ISMÉT 90 ÉVEST KÖSZÖNTHETTÜNK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ISMÉT 90 ÉVEST KÖSZÖNTHETTÜNK"

Átírás

1 ISMÉT 90 ÉVEST KÖSZÖNTHETTÜNK Jakabszállási HÍRLEVÉL Részletek a második oldalon VI. évfolyam, 10. szám december I. 200,- Ft A T A R T A L O M B Ó L : V Í Z D Í J U N K 6. IDŐSEK NAPJA JAKABSZÁLLÁSON Ú J T A N Y A- G O N D N O K 6 E L S Ő G Y Ó- N Ó K 4. B É R L E T B O L T 5. E M B E R P R Ó B Á L Ó T E L J E S Í T M É N Y 8. Az iskola énekkara az alkalomhoz illő énekkel köszöntött mindenkit. Vezényelt Varga-Kovács Anna tanárnő. Cikkünket a második oldalon olvashatja. NÉPFŐISKOLAI ELŐADÁSOK Immáron tizenhatodik évadához érkezett a jakabszállási népfőiskolai előadások sora. Mint minden évben, az idén is nagy lendülettel fogott a szervezéshez községünk polgármestere. Örömét még tetézte az is, hogy pályázaton nyert pénzt a megvalósításra. Támogatók: Folytatás a harmadik oldalon! KÓBOR EBEK Bizonyára emlékeznek, hogy egy korábbi számunkban foglalkoztunk a kóbor kutyákkal. A képviselő-testület árajánlatot kért egy szolgáltatótól, hogy megoldja a szabadon lévő állatok ügyét. Sajnos az árajánlatot nem tudta elfogadni a testület, mert a három millió forintos készenléti díjat nem tudjuk kigazdálkodni. Továbbá még közel húszezer forintot kell fizetni minden egyes befogott kutya után. Amennyiben csak ez utóbbi díjat számláznák ki, a testület azonnal szerződést kötött volna. Mivel az ügy még mindig nincs megoldva, a testület felkérte Szabó Mihály polgármester urat, hogy a problémát vesse fel egy következő kistérségi ülésen, hiszen a környező települések is küzdenek ezzel a problémával. Addig sajnos gyakran találkozhatunk éhes, csapatokba verődő vagy magányosan kóborló kutyákkal. De a felelősök nem ők, hanem lelkiismeretlen vagy gondatlan gazdáik. Az ilyen tulajdonosokra kiróható büntetés ,- forint.

2 2. oldal IDŐSEK Folytatás az első oldalról. A községi önkormányzat képviselő-testülete minden évben műsorral köszönti a 65 év feletti időseket és egy közös ebéden látja őket vendégül. Dormány László 90 éves Rendszeres olvasóink tudják, hogy azokat, akik betöltik kilencvenedik életévüket, a tisztelet jeléül felköszönti Szabó Mihály, községünk polgármestere. Elkísérte őt Bukovszki Sándorné az önkormányzat Szociális és egészségügyi bizottságának elnöke és Lantos Istvánné a Polgármesteri Hivatal munkatársa is. Az idei ünnepi beszédet Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke mondta. Kiemelte a család fontosságát, amelybe nagyon sok ponton kapcsolódnak az idősek, hiszen tapasztalatukkal és szeretetükkel összetartják azt. Biztosan emlékeznek még azokra az időkre, amikor bizony sorba álltunk a gázpalackokért. Először Laci bácsi saját házának kamrájában 15 darabos készlettel kezdte a munkáját. Majd amikorra már elterjedtek a gázsütők, a jelenlegi takarékszövetkezet mögötti területen hoztak létre cseretelepet. Nyugdíjas koráig dolgozott itt Laci bácsi. Szerkesztőségünk is jó egészséget kíván neki. A beszéd után a napközi otthonos óvoda nagycsoportosainak műsorát láthatták a jelenlévők. Ezután az iskolások köszöntötték az időseket. Külön kiemeljük, hogy az idén a fülöpjakabi tagiskola tanulói is szerepeltek. Szintén hagyomány, hogy a helyi citera és népdalkör tagjai közös énekléssel szórakoztatják a közönséget. PITYPANG-BÁL NEGYEDSZER A hagyományos farsangi bált február 7-én rendezik meg az Aero Hotel éttermében a repülőtéren. EGÉSZSÉGHÓNAPOK Harmadszorra tartják meg az egészséghónapok rendezvényeit az általános iskolában. Mindenkit szeretettel vár a szervező: Csorbáné Sipos Mária. A részletes programtervet a december 20-a után megjelenő újságban közöljük.

3 NÉPFŐISKOLAI ELŐADÁSOK Immáron tizenhatodik évadához érkezett a jakabszállási népfőiskolai előadások sora. Mint minden évben, az idén is nagy lendülettel kezdett a szervezésbe községünk polgármestere. Örömét még tetézte az is, hogy pályázaton nyert pénzt a megvalósításra. 3. oldal A harmadik előadást Tánczos László tartotta. Ő a Szentpéteri Borpince borairól szólt ben a Rajnai Rizlingjük első helyet ért el a Három Város Borversenyén Kiskőrösön. Az előadások összeállításában nagy gondot fordított arra, hogy a közösség minél szélesebb körének nyújtson kellemes kikapcsolódást, hasznos ismeretszerzést. Elsőként a parlagfű elleni védekezésről dr. Szabó Gergely tartott előadást. Kiemelte, hogy ha tíz éven keresztül egy parlagfüvet sem hagynánk kikelni, akkor is lenne, mivel a magja akár addig is csírázó képes a talajban. A negyedik előadást szintén Tánczos László tartotta, és a jelenleg legközkedveltebb almafajtákat mutatta be Természetesen nagy sikert aratott a kóstoltatás. (Alsó képünk.) Az előadásokat a Magyar Népfőiskolai Társaság, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, a Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány támogatásával a helyi önkormányzat szervezte. Segítséget nyújtott még a Munkaügyi Központ kecskeméti kirendeltsége és a P & P Pékáru Kft. Szabó Mihály polgármester sajnálja, hogy a várakozáshoz képest kevesebben vettek részt a rendezvényeken az idén, pedig nagyon sokakat érintő témákat mutattak be az előadók. A második előadást a Kecskeméti Esélyházának vezetője tartotta, ahol elhangzott, mekkora a különbség a nők és a férfiak foglalkoztatásában. Sajnos, évtizedek óta hátrányban vannak a nők szerte a világban.

4 4. oldal KÖZÖSSÉGÜNK ELSŐ GYÓNÓK P. Szabó Istvánné az első gyónók köszöntésekor kiemelte, nagyon nagy tisztelettel van azon szülők iránt, akik elvezették gyermekeiket az Isten házába. Igaz, hogy a kereszteléskor ezt sokan meg is ígérték, akkor amikor a tisztelendő atya megkérdezte a szülőktől és a keresztszülőktől, hogy vállalják-e gyermekeik vallásos nevelését. Elmondta: Ezt a kijelentésünket Isten majd számon kéri tőlünk. Ezért, kedves szülők, legyünk egymás segítségére! A katolikus nevelés első lépése a keresztelés után az imádságok gyakorlása. Ezt követi a hittantanulás, a szentmisén való részvétel és a szentségek felvétele. Érsek atya egyik szentbeszédében így fogalmazott: Imádkozva és munkálkodva kell nekünk élni. Imádkozni kell önmagunkért és Magyarország lelki megújulásáért. Így a hívő ember feltöltődve és másoknak példát mutatva boldogabban tud élni. Érsek atya hozzátette: Nemzetünk nagy baj- ban van, és csak az Isten irgalma tud minket megmenteni. Jézus gondoskodik azokról, akik hallgatják követőit. Ezért fontos, hogy hitünk szerint éljünk. Ezután P. Szabó Istvánné örömmel mutatta be azt a tizenegy gyermeket, akik első alkalommal vettek részt szentgyónáson. Tulajdonképpen a második szentséget vették fel, és imádságos lelkülettel készülnek az első áldozásra. Kérte a híveket, hogy imádságaikba foglalják bele ezeket a fiatalokat. Felső sor: Sebők Kitti, Káldi Angéla, Farkas Dániel, Skultéti Marietta, Kovács Anikó Fanni, Kovács Dávid. Alsó sor: Lovász Máté, Szabó Máté, Farkas Norbert, Bencze Annabella, Bogáromi Alexandra Programajánló Advent harmadik hetében december 15én hétfőn a Művelődési Házban 17 órakor a reformátusok ünnepi előkészülete lesz. Előadó: Magyarné Balog Erzsébet lelkész igazgató. Az előadást követően az Univer Coop Zrt. Sütőüzemének termékeiből lesz kóstoló. Advent negyedik hetében december 22én hétfőn 17 órakor a Művelődési Házban a ka- tolikusok ünnepi előkészülete lesz. Előadó: Fekete János római katolikus plébános január 5-én hétfőn 17 órakor a repülőtéren a Weinhaus Kft. borainak bemutatására és borkóstolásra kerül sor. A szőlő növényvédelme és a növényvédelemmel kapcsolatos kérdések címmel előadást tart Tánczos László a JELI 2000 Kft. ügyvezetője. Ezután Kiss András a Bayer Hungaria Kft. képviselője a szőlőben használható növényvédőszer újdonságokról tart előadást. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

5 GR EÖ NV EI D R ÁH CÍ IR ÓE K A M I N D E N N A P O K B A N 5. oldal ANYAKÖNYVI HÍREK Születtek név szül.idő anyja neve apja neve Mester Enikő Végh Enikő Mester István Németh Dorina Árva Ibolya Németh Norbert Magyar Dávid Baranyi Mónika Magyar Zoltán Tóth Bence Papp Ivett Tóth Róbert Meghaltak Radics János (volt jakabszállási lakos) életének 47. évében október 21-én elhunyt. Buczkó István életének 67. évében október 23-án elhunyt. Bérletet a bérletboltból Ezentúl nem kell a buszon sorban állva megváltani a bérleteket. Minden hónap 1-je és 5-e között munkanapokon 7:00-8:30 és 14:00-16:00 időszakokban a művelődési házban, utána pedig a Kun Béla utca 7/a szám alatt Végh Sándoréknál egész nap megveheti a távolsági járatokra szóló bérleteket. Legyen tanuló vagy felnőtt, egy helyen mindegyikhez hozzájuthat ugyanazon az áron, mintha a buszon venné. Özv. Fazekas Mihályné életének 85. évében október 31-én elhunyt. Túri Imréné Gulyás Veronika életének 75. évében november 1- jén elhunyt. Fazekas Imréné Oláh Irén életének 75. évében november 2-án elhunyt. Közlemények Az Együtt Jakabszállás Gyermekeiért Alapítvány köszöni a tavalyi évben felajánlott Ftot. Ezt az összeget tartalékalapba helyeztük ben 500 Ftot költöttünk bankköltségre. Év végén ezer forint volt a számlán. Hegedűs Gáborné kuratóriumi elnök A Jakabszállás Községi Sportegyesület Közalapítvány köszöni Bíbok Dezsőné Fodor Piroska életének 81. évében november 9- én elhunyt. Molnár Dániel életének 86. évében november 9-én elhunyt. Tóth Antalné Kozma Erzsébet életének 82. évében november 23-án elhunyt. a tavalyi évben felajánlott ,- Ft-ot. A közalapítvány a tavalyi évben 264 ezer forintot fordított sporteszközökre. Csorba Ferenc kuratóriumi elnök Helyesbítés A múlt számukban tévesen írtuk a kitüntetés nevét: Szabó Mihály polgármester úr "Pro Familiis- Díj"-ban részesült. A Kinizsi Százas Teljesítménytúrát Szalai Ottó is teljesítette az idén. Gratulálunk! ÚJ előfizetőknek az 1,2 megás ADSL internet most 2.479,- akciósan forint havonta. ADSL internet szünetmentes szolgáltató-váltóknak 3.390,- Ft-tól. Információ: 20/

6 6. oldal K Ö Z S É G H Á Z I É R T E S Í T Ő Vízdíj január 1-jétől köbméterenként bruttó 12,- forinttal többet fizetünk az ivóvízért. A havonta fizetendő alapdíj pedig bruttó 24,- forinttal kerül többe. Tanyagondnoki feladatok Az idei évben a képviselő-testület pályázatot nyújtott be kilenc személy szállítására alkalmas új kisbusz megvásárlására. Miután nyertünk, a következő évben másfél milliós önrész vállalása mellett valószínűleg márciustól lesz még egy tanyagondnok. Az állam az új munkatárs bérét is támogatja. Útépítések Amennyiben a benyújtott pályázat nyer, akkor 35 százalékos önerő vállalása mellett aszfaltos lehet 2009-ben az Arany J. utca, míg 2010-ben vagy 2011-ben a Tavasz utca vége, a Sport, a Kossuth és a Bem J. utcák egésze. A teljes beruházási költség 83 millió forint, melyből 30 milliós önerőt kell vállalni. Jakabszállás Községért kitüntető cím A képviselő-testület döntése alapján az idén nem került kiosztásra a díj. Bursa Hungarica ösztöndíj A 2008/2009-es tanévre szóló ösztöndíjpályázatra nyolcan adtak be igényt. A Szociális és Egészségügyi Bizottság javaslata alapján mindenki részesül támogatásban tíz hónapon keresztül. A legkisebb összeg 3000,- míg a legmagasabb 5000,- forint lesz. Virágos kert, gondozott utca Immáron negyedik éve jutalmazza a képviselő-testület azokat a portákat, amelyek lakóháza, kertje, udvara és utcarésze tisztán tartott és harmonikusan a környezetbe illik. Az idei első helyezett Szabó László és családja (Marx K. u.), akik egyhetes harkányi apartman-használatot nyertek, hogy kipihenhessék az egész éves munkát. A további díjazottak: 2. helyezett Marosi József Mező I. u helyezett Konfár János Munkácsy u helyezett Szűcs József Dobó I. u helyezett Vas Géza Béke u. Vállalkozók köszöntése A hagyományos összejövetelt december 19-én pénteken 15 órakor rendezik meg a tornacsarnokban. Ünnepi beszédet mond Bányai Gábor, a Bács-kiskun megyei önkormányzat elnöke. Minden Jakabszálláson működő egyéni és társas vállalkozás tagját, képviselőjét ezúton is meghív az eseményre a képviselő-testület. Szintén ekkor lesz és hagyomány már az is, hogy karácsony előtt a községünkben foglalkoztatott köztisztviselők és közalkalmazottak ünnepi körülmények között egy szép délutánt töltenek együtt az iskola tornatermében. Polgármester úr köszönti őket megköszönve nekik egész éves tevékenységüket. Újraélesztő készülék Meglepő volt, milyen szép számban eljöttek a készülék használatának bemutató előadására. Jó volt látni, hányan szeretnék ismerni az újraélesztés lépéseit, és ha baj van, saját családtagjuk vagy embertársuk segítségére lehessenek. Minden résztvevő kapott egy brossurát, hogy otthonában is át tudja ismételni a megszerzett ismereteket. Mivel hamarosan lemerül a készülék akkumulátora, így egy újat vásárol az önkormányzat. Továbbá az is kiderült, hogy nyolc éves kor alatt a jelenlegi beállításokkal nem alkalmas újraélesztésre a készülék. Egy gyermekek számára alkalmas tappancsot is be kell szerezni. A beruházás összköltsége meghaladja a 150 ezer forintot. A Jakabszállási Lokálpatrióták Egyesülete ezúton köszöni meg dr. Czabán Lászlónak, hogy érdekes és színvonalas előadást tartott, valamint a képviselőtestületnek, hogy az új beszerzéséket támogatta. A témára még visszatérünk, hiszen szeretnék olyan helyen elhelyezni a készüléket, hogy minél könnyebben hozzá lehessen férni.

7 A P A P Í R É S I R Ó S Z E R B O L T H I R D E T É S E I 7. oldal DECEMBER 6-ÁN NEMCSAK A MIKULÁS HANEM MI IS MEGAJÁNDÉKOZZUK ÖNT! EZEN A NAPON, HA ÜZLETÜNKBEN VÁSÁROL, A FIZETÉS ELŐTT DOBJON A DOBÓKOCKÁVAL. HA SIKERÜLT KÉT HATOST DOBNIA, NEM KELL A VÁ- LASZTOTT ÁRUT KIFIZETNIE! MOST AZTÁN ÉRDEMES LESZ BEJÖNNI A PAPÍR- IRÓSZER ÜZLETBE A JAKABSZÁLLÁS PETŐFI S. KARÁCSONYI VÁSÁR december én az orgoványi művelődési házban! A vásár 10 és 18 óra között tart nyitva. Ez idő alatt a feltüntetett árakból 10 %-os kedvezménytbiztosítunk. (Kivéve AVON-termékek!) Óriási AVON-választék, sok-sok ajándékkal. Minden 3000,- forint feletti vásárlással nyerhet, ugyanis mindkét nap végén értékes elektromos kisgépeket sorsolunk ki, és persze minden vásárlónk szavazhat a Betlehem-készítő verseny kiállított műveire. A szülőkkel együtt érkező gyerekeket kézműves foglakozással várják a papírés írószer bolt munkatársai! UTCA. 9. SZÁM ALÁ!

8 8. oldal M O Z A I K Előzetes a december 20-a után megjelenő újságból: A falugyűlésen történt Interjú egy tánctanárral A jakabi GalambÁSZ Jakabiak a futás szerelemesei Egészséghónapok Teréz anya: Az élet himnusza Az élet boldogság - ízleld! Az élet álom - tedd valósággá! Az élet kihívás - fogadd el! Az élet kötelesség - teljesítsd! Az élet játék - játszd! Az élet vagyon - használd fel! Az élet szeretet - add át magad! Az élet titok - fejtsd meg! Az élet ígéret - teljesítsd! Az élet szomorúság - győzd le! Az élet dal - énekeld! Az élet küzdelem - harcold meg! Az élet kaland - vállald! Az élet jutalom - érdemeld ki! Az élet élet - éljed! Felelős kiadó: Jakabszállási Lokálpatrióták Egyesülete Felelős szerkesztő: az egyesület elnöke Szerkeszti: a szerkesztőbizottság Cím: 6078 Jakabszállás, Petőfi S. u. 4/a Az ügyeletes szerkesztő telefonszáma: 76/ , 20/ szerkesztoseg@jakabszallas.net ISSN Készült az egyesület saját informatikai rendszerével. Nyomda: Digital Office Kft. Kecskemét,Lóverseny u / EMBERPRÓBÁLÓ TELJESÍTMÉNY...avagy ki nevet a végén Történt egyszer az Óperenciás tengeren innen a Kínai Nagy Falon túl,egészen pontosan Magyarországon egy hangulatos kis faluban, nevezzük mondjuk Jakabszállásnak, ahonnan neki vágott néhány bátor legény a KINIZSI SZÁZAS elnevezésű teljesítménytúrának. (Ez egy 100 km hosszú gyalogtúra, ami Budáról indul a Pilis és Gerecse vonulatait hátrahagyva s Tata mellett érnek célba a vállalkozó szelleműek). Volt közöttük egy forrófejű, nagyszájú, aki addig csak a futóversenyeken tette próbára magát. Persze csak tréfából, de "hősünk" az első néhány tíz kilométeren folyamatosan zrikálta a többieket, hogy kocogjanak már egy kicsit vagy gyalogoljanak hátrafelé, hogy egy picit nehezítsék a feladatot, de ha így folytatják, akkor legalább a célba érkezés után ne kelljen beszállnia a hazafelé tartó autóba, hanem visszagyalogol még Pest felé Ilyen és ehhez hasonló beszólások közepette haladt jó hangulatban a csapat, mígnem km megtétele után drasztikusan lecsökkentek, majd a 60 km felé abba maradtak az intrikák. Ezt észrevette persze a rutinos túrázó, -aki abban az évben teljesítette 15. alkalommal ezt a távot-, de erre ügyet se vetve gyalogoltak tovább. 80 km megtétele után már nem bírta szó nélkül újonc barátunk és kipakolt: - Valóban embert próbáló ez a verseny, igen sajog minden porcikám. Alig van már lábujjam, amin nincs vízhólyag, és elképzelni sem tudom, hogy fogom kibírni a maradék 20 kilométert. Csak mondja már azt valaki, hogy ő is fáradt, ő sem érzi a lábait, őt is kínozza már a 16 órás gyaloglás minden szépsége! Körülbelül fél perces néma menetelés után - végre - megszólalt közülünk a rutinos, a rá jellemző higgadt magabiztossággal: - Láttad a Vukot? Na, ettől még jobban kiakadt "hősünk", mert hát persze hogy látta, de hogy jön ez most ide? Ő úgy érzi képtelen továbbmenni,és jönnek itt neki a Vukkal... - Akkor tudod mit mondott az öreg róka a kis Vuknak?! - Nem tudom, de most az sokkal jobban érdekelne, hogy fogok célba érni. - TANULJ MEG TŰRNI! Hosszú-hosszú percekig szótlanul mentek tovább, a fiatal nem panaszkodott. Fogcsikorgatva, hajnali fél háromkor célba értek és hát a sportteljesítményen túl több szempontból egy életre szóló élménnyel lettek gazdagabbak! Szalai Ottó " Ne sírj,mert véget ért. Mosolyogj,mert megtörtént" Gabriel Marquez

9 MÁSODIK LOVASBÁL Behúzott oldal I. Tombolát vegyenek, mert mindegyik szám nyer egyszer. Csak győzzük kivárni. (Bal oldali kép.) Boldogok, akik megnyerték a hosszúhétvégét egy hajdúszoboszlói hotelbe. Gratulálunk és jó utat kívánunk. (Jobb oldali kép.) Van, aki négyes fogattal mehetett haza. (Balra lenti kép.) Fotós bácsi, itt vagyok. (Jobbra lenti kép.) Egy lesi fotós, avagy hogyan is fényképezzünk szembe. Együtt báloztak kicsik és nagyok. Jó hangulatban telt el az este. Találkozzunk a harmadik lovasbálon jövő novemberben. Addig is készüljünk a május 31-ei lovaspálya avatóra, melyet a Jakabszállási Lovas Sportegyesület és önkéntes segítői szerveznek. Volt mire támaszkodni. Sétabot, csengő, italflaska és elsősegély doboz egyben.

10 Behúzott oldal II. K Ö Z É R D E K Ű T Á J É K O Z T A T ÁS RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS A karácsonyi ünnepek közeledtével szeretnénk néhány hasznos tanácsot adni Önöknek, hogy az ünnepek meghitt pillanatait semmi ne árnyékolja be. Vásárlás közben is legyen körültekintő, hiszen ezek azok a percek, amikor a vásárló kiszolgáltatott. A kézitáskákat, autóstáskákat ne a bevásárlókosárba tegyük vagy hátra a vállunk mögé, hiszen onnan könnyen ellopható, kiemelhető belőle a tárcánk, mobiltelefonunk, irataink. A táskáink, pénztárcánk mindig a kezünk ügyében, a szemünk előtt legyen. Praktikus, ha egyszerre többen megyünk vásárolni és ajándékokat válogatni, ha az egyik társunk csak az értékeinkre figyel. A bevásárlás befejeztével értékeinket ne hagyjuk a gépkocsi utasterébe bezárva, letakarva, mert kitűnő alkalmat nyújthat a gépkocsi feltörőnek. A gépkocsi feltörés néhány másodpercet vesz igénybe, ez ellen még a riasztó sem védi meg az Ön értékeit, ajándékait. A közelgő ünnepek alkalmasak lehetnek arra, hogy parkolókban ismeretlen személyek vagy házaló árusok otthonainkban aranynak látszó ékszereket akarnak számunkra értékesíteni kedvező áron. Ezeken az aranynak látszó, valójában rézből vagy más fémből készült utánzatokon könnyen észrevehetjük, hogy nem valódiak. A legszembetűnőbb jelek: súlyuk nehéz, a nyakláncok, karláncok szem kidolgozása durva, a gyűrűk felületi megmunkálása elnagyolt, durva. Színük a barnássárgától a zöldes aranyszínig sokféle lehet. Azonos méretben készülnek, nincs mód kisebb vagy nagyobb gyűrűt választani. Előfordulhat, hogy valamilyen kitalált történettel - pl. benzinvásárlásra, gyógyszerre vagy élelmiszerre kell a pénz - próbálják meg rábírni a jószívű, jóhiszemű járókelőket arra, hogy a felkínált arany gyűrűért vagy nyakláncért cserében készpénzt adjanak át. Kérjük, ne legyenek hiszékenyek! Szintén főleg a novemberi és a decemberi hónapokban jelentkező bűnelkövetési mód, amikor világmárkás órákat, ékszereket, műtárgyakat amelyek valójában százezreket, milliókat érnek hamisítottként bocsátanak áruba és hihetetlenül olcsón juthat hozzá az érdeklődő állampolgár. Ezzel Önt megkárosítják! Kérjük, hogy ékszereket, órákat, műtárgyakat minden esetben csak ellenőrzött, megbízható szaküzletben, kereskedésben vásároljanak, ahol számlát kapnak és a reklamáció, garancia lehetőségével élhetnek. A képen látható ékszerek hamisak! Bármilyen információjuk van az esetleges elkövetőkkel kapcsolatban, akkor kérjük jelezzék a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság ügyeletes tisztjénél a 76/ melléken vagy személyesen. Bejelentésüket névvel és természetesen név nélkül is megtehetik. Kovács Gizella r. szds Bűnmegelőzési főelőadó A fogorvosi implantátum olyan bio-anyagból készített műgyökér, amelyet az elvesztett fogak helyére ültetnek be a fogpótlás viselése céljából. Az implantátumok anyaga a legtöbb esetben tiszta, ötvözetlen titán, amelyet teljes mértékben elfogad az élő szervezet. A közel 50 éves implantológiai kutatás és tapasztalat alapján kifejlesztett fogorvosi implantátumok megfelelnek a legmagasabb orvosi követelményeknek. A következő számban folytatjuk. Tájékoztató a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj utáni jövedéki adó visszatérítésről január 1-jétől módosultak a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj utáni jövedéki adó visszatérítés feltételei, szabályai és a figyelembe vehető gázolaj mennyiség felső határa, melynek jogszabályi háttere a 341/2007. (XII.15.) Kormányrendelet. Az új szabályozás szerint minden művelési ágban a gázolaj utáni jövedéki adó visszatérítés mértéke 97 l/ha, 68 Ft/l összeggel évtől nem igényelhető vissza jövedéki adó a szarvasmarha tartás után. A támogatás igénylésének területi alapja a földhasználati lap, melynek valóságtartalmáért a termelő felelős. Az éves bevallás a tárgyévet követő év január 15-től nyújtható be. De lehetőség van az adóbevallás három alkalommal való benyújtására is (féléves, III. negyedéves, IV. negyedéves bevallás) év óta lehetőség van a jövedéki adóbevallás elektronikus kitöltésére, júliusa óta pedig az ügyfélkapun keresztüli elektronikus benyújtásra is január 1-től csak őstermelői igazolvánnyal rendelkező termelők kivételével a jövedéki adóbevallást elektronikusan kell benyújtani. A szőlő- és gyümölcs ültetvénnyel rendelkező termelők kompenzálására született meg a szőlő- és gyümölcs ültetvényekben felhasznált gázolajhoz nyújtott csekély összegű (de minimis) támogatás, melyet a 46/2008. (IV. 17.) FVM rendelet szabályoz. A támogatás mértéke a szőlő- és gyümölcs ültetvényterületen ténylegesen felhasznált 97 l/ha/év mennyiségen felüli, számlával igazolt gázolaj mennyisége, de legfeljebb 100 l/ha/év mennyisége után literenként 70 Ft. A támogatási kérelem évente egyszer, a tárgyévet követő évben, legkésőbb a tárgyévet követő év május 31. napjáig, a mezőgazdasági termelő lakhelye vagy székhelye szerint illetékes Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal területi szervéhez nyújtható be. Összeállította: Agócs Bernadett ÚMVP tanácsadó Tel: 30/ , agocs.bernadett@agrarkamara.hu

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most 2011. március 3 TÉL-FÉNY 2011. XI. alkalommal megrendezett fotókiállításon Afrikától Furugyon át Új-Zélandig láthattunk fényképeket a tárlaton. Először lehetett szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot

Részletesebben

2014 év. Környezettisztasági hét

2014 év. Környezettisztasági hét 2014 év Környezettisztasági hét 2014. 04.10. Évek óta hagyományos program áprilisban a Kőszár-hegymenet, melyet egy takarítási akció előz meg. A környezettisztasági hét célja településünk szebbé tétele,

Részletesebben

Jakabszállás. Települési projektgyűjtő adatlap a Kistérségi Sport-és szabadidős stratégiához 2009-2013.

Jakabszállás. Települési projektgyűjtő adatlap a Kistérségi Sport-és szabadidős stratégiához 2009-2013. Jakabszállás elérhetősége 2 : I. Jakabszállás Községi Lovas Sportpálya teljes körű fejlesztése, kiépítése Jakabszállási Lovas Sportegyesület Konfár János elnök 20/54-111-66 - Jakabszállás és vonzáskörzete

Részletesebben

A szerkesztôség e-mail címe: kultura.derekegyhaz@gmail.com Telefon: 06 20/258-55-11 december 14. (péntek) 18:00 Derekegyházi Horgász Egyesület taggyűlése Könyvtár TOP lista - november 1. Kristin Cashore:

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából 2017-ben választott témánk a Háziipari Szövetkezet nádudvari részlege kiállításon és egy

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 27/2012. (III. 28.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2012. március 28-ai ülés napirendi pontjait az alábbiak szerint elfogadja: 1. Tájékoztató a lejárt határidejű

Részletesebben

Betlehemezés Létavértesen

Betlehemezés Létavértesen A XXVI. Nemzetközi Betlehemes Találkozón Betlehemezés Létavértesen Immáron negyedik éve, a dráma szakköröseimmel november elején elkezdünk készülődni a betlehemezésre. A mi vidékünkre jellemző alföldi

Részletesebben

I. Szitás Róbert 18.000 gr,

I. Szitás Róbert 18.000 gr, Általános iskolás horgászaink részt vettek május 11-én az általános iskolák közötti horgászversenyen, amit a szegedi Herman Ottó HE. rendezett. A résztvevő csapat tagjai: Cseh Dániel, Csuhaj András 6.osztály,

Részletesebben

Köszöntjük a városi olvasópályázat díjátadóján megjelent kedves vendégeinket!

Köszöntjük a városi olvasópályázat díjátadóján megjelent kedves vendégeinket! Köszöntjük a városi olvasópályázat díjátadóján megjelent kedves vendégeinket! 2015. 04. 22. Olvasmányok: 1. évf.: Benedek Elek: Szélike királykisasszony/ Zolnainé Lovas Emma 2. évf.: Tersánszky Józsi Jenő:

Részletesebben

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének. 2013. évi M U N K A T E R V E

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének. 2013. évi M U N K A T E R V E Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének 2013. évi M U N K A T E R V E 2013. január 30. (szerda) 15 óra 2.) Javaslat a városi rendezvények, ünnepségek előkészítésére vonatkozó elképzelések pontosítására,

Részletesebben

Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu

Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 6-7/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 29. napján

Részletesebben

11. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Tiszagyendai Képviselő-testület 2012. június 15-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből.

11. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Tiszagyendai Képviselő-testület 2012. június 15-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. 11. SZ. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Tiszagyendai Képviselő-testület 2012. június 15-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. Jelen vannak: A mellékelt jelenléti ív alapján. Pisók István polgármester:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 21. napján délután 17 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli, nyilvános üléséről, Nyáregyháza,

Részletesebben

Medgyesbodzás, Gábortelep telefonkönyv

Medgyesbodzás, Gábortelep telefonkönyv , Gábortelep telefonkönyv ÁFÉSZ, Medgyesegyháza és Bánkút Mini ABC 5663 Széchenyi utca 39-68 425480 ÁFÉSZ, Medgyesegyháza és Bánkút Vegyesbolt 5664 Gábortelep, Vasút utca 44-68 425482 Annus Imréné 5664

Részletesebben

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2007. (II.09.) rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról.

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2007. (II.09.) rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról. Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2007. (II.09.) rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról Preambulum Tahitótfalu Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a közművelődési,

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 12. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Képviselő-testület új i és

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Jakabszállás Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2008. február 21-én megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácskozó

Részletesebben

V. A Kormány tagjainak rendeletei

V. A Kormány tagjainak rendeletei M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2016. évi 198. szám 81705 V. A Kormány tagjainak rendeletei A földművelésügyi miniszter 80/2016. (XII. 13.) FM rendelete az egyes agrárgazdasági tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról

Részletesebben

1/2006. ÖKÜ. JEGYZŐKÖNYV

1/2006. ÖKÜ. JEGYZŐKÖNYV 1/2006. ÖKÜ. JEGYZŐKÖNYV Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2006. február 2-án 14 órai kezdettel megtartott soron kívüli testületi üléséről. Jelen vannak: Ramasz Imre polgármester,

Részletesebben

Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember

Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember Tisztelt Kőteleki Lakosok! Az augusztus 20-i hétvégén sikeresen megrendezésre kerültek a falunapi programjaink. Rendezvényünk kiemelt eseménye volt a testvér

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Mely készült Söréd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 21-én megtartott rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Mely készült Söréd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 21-én megtartott rendkívüli üléséről. Jegyzőkönyv Mely készült Söréd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 21-én megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal 8072 Söréd Rákóczi u. 59. Jelen vannak:

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2015. november 14 Visszapillantó 2015. november 14 A Debreceni Főnix

Részletesebben

December havi programok

December havi programok December havi programok December 3-án kezdődik a korcsolya. Középső csoportos kortól (aki 2014. augusztus 31- ig betölti az 5 évet) lehet korcsolyázni. Az első turnus nyolc alkalom, ez január közepéig

Részletesebben

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. ÁPRILIS 29-I NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. ÁPRILIS 29-I NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. ÁPRILIS 29-I NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 5/2015. (IV. 30.) önkormányzati rendelet A képviselő-testület egyes hatásköreinek átruházásáról

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Egészségügyi Bizottsága 2008. szeptember 15-án 14 30 órakor megtartott nyílt ülésén. A bizottsági ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme. Jelen van: Pőcze Levente,

Részletesebben

Román Nemzetiségi Önkormányzat 5665 Pusztaottlaka Felszabadulás 10. Tel. / Fax: 68/428-000 E-mail: ottlaka@freemail.hu JEGYZŐKÖNYV

Román Nemzetiségi Önkormányzat 5665 Pusztaottlaka Felszabadulás 10. Tel. / Fax: 68/428-000 E-mail: ottlaka@freemail.hu JEGYZŐKÖNYV Román Nemzetiségi Önkormányzat 5665 Pusztaottlaka Felszabadulás 10. Tel. / Fax: 68/428-000 E-mail: ottlaka@freemail.hu Iktatószám: 76-6/2014./Önk. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pusztaottlaka Román Nemzetiségi Önkormányzat

Részletesebben

2018. évi Rendezvény naptár tervezet

2018. évi Rendezvény naptár tervezet évi Rendezvény naptár tervezet melléklet a 168/2017.(X.26.) KT. számú határozathoz Időpont január 22. Rendezvény elnevezése Helyszín Rendezőszerv neve Társszervező neve Felelős személy Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ 1/162-1/2015/I. Ea: Varga Erika Tárgy: Czirbus Gábor alpolgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

December havi programok

December havi programok December havi programok December 1. szombat összevont csoportban fogadjuk a gyerekeket December 4-től korcsolyázunk : december 4 kedd, 6 csütörtök, 11 kedd,13 csütörtök 18 kedd ez a turnus januárban folytatódik

Részletesebben

Javaslat a 2015.évi nyári gyermekétkeztetéssel kapcsolatos feladatok meghatározására. polgármester x egyszerű x nyílt ülés x Fejlesztési Bizottság

Javaslat a 2015.évi nyári gyermekétkeztetéssel kapcsolatos feladatok meghatározására. polgármester x egyszerű x nyílt ülés x Fejlesztési Bizottság 122/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat a 2015.évi nyári gyermekétkeztetéssel kapcsolatos feladatok meghatározására 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont):

Részletesebben

es tanév 3-4. osztályos kategória 1. forduló

es tanév 3-4. osztályos kategória 1. forduló ISKOLA NEVE:. CSAPAT NEVE: TELEPÜLÉS:. 1. feladat kvíz 2018-2019-es tanév 3-4. osztályos kategória 1. forduló Ha megnéztétek a vigyázz#kápé vlog részeit, akkor könnyedén válaszolni tudtok az alábbi kvízsorra.

Részletesebben

8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend JEGYZŐKÖNYV

8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend JEGYZŐKÖNYV Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend Száma: 332-16/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselőtestülete és Vigántpetend

Részletesebben

KRÓNIKA. Nyékládháza Város Önkormányzatának Hivatalos Információs Lapj. XXII. évfolyam 2013. május

KRÓNIKA. Nyékládháza Város Önkormányzatának Hivatalos Információs Lapj. XXII. évfolyam 2013. május Nyékládházi XXII. évfolyam 2013. május KRÓNIKA Nyékládháza Város Önkormányzatának Hivatalos Információs Lapj Május első vasárnapja Anyák Napja, a hónap utolsó vasárnapja pedig Gyermeknap. Gyermek és anya

Részletesebben

December havi programok

December havi programok December havi programok December 2-től korcsolyázunk : december 2. kedd, 4. csütörtök, 9. kedd,11. csütörtök 16. kedd 18. csütörtök ez a turnus januárban folytatódik Idén is a Jégpalota fedett jégcsarnokába

Részletesebben

Kimutatás Nyírvasvári Község Önkormányzata által tűzifa juttatásban részesítettekről - 1/2013.(I.10.) önkormányzati határozat alapján -

Kimutatás Nyírvasvári Község Önkormányzata által tűzifa juttatásban részesítettekről - 1/2013.(I.10.) önkormányzati határozat alapján - 1. 5-2/2013 Terdik Ferenc Kossuth 2. 1 m3 2. 5-4/2013 Nagy Ferencné Kossuth 17. 1 m3 3. 5-5/2013 Cseh Gyula Kossuth 20. 1 m3 4. 5-6/2013 Lukács György Kossuth 38. 1 m3 5. 5-7/2013 Deák László Kossuth 49/b.

Részletesebben

Bűnmegelőzési tanácsok a megemlékezés napjaira

Bűnmegelőzési tanácsok a megemlékezés napjaira Bűnmegelőzési tanácsok a megemlékezés napjaira November első napján elhunyt szeretteinkre emlékezünk. Sajnos vannak olyanok, akik ezt az alkalmat használják fel arra, hogy a temetőkben és környékükön meglopják

Részletesebben

Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Pálfy János Vízügyi Tagintézmény Vörösmarty Mihály Általános Iskola Újszász Varga Katalin Gimnázium Szolnok

Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Pálfy János Vízügyi Tagintézmény Vörösmarty Mihály Általános Iskola Újszász Varga Katalin Gimnázium Szolnok Lábtoll-labda Diákolimpia Országos Döntő V.-VI.-VII. korcsoport Fekete Zoltánné emlékverseny, Városi Tornacsarnok, 2013. április 18. 26 iskola, 108 versenyző V. korcsoport Fiú hármas (7) 1. Ágotai Olivér,

Részletesebben

A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE

A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE A tanév rendje: A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE A 2018/2019. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2018. szeptember 3. (hétfő), az utolsó tanítási napja 2019. június 14. (péntek). Az őszi szünet előtti

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 9-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 9-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-051, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete október 14-én tartott. r e n d k í v ü l i n y í l t ülésének jegyzőkönyve

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete október 14-én tartott. r e n d k í v ü l i n y í l t ülésének jegyzőkönyve 2013. október 14-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésének jegyzőkönyve Az ülésen hozott rendelet száma Tárgya Az ülésen hozott határozat száma Tárgya 100/2013. (X. 14.) Vámospércsi Mikrotérségi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testület Szám: B/104-8/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült: Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. szeptember 09. napján 14,00 órakor

Részletesebben

PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. április 27. Rendkívüli, nyílt ülés

PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. április 27. Rendkívüli, nyílt ülés 66-10./2015. PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. április 27. Rendkívüli, nyílt ülés Rendeletek: Határozatok: 53./2015. (IV.27.) önkormányzati határozata Pátka Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

2016. JANUÁR. Magyarcsanád Község Önkormányzatának ingyenes tájékoztató havilapja. Tisztelt magyarcsanádi lakosok!

2016. JANUÁR. Magyarcsanád Község Önkormányzatának ingyenes tájékoztató havilapja. Tisztelt magyarcsanádi lakosok! Magyarcsanád Község Önkormányzatának ingyenes tájékoztató havilapja 2016. JANUÁR Tisztelt magyarcsanádi lakosok! Újra eltelt egy év, és mint ahogyan a világ számtalan pontján, itt Magyarcsanádon is számot

Részletesebben

Értelmezõ rendelkezések

Értelmezõ rendelkezések M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 113. szám 19343 A vidékfejlesztési miniszter 91/2012. (VIII. 29.) VM rendelete a szõlõ- és gyümölcsös ültetvények mûveléséhez nyújtott csekély összegû (de minimis) támogatásról

Részletesebben

Felkészülve a belvízre

Felkészülve a belvízre Alapítva 2011. FELGYŐI HÍREK KIADJA: FELGYŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Felgyő, Széchenyi út 1. 2013. Február-Március III. évfolyam 2-3. szám felgyo.hu/felgyoihirek TELEFON/FAX: 06-63/580-061 FELELŐS KIADÓ: HORVÁTH

Részletesebben

Napirend. Döntések. Iktatószám: 6-11 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Napirend. Döntések. Iktatószám: 6-11 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sáránd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 4272 Sáránd, Nagy u. 44. Tel: 52/374-104 Tel/Fax: 52/567-209 e-mail: sarandph@t-online.hu, sarandph@gmail.com Iktatószám: 6-11 /2014. J E G Y Z Ő K Ö

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjának elfogadása

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjának elfogadása Községi Önkormányzat Völcsej 5/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V H A T Á R O Z A T N A P I R E N D 15/2015.(IV. 10.) Az ülés napirendi pontjának elfogadása 16/2015.(IV.10.) Falubusz beszerzésére pályázat benyújtása,

Részletesebben

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.)

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) 2008/2009-es tanév Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) Iskolánk tanulói az országos döntőben az alábbi eredményeket érték el. Fliszár Tímea (12.B osztály)

Részletesebben

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI Óvodánk a hagyományőrzést, a népi kultúra ápolását egyik legfontosabb feladatának tekinti. Megteremtjük azt a miliőt, amelyben az óvodába lépés első pillanatától a nevelés

Részletesebben

Majosháza Község Önkormányzatának Polgármestere

Majosháza Község Önkormányzatának Polgármestere Majosháza Község Önkormányzatának Polgármestere 2339 Majosháza, Kossuth u. 34., Tel: 06/24-511-830, Fax: 06/24-511-831, E-mail: majoshaza@majoshaza.hu ELŐTERJESZTÉS Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Kedves Fesztivállátogató!

Kedves Fesztivállátogató! Kedves Fesztivállátogató! Szeretettel köszöntjük Önöket a tavaszi fesztiválok megrendezése alkalmából és örömmel invitáljuk programjainkra a siófoki Hajókikötőbe. Reményeink szerint olyan színvonalas programot

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

BALATONFENYVES KÖZSÉG INFORMÁCIÓS LAPJA XXIII. évfolyam 2016. JANUÁR

BALATONFENYVES KÖZSÉG INFORMÁCIÓS LAPJA XXIII. évfolyam 2016. JANUÁR BALATONFENYVES KÖZSÉG INFORMÁCIÓS LAPJA XXIII. évfolyam 2016. JANUÁR 120 év százhúsz érv! Ezt a szlogent választottuk 2016-os évfordulóink megünnepléséhez. Nem okoz komoly problémát, ha fel kell soroljuk

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vincze András jegyző, Jakabné Beke Gyöngyi irodavezető, Kovács Lászlóné irodavezető, Ludman Lajos TVG Kft.

JEGYZŐKÖNYV. Vincze András jegyző, Jakabné Beke Gyöngyi irodavezető, Kovács Lászlóné irodavezető, Ludman Lajos TVG Kft. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2014. április 23-án de. 7,30 órakor a Nádudvari Polgármesteri Hivatalban a Városi Önkormányzat képviselő-testületének rendkívüli ülése alkalmából. Jelen vannak: Beke Imre polgármester

Részletesebben

December havi programok

December havi programok December havi programok December 4-től korcsolyázunk : december 4. kedd, 6. csütörtök, 11. kedd,13. csütörtök 17. hétfő, 20. csütörtök ez a turnus januárban folytatódik Idén is a káposztásmegyeri fedett

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyilvános, rendkívüli üléséről június 8.

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyilvános, rendkívüli üléséről június 8. Ügyszám: 87-75/2015. JEGYZŐKÖNYV nyilvános, rendkívüli üléséről 2015. június 8. Nyirád 2015 1 Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: nyilvános, rendkívüli üléséről Nyirádi Közös Önkormányzati Hivatal Nyirád,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 0 tartózkodás 0 nem. Szita Károly polgármester dr. Gróf Regina irodavezető

JEGYZŐKÖNYV. 0 tartózkodás 0 nem. Szita Károly polgármester dr. Gróf Regina irodavezető Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV Amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 2018. november 29. napján, Kaposváron a Fő utca 63.szám alatti

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 3-7/2013. H I D E G S É G K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A 9491 HIDEGSÉG, PETŐFI S. U. 1., TEL/FAX: 99/540-042 INTERNET: www.hidegseg.hu E-MAIL: hidegseg@hidegseg.hu J e g y z ő k ö n y v Készült:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről november 24.

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről november 24. Ügyszám: 24-161/2016. JEGYZŐKÖNYV Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek együttes, nyilvános üléséről 2016. november 24. Nyirád 2016 1 Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád

Részletesebben

Nyugdíjasok karácsonyi köszöntése

Nyugdíjasok karácsonyi köszöntése Penci Hírek 2016. évi 1. szám január Nyugdíjasok karácsonyi köszöntése Sok évre visszanyúló hagyomány immár az is, hogy a karácsony előtti szombaton meghívást kapnak a hetven éven felüli nyugdíjasok a

Részletesebben

BékésVáros Önkormányzati Híradója. www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. május XVIII. évfolyam 3. szám

BékésVáros Önkormányzati Híradója. www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. május XVIII. évfolyam 3. szám Városházi BékésVáros Önkormányzati Híradója www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. május XVIII. évfolyam 3. szám Megemlékezés a trianoni békeszerződés 95. évfordulója alkalmából 2015. június 4. (csütörtök) 17

Részletesebben

December havi programok

December havi programok December havi programok December 2. jön a Mikulás az oviba. Kérjük a gyerekek érkezzenek meg 7.30-ra az óvodába,hogy a délelőtt minden percét élvezhessék. Hosszú ideje készülnek erre a napra kár lenne

Részletesebben

December havi programok

December havi programok December havi programok December 5-től korcsolyázunk : december 5. kedd, 7. csütörtök, 12. kedd,14. csütörtök 19. kedd ez a turnus januárban folytatódik Idén is a Jégpalota fedett jégcsarnokába megyünk

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Pályázati azonosító: CSSP-NEPDALKOR A pályázat megvalósult: támogatásával.

BESZÁMOLÓ. Pályázati azonosító: CSSP-NEPDALKOR A pályázat megvalósult: támogatásával. BESZÁMOLÓ Pályázati azonosító: CSSP-NEPDALKOR-2018-0252 A pályázat megvalósult: támogatásával. A dr.barsi Ernő Népdalkör és Citeraegyüttes a pályázaton elnyert támogatást a szerződésben foglaltak szerint

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ikt.szám: -1/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 23-án 18 00 órai kezdettel tartott közmeghallgatásáról A Képviselő-testülete által meghozott

Részletesebben

Tájékoztató. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének április 26-i ülésére

Tájékoztató. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének április 26-i ülésére Tájékoztató Sorszám: I. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének 2012. április 26-i ülésére 1. 2012. március 31-én rendezték a Békés

Részletesebben

Rábakecöl Község Önkormányzata Tuba Erik polgármester Cím: H-9344 Rábakecöl, Kossuth u. 129. Tel/Fax: 00-36-96/257-529, 00-36-30/660-18-60 E-mail: polgarmester@rabakecol.hu Honlap: www.rabakecol.hu Rábakecöl

Részletesebben

Versenyeredmények 2013-2014-es tanév

Versenyeredmények 2013-2014-es tanév Versenyeredmények 2013-2014-es tanév Gárdonyi Géza területi matematikaverseny (Ács) A versenyen évfolyamonként egy-egy tanuló vett részt. 4. évfolyam Nagy Adél 6. évfolyam Kocsis Anett 8. évfolyam Kelemen

Részletesebben

RÓLUNK SZÓL V.év. 5.szám

RÓLUNK SZÓL V.év. 5.szám VVILONYA RÓLUNK SZÓL 2009 V.év. 5.szám Kiadja: 8194 Vilonya, Hétvezér u.22. http://www.vilonya.eu e-mail: vilonyaert@vilonya.eu Testvértelepülésünk Nyitracsehi EGY KÖZSÉG A TÉRKÉPEN: VILONYA, DE NEKÜNK

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről május 25.

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről május 25. Ügyszám: 133-61/2017. JEGYZŐKÖNYV Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek együttes, nyilvános üléséről 2017. május 25. Nyirád 2017 1 Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád és

Részletesebben

készült Vének Község Önkormányzata Képviselő-testületének december 16-án (hétfőn) 16,00 órai kezdettel tartott zárt ülésén

készült Vének Község Önkormányzata Képviselő-testületének december 16-án (hétfőn) 16,00 órai kezdettel tartott zárt ülésén VÉNEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV készült Vének Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 16-án (hétfőn) 16,00 órai kezdettel tartott zárt ülésén HATÁROZATOK:

Részletesebben

mely készült Szeghalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2003. augusztus 13-i rendkívüli üléséről

mely készült Szeghalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2003. augusztus 13-i rendkívüli üléséről J e g y z ő k ö n y v mely készült Szeghalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2003. augusztus 13-i rendkívüli üléséről Jelen vannak: Macsári József polgármester, Dr. Farkas József alpolgármester,

Részletesebben

5. osztály Elérhető pontszám: 79 pont. S.sz. Név Iskola Felkészítő tanár Pontszám Helyezés 1. Pinte Dóra Baltazár Dezső

5. osztály Elérhető pontszám: 79 pont. S.sz. Név Iskola Felkészítő tanár Pontszám Helyezés 1. Pinte Dóra Baltazár Dezső Debreceni Vörösmarty Mihály Általános és Alapfokú Művészeti Megyei Német Nyelvi Verseny Eredménye 2017. november 27. 5. osztály Elérhető pontszám: 79 pont S.sz. Név Felkészítő tanár Pontszám Helyezés 1.

Részletesebben

Írta: Administrator szeptember 06. szombat, 15:09 - Módosítás: szeptember 10. szerda, 16:44

Írta: Administrator szeptember 06. szombat, 15:09 - Módosítás: szeptember 10. szerda, 16:44 A levéltári források szerint Szilvágy nevének első írásos említése 1343-ból ered. Két Szilvágyról értesülünk, az egyikben akkor Szent Márton tiszteletére épült templom állt. A török harcok idején annyira

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Határozatok: Amely készült 2014.augusztus 28-i rendkívüli nyilvános képviselő-testületi ülésről

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Határozatok: Amely készült 2014.augusztus 28-i rendkívüli nyilvános képviselő-testületi ülésről EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐKÖNYV Amely készült 2014.augusztus 28-i rendkívüli nyilvános képviselő-testületi ülésről Határozatok: 47/2014 ( VIII.28.) sz. határozat: Helyi Választási Bizottság

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület 8294 Kapolcs Száma: 271-10/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 9-én (hétfőn) 18 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánd Község Önkormányzata, Hárskút Község Önkormányzata, Márkó Község Önkormányzata közös képviselő-testületi ülésén, 2013. november 20-án, szerdán, 17 óra 30 perc kezdettel,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Önkormányzat 8294 Kapolcs, Kossuth u. 62. Száma: 47-6/2010.

JEGYZŐKÖNYV. Önkormányzat 8294 Kapolcs, Kossuth u. 62. Száma: 47-6/2010. Önkormányzat 8294 Kapolcs, Kossuth u. 62. Száma: 47-6/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kapolcs község Önkormányzata képviselőtestülete 2010. június 28-án 16.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésén. Jelen

Részletesebben

A Kőbánya számít Rád szociális alapú tanulmányi ösztöndíj pályázati felhívása

A Kőbánya számít Rád szociális alapú tanulmányi ösztöndíj pályázati felhívása A Kőbánya számít Rád szociális alapú tanulmányi ösztöndíj pályázati felhívása Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének a Kőbánya számít Rád szociális alapú tanulmányi ösztöndíjról

Részletesebben

A MAGYAR NÉPDAL ÜNNEPE

A MAGYAR NÉPDAL ÜNNEPE A MAGYAR NÉPDAL ÜNNEPE Szóló- és kiscsoportos éneklés 2014. nov. 14. péntek Igazi ünnep volt ez a nap, amikor a dísztermünkben 113 jelentkezőt hallgathattunk meg, hála nekik, tanítóiknak, tanáraiknak,

Részletesebben

Ikt.sz.: Tárgy: A Mi Óvodánk Alapítvány Szatymaz szervezet nyertes pályázatához visszatérítendő támogatás nyújtása és póttámogatás biztosítása

Ikt.sz.: Tárgy: A Mi Óvodánk Alapítvány Szatymaz szervezet nyertes pályázatához visszatérítendő támogatás nyújtása és póttámogatás biztosítása Ikt.sz.: Tárgy: A Mi Óvodánk Alapítvány Szatymaz szervezet nyertes pályázatához visszatérítendő támogatás nyújtása és póttámogatás biztosítása Szatymaz Község Képviselő-testülete Szatymaz Tisztelt képviselő-testület!

Részletesebben

!"#$ ,"-*"$"$ "-%!$)"%""-%*(. / -&0& 1 -*" ,#*"5,#! 1 A! $ "" $ & B! "" $ '(" $ " " A!% E % D2"% D D

!#$ ,-*$$ -%!$)%-%*(. / -&0& 1 -* ,#*5,#! 1 A! $  $ & B!  $ '( $   A!% E % D2% D D $ % $ & & '(& )'(' +,-./01 ) & 20(3 % & 4( 3 5 $ & 6 7 % )& (%83% 2 ) 5 98..'1 : & % $ $% $ $& 7 % % ; & & % $ ) &<

Részletesebben

Prügy Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Prügy Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Prügy Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. N a p i r e n d

J e g y z ő k ö n y v. N a p i r e n d J e g y z ő k ö n y v Készült: Mezőszilas község önkormányzatának 2005. július 12-én tartott rendkívüli üléséről. Ülés helye: Mezőszilas községháza Jelen vannak: Kiss Géza polgármester, Fáncsik Géza, Horváthné

Részletesebben

12/2013. sz. jegyzőkönyv

12/2013. sz. jegyzőkönyv 12/2013. sz. jegyzőkönyv Készült: Alsózsolca Város Polgármesteri Hivatalban megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről, mely 2013. június 17-én 16 órakor kezdődött. Jelen vannak: Zsiros Sándorné

Részletesebben

V. évfolyam 2.szám február

V. évfolyam 2.szám február V. évfolyam 2.szám - 2019. február XV. SAJÓBÁBONYI PÁLINKA ÉS POGÁCSASÜTŐ VERSENY Nagy érdeklődés kísérte február 02-án a XV. Sajóbábonyi Pálinka és Pogácsasütő versenyt. Összesen 301 pálinkát, párlatot

Részletesebben

Mosonszolnoki Hírmondó

Mosonszolnoki Hírmondó 2006 február Mosonszolnoki Hírmondó 3 Tisztelt Választópolgárok! Mint bizonyára tudják, a Magyar Köztársaság Elnöke az országgyűlési képviselők választás I. fordulóját április 9-ére, míg a második fordulóját

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 1. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 1. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 1. napján megtartott rendkívüli -testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 18/2014.(IV.01.) önkormányzati határozat 19/2014.(IV.01.)

Részletesebben

Szentgyörgyi-napok 2012.

Szentgyörgyi-napok 2012. Szentgyörgyi-napok 2012. Sikeresen lezajlott a 2012. évi Szentgyörgyi-napok rendezvénysorozat. A versenyeken Bercel, Diósjenő, Érsekvadkert, Nagyoroszi, Nézsa, Nógrád, Nógrádsáp, Patak, Rétság, Romhány,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. április 30-i ülésére Tárgy: A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat pályázata a 2008. évi rendezvények támogatására Az előterjesztést

Részletesebben

Előterjesztés. A Biatorbágyon működő civil szervezetek évi támogatásáról

Előterjesztés. A Biatorbágyon működő civil szervezetek évi támogatásáról Előterjesztés A Biatorbágyon működő civil szervezetek 2013. évi támogatásáról Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 15/2013.(01.31.) Öh. számú határozatával pályázatot írt ki a helyben

Részletesebben

JANUÁR 9. HULLADÉK-JÁTSZÓHÁZ SZENTESEN

JANUÁR 9. HULLADÉK-JÁTSZÓHÁZ SZENTESEN JANUÁR 9. Január 9-én a Vörösmarty Mihály Tagintézmény 3.a, 4.a és 5.b osztályos tanulói közös tanulmányi kiránduláson vettek részt. Szentesre látogattak el január 9-én egy országos rendezvényre. A projekt

Részletesebben

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E ÉV

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E ÉV MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2013. ÉV 2013. január 30. (szerda) 1.1. Az önkormányzat 2013. évi költségvetése (első olvasat) 1.2. Önkormányzat intézményeinél biztosított gyermekétkeztetés

Részletesebben

J e g y z ô k ö n y v

J e g y z ô k ö n y v J e g y z ô k ö n y v Készült: Győrladamér Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2O14. április 3.-án 11 órai kezdettel a Győrladaméri Közös Önkormányzati Hivatalban tartott rendkívüli testületi ülésén.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám:D-17-16 /2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 5-én 18 órai kezdettel megtartott közmeghallgatásról. Ülés helye: Művelődési Ház Doba, Kossuth u.

Részletesebben

Balajt Község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2013.(XI..) önkormányzati rendelete

Balajt Község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2013.(XI..) önkormányzati rendelete Balajt Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013.(XI..) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatás felhasználásának helyi szabályairól TERVEZET Balajt

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. május 6-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen.

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. május 6-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. május 6-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen. Helyszín: Marcali Közös Önkormányzati Hivatal (8700

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A

T Á R G Y S O R O Z A T A NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2015. április 30-án megtartott testületi ülésének a) jegyzőkönyve b) határozata c) előterjesztése d) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A T A Napirendi

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE 3. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK (2018. ÁPRILIS 26.)

NYÍLT ÜLÉSE 3. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK (2018. ÁPRILIS 26.) NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 3. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2018. ÁPRILIS 26.) Határozat: 11/2018. - 14/2018. Kt. hat. Határozat: 17/2018. - 26/2018. Kt. hat J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:

Részletesebben