E L Ő T E R J E S Z T É S. a Kormány részére. a védett foglalkoztatók részére fenntartott közbeszerzések részletes szabályairól

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "E L Ő T E R J E S Z T É S. a Kormány részére. a védett foglalkoztatók részére fenntartott közbeszerzések részletes szabályairól"

Átírás

1 Szociális és Munkaügyi Miniszter /2006-SZMM E L Ő T E R J E S Z T É S a Kormány részére a védett foglalkoztatók részére fenntartott közbeszerzések részletes szabályairól Budapest, 2006.

2 V e z e t ő i ö s s z e f o g l a l ó I. Tartalmi összefoglaló A Kormány kiemelt feladatának tekinti a megváltozott munkaképességű személyek élethelyzetének rendezését, foglalkoztatási esélyegyenlőségük feltételeinek javítását, továbbá munkavállalásuk támogatását. Foglalkoztatáspolitikai célkitűzéseink között hangsúlyos szerephez jut foglalkoztatási arányszámuk növelésének elősegítése, az uniós mértékekhez történő közelítés ösztönzése. Az egészségkárosodással élő és fogyatékos személyek foglalkoztatásából eredő alacsonyabb termelékenység következtében a munkáltatók a piaci verseny feltételeinek nem minden esetben képesek megfelelni. Termékeik, szolgáltatásaik egy részének értékesítése nehézségeket okoz, illetőleg esetenként a piaci ár alatt kénytelenek azokat árusítani. A versenyhátrányt az állami támogatások hivatottak kompenzálni, azonban a foglalkoztatók kiszolgáltatott helyzetéből adódóan a támogatások haszonélvezőivé gyakran a foglalkoztatottak számára megrendelést (bérmunkát) biztosító vállalkozások váltak. A tartós foglalkoztatás feltételeinek megteremtését jelentős mértékben elősegítheti, ha a rehabilitációs foglalkoztatást folytató gazdálkodó szervezetek termékeiket és szolgáltatásaikat biztos piacokon értékesíthetik. A védett piacok megteremtését kívánja elősegíteni a védett foglalkoztatók részére fenntartott közbeszerzések részletes szabályairól szóló kormányrendelet. Az előterjesztés lehetővé teszi, hogy az ajánlatkérő a közbeszerzési eljárás során a részvétel jogát fenntartsa megváltozott munkaképességű munkavállalókat jelentős létszámban foglalkoztató munkáltatók (védett műhelyek) számára. Az így lefolytatott közbeszerzési eljárásokban kizárólag védett foglalkoztatók lehetnek ajánlattevők, vagy részvételre jelentkezők. A közbeszerzésekről szóló évi CXXIX. törvény (a továbbiakban: Kbt.) meghatározza a kedvezményezett eljárás alanyi körét: védett foglalkoztatók, védett szervezeti szerződést kötött szervezetek, továbbá szociális foglalkoztatási engedéllyel rendelkező szervezetek, feltéve, ha ötven százalékot meghaladó mértékben megváltozott munkaképességű munkavállalókat alkalmaznak. Az előterjesztés ezt kiegészíti a védett műhelyek nyilvántartásba vételi lehetőségével. II. A kormányprogramhoz való viszony A Kbt. módosításáról szóló törvényjavaslattal összefüggő további feladatokról rendelkező 2240/2005. (X. 28.) Korm. határozat 1. pontjának g) alpontja elrendelte a védett foglalkoztatók részére fenntartott közbeszerzések részletes szabályairól szóló kormányrendeletről szóló előterjesztés elkészítését.

3 3 III. Előzmények A foglalkozási rehabilitáció érdekeltségi rendszerének felülvizsgálatára és átalakítására irányuló reform évben kezdődött el. A reform első lépéseként az elmúlt évben a Kormány elfogadta a foglalkozási rehabilitáció szakmai tartalmát meghatározó szabályokat, majd a rehabilitációs foglalkoztatáshoz nyújtható új támogatások feltételeit tartalmazó kormányrendeletet. Az új szabályok bevezetése elősegíti, hogy a munkavállalót meglévő képességeinek megfelelő, rehabilitációs célú munkavégzés keretében foglalkoztassák, továbbá megteremteti annak a lehetőségét, hogy átlátható, kiszámítható rendszerben valósuljon meg a munkaerőpiacon hátrányos helyzetben lévő, olyan munkavállalók foglalkoztatásának támogatása, akiknek munkavállalási és munkahely-megtartási esélyei testi vagy szellemi károsodás miatt csökkentek, és a munkáltatók számára nyújtható támogatások az európai uniós versenyszabályoknak is megfelelnek. A reform következő lépése a védett piacok megteremtése, amely a foglalkoztatók gazdálkodási tevékenységének eredményességét növelve kedvező hatást fejthet ki a célcsoporthoz tarozó munkavállalók foglalkoztatására, a foglalkoztatottak számának növekedésére. Az Európai Unió korábbi tagállamai több évtizedes múltra visszavezethető gyakorlattal rendelkeznek a védett piacok szervezésében, meghatározva azokat a termékeket és szolgáltatásokat, amelyek csak védett műhelyektől vásárolhatók. A közbeszerzési eljárásokban alkalmazható szabályok tekintetében az erre vonatkozó alapelveket az építési beruházásra, az árubeszerzésre és szolgáltatásnyújtásra irányuló közbeszerzési szerződések odaítélési eljárásainak összehangolásáról szóló, március 31-i 2004/18/EK irányelv, továbbá a vízügyi, az energia-, a közlekedési és a postai ágazatokban működő szervezetek közbeszerzési eljárásainak összehangolásáról szóló 2004/17/EK irányelv tartalmazza. Az irányelvekben foglaltak alapulvételével a közbeszerzésekről szóló évi CXXIX. törvény módosításáról rendelkező évi CLXXII. törvény bevezette a védett foglalkoztatók részére fenntartott közbeszerzések intézményét, és felhatalmazta a Kormányt, hogy rendeletben szabályozza a védett szervezetek részére fenntartott közbeszerzések részletes szabályait. IV-VI. Várható társadalmi, gazdasági, szakmai hatások A védett piac intézménye elősegíti, hogy a rehabilitációs foglalkoztatásban érdekelt munkáltatók megalapozott tervek alapján szervezzék termelő-szolgáltató tevékenységüket, piaci esélyeik növelése pedig kedvező hatást gyakorolhat tevékenységük stabilitására. Ezzel jelentős mértékben növekedhet a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának biztonsága, továbbá a foglalkoztatottak létszáma.

4 4 VII. Kapcsolódások az Országgyűléshez vagy a Kormányhoz már benyújtott vagy tervezett döntésekhez, az EU jogszabályaihoz Az előterjesztés más benyújtott előterjesztéshez nem kapcsolódik.

5 5 Határozati javaslat A Kormány megtárgyalta és elfogadta a védett foglalkoztatók részére fenntartott közbeszerzések részletes szabályairól szóló előterjesztést, és elrendeli a melléklet szerinti kormányrendeletnek a Magyar Közlönyben való kihirdetését.

6 6 Melléklet./2006. (.....) Korm. rendelet a védett foglalkoztatók részére fenntartott közbeszerzések részletes szabályairól A közbeszerzésekről szóló évi CXXIX. törvény (a továbbiakban: Kbt.) a (1) bekezdésének m) pontjában kapott felhatalmazás alapján a Kormány a következőket rendeli el: A rendelet hatálya 1. (1) Ezt a rendeletet a Kbt.17/A. -ában meghatározott védett foglalkoztatónak minősülő szervezetek, védett szervezeti szerződést kötött szervezetek, továbbá szociális foglalkoztatási engedéllyel rendelkező szervezetek (a továbbiakban együtt: védett műhelyek) számára fenntartott szerződésekre irányuló közbeszerzési eljárásokra kell alkalmazni. (2) A rendelet alkalmazásában védett műhely: a Kbt. 4. -ának 33/A. pontjában szociális foglalkoztatási engedéllyel rendelkező szervezetként, valamint 36/B. pontjában védett foglalkoztatóként, illetőleg védett szervezeti szerződést kötött szervezetként meghatározott szervezet. (3) A védett műhelyek nyilvántartásba vett adatait (névjegyzék) a Foglalkoztatási Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) honlapján közzéteszi. A névjegyzéket a tárgyévet megelőző év december 15-éig, a védett műhely adatainak változását, illetőleg a nyilvántartásból való törlést a tárgyhónapot követő hónapban a Közbeszerzési Értesítőben, valamint a Szociális és Munkaügyi Minisztérium hivatalos lapjában, továbbá a honlapján közzé kell tenni. Védett műhelyek részvétele a közbeszerzési eljárásokban 2. (1) A (2) bekezdésben meghatározott árubeszerzések és szolgáltatások beszerzésére irányuló közbeszerzési eljárásokban az ajánlatkérő a részvétel jogát fenntarthatja a védett műhelyek számára. Erre a tényre az eljárást megindító hirdetményben hivatkozni kell.

7 7 (2) Ezen árubeszerzések és szolgáltatások listáját a tárgyévet megelőző december 15-éig a Szociális és Munkaügyi Minisztérium hivatalos lapjában és honlapján is közzé kell tenni. (3) Az (1) bekezdés szerint fenntartott közbeszerzési eljárásban kizárólag védett műhely lehet ajánlattevő, illetőleg részvételre jelentkező. Védett műhelynek minősül az Európai Unió bármely tagállamában ilyen szervezetként nyilvántartott, vagy saját nemzeti joga szerint ilyennek minősülő szervezet is. 3. (1) A 2. (1) bekezdésében meghatározott esetben a Kbt. IV. és V. Fejezetében foglalt rendelkezéseket a (2)-(3) bekezdésben foglalt eltéréssel kell alkalmazni. (2) A közbeszerzési eljárásban az ajánlatkérő legalább egy alkalommal teljes körben köteles biztosítani a hiánypótlás lehetőségét. (3) Az ajánlattevőnek, részvételre jelentkezőnek és közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozójának alkalmasságára a Kbt , a Kbt. 67. (3) bekezdése, a Kbt és a Kbt. 71. (4) bekezdése megfelelően alkalmazandó azzal, hogy az ajánlatkérő egyéb objektív alapú alkalmassági feltételt és igazolási módot is előírhat, de ennek során is megfelelően alkalmaznia kell a Kbt. 69. (3) bekezdésében foglaltakat. 4. (1) A 2. (1) bekezdésében meghatározott esetben a Kbt. VI. és VII. Fejezetében foglalt rendelkezéseket a (2)-(6) bekezdésben foglalt eltéréssel kell alkalmazni. (2) Az eljárásban nem érvényesül az ajánlattételi, illetőleg részvételi határidőknek a Kbt. VI. és VII. fejezetében előírt legrövidebb időtartama, de a határidőt úgy kell meghatározni, hogy elegendő időtartam álljon rendelkezésre - az ajánlattevők, részvételi jelentkezők egyenlő eséllyel történő - megfelelő ajánlattételéhez, részvételi jelentkezéshez. (3) A közbeszerzési eljárásban az ajánlatkérő köteles dokumentációt készíteni. (4) A közbeszerzési eljárásban az ajánlatkérő legalább egy alkalommal teljes körben köteles biztosítani a hiánypótlás lehetőségét. (5) Az ajánlattevőnek, részvételre jelentkezőnek és közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozójának alkalmasságára a Kbt , a Kbt. 67. (3) bekezdése, a Kbt és a Kbt. 71. (4) bekezdése megfelelően alkalmazandó azzal, hogy az ajánlatkérő egyéb

8 8 objektív alapú alkalmassági feltételt és igazolási módot is előírhat, de ennek során is megfelelően alkalmaznia kell a Kbt. 69. (3) bekezdésében foglaltakat. (6) A kizáró okok fenn nem állásáról az ajánlattevőnek nyilatkoznia kell. A védett műhelyek nyilvántartása 5. (1) A Hivatal a kiemelt tanúsítványban védett foglalkoztatóvá minősített, a védett szervezeti szerződést kötött, továbbá a szociális és gyámhivatal által kiadott szociális foglalkoztatási engedéllyel rendelkező foglalkoztatót kérelmére védett műhelyként nyilvántartásba veszi, feltéve, ha az általa munkaviszony keretében alkalmazott megváltozott munkaképességű munkavállalók átlagos statisztikai állományi létszáma a kérelem benyújtását megelőző hónapban meghaladja az ötven százalékot. (2) A kérelemben meg kell jelölni a foglalkoztató a) nevét, címét, telefonszámát, fax-számát, elektronikus elérhetőségét, b) által foglalkoztatott munkavállalók, illetőleg megváltozott munkaképességű munkavállalók kérelem benyújtását megelőző havi átlagos statisztikai állományi létszámát, c) tevékenységét, az általa nyújtott szolgáltatások, illetőleg előállított áruk (termékek) listáját, továbbá ezek mennyiségére vonatkozó adatokat. (3) A kérelemhez csatolni kell a kiemelt, illetőleg feltételes tanúsítvány, vagy a védett szervezeti szerződés, vagy a szociális foglalkoztatási engedély másolatát. (4) A Hivatal a a (2) bekezdés a) és c) pontjaiban megjelölt adatokat nyilvántartásba veszi, és erről a foglalkoztatót értesti. (4) A védett műhelyként nyilvántartásba vett foglalkoztató köteles a) a (2) bekezdésben megjelölt adatainak változását, b) a kiemelt tanúsítvány, a védett szervezeti szerződés, illetőleg a szociális foglalkoztatási engedély meghosszabbítását, c) a kiemelt tanúsítvány, szociális foglalkoztatási engedély visszavonását, a védett szervezeti szerződés megszüntetését, d) a munkavállalók létszámarányának változását, ha a megváltozott munkaképességű munkavállalók átlagos statisztikai létszáma hat egymást követő hónapban nem haladja meg az ötven százalékot, nyolc napon belül bejelenteni. (5) Törölni kell a nyilvántartásból a védett műhelyt, ha a) kérelmezi,

9 9 b) a kiemelt tanúsítvány, a védett szervezeti szerződés, illetőleg a szociális foglalkoztatási engedély érvényességi ideje megszűnik, és a (4) bekezdés b) pontja szerint bejelentést az érvényességi idő lejártát követő nyolc napon belül nem tett, c) a kiemelt tanúsítványt, a védett szervezeti szerződést, illetőleg a szociális foglalkoztatási engedélyt visszavonják, d) a megváltozott munkaképességű munkavállalók átlagos statisztikai létszáma hat egymást követő hónapban nem haladja meg az ötven százalékot. (6) A védett műhelyként nyilvántartásba vett foglalkoztatókat a Hivatal ellenőrzi. Az ellenőrzés az (1) bekezdésben megjelölt feltételek, valamint a (4) bekezdésben meghatározott kötelezettségek teljesítésének vizsgálatára irányul. (7) A Hivatal a helyszíni ellenőrzés lefolytatására szakértőt rendelhet ki. Szakértőként a Szociális és Munkaügyi Minisztérium által vezetett országos szakértői nyilvántartásba felvett szakértő rendelhető ki. (8) A nyilvántartásba vételre, a nyilvántartásból való törlésre, továbbá az ellenőrzésre a közigazgatási hatósági eljárás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény, valamint az illetékekről szóló évi XCIII. törvény szabályait kell alkalmazni. A Hivatal döntése ellen benyújtott fellebbezést a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter bírálja el. Jelentési, adatszolgáltatási és közzétételi kötelezettség 6. A Közbeszerzések Tanácsa felé fennálló jelentési és adatszolgáltatási kötelezettséget nem érintve, a 2. (2) bekezdésében meghatározott árubeszerzésekre vagy szolgáltatások megrendelésére irányuló közbeszerzési eljárást lefolytató ajánlatkérők a Kbt ának (1) bekezdése szerinti éves statisztikai összegezést, a Kbt.-ben meghatározott határidő szerint megküldik a Hivatalnak is. Záró rendelkezések 7. (1) Ez a rendelet a (2)-(3) bekezdésben foglaltak kivételével január 1. napján lép hatályba. (2) Az e rendelet 1. (3) bekezdésében megjelölt névjegyzéket, továbbá a 2. (2) bekezdésében megnevezett árubeszerzések és szolgáltatások listáját első alkalommal június 15-éig kell közzétenni. (3) Az e rendelet (4) bekezdése június 15-én lép hatályba.

10 10 (4) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg a közbeszerzési és tervpályázati hirdetmények megküldésének és közzétételének részletes szabályairól, a hirdetmények ellenőrzésének rendjéről és díjáról, valamint a Közbeszerzési Értesítőben történő közzététel rendjéről és díjáról szóló 34/2004. (III. 12.) Korm. rendelet 18. -ának (2) bekezdése a következő d) ponttal egészül ki: [(2) A Tanács egyes közleményeket teljes terjedelemben az alábbiak szerint tesz közzé az Értesítőben amellett, hogy azok a Tanács honlapján is hozzáférhetőek:] d) A védett műhelyek nyilvántartásba vett adatait (névjegyzékét) a tárgyhónapot követő hónapban.

11 11 Részletes előterjesztés a védett foglalkoztatók részére fenntartott közbeszerzések részletes szabályairól Előzmények A Kormány évben feladatként jelölte meg a megváltozott munkaképességű emberek foglalkozási rehabilitációját szolgáló érdekeltségi és támogatási rendszer felülvizsgálatát és korszerűsítését. A felülvizsgálatot és korszerűsítést az indokolta, hogy az elmúlt években felerősödtek a támogatási formák diszfunkcionális elemei, és a szabályozás az uniós elvárásoknak sem felelt meg. A közösségi normáknak megfelelő hazai szabályozás kialakításakor figyelembe vettük, hogy az Európai Unióban a rehabilitációs foglalkoztatás két nagy területét különböztetik meg: a karitatív, szociális elemeken alapuló munkaszervezést (szociális foglalkoztatás), valamint a munkaerő-piacon megvalósuló, integrált vagy védett ( félig védett ) foglalkoztatást (munkaerő-piaci foglalkoztatás). A szociális foglalkoztatás elsősorban a nyílt munkaerő-piacon nem foglalkoztatható, többnyire súlyosan vagy halmozottan fogyatékos személyek számára biztosítja a képességeiknek megfelelő tevékenység folytatását. A munkavégzésre általában a munkajogi szabályoktól eltérő, speciális szabályok vonatkoznak, 1 és a foglalkoztatás tipikusan szociális intézményeken belül valósul meg. A szociális intézményekben ellátott személyek munkavégzésére szociális foglalkoztatási engedély alapján kerülhet sor. Tekintettel arra, hogy a szociális intézmények által szervezett foglalkoztatás időtartama korlátozott, és az ellátott személyek egy része számára a fejlesztőfelkészítő munkavégzést követően sem ajánlható a nyílt munkapiacon megvalósuló foglalkoztatás, lehetővé kell tenni a védett szervezet keretei között megvalósuló munkavégzés támogatását (rehabilitációs költségtámogatás). 2 A támogatás alanya lehet az a non-profit szervezet (közhasznú szervezetként bejegyzett közhasznú társaság), amely a szociális intézményektől szervezetileg elkülönült foglalkoztatóként működik, és munkavállalóit olyan szociális intézményben ellátott vagy egyéb megváltozott munkaképességű személyek köréből választja ki, akik integrált foglalkoztatása a munkaügyi központban működő foglalkozási rehabilitációs munkacsoport véleménye szerint nem javasolható. A támogatás folyósításának részletes feltételeit védett szervezeti szerződés tartalmazza. A munkaerő-piaci foglalkoztatás tipikusan munkaviszony keretében valósul meg a piaci versenyben résztvevő munkáltatók közreműködésével. Ebben a körben az 1 Aszociális igazgatásról és a szocilális ellátásokról szóló évi III. törvény, valamint a szociális foglalkoztatás engedélyezéséről és a szociális foglalkoztatási támogatásról szóló 112/2006. (V. 12.) Korm. rendelet 2 A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásához nyújtható költségvetési támogatásról szóló 177/2005. (IX. 2.) Korm. rendelet 9. -a

12 12 érdekeltségi rendszer átalakításának elsődleges célja az volt, hogy a szabályozás a foglalkoztatóknak azonos esélyt biztosító feltételrendszer meghatározásával segítse elő a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatását a munkavállalók egészségi és mentális állapotának megfelelő munkahelyi környezetben. Az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtése, valamint a rehabilitációs foglalkoztatásban érintett munkavállalók védelme érdekében meg kell határozni azokat a feladatokat, amelyeket az egészségkárosodással élő, illetőleg fogyatékos személyeket foglalkoztató munkáltatóknak teljesíteniük kell. Az erre vonatkozó rendelkezéseket a rehabilitációs akkreditációról szóló jogszabályok 3 tartalmazzák, meghatározva a foglalkozási rehabilitációs tevékenység szabályait, valamint azokat a személyi és tárgyi feltételeket, magatartási szabályokat, amelyek teljesítését az állam elvárja a munkáltatótól a munkavégzéshez nyújtott támogatás fejében. A foglalkozási rehabilitációra vonatkozó szabályoknak való megfelelést az akkreditációs tanúsítvány igazolja. Az egyes munkáltatók eltérő foglalkoztatási gyakorlatának, a megváltozott munkaképességű munkavállalók számának és arányának alapján különböző akkreditációs szintekhez igazodóan megkülönböztetünk alaptanúsítványt, rehabilitációs tanúsítványt, továbbá kiemelt, illetőleg feltételes tanúsítványt. A kiemelt, illetőleg feltételes tanúsítvány a rehabilitációs foglalkoztatást magas színvonalon folytató munkáltatók (a védett foglalkoztatók) részére adható. A védett piacok Az Európai Unió korábbi tagállamai több évtizedes múltra visszavezethető gyakorlattal rendelkeznek a védett piacok szervezésében, meghatározva azokat a termékeket és szolgáltatásokat, amelyek csak védett műhelyektől vásárolhatók. A közbeszerzési eljárásokban alkalmazható szabályok tekintetében az erre vonatkozó alapelveket az építési beruházásra, az árubeszerzésre és szolgáltatásnyújtásra irányuló közbeszerzési szerződések odaítélési eljárásainak összehangolásáról szóló, március 31-i 2004/18/EK irányelv, továbbá a vízügyi, az energia-, a közlekedési és a postai ágazatokban működő szervezetek közbeszerzési eljárásainak összehangolásáról szóló 2004/17/EK irányelv tartalmazza. A 2004/18/EK irányelv 19. cikke, illetőleg a 2004/17/EK irányelv 28. cikke alapján: A tagállamok a közbeszerzési eljárásokban való részvétel jogát fenntarthatják védett műhelyek számára, vagy úgy rendelkezhetnek, hogy a közbeszerzési szerződéseket a védett munkahely-teremtési programok keretében kell teljesíteni, amennyiben az érintett alkalmazottak többsége fogyatékos személy, akik fogyatékosságuk jellege 3 A megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató munkáltatók akkreditációjának, továbbá az akkreditált munkáltatók ellenőrzésének szabályiról szóló 176/2005. (IX. 2.) Korm rendelet, és a rehabilitációs akkreditációs eljárás és követelményrendszer szabályairól szóló 14/2005. (IX. 2.) FMM rendelet

13 13 vagy súlyossága miatt szokásos körülmények között nem folytathatnak keresőtevékenységet. Az irányelvben foglaltak alapulvételével a közbeszerzésekről szóló évi CXXIX. törvény módosításáról rendelkező évi CLXXII. törvény bevezette a védett foglalkoztatók részére fenntartott közbeszerzések intézményét, és felhatalmazta a Kormányt, hogy rendeletben szabályozza a védett szervezetek részére fenntartott közbeszerzések részletes szabályait. Az előterjesztés alapján az ajánlatkérők a közbeszerzési eljárások során dönthetnek úgy, hogy a beszerzést a megváltozott munkaképességű munkavállalókat jelentős létszámban foglalkoztató munkáltatók (védett műhelyek) száméra tartják fenn. A fenntartott beszerzésekre indított közbeszerzési eljárásokban csak a célcsoporthoz tartozó foglalkoztató lehet ajánlattevő, illetőleg részvételre jelentkező. A védett műhelyek A Kbt. pontosan meghatározza a kedvezményezett eljárás alanyi körét: - védett foglalkoztatók; (azok a munkáltatók, amelyek a rehabilitációs foglalkoztatást magas szinten folytatják, és erre tekintettel az akkreditációs eljárás lefolytatása alapján kiadott kiemelt vagy feltételes tanúsítvánnyal rendelkeznek) - védett szervezeti szerződést kötött szervezetek; (azok a közhasznú szervezetként bejegyzett közhasznú társaságok, amelyek a szociális intézményektől szervezetileg elkülönült foglalkoztatóként működnek, és munkavállalóikat olyan szociális intézményben ellátott vagy egyéb megváltozott munkaképességű személyek köréből választják ki, akiknek egészségi állapotuk, illetőleg fogyatékosságuk jellege miatt nyílt munkaerőpiacon történő foglalkoztatására nincs lehetőség, és erre tekintettel rehabilitációs költségtámogatásban részesülnek) - szociális foglalkoztatási engedéllyel rendelkező foglalkoztatók; (az olyan munkáltatók, amelyek részére a szociális és gyámhivatal a szociális intézményben ellátott személyek foglalkoztatását engedélyezte) feltéve, ha ötven százalékot meghaladó mértékben megváltozott munkaképességű munkavállalókat alkalmaznak. A tervezet tartalmazza a védett műhelyként történő nyilvántartásba vétel lehetőségét is. A védett műhelyként történő nyilvántartásba vétel elrendelését több körülmény indokolja: - A kedvezményes közbeszerzési eljárásban történő részvétel önkéntes. Önmagában az a tény, hogy a foglalkoztató megfelel a védett műhelyek

14 14 jogállását megalapozó feltételeknek, nem jelenti egyben azt is, hogy ajánlattevőként kíván megjelenni a közbeszerzési eljárásokban (termékei, szolgáltatásai jellege, mennyisége vagy egyéb okok miatt). - A jogkövető magatartás elősegítése érdekében lehetővé kell tenni, hogy a közbeszerzési eljárást indító ajánlatkérők ismerjék a védett műhelyek körét és elérhetőségüket, továbbá meggyőződhessenek arról, hogy az ajánlattevő megfelel a kedvezményes eljárásra jogosító jogszabályi feltételeknek. Erre tekintettel a kormányrendelet olyan névjegyzék készítését és közzétételét rendeli el, amely egyrészt a védett műhelyként történő minősítés feltételeivel rendelkező foglalkoztatókat nyilvántartja, másrészt a potenciális ajánlattevők legfontosabb adatait (nevét, címét, telefonszámát, fax-számát, elektronikus elérhetőségét, tevékenységét, az általa nyújtott szolgáltatások, illetőleg előállított áruk listáját, továbbá ezek mennyiségére vonatkozó adatokat) is tartalmazza. - A védett műhelyek részére fenntartott beszerzések tárgyainak listája a védett műhelyek nyilatkozatán alapulhat. Ezek közzétételére csak akkor kerülhet sor, ha maguk az érintettek határozzák meg azokat a termékeket és szolgáltatásokat, amelyek forgalmazására, illetőleg nyújtására megfelelő kapacitással rendelkeznek, és közbeszerzési eljárásban ajánlattevőként kívánnak fellépni. A nyilvántartásba vétel a foglalkoztató kérelmére lefolytatott közigazgatási eljárás. A nyilvántartásba vételhez kapcsolódó ügyekben a Foglalkoztatási Hivatal jár el, amely intézmény a rehabilitációs akkreditációs eljárásokat is lefolyatja. Így lehetőség nyílik arra, hogy a foglalkoztató a kiemelt tanúsítvány iránti kérelmét és a védett műhelyként történő nyilvántartásba vétel iránti kérelmét is egyidejűleg, ugyanazon közigazgatási szervhez nyújtsa be. A cél elérésének közbeszerzési eszközei A közbeszerzésekről szóló évi CXXIX. törvény három értékhatár kategóriában (közösségi és nemzeti értékhatárt meghaladó, illetve nemzeti értékhatár alatti értékű beszerzések) szabályozza a közbeszerzéseket. Az egyszerű eljárásban a védett műhelyek számára fenntartott beszerzések nem igényelnek a Kbt. rendelkezéseitől eltérő szabályozást. A közbeszerzések védett foglalkoztatók számára történő fenntartása nem kötelező, csak lehetőség az ajánlatkérők számára. A választást nemzeti értékhatárt elérő beszerzések esetén az ajánlatkérők szociális érzékenységén túl határidőkedvezmények motiválják. A Kbt. az egyes eljárásfajtáknál meghatározza az ajánlattételi, illetőleg a részvételi határidő minimális mértékét. Ez nyílt eljárásnál 52 nap, míg két szakaszból álló eljárásoknál a részvételi határidő 37 nap, a meghívásos eljárásban az ajánlattételi határidő 40 nap. Ennek megfelelően figyelemmel az egyéb eljárási cselekmények időigényére egy nyílt eljárás minimális időigénye nap, a

15 15 meghívásos eljárásé akár nap is lehet. Az egyes beszerzési tárgyak vonatkozásában a védett műhelyek körében a teljes piachoz viszonyítva nagyon kevés potenciális ajánlattevő létezik. Ennek megfelelően az egyéb eljárásokhoz képest a fenntartott beszerzések esetén sokkal nagyobb az eljárás eredménytelenségének esélye, valószínűleg kezdetben több eljárás végződhet eredménytelenül, mint eredményesen. A határidő-kedvezmények nélkül az ilyen eljárások esetében várhatóan gyakori eredménytelenség miatt a beszerzések időigénye a szokásos többszöröse lenne. A rendeletben meghatározott határidő-kedvezmények mellett a Kbt.-ben meghatározott egyéb határidő-kedvezmények már nem alkalmazhatók, mert az ennyire lerövidített határidők nem tennék lehetővé, hogy egyenlő eséllyel tehessenek ajánlatot, illetőleg nyújtsanak be részvételre jelentkezést. Az eljárások eredményességét szolgálja a dokumentáció készítésének és a hiánypótlásnak kötelezővé tétele. Ez a kötelezettséget valójában az ajánlatkérők érdekében írja elő a rendelet, hiszen az eljárás eredményességének a biztosítása azon ajánlatkérők érdekeit szolgálja, amelyek/akik vállalják, hogy védett műhelyek számára ír ki közbeszerzési eljárást. Budapest, Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter

MUNKAANYAG, A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI MUNKAANYAG

MUNKAANYAG, A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI MUNKAANYAG IGAZSÁGÜGYI ÉS RENDÉSZETI MINISZTÉRIUM IRM/CGKFO/481/2009 MUNKAANYAG a közbeszerzési és tervpályázati hirdetmények, a bírálati összegezések és az éves statisztikai összegezések mintáiról Budapest, 2009.

Részletesebben

Megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának támogatása

Megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának támogatása SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG Megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának támogatása 1. Rehabilitációs hozzájárulás A rehabilitációs hozzájárulást a megváltozott munkaképességű

Részletesebben

Az igazságügy-miniszter. rendelete

Az igazságügy-miniszter. rendelete Az igazságügy-miniszter /2006. ( ) IM rendelete a közbeszerzési és tervpályázati hirdetmények, a bírálati összegezések és az éves statisztikai összegezések mintáiról A közbeszerzésekről szóló 2003. évi

Részletesebben

1. számú melléklet. Eljárási határidők és típusok összefoglalása

1. számú melléklet. Eljárási határidők és típusok összefoglalása 1. számú melléklet 1. számú melléklet Eljárási határidők és típusok összefoglalása Eljárás fajtája Közösségi értékhatárt elérő Nemzeti értékhatárt elérő I. EGY SZAKASZOS ELJÁRÁSOK 1. Nyílt eljárás 74.

Részletesebben

Az igazságügy-miniszter 15/2004. (IV. 25.) IM rendelete

Az igazságügy-miniszter 15/2004. (IV. 25.) IM rendelete Az igazságügy-miniszter 15/2004. (IV. 25.) IM rendelete a közbeszerzési és a tervpályázati hirdetmények, a bírálati összegezések és az éves statisztikai összegezések mintáiról A közbeszerzésekről szóló

Részletesebben

93/2011. ( XII. 30.) NFM rendelet. 310/2011. ( XII. 2 3.) Korm. Rendelet. Dr. Boros Anita

93/2011. ( XII. 30.) NFM rendelet. 310/2011. ( XII. 2 3.) Korm. Rendelet. Dr. Boros Anita 93/2011. ( XII. 30.) NFM rendelet A hivatalos k ö z b e s z e r z é si t a n á c s a d ó i t e v é k e n y s é g r ő l 310/2011. ( XII. 2 3.) Korm. Rendelet A minősített a j á n l a t t e v ő k h i v a

Részletesebben

- Tájékoztató rendezvény Közbeszerzés április 16.

- Tájékoztató rendezvény Közbeszerzés április 16. - Tájékoztató rendezvény Közbeszerzés 2010. április 16. A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése ÁROP-1.1.5/C A Tokaji kistérség fejlesztési és együttműködési

Részletesebben

"OKJ gépkezelő tanfolyamok/2013" közbeszerzési eljárás részvételi felhívásának módosítása

OKJ gépkezelő tanfolyamok/2013 közbeszerzési eljárás részvételi felhívásának módosítása "OKJ gépkezelő tanfolyamok/2013" közbeszerzési eljárás részvételi felhívásának módosítása Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/34 Vállalkozási keretszerződés. Nyertes ajánlattevő feladata Ajánlatkérő kijelölt

Részletesebben

92/2011. (XII. 30.) NFM

92/2011. (XII. 30.) NFM 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelet A közbeszerzési és tervpályázati hirdetmények feladásának, ellenőrzésének és közzétételének szabályairól, a hirdetmények mintáiról és egyes tartalmi elemeiről, valamint

Részletesebben

A foglalkoztatási rehabilitáció jelentősége Magyarországon: a rendszer sajátosságai

A foglalkoztatási rehabilitáció jelentősége Magyarországon: a rendszer sajátosságai A foglalkoztatási rehabilitáció jelentősége Magyarországon: a rendszer sajátosságai Dr. Sullerné Polgár Márta szakvizsgázott szociálpolitikus, pedagógus A Fény Felé Alapítvány elnöke A munkaerő-piaci helyzet

Részletesebben

PERESZTEG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA. I. Fejezet Általános rendelkezések. A szabályzat célja. A szabályzat hatálya

PERESZTEG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA. I. Fejezet Általános rendelkezések. A szabályzat célja. A szabályzat hatálya PERESZTEG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Pereszteg község Önkormányzati Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) a közpénzek ésszerű felhasználása átláthatóságának és széles

Részletesebben

1.3. Jelen szabályzat rendelkezéseit kell alkalmazni a tervpályázati eljárások esetén is.

1.3. Jelen szabályzat rendelkezéseit kell alkalmazni a tervpályázati eljárások esetén is. Bodrogkisfalud Község Önkormányzata a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. Törvény (a továbbiakban: Kbt.) alapján, a közbeszerzési eljárások előkészítésének, lefolytatásának, belső ellenőrzésének,

Részletesebben

A közbeszerzések aktuális kérdései az Európai Unióban és a tagállamokban

A közbeszerzések aktuális kérdései az Európai Unióban és a tagállamokban A közbeszerzések aktuális kérdései az Európai Unióban és a tagállamokban d r N a g y Á g n e s f ő o s z t á l y v e z e t ő K ö z b e s z e r z é s e k T a n á c s a Közzététel és kommunikáció A hirdetmények

Részletesebben

Az új közbeszerzési szabályozás

Az új közbeszerzési szabályozás Az új közbeszerzési szabályozás Adminisztratív terhek csökkentése és kkv-k segítése az új rendelkezések tükrében Bánki Erik Gazdasági Bizottság Országgyűlés 2015. NOVEMBER 25. A közbeszerzési reform indokai

Részletesebben

KÖFOP VEKOP A jó kormányzást megalapozó közszolgálat-fejlesztés

KÖFOP VEKOP A jó kormányzást megalapozó közszolgálat-fejlesztés KÖFOP-2.1.2-VEKOP-15-2016- 00001 A jó kormányzást megalapozó közszolgálat-fejlesztés Közbeszerzés Dr. Hubai Ágnes Felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó ÉRTÉKHATÁROK VÁLTOZÁSA A nemzeti közbeszerzési

Részletesebben

Pitvaros Község Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

Pitvaros Község Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Pitvaros Község Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Pitvaros Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 22. (1) bekezdése

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI TÖRVÉNY 2017-ES ÚJDONSÁGAI. dr. Kovács László Közbeszerzési Szabályozási Főosztály Miniszterelnökség február 07.

A KÖZBESZERZÉSI TÖRVÉNY 2017-ES ÚJDONSÁGAI. dr. Kovács László Közbeszerzési Szabályozási Főosztály Miniszterelnökség február 07. A KÖZBESZERZÉSI TÖRVÉNY 2017-ES ÚJDONSÁGAI dr. Kovács László Közbeszerzési Szabályozási Főosztály Miniszterelnökség 2017. február 07. 1. A törvénymódosítás indoka Notifikációs javítások Új Kbt. gyakorlati

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Alsózsolca Város képviselő-testülete, a közpénzek ésszerű és hatékony felhasználása és nyilvános ellenőrizhetőségének megteremtése, továbbá a közbeszerzések során a verseny tisztaságának

Részletesebben

TIVADAR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

TIVADAR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA TIVADAR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA 2010. 2/8 Tivadar Község Önkormányzata a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. Törvény (a továbbiakban: Kbt.) alapján, a közbeszerzési eljárások

Részletesebben

A közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény alapján

A közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény alapján A közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény alapján 2 3 4 5 ...10...11...16...17...17...18...18...22...24...24...26...28...29...31 18. Hivatalos közbeszerzési tanácsadó...32 19. Összeférhetetlenség...33

Részletesebben

../2006. (. ) BM rendelet

../2006. (. ) BM rendelet ../2006. (. ) BM rendelet a belügyminiszter ágazati irányítása alá tartozó igazságügyi szakértői szakterületeken az igazságügyi szakértői tevékenység folytatásához szükséges szakmai gyakorlat szakirányú

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓS SZAKMAI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁRÓL. MOVE Béta Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.

BESZÁMOLÓ A FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓS SZAKMAI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁRÓL. MOVE Béta Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. BESZÁMOLÓ A FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓS SZAKMAI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁRÓL MOVE Béta Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. Veszprém, Stromfeld A. u. 9/E 5/13 Veszprém, 2011. március

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére TERVEZET A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI Szociális és Munkaügyi Minisztérium Szám: 22.616-3/2007-SZMM. ELŐTERJESZTÉS a Kormány részére a Miniszterelnöki Hivatalban, a minisztériumokban, az igazgatási

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó A FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓS SZAKMAI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁRÓL

B E S Z Á M O L Ó A FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓS SZAKMAI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁRÓL B E S Z Á M O L Ó A FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓS SZAKMAI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁRÓL MOVE Béta Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. Pápa, Kürt u. 1. Pápa, 2010. március 12. Glück Erika

Részletesebben

Hivatalos név: Nemzeti azonosító szám: 2

Hivatalos név: Nemzeti azonosító szám: 2 Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához Információ és online formanyomtatványok: http://simap.ted.europa.eu I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes

Részletesebben

A közszolgáltatók közbeszerzései

A közszolgáltatók közbeszerzései A közszolgáltatók közbeszerzései a 2011. évi CVIII. tv. Kbt. 2012. január 01-i állapot szerint (2011. október 25.) 1 Jogi szabályozási környezet Az Európai Parlament és a Tanács 2004/17/EK irányelve a

Részletesebben

Hivatalos név: Nemzeti azonosító szám: 2. Postai cím: Város: NUTS-kód: Postai irányítószám: Ország: Kapcsolattartó személy:

Hivatalos név: Nemzeti azonosító szám: 2. Postai cím: Város: NUTS-kód: Postai irányítószám: Ország: Kapcsolattartó személy: Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához Információ és online formanyomtatványok: http://simap.ted.europa.eu I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes

Részletesebben

Rehabilitációs hozzájárulás

Rehabilitációs hozzájárulás Tájékoztató a rehabilitációs hozzájárulás mértékéről, illetve a statisztikai állományi létszám megállapítására vonatkozó új szabályról A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló

Részletesebben

Az új közbeszerzési törvény

Az új közbeszerzési törvény Az új közbeszerzési törvény D r. N a g y Á g n e s f ő o s z t á l y v e z e t ő K ö z b e s z e r z é s e k T a n á c s a 1 Nyílt eljárás Meghívásos eljárás Tárgyalásos eljárás - hirdetmény közzétételével

Részletesebben

Az igazságügy-miniszter 29/2004. (IX. 8.) IM rendelete

Az igazságügy-miniszter 29/2004. (IX. 8.) IM rendelete Az igazságügy-miniszter 29/2004. (IX. 8.) IM rendelete a hivatalos közbeszerzési tanácsadói tevékenység feltételét képező közbeszerzési gyakorlatra és annak igazolására vonatkozó szabályokról * A közbeszerzésekről

Részletesebben

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter.... /2006. (..) ÖTM rendelete

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter.... /2006. (..) ÖTM rendelete Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter... /2006. (..) ÖTM rendelete ingatlan-értékbecslés területén az igazságügyi szakértői tevékenység folytatásához szükséges szakmai gyakorlat szakirányú jellege

Részletesebben

MINŐSÍTÉSI SZEMPONTOK a minősített ajánlattevői státusz megújításához

MINŐSÍTÉSI SZEMPONTOK a minősített ajánlattevői státusz megújításához I. Kizáró okok hiánya MINŐSÍTÉSI SZEMPONTOK a minősített ajánlattevői státusz megújításához A kérelmezőnek büntetőjogi felelőssége tudatában szükséges nyilatkoznia arról, hogy a felvételre irányadó minősítési

Részletesebben

Hivatalos név: Nemzeti azonosító szám: 2

Hivatalos név: Nemzeti azonosító szám: 2 Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához Információ és online formanyomtatványok: http://simap.ted.europa.eu I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes

Részletesebben

Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központban konténer kollégium kialakítás

Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központban konténer kollégium kialakítás Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központban konténer kollégium kialakítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/88 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa:

Részletesebben

A gazdasági és közlekedési miniszter. /2006. (...) GKM rendelete. a kereskedelmi szakértői tevékenység engedélyezéséről

A gazdasági és közlekedési miniszter. /2006. (...) GKM rendelete. a kereskedelmi szakértői tevékenység engedélyezéséről A gazdasági és közlekedési miniszter /2006. (...) GKM rendelete a kereskedelmi szakértői tevékenység engedélyezéséről A kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 12. -a (2) bekezdésének c) pontjában

Részletesebben

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete a szociális igazgatásról és ellátásról, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 12/2003.

Részletesebben

Papkeszi Községi Önkormányzat KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

Papkeszi Községi Önkormányzat KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Papkeszi Községi Önkormányzat KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Papkeszi, 2009 Papkeszi Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a közpénzek ésszerű felhasználása átláthatóságának és széles körű nyilvános ellenőrizhetőségének

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Hejőkürt Község Önkormányzata mint ajánlatkérő közbeszerzési eljárásai előkészítésének, lefolytatásának belső felelősségi rendjét, a nevében eljáró, illetőleg az eljárásba bevont

Részletesebben

317/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet. a közszolgáltató kiválasztásáról és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződésről

317/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet. a közszolgáltató kiválasztásáról és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződésről 317/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet a közszolgáltató kiválasztásáról és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződésről A Kormány a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 88. (1) bekezdés 18.

Részletesebben

38708 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 230. szám

38708 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 230. szám 38708 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2017. évi 230. szám... A Kormány 481/2017. (XII. 28.) Korm. rendelete egyes közbeszerzési tárgyú kormányrendeletek elektronikus közbeszerzés bevezetésével összefüggő módosításáról

Részletesebben

92/2011. (XII. 30.) NFM rendelet

92/2011. (XII. 30.) NFM rendelet Naprakész jogszabály a CompLex Kiadó jogi adatbázisából. A jel a legutoljára megváltozott bekezdést jelöli. 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelet a közbeszerzési és tervpályázati hirdetmények feladásának, ellenőrzésének

Részletesebben

ÉVES KÖZBESZERZÉSI TERV

ÉVES KÖZBESZERZÉSI TERV ÉVES KÖZBESZERZÉSI TERV 2011. Módosításokkal egységes szerkezetben A közbeszerzés tárgya és mennyisége I. Árubeszerzés Szállítási Tündérkert Bölcsőde berendezési-, és felszerelési eszközök beszerzésére

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. október 13. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

2011. évi CVIII. törvény a közbeszerzésről (Kbt.) Közbeszerzési referens képzés 2012 Urbán Márta PTE

2011. évi CVIII. törvény a közbeszerzésről (Kbt.) Közbeszerzési referens képzés 2012 Urbán Márta PTE 2011. évi CVIII. törvény a közbeszerzésről (Kbt.) Közbeszerzési referens képzés 2012 Urbán Márta PTE Uniós Értékhatárt elérőértékű közbeszerzések Uniós értékhatárt elérő eljárások esetén: Kbt. Második

Részletesebben

A megváltozott munkaképességű személyek megújult foglalkoztatástámogatási

A megváltozott munkaképességű személyek megújult foglalkoztatástámogatási A megváltozott munkaképességű személyek megújult foglalkoztatástámogatási rendszere Előadó: Boros Attila Főosztályvezető Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Foglalkozási Rehabilitációs Főosztály

Részletesebben

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ. 2015. január 23. 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt.hu

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ. 2015. január 23. 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt.hu ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ 2015. január 23. 2015 9 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt.hu A Közbeszerzési Hatóság Elnökének tájékoztatója a 2015. évre irányadó közbeszerzési

Részletesebben

Megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációja

Megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációja TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése Megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációja Előadó: Kovács Ibolya igazgató Budapest

Részletesebben

Új közbeszerzési törvény, új feladatok. RIGÓ CSABA BALÁZS KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG ELNÖK 2015. december 15.

Új közbeszerzési törvény, új feladatok. RIGÓ CSABA BALÁZS KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG ELNÖK 2015. december 15. Új közbeszerzési törvény, új feladatok RIGÓ CSABA BALÁZS KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG ELNÖK Tartalom I.) A Közbeszerzések helyzetének alakulása Magyarországon statisztikai áttekintés új irányelvek átültetése

Részletesebben

176/2005. (IX. 2.) Korm. rendelet

176/2005. (IX. 2.) Korm. rendelet 176/2005. (IX. 2.) Korm. rendelet a megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató munkáltatók akkreditációjának, továbbá az akkreditált munkáltatók ellenőrzésének szabályairól A Kormány a foglalkoztatás

Részletesebben

BORSODSZIRÁK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT

BORSODSZIRÁK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT BORSODSZIRÁK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT ÉVES ÖSSZESÍTETT KÖZBESZERZÉSI TERV 2010 Borsodszirák, 2010. április 15. TARTALOM 1. A KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSOK TERVEZÉSE ÉS ELŐKÉSZÍTÉSE...3 1.1. KÖZBESZERZÉSI TERV ELKÉSZÍTÉSE

Részletesebben

354/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet. a munkabiztonsági szakértői tevékenységről

354/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet. a munkabiztonsági szakértői tevékenységről 354/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet a munkabiztonsági szakértői tevékenységről A Kormány a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 88. (2) bekezdés c) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, az

Részletesebben

Az oktatási és kulturális miniszter. /2007. (...) OKM rendelete

Az oktatási és kulturális miniszter. /2007. (...) OKM rendelete A kulturális javak védelméről és a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény 94. (4) bekezdése szerint A törvény hatálya alá tartozó intézményekben,

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s E l ő t e r j e s z t é s Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. március 24-i ülésére Tárgy: Zirc Városi Önkormányzat 2016. évi közbeszerzési terve Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

375/2010. (XII. 31.) Korm. rendelet. a közfoglalkoztatáshoz nyújtható támogatásokról

375/2010. (XII. 31.) Korm. rendelet. a közfoglalkoztatáshoz nyújtható támogatásokról 375/2010. (XII. 31.) Korm. rendelet a közfoglalkoztatáshoz nyújtható támogatásokról A Kormány foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 43. (4) bekezdésében

Részletesebben

Közbeszerzési Hatóság közleménye

Közbeszerzési Hatóság közleménye Közbeszerzési Hatóság közleménye A Közbeszerzési Hatóság - a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 187. (2) bekezdésének ab) alpontjával, valamint az r) ponttal összhangban

Részletesebben

MINŐSÍTÉSI SZEMPONTOK. a minősített ajánlattevők hivatalos jegyzékébe történő felvételhez. A) rész

MINŐSÍTÉSI SZEMPONTOK. a minősített ajánlattevők hivatalos jegyzékébe történő felvételhez. A) rész MINŐSÍTÉSI SZEMPONTOK a minősített ajánlattevők hivatalos jegyzékébe történő felvételhez A) rész A kérelmező gazdasági-, pénzügyi alkalmasságát igazoló adatok 1. Mérleg A kérelmező saját vagy jogelődje

Részletesebben

AZ ÉPÍTÉSI BERUHÁZÁSOK SZABÁLYOZÁSÁNAK AKTUALITÁSAI ÉS KAPCSOLÓDÓ JOGÉRTELMEZÉSI KÉRDÉSEK

AZ ÉPÍTÉSI BERUHÁZÁSOK SZABÁLYOZÁSÁNAK AKTUALITÁSAI ÉS KAPCSOLÓDÓ JOGÉRTELMEZÉSI KÉRDÉSEK AZ ÉPÍTÉSI BERUHÁZÁSOK SZABÁLYOZÁSÁNAK AKTUALITÁSAI ÉS KAPCSOLÓDÓ JOGÉRTELMEZÉSI KÉRDÉSEK Dr. Lukács Tibor Főtitkár Közbeszerzési Hatóság Szabályozási háttér A közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII.

Részletesebben

A Kormány. /2011. (.) Korm. rendelete

A Kormány. /2011. (.) Korm. rendelete A Kormány /2011. (.) Korm. rendelete a védelem terén alapvető biztonsági érdeket érintő, kifejezetten katonai, rendvédelmi, rendészeti célokra szánt áruk beszerzésére, illetőleg szolgáltatások megrendelésére

Részletesebben

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ január Budapest, Riadó utca Budapest, Pf

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ január Budapest, Riadó utca Budapest, Pf ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ 2017. január 13. 2017. 6. 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt.hu A Közbeszerzési Hatóság Elnökének tájékoztatója a 2017. január 1-jétől irányadó

Részletesebben

A szabályzat hatálya. Az ajánlatkérők, azok jogai és kötelezettségei

A szabályzat hatálya. Az ajánlatkérők, azok jogai és kötelezettségei Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 8/2013. (VIII. 30.) OBH utasítása a Bíróságok fejezet irányítása alá tartozó intézmények közbeszerzéseiről szóló szabályzatról A közbeszerzésekről szóló 2011. évi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Kormány részére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Kormány részére SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTER Szám: 5109-1/2007-SZMM TERVEZET E L Ő T E R J E S Z T É S a Kormány részére a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatkörének

Részletesebben

DEBRECENI KÖZTERÜLET-FELÜGYELET

DEBRECENI KÖZTERÜLET-FELÜGYELET DEBRECENI KÖZTERÜLET-FELÜGYELET KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA 2009. ÁPRILIS 1-TŐL Készült a Közbeszerzésről szóló 2003. évi CXXIX. törvény előírásai alapján 1. oldal, összesen: 10 DEBRECENI KÖZTERÜLET FELÜGYELET

Részletesebben

Készítette: dr. Lukács Andrea közbeszerzési tanácsadó, szakértő, Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége, alelnök

Készítette: dr. Lukács Andrea közbeszerzési tanácsadó, szakértő, Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége, alelnök Készítette: dr. Lukács Andrea közbeszerzési tanácsadó, szakértő, Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége, alelnök 2013.12.20. dr. Lukács Andrea, 1 A közbeszerzési irányelvek lehetőséget adnak a szociális

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA FELELŐSSÉGI REND PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA részére a Gubányi Károly Általános Iskola épületeinek energiahatékonysági beruházása tárgyú, Kbt. 115. szerinti hirdetmény nélküli nyílt közbeszerzési eljárások

Részletesebben

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ január Budapest, Riadó utca Budapest, Pf

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ január Budapest, Riadó utca Budapest, Pf ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ 2016.január 29. 2016. 12. 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt.hu A Közbeszerzési Hatóság Elnökének tájékoztatója a 2016. január 1-jétől irányadó

Részletesebben

A szociális és munkaügyi miniszter, az egészségügyi miniszter, valamint a pénzügyminiszter. /2006. ( ) SZMM-EüM-PM. együttes rendelete

A szociális és munkaügyi miniszter, az egészségügyi miniszter, valamint a pénzügyminiszter. /2006. ( ) SZMM-EüM-PM. együttes rendelete TERVEZET A szociális és munkaügyi miniszter, az egészségügyi miniszter, valamint a pénzügyminiszter /2006. ( ) SZMM-EüM-PM együttes rendelete a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatásáról és

Részletesebben

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ március Budapest, Riadó utca Budapest, Pf

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ március Budapest, Riadó utca Budapest, Pf ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ 2016. március 2. 2016. 26. 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt.hu A Közbeszerzési Hatóság Elnökének módosított tájékoztatója a 2016. január

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI TÖRVÉNY JANUÁR 1-JÉTŐL HATÁLYOS FŐBB MÓDOSÍTÁSAI

A KÖZBESZERZÉSI TÖRVÉNY JANUÁR 1-JÉTŐL HATÁLYOS FŐBB MÓDOSÍTÁSAI A KÖZBESZERZÉSI TÖRVÉNY 2017. JANUÁR 1-JÉTŐL HATÁLYOS FŐBB MÓDOSÍTÁSAI Rigó Csaba Balázs Elnök 2017. március 22. A módosítás 2016. december 6-án került elfogadásra A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII.

Részletesebben

Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás. Közbeszerzési szabályzata. Társulási Tanácsa. a 20/2009. (V. 18.) számú határozattal. hagyott jóvá.

Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás. Közbeszerzési szabályzata. Társulási Tanácsa. a 20/2009. (V. 18.) számú határozattal. hagyott jóvá. Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulása Közbeszerzési szabályzata Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás Társulási Tanácsa a 20/2009. (V. 18.) számú határozattal hagyott jóvá. Társulás elnöke

Részletesebben

AZ EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA

AZ EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA AZ EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK) Hivatalos név: Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Postai cím: Havashalom u. 43. Város/Község:

Részletesebben

Az alkalmasságra vonatkozó egyes jogértelmezési kérdések

Az alkalmasságra vonatkozó egyes jogértelmezési kérdések Az alkalmasságra vonatkozó egyes jogértelmezési kérdések Dr. Kovács László főosztályvezető-helyettes Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közbeszerzés-stratégiai és Tájékoztatási Főosztály 2013. június 11.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓS SZAKMAI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁRÓL. MOVE Béta Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.

BESZÁMOLÓ A FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓS SZAKMAI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁRÓL. MOVE Béta Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. BESZÁMOLÓ A FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓS SZAKMAI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁRÓL MOVE Béta Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. Veszprém, Stromfeld Aurél utca 9/E V.l13. Veszprém, 2012.

Részletesebben

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ 129. 2015. 2015. november 11. 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt.

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ 129. 2015. 2015. november 11. 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt. ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ 2015. november 11. 2015. 129. i t 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt.hu hk A Közbeszerzési Hatóság Elnökének tájékoztatója a 2015. november

Részletesebben

AZ ELEKTRONIKUS KÖZBESZERZÉSRŐL

AZ ELEKTRONIKUS KÖZBESZERZÉSRŐL AZ ELEKTRONIKUS KÖZBESZERZÉSRŐL Orosz Endre főosztályvezető Központi Szolgáltatási Főigazgatóság Közbeszerzési referens képzés - PTE Az elektronikus közbeszerzés magyarországi előzményei Kbt. felhatalmazás

Részletesebben

10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA

10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA 10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA 1 I. A Polgármesteri Hivatal (továbbiakban: Hivatal) honlapjának működtetéséhez kapcsolódó feladatok és felelőségi

Részletesebben

A TÁPIÓMENTI TERÜLETFEJLESZTÉSI TÁRSULÁS KÖZBESZEREZÉSI SZABÁLYZATA

A TÁPIÓMENTI TERÜLETFEJLESZTÉSI TÁRSULÁS KÖZBESZEREZÉSI SZABÁLYZATA A TÁPIÓMENTI TERÜLETFEJLESZTÉSI TÁRSULÁS KÖZBESZEREZÉSI SZABÁLYZATA A közbeszerzések szabályairól szóló 2003. évi CXXIX. Törvény (továbbiakban: Kbt.) 6. -ának megfelelően a közbeszerzési feladatok végrehajtása

Részletesebben

(Nem jogalkotási aktusok) RENDELETEK

(Nem jogalkotási aktusok) RENDELETEK HU 2011.8.27. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 222/1 II (Nem jogalkotási aktusok) RENDELETEK A BIZOTTSÁG 842/2011/EU VÉGREHAJTÁSI RENDELETE 2011. augusztus 19. a közbeszerzési hirdetmények közzétételére

Részletesebben

A közbeszerzési törvény szabályainak változása. változása

A közbeszerzési törvény szabályainak változása. változása A közbeszerzési törvény szabályainak változása ETK zrt. 2010. február Az előadás felépítése Gyakorlati alkalmazási kérdések kezelése a Kbt. módosításában - Formai megközelítés mérséklésére irányuló változások:

Részletesebben

AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL KÉSZÍTETT ÍRÁSBELI ÖSSZEGEZÉS MINTA 1 / 10

AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL KÉSZÍTETT ÍRÁSBELI ÖSSZEGEZÉS MINTA 1 / 10 AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL KÉSZÍTETT ÍRÁSBELI ÖSSZEGEZÉS MINTA 1 / 10 TÁJÉKOZTATÓ A MINTA HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATOSAN A jelen minta azzal a céllal készült, hogy segítséget nyújtson az európai uniós forrásból

Részletesebben

Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete Ügyrendi, Pénzügyi, Közbeszerzési és Tulajdonosi Bizottsága 6900 Makó, Széchenyi tér 22.

Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete Ügyrendi, Pénzügyi, Közbeszerzési és Tulajdonosi Bizottsága 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete Ügyrendi, Pénzügyi, Közbeszerzési és Tulajdonosi Bizottsága 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Ikt.sz.: 1/446-1/2014/I. Üi.: Nagy Anita Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

[Az érintetteknek kérelmet benyújtani nem kell, a nyugdíjfolyósító szerv hivatalból jár el, de a továbbfolyósításról nem hoz külön döntést.

[Az érintetteknek kérelmet benyújtani nem kell, a nyugdíjfolyósító szerv hivatalból jár el, de a továbbfolyósításról nem hoz külön döntést. TÁJÉKOZTATÓ az egészségkárosodáson alapuló nyugellátásban és egyéb nyugdíjszerű szociális ellátásban részesülő személyek, valamint azok részére, akiknek az ügyében folyamatban van a hatósági eljárás Az

Részletesebben

Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2009. (III. 16.) számú határozatával jóváhagyott KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2009. (III. 16.) számú határozatával jóváhagyott KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2009. (III. 16.) számú határozatával jóváhagyott KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA A közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény (továbbiakban: Kbt.)

Részletesebben

ÁPOLÁSI DÍJ. Az ápolási díj a tartósan gondozásra szoruló személy otthoni ápolását ellátó nagykorú hozzátartozó

ÁPOLÁSI DÍJ. Az ápolási díj a tartósan gondozásra szoruló személy otthoni ápolását ellátó nagykorú hozzátartozó ÁPOLÁSI DÍJ Az ápolási díj a tartósan gondozásra szoruló személy otthoni ápolását ellátó nagykorú hozzátartozó (Ptk. 8:1.. (1) bek 2.pont) részére biztosított anyagi hozzájárulás. ALANYI JOGÚ ÁPOLÁSI DÍJ:

Részletesebben

Értékelési skála: pont 5 (jeles) pont 4 (jó) pont 3 (közepes) pont 2 (elégséges) 0 50 pont 1 (elégtelen)

Értékelési skála: pont 5 (jeles) pont 4 (jó) pont 3 (közepes) pont 2 (elégséges) 0 50 pont 1 (elégtelen) A 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 52 343 01 Közbeszerzési referens Értékelési skála: 91 100 pont 5 (jeles) 81 90 pont

Részletesebben

RÉSZEK FEJEZETEK CÍMEK Alcímek -ok Oldal és a (bek)-hez tartozó iratmintamelléklet II. ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK

RÉSZEK FEJEZETEK CÍMEK Alcímek -ok Oldal és a (bek)-hez tartozó iratmintamelléklet II. ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK 5) sz. függelék A közbeszerzekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény TARTALOMJEGYZÉKE a Magyar Közlöny 2003. évi 157. szám alapján, az alkalmazandó IRATMINTÁK (űrlapok) a 15/2004. (IV.25.) IM rendelet (Magyar

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Szociális és Munkaügyi Minisztérium Iktatószám: 22612- /2007-SZMM E L Ő T E R J E S Z T É S a kollektív szerződések bejelentésének és nyilvántartásának részletes szabályairól szóló 2/2004. (I. 15.) FMM

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. Ajánlatkérő székhelye: 1149 Budapest, Buzogány u. 11-13.

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. Ajánlatkérő székhelye: 1149 Budapest, Buzogány u. 11-13. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Ajánlatkérő neve: Budapesti Gazdasági Főiskola Ajánlatkérő székhelye: 1149 Budapest, Buzogány u. 11-13. 2. A közbeszerzés tárgya és

Részletesebben

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT Aszód Város Önkormányzata Átdolgozott Szabályzat (4. pályázati elem) BESZERZÉSI SZABÁLYZAT Készítette: CONTROLL Holding Tanácsadó Zrt. Közigazgatási Igazgatósága 2014. október 1 A gazdaság verseny tisztaságának

Részletesebben

Csanádpalota Város Önkormányzatának Közbeszerzési szabályzata

Csanádpalota Város Önkormányzatának Közbeszerzési szabályzata Csanádpalota Város Önkormányzatának Közbeszerzési szabályzata Csanádpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII törvény (a továbbiakban: Kbt.) 22. (1) bekezdése

Részletesebben

Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló Vezetői összefoglaló I. Tartalmi összefoglaló A nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshely-szolgáltatásról szóló 173/2003. (X. 28.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.) módosításának célja a nem

Részletesebben

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat és Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal Közbeszerzési Szabályzata

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat és Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal Közbeszerzési Szabályzata Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat és Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal Közbeszerzési Szabályzata I. A közbeszerzési Szabályzat célja, tartalma, hatálya 1. A szabályzat célja hogy rögzítse

Részletesebben

Telefon/fax: 94/ Mobil: 20/

Telefon/fax: 94/ Mobil: 20/ dr. Kesiár Zsuzsanna ügyvéd felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó közlekedési szakjogász 9700 Szombathely, Dr. Pável Ágoston sétány 1. E-mail: dr.kesiar.zsuzsanna@gmail.com Telefon/fax: 94/316-391

Részletesebben

a Magyar Nemzeti Múzeum épületeivel összefüggő épülettisztítási-takarítási szolgáltatások megrendelése (2017.) (ajánlati felhívás korrigenduma)

a Magyar Nemzeti Múzeum épületeivel összefüggő épülettisztítási-takarítási szolgáltatások megrendelése (2017.) (ajánlati felhívás korrigenduma) a Magyar Nemzeti Múzeum épületeivel összefüggő épülettisztítási-takarítási szolgáltatások megrendelése (2017.) (ajánlati felhívás korrigenduma) Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/13 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés

Részletesebben

2. A felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó névjegyzékbe vétele

2. A felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó névjegyzékbe vétele 85412 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2016. évi 220. szám A Miniszterelnökséget vezető miniszter 41/2016. (XII. 29.) MvM rendelete a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói tevékenységről szóló 14/2016.

Részletesebben

EU Közbeszerzési politika

EU Közbeszerzési politika EU Közbeszerzési politika 2012. szeptember 25. Jeney Petra A közbeszerzési politika célkitűzései Piaci integráció - vámjellegű kereskedelmi korlátok eltörlése közbeszerzési politika lehetséges versenykorlátozó

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Oktatási Hivatal 1055 Budapest, Szalay u. 10-14. ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Megbízási keretszerződés feladatírói és nemzetközi

Részletesebben

Általános közzétételi listák Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló évi CXII.

Általános közzétételi listák Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló évi CXII. Általános közzétételi listák Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. Törvény alapján I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat Frissítés Megőrzés A közfeladatot

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Kormány részére. a Nők és Férfiak Társadalmi Egyenlősége Tanács működtetéséről

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Kormány részére. a Nők és Férfiak Társadalmi Egyenlősége Tanács működtetéséről SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM Szám: 194/2009-SZMM E L Ő T E R J E S Z T É S a Kormány részére a Nők és Férfiak Társadalmi Egyenlősége Tanács működtetéséről Budapest, 2009. január 2 Vezetői összefoglaló

Részletesebben

A MAGYAR LABDARUGÓ SZÖVETSÉG (MLSZ) Elnökségének. 394/2011 (12.05.) számú határozatával elfogadott ESETI KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

A MAGYAR LABDARUGÓ SZÖVETSÉG (MLSZ) Elnökségének. 394/2011 (12.05.) számú határozatával elfogadott ESETI KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT A MAGYAR LABDARUGÓ SZÖVETSÉG (MLSZ) Elnökségének 394/2011 (12.05.) számú határozatával elfogadott ESETI KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT a Magyar Köztársaság 2011. évi költségvetéséről szóló 2010. évi CLXIX tv.

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Hivatala 1051 Budapest Sas u. 23. Tel. szám:

Részletesebben