Belépés után a következő nyitókép fogadja Önt. Az üzenet keretben az aktuális, adminisztrátorokat érintő információkat olvashatja.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Belépés után a következő nyitókép fogadja Önt. Az üzenet keretben az aktuális, adminisztrátorokat érintő információkat olvashatja."

Átírás

1 Adminisztrációs rendszer Belépés után a következő nyitókép fogadja Önt. Az üzenet keretben az aktuális, adminisztrátorokat érintő információkat olvashatja. A szállásregisztráció első lépéseként kattintson az Adatlapok gombra. Itt különböző kategóriák adatlapjait szerkesztheti, a szállás mellett egyéb látnivalókat is felvihet a későbbiekben. Szálláshely rögzítéséhez a Szállás kategóriát kiválasztva (ez az alapértelmezett) kattintson az új szállás felvitele gombra.

2 Megjelenik a szállás adatlapja. Igyekeztünk egyszerű és átlátható formában szerkeszthető struktúrát kialakítani. A bal oldalon található navigációs menü gyorslink pontjaival is mozoghat az oldalon. Az adatlap egy oldalon, több blokkban kerül szerkesztésre. Elsőként a fejadatokat kell megadni. A kategória mező a szálláshelyek további alkategóriáinak megadására szolgál, itt válassza ki a megfelelőt. A kapcsolati adatok megadása bár szálláshelyek esetében nem jelenik meg az oldalon a belső kommunikáció elősegítése miatt javasolt. A cím rovat irányítószám és település mezőihez gyorskeresőt rendeltünk a munka könnyítése érdekében. A település listából történő kiválasztása a térképen a markert is a település központjába helyezi. Az adminisztrációs munka megkönnyítése miatt itt célszerű megadni a kért előleg százalékos értékét, foglalás esetén így a visszaigazoló üzenet adatlapján már a kiszámolt érték jelenik meg, azzal visszaigazoláskor nem kell bajlódni. Itt választhatja ki azt is, hogy csak sima foglaltságot kíván kezelni a szobák esetében vagy kontingenssel akar dolgozni. Az Aktív mező kiválasztásával tudja beállítani, hogy szálláshelye megjelenjen-e a rendszerben.

3 A fejadatok megadása után a következő pont a hely térképen történő megjelölése. Ez is kötelező. A térképre kattintva tudja kijelölni a marker helyét. Rendszerünkben lehetőség van a google utcakép (streetview) beállítására, amennyiben az Ön helye szerepel a google képadatbázisában. Az utcakép beállításához pipálja be a fejlécben a streetview checkboxot.

4 Ekkor a térkép mellett megjelenik az utcakép ablak. Kattintson a térképen a kívánt helyre és a piros ikon mellett egy zöld alapon álló sárga figura is megjelenik. A figura helye nem szükségszerűen egyezik meg a jelölő ikonéval, mivel a figura azt a helyet mutatja, ahonnan nézve a rendszerben rendelkezésre áll utcakép. Amennyiben az utcakép mezőben idegen hely képe vagy szürke felület jelenik meg, úgy az Ön helyénél az utcakép megadása nem lehetséges. Ilyenkor a streetview checkboxból vegye ki a jelölő négyzetet, hogy az oldalon ne jelenjen meg hibásan az utcakép.

5 Ha más helyről szeretné beállítani az utcaképet, kattintson a sárga figurára és kezdje el húzni azt. Ilyenkor a térképen kéken jelennek meg azok a helyek, ahova a figura lerakható. A jobb oldalon található utcakép ablakban nyomva tartott egérgombbal tudja beállítani az utcakép irányát. A térképen a figura alatti zöld mező nyila mutatja, hogy az utcakép éppen melyik irányba néz. A térképre kattintva a marker a kattintás helyére kerül és az utcakép is visszaugrik a markerhez. Ha a szerkesztés során végül nem sikerül megfelelő utcaképet beállítani, a fejlécben a streetview checkboxból vegye ki a pipát. Ha a beállítások megfelelőek, az adatok mentésekor ezek tárolásra kerülnek és a hely adatlapja utcaképpel együtt fog megjelenni.

6 A Képfeltöltés blokkban tud képeket feltölteni az adatlaphoz. Itt a lila mezőre kell húzni a feltöltendő képeket, vagy a Fileok kiválasztása dialog box megnyitásával tudja azokat kiválasztani. 1280x1024 pixelnél nagyobb képeket ne használjon és csak.jpg formátumú kép tölthető fel. Ha a képek méretezésével, formátumával gondjai vannak, lépjen velünk kapcsolatba és segítünk. Ha egy képre már nincs szüksége, húzza azt át a Kuka nevű keretbe. Az adatok mentésekor az oda húzott képek törlésre kerülnek.

7 Sikeres feltöltés után a zöld keretben megjelennek a feltöltött képek. A listában az első helyen szereplő lesz a hely elsődleges képe, ez jelenik meg a keresés listázásakor, valamint az adatlapon a galéria nyitóképeként. Ezért célszerű a szálláshelyre jellemző képet választani. A képek sorrendjét egyszerűen tudja változtatni: kattintson a képre, majd az egérgombot nyomva tartva húzza azt a másik kép elé vagy mögé. A szerkesztés során ne felejtse el időnként az Adatok mentése gombot megnyomni a bal menüben, hogy egy esetleges böngésző összeomlás esetén a már felvitt adatai ne vesszenek el. A képek feltöltése a hely térképen történő megjelölése után adja meg a hely rövid leírását. Ez a szöveg jelenik meg a keresési találatokban, így érdemes rövid, lényegre törő szöveget írni. A szerkesztéshez kattintson a szürke szövegmezőre. Ennek hatására egy egészablakos szövegszerkesztő jelenik meg. Az átlátszó szürke felületen bárhova kattintva tudja az ablakot bezárni és ezzel egyidejűleg a szerkesztett szöveg is bekerül az adatmezőbe.

8 A rövid leírás után szerkessze meg a hely részletes leírását is a fent ismertetett módon. Ez a szöveg tartalmazzon minden olyan információt, amit lényegesnek tart. Figyeljen arra, hogy az adatlap további adatblokkjai által kért információkat oda helyezze el és ne a részletes leírásba, ugyanis így a látogató számára sokkal áttekinthetőbb és strukturáltabb lesz a helyről szóló információ. Az üresen hagyott szövegblokkok az adatlapon nem fognak megjelenni.

9 A szöveges mezők után a szálláshely által nyújtott szolgáltatásokból is válassza ki a megfelelőket. Ha egy blokkból egyetlen tételt sem választ ki, akkor az adatlapon az a blokk nem fog megjelenni.

10 A szobák felviteléhez először a szobatípusokat kell megadnia, erre figyelmezteti a lap alján található link is. Ne felejtse el menteni az adatokat a továbblépés előtt!

11 A szobatípusok szerkesztéséhez kattintson a fejmenüben a Szobatípusok gombra. Itt válassza ki, hogy melyik szálláshely szobatípusait kívánja megadni. A szobatípusokat soronként tudja felvenni. Adja meg az Ön által használt elnevezést (az adatlapon is ez fog megjelenni), válassza ki, hogy ez a rendszerünkben definiált melyik szobatípusnak felel meg és adja meg a férőhelyek számát, majd kattintson az Adatok mentése gombra. A mentés után a lista alján új típus felvitelére van lehetőség. Vigye fel így a szálláshely összes szobatípusát. A típushoz tartozó kapacitást csak itt tudja megadni, a szálláshely adatlapján a szoba kapacitását csak megjeleníti a rendszer, de ott már nem változtatható.

12 A szobatípusok megadása után menjen vissza az Adatlapok szerkesztőbe és válassza ki a szerkesztendő szállás. Itt az adatlap alján már fel tudja venni a szobákat az új szoba hozzáadása linkre kattintva.

13 A szoba adatlapján adja meg a szoba megnevezését, válassza ki a saját szobatípusok közül a szobához tartozót, valamint a leírás mezőre kattintva írja le a szoba jellegzetességeit, szolgáltatásait. A név megadása magyarul kötelező és ajánlott a pár soros leírás is. A galériába feltöltött képek közül választhatja ki a szoba fotóját is. Kattintson a Kiválasztott kép mezőre, majd ennek hatására megjelenik a galériába feltöltött képek listája. Itt kattintson a megfelelő képre. Ha egy képet törölni kíván, azt a galériában tudja megtenni. Ha onnan törlésre kerül, akkor a szobánál sem jelenik meg a továbbiakban.

14 A szálláshelyhez tetszőleges számú szobát vehet fel. Ha egy blokkra nincs szüksége, akkor pipálja be a törlendő mezőt és a blokk az adatok mentésekor törlésre kerül. A szobák listázási sorrendjét a Megjelenési sorrend mezőbe írt számmal tudja megadni.

15 Árak megadása Kattintson az Árak gombra, majd válassza ki a szerkeszteni kívánt szállást. Az árakat szobatípusonként lehet megadni!

16 Az adatlap felső részében a szálláshelyre általánosan jellemző adatok kerülnek megadásra. Válassza ki a szobákhoz alapértelmezésben járó ellátást, valamint a plusz választható ellátások alapárhoz viszonyított felárát adja meg az ellátás árai mezőkben. A felnőtt ár megadása mindig kötelező, a gyerekár opcionális. A szálláshelyen felnőttek számára felszámítandó idegenforgalmi adó (IFA) nap/fő értékét is itt kell megadni. Ez az érték a végösszeghez nem kerül hozzáadásra, de minden foglalás és ajánlatkérés esetén az ár mellett az IFA összege is feltüntetésre kerül, mint plusz költség Ha a szálláshelyre kisállat bevihető, itt tudja megadni a díját. Ez az érték csak tájékoztató jelleggel szerepel az adatlapon, a rendszer nem számol vele.

17 Listaárak Rendszerünkben a szálláshely árazása két részből épül fel. A listaár a megadott szabályok alapján az adott napra eső aktuális foglalási ár, a több szabálysor értelmezése során egy végeredményt ad a rendszer. A listaárak mellett opcionálisan jelennek meg a csomagárakból azok, amelyek a keresett időszakban és foglalni kívánt éjszaka számban elérhetőek. A listaárak feldolgozása a megadott időszak hossza alapján, csökkenő sorrendben történik, vagyis először a legtágabb időszakot veszi a rendszer és a rövidebb időszakok áraival ezt az alapértelmezettet írja felül az adott napra. Ezt figyelembe véve tetszőleges sor megadható, időszak átfedések esetén is az itt vázolt feldolgozási sorrend alapján jön létre az ár. Új ársort az új ár hozzáadása linkre kattintva vehet fel. A szerkesztés során frissen felvett sorokat a most törlöm checkbox-al azonnal lehet törölni, a már mentett sorok esetében a checkbox-al lehet törlésre kijelölni a sort és az az Adatok mentése linkre kattintva kerül majd törlésre. Ha az adott sor árai csak a hét bizonyos napjain elérhetők, akkor azt a napok checkboxának bejelölésével adhatja meg. Ha egyetlen box sincs kijelölve, akkor az ár a hét minden napján érvényes. A rendes férőhely esetében az árakat mindig az adott oszlopban szereplő személyek száma alapján összesen értékben kell megadni. A pótágy esetében a maximális rendes férőhelyhez képest plusz árként kell az árat megadni (az ábra első sora alapján 1 fő esetén 4000 Ft a szoba/éj, 2 fő részére 7000 Ft és ha pótágyat igénybe vesznek akkor az Ft) Gyermekek esetén azt az életkort kell kiválasztani, ameddig az ár érvényes. Ha a következő/előző oszlopban egy alacsonyabb életkorhoz más ár lett megadva, akkor az alacsonyabb életkorig a kisebb ár él, attól felfelé a következő életkorig az ahhoz tartozó ár. Ha a gyermek a megadott korhatárnál idősebb, akkor felnőttként kerül számításra a vendégéjszakájának ára.

18 Csomagárak A listaárak mellett adott időszakra szóló csomagárak is felvehetők. Itt mindig kötelező megadni az éjszakák számát, valamint a leírás mezőben a csomag által tartalmazott szolgáltatásokat, programokat stb. A csomagár esetén, amennyiben a szálláskereső a szobaárban foglaltnál magasabb ellátást kér, a felár a csomagárhoz NEM kerül hozzáadásra, csomag foglalása esetén az abban foglalt szolgáltatás az érvényes melyet a csomagban megadott ár tartalmaz. Figyelem! Ha a csomagéjszakáknál hosszabb időszakot keres a vendég, akkor a csomagár kiegészül a hosszabbítás éjszakáinak áraival. Ilyenkor a rendszer a csomagban megadott ár alapján számolt napi árat szorozza meg a csomaghosszabbítás időszakával. Például egy 5 éjszakás, Ft-os csomag esetén a további éjszakákat Ft-tal számolja a rendszer. A csomagok listázásakor ilyen esetben mindig egyértelműen és elkülöníthető megjelenik, hogy az adott árból mennyi a csomag saját ára és mennyi a hosszabbítás ára.

19 Az adatlap akkor kerül mentésre, ha minden mező megfelelően kitöltésre kerül! Ezért fokozottan ügyeljen arra, hogy olyan sorokat ne vegyen fel, amik tartalmát még nem kívánja/tudja megadni. A mentés után minden esetben ellenőrizze a weboldalon, hogy a megadott árak alapján valóban jól számol-e a rendszer. A rosszul rögzített adatokból számított hibás eredményekért nem vállalunk felelősséget.

20 Foglaltság megadása Kattintson a Foglaltság gombra és válassza ki a szerkesztendő szálláshelyet. Rendszerünkben alapértelmezésben nem szabad egy szoba az adott éjszakára, tehát azokat a napokat kell kijelölni, amikor a szoba foglalható! A foglaltságot szobánként tudja beállítani. Amennyiben kontingenst nem kezel, akkor a szabad szobákat a naptár megfelelő mezőjére kattintva tudja beállítani (ilyenkor a mező háttere zöld lesz), illetve a zöld napra kattintva az foglaltra tudja állítani.

21 Ha egy adott hetet vagy hónapot akar szabadra/foglaltra állítani, akkor a sor elején illetve a hónap bal felső sarkában található szembe mutató nyilakra kattintva teheti ezt meg. A bal menüsávban választható az ellenkezőre állít, töröl és beállít opció. Ezek függvényében a nyilakra kattintva az adott hét/hónap minden napjának foglaltsága vagy az ellenkezőjére vált, vagy törlésre vagy beállításra kerül. A szállás adatlapján állítható be, hogy kezeljen-e kontingenst, vagy sem. Az alapértelmezett érték az, hogy csak szabad kapacitás meglétét kezeli, nem az elérhető szobák számát.

22 Kontingens kezelése esetén a foglaltsági naptár napjai az adott nap kapacitásának megadására használt számmezőt is tartalmaznak. A szabad kapacitással rendelkező napok ilyenkor is zöld háttérrel jelennek meg. Ha egy adott hét vagy hónap kapacitását akarja egyszerre megadni, akkor a szembe mutató nyilak alatti számmezőt töltse ki és a nyilakra kattintva a hét vagy hónap minden mezőjébe ez a megadott érték kerül. Kontingens esetében a bal menüsávban további beállítási opció nem áll rendelkezésre. Az adatok szerkesztése után (és közben is) ne felejtse el a szerkesztést elmenteni!

23 Foglalások, ajánlatkérések A szállásfoglaló minta foglalása az alábbi ábrán látható: A foglalás elküldése után az foglalás ablakban megjelenik a foglalás azonosítószáma. Minden foglalást ez a karaktersorozat azonosít egyértelműen.

24 Az adminisztrációs felületen kattintson a Foglalások gombra a foglalások és ajánlatkérések listájához. A mintában elküldött foglalás az adminisztrációs rendszerben az ábrán látható módon jelenik meg a listában: A kék (tehát még nyitott) foglalás sorra kattintva megjelenik a foglalás adatlapja. Itt tudja elfogadni vagy elutasítani a foglalást. A rendszer automatikusan beemeli a regisztrációkor megadott bankszámla számot és a szállás adatlapján megadott előleg százalék alapján a foglalás árából számolt, várhatóan bekérésre kerülő előleg összegét. Elfogadás esetén üzenet írása nem kötelező, de ajánlott. A foglalás elfogadása után lesznek láthatók a szállásfoglaló adatai. A listában ilyenkor a foglalás sora zöldre változik

25 A foglalás elutasításakor indoklás megadása mindig kötelező. Ilyenkor a foglalást elutasítom gombot nyomja meg. Természetesen ilyenkor a szállásfoglalást kérő adatai nem lesznek láthatók. A listában az elutasított foglalás az alábbi módon jelenik meg.

26 Ajánlatkérés A mintán szereplő ajánlatkérés a következő formában kerül beküldésre: és az adminisztrációs rendszerben így lesz látható a listában:

27 Az ajánlatkérés válaszadó része összetettebb a foglalásénál. Három lehetőségből választhat: - az ajánlatkérésre válaszol - az ajánlatkérést elutasítja - az ajánlatkérést eredeti formájában elutasítja, de alternatív ajánlatot ad (jellemzően 1-2 napos eltéréssel az eredetileg megjelölt érkezési időponthoz képest) Az ajánlatkérésre történő válaszadás során különböző ellátási formában több árat is megadhat. Itt legalább 1 sor kitöltése kötelező. Megadandó az IFA összege és megjelölheti, hogy az ajánlat hány napig érvényes. A vendégek elhelyezését táblázatos formában szobánként kell megadni. Ha több azonos szoba is van a szálláshelyen, akkor a táblázatban meg kell adni, hogy az adott szobából hányat tartalmaz az ajánlat és azokban a szobákban összesen hány főt kíván elhelyezni. Kötelező megadni üzenetet, célszerűen az ajánlat részletezését. Ajánlatkérést csak regisztrált felhasználó küldhet a rendszerben és az ajánlatot is a rendszeren keresztül kell elfogadnia. A foglalás/ajánlatok listájában a válaszra váró tétel a következő módon jelenik meg:

28 Az ajánlatkérő Foglalásaim menüpontban a válasz így jelenik meg: és az ajánlatkérés sorára kattintva az adatlap a következő módon jelenik meg: Itt az ajánlatkérő a neki megfelelő ajánlatot az ajánlat sorában levő gombbal tudja elfogadni, vagy a lista alján tudja az ajánlatot elutasítani.

29 Elfogadás esetén az adminisztrációs felületen a válasz a következő módon jelenik meg: Ilyenkor az adatlap megnyitásakor már az ajánlatkérő adatai elérhetők, látható az elfogadott ajánlat. Az előleg befizetésének összegét és számlaszámát itt adhatja meg, mely az ajánlat rögzítése során az ajánlatkérőnek ben is továbbításra kerül. A rögzített ajánlat a listában így jelenik meg:

30 Ajánlatkérés elutasítása opció választása esetén az okot is ki kell választania, valamint kötelező az elutasítás okának megadása.

31 Alternatív ajánlat esetében az eljárás megegyezik az ajánlatkérés elfogadásával, viszont itt az adatlap kiegészül egy ajánlati időpont mezővel, ahol az alternatív ajánlat érkezési dátumát adhatja meg. Természetesen a részletes indoklást, egyéb információkat itt is az üzenet mezőben tudja leírni. Az alternatív ajánlat az elfogadott ajánlattal megegyező formában jelenik meg a foglalások listában:

32 Válaszadási határidők, figyelmeztetések A beérkezett foglalásra illetve ajánlatkérésre 48 órán belül kell válaszolni (bár a 24 órán belüli válaszidő az optimális) Ha 48 órán belül nem kerül a tétel megválaszolásra, akkor a listában annak háttere sárgára változik, és ha 72 órán beül nem kerül megválaszolásra a tétel, akkor a háttere piros lesz. A lejárt határidejű tételek mindig a lista elején szerepelnek. A lejárt határidejű tételekről a rendszer a szállásadó számára ben is küld figyelmeztetést. Amennyiben bármi kérdése van az adminisztrációs rendszer használatával kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolat bármelyik elérhetőségünkön.

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató 1 Szálláshely admin A szálláshely adminisztrációs felület az alábbi linken érhető el. http://visitgyula.com/szallashelyadmin/ A felületre

Részletesebben

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség:

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: KRYPTON sablon Részletes leírás a sablonhoz kapcsoló új beállításokról Diavetítés a kezdőlapon A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: Képes diavetítés Termékes diavetítés

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

HVK Adminisztrátori használati útmutató

HVK Adminisztrátori használati útmutató HVK Adminisztrátori használati útmutató Tartalom felöltés, Hírek karbantartása A www.mvfportal.hu oldalon a bejelentkezést követően a rendszer a felhasználó jogosultsági besorolásának megfelelő nyitó oldalra

Részletesebben

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Dokumentum Verzió: 1.0 Készítette: SysWork Szoftverház Kft. 1. oldal Felület elérése Az adminisztrációs felület belépés után érhető el. Belépés után automatikusan

Részletesebben

BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. Adminisztrációs felület elérhetősége: http://www.bodrogkoz.com/wp-admin/ vagy http://www.bodrogkoz.com/wp-login.php A honlap tesztidőszak alatt az alábbi címen érhető

Részletesebben

Tele Élettel Programportál. Adminisztrátori segédlet

Tele Élettel Programportál. Adminisztrátori segédlet Tele Élettel Programportál Adminisztrátori segédlet 2015 Tartalomjegyzék 1. Belépés az admin felületre... 2 2. Profil adatok, jelszó megváltoztatása... 3 3. Új esemény feltöltése... 3 3.1. Az esemény fő

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Iskolaadminisztrációs Szoftver Felhasználói kézikönyv -- Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal 1 Bevezetés 3

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal AROMO Iskolaadminisztrációs Szoftver - Felhasználói kézikönyv - Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal 1 Bevezetés

Részletesebben

Egzinet Partner Portál

Egzinet Partner Portál Egzinet Partner Portál Adminisztrációs felület Oktatási segédanyag 1 Készítsd el saját weboldalad! I. Bejelentkezés Minden Egzinet Partner Portál a http://admin.egzinet.hu adminisztrációs felületen keresztül

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz Tartalom Felhasználói profil megnyitása... 2 Profil adatok beállítása... 3 Vezetők... 3 Nem volt előresorolása... 7 Próbaidősként került regisztrálásra...

Részletesebben

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL TARTALOMJEGYZÉK 1 Sportszervezeti adminisztráció... 3 1.1 Sportszervezeti adatok

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

I. KEZDETI BEÁLLÍTÁSOK II. AZ ONLINE NEVEZÉS LÉPÉSEI. Segédlet a felület kezdeti használatához. Online adatnyilvántartó rendszer

I. KEZDETI BEÁLLÍTÁSOK II. AZ ONLINE NEVEZÉS LÉPÉSEI. Segédlet a felület kezdeti használatához. Online adatnyilvántartó rendszer I. KEZDETI BEÁLLÍTÁSOK II. AZ ONLINE NEVEZÉS LÉPÉSEI Segédlet a felület kezdeti használatához Online adatnyilvántartó rendszer Tartalomjegyzék 1. Belépés www.hunvolley.info... 2 2. 23-as felület/ Személyes

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Fuvarszervező / Partner időpont foglalás (GLABS v1.0.0413) Regisztráció A rendszerbe történő belépéshez regisztrációra van szüksége. Az Ön cégét csak egy már licenccel vagy hozzáféréssel

Részletesebben

VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Rendelés rögzítés

VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Rendelés rögzítés VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Rendelés rögzítés 1 TARTALOMJEGYZÉK Rendelés feldolgozása lehetőségek Rendelés keresőből Termékválasztó Gyors rendelés Rendelés kedvencek közül Rendelés

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Belépés a felhasználói felületre. Belépés a felhasználói felületre... 1. Alapadatok szerkesztése... 2

TARTALOMJEGYZÉK. Belépés a felhasználói felületre. Belépés a felhasználói felületre... 1. Alapadatok szerkesztése... 2 TARTALOMJEGYZÉK Belépés a felhasználói felületre Belépés a felhasználói felületre... 1 Alapadatok szerkesztése... 2 Szállás adatainak szerkesztése... 3 Szállás alapadatainak szerkesztése... 4 Fotók...

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez A szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletek lehetővé teszik a berendezéstulajdonosok, üzemeltetők

Részletesebben

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra epostabox Szolgáltatásismertető 1. Belépés a rendszerbe Kattintson a Belépés (1) mezőre Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra Jelszó emlékeztető: Az Elfelejtette

Részletesebben

A Down Alapítvány weboldalának szerkesztése A Down Alapítvány weboldalát ezen a címen találunk meg: http://web.downalapitvany.hu/ Regisztráció a Down Alapítvány weboldalán Keressük meg a jobb oldalon található

Részletesebben

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező!

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező! Kedves Jelentkező! Üdvözöljük az EFOP-1.2.6-VEKOP-17-2017-00001 azonosítószámú Családbarát ország megnevezésű kiemelt projekt Képzési Rendszerében. Az alábbi felhasználói segédletet azért készítettük,

Részletesebben

Netszállás partner felület Tartalomjegyzék

Netszállás partner felület Tartalomjegyzék Netszállás partner felület Tartalomjegyzék Netszállás partner felület... 1 Előszó... 3 Belépés... 3 Elfelejtett jelszó... 3 Főoldal nyitóoldal... 4 Adatmódosítás... 5 Partner adatok... 6 Felhasználók...

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház

Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház használati útmutató Projektvezető: Fodor Tamás Wildom Kft. E-mail: fodort@wildom.com Budapest, 2009. június 18. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Kezdőoldal...

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0

Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0 Fogalmak Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0 1. A 301/2018. (XII. 27.) Kormányrendelet (a továbbiakban Korm. rendelet) 7. b), c) és d) pontja alapján az érintett

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör...3 Regisztráció...3 Személyes felület használata...4 Kérdéseim...4 Gyakornoki hely keresés...5

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS Kurzus meghirdetése adott félévre Adott félév kurzusainak a meghirdetése a TÁRGYAK 46800 felületen történik. Elérési útvonal a jobboldali

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Múzeumok Igazgatósága honlap Adminisztrációs rendszerének használata Tagintézményi használatra Ügyfél: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Múzeumok Igazgatósága

Részletesebben

Regisztráció. Kattintson a Regisztráció fülre

Regisztráció. Kattintson a Regisztráció fülre Regisztráció 1. lépés: Regisztráció Kattintson a Regisztráció fülre 2. lépés: Regisztráció Adja meg nevét (lehet keresztnév is, de teljes név is) és e-mail címét (működő címre van szükség) Klikkeljen abba

Részletesebben

W3CMS használati útmutató

W3CMS használati útmutató W3CMS használati útmutató Bejelentkezéshez használja a kapott felhasználói nevét és jelszavát. A felületet a www.ondomainneve.hu/w3cms útvonalon éri el, betöltés után ezt a képernyőt látja: Sikeres bejelentkezést

Részletesebben

A Google űrlap (form) használata

A Google űrlap (form) használata A Google űrlap (form) használata Az űrlap létrehozásához jelentkezzünk be a Google dokumentumok (http://docs.google.com/ ) oldalra. Az űrlap (Form) létrehozásához kattintsunk az Új létrehozása / Form menüpontra.

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VÉRADÁS IDŐPONT SZERKESZTŐ (verzió: 1.2) 2013. április 1. Tartalomjegyzék 1. Telepítés és indítás... 3 2. Frissítés... 3 3. Beállítás... 4 4. Felület... 4 5. Véradó helyszínek...

Részletesebben

Változás a középfokú felvételi eljárásban

Változás a középfokú felvételi eljárásban Változás a középfokú felvételi eljárásban A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. Amennyiben a tanuló 6 évfolyamos gimnáziumba

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4.

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Tartalom Tartalom... 2 1 Intézményvezetői jelentkeztető felület... 3 1.1 Regisztráció, belépés...

Részletesebben

Felhasználói útmutató a portal.nakvi.hu oldalhoz

Felhasználói útmutató a portal.nakvi.hu oldalhoz Felhasználói útmutató a portal.nakvi.hu oldalhoz Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Hír beküldése Új oldal létrehozása Menük kezelése Tartalmak menühöz rendelése Hír beküldése Új hír beküldéséhez az adminisztrációs

Részletesebben

On-line képzési program nyilvántartás

On-line képzési program nyilvántartás On-line képzési program nyilvántartás a Képző szervezetek funkciói 2016.01.15. 1 Tartalomjegyzék 1. Képző szervezet funkciói... 3 1.1 Program regisztráció... 3 1.1.1 Új képzési program regisztrációja...

Részletesebben

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. szakembereknek számára. Tartalom

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. szakembereknek számára. Tartalom Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához szakembereknek számára Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 2. Főoldal... 2 3. Jelszó szerkesztése... 3 4. Akadálymentesített nézet... 4 5. Kijelentkezés...

Részletesebben

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén 1. A 18/2005. IHM rendelet melléklete alapján össze kell állítani a közérdekű adatokat 2. Az elkészített dokumentumok feltöltése a központi honlapra:

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben

Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben Bejelentkezési oldalak a felhasználói profil frissítéséhez a MOL-csoport értesítőben található

Részletesebben

- a lista tartalma rendezhető tetszőleges oszlop szerint, az oszlop fejlécére kattintva,

- a lista tartalma rendezhető tetszőleges oszlop szerint, az oszlop fejlécére kattintva, Fáma Futár bemutató Általános Az új rendszerben található listázások általános tulajdonságai: - a listázásokban az oszlopok sorrendje az oszlop fejlécét "megfogva" és elmozgatva módosítható, - a lista

Részletesebben

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk.

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. Tisztelt Partnerünk! Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. A biztosítások rögzítése mellett kizárólag a rendszeren keresztül

Részletesebben

Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR)

Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR) Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR) Működése A rendszert az adott iskola weboldalának adminisztrációs felületén keresztül lehet elérni. Az adminisztrációt a tagintézmény vezetők végzik. Minden tagintézmény

Részletesebben

VÁLTOZÁSOK AZ ÉTDR MŰKÖDÉSÉBEN

VÁLTOZÁSOK AZ ÉTDR MŰKÖDÉSÉBEN VÁLTOZÁSOK AZ ÉTDR MŰKÖDÉSÉBEN 1.3.1.16 VERZIÓ Jelen jegyzet az ÉTDR 2015. 09. 09. napján üzembe helyezett új verziója (1.3.1.16) kapcsán a szoftver újdonságaira hívja fel a figyelmet és az eddigi működés

Részletesebben

Események, rendezvények, versenyek szervezése

Események, rendezvények, versenyek szervezése Események, rendezvények, versenyek szervezése Mit jelent? A Netfoglalón regisztrált cégek saját ügyfeleiket, vendégeiket a portál segítségével meghívhatják különböző rendezvényekre, eseményekre, versenyekre.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus

Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus 1 1. Bevezetés Az adatbekérő felület célja, hogy a Magyar Energia Hivatal (továbbiakban: Hivatal) a víziközműszolgáltatásról szóló

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben

ESZR - Feltáró hálózat

ESZR - Feltáró hálózat ESZR - Feltáró hálózat ERDŐGAZDÁLKODÁS/FELTÁRÓ HÁLÓZAT Bevezetés Az erdészeti tevékenységeket támogató technológiák folyamatos fejlődésével szükségessé válik az erdőfeltárás, az erdőfeltáró hálózatok -

Részletesebben

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán https://www.otpportalok.hu Készítette: Konyicsák Zoltán Tartalom 1 Néhány szó az OTP Portálok programról... 3 1.1 Az OTP Portálok bevezetésének célja... 3 2 Belépés az OTP Portálok oldalra... 4 2.1 A bejelentkezéshez

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n

A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n JavaADM Kézikönyv Tartalomjegyzék 1 PROGRAMLEÍRÁS... 3 1.1 A PROGRAM ÁLTALÁNOS HASZNÁLATA...

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE 1) Az Akadémiai Adattárban regisztrált felhasználók (az MTA köztestületének akadémikus és nem akadémikus tagjai, a 2013 utáni MTA-pályázatokon résztvevő személyek) minden

Részletesebben

RÖGTÖN JÖVÖK WEBOLDAL FELHASZNÁLÓ LEÍRÁSA

RÖGTÖN JÖVÖK WEBOLDAL FELHASZNÁLÓ LEÍRÁSA 1 Regisztráció... 3 Adatok... 3 Lehetséges üzenetek:... 3 Aktiválás... 5 Aktiválás folyamata... 5 Aktiváló e-mail újraküldése... 5 Aktiválás... 6 Lehetséges üzenetek:... 6 Bejelentkezés... 7 Adatok...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv MISKOLCI EGYETEM PÁLYÁZAT NYILVÁNTARTÁS Miskolc, 2011. április hó ME Számítóközpont V2.0 2011. április 11. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 2. PÁLYÁZAT ÉLETÚT FOLYAMATA... 4 3. JOGOSULTSÁG... 7 4. FELHASZNÁLÓI

Részletesebben

A Down Alapítvány weboldalának (honlap) használata Weboldal szerkesztés

A Down Alapítvány weboldalának (honlap) használata Weboldal szerkesztés A Down Alapítvány weboldalának (honlap) használata Weboldal szerkesztés A weboldalakat, más néven honlapokat azért készítik, hogy egy személyt, vagy szervezetet, például egy alapítványt, megtaláljanak

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez ÚTMUTATÓ az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez Amennyiben Ön már rendelkezik az Akadémiai Adattárba szóló regisztrációval, a pályázat benyújtásához

Részletesebben

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím]

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím] ponte.hu Kft. ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás Kapcsolattartó: Céginformációk: ponte.hu Kft. 1 ponte.hu Kft. 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky

Részletesebben

A. Webes metaadat szerkesztő

A. Webes metaadat szerkesztő ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén 1. A 18/2005. IHM rendelet melléklete alapján össze kell állítani a közérdekű adatokat 2. Az elkészített dokumentumok feltöltése a központi honlapra:

Részletesebben

ClicXoft programtálca Leírás

ClicXoft programtálca Leírás ClicXoft programtálca Leírás Budapest 2015 Bevezetés A ClicXoft programok bár önálló programok közös technológia alapon lettek kifejlesztve. Emellett közös tulajdonságuk, hogy a hasonló funkciókhoz ugyanaz

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. FŐTÁV Zrt. Online Ügyélszolgálati Portál. Képviseleti szerepkör

Felhasználói kézikönyv. FŐTÁV Zrt. Online Ügyélszolgálati Portál. Képviseleti szerepkör Felhasználói kézikönyv FŐTÁV Zrt. Online Ügyélszolgálati Portál Képviseleti szerepkör 1 ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK... 3 2 MENÜ... 4 3 ÜZEMVITELI MEGÁLLAPODÁSOK ÉS HŐKÖZPONTI KAPCSOLÁSOK MEGJELENÍTÉSE5 4 FOGYASZTÁSI

Részletesebben

Nevelési év indítása óvodák esetén

Nevelési év indítása óvodák esetén Nevelési év indítása óvodák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a nevelési év indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet,

Részletesebben

e-papír Felhasználói Kézikönyv

e-papír Felhasználói Kézikönyv e-papír Felhasználói Kézikönyv v1.0 2017.06.29. Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató ZRt. Tartalommenedzsment csoport Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Bejelentkezés... 2 3 Az alapképernyő áttekintése... 4

Részletesebben

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal I. Intézményi alapadatok kitöltése Belépés> Adminisztráció> Intézmény képes menü> Intézményi adatok> Intézményi alapadatok Az intézmények

Részletesebben

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató Az alkalmazás elindítása után a következő képernyőről kétféleképpen tud továbblépni. 1. A szinkronizációs adatok beállítása Amennyiben Ön még nem használta

Részletesebben

Az alábbiakban az interneten elérhető kérdőívek kitöltéséhez olvashat útmutatót.

Az alábbiakban az interneten elérhető kérdőívek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Kedves Jelentkező! Az alábbiakban az interneten elérhető kérdőívek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Ha a kitöltés során bármilyen problémát tapasztal, kérjük hívja az alábbi telefonszámot: +3670-418- 9207.

Részletesebben

Címzett: Kovács Gézáné Szeged, Híd u. 1. Tisztelt Kovács Gézáné! Örömmel értesítjük, hogy Ön megnyerte nyereményjátékunk 1000 Ft-os díját.

Címzett: Kovács Gézáné Szeged, Híd u. 1. Tisztelt Kovács Gézáné! Örömmel értesítjük, hogy Ön megnyerte nyereményjátékunk 1000 Ft-os díját. Körlevél l készk szítésese Mi a körlevk rlevél? l? A körlevél több személynek küldendő azonos tartalmú levél, amely azáltal válik személyessé, hogy minden levél a címzettre vonatkozó adatokat tartalmazza.

Részletesebben

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése 1 Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalomjegyzék Klímagáz képesítés megszerzésének folyamata... 2 Regisztráció... 3 Jelentkezés Klímagáz képesítés megszerzésére... 6 Jelentkezés elbírálása...

Részletesebben

Oktatói, Kutatói Minőségértékelési Rendszer. Oktatói kézikönyv

Oktatói, Kutatói Minőségértékelési Rendszer. Oktatói kézikönyv Oktatói, Kutatói Minőségértékelési Rendszer Oktatói kézikönyv közalkalmazott státuszú oktatók, kutatók, aktív oktatási vagy kutatási asszisztens demonstrátori címmel rendelkező hallgatók részére 2.0-2016.11.16

Részletesebben

F-Gáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalom

F-Gáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalom 1 F-Gáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalom F-Gáz képesítés megszerzésének folyamata... 2 Regisztráció... 3 Jelentkezés F-Gáz képesítés megszerzésére... 5 Jelentkezés elbírálása... 17 Tanfolyamok

Részletesebben

Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Microsec web-szignó. Felhasználói útmutató. ver Budapest, július 06.

Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Microsec web-szignó. Felhasználói útmutató. ver Budapest, július 06. Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Microsec web-szignó Felhasználói útmutató ver. 1.2 Budapest, 2018. július 06. Tartalomjegyzék 1 A szolgáltatás használata... 3 2 Az web-szignó felülete és főbb

Részletesebben

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához QualcoMAE jártassági vizsgálatok Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához Első lépések... 2 A jelentkezési lap kitöltése... 6 A minták megérkeztének visszaigazolása... 10 Eredmények rögzítése...

Részletesebben

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe 1. Indítsa el az Internet Explorer 8-as böngészőt. (Windows XP esetén: Start menü > Internet

Részletesebben

Playlist.hu Kiadói kézikönyv

Playlist.hu Kiadói kézikönyv Playlist.hu Kiadói kézikönyv Verziószám: 1.1.4. Dátum: 2010. október 13. Tartalomjegyzék Verziótörténet... 3 1. Bevezető... 4 2. Rendszerkövetelmények... 4 3. Bejelentkezés... 4 4. Regisztráció... 5 5.

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz

Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz Kérjük válasszon az alábbi diasorozatok közül! A teljes e-bevallás

Részletesebben

Felhasználói útmutató Created vasárnap 08 február 2015

Felhasználói útmutató Created vasárnap 08 február 2015 Felhasználói útmutató Created vasárnap 08 február 2015 Jelen útmutató a felhasználói oldalról mutatja be a sasfészekinfo.hu weboldalt. Mindenkinek Oldal elérhetősége: http://sasfeszekinfo.hu http://www.sasfeszekinfo.hu

Részletesebben

Átutalási csomag karbantartó modul

Átutalási csomag karbantartó modul Átutalási csomag karbantartó modul 1. Bevezetés... 2 2. Új átutalási csomag felvitele... 2 2.1. Új tétel felvitele... 4 2.2. Átutalási csomag tétel törlése... 8 2.3. Bankszámlaszám módosítása... 8 2.4.

Részletesebben

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal Szülői modul Belépés a TANINFORM rendszerbe Belépni vagy a bogim.hu oldalon elhelyezett linkre való kattintással vagy a https://start.taninform.hu/application/start?intezmenyindex=032552 cím böngészőbe

Részletesebben

NMS közösségi tér a hallgatói weben

NMS közösségi tér a hallgatói weben NEPTUN MEET STREET (NMS) HALLGATÓI WEB Felhasználói dokumentáció verzió 3.6. Budapest, 2013. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.0. 2011.03.03. 2.2 A virtuális terek megjelenítése 9.

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató:

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: 1 ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: A ReszlAd táblázat egy adott látogatás részletes adatait tartalmazza. A szaktanácsadó által hiánytalanul kitöltött, és elnevezett fájlt e-mail üzenetben kérjük elküldeni

Részletesebben

ETR Oktatói webes alkalmazás

ETR Oktatói webes alkalmazás ETR Oktatói webes alkalmazás Azonosító: ETR-OWA Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2001. május 1. DEXTER Copyright jegyzék Copyright jegyzék A Microsoft, a Windows, a Windows NT, a Windows NT Workstation,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Frissítve: 2012.12.03

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Frissítve: 2012.12.03 Frissítve: 2012.12.03 1. Bevezető A visszavett.hu egy aukciós oldal, ahol olyan eszközökre (gépjármű, haszongépjármű, stb.) lehet licitálni, amelyekre korábbi tulajdonosuk hitelt vett fel, vagy lízingelte,

Részletesebben

Alapok (a K2D rendszer alapjai)

Alapok (a K2D rendszer alapjai) Alapok (a K2D rendszer alapjai) 1 1. Bevezetés... 3 2. Fastruktúra... 3 2.1. Nyitása, zárása... 3 2.2. Fülek... 5 2.3. Licence kulcs érvényesítése... 9 2.4. Új elem felvitele... 10 2.5. Elem törlése...

Részletesebben

Aromo Szöveges Értékelés

Aromo Szöveges Értékelés Aromo Szöveges Értékelés AROMO Iskolaadminisztrációs Szoftver v2.50 - Felhasználói kézikönyv- Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges Értékelés 1 Bevezetés 3 A Szöveges Értékelés modul koncepciója

Részletesebben