PÁLYÁZAT: ÓBUDAI MÚZEUM GOLDBERGER TEXTILMÚZEUMÁNAK BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV ÖTLET-PÁLYÁZATA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PÁLYÁZAT: ÓBUDAI MÚZEUM GOLDBERGER TEXTILMÚZEUMÁNAK BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV ÖTLET-PÁLYÁZATA"

Átírás

1 PÁLYÁZAT: ÓBUDAI MÚZEUM GOLDBERGER TEXTILMÚZEUMÁNAK BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV ÖTLET-PÁLYÁZATA KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK A FEBRUÁR 10-I TEREPBEJÁRÁSON ELHANGZOTT KÉRDÉSEK, VÁLASZOK 1. Milyen, ma is látható (kiállított) tárgyak maradnak a kiállításban? A szövés fonás kiállítótér egyes makettje, valamint a nyomótörténeti kiállítás makettje. A géplista a pályázat melléklete. 2. A géplistából melyek a technológiailag összetartozók? A géplistát kiállítási egységenként tüntettük fel, az egységekben lévő gépek tartoznak össze. 3. Utángyártatni lehet-e anyagokat esetleg belföldről vásárolni? 4. A kiállított mintakönyvek lapozgathatók lesznek, vagy egyéb technikai megoldással lesznek megtekinthetők (pl. monitoron)? A mintakönyveket vitrinben állítjuk ki, de a minták digitalizálva lesznek, így monitoron nézegethetők. 5. A divat témakörnek meg kell jelennie a kiállításban? Az alaptéma a család, a gyár és a technológiai története, de mivel a gyártott textilek a divatiparban is jelentős szerepet kaptak, ezért ez a téma is megjelenik. 6. Melyik lesz az állandó kiállítás területe? A kötelező funkciók biztosításán túl, minden terület kiállító terület lesz, kb négyzetméter. 7. Milyen egyéb funkciók ellátását kell tervezni a területen? Recepció+ruhatár, büfé (vendéglátás), múzeumpedagógiai foglalkoztató, rendezvény-tér. 8. Szükség van-e karbantartó és iroda helyiségekre? Nincs. 9. Az udvar területe a vendégek által használható? Igen, de nem beépíthető. 10. Az udvar területe kiállítótérként használható? 11. Mosdók a látogatók részére hol kerülnek kialakításra? Vizesblokkok jelenleg a 12. Kell-e foglalkozni a világítás megtervezésével?

2 13. Kell-e foglalkozni az akadálymentesítéssel? 14. A padló felületek változtathatóak és szabadon tervezhetőek? 15. Acélszerkezetek, acél tartóelemek maradnak-e és láthatónak kell-e tervezni? 16. Mely falak, álfalak, gipszkarton elemek bonthatóak el? A gipszkartonból emelt kiállítótér-tagoló elemek, a nyomótörténeti kiállítást a raktártól elválasztó fal, a kiállítóterek közepén lévő vizesblokkok 2/3 része (az üvegtetős térbe benyúló része), valamint a mészhomoktégla díszburkolatok elbonthatók. 17. A dísztéglás falak mikor lettek felépítve? közötti átalakítás során. 18. Milyen teherbírású a födém? Kiállítótér illetve irodafunkcióra volt eredetileg tervezve. 19. Milyen funkciók kerülnek fel az emeleti szintekre a tervekben? Időszaki kiállítótér, raktárak, irodák, könyvtár, kutatószoba. 20. A könyvtár a földszinten megszűnik? 21. A teakonyha marad-e jelenlegi helyén, illetve hova helyeződhet át? Nem marad, az emeleten lesz kialakítva. 22. A pincelejáró marad az eredeti helyén? 23. A pincelejáró jelenlegi lefedése átalakítható-e, tervezhető-e? 24. Jelenleg mit tárolnak a pincében? Használaton kívüli gépeket 25. Milyen funkciót szánnak a pincének a jövőben? Látványraktár. 26. A világítóablak tárgya a kiírt pályázat szerinti tervezésnek? 27. A kazán elhelyezkedése változtatható-e? 28. A kazán jelenlegi helyén csak az épületen belülről közelíthető-e meg?

3 29. A kazán szellőzése jelenleg honnan/hogyan megoldott? nincs jelentősége a pályázat szempontjából. 30. A kéményhez lehet-e hozzányúlni a tervezés során? 31. A teherporta a pályázat szempontjából hasznosítható-e? Ha igen, milyen módokon? Igen, valamilyen raktározási funkció. 32. A nyomógépek terme a szomszédos gyárépület része? 33. A víztorony melyik épület, épületrész tetején helyezkedik el? A víztorony a gyártelep alaprajzán 16. számú épületen helyezkedik el. 34. Van-e negatív következménye annak, hogyha valaki beregisztrált a pályázatra, de végül nem ad be tervet? Természetesen nincs. PÁLYÁZÓI FELÜTETEN FELTETT KÉRDÉSEK ÉS AZOKR A ADOTT VÁLASZOK Küldő: 37 Egy-két kérdésre szeretnék választ kapni a pályázattal kapcsolatban: 1. A pincelejáró, ami jelenleg abban a hátsó helyiségben van, ahonnét a könyvtárszoba is nyílik, az maradjon szabadon, azaz használható legyen? 2. Az a helyiség, ahol a Jaquard szövőgép van, ne az udvar felől, hanem bentről legyen megközelíthető? 3. A tervezési programban szereplő kiállítótér méret mennyire kötött? A ~400 m2 még elfogadható terület lenne? 4. A foglalkoztató nagyjából milyen korosztály számára készülne? Segítségüket előre is köszönöm! 1. A későbbiekben a pincében Látványtárat szeretnénk kialakítani és a látogatók ezt innen közelítik majd meg. A pince hasznosítása, tervezése nem a pályázat része A kiállítótér területének nagyságát az egyéb, kötelezően elhelyezendő funkciókra kiosztott méret nagysága korlátozza mindösszesen. A földszint egészén kell elhelyezni az összes funkciót. 4. A foglalkoztató az iskolás korosztálynak készül, ami alatt a 7-18 éveseket értjük. Küldő: 42 Tárgy: digitális tervek Nagyban megkönnyítené a munkát, ha digitális terveket kaphatnánk, DWG vagy PLN formátumban! Köszönettel!

4 1. A földszinti alaprajzot és a metszeteket ( 2 db file).dwg formátumban letölthetővé tesszük a pályázati felületen Küldő: 48 1, A kizárólag csak a belső udvarról megközelíthető helyiségcsoport milyen funkciót lát el, várnak-e ezekre hasznosítási javaslatot? 2, Lehetséges a WC áthelyezése, illetve azok válaszfalai bonthatóak-e? 3, Szükség van raktárra, ha igen, mekkora helyigénnyel? 4, A lépcső melletti helyiségek milyen funkcióval bírnak, illetve ezeknek a falai elbonthatóak-e? 1. Az udvarról jelenleg a lépcsőház és a Jaquard szövőgép terme közelíthető meg. Az utóbbi kiállítótér marad, amit az épületen belül kell megközelíteni Raktári funkcióra nincs szükség a földszinten. (Az emeleten kerülnek majd kialakításra) 4. A lépcsőház melletti helyiségek nem bonthatók el, a pincelejáró lépcsővel egy térben lévő helyiségek elbonthatók, funkciója szabadon tervezhető. Küldő: 28 Mi legen a jelenlegi raktárakkal? Hova teszik majd a felesleges képeket, és milyen arányban kell raktárakat hagyni? A pincelépcsők hova vezetnek?a pincét lehet e használni és milyen funkcióra? A vizesblokkokat el lehet e rakni? És a jelenleg átépítés előtt hol voltak? A kapualj ami nincs használva mivel megoldva a magasított padló? Feltöltés vagy épített dobogó? Használható e az a kapu is? Kávézónak milyen üzemeltetése lenne? a nyitvatartási ideje? Akkor is működne ha a múzeum zárva tart? Szükséges e az akadály mentesítés? ha igen akkor szükség lenne konkrét szint alaprajzokra? A tervezési feladat ki kell hogy terjedjen az épület előtti térre is?vagy korlátozódjon csak az épületre?vagy mar ott is jelenjen meg valami, vagy környezet rendezés? 1. A raktár megszüntethető. Felesleges képek nincsenek. A földszinten nem kell raktárhelyiséget tervezni. 2. A pincelépcsők a pincébe vezetnek. 3. A pince tervezése nem a pályázat része. 4. Raktári funkció tervezése nem kell, ilyen funkció nem lesz a földszinten. 5. A lépcsőházi lépcső melletti helyiségek nem bonthatók el, a pincelejárói lépcsővel egy térben lévő helyiségek elbonthatók, funkciója szabadon tervezhető. 6. A vizesblokk elrakható. 7. A kapualj szabadon tervezhető. 8. A kávézó a múzeum nyitvatartási idejében lesz nyitva (K-V: 10-18) 9. Akadálymentes közlekedés szükséges. Elég jelezni a megoldás módját, nem kell pontos méretezés.

5 10. A tervezés az épületre korlátozódik, de a bejárathoz lehet külső felületen, közvetlenül kapcsolódóan, ötlet felvetés. Az ún. környezet rendezés nem tárgya a pályázatnak. Küldő: 13 Tárgy: Tervezésnél felmerülő kérdések Tisztelt Bíráló Bizottság! Az alábbi kérdésekre, kérésekre szeretnék megoldást kapni: - kérnénk szépen minél pontosabb, méretezett alaprajzot a földszintről és a pince szintről egyaránt. - konkrétan megjelölni szíveskedjenek, hogy melyek főfalra merőleges teherhordó falak - ahol nincs pince szint, mozgatható-e a padozat? - új helyre telepített vizesblokk esetén hol lehet rácsatlakozni a csatorna hálózatra? (konkrétan megjelölni szíveskedjenek) - valóban csak 1 db 100x100 cm-es tervlap adható be a pályázat anyagaként? - van e bármiféle olyan saját Goldberger textília raktáron, amit felhasználhatunk dekoráláshoz, pl. lámpaernyőként? - felhasználható-e más gyártók terméke, pl. installáció tervezésénél? A válaszokat előre is köszönöm Látszik az alaprajzi kialakításból hogy melyek a főfalak. 2. Ahol nincs pince szint, mozgatható a padozat mozgatható, ha ezt a többi épületszerkezet is lehetővé teszi. 3. A padozat mozgatása az akadálymentes közlekedés figyelembevételével lehetséges 4. A csatorna hálózatra csatlakozás kérdése nem korlátozó tényező (megoldható). 5. a 100x100 tervlap követelmény, egyébként nincs korlátozva a beadható munkarész tartalma. 6. Eredeti Goldberger textília nem használható. Textíliákat, mint dekorációs elemet lehet használni. A pályázatban elegendő ezt bármilyen textilmintával jelezni. Küldő: 42 Tárgy: \"ortogonális nézet\" pontosítása A kiírásban javasolt munkarészek közül az \"ortogonális nézet\" pontosan mire értendő? Belső falnézetek vagy külső homlokzatok? 7. Ortogonális nézet alatt belső falnézetek értendők Küldő: 34 Tárgy: Alaprajz Tisztelt Ügyintéző! A pályázati anyagban mellékelt alaprajz pontos méreteket nem jelöl. A helyszíni szemlén felmerült, hogy szükség lenne egy kótázott rajzra is. Ennek közzétevése mikor esedékes? 1. A mellékelt alaprajz méret-lécet tartalmaz, ez elegendő a terv méreteinek értelmezéséhez, nincs szükség részletesebben méretezéssel foglalkozni. Budapest,

Az Önkormányzat az üresen álló ingatlant értékesítés, vagyonkezelésbe adás, vagy bérbeadás útján kívánja hasznosítani.

Az Önkormányzat az üresen álló ingatlant értékesítés, vagyonkezelésbe adás, vagy bérbeadás útján kívánja hasznosítani. F e l h í v á s ingatlan hasznosításra Ózd Város Önkormányzata ajánlatot kér a tulajdonában lévő 3600 Ózd, Bolyki főút 13. szám alatti, ózdi belterületi 8379 hrsz-ú, 1004 m 2 területű, egyéb ingatlan megnevezésű,

Részletesebben

ÖTLETFARM M1 melléklet / a funkcionális igények és műszaki körülmények bemutatása

ÖTLETFARM M1 melléklet / a funkcionális igények és műszaki körülmények bemutatása ÖTLETFARM M1 melléklet / a funkcionális igények és műszaki körülmények bemutatása MEGLÉVŐ IRODA ÁTALAKÍTÁSA, ÚJ ARCULAT: A jelenleg is az épületben található, I. és III. emeleti, irodává alakított lakásokban

Részletesebben

építtető: Kurucsai Péter, tervező: Márton Bt. - Csiszár Teréz - okl. építészmérnök É19-00/16

építtető: Kurucsai Péter, tervező: Márton Bt. - Csiszár Teréz - okl. építészmérnök É19-00/16 a Budapest VIII., Stáhly u. 5., hrsz : 36451 társasház földszinti Gyulai Pál utcai iroda helyiségek homlokzati nyílászáróinak cseréje, ill. új ablakok nyításának építési engedélyezési tervéhez - tervtanácsi

Részletesebben

3,5 / m 2 tól! LION IRODAHÁZ. Irodaház XIII. kerületben. Megfizethető irodák a Váci-folyosón 1134 Budapest, Angyalföldi út 5/b

3,5 / m 2 tól! LION IRODAHÁZ. Irodaház XIII. kerületben. Megfizethető irodák a Váci-folyosón 1134 Budapest, Angyalföldi út 5/b Irodaház XIII. kerületben 3,5 / m 2 tól! Általános leírás Az irodaház a Váci út és a Dózsa György út kereszteződésétől 100 méterre helyezkedik el (3-as metró Dózsa György úti megállóhelye), de mégis nyugodt,

Részletesebben

Építészeti műszaki leírás az MNM komplex fejlesztési tervpályázat, 2010 pályázatához

Építészeti műszaki leírás az MNM komplex fejlesztési tervpályázat, 2010 pályázatához Építészeti műszaki leírás az MNM komplex fejlesztési tervpályázat, 2010 pályázatához A Magyar Nemzeti Múzeum három alappillére a gyűjtés, feldolgozás és bemutatás. Célunk a feldolgozás és bemutatás tereit

Részletesebben

A régi iskolaépület HÁROM felhasználási lehetősége /tanulmányterv/

A régi iskolaépület HÁROM felhasználási lehetősége /tanulmányterv/ A régi iskolaépület HÁROM felhasználási lehetősége /tanulmányterv/ A régi iskolaépület HÁROM felhasználási lehetősége /tanulmányterv/ IDŐSEK OTTHONA /kevés beavatkozás/ SZOLGÁLTATÓHÁZ /régi épület bővítése/

Részletesebben

F E L M É R É S I T E R V

F E L M É R É S I T E R V F E L M É R É S I T E R V BUDAPEST, VIII. KER. HRSZ.: 36545 TULAJDONOS: 12 BUDAPEST, TEL: 06 1 336 28 63 KÉSZÍTETTE: 2000 SZENTENDRE, KŐZÚZÓ UTCA 24. TEL/FAX: ÉPÍTÉSZET: KOCSIS ÁGNES, 06 30 989 54 2014.

Részletesebben

TERVJEGYZÉK KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ

TERVJEGYZÉK KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ TERVJEGYZÉK KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ Szalézi Szent Ferenc Kommunikációs Központ ÉPÍTÉSZ DOKUMENTÁCIÓ szakág rajz terv lépték lap építész B-xx bontási tervek építész B-01 pince alaprajz 1:100 A3 építész

Részletesebben

Helyszínrajz M 1: _Gyakorlati Épületfizika_ _ Zajmérési helyek. Hrsz.:3937. Dugovics utca. Zrínyi utca.

Helyszínrajz M 1: _Gyakorlati Épületfizika_ _ Zajmérési helyek. Hrsz.:3937. Dugovics utca. Zrínyi utca. 62,06 5 7,55 2,83 8,86 64 5 10,92 26,94 Helyszínrajz M 1:0 3938 Zajmérési helyek Hrsz.:3937 72,68 6,44 17,42 5,92 4,20 12,19 5 19,34 7,16 5 Tornaterem 7. 3935 Udvari sportpálya Mellékszárny Öltözők, étkeztetés

Részletesebben

Versenyző kódja: 31 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. Szakma Kiváló Tanulója Verseny.

Versenyző kódja: 31 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. Szakma Kiváló Tanulója Verseny. 34 582 10-2017 MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA Szakma Kiváló Tanulója Verseny Elődöntő ÍRÁSBELI FELADAT Szakképesítés: 34 582 10 SZVK rendelet száma: 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet : Építőipari közös

Részletesebben

ELADÓ INGATLAN. Fejleszthető sportlétesítmény és beépíthető terület (5000 m 2 ) Budapest X. kerület

ELADÓ INGATLAN. Fejleszthető sportlétesítmény és beépíthető terület (5000 m 2 ) Budapest X. kerület ELADÓ INGATLAN Fejleszthető sportlétesítmény és beépíthető terület (5000 m 2 ) Budapest X. kerület Kilátás a sportlétesítmény tetejéről, NY felé nézve Érdeklődni és a megtekintés időpontját egyeztetni

Részletesebben

A 12/2013 (II I. 28.) NGM rendelettel módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 12/2013 (II I. 28.) NGM rendelettel módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 12/2013 (II I. 28.) NGM rendelettel módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 34 582 10 Szárazépítő Tájékoztató

Részletesebben

Műszaki leírás. 5650 Mezőberény, Orlai utca 12. szám alatt lévő. 1021 helyrajzi számú ingatlan. felmérési dokumentációjához

Műszaki leírás. 5650 Mezőberény, Orlai utca 12. szám alatt lévő. 1021 helyrajzi számú ingatlan. felmérési dokumentációjához Műszaki leírás az 5650 Mezőberény, Orlai utca 12. szám alatt lévő 1021 helyrajzi számú ingatlan felmérési dokumentációjához Elhelyezkedés, megközelítés Mezőberény délkelet Magyarországon található, Békés

Részletesebben

Melléklet a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének../2016. (XII.14.) határozatához

Melléklet a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének../2016. (XII.14.) határozatához Melléklet a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének../2016. (XII.14.) határozatához 2017. évre tervezett kiadások Nettó [eft] Bruttó(eFt) Dologi kiadások Fekete István

Részletesebben

Nyilatkozat minták akadálymentesítés teljesítéséhez

Nyilatkozat minták akadálymentesítés teljesítéséhez Nyilatkozat minták akadálymentesítés teljesítéséhez Az akadálymentesítésre vonatkozó nyilatkozatok közül csak azt kell kitölteni, amely a projektjére releváns. A kitöltés a pályázathoz csatolt építési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Közösségi ház tetőterének beépítési lehetőségeiről

ELŐTERJESZTÉS. A Közösségi ház tetőterének beépítési lehetőségeiről ELŐTERJESZTÉS A Közösségi ház tetőterének beépítési lehetőségeiről Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2013. március 18-án tartott ülésén, a 2013. évi intézmény-felújítás

Részletesebben

Költségvetés 3. sz. melléklet

Költségvetés 3. sz. melléklet 3. sz. melléklet Budapest VIII., Bródy S. u. 36. sz. alatti UCH, Hrsz:36492/0/A/3 (41 m2) felújítás 1. kiállító tér tégla pillér bontás 0,56 m3 10.000 2. összes burkolat bontás 38 m2 90.000 3. összes fal

Részletesebben

Barnamezős ipari terület csarnokkal és irodákkal

Barnamezős ipari terület csarnokkal és irodákkal Barnamezős ipari terület csarnokkal és irodákkal Százhalombatta, Csenterics Sándor út Az eladó ingatlan bemutatása Eladó: Dunamenti Erőmű Zrt. 2440 Százhalombatta, Erőmű út 2. info@dert.hu +36 23 544 200

Részletesebben

1/18. Dokumentáció. A 1054 Budapest, Akadémia utca 7-9., 24650/0/A/2; 24650/0/A/3; 24649/0/A/5; 24650/0/A/8; 24650/0/A/10 hrsz-ú ingatlanokról

1/18. Dokumentáció. A 1054 Budapest, Akadémia utca 7-9., 24650/0/A/2; 24650/0/A/3; 24649/0/A/5; 24650/0/A/8; 24650/0/A/10 hrsz-ú ingatlanokról 1/18 Dokumentáció A 1054 Budapest, Akadémia utca 7-9., 24650/0/A/2; 24650/0/A/3; 24649/0/A/5; 24650/0/A/8; 24650/0/A/10 hrsz-ú ingatlanokról 2/18 1 AZ INGATLANOK ISMERTETÉSE 1.1 Az ingatlanok elhelyezkedése,

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI HÁZ ÚJPALOTÁN - BUDAPEST XV. VÁZLATTERV MÁRCIUS 3.

KÖZÖSSÉGI HÁZ ÚJPALOTÁN - BUDAPEST XV. VÁZLATTERV MÁRCIUS 3. KÖZÖSSÉGI HÁZ ÚJPALOTÁN - BUDAPEST XV. VÁZLATTERV 2016. MÁRCIUS 3. P13 TERVEZETT VILLAMOS MEGÁLLÓ GYALOGOS KAPCSOLAT 5,00 6,00 5,00 1,26 5 42,50 26,60 15,90 INFO PONT 3,02 P28 F+1 F+3 F 9,20 8,00 28,60

Részletesebben

Óbudai Múzeum Goldberger Textilmúzeumának belsőépítészeti terv ötletpályázata

Óbudai Múzeum Goldberger Textilmúzeumának belsőépítészeti terv ötletpályázata Óbudai Múzeum Goldberger Textilmúzeumának belsőépítészeti terv ötletpályázata Az Óbudai Múzeum és a Magyar Építőművészek Szövetsége országos, nyilvános, titkos, belsőépítészeti- és design elemeket egyszerre

Részletesebben

CÍVIS INKUBÁTORHÁZ Debrecen Piac utca 77 sz. HELYISÉGKIMUTATÁS

CÍVIS INKUBÁTORHÁZ Debrecen Piac utca 77 sz. HELYISÉGKIMUTATÁS PINCESZINT "B" Lépcsıház 12,11 m 2 1. Közlekedı 6,47 m 2 2. Közlekedı 35,30 m 2 3. Közlekedı 6,42 m 2 4. Közlekedı 47,33 m 2 1. Pince 14,60 m 2 2. Pince 7,12 m 2 3. Pince 12,61 m 2 4. Pince 20,12 m 2 5.

Részletesebben

Ajánlattételi felhívás Delikát Ház bérbeadására a Győr, Stelczer L. u Dunakapu tér 6. szám alatti ingatlanjára. Pályázati felhívás

Ajánlattételi felhívás Delikát Ház bérbeadására a Győr, Stelczer L. u Dunakapu tér 6. szám alatti ingatlanjára. Pályázati felhívás Pályázati felhívás Delikát Ház bérleti jogviszony útján történő hasznosítására 9021 - Győr, Stelczer L. u. 1. - Dunakapu tér 6. szám alatti ingatlanon A GYŐR-SZOL Zrt. kizárólagos tulajdonát képezi a Győr

Részletesebben

Műszaki leírás. 1101 Budapest, X. Albertirsai út 10. BNV 40. számú pavilon

Műszaki leírás. 1101 Budapest, X. Albertirsai út 10. BNV 40. számú pavilon Műszaki leírás 1101 Budapest, X. Albertirsai út 10. BNV 40. számú pavilon Az épület, 1101 Budapest, X. Albertirsai út 10. szám alatti 39206/31 helyrajzi számú ingatlanon helyezkedik el. Az épület: egyhajós,

Részletesebben

ÍRÁSBELI FELADAT MEGOLDÁSA

ÍRÁSBELI FELADAT MEGOLDÁSA 34 582 10-2017 MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA Szakma Kiváló Tanulója Verseny Elődöntő ÍRÁSBELI FELADAT MEGOLDÁSA Szakképesítés: 34 582 10 SZVK rendelet száma: 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet : Építőipari

Részletesebben

Tagállamok - Építési beruházás - Szerződés odaítélése - Gyorsított tárgyalásos eljárás. HU-Békéscsaba: Építési munkák 2010/S 153-235888

Tagállamok - Építési beruházás - Szerződés odaítélése - Gyorsított tárgyalásos eljárás. HU-Békéscsaba: Építési munkák 2010/S 153-235888 1/6 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:35888-010:text:hu:html HU-Békéscsaba: Építési munkák 010/S 153-35888 SZERZŐDÉS ODAÍTÉLÉSÉRŐL SZÓLÓ HIRDETMÉNY Építési beruházás

Részletesebben

ÚJBUDA GAMESZ INTÉZMÉNYI BERUHÁZÁSAI ÉS FELÚJÍTÁSAI 2009.

ÚJBUDA GAMESZ INTÉZMÉNYI BERUHÁZÁSAI ÉS FELÚJÍTÁSAI 2009. ÚJBUDA GAMESZ INTÉZMÉNYI BERUHÁZÁSAI ÉS FELÚJÍTÁSAI 2009. Felújítási feladatok - C/7 Lágymányosi Bárdos Lajos Általános Iskola (Baranyai u. 16-18.) Az étkező és a konyha felújítása. Étkező utca felöli

Részletesebben

PÁLYÁZAT. Budapest XVIII. kerületben lakóház és műhely

PÁLYÁZAT. Budapest XVIII. kerületben lakóház és műhely PÁLYÁZAT Budapest XVIII. kerületben lakóház és műhely Irányár: 57 510 000 Ft Eljárás ügyszáma: 6.Fpk.11-15-070051 Az eljárás linkje: https://eer.gov.hu/palyazat/p197625 Pályázat kezdete: 2015. október

Részletesebben

Hódmezővásárhely. Tájékoztató a pályázattal megvalósítandó belvárosi fejlesztésekről

Hódmezővásárhely. Tájékoztató a pályázattal megvalósítandó belvárosi fejlesztésekről Tájékoztató a pályázattal megvalósítandó belvárosi fejlesztésekről AGÓRA AGÓRA multifunkcionális közösségi központok és területi közművelődési tanácsadó szolgálat infrastrukturális feltételeinek kialakítása

Részletesebben

1. Milyen szerepet szánnak a 20/25 m-es medencének? Válasz: Úszómedence minimum 20, de lehetőleg 25 méter hosszú vízfelszínnel.

1. Milyen szerepet szánnak a 20/25 m-es medencének? Válasz: Úszómedence minimum 20, de lehetőleg 25 méter hosszú vízfelszínnel. TELEFON: +36 1 452 4500 Kiegészítő tájékoztatás A kérdéssor: 1. A Jelenléti ívnek csak az utolsó lapja érkezett meg. Megkaphatjuk a többit, ahol aláírtuk? Válasz: Nem. A titkosságot így biztosítjuk. B

Részletesebben

A Merkbau Kft. bemutatja. Kosárlabda csarnok Pannonhalma című projektjét Építészeti Nívódíj nyertese középület kategóriában

A Merkbau Kft. bemutatja. Kosárlabda csarnok Pannonhalma című projektjét Építészeti Nívódíj nyertese középület kategóriában A Merkbau Kft. bemutatja Kosárlabda csarnok Pannonhalma című projektjét Építészeti Nívódíj 2017. nyertese középület kategóriában A kosárlabdacsarnok a meglévő gimnázium melletti Hospodár kertben, Világörökségi

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy Város Önkormányzat Ingatlan és feladat felmérése

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy Város Önkormányzat Ingatlan és feladat felmérése Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Biatorbágy Város

Részletesebben

Ügyiratszám: SMÖ/422-6/2014.

Ügyiratszám: SMÖ/422-6/2014. SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. tel.: 82/898-246 e-mail: gelencser.attila@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/422-6/2014. ELŐTERJESZTÉS Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával

Részletesebben

További információk: Varga Koritár Zoltán ügyvezető Phoenix Yachtport Kft 1033 Budapest, Szentendrei út 39-53 +36309403717 phoenix@delta.

További információk: Varga Koritár Zoltán ügyvezető Phoenix Yachtport Kft 1033 Budapest, Szentendrei út 39-53 +36309403717 phoenix@delta. Ingatlan ismertető a Budapest, 34624/0/A/8 és -/9 Hrsz alatti, egyéb önálló ingatlan megnevezésű, 588+116 m2 területű ingatlanról, amely a Budapest, VIII. ker. Kenyérmező u. 3. fszt. alatt található. 1.

Részletesebben

A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés azonosítószáma és megnevezése 34 582 10 Szárazépítő Tájékoztató

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. Szakma Kiváló Tanulója Verseny. Elődöntő KOMPLEX ÍRÁSBELI FELADATSOR

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. Szakma Kiváló Tanulója Verseny. Elődöntő KOMPLEX ÍRÁSBELI FELADATSOR MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA Szakma Kiváló Tanulója Verseny Elődöntő KOMPLEX ÍRÁSBELI FELADATSOR Szakképesítés: SZVK rendelet száma: Komplex írásbeli: Építőipari közös tevékenység; Anyagszükséglet

Részletesebben

A Fõvárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára

A Fõvárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára A Fõvárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára rendezvényi ajánló A Wenckheim-palota A Belsõ-Józsefvárosban, a Nemzeti Múzeum háta mögött az 1860-as évektõl kezdõdõen épült ki a palotanegyed. A historizáló

Részletesebben

Komplex 2. pótzh. / május

Komplex 2. pótzh. / május Komplex 2. pótzh. / 2013. május 03-06. Fedett lovarda és kültéri lovaglópálya lelátókkal A tervezési feladat helyszíne Alcsútdoboz külterület. A tervezési területet a jelenleg részben beépített telek jelenti,

Részletesebben

ÚJBUDA IRODA BUDAFOKI 60 - IRODAHÁZ. Budapest XI. Budafoki út 60.

ÚJBUDA IRODA BUDAFOKI 60 - IRODAHÁZ. Budapest XI. Budafoki út 60. ROYAL-CAPITAL PROPERTY INVESTMENT ZRT. CÍM: 1116 BP.BARÁZDA UTCA 42. TEL: + 36 1 463-7124 MOBIL: +36 20 821 6562 E-MAIL: VONA.ZSOLT@ROYALINDEX.HU ÚJBUDA IRODA BUDAFOKI 60 - IRODAHÁZ Budapest XI. Budafoki

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. Szakma Kiváló Tanulója Verseny. Elődöntő KOMPLEX ÍRÁSBELI FELADATSOR MEGOLDÁSA

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. Szakma Kiváló Tanulója Verseny. Elődöntő KOMPLEX ÍRÁSBELI FELADATSOR MEGOLDÁSA MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA Szakma Kiváló Tanulója Verseny Elődöntő KOMPLEX ÍRÁSBELI FELADATSOR MEGOLDÁSA Szakképesítés: SZVK rendelet száma: Komplex írásbeli: Építőipari közös tevékenység; Anyagszükséglet

Részletesebben

ORVOSI RENDELŐ KIVITELI TERVE

ORVOSI RENDELŐ KIVITELI TERVE ORVOSI RENDELŐ KIVITELI TERVE PÁPA, ERKEL FERENC UTCA 3937/ HRSZ. Korszerű intézményi környezet kialakítása a Huszár lakótelepen, az egészségügyi alapellátás számára 017. 07. 31. Tartalomjegyzék Műszaki

Részletesebben

É01. PÉR -Varázskapu vezérszint M=1:300. kereskedelem - szolgáltatás - 370 m2 (netto) többcélú csarnok és kiszolgáló

É01. PÉR -Varázskapu vezérszint M=1:300. kereskedelem - szolgáltatás - 370 m2 (netto) többcélú csarnok és kiszolgáló ᔇ厗ᔇ厗 I I N ᔇ厗ᔇ厗 I I N I I N ᔇ厗ᔇ厗 Fᔇ厗 ŰFÜV F CI V ᔇ厗 I NI Ű ᔇ厗 V - NÖV N VÍ F Ü Ö ᔇ厗 Ú VÍ Ú - Ö Í I C N Ö Ö I ᔇ厗VÍ ᔇ厗 4 ᔇ厗ᔇ厗 I I N ᔇ厗ᔇ厗 I I N I I N ᔇ厗ᔇ厗 Fᔇ厗 ŰFÜV F CI V ᔇ厗 I NI Ű ᔇ厗 V - NÖV N VÍ F Ü Ö ᔇ厗

Részletesebben

TÁPIÓSZECSŐ FOOTBALL CLUB ÖLTÖZŐÉPÜLET PÁLYÁZATI TERVE 2251 Tápiószecső, Sági út sportpálya hrsz.: 2601/167

TÁPIÓSZECSŐ FOOTBALL CLUB ÖLTÖZŐÉPÜLET PÁLYÁZATI TERVE 2251 Tápiószecső, Sági út sportpálya hrsz.: 2601/167 TÁPIÓSZECSŐ FOOTBALL CLUB ÖLTÖZŐÉPÜLET PÁLYÁZATI TERVE 2251 Tápiószecső, Sági út sportpálya hrsz.: 2601/167 1. A D A T L A P Megrendelő: TÁPIÓSZECSŐ FC 2251 Tápiószecső, Sági út sportpálya HUSZA GYÖRGY

Részletesebben

Tűzvédelmi Szabályzat 3.1. Melléklet. Tűzriadó Terv. Budapest, VIII. Tavaszmező u. 17.

Tűzvédelmi Szabályzat 3.1. Melléklet. Tűzriadó Terv. Budapest, VIII. Tavaszmező u. 17. Tűzvédelmi Szabályzat 3.1. Melléklet Tűzriadó Terv Budapest, VIII. A Tűzriadó Terv a Tűzvédelmi Szabályzat melléklete, egy példányát - a létesítmény alaprajzával kiegészítve - a tűzvédelmi anyagok gyűjtőjében

Részletesebben

BONYHÁD, EVANGÉLIKUS ISKOLAÉPÜLET ÁTALAKÍTÁSA ÉS BŐVÍTÉSE - VÁZLATTERV 2014. DECEMBER

BONYHÁD, EVANGÉLIKUS ISKOLAÉPÜLET ÁTALAKÍTÁSA ÉS BŐVÍTÉSE - VÁZLATTERV 2014. DECEMBER BONYHÁD, EVANGÉLIKUS ISKOLAÉPÜLET ÁTALAKÍTÁSA ÉS BŐVÍTÉSE - VÁZLATTERV 2014. DECEMBER K e r n é s K l e n k É p í t é s z e t i B t. 7 0 3 0 P a k s, D u n a u. 1 / a t e l : 7 5 / 4 2 1-4 4 1 2. Tartalom

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: számológép.

Tájékoztató. Használható segédeszköz: számológép. A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított és a 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye

Részletesebben

3. Közlekedési rendszer, üzemelés technológia

3. Közlekedési rendszer, üzemelés technológia TARTALOMJEGYZÉK I. Iratanyag Műszaki leírás 1. Telepítés, tájolás 2. Tömeg, forma, anyagok 3. Közlekedési rendszer, üzemelés technológia 4. Épület szerkezetek 5. Épület - Gépészet Csatolt mellékletek 11.

Részletesebben

Műszaki tervek, dokumentációk gyakorlat

Műszaki tervek, dokumentációk gyakorlat Műszaki tervek, dokumentációk gyakorlat 1. számú fűtéstechnika házi feladat Feladat tárgya: Hőszükséglet számítás, radiátor kiosztás Egy többszintes lakóépület hőszükséglet számítása és 70/50 C-os hőfoklépcsőjű

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet a 29/2016 (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet a 29/2016 (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet a 29/2016 (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosítószáma és megnevezése 34 582 10 Szárazépítő Tájékoztató

Részletesebben

Óvodák és száz lakás Zöld önkormányzati fejlesztések

Óvodák és száz lakás Zöld önkormányzati fejlesztések Óvodák és száz lakás Zöld önkormányzati fejlesztések 100 lakásos passzívház xiii. kerület budapest REITER FERENC UTCA ZSINÓR UTCA FÁY UTCA JÁSZ UTCA JÁSZ UTCA Helyszín ZSINÓR UTCA HELYSZÍNRAJZ REGGEL telepítés

Részletesebben

MUNKAHELYEK ÉPÍTÉSZETE 2. FÉLÉVES KÖVETELMÉNYEK A TERVFELADATOK TELJESÍTÉSÉHEZ 2018/2019/I.

MUNKAHELYEK ÉPÍTÉSZETE 2. FÉLÉVES KÖVETELMÉNYEK A TERVFELADATOK TELJESÍTÉSÉHEZ 2018/2019/I. MUNKAHELYEK ÉPÍTÉSZETE 2. FÉLÉVES KÖVETELMÉNYEK A TERVFELADATOK TELJESÍTÉSÉHEZ 2018/2019/I. A KURZUS CÉLJA A tárgy célja a megelőző tervezési tantárgyakból megszerzett tudásanyagra építve összegezni az

Részletesebben

Ingatlan forgalmi értékének megállapítása

Ingatlan forgalmi értékének megállapítása Ingatlan forgalmi értékének megállapítása Készítette: Katona János Konzulens: Mizseiné dr. Nyiri Judit Feladat Az értékelés célja a Székesfehérvár 8483/6 helyrajzi számú, a természetben Budai út 43. szám

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ APIS LOGISTIC LOGISZTIKAI KÖZPONT ÉS IRODAHÁZ. Észak-Pesti Ipari Park Budapest IV. Óradna utca 5.

TÁJÉKOZTATÓ APIS LOGISTIC LOGISZTIKAI KÖZPONT ÉS IRODAHÁZ. Észak-Pesti Ipari Park Budapest IV. Óradna utca 5. ROYAL-CAPITAL PROPERTY INVESTMENT ZRT. CÍM: 1116 BP.BARÁZDA UTCA 42. TEL: + 36 1 463-7124 MOBIL: +36 20 821 6562 E-MAIL: VONA.ZSOLT@ROYALINDEX.HU TÁJÉKOZTATÓ APIS LOGISTIC LOGISZTIKAI KÖZPONT ÉS IRODAHÁZ

Részletesebben

KMOP-4.5.2/B-2f-2009-0002 Kispesti PszichoCentrum. Forrásház Gondozási Központ

KMOP-4.5.2/B-2f-2009-0002 Kispesti PszichoCentrum. Forrásház Gondozási Központ KMOP-4.5.2/B-2f-2009-0002 Kispesti PszichoCentrum Forrásház Gondozási Központ KMOP-4.5.2/B-2f-2009-0002 Kispesti PszichoCentrum Kispesti Forrásház Gondozási A projekt célja: Központ négy egymásra épülı

Részletesebben

80 mm kavicsleterhelés pvc vízszigetelés 200 mm hőszigetelés párazáró fólia 200 mm vasbeton födém 10 mm vakolat +7,200 +6,490 +5,990 +5,700

80 mm kavicsleterhelés pvc vízszigetelés 200 mm hőszigetelés párazáró fólia 200 mm vasbeton födém 10 mm vakolat +7,200 +6,490 +5,990 +5,700 A A C 30,598 4,601 12,822 5,100 10,200 14,798 0,500 0,501 6,998 0,500 4,824 0,500 0,500 7,000 0,220 4,780 0,500 0,500 7,000 0,220 4,780 0,500 0,500 7,000 0,220 4,780 0,500 5,100 13,000 13,000 13,000 Festményműterem

Részletesebben

TERASZ TERASZ. 22,94 m 2. 12,26 m 2 SZOBA. 26,60 m 2 FÜRDÕ. 4,46 m 2 SZOBA. KA 0,62 m 2. 21,95 m 2 KÖZLEKEDÕ. 9,95 m 2 KONYHA FÜRDÕ.

TERASZ TERASZ. 22,94 m 2. 12,26 m 2 SZOBA. 26,60 m 2 FÜRDÕ. 4,46 m 2 SZOBA. KA 0,62 m 2. 21,95 m 2 KÖZLEKEDÕ. 9,95 m 2 KONYHA FÜRDÕ. 8,80,,,77,,97,0,88,9 m,9 m 8, m,90 m nyílászáró csere 7,8 m W, m 8, m TERASZ,7 m,0 m ÁTJÁRÓ,7 m LÉPSÕHÁZ, ELÕ,7 m ERK,79 m, m 7,89 m nyílászáró csere HALL 7,97 m 7,80 m, m ESZ,99 m,7 m,0 KA 0, m TERASZ,

Részletesebben

Budapest Főváros XV. kerületi Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Gazdasági Működtetési Központ BUDAPEST XV. KERÜLET

Budapest Főváros XV. kerületi Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Gazdasági Működtetési Központ BUDAPEST XV. KERÜLET Budapest Főváros XV. kerületi Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Gazdasági Működtetési Központ Index: 01 BUDAPEST XV. KERÜLET XV-12 SZ. BÖLCSŐDE (1156, BP. XV. KER. NÁDASTÓ PARK 1. UDVARFELÚJÍTÁS

Részletesebben

ÉRTÉKES PÉCS Projektbemutató Dr. Merza Péter. 2013. február 21.

ÉRTÉKES PÉCS Projektbemutató Dr. Merza Péter. 2013. február 21. ÉRTÉKES PÉCS Projektbemutató Dr. Merza Péter 2013. február 21. TÖRTÉNELMI TÁVLATOK Vallás és történelem: A IV. századtól napjainkig A projekt az ókortól napjainkig öleli fel a vallási örökségek bemutatását:

Részletesebben

TÁRSASHÁZ. BUDAPEST, VIII. KŐRIS UTCA 1-3A., Hrsz: Műszaki leírás. településképi konzultációhoz. Megrendelő:

TÁRSASHÁZ. BUDAPEST, VIII. KŐRIS UTCA 1-3A., Hrsz: Műszaki leírás. településképi konzultációhoz. Megrendelő: TÁRSASHÁZ BUDAPEST, VIII. KŐRIS UTCA 1-3A., Hrsz:36079 Műszaki leírás településképi konzultációhoz Megrendelő: Corvin Corner Kft. 1086 Budapest, Lujza u. 26. 2/1 Tervező: Invenio Studio 1114 Bp., Eszék

Részletesebben

Új lendületet vehet a Petőfi ügye

Új lendületet vehet a Petőfi ügye 1. oldal, összesen: 5 oldal Új lendületet vehet a Petőfi ügye Szecessziós "palota" lesz a Petőfiből Megszereztük a terveket! A város főutcáján álló Petőfi Szálló és Tóth József Színház műemlék épületének

Részletesebben

KÖZPONTI IN VITRO DIAGNOSZTIKAI TÖMB ÚJ ÉPÜLETÉNEK TERVPÁLYÁZATI ANYAGÁHOZ MÛSZAKI LEÍRÁS

KÖZPONTI IN VITRO DIAGNOSZTIKAI TÖMB ÚJ ÉPÜLETÉNEK TERVPÁLYÁZATI ANYAGÁHOZ MÛSZAKI LEÍRÁS DEBRECENI EGYETEM ORVOS ÉS EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI CENTRUM KÖZPONTI IN VITRO DIAGNOSZTIKAI TÖMB ÚJ ÉPÜLETÉNEK TERVPÁLYÁZATI ANYAGÁHOZ MÛSZAKI LEÍRÁS 1 TARTALOMJEGYZÉK Tervlapok 00 Környezettanulmány 01 Beépítési

Részletesebben

Készült a Budapest Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK) felújítására és bővítésére kiírt építészeti tervpályázathoz

Készült a Budapest Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK) felújítására és bővítésére kiírt építészeti tervpályázathoz MŰSZAKI LEÍRÁS Készült a Budapest Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK) felújítására és bővítésére kiírt építészeti tervpályázathoz Általános leírás: A pályázati kiíráshoz mellékelt felmérési terven szereplő

Részletesebben

1117 Budapest, Budafoki út kiadó B kategóriás irodákat és raktárakat kínál a XI. kerületben

1117 Budapest, Budafoki út kiadó B kategóriás irodákat és raktárakat kínál a XI. kerületben 1117 Budapest, Budafoki út 187-189. www.lokomotivhaz.hu kiadó B kategóriás irodákat és raktárakat kínál a XI. kerületben A z é p ü l e t Budafoki út Galvani utca sarok E l h e l y e z k e d é s A Lokomotív

Részletesebben

OTTHONA ÉPÍTÉS ÉS REKONSTRUKCIÓ - BUDAPEST IV. KER. BAROSS U. 100.

OTTHONA ÉPÍTÉS ÉS REKONSTRUKCIÓ - BUDAPEST IV. KER. BAROSS U. 100. 28,60 5 33,67 5 21,33 6,96 11,50 74269 74270 74271 74272 74273 74274 74275 74276 74277 74278 pihen tet veteményes és virágkert tetszinti KONYHAI BEJÁRAT GAZDASÁGI UDVAR BEJÁRATA 74264 Irányi Dániel utca

Részletesebben

KÖZRAKTÁRAK KULTURÁLIS ÉS KERESKEDELMI ÉPÜLETTÉ ALAKÍTÁSA TŰZVÉDELMI SAJÁTOSSÁGOK

KÖZRAKTÁRAK KULTURÁLIS ÉS KERESKEDELMI ÉPÜLETTÉ ALAKÍTÁSA TŰZVÉDELMI SAJÁTOSSÁGOK KÖZRAKTÁRAK KULTURÁLIS ÉS KERESKEDELMI ÉPÜLETTÉ ALAKÍTÁSA TŰZVÉDELMI SAJÁTOSSÁGOK Takács Lajos Gábor Okl. építészmérnök BME Épületszerkezettani Tanszék KÖZRAKTÁRAK ÉPÜLETEGYÜTTES Eredeti épület-együttes:

Részletesebben

INGATLAN LEÍRÁSA. #43 SOPRON HÁRSFA SOR 7. ZETTL LANGER VILLA ÉS TELEK Hrsz.: 7417 ÉS 7418

INGATLAN LEÍRÁSA. #43 SOPRON HÁRSFA SOR 7. ZETTL LANGER VILLA ÉS TELEK Hrsz.: 7417 ÉS 7418 INGATLAN LEÍRÁSA #43 SOPRON HÁRSFA SOR 7. ZETTL LANGER VILLA ÉS TELEK Hrsz.: 7417 ÉS 7418 Az értékelt vagyontárgy leírása Az ingatlan környezete A tárgyi vagyontárgy Sopronban található. Sopron Megyei

Részletesebben

TÁRSASHÁZ. Budapest, VIII. Tolnai Lajos u. 26., Hrsz.: TERVDOKUMENTÁCIÓ. tervtanácsi tervdokumentációhoz. Megrendelő:

TÁRSASHÁZ. Budapest, VIII. Tolnai Lajos u. 26., Hrsz.: TERVDOKUMENTÁCIÓ. tervtanácsi tervdokumentációhoz. Megrendelő: TÁRSASHÁZ Budapest, VIII. Tolnai Lajos u. 26., Hrsz.: 34961 TERVDOKUMENTÁCIÓ tervtanácsi tervdokumentációhoz Megrendelő: Octodomus Ingatlanfejlesztő Kft. 1097 Budapest, Illatos út 9. Tervező: Invenio Studio

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI ÉPÜLETEK TERVEZÉSE II. B_ed004_2. A félév részletes programja 2016/2017. tanév III. évfolyam 1. félév

KÖZÖSSÉGI ÉPÜLETEK TERVEZÉSE II. B_ed004_2. A félév részletes programja 2016/2017. tanév III. évfolyam 1. félév Épülettervezési Tanszék KÖZÖSSÉGI ÉPÜLETEK TERVEZÉSE II. B_ed004_2 A félév részletes programja 2016/2017. tanév III. évfolyam 1. félév Tematika: A félév gyakorlati munkából áll. A gyakorlati órák a középülettervezéssel

Részletesebben

Tervezési program. A hasznosítási tanulmánytervet M 1:100 pontossággal kell kidolgozni, de 1:200 - ban dokumentálható.

Tervezési program. A hasznosítási tanulmánytervet M 1:100 pontossággal kell kidolgozni, de 1:200 - ban dokumentálható. Bp. XV. ker. Ady Endre utca 31-33. szám alatti volt iskola épület hasznosítására tanulmányterv készítése a mellékelt program alapján, az épület felmérési terveinek elkészítésével Tervezési program Bevezető

Részletesebben

KIAJÁNLÓ BROSÚRA Budapest, Kresz Géza utca emelet 6.

KIAJÁNLÓ BROSÚRA Budapest, Kresz Géza utca emelet 6. KIAJÁNLÓ BROSÚRA INGATLAN BEFEKTETÉS ÉRTÉKBECSLÉS TANÁCSADÁS ELÉRHETŐSÉGEK * WWW.ATZ.HU TANACSADAS@ATZ.HU ATZPARTNERS@GMAIL.COM +36 70 44 22 187 VALÓS ÉRTÉKET TEREMTÜNK 1132 Budapest, Kresz Géza utca 27.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. május 29-i ülésére. Az előterjesztést készítette: VG Kft ügyvezetője

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. május 29-i ülésére. Az előterjesztést készítette: VG Kft ügyvezetője ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. május 29-i ülésére Az előterjesztést készítette: Előterjesztő: Ferencz Péter VG Kft ügyvezetője dr.kelemen Márk polgármester Véleményezésre

Részletesebben

PÁLYÁZAT KIÍRÓJA: Republic Group

PÁLYÁZAT KIÍRÓJA: Republic Group PÁLYÁZAT KIÍRÓJA: A Magyarország vezető, díjakkal többszörösen elismert márkastratégiai és marketingstratégiai tanácsadó- és reklámügynökségi csoportja. Több, mint 10 éve dolgozunk azon, hogy ügyfeleinknek

Részletesebben

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: /213 mellék Fax:

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: /213 mellék Fax: Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Biatorbágy, 2319 hrsz-ú ingatlan hasznosításáról Az ingatlant

Részletesebben

PANNONTERV KFT Veszprém, Jutasi u.21. 672-1-5.

PANNONTERV KFT Veszprém, Jutasi u.21. 672-1-5. PANNONTERV KFT Veszprém, Jutasi u.21. 672-1-5. 01. C Í M L A P Veszprém, Mártírok úti PARKOLÓHÁZ beépítési tanulmányterve tervdokumentációjához. (Veszprém, Mártírok útja 5. 4796. hrsz.) Építész tervezõ

Részletesebben

Országgyűlés Hivatala Látogatóközpont és kapcsolódó területeinek, valamint mélygarázs és kapcsolódó területeinek rendszeres takarítása

Országgyűlés Hivatala Látogatóközpont és kapcsolódó területeinek, valamint mélygarázs és kapcsolódó területeinek rendszeres takarítása Országgyűlés Hivatala Látogatóközpont és kapcsolódó területeinek, valamint mélygarázs és kapcsolódó területeinek rendszeres takarítása Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/191 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés

Részletesebben

Tűzvédelmi Szabályzat 3.3. Melléklet. Tűzriadó Terv. Budapest, VIII. Népszínház u. 8.

Tűzvédelmi Szabályzat 3.3. Melléklet. Tűzriadó Terv. Budapest, VIII. Népszínház u. 8. Tűzvédelmi Szabályzat 3.3. Melléklet Tűzriadó Terv Budapest, VIII. A Tűzriadó Terv a Tűzvédelmi Szabályzat melléklete, egy példányát - a létesítmény alaprajzával kiegészítve - a tűzvédelmi anyagok gyűjtőjében

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet 29/2016 (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet 29/2016 (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet 29/2016 (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés azonosítószáma és megnevezése 34 582 10 Szárazépítő Tájékoztató

Részletesebben

Tűzvédelmi konferencia

Tűzvédelmi konferencia "Készítsünk Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyvet" Tűzvédelmi konferencia Balatonföldvár, 2015. február 4-5. "Készítsünk Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyvet" a bajai, Szent Rókus Kórház

Részletesebben

Vakolatok (külső és belső): A homlokzati falak vakolata omladozott, teljes mértékben felújításra szorulnak.

Vakolatok (külső és belső): A homlokzati falak vakolata omladozott, teljes mértékben felújításra szorulnak. Irota, Fáy kúria: állapot felmérési műszaki leírás ÁLTALÁNOS LEÍRÁS: Az épület műemléki jellegű. 1900- as évek elején épült. A kúria épülete részben alápincézett, földszintes épület. A földszint felett

Részletesebben

ajánlattételre felkért gazdasági szereplők

ajánlattételre felkért gazdasági szereplők 3. SZ. KIEGÉSZÍTŐ TÁJÉKOZTATÁS Az eljárás belső iktatószáma: DEK-404/2016. Eljárás megindításának napja: 2016. 09. 06. Eljárás tárgya: DEK-404/2016.: Vállalkozási szerződés a Debreceni Egyetem Klinikai

Részletesebben

Mûszaki leírás. MNM Komplex fejlesztése 2010 c. tervpályázat. Tartalomjegyzék: 1. Építészeti gondolatok. 2. Építészeti megoldások

Mûszaki leírás. MNM Komplex fejlesztése 2010 c. tervpályázat. Tartalomjegyzék: 1. Építészeti gondolatok. 2. Építészeti megoldások Mûszaki leírás MNM Komplex fejlesztése 2010 c. tervpályázat Tartalomjegyzék: 1. Építészeti gondolatok 2. Építészeti megoldások 3. Táj- és kertépítészeti megoldások 4. Épületgépészeti megoldások 5. Összefoglaló

Részletesebben

MART BEMUTATÓTEREM koncepció terv. mart

MART BEMUTATÓTEREM koncepció terv. mart MART BEMUTATÓTEREM koncepció terv MART BEMUTATÓTEREM -KONCEPCIÓTERV A Mart épületgépészeti cég sokrétű piaci megjelenése /szanitertechnika, légtechnika, ipari technológia/ többfunkciós bemutatási felületeket

Részletesebben

Épületszerkezettan 7. Ipartörténeti Múzeum Élő Tamás A46NV6 MEX k.: Horváth Tamás 2010/2011/I.

Épületszerkezettan 7. Ipartörténeti Múzeum Élő Tamás A46NV6 MEX k.: Horváth Tamás 2010/2011/I. Épületszerkezettan 7. Ipartörténeti Múzeum Élő Tamás 46NV6 MEX k.: Horváth Tamás 2010/2011/I. Tervlapok Földszinti alaprajz Első emelti alaprajz Második emeleti alaprajz Tetőfelülnézeti alaprajz - metszet

Részletesebben

VAOSZ tekepálya beruházás Előzetes bekerülési költségkeret, és műszaki tartalom ismertetése Szombathely, Fő tér 14, hrsz.:6162/2

VAOSZ tekepálya beruházás Előzetes bekerülési költségkeret, és műszaki tartalom ismertetése Szombathely, Fő tér 14, hrsz.:6162/2 Megbízó: Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. 9700 Szombathely, Markusovszky L. u. 8. Készítette Litkei Építésziroda Kft., Litkei Tamás, É1 18-0033/12, 9700 Szombathely, Thököly I. u.

Részletesebben

107.67 106.59. párkány:108.77. gerinc: 107.21. gerinc: 112.85 105.77 104.60 103.67. gerinc: 107.93 105.10. párkány:109.17 104.38 103.61 103.

107.67 106.59. párkány:108.77. gerinc: 107.21. gerinc: 112.85 105.77 104.60 103.67. gerinc: 107.93 105.10. párkány:109.17 104.38 103.61 103. fa, törzsátm. Jelmagyarázat csatorna akn 7.67 fa, törzsátm.: 0 cm alatt párkány:.4 7.07 6. 969 tűzcsap 7 6 ossuth Lajos utca 94 fa, törzsátm.: 0-0 cm 7.06 vízóra akna 6.7 csatorna akna egyéb akna 6. tűzcsap

Részletesebben

SZAKVÉLEMÉNY A TARTÓSZERKEZETEKRŐL STATIKAI KIVITELI TERV

SZAKVÉLEMÉNY A TARTÓSZERKEZETEKRŐL STATIKAI KIVITELI TERV SZAKVÉLEMÉNY A TARTÓSZERKEZETEKRŐL STATIKAI KIVITELI TERV BUDAPEST FŐVÁROS XIV. KERÜLET ZUGLÓ ÖNKORMÁNYZATA FENNTARTÁSÁBAN ÁLLÓ TERÜLETI VÉDŐNŐI ÉS HÁZI GYERMEKORVOSI RENDELŐ ÉPÜLETÉNEK FELÚJÍTÁSA 1145

Részletesebben

Eladó családi ház, Szántód Ft. Kasza Viktor. Hivatkozási szám: Keresse szakértőnket!

Eladó családi ház, Szántód Ft. Kasza Viktor. Hivatkozási szám: Keresse szakértőnket! Keresse szakértőnket! Kasza Viktor Vezető ingatlan-képviselő +36707038450 viktor.kasza@lidohome.hu Ingatlan jellemzői Ingatlan leírása A LIDO HOME SIÓFOK eladásra kínálja a 01479-es számú, kiváló tulajdonságokkal

Részletesebben

02. 1:500 és 1:200 léptékű rajzok szabályai

02. 1:500 és 1:200 léptékű rajzok szabályai 02. 1:500 és 1:200 léptékű rajzok szabályai Horváth Tamás építész, egyetemi tanársegéd Széchenyi István Egyetem, Győr Építészeti és Épületszerkezettani Tanszék 1 1. feladat: Szabványírás szakcikk alapján

Részletesebben

P É C S - I R G A L M A S O K U

P É C S - I R G A L M A S O K U T E R A S Z K I T E L E P Ü L É S P É C S - I R G A L M A S O K U. 2. - 2 0 1 6 KÜLZETLAP TERASZ-KITELEPÜLÉS PÉCS - IRGALMASOK U. 2.- 2016 Építtető. Pivnice Kft. 1158 Bp., Drégelyvár u. 31. Tervező Borza

Részletesebben

Helyszínrajz 1 : 500. Munkahelyek2 - Hang és Videostúdió Konzulens: Szeift Zsuzsanna, Radnai Gergő 2012/13/1

Helyszínrajz 1 : 500. Munkahelyek2 - Hang és Videostúdió Konzulens: Szeift Zsuzsanna, Radnai Gergő 2012/13/1 É Hangszerkészítő iskola Hang és videostúdió Helyszínrajz 1 : 2/13/1 Nyugati homlokzat 51 99 5 51 43,8 51 2,51 51 99 5 51 9,2 3, 1,3 2, 4,88 1, 3,2 2, 7,6 3, 2, 1, 2,54 51 2, 51 11,21 3,8 6,38 4,7 9,56

Részletesebben

INGATLAN ÉRTÉKESÍTÉSI DOKUMENTÁCIÓ A Veszprém,Budapest u. 2. Társas Irodaházban lévő albetétekről

INGATLAN ÉRTÉKESÍTÉSI DOKUMENTÁCIÓ A Veszprém,Budapest u. 2. Társas Irodaházban lévő albetétekről INGATLAN ÉRTÉKESÍTÉSI DOKUMENTÁCIÓ A Veszprém,Budapest u.. Társas Irodaházban lévő albetétekről Készítette: Hold-Ing 13. Kft Készült: 10 példányban Veszprém, 009.08.13. .0 Tartalomjegyzék 1.0.0 3.0 Címlap

Részletesebben

Tisztelt Gazdasági Szereplők!

Tisztelt Gazdasági Szereplők! Tárgy: Debreceni Sportuszoda épület takarítási feladatainak folyamatos ellátása a 2015. évi CXLIII. tv. (Kbt.) Harmadik rész 117. szerinti közbeszerzési eljárás kiegészítő tájékoztatás Kapja: Valamennyi,

Részletesebben

E-1. Polgármesteri Hivatal energetikai célú fejlesztése. Meglévő állapot M=1:500 Helyszínrajz

E-1. Polgármesteri Hivatal energetikai célú fejlesztése. Meglévő állapot M=1:500 Helyszínrajz É Megrendelő: Meglévő állapot M=1:500 Helyszínrajz E-1 A jelen dokumentáció a tervezők szellemi terméke. 2016.12. pm.: pm.: 22,10 50 4,85 50 10,20 50 5,05 50 3,35 5,25 5,45 5,30 2,75 42 1,50 25 5,08 50

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés. Önkormányzati Ingatlanigényekről és funkciókról

Város Polgármestere. Előterjesztés. Önkormányzati Ingatlanigényekről és funkciókról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Önkormányzati Ingatlanigényekről

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.:22-88/2014. Tárgy: Nagyszentmiklósi u. 10. szám alatti üzlethelyiség belső

Részletesebben

SZEGED, BIHARI UTCA LAKÁSOS TÁRSASHÁZ.

SZEGED, BIHARI UTCA LAKÁSOS TÁRSASHÁZ. 12 LAKÁSOS TÁRSASHÁZ A Bihari 13 társasház Szeged belvárosához közel, a nagykörúton kivül helyezkedik el. Személyi és gépkocsi bejárata a Bihari utca felől található. Az épület földszint + 2 emelet +

Részletesebben

Tsz.: HAP 1-236 " D " ÉPÍTÉSI TERÜLET. Dátum : 2007 október HUNGARO-AUSTRO PLAN Kft. Budapest Építészeti Nívódíja 2007 1027 Budapest, Margit krt 24.

Tsz.: HAP 1-236  D  ÉPÍTÉSI TERÜLET. Dátum : 2007 október HUNGARO-AUSTRO PLAN Kft. Budapest Építészeti Nívódíja 2007 1027 Budapest, Margit krt 24. !"#$%$& '(()(*+,-*.*'/( A tervezett irodaház három pince-garázs szinttel, a földszinttel és hat emeleti szinttel rendelkezik. A hatodik emelet homlokzati síkja az épületet határoló homlokzati síkhoz képest

Részletesebben

PESTHIDEG KÚTI WA L DORF IS KOL A 1 3 é v f o l y a m o s i s k o l a é p ü l e t e g y ü tt e s é n e k á t a l a k í t á s a - b ö v í t é s e

PESTHIDEG KÚTI WA L DORF IS KOL A 1 3 é v f o l y a m o s i s k o l a é p ü l e t e g y ü tt e s é n e k á t a l a k í t á s a - b ö v í t é s e PESTHIDEG KÚTI WA L DORF IS KOL A 1 3 é v f o l y a m o s i s k o l a é p ü l e t e g y ü tt e s é n e k á t a l a k í t á s a - b ö v í t é s e Tartalomjegyzék - - - Címlap Tartalomjegyzék Műszaki leírás

Részletesebben

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM INFORMÁCIÓS MEMORANDUM Híd utca 1. 4030 DEBRECEN MAGYARORSZÁG INGATLAN SZÁMA: 003 2011. július Rev.01 Page 1 of 9 Megye Régió Hajdú-Bihar LOKÁCIÓ ANALÍZIS MAKRO KÖRNYEZET Észak- Kelet Magyarország Lakosság

Részletesebben