ltel: Web: Copyright 2009, iprospect.com, Inc. All Rights Reserved. SEM / SEO fogalomtár

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ltel: 361.411.2210 Email: info@iprospect.hu Web: www.iprospect.hu Copyright 2009, iprospect.com, Inc. All Rights Reserved. SEM / SEO fogalomtár"

Átírás

1 SEM / SEO fogalomtár

2 - A - Absolute Link [ Abszolút Hivatkozás ] Abszolút linknek nevezzük azt a hivatkozást, mely a hivatkozandó oldal teljes URL-jét megadja. Pl.: Account [ Azonosító ] Felhasználói fiók. Felhasználói névből és jelszóból áll. A felhasználó hozzáfér az őt megillető erőforrásokhoz és szolgáltatásokhoz. Ad Audience [ Hirdetési Közösség ] A hirdetésnek egy meghatározott időperiódus alatt létrejött egyedi felhasználók száma. Ad Blocker [ Hirdetés Blokkoló ] A felhasználó böngészőprogramjában megtalálható plugin ( vagy szoftver ), ami megakadályozza az internetes reklámok ( általában Pop-Up és banner ) megjelenítését. Ad Click [ Hirdetés kattintás ] A felhasználók hirdetés kattintásainak mérése, mely során a felhasználók egy másik honlapra kerülnek ( click-through ), a hirdetést tartalmazó honlap másik oldalára kerülnek ( in-unit click ), vagy az egér mutatójának a hirdetés fölé történő húzása ( mouse over ) eredményez változást az oldal tartalmában. Ad Request [ Hirdetés Lekérés ] A hirdetés lekérésének mennyiségét jelző szám. A hirdetést tartalmazó weboldal lekérésekor a böngésző szoftver a reklámszervertől kéri le a hirdetést, majd jeleníti meg a felhasználó előtt. Mivel a hirdetés és a weboldal többi eleme nem azonos szerveren kerül elhelyezésre, így előfordulhat, hogy a weboldal letöltődik a hirdetés viszont nem. Ad Server [ Reklámszerver ] A hirdetéseket konkrét feltételeknek megfelelő megjelenítését végző rendszer, amely az adott weboldal szerverétől függetlenül működik, egy másik (reklám) szerveren. Adgroup [ Hirdetési Csoport ] A kulcsszavak valamilyen szempont szerint (pl. témakör) egy csoportba rendezett összessége, melyekhez hirdetés(ek) tartoznak, illetve amelynek a beállításait a többitől függetlenül lehet kezelni. Alt Tag [ Alt Tag ] A keresőrobotok ( egyelőre ) nem tudják felismerni egy képről, hogy mit ábrázol. Az ALT tag segítségével releváns leírást adhatunk egy képről, mely a keresőrobotok számára is értelmezhetővé válik.

3 Anchor Text [ Anchor Text ] Egy olyan szövegkörnyezet, mely egy link hivatkozáshoz van társítva. Kulcsszavak, fontos kifejezések által. Authority Site [ Magas Létjogosultságú Weboldal ] Authority szó jelentése: Tekintélyes. Adott egy weboldal, mely egy adott témában a legtöbb releváns weboldaltól kap linket az Authority Site-nak minősül. A Google az ilyen weboldalakat, a keresési találat első helyén jeleníti meg, úgy hogy gyors linkek is fel vannak tüntetve. Általában 6-8 gyors link (aloldal) jelenik meg. Ergo, minél több releváns linkkapacsolttal rendelkezik egy weboldal annál nagyobb az esélye, hogy Authority Site lesz. Average Visit Duration [ Átlagos Látogatási Idő ] A felhasználó által az adott weboldalon töltött átlagos időtartam. - B - Backlink [ Visszamutató Link ] Egy másik weboldalra vagy szolgáltatásra történő utalás/kereszthivatkozás az Anchor-ok segítségével. Banner Blindness [ Banner Vakság ] Ez egyfajta felhasználói beidegződés, gyakorlott felhasználókat jellemzi, akiknél kialakult a banner vakság, a figyelmük szinte automatikusan kizárják a weboldalakon lévő hirdetéseket. Szakmai weboldalakon figyelhető meg általában az alacsony átkattintási arány is. Banner [ Reklámfelirat / Reklámfelület ] Az Interneten az egyik legelterjedtebb hirdetési forma. Különböző méretű és formátumú állókép vagy animált grafika. Méretei: 468*60 pixeles, 468*120 pixeles, 120*240 pixeles ( Banner, Dupla Banner ), 728*60 pixeles, 728*120 pixeles ( SuperBanner, LeaderBoard ), 100*120 pixeles, 120*600 pixeles ( Vertikális Box, Skyscraper ). Fálj típusai: gif, jpg, swf. BID [ Ajánlati Licit ] Az ajánlati licit az az összeg, amit egy kulcsszóért maximum fizetni kíván a felhasználó egy PPC alapon működő rendszerben. Bidding Software [ Licit Eszköz ] Szoftver, mely segítséget nyújt a hirdetőknek abban, hogy bizonyos PPC kampánycéljaikat anélkül érjék el, hogy folyamatosan figyelnék a kampányuk teljesítményénak alakulását. Megkülönböztetünk szabály alapú és öntanuló rendszereket.

4 Black Hat SEO [ Etikátlan Optimalizálás ] Black Hat Seo szó szerinti jelentése, fekete kalapos keresőoptimalizálás. A jó ( white ) a rossz ( black ) és a csúf ( gray ) szindróma: ). A "rossz" keresőoptimalizálás etikátlan, olyan módszereket alkalmaz melyből előnyre tesz szert az illető, de nem sportszerű. A fekete kalapos módszereket a Google, bünteti. Ilyen a Cloaking-féle módszer, melynek a lényege, hogy egy szöveget álcázunk egy weboldalon úgy, hogy a felhasználó számára láthatatlan, míg a keresőrobot számára látható. Broad Match [ Széles körű egyezés ] Ennek a kulcsszóillesztési opciónak a bekapcsolásakor minden olyan kereséskor megjelenik a hirdetés, ha a látogató által beírt keresőkifejezés bármilyen sorrendben tartalmazza az általunk megadott kulcsszót. Broken Link [ Hibás Hivatkozás ] Olyan hibás hivatkozás, ami egy nem létező és/vagy áthelyezett másik weboldalra vagy aloldalra mutat. Browser Compatibility [ Böngésző Kompatibilitás ] Az Internetes böngésző programok a weboldalakat, különbözőképen jelenítik meg. A böngésző kompatibilitásnak a SEO-ban és a webdesing-ban kulcs fontosságú szerepe van. Böngésző függetlennek az olyan weboldalakat nevezzük, melyek minden böngészőben azonos módón jelennek meg. Budget [ Költségkeret ] A PPC kampány bizonyos időszakára vagy a teljes kampányra szánt összeg. A PPC szolgáltatóknál általában időszakokra (1 nap, 30 nap stb.) is be lehet állítani költségkereteket. BurnOut [ Kiégés ] Olyan hirdetés, melynek a megjelenései egyre kevesebb érdeklődést generálnak a szolgáltatás és/vagy termék iránt. Ergo, mikor egy hirdetés veszít "népszerűségéből" hatékonyságából. Burst / Hype [ Burst / Hype ] Azokat a jelenségeket nevezik így, melyek az Interneten felkapottak, divatosak. - C - Click Fraud [ Kattintásos Csalás ] Az a jelenség, mikor a hirdetésre [ kattintás alapú ( pay per click ) ] olyasvalaki személy, vagy program kattint, akinek nem célja a hirdetésben szereplő weboldal meglátogatása, csak annak "kár" okozása, mivel így csökken a költségkerete a hirdetőnek, minden kattintás után. Click [ Kattintás ] Kattintás az egérrel, mely által juthatunk át a szövegben hivatkozott weboldalra. Click-Through Rate (CTR) [ Átkattintási Arány ] A hirdetésre történő kattintások számának, megtekintésének, és a hirdetés lekérésének hányadosa.

5 Click-Through [ Átkattintás ] Az az átkattintás ahányszor egy reklám helyen lévő hirdetésre kattintnak. Cloaking [ Álcázás ] Álcázási technika lényege, hogy bizonyos felhasználóknak más oldalt mutat, mint az eredeti. Az álcázás ( Cloaking ) használatával pl.: az IP-cím alapján meghatározható a felhasználó térbeli elhelyezkedése, így más regionális tartalom kínálható fel. Más tartalmat mutatnak a keresőrobotoknak, mint a látogatóknak. Ezzel egyrészt javíthatóak az oldal helyezései a találati rangsorokban ( SERP ), mert így a felhasználókat figyelmen kívül hagyva csak a keresőrobotok igényeire specializálható az oldal. Contect Scraper Site [ Gyűjtő Portál ] Azokat a weboldalakat nevezzük Contect Scraper Site-nak, amelyek más weboldalak tartalmát összegyűjtve építenek új weboldalt ( portált ), felépítésben és modszertanban különbőzhetnek, de tartalomban nem. Content Integration [ Tartalomba Integrált Hirdetés ] Tartalomba Integrált Hirdetés. Cost-Per-Action (CPA) [ Fogyasztói Tevékenység Alapú Költség ] Cost-Per-Action (CPA) = Fogyasztói Tevékenység Alapú Költség Cost-Per-Click (CPC) [ Egy Kattintásra Jutó Költség ] Cost-Per-Click (CPC) = Egy Kattintásra Jutó Költség. Cost-Per Sale [ Eladás Költsége ] Egy értékesítési eseményre jutó költség összege. Cost-Per-Thousand (CPM) [ 1000 Megjelenésre Jutó Költség ] Cost-Per-Thousand (CPM) = 1000 megjelenésre jutó költség. Crawler/Spider/roBot [ Kereső Robot ] Egy olyan speciális automata program ( robot/spider/crawler ), amely folyamatosan pásztázza az Internetet a weboldalakon található hivatkozásokon keresztül. Az pásztázás eredményeit egy adatbázisban tárolja el, amelyekhez a keresőmotorok férhetnek hozzá. Cybersquatting [ Hamis Domain ] A cybersquatting egy más valaki védjegyét ( magányszemély / cég ) képző domain név rosszhiszemű használatát és az ennek alapján termelt profitot jelenti.

6 - D - Deep Link Ratio [ Mély Hivatkozási Arány ] A weboldalon a belső oldalakra ( aloldalakra ) mutató hivatkozások és a weboldalra mutató összes hivatkozás aránya. Deep Link [ Mély Hivatkozás ] Egy weboldalon belüli aloldalra mutató hivatkozás. Directory [ Webkatalógus / Linkgyűjtemény ] Olyan weboldal amely egyfajta tematika szerint rendezi a weboldalakat. Display URL [ Látszó URL ] Az a link, amely megjelenik a PPC hirdetés legalsó sorában. Általában csak a domaint tartalmazza a könnyen érthetőség kedvéért (pl. Domain Age [ Domain Kora ] A keresőmotorok bizalmi "indexében" előkelő helyet foglal, ha egy weboldal régóta létező, működő tartalommal bír. Tehát a domain kora fontos tényező lehet, akár a SERP-ben való megjelenéskor. Domain Parking [ Domain Parkolás ] Olyan weboldalak, melyeknek tartalma hirdetésekkel teli, és olyan domain nevekre készítenek ilyen weboldalakat melyek használaton kívül vannak. Doorway Page / Gateway Page [ Kapu Oldal ] A kapu oldal egyetlen célja, hogy a keresők találati listájában ( SERP ) az elsők között szerepeljen néhány kulcsszóra, és átirányítsa a látogatókat a valódi weboldalra. A kapu oldalakat ma már kiszűrik és nem indexelik le a keresőrobotok. Duplicate Content [ Dupla Tartalom ] Olyan weboldali tartalom, mely más weboldalon is szerepel, teljes vagy szinte teljes azonosságban, azt dupla tartalomnak nevezzük. Ez káros folyamat, mivel a keresőmotorok nem akarnak több változatot indexelni, így a két azonos vagy szinte majdnem azonos tartalommal rendelkező weboldalak közül az egyik szinte biztosan ki fog kerülni az indexelésből, még a duplikáció ( dupla tartalom ), esete fent áll. Dynamic Content [ Dinamikus Tartalom ] Olyan weboldali tartalom mely bizonyos időintervallumonként változik. Dynamic Page [ Dinamikus Oldal ] Olyan webhely, mely nem állandó elemeket tartalmaz, hanem a weboldal bizonyos részeit, adatait egy adatbázisból kiolvasva minden látogatónak az igénye szerinti tartalmú oldalt hozza létre. A dinamikus oldalak nehezebben optimalizálhatók.

7 Dynamic Page [ Dinamikus Oldal ] Dinamikus oldalaknak nevezzük azokat a weboldalakat, melyeket a látogatók és/vagy az oldal szerkesztői igényeiknek megfelelően tudják változtatni a tartalmat, megjelenésüket, és képesek bizonyos feladatok elvégzésére. - E - Emphasis [ Kiemelés ] A weboldalon lévő szöveg kiemelésére használt HTML kódelem. Exact Match [ Pontos Egyezés ] Ennek a kulcsszóillesztési opciónak a bekapcsolásakor csak akkor jelenik meg a hirdetésünk a keresőben, ha a látogató pont ugyanezt a kifejezést kereste, se többet, se kevesebbet. - F - Favicon [ Favicon ] A favicon egy weboldalhoz tartozó ikon, amit a böngészők megjelenítenek, címsor előtt vagy az egyes lapokhoz tartozó navigációs füleken. Filter Words Or Stop Words [ Kihagyott Szavak ] Olyan szavak, melyeket a keresők figyelmen kívül hagynak, mert azok a keresés eredménye szempontjából érdektelenek. - G - Google Analytics [ Google Analytics ] A Google olyan ingyenes webanalitikai szolgáltatása, ami a weboldal látogatóiról készít és prezentál részletes statisztikát. Nagyon sok hasznos funkcióval rendelkezik. Google Directory [ Google Directory ] Google Directory az ODP web címtáron alapul, kiegészítve a Google saját technológiája által nyújtott bővítésekkel. Google Hálózat [ Google Network ] A Google AdWords hirdetések azon megjelenítési helyei, melyek a Google saját tulajdonában vannak, mint pl. Google.hu, Gmail stb. Google Trends [ Google Trends ] Olyan Google szolgáltatás, ami a múltbeli Google keresési adatokat dolgozza fel, és kimutatásokat készít belőlük. Statisztikát ad arról is, hogy mely országokban, mely nyelveken kerestek egy kifejezésre a legtöbbet.

8 Gray Hat SEO [ Szürke Optimalizálás ] Gray Hat Seo szó szerinti jelentése, szürke kalapos keresőoptimalizálás. A jó ( white ) a rossz ( black ) és a csúf ( gray ) szindróma: ). A "szürke" keresőoptimalizálás az etikátlan és etikus között húzódó vékony ösvényen levő eljárás. Gross Exposures [ Bruttó Megjelenés ] Gross Exposures = Bruttó Megjelenés. - H - Hand Submission [ Manuális Hozzáadás ] Web katalógusokba illetve keresőkbe való weboldal regisztrálása, manuálisan, nem automatikus eszközöket használva. Heading [ Címsor ] A Címsor ismerteti röviden az általa felölelt tartalmat. Címsor számozása H1-től H6-ig tart, fontossági sorrendjük szintén. Hidden Text [ Rejtett Szöveg ] Olyan keresőoptimalizálási technika, mely csak a keresőrobotnak látnak, a felhasználó számára láthatatlan. Általában, az a fajtája terjedt el, amikor az adott weboldal háttér színvilágával megegyező színvilágú szöveget helyeznek el a weboldalon. A Google bünteti ezen technika alkalmazását. Hirdetés Pozíció [ Ad Position ] Az adott hirdetés megjelenési helye, sorszáma a többi hirdetéshez képest. A kampányok során általában átlagos pozícióval találkozunk. Hirdetés Elosztás [ Ad Distribution ] Azon arány, amely megmutatja, hogy a keresőhálózat és a tartalom hálózat külön-külön milyen teljesítménnyel járult hozzá a kampány sikeréhez. Hit [ Találat ] Az adott web szerverről való bármilyen letöltődést regisztráló naplófájlba kerülő bejegyzés. - I - Invalid Click [ Érvénytelen Kattintás ] Kattintások, melyek kattintási csalás eredményeként valósultak meg. Ezekért a szolgáltató nem számít fel díjat.

9 - K - Keresőhálózat [ Search Network ] A PPC szolgáltatókkal szerződéses viszonyban álló keresők összessége. A Google AdWords esetén ez tartalmazza a Google.hu-t, az America Onlilne keresőjét és már keresőket. Az etarget esetén ez a hálózat tartalmazza a Goliat.hu keresőt, a Heureka.hu keresőt és más keresőket is. Keresőkifejezés [ Search Query ] Szöveg, amit a látogató a kereső keresőablakába ír be azzal a céllal, hogy releváns találatokat kapjon. Keyword Density [ Kulcsszó Sűrűség ] A Kulcsszó sűrűség azt jelenti, hogy egy weboldalon található szavak ( kulcsszavak ) keresőkifejezések mekkora százalékban fordulnak elő. Keyword Research [ Kulcsszó Választás ] A keresőoptimalizálás és a PPC marketing kampányok fontos eszköze, mely az adott témával kapcsolatos kulcsszavak és kulcsszó kifejezések felkutatására összpontosít. Keyword Spam [ Kulcsszó Spam ] Olyan technika, melynek alkalmazása során az adott weboldalon sokszor, a látogató számára érthetetlenül helyezünk el kulcsszavakat, a kereső által indokoltnak látott mennyiség többszörösét. A keresők általában kitiltját az ilyen oldalakat. Konverzió [ Conversion ] Egy konverziónak számít, ha egy hirdetésre kattintó látogató a hirdető webhelyén a kampány céljainak megfelelő aktivitást mutatja, például vásárol, feliratkozik a hírlevélre, további információt kér stb. Konverziós Arány [ Conversion Rate ] A konverziós ráta értéke a konverziók számának és a hirdetésre adott kattintások számának a hányadosa. Megmutatja, hogy hány érdeklődő látogatóból lett valódi üzlet. Konverziós Költség [ Cost per Conversion ] Egy konverzió megvalósulására jutó költség. Konverziós Kód [ Conversion Tracking Code ] Egy javascriptet tartalmazó HTML kódrészlet, melyet a köszönőoldalba kell illeszteni annak érdekében, hogy a konverziókat mérni, követni lehessen. Konverziós Oldal [ Conversion Page ] Az az oldal, amelynek megnyitásakor a felhasználók üzleti hasznot hoznak a hirdető számára. A webhely típusától függően ez az az oldal lehet, amelyen a látogató véglegesíti vásárlását vagy kitölti az érdeklődésére vonatkozó kérdőívet.

10 Közvetett Relevancia [ Indirect Relevancy ] A kulcsszó és az általunk hirdetni kívánt termék/szolgáltatás közötti összefüggés ebben az esetben csak másodlagos. Pl. a termékünk egy bakancs, a kulcsszó pedig a természetjárás. Közvetlen Relevancia [ Direct Relevancy] A kulcsszó és az általunk hirdetni kívánt termék/szolgáltatás közötti összefüggés ilyenkor egyértelmű. Pl. a termékünk egy bakancs, a kulcsszó pedig a bakancs. Kulcsszó [ Keyword ] A hirdetők által egy adott hirdetéscsoporthoz létrehozott kulcsszavak a potenciális ügyfelek megcélzását szolgálják. Relevánsak az adott termékre/szolgáltatásra, amit értékesíteni kívánunk. Keresőoptimalizálásnál a kulcsszó az a szó több is lehet -, amire az optimalizálás történik annak érdekében, hogy a kulcsszó keresésekor az adott weboldal minél előkelőbb helyet foglaljon el a keresőkben, ezáltal látogatókat, potenciális ügyfeleket szállítson a weboldalra. Kulcskifejezés [ Key Phrase ] Hasonlít a kulcsszóra, de abban különbözik tőle, hogy több szóból áll. Kulcsszóillesztés [ Keyword Matching ] Módszerek összessége, melyek leírják, hogy az általunk megadott kulcsszavak és kulcskifejezések miképpen illeszkedjenek a látogató által a keresőbe beírt keresőkifejezéshez. - L - Landing Page [ Érkezési Oldal ] Online marketingben érkezési oldalt (céloldalt) jelent. az az oldal, ami megjelenik, amikor egy potenciális vevő egy hirdetésre vagy egy SEO kapcsolatra kattint, és az adott weboldalra érkezik. Link Baiting [ Önkéntes Hivatkozás ] A Link Bainting azt jelenti, mikor egy felhasználó meglinkel egy weboldalt, melyet tartalmasnak értékesnek talált. Egyfajta önkéntes linképítés. Link Building [ Linképítés / Kapcsolatépítés ] Célja a minőségi/mennyiségi linképítés. Mely lehet katalógusokba, fórumokba, blogokba, stb, releváns oldalakba. Link Equity [ Kapcsolati Tőke ] Egy weboldal erősségének mértéke a beérkező hivatkozások ( linkek ) népszerűsége és a hivatkozó weboldalak hitelessége alapján, jön létre a Kapcsolati Tőke. Link Exchange [ Link Csere ] Olyan link csere program, melyben kettő vagy több weboldal vesz részt a relevancia végert.

11 Link Farm [ Link Farm ] Olyan weboldal, melyen csak linkek szerepelnek, nincs vagy kevés szövegkörnyezet található rajta, az ilyen oldalakat érdemes kerülni, mert a Google a Link Farmokat bünteti. Link Popularity [ Linknépszerűség ] Egy weboldalra mutató hivatkozások ( linkek ) száma. Link Spam [ Link Szemét ] Olyan "eljárás" melynek az a célja, hogy egy adott weboldal URL címét (linkjét), ahol csak lehet megjelenítse, (fórum, blog, stb.) nem a relevanciára való törekvés dominál ilyenkor, hanem a mennyiségbeli szám, sok backlink szerzés, mindenhonnan. Link [ Hivatkozás ] Hivatkozás mely egy weboldalra mutat. Lehet belső és külső hivatkozás is. Linkable Content [ Gyakran Hivatkozott Tartalom ] Olyan népszerű és minőségi weboldali tartalmak, melyekre más weboldalak gyakran hivatkoznak. Linkrot [ Linkrot ] A Linkrot az az eljárás, ami által egy hivatkozás ( link ) a weboldalon fokozatosan lényegtelenné, haszontalanná vagy törötté válik, ahogy telik az idő. Long Tail [ Long Tail ] Olyan eladási eredményesség, mely a ritkábban keresett termékek, összesített forgalma, jelentősen meghaladja a népszerű termékek összforgalmát, akkor Long Tail-ról beszélünk. - M - Made For Adsense [ MFA ] Olyan weboldal, melyen nagyon kevés hasznos információ található a látogatónak, szinte csak AdSense hirdetésekkel van teli a weboldal, egy fajta pénzszerzési funkcióként szolgál, eredményessége megkérdőjelezhető. Maximum Licit [ Maximum Bid ] Az a maximális kattintásonkénti licitösszeg, amennyit hajlandók vagyunk fizetni egy kattintásért. A maximális licitet a hirdető határozza meg. Meta Description [ Meta Leírás ] Meta leírás a weboldal tartalmát mutatja be 1-2 mondatban. Meta Keywords Tag [ Meta Kulcszavak ] A Meta Kulcsszavakat arra használhatjuk, hogy a weboldal által megcélzott kulcsszavakat és kifejezéseket megjelenítsük. A keresők már a Google biztosan figyelmen kívül hagyják.

12 Meta Robots Tag [ Meta Robots Tag ] Meta Robots Tag a keresőrobotok működését szabályozza, olyan formában, hogy a weboldalt, hogyan indexeljék vagy éppenséggel, hogyan ne indexeljék a keresőrobotok. Meta Tags [ Meta Adatok ] A meta adatok a keresők számára látható adatok, ezek az adatok a keresésnél fontosak, a keresőoptimalizálásnál pedig lényegesek ezen adatok megléte. Meta adatok: Title, Description, Keywords, Author, Robots, Reply-to. Minimum Licit [ Minimum Bid ] Az a minimális kattintásonkénti licitösszeg, melyre a hirdetések megjelennek. Ha ennél kevesebbet licitálunk, a hirdetések nem jelennek meg. A minimum licitet a PPC szolgáltatók a keresletkínálat alapján automatikusan határozzák meg. Mirror Site [ Tüköroldal ] A tüköroldal nem más, mint egy olyan weboldal, mely egy másik szerveren is megtalálható. Ha az "első" számú weboldallal történne valami, akkor a "második" (tüköroldal) veszi át a szerepét, így biztosítva, a folyamatosságot. Viszont ne feledjük a duplikációt, a Google bünteti. - N - Negative Keywords [ Negatív Kulcsszó ] Olyan kulcsszó, amelyre nem jelenik meg a hirdetés. Amennyiben valaki egy kifejezésre keres, melyben jelen van a kulcsszavunk, megjelenne a hirdetés, de ha a negatív kulcsszó is jelen van a keresőkifejezésben, akkor nem jelenik meg. Ezáltal feleslegesen nem jelenik meg a hirdetés, javul a CTR. Nofollow [ Nofollow ] A Nofollow-t arra használhatjuk, hogy megakadályozzuk egy hivatkozásnál ( link ), hogy továbbadja a linkerejét ( PageRank ). A felhasználók által generált tartalmat megjelenítő weboldalakon használják, pl.: a blogok hozzászólásainál. A Nofollow a robots meta kódelemben ugyancsak felhasználható arra, hogy egy keresőrobot ne vegye számba a weboldal egyetlen kimenő hivatkozását ( linkjét ) sem, így megtartva PageRank erejét. Noindex [ Noindex ] A Keresőrobotok működését szabályozó ( Robots Meta Tag ) meta tagban, meghatározhatjuk, hogy mit Indexeljen a keresőrobot, és mit ne. Ha Noindex van meg adva, akkor a weboldal nem indexelhető, de a rajta lévő linkek viszont követhetőek. Nonqualifying Page Impressions [ NPI ] A weboldal forgalmából kizárandó oldalletöltéseket, keresőrobotok által generált letöltéseket, sikertelen letöltéseket összefoglalóan NPI-nek nevezzük.

13 - O - Off-Page SEO [ Külső Optimalizálás ] Külső optimalizálásnak hívjuk azt a folyamatot, mely keresőbe illetve keresőre való optimalizálás, azaz minőségi hivatkozások ( linkek ) építése, megfelelő link stratégia alkalmazásával. Off-Site Measurement [ OSM ] Olyan folyamat, mikor a weboldalhoz tartozó szerver továbbítja a naplófájlokat ( log file ), egy külső elemző/auditor részére feldolgozás céljából. On-Page SEO [ Belső Optimalizálás ] Belső optimalizálásnak hívjuk azt a folyamatot, mely egy weboldal keresőbarát tulajdonságait létrehozzuk, a forráskód, meta tag-ek, kulcsszavak, kulcsszó sűrűség, és egyéb tényezőkkel, melyek tehetővé teszik, hogy a weboldal releváns találatként kedvező helyen jelenjen meg a SERP-ben. - P - Page-Jacking [ Weboldal Lopás ] Page-Jacking egy olyan kifejezést takar, mikor egy jól ismert márka/cég weboldaláról néhány oldalt lemásolnak, és azokat beindítják új webcímeken. A keresés során a találati link révén odakerülő felhasználót a redirect paranccsal átirányítják egy általuk ellenőrzött weboldalra, hogy személyes információkhoz, adatokhoz jussanak. PageRank [ PageRank ] A PageRank egy kapcsolati tőkén alapuló olyan logaritmikus eszköz mely megállapítja a weboldalak fontosságát. A skála 0-10-ig terjed. N/A jelzéssel akkor találkozhatunk ha az adott weboldal, ( általában új weboldal ) még nem kapott értéket, ez egy átmeneti állapot, mely a következő PageRank frissítéskor változik a skálán található szám valamelyikére. Paid Listings [ Fizetett Listázás ] Egy magánszemély/cég azért fizet, hogy a weboldala a találati eredmények között legyen. Paid Placement [ Fizett Elhelyezés ] Megadott kulcsszavakra, kifejezésekre fokuszálva megjelenő szöveges hirdetések a keresőkben ( Google AdSense, Yahoo Search ) melyeket kattintás alapú fizetési módban ellentételez a hirdető. Pay-Per-Click (PPC) [ Kattintás Alapú Hirdetés ] Pay-Per-Click (PPC) = Kattintás Alapú Hirdetés A kattintás alapon árazott hirdetések átfogó elnevezése. Ilyenkor a hirdető csak a megvalósult kattintásokért fizet, a megjelenésekért nem.

14 Phrase Match [ Kifejezés Egyezés ] Ennek a kulcsszóillesztési opciónak a bekapcsolásakor csak akkor jelenik meg a hirdetésünk a keresőben, ha a látogató által beírt keresőkifejezésben az álalunk megadott kulcskifejezés pontosan ugyanabban a sorrendben előfordul. PopUnder [ PopUnder ] A Popunder a Pop-Up-nak egy speciális ( finomítottabb ) változta, mely a megnyitott hirdetés ablakot a már megnyitott más böngésző ablakok mögé helyezi el, így a felhasználót már kevésbé zavarja. PopUp [ Felugró Ablak ] A felhasználónak az Interneten való tevékenységét félbeszakító hirdetésforma, mely a képernyőn váratlanul jelenik meg. PPC szolgáltató [ PPC Network ] Szolgáltatók, akik PPC alapon kínálnak hirdetési felületeket, mint hazánkban pl. Google AdWords, etarget, CT Network. - Q - Quality Content [ Minőségi Tartalom ] Olyan weboldali tartalom melyre érdemes hivatkozni. Quality Score [ Hirdetés minősgéi mutató ] A minőségi pontszám a hirdetések minőségét és relevanciáját méri, valamint minimális CPC-ajánlatát határozza meg a Google és a keresőhálózat rendszerében. Ezt a pontszámot a kulcsszó a Google rendszerén belül mért átkattintási aránya (CTR), továbbá a hirdetési szöveg, a kulcsszó és a céloldal relevanciája határozza meg. - R - Ranking [ Ranking ] A weboldal elhelyezkedése a keresők találati listájában SERP -, egy adott kulcsszóra keresve. Redirect [ Átirányítás ] A keresőmotorokat és a böngészőket egy weboldal áthelyezéséről ( átirányításáról ) értesítő módszer. Redirection URL [ Fogadó URL ] Az érkezési oldal (landing page) linkje. Az a link, amelyre a látogató eljut, ha az adott PPC hirdetésre kattint. Referrer [ Hivatkozó ] Az a forrás, ahonnan egy weboldal látogatója érkezik.

15 Reklámköltség-hatékonyság [ Return of Ad Spend ] Egy adott aktivitás által generált haszon és az aktivitás eléréséhez szükséges teljes _média_költség hányadosa. Ha egy kampány során forintot költöttünk el hirdetésre és forint hasznot hajtott, akkor a ROAS 400%. Relevancia [ Relevancy ] A kulcsszó, a hirdetés szövege és az általunk hirdetett termék (és landing page) összefüggése, az összefüggés szorossága. Return On Investment ( ROI ) [ Hozam a Befektetésen ] Return on Investment = Hozam a Befektetésen. Egy adott aktivitás által generált haszon és az aktivitás eléréséhez szükséges teljes költség hányadosa. Ha egy kampány összesen forintba került és forint hasznot hajtott, akkor a ROI 200%. Robots.txt [ Robots.txt ] A webhelyen helyet foglaló fájl, ez a fálj közli a keresőmotoroknak, hogy mely fájlokat nem kell bejárniuk. Magyarul a keresőrobotokkal közöljük ebben a fáljban, hogy mit indexeljenek és mit ne, a weboldalunkon. Roll-Over Banner [ Roll-Over-Banner ] A kurzort ( egér mutatóját ) a banner fölé húzva az valamilyen irányban kinyílik vagy kattintásra induló Flash animáció. - S - SandBox [ SandBox ] A SandBox azt jelenti, hogy az új weboldalak pár hétig mérsékelt bizalmat élveznek bizonyos kulcsszavakra a Google keresőben. SEM ( Search Engine Marketing ) [ SEM / Keresőmarketing ] A keresőmarketing ( SEM ) magába foglalja a SEO-t ( keresőoptimalizálást ). A SEO, lényegében technikai alkalmazásokat képvisel ( egy weboldal belső külső optimalizálása ), míg a SEM, elsősorban fizetett hirdetések ( PPC, Banner stb. ) reklám kampányok, Brand építések jellemzik. SEO ( Search Engine Optimalization ) [ SEO / Keresőoptimalizálás ] A SEO az angol "Search Engine Optimization" szavak rövidítéséből származik, jelentése: keresőoptimalizálás. A keresőoptimalizálás célja, hogy a kereső motorokban ( pl.: Google, NetKezdo ) a weboldal az adott kulcsszóra minél előrébb szerepeljen, a SERP-ben. SERP (Search Engine Results Page) [ Kereső motorok találati oldala ] A kereső motorokban ( pl.: Google, Netkezdo ) történő kereséskor, az adott kulcsszóra megjelenő találati oldal.

16 SiteMap [ Oldaltérkép ] Nagy terjedelmű weboldalakon történő navigálással kell segíteni a keresőrobotokat abban, hogy megtalálják az aloldalakat. Így végig vezethetjük ( megmutathatjuk ), a keresőrobotoknak a weboldalunk aloldalait, amiket lehet, másképp nem találnak meg, így előre segítve a biztosabb indexelést. Ezek kívül nem csak a keresőrobotoknak fontos az Oldaltérkép megléte, hanem a felhasználóknak is hasznos lehet egy gyorsabb navigálási funkcióként. Social Bookmarks [ Közösségi Linkmegosztás ] A felhasználó, az általa kiválasztott és megjelölt weboldalakat mentheti el, saját könyvjelzőként a közösségi linkmegosztókon. A felhasználó így nem saját számítógépén, hanem a szolgáltató szerverén tárolja el, a weboldalakat. Ezeket a weboldalakat más felhasználók is láthatják, és elmenthetik, a saját könyvjelzőjükben, a lehetőségek különbözőek lehetnek, linkmegosztási oldalak válogatja, de általánosságban elmondható, hogy, a felhasználó az elmentett / bejelölt weboldalhoz, címszavakat rendelhet, hozzászólhat, kategorizálhatja, és értékelheti (pontozhatja) azokat. Statikus Oldal Statikus oldalaknak nevezzük az olyan weboldalakat, melyek az elkészítésük után állandó információt jelenítenek meg. Tartalmukat havonta, vagy ritkábban szokták frissíteni. Subdomain [ Aldomain ] Az aldomain egy olyan tovább osztott domain, mely altartományokra épül. - T - Tartalmi Hálózat [ Content Network ] A PPC szolgáltatókkal szerződéses viszonyban álló, elsősorban online tartalmakat kínáló webhelyek hálózata (nem keresők), melyek vállalták, hogy PPC hirdetéseket helyeznek el webhelyeiken. Title [ Cím ] A weboldal tartalmának leírására használják. Ha a weboldal több aloldalból áll, érdemes mindegyiknek külön Title Tag-ot azaz Címet adni, hogy ne legyen sok azonos cím. Tartalmi leírása mellett, sokan kulcsszavaikat használják fel a Title mezőben, fontossági sorrendben. TLD ( Top-Level Domain ) [ Legfelső Szintű Tartomány ] A tartománynevek ( domain nevek ) végződésére, az utolsó pont utáni részre utal. TrustRank [ TrustRank ] Becsületes, hasznos ( spam mentes, releváns hivatkozással rendelkező ) weboldalakból induló PageRank. Typosquatting [ Domain Eltérítés ] A typosquatting a cybersquatting egy fajtája, mely azon alapul, hogy bizonyos számú felhasználó félre fogja gépelni az URL-ek nevét. Más néven URL hijack.

17 - U - Unique Visitor [ Egyedi Látogató ] Olyan látogató, aki meghatározott időn belül ( általában perc, web analitikai eszköz válogatja ) többször is megfordul egy adott weboldalon. A látogatók számát az adott weboldalon az egyedi látogatók által generált többszöri megtekintéstől megszűrve számítják. URL Rewrite [ URL Átírás ] Egy olyan technikai alkalmazás, mely egyedibbé és leíróbbá teszi az URL-ket, ezzel is növelhetjük weboldalunk jobb indexelését. Keresőbarát URL-ként is szokták nevezni. Usability [ Használhatóság ] Egy weboldal egy hirdetés vagy bármilyen internetes megoldás használhatósága, azaz annak mértéke, hogy az adott megoldás, milyen mértékben képes betölteni eredeti szerepét és elérni célját. USP ( Unique Selling Proposition ) [ Egyedi Eladási Érv ] Unique Selling Proposition = Egyedi Eladási Érv - Ü - Ügyfélszerzés [Acquisition ] Olyan konverzió, melynek a végén egy üzletet lebonyolítottunk egy új ügyféllel: az ügyfél vásárolt vagy rendelt valamit. Ügyfél-szerzés költsége [ Cost-per Acquisition ] Egy akvizíció, azaz egy új ügyfél megszerzésének költsége. - V - Vertikális Portál ( Vertical Enterprise Portal ) [ Vortál ] Egy adott témaköré csoportosított portálszerű szolgáltatások összessége egyetlen weboldalon. White Hat Seo [ Etikus Optimalizálás ] White Hat Seo szó szerinti jelentése, fehér kalapos keresőoptimalizálás. A jó ( white ) a rossz ( black ) és a csúf ( gray ) szindróma: ). A "jó" keresőoptimalizálás etikus, szabályos, és nem használ illegális vagy etikátlan módszereket, optimalizálása során.

Internet marketing, Google hirdetési, analitikai eszközök

Internet marketing, Google hirdetési, analitikai eszközök Internet marketing, Google hirdetési, analitikai eszközök Készítette: Horváth Antal Mimézis Kft. http://www.mimezis.hu A mai napról Varázsszavak Miért is kell és mennyit - fizetnem (tárhely, fejlesztési

Részletesebben

A digitális reklám eszközei 3.: Keresőmarketing

A digitális reklám eszközei 3.: Keresőmarketing A digitális reklám eszközei 3.: Keresőmarketing Gandera Balázs Yasar Umut 1 PERC BEVEZETÉS ZMOT és a keresések Display, RTB, Online video 2 10,4 A A vásárlók által a vásárlás előtt felhasznált információs

Részletesebben

Vajda Éva. Keresőoptimalizált üzleti honlap

Vajda Éva. Keresőoptimalizált üzleti honlap Vajda Éva Keresőoptimalizált üzleti honlap Hagyományos és keresőmarketing Hagyományos marketing Csoportképzésen alapul Passzív befogadás Magas belépési korlát Konverzió alig mérhető Keresőmarketing Egyéni

Részletesebben

Tartalomjegyzék 3 Szerző 6 I. Bevezető 7 II. A keresőoptimalizálás alapjai 9 SEO vs Google Ads 9 Miért pont a Google? 12 Internetes keresők 12 Miért

Tartalomjegyzék 3 Szerző 6 I. Bevezető 7 II. A keresőoptimalizálás alapjai 9 SEO vs Google Ads 9 Miért pont a Google? 12 Internetes keresők 12 Miért Tartalomjegyzék 3 Szerző 6 I. Bevezető 7 II. A keresőoptimalizálás alapjai 9 SEO vs Google Ads 9 Miért pont a Google? 12 Internetes keresők 12 Miért jó az első helyen lenni? 16 Black hat vs white hat SEO

Részletesebben

WEB 2.0 tipikus szolgáltatások

WEB 2.0 tipikus szolgáltatások WEB 2.0 olyan második generációs internetes szolgáltatások gyűjtőneve, amelyek elsősorban a közösségre épülnek vagyis a felhasználók közösen készítik a tartalmat vagy megosztják egymás információit. Webkettes

Részletesebben

Miért olyan fontos a minıségi pont?

Miért olyan fontos a minıségi pont? A fiókban látható konkrét minıségi pont értékek egy olyan általános számítás eredményei, ami a kulcsszó tökéletes egyezése esetére érvényesek. Miért olyan fontos a minıségi pont? A minıségi pont három

Részletesebben

Kalauz.hu médiaajánlat

Kalauz.hu médiaajánlat Kalauz.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Kalauz.hu bemutatkozás 3 A Kalauz.hu tartalmi elemei 4 A Kalauz.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági és demográfiai

Részletesebben

NagyUtazás-oldalcsoport médiaajánlat

NagyUtazás-oldalcsoport médiaajánlat NagyUtazás-oldalcsoport médiaajánlat a Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 NagyUtazás-oldalcsoport bemutatkozás 3 A NagyUtazás-oldalcsoport tartalmi elemei 4 A NagyUtazás-oldalcsoport

Részletesebben

Dimag.hu médiaajánlat

Dimag.hu médiaajánlat Dimag.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 A Dimag.hu bemutatkozás 3 A Dimag.hu tartalmi elemei 4 A Dimag.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági és demográfiai

Részletesebben

Vajda Éva. Bevezetés a keresőmarketingbe

Vajda Éva. Bevezetés a keresőmarketingbe Vajda Éva Bevezetés a keresőmarketingbe Alapfogalmak Fizetett hivatkozások - hirdetés Organikus találatok - ki kell "érdemelni" jó honlappal Organikus vs fizetett hivatkozás Organikus - keresőoptimalizálás

Részletesebben

Webnyeremeny.hu médiaajánlat

Webnyeremeny.hu médiaajánlat Webnyeremeny.hu médiaajánlat 3333 Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Webnyeremeny.hu bemutatkozás 3 A Webnyeremeny.hu tartalmi elemei 4 A Webnyeremeny.hu strukturális felépítése

Részletesebben

Keresımarketing. 1.1 PPC Pay per Click kampány

Keresımarketing. 1.1 PPC Pay per Click kampány Keresımarketing A mai trendeknek megfelelıen a felhasználók internetezési szokásainak szerves részét képezi a webes keresık használata. Számos kutatás támasztja alá, hogy a felhasználók jelentıs része

Részletesebben

Keresımarketing Nap, 2008. november 20. Malév: kampányok, analitika, konverziók

Keresımarketing Nap, 2008. november 20. Malév: kampányok, analitika, konverziók Keresımarketing Nap, 2008. november 20. Malév: kampányok, analitika, konverziók Szó lesz róla A nagyobb kép: hol a helyünk? Meta-keresők A Malév affiliate rendszer PPC esettanulmány: London Hol a helyünk?

Részletesebben

Menetrendek.hu médiaajánlat

Menetrendek.hu médiaajánlat Menetrendek.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Menetrendek.hu bemutatkozás 3 A Menetrendek.hu tartalmi elemei 4 A Menetrendek.hu strukturális felépítése 5

Részletesebben

Pafi.hu médiaajánlat

Pafi.hu médiaajánlat Pafi.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Pafi.hu bemutatkozás 3 A Pafi.hu tartalmi elemei 4 A Pafi.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági és demográfiai

Részletesebben

Parkonet.com médiaajánlat

Parkonet.com médiaajánlat Parkonet.com médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Parkonet.com bemutatkozás 3 A Parkonet.com tartalmi elemei 4 A Parkonet.com strukturális felépítése 5 Látogatottsági

Részletesebben

Happyfaces.hu médiaajánlat

Happyfaces.hu médiaajánlat Happyfaces.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Happyfaces.hu bemutatkozás 3 Happyfaces.hu tartalmi elemei 4 A Happyfaces.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági

Részletesebben

Nyitvatartas.hu médiaajánlat

Nyitvatartas.hu médiaajánlat Nyitvatartas.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Nyitvatartas.hu bemutatkozás 3 A Nyitvatartas.hu tartalmi elemei 4 A Nyitvatartas.hu strukturális felépítése

Részletesebben

Automatizált Marketing Webshopoknak

Automatizált Marketing Webshopoknak Automatizált Marketing Webshopoknak Kocsis Márk üzletágvezető, Digitális Marketing Tanácsadás linkedin.com/in/kocsismark Konverziós költség CPC / Konv. arány CPC függ: hirdetési csatorna hirdetői verseny,

Részletesebben

Geeks.hu médiaajánlat

Geeks.hu médiaajánlat Geeks.hu médiaajánlat 3333 Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Geeks.hu bemutatkozás 3 A Geeks.hu tartalmi elemei 4 A Geeks.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági és demográfiai

Részletesebben

Toplak.hu médiaajánlat

Toplak.hu médiaajánlat Toplak.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Toplak.hu bemutatkozás 3 A Toplak.hu tartalmi elemei 4 A Toplak.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági és demográfiai

Részletesebben

sportxmedia.com SXM-Network Kft. Budapest médiaajánlat

sportxmedia.com SXM-Network Kft. Budapest médiaajánlat Tartalom 1. Sportxmédia - NB1.HU bemutatkozás 2. Az NB1.HU tartalmi elemei 3. Az NB1.HU strukturális felépítése 4. Látogatottsági és demográfiai adatok 5. Hirdetési formátumok 6. Hirdetési helyek az NB1.HU-n

Részletesebben

Topjob.hu médiaajánlat

Topjob.hu médiaajánlat Topjob.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Topjob.hu bemutatkozás 3 ATopjob.hu tartalmi elemei 4 A Topjob.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági és demográfiai

Részletesebben

Keresőmarketing ONLINE MARKETING III. ELŐADÁS KOVÁCS ISTVÁN. BME Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék

Keresőmarketing ONLINE MARKETING III. ELŐADÁS KOVÁCS ISTVÁN. BME Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék Keresőmarketing ONLINE MARKETING III. ELŐADÁS KOVÁCS ISTVÁN BME Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék Amit eléjük teszel, legyen rövid, hogy elolvassák, világos, hogy értékeljék, képekben gazdag,

Részletesebben

Tartalom. Google szolgáltatásai. Googol Google. Története. Hogyan működik? Titka

Tartalom. Google szolgáltatásai. Googol Google. Története. Hogyan működik? Titka Tartalom Google szolgáltatásai - A keresésen túl - Tarcsi Ádám adam.tarcsi@gmail.com 2006. november 17. Google név eredete Története Titka PageRank Google trükkök Szolgáltatások Jövője InfoÉRA 2006 Tarcsi

Részletesebben

Nagyméretű banner megjelenések a Lovasok.hu oldalon

Nagyméretű banner megjelenések a Lovasok.hu oldalon Nagyméretű banner megjelenések a Lovasok.hu oldalon a Szuperbanner (728x90 pixel) valamennyi oldal tetején a fejlécben, valamint az Eladó Lovak és a Lovas Piactér találati listáiban jelenik meg. a Roadblock

Részletesebben

Tozsdeforum.hu médiaajánlat

Tozsdeforum.hu médiaajánlat Tozsdeforum.hu médiaajánlat 3333 Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Tozsdeforum.hu bemutatkozás 3 Az Tozsdeforum.hu tartalmi elemei 4 Az Tozsdeforum.hu strukturális felépítése

Részletesebben

Trollfesz.hu médiaajánlat

Trollfesz.hu médiaajánlat Trollfesz.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Trollfesz.hu bemutatkozás 3 Látogatottsági és demográfiai adatok 4 Hirdetési formátumok 5 Hirdetési helyek a Trollfesz.hu-n

Részletesebben

Marmalade.hu médiaajánlat

Marmalade.hu médiaajánlat Marmalade.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Marmalade.hu bemutatkozás 3 Marmalade.hu tartalmi elemei 4 A Marmalade.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági

Részletesebben

Elitemagazin.hu médiaajánlat

Elitemagazin.hu médiaajánlat Elitemagazin.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Elitemagazin.hu bemutatkozás 3 Az Elitemagazin.hu tartalmi elemei 4 Az Elitemagazin.hu strukturális felépítése

Részletesebben

Topapro.hu médiaajánlat. topapro.hu

Topapro.hu médiaajánlat. topapro.hu Topapro.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Topapro.hu bemutatkozás 3 A Topapro.hu tartalmi elemei 4 A Topapro.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági és

Részletesebben

Zeneszoveg.hu médiaajánlat

Zeneszoveg.hu médiaajánlat Zeneszoveg.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Zeneszoveg.hu bemutatkozás 3 A Zeneszoveg.hu tartalmi elemei 4 A Zeneszoveg.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági

Részletesebben

Google AdWords és AdSense A Google hirdetési rendszere

Google AdWords és AdSense A Google hirdetési rendszere Google AdWords és AdSense A Google hirdetési rendszere By: Béres Roland Will Gábor Miről lesz szó? Szintrehozás pár szó a reklámokról Internetes reklámozás kezdetei A nyerő üzleti modell made by Google

Részletesebben

Ingatlanbazar.hu médiaajánlat

Ingatlanbazar.hu médiaajánlat Ingatlanbazar.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Ingatlanabazar.hu bemutatkozás 3 Az Ingatlanabazar.hu tartalmi elemei 4 Az Ingatlanabazar.hu strukturális

Részletesebben

FIFA-lapcsoport médiaajánlat

FIFA-lapcsoport médiaajánlat FIFA-lapcsoport médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 FIFA-lapcsoport bemutatkozás 3 A FIFA-lapcsoport tartalmi elemei 4 Az oldalak strukturális felépítése 5 Látogatottsági

Részletesebben

Szabadkai Műszaki Szakfőiskola Szabadka GOOGLE ADWORDS. - Elektronikus ügyvitel - főiskolai tanár 07213052

Szabadkai Műszaki Szakfőiskola Szabadka GOOGLE ADWORDS. - Elektronikus ügyvitel - főiskolai tanár 07213052 Szabadkai Műszaki Szakfőiskola Szabadka GOOGLE ADWORDS - Elektronikus ügyvitel - Tanár: Hallgató: Dr. Zlatko Čović Adamov Igor főiskolai tanár 07213052 Szabadka, 2014 Tartalomjegyzék Mi is az a Google

Részletesebben

Topauto.hu médiaajánlat

Topauto.hu médiaajánlat Topauto.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Topauto.hu bemutatkozás 3 A Topauto.hu tartalmi elemei 4 A Topauto.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági és

Részletesebben

Videohirek.hu médiaajánlat

Videohirek.hu médiaajánlat Videohirek.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Videohirek.hu bemutatkozás 3 Videohirek.hu tartalmi elemei 4 A Videohirek.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági

Részletesebben

Utikalauz a keresőmarketing állandóan változó világához

Utikalauz a keresőmarketing állandóan változó világához Utikalauz a keresőmarketing állandóan változó világához Ezeknek a változásoknak hatására fejlesztettük ki megfizethető díjazású Web Jelenlét és Tartalom Optimalizációs szolgáltatásainkat - elégedettségi

Részletesebben

Hir7.com médiaajánlat

Hir7.com médiaajánlat Hir7.com médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Hir7.com bemutatkozás 3 Látogatottsági és demográfiai adatok 4 Hirdetési formátumok 5 Hirdetési helyek a Hir7.com-n

Részletesebben

Webanalitika a mindennapokban

Webanalitika a mindennapokban Webanalitika a mindennapokban NEEK konferencia 2015.02.19. www.gemius.hu Rólunk A Gemius világszerte Piaci igények széleskörű ismerete Nemzetközi háttér, folyamatos fejlesztés Innovatív üzleti megoldások

Részletesebben

Talalkapont.hu médiaajánlat

Talalkapont.hu médiaajánlat Talalkapont.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Talalkapont.hu bemutatkozás 3 Látogatottsági és demográfiai adatok 4 Hirdetési formátumok 5 Hirdetési helyek

Részletesebben

ONLINE MARKETING TRÉNING FMCG ÉS AZ ONLINE

ONLINE MARKETING TRÉNING FMCG ÉS AZ ONLINE ONLINE MARKETING TRÉNING FMCG ÉS AZ ONLINE WEBMA ANALITIKUS MARKETING 2005 óta foglalkozunk Google kampányokkal és összetett online marketing megoldásokkal Tényekre és adatokra alapozott döntések Hazai

Részletesebben

Tartalom. Megjelenés-, átkattintás-, egyedilátogató-alapú árak. Időalapú megjelenések árai

Tartalom. Megjelenés-, átkattintás-, egyedilátogató-alapú árak. Időalapú megjelenések árai Vox.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Vox.hu bemutatkozás 3 A Vox.hu tartalmi elemei 4 A Vox.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági és demográfiai adatok

Részletesebben

Pcworld.hu médiaajánlat

Pcworld.hu médiaajánlat Pcworld.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Pcworld.hu bemutatkozás 3 Pcworld.hu tartalmi elemei 4 A Pcworld.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági és

Részletesebben

Klasszikradio.hu médiaajánlat

Klasszikradio.hu médiaajánlat Klasszikradio.hu médiaajánlat a Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Klasszikradio.hu bemutatkozás 3 A Klasszikradio.hu tartalmi elemei 4 A Klasszikradio.hu strukturális felépítése

Részletesebben

Vasarnapihirek.hu médiaajánlat

Vasarnapihirek.hu médiaajánlat Vasarnapihirek.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Vasarnapihirek.hu bemutatkozás 3 A Vasarnapihirek.hu tartalmi elemei 4 A Vasarnapihirek.hu strukturális felépítése

Részletesebben

Zeneszoveg.hu médiaajánlat

Zeneszoveg.hu médiaajánlat Zeneszoveg.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Zeneszoveg.hu bemutatkozás 3 A Zeneszoveg.hu tartalmi elemei 4 A Zeneszoveg.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági

Részletesebben

Hajraegeszseg.hu médiaajánlat

Hajraegeszseg.hu médiaajánlat Hajraegeszseg.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Hajraegeszseg.hu bemutatkozás 3 Látogatottsági és demográfiai adatok 4 Hirdetési formátumok 5 Hirdetési tarifák

Részletesebben

Joy.hu médiaajánlat 3333

Joy.hu médiaajánlat 3333 Joy.hu médiaajánlat 3333 Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Joy.hu bemutatkozás 3 A Joy.hu tartalmi elemei 4 A Joy.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági és demográfiai

Részletesebben

Internetes fogalomtár 1.0

Internetes fogalomtár 1.0 Internetes fogalomtár 1.0 A Magyar Reklámszövetség Internet Tagozatának ajánlása Jelen dokumkentum célja, hogy az internet marketingben legtöbbet használt fogalmakat, kifejezéseket közérthetõ módon elmagyarázza

Részletesebben

WEBSHOP.HILLVITAL.HU ADWORDS ESETTANULMÁNY, ÜGYFÉL VÉLEMÉNY, SIKERSZTORI KLIKKMÁNIA KFT BUDAPEST, HERCEGPRÍMÁS UTCA 18.

WEBSHOP.HILLVITAL.HU ADWORDS ESETTANULMÁNY, ÜGYFÉL VÉLEMÉNY, SIKERSZTORI KLIKKMÁNIA KFT BUDAPEST, HERCEGPRÍMÁS UTCA 18. WEBSHOP.HILLVITAL.HU ADWORDS ESETTANULMÁNY, ÜGYFÉL VÉLEMÉNY, SIKERSZTORI KLIKKMÁNIA KFT. 1051 BUDAPEST, HERCEGPRÍMÁS UTCA 18. - HÁTTÉRTÖRTÉNET - Amikor megkaptuk a HillVital webshop-hoz tartozó fiókot

Részletesebben

Nyest.hu médiaajánlat

Nyest.hu médiaajánlat Nyest.hu médiaajánlat 93333 Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Nyest.hu bemutatkozás 3 A Nyest.hu tartalmi elemei 4 A Nyest.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági és

Részletesebben

Playboy.hu médiaajánlat

Playboy.hu médiaajánlat Playboy.hu médiaajánlat 3333 Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Playboy.hu bemutatkozás 3 A Playboy.hu tartalmi elemei 4 A Playboy.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági

Részletesebben

Mandiner médiaajánlat

Mandiner médiaajánlat Mandiner médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Mandiner bemutatkozás 3 A Mandiner tartalmi elemei 4 A Mandiner strukturális felépítése 5 Látogatottsági és demográfiai

Részletesebben

Alkotokboltja.hu médiaajánlat

Alkotokboltja.hu médiaajánlat Alkotokboltja.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Alkotokboltja.hu bemutatkozás 3 Látogatottsági és demográfiai adatok 4 Hirdetési formátumok 5 Hirdetési helyek

Részletesebben

Síelők.hu médiaajánlat

Síelők.hu médiaajánlat Síelők.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Síelők.hu bemutatkozás 3 A Síelők.hu tartalmi elemei 4 A Síelők.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági és demográfiai

Részletesebben

Boon.hu médiaajánlat

Boon.hu médiaajánlat Boon.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Boon.hu bemutatkozás 3 A Boon.hu tartalmi elemei 4 Látogatottsági és demográfiai adatok 5 Hirdetési formátumok 6 Hirdetési

Részletesebben

9 Technikai információ, specifikáció 10 Kapcsolat. Tartalom. Megjelenés-, átkattintás-, egyedilátogató-alapú árak. Időalapú megjelenések árai

9 Technikai információ, specifikáció 10 Kapcsolat. Tartalom. Megjelenés-, átkattintás-, egyedilátogató-alapú árak. Időalapú megjelenések árai Eladomakonyvem.hu Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Az Eladomakonyvem.hu bemutatkozás 3 Az Eladomakonyvem.hu tartalmi elemei 4 Az Eladomakonyvem.hu strukturális felépítése

Részletesebben

Ritakonyhaja.hu médiaajánlat

Ritakonyhaja.hu médiaajánlat Ritakonyhaja.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Ritakonyhaja.hu bemutatkozás 3 Látogatottsági és demográfiai adatok 4 Hirdetési formátumok 5 Hirdetési helyek

Részletesebben

Brandtrend.hu médiaajánlat

Brandtrend.hu médiaajánlat Brandtrend.hu médiaajánlat 3333 Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Brandtrend.hu bemutatkozás 3 A Brandtrend.hu tartalmi elemei 4 A Brandtrend.hu strukturális felépítése 5

Részletesebben

Social media Facebook

Social media Facebook Social media Facebook A social media hazánkban is kezd nagyon széles ívben elterjedni. Manapság egyik legnépszerűbb közösségi portál a facebook. Magyarországon már 1,3 millió felhasználója van, akiknek

Részletesebben

Az Educatio weboldalain elhelyezhető hirdetések technikai paraméterei

Az Educatio weboldalain elhelyezhető hirdetések technikai paraméterei Az Educatio weboldalain elhelyezhető hirdetések technikai paraméterei Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. a következő feltételek szerint készült bannerek elhelyezését vállalja weboldalain:

Részletesebben

Tervezés. Eszközök. Kritikus Tömeg Webinárium. 1. Kutatás 2. Elemzés 3. Tesztelés. 4. Eszközök kiválasztása 5. Tervezés 6. Végrehajtás 7.

Tervezés. Eszközök. Kritikus Tömeg Webinárium. 1. Kutatás 2. Elemzés 3. Tesztelés. 4. Eszközök kiválasztása 5. Tervezés 6. Végrehajtás 7. Tervezés 1. Kutatás 2. Elemzés 3. Tesztelés 4. Eszközök kiválasztása 5. Tervezés 6. Végrehajtás 7. GOTO 1 :o) Eszközök 4. lépés: Eszközök kiválasztása Amire szükséged lesz... Kétféle eszköz 1) Hosszútávú

Részletesebben

Teszteld le az Adwords kampányod!

Teszteld le az Adwords kampányod! Teszteld le az Adwords kampányod! A Te kampányod GYÉMÁNT BÁNYA vagy FEKETE LYUK??? Vigyázz! A kettő nagyon hasonlít egymásra: Egyre drágább az Adwords és egyre kevesebb az új ügyfél belőle? Úgy érzed,

Részletesebben

Stop.hu médiaajánlat

Stop.hu médiaajánlat Stop.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Stop.hu bemutatkozás 3 Látogatottsági és demográfiai adatok 4 Hirdetési formátumok 5 Hirdetési tarifák Hagyományos

Részletesebben

Metropol.hu médiaajánlat

Metropol.hu médiaajánlat Metropol.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Metropol.hu bemutatkozás 3 Metropol.hu tartalmi elemei 4 A Metropol.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági

Részletesebben

emarketing képzés A keresők és a közöségi média

emarketing képzés A keresők és a közöségi média emarketing képzés A keresők és a közöségi média Keresők Kereső hirdetés - SEM Találati lista - SEO Hirdetés Kattintás alapú Folyamatos felügyelet Azonnali Módosítható/szabályozható Top pozíció Versenytársak

Részletesebben

MÉDIAKUTATÁS. MÉDIATERVEZÉS MÉRŐSZÁMOK

MÉDIAKUTATÁS. MÉDIATERVEZÉS MÉRŐSZÁMOK Tervezés-Kutatás 5/b. MÉDIAKUTATÁS. MÉDIATERVEZÉS MÉRŐSZÁMOK Nézettségi adatok jellegzetes napi AMR reklám appendix csatorna rivalizálás (AGB-Nielsen) RTL Klub TV 2 csúcs: 2,2 millió néző többi m1 a verseny

Részletesebben

A longtail uraljaa keresésvilágát: a keresések70%- a long tail kulcsszó

A longtail uraljaa keresésvilágát: a keresések70%- a long tail kulcsszó Long tail vagy fat head? Erdei út vagy autópálya? Énekes Barbara (Weboriginal Kft, ügyvezető) Azelőadástémái A klasszikuslong tail ábra: fat head, chunky middle, éslong tail Miért érdemes a long tail-el

Részletesebben

Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát?

Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát? Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát? 1 Nagyobb látogatottság jobb ajánlatok több pénz 2 Amit helyettünk csinálnak kész rendszert működtetnek újabb ajánlatok hírlevél kiküldés ügyfélszolgálat

Részletesebben

Babybooz.com médiaajánlat

Babybooz.com médiaajánlat Babybooz.com médiaajánlat 3333 Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Babybooz.com bemutatkozás 3 A Babybooz.com tartalmi elemei 4 A Babybooz.com strukturális felépítése 5 Látogatottsági

Részletesebben

Performance alapú online marketing Budapest :: HUN OCTOBER 2011

Performance alapú online marketing Budapest :: HUN OCTOBER 2011 Performance alapú online marketing Budapest :: HUN OCTOBER 2011 "NOTICE: Proprietary and Confidential. All the content of this document (text, figures, lists, financial information, graphics, design, diagrams,

Részletesebben

Inform Média Lapkiadó boon.hu. Médiaajánlat

Inform Média Lapkiadó boon.hu. Médiaajánlat Inform Média Lapkiadó boon.hu Médiaajánlat 2017 Havi átlag Valós látogató Látogatás Oldalletöltés 634 806 4 358 809 29 472 811 Asztali 67% Heti átlag Napi átlag 216 551 726 468 4 879 224 141 186 79 717

Részletesebben

Computerworld.hu médiaajánlat

Computerworld.hu médiaajánlat Computerworld.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Computerworld.hu bemutatkozás 3 Computerworld.hu tartalmi elemei 4 A Computerworld.hu strukturális felépítése

Részletesebben

Weborvos.hu médiaajánlat

Weborvos.hu médiaajánlat Weborvos.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Weborvos.hu bemutatkozás 3 A Weborvos.hu tartalmi elemei 4 A Weborvos.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági

Részletesebben

FIGYELEMFELKELTŐ HIRDETÉS BANNERES KAMPÁNY TÖBB REKLÁMHÁLÓZATBAN

FIGYELEMFELKELTŐ HIRDETÉS BANNERES KAMPÁNY TÖBB REKLÁMHÁLÓZATBAN FIGYELEMFELKELTŐ HIRDETÉS BANNERES KAMPÁNY TÖBB REKLÁMHÁLÓZATBAN A sikeres kampányok tervezésében az internet a médiamix mára már kihagyhatatlan elemévé vált. A jóváhagyott költésgvetések tervezéséhez

Részletesebben

Litera.hu médiaajánlat

Litera.hu médiaajánlat Litera.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Litera.hu bemutatkozás 3 A Litera.hu tartalmi elemei 4 A Litera.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági és demográfiai

Részletesebben

Reklamipar.hu médiaajánlat

Reklamipar.hu médiaajánlat Reklamipar.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Reklamipar.hu bemutatkozás 3 A Reklamipar.hu tartalmi elemei 4 A Reklamipar.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági

Részletesebben

Narancsjuice.hu médiaajánlat

Narancsjuice.hu médiaajánlat Narancsjuice.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Narancsjuice.hu bemutatkozás 3 A Narancsjuice.hu tartalmi elemei 4 A Narancsjuice.hu strukturális felépítése

Részletesebben

Patikamagazin.hu médiaajánlat

Patikamagazin.hu médiaajánlat Patikamagazin.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 A Patikamagazin.hu bemutatkozás 3 A Patikamagazin.hu tartalmi elemei 4 A Patikamagazin.hu strukturális felépítése

Részletesebben

ALAPOK. I. A keresőoptimalizálásról általában

ALAPOK. I. A keresőoptimalizálásról általában ALAPOK I. A keresőoptimalizálásról általában A SEO (Search Engine Optimization), azaz keresőoptimalizálás, mint tevékenység az Internet Marketing, azon belül is a Keresőmarketing (SEM Search Engine Marketing)

Részletesebben

Instyle.hu médiaajánlat

Instyle.hu médiaajánlat Instyle.hu médiaajánlat 3333 Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Instyle.hu bemutatkozás 3 Az Instyle.hu tartalmi elemei 4 Az Instyle.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági

Részletesebben

A kutatás időtartama: 2013. március

A kutatás időtartama: 2013. március 1 A kutatás célja a Magyarországon működő, rendszeresen frissített termékkínálattal rendelkező, online kiskereskedelemmel foglalkozó cégek működésének vizsgálata. A kutatás célcsoportjának kiválasztása:

Részletesebben

COOKIE (SÜTI) SZABÁLYZAT

COOKIE (SÜTI) SZABÁLYZAT COOKIE (SÜTI) SZABÁLYZAT A GrandVision Hungary Kft. (székhely: 1113 Budapest, Bocskai út 134-146. cégjegyzékszám: 01-09-468765.) (továbbiakban: Adatkezelő) által üzemeltetetett www.ofotert.hu oldalon (továbbiakban:

Részletesebben

Shape.hu médiaajánlat

Shape.hu médiaajánlat Shape.hu médiaajánlat 3333 Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Shape.hu bemutatkozás 3 A Shape.hu tartalmi elemei 4 A Shape.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági és demográfiai

Részletesebben

Pcguru.hu médiaajánlat

Pcguru.hu médiaajánlat Pcguru.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Pcguru.hu bemutatkozás 3 Pcguru.hu tartalmi elemei 4 A Pcguru.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági és demográfiai

Részletesebben

Mediajogfigyelo.hu médiaajánlat

Mediajogfigyelo.hu médiaajánlat Mediajogfigyelo.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Mediajogfigyelo.hu bemutatkozás 3 A mediajogfigyelo.hu tartalmi elemei 4 A mediajogfigyelo.hu strukturális

Részletesebben

Hogyan építsünk jó webáruházat? dr. Nyeste Gábor fps webügynökség ügyvezető

Hogyan építsünk jó webáruházat? dr. Nyeste Gábor fps webügynökség ügyvezető Hogyan építsünk jó webáruházat? dr. Nyeste Gábor fps webügynökség ügyvezető Kik is vagyunk? A célzott webes megoldások ügynöksége! Az e-kereskedelemről Adatok: A GKIeNET 2700 magyarországi legális webshopot

Részletesebben

Kutyabarat.hu médiaajánlat

Kutyabarat.hu médiaajánlat Kutyabarat.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Kutyabarat.hu bemutatkozás 3 A Kutyabarat.hu tartalmi elemei 4 A Kutyabarat.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági

Részletesebben

Ckm.hu médiaajánlat 3333

Ckm.hu médiaajánlat 3333 Ckm.hu médiaajánlat 3333 Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Ckm.hu bemutatkozás 3 A Ckm.hu tartalmi elemei 4 A Ckm.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági és demográfiai

Részletesebben

Haziallat.hu médiaajánlat

Haziallat.hu médiaajánlat Haziallat.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Haziallat.hu bemutatkozás 3 A Haziallat.hu tartalmi elemei 4 A Haziallat.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági

Részletesebben

Laptopkonyha.hu médiaajánlat

Laptopkonyha.hu médiaajánlat Laptopkonyha.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Laptopkonyha.hu bemutatkozás 3 Laptopkonyha.hu tartalmi elemei 4 A Laptopkonyha.hu strukturális felépítése

Részletesebben

Mohaonline.hu médiaajánlat

Mohaonline.hu médiaajánlat Mohaonline.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Mohaonline.hu bemutatkozás 3 A Mohaonline.hu tartalmi elemei 4 A Mohaonline.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági

Részletesebben

KATTINTÁS ALAPÚ HIRDETÉSI RENDSZEREK

KATTINTÁS ALAPÚ HIRDETÉSI RENDSZEREK KATTINTÁS ALAPÚ HIRDETÉSI RENDSZEREK HATÉKONY CÉLZÁS AMIHEZ ELŐSZÖR A CÉLPONTOT KELL ISMERNI Google Trends Google Keyword Planner Soovle Ubbersuggest MINDEN STRATÉGIÁNÁL A LEGFONTOSABB MÉRNI AZ EREDMÉNYEKET

Részletesebben

3 lépés az megtérülő PPC kampányhoz. Taubert István

3 lépés az megtérülő PPC kampányhoz. Taubert István 3 lépés az megtérülő PPC kampányhoz Ha tetszett, töltsd le, add tovább ismerősödnek, akinek jól jöhet, vagy egyszerűen oszd meg a scribd.com on, vagy bárhol Avagy: hogyan minimalizálhatom a költségeim,

Részletesebben

Webforditas.hu médiaajánlat

Webforditas.hu médiaajánlat Webforditas.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Webforditas.hu bemutatkozás 3 A Webforditas.hu tartalmi elemei 4 A Webforditas.hu strukturális felépítése 5

Részletesebben

Russmedia Hírportálok. Médiaajánlat

Russmedia Hírportálok. Médiaajánlat Russmedia Hírportálok Médiaajánlat Valós látogató Látogatás Oldalletöltés Havi átlag Heti átlag Napi átlag 317 979 3 090 254 28 685 224 143 935 705 505 6 515 018 101 898 68 274 945 493 férfi nő 49% 51%

Részletesebben