szerda. Arányos nemi képviselet: csak számon kérhető célokkal és komoly szankciókkal működhet

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2012.09.12. szerda. Arányos nemi képviselet: csak számon kérhető célokkal és komoly szankciókkal működhet"

Átírás

1 szerda Az Orbán-kormánynak nem fontosak a panellakók Arányos nemi képviselet: csak számon kérhető célokkal és komoly szankciókkal működhet Orbánnak le kell mondania Az MSZP jelölteket állít Tiszavasváriban A fideszes képviselő valószínűen nem érti amit mond! A válságban még fontosabb az energiahatékonyság Megfelelő védelmet az áldozatoknak! Az MSZP az alapvető jogok biztosához fordult Mesterházy: kiderült, nincs "IMF-halállista" Mennyit ér Orbán szava? - 70 milliárd eszközbeszerzésre Az Európai Bizottság álljon ki határozottan a női kvótáért Gratulálunk a TEK-nek Luke Skywalker elfogásáért A Fidesz a nyugdíjemelés kapcsán sem tartja be a szavát Ha a cinizmus versenyszám lenne, a kormány világelső volna A stílus maga az ember A Fidesz még mindig tud meglepetést okozni!

2 Újabb fideszes lufi pukkadt ki Propaganda helyett munkahelyeket! Újabb üres fideszes ígéret A Fidesznek vissza kell hívnia Varga Istvánt! A Magyar Szocialista Párt minden médiaszereplése megtekinthető az alábbi honlapon:

3 Az Orbán-kormánynak nem fontosak a panellakók "Az energiahatékonyságért folytatott küzdelemben az előző szocialista kormány által bevezetett magyarországi Panelprogram európai minta lehetne. A Panelprogram keretében négy év alatt több mint panellakás energetikai modernizációját végezték el. A felújítást az Európai Unió felzárkóztatási forrásaiból, és magyar állami, vagy önkormányzati támogatásból finanszírozták, a lakosoknak csupán alacsony, 25-30%-os mértékű önerőt kellett biztosítaniuk. Több százezer magyar család rezsiköltsége csökkent ezzel. Magyarországon sajnos a jelenlegi kormány lényegében felszámolta a Panelprogramot. Ez hibás döntés volt, amely további több százezer családot fosztott meg attól a lehetőségtől, hogy lakásuk felújításával spóroljanak a havi rezsiköltségükön" - mondta Tabajdi Csaba, az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának tagja az EU most elfogadásra kerülő energiahatékonysági irányelvéről rendezett plenáris vitában. Tabajdi Csaba arra kérte a jelen lévő Günther Öttinger energiaügyi biztost, hogy a as új uniós hosszú távú költségvetésben az EU jelentős forrásokkal támogassa az épületek energiahatékonysági célú felújítását. Hozzátette, hogy az épületek energiahatékonyságának javítása kulcsfontosságú Magyarországon, illetve általában a közép- és kelet-európai országokban. A 2004 után csatlakozott tagállamokban rengeteg olyan az 50-es, 60-as, vagy 70-es években épült panelház található, amelyek komplex energetikai felújításával a magyar eredményekhez hasonló 45-60%-os energia-megtakarítás érhető el. "A fel nem használt energia anyagi megtakarítás a fogyasztónak, versenyképességi előny az európai vállalatoknak, megspórolt széndioxid kibocsátás az emberiség számára" - hangsúlyozta a szocialisták brüsszeli delegációvezetője.

4 Arányos nemi képviselet: csak számon kérhető célokkal és komoly szankciókkal működhet Dr. Gurmai Zita, az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetének (PES Women) elnöke kedden Strasbourgban Viviane Reding európai biztossal folytatott megbeszélést arról a tervezett európai uniós szabályozásról, amely nemi kvótákat írna elő a vállalatok vezetőtestületeinek összetételére vonatkozóan. Az Európai Parlament magyar képviselője megerősítette: a szocialisták csak abban az esetben fogják támogatni az irányelvet, ha az kézzel fogható intézkedéseket és szankciókat ír elő a tagállamok számára. Az Európai Bizottság rövidesen benyújtja azt a jogszabálytervezetet, amelyben meghatároznák a vállalatok vezetőtestületeiben helyet foglaló nők minimális arányát. A találkozót követően Gurmai Zita elmondta: Kézzel fogható és számon kérhető célkitűzésekre van szükség: 40 százalékban kell meghatározni a nők minimális arányát. A jogszabálynak szankciókat is kilátásba kell helyeznie arra az esetre, ha a célkitűzést egy vállalat nem teljesíti. Az európai szocialisták már hosszú ideje küzdenek a nők arányosabb képviseletéért - emlékeztetett a politikus. Az Európai Unióban a felsőfokú végzettséggel rendelkezők 60 százaléka nő, viszont a vállalatok vezetőtestületeiben az arányuk csak 13,7 százalék, és szabályozás nélkül, a jelenlegi tendenciákat alapul véve csak 40 év múlva lennének a nők és a férfiak egyenlően képviselve. A PES Women szerint a készülő uniós irányelvnek lehetővé kell tennie továbbá, hogy a kvóta be nem tartása esetén a tagállamok akár fel is számolhassák az érintett vállalatot, követve a Norvégiában már alkalmazott eljárást. Megfontolásra érdemes példa az a francia szabályozás is, amely automatikusan érvénytelenít a kinevezéseket, ha vezetőtestületben a nők részvételi aránya 50 százalék alá csökken. A szabály bevezetését követően a francia vállalatok vezetőségében észrevehetően megnőtt a nők aránya.

5 Orbánnak le kell mondania Az MSZP elnöke szerint Orbán Viktor kormányfő "morálisan megsemmisült" azzal, hogy beismerte: ő döntött - a várható következmények ismeretében - az azeri baltás gyilkos kiadatásáról. Mesterházy Attila keddi sajtótájékoztatóján lemondásra szólította fel a szerinte a tisztségére alkalmatlanná vált miniszterelnököt. Azt mondta: Orbán Viktor nyilatkozatából egyértelműen kiderült, tudta, hogy Azerbajdzsán szabadon fogja engedni Ramil Safarovot, erre Martonyi János külügy- és Navracsics Tibor igazságügy-miniszter is figyelmeztette, mégis személyesen döntött arról, hogy a baltás gyilkost átadják hazájának. Ezért a miniszterelnök az egyszemélyi felelőse ennek a botránynak - jelentette ki Mesterházy Attila, aki szerint a kormányfő "ész nélkül" hozta meg a döntését. A szocialista párt elnöke hozzátette: ha Orbán Viktor nem mond le, akkor - mivel láthatóan kormányának tagjai sem tudják már befolyásolni - a parlamenti többséggel rendelkező Fidesz-frakciónak kell "megfékeznie", megakadályozni, hogy az országnak további károkat okozó döntéseket hozzon. Ezt úgy indokolta, hogy a kormányfő cselekedetei "nem kiszámíthatóak és sajnos most már nem is beszámíthatóak". Mesterházy Attila hangsúlyozta: az is világossá vált, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hazudott, amikor ugyancsak kedden - az origo.hu írására reagálva - újságíróknak azt állította, hogy Ramil Safarov kiadatásáról "semmilyen utasítást nem adott" a kormányfő. Orbán Viktor kedden újságíróknak azt mondta: az azeri baltás gyilkos kiadatásáról kormányzati szinten határoztak. Minden érintett tárca elmondta a véleményét, majd megszületett a döntés, amelyet "természetesen - mint mindig - a miniszterelnök mond ki", most is így történt - részletezte. Közölte azt is, a Külügyminisztérium pontosan jelezte előre, hogy milyen típusú következményei lesznek egyik vagy másik döntésnek. "Semmi nem történt a döntésünk után, amivel ne számoltunk volna előtte" - mondta a kormányfő.

6 A parlament nemzetbiztonsági bizottsága kedden a fideszes Kocsis Máté javaslatára levette napirendjéről az azeri férfi kiadatási eljárásáról szóló tájékoztatót. Mesterházy Attila ezzel kapcsolatban közölte: fenntartják véleményüket, hogy nemzetbiztonsági kockázatelemzésre van szükség a történtek miatt. Az MSZP jelölteket állít Tiszavasváriban Dr. Veres János megyei elnök és Juhász Ferenc országgyűlési képviselő sajtótájékoztató keretében mutatta ma be az MSZP Tiszavasvári időközi választásokra állított polgármesterjelöltjét. Timári Istvánné polgármester jelölt mellett a választókerületekben indított egyéni jelölteket is ismertette az MSZP Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Szervezete. Timári Istvánné bemutatkozásában kiemelte, hogy szándékában áll az átpolitizált önkormányzatot visszaállítani a szakmai feladatok ellátásának irányába. Választási programját a jelen helyzet feltérképezését követően kívánja nyilvánosságra hozni. Juhász Ferenc a jelölt bemutatásakor hangsúlyozta lokálpatrióta beállítódását, korábbi gazdasági, önkormányzati és közéleti területen szerzett tapasztalatait. Ezt követően dr. Veres János megyei elnök kiemelte, a megyénkben már sok hölgy bizonyított polgármesteri tisztségben, így a hölgyek az MSZP bizalmát élvezik. A jelölt alkalmassága mellett a tapasztalatokra is építeni kívánunk, hiszen hasonló helyzetben van ma Tiszavasvári, mint Nyírbátor volt. Balla Jánosné is hosszútávon képes perspektívát nyújtani a városnak, mint ahogy ezt korábban Csabai Lászlóné is tette Nyíregyháza tekintetében. Bízunk a hölgyekben, amit az önkormányzati képviselőjelöltjeink listája is alátámaszt: 1. sz. egyéni választókerület: Oláh Mihály 2. sz. egyéni választókerület: Tündik András 3. sz. egyéni választókerület: Szabóné Váradi Marianna

7 4. sz. egyéni választókerület: Veress Lászlóné 5. sz. egyéni választókerület: Porkoláb Márta 6. sz. egyéni választókerület: Markóczi Mária 7. sz. egyéni választókerület: Sajtos Józsefné 8. sz. egyéni választókerület: Susánszki László A polgármesterjelölt megjegyezte, a városnak a benne élő polgárokért kell tennie! A fideszes képviselő valószínűen nem érti amit mond! Varga István Fidesz képviselő többek közt azt nyilatkozta, hogy a nőknek háromnál több gyereket kéne szülni és akkor "fel sem merülhetne a családon belüli erőszak". Az MSZP Nőtagozata egyértelműen elítéli a problémát elhazudó, ostoba kijelentést és lemondásra szólítja fel Varga Istvánt, a Fidesz országgyűlési képviselőjét! A családon belüli erőszak kezelése, megelőzése, az áldozatok védelme kiemelten fontos feladat az EU országaiban. A szocialista kormányok mindig kiemelten foglalkoztak a nők helyzetével. Minden nő egyaránt fontos: legyen az egyedülálló, családban élő, a gyermekét egyedül nevelő nő. Nem lehet kategorizálni és karanténba zárni a nőket. "Varga úr szavai önmagukért beszélnek. Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam a következő gondolatmenetet: Ha egy nő vállalja, hogy gyereket szül egy férfinak, az a nő minden tiszteletet megérdemel az adott férfitól. Ha az adott férfi az első gyerek után sem tiszteli az adott nőt, akkor az ötödiktől sem fogja. Ha pedig gyerek nélkül nem tisztelte, akkor minek vette el?" - fogalmazta meg dr. Gurmai Zita, az MSZP Nőtagozat elnöke. A válságban még fontosabb az energiahatékonyság A mostanihoz hasonló, válság sújtotta időkben az energiahatékonyság előmozdítása elemi érdeke Európának, hiszen a külső energiafüggőség csökkentésével sok milliárd eurót lehet spórolni az energiaimporton, nem is beszélve az energiabiztonság növekedéséről fogalmaz Herczog Edit az energiahatékonyságról szóló Turmesjelentés vitájában benyújtott írásbeli hozzászólásában. A szocialista képviselő szerint a jelentésben foglaltak megvalósítása az új munkahelyek létesítését is ösztönzi.

8 Herczog szerint a friss jelentésnek nemcsak az az előnye, hogy a 2020-ig kitűzött 20%-os hatékonyság-növelési cél érdekében a központi kormányzati épületek évente 3%-ában írná elő az energetikai felújítást, hanem az is a fogyasztók hasznára válik, hogy az energiavállatok esetében is évi 1,5%-os takarékoskodást ír elő. Herczog szerint ezekkel a lépésekkel a közszféra is érdekelt az adófizetői pénzek felelős elköltésében, illetve a vállalatok számára is előnyös lesz a hatékonyabb technikák elterjesztése a fogyasztók körében. Szocialista képviselőként különösen fontosnak tartom kiemelni, hogy a tervezet megvalósulása elősegíti új munkahelyek teremtését, valamint ösztönözné a valós fogyasztáson alapuló számlázást, ezzel előmozdítva a hátrányosabb helyzetben lévő csoportok érdekeit fogalmazott Herczog. A magyar érdekeket szem előtt tartva pedig őszintén támogatom a tervezet azon célkitűzését, hogy a tagállamok fordítsanak nagyobb figyelmet az épületek fűtési- és klímarendszereinek működtetésére, hiszen Magyarországon a lakosság 1/5-e még mindig panellakásokban él, amelyeknél ez a probléma fokozottan érvényesül tette hozzá a képviselő. Megfelelő védelmet az áldozatoknak! "Természetesnek tartjuk, hogy a bűncselekmények elkövetőinek büntetés jár, de azt kevesebben tudják, hogy az áldozatokat is megfelelő védelem illeti meg. Az elfogadás előtt álló európai uniós jogszabály az áldozatvédelem minimum követelményeit határozza meg, de remélem, hogy a tagállamok ezeket túl fogják teljesíteni" - fejtette ki Göncz Kinga, az Európai Parlament állampolgári jogi bizottságának alelnöke a bűncselekmények sértettjeinek támogatására, védelmére és jogaira vonatkozó minimumszabályok megállapításáról szóló irányelv kedd esti parlamenti vitájához benyújtott írásbeli hozzászólásában. "Örülök annak, hogy az áldozatok alapvető jogait uniós szinten szabályozó, elfogadás előtt álló közösségi irányelv külön előírja a gyűlöletből, illetve az előítéletből fakadó bűncselekmények áldozatainak a védelmét" - áll a szocialista képviselő felszólalásában. "Kiemelten fontosnak tartom azt is, hogy a jogszabály tervezet szorgalmazza a sérülékeny, a bűncselekmények által fokozottan veszélyeztetett társadalmi csoportok támogatását. A szegények, a kisebbségekhez tartozók, a hajléktalanok gyakori célpontjai

9 az erőszaknak. Mindennaposak a nők és gyermekek ellen elkövetett bűncselekmények, a családon belüli erőszak esetei is, amelyeknek - egyes véleményekkel szemben - nem az alacsony születésszám az oka, hanem az agresszivitás térhódítása. Sokan tudatlanságból vagy félelemből nem tesznek feljelentést a rendőrségen. Elengedhetetlen, hogy az áldozatok ismerjék a jogaikat. Szükség van felvilágosító, figyelemfelkeltő kampányokra, amelyekhez közösségi források is rendelkezésre állnak. Több tagállamban, így Magyarországon is, uniós támogatással valósulnak meg olyan programok, amelyek jogi felvilágosítást biztosítanak, sőt, segélyt is juttatnak azoknak, akiknek a sérelmére bűncselekményt követtek el. Ezeket folytatni, lehetőség szerint bővíteni kell. Éppily fontos, hogy a bűnüldöző szervek, az igazságszolgáltatás alkalmazottai felkészülten végezzék a munkájukat, legyenek tisztában azzal, hogy az áldozatvédelem milyen feladatokkal és felelősséggel jár együtt. Az elfogadás előtt álló irányelv ennek a szükségességére is felhívja a figyelmet. A jogszabálytervezet az áldozatvédelem minimum követelményeit tartalmazza, remélem, hogy az egyes tagállamok a gyakorlatban ennél szélesebb jogokat és védelmet fognak biztosítani a bűntettek elszenvedőinek" - szögezte le a szocialista képviselő. Az MSZP az alapvető jogok biztosához fordult Füvesi Sándor képviselő továbbra sem érti, miért nem kapnak ingyen három étkezést a rászorulók az Eötvös katolikus iskolában. Az iskola nem nyilatkozik, az önkormányzat tárgyalásokat kezdeményezett. Az orosházi MSZP önkormányzati képviselője, Füvesi Sándor tartott sajtótájékoztatót Tehetetlenségből ötös címmel kedd délelőtt. Füvesi az Eötvös katolikus iskola múlt héten napirendre került gyermekétkeztetési témájára tért vissza. Mint ismert, a helyi szocialisták múlt héten közleményben adtak hangot felháborodásuknak, miszerint az Eötvös katolikus iskolában a rászoruló gyerekeknek a háromszori étkezés helyett csak ebédet adnak ingyen. - A tanévnyitón a szülők egy papírt kaptak, hogy a kedvezményes étkeztetésben részesülőknek az új tanévben csak ebédről tudnak gondoskodni. Majd pár nappal

10 később egy másik tájékoztatót adtak nekik, amiben leírják, hogy aki igényli, annak 128 forintért tudnak tízórait és uzsonnát biztosítani. Ez kiszámolva egy évre egy gyereknek 50 ezer forint összeg lenne pluszban, ami rászorulók esetében nagy összeg. Az iskola úgy érti, hogy elég, ha ebédet kapnak a gyerekek. De nincs igaza, mert napi háromszori étkeztetést kötelező adni az arra jogosultaknak. Ilyen probléma szerencsére a többi iskolában nincs, csak a katolikusban fogalmazott a képviselő. Állításai alátámasztására Füvesi több olyan törvényt is felsorolt, amely a közétkeztetést szabályozza. Ezek közül szerinte a legfontosabb az évi XXXI. törvény 151-es paragrafusa. - Ez kimondja, hogy az általános iskolai menzai ellátás keretében a fenntartó az iskolában a tanulók számára az iskolai tanítási napokon biztosítja a déli meleg étkezést és két további étkezést. Erről egyébként egy ÁNTSZ ajánlás is van. A törvény arról is szól, hogy a gyermekétkeztetésben a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők számára az intézménynek teljes egészében állnia kell a három étkezés költségeit mondta. Nem csak a 100 %-os mentességről, hanem az 50 %-os kedvezményről is szót ejtett. Kiemelte, hogy a három vagy több gyermekes családoknak is féláron kell adni az étkezést a törvény szerint. Hozzátette, hogy a törvény szerint további gyermekenkénti kedvezményt is megállapíthat az intézmény, ha úgy látja jónak. Megemlítette, hogy az iskolák minden diák után átlagosan 150 ezer forint állami normatívát kapnak évente, amit az önkormányzati fenntartású iskolák esetében az önkormányzatok kiegészítenek átlagosan 230 ezer forinttal. Elmondta, hogy az egyházi fenntartású iskolák is megkapják az alapnormatívát, de az ezen felüli összeget nem nekik kell hozzátenni, azt is állam biztosítja részükre. Ezt azzal egészítette ki, hogy fenntartótól függetlenül az étkeztetés után is normatívát kap minden gyerek után az intézmény. A képviselő bejelentette, hogy az ügyben panaszt írt dr. Szabó Máténak, az alapvető jogok biztosának és csatolta a dokumentumokat is. Füvesi arra kérte a biztost, indítson vizsgálatot annak érdekében, hogy az ügy megoldódjon. - Miután kiosztották ezeket a papírokat, mi is vártunk pár napot, mert azt hittük, valami félreértés történt és korrigálják. De kiderült, hogy nem az, így múlt héten léptünk egy közleménnyel. Azt viszont nem értem, miért csak napokkal később, pénteken jelentette

11 be az egyik alpolgármester, hogy lépéseket tettek az ügyben. Ilyen tehetetlen városvezetés nem volt még, hogy egy hétig szó nélkül hagyja, ha ilyet tesz egy iskola vezetése. Nem értem milyen egyeztetést akarnak erről, hiszen az ingyenes étkeztetést kötelező lenne megadni az iskolának, így azon nyomban a megoldást kellene keresni. Ezért is tiltakoztunk annak idején az egyházi fenntartásba adás ellen, mert most látszik, hogy az önkormányzat tehetetlen, nincs beleszólása a dolgokba zárta tájékoztatóját a képviselő. A sajtótájékoztató után telefonon kerestük az Eötvös katolikus iskola igazgatóját, Bicsánszky Józsefet, aki nem kívánt nyilatkozni a témában. Szintén telefonon értük dr. Dancsó József polgármestert, aki röviden reagált. - Csak megismételni tudom Zalai Mihály alpolgármester úr pénteki szavait. Amint tudomást szereztünk az ügyről, azonnal megtettük a szükséges lépéseket és megkerestük az iskola vezetését. Ahogy korábban jeleztük, ezen a héten leülünk velük tárgyalni. Ennek eredményéről képviselő urat és a város közvéleményét is tájékoztatni fogjuk. Mesterházy: kiderült, nincs "IMF-halállista" Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint kiderült, hogy nem létezik olyan levél, amelynek alapján Orbán Viktor miniszterelnök összeállította a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió feltételeinek "halállistáját". Mesterházy Attila szerdán az M1 Ma reggel című műsorában felidézte: korábban már Fellegi Tamás akkori IMF-főtárgyalót, majd utódját, a jelenlegi tárca nélküli minisztert, Varga Mihályt is meghívta az MSZP frakcióülésére, hogy mondják el, mi a kabinet tárgyalási pozíciója. Mindketten azt válaszolták, hogy mivel még nem kezdődtek meg a tárgyalások, nincs miről tájékoztatni az MSZP képviselőcsoportját - tette hozzá. A szocialista politikus szerint a kormányfő hétfői parlamenti beszéde "sem szólt másról, mint a hazudozásról. Kiderült, hogy nincs olyan levél, amely alapján a miniszterelnök ilyen halállistát állított össze, hogy mit követelnek tőle".

12 Mesterházy Attila kijelentette: ha valóban létezne ez a lista, akkor annak teljesítését az MSZP sem támogatná. "Megpróbálnak bennünket beletolni abba a pozícióba (...), hogy mi minden áron támogatjuk. Nem, kérem, ilyen áron nem támogatja a szocialista párt. Csak az a helyzet, hogy nincsenek ilyen követelmények, és a miniszterelnök hazudott ebben a kérdésben" - mondta Mesterházy Attila. Kijelentette: azt várják a kormányfőtől, hogy nyilvánosan és egyértelműen közölje, mit fog tenni a következő hónapokban. Mennyit ér Orbán szava? - 70 milliárd eszközbeszerzésre Az MSZP szerint a miniszterelnök által 2010-ben meghirdetett takarékos kormányzás programja ellenére, az utóbbi két évben közel 90 milliárd forintot költöttek eszközbeszerzésekre, tanácsadói szerződésekre és utazásokra a minisztériumok - közölte Józsa István, a párt gazdasági ügyekért felelős frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján. A szocialista politikus emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2010-ben, a 29 pontos gazdasági akciótervben hirdette meg a takarékos kormányzás programját és rendelt el beszerzési stopot a minisztériumokban. Az MSZP-s országgyűlési képviselő elmondása szerint azóta minden félévben kérdéssel fordult a minisztériumokhoz ezzel kapcsolatban, a két év alatt megkapott adatokat összesítve pedig kiderült, hogy a beszerzési tilalom ellenére, nyolc minisztérium és annak intézményei, "sumákban" mintegy 70 milliárd forintot költöttek gépkocsikra, bútorokra, mobiltelefonokra és informatikai eszközökre, 4,2 milliárdot fordítottak tanácsadói-ügyvédi szerződésekre, valamint közel 20 milliárd forintot elutaztak. Józsa István ezt tarthatatlannak és megengedhetetlennek nevezve úgy vélte: ezek alapján a miniszterelnök nem szavahihető és nem hiteles az a politika sem, amelynek jegyében a kormány mindenhol megszorít, miközben a saját magára közel 90 milliárdot

13 költ. Ezért az MSZP nevében azt követelte, hogy a minisztériumok tartsák be a beszerzési tilalmat. Józsa István a minisztériumoktól kapott adatokat részletezve elmondta: a tárcák az elmúlt két évben 17,5 milliárd forintot költöttek járművekre, 6 milliárdot bútorokra, fél milliárdot telefonok beszerzésére, emellett 42 milliárd forintot fordítottak informatikai eszközökre. A tanácsadói megbízások közül kiemelte, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 60 milliós szerződést kötött az országimázskampány koordinálására, és 460 milliót költött egy kutatási anyagra, amely arról szól, milyen eszközökkel lehetne a Magyarországról kialakult képet javítani Amerikában és Nyugat- Európában. Erre megvan a válaszunk, nem ilyen politikát kellene folytatni és szavahihetőnek kellene lenni a diplomáciában - mondta ezzel kapcsolatban Józsa István. A politikus az azeri katonatiszt kiadatására utalva megjegyezte: a 20 milliárdos utazási költség "meg is látszik" a külkapcsolatainkon. Az Európai Bizottság álljon ki határozottan a női kvótáért Az Európai Unió helyzetéről mondott hagyományos évértékelő beszédet José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén. A beszédet követő vitában dr. Gurmai Zita EP-képviselő a nők arányos képviseletét biztosító nemi kvóták melletti határozott kiállásra kérte a biztosi testület elnökét. Beszédében az Európai Bizottság elnöke az európai szociális modell megerősítését és a kiszolgáltatott társadalmi csoportok védelmét az EU előtt álló legfontosabb kihívások egyikének nevezte. Ennek megoldásához az EP szocialista-demokrata frakciója támogatásáról biztosította Barrosót. Az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetét vezető Gurmai Zita a nők arányos képviseletének javítását célzó nemi kvóták fontosságára hívta fel a Bizottság elnökének figyelmét. A Bizottság asztalán heverő javaslat 2020-ra 40 százalékra növelné a nők részvételi arányát a vállalati vezetőtestületekben. Az Európai Parlament már több

14 alkalommal támogatásáról biztosította az elképzelést, azonban több tagállam kormánya blokkolni próbálja a javaslatot. A nemek arányos képviseletének biztosítása nemcsak a demokrácia és az igazságos társadalom helyzetét mozdítja elő, de bizonyítottan a gazdaságra is kedvezően hat. Éppen ezért arra kérem Önt, hogy határozottan álljon ki a javaslat mellett, amely világosan jelzi, hogy az Európai Unió a nemek közötti esélyegyenlőség, a szolidaritás és az igazságosság ügyét kiemelt kérdésként kezeli mondta Gurmai Zita. Gratulálunk a TEK-nek Luke Skywalker elfogásáért Az MSZP gratulált a Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetőjének, amiért szerda délelőtt "jelentős összegeket nem kímélve a Budapesti Műszaki Egyetemen elfogták Luke Skywalkert". Lukács Zoltán, a párt frakcióvezető-helyettese szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján fogalmazott így, azt követően, hogy délelőtt kiürítették a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet, miután egy fürdőköpenybe öltözött diák játékpisztolyt tett ki a padra az egyik előadáson. A szocialista képviselő azt mondta, Hajdu János, a TEK főigazgatója ezzel felülmúlta Hollywoodot, hiszen Luke Skywalker elfogása George Lucas rendezőnek is csak a Star Wars című film harmadik részében sikerült. "Akárcsak Luke Skywalker, mi is a köztársaság pártján állunk, úgy látjuk, hogy Hajdu úr viszont a Sötét Úr hatalmába került" - folytatta a politikus, aki szerint a szerda délelőtt történtek azt mutatják, hogy "ha a Terrorelhárítási Központ és vezetője csak kéthente csinál hülyét magából és a szervezetből, azzal sokat lendítene az ügyeken". Lukács Zoltán reményét fejezte ki, hogy a jövő héten nem látnak majd "közbeszerzési kiírást a Közgép részére a Halálcsillag megépítésére".

15 A Fidesz a nyugdíjemelés kapcsán sem tartja be a szavát Tegnap ismét bebizonyosodott, hogy az Orbán-kormány az emberek mindennapi gondjait semmibe veszi. Bármit mondanak, tegnap feketén-fehéren kiderült: sem a nyugdíjasok, sem az egészségkárosodottak, sem a fiatalok problémája nem érdekli őket. Világossá vált az is, hogy a Fidesz-frakció tagjaiba sem szorult több szociális érzékenység, mint a kormányba. A szociális bizottság tegnap három szocialista javaslat tárgysorozatba vételéről döntött. Az MSZP-frakció indítványai közül az első a nyugdíjasok védelméhez, a nyugdíjak reálértékének megőrzéséhez szükséges intézkedésről szólt. Arra kértük a kormányt, hogy a mindenkori nyugdíjemelések mértékét megalapozó infláció kiszámítása a nyugdíjas fogyasztói kosár alapján történjen. Orbán Viktor a nyáron még azt mondta, átgondolásra és megfontolásra érdemesnek tartja a nyugdíjas szervezetek azon javaslatát, hogy a nyugdíjasok által leginkább fogyasztott alapvető élelmiszerek, háztartási termékek, gyógyszerek és rezsiszolgáltatások árváltozásait nagyobb arányban vegyék figyelembe. Tegnap kiderült, a kormány tárgyalni sem hajlandó a civil szervezet javaslata alapján készített indítványunkról, de a bizottság Fidesz-KDNP-s többsége sem támogatta előterjesztésünket. Bizonyítja ezt, hogy a korábbi járadékosok özvegyi nyugdíjának felére csökkentése ügyében sem tettek egy lépést sem. A rendszerhibának nevezett változást törvényi szinten kellene szabályozni, ám ennek nyoma sincs, hiába ígértek módosítást. Ezután felmerül a kérdés, mit ér, ha Orbán Viktor azt mondja, hogy a kormány valóban elkötelezett, hogy az ország megújítása mellett a nyugdíjak értékét, egyben az idős emberek biztonságérzetét is megőrizze? A másik két szocialista javaslatnál a kormány már nem is képviseltette magát. Ezek egyike a rokkantnyugdíj átalakítása miatt az érintettek szociális biztonsága érdekében szükséges feladatokról szólt. Arra kértük a kormányt, hogy készítse elő azokat a szabálymódosításokat, amelyek megállítják a megváltozott munkaképességű emberek elszegényedését és azok esetében, akiknél ez lehetséges, segítsék elő az eredményes

16 rehabilitációt. Továbbá azt szerettük volna elérni, hogy a kormány folytasson valódi párbeszédet az érintettekkel annak érdekében, hogy a méltatlan és jogtipró szabályozást felülvizsgálják. Harmadik indítványunkban az állami gondozásból kikerült és kikerülő fiatalok lakhatással összefüggő problémáira hívtuk fel a figyelmet. Sajnos ezt sem támogatták a bizottság többségét adó kormánypártok. A szocialista párt az Ajánlat Magyarországnak vitairat kapcsán zajló párbeszéd keretében folyamatosan figyelemmel kíséri és vizsgálja azokat a problémákat, amelyek az emberek mindennapjait megnehezítik. A bizottság tegnapi ülésén három társadalmi csoportot érintő javaslatunk is a nemzeti együttműködés süllyesztőjében landolt. Világos, hogy törekvésünkben a kormánypártok nem támogatnak minket. Varga László, országgyűlési képviselő, az MSZP elnökségi tagja Ha a cinizmus versenyszám lenne, a kormány világelső volna Büszkék lehetnénk a kormányra sikereiért, ha a cinizmus versenyszám lenne, de nem az. Mert a bíráknyugdíjkorhatárával való trükközés világraszóló szégyen és gyalázat. A bírák nyugdíjkorhatárának leszállítása most már tudottan alkotmányellenes és az Alkotmánybíróság szerint nemzetközi jogot sért. Vélhetően ugyanezt állapítja majd meg az EU bírósága is. Piaci alkuk történnek úgy, hogy az eladó 70-et kér az áruért, a vevő 62-őt kínál, aztán kiegyeznek 65-ben. Az alkotmányozás és a jogalkotás ennél kicsit összetettebb. Attól, hogy a kényszernyugdíjazás időpontja 62-ről 65-re változik, még nem lesz alkotmányos. Éppúgy sérti majd a bírák elmozdíthatatlanságának elvét, éppúgy mellőzi a fokozatosságot, éppúgy szembe megy az európai trendekkel.

17 S mindezt miért? Mert a miniszterelnök egyszer kimondta, hogy ebből nem engedünk. Hogy miért? Csak. Az pedig, hogy a bírósági vezetők esetében fenntartják az eredeti 62 éves korhatárt, ékesen bizonyítja azt a korábbi feltételezést, hogy a kényszernyugdíjazásra elsősorban a bírósági vezetők mandátumuk lejárta előtti elmozdítása miatt került sor. És mindehhez az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Szájer József fideszes képviselő felesége nem szól semmit. Jó választás volt ő a Fidesznek, de annál rosszabb a bíráknak. Szégyen és gyalázat. Bárándy Gergely, országgyűlési képviselő A stílus maga az ember Magyar Szocialista Párt felháborítónak, megalázónak és minősíthetetlennek tartja a fideszes és KDNP-s képviselők kijelentéseit, melyek tegnap éjjel, a családon belüli erőszak önálló bűncselekményként történő szabályozását célzó sikeres népi kezdeményezés tárgyalásakor hangzottak el az országgyűlésben. Nem először és nem csak társadalmi kérdéseket feszegető témák tárgyalásakor köszön vissza a Fidesz-KDNP által kívánatosnak tartott sajátos világkép, melyben urak és szolgák, alá- fölérendelt helyzetben élő nők és férfiak élnek. A kormánypártok a régmúltat idéző társadalmi állapotokat tartják kívánatosnak. Két ember legbelsőbb, legintimebb döntése a gyermekvállalás, mely tiszteletet, segítséget és méltányosságot érdemel, s melyről a kormánypártok képviselői ily módon nyilatkoznak: "...A nők az önmegvalósítás, emancipáció mellett elfelejtenek gyereket szülni. Ha önök azt szeretnék, hogy ötven-hatvan év múlva legyen még magyar majd ha mindenki megszülte a maga két-három vagy négy gyerekét, akkor mehet önmegvalósítani meg emancipálódni" - Varga István, Fidesz A fiatal nők legfontosabb hivatása a gyerekszülés. - Varga István, Fidesz

18 "Tessék példát mutatni a normális családból, és akkor utána majd lehet a nőknek érvényesülni..." - Karvalics Ottó, KDNP A stílus maga az ember. Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja Kormos Kata, az MSZP szóvivője A Fidesz még mindig tud meglepetést okozni! Az MSZP Nőtagozata nagy meglepődéssel olvasta a Fidesz közleményét, amelyben képviselőtársai elhatárolódnak Varga István hétfő esti, a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi törvényi tényállássá minősítéséről szóló vitában elhangzott kijelentésétől. Mint ismeretes, a Fidesz képviselője úgy véli, hogy "azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak". A Fidesz elhatárolódásra tett kísérlete azért meglepő, mert nem elszigetelt esetről van szó: hétfő este csak újra bizonyítást nyert az, hogy a Fidesz milyen szerepet szán a nőknek a társadalomban. Mindannyian emlékszünk még Boross Péter 2010-es nyilatkozatára, amelyben azt állította, "hogy a nők nem munkahelyeken, hanem a szülőszobán pótolhatatlanok" és "gyermektelenségi adó" bevezetését javasolta. A Fidesz által elfogadott új magyar Alaptörvény a nők szexuális és reproduktív jogainak korlátozására tesz kísérletet és tavaly tavasszal láttunk Magyarországon uniós pénzből finanszírozott abortuszellenes plakátkampányt is. Élénken él még emlékezetünkben az is, amikor Tóth Imre, a Fidesz volt nyírbátori elnöke, önkormányzati képviselő idén júliusban "kancának" nevezte Balla Jánosnét, Nyírbátor polgármesterét.

19 Az MSZP Nőtagozata már tegnap lemondásra szólította fel Varga Istvánt. Sajnálatosnak tartjuk, hogy erre a lemondásra mind a mai napig nem került sor. Még sajnálatosabbnak tartjuk azonban, hogy bármilyen nyilatkozatot is tesz a Fidesz, a tény, hogy Varga István még mindig az ő országgyűlési képviselőjük, azt bizonyítja: a mai magyar kormánypárt továbbra is tenyészállattá akarja silányítani a nőket. Tisztelettel kérjük Orbán Viktort és Rogán Antalt, hogy segítsenek a képviselő úrnak levonni a konzekvenciákat és aláírni a lemondónyilatkozatot! Dr. Gurmai Zita, MSZP Nőtagozat elnöke Újabb fideszes lufi pukkadt ki Nem talált bűncselekményt a Központi Nyomozó Főügyészség a 2006-os zavargások idején a honvédségi tömegoszlató eszközök rendőrségi átadása kapcsán, így Molnár Gyula volt XI. kerületi polgármester bűncselekmény hiányában történő múlt heti felmentése után újabb, a jobboldali média által évek óta fújt lufi pukkadt ki. A Fidesz-közeli sajtót persze nem zavarja, hogy szinte minden hétre jut egy-egy hamisnak és/vagy alaptalannak bizonyult vád, egyértelmű lelepleződés. A cél ugyanis nem az igazság feltárása, hanem a politikai ellenfél, jelen esetben a legerősebb ellenzéki párt képviselőinek lejáratása. Ezúttal azonban súlyos céltévesztés történt. Hiszen az ügyészég megerősíti, hogy Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter és a katonai vezetés semmilyen formában nem követett el törvénysértést. Az pedig már korábban bebizonyosodott - ezt még a jelenlegi Honvédelmi Minisztérium jelentése is rögzíti, - hogy az utcán megvalósult cselekményektől a katonák távoltartása az alkotmányosság szempontjából értékelendő és elismerendő tevékenység volt. Ennek ellenére Hende Csaba honvédelmi miniszter és a jobboldali sajtó olcsó és alaptalan vádakkal illette a hivatásos katonai vezetést is. Ez egyértelműen és súlyosan

20 csorbította a Magyar Honvédség tagjaiba és vezérkarába, illetve általában a fegyveres testületekbe vetett állampolgári bizalmat. Ezért valakinek felelnie kell. Propaganda helyett munkahelyeket! A propagandakormány hétszázmillió forintot költ a munkahelyvédelmi akció kommunikációjára. Ha a legutóbbi konzultáció 1,2 milliárd forintját is belevesszük, akkor összesen közel kétmilliárd szállt el a széllel, miközben ebből ezer ember munkahelyét lehetett volna valóban megmenteni. Ma átlagosan kétmillió forint kell egy új munkahely létesítéséhez. De úgy is mondhatjuk: kétmillió forintba kerül egy munkaadónak egy évre egy átlagos keresetű alkalmazott. Tehát kétmilliárd forintból ezer munkahelyet lehetne egy évig fenntartani. Orbán propagandakormánya mégis inkább saját akciótervét magyarázza ennyiért. Nem magyarázni kell ezt milliárdokért, nem levelekben, óriásplakátokon, meg televíziókban hirdetni, vagy bukásra ítélt politikusok szájából teledumálni a munkát keresők fejét, hogy milyen jó is lesz ez, hanem tenni kell, kedves Orbán-Matolcsy ikerpár. Ha tettek volna a munkahelyekért, ma nem megvédeni kellene azokat! Ha valóban tettek volna legalább egy aprócska lépést az ígért egymillió új munkahely megteremtése felé, akkor nem kellene magyarázni a bizonyítványt. De nem tettek. Most pedig százmilliókból megint magyarázkodnak. Ennyit tud a propagandakormány. Emlékeztetőül pedig egy idézet. Nyitrai Zsolt, október 26: A Fidesz nem tartja helyesnek azt, hogy a legnagyobb válság idején közpénzből finanszírozott hirdetések jelenjenek meg. Ha nem tartják helyesnek, itt az idő leállítani a kormánypropagandát és ebből a pénzből inkább ezer embernek teremtsenek munkahelyet, vagy mondassák le a kormányt! Török Zsolt, az MSZP szóvivője

21 Újabb üres fideszes ígéret Sajnáljuk, hogy a korábbi ígéretük ellenére a kormánypártoknak a korábbi MÁVbiztosító átvert 3,6 milliós ügyfélkör problémájának megoldása sem fontos. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete augusztus közepétől visszavonta a MÁV Általános Biztosító Egyesület tevékenységi engedélyét. A felügyelet az akkori pénzügyminiszter előzetes jóváhagyásával azonnal döntött az egyesületi tagok és a 3,6 millió kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező hazai járműtulajdonos biztonságát szavatoló intézkedésekről. Az Alkotmánybíróság később megállapította, hogy az Országgyűlés mulasztásban megnyilvánuló alkotmányellenességet idézett elő azzal, hogy nem szabályozta a január 1-je előtt felszámolás alá került biztosítóval kötött kötelező gépjárműfelelősségbiztosítási szerződésen alapuló kártérítési igényeknek a kockázatközösség elvén alapuló érvényesíthetőségét. Az Alkotmánybíróság felhívta az Országgyűlést, hogy jogalkotói feladatának június 30-ig tegyen eleget. Ezek után a Parlament Fogyasztóvédelmi bizottsága tájékozódó ülést is tartott. Örömmel láttuk, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján társadalmi egyeztetésre bocsátott, az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló tervezet 63. -a tartalmazza ezt a szabályozást. Pláne annak tükrében, hogy az Országgyűléshez T/8099. számon benyújtott, az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslatban a rendelkezés már nem szerepel. Az érintettek nagy száma és a károk igen magasra becsült összege miatt is fontosnak tartjuk, hogy a minisztériumi egyeztetések és hatásvizsgálatok eredményeinek figyelembe vételével mihamarabb rendeződjön a károkozókat és a károsultakat egyaránt súlyosan érintő helyzet. Ezért, mint a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke, levélben fordultam Kövér László házelnökhöz és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez, érdemi választ azonban mindeddig nem kaptam. Meglepetés persze nem ért, hiszen ilyesmi elég gyakran előfordul a Nemzeti Együttműködés Rendszerében. Mi viszont minden parlamenti

22 fórumot fel fogunk használni annak érdekében, hogy érdemi döntés és megoldás szülessen a MÁV-ÁBE ügyében. Simon Gábor, a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Tóth Csaba, a Fogyasztóvédelmi bizottság tagja A Fidesznek vissza kell hívnia Varga Istvánt! A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja nem szavakkal, hanem tettekkel áll ki a dolgozni akaró magyar nők mellett írja közleményében Rogán Antal és Selmeczi Gabriella. Ezek a szavak azonban teljes ellentétben állnak a valósággal. A Fidesz tettei ugyanis minden eddigi szavukat cáfolja. Íme egy (nem nőnapi) csokorra való a Fidesz-KDNP és jobboldali ötletadóik eddigi javaslataiból: Boross Péter gyermektelenségi adót szeretett volna; Soltész Miklós abortuszellenes kampányában azt mondta: ha nem is tudja felnevelni, szülje meg, majd adja örökbe a gyermekét; Szócska Miklós pedig az abortusztabletta használatát tiltotta meg. A nemrég életbelépett Munka törvénykönyve szintén tele van a dolgozó nők életét megkeserítő fideszes szabályokkal. Az új törvény szerint a munkába visszatérő fiatal anyukát ma már semmi nem védi meg a kirúgástól: akár munkába állásának másnapján elbocsájtható. Ahogy kirúgható akkor is, ha nem tesz azonnal bejelentést főnökének arról, hogy áldott állapotba került. A hétfő éjszakai parlamenti vitában elhangzott Varga István-féle nőalázó kijelentések nem egyedi esetek a Fidesz-KDNP háza táján: elhangzott már tőlük többek közt a "Fogd be a pofád, kisanyám!", a "Vetkőzz Ági! Hol a babydoll?", vagy a nyírbátori polgármesternő "lekancázása is. Ilyen megnyilvánulások után vajon a Fidesz-KDNP soraiban ülő képviselők, hogyan néznek gyermekük, feleségük vagy édesanyjuk szemébe?

23 Egyetértve Gurmai Zitával, az MSZP Nőtagozatának elnökével, Varga Istvánnak le kell mondania mandátumáról. Ha azonban önként nem hajlandó erre, akkor a megsértett magyar nők nevében felszólítjuk Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezetőjét, Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, és Kövér Lászlót, a párt Országos Választmányának elnökét, hívja vissza az Országgyűlésbe megyei listán bejutott Varga Istvánt, aki erkölcsileg megbukott és méltatlanná vált képviselői címére! Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja Kormos Kata, az MSZP szóvivője

HÍRLEVÉL 2012. Szeptember 3-16. Tartalom

HÍRLEVÉL 2012. Szeptember 3-16. Tartalom HÍRLEVÉL 2012. Szeptember 3-16. Tartalom Kiemelt hírek Tabajdi Csaba: Európai demokrácia-ellenőrző rendszerre van szükség! Az Európai Bizottság jogosan bírálta a román kormányt - Strasbourg, 2012. szeptember

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.04.04. szerda A civil társadalmat erősítené az EU a keleti partnerországokban Komoly előrelépések az EU keletei partnersége terén Túllőhet a célon az EU szigorú termékcímkézése Nemzeti Eszközkezelő

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a május 2-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a május 2-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2016. május 3. TÁJÉKOZTATÓ a 2016. május 2-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.06.22. péntek A miskolci rendőrség előtt demonstráltak helyi szocialisták Emberközelibb politikát Európában! A költség el van vétve Fenyegető igazságtalanság Széll-el szemben Kaposváron Nagykátán

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Nbb-10/2011. (Nbb-29/ )

J e g y zőkönyv. Nbb-10/2011. (Nbb-29/ ) Nbb-10/2011. (Nbb-29/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának 2011. május 24-én, kedden, 11 óra 13 perckor a Képviselői Irodaház I. emelet III. számú tárgyalótermében

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 79. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 79. szám MAGYAR KÖZLÖNY 79. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2018. június 5., kedd Tartalomjegyzék 8/2018. (VI. 5.) OGY határozat Az Interparlamentáris Unió Magyar Nemzeti Csoportjának megalakításáról 3982 9/2018.

Részletesebben

Mélyponton a teljes politikai elit

Mélyponton a teljes politikai elit Mélyponton a teljes politikai elit A Policy Solutions gyorselemzése a vezető politikusok népszerűségéről 2011. m{jus Vezetői összefoglaló Soha nem volt annyira negatív a teljes politikai elit megítélése,

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2012. Október 1-14. Tartalom

HÍRLEVÉL 2012. Október 1-14. Tartalom HÍRLEVÉL 2012. Október 1-14. Tartalom Ipar, kutatás, innováció Herczog Edit: Az európai atomerőművek átmentek a stressz teszten - Brüsszel, 2012. október 4. Herczog Edit: Az EU csak az innováció felgyorsításával

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Nbb-17/2011. (Nbb-36/ )

J e g y zőkönyv. Nbb-17/2011. (Nbb-36/ ) Nbb-17/2011. (Nbb-36/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának 2011. augusztus 9-én, kedden, 9 óra 37 perckor a Képviselői Irodaház I. emelet III. számú tanácstermében

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a március 21-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék. Kérdések... 2 Azonnali kérdések...

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a március 21-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék. Kérdések... 2 Azonnali kérdések... ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2016. március 22. TÁJÉKOZTATÓ a 2016. március 21-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Politikusok médiahasználata a magazinműsorokban

Politikusok médiahasználata a magazinműsorokban Politikusok médiahasználata a magazinműsorokban A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság gyorsjelentése 2014. március 31 április 6. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és elemző főosztálya

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a május 8-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a május 8-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2017. május 9. TÁJÉKOZTATÓ a 2017. május 8-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Bal- és jobboldali megújulás Mit mutatnak a számok? A Fidesz KDNP és az ellenzéki összefogás egyéni jelöltjeinek összehasonlítása

Bal- és jobboldali megújulás Mit mutatnak a számok? A Fidesz KDNP és az ellenzéki összefogás egyéni jelöltjeinek összehasonlítása Bal- és jobboldali megújulás Mit mutatnak a számok? A Fidesz KDNP és az ellenzéki összefogás egyéni jelöltjeinek összehasonlítása Az Intézet a Demokratikus Alternatíváért (IDEA) elemzése a jobboldal, illetve

Részletesebben

ÍGY VÁLASZTOTTUNK. keményen számon kérjük az adóelkerülést. A célunk az, hogy többen fizessünk, és kevesebbet.

ÍGY VÁLASZTOTTUNK. keményen számon kérjük az adóelkerülést. A célunk az, hogy többen fizessünk, és kevesebbet. ÍGY VÁLASZTOTTUNK Az igazi munka csak most kezdõdik! Tervek és lehetõségek az országgyûlési választás után A választókerületünkben élõk Sági Istvánt, városunk képviselõ-testülete pénzügyi és városfejlesztési

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a november 6-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről

TÁJÉKOZTATÓ a november 6-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI FŐIGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS MÓDSZERTANI OSZTÁLY 2017 TÁJÉKOZTATÓ a 2017. november 6-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről Tartalomjegyzék Kérdés... 1 Azonnali kérdés...

Részletesebben

Frakcióvezetők a Parlamentben

Frakcióvezetők a Parlamentben Frakcióvezetők a Parlamentben A Képviselőfigyelő elemzése alapján az LMP-s Schiffer András számít messze a legaktívabb frakcióvezetőnek az Országgyűlésben. Mind a hozzászólások, mind a nem önálló kategóriájában

Részletesebben

A fogyasztóvédelem a fogyasztók szemszögéből Dr. Baranovszky György

A fogyasztóvédelem a fogyasztók szemszögéből Dr. Baranovszky György A fogyasztóvédelem a fogyasztók szemszögéből Dr. Baranovszky György Budapest, 2014. december 4. Mi alapján ítél a fogyasztó? - Szempontok A hétköznapokban nyert saját tapasztalatok. A média, mint hírforrás

Részletesebben

2012.03.13. kedd. Elfogadhatatlan a magyar kohéziós támogatás felfüggesztési javaslata

2012.03.13. kedd. Elfogadhatatlan a magyar kohéziós támogatás felfüggesztési javaslata 2012.03.13. kedd Elfogadhatatlan a magyar kohéziós támogatás felfüggesztési javaslata Az orbáni politika lépéskényszerbe hozta az Európai Bizottságot Csak a független bíróságok élvezik a bizalmat Az EU

Részletesebben

Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság hírlevele 48/2015

Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság hírlevele 48/2015 Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság hírlevele 48/2015 Kedves Kolléga! Kérem engedje meg, hogy tájékoztassuk az Államreform Operatív Program keretében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Részletesebben

J e g y zőkönyv KSB-14/2011. (KSB-36/ )

J e g y zőkönyv KSB-14/2011. (KSB-36/ ) KSB-14/2011. (KSB-36/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottságának 2011. szeptember 13-án, kedden, 13 óra 02 perckor a Képviselői Irodaház V. emelet 569. számú tanácstermében

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének december 10-i ülésére

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének december 10-i ülésére ELŐ TERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 10-i ülésére Tárgy: A nevelési intézményekben alkalmazandó intézményi térítési díjakról, valamint a gyermekétkeztetés intézményi

Részletesebben

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS JÚLIUS 2-3. (HÉTFŐ-KEDD) RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS JÚLIUS 2-3. (HÉTFŐ-KEDD) RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS 2018. JÚLIUS 2-3. (HÉTFŐ-KEDD) RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE 2018. június 29-én 11 00 órai állapot szerint JÚLIUS 2. HÉTFŐ üléskezdés: 13 00 óra határozathozatalok:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a június 5-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről

TÁJÉKOZTATÓ a június 5-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS MÓDSZERTANI OSZTÁLY 2018 TÁJÉKOZTATÓ a 2018. június 5-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről Tartalomjegyzék Napirend előtti felszólalás...

Részletesebben

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI ŐSZI ÜLÉSSZAKA OKTÓBER I, (HÉTFŐ-KEDDI) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI ŐSZI ÜLÉSSZAKA OKTÓBER I, (HÉTFŐ-KEDDI) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE AZ ORSZÁGGYŰLÉS 2014. ÉVI ŐSZI ÜLÉSSZAKA OKTÓBER 27-28-I, (HÉTFŐ-KEDDI) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE 2014. október 27-én 14 30 órai állapot szerint OKTÓBER 27. HÉTFŐ üléskezdés: 13 00 óra határozathozatalok: 14

Részletesebben

J e g y zőkönyv HOB 3/2011/EL (HOB 5/ /EL)

J e g y zőkönyv HOB 3/2011/EL (HOB 5/ /EL) HOB 3/2011/EL (HOB 5/2010-2014/EL) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága Ellenőrző albizottságának 2011. április 28-án, csütörtökön, 10 óra 05 perckor az Országház földszint

Részletesebben

J e g y zőkönyv FMB-7/2011. (FMB-36/ )

J e g y zőkönyv FMB-7/2011. (FMB-36/ ) FMB-7/2011. (FMB-36/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának 2011. május 9-én, hétfőn, 9.30 órakor a Képviselői Irodaház 128. számú tanácstermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. a Nagykörű Községi Önkormányzat 2014. október 27-i a l a k u l ó képviselő-testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. a Nagykörű Községi Önkormányzat 2014. október 27-i a l a k u l ó képviselő-testületi üléséről. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Nagykörű Községi Önkormányzat 2014. október 27-i a l a k u l ó képviselő-testületi üléséről. M U T A T Ó : Határozat/Rendelet: Tárgy: 106/2014. (X. 27.) Napirendi pontok elfogadása.

Részletesebben

2013. július 5. Kiegyensúlyozott tájékoztatás az EP plenáris üléséről.

2013. július 5. Kiegyensúlyozott tájékoztatás az EP plenáris üléséről. 2013. július 5. Kiegyensúlyozott tájékoztatás az EP plenáris üléséről. Kedves Olvasó! Tavares konyec! - Ezt mondta volna legszívesebben a magyar kormánytöbbség. E helyett azonban ennél sokkal keményebbeket

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.05.08. kedd Mesterházy Attila az Egyesült Államokban tárgyal Képzetlenül a munka világában Tíz ok a telefonadó ellen Nem igaz, hogy a családi vállalkozásokat segítik a földbérletpályázatokon Ingyenes

Részletesebben

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS JÚNIUS 18-I (HÉTFŐ) ÉS JÚNIUS 20-I (SZERDA) RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS JÚNIUS 18-I (HÉTFŐ) ÉS JÚNIUS 20-I (SZERDA) RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS JÚNIUS 18-I (HÉTFŐ) ÉS JÚNIUS 20-I (SZERDA) RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE 2018. június 14-én 16 30 órai állapot szerint JÚNIUS 18. HÉTFŐ üléskezdés:

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a április 10-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a április 10-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2017. április 1 TÁJÉKOZTATÓ a 2017. április 10-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Bevezetés... 3 1. Az alapjogok korlátozásának általános szabályai... 5

Bevezetés... 3 1. Az alapjogok korlátozásának általános szabályai... 5 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés... 3 A jogok generációi...3 A hatalmi ágak elválasztása... 4 Az Alaptörvény és a korábbi Alkotmány kapcsolata... 4 1. Az alapjogok korlátozásának általános szabályai... 5 1.1.

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: OKB/2-1/2013. OKB-1/2013. sz. ülés (OKB-109/ ) sz. ülés

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: OKB/2-1/2013. OKB-1/2013. sz. ülés (OKB-109/ ) sz. ülés Ikt.sz.: OKB/2-1/2013. OKB-1/2013. sz. ülés (OKB-109/2010-2014.) sz. ülés J e g y zőkönyv az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának 2013. február 12-én, kedden, 9 óra 16 perckor

Részletesebben

PUBLIC. 8974/16 pu/pn/kb 1 DG C LIMITE HU. Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 26. (OR. en) 8974/16 LIMITE PV/CONS 23 RELEX 402

PUBLIC. 8974/16 pu/pn/kb 1 DG C LIMITE HU. Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 26. (OR. en) 8974/16 LIMITE PV/CONS 23 RELEX 402 Conseil UE Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. május 26. (OR. en) 8974/16 LIMITE PUBLIC PV/CONS 23 RELEX 402 TERVEZET JEGYZŐKÖNYV 1 Tárgy: Az Európai Unió Tanácsának 2016. május 13-án Brüsszelben tartott

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a szeptember 3-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

TÁJÉKOZTATÓ a szeptember 3-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék Országgyűlés Hivatala Budapest, 2015. szeptember Törvényhozási Igazgatóság Tájékoztatási és Irománynyilvántartó Iroda TÁJÉKOZTATÓ a 2015. szeptember 3-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: ABB/1-1/2013. ABB-1/2013. (ABB-7/ )

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: ABB/1-1/2013. ABB-1/2013. (ABB-7/ ) Ikt.sz.: ABB/1-1/2013. ABB-1/2013. (ABB-7/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Alkotmánybíróság elnökét és tagjait jelölő eseti bizottságának 2013. március 19-én, kedden, 11 óra 3 perckor az Országház

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.06.21. csütörtök Továbbra is folytatható a szakszerű libatömés Magyarországon Javíthatatlan költségvetés Négymillióan a létminimum alatt Enni vagy nem lenni: az itt a kérdés! Megyeházákból szellemházak?

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: ISB/40-1/2012. ISB-10/2012. sz. ülés (ISB-69/ sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: ISB/40-1/2012. ISB-10/2012. sz. ülés (ISB-69/ sz. ülés) Ikt. sz.: ISB/40-1/2012. ISB-10/2012. sz. ülés (ISB-69/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának 2012. május 29-én, kedden, 11 óra

Részletesebben

J e g y ző k ö n y v. Ikt.sz.: FMB/64-1/2012. FMB-10/2012. sz. ülés (FMB-72/ sz. ülés)

J e g y ző k ö n y v. Ikt.sz.: FMB/64-1/2012. FMB-10/2012. sz. ülés (FMB-72/ sz. ülés) Ikt.sz.: FMB/64-1/2012 FMB-10/2012. sz. ülés (FMB-72/2010-2014. sz. ülés) J e g y ző k ö n y v az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának 2012. május 14-én, hétfőn 9 óra 37 perckor a Képviselői

Részletesebben

Az Országgyűlés Éricezett NOV p 9..../2015 (...) OGY határozat a

Az Országgyűlés Éricezett NOV p 9..../2015 (...) OGY határozat a frcrti át(vszií n : ()r.,_,l,_gytiks Hivatal a Az Országgyűlés Éricezett. 2015 NOV p 9..../2015 (...) OGY határozat a A Honvéd Egészségpénztár önhibájukon kívül kárt szenvedett tagjaina k megsegítésér

Részletesebben

Marad a csónakház, mégsem lesz étterem a Sóstói tavon 2009. szeptember 07. hétfő, 18:44

Marad a csónakház, mégsem lesz étterem a Sóstói tavon 2009. szeptember 07. hétfő, 18:44 Váratlan fordulat: nem épül meg a sóstói régi csónakház helyére tervezett szolgáltató- és vendéglátóhely. A vállalkozó ugyanis visszavonta a pályázatát. Ezt Csabai Lászlóné polgármester jelentette be a

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: HOB/7-2/2014. HOB-1/2014. sz. ülés (HOB-144/ sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: HOB/7-2/2014. HOB-1/2014. sz. ülés (HOB-144/ sz. ülés) Ikt. sz.: HOB/7-2/2014. HOB-1/2014. sz. ülés (HOB-144/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának 2014. február 3-án, hétfőn, 10 óra 09 perckor kezdődően,

Részletesebben

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI TAVASZI ÜLÉSSZAKA MÁJUS I, HÉTFŐ-KEDDI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI TAVASZI ÜLÉSSZAKA MÁJUS I, HÉTFŐ-KEDDI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE AZ ORSZÁGGYŰLÉS 2014. ÉVI TAVASZI ÜLÉSSZAKA MÁJUS 12-13-I, HÉTFŐ-KEDDI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE 2014. május 12. 14 30 órai állapot szerint MÁJUS 12. HÉTFŐ üléskezdés: 13 00 óra ülés befejezése: kb. 21 00 óra,

Részletesebben

A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/ /101 es, és 102 es mellék telefonszámon kérhető.

A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/ /101 es, és 102 es mellék telefonszámon kérhető. Társadalmi egyeztetés A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/29-330-011 /101 es, és 102 es mellék telefonszámon kérhető. Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének a

Részletesebben

J e g y zőkönyv FVB-19/ (FVB-19/ )

J e g y zőkönyv FVB-19/ (FVB-19/ ) FVB-19/20010. (FVB-19/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának 2010. december 6-án, hétfőn, 10 óra 5 perckor a Képviselői Irodaház V. emelet 562. számú tanácstermében

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS MÓDSZERTANI OSZTÁLY 2018 TÁJÉKOZTATÓ a 2018. október 24-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről Tartalomjegyzék Napirend előtti felszólalás...

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a december 4-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről

TÁJÉKOZTATÓ a december 4-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI FŐIGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS MÓDSZERTANI OSZTÁLY 2017 TÁJÉKOZTATÓ a 2017. december 4-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről Tartalomjegyzék Kérdés... 1 Azonnali kérdés...

Részletesebben

A HÁZBIZOTTSÁG JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI TAVASZI ÜLÉSSZAKA JÚNIUS 4-5. (HÉTFŐ-KEDD) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE

A HÁZBIZOTTSÁG JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI TAVASZI ÜLÉSSZAKA JÚNIUS 4-5. (HÉTFŐ-KEDD) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE A HÁZBIZOTTSÁG JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS 2018. ÉVI TAVASZI ÜLÉSSZAKA JÚNIUS 4-5. (HÉTFŐ-KEDD) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE 2018. június 1-jén 10 45 órai állapot szerint JÚNIUS 4. HÉTFŐ üléskezdés: 13 00 óra határozathozatalok:

Részletesebben

Összehasonlító adatok 2006., 2010., I. félévek

Összehasonlító adatok 2006., 2010., I. félévek AZ ORSZÁGGYŰLÉS TEVÉKENYSÉGE 214. július 4. Összehasonlító adatok 26., 21., 214. I. ek Készítette: Tájékoztatási és Módszertani Osztály A 214. július 4-ei ülés számított adataival. Tartalomjegyzék oldal

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: KUB-40/34-3/2017. KUB-12/2017. sz. ülés (KUB-77/ sz. ülés)

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: KUB-40/34-3/2017. KUB-12/2017. sz. ülés (KUB-77/ sz. ülés) Ikt. sz.: KUB-40/34-3/2017. KUB-12/2017. sz. ülés (KUB-77/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv az Országgyűlés Külügyi bizottságának 2017. október 25-én, szerdán, 10 óra 14 perckor az Információs Hivatal tanácstermében

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a október 9-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről

TÁJÉKOZTATÓ a október 9-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI FŐIGAZGATÓ-HELYETTES TÁJÉKOZTATÁSI ÉS MÓDSZERTANI OSZTÁLY 2017 TÁJÉKOZTATÓ a 2017. október 9-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről Tartalomjegyzék Kérdés... 1 Azonnali

Részletesebben

Emlékeztető Női Jogokért Felelős Tematikus Munkacsoport első üléséről Budapest, 2013. 11.14.

Emlékeztető Női Jogokért Felelős Tematikus Munkacsoport első üléséről Budapest, 2013. 11.14. Ikt.szám: Emlékeztető Női Jogokért Felelős Tematikus Munkacsoport első üléséről Budapest, 2013. 11.14. Helyszín: 1055 Budapest, Kossuth tér 2-4., IV. emelet, 439/A. tárgyaló Időpont: 2013. november 14.

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA augusztus 16., hétfõ. Tartalomjegyzék. 229/2010. (VIII. 16.) Korm.

MAGYAR KÖZLÖNY szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA augusztus 16., hétfõ. Tartalomjegyzék. 229/2010. (VIII. 16.) Korm. MAGYAR KÖZLÖNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2010. augusztus 16., hétfõ 133. szám Tartalomjegyzék 229/2010. (VIII. 16.) Korm. rendelet 69/2010. (VIII. 16.) ME határozat 70/2010. (VIII. 16.) ME határozat

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: ISB/54-1/2012. ISB-18/2012. sz. ülés (ISB-77/2010-2014. sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: ISB/54-1/2012. ISB-18/2012. sz. ülés (ISB-77/2010-2014. sz. ülés) Ikt. sz.: ISB/54-1/2012. ISB-18/2012. sz. ülés (ISB-77/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának 2012. július 2-án, hétfőn, 11 óra

Részletesebben

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI TAVASZI ÜLÉSSZAKA JÚNIUS I (KEDD-SZERDA-CSÜTÖRTÖKI) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI TAVASZI ÜLÉSSZAKA JÚNIUS I (KEDD-SZERDA-CSÜTÖRTÖKI) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS 2019. ÉVI TAVASZI ÜLÉSSZAKA JÚNIUS 11-12-13-I (KEDD-SZERDA-CSÜTÖRTÖKI) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE 2019. június 7-én 11 00 órai állapot szerint JÚNIUS 11.

Részletesebben

Iromány száma: T/ Benyújtás dátuma: :24. Parlex azonosító: 8U1O7WHC0001

Iromány száma: T/ Benyújtás dátuma: :24. Parlex azonosító: 8U1O7WHC0001 Iromány száma: T/17683. Benyújtás dátuma: 2017-10-05 09:24 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: 8U1O7WHC0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó:

Részletesebben

Összehasonlító adatok 2006., 2010., évekről

Összehasonlító adatok 2006., 2010., évekről AZ ORSZÁGGYŰLÉS TEVÉKENYSÉGE 215. január 26. Összehasonlító adatok 26., 21., 214. évekről Készítette: Tájékoztatási és Módszertani Osztály Tartalomjegyzék oldal Az országgyűlési ülésszakok, ülések és ülésnapok

Részletesebben

ÖSSZEHASONLÍTÓ ADATOK AZ ORSZÁGGYŰLÉS TEVÉKENYSÉGÉRŐL 2009., 2013., I. félév

ÖSSZEHASONLÍTÓ ADATOK AZ ORSZÁGGYŰLÉS TEVÉKENYSÉGÉRŐL 2009., 2013., I. félév ÖSSZEHASONLÍTÓ ADATOK AZ ORSZÁGGYŰLÉS TEVÉKENYSÉGÉRŐL 2009., 2013., ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA, 2017 Készült a Tájékoztatási és Iromány-nyilvántartó Iroda Tájékoztatási és Módszertani Osztályán, az Informatikai

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Uraiújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 29-én 17 órakor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében megtartott rendkívüli képviselő-testületi

Részletesebben

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS JÚLIUS 6-I (HÉTFŐI) RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS JÚLIUS 6-I (HÉTFŐI) RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS 2015. JÚLIUS 6-I (HÉTFŐI) RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE A napirendi javaslat a rendkívüli ülésre vonatkozó kezdeményezés(ek)re figyelemmel módosulhat!

Részletesebben

Helyi emberek kellenek a vezetésbe

Helyi emberek kellenek a vezetésbe Varga László Helyi emberek kellenek a vezetésbe Ön szerint minek köszönhető, hogy az hetvenes-nyolvanas években egy sokszínű és pezsgő kulturális élet tudott létrejönni Kecskeméten? Milyen szerepe volt

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 120-27/2011. Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. április 5-én 18,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Kormány részére. a Nők és Férfiak Társadalmi Egyenlősége Tanács működtetéséről

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Kormány részére. a Nők és Férfiak Társadalmi Egyenlősége Tanács működtetéséről SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM Szám: 194/2009-SZMM E L Ő T E R J E S Z T É S a Kormány részére a Nők és Férfiak Társadalmi Egyenlősége Tanács működtetéséről Budapest, 2009. január 2 Vezetői összefoglaló

Részletesebben

EMBERI ERŐ FORRÁSO K MINISZTÉRIUM A. Kövér László Úrnak, az Országgy űlés elnökének. fjrszággyü es Hivatal a. Irományszám :.Y_.

EMBERI ERŐ FORRÁSO K MINISZTÉRIUM A. Kövér László Úrnak, az Országgy űlés elnökének. fjrszággyü es Hivatal a. Irományszám :.Y_. EMBERI ERŐ FORRÁSO K MINISZTÉRIUM A PARLAMENTI ÁLLAMTITKÁ R Kövér László Úrnak, az Országgy űlés elnökének Budapest fjrszággyü es Hivatal a Irományszám :.Y_ Érkezett : 2018 JÚN 13 0 Tisztelt Elnök Úr!

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: EUB/91-1/2013. EUB-32/2013. sz. ülés (EUB-121/2010-2014. sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: EUB/91-1/2013. EUB-32/2013. sz. ülés (EUB-121/2010-2014. sz. ülés) Ikt. sz.: EUB/91-1/2013. EUB-32/2013. sz. ülés (EUB-121/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának 2013. november 5-én, kedden, 8 óra 38 perckor az Országház főemelet

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a október 5-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

TÁJÉKOZTATÓ a október 5-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék Országgyűlés Hivatala Budapest, 201 október Tájékoztatási és Irománynyilvántartó Iroda TÁJÉKOZTATÓ a 201 október 5-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék Mandátumigazolás és eskütétel...

Részletesebben

T á r g y s o r o z a t a

T á r g y s o r o z a t a 1 Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 30-án megtartott rendes ülésének a, jegyzőkönyve b, tárgysorozata c, határozatai: 39/2011.(V. 30.) d, rendeletei: Iktatószáma: 1-30/2011.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére BELÜGYMINISZTER../../BM Az 1992. évi LXIII. törvény 19/A. rendelkezései szerint NEM NYILVÁNOS. Készült 2011....-án. ELŐTERJESZTÉS a Kormány részére a települési önkormányzat hivatásos tűzoltóság, önkormányzati

Részletesebben

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0307/2. Módosítás. Thomas Händel a Foglalkoztatási és Szociális Bizottság nevében

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0307/2. Módosítás. Thomas Händel a Foglalkoztatási és Szociális Bizottság nevében 21.10.2015 A8-0307/2 2 3 a bekezdés (új) 3a. sajnálatosnak tartja, hogy nem történt általános utalás az Európa 2020 stratégia intelligens, fenntartható és inkluzív növekedéssel kapcsolatos célkitűzésére;

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a november 13-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről

TÁJÉKOZTATÓ a november 13-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS MÓDSZERTANI OSZTÁLY 2017 TÁJÉKOZTATÓ a 2017. november 13-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről Tartalomjegyzék Tárgysorozatba vétel... 1

Részletesebben

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság gyorsjelentése 2014. OKTÓBER A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és -elemző főosztálya folyamatosan

Részletesebben

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK NAPI HÍREK KÖZLEMÉNYEK MÉDIASZEREPLÉSEK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Korózs Lajos: totális káosz a kormányhatározat, ötletelés zajlik;

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a április 18-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a április 18-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2016. április 19. TÁJÉKOZTATÓ a 2016. április 18-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a március 20-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a március 20-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2017. március 2 TÁJÉKOZTATÓ a 2017. március 20-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

AZ ÜLÉS ELSŐ HETE: szünet: szükség szerint

AZ ÜLÉS ELSŐ HETE: szünet: szükség szerint AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS 2018. ÉVI ŐSZI ÜLÉSSZAKA OKTÓBER 15-16-17-18. (HÉTFŐ-KEDD-SZERDA-CSÜTÖRTÖK) ÉS OKTÓBER 24-I (SZERDA) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE 2018. október 11-én 12 00

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére TERVEZET A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI Szociális és Munkaügyi Minisztérium Szám: 22.616-3/2007-SZMM. ELŐTERJESZTÉS a Kormány részére a Miniszterelnöki Hivatalban, a minisztériumokban, az igazgatási

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Kormány részére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Kormány részére IFJÚSÁGI, CSALÁDÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVEZET MINISZTER Szám: 2690-3/2006. E L Ő T E R J E S Z T É S a Kormány részére az áruk és a szolgáltatások biztonságosságáról és az ezzel kapcsolatos

Részletesebben

Választás 2018 Budapest A REPUBLIKON INTÉZET ELEMZÉSE

Választás 2018 Budapest A REPUBLIKON INTÉZET ELEMZÉSE Választás 2018 Budapest A REPUBLIKON INTÉZET ELEMZÉSE REZÜMÉ A rendszerváltás óta jellemző a magyar politikára, hogy a fővárosi lakosok pártválasztása némileg más képet mutat, mint az ország többi részén

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a november 14-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a november 14-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2016. november 15. TÁJÉKOZTATÓ a 2016. november 14-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Sajtómegjelenések Mentorprogram. Tartalomjegyzék

Sajtómegjelenések Mentorprogram. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék FEBRUÁR 26... 2 FÜGGETLEN HÍRÜGYNÖKSÉG... 2... 2 SZEGED SZERVER... 2... 2 OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM... 3... 3 HÍREXTRA... 3 Sikeres a deszegregációs program... 3 WEBRÁDIO.HU...

Részletesebben

Nyírábrányi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjétől 4264 Nyírábrány, Ábrányi Kornél tér 6. : 52/ /11 : 52/

Nyírábrányi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjétől 4264 Nyírábrány, Ábrányi Kornél tér 6. : 52/ /11 : 52/ Nyírábrányi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjétől 4264 Nyírábrány, Ábrányi Kornél tér 6. : 52/208-001/11 : 52/208-009 e-mail: jegyzo@nyirabrany.hu 4. Napirend Az előterjesztés törvényes. E L Ő T E R

Részletesebben

KÉT ZACSKÓVAL KEZÉBEN MAGYARÁZOTT FODOR GÁBOR...19

KÉT ZACSKÓVAL KEZÉBEN MAGYARÁZOTT FODOR GÁBOR...19 1 A Magyar Országgyűlés Sajtószolgálata SAJTÓSZEMLE FODOR GÁBOR MINISZTERJELÖLT MEGHALLGATÁSA A KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁG ÜLÉSÉN (A hírügynökségek, napilapok, elektronikus média alapján) 2007. április

Részletesebben

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK NAPI HÍREK KÖZLEMÉNYEK MÉDIASZEREPLÉSEK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Hiller István: demokráciában elfogadhatatlan az a kormányzati

Részletesebben

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI ŐSZI ÜLÉSSZAKA SZEPTEMBER (HÉTFŐ-KEDD- SZERDA) ÉS SZEPTEMBER 19-I (HÉTFŐ) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI ŐSZI ÜLÉSSZAKA SZEPTEMBER (HÉTFŐ-KEDD- SZERDA) ÉS SZEPTEMBER 19-I (HÉTFŐ) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE AZ ORSZÁGGYŰLÉS 2016. ÉVI ŐSZI ÜLÉSSZAKA SZEPTEMBER 12-13-14. (HÉTFŐ-KEDD- SZERDA) ÉS SZEPTEMBER 19-I (HÉTFŐ) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE 2016. szeptember 12-én 16 00 órai állapot szerint AZ ÜLÉS ELSŐ HETE: SZEPTEMBER

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: EMB/24-1/2013. 2/2013./NE. sz. ülés (2/2010-2014./NE. sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: EMB/24-1/2013. 2/2013./NE. sz. ülés (2/2010-2014./NE. sz. ülés) Ikt. sz.: EMB/24-1/2013. 2/2013./NE. sz. ülés (2/2010-2014./NE. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság A nők esélyegyenlőségével foglalkozó albizottsága

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzat Képviselőtestülete 8296 Monostorapáti Száma: 230-12/2008. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzat Képviselőtestületének 2008. október 29- én /szerdán/ 18.00 órai kezdettel

Részletesebben

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. ELŐTERJESZTÉS

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. ELŐTERJESZTÉS OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM./2009. Az 1992. évi LXIII. törvény 19/A. rendelkezései szerint NEM NYILVÁNOS. Készült 2009.......-án/én. ELŐTERJESZTÉS a 2001. évi C. törvény III. részének hatálya alá

Részletesebben

2014. évi...törvény. egyes törvényeknek a dolgozó szülők védelme érdekében szükséges módosításáró l

2014. évi...törvény. egyes törvényeknek a dolgozó szülők védelme érdekében szükséges módosításáró l Érkezett : 2014 JAN 2 2. 2014. évi....törvény egyes törvényeknek a dolgozó szülők védelme érdekében szükséges módosításáró l A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény

Részletesebben

A rendszerváltoztatást követő kormányok politikai és gazdasági teljesítménye V. A Gyurcsány- és Bajnaikormányok

A rendszerváltoztatást követő kormányok politikai és gazdasági teljesítménye V. A Gyurcsány- és Bajnaikormányok A rendszerváltoztatást követő kormányok politikai és gazdasági teljesítménye V. A Gyurcsány- és Bajnaikormányok Kovács János vezető elemző Kovács János 1 Gyurcsány Ferenc új lendületet adott az MSZP-nek,

Részletesebben

*** AJÁNLÁSTERVEZET. HU Egyesülve a sokféleségben HU 2012/0268(NLE) 21.5.2013

*** AJÁNLÁSTERVEZET. HU Egyesülve a sokféleségben HU 2012/0268(NLE) 21.5.2013 EURÓPAI PARLAMENT 2009-2014 Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság 21.5.2013 2012/0268(NLE) *** AJÁNLÁSTERVEZET az Európai Unió és a Zöld-foki Köztársaság közötti, a jogellenesen tartózkodó személyek

Részletesebben

Országgyűlés Hivatala Budapest, 2014.december 2. Törvényhozási Igazgatóság Tájékoztatási és Irománynyilvántartó

Országgyűlés Hivatala Budapest, 2014.december 2. Törvényhozási Igazgatóság Tájékoztatási és Irománynyilvántartó Országgyűlés Hivatala Budapest, 201december Törvényhozási Igazgatóság Tájékoztatási és Irománynyilvántartó Iroda TÁJÉKOZTATÓ a 201 december 1-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Sorszám Javaslat száma,

Részletesebben

A szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai és hazai szemmel

A szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai és hazai szemmel A szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai és hazai szemmel A szociális védelemről és társadalmi befogadásról szóló 2008. évi Közös Jelentés A szegénység 78 millió embert, köztük

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a február 20-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a február 20-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2017. február 2 TÁJÉKOZTATÓ a 2017. február 20-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Európa Tanács. Parlamenti Közgyűlés. 1582 (2002) 1 számú Ajánlás. Nők elleni családon belüli erőszak

Európa Tanács. Parlamenti Közgyűlés. 1582 (2002) 1 számú Ajánlás. Nők elleni családon belüli erőszak Európa Tanács Parlamenti Közgyűlés 1582 (2002) 1 számú Ajánlás Nők elleni családon belüli erőszak 1. A családon belüli erőszak a nők elleni erőszak legelterjedtebb formája, melynek következményei az áldozatok

Részletesebben

Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság hírlevele 69/2015. Kedves Kolléga!

Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság hírlevele 69/2015. Kedves Kolléga! Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság hírlevele 69/2015 Kedves Kolléga! Kérem engedje meg, hogy beszámoljunk arról, hogy a Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság megyei (fővárosi)

Részletesebben

AZ ÜLÉS ELSŐ HETE: szünet: szükség szerint

AZ ÜLÉS ELSŐ HETE: szünet: szükség szerint AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS 2017. ÉVI TAVASZI ÜLÉSSZAKA MÁRCIUS 20-21. (HÉTFŐ-KEDD) ÉS MÁRCIUS 27-I (HÉTFŐI) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE 2017. március 17-én 11 30 órai állapot szerint

Részletesebben

Tata Város Polgármesterétől H-2890 Tata, Kossuth tér 1. : (36) (34) 588-611 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgarmester@tata.hu

Tata Város Polgármesterétől H-2890 Tata, Kossuth tér 1. : (36) (34) 588-611 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgarmester@tata.hu Tata Város Polgármesterétől H-2890 Tata, Kossuth tér 1. : (36) (34) 588-611 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgarmester@tata.hu Szám: I-1- /2012. ELŐTERJESZTÉS Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J e g y zőkönyv AIÜB-V-1/2010. AIÜB-V-1/2010-2014.

J e g y zőkönyv AIÜB-V-1/2010. AIÜB-V-1/2010-2014. AIÜB-V-1/2010. AIÜB-V-1/2010-2014. J e g y zőkönyv az Országgyűlés az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottsága az országgyűlési képviselők számának csökkentéséhez szükséges választójogi reformot

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: MGB/2-3/2015. EL-1/2015. sz. ülés (EL-4/2014-2018. sz. ülés)

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: MGB/2-3/2015. EL-1/2015. sz. ülés (EL-4/2014-2018. sz. ülés) Ikt. sz.: MGB/2-3/2015. EL-1/2015. sz. ülés (EL-4/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottsága Ellenőrző albizottságának 2015. január 20-án, kedden, 10 óra 00 perckor az Országgyűlés

Részletesebben

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2016.(XII.01.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. A szociális célú tűzifa támogatásról

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2016.(XII.01.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. A szociális célú tűzifa támogatásról DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2016.(XII.01.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A szociális célú tűzifa támogatásról Demecser Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a települési önkormányzatok

Részletesebben