A tanterem ablaka nem betörik, csupán elhasználódik a szünetben.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A tanterem ablaka nem betörik, csupán elhasználódik a szünetben."

Átírás

1 1. feladat Murphy törvényszerűségei A pesszimista tűzoltó meg sem próbálja eloltani a tüzet. Ha a diák óra alatt eszik, akkor valószínűleg éhes. Aki mindig puskázik buta marad, de neki lesznek a legjobb jegyei az osztályban. A tanterem ablaka nem betörik, csupán elhasználódik a szünetben. Amit nem lehet szétszedni, szétesik magától. Semmi sem lehetetlen annak, aki másokat ugráltat. 2. feladat - Gyerekek, szerintetek hány évszak van? kérdezi a tanár. - Kettő vágják rá kórusban. Tanév és vakáció! - Ki az abszolút precíz tanár? -??? - Aki az árvaházban is szülői értekezletet akar tartani. - Bécike, ezen a héten ötödször késel el! Mit jelentsen ez? - Bizonyára azt, hogy ma péntek van! - Hogy lehet megismerni a kezdő tüzoltót? - Elég könnyen. - Édesapám, miért piros a kékszilva? - Mert még zöld. - Halló? ? - Igen. - Kérem, hívja a mentőket, beszorult az ujjam a tárcsába.

2 3. feladat Kerek asztalnál ülők ne legyenek kockafejűek. A gond nem játék. Gyermeknek játékért, leánynak sírásért ne süvegelj. K ö n n y ű h a j ó m e l l e t t ú s z n i. A süllyedő hajóról menekülnek a patkányok. A víz is oda siet, ahol sok van. Ha az okos nem érti a játékot, nézi. Baba kell még annak, nem ember. Megetették vele a vak csirkét. Okosnak a játék, vaknak az alamizsna. Gyermeknek játszás, legényhez dolgozás illik. Lassú víz partot mos. Aki ebbel játszik, bot legyen kezében. Ki nem játszik, sem nem nyer, sem nem veszt. Egy hajóban eveznek. Bort iszik, vizet prédikál. Sodródik az árral. Leszedi róla a keresztvizet. Anyja után csiripel a veréb. Házi kenyérre fogja magát.

3 4. feladat Betűformázás A betűformátumok beállításának háron fő lehetősége van: A betűtípus a betű alakjára utal, pl. Times, Arial, Courier New. A betűstílus lehet félkövér, dőlt, aláhúzott, alsó inex, felső index, KISKAPITÁLIs, ddoombboorrúú, vvéésseet tt, kétszer aláhúzott, áthúzott, stb. A betű méretét pontokban mérjük, tipikus értékek, a 8 pont, 10 pont, 12 pont, 16 pont. Ritkábban használjuk a betűk süllyesztését, emelését, r i t k í t á s á t. 5. feladat JÓZSEF ATTILA: A DUNÁNÁL A rakodópart alsó kövén ültem, néztem, hogy úszik el a dinnyehéj. Alig hallottam, sorsomba merülten, hogy fecseg a felszín, hallgat a mély. Mintha szívemből folyt volna tova, zavaros, bölcs és nagy volt a Duna. 6. feladat Weöres Sándor 1 Pletykázó asszonyok Juli néni, Kati néni - Letye - petye - lepetye! - Üldögélnek a sarokban, Jár a nyelvük, mint a rokka - Letye - petye - lepetye! - Bárki inge, rokolyája - Letye - petye - lepetye! - Lyukat vágnak közepébe, Kitűzik a ház elébe - Letye - petye - lepetye! - Weöres Sándor Kocsi és vonat Jön a kocsi, fut a kocsi: Patkó-dobogás. Jön a vonat, fut a vonat: Zúgó robogás. Vajon hova fut a kocsi? Három falun át! Vajon hova fut a vonat? Völgyön, hegyen át! Zim, Zim, megy a gép, megy a gép, Fut a sinen a kerék, Forog a kerék. Zum, zum, nagy az út, nagy az út, Fekete az alagút, A masina fut. 1 Weöres Sándor (1913. június január 23.)

4 7. feladat ADY ENDRE Góg és Magóg fia vagyok én... G óg és Magóg fia vagyok én, Hiába döngetek kaput, falat S mégis megkérdem tőletek: Szabad-e sírni a Kárpátok alatt? V erecke híres útján jöttem én, Fülembe még ősmagyar dal rivall, Szabad-e Dévénynél betörnöm Új időknek új dalaival? F ülembe forró ólmot öntsetek, Legyek az új, az énekes Vazul, Ne halljam az élet új dalait, Tiporjatok reám durván, gazul. D e addig sírva, kínban, mit se várva Mégiscsak száll új szárnyakon a dal S ha elátkozza százszor Pusztaszer, Mégis győztes, mégis új és magyar. 8. feladat SZAVAZÓLAP SZAVAZÓLAP SZAVAZÓLAP Normál szöveg Dőlt szöveg Félkövér szöveg Aláhúzott szöveg 9. feladat 1. Igazoljuk, hogy az euklideszi geometriában: + + = 180! 2. Oldjuk meg a következő egyenletet: x 2 + 2x + 1 = 0! 3. Ábrázoljuk a következő függvényt: f(x) = [ sin ( x 2 ) ]! 4. Számítsuk ki az a(1; 2; 3) és a b(2; -4; -6) esetén az a b illetve b a vektorális szorzatokat!

5 10. feladat Aztán az is eszembe jutott, hogy megeszem a mézes kenyeret. 2 Közben én is kaptam a tanító nénitől egy jelet a füzetemre. Az én jelem ilyen volt: Vagyis egy vonás és rajta egy másik. Én ugyan azt szerettem volna, ha olyan jelet kapok, mint egy kör. Vagyis ilyent: mert erre lehet rajzolni egy másik kört és lábakat meg kezeket. Így: 11. feladat Olvasd le a térképről hazánk egyes hegyeinek magasságát! Írd le a számokat betűkkel! a) Melyik a legalacsonyabb? b) Melyik a legmagasabb? c) Állítsd növekvő sorrendbe a magasságokat! Ezt jó rajzolni. Ha nagy leszek, rajzolok mozdonyt meg repülőgépet. De most még nem tudok. Ott tartottam, hogy a padba nyúltam a mézes kenyérért. De hiába nyúltam, mert a mézes ke-nyér nem volt ott. Jaj, jaj, hová lett a mézes ke-nyerem?! 2 Bodó Béla: Brumi az iskolában

6 12. feladat (ECDL 8. ) OTHELLO. Imádkoztál ma éjjel Desdemona? DESDEMONA. Igen, uram. OTHELLO. Ha eszedbe jut bármi bűn, amelyből Még nem oldott fel égi kegyelem, Könyörögj érte most. DESDEMONA. Jaj, uram, nem értem, hogy mire célzol. OTHELLO. Bánd meg, de kurtán, addig félreállok, Nem öllek meg felkészületlenül, Mentsen isten, hogy lelked is megöljem. DESDEMONA. Megölsz, azt mondod? OTHELLO. Úgy van. DESDEMONA. Irgalmazzon nekem az ég. OTHELLO. Teljes szívemből: Ámen! 13. feladat (Részlet W. Shakespeare drámájából, Eörsi István fordítása) A CSERSZÖMÖRCE SZOLGÁLTATÓ Kft. balatonpianói leányvállalata felvételt hirdet Elvárásaink: Legyen a munkatársunk! Kereskedelmi asszisztens munkakörökbe: Felsőfokú végzettség Legalább középfokú angol és/vagy német nyelvtudás Felhasználói szintű számítógépes ismeret Amit kínálunk: Versenyképes jövedelem Szakmai továbbképzés Önálló munkavégzés Mobiltelefon Magyar és idegen nyelvű szakmai önéletrajzát 2 héten belül Cserszömörce jeligére a Kiadóba várjuk!

7 14. feladat (ECDL 7.) NAURU Hivatalos neve: Nauru Köztársaság A Brit Nemzetközösség tagja Területe: 21 km 2 Lakóinak száma: 9350 (1989, becsült adat) Fővárosa: Yaren (lélekszámáról nincs adat) Nyelvek: naurui, angol Vallási megoszlás: naurui protestáns egyház, római katolikus Földrajzi jellemzői A sziget lapos korallatoll Éghajlata: Trópusi éghajlat sok csapadékkal, főként november és február között. Gazdasága Nauru gazdasága a foszfát exportján alapszik, amelyből azonban a készletek 1995-re várhatóan kimerülnek. Mellette a hajózás, a légi közlekedés és a kikötői vámok jelentik a fő bevételi forrásokat. 15. feladat (ECDL 20.) T Á B O R O Z Á S A FOUNDATION OF EUROPEAN FILM magyarországi szervezete rajzfilmes tábort szervez a Hűvösvölgyben, a nyári szünidőben. A programban filmkészítés, rajzfilmvetítés, játékos foglalkozások szerepelnek. A ig tartó foglalkozások részvételi díja 5 napra 8000 Ft, 5 ebéd ára 1100 Ft. Jelentkezés: Dr. Lévai Györgynél (FEF Iroda, Budapest II. ker., Tölgy allé 21. Telefon: ) O K T A T Á S Az XYZ Magyarország Oktatási Központja várja a jelentkezőket július 1-jén induló nyári intenzív nyelvtanfolyamaira. Alap-, közép- és felsőfokon tanulhatja a következő nyelveket: angol német Foglalkozások mindennap, reggeltől estig. Bővebb információért kérjük, hívja Tass Szilviát! XYZ Oktatási Központ, Budapest, XVII. ker., Építők útja 4. Telefon:

8 16. feladat (ECDL 13.) XYZ MAGAZIN Budapest, 1245, Fő u. 19/A , Tisztelt Előfizetőnk! Sajnálattal értesítjük, hogy a nyomdai és papírárak emelkedése miatt magazinunk árát emelni kényszerülünk. Ez az áremelés az előfizetőkre is vonatkozik. A második félévtől kezdődően a féléves előfizetés ára az eddigi 2400 Ft-ról 3900 Ft-ra változik. A már előjegyzett kiadásokat természetesen továbbra is postázzuk Önnek. Reméljük, továbbra is előfizetőnk marad, és a mellékelt nyomtatványon megújítja előfizetését a következő félévre is! Üdvözlettel: Tóth Ágota XYZ Magazin 17. feladat (ECDL 19.) MAN A Minden Ami Növény Kft. ezennel értesíti törzsvásárlóit, hogy mintegy háromszorosára növelte telephelye alapterületét. Így az eddigieknél színvonalasabb kiszolgálással és nagyobb készlettel állhatunk rendelkezésükre. Vágott virágok Cserepes virágok Száraz virágok Bonsaiok minden mennyiségben. Az emeleten virágkötészeti és kertészeti áruk nagy választékával várjuk! szalagok, masnik, papírok földek, tápok, oázisok cserepek és kaspók kerti szerszámok állandóan kaphatók! Szeretettel várjuk!

9 18. feladat (ECDL 16.) K ö r u t a z á s h a j ó v a l a t ö r ö k R i v i é r á n! Útvonal: Marmaris Fethiye Kas Antalya Marmaris Elhelyezés: 6 db 2 személyes, fürdőszobás, ablakos kabinban Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora Fontos tudnivalók A hajó személyzete és kapitánya magyar. A hajó csoportos kibérlése esetén 15% kedvezmény vehető igénybe! Az útvonal a résztvevők kívánságára megváltoztatható. A hajó technikai adatai Teljes hossza: 22 m Szélessége: 5 m Ívóvíztank: 6000 l Sebesség: 15 csomó A hajón található technikai felszerelések telefon HIFI TV/videó könnyűbúvár-felszerelés napozóágy szörf hűtőláda halkereső motoros szigony szauna 19. feladat (ECDL 32.) A VIRÁG A LEGSZEBB AJÁNDÉK Az ország minden részébe küldhet virágot születésnapra, névnapra, egyéb ünnepi alkalmakra szeretteinek az ORSZÁGOS VIRÁGKÜLDŐ SZOLGÁLAT útján Keresse fel Budapesten az XYZ virágüzleteit, ahol gyors, pontos kiszolgálással várjuk Önt! Az XYZ Közönségszolgálata

10 20. feladat (ECDL 21.) ICY 1256 Budapest, Tó u. 19. Tel./fax: Károlyi Zoltán részére Kedves Nyertesünk! Örömmel értesítjük, hogy a folyó év április 16-án közjegyző jelenlétében megtartott sorsoláson a J égkrémmel a trópusok ra akciónk fődíját, a kétszemélyes, 20 napos luxusutazást a Comore-szigetekre, Ön nyerte! Kérjük, hogy a nyereményátadási ceremóniával kapcsolatban hívja fel Fodor Csillát a telefonszámon! Gratulálunk! Robert Otter reklámigazgató ICY International * ICY ice cream: suddenly the obvious choice. 21. feladat Adatlap A pályázó neve:... születési helye:... időpontja:... édesanyja leánykori neve:... lakcíme:... szem. ig. száma:... Iskolájának neve:... címe:...

11 22. feladat (ECDL 33.) E Kedves Olvasó! bben a számunkban játékra invitáljuk Önt; játékra, a 2004-es esztendő legjobb parfümjének megválasztására. Lehet, hogy most azt gondolja: na, már megint egy játék, és kidobja magazinunkat a szemétbe. Hiszen manapság az egyik játék ott liheg a másik nyomában: újságok, a TV, a rádió és DM levelek tucatjai szólítanak fel játékra és persze vásárlásra. Ha mégsem dobta ki újságunkat (és ez bizonyára így van, különben nem olvashatná ezeket a sorokat...), talán részt vesz játékunkban. Mit kell tennie? 1. Válaszoljon a oldalon található kérdésekre! 2. Ragasszon fel az XYZ parfüm csomagolásán található vonalkódból hármat a jelölt helyekre! 3. Küldje be címünkre, és részt vesz a sorsoláson! Mit nyerhet? Az első sorsoláson azok vesznek részt, akik kedvenc parfümjükként az XYZ-et jelölték meg. A nyeremény: egy üveg XYZ parfüm. A második sorsoláson minden válaszolónk részt vesz. A nyeremény egy skóciai utazás két fő részére. De végső soron mindenki nyer, a játék örömét. Illatozza be magát, és repüljön Skóciába! 23. feladat Gondoltad volna? A tigris el tud vonszolni olyan nagy súlyú zsákmányállatokat is, amelyek megmozdításához öt férfi erejére lenne szükség. A tigrisnek napi 8-10 kg húsra van szüksége ahhoz, hogy ezen a hideg éghajlaton meg tudjon élni. Ha éhes, egyszerre akár 50 kg húst is elfogyaszt. A legenda szerint a tigris úgy csalogatja magához a szarvast, hogy a hangját utánozza. Ez azonban nem igaz. A tigris csak véletlenül ad ki a szarvaséhoz hasonló hangot. A legnagyobb szibériai tigris állítólag 384 kg-ot nyomott.

12 Családom és egyéb állatfajták 24. feladat GERALD DURRELL CSALÁDOM ÉS EGYÉB ÁLLATFAJTÁK Az omladozó kerítés, mely a roskatag kertet határolta a ház mentén, gazdag vadászterület volt a számomra. Ha az ember óvatosan betolt egy késpengét egy darab meglazult vakolat alá, és vigyázva leemelte a tégláról, ott kuporgott alatta a két centiméternél alig hosszabb, fekete skorpió, mely fénylett, mintha fekete csokoládéból készült volna. Farka olyan volt, mint egy barna gyöngysor, és rózsatövishez hasonló fullánkban végződött. Egy napon egy kövér nőstény skorpiót találtam, mely első látásra mintha világos, őzbarna szőrmebundát viselt volna. Közelebbi vizsgálatra kiderült, hogy a furcsa öltözék nem más, mint egy csomó csecsemő, mely a mama hátába kapaszkodik. El voltam ragadtatva a családtól, és elhatároztam, hogy közelebbi vizsgálatra becsempészem őket a házba a hálószobámba, hogy egy darabig figyelhessem növekedésüket. Végtelenül óvatosan betereltem az anyát és családját egy gyufaskatulyába, és siettem a villába. Szerencsétlenségemre éppen akkor tálalták az ebédet, amikor beléptem az ajtón. Dobozomat gondosan úgy helyeztem el a kandalló párkányán, hogy a skorpiók elég levegőt kapjanak, azután mentem az ebédlőbe, és asztalhoz ültem a családdal. Elüldögéltem az ebédnél, titokban etettem Rogert az asztal alatt, és hallgattam a családi vitákat, tökéletesen megfeledkeztem az új zsákmányomról. Végül Larry, aki befejezte az ebédet, kihozta cigarettáit a nappali szobából, hátradőlt székében, szájába dugott egy cigarettát, és fogta a gyufaskatulyát, melyet ugyancsak magával hozott. Teljesen megfeledkeztem a fenyegető veszélyről, és érdeklődve néztem, amint könnyedén társalogva kinyitotta a dobozt. Nos, én mindmáig állítom, hogy a nőstény skorpió nem akart semmi rosszat. Izgatott volt, és némileg bosszús, hogy ennyi időre bezárták egy gyufaskatulyába, és megragadta az első adódó alkalmat a menekülésre. Villámgyorsan kiemelkedett a dobozból, és végigfutott Larry keze fején. Ott megpihent, kicsit tanakodott, hogy mit is tegyen, fullánkját tettre készen a magasba görbítve. Larry megérezte karmainak mozgását, és lenézett, hogy mi lehet az. Ettől fogva a dolgok egyre jobban összezavarodtak. Larry felüvöltött félelmében, amitől Lugarecia földhöz vágott egy tálat, Roger pedig vad ugatással kiugrott az asztal alól. Larry egy kézmozdulattal az asztalra röpítette a szerencsétlen skorpiót, amely Margo és Leslie között kötött ki, amint az asztalra pottyant. A végsőkig feldühödve a bánásmódon, futott Leslie felé, és fullánkját remegtette izgalmában. Leslie felugrott, és felborított egy széket, és kétségbeesetten csapkodott az asztalkendőjével, ellódította a skorpiót az asztalterítőn Margó felé, aki akkorát visított, hogy egy mozdonynak is becsületére 1

13 Családom és egyéb állatfajták 24. feladat vált volna. Mamát teljesen kihozta sodrából ez a hirtelen átváltás békéből káoszba, feltette a szemüvegét, és az asztalra meredt, a pokoli lárma okát kutatva. Ebben a percben Margo sikertelen kísérletet tett a skorpió feltartóztatására: egy pohár vizet zúdított rá. A zuhany elkerülte az állatot, de sikeresen nyakon találta a mamát, aki sohasem állhatta a hideg vizet. A skorpió közben Leslie tányérja alá bujt, csecsemői pedig vadul rajzottak szanaszét az asztalon. Roger nem értette ugyan, miért ez a nagy ijedelem, de elszánta magát, hogy kiveszi részét az eseményekből, és eszelősen ugatva nyargalt körbe-körbe a szobában. - Már megint ez a nyavalyás kölyök! - üvöltött Larry. - Vigyázz! Jönnek! - visított Margo. Mivel senki sem áldozott időt arra, hogy Rogernek megmagyarázza a dolgokat, az a tévhit ébredt benne, hogy valaki megtámadta a családot, és neki kell minket megvédenie. Lugarecia volt az egyetlen idegen a szobában, Roger tehát logikusan arra a következtetésre jutott, hogy ő okozott minden bajt, és beleharapott a bokájába. Ez nem sokat segített a helyzeten. Vége Szereplők: Gerald Margo Roger Larry Leslie Mama Gerald Durrell 1925-ben született Londonban, de mivel Angliában túl rossz az idő, és sokat esik az eső, a család 1933 és 1939 között Korfura települt át. Ezen évekről szól a könyv. A történet folytatódik: Madarak, vadak, rokonok Durrell egyik kedvenc háziállata 2

14 25. feladat Hogyan születnek a krokodilok? A krokodil ivadékgondozó hüllő. A nőstény krokodil, mint a csúszómászók javarésze, lerakja tojásait, egyszerre több tucatot is. Kemény, rücskös, likacsos héjú tojásait a víz közelében talajba vájt lyukba rakja le. Rothadó növényi anyagokkal födi be ezt a fészket, majd a közelben várja meg, hogy kicsinyeit a nap melege kiköltse: úgy őrzi tojásait, hogy minden arrafelé közeledőnek nekitámad. Három hónap múltán meghallja a kicsinyek hívó hangját. Akkor elkotorja a törmeléket, és napvilágra hozza a tojásokat. Ha a tojások héja túlságosan szívós, a krokodilpapa két ijesztő állkapcsa közt gyöngéden forgatva megrepeszti őket. A szülők aztán óvatosan óriási szájukba szedegetik az újszülötteket, leviszik a folyópartig, és megtartják az első úszóleckét. 26. feladat Magyar királyok Király neve Uralkodásának ideje I. István ( ) I. Károly ( ) Nagy Lajos ( ) Hunyadi Mátyás ( ) II. Lajos ( ) Magyar királyok KÉMIAI VEGYÜLETEK VEGYÜLET NEVE Kénsav H 2 SO 4 Víz H 2 O Konyhasó NaCl Sósav HCl Szóda NaCO 3 Mészkő CaCO 3 KÉPLETE

15 27. feladat A tornaterem heti beosztása Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek b 9. a 9. c 9. a 9. c a 10. d 12. c 9. b 10. c b 11. a 11. d 11. b c 12. a 10. c 12. b 12. c b 11. c 9. d 10. b 11. d b 12. d 10. a 10. d 12. a d 12. d 11. a Kézilabda Kosárlabda Kézilabda Kosárlabda Kézilabda Kondi L Kondi L Kondi L Torna Torna Jóga Tanárok: Izmos Vilmos 9. a, 9. d, 10. a, 10. b, 11. b, 11. c, 12. b, 12. c, kosárlabda, torna Erős Emőke 9. b, 9. c, 10. c, 10. d, 11. a, 11. d, 12. a, 12. d, kézilabda, kondi lányoknak, jóga 28. feladat Nokedli Ottó Hozzávalók: 2 csirkemell ½ kg csirkezúza 4 db csirkemáj 3 szál sárgarépa 3 szál petrezselyem gyökér 30 dkg zöldborsó 3 tojás ½ kg liszt só, bors vöröshagyma A kicsontozott húst és zúzát vágjuk csíkokra. A finomra metélt hagymát olajon pirítsuk meg üvegesre, tegyük bele a húst és a zúzát, s pároljuk együtt néhány percig, majd sóval, borssal fűszerezzük. Kis vízzel felöntjük, és fedő alatt készre pároljuk. Ha elfőne a leve, pótoljuk. A csíkokra vágott májat csak az utolsó öt percben tegyük bele. A megtisztított felkockázott zöldségeket és a borsót enyhén sós vízben megfőzzük. A tojásból, a lisztből víz és só hozzáadásával nokedli tésztát készíthetünk, majd kifőzzük. A nokedlit összekeverjük a hússal, majd hozzáadjuk a zöldséget. Az étel tejföllel is nagyon finom. A mellcsontot használhatjuk leves készítéshez. Elkészítés

16 29. feladat Főzelékek Zöldborsófőzelék Hozzávalók: 1 kg zöldborsó 3 evőkanál olaj 2 dkg liszt 1 dl tej zöldpetrezselyem só A zöldborsófőzelék vitaminokban gazdag és könnyen emészthető A zöldborsót kifejtjük és a zsiradékon fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk vagdalt zöldpetrezselyemmel, sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk. Liszttel lehintjük, s előbb vízzel, azután tejjel felengedjük, és 3-4 percig főzzük. 30. feladat Rigó Jancsi Hozzávalók: Töltelék: Bevonat: 7 egész tojásból készült csokoládétorta alap, amit nagyobb tepsiben sütünk meg, hogy ujjnyi vastag legyen. Amikor kihűlt, kettévágjuk. 8 dl tejszín 6 dkg kakaó 12 dkg vaníliás cukor 1 csapott evőkanálnyi zselatin. 30 dkg cukorból és 4 dkg kakaóból készült fondan, vagy 3 dkg kakaóból 3 dkg cukorral főzött, 3 dkg vajjal elkevert csokoládémáz A tejszínt amit előtte pár óráig jégen vagy jó hideg helyen tartottunk- habüstben vagy porcelántálban kemény habbá verjük, és közékeverjük a kevés vízben feloldott, átszűrt zselatint. Két jó kanálra valót félreteszünk belőle. A kakaót összekeverjük 12 dkg vaníliás cukorral, és azt lassanként a tejszínhabhoz keverjük. Az egyik lapra rásimítjuk a krémet, erre1/4 cm vastagságban rákenjük a fehéren hagyott tejszínhabot. A másik lap tetejét a csokoládémázzal bevonjuk. 5 cm-es kockákra vágjuk, a krém tetejére fektetjük s vizes késsel a kockák irányában végigvágjuk. Fogyasztásig hideg helyen tartjuk

17 31. feladat (ECDL 25.) BUDAPEST egyik legjobb étterme a KH Étterem. Múlt századi belsővel, mai egyszerű és különleges ételekkel, színvonalas kiszolgálással várja azokat, akik valami különlegesre vágynak. Az étterem specialitásai már külföldön is jól ismertek, a környező országokból rendszeresen keresik fel a KH-t ban elnyerte a megtisztelő Európa Legjobb Étterme cím négy arany csillagát. K r i s t a H o o s É t t e r m e K H Részlet az étlapból Levesek Húsleves Paradicsomleves Zöldborsóleves Köretek Sült krumpli Petrezselymes krumpli Tavaszi krumpli Párolt rizs Zöldborsó Rizi-bizi Specialitások Svájci krumplipüré Rántott csirkemell sült krumplival és rizi-bizivel Brassói a la Hoos Lepényhal mexikói módra Desszertek Palacsinta (túrós, kakaós, lekváros) Rétes (túrós, almás, meggyes, káposztás) Fagylaltkehely K H 32. feladat Részletek az újságokban! Megrendelem a MakroJáték magazint példányban hónaptól egy évre Ft fél évre 6900 Ft negyed évre 3500 Ft Kettőt fizet, hármat kap, 2100 Ft-ért!

18 33. feladat 34. feladat Ambuláns lap Név: Született: Azonosító: Anyja neve: Lakcím: Telefon: Hozzátartozó: Tel.: Foglalkozás: XYZ Klinika Sebészet 1253 Budapest, Napsugár út 2. Telefon: Fax: Életkor: Vércsop.: Csal.áll.: Állampolg.: TB szám: Ambuláns megjelenés adatai Anamnézis Státusz Diagnózis Műtét Műtéti leírás Kontroll Epikrízis Rendelési idő Hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek: 8 12 és között Budapest, Dr. Kovács Endre Lakásbérleti szerződés Budapest, dátum Ügyintéző: saját név Ezen szerződés vonatkozik a 1276 Budapest, Misike u. 26. számú ház minden lakójára. A szerződés a lakásbérleti díjak egységesítésére készült. A díjak a következők: Lakásméret Ft/hó Fűtés/hó (X-III) 32 m Ft 50 m Ft 60 m Ft 120 m Ft Alulírott Kovács Pista IV. emelet 2. számú lakás lakója tudomásul veszem, hogy a mai naptól a szerződés ezen irányú változásai rám vonatkoznak. aláírás Kovács Pista IV. em. 2. aláírás Kiss Katalin házvezetőség részéről

VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE:

VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE: 11. feladat 2. A négy nemes igazság szöveget formázza meg kék színnel! 3. Állítson be fekvő laptájolást, és a fejlécbe írja be a saját nevét! 4. Nyomtassa ki, majd mentse el a fájlt! A NÉGY NEMES IGAZSÁG

Részletesebben

GARANCIASZERZŐDÉS. «név» «cím»

GARANCIASZERZŐDÉS. «név» «cím» 1. FELADAT 1. Gépelje be és formázza meg az alábbi szöveget! A jelölt helyre szúrja be úgy a dátumot, hogy az mindig az aktuális dátumot mutassa! A dokumentum bal és jobb margóját állítsa 3,5 cm-esre!

Részletesebben

Szövegszerkesztés Microsoft Word XP. Megoldások

Szövegszerkesztés Microsoft Word XP. Megoldások Szövegszerkesztés Microsoft Word XP Megoldások 1. Indítás: Start menü, Minden program, Microsoft Word. A megnyitáshoz használjuk a megnyitás: Fájl menü, Megnyitás menüpontot. A Nézet menüben válasszuk

Részletesebben

ECDL Szövegszerkesztés, syllabus 5.0

ECDL Szövegszerkesztés, syllabus 5.0 SZÖVEGSZERKESZTÉS A SZÖVEGSZERKESZTÉS MODUL TARTALMA A szövegszerkesztés modul 50 feladatot tartalmaz. A vizsgán a vizsgaközpont egyet jelöl ki közülük a vizsgázó számára. ÁLTALÁNOS IRÁNYELVEK A MEGOLDÁSHOZ

Részletesebben

Menüjavaslatok. Vacsorára

Menüjavaslatok. Vacsorára Menüjavaslatok Vacsorára Főtt tojás Főtt tojás 4 db tojás 1000 g friss spenót 300 ml 10%-os tejszín 60 g liszt 30 ml napraforgó olaj 4 gerezd fokhagyma 5 g petrezselyemzöld 2 g őrölt bors 1 l víz 1 db

Részletesebben

VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE:

VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE: ÉRTÉKELÉS: ALAPSZINT:... pont EMELT SZINT:... pont 21. feladat 2. Nyomtassa ki, majd mentse el a fájlt! ICY 1256 Budapest, Tó u. 19. Tel./fax: 987-6580... Károlyi Zoltán részére Kedves Nyertesünk! Örömmel

Részletesebben

1500 Kcal ás mintaétrend

1500 Kcal ás mintaétrend 1500 Kcal ás mintaétrend 1. R: 2dl tej 1,5%-os 1db zsemle margarin 10g (light: 35% zsírtartalmú, vagy még alacsonyabb) csirkemell felvágott 1 vékony szelet paradicsom, paprika, vagy más az idénynek megfelelő

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim Merena Mónika Kedvenc sütemény receptjeim Gyors meggyes joghurtos sütemény 4 tojás, 1 pohár gyümölcsjoghurt, 1 joghurtos pohár olaj, 2 joghurtos pohár kristálycukor, 3 joghurtos pohár finomliszt, 1 csomag

Részletesebben

A Katica Tanya - Élményközpont nyitva tartása és árai szeptember augusztus 31. Katica Tanya Az élmények hazája

A Katica Tanya - Élményközpont nyitva tartása és árai szeptember augusztus 31. Katica Tanya Az élmények hazája A Katica Tanya - Élményközpont nyitva tartása és árai 2017. szeptember 1. - 2018. augusztus 31. Napijegyek Családi belépők Legjobb ár, ha családdal jössz Ha csoporttal jössz egy napra Ha nálunk szállsz

Részletesebben

Szövegszerkesztés Word XP-vel. Feladatgyűjtemény

Szövegszerkesztés Word XP-vel. Feladatgyűjtemény Szövegszerkesztés Word XP-vel Feladatgyűjtemény Feladatok Word XP FELADATGYŰJTEMÉNY Útmutató a feladatok megoldásához A feladatok megoldásához szükség van a Microsoft Word szövegszerkesztő programra.

Részletesebben

Műszaki szerkesztés, tipográfia: Dr. Pétery Kristóf ISBN Mercator Stúdió, 2009

Műszaki szerkesztés, tipográfia: Dr. Pétery Kristóf ISBN Mercator Stúdió, 2009 A magyar irodalom és kultúra örökbecsű értékeinek ápolása, terjesztése érdekében az Országos Széchenyi Könyvtárral együttműködve kiadja a Mercator Stúdió. Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője Műszaki

Részletesebben

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett.

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Az alábbi receptjeinknek megvan a saját történetük Leves Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Csirkegulyás - ½ csirkemell-filé - 1 kisfej

Részletesebben

2015 RECEPTFÜZET 1. Írta Orosz Mihály

2015 RECEPTFÜZET 1. Írta Orosz Mihály 2015 RECEPTFÜZET 1 Írta Orosz Mihály Medvehagymás fűszervaj» 15 dkg vaj» 15-17 szál medvehagyma és bors» chili pehely» 1 gerezd fokhagyma» 2 ek. Aprított petrezselyemzöld A medvehagymát felaprítom, s hozzákeverem

Részletesebben

Szeretettel köszöntjük Önöket az Elamen ZRt. nevében. Jó étvágyat kívánunk! 2015. augusztus 31. szeptember 04. Óvoda

Szeretettel köszöntjük Önöket az Elamen ZRt. nevében. Jó étvágyat kívánunk! 2015. augusztus 31. szeptember 04. Óvoda 2015. augusztus 31. szeptember 04. Hétfő Tej Csontleves eperlevéllel Parizeres Margarinos Sült baromfi kolbász vajkrémes 1. nap Lekváros Lencsefőzelék Szezám m.zsemle Tkb. kenyér Fb. kenyér Uborka Energia

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Chilis bab (3 adag) 1 ek olívaolaj 150g vöröshagyma 400g darált pulykacomb

Részletesebben

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta Boróka konyhája Saláták... 1 Citromfüves aromás vitaminos saláta... 1 Kapros cukkíni saláta... 1 Joghurtos, zelleres, kapros káposzta saláta... 2 Bazsalikomos tofu saláta... 2 Áfonyasaláta... 3 Tárkonyos

Részletesebben

Csurgatott tojásleves Finom főzelék Sajttal töltött pulykamell. En: 3261 KJ / 777 kc Fehérje: 20 Sznh.: 54 / Cukor: 12 Zsír: 52 / Só: 4

Csurgatott tojásleves Finom főzelék Sajttal töltött pulykamell. En: 3261 KJ / 777 kc Fehérje: 20 Sznh.: 54 / Cukor: 12 Zsír: 52 / Só: 4 Heti étlap: 2017.10.02. - 2017.10.08. Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 11-14 év 2017.10.02. hétfő 2017.10.03. kedd 2017.10.04. szerda 2017.10.05. csütörtök 2017.10.06. péntek 2017.10.07. szombat

Részletesebben

A Katica Tanya - Élményközpont nyitva tartása és árai szeptember augusztus 31. Katica Tanya Az élmények hazája

A Katica Tanya - Élményközpont nyitva tartása és árai szeptember augusztus 31. Katica Tanya Az élmények hazája A Katica Tanya - Élményközpont nyitva tartása és árai 2016. szeptember 1. - 2017. augusztus 31. a Napijegyek Családi belépők Legjobb ár, ha családdal jössz Ha csoporttal jössz egy napra Ha nálunk szállsz

Részletesebben

VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE:

VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE: ÉRTÉKELÉS: ALAPSZINT:... pont EMELT SZINT:... pont 31. feladat... 2. A dátum helyére az aktuális dátum kerüljön úgy, hogy az a mindig aktuálisat mutassa! XIN Leasing XIN Bank Ügyintéző: Iktatószám: Rábai

Részletesebben

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák I70 Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák ÍZÔRZÔK Hozzávalók: másfél kg tisztított amur 10 dkg füstölt kenyérszalonna 10 dkg fôtt császárszalonna szeletben 2 nagyobb,

Részletesebben

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése:

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése: Bambi bölcsőde Brokkolis sajtkrém Hozzávalók: 25 dkg brokkoli (mirelit vagy friss) 15 dkg reszelt trappista sajt 1 dl forralt tej őrölt szerecsendió, esetleg fokhagyma Elkészítése: A brokkolit megpároljuk,

Részletesebben

VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE:

VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE: 1. feladat Reprodukció (1. típus) 2. Nyomtassa ki, majd mentse el a fájlt! G ARANCIASZERZŐ DÉS amely létrejött... (a továbbiakban vevő) és... (a továbbiakban eladó) között alulírott napon az alábbi feltételekkel:

Részletesebben

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv SMART DIET Táplálkozási kézikönyv A Smart Diet diéta segítségével elégetheti a különböző területekről a zsírpárnákat, különösen a hasról, lábakról, és a karokról. Többféle diéta létezik. Vannak szétválasztó

Részletesebben

Stoczek menza 44. heti étlap

Stoczek menza 44. heti étlap 44 Stoczek menza 44. heti étlap 218.1.29.-2. LEVESEK 28,- 27,- 4,-,-,- 47,- 44,- 66,-,-,- Tejfölös tormás sertésraguleves 35,- 35,- 4,-,-,- 58,- 58,- 66,-,-,- 38,- Hideg citromleves 33,- 38,-,-,- 63,-

Részletesebben

1500 Ft Menük. 2500 Ft Menük

1500 Ft Menük. 2500 Ft Menük 1 menü Gulyásleves palacsinta (2db) csülkös bableves lángos tárkonyos csirkeragu leves túrós rétessel Gombakrém leves kókusztekercs Zöldborsó leves galuskával meggyes piskóta 6 menü Gyümölcsleves gesztenyepüré

Részletesebben

Tizenkettedik lecke. Az ajtóban

Tizenkettedik lecke. Az ajtóban Tizenkettedik lecke Az ajtóban Gulyás Szia, édes! Szia, kicsim! Egy picit korán jössz... Hát... én el is mehetek... Jaj, nem úgy értem! Bocsánat! Csak még nincs kész a vacsora. A vacsora a mai meglepetés.

Részletesebben

RÁKÓCZI MENÜ ALAP AJÁNLATUNK

RÁKÓCZI MENÜ ALAP AJÁNLATUNK MENÜS AJÁNLATAINK Ételbeszállító partnerünk: Rend.terem. üzemeltető: Név: Laktató Food Kft. Név: Cím: 1204 Budapest, Mátyás Király tér 3. Szkh.: Telefonszám: +36 30 532 2263 Adsz.: Email: anita@parkeskuvo.hu

Részletesebben

2. A minőség mindenek felett

2. A minőség mindenek felett Minden családban nagy fejtörést okoz az ünnepi menü. A főzés és az előkészítés meghitt hangulata csak a reklámokban köszön vissza, a valóságban a háziasszonyok sokszor túlvásárolják magukat, nem hagynak

Részletesebben

NAP TÍZÓRAI EBÉD UZSONNA

NAP TÍZÓRAI EBÉD UZSONNA ÉTLAP 2016. junius 6-10 Eredeti NAP TÍZÓRAI EBÉD UZSONNA Hétfő Gyümölcs tea Zeller leves Nutella Tojás rántotta Csirkemell gyümölcs mártással Félbarna kenyér Korpás zsemle Rizs Lilahagyma Bölcsi: Tej Csirkemell

Részletesebben

Heti étlap: A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 7-10 év. Kertész leves Bolognai Spagetti tészta

Heti étlap: A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 7-10 év. Kertész leves Bolognai Spagetti tészta Heti étlap: 2018.01.01. - 2018.01.07. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 7-10 év 2018.01.01. hétfő 2018.01.02. kedd 2018.01.03. szerda 2018.01.04. csütörtök 2018.01.05. péntek 2018.01.06. szombat

Részletesebben

Csurgatott tojásleves Finom főzelék Fokhagymás tarja. En: 8039 kj /1914 kc Fehérje: 54,4 gr Sznh.: 60 gr Cuk:16,7gr Só:9,9 gr Zsír:153,9 gr Tzs:0 gr

Csurgatott tojásleves Finom főzelék Fokhagymás tarja. En: 8039 kj /1914 kc Fehérje: 54,4 gr Sznh.: 60 gr Cuk:16,7gr Só:9,9 gr Zsír:153,9 gr Tzs:0 gr Heti étlap: 2016.10.03. - 2016.10.09. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 15-18 év 2016.10.03. hétfő 2016.10.04. kedd 2016.10.05. szerda 2016.10.06. csütörtök 2016.10.07. péntek 2016.10.08. szombat

Részletesebben

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek. Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek. Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek. Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek. Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek *A* menü 2018.DECEMBER 3-7 Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Daragaluska leves Tejfölös gombás sertésszelet Tészta coffocska ek: glutén, hal, szójabab, energia 334 kcal fehérje 22,2 g zsír 25 g szénhidr.12,4

Részletesebben

MOBIL KERTI KEMENCE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

MOBIL KERTI KEMENCE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MOBIL KERTI KEMENCE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ VÁLL-KER KFT 6900 Makó, Návay Lajos tér 8. e-mail: vall-ker@vall-ker.hu; bemutatoterem@vall-ker.hu Tel : +36 62 511 040 Fax: +36 62 212 806 Mobil: +36 30 3757434

Részletesebben

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt.

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt. RECEPTEK Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban Összetevõk 4 db csirkemell 4 szelet Ahidai sonka 8 szelet sajt 5 dkg vaj 2 ek liszt 3 dl tej só bors 10 dkg reszelt sajt 1-1,5 dl tejszín Elkészítés A csirkemell

Részletesebben

BRONZ MENÜ TÁNYÉRSZERVÍZ

BRONZ MENÜ TÁNYÉRSZERVÍZ MENÜS AJÁNLATAINK Ételbeszállító partnerünk: Rend.terem. üzemeltető: Név: Laktató Food Kft. Név: Cím: 1204 Budapest, Mátyás Király tér 3. Szkh.: Telefonszám: +36 30 532 2263 Adsz.: Email: anita@parkeskuvo.hu

Részletesebben

Heti étlap: A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / év. Kertész leves Bolognai Spagetti tészta

Heti étlap: A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / év. Kertész leves Bolognai Spagetti tészta Heti étlap: 2018.01.01. - 2018.01.07. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2018.01.01. hétfő 2018.01.02. kedd 2018.01.03. szerda 2018.01.04. csütörtök 2018.01.05. péntek 2018.01.06. szombat

Részletesebben

Csontleves házi metélttel Ft. Fokhagymakrém leves sajtos pirítóssal Ft. Csirke raguleves Ft

Csontleves házi metélttel Ft. Fokhagymakrém leves sajtos pirítóssal Ft. Csirke raguleves Ft LEVESEK 1 Csontleves házi metélttel... 700 Ft Fokhagymakrém leves sajtos pirítóssal... 990 Ft Csirke raguleves... 850 Ft Tejszínes tárkonyos csirkeragu leves... 990 Ft KÉSZÉTELEK Bográcsgulyás... 990 Ft

Részletesebben

A

A Heti étlap: 2016.05.01. - 2016.05.01. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2016.05.01. vasárnap 2016.05.02. hétfő 2016.05.03. kedd 2016.05.04. szerda 2016.05.05. csütörtök 2016.05.06.

Részletesebben

A

A Heti étlap: 2016.10.01. - 2016.10.02. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2016.10.01. szombat 2016.10.02. vasárnap 2016.10.03. hétfő 2016.10.04. kedd 2016.10.05. szerda 2016.10.06. csütörtök

Részletesebben

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli Nutellás kenyér tejjel Szalámis kenyér Péksütemény kakaóval Lekváros kenyér Pirítós kenyér teával Ebéd Palóc gulyás Szilvás gombóc Tejleves tésztával Sült csirkecomb

Részletesebben

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma,

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, Rakott padlizsán - Mussaka 4 padlizsán, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál aprított petrezselyem, 1/2 dl olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, bors, 2 evőkanál

Részletesebben

III. osztály 1 Orchidea Iskola IV. Matematika verseny 2011/2012 II. forduló

III. osztály 1 Orchidea Iskola IV. Matematika verseny 2011/2012 II. forduló III. osztály 1 Orchidea Iskola IV. Matematika verseny 2011/2012 II. forduló 1. Mennyi az eredmény 15+17 15+17 15+17=? A) 28 B) 35 C) 36 D)96 2. Melyik szám van a piramis csúcsán? 42 82 38 A) 168 B) 138

Részletesebben

Gasztro-Gál Kft 4026, Debrecen, Kálvin tér 16. Étlap. 01.Hét

Gasztro-Gál Kft 4026, Debrecen, Kálvin tér 16. Étlap. 01.Hét 01.Hét. 2018. 01.03. 2018. 01.05. Szerda: Lencse leves A: Brassói aprópecsenye,tepsis burgonya, savanyúság B: Bolognai spagetti, mandarin Csütörtök: Húsleves A: Főtt sertéshús, burgonyapüré, vegyes gyümölcs

Részletesebben

Decemberi étlap Szombat Vaníliás tej (7), Gépsonka, Margarin (7), Kenyér (2) energia: fehérje: zsír / telített zs.:

Decemberi étlap Szombat Vaníliás tej (7), Gépsonka, Margarin (7), Kenyér (2) energia: fehérje: zsír / telített zs.: 48. hét Ebéd A 2018.12.01. Szombat Vaníliás tej (7), Gépsonka, Margarin (7), Kenyér (2) 314 Kcal 1 1 / 3, 4 0, Zöldségleves (1, 2, 4) Paprikás burgonya (13) savanyúság (9, 14) 420 Kcal 2 1 / 3, 6 4, Kakaós

Részletesebben

Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően

Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően Műtétet követő 1. nap: TEA ÉS VÍZ Igyon lassan, kis kortyokban Várjon 1-2 percet a kortyok között; Egyszerre soha ne igyon többet 1 dlnél Csakis szénsavmentes

Részletesebben

ALAP STANDARD KIEMELT ITALAJÁNLAT BOURBON PARTY SERVICE ÉVI CSALÁDI NAPI MENÜSOROK

ALAP STANDARD KIEMELT ITALAJÁNLAT BOURBON PARTY SERVICE ÉVI CSALÁDI NAPI MENÜSOROK BOURBON PARTY SERVICE 2017. ÉVI CSALÁDI NAPI MENÜSOROK ALAP ÉTELSOROK REGGELIRE KÍNÁLJUK Reggeli péksütemények (1 db / fő) Sonkás és sajtos croissant Kakaós csiga, túrós táska, briós Kávé, tejeskávé, tea,

Részletesebben

A tárgyeset. hal könyvek hörcsög hó

A tárgyeset. hal könyvek hörcsög hó A tárgyeset 1 ) Kezdjük egy gyakorlattal! Ha ismeri a novellát, válaszoljon a kérdésekre! Mit szeret Bariton János? Mit szeret Gizella? Mit szeretnek az ikrek? kávé macska kutya fagylalt hal könyvek hörcsög

Részletesebben

Heti étlap: Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / év

Heti étlap: Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / év Heti étlap: 2017.10.01. - 2017.10.01. Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2017.10.01. vasárnap 2017.10.02. hétfő 2017.10.03. kedd 2017.10.04. szerda 2017.10.05. csütörtök 2017.10.06. péntek

Részletesebben

Rétes recept réteslapból

Rétes recept réteslapból Rétes recept réteslapból Elkészülési id?: 120 perc 2 adaghozzávalók: 2 csomag réteslap min 8 lap /csomag 3 zsír 50 dkg túró 1. oldal (összes: 5) porcukor mazsola 1 darab tojás 2 dl búzadara cukor 25 dkg

Részletesebben

Heti étlap

Heti étlap csütörtök Heti étlap 2016.08.29. - 2016.09.02. péntek Epres tea, Főtt tojás, Margarin, Rozsos kenyér, Paradicsom Kakaó, Vaj, Sajtos kifli Tízórai Energia: 357,87 Kcal / 1 495,90 Kj 11,12 g 9,51 g 1,26

Részletesebben

VIDÁM ISKOLAKEZDÉS augusztus 08. szeptember 04.

VIDÁM ISKOLAKEZDÉS augusztus 08. szeptember 04. VIDÁM ISKOLAKEZDÉS 2016. augusztus 08. szeptember 04. Vendéglátóknak ELŐJEGYZÉSI AJÁNDÉK Tripla Klikk 350 ml 2 Új szín 1 40 000 Ft-os Parti Tripla Klikk 550 ml + 800 ml Vendéglátói ajánlat 40 000 Ft-os

Részletesebben

1300 kcal minta étrend

1300 kcal minta étrend Reggeli Tízórai Ebéd Uzsonna Vacsora Összesen Étel 1 adag (4) Fehérjés zabkása 150g Uborka 150g Paprika 150g Paradicsom 1db (52g) Főt tojás 100g Főtt rizs (zsír és olaj nélkül) 100g Sült csirkemell 200g

Részletesebben

A kisadag ételek a teljes adagok árának 70 %-át képezik. Ételeink többsége az Ön érdekében frissen készül, ezért szíves türelmét és megértését

A kisadag ételek a teljes adagok árának 70 %-át képezik. Ételeink többsége az Ön érdekében frissen készül, ezért szíves türelmét és megértését ÉTLAP Előételek 1. Rántott Camembert áfonyával 1260.- 2. Juhtúróval töltött gombafejek rántva 1190.- 3. Görög saláta 490.- 4. Tenger gyümölcsei, kerti zöldségekkel 1200.- Levesek Csésze Tál 5. Tejszínes

Részletesebben

Heti étlap

Heti étlap Heti étlap 2016.02.29. - 2016.03.06. hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat Kakaó, Margarin, Paprika, Zsemle, magos Epres tea, Trappista sajt, Margarin, Teljes Jégcsap retek Sült húskrém, Jégcsap retek,

Részletesebben

Magyarország étele 2018.

Magyarország étele 2018. Magyarország étele 2018. Belfegor: Makói hagymás velővel töltött, paprikásmártásos szűzlabda, hajdina ropogóssal 1. lépés Velőtöltelék elkészítése A makói vöröshagymát finomra vágjuk, kevés zsiradékon

Részletesebben

konyhába, beletörlöm a kezem abba a nedves törülközőbe, amelyik ott lóg a vízcsap fölött, a szegen. A kályhán már felforrt a víz a fazékban, előhúzom

konyhába, beletörlöm a kezem abba a nedves törülközőbe, amelyik ott lóg a vízcsap fölött, a szegen. A kályhán már felforrt a víz a fazékban, előhúzom NAGYTAKARÍTÁS Én csak egy szegény asszony vagyok. Asszonyiságom utolsó éveit számlálgatom már, a fejemen tincsekké duzzadtak a fehér hajszálak, az arcomon, a szám körül megszaporodtak a ráncok, lekúsznak

Részletesebben

Heti étlap: A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / év. Tej, tea Bundás kenyér, trappista sajt Zöldpaprika

Heti étlap: A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / év. Tej, tea Bundás kenyér, trappista sajt Zöldpaprika Heti étlap: 2018.02.01. - 2018.02.04. A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2018.02.01. csütörtök 2018.02.02. péntek 2018.02.03. szombat 2018.02.04. vasárnap 2018.02.05. hétfő 2018.02.06.

Részletesebben

Főzelékek,köretek készítése 4.0/

Főzelékek,köretek készítése 4.0/ Főzelékek,köretek készítése 4.0/6280-11 A köretek és a főzelékek ételeink kiegészítői, fontos szerepük van a táplálkozásban: Változatossá tehetjük velük ételeink tálalását Színesebbé étrendjeink összeállítását

Részletesebben

Csurgatott tojásleves Finom főzelék Sajttal töltött pulykamell

Csurgatott tojásleves Finom főzelék Sajttal töltött pulykamell Heti étlap: 2016.10.03. - 2016.10.09. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 11-14 év 2016.10.03. hétfő 2016.10.04. kedd 2016.10.05. szerda 2016.10.06. csütörtök 2016.10.07. péntek 2016.10.08. szombat

Részletesebben

Étlap ( )

Étlap ( ) 2015.11.02. HÉTFÕ Tavaszi leves Bakonyi sertés szelet Hántolt árpa Gyümölcslé Kõrözött Lilahagyma 2015.11.03. KEDD Tarhonya leves Grill csirkecomb Rizi-bizi Vegyes savanyúság Tojáskrém Barna kenyér Jégsaláta

Részletesebben

XI.4. FŐZŐCSKE. A feladatsor jellemzői

XI.4. FŐZŐCSKE. A feladatsor jellemzői XI.4. FŐZŐCSKE Tárgy, téma Előzmények Cél Egyenes arányosság. Egyenes arányosság ismerete. A feladatsor jellemzői Problémamegoldás fejlesztése. A projektmunka gyakorlása. A feladatsor által fejleszthető

Részletesebben

NOVEMBER 02-06 VANÍLIÁS TEJ, BRIÓS HÚSLEVES CSIGATÉSZTÁVAL ZÖLDBABFŐZELÉK, CSIRKEPÖRKÖLT, TELJES KIÖRLÉSŰ KENYÉR HÚSLEVES CSIGATÉSZTÁVAL

NOVEMBER 02-06 VANÍLIÁS TEJ, BRIÓS HÚSLEVES CSIGATÉSZTÁVAL ZÖLDBABFŐZELÉK, CSIRKEPÖRKÖLT, TELJES KIÖRLÉSŰ KENYÉR HÚSLEVES CSIGATÉSZTÁVAL NOVEMBER 02-06 Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek TEJ, VAJAS-MÉZES HÁZI BARACKOS IVÓJOGHURT, VANÍLIÁS TEJ, BRIÓS KAKAÓ, MOLNÁRKA MARGARINNAL CITROMOS TEA, ÖS TÚRÓKRÉM, ZÖLDBORSÓ ZÖLDSÉG TÖNKÖLYGALUSKÁVAL

Részletesebben

lényege az, hogy mi kerül A sűrűje 2. Borbás Marcsi 100 recept a családi asztalra

lényege az, hogy mi kerül A sűrűje 2. Borbás Marcsi 100 recept a családi asztalra A magyar gasztronómia lényege az, hogy mi kerül otthon a családi asztalra. Borbás Marcsi A sűrűje 2. 100 recept a családi asztalra Borbás Marcsi Asűrűje 2. A könyv alkotói: Borbás Marcsi Antal Csilla Borbás

Részletesebben

NOVEMBER VANÍLIÁS TEJ, BRIÓS HÚSLEVES CSIGATÉSZTÁVAL ZÖLDBABFŐZELÉK, CSIRKEPÖRKÖLT, TELJES KIÖRLÉSŰ KENYÉR HÚSLEVES CSIGATÉSZTÁVAL

NOVEMBER VANÍLIÁS TEJ, BRIÓS HÚSLEVES CSIGATÉSZTÁVAL ZÖLDBABFŐZELÉK, CSIRKEPÖRKÖLT, TELJES KIÖRLÉSŰ KENYÉR HÚSLEVES CSIGATÉSZTÁVAL NOVEMBER 02-06 Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek TEJ, VAJAS-MÉZES KENYÉR HÁZI BARACKOS IVÓJOGHURT, STANGLI VANÍLIÁS TEJ, BRIÓS KAKAÓ, MOLNÁRKA MARGARINNAL CITROMOS TEA, ÖS TÚRÓKRÉM, ZÖLDBORSÓ ZÖLDSÉG

Részletesebben

ÉTLAP hét. Reggeli. Ebéd Leves. Ebéd A menü. Ebéd B menü. Gyümölcs tea Sajtkrém,zöldség Félbarna kenyér Só: 0,4g

ÉTLAP hét. Reggeli. Ebéd Leves. Ebéd A menü. Ebéd B menü. Gyümölcs tea Sajtkrém,zöldség Félbarna kenyér Só: 0,4g 2016.08.29-09.02. 35. hét Étkezés Hétfő 29. Kedd 30. Szerda 31. Csütörtök 1. Péntek 2. Baromfi májas Zöldség,kenyér Só: 0,5g Sajtkrém,zöldség Félbarna kenyér Só: 0,4g Zöldbableves Borsos tokány Rizs,,

Részletesebben

Mit csináltak vacsora után? Hányan ültek a vacsoraasztalnál? Miért nem ismerte meg sem a kovács, sem a tanító Mátyás királyt?

Mit csináltak vacsora után? Hányan ültek a vacsoraasztalnál? Miért nem ismerte meg sem a kovács, sem a tanító Mátyás királyt? "ÉRC, MÁRVÁNY ÉS KÖNYV NEM HAGY ENYÉSZNI SOHA." (BONFINI) MÁTYÁS KIRÁLY PÁLYÁZAT I. FORDULÓ (HATÁRIDŐ: 2018. MÁRCIUS 25.) ALSÓ TAGOZATOS EGYÉNI VERSENY NÉV: ISKOLA, OSZTÁLY: ELÉRHETŐSÉG: 1. Olvasd el Szép

Részletesebben

Heti étlap: A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / év

Heti étlap: A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / év Heti étlap: 2019.01.03. - 2019.01.06. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 11-14 év 2019.01.03. csütörtök 2019.01.04. péntek 2019.01.05. szombat 2019.01.06. vasárnap 2019.01.07. hétfő 2019.01.08.

Részletesebben

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek Heti étlap 2018.09.03. - 2018.09.07. Forralt tej, Margarin, Méz, Teljes kiőrlésű Meggyes tea, Margarin, Zala felvágott, Teljes kiőrlésű, Jégcsapretek Tejeskávé, Paprika, Kifli magos, Vajkrém, Hideg tej,

Részletesebben

A három narancs spanyol népmese

A három narancs spanyol népmese BOLDOG KARÁCSONYT! Veronika meséi A három narancs spanyol népmese Sok-sok évvel ezel tt élt egy faluban egy öregasszony, akinek három feln tt fia volt. Éppen házasulandó korban, de sajnos nem találtak

Részletesebben

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk.

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk. RECEPTEK Veganz Pink Smoothie Hozzávalók: 2 db érett biobanán 3 dl Veganz bio rizsital 2 ek. Veganz Smoothie bioalappor zöldborsófehérjével és gojibogyóval Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat,

Részletesebben

Nagyi Szakácskönyve. A gyermekkor ízei

Nagyi Szakácskönyve. A gyermekkor ízei Nagyi Szakácskönyve A gyermekkor ízei Nagyi Szakácskönyve Z-dsgn Ez a könyv kizárólag referencia kiadványként szolgál, és üzleti célból semmilyen formában nem terjeszthető, nem nyomtatható! Receptek:

Részletesebben

2018. Április 30 - Május 04. Óvoda. Korcsoport: 4-6 év.

2018. Április 30 - Május 04. Óvoda. Korcsoport: 4-6 év. 2018. Április 30 - Május 04. 18.hét 04.30. 05.01. 05.02. 05.03. 05.04. Összetevők En: En: En: 207,7 kcal En: 290,9 kcal En: 381,3 kcal Tz: Tz: Tz: 2,6 g Tz: 4,3 g Tz: 2,9 g Sz: Sz: Sz: 23,1 g Sz: 47,6

Részletesebben

Kalóriaszegény mintaétrend

Kalóriaszegény mintaétrend Kalóriaszegény mintaétrend Varga Gábor dr. www.gvmd.hu 1/9 1. nap 2 dl 1,5%-os tej 94 5 dkg párizsi 106 2 db abonett 60 10 dkg zöldpaprika 20 1 db kockasajt (3,3 dkg) 75 15 dkg alma 45 3 dl Garden rostos

Részletesebben

Étlap. 01.Hét Jó étvágyat kívánunk! Gasztro-Gál Kft 4026, Debrecen, Kálvin tér 16.

Étlap. 01.Hét Jó étvágyat kívánunk! Gasztro-Gál Kft 4026, Debrecen, Kálvin tér 16. 01.Hét. 2019. 01.03. 2019. 01.05. Csütörtök: Tojás leves A: Brassói aprópecsenye,tepsis burgonya, savanyúság B: Olaszos rakott penne, savanyúság Péntek: Grízgaluska leves A: Székelykáposzta B: Tökfőzelék

Részletesebben

Az új AJKP generációnak...

Az új AJKP generációnak... Az új AJKP generációnak...... a csapattól 2007. Vásárhelyi Cseresnyés Kollégium Riport Kiss Pál tanár úrral - Mióta nevelőtanár a Cserkóban? - 5 éve vagyok nevelőtanár a kollégiumban, és egy éve dolgozom

Részletesebben

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre.

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre. AamsddmFrafa Mama minden évben készített ilyen mézeskalácsot, több száz darabot, tojásfehérjébe kevert porcukorral kicirkalmazva, mákkal, kókusszal, több színű cukorgyönggyel díszítve. (...) A lényeg viszont

Részletesebben

Az étlapváltozás jogát fenntartjuk. Jó étvágyat kíván a PENSIÓ 17 KFT. Szmk részére kóstolás lehetséges KOVÁCS ISTVÁNNÉ kovacsmarcsi50@gmail.

Az étlapváltozás jogát fenntartjuk. Jó étvágyat kíván a PENSIÓ 17 KFT. Szmk részére kóstolás lehetséges KOVÁCS ISTVÁNNÉ kovacsmarcsi50@gmail. 2012,10,01,-10,05, Citromos tea, sajtkrém, zsemle, paprika HÉTFŐ Hamis gulyásleves, bolognai spagetti, reszelt sajt, alma Kakaós csiga KEDD Forralt tej, gabona golyó Kelkáposzta főzelék, vagdalt, félbarna

Részletesebben

1. 2016.08.29.-2016.09.02. Tízórai Ebéd Uzsonna Diák csemege Maci kávé Karfiolleves Ráma margarin Kuglóf Bolognai spagetti Uborka Teljes kiőrlésű kenyér Magyaros burgonyaleves Gyümölcs joghurt Zöldbabfőzelék

Részletesebben

Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen

Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen Reggeli: Sárgarépás tojáskrém kenyérrel Elkészítési leírás: A tojás(oka)t keményre főzzük, majd alaposan kihűtjük. Ezután majonézzel, ízlés szerint mustárral,

Részletesebben

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával Gomba- és salátavariációk a ajánlásával Garnélás gombasaláta 1000 g Bio-Fungi 500 g tisztított garnélarák 1 db közepes méretű ananász 1 csokor koriander 2-3 db citrom leve 2-3 gerezd fokhagyma olívaolaj,

Részletesebben

1. Hány király él a mesében? egy... Hány lánya van neki? három... Hány országa van? három...

1. Hány király él a mesében? egy... Hány lánya van neki? három... Hány országa van? három... A SÓ (népmese) Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy öreg király s volt három szép lánya. Volt néki három dúsgazdag országa, mindhárom lányának jutott egy-egy ország. Hanem ahogy mondják: nincs három

Részletesebben

A

A Heti étlap: 2017.09.01. - 2017.09.03. A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2017.09.01. péntek 2017.09.02. szombat 2017.09.03. vasárnap 2017.09.04. hétfő 2017.09.05. kedd 2017.09.06.

Részletesebben

Tej, tea Sajtos pogácsa Sajtkrém Zöldhagyma Felvágott füstölt sonka. Tea Bundás kenyér, trappista sajt. Tarhonya leves Tökfőzelék Fasírt

Tej, tea Sajtos pogácsa Sajtkrém Zöldhagyma Felvágott füstölt sonka. Tea Bundás kenyér, trappista sajt. Tarhonya leves Tökfőzelék Fasírt Heti étlap: 2017.05.01. - 2017.05.07. A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2017.05.01. hétfő 2017.05.02. kedd 2017.05.03. szerda 2017.05.04. csütörtök 2017.05.05. péntek 2017.05.06.

Részletesebben

Előételek. Házi vegyes finomságok. Levesek

Előételek. Házi vegyes finomságok. Levesek Házi vegyes finomságok Előételek (kolbász, sajt, szalonna, paprika, paradicsom, lila hagyma) Húsleves Levesek (leveszöldség, cérnametélt vagy csigatészta) Májgaluska leves (leveszöldség, májgaluska) Csülkös

Részletesebben

Étlap ( ) Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! Étel név Korcsoport: Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2017.01.02. HÉTFÕ Gyümölcs tea Zalai felvágott Magyaros karfiol leves Paprikás pulyka csíkok Fõtt tészta Kockasajt Félbarna kenyér 2017.01.03. KEDD

Részletesebben

Citromos tea, Kifli korpás, Paprika. Energia: 325,20 Kcal / 1 359,34 Kj Fehérje Zsír T.Zsírsav 7,39 g 12,79 g 6,76 g Szénhidrát Cukor Só

Citromos tea, Kifli korpás, Paprika. Energia: 325,20 Kcal / 1 359,34 Kj Fehérje Zsír T.Zsírsav 7,39 g 12,79 g 6,76 g Szénhidrát Cukor Só Heti étlap 2016.11.28. - 2016.12.02. Szardíniakrém, Teljes, Kígyóuborka, Citrom, Gyümölcs tea Citromos tea, Zöldfűszeres sajtkrém, Kifli korpás, Paprika Forralt tej, Margarin, Edami sajt, Félbarna kenyér,

Részletesebben

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia Gourmet_Box_dobozmatrica_100x247.indd 1 26/11/14 15:40 L KC A 521 C P E R ÉSZ 12 T T K A AL sütőtökpürér e tálalva, sü lt céklával irkemelltlve, s c i s a y n Ta kel tö zöldfűszerek ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:

Részletesebben

alapítva 1995 SZIGETKÖZ A HÁZIAS ÍZEK VILÁGA VEVŐTÁJÉKOZTATÓ-KATALÓGUS 2015. OKTÓBER 5. - OKTÓBER 31.

alapítva 1995 SZIGETKÖZ A HÁZIAS ÍZEK VILÁGA VEVŐTÁJÉKOZTATÓ-KATALÓGUS 2015. OKTÓBER 5. - OKTÓBER 31. alapítva 1995 DARNÓ SZIGETKÖZ A HÁZIAS ÍZEK VILÁGA VEVŐTÁJÉKOZTATÓ-KATALÓGUS 2015. OKTÓBER 5. - OKTÓBER 31. Áraink Nettó -ban értendőek, kivéve egalizáltak, azok darabárasak! AKCIÓS TERMÉKEK Nyári turista

Részletesebben

ÉTLAPTERV SZOCIÁLIS ÉTKEZTETÉSBEN RÉSZTVEVŐKNEK IS! HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT

ÉTLAPTERV SZOCIÁLIS ÉTKEZTETÉSBEN RÉSZTVEVŐKNEK IS! HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT 11.26-12.01. Tojás Töltött Budapest módra ½ adag rizs ½ adag sült 870 kcal só 3g Tojás Bugaci sertésapró 630 kcal só 3g Penne tészta 290kcal só 3g Hamis gulyás Sült kolbász 450 kcal só 3g Tökfőzelék 290kcal,

Részletesebben

MÁRCIUS Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat VANÍLIÁS TEJ, BRIÓS

MÁRCIUS Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat VANÍLIÁS TEJ, BRIÓS MÁRCIUS 01-05 Hétfő Kedd 03.01. Szerda 03.02. Csütörtök 03.03. Péntek 03.04. Szombat 03.05. HÁZI BARACKOS IVÓJOGHURT, STANGLI VANÍLIÁS TEJ, BRIÓS KAKAÓ, MOLNÁRKA MARGARINNAL CITROMOS TEA, VANÍLIÁS TÚRÓKRÉM,

Részletesebben

SZOCIÁLIS KONYHA EBÉD 2015. NOVEMBER 2-TŐL NOVEMBER 6-IG. Étkezés HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK. Kolbászos burgonyaleves

SZOCIÁLIS KONYHA EBÉD 2015. NOVEMBER 2-TŐL NOVEMBER 6-IG. Étkezés HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK. Kolbászos burgonyaleves 2015. NOVEMBER 2-TŐL NOVEMBER 6-IG 45. HÉT Csirkeragu leves Húsgombóc leves Kolbászos burgonyaleves Sóska leves Zöldséges gomba leves Tejbedara Káposztás kocka Zöldbabfőzelék Halfasírt Cigánypecsenye Hagymás

Részletesebben

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV ...... HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV 2 www.electrolux.com AUTOMATIKUS PROGRAMOK Program száma Program neve 1 MARHA HÁTSZÍN 2 SERTÉS ROSTON 3 CSIRKE EGÉSZBEN 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 QUICHE LORRAINE 7 FEHÉR KENYÉR 8 BURGONYAFELFÚJT

Részletesebben

Halászlé Túrós tészta tepertővelkelkáposzta főzelék Fokhagymás tarja

Halászlé Túrós tészta tepertővelkelkáposzta főzelék Fokhagymás tarja Heti étlap: 2017.02.01. - 2017.02.05. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2017.02.01. szerda 2017.02.02. csütörtök 2017.02.03. péntek 2017.02.04. szombat 2017.02.05. vasárnap 2017.02.06.

Részletesebben

Egyből többfélét: Bagett egyszerűen

Egyből többfélét: Bagett egyszerűen 2009 szeptember 14. Flag 0 Értékelés kiválasztása értékelve Mérték Még nincs 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Egyből többfélét. A jelen gazdasági helyzetben a háztartás és az étkezés terén is szükség van az átgondolt

Részletesebben

Heti étlap: A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / év

Heti étlap: A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / év Heti étlap: 2018.06.01. - 2018.06.03. A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2018.06.01. péntek 2018.06.02. szombat 2018.06.03. vasárnap 2018.06.04. hétfő 2018.06.05. kedd 2018.06.06.

Részletesebben

HIDEG ELÖÉTELEK LEVESEK

HIDEG ELÖÉTELEK LEVESEK A megterített asytal nyújtotta örömöt mindannyian élvezhetjük kortól és társadalmi helyzettől függetlenül, minden nap, a Föld bármelyik résyén az élet többi szépségével együtt. HIDEG ELÖÉTELEK 100 g Sajttál

Részletesebben

Utazás Étteremben. Étteremben - A bejáratnál. Étteremben - Rendelés. Szeretnék foglalni egy asztalt _[hány főre] [idő]_.

Utazás Étteremben. Étteremben - A bejáratnál. Étteremben - Rendelés. Szeretnék foglalni egy asztalt _[hány főre] [idő]_. - A bejáratnál Szeretnék foglalni egy asztalt _[hány főre] [idő]_. Asztalfoglaláskor Egy asztalt szeretnék _[emberek száma]_ főre. Asztalfoglaláskor/ Lehet kártyával fizetni? Arra rákérdezés, hogy elfogadnak-e

Részletesebben

páclé (bármely Alap-páclé

páclé (bármely Alap-páclé A vadak pácolása A vadak húsa sötét, mert elejtés után nem tudnak kivérezni. A vadak húsa száraz, rostos, ezért előkészítése is több munkát és különleges gondosságot igényel. Ezért e húsoknál pácolást

Részletesebben

SÁNDORFALVA Általános Iskola Felső Tagozat

SÁNDORFALVA Általános Iskola Felső Tagozat SÁNDORFALVA Általános Iskola Felső Tagozat 2019.04.29-2019.05.05. Reszelt sajt Zala felvágott EN: EN: EN: EN: 457 EN: 318 EN: EN: ZS: TZS: FH: ZS: TZS: FH: ZS: TZS: FH: ZS: 19,7 TZS: 10,7 FH: 25,5 ZS:

Részletesebben