TÜV Rheinland InterCert Kft. Bizalmas adat- és ügykezelés

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÜV Rheinland InterCert Kft. Bizalmas adat- és ügykezelés"

Átírás

1 1. A szabályozás célja A TÜV Rheinland InterCert Kft. (TRI), illetve a munkavállalói az általuk végzett tevékenységek során hivatalból sok olyan adathoz, információhoz jutnak hozzá, amelyek a TRI, illetve az ügyfelek, megrendelők tulajdonát képezik, jogait érintik. Ezeknek az adatoknak, információknak illetéktelen kezekbe való jutása anyagi és/vagy erkölcsi károkat okozhatnak mind a TRI-nek és munkavállalóinak, mind az ügyfeleinek. Jelen eljárásutasítás célja az adatok, információk kezelésének szabályozása, azok illetéktelennek való kiszolgáltatása, valamint az esetleges visszaélések megakadályozása céljából. 2. Alkalmazási terület Jelen szabályozás a TRI valamennyi munkavállalójára vonatkozik. 3. Meghatározások Munkavállaló: a TÜV Rheinland InterCert Kft-vel munkajogviszonyban álló személyek, ideértve a kölcsönzött személyek is. Jelen eljárásutasításban a Munkavállalók részére előírt kötelezettségek megfelelően irányadóak a TRI-vel megbízási jogviszonyban álló személyekre is. Amennyiben a megbízott gazdasági társaságként jár el, a jelen szabályzatban foglaltakat a gazdasági társaság minden olyan képviselője, tagja és munkavállalója köteles betartani, akik a TRI-vel fennálló megbízási szerződés teljesítése érdekében eljárnak, vagy arról tudomással bírnak. Harmadik személy: a TRI szervezetéhez nem tartozó személyek, gazdasági társaságok, egyéb jogalanyok. Ügyfél: a TRI-vel szerződéses jogviszonyban álló, vagy az elmúlt öt évben még szerződéses viszonyban álló személyek, gazdasági társaságok és egyéb jogalanyok, továbbá mindazok a személyek, gazdasági társaságok és egyéb jogalanyok, akiknek hat hónapon belül a TRI ajánlatot, szerződéstervezetet közölt a TRI tevékenységi körébe tartozó szolgáltatás nyújtására vonatkozóan. _6_2 Eljárásutasítás Érvényes: től Oldal: 1 / (10)

2 Irat: a TRI működése vagy tevékenysége során keletkezett, vagy hozzá érkezett, egy egységként kezelendő rögzített információt, adat együttes, amely megjelenhet papíron, mikrofilmen, mágneses, elektronikus vagy bármilyen más adathordozón; tartalma lehet szöveg, adat, grafikon, hang, kép, mozgókép vagy bármely más formában lévő információ vagy ezek kombinációja.. Adat: a tények, az elképzelések nem értelmezett, de értelmezhető közlési formája, azaz a dokumentum, bizonylat, irat, okmány, terv, eljárás, információ érdemi tartalma, függetlenül hordozójának jellegétől. Minősítés: az a döntés, melynek meghozatala során az erre felhatalmazott személy megállapítja, hogy egy adat a tartalmánál fogva a nyilvánosságát korlátozó körbe tartozik. Minősítő: a feladat- és hatáskörében minősítésre jogosult személy. A TRI esetében: az ügyvezető igazgató, minőségügyi vezető, gazdasági igazgató, emberi erőforrások vezető, megfelelőségi menedzser, üzletág igazgatók. Minősített adat: a minősítéssel védhető érdekek körébe tartozó, a minősítési jelölést jelen eljárásutasításban meghatározott formai követelményeknek megfelelően tartalmazó olyan adat, amelyről a megjelenési formájától függetlenül a minősítő a minősítési eljárás során megállapította, hogy az érvényességi időn belüli nyilvánosságra hozatala, jogosulatlan megszerzése, módosítása vagy felhasználása, illetéktelen személy részére hozzáférhetővé, valamint az arra jogosult részére hozzáférhetetlenné tétele a minősítéssel védhető érdekek közül bármelyiket közvetlenül károsítja és tartalmára tekintettel annak nyilvánosságát és megismerhetőségét a minősítés keretében korlátozza. Érvényességi idő: az az év, hó, nap szerint feltüntetett időpont, ameddig a minősített adat nyilvánosságra hozatalát, illetve az arra feljogosítotton kívüli megismerhetőségét a minősítő korlátozza. Bizalmasság elve: azon akarat, amelynek értelmében a minősített adat illetéktelen személy számára nem válhat hozzáférhetővé vagy megismerhetővé, csak az _6_2 Eljárásutasítás Érvényes: től Oldal: 2 / (10)

3 arra jogosítottak és csak az előírt módokon férhetnek hozzá, így nem fordulhat elő jogosulatlan információszerzés. Rendelkezésre állás elve: annak biztosítása, hogy a minősített adat az arra jogosult személy számára szükség szerint elérhető és felhasználható legyen. Üzleti titok: a TRI gazdasági tevékenységéhez kapcsolódó, a TRI bármely munkavállalója számára hozzáférhető minden olyan tény, információ, megoldás vagy adat, amelynek nyilvánosságra hozatala, illetéktelenek által történő megszerzése vagy felhasználása a jogosult jogszerű pénzügyi, gazdasági vagy piaci érdekeit sértené vagy veszélyeztetné, és amelynek titokban tartása érdekében a jogosult a szükséges intézkedéseket megtette. Bizalmas adat: a TRI munkavállaló(i) számára a munkavégzés céljából hozzáférhető minősített adat. Publikálható adat: azon nyilvános adat, amelynek a TÜV Rheinland Csoporton kívüli nyilvánosságra hozatala (pl. a média számára) megengedett. Ezen adatok körét a TRI felső vezetősége dönti el. 4. A szabályozás leírása A TRI biztosítja, hogy szervezetének bármely szintjén a munkavállalói a megfelelőségértékelési (vizsgálati, ellenőrzési, tanúsítási, felügyeleti) eljárások folyamán megszerzett információkat bizalmasan kezelik. A TRI a vele jogviszonyba lépő minden személlyel ismerteti a bizalmasan kezelendő adatok körét, valamint a bizalmas kezelés szabályait, illetve az ezek megsértéséből származó következményeket. Harmadik félnek jogszerű bírósági végzés vagy hatósági felszólítás nélkül a TRI-ről, munkavállalóiról és/vagy ügyfeleiről nyert semminemű információ, illetve azokkal kapcsolatos semminemű adat, dokumentum nem adható ki. Az ügyfél tulajdonát képező adatok, információk, dokumentumok csak a tulajdonosának írásos engedélyével és csak az engedélyben meghatározott körben és módon adhatók ki. _6_2 Eljárásutasítás Érvényes: től Oldal: 3 / (10)

4 4.1. Az adat minősítése, minősített adat tárolása, hozzáférés Az erre jogosult minősítő személy az adatminősítést a minősített adat hordozóján egyértelműen és jól láthatóan meg kell, hogy jelölje. Indokolt esetben az érvényességi időt is fel kell tüntetni, amelyen belül az adat a nyilvánosságát korlátozó körbe tartozik. Az érvényességi idő leteltével ellenkező intézkedés híján az adat nyilvános minősítésű kategóriába sorolódik. Az adat érvényességi időn belül történő jogszerű nyilvánosságra hozatalával az adat minősített jelleg megszűnik, és nyilvános minősítésűvé válik. A minősített és jelölt adatok tárolásáért, másolásáért, sokszorosításáért, elosztásáért, megismerésre, betekintésre való engedélyezéséért, illetéktelenek számára történő hozzáférés megakadályozásáért, a minősítés megváltoztatásáért vagy feloldásáért, nyilvánosságra hozataláért, illetve az adat megsemmisítésért a minősítő személy, illetve az általa írásban megbízott munkavállaló felel. A bizalmas minősítésű adatokról a minősítő személynek vagy megbízottjának nyilvántartást kell vezetnie. Amennyiben a minősítést végző személy, illetve a tárolással, archiválással megbízott munkavállaló az adat tárolásának, őrzésének meglévő feltételeit nem tartja kielégítőnek, úgy azt köteles az ügyvezető igazgatónak jelenteni, aki intézkedik az általa biztonságosnak tekintett tárolás módjáról. A minősített adathoz való hozzáférés szabályozása, annak biztosítása, illetve az illetéktelen számára történő hozzáférés megakadályozása a minősítő személy feladata. A belső számítógépes hálózaton készített, tárolt, közölt, továbbított minősített adatokat és/vagy a hozzáférési lehetőségeket jelszóval kell védeni, amelynek technikai megoldása az Informatika feladata. Ez esetben az adat készítőjének, továbbítójának felelőssége az adatvédelmi jelszónak kizárólag az érintettekkel történő megismertetése, illetve a jelszótulajdonos fogadó fél felelőssége saját jelszavának kezelése és védelme. _6_2 Eljárásutasítás Érvényes: től Oldal: 4 / (10)

5 4.2. A TRI munkavállalóinak bizalmas ügykezelési és titoktartási kötelezettsége Minden munkavállaló kötelezettsége, hogy megőrizze a munkaviszonyával összefüggésben tudomására jutott bizalmas információkat, üzleti titkokat mind a munkaviszonyának időtartama alatt, valamint a munkaviszonya megszűnését, megszüntetését követően is, időbeli korlátozás nélkül. Kötelessége továbbá ezen bizalmas információkat úgy kezelni, hogy az más harmadik fél számára ne válhasson ismertté vagy hozzáférhetővé. A TRI bizalmas információnak, s ennek megfelelően üzleti, üzemi titoknak tekinti különösen, de nem kizárólagosan, az alábbi adatokat, tényeket, információkat, tájékoztatásokat, stb.: a. a TRI képviseletében Harmadik Személyekkel folytatott üzleti vagy egyéb tárgyalások tartalma, ideértve a Harmadik Személy részére átadott vagy onnan kapott iratot, adatot, információt; b. a TRI által kötött vagy kötendő szerződéseknek vagy ezek tervezeteinek tartalma, függetlenül attól, hogy a szerződéses jogviszony létrejött-e a TRI és a Harmadik Személy, illetve Ügyfél között vagy sem; az Ügyfelekkel tartott tárgyalásokról készült feljegyzések és egyéb iratok; c. a TRI működésére, munkaszervezetére, gazdasági és pénzügyi helyzetére vonatkozó ügyvezetői utasítások, előírások, folyamatok, belső szabályzatok, ábrák, kimutatások, illetve egyéb, ilyen tartalmú belső iratok tartalma; d. a TRI tevékenységével kapcsolatos pályázatok, ideértve az elmúlt 10 évben lezárt pályázatokat is, illetve a pályázatok teljesítésével összefüggő valamennyi irat, adat, információ; e. a TRI Ügyfeleire vonatkozó nem nyilvános adatok, tények, információk és iratok; az Ügyfelek kapcsolattartóinak adatai, elérhetőségei; f. a TRI-nél megismerhető know-how, illetve a TRI működésével kapcsolatos szerzői jogvédelem és iparjogvédelem alá eső művek és szellemi alkotások; g. a TRI tevékenységére vonatkozó üzleti, stratégiai, marketing, gazdasági és pénzügyi adatok, tervek; árlisták, folyamatban lévő ügyek; h. a TRI Minőségirányítási Rendszerének dokumentumai; _6_2 Eljárásutasítás Érvényes: től Oldal: 5 / (10)

6 i. a TRI működésével kapcsolatos szoftverek, algoritmusok, operációs rendszerek; j. a TRI működéshez kapcsolódó engedélyek (licenszek), a TRI műszaki vizsgálati, ellenőrzési, felügyeleti és tanúsítási tevékenységei során létrejött valamennyi irat, illetve adat; k. a Munkavállalók személyes és különös adatai, a munkaszerződések, és azok mellékletei, valamint a munkaviszony teljesítésével összefüggő valamennyi egyéb irat; l. minden egyéb, a fentiekben nem nevesített, a TRI és a TÜV Rheinland Magyarország Csoport működésére vonatkozóan kapott szóbeli információk, függetlenül attól, hogy azok megbízható forrásból származnak-e vagy sem m. a TÜV Rheinland Magyarország Csoport tagvállalataival, azok működésével kapcsolatos, nem nyilvános adatok, tények, információk és iratok, valamint az a- l) pontban nevesített egyéb adatok, információk. Amennyiben a Munkavállaló számára nem egyértelmű, hogy valamely tény, adat, információ, irat bizalmas információnak, üzleti titoknak minősül-e vagy sem, a Munkavállaló köteles haladéktalanul erre vonatkozóan a TRI iránymutatását kérni. A TRI utasításáig a tényt, adatot, információt, iratot a Munkavállaló köteles bizalmas információnak tekinteni. Amennyiben bárkinek tudomására jut, hogy bizalmas információ illetéktelenek tudomására jutott vagy birtokába került, köteles ezt haladéktalanul közvetlen felettesének jelezni. A közvetlen felettes köteles a tudomásszerzéstől számított 2 munkanapon belül az ügyvezető igazgatót tájékoztatni. Mindezen kötelezettségek elmulasztása súlyos munkaköri kötelezettségszegésnek minősül. A Munkavállaló köteles a munkaviszonya bármilyen okból történő megszűnése, megszüntetése esetén visszaszolgáltatni a TRI-nek minden, a TRI-re vagy a Csoportvállalatokra vonatkozó adatot, iratot, információt, ideértve a Munkavállaló birtokában vagy ellenőrzése alatt álló számítógépes adatbázist, dokumentumot vagy egyéb formátumú másolatokat is. A Munkavállaló köteles gondoskodni arról, hogy a birtokában maradó eszközökről (pl. saját mobil telefon) a munkaviszony megszűnésekor, _6_2 Eljárásutasítás Érvényes: től Oldal: 6 / (10)

7 megszüntetésekor helyreállíthatatlanul törlésre kerüljenek a bizalmas információnak minősülő adatok, tények, iratok és információk. A TRI munkavállalóinak, illetve a TRI által megbízott személyeknek kötelezettségvállalási nyilatkozatot (-A, -B) kell aláírniuk annak igazolására, hogy jelen eljárásutasításban előírtakat tudomásul vették, és azok maradéktalan betartására kötelezettséget vállalnak. A kötelezettségvállalási nyilatkozat az adott munkatárs, munkavállaló munkaszerződésének, illetve megbízási szerződésének mellékletét képezi. Jelen eljárásutasítás változása esetén a Munkavállalók saját kötelezettsége a megváltozott eljásásutasítás megismerése. A TRI munkatársai, munkavállalói, megbízottai a szerződésük megszűnése után is kötelesek a titoktartásra vonatkozó rendelkezéseket betartani. Ennek érdekében nyilatkozatot kell a távozó munkatárssal, munkavállalóval aláíratni, amelynek megléte a munkaviszony, illetve a szerződés megszűntetése jogszerűségének feltétele Versenytilalmi kötelezettség A munkaszerződésben rögzített versenytilalmi kötelezettség (versenykorlátozás) szabályai automatikusan terhelik a Munkavállalókat. Ez alól a kötelezettség alól a Munkavállaló kizárólag abban az esetben mentesül, amennyiben a TRI-től erre felmentést (elállási nyilatkozatot) kapott. A munka törvénykönyve 228. bekezdése alapján a munkáltató és a munkavállaló (felek) versenytilalmi megállapodást köthetnek. A versenytilalmi kötelezettség és annak feltételei a TRI minden munkavállalójának a munkaszerződésében rögzítésre kerül, mely szerint a munkaszerződésben rögzített versenytilalmi időszakra, amennyiben azt a TRI nem oldja fel (a TRI nem áll el), nem tanúsíthat olyan magatartást, amellyel munkáltatója jogos gazdasági érdekét sértené vagy veszélyeztetné. Amennyiben a TRI nem oldja fel a versenytilalmi kötelezettséget, annak teljesítéséért a TRI megfelelő ellenértéket fizet, mely ellenérték mértéke a munkaszerződében rögzítésre kerül. _6_2 Eljárásutasítás Érvényes: től Oldal: 7 / (10)

8 A Munkavállaló, ha munkaviszonyát a Munka Törvénykönyve 78. (1) bekezdése alapján azonnali hatályú felmondással megszünteti, mert a másik fél (munkáltató) a) a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy b) egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. a versenytilalmi megállapodástól elállhat. A TRI személyében bekövetkező változás (munkáltatói jogutódlás) esetén a megállapodásból származó jogok és kötelezettségek az átvevő munkáltatóra átszállnak. A versenytilalmi kötelezettségvállalás körében a TRI elvárása, hogy a munkaviszony fennállása alatt a Munkavállaló tartózkodjon mindazon magatartástól, amely a TRI jogos gazdasági érdekeit veszélyezteti vagy sérti. A versenytilalmi korlátozás alóli felmentés nem jelenti a titoktartási kötelezettség alóli felmentést. Amennyiben a TRI nem oldja fel a versenytilalmi kötelezettséget (vagyis nem áll el a versenytilalmi megállapodástól) és a Munkavállaló a munkaviszony megszűnését, megszüntetését követően olyan munkáltatóval létesít munkaviszonyt, megbízási jogviszonyt, illetve egyéb jogviszonyt, illetve ügyfeleinek, piacának akárcsak részben történő megszerzése, úgy az új munkáltató, illetve az újonnan alapított gazdasági társaság/egyéni vállalkozás a TRI-ével azonos vagy hasonló tevékenységet végez - azt a TRI a jogos gazdasági érdekei veszélyeztetésének, és erre tekintettel a versenytilalmi és titoktartási kötelezettségvállalás megsértésének tekinti. _6_2 Eljárásutasítás Érvényes: től Oldal: 8 / (10)

9 4.4. A személyes adatok védelme TÜV Rheinland InterCert Kft. A munkavállalók egyik Alkotmányban is rögzített személyhez fűződő joga a személyes adatai védelméhez való jog. Ennek a munkáltató részéről történő biztosítása érdekében a következő eljárási szabályokat kell betartani. A munkavállalótól kizárólag olyan személyes adatok közlése kérhető, amelyek a munkaviszony létesítése, megszüntetése, a jogszabályokban és a munkaszerződésben foglalt munkáltatói kötelezettségek teljesítése, a munkaviszonnyal összefüggő nyilvántartások vezetése szempontjából szükségesek. (pl.: név, leánykori név, születési hely, idő, anyja neve, lakóhely, állampolgárság, TAJ szám, adószám). A munkavállalók adatait az azokkal dolgozók kötelesek bizalmasan kezelni. Róluk a munkáltató arra illetéktelen munkavállalójának, illetve egyéb személyeknek tájékoztatást nem adhatnak, betekintést nem engedélyezhetnek. A munka elvégzése vagy a munkahely elhagyása esetén az adathordozókat kötelesek a jogosulatlan hozzáférést kizáró módon elzárni. A munkavállalókról vezetett nyilvántartásokba kizárólag a munkaviszonnyal és a munkavégzéssel összefüggő tények, adatok kerülhetnek bejegyzésre. A megfelelőségértékelési tevékenységet végző munkavállalókat (valamint az adott feladatba bevont megbízottakat, közreműködőket) a tevékenységük során tudomásukra jutott tényekre és adatokra nézve titoktartási kötelezettség terheli, azokról csak a megfelelőségértékeléssel kapcsolatban eljáró hatóság, továbbá jogszabályban meghatározott szerv vagy személy részére nyújthatnak tájékoztatást. Ennek megszegése munkahelyi vétségnek minősül, amellyel szemben felelősségre vonásnak van helye, és amely munkajogi következményekkel járhat. A munkavállalók személyiségi jogainak védelme érdekében róluk adatot, tényt közölni csak hozzájárulásukkal, valamint a törvényben meghatározott esetekben és az arra jogosult szerveknek (pl. munkaügyi központ, társadalombiztosítási szerv, adóhatóság) szabad. Kivételt képez, ha az adat statisztikai célú felhasználásra kerül és _6_2 Eljárásutasítás Érvényes: től Oldal: 9 / (10)

10 személyazonosításra alkalmatlan. Ellenkező esetben az érintett munkavállaló hozzájárulását ki kell kérni. A munkavállalók adatait sérüléstől, megsemmisüléstől, törléstől, megváltoztatástól, illetéktelen hozzáféréstől védeni kell. A személyes adatok technikai védelmének biztosítása az Emberi erőforrások szervezetének a feladata. Az érintett munkavállaló a munkáltató által rögzített adataiban bekövetkezett változást 15 napon belül be kell, hogy jelentse, a változás átvezetését köteles és jogosult a munkáltatótál kérni. Adat törlését csak akkor kérheti, ha annak nyilvántartásba vételére nem jogszabályi előírás alapján került sor. 5. A vonatkozó szabályozások évi CLV. törvény a minősített adat védelméről. 6. A kapcsolódó formanyomtatványok -A -B Dolgozói kötelezettségvállalási nyilatkozat; Megbízotti kötelezettségvállalási nyilatkozat. _6_2 Eljárásutasítás Érvényes: től Oldal: 10 / (10)

TÜV Rheinland InterCert Kft. Bizalmas adat- és ügykezelés

TÜV Rheinland InterCert Kft. Bizalmas adat- és ügykezelés 1. A szabályozás célja A TÜV Rheinland InterCert Kft. (TRI), illetve a munkatársai az általuk végzett tevékenységek során hivatalból sok olyan adathoz, információhoz jutnak hozzá, amelyek a TRI, illetve

Részletesebben

TÜV Rheinland InterCert Kft. Bizalmas adat- és ügykezelés

TÜV Rheinland InterCert Kft. Bizalmas adat- és ügykezelés 1. A szabályozás célja A TÜV Rheinland InterCert Kft. (TRI), illetve a munkavállalói az általuk végzett tevékenységek során hivatalból sok olyan adathoz, információhoz jutnak hozzá, amelyek a TRI, illetve

Részletesebben

a Magyar Állami Eötvös Loránd Geofizikai Intézet adatvédelmi szabályzatának kiadásáról

a Magyar Állami Eötvös Loránd Geofizikai Intézet adatvédelmi szabályzatának kiadásáról 11 / 2011. számú IGAZGATÓI UTASÍTÁS a Magyar Állami Eötvös Loránd Geofizikai Intézet adatvédelmi szabályzatának kiadásáról A Magyar Állami Eötvös Loránd Geofizikai Intézetben (a továbbiakban: ELGI) dolgozók

Részletesebben

TITOKTARTÁSI MEGÁLLAPODÁS. amely létrejött egyrészről. cégszerű megnevezés:... (székhelye: nyilvántartást vezető cégbíróság neve:...

TITOKTARTÁSI MEGÁLLAPODÁS. amely létrejött egyrészről. cégszerű megnevezés:... (székhelye: nyilvántartást vezető cégbíróság neve:... TITOKTARTÁSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről cégszerű megnevezés:.......... (székhelye:........., nyilvántartást vezető cégbíróság neve:......., cégjegyzék száma:........., adószám:......, képviselő

Részletesebben

ADATFELDOLGOZÁSI MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS

ADATFELDOLGOZÁSI MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS ADATFELDOLGOZÁSI MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Név/Cégnév: MASA Könyvelő és Rendszefejlesztő Kft. Székhely: 1039 Budapest, Deák utca 5. Cégjegyzékszám: 01-09-712052 Adószám: 12959561-2-41

Részletesebben

MUNKASZERZŐDÉS. 1. Általános előírások. (Ez a kikötés csak a munkaviszony létesítésekor érvényes.)

MUNKASZERZŐDÉS. 1. Általános előírások. (Ez a kikötés csak a munkaviszony létesítésekor érvényes.) MUNKASZERZŐDÉS amely létrejött a... (cím:..., székhely:., cégjegyzékszám:, adószám:..) mint munkáltató és... (cím:..., szül. hely és idő:., anyja neve:., adóazonosító jele: tb. azonosító jele:..) mint

Részletesebben

A TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzata

A TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzata A TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzata A Tárki Társadalomkutatási Intézet Zrt. Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzatának fő hivatkozási pontját a 2011. évi

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a Salgótarjáni Városfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatójának megválasztására

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a Salgótarjáni Városfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatójának megválasztására Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 10980/2018. Javaslat a Salgótarjáni Városfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatójának megválasztására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

KÖNYVELŐI MOZGÁSTEREK. Etikai szabályzat és titoktartás könyvelői oldalról

KÖNYVELŐI MOZGÁSTEREK. Etikai szabályzat és titoktartás könyvelői oldalról KÖNYVELŐI MOZGÁSTEREK Etikai szabályzat és titoktartás könyvelői oldalról Fegyelmi vétség Kkt. 174.. 174.. (1) Fegyelmi vétséget követ el az a kamarai tag könyvvizsgáló, könyvvizsgáló cég, aki/amely a)

Részletesebben

A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉT RÖGZÍTŐ SZABÁLYZAT

A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉT RÖGZÍTŐ SZABÁLYZAT A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉT RÖGZÍTŐ SZABÁLYZAT Érvényes: 2016. január 1-től visszavonásig.. Dr. Horváthné Németh Klára ügyvezető igazgató Az információs önrendelkezési

Részletesebben

ADATKEZELÉSI SZERZŐDÉS ADATFELDOLGOZÓVAL

ADATKEZELÉSI SZERZŐDÉS ADATFELDOLGOZÓVAL ADATKEZELÉSI SZERZŐDÉS ADATFELDOLGOZÓVAL Amely létrejött a Adatkezelő neve:. Adatkezelő székhelye:.. Adatkezelő adószáma vagy cégjegyzékszáma: adatkezelő (továbbiakban Adatkezelő) és a Syntax team Kft

Részletesebben

Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat

Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat 5/1 Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat 1. A Szolgáltató által kezelt személyes adatok köre, azok tárolásának időtartama és továbbításának esetei 1.1 A kötelező (jogszabályban előírt illetve biztosított

Részletesebben

Közérdekű adat és az üzleti titok védelmének egyensúlya

Közérdekű adat és az üzleti titok védelmének egyensúlya Közérdekű adat és az üzleti titok védelmének egyensúlya 2017. november 23. MAGYAR IPARJOGVÉDELMI ÉS SZERZŐI JOGI EGYESÜLET Újabb változások az IP-t és a szellemi tulajdont érintő jogi környezetben c. konferencia

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ENO-PACK KFT.

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ENO-PACK KFT. ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ENO-PACK KFT. 1. oldal Társaságunk adatkezelőként a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza, adatfeldolgozóként pedig

Részletesebben

MUNKASZERZŐDÉS. I. Általános rendelkezések

MUNKASZERZŐDÉS. I. Általános rendelkezések MUNKASZERZŐDÉS amely létrejött - egyrészről a.. (székhelye:.. adószám:., képviselő: ), a továbbiakban mint Munkáltató, - másrészről (szül:.., an:, TAJ szám:.., adóazonosító jel: )... szám alatti lakos,

Részletesebben

Adatkezelési Szabályzat

Adatkezelési Szabályzat Adatkezelési Szabályzat 1. Adatkezelő megnevezése : Adatkezelő megnevezése: KOMO - SKY Kft. Adatkezelő cégjegyzékszáma:13-09-091653 Adatkezelő székhelye: 2317 Szigetcsép, Szabadság u.7 Adatkezelő képviselője:

Részletesebben

1. A Szerencsejáték Zrt., mint adatkezelő adatai

1. A Szerencsejáték Zrt., mint adatkezelő adatai A Szerencsejáték Zrt. adatkezelési tájékoztatója a pénzmosás és a finanszírozása megelőzését és megakadályozását, valamint a pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedések végrehajtását érintő adatkezelésével

Részletesebben

A Diamond Property Care Kft. iratkezelési szabályzata

A Diamond Property Care Kft. iratkezelési szabályzata I. Bevezetés DIAMOND PROPERTY CARE KFT. Székhely: 1118 Budapest, Muskotály utca 5. fszt. 1-2. A Diamond Property Care Kft. iratkezelési szabályzata A szolgáltató (üzemeltető), mint adatkezelő adatai Diamond

Részletesebben

2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE

2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE 2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE amely létrejött egyrészről a Név: [Intézmény neve] Képv. jogosult: Székhely: Adószám:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ Egyesületünk adatkezelőként a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza, adatfeldolgozóként pedig az adatkezelő nevében

Részletesebben

2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ

2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ 2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ amely létrejött egyrészről a Név: [Intézmény neve] Képv.jogosult:

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek Energetikai szakreferensi feladatok elvégzésére. (hatályos: január 1. napjától)

Általános Szerződési Feltételek Energetikai szakreferensi feladatok elvégzésére. (hatályos: január 1. napjától) Általános Szerződési Feltételek Energetikai szakreferensi feladatok elvégzésére (hatályos: 2017. január 1. napjától) 1 1. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK 1.1. A jelen Általános Szerződési Feltételekben nagykezdőbetűvel

Részletesebben

Megbízási szerződés. ( név) (születési hely,idő) (lakcím) (igazolvány szám) (telefonszám) (e-mail)

Megbízási szerződés. ( név) (születési hely,idő) (lakcím) (igazolvány szám) (telefonszám) (e-mail) Megbízási szerződés Mely létrejött egyrészről ( név) (születési hely,idő) (lakcím) (igazolvány szám) (telefonszám) (e-mail) továbbiakban Megbízó, másrészről a Creative Soul Kft. Székhely: H-8230 Balatonfüred

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT KINIZSI PÁL ÉLELMISZERIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 7400 KAPOSVÁR, BAROSS G. U. 19. Telefon: 82/312-177; Fax: 82/422-675 E-mail: kinizsisuli@kinizsi-kap.sulinet.hu 1. sz. melléklet ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

Részletesebben

Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat

Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat 1. A Szolgáltató által kezelt személyes adatok köre 5. sz. melléklet: Adatkezelési Szabályzat A jogszabályban kötelezően előírt illetve jogként biztosított adatkezelés

Részletesebben

Gyevitur Nonprofit Kft-nek a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét rögzítő SZABÁLYZATA

Gyevitur Nonprofit Kft-nek a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét rögzítő SZABÁLYZATA Gyevitur Nonprofit Kft-nek a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét rögzítő SZABÁLYZATA Gyevitur Nonprofit Kft (a továbbiakban: Kft) vonatkozásában a közérdekű adatok megismerésére

Részletesebben

BERCZIK SÁRI NÉNI MOZDULATMŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

BERCZIK SÁRI NÉNI MOZDULATMŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT BERCZIK SÁRI NÉNI MOZDULATMŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Alapítványunk adatkezelőként a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza, személyes

Részletesebben

Önkéntes munka nyilvántartásának rendje

Önkéntes munka nyilvántartásának rendje a Magyar Hadtudományi Társaság Szervezeti és Működési Szabályzatának 3. számú melléklete Önkéntes munka nyilvántartásának rendje Jelen dokumentum a Magyar Hadtudományi Társaság (MHTT) 2014. február 28-án

Részletesebben

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT C S Ó K A B O S C H C A R S E R V I C E 7781, LIPPÓ Ifjúság u. 21. Telefon: +3669/377-091 Csóka István: +3630/594-8550 Munkafelvétel: +3630/629-5711 E-mail: csoka.auto@gmail.com ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ SZERZŐDÉSES PARTNER KAPCSOLATTARTÓI ADATOK KEZELÉSÉRŐL

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ SZERZŐDÉSES PARTNER KAPCSOLATTARTÓI ADATOK KEZELÉSÉRŐL ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ SZERZŐDÉSES PARTNER KAPCSOLATTARTÓI ADATOK KEZELÉSÉRŐL A BKÜ Zrt. (adatkezelő) az Európai Parlament és Tanács természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Készült: 2011. szeptember 19. Utolsó módosítás dátuma: 2011. szeptember 19. Utolsó módosítás hatályos: 2011. szeptember 19. Általános Szerződési Feltételek (1) A ToolSiTE Informatikai és Szolgáltató Kft.

Részletesebben

ADATFELDOLGOZÁSI MEGÁLLAPODÁS

ADATFELDOLGOZÁSI MEGÁLLAPODÁS ADATFELDOLGOZÁSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete (székhely: 1204 Bp., Köves út 1., cégjegyzékszám: 7.Pk.60.274/1989, adószám: 19010526-2-43, telefonszám:

Részletesebben

Az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CII. törvény, valamint az Alaptörvény IV. cikke alapján.

Az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CII. törvény, valamint az Alaptörvény IV. cikke alapján. ADATVÉDELMI ÉS ADATBIZTONSÁGI SZABÁLYZAT Szocio-Produkt Kft. Az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CII. törvény, valamint az Alaptörvény IV. cikke alapján. Kiadva:

Részletesebben

Euronet Magyarország Informatika Zrt. ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

Euronet Magyarország Informatika Zrt. ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ Euronet Magyarország Informatika Zrt. ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ 1. Az adatkezelő adatai: Az adatkezelő neve: Euronet Magyarország Informatika Zrt. Az adatkezelő hivatalos címe: 1138 Budapest, Váci út 188.

Részletesebben

Adatkezelési, Adatvédelmi ismertető az Új szabályok tükrében

Adatkezelési, Adatvédelmi ismertető az Új szabályok tükrében Adatkezelési, Adatvédelmi ismertető az Új szabályok tükrében Az adatvédelmi szabályozás célja, fontossága - A személyes adatok gyűjtése nyilvántartása, feldolgozása a legutóbbi időszakban került az alkotmányos

Részletesebben

Az adatvagyon fogalma Adatok kezelésének jogi keretei Adatvagyon építése Adatvagyon használata, publikálása Adatok vizualizációja Előrejelzés

Az adatvagyon fogalma Adatok kezelésének jogi keretei Adatvagyon építése Adatvagyon használata, publikálása Adatok vizualizációja Előrejelzés Tartalom Az adatvagyon fogalma Adatok kezelésének jogi keretei Adatvagyon építése Adatvagyon használata, publikálása Adatok vizualizációja Előrejelzés adatokból, gépi tanulás Közösségi hálók Adatvagyon

Részletesebben

A Hotel Síkfőkút Kereskedelmi és Vendéglátó Kft. - Hotel Síkfőkút*** és Étterem iratkezelési szabályzata

A Hotel Síkfőkút Kereskedelmi és Vendéglátó Kft. - Hotel Síkfőkút*** és Étterem iratkezelési szabályzata A Hotel Síkfőkút Kereskedelmi és Vendéglátó Kft. - Hotel Síkfőkút*** és Étterem iratkezelési szabályzata I. Bevezetés A szolgáltató (üzemeltető), mint adatkezelő adatai Hotel Síkfőkút Kereskedelmi és Vendéglátó

Részletesebben

Adatkezelés szabályai

Adatkezelés szabályai Adatkezelés szabályai Adatkezelő megnevezése: CreditLure Korlátolt Felelősségű Társaság Adatkezelő székhelye: 6100 Kiskunfélegyháza, Bercsényi utca 41. Adatkezelő e-elérhetősége: creditlure@creditlure.hu

Részletesebben

3/2014. számú SZABÁLYZATA

3/2014. számú SZABÁLYZATA Tárnok Nagyközség Önkormányzatának a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét rögzítő 3/2014. számú SZABÁLYZATA Tárnok Nagyközség Önkormányzata (továbbiakban együtt: közfeladatot

Részletesebben

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ (Az adatkezelési szabályzat 2. sz. melléklete)

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ (Az adatkezelési szabályzat 2. sz. melléklete) ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ (Az adatkezelési szabályzat 2. sz. melléklete) Hatályos: 2018. 01. 10. 1 Tartalom 1. Adatkezelő adatai... 3 2. A tájékoztató célja... 3 3. Az adatkezelés általános célja... 3 4.

Részletesebben

Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat

Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat A TOP-5.1.1-15-NG1-2016-00001 kódszámú, a Nógrád megyei foglalkoztatási paktum című pályázat adatainak jogszabályszerű kezelése érdekében a Nógrád Megyei Önkormányzat

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ SZERKESZTÉS LEZÁRVA: 2018. MÁJUS 18. HATÁLYBA LÉP: 2018. MÁJUS 25. Intézetünk adatkezelőként a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal

Részletesebben

Adatfeldolgozói megállapodás

Adatfeldolgozói megállapodás Adatfeldolgozói megállapodás 1. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK A jelen adatfeldolgozói megállapodás (a továbbiakban: Megállapodás ) létrejött egyrészről a szolgáltatás megrendelője, mint adatkezelő (a továbbiakban:

Részletesebben

Transport-R Bt. Panaszkezelési szabályzat A közúti személyszállítási üzletszabályzatra vonatkozó szabályokról szóló 213/2012. (Vll. 30.) Korm. rendelet 26/A - ában foglaltak alapján a Transport-R Bt. mint

Részletesebben

NAGYOROSZI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALÁNAK A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉT RÖGZÍTŐ SZABÁLYZATRÓL

NAGYOROSZI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALÁNAK A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉT RÖGZÍTŐ SZABÁLYZATRÓL NAGYOROSZI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALÁNAK A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉT RÖGZÍTŐ SZABÁLYZATRÓL A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról

Részletesebben

UNICEF fotópályázat Adatkezelési Tájékoztató

UNICEF fotópályázat Adatkezelési Tájékoztató UNICEF fotópályázat Adatkezelési Tájékoztató Jelen Adatkezelési Tájékoztatót az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány (székhely: 1077 Budapest, Wesselényi u. 16., a továbbiakban: "UNICEF Magyarország", vagy

Részletesebben

BRANDSEC KFT ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA

BRANDSEC KFT ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA BRANDSEC KFT ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA A jelen tájékoztatóban meghatározásra kerülnek azok a szabályok, amelyeknek megfelelően a BRAND SEC VAGYONVÉDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT(Szolgáltató), mint adatkezelő az

Részletesebben

Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi nyilatkozat Adatvédelmi nyilatkozat A Tengerjáró Kft. csak azokat a személyes adatokat gyűjti össze és dolgozza fel, amelyeket Ön kifejezetten, önként szabad akaratából bocsát rendelkezésére. Tengerjáró kiemelten

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ LIGHTHOUSE MEDIA KFT. Preambulum Társaságunk adatkezelőként a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza, adatfeldolgozóként

Részletesebben

MUNKAÜGYI KAPCSOLATOK. Dr. Fodor T. Gábor ügyvéd fodortgabor@fodortgabor.hu www.fodortgabor.hu Budapest, 2012. szeptember 25.

MUNKAÜGYI KAPCSOLATOK. Dr. Fodor T. Gábor ügyvéd fodortgabor@fodortgabor.hu www.fodortgabor.hu Budapest, 2012. szeptember 25. MUNKAÜGYI KAPCSOLATOK Dr. Fodor T. Gábor ügyvéd fodortgabor@fodortgabor.hu www.fodortgabor.hu Budapest, 2012. szeptember 25. A MUNKAÜGYI KAPCSOLATOK AZ ÚJ MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉBEN A munkavállalók szociális

Részletesebben

General Data Protection Regulation G D P R. általános adatvédelmi rendelet. Dr. Czelleng Arnold 1

General Data Protection Regulation G D P R. általános adatvédelmi rendelet. Dr. Czelleng Arnold 1 General Data Protection Regulation G D P R általános adatvédelmi rendelet Dr. Czelleng Arnold 1 Jogi alapok Az EU 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyek személyes adatainak kezelése

Részletesebben

30 MB INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR

30 MB INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR 30 MB DOMBORA SÁNDOR ADATVAGYON KEZELÉSE (JOGI KERETEK, ADATVAGYON ÉPÍTÉSE, ADATVAGYON FELHASZNÁLÁSA, ADATOK VIZUALIZÁCIÓJA, ELŐREJELZÉS, GÉPI TANULÁS, KÖZÖSSÉGI HÁLÓK, BIZTONSÁG)

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ SZERZŐDÉSES JOGVISZONY KERETÉBEN TÖRTÉNŐ ADATOK KEZELÉSÉRŐL

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ SZERZŐDÉSES JOGVISZONY KERETÉBEN TÖRTÉNŐ ADATOK KEZELÉSÉRŐL ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ SZERZŐDÉSES JOGVISZONY KERETÉBEN TÖRTÉNŐ ADATOK KEZELÉSÉRŐL A BKÜ Budapesti Közlekedési Ügyfélkapcsolatok Zártkörűen Működő Részvénytársaság (továbbiakban BKÜ vagy adatkezelő)

Részletesebben

PLATINUM TRAVEL SOLUTIONS KFT. ADATVÉDELMI INCIDENS BEJELENTÉSÉRE VONATKOZÓ ELJÁRÁSI REND. Érvényes: napjától

PLATINUM TRAVEL SOLUTIONS KFT. ADATVÉDELMI INCIDENS BEJELENTÉSÉRE VONATKOZÓ ELJÁRÁSI REND. Érvényes: napjától PLATINUM TRAVEL SOLUTIONS KFT. ADATVÉDELMI INCIDENS BEJELENTÉSÉRE VONATKOZÓ ELJÁRÁSI REND Érvényes: 2018.05.25. napjától 1 Tartalom BEVEZETÉS... 3 1. AZ ADATVÉDELMI INCIDENS FOGALMA ÉS BELSŐ JELENTÉSE...

Részletesebben

1992. évi LXIII. törvény. a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról1

1992. évi LXIII. törvény. a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról1 1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról1 Az Országgyűlés - a Magyar Köztársaság Alkotmányában foglaltakkal összhangban - a személyes adatok védelmét,

Részletesebben

A törvény hatálya. 1. (1) E törvény rendelkezéseit kell alkalmazni:

A törvény hatálya. 1. (1) E törvény rendelkezéseit kell alkalmazni: 2001. évi CVIII. Törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről Az Országgyűlés az elektronikus kereskedelem fejlődése

Részletesebben

e-post Hungary Szolgáltató Kft. ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

e-post Hungary Szolgáltató Kft. ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ e-post Hungary Szolgáltató Kft. ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ 1. Az adatkezelő adatai: Az adatkezelő neve: Az adatkezelő hivatalos címe: e-post Hungary Szolgáltató Kft. 6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 47. VIII.em.

Részletesebben

A Partner kártya és Multipont Programmal kapcsolatos csalások és visszaélések megelőzése, észlelése és kivizsgálása

A Partner kártya és Multipont Programmal kapcsolatos csalások és visszaélések megelőzése, észlelése és kivizsgálása A Partner kártya és Multipont Programmal kapcsolatos csalások és visszaélések megelőzése, észlelése és kivizsgálása 1. Az adatkezelő jogos érdeke: Az érintettek köre: a Partner kártya és Multipont Programban

Részletesebben

Aktuális munkajogi kérdések (a munkaviszony jogellenes megszüntetése, a színlelt szerződés, a vezető tisztségviselő jogviszonya)

Aktuális munkajogi kérdések (a munkaviszony jogellenes megszüntetése, a színlelt szerződés, a vezető tisztségviselő jogviszonya) Aktuális munkajogi kérdések (a munkaviszony jogellenes megszüntetése, a színlelt szerződés, a vezető tisztségviselő jogviszonya) Előadó: Dr. Bicskei Ildikó A munkaviszony megszűnése I. A munkaviszony megszűnik:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ Egyesületként, mint adatkezelő a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt határozom meg a hatályos magyar és Európai Unió által

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ A VOLT ANYÁK NAPI FACEBOOK-OS JÁTÉKBAN VALÓ RÉSZVÉTELHEZ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ A VOLT ANYÁK NAPI FACEBOOK-OS JÁTÉKBAN VALÓ RÉSZVÉTELHEZ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ A VOLT ANYÁK NAPI FACEBOOK-OS JÁTÉKBAN VALÓ RÉSZVÉTELHEZ A VOLT Fesztivál Official Facebook oldalon (https://www.facebook.com/pg/voltfesztival/) (a továbbiakban: Honlap) a Játékra

Részletesebben

A következők szerint tájékoztatni kívánom a GDPR alapvető rendelkezéseiről, melyek ismerete minden területi kamara számára is különösen indokolt:

A következők szerint tájékoztatni kívánom a GDPR alapvető rendelkezéseiről, melyek ismerete minden területi kamara számára is különösen indokolt: Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról,

Részletesebben

humán erőforrás vezérigazgató igazgató Munkáltatói jogkörök felettes

humán erőforrás vezérigazgató igazgató Munkáltatói jogkörök felettes Munkáltatói jogok gyakorlásának szabályai Alulírott Lenkei István, a Paks II. Atomerőmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Székhely: 7030, Paks, Gagarin utca 1. 3. em. 302/B.; a továbbiakban: Munkáltató

Részletesebben

Az uniós adatvédelmi előírások hatása a bölcsődei adminisztrációra. Előadó: Dr. Jójárt Ágnes Szilvia ügyvéd

Az uniós adatvédelmi előírások hatása a bölcsődei adminisztrációra. Előadó: Dr. Jójárt Ágnes Szilvia ügyvéd Az uniós adatvédelmi előírások hatása a bölcsődei adminisztrációra Előadó: Dr. Jójárt Ágnes Szilvia ügyvéd Az új uniós jogszabályról General Data Protection Regulation GDPR Az Európai Parlament és a Tanács

Részletesebben

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ FREDERIK TECHNOLOGIES PARTNEREI RÉSZÉRE

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ FREDERIK TECHNOLOGIES PARTNEREI RÉSZÉRE FREDERIK TECHNOLOGIES PARTNEREI RÉSZÉRE Hatályos: 1 TARTALOM 1. ADATKEZELŐ ADATAI... 3 2. A TÁJÉKOZTATÓ CÉLJA... 3 3. AZ ADATKEZELÉS ÁLTALÁNOS CÉLJA... 3 4. KEZELT ADATOK...4 4.1. SZERZŐDÉSES KAPCSOLATOK...

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZABÁLYZATA. a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjéről

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZABÁLYZATA. a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjéről PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZABÁLYZATA a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjéről A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992.

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK II. FOGALMAK

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK II. FOGALMAK Az Áron Ház Kft. (székhely: 1222 Budapest, Nagytétényi út 60. nyilvántartva a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságán 01-09-936918 cégjegyzékszám alatt, statisztikai számjel: 22637877-4332-113-01, adószám: 22637877-2-43),

Részletesebben

A Kisteleki Általános Iskola székhelyén működtetett. elektronikus térfigyelő rendszer adatkezelési szabályzata

A Kisteleki Általános Iskola székhelyén működtetett. elektronikus térfigyelő rendszer adatkezelési szabályzata A Kisteleki Általános Iskola székhelyén működtetett elektronikus térfigyelő rendszer adatkezelési szabályzata 1.) A kezelt adatok köre A Kisteleki Általános Iskola (továbbiakban: Iskola) székhelyén a Petőfi

Részletesebben

(az egyesület nevét beírni!) EGYESÜLET BELSŐ ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

(az egyesület nevét beírni!) EGYESÜLET BELSŐ ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA (az egyesület nevét beírni!) EGYESÜLET BELSŐ ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA 1 I. Általános rendelkezések 1. A szabályzat hatálya kiterjed a/az...egyesületre (a továbbiakban: Adatkezelő). 2. A

Részletesebben

RENDELETTERVEZET. Enying Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (XII..) önkormányzati rendelete A kötelező adatkezelés szabályairól

RENDELETTERVEZET. Enying Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (XII..) önkormányzati rendelete A kötelező adatkezelés szabályairól RENDELETTERVEZET Enying Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (XII..) önkormányzati rendelete A kötelező adatkezelés szabályairól Enying Város Önkormányzat Képviselő-testülete az információs

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ÉRVÉNYES 2018.05.25.-TŐL Társaságunk adatkezelőként a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza, adatfeldolgozóként

Részletesebben

Az Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola székhelyén működtetett elektronikus térfigyelő rendszer adatkezelési szabályzata

Az Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola székhelyén működtetett elektronikus térfigyelő rendszer adatkezelési szabályzata Az Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola székhelyén működtetett elektronikus térfigyelő rendszer adatkezelési szabályzata 1.) A kezelt adatok köre Az Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola

Részletesebben

A TECHNOLÓGIAIPARTNER-KERESŐ SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI. Bevezető

A TECHNOLÓGIAIPARTNER-KERESŐ SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI. Bevezető A TECHNOLÓGIAIPARTNER-KERESŐ SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Bevezető A Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft. (a továbbiakban: Szolgáltató) értékesítő tevékenységként

Részletesebben

Számadó Tamás Gazdasági Versenyhivatal, Bírósági képviseleti Iroda vezetője

Számadó Tamás Gazdasági Versenyhivatal, Bírósági képviseleti Iroda vezetője Az üzleti titok védelme a nem nyilvános know-how és üzleti információk (üzleti titkok) jogosulatlan megszerzésével, felhasználásával és felfedésével szembeni védelemről szóló irányelv tervezete Számadó

Részletesebben

A gyógyszerügyi hatóság transzparenciájának kérdései

A gyógyszerügyi hatóság transzparenciájának kérdései A gyógyszerügyi hatóság transzparenciájának kérdései Üzlet és titok a gyógyszeriparban Dr. Parapatics Tamás Budapest, 2014. szeptember 11. A transzparencia kihívásai Információ közzétételéhez fűződő jog,

Részletesebben

A munkaviszony létrejötte és megszűnése

A munkaviszony létrejötte és megszűnése A munkaviszony létrejötte és megszűnése a jó munkahely mindnyájunknak fontos a munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 www.tamop248.hu

Részletesebben

ADATKEZELÉSI NYILVÁNTARTÁS

ADATKEZELÉSI NYILVÁNTARTÁS 13. számú melléklet Adatkezelési Nyilvántartás ADATKEZELÉSI NYILVÁNTARTÁS Adatkezelő neve: Horgászjegy Kft. Adatkezelő elérhetősége: 1124, Budapest, Korompai utca 17. Adatkezelési felelős neve: Guti Csaba

Részletesebben

KÖZÉRDEKŰ ADATOK EGYEDI IGÉNYLÉSÉNEK RENDJE

KÖZÉRDEKŰ ADATOK EGYEDI IGÉNYLÉSÉNEK RENDJE KÖZÉRDEKŰ ADATOK EGYEDI IGÉNYLÉSÉNEK RENDJE A Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény 61. (1) bekezdése értelmében A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra,

Részletesebben

JA-KA KFT SZEMÉLYES ADATOK VÉDELMÉRE VONATKOZÓ ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

JA-KA KFT SZEMÉLYES ADATOK VÉDELMÉRE VONATKOZÓ ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT JA-KA KFT SZEMÉLYES ADATOK VÉDELMÉRE VONATKOZÓ ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT Fogalmak A JA-KA Kft. adatkezelőként a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit meghatározza, adatfeldolgozóként az adatkezelő

Részletesebben

A Barátság Kulturális Központ épületében működtetett elektronikus térfigyelő rendszer Adatvédelmi szabályzata

A Barátság Kulturális Központ épületében működtetett elektronikus térfigyelő rendszer Adatvédelmi szabályzata A Barátság Kulturális Központ épületében működtetett elektronikus térfigyelő rendszer Adatvédelmi szabályzata 1. A kezelt adatok köre A százhalombattai Barátság Kulturális Központ (továbbiakban: BKK) épületében

Részletesebben

New Land Media Kft. Székhely: 1123 Budapest, Nagyenyed utca 16. fszt. 4. telefon:

New Land Media Kft. Székhely: 1123 Budapest, Nagyenyed utca 16. fszt. 4. telefon: New Land Media Kft. Adatkezelési Tájékoztató a New Land Media Kft-vel szerződő partnerek szerződéses kapcsolattartói személyes adatainak közös adatkezelés keretében történő kezeléséről A természetes személyeknek

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. 4.2. Átvevő vállalja, hogy a térítésmentesen átvett briketteket kizárólag a 2. pontban megjelölt célból és helyen hasznosítja.

MEGÁLLAPODÁS. 4.2. Átvevő vállalja, hogy a térítésmentesen átvett briketteket kizárólag a 2. pontban megjelölt célból és helyen hasznosítja. MEGÁLLAPODÁS Amely létrejött egyrészről a Magyar Nemzeti Bank (székhely: 1054 Budapest, Szabadság tér 8-9., adószám: 10011953-2-44, a továbbiakban: Átadó), másrészről a XXXX (székhely:., adószám:, bírósági

Részletesebben

AZ ADATFELDOLGOZÁSI TEVÉKENYSÉG ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI KÖNYVELŐIRODÁK RÉSZÉRE

AZ ADATFELDOLGOZÁSI TEVÉKENYSÉG ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI KÖNYVELŐIRODÁK RÉSZÉRE 9.b melléklet AZ ADATFELDOLGOZÁSI TEVÉKENYSÉG ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI KÖNYVELŐIRODÁK RÉSZÉRE AZ ADATFELDOLGOZÓ MEGNEVEZÉSE: Cégnév: Székhely: Cégjegyzékszám: Adószám: Képviselő: Telefonszám: Fax:

Részletesebben

Bács Zöldenergia Kft Kecskemét, Forrás u. 2/a. Jelen adatkezelési tájékoztató időbeli hatálya től visszavonásig tart.

Bács Zöldenergia Kft Kecskemét, Forrás u. 2/a. Jelen adatkezelési tájékoztató időbeli hatálya től visszavonásig tart. Adat kezelő megnevezése: Bács Zöldenergia Kft. Adat kezelő székhelye: 6000 Kecskemét, Forrás u. 2/a Adat kezelő e-elérheto sége: janos.varnagy@bze.hu Adat kezelő képviselője: Várnagy János (ügyvezető )

Részletesebben

Aranykor Fejlesztő és Szolgáltató Kft Budapest, József nádor tér 5 6. Szerver szolgáltatás Információs rendszerrel

Aranykor Fejlesztő és Szolgáltató Kft Budapest, József nádor tér 5 6. Szerver szolgáltatás Információs rendszerrel Az adatkezelő adószáma honlapja e-mailcíme képviselő Aranykor Országos Önkéntes Nyugdíjpénztár 18069493-1-41 Hanák Márta ügyvezető Az adatkezelés megzése célja érintettek köre helye azonosítója jogalapja

Részletesebben

Adatvédelmi Tájékoztató

Adatvédelmi Tájékoztató Oldalszám:1/7 Adatvédelmi Tájékoztató A, mint adatkezelő az adatkezelésre vonatkozó hatályos jogszabályok és a kialakult adatvédelmi gyakorlat szem előtt tartásával az alábbiak szerint határozza meg adatvédelmi

Részletesebben

EGYEZMÉNY AZ OSZTRÁK SZÖVETSÉGI KORMÁNY ÉS MAGYARORSZÁG KORMÁNYA KÖZÖTT A MINŐSÍTETT ADATOK CSERÉJÉRŐL ÉS KÖLCSÖNÖS VÉDELMÉRŐL

EGYEZMÉNY AZ OSZTRÁK SZÖVETSÉGI KORMÁNY ÉS MAGYARORSZÁG KORMÁNYA KÖZÖTT A MINŐSÍTETT ADATOK CSERÉJÉRŐL ÉS KÖLCSÖNÖS VÉDELMÉRŐL BGBl. III - Ausgegeben am 23. Juli 2013 - Nr. 201 1 von 9 EGYEZMÉNY AZ OSZTRÁK SZÖVETSÉGI KORMÁNY ÉS MAGYARORSZÁG KORMÁNYA KÖZÖTT A MINŐSÍTETT ADATOK CSERÉJÉRŐL ÉS KÖLCSÖNÖS VÉDELMÉRŐL Az Osztrák Szövetségi

Részletesebben

A 13. Adatvédelmi rendelkezések fejezet a következőként alakult át

A 13. Adatvédelmi rendelkezések fejezet a következőként alakult át A 13. Adatvédelmi rendelkezések fejezet a következőként alakult át 13.1 A Szolgáltató általi adatkezelésre vonatkozó rendelkezések 13.1.1 Szolgáltató a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése

Részletesebben

A vagyonnyilatkozat őrzéséről és kezeléséről szóló szabályzat Budapest, 2011. november

A vagyonnyilatkozat őrzéséről és kezeléséről szóló szabályzat Budapest, 2011. november 4. melléklet a Magyar Szocialista Párt Alapszabályához A vagyonnyilatkozat őrzéséről és kezeléséről szóló szabályzat Budapest, 2011. november 2 I. A vagyonnyilatkozatra kötelezettek, a nyilatkozat esedékessége

Részletesebben

TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS. amely létrejött egyrészről

TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS. amely létrejött egyrészről Iktatószám: TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről. Székhely:. Adószám: Számlavezető bank:. Bankszámlaszám: Cégjegyzék száma: KSH száma: TB törzsszám:.. Levelezési cím:. Képviseletre jogosultak:

Részletesebben

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola székhelyén működtetett elektronikus térfigyelő rendszer adatkezelési szabályzata

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola székhelyén működtetett elektronikus térfigyelő rendszer adatkezelési szabályzata A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola székhelyén működtetett elektronikus térfigyelő rendszer adatkezelési szabályzata 1.) A kezelt adatok köre A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola (továbbiakban:

Részletesebben

A BCE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár Levéltári Kutatási Szabályzata

A BCE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár Levéltári Kutatási Szabályzata A BCE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár Levéltári Kutatási Szabályzata A BCKT 2014.05.14-ei ülésén a 16/2014.(V.14.) számú határozatával támogatta a Szabályzat elfogadását. Ezzel egyidejűleg a tárgyban

Részletesebben

A személyes adatok kezelésére a Szolgáltató akkor jogosult, ha

A személyes adatok kezelésére a Szolgáltató akkor jogosult, ha TÁJÉKOZTATÓ az előfizetők és a felhasználók személyes adatainak kezeléséről A PTTSystems Kft. (Szolgáltató) az elektronikus hírközlési szolgáltató adatkezelésének különös feltételeiről, az elektronikus

Részletesebben

Szabályozás fegyelmezés a szabályok betartása - betartatása a munkatársak körében. MRE Szeretetszolgálati Iroda 2012. november 27.

Szabályozás fegyelmezés a szabályok betartása - betartatása a munkatársak körében. MRE Szeretetszolgálati Iroda 2012. november 27. Szabályozás fegyelmezés a szabályok betartása - betartatása a munkatársak körében MRE Szeretetszolgálati Iroda 2012. november 27. SZABÁLYOZÓ KÖRNYEZET Jogi normák: 2012. évi I. törvény a munka törvénykönyvéről

Részletesebben

Frog Media Kft. Adatkezelési tájékoztató

Frog Media Kft. Adatkezelési tájékoztató Frog Media Kft. Adatkezelési tájékoztató Készült: 2015. március 2. Preambulum A Frog Media Kft. (a továbbiakban: Adatkezelő) célja, hogy a személyes adatok védelme érdekében megtegyen minden olyan szükséges

Részletesebben

A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZAT

A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZAT A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZAT A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságon (továbbiakban: Igazgatóság) a közérdekű adatok megismerésére irányuló

Részletesebben

Az Informatikai Főosztály vezetőjének. 4/2019. (VII. 31.) főov. körlevele

Az Informatikai Főosztály vezetőjének. 4/2019. (VII. 31.) főov. körlevele Az Informatikai Főosztály vezetőjének 4/2019. (VII. 31.) főov. körlevele az ügyészségi fogalmazói pályázatok kezelésére szolgáló informatikai rendszer használatával kapcsolatos eljárásrendről Az ügyészségről

Részletesebben

Adatbiztonsági nyilatkozat. Adatbiztonsági Nyilatkozat 1. oldal

Adatbiztonsági nyilatkozat. Adatbiztonsági Nyilatkozat 1. oldal Adatbiztonsági nyilatkozat Adatbiztonsági Nyilatkozat 1. oldal Tartalom: 1. Bevezetés... 3 2. Az adatkezelésre vonatkozó tájékoztatás... 3 3. Az adatkezelés célja... 4 4. Adattovábbítások, harmadik személyek

Részletesebben