Biztonságos vezetés rossz időjárási körülmények között

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztonságos vezetés rossz időjárási körülmények között"

Átírás

1 Biztonságos vezetés rossz időjárási körülmények között EUROPEAN INDUSTRIAL GASES ASSOCIATION AISBL AVENUE DES ARTS 3 5 B-1210 BRUSSELS PHONE FAX EIGA EIGA grants permission to reproduce this publication provided the Association is acknowledged as the source

2 Biztonságos vezetés rossz időjárási körülmények között A rossz időjárási viszonyok is veszélyt jelentenek a gépkocsi vezetőknek. Aki felkészült a különböző időjárási tényezőkre, az nagyobb valószínűséggel kerüli el az időjárás okozta veszélyhelyzeteket.

3 Biztonságos vezetés rossz időjárási körülmények között LÁTHATÓ A KÜLÖNBSK NBSÉG?

4 Biztonságos vezetés rossz időjárási körülmények között Ha ezt végignézi A járművezető megérti hogyan hatnak a járműre a különböző időjárási viszonyok. A járművezető alkalmazni tudja a biztonságos eljárásokat, és milyen vezetési stílust alkalmazzon kedvezőtlen helyzetekben.

5 Biztonságos vezetés rossz időjárási körülmények között Rossz időjárási viszonyok miatt minden döntés még kritikusabb Amikor a látási viszonyok és a tapadás csökken a baleset kialakulásának esélye jelentősen megnő

6 Eső Számos veszély fenyegeti az esőben közlekedőket Csúszós útburkolat Fokozottabb csúszásveszély, ha az utak felületét falevelek, virágszirmok borítják Árvíz Csökkent látási viszonyok Aquaplaning

7 Ha esőben vezet tegye a következőket: Eső Eső lecsökkentheti a látótávolságot egészen 30 m (100 ft) alá. Ilyenkor, hogy biztonságosan meg tudjunk állni sebességet, 30 km/h (19 mph) alá kell csökkenteni. Győződjön meg arról, hogy az ablaktörlők tiszta és működőképes állapotban van. Kerülje a hirtelen kormánymozdulatokat és sávváltásokat. Növelje követési távolság Ha szükséges, hagyja el az autópályát, és keressen biztonságos parkolóhelyet a nagymennyiségű eső elmúltáig. Árvíz esetén szálljon ki az autóból.

8 Eső Az aquaplaning (vízen való felúszás) is bekövetkezhet vizes úton akkor, ha az abroncsok és az útburkolat közötti vizet nem lehet kiszorítani. Ez a vízréteg addig növekszik az abroncsok előtt, amíg a víz nyomása meg nem haladja az abroncs nyomását, ami azt eredményezi, hogy az abroncsok és az útburkolat közötti kapcsolat megszűnik. Vegye el a lábat a gázpedálról. Mivel a jármű lassul, a gumiabroncsok képesek elterelni a vizet, és lehetővé teszi a jobb tapadást. Mi befolyásolja az aquaplaning kialakulását 1 a víz mélysége 2 a jármű súlya és sebessége 3 profilmélység és mintázat

9 Kerülje el az aquaplaning kialakulását Eső Hogyan csökkentse az aquaplaning kialakulásának kockázatát vizes úton: Ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását és profilmélységét rendszeresen. Cserélje ki az elhasznált kopott gumiabroncsokat. Az ajánlott nyomásra fújja a gumiabroncsokat. Ha lehetséges kerülje ki a tócsákat. Kerülje az árvízveszélyes utakat. Vezessen lassabban.

10 Köd Milyen veszélyeket hordoz magával a köd: Lecsökken a belátható távolság Nedves és csúszós útfelület

11 Köd Ha ködben vezet kövesse az alábbi biztonsági útmutatásokat: Fokozatosan csökkentse a sebességet. Kapcsolja fel a ködlámpát (csak a ködös útszakaszon), ne vezesse bekapcsolt fényszóróval, mert az erős fény zavarja a látást ködben. Mindig használja az ablaktörlőt és a páramentesítőt, vegye figyelembe, hogy néhány közlekedő a ködben sem kapcsol lámpát. Az irányjelzőket mindig jó előre használja.

12 Köd Ha lassít időben jelezze a mögötte közlekedőknek Soha ne adja át az elsőbbséget más járműveknek. Mindig legyen körültekintő, folyamatosan ellenőrizze a tükröket és csökkentse a sebességet, ne fékezzen hirtelen. Lehetőség szerint óvatosan fékezzen, a féklámpa fel-felvillantásával jelezzen a mögötte közlekedőnek.

13 Fagypont Mikor alacsonyabb hőmérsékletben esik az eső, az un. feketejég alakulhat ki az útfelületen, ami nem látható. Ez, az egyik legveszélyesebb időjárási tényező amivel találkozhatunk az utakon. Hogyan ismerhető fel a feketejég: Érintse meg a tükör elülső felületét, hogy képződik-e rajt jég Figyelje az elöl haladó jármű kerekeit, ha nincs víz felcsapódás nagy valószínűséggel jeges az út. Legyen óvatos a hidakon, itt mindig előbb képződik jég mint az utakon.

14 Hó Tegye a következőket mikor havazik: Győződjön meg arról, hogy a gumik megfelelőek a havas úton való közlekedésre Bizonyos helyeken kötelező lehet a hólánc használata. Győződjön meg arról, tudja-e használni a láncot. A rosszul felszerelt lánc tönkreteheti a féket és az abroncsokat. Csökkentse a sebességét min. 1/3-dal. Ott ahol 90 km/h- val (56 mph)közlekedik száraz úton, lassítson min. 60 km/h- ra (37 mph).

15 Árvíz Nagyon nehéz megítélni a burkolt út és az egyéb területek közötti különbséget, különös tekintettel éjszaka. Kövesse az útjelző táblákat, keresse a tereprajzból adódóan az utak körvonalait, kerítéseket és védőkorlátokat. Legyen figyelmes ha feltűnik bármilyen rendellenesség, furcsa szituáció.

16 Földcsuszamlás Figyelmeztetés Figyelni kell rá, mivel bizonyos helyeken az előfordulása gyakori. Ezeket nem lehet előre megjósolni, ennek ellenére bekövetkeznek időről időre, kisebb esőzések nyomában is.

17 Földcsuszamlás Biztonsági iránymutatás Ha földcsuszamlás veszély van: Az utak eltűnhetnek használhatatlanná válnak, ilyen esetben maradjanak otthon, ha ez nem lehetséges húzódjanak biztonságos helyre a veszély elmúltáig. Kerülje a közlekedést dombos ill. olyan helyeken ahol földcsuszamlásra figyelmeztető jelzések vannak kihelyezve.

18 Napsütés szemből Az erős fény kápráztat, ezért előfordulhat, hogy nem látjuk egyértelműen a jelzéseket bizonyos dolgokat. Biztonsági iránymutatás Használja napellenzőt és viseljen napszemüveget a reggeli és az esti vakító napsütésben (ezzel elkerülheti a szem kifáradását). Soha ne vezessen napszemüvegben éjjel és gyenge fényviszonyok mellett.

19 Erős oldalszél Az erős oldalszél kitérítheti a járművet, növelve a baleset kialakulásának a kockázatát. Vezetés közben mindkét kézzel fogjuk a kormányt, hogy adott esetben az oldalszélben finoman ellen tudjunk kormányozni. Hidakon, alagutakból kifelé, házak védettségét és zajvédő falakat elhagyva az erős oldalszél veszélye a nagyobb. Vihar esetén ajánlott megelőzően és előrelátón vezetni. Így nagyobb az esély rá, hogy időben kikerülünk olyan repülő tárgyakat, mint letört ágak, reklámtáblák vagy műanyag fóliák. A lassabban közlekedő járműveknek jobb az útfekvésük. Ezenkívül érdemes nagyobb követési távolságot tartani.

20 Éjszakai vezetés Vezetés sötétedés után Sok járműbaleset következik be naplemente után, ezért nagyobb figyelmet fordítson késő délutáni, esti, és éjszakai vezetésre Megjegyzés: minden esetben maradjon friss, álljon meg többször iktasson be rövidebb pihenőket. Ha álmosnak érzi magát húzódjon félre biztonságosan parkoljon le, és tartson hosszabb pihenőt.

21 Éjszakai vezetés Az éjszakai vezetés veszélyei: Csökkent látási viszonyok A periférikus látás nem annyira éles Sötétben romlik a, távolságok, mozgások, színek felismerésének képessége. Nem csak éjszaka, kora reggel és késő délután gyakran fordul elő álmosság.

22 Éjszakai vezetés Mielőtt éjszaka elindul hagyjon legalább öt percet a szemének, hogy alkalmazkodni tudjon a sötéthez. Hagyjon legalább m ( ft.) követési távolságot az előtte haladó jármű mögött. Ne nézzen közvetlen a szembejövő autó fényszórójába. Tartsa a szemét az út szélén vezető fehér vonalon, mintegy iránymutatásként.

23 Éjszakai vezetés Kapcsolja visszapillantó tükröt éjszakai pozícióba, annak érdekében, hogy csökkentsék a hátulról érkező járművek fényszóróinak vakítását. Mikor a tompított fényszórót használja, lassítson olyan sebességre, hogy meg tudjon állni azon a szakaszon amit a tompított bevilágít.

24 Összegzés Nagyon fontos ismerni a különböző időjárási viszonyokat, hogy tudja ezeket kezelni és alkalmazkodni tudjon a változó útviszonyokhoz. A sebességet mindig csökkenteni kell, ha az útviszonyom megváltoznak a száraz úthoz képest. Ha nem tud legalább 55 km/h (35 mph) sebességet tartani az autópályán, álljon félre és várjon míg az időjárási viszonyok jobbra fordulnak. Ha esőben vezet a sebességet válassza annak megfelelően. Mindig ellenőrizze az ablaktörlő lapátokat, hogy megfelelő állapotban legyenek. Figyeljen a tócsákra, feketejégre stb. Legyen óvatos a hidakon felüljárókon. A rossz időjárás jelentősen csökkenti a látási viszonyokat. Mindig legyen kész reagálni a külső tényezőkre.

25 Balesetmentes közlekedést kívánunk Köszönjük

Sonic 50 Kezelési és karbantartási útmutató

Sonic 50 Kezelési és karbantartási útmutató Sonic 50 Kezelési és karbantartási útmutató B I Z T O N S Á G I F I G Y E L M E Z T E T É S E K A következô elôvigyázatossági figyelmeztetéseket az egész kézikönyv során alkalmazzuk a következô üzenetek

Részletesebben

NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG VIZSGAKÖVETELMÉNYEK. B kategóriás járművezető-tanfolyamok számára. Kivonat 28-44 oldal

NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG VIZSGAKÖVETELMÉNYEK. B kategóriás járművezető-tanfolyamok számára. Kivonat 28-44 oldal NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG VIZSGAKÖVETELMÉNYEK B kategóriás járművezető-tanfolyamok számára Kivonat 28-44 oldal 2012 B. Forgalmi vezetés A vizsga követelményei A forgalmi vezetés vizsga célja annak megállapítása,

Részletesebben

Ez a kiadvány életszerű példákat mutat be arról, hogy hogyan üthet el egy autó, és ezt hogyan előzd meg.

Ez a kiadvány életszerű példákat mutat be arról, hogy hogyan üthet el egy autó, és ezt hogyan előzd meg. Ez a kiadvány életszerű példákat mutat be arról, hogy hogyan üthet el egy autó, és ezt hogyan előzd meg. A szokásos bringás biztonsági kiadványok általában nem sokkal többet mondanak, mint azt, hogy viselj

Részletesebben

Veszélyt jelző táblák. 16. (1) A veszélyt jelző táblák: a) "Veszélyes útkanyarulat balra" (64. ábra), "Veszélyes útkanyarulat jobbra" (65.

Veszélyt jelző táblák. 16. (1) A veszélyt jelző táblák: a) Veszélyes útkanyarulat balra (64. ábra), Veszélyes útkanyarulat jobbra (65. Veszélyt jelző táblák 16. (1) A veszélyt jelző táblák: a) "Veszélyes útkanyarulat balra" (64. ábra), "Veszélyes útkanyarulat jobbra" (65. ábra); b) "Egymás utáni veszélyes útkanyarulatok"; a tábla azt

Részletesebben

29 kérdés 29 rövid válasz a sebességkorlátozásról 1. Hol és miért van szükség a sebesség korlátozására?

29 kérdés 29 rövid válasz a sebességkorlátozásról 1. Hol és miért van szükség a sebesség korlátozására? 29 kérdés 29 rövid válasz a sebességkorlátozásról 1. Hol és miért van szükség a sebesség korlátozására? A közúti forgalomban mindenütt szükség van sebességkorlátozásra. A jelenleg közlekedő gépjárművek

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EL-GO ELEKTROMOS MEGHAJTÁSÚ 3 KEREKŰ MOPED

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EL-GO ELEKTROMOS MEGHAJTÁSÚ 3 KEREKŰ MOPED HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EL-GO ELEKTROMOS MEGHAJTÁSÚ 3 KEREKŰ MOPED REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja Figyelem: Kérjük, az eszköz átvétele

Részletesebben

A kerékpárosokra vonatkozó fontosabb KRESZ-szabályok Szerkesztette: Horváth Péter, (Frissítve: 2010. 03. 10.) A kerékpár tartozékai

A kerékpárosokra vonatkozó fontosabb KRESZ-szabályok Szerkesztette: Horváth Péter, (Frissítve: 2010. 03. 10.) A kerékpár tartozékai A kerékpárosokra vonatkozó fontosabb KRESZ-szabályok Szerkesztette: Horváth Péter, (Frissítve: 2010. 03. 10.) Ez a szöveg csak a fontosabb szabályokat tartalmazza, további információért javasoljuk egy

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO-20 Elektromos meghajtású moped

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO-20 Elektromos meghajtású moped HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO-20 Elektromos meghajtású moped REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja. Figyelem: Kérjük, az eszköz átvétele

Részletesebben

Hagie Manufacturing Company 721 Central Avenue West Box 273 Clarion, IA 50525-0273 (515) 532-2861

Hagie Manufacturing Company 721 Central Avenue West Box 273 Clarion, IA 50525-0273 (515) 532-2861 Kezelési útmutató Hagie STS 12 magasított permetező traktor Permetező-kukoricacímerező Hagie Manufacturing Company 721 Central Avenue West Box 273 Clarion, IA 50525-0273 (515) 532-2861 493535 A következő

Részletesebben

ET2 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

ET2 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ET2 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1 VESPA...3 1.1 MŰSZERFAL...3 1.2 KEZELŐSZERVEK ÉS DIGITÁLIS ÓRA...3 1.3 A NYEREG FELNYITÁSA...4 1.4 AZONOSÍTÁS...4 2 HASZNÁLAT...4 2.1 ELLENŐRZÉSEK ÉS FELTÖLTÉSEK...4

Részletesebben

Hagie Manufacturing Company 721 Central Avenue West Box 273 Clarion, IA 50525-0273 (515) 532-2861

Hagie Manufacturing Company 721 Central Avenue West Box 273 Clarion, IA 50525-0273 (515) 532-2861 Kezelési útmutató Hagie STS 10 magasított permetező traktor Hagie Manufacturing Company 721 Central Avenue West Box 273 Clarion, IA 50525-0273 (515) 532-2861 493527 A következő sorozatszámú permetezőgépekre:

Részletesebben

Használati utasítás. Testösszetételt elemző monitor BF214 IM-HBF-214-EBW-01-08/2012 5337477-2A. All for Healthcare 12K2590

Használati utasítás. Testösszetételt elemző monitor BF214 IM-HBF-214-EBW-01-08/2012 5337477-2A. All for Healthcare 12K2590 Használati utasítás Testösszetételt elemző monitor BF214 All for Healthcare IM-HBF-214-EBW-01-08/2012 5337477-2A 12K2590 BF214 Testösszetételt elemző monitor Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a testösszetételt

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ LÁTÓ EMBEREKNEK ARRÓL,

TÁJÉKOZTATÓ LÁTÓ EMBEREKNEK ARRÓL, Segítsen! TÁJÉKOZTATÓ LÁTÓ EMBEREKNEK ARRÓL, Látássérültek rehabilitációs Központja 4029 Debrecen Eötvös U. 20-22 Telefon: 52-321-145 52-530-658 HOGYAN NYÚJTSANAK SEGÍTSÉGET LÁTÁSSÉRÜLTEKNEK 4400 Nyíregyháza

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 ÁLLÍTATÓ BEÜLŐ SZÉLESSÉGŰ, VILLAMOS HAJTÁSÚ KEREKESSZÉK REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja. Figyelem:

Részletesebben

- Az egész út kb. 282 km.

- Az egész út kb. 282 km. Soroljon fel legalább 10 olyan országot, amelyben nem az 561/2006/EK rendelet, hanem a Nemzetközi közúti forgalomban részt vevő járművek személyzetének munkájára vonatkozó Európai Megállapodás (AETR) szabályai

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 ÁLLÍTATÓ BEÜLŐ SZÉLESSÉGŰ, VILLAMOS HAJTÁSÚ KEREKESSZÉK REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja. Figyelem:

Részletesebben

A CSALÁD NYUGALMÁÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK BABAŐRZŐVEL AC601 típus

A CSALÁD NYUGALMÁÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK BABAŐRZŐVEL AC601 típus A CSALÁD NYUGALMÁÉRT FELASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK BABAŐRZŐVEL AC601 típus U 87 PL 111 02mf4_ManuelAC601_multi6_12008.indd 87 TARTALOMJEGYZÉK VIGYÁZAT...89 A KÉSZÜLÉK TELEPÍTÉSE AC601...

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük Önnek, hogy a Fiat márkát részesítette előnyben, és gratulálunk, hogy egy Fiat Doblò gépkocsit választott.

Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük Önnek, hogy a Fiat márkát részesítette előnyben, és gratulálunk, hogy egy Fiat Doblò gépkocsit választott. F I A T D O B L Ó K E Z E L É S É S K A R B A N T A R T Á S Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük Önnek, hogy a Fiat márkát részesítette előnyben, és gratulálunk, hogy egy Fiat Doblò gépkocsit választott. Ezt

Részletesebben

AutoTrac Universal (ATU)

AutoTrac Universal (ATU) DCY AutoTrac Universal (ATU) KEZELŐIKÉZIKÖNYV AutoTrac Universal (ATU) OMPC20997 kiadás J7 (HUNGARIAN) John Deere Ag Management Solutions Európai változat Printed in Germany OMPC20997 Bevezetés Előszó

Részletesebben

Figyelmesen olvassa el a szimbolikus ábrákkal megjelölt figyelmeztetéseket és javaslatokat:

Figyelmesen olvassa el a szimbolikus ábrákkal megjelölt figyelmeztetéseket és javaslatokat: Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük Önnek, hogy a Fiat márkát részesítette előnyben, és gratulálunk, hogy egy Fiat Fiorino QUBO gépkocsit választott. Ezt a útmutatót azért készítettük, hogy segítsük Önt a Fiat

Részletesebben

Mobileye okostelefon alkalmazás

Mobileye okostelefon alkalmazás Mobileye okostelefon alkalmazás Használati útmutató 1. Bevezetés A Mobileye okostelefon alkalmazás olyan járművel csatlakoztatva működik, melybe telepítették a Mobileye 5 rendszert, hogy figyelmeztessen

Részletesebben

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ 1. sz. melléklet a 1032/7-1/2014/HAHT. sz. ügyirathoz LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ Árvíz: a folyó vízszintje hóolvadás, jégtorlódás vagy heves esőzések miatt megemelkedik, majd kilép a medréből és elárasztja

Részletesebben

Kísérőkönyv a Gyermeksérülések megelőzéséről szóló 2008. évi világjelentéshez. Érezd magad jól, de légy biztonságban!

Kísérőkönyv a Gyermeksérülések megelőzéséről szóló 2008. évi világjelentéshez. Érezd magad jól, de légy biztonságban! Kísérőkönyv a Gyermeksérülések megelőzéséről szóló 2008. évi világjelentéshez Érezd magad jól, de légy biztonságban! Köszönetnyilvánítások Lektor: UNICEF: Kayode Oyegbite Szerkesztő és programigazgató:

Részletesebben

VÁLTSA VALÓRA ÁLMAIT!

VÁLTSA VALÓRA ÁLMAIT! ÉLETRE VALÓ! A Suzuki környezeti koncepciója Környezeti filozófiánknak megfelelően azon dolgozunk, hogy csökkentsük termékeink környezetüket terhelő hatását, valamint kutatási és fejlesztési tevékenységet

Részletesebben

KÉK ÉG Repülő Sportegyesület LÉGIÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁS. Cessna Aircraft Co., Wichita, Kansas, USA Gyártási év: 1958. Ez az Ön példánya!

KÉK ÉG Repülő Sportegyesület LÉGIÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁS. Cessna Aircraft Co., Wichita, Kansas, USA Gyártási év: 1958. Ez az Ön példánya! LÉGIÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁS Típus: CESSNA 172 Sorozatszám: 36536 Gyártó: Cessna Aircraft Co., Wichita, Kansas, USA Gyártási év: 1958 Lajstromjel: HA-SUN Ez az Ön példánya! Ezen légiüzemeltetési utasítás

Részletesebben

Tartalom. Bevezetés 2. Biztonsági kód 4. Audio rendszer, gyors áttekintő 6. Általános vezérlés 9. Audio rendszer működtetése 11

Tartalom. Bevezetés 2. Biztonsági kód 4. Audio rendszer, gyors áttekintő 6. Általános vezérlés 9. Audio rendszer működtetése 11 Tartalom Bevezetés 2 Biztonsági kód 4 Audio rendszer, gyors áttekintő 6 Általános vezérlés 9 Audio rendszer működtetése 11 Klímavezérlés, gyors áttekintő 19 Klímavezérlés 21 Navigációs rendszer, gyors

Részletesebben

1 Biztonsági utasítások. Gyermek kerékpárülés OKBABY 10+ OKBABY S.r.l. Használati és összeszerelési útmutató. Tartalomjegyzék MAGYAR MAGYAR MAGYAR

1 Biztonsági utasítások. Gyermek kerékpárülés OKBABY 10+ OKBABY S.r.l. Használati és összeszerelési útmutató. Tartalomjegyzék MAGYAR MAGYAR MAGYAR Gyermek kerékpárülés OKBABY 0+ oldal fejezet Gyermek kerékpárülés OKBABY 0+ oldal Gyermek kerékpárülés OKBABY 0+ OKBABY S.r.l. Biztonsági utasítások VESZÉLY! Kövesse és tartsa be az alábbi biztonsági utasításokat,

Részletesebben

III. Szerkezeti ismeretek

III. Szerkezeti ismeretek III. Szerkezeti ismeretek 1. A gépkocsi felépítése A személygépkocsi f bb szerkezeti egységei (1. ábra) a kocsiszekrény (karosszéria), a motor és segédberendezései, az er átviteli szerkezetek, a kormány,

Részletesebben

2 Termográfia a gyakorlatban

2 Termográfia a gyakorlatban 2 Termográfia a gyakorlatban 2.1 A mérés tárgya és a mérési körülmények A mérés tárgya 1. Anyag és emisszió Minden anyag felületének méréséhez specifikus korrekciós értékek tartoznak, ezek alapján számítható

Részletesebben

nyi.eu www.ennyi.eu www.ennyi.eu www.ennyi.eu www.ennyi.eu www.ennyi.eu www

nyi.eu www.ennyi.eu www.ennyi.eu www.ennyi.eu www.ennyi.eu www.ennyi.eu www A Kaposvári Rendőrkapitányság bűn-, és baleset-megelőzési szolgálata a közlekedési jogsértésekkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatja a lakosságot Gépjárművezetőknek A rendőri intézkedés során a hatóság

Részletesebben