ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 27/2001. (X. 1.) ÖK. számú. r e n d e l e t e. az ebtartásról. A rendelet hatálya 1..

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 27/2001. (X. 1.) ÖK. számú. r e n d e l e t e. az ebtartásról. A rendelet hatálya 1.."

Átírás

1 ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 27/2001. (X. 1.) ÖK. számú r e n d e l e t e az ebtartásról A helyi önkormányzatokról szóló többször módosított évi LXV. törvény 16.. /1/, valamint az évi XCI. tv. végrehajtására kiadott 41/1997./V.28./FM. rendeletben foglaltak alapján az alábbi rendeletet alkotja Előszállás Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete: A rendelet hatálya 1.. Ez a rendelet Előszállás nagyközség közigazgatási területén tartott ebek tulajdonosaira, továbbá az ebek felügyeletével megbízott más személyekre terjed ki. Bejelentési kötelezettség és nyilvántartás 2.. /1/ Az eb tartója köteles az eb tartási helye szerint illetékes jegyzőnek bejelenteni, ha állata a) a 3 hónapos kort elérte, b) elhullott vagy elveszett, c) tartási hele 3 hónapnál hosszabb időre megváltozott vagy d) új tulajdonoshoz került.

2 2 /2/ A jegyzőnek a bejelentett ebekről nyilvántartást kell vezetnie, amelyben az ebtartó adtain kívül (név, lakcím) az eb azonosítási adatait (fajtáját, születési évét, nemét, színét, ha van, jelölési számát) és a veszettség elleni legutóbbi védőoltás időpontját is fel kell tüntetni. Ebtartási szabályok 3.. /1/ Belterületen lévő egyedi beépítésű lakótelken 6 hónaposnál idősebb kutyából 4 db tartható. Ennél nagyobb számú kutya tartása csak külterületen engedélyezett. /2/ Többlakásos lakóépületben lakásonként csak egy 6 hónaposnál idősebb eb, valamint szaporulata tartható, legfeljebb 3 hónapos korukig. /3/ Többlakásos lakóépületek lakásaiban ebtenyésztés nem folytatható. /4/ A többlakásos épület lakásaiban az ebtartóval közös udvarban lakók (háztartások) írásbeli hozzájárulásával lehet kutyát tartani. A hozzájárulás hiányában el kell rendelni az ebnek a lakásból való eltávolítását. /5/ A hozzájárulást ismételten meg kell szerezni, ha az ebtartó új kutyát kíván beszerezni. /6/ Az egészségügyi okból igazoltan rászorulóknak vezető és jelző kutyák tartásához e hozzájáruló nyilatkozatot nem kell beszerezni. 4.. /1/ Az ebtulajdonos köteles ebét úgy tartani, hogy az eb a) a házban vagy annak szomszédságában lévő lakók nyugalmát ne zavarja, anyagi kárt ne okozzon,

3 3 b) testi épségét és egészséget ne veszélyeztessen. /2/ Ha az ebtulajdonos az /1/ bekezdésben előírt tartási feltételeket nem biztosítja, el kell rendelni az ebnek a portáról, a lakóházból való eltávolítását, vagy más módon kell intézkedni a panasz okainak megszüntetéséről. /3/ Az eb eltávolítására javaslatot a panaszos lakó és az önkormányzati műszaki előadó tehet. 5.. /1/ Harapós vagy támadó természetű ebet lehetőleg megkötve biztos módon, zárt helyen kell tartani, a porta (lakás) bejáratán a harapós kutyára utaló megfelelő figyelmeztető táblát kell szembetűnő módon elhelyezni. /2/ Ha a harapós vagy támadó természetű eb tulajdonosa az előző bekezdésben foglalt rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el. 6.. /1/ Nem szabad ebet beengedni, illetőleg bevinni: a) vendégforgalmat lebonyolító nyilvános helyiségbe, b) élelmiszert árusító üzletbe, c) élelmiszert feldolgozó üzembe, d) élelmiszerraktárba, e) oktatási, egészségügyi, szociális, kulturális intézmények területére (kivéve bemutatási céllal), f) ügyfélforgalmat lebonyolító közintézmények épületébe, g) játszótérre.

4 4 /2/ A fenti tilalmak indokolt esetben nem terjednek ki a vakvezető, a rendőrségi és az őrző ebekre (szolgálati idejében őrzést-védelmet hivatásszerűen folytató szervezettulajdonában lévő eb). 7.. /1/ Közterületen, közös használatú udvaron vagy bárki más által igénybe vehető egyéb területen a rendelet mellékletében felsorolt fajtájú ebeket szokásos méretű pórázon kell vezetni. Harapós vagy támadó természetű ebet a marás lehetőségét kizáró zárt szájkosárral kell ellátni. /2/ Az ebet sétáltatni olyan közterületen lehet, ahol ezt tábla nem tiltja. /3/ Az eb tulajdonosa vagy az eb felügyeletével megbízott más személy köteles gondoskodni arról, hogy az eb a gyalogjárdát, a nyilvános parkot, a lakóház közös használatú területét ne szennyezze. Az eb által e területen keletkezett szennyeződés azonnali eltávolításáról az eb tulajdonosa, illetőleg az eb felügyeletével megbízott személy köteles gondoskodni. 8.. /1/ Ebet tömegközlekedési járművön az érvényben lévő rendelkezések betartása mellett szabad szállítani. /2/ Élelmiszer szállítására szolgáló járművön ebet szállítani tilos. A veszettség elleni oltással kapcsolatos szabályok 9.. /1/ Minden 3 hónaposnál idősebb ebet a tulajdonosa vagy tartója köteles évenként a 3 hónapos kort elérteket 30 napon belül, majd 6 hónapon belül ismételten az Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás által megbízott állatorvossal veszettség elleni saját költségére beoltatni.

5 5 /2/ A veszettség elleni oltás megszervezéséről, nyilvántartás és összeírás alapján Előszállás Önkormányzata gondoskodik. /3/ A szervezett oltás érdekében a jegyző a) az oltást megelőzően a nyilvántartás kiegészítése céljából az ebeket szükség szerint, de legalább 3 évenként összeíratja, b) az oltás (pótoltás) időpontját, helyét és költségeit a helyben szokásos módon közhírré teszi, c) az oltás megkezdése előtt az állatorvosnak az ebek naprakész nyilvántartását átadja, d) az oltás és az adminisztráció személyi és tárgyi feltételeit megteremti, e) az oltás megtörténtét a nyilvántartásba bejegyzi. /4/ A veszettség elleni védőoltás beadása történhet az elővezetés helyén, az állattartó portáján vagy állatorvosi rendelőben. /5/ Amennyiben a tulajdonos ebét nem a települési önkormányzat által szervezett oltáson oltatja be vagy a hozzá került eb oltása a szabályoknak megfelelően máshol már megtörtént, úgy köteles igazolni a hivatalnál az eb oltásának tényét. /6/ Amennyiben a tulajdonos elmulasztja az eb életkornak megfelelő kötelező oltását, illetve az évenkénti oltást, s azt a hivatal által meghatározott időpontig, illetve a tárgyév december 31-ig nem pótolja, úgy az ebtartó szabálysértést követ el. /7/ Bárhol végzett veszettség elleni oltásról igazolást (oltási igazolvány) kell adni az ebtartó felé, amit az eb tulajdonosa köteles megőrizni és tulajdonos-átruházás esetén az új tulajdonosnak át kell adni. Az ebtartás közegészségügyi szabályai

6 /1/ Az embert mart eb tulajdonosa köteles a marás megtörténtéről a megmart személy személyi adatainak közlésével az ebtartás helye szerint illetékes hatósági állatorvost értesíteni. /2/ A megmart egyén saját egészsége érdekében köteles a lakóhely (tartózkodási hely) szerint illetékes háziorvosnál megjelenni és az eb tartási helye szerint illetékes hatósági állatorvost értesíteni. /3/ Az embert mart ebet (macskát) hatósági állatorvos 14 napos megfigyelés alá köteles helyezni. A megfigyelést az ebtulajdonos házánál vagy a hatósági állatorvos által megjelölt helyen kell foganatosítani. A megfigyelés tartama alatt az ebet megkötve vagy zárt portán kell tartani úgy, hogy az onnan el ne szökhessen. /4/ Az ebet a 14 napos megfigyelés időtartama alatt a hatósági állatorvosnak legalább hetenként (összesen 3 alkalommal) kell megszemlélnie. /5/ A hatósági állatorvos az eb megfigyelésének elrendeléséről, annak megszüntetéséről, valamint a megfigyelés eredményéről, az eb gazdáját, az illetékes háziorvost, és a területileg illetékes Állategészségügyi Állomást értesíti. /6/ Veszettség vagy veszettség gyanújának megállapításáról a hatósági állatorvos köteles a területileg illetékes háziorvost és az ÁNTSZ-t értesíteni. /7/ Minden háziorvos köteles kutyától vagy macskától származó személyi sérülés észleléséről az eset helye szerint illetékes hatósági állatorvost értesíteni. /8/ Veszett, veszettségre gyanús, veszettség fertőzöttségére gyanús vagy veszettség szempontjából aggályos ebbel való bánás tekintetében az Állategészségügyi Szabályzatban foglaltak szerint kell eljárni. /9/ Az ebtulajdonos köteles: a) ebét egészségügyi szempontból megfelelő (higiénikus) körülmények között tartani,

7 7 b) ebének megbetegedése esetén gyógykezeléséről gondoskodni, c) külső élősködők észlelése esetén azok irtásáról gondoskodni, d) bélférgesség vagy annak gyanúja esetén e tényt állatorvosnak haladéktalanul bejelenteni és az állat gyógykezeléséről gondoskodni. /10/ Ha állatorvos eb megbetegedése esetén gümőkórra vagy egyéb bejelentési kötelezettségű fertőző betegségre utaló kóros tüneteket észlel, köteles az eb tartási helye szerint illetékes hatósági állatorvost értesíteni. /11/ A hatósági állatorvos a diagnózis megerősítése után köteles az eb állami kártalanítás nélküli kiirtását haladéktalanul elrendelni. /12/ Gümőkór vagy egyéb közegészségügyi vonatkozású betegség esetén a hatósági állatorvos köteles az ebtulajdonos lakhelye szerint illetékes háziorvost és az ÁNTSZ illetékes hivatalát értesíteni. /13/ Aktív gümőkórban szenvedő személy környezetében élő ebet a környezetvizsgálatot végző orvos köteles jelenteni a hatósági állatorvosnak, aki a jogszabályokban előírtaknak megfelelően köteles eljárni. /14/ A települési önkormányzat gondoskodik a hatósági állatorvos felülvizsgálata után az emberre egészségügyi szempontból veszélyes, valamint a település állatállományának egészségét veszélyeztető betegség tüneteit mutató vagy betegségre gynús ebek kiirtásával kapcsolatos feladatok ellátásáról. /15/ A hatósági állatorvos elrendelheti az undort keltő betegségben szenvedő eb gyógykezelését vagy kiirtását. Az ebtartással kapcsolatos állatvédelmi szabályok 11..

8 8 /1/ Az állattartó köteles a jó gazda gondosságával, az eb fajtájának és élettani szükségleteinek megfelelő életfeltételekről, tartásáról, takarmányozásáról, ápolásáról gondoskodni. /2/ Az állat életfeltételeinek kialakításánál tekintettel kell lenni korára, nemére és élettani állapotára. Biztosítani kell az egymásra veszélyt jelentő, egymást nyugtalanító állatok elkülönített tartását. /3/ Az állattartónak gondoskodnia kell az állat igényeinek megfelelő rendszeres, de legalább napi egyszeri ellenőrzéséről. /4/ Az állattartó gondoskodni köteles az eb megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, szökésének megakadályozásáról. /5/ A megkötve tartott vagy mozgásában egyéb módon korlátozott eb számára is biztosítani kell a zavartalan pihenés és a sérülésmentes mozgás lehetőségét. /6/ Tilos az ebeket kínozni. /7/ Az ebek életét indokolatlanul, elfogadható ok vagy körülmény nélkül kioltani nem szabad. /8/ Tilos a megunt vagy feleslegessé vált ebet elhagyni. /9/ Ha az ebtulajdonos nem szándékozik ebét továbbtartani, köteles elhelyezéséről megfelelően gondoskodni. E célból eladhatja, elajándékozhatja, állatvédő egyesületnek felajánlhatja vagy állatorvossal fájdalommentesen kiirtathatja (kivéve embert mart ebet a 14 napos megfigyelési időn belül) /1/ A települési önkormányzat jegyzője az állatok védelme érdekében a) az állattartótól az állattartással kapcsolatos felvilágosítást, adatot kérhet,

9 9 b) az állattartás helyén helyszíni szemlét tarthat, c) a rendőrhatóság képviselője a veszélyes állatokkal kapcsolatban megtartott helyszíni szemlén köteles résztvenni. /2/ A jegyző az állattartót az állat megfelelő és biztonságos elhelyezése, valamint szökésének megakadályozása érdekében meghatározott építési munka elvégzésére kötelezheti. /3/ A jegyző az állatvédelmi és állattartási szabályok megsértése esetén meghatározott cselekmény végzésére, tűrésére vagy abbahagyására kötelezheti az állattartót az eb védelme érdekében. A veszélyes és veszélyesnek minősített ebek tartásáról 13.. /1/ A veszélyes és veszélyesnek minősített eb tartására vonatkozó hatósági eljárás az eb tartási helye szerint illetékes települési önkormányzat jegyzőjének hatáskörébe tartozik. /2/ Az engedély a kiállítástól számított 1 évig érvényes. /3/ Az engedély kiadásáért, meghosszabbításáért a külön jogszabályban meghatározott összegű díjat kell fizetni /1/ A veszélyes és veszélyessé minősített eb tartásának engedélyezésére vonatkozó kérelemnek tartalmaznia kell a) az ebtartó nevét, születési helyét és idejét, anyja nevét, lakcímét, b) az ebtartó nyilatkozatát, hogy nem áll cselekvőképességet kizáró vagy korlátozó gondnokság alatt, c) az eb tartási helyét, címét,

10 10 d) az eb tartási helyének leírását, e) az eb fajtáját, születési idejét, nemét, színét, nevét, egyedi jelét (mikrochip számát) és marmagasságát. /2/ A jegyző az engedély kiadásának előfeltételeit szükség esetén tenyésztési és más szakértő bevonásával vizsgálja. /3/ Az ebtartó köteles a tartási körülmények ellenőrzését elősegíteni és tűrni. /4/ A veszélyes eb ivartalanítását az eb tulajdonosának írásban kell kérnie az állatorvostól /5/ A veszélyes és veszélyessé minősített eb nyakörvén jól látható jelzést ( biléta ) kell elhelyezni. A biléta legalább 5 cm átmérőjű, piros szegélyű fehér korong, egyik oldalán a tulajdonos neve, lakcíme, másik oldalán az eb azonosító száma és fekete színű veszélyes! felirat szerepel. /6/ A veszélyes és a veszélyesnek minősített eb olyan megfelelően zárt, bekerített vagy elkerített helyen tartható, amely megakadályozza az ebnek a közterületre történő, felügyelet nélküli kijutását, illetve, hogy az eb embernek vagy állatnak sérülést okozzon. /7/ A veszélyes és a veszélyessé minősített eb tartására szolgáló ingatlan be- ill. kijáratain: Vigyázat! Veszélyes eb! feliratú táblát kell elhelyezni. A szöveg mellett támadó ebet ábrázoló grafika feltüntetése szükséges. A táblát jól látható helyen megfelelő módon kell elhelyezni. /8/ Veszélyes és veszélyesnek minősített ebet közterületen vezetni, tömegközlekedési eszközön szállítani csak a harapás lehetőségét megakadályozó, biztonságos fém szájkosárral és a kibújást megakadályozó fojtó nyakörvvel, 2 méternél nem hosszabb pórázon, a tartási engedélyre jogosult felügyeletével szabad. Az ebet a pórázról elengedni és a szájkosarat levenni tilos.

11 /1/ A veszélyes és a veszélyesnek minősített eb felügyelete a tartási engedélyben meg nem jelölt személyre ideiglenesen sem ruházható át. /2/ A veszélyes és veszélyesnek minősített eb elhullását, elvesztését, valamint a tulajdonos megváltozását 24 órán belül munkaszüneti nap esetén a következő munkanapon jelenteni kell a jegyzőnek. /3/ Aki veszélyes vagy veszélyesnek minősített ebet talál vagy befog, köteles azt 24 órán belül a jegyzőnek bejelenteni és a befogott ebet a hatóság képviselőjének átadni /1/ A jegyző az önkormányzat illetékességi területén tartott ebekről nyilvántartást vezet, amely tartalmazza a) az állattartás helyét, b) az állattartó nevét, lakcímét, c) az eb fajtáját, egyedi azonosításra szolgáló adatait, d) az ebtartás kezdetének és megszűnésének időpontját, e) az ebtartásra vonatkozó hatósági határozatok számát, kibocsátójának megnevezését. /2/ A veszélyes és veszélyessé minősített eb tartási feltételinek megtartását a) a tartás helyén évente legalább egyszer a rendőrség, a hatósági állatorvos részvételével a jegyző, b) közterületen a jegyző és a rendőrség ellenőrzi. /3/ A hatósági állatorvos a jegyző által elrendelt esetben végez ellenőrzést az eb tartási helyén, illetve állatorvosi rendelőben, az eb azonosítására és egészségi állapotára vonatkozóan.

12 12 /4/ Az ebtartó a tartási engedélyt az ellenőrzésre jogosult felhívására köteles bemutatni. Gazdátlan és kóbor ebeknél követendő eljárások 18.. /1/ A közterületen kóborló ebek befogásáról Előszállás Nagyközség Önkormányzata gondoskodik. /2/ A befogott állatokat 14 napig felügyelet mellett kell tartani és a befogás tényét a szokásos módon közhírré kell tenni, meg kell kísérelni a tulajdonos értesítését. /3/ Amennyiben a befogott eb gazdája 14 napon belül jelentkezik, úgy a tartási költségek megtérítése után részére a kutyát vissza kell adni. /4/ Amennyiben az eb gazdája nem jelentkezik a 14 napos felügyeleti, megfigyelési idő alatt, úgy az eb értékesíthető vagy kiirtható. Szabálysértési előírások 19.. /1/ Aki tevékenységével vagy mulasztásával az állatok védelmére és kíméletére vonatkozó jogszabály rendelkezését vagy hatósági határozat előírását megsérti magatartásának súlyához, ismétlődéséhez igazodó állatvédelmi bírságot köteles fizetni az évi XXVIII. törvény 43. -a, a 244/1998./XII.31./, valamint a 245/1998./XII.31./ Korm. rendelet alapján. /2/ A fenti jogszabályok alapján a bírság összege Ft-tól Ft-ig terjedhet.

13 13 /3/ A bírságot feladatkörében a települési önkormányzat jegyzője, az illetékes megyei Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás szabhatja ki. A bírság kiszabását állatvédelmi szervezet is kezdeményezheti /1/ Állatvédelmi bírság szabható ki azzal szemben, aki a) ebének szükségtelenül jelentős fájdalmat, tartós szenvedést, testi károsodást okoz, b) a felügyelet alatt álló eb tartási, takarmányozási igényének rendszeres kielégítéséről nem gondoskodik, c) állat életét indokolatlanul kioltja, d) a felügyelete alatt álló eb ápolási és higiéniai szükségleteinek kielégítéséről nem gondoskodik, e) az állat mozgásigényét kellően kielégítő szabad mozgáslehetőségről nem vagy nem szakszerűen gondoskodik, f) az állat állategészségügyi ellenőrzését és ellátását elmulasztja / A bírság az azt kiszabó szerv bevételét képezi, amelyet kizárólag az állatvédelemmel kapcsolatos kiadási többletének fedezeteként lehet felhasználni. A bírságból befolyt összeget elkülönítetten és ellenőrizhetően kell kezelni /1/ Szabálysértést követ el és e rendelet alapján Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki e rendelet 5. -ában, 7. -ában, valamint a 9.. /6/ bekezdésében foglalt előírásait megszegi. /2/ A szabálysértési eljárás lefolytatására Előszállás Önkormányzatának Jegyzője jogosult.

14 14 /3/ Ismételt vagy különösen súlyos szabálysértés elkövetése esetén a szabálysértési hatóság elrendelheti az eb elkobzását. Átmeneti rendelkezések 23.. /1/ Az ebtartók a rendelet kihirdetésétől számított 90 napon belül kötelesek olyan helyzetet teremteni, hogy a rendelet előírásainak megfeleljenek. /2/ Aki a rendelet hatályba lépésekor a többlakásos épületben kutyát tart, az a rendelet kihirdetését követő 90 napon belül köteles a közös házban lakók (háztartások) hozzájárulását megszerezni, ellenkező esetben köteles a kutyát eltávolítani. Záró rendelkezések 24.. /1/ Ez a rendelet a 21.. /1/ bekezdése kivételével a kihirdetéstől számított 15. napon lép hatályba. /2/ A rendelet kihirdetéséről a Szervezeti és Működési Szabályzat előírásai szerint a helyben szokásos módon a jegyző gondoskodik. Előszállás, szeptember 12. Szoboszlainé Huszár Anna Szurma Katalin polgármester jegyző

15 15 Kihirdetési záradék: Ez a rendelet szeptember 13. napján lép hatályba. Előszállás, szeptember 13. Szurma Katalin jegyző 1. számú melléklet

16 16 A rendelet 7.. /1/ bekezdésében előírtak szerint az alábbi ebfajtáknál a szájkosár használata kötelező: - német boxer - skye terrier - dobermann - komondor - német juhász - óriás schnauzer - kuvasz - rotweiler a felsorolt kutyák keverékei.

Rábakecöl Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2009.(IV.01.) rendelete az ebtartásról

Rábakecöl Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2009.(IV.01.) rendelete az ebtartásról Rábakecöl Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2009.(IV.01.) rendelete az ebtartásról A helyi önkormányzatokról szóló többször módosított 1990. évi LXV. tv. 16. (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás

Részletesebben

Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2006.(I. 25.) önkormányzati rendelete. az ebtartás szabályairól

Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2006.(I. 25.) önkormányzati rendelete. az ebtartás szabályairól Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2006.(I. 25.) önkormányzati rendelete az ebtartás szabályairól Hidegség Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének

Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2000. (IX.l4,.) önkormányzati rendeletet Az állattartásról. 1 Módosította a 12/2012. (V.30.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2012. május 30.

Részletesebben

6/1996. /IV.30./ sz. önk.rendelet az EBTARTÁSRÓL. A rendelet hatálya 1..

6/1996. /IV.30./ sz. önk.rendelet az EBTARTÁSRÓL. A rendelet hatálya 1.. 6/1996. /IV.30./ sz. önk.rendelet az EBTARTÁSRÓL A rendelet hatálya 1.. Ez a rendelet Város1 Nagyközség közigazgatási területén tartott ebek tulajdonosaira, továbbá az ebek felügyeletével megbízott más

Részletesebben

Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/1996. /VIII. 9. / ÖR. sz. rendelete az ebtartás szabályairól

Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/1996. /VIII. 9. / ÖR. sz. rendelete az ebtartás szabályairól Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/1996. /VIII. 9. / ÖR. sz. rendelete az ebtartás szabályairól Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi Önkormányzatokról szóló módosított

Részletesebben

Magyarszék Község Önkormányzat 8/2012. (VI.12.) Önkormányzati Rendelete Az ebek tartásáról szóló 6./2008. (VI. 24.) sz Rendelet módosításáról

Magyarszék Község Önkormányzat 8/2012. (VI.12.) Önkormányzati Rendelete Az ebek tartásáról szóló 6./2008. (VI. 24.) sz Rendelet módosításáról Magyarszék Község Önkormányzat 8/2012. (VI.12.) Önkormányzati Rendelete Az ebek tartásáról szóló 6./2008. (VI. 24.) sz Rendelet módosításáról A Magyarszék Önkormányzatának Képviselő testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

20 / (XI. 15.) RENDELETE AZ EBEK TARTÁSÁRÓL

20 / (XI. 15.) RENDELETE AZ EBEK TARTÁSÁRÓL BALATONSZEMES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT K ÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20 / 2002. (XI. 15.) RENDELETE AZ EBEK TARTÁSÁRÓL Balatonszemes Község Önkormányzatának 20/2002.(XI.25.) számú rendelete az ebek tartásáról Balatonszemes

Részletesebben

Küngös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2011. (VII.28.) önkormányzati rendelete Az eb-és macska tartás szabályairól

Küngös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2011. (VII.28.) önkormányzati rendelete Az eb-és macska tartás szabályairól Küngös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2011. (VII.28.) önkormányzati rendelete Az eb-és macska tartás szabályairól Küngös Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

12./2004(VI.30.)ÖK. sz. Képviselőtestületi Rendelet az állattartásról

12./2004(VI.30.)ÖK. sz. Képviselőtestületi Rendelet az állattartásról 12./2004(VI.30.)ÖK. sz. Képviselőtestületi Rendelet az állattartásról Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének az 1990. évi LXV. Tv. 16. (1) bekezdésének felhatalmazása alapján az állatok

Részletesebben

Csólyospálos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/2004.(VI.25.) KT. számú rendelete az állattartás szabályairól

Csólyospálos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/2004.(VI.25.) KT. számú rendelete az állattartás szabályairól Csólyospálos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/2004.(VI.25.) KT. számú rendelete az állattartás szabályairól (8/2012.(V.31.) rendelettel módosítva) (Egységes szerkezetbe szedve) Csólyospálos

Részletesebben

SZÓLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 22/2004. (VII.27.) SZÁMÚ R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL

SZÓLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 22/2004. (VII.27.) SZÁMÚ R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL SZÓLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 22/2004. (VII.27.) SZÁMÚ R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL Szólád Község Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az Alkotmány 44/A. (2) bekezdése és a

Részletesebben

2. Az ebekre vonatkozó bejelentési és nyilvántartási kötelezettség

2. Az ebekre vonatkozó bejelentési és nyilvántartási kötelezettség Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testület 6/2016. (III.02.) önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott eb- és macskatartás szabályairól Rétság Város Önkormányzat Képviselő testülete az Alaptörvény

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/1996.(V. 24.) sz. rendelete az ebek tartásáról Szeghalom Város Képviselő-testülete az állategészségügyről szóló 1981. évi III. tv., valamint a végrehajtására

Részletesebben

*** VÁC VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 19/1994/VI.13./

*** VÁC VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 19/1994/VI.13./ *** VÁC VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 19/1994/VI.13./ RENDELETE AZ EBTARTÁSRÓL /AZ IDŐKÖZI MÓDOSÍTÁSOKKAL egységes szerkezetben/ 1. Vác város területén a közegészségügyi- állategészségügyi-, építésügyi-, környezet-és

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v i k i v o n a t

J e g y z ő k ö n y v i k i v o n a t J e g y z ő k ö n y v i k i v o n a t Készült Sopron-Balf Településrészi Önkormányzat 2008. november 19-ei rendes ülésének jegyzőkönyvéből. 4. napirendi pont Előterjesztés az állatok tartásáról szóló 31/2000.

Részletesebben

Zók község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/1998. (II. 3.) számú rendelete az ebek tartásáról és védelméről. Általános rendelkezések

Zók község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/1998. (II. 3.) számú rendelete az ebek tartásáról és védelméről. Általános rendelkezések Zók község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/1998. (II. 3.) számú rendelete az ebek tartásáról és védelméről Zók község Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

Dunakeszi Város Önkormányzata./2016. (. ) önkormányzati rendelete. a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályairól

Dunakeszi Város Önkormányzata./2016. (. ) önkormányzati rendelete. a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályairól Dunakeszi Város Önkormányzata./2016. (. ) önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályairól Dunakeszi Város Önkormányzata az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998.

Részletesebben

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 23/1996. (X.31.) számú R E N D E L E T E AZ EBTARTÁSRÓL. /Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg.

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 23/1996. (X.31.) számú R E N D E L E T E AZ EBTARTÁSRÓL. /Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg. EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 23/1996. (X.31.) számú R E N D E L E T E AZ EBTARTÁSRÓL /Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg./ Edelény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1990.

Részletesebben

Nagyfüged Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2007 (V. 10.) számú rendelete. az ebtartásról

Nagyfüged Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2007 (V. 10.) számú rendelete. az ebtartásról Nagyfüged Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2007 (V. 10.) számú rendelete az ebtartásról A Nagyfüged Önkormányzat Képviselő-testülete A helyi önkormányzatokról szóló többször módosított 1990. évi LXV.

Részletesebben

Ócsárd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2018.(V.15.) számú önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól

Ócsárd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2018.(V.15.) számú önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól Ócsárd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2018.(V.15.) számú önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól Ócsárd Község Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

Kemence Község Önkormányzatának. 4/2010.( II.16.) rendelet. az állattartás helyi szabályairól

Kemence Község Önkormányzatának. 4/2010.( II.16.) rendelet. az állattartás helyi szabályairól Kemence Község Önkormányzatának 4/2010.( II.16.) rendelet az állattartás helyi szabályairól Kemence Község Önkormányzatának 4/2010.( II.16.) rendelet az állattartás helyi szabályairól Kemence Község Önkormányzata

Részletesebben

Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2009.(IX.16.) rendelete. a helyi állattartásról

Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2009.(IX.16.) rendelete. a helyi állattartásról Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2009.(IX.16.) rendelete a helyi állattartásról Nagyhalász Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949.

Részletesebben

PUSZTASZEMES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 22/ (IV. 28.) SZÁMÚ R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL

PUSZTASZEMES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 22/ (IV. 28.) SZÁMÚ R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL PUSZTASZEMES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 22/ 2004. (IV. 28.) SZÁMÚ R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL Pusztaszemes Község Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az Alkotmány 44/A. (2) bekezdése

Részletesebben

Bük Város Önkormányzat Képviselő-testülete 11/1994. (VIII. 29.) rendelete az ebek tartásáról

Bük Város Önkormányzat Képviselő-testülete 11/1994. (VIII. 29.) rendelete az ebek tartásáról Bük Város Önkormányzat Képviselő-testülete 11/1994. (VIII. 29.) rendelete az ebek tartásáról Bük Város Önkormányzatának Képviselőtestülete az 1990. évi LXV. tv. 16. -ának (1) bekezdése valamint az 1998.

Részletesebben

Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 15/2009. (III. 4.) rendelete. az ebtartás rendjéről. A rendelet hatálya

Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 15/2009. (III. 4.) rendelete. az ebtartás rendjéről. A rendelet hatálya Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2009. (III. 4.) rendelete az ebtartás rendjéről Törökbálint Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

MIKEPÉRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2000.(IV.03.) számú rendeletével módosított 21/1996.(XI.28.

MIKEPÉRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2000.(IV.03.) számú rendeletével módosított 21/1996.(XI.28. MIKEPÉRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2000.(IV.03.) számú rendeletével módosított 21/1996.(XI.28.) SZÁMÚ RENDELETE AZ EBEK TARTÁSÁRÓL Egységes szerkezetben MIKEPÉRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

Döbrököz Község Önkormányzat. Képviselő-testületének. 7/2010 /VI.11./ számú rendelete

Döbrököz Község Önkormányzat. Képviselő-testületének. 7/2010 /VI.11./ számú rendelete Döbrököz Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2010 /VI.11./ számú rendelete a kedvtelésből és sportcélból tartott állatok tartásáról és védelméről (Egységes szerkezetbe foglalva a 7/2012. (VI.01.)

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzati Képviselő-testületének. A 5/1999.(III.01.) rendeletével módosított 4/1991.(V.24.) önkormányzati rendelete

Nagybakónak Község Önkormányzati Képviselő-testületének. A 5/1999.(III.01.) rendeletével módosított 4/1991.(V.24.) önkormányzati rendelete Nagybakónak Község Önkormányzati Képviselő-testületének A 5/1999.(III.01.) rendeletével módosított 4/1991.(V.24.) önkormányzati rendelete egységes szerkezetben Az állattartásról 1. A rendelet hatálya kiterjed

Részletesebben

16/2000. (XI.20.) számú rendelete. Általános rendelkezések

16/2000. (XI.20.) számú rendelete. Általános rendelkezések Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2007.(IX.14) számú és a 10/2010. (XI.19) számú rendelettel módosított 16/2000. (XI.20.) számú rendelete az állatok tartásáról Csévharaszt Község

Részletesebben

az állatok tartásáról

az állatok tartásáról M A GY A R KE S Z I KÖ Z S É G K É P V IS E L Ő - T E S T Ü L E T É N E K 4/2000. (II.15.) számú rendelete az állatok tartásáról Magyarkeszi Önkormányzati Képviselő-testülete az 1990. évi LXV. torvény

Részletesebben

Mátraszentimre Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2004. (III.25. ) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól egységes szerkezetben*

Mátraszentimre Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2004. (III.25. ) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól egységes szerkezetben* Mátraszentimre Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2004. (III.25. ) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól egységes szerkezetben* Mátraszentimre Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

Nemesbod község önkormányzat képviselotestületének 14 /2003./X.27./ számú rendelete az eb tartásról

Nemesbod község önkormányzat képviselotestületének 14 /2003./X.27./ számú rendelete az eb tartásról Nemesbod község önkormányzat képviselotestületének 14 /2003./X.27./ számú rendelete az eb tartásról Nemesbod község Képviselotestülete a település közegészségügyi, környezetvédelmi, közbiztonsági rendelkezés

Részletesebben

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2017. (XII. 20.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról. 1. Általános rendelkezések

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2017. (XII. 20.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról. 1. Általános rendelkezések Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2017. (XII. 20.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról Ócsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

1. A rendelet célja és hatálya

1. A rendelet célja és hatálya Csobánka Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. (. ) önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályozásáról Csobánka Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének..../2010. (...) önkormányzati RENDELETE. az állattartásról. (tervezet)

Tolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének..../2010. (...) önkormányzati RENDELETE. az állattartásról. (tervezet) Tolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének.../2010. (...) önkormányzati RENDELETE az állattartásról (tervezet) Tolmács Község Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület)

Részletesebben

Rendelet-tervezet társadalmi egyeztetésre

Rendelet-tervezet társadalmi egyeztetésre Rendelet-tervezet társadalmi egyeztetésre Törvényi előírás miatt önkormányzati rendelet nem korlátozhatja a haszonállatok tartását, ezért a képviselő-testület hatályos rendeletét felülvizsgálta és új rendeletet

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. /2012. ( ) önkormányzati rendelete. az állattartásról. 1. A rendelet hatálya

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. /2012. ( ) önkormányzati rendelete. az állattartásról. 1. A rendelet hatálya Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének /2012. ( ) önkormányzati rendelete az állattartásról Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.

Részletesebben

Jásd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2004. (XI.25.) Ökt. rendelete az állattartásról. Általános rendelkezések 1.. 2..

Jásd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2004. (XI.25.) Ökt. rendelete az állattartásról. Általános rendelkezések 1.. 2.. 1 Jásd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2004. (XI.25.) Ökt. rendelete az állattartásról Jásd Község Önkormányzat Képviselő-testülete az állategészségügyről szóló 1995. évi XCI. törvény és

Részletesebben

Arló Nagyközség Önkormányzatának 11/2004. (III.29.) önkormányzati rendelete. az állattartásról

Arló Nagyközség Önkormányzatának 11/2004. (III.29.) önkormányzati rendelete. az állattartásról 1 Arló Nagyközség Önkormányzatának 11/2004. (III.29.) önkormányzati rendelete az állattartásról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16.. (1) bekezdésében megállapított jogkörét gyakorolva

Részletesebben

I. Általános rendelkezések 1.. A rendelet célja

I. Általános rendelkezések 1.. A rendelet célja TERVEZET Herceghalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2008.(...) rendelete az eb- és macskatartás szabályairól A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV törvény 16. -ban kapott felhatalmazás

Részletesebben

ÓCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 15/2007./X.05./ számú RENDELETE Az állatok tartásáról 1 I. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK 1.. II. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 2..

ÓCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 15/2007./X.05./ számú RENDELETE Az állatok tartásáról 1 I. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK 1.. II. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 2.. ÓCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 15/2007./X.05./ számú RENDELETE Az állatok tartásáról 1 I. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK 1.. Ócsa Város Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi Önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Nógrádmegyer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2004. (V.28.) rendelete. az állattartás helyi szabályairól

Nógrádmegyer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2004. (V.28.) rendelete. az állattartás helyi szabályairól Nógrádmegyer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2004. (V.28.) rendelete az állattartás helyi szabályairól Nógrádmegyer Község Önkormányzata Képviselő-testülete ( a továbbiakban: képviselőtestület

Részletesebben

Bak Község Önkormányzati Képvisel -testülete. 4/2008. (II. 16.) önkormányzati rendelete AZ ÁLLATTARTÁS, EBTARTÁS HELYI SZABÁLYAIRÓL

Bak Község Önkormányzati Képvisel -testülete. 4/2008. (II. 16.) önkormányzati rendelete AZ ÁLLATTARTÁS, EBTARTÁS HELYI SZABÁLYAIRÓL Bak Község Önkormányzati Képvisel -testülete 4/2008. (II. 16.) önkormányzati rendelete AZ ÁLLATTARTÁS, EBTARTÁS HELYI SZABÁLYAIRÓL A módosításokkal: 9/2012. (IV. 27.) ÖR, 15/2012. (X. 05.) ÖR egységes

Részletesebben

8/2001. (II.21.) Ök. rendelet. az állatok tartásáról

8/2001. (II.21.) Ök. rendelet. az állatok tartásáról 1. oldal 8/2001. (II.21.) Ök. rendelet az állatok tartásáról (egységes szerkezetben: 19/2001. (VII.1.), 17/2002. (X.5.), 23/2004. (VII.20.), 33/2005. (XI.22.), 16/2006. (VI.27.), 18/2007. (VII.24.) rendeletekkel)

Részletesebben

Módosítások: a) 24/2005. (IX. 19.) ör. b) 22/2011. (V. 2.) ör. c) 16/2012. (V. 31.) ör. d) 26/2012. (IX. 27.) ör. /2012. X. 1- I.

Módosítások: a) 24/2005. (IX. 19.) ör. b) 22/2011. (V. 2.) ör. c) 16/2012. (V. 31.) ör. d) 26/2012. (IX. 27.) ör. /2012. X. 1- I. 2004-10d 10/2004 (II. 16.) Budapest Főváros Terézváros önkormányzati rendelete a helyi állattartás rendjéről Módosítások: a) 24/2005. (IX. 19.) ör. b) 22/2011. (V. 2.) ör. c) 16/2012. (V. 31.) ör. d) 26/2012.

Részletesebben

Lébény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2011. (X.28.) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól

Lébény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2011. (X.28.) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól Lébény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2011. (X.28.) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól Lébény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

I.fejezet Általános rendelkezések

I.fejezet Általános rendelkezések Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2004.(VII.29.) rendelete az állattartás helyi szabályairól (módosításokkal egységes szerkezetben) Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzat az

Részletesebben

KISBÉR VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2010. (II.22.) sz. rendelete. Az állatok tartásáról

KISBÉR VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2010. (II.22.) sz. rendelete. Az állatok tartásáról KISBÉR VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2010. (II.22.) sz. rendelete Az állatok tartásáról Kisbér Város Önkormányzatnak Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányát meghatározó 1949. évi XX. tv. 44./A.

Részletesebben

BALATONFÖLDVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2007. (X.31.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL 1

BALATONFÖLDVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2007. (X.31.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL 1 BALATONFÖLDVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2007. (X.31.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL 1 Balatonföldvár Város Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2005. (II.15.) RENDELETE. az állattartás helyi szabályairól

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2005. (II.15.) RENDELETE. az állattartás helyi szabályairól Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2005. (II.15.) RENDELETE az állattartás helyi szabályairól Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) a Magyar

Részletesebben

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 40/2008.(XII. 17.) rendelete. az állattartásról. Általános rendelkezések

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 40/2008.(XII. 17.) rendelete. az állattartásról. Általános rendelkezések JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 40/2008.(XII. 17.) rendelete az állattartásról Juta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az állategészségügyről szóló 1995. évi XCI. törvény és végrehajtási

Részletesebben

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 32/2006. (XI. 30.) számú rendelete az állatok tartásáról

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 32/2006. (XI. 30.) számú rendelete az állatok tartásáról Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 32/2006. (XI. 30.) számú rendelete az állatok tartásáról Kihirdetve: 2006. november 30. Józan Judit jegyző Módosítva: Hatályos: 19/2009. (V.28.)

Részletesebben

NÁDASD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8/1995. (V.05.) számú rendelete

NÁDASD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8/1995. (V.05.) számú rendelete NÁDASD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8/1995. (V.05.) számú rendelete AZ ÁLLATTARTÁSRA SZOLGÁLÓ MELLÉKÉPÜLETEK ELHELYEZÉSÉNÉL BETARTANDÓ VÉDŐTÁVOLSÁGOKRÓL ÉS AZ ÁLLATTARTÁSSAL KAPCSOALTOS EGYÉB

Részletesebben

MÁTRABALLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9 / 2004. (IV.27.) rendelete az állattartás helyi szabályairól. I. FEJEZET Általános rendelkezések

MÁTRABALLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9 / 2004. (IV.27.) rendelete az állattartás helyi szabályairól. I. FEJEZET Általános rendelkezések MÁTRABALLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9 / 2004. (IV.27.) rendelete az állattartás helyi szabályairól Mátraballa Községi Önkormányzatának Képviselőtestülete (a továbbiakban: Képviselőtestület) az állategészségügyről

Részletesebben

Sand Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 7/1999.(VII.05.) Kt. számú rendelete az állatok tartásáról. Bevezető rendelkezések

Sand Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 7/1999.(VII.05.) Kt. számú rendelete az állatok tartásáról. Bevezető rendelkezések Sand Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 7/1999.(VII.05.) Kt. számú rendelete az állatok tartásáról Sand Község Önkormányzati Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. a 8/2000.(IV.1.) és a 10/2004.(V.14.) rendelettel módosított. az állattartás szabályozásáról szóló

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. a 8/2000.(IV.1.) és a 10/2004.(V.14.) rendelettel módosított. az állattartás szabályozásáról szóló Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a 8/2000.(IV.1.) és a 10/2004.(V.14.) rendelettel módosított az állattartás szabályozásáról szóló 13/1999.(XII.15.) rendelete egységes szerkezetben Eplény

Részletesebben

Borsodszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2004.(III.22.) sz. rendelete az állatok tartásának szabályairól

Borsodszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2004.(III.22.) sz. rendelete az állatok tartásának szabályairól Borsodszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2004.(III.22.) sz. rendelete az állatok tartásának szabályairól A Borsodszentgyörgy Községi Önkormányzat az állatok védelméről és kíméletéről

Részletesebben

Kamond Község Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2004./IX.15./ rendelete. az állatok tartásáról ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Kamond Község Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2004./IX.15./ rendelete. az állatok tartásáról ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1 Kamond Község Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2004./IX.15./ rendelete az állatok tartásáról Kamond Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv.

Részletesebben

a helyi állattartás szabályairól (Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva: 2009. október 2.)

a helyi állattartás szabályairól (Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva: 2009. október 2.) BAKONYPÖLÖSKE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10./ 2004. (IX.16.) rendelete a helyi állattartás szabályairól (Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva: 2009. október 2.) Bakonypölöske Község

Részletesebben

VÁSÁROSNAMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK* 20/2001. (VIII. 06.)** Ök. r e n d e l e t e 1. az állattartás szabályairól.

VÁSÁROSNAMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK* 20/2001. (VIII. 06.)** Ök. r e n d e l e t e 1. az állattartás szabályairól. VÁSÁROSNAMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK* 20/2001. (VIII. 06.)** Ök. r e n d e l e t e 1 az állattartás szabályairól. (Egységes szerkezetben!) Vásárosnamény Város Önkormányzatának (a továbbiakban:

Részletesebben

a helyi állattartás rendjéről /2005. X. 31. - /

a helyi állattartás rendjéről /2005. X. 31. - / 1 2004-10 10/2004(II. 16.) Budapest Főváros Terézváros önkormányzati rendelete a helyi állattartás rendjéről Módosítás: a) 24/2005. (IX. 19.) ör. /2005. X. 31. - / Budapest Főváros Terézváros Önkormányzata

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések

I. fejezet. Általános rendelkezések Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2004. (VII.29.) rendelete az állattartás helyi szabályairól (módosításokkal egységes szerkezetben) Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzat az

Részletesebben

Az állattartásról. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 14/1995. (V. 29.) számú rendelete. A rendelet kihirdetve:

Az állattartásról. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 14/1995. (V. 29.) számú rendelete. A rendelet kihirdetve: Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 14/1995. (V. 29.) számú rendelete Az állattartásról A rendelet kihirdetve: Várpalota, 1995. május 29. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

Lókút községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 14/2003./ 12.12./ Kt. számú rendelete. az állattartásról

Lókút községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 14/2003./ 12.12./ Kt. számú rendelete. az állattartásról Lókút községi Önkormányzat Képviselő-testülete 14/2003./ 12.12./ Kt. számú rendelete az állattartásról A Lókút önkormányzat az állategészségügyről szóló 1995. évi XCI. Törvény és végrehajtási rendeletei,

Részletesebben

UZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (IX. 28.) r e n d e l e t e. Az állattartás helyi szabályairól 1

UZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (IX. 28.) r e n d e l e t e. Az állattartás helyi szabályairól 1 UZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (IX. 28.) r e n d e l e t e Az állattartás helyi szabályairól 1 Uzsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(VI.26.) számú rendelete az állatok tartásáról

CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(VI.26.) számú rendelete az állatok tartásáról CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(VI.26.) számú rendelete az állatok tartásáról Csörög Község Képviselı-testülete az Önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV. törvény 16..(1) bekezdésében kapott

Részletesebben

Mosonszolnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 12/1999.(IX.30.) ÖKT sz. RENDELET TERVEZETE. az állattartás szabályairól

Mosonszolnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 12/1999.(IX.30.) ÖKT sz. RENDELET TERVEZETE. az állattartás szabályairól Mosonszolnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/1999.(IX.30.) ÖKT sz. RENDELET TERVEZETE az állattartás szabályairól Mosonszolnok Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Zagyvaszántói Önkormányzat 17/2004. (IV.30.) rendelete az állattartásról EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALVA Az azt módosító 10/2005.(IX.29.) és a 14/2008.(X.30.) rendelettel A Zagyvaszántói Önkormányzat az

Részletesebben

Mosonszolnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 12/1999.(IX.30.) ÖKT sz. RENDELETE. az állattartás szabályairól

Mosonszolnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 12/1999.(IX.30.) ÖKT sz. RENDELETE. az állattartás szabályairól Mosonszolnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/1999.(IX.30.) ÖKT sz. RENDELETE az állattartás szabályairól Mosonszolnok Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Város Polgármestere. Ebtartással összefüggő kérdésekről

Város Polgármestere. Ebtartással összefüggő kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/233 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: beruhazas@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Ebtartással összefüggő

Részletesebben

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 4/2002. ( II. 28. ) számú R e n d e l e t e. az állatok tartásáról

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 4/2002. ( II. 28. ) számú R e n d e l e t e. az állatok tartásáról Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2002. ( II. 28. ) számú R e n d e l e t e az állatok tartásáról ( egységes szerkezetben a módosítására kiadott 18/2004.(VIII. 30.) számú rendelettel

Részletesebben

Kőszárhegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 13/2004. (IV. 30.) ÖK. számú rendelete. az állatok tartásáról.

Kőszárhegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 13/2004. (IV. 30.) ÖK. számú rendelete. az állatok tartásáról. Kőszárhegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2004. (IV. 30.) ÖK. számú rendelete az állatok tartásáról (egységes szerkezetben a módosítására kiadott 13/2004. (IV. 30.) ÖK. számú, 29/20004.

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 23/2000. (IX.14.) sz. rendelete

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 23/2000. (IX.14.) sz. rendelete MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 23/2000. (IX.14.) sz. rendelete az ebtartásról és a haszonállatnak nem minősülő állatok tartásának szabályozásáról (Egységes szerkezetben a 16/2001.

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. A 8/2006. (III.1) Ör-el módosított 52/2005.(XI.28.) Ör. Az ebtartás szabályairól

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. A 8/2006. (III.1) Ör-el módosított 52/2005.(XI.28.) Ör. Az ebtartás szabályairól VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK A 8/2006. (III.1) Ör-el módosított 52/2005.(XI.28.) Ör. Az ebtartás szabályairól Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Rudabánya Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2003. (IV. 25.) sz. rendelete az állatok tartásáról (Módosítással egységes szerkezetben)

Rudabánya Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2003. (IV. 25.) sz. rendelete az állatok tartásáról (Módosítással egységes szerkezetben) Rudabánya Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2003. (IV. 25.) sz. rendelete az állatok tartásáról (Módosítással egységes szerkezetben) Rudabánya Nagyközség Önkormányzata annak céljából, hogy

Részletesebben

Paks Város Önkormányzata képviselő - testülete /2015. ( ) önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól (tervezet)

Paks Város Önkormányzata képviselő - testülete /2015. ( ) önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól (tervezet) Paks Város Önkormányzata képviselő - testülete /2015. ( ) önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól (tervezet) Paks Város Önkormányzata képviselő - testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 24/2004. (IV.16.) rendelete az állattartás szabályairól

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 24/2004. (IV.16.) rendelete az állattartás szabályairól Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 24/2004. (IV.16.) rendelete az állattartás szabályairól Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében és a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A Szeremle Községi Önkormányzat. 8/2004. (VI.1.) számú rendelete az állattartásról (egységes szerkezetben 2004. augusztus 4.

A Szeremle Községi Önkormányzat. 8/2004. (VI.1.) számú rendelete az állattartásról (egységes szerkezetben 2004. augusztus 4. 1 A Szeremle Községi Önkormányzat 8/2004. (VI.1.) számú rendelete az állattartásról (egységes szerkezetben 2004. augusztus 4. módosításokkal) A Szeremle Községi Önkormányzat az állategészségügyről szóló

Részletesebben

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017. (III. 31.) önkormányzati rendelete. az ebek tartásról

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017. (III. 31.) önkormányzati rendelete. az ebek tartásról Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017. (III. 31.) önkormányzati rendelete az ebek tartásról Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő testülete Magyarország Alaptörvényének 32.

Részletesebben

Sármellék Önkormányza Képviselőtestülete. 6/1997.(XI. 15.) sz. rendelete

Sármellék Önkormányza Képviselőtestülete. 6/1997.(XI. 15.) sz. rendelete Sármellék Önkormányza Képviselőtestülete 6/1997.(XI. 15.) sz. rendelete Az állattartás szabályozásáról Sármellék Község Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16. (1) bekezdése

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2011. (II.16.) rendelete. az állattartásról

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2011. (II.16.) rendelete. az állattartásról Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2011. (II.16.) rendelete az állattartásról Petőfibánya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi Önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (V.27.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (V.27.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (V.27.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról (módosításokkal egységes szerkezetben) Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

ZAMÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 25/2007 (XI.27.) SZÁMÚ RENDELETE A HELYI ÁLLATTARTÁS RENDJÉRŐL. (Egységes szerkezetben)

ZAMÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 25/2007 (XI.27.) SZÁMÚ RENDELETE A HELYI ÁLLATTARTÁS RENDJÉRŐL. (Egységes szerkezetben) ZAMÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 25/2007 (XI.27.) SZÁMÚ RENDELETE A HELYI ÁLLATTARTÁS RENDJÉRŐL (Egységes szerkezetben) Zamárdi Város Képviselőtestülete a település kiemelt üdülő jellegére és a település

Részletesebben

Gyöngyöshalász Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 14/2008. (V.22.) számú rendelete. Az állattartás helyi szabályairól

Gyöngyöshalász Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 14/2008. (V.22.) számú rendelete. Az állattartás helyi szabályairól Gyöngyöshalász Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 14/2008. (V.22.) számú rendelete Az állattartás helyi szabályairól Gyöngyöshalász község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

59/2004. (X.20.) rendelete egységes szerkezetbe foglalt szövege

59/2004. (X.20.) rendelete egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete AZ ÁLLATTARTÁSRÓL SZÓLÓ 34/2007. (X.25.), 12/2009. (V.25.) 18/2012. (V.25.), 21/2012. (VI.22.) 41/2012. (XI.12.), 18/2014. (V.27.), 24/2014. (IX.29.), 6/2015.

Részletesebben

Farmos Önkormányzata Képviselô-testületének 11/2003.(XI.11.) számú rendelete az állattartás helyi szabályairól a módosításokkal egységes szerkezetben

Farmos Önkormányzata Képviselô-testületének 11/2003.(XI.11.) számú rendelete az állattartás helyi szabályairól a módosításokkal egységes szerkezetben Farmos Önkormányzata Képviselô-testületének 11/2003.(XI.11.) számú rendelete az állattartás helyi szabályairól a módosításokkal egységes szerkezetben Farmos község Önkormányzata Képviselô-testülete (a

Részletesebben

Pölöske Község Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2005.(X.4.) önkormányzati rendelet az állatok tartásáról

Pölöske Község Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2005.(X.4.) önkormányzati rendelet az állatok tartásáról 1 Pölöske Község Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2005.(X.4.) önkormányzati rendelet az állatok tartásáról a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított, 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdése

Részletesebben

A 164/2008.(XII.20.) FVM rendelettel a veszettség elleni védekezés részletes szabályai részben megváltoztatk.

A 164/2008.(XII.20.) FVM rendelettel a veszettség elleni védekezés részletes szabályai részben megváltoztatk. MAGYAR ÁLLATORVOSI KAMARA HUNGARIAN VETERINARY CHAMBER TOLNA MEGYEI SZERVEZETE H-7100 Szekszárd, Tormay Béla u.18. Tel.: (36-74 )410-751, Fax: (36-74) 410-751, e-mail: tolnakamara@freemail.hu elnök/president:

Részletesebben

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 12/1998. (V.21.) Ör. az állatok tartásáról. / egységes szerkezetben /

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 12/1998. (V.21.) Ör. az állatok tartásáról. / egységes szerkezetben / Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 12/1998. (V.21.) Ör. az állatok tartásáról / egységes szerkezetben / Hatályon kívül helyezve: 2012. október 1.-től (Algyő Nagyközség Önkormányzat 32/2012.

Részletesebben

Karakószörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2004./VII.30./ rendelete. az állatok tartásáról.

Karakószörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2004./VII.30./ rendelete. az állatok tartásáról. Karakószörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2004./VII.30./ rendelete az állatok tartásáról. Karakószörcsök Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 47/2014. (XII.12.) önkormányzati rendelete a kedvtelésből folytatott állattartásról

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 47/2014. (XII.12.) önkormányzati rendelete a kedvtelésből folytatott állattartásról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 47/2014. (XII.12.) önkormányzati rendelete a kedvtelésből folytatott állattartásról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése az állatok védelméről

Részletesebben

Város Polgármestere. Ebrendeletről

Város Polgármestere. Ebrendeletről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/233 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: beruhazas@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Ebrendeletről

Részletesebben

Bodrog Község Önkormányzat képviselő-testületének. 2/2014 (II.6.) rendelete. az állattartás helyi szabályairól

Bodrog Község Önkormányzat képviselő-testületének. 2/2014 (II.6.) rendelete. az állattartás helyi szabályairól Bodrog Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2014 (II.6.) rendelete az állattartás helyi szabályairól Bodrog Község Önkormányzatának képviselő-testülete az Alaptörvény 32. Cikk (2) bekezdésében,

Részletesebben

CÍM: ELŐTERJESZTÉS AZ ÁLLATOK TARTÁSÁRÓL SZÓLÓ 31/2000 (IX.1.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL. Jogi és Ügyrendi Bizottság. 2008. nov.

CÍM: ELŐTERJESZTÉS AZ ÁLLATOK TARTÁSÁRÓL SZÓLÓ 31/2000 (IX.1.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL. Jogi és Ügyrendi Bizottság. 2008. nov. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszá m: 51207/2008. CÍM: ELŐTERJESZTÉS AZ ÁLLATOK TARTÁSÁRÓL SZÓLÓ 31/2000 (IX.1.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL Előterjesztő

Részletesebben

KEREKI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/2009.(III.31.) számú r e n d e l e t e AZ ÁLLLATTARTÁSRÓL

KEREKI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/2009.(III.31.) számú r e n d e l e t e AZ ÁLLLATTARTÁSRÓL KEREKI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/2009.(III.31.) számú r e n d e l e t e AZ ÁLLLATTARTÁSRÓL Kereki Község Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az állategészségügyről szóló 2005. évi

Részletesebben

DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 61/2012. (XI.30.) önkormányzati rendelete Az állatok tartásáról.

DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 61/2012. (XI.30.) önkormányzati rendelete Az állatok tartásáról. DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 61/2012. (XI.30.) önkormányzati rendelete Az állatok tartásáról. Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvényének 32. cikk

Részletesebben

Balatonrendes Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 16/2004.( VII.01. ) rendelete. az állattartás egyes helyi szabályairól

Balatonrendes Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 16/2004.( VII.01. ) rendelete. az állattartás egyes helyi szabályairól Balatonrendes Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2004.( VII.01. ) rendelete az állattartás egyes helyi szabályairól Balatonrendes község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Tápiószele Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 10/2009. (IX. 01.) rendelete. az állatok tartásáról

Tápiószele Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 10/2009. (IX. 01.) rendelete. az állatok tartásáról Tápiószele Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2009. (IX. 01.) rendelete az állatok tartásáról Tápiószele Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

Tájékoztatás az állattartók kötelezettségeiről

Tájékoztatás az állattartók kötelezettségeiről Tájékoztatás az állattartók kötelezettségeiről A Tiszaújvárosban lakó, kedvtelésből állatokat tartók számára összefoglaljuk azokat a jogszabályi rendelkezéseket, amelyek előírják az állattartással összefüggő

Részletesebben

Pétervására Város Önkormányzat Képviselőtestületének 20/2014. (VIII. 28.) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól

Pétervására Város Önkormányzat Képviselőtestületének 20/2014. (VIII. 28.) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól Pétervására Város Önkormányzat Képviselőtestületének 20/2014. (VIII. 28.) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól Pétervására Város Önkormányzat Képviselőtestülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben