Szeged Megyei Jogú Város Címzetes Főjegyzője és Polgármestere 6745 Szeged, Pf. 473.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szeged Megyei Jogú Város Címzetes Főjegyzője és Polgármestere 6745 Szeged, Pf. 473."

Átírás

1 Szeged Megyei Jogú Város Címzetes Főjegyzője és Polgármestere 6745 Szeged, Pf Iktatószám: 01/1485/ Tárgy: a PB október 24-ei határozataihoz, közgyűlési előterjesztéséhez Tisztelt Közgyűlés! Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi Bizottsága által október 24. napján hozott, tól / (10.24.) PB számig terjedő határozatokhoz, amely a 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezető igazgatói, vezérigazgatói évi prémiumfeladatainak meghatározására vonatkozott, az alábbi észrevételt tesszük egyrészt törvényességi szempontból, másrészt az önkormányzat gazdasági érdekeinek védelme és az azokkal ellentétes gazdálkodás megakadályozása érdekében: I./ Törvényességi észrevételek: 1./ A köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló évi CXXII. tv. szerinti Javadalmazási Szabályzat Törvényességi szempontból elsősorban a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló évi CXXII. tv. 5. (3)-(4) bekezdéseire kell figyelemmel lenni, melyek szerint: (3) A köztulajdonban álló gazdasági társaság legfőbb szerve e törvény és más jogszabályok keretei között köteles szabályzatot alkotni a vezető tisztségviselők, felügyelőbizottsági tagok, valamint az Mt a hatálya alá eső munkavállalók javadalmazása, valamint a jogviszony megszűnése esetére biztosított juttatások módjának, mértékének elveiről, annak rendszeréről. A szabályzatot az elfogadásától számított harminc napon belül a cégiratok közé letétbe kell helyezni. (4) A (3) bekezdésben meghatározott szabályzat rendelkezéseitől érvényesen eltérni nem lehet. A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok hatályos javadalmazási szabályzatait a 31/2010. (II.19.) Kgy. sz. határozat hagyta jóvá. A szabályzatok 2.2. pontja szerint: Prémiumfeladatként az üzleti terv fő számainak teljesítése mellett csak olyan feltétel határozható meg, amelynek teljesítése a munkakör elvárható szakértelemmel és gondossággal való ellátásán túlmutató, konkrét, mérhető, objektíven meghatározható teljesítményt takar. A prémiumkitűzés nem fedheti le sem részben, sem egészben a tisztégviselőnek a munkaviszonya vagy megbízási jogviszonya keretében egyébként is ellátandó feladatait. 2./ A Munka Törvénykönyvéről szóló évi I. törvény A Kertész-Pál-Radnay-féle Munkajogi kézikönyv szerint az időbér mellett kombinált bérforma keretében is alkalmazható kiegészítő teljesítménybérezési forma többek között a prémium. A prémium meghatározott teljesítmény elérése esetére előre, a személyi alapbéren felül kitűzött, az előbbiek által nem vagy nem kellően ösztönzött teljesítmény elismerésére szolgáló külön munkabér.

2 Az előre kitűzött feladathoz kötött, úgynevezett mozgóbér is prémium. A prémiumfizetés prémiumfeladat kitűzése alapján követelhető. A Munka Törvénykönyvéről szóló évi I. törvény (továbbiakban Mt.) 137. (1) bekezdése szerint a munkáltató a munkabért teljesítménybérként vagy idő- és teljesítménybér összekapcsolásával is megállapíthatja. Ugyanezen szakasz (2) bekezdése szerint teljesítménybér az a munkabér, amely a munkavállalót a kizárólag számára előre meghatározott teljesítménykövetelmény alapján illeti meg. Az Mt (1) bekezdése szerint teljesítménybér alkalmazása esetén a munkáltató teljesítménykövetelményt állapít meg, amelyet olyan előzetes objektív mérésen és számításon alapuló eljárás alapján köteles meghatározni, amely kiterjed a követelmény rendes munkaidőben történő százszázalékos teljesíthetőségének vizsgálatára. Az Mt. a prémium, jutalom meghatározásáról, kifizethetőségének szabályozásáról nem szól, tekintettel arra, hogy az alapbér, a kötelező legkisebb munkabér, a garantált bérminimum és a munkabérvédelem garanciális, ezért kógens szabályozásán felül a munkabér egyéb elemeinek meghatározását a felek megállapodására bízza. (Forrás: Kertész István Pál Lajos Radnay József: Munkajogi kézikönyv, Bp , oldalak). 3./ Joggyakorlat A prémium előre meghatározott ösztönző, amely feladat teljesítése vagy más teljesítmény elérése esetén jár. A prémium a személyi alapbéren (vagy teljesítménybéren) felül, előre meghatározott összegben illeti meg a munkavállalót. (Forrás: ugyanezt a fogalmat használja: Király Dudás Annamária: A jó munkaerőnek ára van ) A prémium meghatározott teljesítmény elérése esetén a személyi alapbéren felül járó, előre kikötött külön díj. A prémium e jellegéből következik, hogy az a munka teljesítménybérben történő díjazásának egyik formája. (BH ) Mt a alapján a köztulajdonban álló szervezet vezető állású munkavállalója számára teljesítménykövetelményt, valamint az ahhoz kapcsolódó teljesítménybért a tulajdonosi jogokat gyakorló állapíthat meg. Fentiek alapján a Közgyűlés csak előremutató, ösztönzött teljesítményt, azaz erőfeszítést igénylő, előre meghatározott, azaz még nem teljesült feladatokat határozhat meg prémiumként. A már teljesített feladatok prémiumfeladatként történő meghatározása törvénysértő.

3 II./ Önkormányzati érdekkel (is) ellentétes feladatok társaságonkénti elemzése: 1./ Szegedi Közlekedési Kft. Objektív célkitűzés (70%): /2 1.) Lejárt kintlevőségek 5%-kal történő csökkenése. (35%) 2.) Készletek 2MFt-os csökkenése. (35%) 3/4 terv prémiumf.????? Nem lehet számszerűsíteni az üzleti terv alapján a feladatot, így elveszti objektív jellegét. Az üzleti nem áll rendelkezésre adat a lejárt követelések tervezett állományára, így nem lesz meghatározható, hogy mihez képest csökkenti azt 5%-kal az ügyvezető, nincs viszonyítási alap. Nem pontos abban sem a kiírás, hogy mikori állományhoz képest kell csökkenti a kintlévőségeket (üzleti tervhez?, évi beszámolóhoz?). Nem objektív a feladat és nem fogható, hogy mikori és milyen bázisadathoz képest történik a csökkentés (-2MFt) A feladat teljesítése nem szolgálja a Társaság érdekét, illetve különösebb erőfeszítést, ösztönző teljesítményt sem igényel az ügyvezetőtől a teljesítése. A gondos ügyvezetői feladatellátásba tartozik, hogy a készletállományt racionális szinten tartsa. Nem pontos abban sem a kiírás, hogy mikori állományhoz képest kell csökkenti a kintlévőségeket (üzleti tervhez?, évi beszámolóhoz?). A feladat a 3/4 évi adatot figyelembe véve már most teljesült, így a feladat teljesítése nem előre mutató, nem ösztönző, így az törvénysértő. 3 db trolibusz jármű felújítása és üzembe helyezése. A Társaság 3/4 éves beszámolója alapján több trolibusz felújításával foglalkozott már a társaság. A T-624-es Škoda 15 Tr trolibusz már aktiválásra is került, üzemképes és vizsgáztatása megtörtént. A T-619-es Škoda 15Tr trolibusz elkészült, üzemképes, vizsgáztatása megtörtént. A T-813 Škoda 21Tr alacsonypadlós trolibusz elkészült, üzemképes és vizsgáztatva is van, forgalomba helyezése rövid időn belül várható. A T-620 Škoda 15 Tr trolibusz készültségi foka tárgyidőszak végén 60%, hatósági vizsgáztatása november 29. körül várható. Fentiek alapján a feladat tulajdonképp már teljesült, így annak jelenleg történő kiírása, mit előre mutató feladat nem lehetséges, mert az törvénysértő lenne.

4 2./ IKV Zrt. Objektív célkitűzés (70%): /2 Az üzleti üzemi (üzleti) eredmény túlteljesítése legalább 50%- kal. (70%) 3/4 terv prémiumfel (50%) ( A féléves beszámoló szerint az üzemi eredmény közel 148 millió Ft, a 3/4 éves beszámoló szerint több mint 155 millió Ft. A feladat már teljesült, tehát nem túlmutató, nem ösztönző az eddigi teljesítés tükrében, és így az törvénysértő és Önkormányzat érdekével is ellentétes. Legalább 2 db 100%-ban önkormányzati tulajdonú ingatlan energetikai korszerűsítési tervének kidolgozása. A tavalyi prémiumkitűzéshez hasonló a feladat (akkor 4 db terv kidolgozása volt az egyedi célkitűzés). A feladatot a társaság tavaly túlnyomórészt külső szakértő bevonásával valósította meg, így az többletköltséget eredményezett a társaságnak. Az ügyvezető a Bizottsági ülésen jelezte, hogy saját munkaerővel kívánják megoldani a feladatot, ami célszerű lenne ha megjelenne a kitűzésben is pontosításként. A feladat túlmutató, plusz teljesítményt elváró jellegéhez az szükséges, hogy az a kiírást követően valósuljon meg. Amennyiben a feladat részben vagy egészben megvalósult, úgy a kiírás törvénysértő. 3./ Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Objektív célkitűzések (70%) /2 adózás előtti eredmény növelése 8%- kal. (35%) 3/4 terv prémiumfela dat (8%) ( Nem áll rendelkezésre arra vonatkozó információ, hogy a jelenlegi állapot, eddigi teljesítések alapján a feladat teljesítése túlmutató, ösztönző jellegű-e. A feladat az üzleti terv számát veszi alapul. Az üzleti terv az egész évet átfogó koncepció, annak számait alapul venni december elején mint az üzleti terv számait meghaladó, túlteljesítő, előre mutató teljesítmény

5 2. Az üzleti szemétgyűjtés, -szállítás árbevételének növelése 1%- kal. (35%) nincs adat (1%) ( nem lehet. lásd 1. feladatnál írtakat Egyedi célkitűzések (30%): 1. A BIOGÁZ koncessziós közbeszerzési eljárás bonyolítása. A 436/2011. (IX.30.) Kgy. sz. határozat szerinti feltételek teljesítése. (15%) 2. Legalább 2 nyertes pályázat. (15%) Az egyedi célkitűzések jelenlegi állásáról nincs információ. Amennyiben részben vagy egészben már teljesültek, akkor azok nem elfogadhatóak. A feladatok teljesítése az évből hátra lévő 1 hónapban nagy valószínűséggel nem lehetségesek, így a kiírás törvénysértő egyrészt a túlmutató jelleg elvesztése miatt, másrészt a lehetetlen szolgáltatás elvárása miatt. 4./ Szegedi Sport és Fürdők Kft /2 Anna Fürdő nettó árbevételének növelése 2%- kal. (35%) 2. Az üzleti bérbeadás nettó árbevétel növekedése 2%-kal. (35%) 3/4 terv prémiumfela dat (2%) ( (2%) ( Nem áll rendelkezésre arra vonatkozó információ, hogy a jelenlegi állapot, eddigi teljesítések alapján a feladat teljesítése túlmutató, ösztönző jellegű-e. A feladat az üzleti terv számát veszi alapul. Az üzleti terv az egész évet átfogó koncepció, annak számait alapul venni december elején, mint az üzleti terv számait meghaladó, túlteljesítő, előre mutató teljesítmény nem lehet. lásd az 1. feladatnál írtakat

6 Egyedi célkitűzések (30%): 1. SZÉP kártya, bankkártya terminálok létesítése a társaság létesítményeiben (Anna Fürdő, Városi Műjégpálya, Városi Sportuszoda, Sziksósfürdő Strand és Kemping) (25%) 2. Az üzleti kulturális rendezvényeken felül további 5 rendezvényben szerepvállalás (5%) Az egyedi célkitűzések jelenlegi állásáról nincs információ. Amennyiben már teljesültek, akkor azok nem elfogadhatóak. A feladatok túlmutató, plusz teljesítményt elváró jellegéhez az szükséges, hogy azok a kiírást követően valósuljon meg. A feladatok teljesítése az évből hátra lévő 1 hónapban nagy valószínűséggel nem lehetségesek, így a kiírás törvénysértő egyrészt a túlmutató jelleg elvesztése miatt, másrészt a lehetetlen szolgáltatás elvárása miatt. 5./ Szegedi Vásár és Piac Kft. Objektív célkitűzések (70%) /2 nettó árbevétel növelése 2%- kal (35%) 2. A kispiacokon értékesített asztalbérletek értékesítésének növelése éves összesítésben legalább 5%- kal (bázis: 81 db) (35%) 3/4 terv prémiumfel (2%) ( db?? 81 db 85 db (5%) (+4 db) A feladat az üzleti terv számát veszi alapul. Az üzleti terv az egész évet átfogó koncepció, annak számait alapul venni december elején mint az üzleti terv számait meghaladó, túlteljesítő, előre mutató teljesítmény nem lehet. Az üzleti a tervszám nem szerepel. A feladat inkább egyedi és nem objektív jellegű. A feladat teljesítéséből kb. bruttó Ft többlete keletkezik a Kft.-nek, így a feladat teljesítése esetén kifizetendő prémium mértékével (kb E Ft) nem arányos. 1. A szelektív hulladékgyűjtés bevezetése ig és folyamatos, problémamentes fenntartása. (20%) 2. Őstermelők asztalsorának kialakítása október 30-ig. (10%) A határidők már elteltek, tehát már teljesített feladatok kitűzése mint előre meghatározott ösztönző feladat törvénysértő, nem túlmutató és az Önkormányzat érdekeivel is ellentétes egy már teljesült feladat külön prémiummal való értékelése.

7 6./ Szegedi Testamentum Kft /2 Az üzleti elfogadott adózás előtti eredmény növelése legalább 5 %- kal (70%) 3/4 terv prémiumfel (5%) (+55 A kifizetendő prémium (2.144 összegével nem arányos az 55 eft-os növekedés. A 3/4 éves adat alapján a feladat már teljesült, tehát nem túlmutató, nem ösztönző az eddigi teljesítés tükrében, és így az törvénysértő és Önkormányzat érdekével is ellentétes. Egyedi célkitűzések (30%): 1. Belvárosi temető I., II. ravatalozójának felújítása napjáig. (15%) 2. Információs központ kialakítása a Fonógyári úti kapunál napjáig. (15%). A határidők már elteltek, tehát már teljesített feladatok kitűzése mint előre meghatározott ösztönző feladat törvénysértő, nem túlmutató és az Önkormányzat érdekeivel is ellentétes egy már teljesült feladat külön prémiummal való értékelése. 7./ Szegedi Városkép Kft /2 Az üzleti belföldi értékesítés nettó árbevételének növelése 5%-kal (70%) 3/4 terv prémiumfela dat (5%) ( A bevétel alultervezett, így annak prémiummal együtt történő teljesítése is alul marad a korábbi évek bevételi adatának. A feladat az Önkormányzat érdekeivel ellentétes. Egyedi célkitűzések (30%): évhez képest a BOR tér programjainak és kínálatának (2011. évi bázisszám: 20) növelése legalább 5%-kal. (15%) 2. Karácsonyi vásár helyszínének bővítése a Klauzál térrel. (15%) Az 1. feladat meghatározása december 1. napján logikailag kizárt, mivel a BOR tér elnevezésű rendezvény szeptember 19. és 23. között már megvalósult. Ez a feladat törvénysértő és az Önkormányzat érdekével is ellentétes. A 2. feladat túlmutató jellege sem áll meg, mivel a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság a / (VI.07.) VFB sz. határozatával (20. pontban) hozzájárult a Szegedi Városkép Kft. közterület használatához a Klauzál téren november január 1. között megrendezésre kerülő Karácsonyi és Szilveszteri Vásár és Gasztro tér elnevezésű rendezvényéhez.

8 A feladat előkészítése megtörtént, így az már a gondos ügyvezetői feladatellátás körébe tartozik, illetve a közgyűlési döntés meghozatalakor már a teljesítés is megtörténik, így a feladat külön prémiummal történő értékelése törvénysértő és az Önkormányzat gazdasági érdekével is ellentétes. 8./ SZINT Szegedi Intézménytakarító Kft /2 nettó árbevétel növelése 2%-kal (30%) 2. Az üzleti anyagi jellegű ráfordítások összegének 1,5%-os csökkentése (40%) 3/4 új terv új tervhez prémiumf (2%) Ft) (-1,5%) ( A bevétel alultervezett, így annak prémiummal együtt történő teljesítése is alul marad a korábbi évek bevételi adatának. A feladat az Önkormányzat érdekeivel ellentétes. Az anyagjellegű költségek túltervezettek, annak teljesítése esetén is 10 millióval meghaladják a tavalyi ráfordításokat. A feladat nem túlmutató és az Önkormányzat gazdasági érdekeivel is ellentétes. A feladat a 3/4 évi és 3/4 évi terv ( E Ft) számait figyelembe véve már most teljesült (jelenleg 1,85 milliós a csökkentés), így a feladat teljesítése nem előre mutató, nem ösztönző, így az törvénysértő. Az intézményekben, azaz a takarítási helyszínen történő, meghatározott szakmai és kommunikációs oktatási programmal a saját dolgozók oktatásának megszervezése. (30%) A feladat túlmutató, plusz teljesítményt elváró jellegéhez az szükséges, hogy az a kiírást követően valósuljon meg. A feladat teljesítése az évből hátra lévő 1 hónap alatt elképzelhető, hogy lehetséges, de ez esetben a feladat teljesítéséből származó előny vélhetően nincs arányban a prémiumként kifizetendő mértékkel (919 E Ft). Amennyiben a feladat részben vagy egészben megvalósult, úgy a kiírás törvénysértő.

9 9./ Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztiválszervező Nonprofit Kft /2 Szegedi Szabadtéri Játékok előadásai nettó árbevételének növelése 0,5%- kal (35%) 2. Az üzleti REÖKkiállítások tervezett árbevételének növelése 5%- kal (35%) Nincs adat Nincs adat 3/4 terv prémiumf el (0,5%) ( (5%) (+165 A tervszám alultervezett. A túlteljesítés (1.033 nem túlmutató, és a kifizetendő prémium (kb összegével nem arányos. Ez az Önkormányzat gazdasági érdekeivel ellentétes. A Szabadtéri Játékok előadásai már véget értek, így az abból származó árbevétel növelés jelenlegi előírása törvénysértő. A tervszám alultervezett. A túlteljesítés (165 nem túlmutató, és a kifizetendő prémium (1.237 összegével egyáltalán nem arányos, így az az Önkormányzat gazdasági érdekeivel is ellentétes. A 3/4 éves adatok fényében a feladat már teljesült, így annak kiírása nem ösztönző jellegű, így az törvénysértő. Az üzleti újszegedi Erzsébet-liget Kisszínpadán szervezett előadások számának növelése 2 előadásszámmal. (30%) A prémiumfeladat meghatározása december 1-én logikailag kizárt, mivel az előadássorozat augusztusában lezárult. A feladat törvénysértő és az Önkormányzat gazdasági érdekével is ellentétes egy már teljesített feladat prémiummal történő értékelése. 10./ Városi Televízió Szeged Nonprofit Kft /2 személyi jellegű ráfordítások csökkentése 1%-kal (70%) 3/4 terv prémiumf eladat (- 1%) (-865 A kifizetendő prémium (kb összegével nem arányos a 865 eft-os csökkentés, így az az Önkormányzat gazdasági érdekeit sérti. A feladat a 3/4 évi és 3/4 évi terv ( E Ft) számait figyelembe véve már most teljesült (jelenleg 9 milliós a csökkentés), így a feladat teljesítése nem előre mutató, nem ösztönző, így az

10 törvénysértő. Egy nyertes pályázat a társaságnak szeptember 28. és december 31. között. (30%) A szeptember 28-ai kezdő dátum eltelt. A feladat túlmutató, plusz teljesítményt elváró jellegéhez az szükséges, hogy az a kiírást követően valósuljon meg. A feladat teljesítése az évből hátra lévő 1 hónapban nagy valószínűséggel nem lehetséges, így a kiírás törvénysértő egyrészt a túlmutató jelleg elvesztése miatt, másrészt a lehetetlen szolgáltatás elvárása miatt. 11./ RITEK Zrt /2 összes bevétel növelése 2%- kal (35%) 2. Az üzleti mérleg szerinti eredmény legalább eft legyen (35%) 3/4 terv prémiumf el (2%) (6.530 A bevételek alultervezettek; még a prémiumfeladat teljesítése esetén is a tavalyi évhez képest eft-tal kevesebb összbevétellel teljesít a társaság. Az alultervezés miatt nem túlmutató jellegű a feladat és az az Önkormányzat gazdasági érdekeivel is ellentétes A mérleg szerinti eredmény a korábbi évek eredményéhez képest alultervezett. Emiatt nem túlmutató jellegű a feladat és az az Önkormányzat gazdasági érdekeivel is ellentétes. A társaság által korábban kifejlesztett programok további 5 új funkcióval történő bővítése. (30%) Nincs arra vonatkozó információ, hogy a fejlesztésekkel jelenleg a Társaság hogyan áll, és így nem állapítható meg, hogy az előre meghatározott, túlmutató jelleg mennyiben áll meg. A feladat túlmutató, plusz teljesítményt elváró jellegéhez az szükséges, hogy az a kiírást követően valósuljon meg. Amennyiben a feladat részben vagy egészben megvalósult, úgy a kiírás törvénysértő. 12./ Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. Objektív célkitűzések (20%): /2 évi üzemi (üzleti) 3/4 terv prémiumf eladat ( Az üzemi eredmény alultervezett. Emiatt nem túlmutató jellegű a feladat és az az

11 eredménye legalább eft-ban való teljesítése. (20%) Önkormányzat gazdasági érdekeivel is ellentétes. A feladat a 3/4 éves adatok tükrében már teljesült, így annak jelenlegi kiírása törvénysértő, mivel a feladatkiírás így nem előre meghatározott, ösztönző jellegű. Egyedi célkitűzések (80%): évhez képest az Önkormányzat legalább 2 új beruházási programjában való részvétel, együttműködés, szakértői támogatás. (40%) 2. A társaság évben legalább 1 új pályázaton indul, vagy közbeszerzési eljáráson ajánlatot tesz. (40%) Az 1. egyedi kitűzés teljesítése vagy nem teljesítése megfoghatatlan, így nincs viszonyítási alap az értékeléshez. A 2. feladat a gondos ügyvezetői feladatellátás része, amelyek külön prémiummal való értékelése az Önkormányzat gazdasági érdekeivel ellentétes. A feladatok teljesítése az évből hátra lévő 1 hónapban nagy valószínűséggel nem lehetségesek, így a kiírás törvénysértő egyrészt a túlmutató jelleg elvesztése miatt, másrészt a lehetetlen szolgáltatás elvárása miatt. 13./ Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft /2 SZIN SZIN nélkül nélkül Az üzleti moziüzemelt etés, konferenciaszervezés, bérbeadás és rendezvénysz ervezés tervezett összegének túlteljesítése 2%-kal (70%) 3/4 SZIN nélkül Nincs adat. terv SZIN nélkül prémiumfel (2%) ( Nem áll rendelkezésre arra vonatkozó információ, hogy a jelenlegi állapot, eddigi teljesítések alapján a feladat teljesítése túlmutató, ösztönző jellegű-e. A feladat az üzleti terv számát veszi alapul. Az üzleti terv az egész évet átfogó koncepció, annak számait alapul venni december elején mint az üzleti terv számait meghaladó, túlteljesítő, előre mutató teljesítmény nem lehet. A szakszerű megfogalmazáshoz szükséges lenne rögzíteni, hogy a megjelölt tevékenységekből származó nettó árbevétel összességében kell, hogy túlteljesüljön. Egyedi célkitűzések (30%): A társaság évben 1 kulturális fesztivált rendez meg a SZIN-en kívül. (30%) Nem pontos a megfogalmazás, hiszen a programtervében a SZIN-en kívül számos egyéb rendezvény betervezésre került, tehát azok prémiummal történő értékelése nem lehetséges. Az ügyvezető a

12 bizottsági ülésen jelezte, hogy a programterven felüli teljesítésre vonatkozik a feladat, így ennek a kitűzésben való pontosítása is szükséges. A feladat túlmutató, plusz teljesítményt elváró jellegéhez az szükséges, hogy az a kiírást követően valósuljon meg. 14./ Szegedi Vadaspark Nonprofit Kft /2 belföldi értékesítés nettó árbevétel növelése 2%- kal. (35%) 2. Az üzleti adózás előtti eredmény növelése 20%-kal. (35%) Nem értelmezhe tő, mivel nem volt teljes az üzleti év. Nem értelmezhe tő, mivel nem volt teljes az üzleti év. 3/4 terv prémiumfel (2%) ( (20%) (+205 : Nem áll rendelkezésre arra vonatkozó információ, hogy a jelenlegi állapot, eddigi teljesítések alapján a feladat teljesítése túlmutató, ösztönző jellegű-e. A feladat az üzleti terv számát veszi alapul. Az üzleti terv az egész évet átfogó koncepció, annak számait alapul venni december elején mint az üzleti terv számait meghaladó, túlteljesítő, előre mutató teljesítmény nem lehet. A feladat +205 eft-os teljesítése a kifizetendő prémium (kb mértékével nem arányos. A 3/4 éves beszámoló tükrében a feladat már teljesült, így annak jelenlegi kiírása törvénysértő, mert nem túlmutató, nem ösztönző. Egyedi célkitűzések (30%): 1. A évre tervezett 165 ezer fő látogatottság növelése 2%-kal (15%) 2. Legalább egy pályázat benyújtása vagy Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának EUtámogatásra benyújtandó egy db pályázatán való szakmai koordináció és felügyelet biztosítása (15%) Az 1. feladat teljesítése az évből hátra lévő 1 hónap alatt nem lehetséges, amennyiben a feladat részben vagy egészben megvalósult, úgy a kiírás törvénysértő egyrészt a túlmutató jelleg elvesztése miatt, másrészt a lehetetlen szolgáltatás elvárása miatt. A 2. prémiumfeladat nem fogadható el, mivel a pályázat benyújtása az ügyvezetői gondos feladatellátás része és nem azon túlmutató feladat, illetve a szakmai koordináció nem mérhető. Általános jellegű észrevételek: 1./ A feladatoknál a jelzetteken túl, számos esetben nem áll rendelkezésre arra vonatkozó információ, hogy a jelenlegi állapot, eddigi teljesítések alapján a feladat teljesítése túlmutató, ösztönző jellegű-e.

13 2./ A prémium ösztönzött feladat teljesítése esetén járhat. Ha a feladat részben vagy egészben teljesült, akkor az a feladat nem egy pluszteljesítmény, amely prémiummal értékelhető, hanem az már a gondos vezetői tisztségviselői feladatellátásba tartozik. 3./ A feladatok majdnem minden cégnél az üzleti tervhez kapcsolódó kiírások. Az üzleti terv az egész évet átfogó koncepció, annak számait alapul venni november végén, december elején mint az üzleti terv számait meghaladó, túlteljesítő, előre mutató teljesítmény nem lehet. Az előre mutatásnak a kitűzéskor meglévő állapotot meghaladónak kell lennie. 4./ Problémát vet fel, hogy a határozati javaslatok prémiumelőleg kifizetését teszik lehetővé. A prémiumfeladatok előre meghatározott feladat jellegét kérdőjelezi meg az, hogy december 1. napján dönt a Közgyűlés a feladatkiírásról, amely Közgyűlésnek egyben döntenie is kellene az I-III. negyedéves beszámolók alapján a prémiumelőlegekről és az alapján legfeljebb 40%-os prémiumelőlegek kifizetéséről. Elfogadott prémiumkiírás hiányában prémiumelőlegre vonatkozó vonatkozó előterjesztés nyilván nem készült, így a határozati javaslat prémiumelőlegre vonatkozó része végrehajthatatlan. Szeged, november Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző... Dr. Botka László polgármester

A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezető igazgatóinak, vezérigazgatóinak évi prémiumfeladat meghatározása

A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezető igazgatóinak, vezérigazgatóinak évi prémiumfeladat meghatározása Előterjesztő: Dr. Solymos László alpolgármester Iktatószám: 1485-62/2012. Tárgy: A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezető igazgatóinak, vezérigazgatóinak 2012. évi prémiumfeladat

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Címzetes Főjegyzője és Polgármestere 6745 Szeged, Pf. 473.

Szeged Megyei Jogú Város Címzetes Főjegyzője és Polgármestere 6745 Szeged, Pf. 473. Szeged Megyei Jogú Város Címzetes Főjegyzője és Polgármestere 6745 Szeged, Pf. 473. Törvényességi észrevétel és önkormányzati érdekbe ütközés a 100%-os önkormányzati tulajdonú társaságok vezető tisztségviselőinek

Részletesebben

Javadalmazási Szabályzat. a... Társaság (székhely:... cégjegyzékszám:...)

Javadalmazási Szabályzat. a... Társaság (székhely:... cégjegyzékszám:...) Javadalmazási Szabályzat a... Társaság (székhely:... cégjegyzékszám:...) vezető tisztségviselője (ügyvezetője), felügyelő bizottsági tagjai javadalmazása, valamint a jogviszony megszűnése esetére biztosított

Részletesebben

Új napirendi pont 26. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS

Új napirendi pont 26. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Új napirendi pont 26. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 24-i rendkívüli ülésére Tárgy: ÖKO-DOMBÓ Kft. ügyvezetője prémiumfeladatainak

Részletesebben

Javadalmazási Szabályzat

Javadalmazási Szabályzat Javadalmazási Szabályzat Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata által alapított köztulajdonban álló (kizárólagos és többségi tulajdonú) gazdasági és nonprofit gazdasági társaságai vonatkozásában alapítói

Részletesebben

Előterjesztés a Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. javadalmazási szabályzatáról

Előterjesztés a Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. javadalmazási szabályzatáról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Előterjesztés a Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. javadalmazási szabályzatáról A köztulajdonban álló gazdasági társaságok

Részletesebben

A II. határozati javaslat melléklete KFT. VEZETŐI JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZATA

A II. határozati javaslat melléklete KFT. VEZETŐI JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZATA A II. határozati javaslat melléklete KFT. VEZETŐI JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZATA Bevezető 1) A köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület március 24-i soros ülésére a Javadalmazási Szabályzat elfogadása tárgyában

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület március 24-i soros ülésére a Javadalmazási Szabályzat elfogadása tárgyában E L Ő T E R J E S Z T É S 20. a Képviselő-testület 2016. március 24-i soros ülésére a Javadalmazási Szabályzat elfogadása tárgyában Tisztelt Képviselő-testület! A 2016. február 11-i képviselő-testületi

Részletesebben

Az alapító Pásztó Városi Önkormányzat a tulajdonában lévő Pásztói Városgazdálkodási 1

Az alapító Pásztó Városi Önkormányzat a tulajdonában lévő Pásztói Városgazdálkodási 1 Pásztó Város Polgármestere 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 Fax: (06-32) 460-918 forum@paszto.hu Szám: 1-67/2015. A javaslat elfogadása minősített szavazattöbbséget igényel!

Részletesebben

Javadalmazási Szabályzat

Javadalmazási Szabályzat Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 578/2015. (XII.17.) határozatával elfogadott Javadalmazási Szabályzat Hatályos: 2016. január 1. napjától JAVADA LM AZÁS I S ZABÁLYZAT Eger Megyei Jogú

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétől

Sárospatak Város Polgármesterétől Sárospatak Város Polgármesterétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselő-testületnek - a Sárospatak Város Önkormányzata

Részletesebben

Előterjesztés a Püspökladányi Városüzemeltető és Gyógyfürdő Kft. javadalmazási szabályzatáról

Előterjesztés a Püspökladányi Városüzemeltető és Gyógyfürdő Kft. javadalmazási szabályzatáról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Előterjesztés a Püspökladányi Városüzemeltető és Gyógyfürdő Kft. javadalmazási szabályzatáról A köztulajdonban álló gazdasági társaságok

Részletesebben

K I V O N A T. szabályzatának elfogadásáról 7 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

K I V O N A T. szabályzatának elfogadásáról 7 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta: 1 K I V O N A T Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 30-án megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Ercsi Dunakavics Nonprofit Kft.

Részletesebben

A B U D A P E S T I É R T É K T Ő Z S D E Z Á R T K Ö R Ű E N M Ű K Ö D Ő R É S Z V É N Y T Á R S A S Á G

A B U D A P E S T I É R T É K T Ő Z S D E Z Á R T K Ö R Ű E N M Ű K Ö D Ő R É S Z V É N Y T Á R S A S Á G Változásokkal egységes szerkezetben Lezárva: 2016. május 25. 1. oldal Jelen Javadalmazási Szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékos működéséről szóló 2009.

Részletesebben

Mezőkövesdi VG Zrt JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZATA

Mezőkövesdi VG Zrt JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZATA 1. melléklet a /2013. (VIII..) önkormányzati határozathoz Mezőkövesdi VG Zrt JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZATA 1.oldal I. Bevezetés A köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009.

Részletesebben

Javadalmazási Szabályzat

Javadalmazási Szabályzat Javadalmazási Szabályzat Melléklet a 47/2013.(IV.30.)Öh.sz határozathoz Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló -

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Városi Önkormányzat Polgármesterétől Abony Kossuth tér 1. 494/2011./HUM. : (53) 360-010 : (53) 360-010 Az előterjesztés készítésében közreműködött: Humán Közszolgáltatások és Munkaügyi Osztály Az előterjesztést

Részletesebben

Előterjesztés a Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. javadalmazási szabályzatáról és a benne foglaltakról

Előterjesztés a Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. javadalmazási szabályzatáról és a benne foglaltakról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Pandur Erika Előterjesztés a Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. javadalmazási szabályzatáról és a benne

Részletesebben

JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZAT

JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZAT JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZAT 1 Preambulum: Túrkeve Város Önkormányzata (a továbbiakban: Tulajdonos), mint a Túrkevei Városgondnokság Nonprofit Kft, 5420 Túrkeve Kinizsi u. 51 (a továbbiakban: Társaság) 100%-ban

Részletesebben

72/2012.(V.15.) önkormányzati képviselő-testületi határozat: A Jászdózsai Vízmű Kft. javadalmazási szabályzatának módosításáról.

72/2012.(V.15.) önkormányzati képviselő-testületi határozat: A Jászdózsai Vízmű Kft. javadalmazási szabályzatának módosításáról. Kivonat: Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 15-én megtartott soros ülésének jegyzőkönyvéből. 72/2012.(V.15.) önkormányzati képviselő-testületi határozat: A Jászdózsai Vízmű

Részletesebben

10. Önkormányzati gazdasági társaságok javadalmazási szabályzata június 21. ELŐTERJESZTÉS

10. Önkormányzati gazdasági társaságok javadalmazási szabályzata június 21. ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. június 21-ei ülésére 10. napirend Tárgya: Előadó: Önkormányzati gazdasági társaságok javadalmazási szabályzatának elfogadása. Tabányi

Részletesebben

JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZAT

JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZAT 302/2014. (VI.26.) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése jóváhagyja a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Javadalmazási Szabályzatot jelen határozat 1. melléklete szerint. JAVADALMAZÁSI

Részletesebben

JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZAT

JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZAT JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZAT Alulírott Dorog Város Önkormányzata (adószám: 15729741-2-11, cím: 2510 Dorog, Bécsi út 79-81., képviseli: Dr. Tittmann János polgármester), mint a KOMMUNÁL-JUNK Közszolgáltató

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ALAPÍTÁSÁBAN LÉVŐ GERJE-FORRÁS NONPROFIT KFT. JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZATA

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ALAPÍTÁSÁBAN LÉVŐ GERJE-FORRÁS NONPROFIT KFT. JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZATA PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ALAPÍTÁSÁBAN LÉVŐ GERJE-FORRÁS NONPROFIT KFT. JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZATA A JELEN JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZATOT PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE A /2015. ( ) SZÁMÚ

Részletesebben

VEZETŐI JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZAT

VEZETŐI JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZAT UV Újpesti Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság VEZETŐI JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZAT (EGYSÉGES SZERKEZETBEN) Budapest, 2012. Jóváhagyta a Tulajdonos...számú határozatával Az UV Újpesti Vagyonkezelő

Részletesebben

Magyar joganyagok évi CXXII. törvény - a köztulajdonban álló gazdasági társas 2. oldal d) a gazdasági társaságokról szóló évi IV. törvén

Magyar joganyagok évi CXXII. törvény - a köztulajdonban álló gazdasági társas 2. oldal d) a gazdasági társaságokról szóló évi IV. törvén Magyar joganyagok - 2009. évi CXXII. törvény - a köztulajdonban álló gazdasági társas 1. oldal 2009. évi CXXII. törvény a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről 1 Az Országgyűlés

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2012. május 24-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2012. május 24-i rendkívüli ülésére 6. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 24-i rendkívüli ülésére Tárgy: A Dombóvár és Környéke Víz- és Csatornamű Kft.-hez kapcsolódó

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése év II. félévi munkaterve. 1 pld. határozati javaslat

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése év II. félévi munkaterve. 1 pld. határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Botka László polgármester Ikt. sz.: 32079-11/2015. Tárgy: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2015. év II. félévi munkaterve Melléklet: 1 pld. határozati javaslat Összeállította: Jegyzői

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől 6600Szentes, Kossuth tér 6. Iktatószám: U /2015. Témafelelős: Szigeti Miklós

Szentes Város Polgármesterétől 6600Szentes, Kossuth tér 6. Iktatószám: U /2015. Témafelelős: Szigeti Miklós Szentes Város Polgármesterétől 6600Szentes, Kossuth tér 6. Iktatószám: U-8366-2/2015. Témafelelős: Szigeti Miklós Tárgy: Javaslat Szentes Város Önkormányzata többségi tulajdoni érdekeltségében lévő társaságai

Részletesebben

ÉRDEKELTSÉGI SZABÁLYZAT

ÉRDEKELTSÉGI SZABÁLYZAT Környezetgazdálkodási és Foglalkoztatási Nonprofit Közhasznú Kft. 1152 Budapest, Hunyadi u. 3. ÉRDEKELTSÉGI SZABÁLYZAT A RÉPSZOLG Környezetgazdálkodási és Foglalkoztatási Nonprofit Közhasznú Kft. Szervezeti

Részletesebben

JAVASLAT Javadalmazási Szabályzat elfogadására

JAVASLAT Javadalmazási Szabályzat elfogadására JAVASLAT Javadalmazási Szabályzat elfogadására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Településfejlesztési Osztály Ózd, 2018. november 15. Tisztelt Képviselő-testület! Az Állami Számvevőszék ellenőrzési

Részletesebben

A javadalmazási szabályzatokat a határozati javaslat 1-6. számú mellékletei tartalmazzák.

A javadalmazási szabályzatokat a határozati javaslat 1-6. számú mellékletei tartalmazzák. SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS P O L G Á R M E S T E R É T Ő L 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/312-250; Fax: 32/310-838; E-mail: polgarmester@salgotarjan.hu Szám: 20.850/2007. Javaslat az önkormányzat

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok javadalmazási szabályzatának elfogadásáról (tervezet)

TÁRGY: Javaslat az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok javadalmazási szabályzatának elfogadásáról (tervezet) AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 141. MELLÉKLET: - TÁRGY: Javaslat az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok javadalmazási szabályzatának elfogadásáról (tervezet) E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Kohári Nándor önkormányzati képviselő

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Kohári Nándor önkormányzati képviselő Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének E L Ő T E R J E S Z T É S Előterjesztő: Kohári Nándor önkormányzati képviselő Szám:./2013. Tárgy: Halaszthatatlan előterjesztés a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 13935-1/2014. Javaslat a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezető igazgatója 2013. évi prémiumfeladatainak értékelésére

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 07-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 07-i ülésére 1684-1/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 07-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata Kizárólagos Tulajdonában lévő gazdasági társaságok

Részletesebben

J a v a s l a t a Salgó Vagyon Kft. ügyvezető igazgatója 2008. évi prémiumfeladatainak értékelésére és 2009. évi prémiumfeladatainak kiírására

J a v a s l a t a Salgó Vagyon Kft. ügyvezető igazgatója 2008. évi prémiumfeladatainak értékelésére és 2009. évi prémiumfeladatainak kiírására SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS P O L G Á R M E S T E R É T Ő L 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/312-250; Fax: 32/422-386; E-mail: polgarmester@.salgotarjan.hu Szám:19975-3 /2009. J a v a s l a t a Salgó

Részletesebben

részére a prémiumfeladatok teljesítésével arányos prémium állapíthatá meg és

részére a prémiumfeladatok teljesítésével arányos prémium állapíthatá meg és l. szám ú melléklet A Fővárosi Önkormányzat kulturális ágazatba tartozó, egyszemélyes tulajdonban levő gazdasági társaságai ügyvezetői nek, egyéb vezető állású munkavállalóinak, valamint felügyelőbizottsági

Részletesebben

A BERÉNYÉP Építő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Javadalmazási Szabályzata

A BERÉNYÉP Építő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Javadalmazási Szabályzata A BERÉNYÉP Építő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Javadalmazási Szabályzata Amely készült a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékos működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény 5. * (3) bekezdésében

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm estere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm estere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm estere Ikt.sz.: 20.088/2012. Javaslat a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója 2011. évi prémiumfeladatainak értékelésére, a 2012. évi prémiumfeladatainak

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Tárgy: Javaslat az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok javadalmazási szabályzatainak megalkotására Tisztelt Képviselő-testület! 2009.

Részletesebben

BFTK Nonprofit Kft. 1052 Budapest, Városház u. 9-11. 1014 Budapest, Tárnok utca 15.

BFTK Nonprofit Kft. 1052 Budapest, Városház u. 9-11. 1014 Budapest, Tárnok utca 15. 1052 Budapest, Városház utca 9-11. Tel.: 486 3300 Fax: 486 3310 E-mail: info@fesztivalvaros.hu Bejegyzés szerinti név: Székhely és levelezési cím: BFTK Nonprofit Kft. 1052 Budapest, Városház u. 9-11. Telephelyek:

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől 6600Szentes, Kossuth tér 6. Iktatószám: U-8366/2014. Témafelelős: Szigeti Miklós

Szentes Város Polgármesterétől 6600Szentes, Kossuth tér 6. Iktatószám: U-8366/2014. Témafelelős: Szigeti Miklós Szentes Város Polgármesterétől 6600Szentes, Kossuth tér 6. Iktatószám: U-8366/2014. Témafelelős: Szigeti Miklós Szentes Város Önkormányzatának Képviselő-testülete S z é k h e l y é n Tárgy: A többségi

Részletesebben

Közérdekű adatok közzététele

Közérdekű adatok közzététele Közérdekű adatok közzététele a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény 2. -a alapján 1) A Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.)

Részletesebben

A Jászberényi Vagyonkezelő és Városiizemeltető Zrt. Javadalmazási szabályzata :

A Jászberényi Vagyonkezelő és Városiizemeltető Zrt. Javadalmazási szabályzata : 1cI41%-9t~ /207 A Jászberényi Vagyonkezelő és Városiizemeltető Zrt. Javadalmazási szabályzata : mely készült a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény

Részletesebben

KÖZZÉTÉTEL a évi CXXII. törvény 2. alapján VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐK

KÖZZÉTÉTEL a évi CXXII. törvény 2. alapján VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐK KÖZZÉTÉTEL a 2009. évi CXXII. törvény 2. alapján VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐK Szenes Márton ügyvezető igazgató Munkaviszony esetén a munkavállaló részére a munkaviszonya alapján közvetlenül vagy közvetve nyújtott

Részletesebben

3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06-32) 460-918. Javaslat

3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06-32) 460-918. Javaslat PÁSZTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-28/2013. A határozat meghozatalához egyszerű Szavazattöbbség szükséges! Javaslat Pásztói

Részletesebben

Tisztelt felhasználók! Új képviselői kezdeményezés érkezett. Benyújtó neve: Kalmár Ferenc címe:

Tisztelt felhasználók! Új képviselői kezdeményezés érkezett. Benyújtó neve: Kalmár Ferenc  címe: Tisztelt felhasználók! Új képviselői kezdeményezés érkezett Benyújtó neve: Kalmár Ferenc E-mail címe: kalmarf1@t-online.hu Kezdeményezés tárgya: Sürgősségi indítvány Leírás: Tisztelt Polgármester Úr! A

Részletesebben

178/2012.(V.21.) AH számú ALAPÍTÓI HATÁROZAT

178/2012.(V.21.) AH számú ALAPÍTÓI HATÁROZAT 178/2012.(V.21.) AH számú ALAPÍTÓI HATÁROZAT Az MNV Zrt. vezérigazgatója, az egyszemélyes állami tulajdonban lévő OMSZI Nonprofit Kft. taggyűlési jogkörében eljárva, a 2006. évi IV. törvény 168. (1) bekezdésben

Részletesebben

KÖZZÉTÉTEL a évi CXXII. törvény 2. alapján VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐK

KÖZZÉTÉTEL a évi CXXII. törvény 2. alapján VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐK KÖZZÉTÉTEL a 2009. évi CXXII. törvény 2. alapján VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐK Szenes Márton ügyvezető igazgató Munkaviszony esetén a munkavállaló részére a munkaviszonya alapján közvetlenül vagy közvetve nyújtott

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere. Javaslat

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere. Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere Szám: 14858-3/2011. Javaslat a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság működéséhez szükséges döntések meghozatalára Tisztelt Közgyűlés!

Részletesebben

Füzesgyarmat Város Önkormányzat Polgármesterétől 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. szám (66) Fax:

Füzesgyarmat Város Önkormányzat Polgármesterétől 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. szám (66) Fax: ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. október 26-án tartandó ülésére Füzesgyarmati Városgazdálkodási és Intézményüzemeltetési Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetői tisztségére vonatkozó pályázat

Részletesebben

VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐ, FELÜGYELŐBIZOTTSÁG ÉS VEZETŐ ÁLLÁSÚ MUNKAVÁLLALÓK JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZATA

VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐ, FELÜGYELŐBIZOTTSÁG ÉS VEZETŐ ÁLLÁSÚ MUNKAVÁLLALÓK JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZATA VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐ, FELÜGYELŐBIZOTTSÁG ÉS VEZETŐ ÁLLÁSÚ MUNKAVÁLLALÓK JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZATA MTKSZ MARCALI ÉS TÉRSÉGE KÖZSZOLGÁLTATÓ NONPROFIT KFT. MSZ EN ISO 9001:2015 MSZ EN ISO 14001:2015 MSZ

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. május 15-i ülésére. Tárgy: Önkormányzati gazdasági társaságok 2013. évi beszámolója, 2014.

ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. május 15-i ülésére. Tárgy: Önkormányzati gazdasági társaságok 2013. évi beszámolója, 2014. Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 107/2014. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. május 15-i ülésére Tárgy: Önkormányzati gazdasági társaságok 2013. évi beszámolója,

Részletesebben

1. Az MVM Paks II Zrt. küldetése. 2. Foglalkoztatás. 3. Vezető tisztségviselők

1. Az MVM Paks II Zrt. küldetése. 2. Foglalkoztatás. 3. Vezető tisztségviselők Tájékoztatás a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján az MVM Paks II Zrt. vezető tisztségviselői, felügyelőbizottsági tagjai, továbbá a

Részletesebben

I. A társaságok vezetőinek foglalkoztatásában évben történt jelentősebb változások

I. A társaságok vezetőinek foglalkoztatásában évben történt jelentősebb változások -1- Szentes Város Önkormányzata Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottsága Tárgy: Javaslat Szentes Város Önkormányzata többségi tulajdoni érdekeltségében lévő társaságai ügyvezetőinek 2011. évi díjazására NYILVÁNOS

Részletesebben

KIVONAT. A Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének december 10. napján tartott soros (nyílt) ülésének jegyzıkönyvébıl. /2010. (XII.10.) Kgy. sz.

KIVONAT. A Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének december 10. napján tartott soros (nyílt) ülésének jegyzıkönyvébıl. /2010. (XII.10.) Kgy. sz. A Közgyőlés megtárgyalta dr. Botka László A 100%-os önkormányzati tulajdonú A Közgyőlés a Szegedi Közlekedési Kft. 2010. I-III. negyedéves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóját tudomásul veszi. Városüzemeltetési

Részletesebben

Javadalmazási szabályzat

Javadalmazási szabályzat 1 Adószám: 10266562-2-11 Cégbíróság: Komárom-Esztergom Megyei Törvényszék Cégjegyzék szám: 11-10-000349 Strigonium Számviteli és Gazdasági Tanácsadó Zártkörűen Működő Részvénytársaság Javadalmazási szabályzat

Részletesebben

Javadalmazási Szabályzat

Javadalmazási Szabályzat Javadalmazási Szabályzat az NHSZ Tatabánya Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 2800 Tatabánya, Erdész u. E. ép., cégjegyzékszám: 11-10-001423) vezető

Részletesebben

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése Tájékoztatás a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján a Magyar Villamos Művek Zrt. vezető tisztségviselői, felügyelő bizottsági tagjai,

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottsága 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. Melléklet: 8 db

Szentes Város Önkormányzata Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottsága 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. Melléklet: 8 db Szentes Város Önkormányzata Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottsága 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. Szentes Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Szentes Tárgy: A többségi önkormányzati tulajdonú

Részletesebben

100 %-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok I-III. negyedéves beszámolója

100 %-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok I-III. negyedéves beszámolója Tisztelt Közgyűlés! 100 %-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok 2012. I-III. negyedéves beszámolója A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok elkészítették és a Polgármesteri Hivatalnak

Részletesebben

Intézkedés tartalma Felelős/ Döntéshozó Határidő Készenléti állapot. Polgármester/ képviselő testület. Polgármester ügyvezető / képviselő testület

Intézkedés tartalma Felelős/ Döntéshozó Határidő Készenléti állapot. Polgármester/ képviselő testület. Polgármester ügyvezető / képviselő testület Tisztelt Képviselő testület! 2014. évben a Vanin Kft. és Responsum Kft. végzett szervezetfejlesztési Tanulmányában a Füzesgyarmati Városgazdálkodási és Intézmény Üzemeltetési Kft nek a belső működésével

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének E L Ő T E R J E S Z T É S

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének E L Ő T E R J E S Z T É S Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének E L Ő T E R J E S Z T É S Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 82591/2010. Tárgy: Szeged Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága

Részletesebben

Paks Város Ön kormányzata K pviselő-testülete február 20-i üi~s6nek napirendi pontja

Paks Város Ön kormányzata K pviselő-testülete február 20-i üi~s6nek napirendi pontja Paks Város Ön kormányzata K pviselő-testülete 2019. február 20-i üi~s6nek napirendi pontja Tárgy: Paksi Közművelődési Közhasznú Nonprofit Kft. Javadalmazási Szabályzatának e [fogad ása Előadó: Szabó Péter

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 23349 / 2012. Javaslat a Salgótarjáni Városi Televízió Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezető igazgatója 2011. évi prémiumfeladatainak értékelésére

Részletesebben

ALAPÍTÓI DÖNTÉSHOZATAL Tárgy: A Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt.

ALAPÍTÓI DÖNTÉSHOZATAL Tárgy: A Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOG Ú V AR OS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. SZ.: IV 394-3/20J5. Előadó: Czigléczkiné Liszkai Edit Mell.: Jdb Hiv. sz: - Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. május 29-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. május 29-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. május 29-i ülésére Tárgy: A Kerekegyházi Kábelkommunikációs Kft. ügyvezetője prémiumcéljainak, és az önkormányzat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET augusztus 26-ai ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET augusztus 26-ai ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 160/2011. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. augusztus 26-ai ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A vezetői munka értékelése

Részletesebben

Előterjesztés Bicske Város Önkormányzat kizárólagos tulajdonában vagy többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok javadalmazási szabályzatáról

Előterjesztés Bicske Város Önkormányzat kizárólagos tulajdonában vagy többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok javadalmazási szabályzatáról Előterjesztés Bicske Város Önkormányzat kizárólagos tulajdonában vagy többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok javadalmazási szabályzatáról 1. előterjesztés száma: 338/2018 2. előterjesztést készítő

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2016. május 25.-ei ülésére Nyílt ülésen

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat felügyelıbizottsági tiszteletdíjak megállapítására, valamint a /2010. (X.21.) szekszárdi öh. számú határozatok kiegészítésére

TÁRGY: Javaslat felügyelıbizottsági tiszteletdíjak megállapítására, valamint a /2010. (X.21.) szekszárdi öh. számú határozatok kiegészítésére AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 237. MELLÉKLET : - TÁRGY: Javaslat felügyelıbizottsági tiszteletdíjak megállapítására, valamint a 227-228/2010. (X.21.) szekszárdi öh. számú határozatok kiegészítésére ELİTERJESZTİ:

Részletesebben

Tárgy: Javaslat a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatói pályázatának kiírására GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE

Tárgy: Javaslat a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatói pályázatának kiírására GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület 2017. október 19-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatói pályázatának kiírására

Részletesebben

A 2009. évi CXXII. törvény alapján közzé tett adatok 2015. május 31.

A 2009. évi CXXII. törvény alapján közzé tett adatok 2015. május 31. A köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján a Pilisi Parkerdő Zrt. az alábbi adatokat teszi közzé: A Pilisi Parkerdő Zrt. 100%-ban állami

Részletesebben

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése Tájékoztatás a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján a Magyar Villamos Művek Zrt. vezető tisztségviselői, felügyelő bizottsági tagjai,

Részletesebben

A felügyelő bizottság jelentése a 2005. évi éves beszámolóról

A felügyelő bizottság jelentése a 2005. évi éves beszámolóról Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Rt. -------------------------------------------------- 133 Budapest, Polgár u. 8-1. A felügyelő bizottság jelentése a 25. évi éves beszámolóról Budapest,

Részletesebben

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata (1145 Budapest, Pétervárad utca 2.) pályázatot hirdet

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata (1145 Budapest, Pétervárad utca 2.) pályázatot hirdet Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata (1145 Budapest, Pétervárad utca 2.) pályázatot hirdet a Zuglói Filharmónia Non-profit Korlátolt Felelősségű Társaság (Cg.: 01-09-914415, székhely: 1145

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének E L Ő T E R J E S Z T É S. Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének E L Ő T E R J E S Z T É S. Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének E L Ő T E R J E S Z T É S Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 10521/2015. Tárgy: A Kövér Béla Bábszínház igazgatói munkakörére beérkezett pályázatok

Részletesebben

Előterjesztés a Bicskei Egészségügyi Központ Szolgáltató Nonprofit Kft. javadalmazási szabályzatáról

Előterjesztés a Bicskei Egészségügyi Központ Szolgáltató Nonprofit Kft. javadalmazási szabályzatáról Előterjesztés a Bicskei Egészségügyi Központ Szolgáltató Nonprofit Kft. javadalmazási szabályzatáról 1. előterjesztés száma: 265/2018 2. előterjesztést készítő személy neve: Molnár Enikő 3. előterjesztést

Részletesebben

Vodova János (nem veszi igénybe)

Vodova János (nem veszi igénybe) Vodova János (nem veszi igénybe) MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS Amelyet kötöttek az alább megjelölt szerződő felek, az alulírott helyen, időpontban, a következők szerint: 1. Szerződő felek 1.1. Gyomaendrőd Város

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET augusztus 26-ai ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET augusztus 26-ai ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 160/2/2011. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. augusztus 26-ai ülésére Tárgy: A vezetői munka értékelése a szociális, gyermekjóléti

Részletesebben

Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft.

Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. Szeged, Dugonics tér 2. (62) 488-690 Igazgató: Ács Szilvia ügyvezető igazgató Telefonszám: 62/488-690; Fax:62/488-690 Az önkormányzati részesedés mértéke: 96,67

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 39/2017. (XII. 18.) önkormányzati rendelete az átmeneti gazdálkodásról

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 39/2017. (XII. 18.) önkormányzati rendelete az átmeneti gazdálkodásról 1 Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 39/2017. (XII. 18.) önkormányzati rendelete az átmeneti gazdálkodásról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott

Részletesebben

3. Felügyelő bizottsági tagok

3. Felügyelő bizottsági tagok Tájékoztatás a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján az MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. felügyelő bizottsági tagjai, továbbá a vezető

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2015. december 17-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből.

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2015. december 17-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2015. december 17-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 18. napirendi pont: Előterjesztés az Önkormányzat kizárólagos

Részletesebben

A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évi beszámolója. 11 mérlegbeszámoló, 5 közhasznú jelentés 13 határozati javaslat

A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évi beszámolója. 11 mérlegbeszámoló, 5 közhasznú jelentés 13 határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Szentgyörgyi Pál gazdasági al Iktatószám: 442-52/2015. Tárgy: A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok 2014. évi beszámolója Melléklet: 11 mérlegbeszámoló, 5 közhasznú jelentés

Részletesebben

Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének

Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének Előterjesztő: Tárgy: Polgármester A Debreceni Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének alapját

Részletesebben

I. A társaságok vezetői részére évre kitűzött prémium feladatok teljesítésének tapasztalatai

I. A társaságok vezetői részére évre kitűzött prémium feladatok teljesítésének tapasztalatai -1- Szentes Város Önkormányzata Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottsága Tárgy: Javaslat Szentes Város Önkormányzata többségi tulajdoni érdekeltségében lévő társaságai ügyvezetőinek 2011. évi díjazására NYILVÁNOS

Részletesebben

Vezető tisztségviselő adatai 1. Neve: Dr. Tóth István Tibor 2. Tisztsége: ügyvezető igazgató

Vezető tisztségviselő adatai 1. Neve: Dr. Tóth István Tibor 2. Tisztsége: ügyvezető igazgató A köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi XXII. törvény 2. -a közzétételi kötelezettséget ír elő a köztulajdonban álló gazdasági társaságok meghatározott személyi

Részletesebben

Városüzemeltetési Tanácsnok 6720 Szeged, Széchenyi tér 10. Tárgy: sürgősségi indítvány

Városüzemeltetési Tanácsnok 6720 Szeged, Széchenyi tér 10. Tárgy: sürgősségi indítvány Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Városüzemeltetési Tanácsnok 6720 Szeged, Széchenyi tér 10. Tárgy: sürgősségi indítvány Helyben Tisztelt Közgyűlés! Kérem a Tisztelt Közgyűlést, hogy a Szegedi Közlekedési

Részletesebben

KÖZZÉTÉTEL a 2009. évi CXXII. törvény 2. alapján VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐK. Név: Skultéti Vilmos Dr. Kerekes György Ducsai Oláh Zsanett

KÖZZÉTÉTEL a 2009. évi CXXII. törvény 2. alapján VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐK. Név: Skultéti Vilmos Dr. Kerekes György Ducsai Oláh Zsanett KÖZZÉTÉTEL a 2009. évi CXXII. törvény 2. alapján Állapot: 2015. 06. 24. MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐK Név: Skultéti Vilmos Dr. Kerekes György Ducsai Oláh Zsanett Tisztség

Részletesebben

A Kormány 298/2011. (XII.22.) Korm. rendelete a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról

A Kormány 298/2011. (XII.22.) Korm. rendelete a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról A Kormány 298/2011. (XII.22.) Korm. rendelete a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról A Kormány az Alaptörvény 15. cikk (3) bekezdésében foglalt feladatkörében

Részletesebben

A rendelet szerint. Az ügyvezető igazgató javadalmazása. Az igazgatók javadalmazása

A rendelet szerint. Az ügyvezető igazgató javadalmazása. Az igazgatók javadalmazása A rendelet szerint Az Munkakör Név Személyi alapbér Időbért megalapozó Ügyvezető igazgató Gerda István 600.000 havi bér Prémium prémiumfeladatok teljesítése esetén az alapbér 60 %-a Végkielégítés 6 hó

Részletesebben

Törvényességi véleményezésre bemutatva: december 11.

Törvényességi véleményezésre bemutatva: december 11. Előterjesztő: Dr. Botka László polgármester Iktatószám: 01/7611-71/2014. Tárgy: Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések Melléklet: 6 határozati javaslat 3 alapító

Részletesebben

Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések

Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések Előterjesztő: Dr. Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester Iktatószám: 442-34/2015. Tárgy: Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések Melléklet: 3 melléklet 8 határozati

Részletesebben

1. Az MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. tevékenységi körének ismertetése. 2. Foglalkoztatás

1. Az MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. tevékenységi körének ismertetése. 2. Foglalkoztatás Tájékoztatás a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján az MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. felügyelő bizottsági tagjai, továbbá a vezető

Részletesebben

polgármester Iktatószám: 01/ /2011.

polgármester Iktatószám: 01/ /2011. Előterjesztő megnevezése: Dr. Botka László Iktatószám: 01/6383-32/2011. Tárgy: Az M43 autópálya Szegedet elkerülő szakaszának úthasználati díj mentességével kapcsolatos felterjesztés a Nemzeti Fejlesztési

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat Szám: 50.362/2010. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Javaslat a Létesítmény és Sport Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezető igazgatójának megválasztására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján

Részletesebben

Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző. Szám: /2013. Tájékoztató a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról

Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző. Szám: /2013. Tájékoztató a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról Előterjesztő: Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző Készítette: Jegyzői Iroda Szám: 28.405-2/2013. Tárgy: Tájékoztató a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról Melléklet: 1 db határozat-tervezet

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város. Oktatási, Kulturális és Sportiroda

Szeged Megyei Jogú Város. Oktatási, Kulturális és Sportiroda Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Iktatószám: 36304/2010. Tárgy: Szeged Megyei Jogú Város ösztöndíjrendelete Melléklet: 1 db rendelet-tervezet 1 db határozati javaslat Készítette: Oktatási,

Részletesebben