A 76. OMÉK termékdíjak pályázókat érintı meghirdetésre kerülı feltételei

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A 76. OMÉK termékdíjak pályázókat érintı meghirdetésre kerülı feltételei"

Átírás

1 A 76. OMÉK termékdíjak pályázókat érintı meghirdetésre kerülı feltételei

2 1. Az OMÉK Élelmiszer Díj pályázat I. A díj elnyerésére a pályázóval szemben támasztott követelmények 1.1 Az Országos Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás Élelmiszer Díj elnyerésére kiírt pályázatot a következı kategóriákban lehet benyújtani: - Kistermelı, vagy kézmőves terméket elıállító mikrovállalkozás terméke Az élelmiszer-feldolgozásban foglalkoztatottak tényleges létszáma 10 fı alatt van. - Kisvállalkozás által elıállított termék Az élelmiszer-feldolgozásban foglalkoztatottak tényleges létszáma fı között van. - Közepes-és nagyvállalkozás által elıállított termék Az élelmiszer-feldolgozásban foglalkoztatottak tényleges létszáma 50 fı felett van. 1.2 A pályázat benyújtásakor a pályázónak jeleznie kell, melyik kategóriába sorolható a vállalkozása. A kategóriákon belül egy pályázó (a 76. OMÉK-on kiállító személy vagy vállalkozás) maximum három, kiállított feldolgozott élelmiszer termékével vagy közvetlen fogyasztásra szánt termékével pályázhat. Kézmőves termék alatt a kézzel vagy nem iparszerő eljárás alkalmazásával elıállított élelmiszert kell érteni. Minden termék esetén külön pályázatot kell benyújtani, azokat összevonni nem lehet. 1.3 Mindhárom kategóriában egy-egy termék díjazására nyílik lehetıség. A pályázaton való részvétel térítésmentes. II. A díj elnyerésére pályázó termékkel szemben támasztott követelmények Kistermelı és kézmőves terméket elıállító mikrovállalkozás terméke kategóriában 2.1 Esztétikai megjelenés, csomagolás Az esztétikai megjelenés és csomagolás értékelési szempontnál a bírálók elsısorban azt vizsgálják, hogy a termék megjelenése mennyire vonzó, igényes, esztétikus, illetve milyen összhangban van a külsı megjelenés a belsı tartalommal. További szempont, hogy a csomagolás tükrözze a hagyományos jelleget.

3 2.2 Különlegesség, egyediség Az elbírálásnál fontos szempont, hogy a hasonló termékektıl eltérı, különleges, egyedi tulajdonsággal vagy hagyománnyal bírjon, illetve elıállítása hagyományos elemet tartalmazzon. Amennyiben a termék elıállítása során nem követeli meg a technológia, úgy mesterséges adalékanyagoktól mentes legyen. Az értékelésnél elınyt jelent az igazolhatóan magyar alapanyag használata. 2.3 Érzékszervi tulajdonság A benyújtott termékkel szemben alapvetı elvárás, hogy gyártási hibáktól mentes legyen és érzékszervi tulajdonságai minden szempontból kedvezıek, harmonikusak legyenek. Elınyt jelent a jellegzetes, egy-egy kisebb terület, régió hagyományos ízvilágát bemutató érzékszervi tulajdonságokkal rendelkezı termék. 2.4 Piaci, fogyasztói ismertség, elismertség vagy újdonság érték A piaci, fogyasztói ismertség, elismertség vagy újdonság szempontnál be kell mutatni a vállalkozás piaci tevékenységét, abból a szempontból, hogy a pályázott termék mennyire ismert, elismert saját környezetében (a fogyasztók/vevık körében), illetve amennyiben még nem bevezetett termékrıl van szó, milyen mértékő újdonság értékkel rendelkezik. A bemutatásból derüljön ki, hogy milyen értékesítési csatornákon jut el a fogyasztókhoz a termék, mit tesz a pályázó a szélesebb körő megismertetés érdekében. Alapvetı követelmény, hogy valamennyi pályázott termék feleljen meg a vonatkozó jogszabályi követelményeknek, mind a csomagolásban, jelölésben, összetételben, valamint minıségi és élelmiszerbiztonsági tulajdonságában! Kisvállalkozás által elıállított termék, valamint közepes- és nagyvállalkozás által elıállított termék kategóriákban 2.5 Esztétikai megjelenés, csomagolás Az esztétikai megjelenés és csomagolás értékelési szempontnál a bírálók elsısorban azt vizsgálják, hogy a termék megjelenése mennyire vonzó, igényes, esztétikus, illetve milyen összhangban van a külsı megjelenés a belsı tartalommal. Az elbírálásnál fontos szempont, hogy a csomagolás a környezetet a lehetı legkisebb mértékben terhelje. Elınyt jelent a fogyasztói felhasználást könnyítı csomagolás, a könnyen áttekinthetı, egyértelmő fogyasztói tájékoztatás, piktogramok használata. Külön elınyt biztosít, ha a jelölésben a nemzetközi kódrendszereket úgy jelenítik meg, hogy azok a korszerő leolvasó rendszerekkel, pl. okos telefonokkal a fogyasztók számára is elérhetı információkat tartalmaznak. 2.6 Különlegesség, egyediség Az elbírálásnál vizsgált szempont egyebekben, a kíméletes, különleges technológia, illetve a jobb minıséget biztosító gyártási technológia alkalmazása. Szempont továbbá a különlegesen jó összetétel, beltartalmi érték, és a kategórián belül kevesebb adalékanyag vagy természetes adalékanyag használata, illetve hogy a hasonló termékektıl milyen eltérı, különleges tulajdonsággal bír. Az értékelésnél elınyt jelent a magyar alapanyag vagy a biogazdálkodásból származó alapanyag használata.

4 2.7 Érzékszervi tulajdonság A pályázatra benyújtott termékkel szemben elvárás, hogy gyártási hibáktól mentes legyen és érzékszervi tulajdonságai minden szempontból kedvezıek legyenek. Elınyt élveznek a különleges, prémium minıségő, standardizált termékek. 2.8 Piaci, fogyasztói ismertség, elismertség vagy újdonság érték A piaci, fogyasztói ismertség, elismertség vagy újdonság szempontnál a bírálók azt értékelik, hogy a pályázott termék mennyire ismert, elismert a fogyasztók/vevık körében. Amennyiben még nem bevezetett termékrıl van szó, milyen mértékő újdonság értékkel rendelkezik. A bemutatásból derüljön ki, hogy milyen piaci pozíciót foglal el a termék, a belföldi értékesítésen kívül exportra is kerül-e a termék. Alapvetı követelmény, hogy valamennyi pályázott termék feleljen meg a vonatkozó jogszabályi követelményeknek, mind a csomagolásban, jelölésben, összetételben, valamint minıségi és élelmiszerbiztonsági tulajdonságában. III. Egyéb pályázati feltételek mindhárom kategória esetén 3.1 Termékismertető benyújtása Valamennyi pályázó termékhez a pályázónak egy rövid termékismertetıt kell benyújtania. Az ismertetıben emelje ki különösen azokat a tulajdonságokat, jellemzıket, amelyek a pályázó megítélése szerint a bírálat szempontjából lényegesek. A megfogalmazás során lehetıség szerint vegyék figyelembe, hogy díjazás esetén ezt a termékismertetıt a média rendelkezésére bocsátjuk. 3.2 Termékminta biztosítása A bírálatokhoz - a 7 fıs zsőri létszámot figyelembe véve - elegendı mennyiségő termékmintát kell a pályázónak biztosítania. A minta csomagolása, jelölése és beltartalmi tulajdonságai egyezzenek meg a forgalomban lévı, azonos termékek jellemzıivel. A bírálatra benyújtott mintákat az AMC által elızetesen jelzett idıpontban a megadott címre kell a pályázónak eljuttatnia. Amennyiben a bírálat megkezdésének idıpontjáig nem érkezik be minta, a bíráló bizottság nem végzi el a minısítést. A termékmintákat legkésıbb június 17-én 15 óráig a Vidékfejlesztési Minisztérium (Budapest Kossuth Lajos tér számú szobájában kell leadni. IV. Díjak 4.1 A díjak átadása A díjak átadására valamennyi OMÉK díj átadásával egyidejőleg, ünnepélyes keretek között kerül sor. Az OMÉK Élelmiszer Díjat nyert termékeken a díjazás ténye szabály szerint feltüntethetı.

5 Az OMÉK Állattenyésztési Díj pályázat I. Az OMÉK Állattenyésztési Díj pályázat feltételei 1.1 Pályázati részvétel: A díjra az OMÉK-on megjelenı ipari kiállítók pályázhatnak. A pályázaton való részvétel térítésmentes. 1.2 A pályázat célja: az állattenyésztési ágazatokhoz kapcsolódó cégek innovációs, illetve fejlesztési törekvéseinek, továbbá a piacon elért eredményeinek elismerése. 1.3 A pályázat tartalma: a kitöltött pályázati adatlap, valamint a pályázatra nevezni kívánt termék/termékek, termékcsalád részletes ismertetése. 1.4 Pályázati kategória: Állattenyésztés. 1.5 Pályázat érkeztetése: Pályázat beérkezésének ideje: június 30. Pályázat benyújtásának helye: Vidékfejlesztési Minisztérium, 1055 Bp. Kossuth tér 11. Mezıgazdasági Fıosztály 123. szoba 1.6 A díjak átadása A díjak átadására valamennyi OMÉK díj átadásával egyidejőleg, ünnepélyes keretek között kerül sor. Az OMÉK Állattenyésztési Díjat nyert termékeken a díjazás ténye szabály szerint feltüntethetı. 1.7 Pályázati adatlap tartalma Pályázati kategória: Állattenyésztés 1. A pályázó neve, címe, cégvezetı neve, a kapcsolattartó neve, beosztása, elérhetıségei (tel, fax, ): 2. A pályázó bemutatása, tevékenységi körének leírása: (max. 800 karakter) 3. A pályázatra nevezni kívánt termék/termékek vagy termékcsoport részletes bemutatása: (max karakter)

6 Az OMÉK Biogazdálkodási Díj pályázat I. Pályázót érintı követelmények: 1.1 Az Országos Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás Biogazdálkodási Díj elnyerésére kiírt pályázatot benyújthat bármely kis-, közepes- és nagyvállalkozás, ıstermelı, családi gazdaság, amely alávetette magát állami kontroll alatt mőködı ellenırzési rendszernek, és errıl érvényes tanúsítvánnyal is rendelkezik. 1.2 Egy pályázó (a 76. OMÉK-on kiállító személy vagy vállalkozás) maximum három, kiállított feldolgozott bioélelmiszer termékével vagy közvetlen fogyasztásra szánt termékével pályázhat. Kézmőves termék alatt a kézzel vagy nem iparszerő eljárás alkalmazásával elıállított bioélelmiszert kell érteni. Minden termék esetén külön pályázatot kell benyújtani, azokat összevonni nem lehet. A pályázaton való részvétel térítésmentes. II. A díj elnyerésére pályázó termékkel szemben támasztott követelmények 2.1 Esztétikai megjelenés, csomagolás Az esztétikai megjelenés és csomagolás értékelési szempontnál a bírálók elsısorban azt vizsgálják, hogy a termék megjelenése mennyire vonzó, igényes, esztétikus, illetve milyen összhangban van a külsı megjelenés a belsı tartalommal. További szempont a természetes, egyszerő, újrahasznosítható, vagy könnyen lebomló csomagoló anyagok használata. 2.2 Különlegesség, egyediség Az elbírálásnál fontos szempont, hogy a hasonló termékektıl eltérı, különleges, egyedi tulajdonsággal vagy hagyománnyal bírjon, illetve elıállítása hagyományos elemet tartalmazzon. Az értékelésnél elınyt jelent az igazolhatóan magyar alapanyag használata. 2.3 Érzékszervi tulajdonság A benyújtott termékkel szemben alapvetı elvárás, hogy gyártási hibáktól mentes legyen és érzékszervi tulajdonságai minden szempontból kedvezıek, harmonikusak legyenek. Elınyt jelent a jellegzetes, egy-egy kisebb terület, régió hagyományos ízvilágát bemutató érzékszervi tulajdonságokkal rendelkezı termék. 2.4 Piaci, fogyasztói ismertség, elismertség vagy újdonság érték A piaci, fogyasztói ismertség, elismertség vagy újdonság szempontnál be kell mutatni a vállalkozás piaci tevékenységét, abból a szempontból, hogy a pályázott termék mennyire ismert, elismert saját környezetében (a fogyasztók/vevık körében), illetve amennyiben még nem bevezetett termékrıl van szó, milyen mértékő újdonság értékkel rendelkezik. A bemutatásból derüljön ki, hogy milyen piaci pozíciót foglal el a termék, a belföldi értékesítésen kívül exportra is kerül-e a termék.

7 Alapvetı követelmény, hogy valamennyi pályázott termék feleljen meg a vonatkozó jogszabályi követelményeknek, mind a csomagolásban, jelölésben, összetételben, valamint minıségi és élelmiszerbiztonsági tulajdonságában! III. Egyéb pályázati feltételek 3.1 Termékismertető benyújtása Valamennyi pályázó termékhez a pályázónak egy rövid termékismertetıt kell benyújtania. Az ismertetıben emelje ki különösen azokat a tulajdonságokat, jellemzıket, amelyek a pályázó megítélése szerint a bírálat szempontjából lényegesek. A megfogalmazás során lehetıség szerint vegyék figyelembe, hogy díjazás esetén ezt a termékismertetıt a média rendelkezésére bocsátjuk. 3.2 Termékminta biztosítása A bírálatokhoz - a 7 fıs zsőri létszámot figyelembe véve - elegendı mennyiségő termékmintát kell a pályázónak biztosítania. A minta csomagolása, jelölése és beltartalmi tulajdonságai egyezzenek meg a forgalomban lévı, azonos termékek jellemzıivel. A termékmintákat legkésıbb június 12-én 15 óráig a Vidékfejlesztési Minisztérium (Budapest Kossuth Lajos tér 11.) 361 számú szobájában kell leadni. Amennyiben a bírálat megkezdésének idıpontjáig nem érkezik be minta, a bíráló bizottság nem végzi el a minısítést. IV. A díjak átadása, OMÉK logó használata A díjak átadására valamennyi OMÉK díj átadásával egyidejőleg, ünnepélyes keretek között kerül sor. Az OMÉK Biogazdálkodási Díjat nyert termékeken a díjazás ténye szabály szerint feltüntethetı.

8 Az OMÉK Halászati késztermék díj pályázat 1. A pályázat bemutatása Az Országos Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás 76. OMÉK HALÁSZATI KÉSZTERMÉK-DÍJ elnyerésére kiírt pályázatot benyújthatja bármely halászati késztermék elıállítással foglalkozó kis- közepes- és nagyvállalkozás. A kategóriákon belül egy pályázó (a 76. OMÉK-on kiállító személy vagy vállalkozás) több termékkel pályázhat. A pályázaton való részvétel térítésmentes Jelentkezési adatlap A díjra be kell jelentkezni a termék-elıállítónak egy egyszerő adatlapon, ami tartalmazza az alábbiakat: - a termék neve; - a termék elıállítója; - a termék gyártási lapja becsatolva; - a kiállított termék pontos helye a 76. OMÉK-on belül Termékismertetı benyújtása Valamennyi pályázó termékhez a pályázónak egy rövid termékismertetıt kell benyújtania. Az ismertetıben emelje ki különösen azokat a tulajdonságokat, jellemzıket, amelyek a pályázó megítélése szerint a bírálat szempontjából lényegesek. A megfogalmazás során lehetıség szerint vegyék figyelembe, hogy díjazás esetén ezt a termékismertetıt a média rendelkezésére bocsátjuk. Beadási határideje: július 1-je a termékmintával együtt. A kiállítás során ágazati kapcsolódású konferencia is megrendezésre kerül. A konferencia részeként a 76. OMÉK HALÁSZATI KÉSZTERMÉK DÍJ apropóján a termékek rövid ismertetıjére is sor kerül majd, amelyre a pályázóknak kb. 5 perces kötetlen ismertetıvel, termékbemutató poszterrel és kóstoltatási célú termékmintával (kb. 30 fı részére) kell készülniük Termékminta biztosítása A bírálatokhoz - az 6 fıs zsőri létszámot figyelembe véve - elegendı mennyiségő termékmintát kell a pályázónak biztosítania. A minta csomagolása, jelölése és beltartalmi tulajdonságai egyezzenek meg a forgalomban lévı, azonos termékek jellemzıivel. A bírálatra benyújtott mintákat legkésıbb július 1-én 15 óráig a Vidékfejlesztési Minisztérium (Budapest Kossuth Lajos tér 11.) 389 számú szobájában kell a pályázónak eljuttatnia. Amennyiben a bírálat megkezdésének idıpontjáig nem érkezik be minta, a bíráló bizottság nem végzi el a minısítést.

9 2. A díj elnyerésére pályázó termékkel szemben támasztott követelmények I. A termék esztétikai megjelenése, csomagolása Az esztétikai megjelenés és csomagolás értékelése során a bírálók elsısorban azt vizsgálják, hogy a termék megjelenése mennyire vonzó, igényes, esztétikus, illetve milyen összhangban van a külsı megjelenés a belsı tartalommal. Elınyt jelent a fogyasztói felhasználást könnyítı csomagolás, a könnyen áttekinthetı, kielégítı és közérthetı fogyasztói tájékoztatás. A csomagolás a környezetet a lehetı legkisebb mértékben terhelje. II. A termék különlegessége, egyedisége, újszerősége Az elbírálásnál fontos szempont, hogy a hasonló termékektıl eltérı, különleges, egyedi tulajdonsággal bírjon, illetve elıállítása hagyományos, tájjellegő elemet tartalmazzon. Amennyiben a termék elıállítása során nem követeli meg a technológia, úgy mesterséges adalékanyagoktól lehetıleg mentes legyen. Az elbírálásnál ugyancsak vizsgált szempont a kíméletes, különleges, környezetkímélı technológia, illetve a jobb minıséget biztosító gyártási technológia alkalmazása a feldolgozás és termék-elıállítás során. Szempont továbbá a különlegesen jó összetétel, beltartalmi érték, a termék egészségvédı hatása (pl. omega-3 zsírsav tartalom) és a kategórián belül kevesebb adalékanyag vagy természetes adalékanyag használata, illetve hogy a hasonló termékektıl milyen eltérı, különleges tulajdonsággal bír. Az értékelésnél elınyt jelent a magyar alapanyag vagy a biogazdálkodásból származó alapanyag használata, ennek nyomon követhetısége. III. A termék érzékszervi tulajdonságai A benyújtott termékkel szemben alapvetı elvárás, hogy gyártási hibáktól mentes legyen és érzékszervi tulajdonságai minden szempontból kedvezıek és harmonikusak legyenek. A termék legyen ízletes és vonzó megjelenéső. IV. A termék piaci, fogyasztói ismertsége, elismertsége vagy újdonság értéke A piaci, fogyasztói ismertség, elismertség vagy újdonság szempontnál be kell mutatni a vállalkozás piaci tevékenységét, abból a szempontból, hogy a pályázott termék mennyire ismert, elismert saját környezetében (a fogyasztók/vevık körében), illetve amennyiben még nem bevezetett termékrıl van szó, milyen mértékő újdonság értékkel rendelkezik. A bemutatásból derüljön ki, hogy milyen értékesítési csatornákon jut el a fogyasztókhoz a termék, mit tesz a pályázó a szélesebb körő megismertetés érdekében. A piaci, fogyasztói ismertség, elismertség vagy újdonság szempontnál a bírálók azt értékelik, hogy a pályázott termék mennyire ismert, elismert a fogyasztók/vevık körében. Amennyiben még nem bevezetett termékrıl van szó, milyen mértékő újdonság értékkel rendelkezik. A bemutatásból derüljön ki, hogy milyen piaci pozíciót foglal el a termék, a belföldi értékesítésen kívül exportra is kerül-e a termék. Alapvetı követelmény, hogy valamennyi pályázott termék feleljen meg a vonatkozó jogszabályi követelményeknek, mind a csomagolásban, jelölésben, összetételben, valamint minıségi és élelmiszerbiztonsági tulajdonságában!

10 3. A díj átadása A díjak átadására valamennyi 76. OMÉK díj átadásával egyidejőleg, ünnepélyes keretek között kerül sor. Az HALÁSZATI KÉSZTERMÉK- DÍJAT nyert termékeken a díjazás ténye a feltüntethetı.

11 Az OMÉK Növénytermesztési Díj pályázat valamint Az OMÉK Kertészeti Díj pályázat A pályázat célja: elismerésben részesíteni azokat a cégeket, amelyek a szakmai zsőri megítélése szerint a közelmúltban a legtöbbet tettek a növénytermesztéshez kapcsolódó agrotechnikai, növény-genetikai, agrárinformatikai ismeretek, termékek fejlesztéséért, ezáltal a magyar növénytermesztés és kertészet eredményességének és versenyképességének javításáért. 1. Pályázati részvétel: jelentkezhet minden természetes és jogi személy, aki saját standdal és a pályázott termékkel részt vesz a 76. OMÉK-on és a pályázati adatlap beküldésével jelzi részvételi szándékát. A pályázaton való részvétel díjtalan. 2. A pályázat tárgya: a pályázónak a magyar növénytermesztık részére kínált és folyamatosan forgalmazott valamely terméke, termékcsaládja és az ahhoz kapcsolódó termesztés technológiája, amely olyan újszerő tulajdonsággal, újdonságtartalommal bír, amely által jelentısen javítja a gazdálkodás minıségét, jövedelmezıségét, fókuszban a szélsıséges idıjárás negatív hatásainak mérséklését eredményezı megoldásokra. 3. A pályázat tartalma: a kitöltött pályázati lap, valamint a pályázatra nevezni kívánt termék, termékcsalád részletes ismertetése. 4. Pályázati kategóriák: I. Növénytermesztés II. Kertészet 1. Bírálati szempontok: a zsőri tagjai döntésüket az alapján hozzák meg, hogy az adott termék, termékcsoport mennyiben újszerő, mekkora újdonságtartalommal bír, ezáltal mennyiben segíti a növénytermesztésben dolgozók munkáját, növeli a termelés jövedelmezıségét. 2. A pályázat díjazása: A díjak átadására valamennyi OMÉK díj átadásával egyidejőleg, ünnepélyes keretek között kerül sor. 3. Az OMÉK Élelmiszer Díjat nyert termékeken a díjazás ténye szabály szerint feltüntethetı. 4. Pályázat érkeztetése: Pályázat beérkezésének ideje: június 30. Pályázat benyújtásának helye:

12 Vidékfejlesztési Minisztérium, 1055 Bp. Kossuth tér 11. Mezıgazdasági Fıosztály 123. szoba Pályázati adatlap Pályázati kategória: (kérjük megjelölni a megfelelı sort) I. kategória: Növénytermesztés II. kategória: Kertészet 1. A pályázó neve, címe, cégvezetı neve, a kapcsolattartó neve, beosztása, elérhetıségei (tel, fax, ): 2. A pályázó bemutatása, tevékenységi körének leírása (max. 800 karakter): 3. A pályázatra nevezni kívánt termék vagy termékcsoport részletes bemutatása: (max karakter)

13 Az OMÉK Vidékfejlesztési Díj pályázat Az Országos Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás keretében Vidékfejlesztési OMÉK díj kerül átadásra. Pályázati kategória: Vidékfejlesztés. Pályázati részvétel: A Díjra a Darányi Ignác Terv- Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III-as vagy IV-es tengely valamely jogcíme kapcsán között támogatásban részesült azon ügyfelek pályázhatnak, akiknek a projektje már megvalósult. A pályázat célja: A pályázat keretein belül olyan ügyfél elismerése a cél, akinek megvalósult pályázata példaértékő, a közösség szempontjából kiemelkedı jelentıségő, és a megvalósítás eredménye nagymértékben hozzájárult az adott térség fejlıdéséhez. A pályázatok értékelése: Az OMÉK Vidékfejlesztési Díj nyertesének kiválasztása szakmai szempontok figyelembevételével, a Vidékfejlesztési Díj értékelésére összehívott Bíráló Bizottsági ülés keretében történik. A pályázat érkeztetése: Pályázat beérkezésének határideje: június 30. Pályázat benyújtásának helye: Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet 1223 Budapest, Park utca 2. Kiválasztási kritériumrendszer: - Fenntarthatósági kritérium: gazdasági, szociális, környezeti, munkahelyteremtı hatás; - helyben termelt termékek feldolgozásának, fogyasztásának és marketingjének támogatása; - termékvédjegy kialakítása; - helyi termék piacok létrehozás; - fiatalok helyben tartása és bevonása a fejlesztésekbe; - helyi identitástudat növelése; - hagyományırzés; - megújuló energiák használata; - együttmőködések támogatása; - szövetkezések segítése; - térségen belüli, térségek közötti és nemzetközi együttmőködésekben való részvétel; - projekt innovatív jellege.

14 Pályázati adatlap tartalma: Pályázati kategória: Vidékfejlesztés 1. A pályázó neve, címe, elérhetıségei (telefon, fax, ): 2. A pályázó támogatott projektjének bemutatása (max karakter) 3. Támogatott projekt térségfejlesztı hatásának bemutatása (max karakter) A Díj átadása: A Díj átadására valamennyi OMÉK díj átadásával egyidejőleg, ünnepélyes keretek között kerül sor.

15 Az OMÉK Agrárfejlesztési Díj pályázat A folyamatos és magas színvonalú kutató-fejlesztı tevékenység elengedhetetlen ahhoz, hogy a magyar agrárgazdaság megfeleljen a jövı kihívásainak, igazodjon a nemzetközi törekvésekhez és versenyképessége javuljon. Az OMÉK kiállítói számára kiemelt jelentıségő azon magyar agrárkutatásban érintett intézmények díjazása, amelyek innovatív magyar terméket vagy szolgáltatást nyújtanak vagy olyan technológiai fejlesztést dolgoztak ki, amellyel a termelés gazdaságosabb, hatékonyabb vagy jobb minıségő terméket hoz létre. 1. Szakmai szempontok - A pályázó bemutatkozása (szakterület, piaci pozíció, K+F partnerei, elérhetıség). - Az utóbbi 5 évben kifejlesztett termék/szolgáltatás/technológia leírása (újdonságtartalom, eredetiség, hozzáadott érték, szabadalom, minısítés megjelölése, ha van, stb.). - A termék/szolgáltatás/technológia eladásából származó gazdasági haszon, elıállított, eladott mennyiség. - A termék/szolgáltatás/technológia felhasználói köre és módja. - Referenciák. 2. A pályázók köre: - Magyarországon bejegyzett társaság, - Magyarországon bejegyzett egyéni vállalkozó, - magyar költségvetési szerv. A pályázat terjedelme nem haladhatja meg a 15 oldalt (A4, Times New Roman 13). 3. Pályázat érkeztetése: Pályázat beérkezésének ideje: június 30. Pályázat benyújtásának helye: Vidékfejlesztési Minisztérium, 1055 Bp. Kossuth tér 11. Mezıgazdasági Fıosztály 123. szoba

16 Az OMÉK Mezőgazdasági Gépesítési Díj pályázat 1. A 76.OMÉK alkalmával kiállító, résztvevı magyar mezıgazdasági gép gyártók a mellékelt Pályázati Lapot kitöltik. 2. Kijelölt szakértık (pályázatonként kettı) a mellékelt Értékelı Lap alapján pontozzák a pályázatokat. 3. Kijelölt zsőri, a szakértıi vélemények figyelembevételével, szavazással eldönti a díjazottat. Országos Mezıgazdasági és Élelmiszeripari kiállítás Mezıgazdasági Gépesítési Díj Pályázati lap 1. A pályázó megnevezése: 2. A pályázó termékeinek mőszaki, technológiai és piaci elınyei (rövid, általános bemutatás):.. 3. A termékek rövid szöveges önértékelése az alábbi szempontok szerint: 3.1 A vállalkozás szerepe a régióban 3.2 Mőszaki fejlesztés szintje 3.3 Technológiai elınyök 3.4 Piaci elınyei, sikerei 3.5 Termék palettájának hatása a magyar gazdaságra 3.6 Környezetkímélı technológiák támogatása 3.7 A magyar élelmiszer elıállításra gyakorolt hatása 3.8 Magyar termékek piacra jutásának támogatása

17 3.9 Kutatási eredmények hasznosítása 3.10 A termék külföldi elismertsége Az pályázat külön lapon folytatható. A kitöltött őrlapot kérjük digitálisan is elküldeni a kocsis.laszlo@gmgi.hu címre, a postai úton eljuttatott, aláírt verzió mellett (VM Mezıgazdasági Gépesítési Intézet 2100, Gödöllı, Tessedik S út 4.). Pályázó képviselıjének neve, aláírása (elérhetısége: telefon/ )

18 Az OMÉK NÉBIH Díj pályázat I. Az NÉBIH Díj pályázat bemutatása 1.1 Pályázati részvétel: A díjra az OMÉK-on megjelenı bármely kiállító pályázhat. A pályázaton való részvétel térítésmentes. 1.2 A pályázat célja: Az élelmiszerlánc bármely szegmensében tevékenykedı cégek az élelmiszerlánc-biztonság emeléséért tett fejlesztési törekvéseinek, eredményeinek elismerése. 1.3 A pályázat tartalma: A kitöltött pályázati adatlap, valamint az élelmiszerlánc-biztonság növeléséért tett intézkedések részletes bemutatása. Pályázat beküldési határideje: június 21. Pályázat beküldési címe: NÉBIH Elnöki Titkárság, 1024 Budapest Keleti Károly utca 24. A borítékon kérjük feltőntetni, hogy NÉBIH díj Információ: nebih@nebih.gov.hu II. A díjak átadása A díjak átadására valamennyi OMÉK díj átadásával egyidejőleg, ünnepélyes keretek között kerül sor. Az NÉBIH Díjat nyert termékeken a díjazás ténye a meghirdetett szabályok szerint feltüntethetı. III. Pályázati adatlap 1. A pályázó neve, címe, cégvezetı neve, a kapcsolattartó neve, beosztása, elérhetıségei (tel, fax, )

19 2. A pályázó bemutatása, tevékenységi körének leírása (max. 800 karakter) 3. A pályázatra nevezni kívánt fejlesztési törekvés, eredmény részletes bemutatása az alábbi szempontok figyelembe vételével: (max karakter) o Ötlet újszerősége, egyedisége o Tevékenység komplexitás (megszólítottak köre) o Fogyasztók felé történı kommunikálás módja o Az élelmiszerlánc-biztonságra gyakorolt hatása o Továbbfejlesztési lehetıségek

78. OMÉK ÉLELMISZER DÍJ ÉVI PÁLYÁZATI KIÍRÁS 3 KATEGÓRIÁBAN

78. OMÉK ÉLELMISZER DÍJ ÉVI PÁLYÁZATI KIÍRÁS 3 KATEGÓRIÁBAN 78. OMÉK ÉLELMISZER DÍJ 2017. ÉVI PÁLYÁZATI KIÍRÁS 3 KATEGÓRIÁBAN i. Kistermelő, vagy kézműves terméket előállító mikrovállalkozás terméke ii. Kisvállalkozás által előállított termék iii. Közepes-és nagyvállalkozás

Részletesebben

- Kisvállalkozás által előállított termék Az élelmiszer-feldolgozásban foglalkoztatottak tényleges létszáma 10-50 fő között van.

- Kisvállalkozás által előállított termék Az élelmiszer-feldolgozásban foglalkoztatottak tényleges létszáma 10-50 fő között van. Az OMÉK Élelmiszer Díj pályázat bemutatása Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás Élelmiszer Díj elnyerésére kiírt pályázatot a következő kategóriákban lehet benyújtani: - Kistermelő, vagy

Részletesebben

Vállalkozásfejlesztési Program

Vállalkozásfejlesztési Program Támogatás megnevezése: Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára 32 000 000 000.- HUF Jelen pályázati kiírás célja kis- és középvállalkozások különféle belsı fejlesztéseinek

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2010. NOVEMBER

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2010. NOVEMBER Kedves Partnerünk! Kedves Hölgyem/Uram! Szeretnénk figyelmébe ajánlani további fejlesztési lehetıségekre a következı, jelenleg nyitva lévı pályázati forrásokat, melyek az Ön vállalkozása számára fontosak

Részletesebben

JEDLIK ÁNYOS PROGRAM. Pályázati felhívás. Budapest, 2007.

JEDLIK ÁNYOS PROGRAM. Pályázati felhívás. Budapest, 2007. JEDLIK ÁNYOS PROGRAM Pályázati felhívás Budapest, 2007. I. A támogatás célja A program a gazdaság versenyképességének növelését és a fejlıdés fenntarthatóságát kívánja elısegíteni korszerő technológiák

Részletesebben

PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára Zöld Óvoda cím elnyerésére

PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára Zöld Óvoda cím elnyerésére A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és az Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásából az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelı Igazgatósága PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára Zöld

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS INNOVÁCIÓS DÍJ

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS INNOVÁCIÓS DÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A 2011. évi Észak-magyarországi Regionális INNOVÁCIÓS DÍJ elnyerésére A NORRIA Észak-magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség, az Északmagyarországi Regionális Fejlesztési, valamint

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. A LIFT - S Egyesület és a Magyar Felvonó Szövetség közös pályázatot hirdet az

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. A LIFT - S Egyesület és a Magyar Felvonó Szövetség közös pályázatot hirdet az PÁLYÁZATI KIÍRÁS A LIFT - S Egyesület és a Magyar Felvonó Szövetség közös pályázatot hirdet az ÉV FELVONÓJA ÉV FELVONÓ TERVEZİJE cím elnyerésére 2009 Az év felvonója díjat olyan új, a tárgy évben üzembe

Részletesebben

A Magyar Kézműves Remek cím szerepe a helyi termékek piacra juttatásában

A Magyar Kézműves Remek cím szerepe a helyi termékek piacra juttatásában A Magyar Kézműves Remek cím szerepe a helyi termékek piacra juttatásában Magyar Vidékakadémia második sorozata Konferencia a helyi termékekről Mórahalom, 2011. február 24. A Magyar Kézműves Remek cím szerepe

Részletesebben

Felhívás az Észak-Alföldi Innovációs Díj elnyerésére

Felhívás az Észak-Alföldi Innovációs Díj elnyerésére Felhívás az Észak-Alföldi Innovációs Díj elnyerésére 2015 A felhívás háttere Az MTA Debreceni Területi Bizottsága (MTA DAB), a Hajdú Bihar, a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi

Részletesebben

Áprilisban és májusban már lehet pályázni az új innovációs pályázatokra. Háttéranyag

Áprilisban és májusban már lehet pályázni az új innovációs pályázatokra. Háttéranyag Áprilisban és májusban már lehet pályázni az új innovációs pályázatokra Háttéranyag EUREKA Programban való magyar részvétel támogatása Cél: a vállalkozói szféra, különösen a kis- és középvállalkozások

Részletesebben

A LIFT - S Egyesület és a Magyar Felvonó Szövetség közös pályázatot hirdet az

A LIFT - S Egyesület és a Magyar Felvonó Szövetség közös pályázatot hirdet az PÁLYÁZATI KIÍRÁS A LIFT - S Egyesület és a Magyar Felvonó Szövetség közös pályázatot hirdet az ÉV FELVONÓJA ÉV FELVONÓJÁNAK TERVEZİJE cím elnyerésére 2011 Az év felvonója díjat olyan új tárgy évben üzembe

Részletesebben

A LEADER pályázat 3. támogatási köre 2013.

A LEADER pályázat 3. támogatási köre 2013. A LEADER pályázat 3. támogatási köre 2013. Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület 2013. március Alapfogalmak LEADER (Liaison Entre Actions pour le Developpement de l Economie Rurale) =

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program. Energetikai hatékonyság fokozása c. pályázati konstrukcióhoz. Kódszám: KEOP-2007-5.1.0.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program. Energetikai hatékonyság fokozása c. pályázati konstrukcióhoz. Kódszám: KEOP-2007-5.1.0. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program Energetikai hatékonyság fokozása c. pályázati konstrukcióhoz Kódszám: KEOP-2007-5.1.0. A projektek az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap

Részletesebben

A célok megvalósítása érdekében létrejövı beruházások:

A célok megvalósítása érdekében létrejövı beruházások: Miközben a fogyasztói oldalon tapasztalható a termék és terményváltás iránti növekvı igény (eredetigazolt, minıségi, egészséges termékek), az ehhez szükséges minıségi termelés és elıállítás szervezeti

Részletesebben

Pályázati lehetıségek Élelmiszeripari vállalkozások számára 2012.

Pályázati lehetıségek Élelmiszeripari vállalkozások számára 2012. Pályázati lehetıségek Élelmiszeripari vállalkozások számára 2012. Goodwill Consulting Kft. Országos pályázati tanácsadó, pályázatíró cég Regionális irodák: Budapest, Nyíregyháza Külföldi képviselet: Románia:

Részletesebben

EUREKA és EUROSTARS pályázati lehetőségek. Csuzdi Szonja főosztályvezető-helyettes 20 éves a magyar EUREKA

EUREKA és EUROSTARS pályázati lehetőségek. Csuzdi Szonja főosztályvezető-helyettes 20 éves a magyar EUREKA EUREKA és EUROSTARS pályázati lehetőségek Csuzdi Szonja főosztályvezető-helyettes 20 éves a magyar EUREKA 2012.11.15. Az EUREKA program 1985-ben létrehozott kormányközi együttmőködés, Cél: Az európai ipar

Részletesebben

Pályázati felhívás a SIRHA Budapest 2014 innovációs versenyre

Pályázati felhívás a SIRHA Budapest 2014 innovációs versenyre Budapest X., Albertirsai út 10. Levélcím 1441 Budapest, Pf. 44. Tel: +06 1 263-6455, Fax: +06 1 263 6086 K&H Bank 10402283-50526554-52511006 SIRHA Budapest - Nemzetközi Élelmiszeripari, Sütő- és Cukrászipari,

Részletesebben

I. Mezıgazdasági termékek értéknövelése (feldolgozóipar)

I. Mezıgazdasági termékek értéknövelése (feldolgozóipar) I. Mezıgazdasági termékek értéknövelése (feldolgozóipar) Támogatás összege: 1.,2. célterület: 8.000 1.600.000 euró, 3. célterület: 8.000 480.000 euró (szoftverfejlesztés: max 200.000 euró) Támogatási arány:

Részletesebben

ZÖLD PÉNZÜGYEK DÍJ ZÖLD PÉNZÜGYEK DÍJ PÁLYÁZATI KIÍRÁS március 8.

ZÖLD PÉNZÜGYEK DÍJ ZÖLD PÉNZÜGYEK DÍJ PÁLYÁZATI KIÍRÁS március 8. ZÖLD PÉNZÜGYEK DÍJ ZÖLD PÉNZÜGYEK DÍJ PÁLYÁZAT KÍRÁS 2019. március 8. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) több kategóriában pályázatot hirdet a 2019. évi Zöld Pénzügyek díjak elnyerésére az általa felügyelt pénzügyi

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési

Részletesebben

K+F és vállalati innovációs a pályázatok, illetve a tipikus pályázói hibák. Kovács Örs, osztályvezetı

K+F és vállalati innovációs a pályázatok, illetve a tipikus pályázói hibák. Kovács Örs, osztályvezetı K+F és vállalati innovációs a pályázatok, illetve a tipikus pályázói hibák Kovács Örs, osztályvezetı Általános tudnivalók Innovációs lánc: 1. alapkutatás, 2. ipari kutatás, Szakterületek: 1. Természettudományok

Részletesebben

KÉPZİI FELHÍVÁS. Cím: 1134 Budapest, Tüzér u. 33-35. Tel.: +36 (1) 237-6700 Fax: +36 (1) 237-6760 www.yia.hu www.eurodesk.hu

KÉPZİI FELHÍVÁS. Cím: 1134 Budapest, Tüzér u. 33-35. Tel.: +36 (1) 237-6700 Fax: +36 (1) 237-6760 www.yia.hu www.eurodesk.hu KÉPZİI FELHÍVÁS Tárgy Megérkezés utáni képzés (4 alkalom) Félidıs értékelı találkozó (4 alkalom) (6 hónapnál hosszabb önkéntes szolgálat esetében) Kiíró NCSSZI Fiatalok Lendületben Programiroda és a Konszenzus

Részletesebben

KÉPZİI FELHÍVÁS. Tárgy Ifjúsággal és ifjúságszakmában foglalkozó képzık szemináriuma

KÉPZİI FELHÍVÁS. Tárgy Ifjúsággal és ifjúságszakmában foglalkozó képzık szemináriuma KÉPZİI FELHÍVÁS Tárgy Ifjúsággal és ifjúságszakmában foglalkozó képzık szemináriuma Kiíró NCSSZI Fiatalok Lendületben Programiroda és M. S Concord Tanácsadó és Szolgáltató Bt. Határidı 2013. április 15.

Részletesebben

Pályázati felhívás a Sirha Budapest 2018 Innovációs termékversenyére

Pályázati felhívás a Sirha Budapest 2018 Innovációs termékversenyére Pályázati felhívás a Sirha Budapest 2018 Innovációs termékversenyére A Hungexpo Zrt. és a Trade magazin közös szervezésben, idén harmadik alkalommal rendezi meg a Sirha Budapest nemzetközi innovációs termékversenyt.

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési szakmai

Részletesebben

Pályázati felhívások. A Vidékfejlesztési Minisztérium pályázati felhívása a 2012. évi Magyar Agrárgazdasági Minõség Díj elnyerésére.

Pályázati felhívások. A Vidékfejlesztési Minisztérium pályázati felhívása a 2012. évi Magyar Agrárgazdasági Minõség Díj elnyerésére. H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ 2011. évi 25. szám 4895 IV. Pályázati felhívások A Vidékfejlesztési Minisztérium pályázati felhívása a 2012. évi Magyar Agrárgazdasági Minõség Díj elnyerésére A pályázat

Részletesebben

VÉDJEGYHASZNÁLATI KÉRELEM NYILATKOZAT

VÉDJEGYHASZNÁLATI KÉRELEM NYILATKOZAT 3. számú melléklet VÉDJEGYHASZNÁLATI KÉRELEM NYILATKOZAT Jelen nyilatkozat alapján a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (székhely: 3304 Eger, Sánc u. 6.) mint védjegyjogosult Bükki nemzeti parki termék elnevezéső

Részletesebben

Változások a 2014-2020-as pályázati rendszerben

Változások a 2014-2020-as pályázati rendszerben Változások a 2014-2020-as pályázati rendszerben Vanessia Magyarország Kft. 1118 Budapest, Maléter Pál u. 4/G, II. lh. 4. em. E-mail: vanessia@vanessia.hu Tel.: (+36 1) 319 2707 Fax: (+36 1) 319 2702 1

Részletesebben

Éves jelentés grafikai tervezése AJÁNLATI FELHÍVÁS

Éves jelentés grafikai tervezése AJÁNLATI FELHÍVÁS Éves jelentés grafikai tervezése versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-138/2011. AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2011. május hó 11 nap AJÁNLATI FELHÍVÁS 1. Ajánlatkérı neve: Budapesti Közlekedési

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-magyarországi Operatív Program keretében Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális

Részletesebben

A termékpálya marketing lehetőségei ÉLELMISZERIPARI KÖRKÉP 2016 ALKOHOLOS ITALGYÁRTÁS

A termékpálya marketing lehetőségei ÉLELMISZERIPARI KÖRKÉP 2016 ALKOHOLOS ITALGYÁRTÁS ÉLELMISZERIPARI KÖRKÉP 2016 ALKOHOLOS ITALGYÁRTÁS Az AMC bemutatása 2016. június 15-től a 1259/2016. (VI. 6.) kormányhatározattal létrehozott Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. önálló szervezetként

Részletesebben

Zöld Óvoda és Örökös Zöld Óvoda" cím elnyerésére

Zöld Óvoda és Örökös Zöld Óvoda cím elnyerésére Az Agrárminisztérium és az Emberi Erıforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Mezıgazdasági Múzeum és Könyvtár NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára Zöld Óvoda és Örökös Zöld Óvoda" cím elnyerésére

Részletesebben

HU Egyesülve a sokféleségben HU B8-0097/1. Módosítás. Renate Sommer a PPE képviselıcsoport nevében

HU Egyesülve a sokféleségben HU B8-0097/1. Módosítás. Renate Sommer a PPE képviselıcsoport nevében 9.2.2015 B8-0097/1 1 D preambulumbekezdés D. mivel a becslések szerint az adott tagállamtól függıen a levágott állatok húsa teljes mennyiségének 30 50%-át élelmiszer-összetevık elsısorban darált hús, húskészítmények

Részletesebben

A KÖZVETLEN TERMELİI ÉRTÉKESÍTÉS LEHETİSÉGEI ÉS KORLÁTAI MAGYARORSZÁGON

A KÖZVETLEN TERMELİI ÉRTÉKESÍTÉS LEHETİSÉGEI ÉS KORLÁTAI MAGYARORSZÁGON A KÖZVETLEN TERMELİI ÉRTÉKESÍTÉS LEHETİSÉGEI ÉS KORLÁTAI MAGYARORSZÁGON Juhász Anikó Agárgazdasági Kutató Intézet (AKI) Élelmiszerlánc Elemzési Osztály www.aki.gov.hu Konferencia a közvetlen értékesítésrıl

Részletesebben

1. Felhívás. 2. Általános tudnivalók

1. Felhívás. 2. Általános tudnivalók Pályázati felhívás Az intézményi tanácsadás folyamatára történı felkészítés- hátrányos helyzető gyermekek integrált oktatása, együttnevelése szakterület, illetve Integrációs tanácsadók felkészítése az

Részletesebben

Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása című pályázat összefoglalója

Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása című pályázat összefoglalója Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása című pályázat összefoglalója PÁLYÁZAT FŐ PARAMÉTEREI Pályázat neve Pályázat típusa Státusz Pályázat célja Keretösszeg Mikro-, Kis- és

Részletesebben

SZTE Innovációs díj - Pályázati felhívás 2019

SZTE Innovációs díj - Pályázati felhívás 2019 SZTE Innovációs díj - Pályázati felhívás 2019 A Szegedi Tudományegyetem Tudományos és Innovációs Rektorhelyettese pályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem Innovációs díj elnyerésére. 1. A Pályázat célja:

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2011. ÁPRILIS

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2011. ÁPRILIS Kedves Partnerünk! Kedves Hölgyem/Uram! Szeretnénk figyelmébe ajánlani partnerünk, a Menedzsment Fórum szervezésében megrendezésre kerülı Pályázati Konferenciát. Partnereink 10 %-os kedvezményre jogosultak

Részletesebben

Beruházási pályázati lehetőségek Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

Beruházási pályázati lehetőségek Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Beruházási pályázati lehetőségek 2014-2020 Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály TÁMOGATÓ VÁLLALKOZÁSI KÖRNYEZET Magyarország közép és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiája A STRATÉGIA

Részletesebben

NKTH A*STAR (Szingapúr) Kétoldalú TéT Pályázati felhívás

NKTH A*STAR (Szingapúr) Kétoldalú TéT Pályázati felhívás NKTH A*STAR (Szingapúr) Kétoldalú TéT Pályázati felhívás 2009 I. A támogatás célja A program a gazdaság versenyképességének növelését és a fejlıdés fenntarthatóságát kívánja elısegíteni korszerő technológiák

Részletesebben

A Hagyományok Ízek Régiók (HÍR) védjegyprogram eredményei és fejlesztési irányai

A Hagyományok Ízek Régiók (HÍR) védjegyprogram eredményei és fejlesztési irányai A Hagyományok Ízek Régiók (HÍR) védjegyprogram eredményei és fejlesztési irányai Pallóné Dr. Kisérdi Imola osztályvezető HÍR BB elnök FM Eredetvédelmi Főosztály OMÉK - HÍR Gála 2015. szeptember 24. Védjegyek

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarországi Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarországi Operatív Program I. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarországi Operatív Program A felsıoktatási tevékenységek színvonalának emeléséhez szükséges infrastruktúra és IKT fejlesztése c. pályázati felhívásához Kódszám: KMOP-2007-4.2.1/B

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. 2012. évi Börzsöny Nyugat-Nógrád Turizmusáért Turisztikai Nagydíj elnyerésére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. 2012. évi Börzsöny Nyugat-Nógrád Turizmusáért Turisztikai Nagydíj elnyerésére E-mail: rtdm@rtdm.hu Előzmények PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2012. évi Börzsöny Nyugat-Nógrád Turizmusáért Turisztikai Nagydíj elnyerésére A Börzsöny és Nyugat-Nógrád turizmusában érdekelt és érintett szereplők

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Pályázni lehet:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Pályázni lehet: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Békés Város Önkormányzata pályázatot hirdet a 2008. évi költségvetésében elkülönített Vállalkozói Alap terhére, Békés Város közigazgatási területén megvalósuló beruházások támogatására,

Részletesebben

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testülete a Magyar

Részletesebben

Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj

Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az FVM pályázatot hirdet a 2007. évi Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére A pályázat célja A 103/2005. (XI. 4.) FVM rendelet alapján meghirdetésre kerülő pályázat célja azon

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázat összefoglalója

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázat összefoglalója Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázat összefoglalója PÁLYÁZAT FŐ PARAMÉTEREI Pályázat neve Pályázat típusa Státusz Pályázat célja Keretösszeg Mikro-, kis- és

Részletesebben

Bordány Község Polgármesterétıl T/93/2011. E l ı t e r j e s z t é s Nemzetközi Kulturális Kavalkád Bordányban címő pályázat benyújtására

Bordány Község Polgármesterétıl T/93/2011. E l ı t e r j e s z t é s Nemzetközi Kulturális Kavalkád Bordányban címő pályázat benyújtására Bordány Község Polgármesterétıl T/93/2011. E l ı t e r j e s z t é s Nemzetközi Kulturális Kavalkád Bordányban címő pályázat benyújtására Tisztelt Képviselıtestület! A Mezıgazdasági és Vidékfejlesztési

Részletesebben

Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére

Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA a 2009. évi Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére A pályázat célja A 103/2005. (XI. 4.) FVM rendelet alapján meghirdetésre

Részletesebben

TERVEZET. Kisújszállás Város Önkormányzatának pályázati felhívása nyári táborok évi támogatására

TERVEZET. Kisújszállás Város Önkormányzatának pályázati felhívása nyári táborok évi támogatására TERVEZET Kisújszállás Város Önkormányzatának pályázati felhívása nyári táborok évi támogatására Kisújszállás Város Önkormányzata önkormányzati rendelete alapján pályázatot ír ki a nyári táborok.. évi támogatására.

Részletesebben

Minıségbiztosítás az élelmiszeriparban A-tól Z-ig. IFS & FSSC 22000 Certifications

Minıségbiztosítás az élelmiszeriparban A-tól Z-ig. IFS & FSSC 22000 Certifications Minıségbiztosítás az élelmiszeriparban A-tól Z-ig IFS & FSSC 22000 Certifications Az élelmiszergyártás és forgalmazás a minıség és biztonság szempontjából nézve jelentıs potenciális kockázattal járó tevékenység.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pomáz Város Önkormányzata pályázati felhívást tesz közzé a tulajdonában lévı telekingatlanok megvásárlására

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pomáz Város Önkormányzata pályázati felhívást tesz közzé a tulajdonában lévı telekingatlanok megvásárlására PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pomáz Város Önkormányzata pályázati felhívást tesz közzé a tulajdonában lévı telekingatlanok megvásárlására A pályázat célja: 1. Pomáz Város Önkormányzat Képviselı - testülete 29/2012.(II.28.)sz.Ök.határozata

Részletesebben

Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program

Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program A megújuló energiaforrások hasznosításának támogatása a KEOP keretében Bánfi József, Energia Központ Kht. Kihívások az energetikában

Részletesebben

Magyarország közép és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiája (ÉFS)

Magyarország közép és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiája (ÉFS) Előzmények 2010: Az élelmiszeripar fejlesztésére vonatkozó Tézisek kidolgozása 2011: Nemzeti Vidékstratégia Élelmiszer-feldolgozási részstratégia 2011: Kormányzati kezdeményezésre Élelmiszeripar-fejlesztési

Részletesebben

Borturisztikai szolgáltat

Borturisztikai szolgáltat Borturisztikai szolgáltat ltatások minısítési si rendszere Mi a borút? Összetett turisztikai termék: Sajátos, egyedi kínálattal rendelkezik Szervezett egységben (hálózatban) mőködik Piacra jutását közösségi

Részletesebben

Regionális gazdaságtan I. 4. Gyakorlat Innováció

Regionális gazdaságtan I. 4. Gyakorlat Innováció Regionális gazdaságtan I. 4. Gyakorlat Innováció Innovációs mutatók az új tag- és a tagjelölt országokban, 2003 1 Magyarország innovációs mutatói az új tag, illetve jelölt országok (NAS-13) átlagához képest,

Részletesebben

hatályos: 2012.02.29 -

hatályos: 2012.02.29 - A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minıség- és Szervezetfejlesztési Intézet Egészségügyi Szakképzı és Továbbképzı Intézet közleménye az egészségügyi szakképzések területén mőködı szaktanácsadói hálózatba

Részletesebben

Pályázat az EUROSTARS programban való magyar részvétel támogatására

Pályázat az EUROSTARS programban való magyar részvétel támogatására Pályázat az EUROSTARS programban való magyar részvétel támogatására EUROSTARS_HU_07 Pályázati felhívás Budapest, 2009. augusztus 1 A Kutatási és Technológiai Innovációs Alapról szóló 2003. évi XC. törvénnyel

Részletesebben

KONFERENCIA TÁMOGATÓI CSOMAGOK

KONFERENCIA TÁMOGATÓI CSOMAGOK KONFERENCIA TÁMOGATÓI CSOMAGOK VIII. Roncsolásmentes Anyagvizsgáló Konferencia és Kiállítás 2013. március 20-22., Eger A Konferencia és Kiállítás mottója: AZ ANYAGVIZSGÁLAT NEM CÉL, HANEM ESZKÖZ A Konferencia

Részletesebben

Az új Vidékfejlesztési Program 2014-2020

Az új Vidékfejlesztési Program 2014-2020 Az új Vidékfejlesztési Program 2014-2020 Dr. Mezei Dávid Agrár-vidékfejlesztési stratégiáért felels helyettes államtitkár 2014. október 29. Budapest, VHT Szakmai napok Az új Közös Agrárpolitika (KAP) 2014-2020

Részletesebben

Pályázati feltételek és bírálati szempontok A Duna-Ipoly Nemzeti Parki Termék védjegy használatához

Pályázati feltételek és bírálati szempontok A Duna-Ipoly Nemzeti Parki Termék védjegy használatához Pályázati feltételek és bírálati szempontok A Duna-Ipoly Nemzeti Parki Termék védjegy használatához A védjegy A Duna-Ipoly nemzeti parki védjegyet az 1. számú melléklet tartalmazza. A védjegy célja (1)

Részletesebben

VÉDJEGYHASZNÁLATI KÉRELEM NYILATKOZAT

VÉDJEGYHASZNÁLATI KÉRELEM NYILATKOZAT 3. számú melléklet VÉDJEGYHASZNÁLATI KÉRELEM NYILATKOZAT Jelen nyilatkozat alapján a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (székhely: 3304 Eger, Sánc u. 6.) mint védjegyjogosult Bükki nemzeti parki termék elnevezéső

Részletesebben

Speciális élelmiszerek a Vidékfejlesztési Stratégiában. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

Speciális élelmiszerek a Vidékfejlesztési Stratégiában. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Speciális élelmiszerek a Vidékfejlesztési Stratégiában Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Nemzeti Vidékfejlesztési Stratégia 2020-ig Stratégiai célkitűzések a vidéki munkahelyek

Részletesebben

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV LEADER INTÉZKEDÉSI TERV Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület 2013. május 8. 1 1. számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése: Mikro-, kis- és középvállalkozások LEADERszerő fejlesztése

Részletesebben

2012. EüK. 10. szám közlemény 1 (hatályos: 2012.06.12 - )

2012. EüK. 10. szám közlemény 1 (hatályos: 2012.06.12 - ) A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minıség- és Szervezetfejlesztési Intézet Egészségügyi Szakképzı és Továbbképzı Intézet közleménye az egészségügyi szakképzések területén mőködı szaktanácsadói hálózatba

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program Hı- és/vagy villamosenergia-elıállítás támogatása megújuló energiaforrásból c. pályázati konstrukcióhoz Kódszám: KEOP-2007-4.1.0 A projektek az

Részletesebben

A pályázati adatlaphoz kötelezıen csatolandó mellékletek:

A pályázati adatlaphoz kötelezıen csatolandó mellékletek: A pályázati adatlaphoz kötelezıen csatolandó mellékletek: 1. egyéni vállalkozók, ıstermelık esetén érvényes vállalkozói, ıstermelıi igazolvány másolata 2. gazdasági társaságok esetén 30 napnál nem régebbi

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL - EXTRA 2011. JANUÁR

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL - EXTRA 2011. JANUÁR Kedves Partnerünk! Kedves Hölgyem/Uram! Szeretnénk figyelmébe ajánlani a megjelent Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési Programjának pályázatait. A pályázatok jelenleg tervezetek, melyek január 31-ig

Részletesebben

2012. szeptember 13. napján tartandó. Rádpusztai idegenforgalmi centrum fejlesztéséhez benyújtandó támogatáshoz kapcsolódó együttmőködési megállapodás

2012. szeptember 13. napján tartandó. Rádpusztai idegenforgalmi centrum fejlesztéséhez benyújtandó támogatáshoz kapcsolódó együttmőködési megállapodás Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 3499/2012. Sorszám: 6. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. szeptember 13.

Részletesebben

Zöld Óvoda és Örökös Zöld Óvoda" cím elnyerésére (2014)

Zöld Óvoda és Örökös Zöld Óvoda cím elnyerésére (2014) A Földmővelésügyi Minisztérium és az Emberi Erıforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Mezıgazdasági Múzeum NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára Zöld Óvoda és Örökös Zöld Óvoda" cím elnyerésére

Részletesebben

Pályázati felhívás. Támogatás az egyes lakóközösségek esetében az alábbiakra adható:

Pályázati felhívás. Támogatás az egyes lakóközösségek esetében az alábbiakra adható: Pályázati felhívás A lakossági szilárd kommunális hulladék szállítási közszolgáltatáshoz használt győjtıedények zárható térben történı elhelyezéséhez vissza nem térítendı támogatást igényelhet: zárható

Részletesebben

LEADER pályázatok, projekt adatlapok bírálata

LEADER pályázatok, projekt adatlapok bírálata LEADER pályázatok, projekt adatlapok bírálata Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2011-től nyújtandó támogatások részletes

Részletesebben

KONFERENCIA TÁMOGATÓI CSOMAGOK

KONFERENCIA TÁMOGATÓI CSOMAGOK VII. Országos Anyagtudományi Konferencia Balatonkenese, 2009. október 11-13. KONFERENCIA TÁMOGATÓI CSOMAGOK www.oatk.hu A Konferencia célkitőzése Az anyagtudomány, anyagvizsgálat és anyaginformatika képviselıinek

Részletesebben

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV LEADER INTÉZKEDÉSI TERV Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület 2013. április 15. 1 1. számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése: Mikro-, kis- és középvállalkozások LEADERszerő fejlesztése

Részletesebben

A Földművelésügyi Minisztérium pályázati felhívása a 2016. évi Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére

A Földművelésügyi Minisztérium pályázati felhívása a 2016. évi Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére A Földművelésügyi Minisztérium pályázati felhívása a 2016. évi Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére A pályázat célja A vidékfejlesztési miniszter által kitűzhető díjakkal kapcsolatos minisztériumi

Részletesebben

A tőzvédelmi tanúsítási rendszer mőködése Magyarországon

A tőzvédelmi tanúsítási rendszer mőködése Magyarországon A tőzvédelmi tanúsítási rendszer mőködése Magyarországon A tőzvédelmi törvény értelmében a Magyarországon forgalomba hozni csak olyan tőzoltótechnikai terméket, tőz- vagy robbanásveszélyes készüléket,

Részletesebben

Magyar-osztrák TéT együttműködés

Magyar-osztrák TéT együttműködés Magyar-osztrák TéT együttműködés Az Oktatási Minisztérium Kutatás-fejlesztési Helyettes Államtitkársága pályázatot hirdet a Magyar Köztársaság és az Osztrák Köztársaság közti kormányközi tudományos és

Részletesebben

Az EUREKA program és a hazai résztvevıket támogató pályázat. Csuzdi Szonja Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal 2008.02.26.

Az EUREKA program és a hazai résztvevıket támogató pályázat. Csuzdi Szonja Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal 2008.02.26. Az EUREKA program és a hazai résztvevıket támogató pályázat Csuzdi Szonja Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal 2008.02.26. Az EUREKA program 1985-ben létrehozott kormányközi együttmőködés, Cél: Az

Részletesebben

EMVA-ból a mezıgazdasági termékek értéknöveléséhez nyújtandó támogatás. 47/2008. (IV. 17.) FVM rendelet. -Ügyféltájékoztató-

EMVA-ból a mezıgazdasági termékek értéknöveléséhez nyújtandó támogatás. 47/2008. (IV. 17.) FVM rendelet. -Ügyféltájékoztató- EMVA-ból a mezıgazdasági termékek értéknöveléséhez nyújtandó támogatás 47/2008. (IV. 17.) FVM rendelet -Ügyféltájékoztató- I. TÁMOGATÁS CÉLJA A támogatás célja, hogy a mezıgazdasági termékek feldolgozásának,

Részletesebben

Európai Mezıgazdasági és Vidékfejlesztési Alap: A vidéki területekbe beruházó Európa LEADER tájékoztató 2011.08.19. Jogszabályi háttér 76/2011. (VII. 29.) VM rendelet 2007. évi XVII. Törvény 23/2007. (IV.

Részletesebben

P é c e l V á r o s Ö n k o r m á n y z a t A l p o l g á r m e s t e r é tıl

P é c e l V á r o s Ö n k o r m á n y z a t A l p o l g á r m e s t e r é tıl P é c e l V á r o s Ö n k o r m á n y z a t A l p o l g á r m e s t e r é tıl 2119 Pécel, Kossuth tér 1. Tel: 28/452-745, 452-751; Fax: 28/452-755 WEB: www.pecel.hu E-mail: hivatal@pecel.hu ELİTERJESZTÉS

Részletesebben

Az új Vidékfejlesztési Program 2014-2020 Dr. Mezei Dávid Agrár-vidékfejlesztési stratégiáért felelős helyettes államtitkár

Az új Vidékfejlesztési Program 2014-2020 Dr. Mezei Dávid Agrár-vidékfejlesztési stratégiáért felelős helyettes államtitkár Az új Vidékfejlesztési Program 2014-2020 Dr. Mezei Dávid Agrár-vidékfejlesztési stratégiáért felelős helyettes államtitkár 2014. október 30. Herceghalom, Tejágazati Konferencia Az új Közös Agrárpolitika

Részletesebben

Ügyvezető igazgató. Mikrohitel Divízió

Ügyvezető igazgató. Mikrohitel Divízió SIKERES INKUBÁTORHÁZAK KELET-MAGYARORSZÁGON VÁLLALKOZÓI INKUBÁTORHÁZ ÉS INNOVÁCIÓS KÖZPONT NYÍREGYHÁZA Elıadó: Zsukk István inkubátorház igazgató Kaposvár, 2009. június 17. A PRIMOM ALAPÍTVÁNY KEZDETEK

Részletesebben

Velencei tó Térségfejlesztő Egyesület HVS 2011 LEADER Kritériumok

Velencei tó Térségfejlesztő Egyesület HVS 2011 LEADER Kritériumok A LEADER program a társadalmi-gazdasági szereplők együttműködését ösztönzi az olyan javak és szolgáltatások létrejötte, fejlesztése érdekében, amelyek a lehető legnagyobb hozzáadott értéket biztosítják

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2011. NOVEMBER

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2011. NOVEMBER Kedves Partnerünk! Kedves Hölgyem/Uram! Szeretnénk az eddig megjelent Új Széchenyi Terv pályázatai mellett a figyelmét felhívni két új pályázatra, melyekre a Kombinált Hitel Garancia (KHG) eljárás keretében

Részletesebben

91/2006. (XII. 26.) GKM rendelet. a csomagolás környezetvédelmi követelményeknek való megfelelısége igazolásának részletes szabályairól

91/2006. (XII. 26.) GKM rendelet. a csomagolás környezetvédelmi követelményeknek való megfelelısége igazolásának részletes szabályairól a csomagolás környezetvédelmi követelményeknek való megfelelısége igazolásának A fogyasztóvédelemrıl szóló 1997. évi CLV. törvény (a továbbiakban: Fgytv.) 56. -ának a) pontjában kapott felhatalmazás alapján

Részletesebben

A Nemzeti Parki Termék védjegy minősítési rendszere és követelményei az élelmiszerszabályozásban.

A Nemzeti Parki Termék védjegy minősítési rendszere és követelményei az élelmiszerszabályozásban. A Nemzeti Parki Termék védjegy minősítési rendszere és követelményei az élelmiszerszabályozásban. Pest megyei Kormányhivatal Váci Járási Hivatal Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala

Részletesebben

A EUROSTARS2 program. Csuzdi Szonja főosztályvezető-helyettes. H2020 ICT Információs nap

A EUROSTARS2 program. Csuzdi Szonja főosztályvezető-helyettes. H2020 ICT Információs nap A EUROSTARS2 program Csuzdi Szonja főosztályvezető-helyettes H2020 ICT Információs nap 2014.02.20. A kezdetek - az EUREKA program 1985-ben létrehozott kormányközi együttmőködés, Cél: Az európai ipar termelékenységének

Részletesebben

6233- /2009 szám. Elıterjesztés támogatási alap létrehozására. Tisztelt Képviselı-testület!

6233- /2009 szám. Elıterjesztés támogatási alap létrehozására. Tisztelt Képviselı-testület! Aszód Város Önkormányzat P o l g á r m e s t e r é t ı l 2170 Aszód, Szabadság tér 9 Tel. 28/500-666 Fax: 28/400-575 Email: polgi.sztan@invitel.hu istván.sztan@pmhaszod.hu 6233- /2009 szám Elıterjesztés

Részletesebben

Általános Pályázati Feltételek

Általános Pályázati Feltételek Általános Pályázati Feltételek A projekt főbb céljainak bemutatása: AZ azonosítószámú projekt legfőbb célja a Tudományos utánpótlás erősítése a hallgatók tudományos műhelyeinek és programjainak támogatásával,

Részletesebben

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének../2009.(XII.14.) ÖR RENDELETE Egyes pénzügyi alapok létrehozásáról és felhasználásuk részletes szabályairól 1 Aszód Város Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat)

Részletesebben

4. A támogatást igénylők köre:

4. A támogatást igénylők köre: GINOP-2.1.8-17 A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén 1 Pályázat benyújtása Projekt helyszíne Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2017. december

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ az első világháborút és a kapcsolódó történelmi eseményeket felidéző számítógépes játékok elkészítésének támogatása témában a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom

Részletesebben

A MAGYAR PAPRIKA NAPJA MÓRAHALOM SZEPTEMBER 1.

A MAGYAR PAPRIKA NAPJA MÓRAHALOM SZEPTEMBER 1. A MAGYAR PAPRIKA NAPJA MÓRAHALOM 2017. SZEPTEMBER 1. KIÁLLÍTÓI TÁJÉKOZTATÓ Kapcsolat: Kis-Tóth Roland FruitVeB Tel: 06-70-338-9569 E-mail: roland.kis-toth@fruitveb.hu Fax: 06-1-209-1697 www.fruitveb.hu

Részletesebben

Az innováció folyamata és eredményei. Pécs, 2009.10.13.

Az innováció folyamata és eredményei. Pécs, 2009.10.13. Az innováció folyamata és eredményei Pécs, 2009.10.13. 1 A BIOKOM Kft. 1994. december 1: Pécsi Köztisztasági és Útkarbantartó Vállalat Pécsi Kertészeti és Parképítı Vállalatot Pécsi Közterületfenntartó

Részletesebben

2010. ÉVI DÉL-ALFÖLDI INNOVÁCIÓS DÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ. Szeged, 2010. május

2010. ÉVI DÉL-ALFÖLDI INNOVÁCIÓS DÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ. Szeged, 2010. május 2010. ÉVI DÉL-ALFÖLDI INNOVÁCIÓS DÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ Szeged, 2010. május A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottság szakmai közremőködésével a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi

Részletesebben

Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata kertet működtető közösségek részére az Agrár Marketing Centrum támogatásával

Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata kertet működtető közösségek részére az Agrár Marketing Centrum támogatásával Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata kertet működtető közösségek részére az Agrár Marketing Centrum támogatásával Pályázók köre: Pályázatot nyújthat be bármely olyan közösség, mely kertet művel gyerekek

Részletesebben

Az EU-7. Keretprogram küszöbén

Az EU-7. Keretprogram küszöbén EU-s pályázatok a bíráló szemszögébıl Az EU-7. Keretprogram küszöbén Budapest,. Dr. Jánosi László egyetemi docens SzIE, Gépészmérnöki Kar Általános megjegyzések A pályázat beadása EPSS szigorú határidı

Részletesebben

A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Vidékfejlesztési Programban

A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Vidékfejlesztési Programban A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Vidékfejlesztési Programban Kis Miklós Zsolt Agrár-vidékfejlesztésért Felelős Államtitkár Miniszterelnökség Hagyomány - Helyi termék - Hálózat Mezőtúr, 2014. november

Részletesebben