni? Válasz: Nem a múltban élést jelenti. Nem a múltban élést, ahol negatív blokkok, negatív gondolatok, negatív érzelmek, félelmek, negatív programok, babonák, negatív

Részletesebben

30. Lecke: Engedd el és Következtetés

30. Lecke: Engedd el és Következtetés 30. Lecke: Engedd el és Következtetés 30. Lecke : Engedd el és Következtetés Fogalmak: Engedd el Az eredmény az univerzum felelőssége. Határozd meg, hogy mit akarsz megvalósítani, hogy mi a célod, majd

Részletesebben

ŐRIZZ, URAM! Lekció: 1Sámuel 24,1-9

ŐRIZZ, URAM! Lekció: 1Sámuel 24,1-9 Pasarét, 2011. szeptember 4. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza ŐRIZZ, URAM! Lekció: 1Sámuel 24,1-9 Alapige: 1Sámuel 26,23-25 Az Úr mindenkinek megfizet a maga igazsága és hűsége szerint, mert

Részletesebben

Szöveges változat: www.bekevar.fw.hu Hangformátum: www.ksze.org > Alaptanítások ALAPTANÍTÁSOK

Szöveges változat: www.bekevar.fw.hu Hangformátum: www.ksze.org > Alaptanítások ALAPTANÍTÁSOK ALAPTANÍTÁSOK A Biblia megértése 8. Nık a szolgálatban 3. Ez a tanítás arról szól, hogy szabad-e az asszonyoknak szólni a gyülekezetben, vagy csöndben kell-e maradniuk állandóan. 1Korinthus 14:34-36 A

Részletesebben

Útmutató kiscsoportos koordinátoroknak

Útmutató kiscsoportos koordinátoroknak Útmutató kiscsoportos koordinátoroknak Kiadta: Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társasága Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társasága Kedves Testvérünk! Örömünkre szolgál, hogy a Keve Társaság Compass,

Részletesebben

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség HÁLA KOPOGTATÁS 1. Egészség Annak ellenére, hogy nem vagyok annyira egészséges, mint szeretném, teljesen és mélységesen szeretem és elfogadom a testemet így is. Annak ellenére, hogy fizikailag nem vagyok

Részletesebben

1Móz 21,22-34 Ábrahám, Abimélek és a kút

1Móz 21,22-34 Ábrahám, Abimélek és a kút 1 1Móz 21,22-34 Ábrahám, Abimélek és a kút És lőn abban az időben, hogy Abimélek és Pikhól annak hadvezére megszólíták Ábrahámot mondván: Az Isten van te veled mindenben, a mit cselekszel. Mostan azért

Részletesebben

A SZOLGÁLAT BETÖLTÉSE

A SZOLGÁLAT BETÖLTÉSE A SZOLGÁLAT BETÖLTÉSE Jegyzet Jim Sanders tanításából 2009. július 19. Köszönjük Úr Jézus az áldásokat, amivel megáldottál minket, a gyógyulásokat, amit adtál nekünk, valamint az üdvösséget. Köszönjük

Részletesebben

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG)

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy Igen? Kérlek, ne zavarj, imádkozom. De te megszólítottál! Én, Téged megszólítottalak? Biztos, hogy nem! Csak imádkozom:

Részletesebben

6+1 TIPP hogy. jól induljon a napod! Rácz Beatrix

6+1 TIPP hogy. jól induljon a napod! Rácz Beatrix 6+1 TIPP hogy jól induljon a napod! Készítette: Rácz Beatrix Ingyen letölthető! Szeretettel köszöntelek Kedves Olvasó! Rácz Beatrix (Betti) vagyok és stresszt oldok kineziológiai módszerekkel, valamint

Részletesebben

AZ ELME RÉTEGEI DIAGRAM

AZ ELME RÉTEGEI DIAGRAM AZ ELME RÉTEGEI DIAGRAM "Vágyad éppúgy helyreállítja az igazságot, ahogy az igazság elvesztése is egy vágyadnak volt köszönhető. A csodák tanítása, Törzsszöveg, 20. VIII. 1.2. A. Amikor arra gondolok:

Részletesebben

IMÁDSÁG MINDENEK ELŐTT

IMÁDSÁG MINDENEK ELŐTT Újpest-Belsőváros 2004. 03. 14. Loránt Gábor IMÁDSÁG MINDENEK ELŐTT Alapige (textus): Neh 1 és Lk 11,1 Lectio: Neh 1 Lk 11,1: Történt egyszer, hogy valahol imádkozott, és mikor befejezte, így szólt hozzá

Részletesebben

A Vízöntő kora Egy ajtó kinyílik

A Vízöntő kora Egy ajtó kinyílik 30 március 2018 A Vízöntő kora Egy ajtó kinyílik.media Egy lépés a fejlődésünkben Text: Michel Cohen Image: Pixabay CC0 Egyre több és több újságcikk jelenik meg a tudományról és a spiritualitásról. Olyan

Részletesebben

formát vett fel, megalázta magát és engedelmes volt a kereszthalálig. De mi a mi szegénységünk? Minden bizonnyal az, hogy kiszakadtunk az Istennel

formát vett fel, megalázta magát és engedelmes volt a kereszthalálig. De mi a mi szegénységünk? Minden bizonnyal az, hogy kiszakadtunk az Istennel Ami mindent felülír Ismeritek a mi Urunk Jézus Krisztus kegyelmét; hogy gazdag létére szegénnyé lett értetek, hogy ti az ő szegénysége által meggazdagodjatok. 2Kor 8,9 Igehirdetés a zsinati választások

Részletesebben

Szeretet volt minden kincsünk

Szeretet volt minden kincsünk Szeretet volt minden kincsünk Azt mondják, mindenkinek meg van írva a sorskönyvében az élete. Mindenkinek ki van jelölve z út, mint a kerti ösvény, szélekkel, jelekkel, hogy ne lehessen letérni róla. Van

Részletesebben

Hector közelebb jut a boldogsághoz

Hector közelebb jut a boldogsághoz Hector közelebb jut a boldogsághoz Édouard a vacsora végeztével nagyon elégedettnek tûnt, de nem érte be ennyivel, ragaszkodott hozzá, hogy átmenjenek még egy másik helyre. Azt akarom, hogy megismerd Kínát!

Részletesebben

VIZSGÁLJÁTOK MEG A LELKEKET!

VIZSGÁLJÁTOK MEG A LELKEKET! Pasarét, 2012. augusztus 30. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza VIZSGÁLJÁTOK MEG A LELKEKET! Alapige: 1János 4,1 Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket,

Részletesebben

Iránytű a konyhához A változás fejben kezdődik Otthonszervezési célok Vágjunk bele közösen! Válogatás Mindent elvégeztem!

Iránytű a konyhához A változás fejben kezdődik Otthonszervezési célok Vágjunk bele közösen! Válogatás Mindent elvégeztem! APRÓ LÉPÉSEK EGY TISZTA ÉS RENDSZEREZETT KONYHÁHOZ Tartalomjegyzék Bemutatkozás Az én történetem Az otthonszervezésről és az előnyökről - miért fogj bele? Iránytű a konyhához Előkészületek: mielőtt elkezdenéd

Részletesebben

Hamis és igaz békesség

Hamis és igaz békesség Hamis és igaz békesség Lectio: Jer 1,1-15 Textus: Jer 1,14 A lelkipásztor így szólt egy asszonyhoz: - Asszonyom, szokta önt kínozni a Sátán? - Engem? Soha! - No, akkor ez annak a jele, hogy ön még a Sátáné,

Részletesebben

Textus: Péld. 14.17, 14.29, 17.14, 19.19, 29.8, 25.28, 16.32, 15.1, 19.11, 10.12, 17.9, 25.21-22 Harag - önuralom

Textus: Péld. 14.17, 14.29, 17.14, 19.19, 29.8, 25.28, 16.32, 15.1, 19.11, 10.12, 17.9, 25.21-22 Harag - önuralom Lekció: Ef. 4.17-32 2013. ápr. 14. Gazdagrét Textus: Péld. 14.17, 14.29, 17.14, 19.19, 29.8, 25.28, 16.32, 15.1, 19.11, 10.12, 17.9, 25.21-22 Harag - önuralom Minél többet hallunk a bölcsességről, annál

Részletesebben

Az Igazság az Utolsó Ítéletről

Az Igazság az Utolsó Ítéletről Ching Hai Legfelsõbb Mester tanítványainak lapja IDÕSZAKOSAN MEGJELENÕ SPIRITUÁLIS LAP 13. SZÁM 2002.01.06. Az Igazság az Utolsó Ítéletről Ching Hai Legfelsőbb Mester beszéde külföldi gyakorlók előtt Hsihu

Részletesebben

Szerintem vannak csodák

Szerintem vannak csodák Brjeska Dóra Szerintem vannak csodák De neked is tenned kell értük 2015 Bevezetés Ajánlom ezt a könyvet valakinek, aki már egy másik, sokkal békésebb helyről vigyáz ránk és segít nekünk. Így kezdődik egy

Részletesebben

Ha a gyógyítás nem mőködik

Ha a gyógyítás nem mőködik Ha a gyógyítás nem mőködik 2009 Rue Anne Hass, M.A., Intuitive Mentoring és I-Mentoring, www.intuitivementoring.com. Látogasd meg Rue honlapját, ahol további cikkeket találsz Az EFT-rıl és az érzékeny

Részletesebben

Mozgássérült Passió 2010

Mozgássérült Passió 2010 Mozgássérült Passió 2010 1. Bevezetı zene 2. Barabás Gyorsan jön a színre az oltár környékérıl Barabás Laci: Szabadon engedtek, engem, a lázadót!? İt, pedig keresztre feszítették! İt, aki semmi rosszat

Részletesebben

AZ ÉLET KENYERE. Énekek: 323,6; 326,2.4-5; 328

AZ ÉLET KENYERE. Énekek: 323,6; 326,2.4-5; 328 Pasarét, 2015. december 20. (vasárnap) családi karácsony PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Takaró János AZ ÉLET KENYERE Énekek: 323,6; 326,2.4-5; 328 Alapige: János 6,32-35 Jézus pedig így válaszolt nekik:

Részletesebben

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg!

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Az anyagi függetlenség képlete A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Mi a pénz? A pénz alapvetően ENERGIA. Igaz? Mi az energia?

Részletesebben

Megcélozni a legszebb álmot, Komolyan venni a világot, Mindig hinni és remélni, Így érdemes a földön élni.

Megcélozni a legszebb álmot, Komolyan venni a világot, Mindig hinni és remélni, Így érdemes a földön élni. Ajánlás A családtörténet feltárása hidat épít múlt és jövõ között, összeköti a nemzedékeket oly módon, ahogyan azt más emléktárgyak nem képesek. Azok a változások, melyek korunk szinte minden társadalmában

Részletesebben

Szolgáló. Szabadságra születve

Szolgáló. Szabadságra születve Szabadságra születve A szabadság, mint fogalom, mint emberi érték él évezredek óta társfogalmakkal egyetemben ereinkben. A szabadság önmagában hordoz minden igaz értéket, így a békességet, szeretetet,

Részletesebben

AZ APOSTOLOK CSELEKEDETEI avagy A KERESZTÉNY VALLÁS GYÖKEREI

AZ APOSTOLOK CSELEKEDETEI avagy A KERESZTÉNY VALLÁS GYÖKEREI AZ APOSTOLOK CSELEKEDETEI avagy A KERESZTÉNY VALLÁS GYÖKEREI Egészen bizonyos, hogy azok az apostolok, akik korábban Jézus közvetlen tanítványai voltak (tehát a 12-höz tartoztak), tanításaik alkalmával

Részletesebben

Mit keresitek az élőt a holtak között

Mit keresitek az élőt a holtak között Isten szeretete csodálatosan ragyogott Jézusból. - Olyan tisztán, hogy emberi életek változtak meg általa. - Akik találkoztak Jézussal, s engedték, hogy megérintse őket az Ő szeretete, azok elkezdtek vágyakozni

Részletesebben

Így változtass az életeden. Lendvai Norbert. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

Így változtass az életeden. Lendvai Norbert. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! Így változtass az életeden Lendvai Norbert 2015 Publio kiadó Minden jog fenntartva! Egy könyv születése 2011 nyarán írni kezdtem egy könyvet, melynek (több munkacím után) az Így változtass az életeden

Részletesebben

Érzékszerveink. Olvasószint: A

Érzékszerveink. Olvasószint: A Az Olvass magyarul! kiskönyvsorozat azoknak a tengeren túl élő magyar gyerekeknek készül, akik az angol mellett magyarul is tanulnak írni és olvasni. Természetesen a világ bármely részén élő magyar gyermeknek

Részletesebben

Csillag-csoport 10 parancsolata

Csillag-csoport 10 parancsolata Csillag-csoport 10 parancsolata 1. Nagyon jól érezd magad mindig, mert ilyen hely nem lesz több a világon. (Panka) 2. Próbálj meg normálisan viselkedni, hogy ne legyenek rád dühösek. (Vince) 3. Kitartóan

Részletesebben

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013.

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. Dezső Ilona Anna: Szégyen (60x40 cm, vászon, vegyes technika) A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. A BARÁTOK VERSLISTA KIADVÁNYA ÉRZELEM és ÉRTELEM Nem értem, mit jelent ez az érzés! (Golán Angéla

Részletesebben

1. Hiba. Nincs időm megtalálni az Ideális Férfit. Nicholas Victor

1. Hiba. Nincs időm megtalálni az Ideális Férfit. Nicholas Victor 1. Hiba Nincs időm megtalálni az Ideális Férfit Nicholas Victor www.ferficsabitas.com Az első végzetes hiba, amit a nők elkövetnek párválasztáskor: Nincs időm megtalálni az Ideális Férfit Tudom, hogy nagyon

Részletesebben

Tantárgyi koncentráció: Rajz, magyar, matematika, környezetismeret

Tantárgyi koncentráció: Rajz, magyar, matematika, környezetismeret 1. Térbeli ábrázolás Témakör: Paint Tananyag: Térbeli viszonyok ábrázolása Állandó melléktéma: Képek szerzıi joga, vágólapmőveletek, transzformációs mőveletek Az óra típusa: Gyakorló óra Tantárgyi koncentráció:

Részletesebben

7 dolog, amire a vevıdnek biztosan szüksége van Tıled!

7 dolog, amire a vevıdnek biztosan szüksége van Tıled! 7 dolog, amire a vevıdnek biztosan szüksége van Tıled! Elıszó Amikor egy érdeklıdı, vagy akár egy visszatérı vevınk ismét felkeres minket, ezt azért teszi meg, mert szüksége van tılünk valamire, de minimum

Részletesebben

Bibliaolvasás: ApCsel 2,1-12a Alapige: 2Kor 3,17 Énekek: 24, 111, 369, 372, Himnusz, 374

Bibliaolvasás: ApCsel 2,1-12a Alapige: 2Kor 3,17 Énekek: 24, 111, 369, 372, Himnusz, 374 Bibliaolvasás: ApCsel 2,1-12a Alapige: 2Kor 3,17 Énekek: 24, 111, 369, 372, Himnusz, 374 Elhangzott: 20 08. május 11-én, Pünkösd vasárnapján - Konfirmáción Pünkösd után? ézus tanítványainak az életében

Részletesebben

Tartalom és forma. Tartalom és forma. Tartalom. Megjegyzés

Tartalom és forma. Tartalom és forma. Tartalom. Megjegyzés Tartalom A tartalom és forma jelentése és kettőssége. A forma jelentősége, különösen az ember biológiai és társadalmi formáját illetően. Megjegyzés Ez egy igen elvont téma. A forma egy különleges fogalom

Részletesebben

Galambos Gábor, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar főigazgatója (2001 March 01, Thursday) - Munkatársunktól

Galambos Gábor, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar főigazgatója (2001 March 01, Thursday) - Munkatársunktól Galambos Gábor, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar főigazgatója (2001 March 01, Thursday) - Munkatársunktól Amióta én vagyok a fõigazgató, kell, hogy látsszon az, hogy nagyobb rend van. Ez szép lassan

Részletesebben

A gyarapodás üzenete 3. rész

A gyarapodás üzenete 3. rész Beszéltünk Istennek a megalapozott rendjéről, Isten feddéséről, ami lerontja a hamis tanításokat. Isten Igéje mindig a javadra van. Meg kell formálni az anyagi életünket Isten Igéjével. Krisztus Testének

Részletesebben

Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány. Mátrixetika. Etika tantárgy. Dr. Kollár József 2009.02.14.

Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány. Mátrixetika. Etika tantárgy. Dr. Kollár József 2009.02.14. Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány Mátrixetika Etika tantárgy Dr. Kollár József 2009.02.14. A karteziánus szkeptikus érvei közül a két legismertebb az álom- és a démonargumentum. A démon által

Részletesebben

Engedelmeskedjetek egymásnak

Engedelmeskedjetek egymásnak Erdélyi Gyülekezet Zalatnay István Reménység Szigete 2010. augusztus 22. Lekció: 4Móz 9,15-23 Textus: Ef 5,21-6,9 Engedelmeskedjetek egymásnak Engedelmeskedjetek egymásnak, Krisztus félelmében. Az asszonyok

Részletesebben

Újjászületés - Beleszületni Isten családjába

Újjászületés - Beleszületni Isten családjába Kenneth E. Hagin Nem az a fontos, hogy melyik gyülekezetbe tartozol, hanem az, hogy melyik családba. Jézus azt tanította, hogy az embernek újjá kell születnie. A következő állítások Jézus szájából származnak:

Részletesebben

Gál Kinga, EP-képviselı: Koszovó jövıje és az EU szerepe

Gál Kinga, EP-képviselı: Koszovó jövıje és az EU szerepe Gál Kinga, EP-képviselı: Koszovó jövıje és az EU szerepe (Az elıadás 2007. április 13-án az MTA Nemzeti Stratégiai Tanulmányok Programbizottsága és az Európa Intézet Budapest által szervezett a Függetlenség

Részletesebben

A Rimaszombati Kereskedelmi Akadémia diákjainak független lapja

A Rimaszombati Kereskedelmi Akadémia diákjainak független lapja XII. évfolyam 15,-Sk 4. szám 2006/ 2007 A Rimaszombati Kereskedelmi Akadémia diákjainak független lapja Tartalom 2- Kedves Diáktársaim! 3- Gondolataim és érzéseim 4- Fényképezkedés 5- Egy kis mosi sosem

Részletesebben

SZENT PÉTER ÉS PÁL APOSTOLOK

SZENT PÉTER ÉS PÁL APOSTOLOK MEGJELENIK A HÓNAP UTOLSÓ VASÁRNAPJÁN 2013. JÚNIUS 29. Alapítva: 2003. XI. évfolyam VI. szám SZENT PÉTER ÉS PÁL APOSTOLOK 2. OLDAL VISSZAPILLANTÓ 5. OLDAL SZENT MÓNIKA 3. OLDAL KEDVES CSALÁDOK 6. OLDAL

Részletesebben

bibliai felfedező 1. történet: nóé engedelmeskedik Istennek Bibliaismereti Feladatlap

bibliai felfedező 1. történet: nóé engedelmeskedik Istennek Bibliaismereti Feladatlap Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. történet: nóé engedelmeskedik Istennek Olvasd

Részletesebben