1.1. A programok futtatásához szükséges környezeti feltételek és fontos tudnivalók:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1.1. A programok futtatásához szükséges környezeti feltételek és fontos tudnivalók:"

Átírás

1 MUN v Ez a verzió adatbázis módosításokat hajt végre, ezért először csak egyetlen munkahelyről szabad indítani (a windows tálcán se legyen letéve a program)! Ha ez a feltétel nem teljesül, a program működése során hiba jelentkezik! év nyitása A év megnyitását a december havi számfejtést követően célszerű végrehajtani. Ahol több céget számfejtenek, valamennyi cég, valamennyi dolgozójának a számfejtését célszerű elkészíteni. Ennek oka és magyarázata a következő: a december havi adatokból emeljük át a 2015-es könyvtárba a levonásokra, a járulékokra, távollétekre vonatkozó adatokat. Ha úgy nyitják meg a évet, hogy nincsenek meg a december havi számfejtések, akkor a dolgozók fenti (levonásokra, járulékokra stb. vonatkozó) adatai nem kerülnek át a évi könyvtárba. Ebben az esetben a hiányzó adatokat ismét rögzíteni kell a 2015-es programban! Tehát végre lehet hajtani a év megnyitását december havi számfejtés nélkül is, de ez adatvesztést (ebből adódóan többletmunkát) jelent! A évi nyitása a évi könyvtárat, az adatokat érintetlenül hagyja. A továbbiakban a évi program a korábban megszokott módon használható! 1.1. A programok futtatásához szükséges környezeti feltételek és fontos tudnivalók: 1./ A 2014-es munkaügyi - bér adatok a mun14w, a főkönyvtárból nyíló könyvtárban (gyökér könyvtár alatti mappa) legyenek, tetszőleges meghajtón! Ahol a fenti feltétel nem érvényesül, ideiglenesen a mun14w mappát teljes tartalmával egy gép gyökérkönyvtárába kell áttenni. A zárás, nyitás lebonyolítása után a mun14w mappát teljes tartalmával, valamint az újonnan létrehozott mun15w mappát teljes tartalmával vissza kell másolni az eredeti meghajtóra, a használt mappákba (a mun14w esetében felülírásokkal, a mun15w-t új mappaként). 2./ A gép neve (Beállítások / Vezérlőpult / Rendszer / Számítógép neve) nem tartalmazhat különleges karaktert (pl.: -, _, stb.), szóközt valamint betűvel kell, hogy kezdődjön. Ha ez nem biztosított, a telepítés előtt módosítani kell a gép nevét! Hálózatos használat esetén a nyitó program csak egy (tetszőleges) munkahelyről indítható, ilyenkor az előbbi kitétel erre a gépre vonatkozik. 3./ Mivel a nyitó program automatikusan létrehozza a mun15w könyvtárat, a nyitás folyamatának elindítása előtti bekapcsoláskor olyan jogosultságú felhasználónévvel kell az operációs rendszerbe bejelentkezni, amellyel engedélyezett új mappa létrehozására A évi nyitás lépései: A fentiek előrebocsátása után nézzük a konkrét teendőket:

2 1./ A szokásos módon, a mun14w könyvtárban menteni kell. 2./ A Cobra honlapról le kell tölteni a mun14 program es verzióját. A programot a szokásos módon telepíteni kell. Ellenőrizzék a program verziószámát (Szerviz/Névjegy). A verzió: / A decemberi bérelszámolást követően be kell lépni a mun14-as program Szerviz/Mentés programágba. A következő képernyőt látják: Lehetséges probléma: Ha mindent a leírás szerint hajtottak végre, és mégsem jelenik meg a gomb, ez a windows játéka. Ebben az esetben a windows asztalról töröljék le a mun14.exe-t indító ikont és készítsenek egy új parancs ikont. (Az ikon a mun14w mappából a mun14.exe-t indítja.) 4./ A gombra kell kattintani.

3 A program a gép sebességétől és az állományok nagyságától függően 1-2 percig dolgozni fog. Ha végzett a következő üzenet jelenik meg: Ha bármi okból meg kellene ismételniük a év nyitását, azt úgy tehetik meg, hogy a mun15w mappát (nem a mun14w-t!) letörlik, teljes tartalmával. (Természetesen ezt nagyon nagy gondossággal, végiggondolva, csak ha szükséges stb.). Ezt követően a 3. és 4. pontokban leírtak szerint kell ismét eljárni. Ezzel a telepítéssel végeztünk A MunBér15 program első indítása A telepítés során a program automatikusan felteszi az asztalra a program indító ikonját:. Ha ez valamilyen okból mégsem történik meg, egy parancs ikont kell létrehozni, mely a \mun15w mappából a mun15.exe-t indítja! Hálózati használat esetén a programot először csak egy gépről szabad elindítani, mert a program adatbázis struktúra módosításokat hajt végre! 1.4. A program indításához szükséges feltételek A program 2015-es sikeres indításának a következő feltételei vannak: - az 1./ pontban leírt feladat sikeres végrehajtása (a megfelelő gyökér-könyvtárban legyen a mun15w mappa) - a licinf.dll állomány megléte a mun15w mappában - a Cobrától korábban megkapott mun.lic állomány bemásolása a mun15w mappába. Ha a fenti feltételek bármelyike nem teljesül, a 2015-es program verzió nem használható eredményesen.

4 1.5. Lehetséges hibaüzenetek, a hibák elhárításuk módja Hibaüzenet: Hiba oka: nem a 2015-re érvényes licinf.dll található a mun15w mappában. Elhárítás módja: a Cobra ügyfélszolgálatától be kell szerezni a licinf.dll-t, majd be kell másolni a mun15w mappába. (A gomb használatával ki lehet lépni a rendszerből.) Hibaüzenet: Hiba oka: nincs, vagy nem megfelelő a mun15w mappában található licenc állomány. Elhárítás módja: a Cobra ügyfélszolgálatától be kell szerezni a mun.lic-t, majd be kell másolni a mun15w mappába. Hibaüzenet: Hiba oka: a licenc érvényességi ideje lejárt. Elhárítás módja: a Cobra ügyfélszolgálatától be kell szerezni a mun.lic-t, majd be kell másolni a mun15w mappába.

5 . Hibaüzenet: Hiba oka: a rendszerhez tartozó új háttér nem található a mun15w mappában. Elhárítás módja: a cobra1.jpg-t a mun15w mappába kell másolni. Hibaüzenet: Hiba oka: a programot nem a mun15w mappából indítják. Elhárítás módja: meg kell nézni, hogy az indító ikon melyik mappából szeretné a programot indítani. A program hibátlanul csak tetszőleges meghajtó, gyökér könyvtárából megnyitott mun15w mappából indítható! Ezt kell biztosítani! 2. A 2015-es program használatáról 2.1. A szabadság számítás automatikus indítása A 2015-es első indításakor a program valamennyi cégre kiszámítja a dolgozók évi szabadságát. A következő képernyő jelenik meg:

6 A program a gép sebességétől függően néhány pillanatig, percig dolgozni fog. A feladat befejezésekor a következő üzenet jelenik meg: A szabadság számítás eredményét ellenőrizzék a Munkaügy / Szabadság számítás programban A cég, dátum beállítása A program első indításakor a / programban ki kell választani a céget és meg kell adni a dátumot. Ezt követően jelennek meg a kiválasztott céghez tartozó dolgozók Munkaszerződés szerinti bérek csoportos módosítása A / / programban lehetőség van a munkaszerződés szerinti bérek egyszerű módosítására. Ezt elsősorban ott használhatják eredményesen, ahol több dolgozónak azonos a bére, s azt szeretnék változtatni. (Pl. a minimálbér kétszerese a munkaszerződés szerinti bérük.) A program utasításai szerint járjanak el.

7 2.4. Az Abevjava beállítás 2014-ben a windows7, windows 8, windows 9-es operációs rendszerek megjelenésével a NAV nyomtatványkitöltő programjának indítását nem tudjuk minden esetben a MunBér programból automatikusan biztosítani. Ha Önöknél is jelentkezett ez a probléma számítástechnikai szakember segítségére van szükség, akinek a következőket kell megvizsgálnia, illetve végrehajtania. (A számítástechnikusnak csak a dőlt betűvel írt leírást kell átolvasnia!) Annak érdekében, hogy a Munbér programból zökkenőmentesen történjék az adatátadás a következő feltételeknek kell egyidejűleg fennállni: - 64 bites gép esetében a Java keretprogramot kell telepíteni (A NAV-os leírás a letöltéséhez irányít, ez nem jó!). A gépen telepített Java verzió a NAV-os Általános nyomtatványkitöltő program Szerviz / Névjegy programjában ellenőrizhető a Ha a gépen 8-as verziót telepítettek, azt le kell törölni és a 7-es verziót telepíteni.(a program megtalálható a ftp://ftp.cobra.hu/tranzit.mun/java tárhelyen.) - A Java.exe program adott gép \windows\system32 mappájába legyen. Ha ez nem elegendő, akkor be kell másolni a mun15w mappába is. - A mun15w mappában található nav7.bat alapértelmezett beállítása a következő: Ez a beállítás, akkor megfelelő, ha a NAV nyomtatványkitöltő programját szabályosan telepítették, azaz nem változtattak a telepítésnél a felkínált lehetőségeken. A NAV-os program Szerviz / Névjegy programjában a következő beállítást kell megvizsgálni. Ha az indítási könyvtár más, akkor a nav7.bat állományt át kell írni a NAV-os programban található indítási könyvtár -ra.

8 Mindezek után a Munbér15 programban a következő beállításokat még el kell végezni, hálózati használat esetén minden munkahelyen, de egy gépen csak egyszer. Ezzel a beállítással határozzák meg, hogy a MunBér15 program hova tegye az adatokat, illetve honnan tudja elindítani az AbevJava futását! (Ez a beállítás megegyezik az elmúlt évivel, de fontossága miatt megismételjük a tudnivalókat.) Az / menüben találnak egy funkciót: / A programot indítva a következő képernyőt láthatják: Az ikonra kattintva a program automatikusan megkeresi és megjeleníti az Abevjava indítási útvonalát! Ha az Abevjava telepítésénél nem a szokásos módon jártak el (a rendszergazda beavatkozott a telepítés menetébe és más mappát jelölt ki a NAV bevalló program helyeként), akkor a program a következő jellegű üzentet küldi:

9 Ebben az esetben Önöknek kell (a szokásos módon) megadni azt az elértési útvonalat, amelyet követve a MunBér program megtalálja az Abevjava_Start.bat állományt és automatikusan el tudja azt indítani! Az ikonra kattintva a következő üzenet jelenik meg: (Csak ismétlésként: az AbevJava program Szerviz / Névjegy programjának található meg a pontos elérési útvonal, ezt kell kitallózni a MunBér15 programban!) 2.5. Első számfejtés sorában A fentiek ismeretében már lehet évre számfejteni. (Csak ismétlésként az első belépéskor ki kell választani a céget és a dátumot!) 2.6. Nyilatkozatok nyomtatása Ezzel a verzióval már nyomtathatók, kiadhatók a 2015-re szükséges nyilatkozatok. Megtalálhatók: / programban. A évi adóváltozások részletes ismertetését, hatását a programrendszerre majd a következő verzióhoz készülő leírás tartalmazza. Abban a verzióban találják majd meg a as adatátadáshoz szükséges programot is. Még egyszer összefoglalva a év nyitásának lépéseit: 1./ A szokásos módon a mun14 program 1231-es verzióját le kell tölteni a Cobra honlapjától. 2./ A leírtak szerint a év megnyitása (sikeres végrehajtás esetén egy mun15w mappa keletkezik). 3./ A program használatához szükséges licenc állomány bemásolása a mun15w mappába. Még egy fontos információ! Ha nem indul el a mun15 program, akkor a futtatáshoz szükséges környezeti feltételek nincsenek biztosítva! A gép windows\system32 mappájában nem található meg négy darab vfp9 állomány! Ebben az esetben a mun14w mappából az alábbi állományokat

10 be kell másolni a számítógép windows\sytem32 mappájába, ha így sem indul, akkor a mun15w mappába! Szélsőséges esetben még az is előfordulhat, hogy a program hiányolja a MSVCR71.DLL állományt. Ezt is a mun14w mappából lehet a windows\system32 (vagy a mun15w) mappába bemásolni.

1.1. A programok futtatásához szükséges környezeti feltételek és fontos tudnivalók:

1.1. A programok futtatásához szükséges környezeti feltételek és fontos tudnivalók: Ez a verzió adatbázis módosításokat hajt végre, ezért először csak egyetlen munkahelyről szabad indítani (a windows tálcán se legyen letéve a program)! Ha ez a feltétel nem teljesül, a program működése

Részletesebben

3./ A 2013. évi NY29/NY30 nyilatkozat, az M30-as és egyéb igazolások

3./ A 2013. évi NY29/NY30 nyilatkozat, az M30-as és egyéb igazolások MUN v13.1231 Ehhez a verzióhoz írt leírásban három témakört találnak: 1./ A 2014. év nyitása 2./ a 2014. évi első feladatok 3./ A 2013. évi NY29/NY30 nyilatkozat, az M30-as és egyéb igazolások Kérjük -

Részletesebben

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2014. ÉVI

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2014. ÉVI COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2014. ÉVI VERZIÓINAK VÁLTOZÁSAI. Tartalomjegyzék: Tartalom MUN v14.0101... 2 MUN v14.0130... 10 MUN v14.0228... 15 MUN v14.0310... 18 MUN v14.0101 Ez a verzió adatbázis

Részletesebben

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2013. ÉVI

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2013. ÉVI COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2013. ÉVI VERZIÓINAK VÁLTOZÁSAI. Tartalomjegyzék: Tartalom MUN v13.0101... 2 MUN v13.0107... 10 MUN v13.0128... 18 MUN v13.0204... 21 MUN v13.0208... 27 MUN v13.0304...

Részletesebben

I Tudnivalók a MunBer az AbevJava program kapcsolatáról

I Tudnivalók a MunBer az AbevJava program kapcsolatáról Tartalomjegyzék: I Tudnivalók a MunBer az AbevJava program kapcsolatáról 1. II. MunBér programban szükséges beállítások az AbevJava-ba történő adatátadáshoz.. 2. III. Adatátadás a 08-as nyomtatványba A./

Részletesebben

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2013. ÉVI

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2013. ÉVI COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2013. ÉVI VERZIÓINAK VÁLTOZÁSAI. Tartalomjegyzék: Tartalom MUN v13.0101... 2 MUN v13.0107... 10 MUN v13.0128... 18 MUN v13.0204... 21 MUN v13.0208... 27 MUN v13.0101

Részletesebben

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG ÉVI

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG ÉVI COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2013. ÉVI VERZIÓINAK VÁLTOZÁSAI. Tartalomjegyzék: Tartalom MUN v13.0101... 2 MUN v13.0107... 10 MUN v13.0128... 18 MUN v13.0204... 21 MUN v13.0101 1. Ismertető a 2013.

Részletesebben

WIN-TAX programrendszer frissítése

WIN-TAX programrendszer frissítése WIN-TAX programrendszer frissítése A WIN-TAX programrendszert a verzió érvényességének lejártakor illetve jelentősebb változás esetén (pl.: elkészült fejlesztések, munkahelyi hálózati szinkronitás miatt)

Részletesebben

A Cobra Sprint telepítése CobraContoLight felhasználók számára

A Cobra Sprint telepítése CobraContoLight felhasználók számára A Cobra Sprint telepítése CobraContoLight felhasználók számára 1. A telepítő program elindítása után a Sprint Telepítő Varázsló irányítja a telepítés folyamatát. A Felhasználási (licenc) feltételek elfogadása

Részletesebben

Mielőtt bármit elkezdenének dolgozni mindenképpen mentsék a mun17w mappa teljes tartalmát! A programokat az / menüben találják meg!

Mielőtt bármit elkezdenének dolgozni mindenképpen mentsék a mun17w mappa teljes tartalmát! A programokat az / menüben találják meg! Leírás a Munbér17 program 1231_M30 verziójához Mielőtt bármit elkezdenének dolgozni mindenképpen mentsék a mun17w mappa teljes tartalmát! E verziót először csak egy munkahelyről szabad elindítani (a windows

Részletesebben

Ha hálózatban dolgoznak első ízben egyetlen gépről indítsák el a mun15 programot!

Ha hálózatban dolgoznak első ízben egyetlen gépről indítsák el a mun15 programot! MUN.151231_M29 Ez a program a munkáltatói adó-megállapítás elkészítéséhez (15M29) szükséges programokat tartalmazza. (A program verziója: 151231_M29). Ahol nincs olyan dolgozó, aki kérte a munkáltatói

Részletesebben

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1 KIRA rendszer Telepítési útmutató v1 1. Bevezetés A dokumentáció, illetve a dokumentáció mellékleteként megtalálható állományok segítségével készíthető fel a kliens oldali számítógép a KIRA rendszer működtetésére.

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2013. ÉVI

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2013. ÉVI COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2013. ÉVI VERZIÓINAK VÁLTOZÁSAI. Tartalomjegyzék: Tartalom MUN v13.0101... 2 MUN v13.0107... 10 MUN v13.0128... 18 MUN v13.0204... 21 MUN v13.0208... 27 MUN v13.0304...

Részletesebben

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése ÁNYK53 Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése Az ÁNYK53 egy keretprogram, ami a személyi jövedelemadó bevallás (SZJA,

Részletesebben

I. 2014. január 1-től életbe lépett, a MunBér14 programot érintő jogszabály-változások, hatásuk a programra

I. 2014. január 1-től életbe lépett, a MunBér14 programot érintő jogszabály-változások, hatásuk a programra MUN v14.0130 Ez a verzió adatbázis módosításokat hajt végre, ezért először csak egyetlen munkahelyről szabad indítani (a windows tálcán se legyen letéve a program)! Ha ez a feltétel nem teljesül, a program

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Program telepítése Az abevjava_install.jar indításával telepíthető a nyomtatványkitöltő program. A program elindítása után közvetlenül az alábbi képernyő jelenik

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2008 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2010 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

Mielőtt bármit elkezdenének dolgozni mindenképpen mentsék a mun14w mappa teljes tartalmát! A programokat az / menüben találják meg!

Mielőtt bármit elkezdenének dolgozni mindenképpen mentsék a mun14w mappa teljes tartalmát! A programokat az / menüben találják meg! Leírás a Munbér14 program 1231_M30 verziójához Mielőtt bármit elkezdenének dolgozni mindenképpen mentsék a mun14w mappa teljes tartalmát! E verziót először csak egy munkahelyről szabad elindítani (a windows

Részletesebben

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Ön letölthető fájl tartalmazza az Evolut Főkönyv 2013. program telepítőjét. A jelen leírás olyan telepítésre vonatkozik, amikor Ön

Részletesebben

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év Ajánlott konfiguráció A program hardverigénye: Konfiguráció: 2800 MHz processzor 512 Mbyte memória (RAM) / Szerver gépen 1G memória (RAM) Lézernyomtató

Részletesebben

WIN-TAX programrendszer hálózatban

WIN-TAX programrendszer hálózatban WIN-TAX programrendszer hálózatban Számítógépes hálózat Hálózat kialakítása Szerver gépre telepítendő alkalmazások: Adatbázis kiszolgáló (Firebird 2.5-ös verzió) WIN-TAX programrendszer Kliens gépre telepítendő

Részletesebben

1 Rendszerkövetelmények

1 Rendszerkövetelmények 1 Rendszerkövetelmények 1.1 Operációs rendszer Az i-deal2 ajánlatadó alkalmazás a Microsoft.Net és Click Once technológiáin alapul. Ezek használatához legalább Microsoft Windows XP SP2 (Szervízcsomag 2),

Részletesebben

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG ÉVI

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG ÉVI COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2016. ÉVI VERZIÓINAK VÁLTOZÁSAI. Tartalomjegyzék: Tartalom MUN v16.0129... - 2 - - 1 - MUN v16.0129 Ez a verzió adatbázis módosításokat hajt végre, ezért először csak

Részletesebben

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG ÉVI

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG ÉVI COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2016. ÉVI VERZIÓINAK VÁLTOZÁSAI. Tartalomjegyzék: Tartalom MUN v16.0129... - 2 - MUN v16.0210... - 6 - MUN v16.0428... - 7 - - 1 - MUN v16.0129 Ez a verzió adatbázis

Részletesebben

Leírás a MunBér12 program 0206-as verziójához

Leírás a MunBér12 program 0206-as verziójához Leírás a MunBér12 program 0206-as verziójához Mielőtt elindítják a programot kérjük (a szokásos módon mentsenek) a mun12w mappában. Nagyon fontos: a program adatbázis módosításokat hajt végre! Ezért első

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Hálózatos telepítés Windows és Linux operációs rendszereken A program nem használja a Registry-t. A program három könyvtárstruktúrát használ, melyek a következők:

Részletesebben

Távolléti díj kezelése a Novitax programban

Távolléti díj kezelése a Novitax programban Mire jó a FirebirdSettings.exe Ezzel a programmal a Firebird adatbázis-kezelővel és az adatbázisokkal kapcsolatos beállításokat lehet elvégezni. Mit kell tenni a használata előtt A FirebirdSettings.exe

Részletesebben

E-építési napló offline vezetése

E-építési napló offline vezetése E-építési napló offline vezetése Frissítve: 2016. november 24. 1 Miért van szükség az elektronikus építési napló offline vezetésére? Az e-építési napló rendszer működésének alapvető feltétele, hogy az

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

Telepítési és aktiválási útmutató

Telepítési és aktiválási útmutató Telepítési és aktiválási útmutató Köszönjük, hogy a memoq 4.5 rendszert választotta, amely immár a szabadúszó fordítók, a fordítóirodák és a vállalatok első számú fordítási környezete. Az alábbiakban arról

Részletesebben

Telepítési Kézikönyv

Telepítési Kézikönyv Intelligens Dokumentum Kezelő Rendszer Telepítési Kézikönyv 1/15. oldal Dokumentum áttekintés Dokumentum címe: doknet telepítési kézikönyv Dokumentum besorolása: szoftver telepítési leírás Projektszám:

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról OTP BANK NYRT. Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról Bankunk ügyfeleink folytonos szoftverhasználatát biztosító szempont alapján úgy döntött, hogy az új verziót (6.01-01) most nem a megszokott

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Telepítési leírás 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. július 1. Utolsó módosítás időpontja: 2004. június 21. A dokumentumot készítette:

Részletesebben

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez 1. OKM 2007 FIT-JELENTÉS ASZTALI HÁTTÉRALKALMAZÁS telepítése 2. Adobe Acrobat Reader telepítése 3. Adobe SVG Viewer plugin telepítése Internet Explorerhez

Részletesebben

CIG Pannónia Életbiztosító PROFe eltávolítása gépről

CIG Pannónia Életbiztosító PROFe eltávolítása gépről CIG Pannónia Életbiztosító PROFe eltávolítása gépről PROFe teljes körű eltávolítása a gépről 1. Vezérlőpult: Elérési útvonal: Start menü: Vezérlőpult: Programok Programok és szolgáltatások 2. Távolítsuk

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Jogc ímek sorrendje a dolgozó törzsadatában és elszámolásban

Kedves Ügyfelünk! Jogc ímek sorrendje a dolgozó törzsadatában és elszámolásban Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.16.19) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén Tartalomjegyzék 1. Az Internet Explorer 9 megfelelősségének

Részletesebben

Hardver és szoftver követelmények

Hardver és szoftver követelmények Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Telepítési útmutató Hardver és szoftver követelmények A java-s nyomtatványkitöltő program az alábbi hardverigényt támasztja a számítógéppel szemben: 400 MHz órajelű

Részletesebben

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2015. ÉVI

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2015. ÉVI COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2015. ÉVI VERZIÓINAK VÁLTOZÁSAI Tartalomjegyzék: Tartalom MUN v15.0130... - 2 - MUN v15.0512... - 9 - - 1 - MUN v15.0130 Ez a verzió adatbázis módosításokat hajt végre,

Részletesebben

FRISSÍTÉSI LEÍRÁS A WINIKSZ PROGRAMCSOMAGHOZ

FRISSÍTÉSI LEÍRÁS A WINIKSZ PROGRAMCSOMAGHOZ FRISSÍTÉSI LEÍRÁS A WINIKSZ PROGRAMCSOMAGHOZ Az átalánydíjas szerződésben foglaltak alapján a programcsomagot a mindenkori jogszabályoknak megfelelően folyamatosan fejlesztjük. A program újabb verziói

Részletesebben

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv Image Processor BarCode Service Áttekintés CIP-BarCode alkalmazás a Canon Image Processor programcsomag egyik tagja. A program feladata, hogy sokoldalú eszközt biztosítson képállományok dokumentumkezelési

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Általános leírás... 3 2. Telepítés... 4 3. Első indítás... 6 4. A program használata... 8

Tartalomjegyzék. 1. Általános leírás... 3 2. Telepítés... 4 3. Első indítás... 6 4. A program használata... 8 Elektronikus naplóval rendelkező HostWare pénztárgépet üzemeltető felhasználók NAV adatszolgáltatási kötelezettségét támogató segédprogram felhasználói leírása 2013.07.23. Tartalomjegyzék 1. Általános

Részletesebben

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2012 ÉVI

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2012 ÉVI COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2012 ÉVI VERZIÓINAK VÁLTOZÁSAI. Tartalomjegyzék: MUN v12.0101... 2 MUN v12.0116... 11 MUN v12.0129... 13 MUN v12.0206... 25 MUN v12.0209... 33 MUN v12.0225... 37 MUN

Részletesebben

MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete

MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete I. Az adatbázis motor telepítése II. A MEDITOR 5 KLÓN program telepítése III. Adatok feltöltése a KLÓN programba I. Adatbázis motor telepítése Kérem, hogy a telepítések

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2014 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2014 hivatkozásra: A program telepítése A 2014-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drdsw.hu). A telepítés előtt nem kell eltávolítania a korábbi verziókat!

Részletesebben

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7 rendszeren Távszámla aláírásának ellenőrzésére 1(9) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A

Részletesebben

Ha hálózatban dolgoznak első ízben egyetlen gépről indítsák el a mun14 programot!

Ha hálózatban dolgoznak első ízben egyetlen gépről indítsák el a mun14 programot! MUN.141231_M29 Ez a program a munkáltatói adó-megállapítás elkészítéséhez (14M29) szükséges programokat tartalmazza. (A program verziója: 141231_M29). Ahol nincs olyan dolgozó, aki kérte a munkáltatói

Részletesebben

lizengo használati utasítás A Windows egy USB stick-re való másolása

lizengo használati utasítás A Windows egy USB stick-re való másolása lizengo használati utasítás A Windows egy USB A Windows egy USB lizengo használati utasítás Kattintson a Windows verziókra, amelyet egy USB stick-re szeretne másolni, így elér a megfelelő útmutatóhoz.

Részletesebben

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Telepítési leírás verzió: 1.33 2017.10.05. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. KEAASZ TELEPÍTÉSE... 3 3. A KEAASZ ALKALMAZÁS ELTÁVOLÍTÁSA...

Részletesebben

Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt

Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt segédlet A Szilipet programok az adatok tárolásához Firebird adatbázis szervert használnak. Hálózatos

Részletesebben

DebitTray program Leírás

DebitTray program Leírás DebitTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy kintlévőséghez tartozó határidő elmulasztásának komoly következménye lehet. Éppen ezért a Kintlévőség kezelő program főmenü ablakában a program

Részletesebben

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Tartalomjegyzék: Első lépések:... 3 Licenc megállapodás... 3 Telepítési kulcs... 4 Felhasználói adatok... 5 Telepítő csomagok

Részletesebben

Ha hálózatban dolgoznak első ízben egyetlen gépről indítsák el a mun13 programot!

Ha hálózatban dolgoznak első ízben egyetlen gépről indítsák el a mun13 programot! MUN.v131231_M29_02 Ez a program a munkáltatói adó-megállapítás elkészítéséhez (13M29) szükséges programokat tartalmazza. (A program verziója: 1331_M29). Ahol nincs olyan dolgozó, aki kérte a munkáltatói

Részletesebben

Telenor Webiroda. Kezdő lépések

Telenor Webiroda. Kezdő lépések Telenor Webiroda Kezdő lépések Virtuális Tárgyaló Tartalom 1. Bevezetés...2 2. A szolgáltatás elérése és a kliensprogram letöltése...3 3. A kliensprogram telepítése...6 4. A Virtuális Tárgyaló használatba

Részletesebben

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Telepítés internetről A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Új szolgáltatásunk keretén belül, olyan lehetőséget kínálunk a TERC VIP költségvetéskészítő program

Részletesebben

VisualBaker Telepítési útmutató

VisualBaker Telepítési útmutató VisualBaker Telepítési útmutató Office Hungary Bt web: www.visualbaker.hu e-mail: info@visualbaker.hu Tartalomjegyzék: Telepítési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 2 Első lépések:... 3 Telepítési kulcs...

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2015 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2015 hivatkozásra: A program telepítése A 2015-ös év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad eltávolítania a korábbi

Részletesebben

ServiceTray program Leírás

ServiceTray program Leírás ServiceTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés szerviz munkalapok státuszai a Törölve és Lezárva státuszt leszámítva a munkalap különböző nyitott állapotát jelzik, melyek valamilyen tevékenységet jeleznek.

Részletesebben

SQL Backup and FTP. A program telepítésének menete. A szoftvert a következő weboldalról ingyenesen tölthető le: https://sqlbackupandftp.

SQL Backup and FTP. A program telepítésének menete. A szoftvert a következő weboldalról ingyenesen tölthető le: https://sqlbackupandftp. SQL Backup and FTP A szoftvert a következő weboldalról ingyenesen tölthető le: https://sqlbackupandftp.com/ A program telepítésének menete A telepítő elindítása után megjelenő képernyő a Next > gomb megnyomásával

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ Készítette A jelen dokumentum tartalma szerzői jogi védelem alatt áll, a mű felhasználói jogai a -t illetik. A dokumentumot az Ügyfél korlátlan számban

Részletesebben

Telepítés, újratelepítés több számítógépre, hálózatos telepítés Kulcs-Bér program

Telepítés, újratelepítés több számítógépre, hálózatos telepítés Kulcs-Bér program Telepítés, újratelepítés több számítógépre, hálózatos telepítés Kulcs-Bér program A Kulcs-Soft programok telepítése (újratelepítése) előtt javasolt Adatmentést készíteni a számítógépen található összes

Részletesebben

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások 265ced1609a17cf1a5979880a2ad364653895ae8 Index _ Amadeus szoftvertelepítő 3 _ Rendszerkövetelmények 3 Támogatott operációs rendszerek 3

Részletesebben

Win-Tax évi ös verzió

Win-Tax évi ös verzió Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: 2017.02.28. Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2017.12.31. Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: 2017.12.31. Regisztrált

Részletesebben

FÁJLOK ÉS MAPPÁK MÁSOLÁSA PENDRIVE-RA ÉS CD-RE A LEGEGYSZERŰBBEN WINDOWS XP-N

FÁJLOK ÉS MAPPÁK MÁSOLÁSA PENDRIVE-RA ÉS CD-RE A LEGEGYSZERŰBBEN WINDOWS XP-N FÁJLOK ÉS MAPPÁK MÁSOLÁSA PENDRIVE-RA ÉS CD-RE A LEGEGYSZERŰBBEN WINDOWS XP-N Ezek a cikkek Atom Manó rovattársam kérdésfeltevése alapján jöttek létre, és mivel Ő a fényképekkel végezhető műveletek kapcsán

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Telepítési útmutató. A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges.

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Telepítési útmutató. A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges. Telepítési útmutató Rendszerkövetelmények: A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges. Szükséges futtatókörnyezet: Windows Framework 4 vagy magasabb verzió. Innen tölthető

Részletesebben

A telepítési útmutató tartalma

A telepítési útmutató tartalma 1 A telepítési útmutató tartalma 3 Kompatibilitás és rendszerkövetelmények A telepítési folyamat röviden 4 A telepítés indítása 5 Adatbáziskezelő beállítása / telepítése 8 Telepítési módozatok 11 Az ENSO

Részletesebben

Bejelentkezés az egyetemi hálózatba és a számítógépre

Bejelentkezés az egyetemi hálózatba és a számítógépre - 1 - Bejelentkezés az egyetemi hálózatba és a számítógépre 1. lépés: az Egyetem Novell hálózatába történő bejelentkezéskor az alábbi képernyő jelenik meg: az első sorban a felhasználónevet, a második

Részletesebben

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások 265ced1609a17cf1a5979880a2ad364653895ae8 Index _ Amadeus szoftvertelepítő 3 _ Rendszerkövetelmények 3 Támogatott operációs rendszerek 3

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014.

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014. BaBér Bérügyviteli rendszer Telepítési segédlet 2014. Tartalom 1. Ajánlott konfiguráció... 3 2. A BaBér és az SQL2005 szerver telepítése... 5 3. A BaBér program és az SQL2005-ös adatbázis kezelő telepítése...

Részletesebben

Tartalom jegyzék: MUN v1231-m30... 2

Tartalom jegyzék: MUN v1231-m30... 2 Tartalom jegyzék: MUN v1231-m30... 2 1 MUN v1231-m30 Leírás a Munbér10 program 1231-M30 verziójához Mielőtt bármit elkezdenének dolgozni mindenképpen mentsék a mun10w mappa teljes tartalmát! Ebben az évben

Részletesebben

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios Program megnevezése: Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat címe: HUSK JOBs portal Közös munkaerő-piaci információs rendszer A vezető partner: Centrum pokročilých

Részletesebben

Adóbevallás leadása elektronikusan

Adóbevallás leadása elektronikusan Adóbevallás leadása elektronikusan Ügyfélkapu regisztráció és bejelentkezés Első lépésben szükségünk lesz Ügyfélkapu fiókra ennek a létrehozásához be kell fáradnunk az okmányirodába, és regisztrációt kell

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VÉRADÁS IDŐPONT SZERKESZTŐ (verzió: 1.2) 2013. április 1. Tartalomjegyzék 1. Telepítés és indítás... 3 2. Frissítés... 3 3. Beállítás... 4 4. Felület... 4 5. Véradó helyszínek...

Részletesebben

Technikai információk fejlesztőknek

Technikai információk fejlesztőknek Technikai információk fejlesztőknek Különbségek a Java-s nyomtatványkitöltő program és az Abev2006 között 1. A mezőkód kijelzés bekapcsolása a Szerviz/Beállítások ablakban érhető el. 2. Az xml állományok

Részletesebben

Bérprogram vásárlásakor az Ügyfélnek e-mailben és levélben is megküldjük a termék letöltéséhez és aktiválásához szükséges termékszámot.

Bérprogram vásárlásakor az Ügyfélnek e-mailben és levélben is megküldjük a termék letöltéséhez és aktiválásához szükséges termékszámot. Telepítés Bérprogram vásárlásakor az Ügyfélnek e-mailben és levélben is megküldjük a termék letöltéséhez és aktiválásához szükséges termékszámot. A programot honlapunkról, az alábbi linkről tudják letölteni:

Részletesebben

OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez.

OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez. OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez. Az OpenVPN kliens programra akkor van szükség, ha egy nyílt Internet elérésű helyről szeretnénk elérni magas biztonság mellett a RITEK Zrt.

Részletesebben

eszemélyi Kliens Szoftvercsomag

eszemélyi Kliens Szoftvercsomag Belügyminisztérium eszemélyi Kliens Szoftvercsomag Telepítési Útmutató 1 Bevezetés 1.1 Jelen dokumentum célja Az alábbi dokumentum írja le, hogy hogyan kell telepíteni az eszemélyi Kliens szoftvercsomagot.

Részletesebben

Digitális aláírás általános telepítése és ellenőrzése

Digitális aláírás általános telepítése és ellenőrzése Digitális aláírás általános telepítése és ellenőrzése A digitális aláírásból (tanúsítványból) két fajta létezik! Egyik az úgynevezett hardveres tanúsítvány, amelynél az ügyfél rendelkezik fizikailag egy

Részletesebben

A CCL program használatbavétele

A CCL program használatbavétele A CCL program használatbavétele Tartalomjegyzék 1.1 Hardver és szoftverkövetelmények... 2 1.2 CCL program telepítése hálózatba. Telepítés szerver számítógépre... 2 1.3 Cégek... 6 1.3.1 Egy céges felhasználás....

Részletesebben

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó!

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó! 3Sz-s Kft. 1158 Budapest, Jánoshida utca 15. Tel: (06-1) 416-1835 / Fax: (06-1) 419-9914 E-mail: zk@3szs. hu / Web: http://www. 3szs. hu Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy telepíti az AUTODATA 2007

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9)

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. AuthentIC Manager szoftver

Részletesebben

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra Nyomtató telepítése A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra duplán kattintva kezdeményezhetjük.

Részletesebben

Remek-Bér program verzió történet

Remek-Bér program verzió történet Remek-Bér program verzió történet Verzió: 5.14 2019.07.26. Bér beállítások frissítése funkció, amely a törvényi változások beállításában nyújt segítséget. Program indítás és cég megnyitás után egy Bér

Részletesebben

1. A Windows programok telepítése

1. A Windows programok telepítése 1. A Windows programok telepítése Amennyiben a program egy korábbi példánya már telepítve van a számítógépre, akkor beszélünk frissítésről. Ellenkező esetben a következőkben leírtakat átlépheti és a telepítés

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

Vectory telepítési útmutató

Vectory telepítési útmutató Vectory telepítési útmutató A vectory kliens programja egy vyw.exe valamint egy bejelentkezes.ini nevű fájlból áll. A vyw.exe-nek és a bejelentkezes.ini-nek egy közös könyvtárba kell kerülniük. Könyvtárak,

Részletesebben

1988 2005 ÉVI ADATSZOLGÁLTATÁSOK JAVÍTÁSA. Készítette: Tóth Péter. 2013. szeptember 26.

1988 2005 ÉVI ADATSZOLGÁLTATÁSOK JAVÍTÁSA. Készítette: Tóth Péter. 2013. szeptember 26. 1988 2005 ÉVI ADATSZOLGÁLTATÁSOK JAVÍTÁSA Készítette: Tóth Péter 2013. szeptember 26. ÁLTALÁNOS LEÍRÁS Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás

Részletesebben

FTP Az FTP jelentése: File Transfer Protocol. Ennek a segítségével lehet távoli szerverek és a saját gépünk között nagyobb állományokat mozgatni. Ugyanez a módszer alkalmas arra, hogy a kari web-szerveren

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban: A program telepítése A 2019-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad és nem kell eltávolítania

Részletesebben

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra.

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra. Mivel a Windows 95, 98 és Millenium Edition operációs rendszerek még nem tartalmazzák az ún. PPPoE kapcsolathoz szükséges programot, ezért azt le kell tölteni. Az alábbi tájékoztató a http://www.raspppoe.com/

Részletesebben

ContractTray program Leírás

ContractTray program Leírás ContractTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy szerződéshez tartozó határidő elmulasztásának komoly gazdasági következménye lehet. Éppen ezért a Szerződés kezelő program főmenü ablakában a

Részletesebben

Telepítési és indítási útmutató. DataPage+ 2013

Telepítési és indítási útmutató. DataPage+ 2013 DataPage+ 2013 Tartalomjegyzék Telepítés előfeltételei Alkotólemek... 1 Áttekintés... 1 1. lépés: Futtassuk a setup.exe fájlt és indítsuk el a varázslót... 1 2. lépés: Fogadjuk el a licencszerződést...

Részletesebben

NEPTUN 3R DIPLOMA MELLÉKLET NYOMTATÁS BEÁLLÍTÁSA

NEPTUN 3R DIPLOMA MELLÉKLET NYOMTATÁS BEÁLLÍTÁSA NEPTUN 3R DIPLOMA MELLÉKLET NYOMTATÁS Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Budapest, 2006. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.05.10. Verzió: 2.1. Oldalszám: 2 / 6 Tartalomjegyzék

Részletesebben