ÁTFOGÓ ELEMZÉS A LAKOSSÁG KÖRÉBEN VÉGZETT ELÉGEDETTSÉGMÉRÉSRŐL (I.)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÁTFOGÓ ELEMZÉS A LAKOSSÁG KÖRÉBEN VÉGZETT ELÉGEDETTSÉGMÉRÉSRŐL (I.)"

Átírás

1 ÁTFOGÓ ELEMZÉS A LAKOSSÁG KÖRÉBEN VÉGZETT ELÉGEDETTSÉGMÉRÉSRŐL (I.) ÁROP-1.A Szervezetfejlesztés Kabán Kaba Város Önkormányzata 4183 Kaba, Szabadság tér 1. Készítette: Borbély Stella Sólyom Eszter január

2 Tartalomjegyzék VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ...3 A SZERVEZET MŰKÖDÉSÉNEK BEMUTATÁSA...4 II.1. KABA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA...4 II.2. KABAI POLGÁRMESTERI HIVATAL...7 AZ ÜGYFÉLELÉGEDETTSÉG MÉRÉS FOLYAMATA...9 AZ ÜGYFÉLELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLAT RÉSZLETES EREDMÉNYEI...10 MELLÉKLET 1. számú melléklet...25

3 I. VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ Az ÁROP-1.A azonosító számú és Szervezetfejlesztés Kabán című pályázat Kaba Város Önkormányzata számára szervezetfejlesztési és átvilágítási tanácsadási munkák elkészíttetésére biztosít forrást, elsődlegesen a döntési folyamatok, utak és jogkörök újragondolására, a döntési kompetenciák feltárására, a döntési folyamatok szabályozott mederbe terelésére, partnerség erősítésére helyezve a hangsúlyt. Az ügyfélelégedettség-mérés fontos része annak a szélesebb eszközkészletnek, amellyel betekintést nyerhetünk az ügyfelek igényeibe, magatartásába és motivációjába. Mindez kulcsfontosságú a szolgáltatások átalakítása szempontjából. Lehetővé teszi egy szervezet számára, hogy megértse, mi a fontos ügyfelei számára, ez hogyan változik az emberek különböző típusai között, és ezt követően hol lehet a szolgáltatásnyújtást javítani. Az ügyfélelégedettség-mérés lehetővé tette Kaba Város Önkormányzata számára, hogy felmérje azt, hogy ügyfelei mit érzékelnek a szervezettel való kapcsolatba lépés, vagy a kapott szolgáltatással kapcsolatban. Az ügyfélelégedettség-mérési program hatékony segítség lesz a középtávú szervezeti stratégiák kialakításához, mert alapot ad a világos célok megfogalmazásához azon szervezeti egységek számára, melyek kapcsolatban állnak az ügyfelekkel. Az ügyfélelégedettség-mérés már önmagában is fejlesztette a szervezeti kultúrát, hiszen a kérdések irányultságával, a módszertannal is üzeneteket küldött az ügyfeleknek, valamint a belső munkatársaknak is. Ezen felül a mérés eredményei a belső irányításban is felhasználhatók, egyrészt az ügyintézők munkájának folyamatos vizsgálata, értékelése, másrészt a fejlesztésre váró területek előtérbe helyezése érdekében. Az ügyfelek elégedettségének megismerése alkalmas lehet a szervezet, a szervezeten belüli részleg, vagy éppen az egyes ügyintézők teljesítményének értékelésére is. Érdemes és szükséges is összekapcsolni az ügyfélelégedettség-mérés eredményeit a szervezeti és az egyéni teljesítményértékeléssel.

4 II. A SZERVEZET MŰKÖDÉSÉNEK BEMUTATÁSA II.1. KABA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Az önkormányzat hivatalos megnevezése: Kaba Város Önkormányzata Székhelye: 4183 Kaba, Szabadság tér 1. Az önkormányzat jogi személy. Az önkormányzati feladat- és hatáskörök a képviselőtestületet illetik meg. A képviselő-testületet a polgármester képviseli. Az önkormányzat véleményt nyilváníthat, illetve kezdeményezéssel élhet a feladat- és hatáskörében nem tartozó, de a helyi közösséget érintő várospolitikai kérdésekben. Az önkormányzat szerveinek kötelező feladat- és hatásköreit jogszabályok állapítják meg. A képviselő-testület létszáma 8 fő helyi képviselő és a polgármester. A képviselőtestület havonta ülésezik, július hónapban nyári szünetet tart. A polgármester különösen indokolt, halasztást nem tűrő esetben a képviselő-testületet a téma megjelölésével rövid úton telefonon is összehívhatja. Ezt úgy kell megtennie, hogy a képviselő-testületi tagok a tervezett ülésről lehetőleg az ülést megelőző napon értesüljenek. A képviselő-testület ülése nyilvános. A képviselő-testület zárt ülést tart önkormányzati hatósági, összeférhetetlenségi, méltatlansági, kitüntetési ügy tárgyalásakor, fegyelmi büntetés kiszabása, valamint vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárás, továbbá az érintett kérésére választás, kinevezés, felmentés, vezetői megbízás adása, annak visszavonása, fegyelmi eljárás megindítása és állásfoglalást igénylő személyi ügy tárgyalásakor. Zárt ülés rendelhető el az önkormányzat vagyonával való rendelkezés és az általa kiírt pályázat feltételeinek meghatározásakor, a pályázat tárgyalásakor, ha a nyilvános tárgyalás az önkormányzat vagy más érintett üzleti érdekét sértené. A zárt ülésen született döntések az önkormányzati hatósági ügyek kivételével nyilvánosak. A képviselő-testület ülését a polgármester, akadályoztatása esetén az alpolgármester, mindkettő akadályoztatása esetén pedig a Pénzügyi, Gazdasági és Ügyrendi Bizottság elnöke hívja össze. A képviselő-testület akkor határozatképes, ha az ülésen a képviselők több mint fele jelen van. A javaslat elfogadásához a jelenlévő képviselők több mint felének igen szavazata szükséges. A képviselő-testületi ülésről számítógépes rendszer alapján hangfelvétel és írásos jegyzőkönyv készül. A nyilvános rendes ülésről videofelvételt készít és sugároz a helyi műsorszolgáltatással megbízott. A szerkesztett jegyzőkönyv, hang és képanyag nem selejtezhető. A jegyzőkönyv mellékleteként kell kezelni a meghívót, az előterjesztéseket, a jelenléti ívet, a titkos szavazások jegyzőkönyvét, a képviselő kérésére írásban benyújtott hozzászólását. A polgármester A polgármester biztosítja az önkormányzat demokratikus működését, széleskörű nyilvánosságát, szervezi a közszolgáltatások ellátását. Segíti a képviselők és a bizottságok munkáját, együttműködik a polgárok önszerveződő közösségeivel. A polgármester a közmeghallgatás alkalmával tájékoztatja a nyilvánosságot az önkormányzat vagyoni, gazdasági helyzetének alakulásáról.

5 A polgármester havonta legalább egy szerdai napon fogadónapot tart, a különböző rendezvényeken pedig képviseli az önkormányzatot. Munkaideje heti 40 óra, annak napi megosztása a reá háruló feladatokhoz igazodik. Tartós távollétnek tekintendő a 15 napot meghalód tervezett (szabadság) vagy 10 napot meghaladó nem tervezett munkavégzésben akadályoztatás, amikor eljárásra a polgármester megbízása nélkül is jogosult az alpolgármester. A képviselő-testület nem határoz meg olyan ügyet, amelyben a polgármester döntést hozhat abban az esetben, ha a képviselő-testület két egymást követő alkalommal határozatképtelenség vagy a határozathozatal hiánya miatt döntéshozatalát mellőzte vagy a döntéshozatal elmaradt. Az alpolgármester A képviselő-testület a saját tagjai közül a polgármester javaslatára, titkos szavazással a polgármester helyettesítésére, munkájának a segítésére egy társadalmi megbízatású alpolgármestert választ. Az alpolgármester fogadóórát tart minden héten szerdai napokon a Polgármesteri Hivatalban 9,00 12,00 óra között. Az alpolgármester a polgármester helyettesítéséhez, illetve a rábízott feladatok ellátásához szükséges időt köteles a hivatalban tölteni. A hivatal gondoskodik az alpolgármester munkafeltételeinek biztosításáról. A jegyző Ellátja a Mötv-ben meghatározott feladatait. Előkészíti a képviselő-testületi és bizottsági ülések előterjesztéseit, szervezi a döntések végrehajtását, arról jelentést ad. Gondoskodik a hivatali dolgozók rendszere továbbképzéséről, szervezi az igazgatási munka korszerűsítését. Megküldi a képviselő-testület által vagy átruházott hatáskörben hozott döntéseket a kormányhivatal vezetőjének. Képviseli a hivatalt. A költségvetésben biztosított összegekkel célszerűen gazdálkodva biztosítja az önkormányzati működés tárgyi és személyi feltételeit. Havonta legalább egy szerdai napon fogadónapot tart. A jegyző feladatait a polgármesteri hivatal SzMSz-e szerint a hivatal dolgozóinak közreműködésével látja el, akadályoztatása esetén az aljegyző helyettesíti. A jegyzői és aljegyzői tisztség egyidejű betöltetlensége, illetve tartós akadályoztatásuk esetére legfeljebb 6 hónap időtartamra a jegyzői feladatot az igazgatási osztályvezető látja el. Az aljegyző Vezeti a titkársági osztályt. Irányítja, felügyeli és ellenőrzi a hivatal államigazgatási, valamint önkormányzati hatósági tevékenységét. A jegyző megbízásából belső törvényességi vizsgálatokat végez.

6 Jogi véleményadással biztosítja a megfelelő, egységes jogszabály-értelmezést, segíti a bonyolultabb jogesetek megoldását. Ellátja a jegyző által rábízott egyéb feladat- és hatásköröket, segíti a jegyzői hivatalvezetői teendők elvégzését, illetve közreműködik abban. A polgármester a jegyző helyettesítésére aljegyzőt nevez ki. A képviselő testület bizottságai: a képviselő-testület bizottsági szervezetét az alábbiak szerint határozza meg: Pénzügyi, Gazdasági és Ügyrendi Bizottság (5 taggal) Települési és Mezőgazdasági Bizottság (5 taggal) Szociális és Egészségügyi Bizottság (7 taggal) Közoktatási, Közművelődési, Ifjúsági és Sportbizottság (5 taggal) A polgármester illetményének emelésére, jutalmazására a Pénzügyi, Gazdasági és Ügyrendi Bizottság tehet javaslatot. Ugyanezen bizottság végzi az összeférhetetlenség megállapítására irányuló kezdeményezés kivizsgálását, ellátja a képviselők vagyonnyilatkozatának nyilvántartását, ellenőrzését. A képviselő-testület eseti feladat ellátására ideiglenes bizottságot hozhat létre. Az ideiglenes bizottság elnöke is csak települési képviselő lehet. Az ideiglenes bizottság megbízatása a feladatának elvégzéséről szóló jelentés képviselő-testület általi elfogadásáig, illetve a képviselő-testület megszüntető határozatáig tart. A bizottságok az önkormányzat előkészítő, véleményező, javaslattevő, szervező és ellenőrző, a képviselő-testület által átruházott hatáskör esetén ügydöntő szervei. Egymással mellérendeltségi viszonyban állnak. A bizottságok együttes ülést is tarthatnak, amelyet a képviselő-testület, a polgármester és bármelyik képviselő is kezdeményezhet. A polgármester rendkívüli fontosságú döntés előkészítéseként összehívhatja a bizottsági elnökök egyeztető megbeszélését. A bizottságok ügyviteli teendőit a polgármesteri hivatal látja el ügyrendjében meghatározott módon. A jegyzőkönyvet a bizottság elnöke és egy tagja írja alá. Az illetékes bizottság(ok) állásfoglalása nélkül nem nyújtható(k) be a képviselő-testületnek az: éves költségvetésre és teljesítésének értékelésére; önkormányzati és városfejlesztési koncepciókra, programokra, rendezési tervekre; az önkormányzati tulajdon hasznosítására; gazdasági társaságban való részvételre; önkormányzati rendelet alkotására; hitelfelvételre; társulási, együttműködési megállapodásra irányuló előterjesztések.

7 II.2. KABAI POLGÁRMESTERI HIVATAL A képviselő-testület Kabai Polgármesteri Hivatal elnevezéssel önálló hivatalt hozott létre. A költségvetési szerv hivatalos megnevezése: Kabai Polgármesteri Hivatal Székhelye, címe: 4183 Kaba, Szabadság tér 1. Alapító szerv: Kaba Város Önkormányzat Képviselő-testülete Irányító szerv: Kaba Város Önkormányzat Képviselő-testülete Közfeladata: Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX (1) bekezdése alapján a polgármesteri hivatal ellátja az önkormányzat működésével, valamint a polgármester vagy a jegyző feladat- és hatáskörébe tartozó ügyek döntésre való előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos feladatokat. A hivatal közreműködik az önkormányzatok egymás közötti, valamint az állami szervekkel történő együttműködések összehangolásában. Alaptevékenysége: A hivatal ellátja Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvényben és a vonatkozó egyéb jogszabályokban a számára meghatározott feladatokat Kaba település vonatkozásában. A hivatal szervezeti felépítése Az egységes hivatal a szükséges munkamegosztás érdekében az alábbi osztályokra tagozódik: pénzügyi, igazgatási, titkársági Az osztályvezetők A belső szervezeti egységek élén állnak, határozatlan időre szóló vezetői megbízásukat a jegyzőtől kapják. Egymással mellérendeltségi viszonyban állnak és a feladatok ellátásában kötelesek együttműködni. Vezetik az osztályt, felelősek annak egész munkájáért, közvetlenül irányítják, felügyelik és ellenőrzik az ügyintézők tevékenységét. Felelősek a szervezeti egység feladatkörébe tartozó, illetve esetenként kapott (jelentkező) feladatok, utasítások szakszerű, határidőben történő végrehajtásáért. Gyakorolják az átruházott jegyzői hatásköröket, kiadmányozási jogköröket, illetve döntenek azok ügyintézők részére történő továbbruházásáról (mindezeket a munkaköri leírások rögzítik). Biztosítják az osztály összehangolt működését, elvégzik az osztályon belüli, valamint egymással együttműködve az osztályok közötti szükséges koordinációt, indokolt esetben a jegyző segítségét kérve. Képviselik az osztályt, tájékoztatást adnak, illetve beszámolnak az osztály tevékenységéről, kapcsolatot tartanak a szervezeti egység munkáját érintő, segítő szervekkel. Előkészítik a feladatkörbe tartozó testületi előterjesztéseket. Megszervezik az osztály munkáját, a dolgozók helyettesítését, szükség szerint munkaértekezleteket tartanak.

8 Javaslatot tesznek és egyetértési jogot gyakorolnak az osztály dolgozói kinevezésében, a munkáltatói jogok gyakorlásában, engedélyezik a dolgozók kiküldetését, szabadságát. Valamennyi osztály folyamatosan korszerűsíti működését, ügyvitelét, javítja közigazgatási szolgáltatási minőségét. Pénzügyi Osztály: Adóügyi önkormányzati hatósági, valamint az adóügyi államigazgatási feladatok, továbbá költségvetési, pénzügyi, gazdálkodási, számviteli illetve az önkormányzati költségvetési szervek segítésével kapcsolatos feladatok, hivatali jóléti feladatok. Az osztály létszáma: 12 fő (1 fő osztályvezető, 11 fő ügyintéző). Igazgatási Osztály: Az anyakönyvi, gyámügyi, szabálysértési, igazgatásrendészeti, személyi adat- és lakcímnyilvántartási, vállalkozási, illetve mezőgazdasági igazgatási, továbbá a hatósági bizonyítványokkal, igazolványokkal, talált tárgyak kezelésével, ügyfélszolgálattal, ügyiratkezeléssel kapcsolatos államigazgatási feladatok. Terület-felhasználási, telekalakítási, építési és használatbavételi engedélyezési, építésrendészeti és építésfelügyeleti, környezetvédelmi és útügyi államigazgatási feladatok. Pályázatok figyelése, projektek előkészítése, pályázatok benyújtása és a sikeres lebonyolítása. A településfejlesztéssel, településrendezéssel, a közellátással, foglalkoztatással, a kommunális közszolgáltatások szervezésével, a környezet- és természetvédelemmel, a mezőgazdasági feladatokkal, a városi mérnöki szolgálattal (közműnyilvántartás, térinformatika), az oktatási, közművelődési önkormányzati és államigazgatási feladatok, a szociális önkormányzati és államigazgatási hatósági jogkörök gyakorlásával kapcsolatos feladatok, népszavazással, népi kezdeményezéssel, helyi és országgyűlési, illetve egyéb választási feladatok, személyügyi, munkaügyi feladatok. Az osztály létszáma: 8 fő (1 fő osztályvezető, 7 fő ügyintéző). Titkársági Osztály A képviselő-testület, a bizottságok és a polgármester hatáskörébe tartozó önkormányzati ügyek előkészítésével, szervezésével és a végrehajtás szervezésével kapcsolatos feladatok, a polgármester honvédelmi, polgári védelmi, katasztrófa-elhárítási, tűzvédelmi közbiztonsági feladatai ellátásában közreműködés. Az osztály létszáma: 5 fő (1 fő osztályvezető, 1 fő ügyintéző, 2 fő hivatalsegéd, 1 fő gépkocsivezető.

9 III. AZ ÜGYFÉLELÉGEDETTSÉG MÉRÉS FOLYAMATA Kaba Város Önkormányzata december január hónapban kérdőíves ügyfél elégedettség mérést végzett. Az ügyfél elégedettség mérést az önkitöltéses adatfelvétel rendszerével végeztük, a kérdezett maga, más személy bevonása nélkül adta meg a feltett kérdésekre válaszait. Az írásban megadott kérdésekre az ügyfél írásban, a megadott válaszalternatívák közül a megfelelő bekarikázásával, aláhúzásával vagy válaszának leírásával adta meg a választ. A vizsgálat minden olyan osztályra kiterjedt, mely ügyfélforgalmat bonyolít le. Az ügyfél elégedettség felmérés célja volt, az ügyfelek elégedettségének mérése a hivatali munka hatékonyabbá tétel érdekében. Arra a kérdéskörre kereste a választ, hogy mennyire elégedettek az ügyfelek a szolgáltatás körülményeivel, a szolgáltatás lefolyásával, eredményességével, lenne-e igényük az elektronikus ügyintézésre. A kérdőíves lekérdezéseket december január 15. között végeztük. A vizsgálat során 1500 db kérdőív állt rendelkezésünkre, melyekből egy sem volt értékelhetetlen. Az ügyfél elégedettség mérés módszere: kvantitatív, kérdőíves interjúk (önkitöltős) Mintanagyság: 1500 fő Az ügyfélelégedettség-és igényfelmérés lépései a következők voltak: Az igény- és elégedettségmérés céljának és kiterjedésének meghatározása (előkészítési, tervezési tevékenység); A megkérdezendők körének beazonosítása, jellemzése (előkészítési, tervezési tevékenység); Az ügyféligény- és elégedettségmérés szempontrendszerének kialakítása ( Kérjük értékelje 1 és 5 között! ); Az igény-és elégedettségmérés módszereinek és eszközeinek meghatározása (előkészítési, tervezési tevékenység); Az igény- és elégedettségmérés mintavételi eljárásának, eredményességi és érvényességi kritériumainak meghatározása (előkészítési, tervezési tevékenység);

10 Az ügyféligény- és elégedettségmérés mintavételi gyakoriságának meghatározása; a mérés munkatervének összeállítása (a Pályázati Útmutató előírásai alapján, valamint a Támogatási Szerződésben és annak mellékleteiben szereplők szerint); Az igény- és elégedettségmérés eszközeinek kifejlesztése (kérdőív összeállítása); Az igény-és elégedettségmérés elvégzése; Adatrögzítés, adatfeldolgozás, az eredmények írásos összegzése, értékelés; IV. AZ ÜGYFÉLELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLAT RÉSZLETES EREDMÉNYEI Jelen fejezet az 1. sz. mellékletben található kérdőív alapján épül fel. 1.) Az Ön neme: férfi nő A válaszadók nem szerinti megoszlása (fő) A válaszadók nem szerinti megoszlása (%) férfi ,53 nő ,47 összesen A mellékletben található kérdőívet 758 férfi (50,53%) és 742 nő (49,47%) töltötte ki.

11 2.) Életkora: év között, év között, év között, 80 év felett A válaszadók életkor szerinti megoszlása (fő) A válaszadók életkor szerinti megoszlása (%) év között , év között , év között év felett 61 4,07 összesen A Polgármesteri Hivatalt látogató ügyfelek 4,07%-a időskorú. A év közötti korosztály 18,2%-ban veszi igénybe a Hivatal szolgáltatásait, számukra lehet igény az elektronikus elérhetőség és az elektronikus ügyintézés feltételeinek biztosítása. Az aktív korúak az ügyfelek megközelítően 78%-át teszik ki. 3.) Állandó lakcímmel rendelkezik: igen nem Állandó lakcímmel rendelkezik (fő) Állandó lakcímmel rendelkezik (%) igen ,2 nem 42 2,8 összesen A Hivatal szolgáltatásait 97,2%-ban állandó lakcímmel rendelkező ügyfelek veszik igénybe.

12 4.) Milyen típusú ügyben, kérdésben fordult a hivatalhoz? száma aránya az összes tájékoztatás, ,93 felvilágosítás kérése fellebbezési eljárás 36 1,97 elsőfokú hatósági eljárás ,46 panasz önkormányzati 37 2,04 döntéssel kapcsolatban egyéb panasz, bejelentés 157 8,60 összesen A fenti kérdésre a válaszadók több opciót is megjelöltek. A válaszadók 48,93%-a tájékoztatás és felvilágosítás kérése miatt, 38,46% elsőfokú hatósági eljárás ügyében fordul a hivatalhoz. Ezt a két opciót jelölte meg a válaszadók többsége.

13 5.) A hivatal melyik szervezeti egységének a szolgáltatását vette igénybe? száma aránya az összes titkárság ,39 építésügy 66 3,54 adóügy, pénzügy 128 6,88 szociális ügy, gyámügy ,64 anyakönyvi, hagyatéki, birtokháborítási ,13 vállalkozási, ipari, 45 2,42 kereskedelmi összesen A hivatalt felkereső ügyfelek leginkább a szociális ügy, gyámügy (56,64%); titkárság (16,39%); illetve anyakönyvi, hagyatéki, birtokháborítási ügyek (14,13%) miatt keresik fel az ügyintézőket. 6.) Milyennek ítéli meg az ügyfélfogadás technikai feltételeit (hivatali helyiségek kulturáltsága, a személyes ügyfélfogadás és ügyintézés körülményei, az irodák technikai és informatikai ellátottsága, informáló nyomtatványok, segédanyagok). Kérjük, értékelje 1 és 5 között! száma aránya az összes 1 5 0, , , , ,6 összese

14 n Az ügyintézés technikai feltételeit (útbaigazító feliratok, a hivatali helyiségek kulturáltsága, a személyes ügyfélfogadás, ügyintézés körülményei, az irodák bútorzata, technikai és informatikai ellátottsága, felvilágosító, informáló nyomtatványok, segédanyagok stb.) a megkérdezettek 56,6%-a 5 ponttal, 29,13%-a 4 ponttal értékelte. Az esetleges hiányosságokkal a hivatal munkatársai tisztában vannak, hiszen mindezek a fejlesztendő területek között is megjelentek. 7.) Milyennek ítéli meg a hivatali munka szervezettségét (ügyfélfogadási rend, idő betartása, ügyintézők elérhetősége, helyettesítés megoldása, esetleges várakozás, sorban állás)? Kérjük, értékelje 1 és 5 között! száma aránya az összes 1 5 0, , , , ,4 összese n A hivatali munka szervezettségét (ügyfélfogadási rend, idő betartása, ügyintézők elérhetősége, helyettesítés megoldása, esetleg várakozás, sorban állás) a megkérdezettek 55,4%-a 5 ponttal, 26,67%-a 4 ponttal értékelte.

15 8.) Hogyan értékeli az ügyintézők hozzáállását, segítőkészségét, udvariasságát? Kérjük, értékelje 1 és 5 között! száma aránya az összes , , , , ,27 összese n Az ügyintézők hozzáállását, segítőkészségét, udvariasságát a megkérdezettek 63,27%-a 5 ponttal, 25,73%-a 4 ponttal értékelte. 9.) Hogyan értékeli az ügyintéző/ügyintézők felkészültségét? Kérjük, értékelje 1 és 5 között! száma aránya az összes 1 8 0, , ,6

16 , ,27 összese n Az ügyintézők felkészültségére irányuló kérdés értékelése nagyon jó, hiszen a megkérdezettel 61,27%-a 5 ponttal, 28,4%-a 4 ponttal értékelte azt. A 3 pontra, illetve annak kevesebbre értékelők száma és aránya az összes válaszadóhoz képest elenyésző. 10.) Mennyire volt elégedett az ügyintézés gyorsaságával, a határidők betartásával? Kérjük, értékelje 1 és 5 között! száma aránya az összes 1 5 0, , , , ,8 összese n Az ügyintézés gyorsaságára, a határidők betartására irányuló kérdés értékelése nagyon jó, hiszen a megkérdezettel 60,8%-a 5 ponttal, 24,27%-a 4 ponttal értékelte azt. A 3 pontra, illetve annak kevesebbre értékelők száma és aránya az összes válaszadóhoz képest elenyésző.

17 11.)Mennyire volt elégedett a hivatal döntésének, intézkedésének megalapozottságával, a kapott tájékoztatás helytállóságával? Kérjük, értékelje 1 és 5 között! száma aránya az összes 1 9 0, , , , ,47 összese n A hivatali döntések, intézkedések megalapozottságára, a tájékoztatások helytállóságára irányuló kérdés nagyon jó értékelést kapott, hiszen a megkérdezettek 59,47%-a 5 ponttal, 24,73%-a 4 ponttal értékelte. A 3 pontra, illetve annak kevesebbre értékelők száma és aránya az összes válaszadóhoz képest elenyésző. 12.)Milyen módon intézné a jövőben a legszívesebben ügyeit? A megfelelő választ kérjük, aláhúzással jelölje!

18 száma aránya az összes személyesen ,62 írásban, levelezéssel ,03 telefonon 140 8,17 interneten keresztül ,18 összesen Bár az elektronikus ügyintézés napjainkban egyre nagyobb teret nyer, a kérdőíves válaszokból kiderült az is, hogy a legtöbben (60,62%) továbbra is személyesen; írásban, levelezéssel (18,03%) szeretné intézni az ügyeit, és 13,18% választaná az interneten keresztül történő ügyintézést, mint lehetőséget. 13.)A hivatali eljárásban mi volt az, amivel a leginkább elégedett? száma aránya az összes nem válaszolt / nincs ,06 ilyen gyors és alapos 113 7,53 ügyintézés ügyfélszolgálat 30 2 szociális ügyek intézése 46 3,06 ügyintézők 140 9,33 felkészültsége korrekt tájékoztatás 111 7,4 segítőkészség ,68 ügyintézők hozzáállása 101 6,73 gyorsaság ,28 mindennel elégedett 74 4,93 összesen

19 A hivatali eljárásban leginkább az ügyintézők gyorsaságával (16,28%), segítőkészségével (14,68%), felkészültségével (9,33%) voltak elégedettek az ügyfelek. Viszont azt is meg kell említeni, hogy a kérdésre a megkérdezettek 28,06%-a nem adott választ. 14.)A hivatali eljárásban mi volt az, amivel a legkevésbé elégedett? száma aránya az összes nem válaszolt / nincs ilyen ,47 sorban állás ,53 ügyintézéskor sok papírmunka, ,47 kitöltendő nyomtatvány ügyintézési határidő be nem tartása 31 2,07 nem egyértelmű 62 4,13 tájékoztatások ügyintézés 47 3,13 polgármester munkája 4 0,27 jegyző munkája 5 0,33 szociális ügyintézés 2 0,13 ügyintézés gyorsasága 71 4,73 ügyintéző hozzáállása 28 1,87 ügyfélfogadási idő 148 9,87 összesen A hivatali eljárásban a sorban állással (21,53%), a sok papírmunkával (19,47%), valamint az ügyfélfogadási idő rövidségével (9,87%) voltak legkevésbé elégedettek az ügyfelek. Viszont azt is meg kell említeni, hogy a kérdésre a megkérdezettek 32,47%- a nem adott választ. 15.) Egyéb észrevétel, javaslat az ügyintézés, az ügyfélfogadás javítása érdekében:

20 száma aránya az összes nem válaszolt / nincs ,87 ilyen kevesebb papírmunka ,8 internetes ügyintézés bevezetése, nyomtatványok elektronikus elérhetősége ,13 segítségnyújtás a 61 4,07 nyomtatványok kitöltéséhez ügyfélfogadási idő ,27 hosszabbítása határidők betartása 25 1,66 felkészültebb személyzet 25 1,66 folyosók fűtése 34 2,27 gyorsabb ügyintézés 69 4,6 ügyintézés ,07 egyszerűsítése több ügyintéző 39 2,6 összesen MELLÉKLET 1. számú melléklet KÉRDŐÍV ÁROP-1.A azonosító számú és Szervezetfejlesztés Kabán című pályázathoz kapcsolódóan 1.) Az Ön neme: férfi nő 2.) Életkora: év között, év között, év között, 80 év felett 3.) Állandó lakcímmel rendelkezik: igen nem 4.) Milyen típusú ügyben, kérdésben fordult a hivatalhoz? A megfelelő választ kérjük, aláhúzással jelölje!

21 tájékoztatás, felvilágosítás kérése fellebbezési eljárás elsőfokú hatósági eljárás panasz önkormányzati döntéssel kapcsolatban egyéb panasz, bejelentés 5.) A hivatal melyik szervezeti egységének a szolgáltatását vette igénybe? A megfelelő választ kérjük, aláhúzással jelölje! titkárság építésügy adóügy, pénzügy szociális ügy, gyámügy anyakönyvi, hagyatéki, birtokháborítási vállalkozási, ipari, kereskedelmi 6.) Milyennek ítéli meg az ügyfélfogadás technikai feltételeit (hivatali helyiségek kulturáltsága, a személyes ügyfélfogadás és ügyintézés körülményei, az irodák technikai és informatikai ellátottsága, informáló nyomtatványok, segédanyagok). Kérjük, értékelje 1 és 5 között! ) Milyennek ítéli meg a hivatali munka szervezettségét (ügyfélfogadási rend, idő betartása, ügyintézők elérhetősége, helyettesítés megoldása, esetleges várakozás, sorban állás)? Kérjük, értékelje 1 és 5 között! ) Hogyan értékeli az ügyintézők hozzáállását, segítőkészségét, udvariasságát? Kérjük, értékelje 1 és 5 között! ) Hogyan értékeli az ügyintéző/ügyintézők felkészültségét? Kérjük, értékelje 1 és 5 között! ) Mennyire volt elégedett az ügyintézés gyorsaságával, a határidők betartásával? Kérjük, értékelje 1 és 5 között! ) Mennyire volt elégedett a hivatal döntésének, intézkedésének megalapozottságával, a kapott tájékoztatás helytállóságával? Kérjük, értékelje 1 és 5 között!

22 ) Milyen módon intézné a jövőben a legszívesebben ügyeit? A megfelelő választ kérjük, aláhúzással jelölje! személyesen írásban, levelezéssel telefonon interneten keresztül 13.) A hivatali eljárásban mi volt az, amivel a leginkább elégedett?. 14.) A hivatali eljárásban mi volt az, amivel a legkevésbé elégedett?. 15.) Egyéb észrevétel, javaslat az ügyintézés, az ügyfélfogadás javítása érdekében:. Köszönjük megtisztelő válaszát!

A POLGÁRMESTERI HIVATAL részletes szervezeti és működési szabályzatát tartalmazó ÜGYRENDJE. I. Általános rész

A POLGÁRMESTERI HIVATAL részletes szervezeti és működési szabályzatát tartalmazó ÜGYRENDJE. I. Általános rész A POLGÁRMESTERI HIVATAL részletes szervezeti és működési szabályzatát tartalmazó ÜGYRENDJE Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1990. évi LXV. törvény 38. -a alapján létrehozta

Részletesebben

52/1992. (XII. 29.) számú. a Polgármesteri Hivatalról

52/1992. (XII. 29.) számú. a Polgármesteri Hivatalról Várpalota város Önkormányzati Képviselő-testületének 52/1992. (XII. 29.) számú r e n d e l e t e a Polgármesteri Hivatalról A rendelet kihirdetve: 1992. XII. 29. Várpalota Város önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése ÁROP-3.A.1/2008-0018 5. részfeladat Pályázati kiírás 5. területe A hivatal belső szervezeti egységei közötti együttműködés javítása Szervezeti

Részletesebben

Szervezeti felelősségi keretek Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában

Szervezeti felelősségi keretek Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában Szervezeti felelősségi keretek Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában projektidőszak: 2013.12.01. - 2014.12.31. I.)Bevezetés: Jelen dokumentáció célja, hogy közérthető formában bemutassa

Részletesebben

polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Sárbogárd, Hősök tere 2.

polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Sárbogárd, Hősök tere 2. 1. A POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ SZERVEZETI TAGOZÓDÁSA, FELADATKÖRE Polgármester: Jegyző: Aljegyző: Dr. Sükösd Tamás polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Demeterné Dr. Venicz Anita

Részletesebben

Az SZMSZ III. Fejezet 11. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

Az SZMSZ III. Fejezet 11. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. (III. 12.) rendelete Kisoroszi Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013. (IV.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Közös Hivatal. - Szervezeti struktúra

Közös Hivatal. - Szervezeti struktúra Közös Hivatal - Szervezeti struktúra A Hivatal létszáma 24 fő, melyből - 1 fő: jegyző - 1 fő: aljegyző - 1 fő: i csoportvezető - 1 fő: szociális és gyermekvédelmi ügyintéző - 1 fő: kereskedelmi ügyintéző

Részletesebben

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása 1. (1) A képviselő-testületek által közösen létrehozott Mátraverebélyi

Részletesebben

Bátai Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata

Bátai Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Előterjesztés Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági, pénzügyi és ügyrendi bizottságának 2013.01.23-i ülésére (5. napirendi pont) és Báta Község Önkormányzat Képviselő- Testületének 2013.01.23-i

Részletesebben

Bátai Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata (egységes szerkezetben)

Bátai Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata (egységes szerkezetben) Bátai Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata (egységes szerkezetben) Báta Község Önkormányzata és Sárpilis Község Önkormányzata Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.

Részletesebben

Megállapodás közös önkormányzati hivatal létrehozásáról

Megállapodás közös önkormányzati hivatal létrehozásáról Megállapodás közös önkormányzati hivatal létrehozásáról amely létrejött egyrészről - Bárna Község Önkormányzat 3126 Bárna, Petőfi út 23., képviseli Tóth Károlyné polgármester, - Mátraszele Község Önkormányzat

Részletesebben

Kővágóörsi Közös Hivatal

Kővágóörsi Közös Hivatal Kővágóörsi Közös Hivatal - Szervezeti struktúra A Hivatal létszáma 22 fő, melyből - 1 fő: jegyző - 1 fő aljegyző - 1 fő: igazgatási csoportvezető - 1 fő: szociális és gyermekvédelmi ügyintéző - 2 fő: kereskedelmi

Részletesebben

Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (VIII.26.) Önkormányzati rendelete

Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (VIII.26.) Önkormányzati rendelete Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (VIII.26.) Önkormányzati rendelete Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2014.

Részletesebben

Nemti Község Képviselő-testületétől. társulási megállapodás jóváhagyása HATÁROZAT

Nemti Község Képviselő-testületétől. társulási megállapodás jóváhagyása HATÁROZAT Nemti Község Képviselő-testületétől 94/2012.(XII. 03.) számú Tárgy: Közös Önkormányzati Hivatal társulási megállapodás jóváhagyása HATÁROZAT Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Mátraterenyei

Részletesebben

1. Gazdasági Bizottság

1. Gazdasági Bizottság 2. melléklet a 10 /2013. ( V. 8. ) önkormányzati rendelethez A képviselő-testület egyes bizottságainak feladat- és hatásköréről és átruházott jogköréről 1. Gazdasági Bizottság 1.1. Ellátja az Mötv. és

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. a Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről egységes szerkezetben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. a Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről egységes szerkezetben Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 27/2004. (VIII.23.) Kt. számú rendelettel módosított 35/2003. (XI.26.) Kt. számú rendelete a Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről egységes szerkezetben Ercsi

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületén. 32/1999. (X.29.) számú önkormányzati rendelete. a Polgármesteri Hivatalról

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületén. 32/1999. (X.29.) számú önkormányzati rendelete. a Polgármesteri Hivatalról Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületén 32/1999. (X.29.) számú önkormányzati rendelete a Polgármesteri Hivatalról E rendelet kihirdetve: Várpalota, 1999. október 29. Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet. Titkárság

Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet. Titkárság Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet Titkárság a tevékenységének társadalmi szintű szervezési és koordinatív támogatásával, adatgyűjtéssel és elemzéssel kapcsolatos, valamint az előkészítő és

Részletesebben

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 6. számú melléklet Az önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. tv. 38.. (1) bekezdése értelmében: "A képviselőtestület egységes hivatalt hoz létre - polgármesteri

Részletesebben

Sajóvámos Község Polgármesterétől 3712. Sajóvámos, Munkácsy u. 2. Telefon: 46/ 597-222

Sajóvámos Község Polgármesterétől 3712. Sajóvámos, Munkácsy u. 2. Telefon: 46/ 597-222 Sajóvámos Község Polgármesterétől 3712. Sajóvámos, Munkácsy u. 2. Telefon: 46/ 597-222 Tisztelt Képviselő testület! Sajóvámos községi Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelete

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelete Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelete a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 11/2014. (VIII. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA

10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA 10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA 1 I. A Polgármesteri Hivatal (továbbiakban: Hivatal) honlapjának működtetéséhez kapcsolódó feladatok és felelőségi

Részletesebben

2. számú függelék. A. Pénzügyi, Településfejlesztési és Ügyrendi Bizottság

2. számú függelék. A. Pénzügyi, Településfejlesztési és Ügyrendi Bizottság 2. számú függelék A. Pénzügyi, Településfejlesztési és Ügyrendi Bizottság 1. A bizottság közreműködik az önkormányzat költségvetési, pénzügyi-ellenőrzési, vagyongazdálkodási, településüzemeltetési, településrendezési

Részletesebben

KIVONAT. Dorog Város Képviselő-testülete december 19.-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Dorog Város Képviselő-testülete december 19.-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből Dorog Város Jegyzője 2510 DOROG Bécsi u. 71. Pf:43. Tel:(36) 33 431-299 Fax:(36) 33 431-377 1/16/2003. KIVONAT Dorog Város Képviselő-testülete 2003. december 19.-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből 254/A/2003.(XII.19.)

Részletesebben

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L 2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

Kozármisleny Város Polgármesteri Hivatal ÜGYRENDJE

Kozármisleny Város Polgármesteri Hivatal ÜGYRENDJE Kozármisleny Város Polgármesteri Hivatal ÜGYRENDJE I. A hivatal szervezete 1.) A hivatalt Kozármisleny Város Polgármestere által határozatlan időre kinevezett jegyző vezeti. 2.) A hivatal személyi állománya:

Részletesebben

Cserkeszőlő község Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló évi CXII. törvény alapján közzéteendő adatai

Cserkeszőlő község Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló évi CXII. törvény alapján közzéteendő adatai I. Szervezeti, személyi adatok Cserkeszőlő Községi Önkormányzat I.2. A közfeladatot ellátó szerv szervezeti felépítése szervezeti egységek megjelölésével, az egyes szervezeti egységek feladatai Az önkormányzati

Részletesebben

I. A HIVATAL FELADATAI

I. A HIVATAL FELADATAI I. A HIVATAL FELADATAI 1. Az Önkormányzat működésével kapcsolatban 1.1. A Hivatal feladatai az Önkormányzat működésével kapcsolatban: a. ellátja a Képviselő-testület és bizottságai működéséhez szükséges

Részletesebben

- Szervezeti struktúra

- Szervezeti struktúra - Szervezeti struktúra A Hivatal létszáma 24 fő, melyből - 1 fő: jegyző - 1 fő: aljegyző - 1 fő: igazgatási csoportvezető - 1 fő: szociális és gyermekvédelmi ügyintéző - 1 fő: kereskedelmi ügyintéző -

Részletesebben

1.. Ez a rendelet szeptember 05-én lép hatályba. Egyek, szeptember 2. Dr. Miluczky Attila polgármester. Bóta Barbara aljegyző

1.. Ez a rendelet szeptember 05-én lép hatályba. Egyek, szeptember 2. Dr. Miluczky Attila polgármester. Bóta Barbara aljegyző Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2016. (IX.02.) Önkormányzati rendelete a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 32/2014.(XI.27.) önkormányzati rendeletének

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: 1/700-1/2013/I. Tárgy: Tájékoztató törvényességi felhívásról Üi.: dr. Dobó A. Melléklet: Törvényességi felhívás Makó Város Önkormányzat

Részletesebben

1. A kormánymegbízott

1. A kormánymegbízott 1. A kormánymegbízott 4. (1) A kormánymegbízott a Kormányhivatal vezetőjeként: a) Vezeti a Kormányhivatalt, gyakorolja annak feladat- és hatásköreit; b) Ellátja a költségvetési szerv vezetőjének hatáskörébe

Részletesebben

Megállapodás. I. Általános rendelkezések

Megállapodás. I. Általános rendelkezések Megállapodás Körjegyzőség létrehozásáról és fenntartásáról amely létrejött egyrészről Szomor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete - képviselő: Nagy György polgármester - (2822. Szomor, Vörörsmarty

Részletesebben

Cibakháza Nagyközség Önkormányzatának 129/2014. (XII.10.) KT határozat A Cibakházi Közös Önkormányzati Hivatal további működtetéséről

Cibakháza Nagyközség Önkormányzatának 129/2014. (XII.10.) KT határozat A Cibakházi Közös Önkormányzati Hivatal további működtetéséről Cibakháza Nagyközség Önkormányzatának 129/2014. (XII.10.) KT határozat A Cibakházi Közös Önkormányzati Hivatal további működtetéséről Cibakháza Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.y. sz. melléklete AZ ELTE REKTORI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 BUDAPEST, 2008.

Részletesebben

Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2005. ( IX. 1.) rendelete

Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2005. ( IX. 1.) rendelete Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2005. ( IX. 1.) rendelete Kiskunmajsa város Önkormányzatának Képviselő-testülete és Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatának megállapításáról,

Részletesebben

Hivatalos név: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mérnöki Kamara. Székhely: 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. II. 2.12. Postai címe: 5001 Szolnok, Pf. 11.

Hivatalos név: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mérnöki Kamara. Székhely: 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. II. 2.12. Postai címe: 5001 Szolnok, Pf. 11. I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon és telefaxszáma, elektronikus levélcíme, honlapja, ügyfélszolgálatának elérhetőségei Hivatalos

Részletesebben

AZ ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGOKRA ÁTRUHÁZOTT FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK

AZ ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGOKRA ÁTRUHÁZOTT FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK 3. melléklet a 10/2013.(III.27.) önkormányzati rendelethez AZ ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGOKRA ÁTRUHÁZOTT FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK 1. Köznevelési, Kulturális és Ügyrendi Bizottság 1.1. Az Ügyrendi bizottság dönt: 1.1.1.

Részletesebben

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata Pálmonostora Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998. (XII. 30.) Korm. rend. 10.. (4)

Részletesebben

SZOMÓDI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZEREVEZTI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZOMÓDI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZEREVEZTI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Szomód Község Önkormányzatának Képviselő-testülete SZOMÓDI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZEREVEZTI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2013. ÁPRILIS 1. Szomódi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata A Magyarország

Részletesebben

NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. Fejezet Általános Rendelkezések

NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. Fejezet Általános Rendelkezések NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Német Nemzetiségi Önkormányzat a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény 113. a) pontjában kapott

Részletesebben

Javaslat a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítására

Javaslat a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítására Öttevény Község Polgármesterétől Öttevény, Fő u. 100. 5. napirend Javaslat a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítására Tisztelt Képviselő-testület! A képviselő-testület előtt ismert okok miatt a képviselő-testület

Részletesebben

Megállapodás a Tápszentmiklósi Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról, közös fenntartásról és a feladatok ellátásáról. (egységes szerkezet)

Megállapodás a Tápszentmiklósi Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról, közös fenntartásról és a feladatok ellátásáról. (egységes szerkezet) Megállapodás a Tápszentmiklósi Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról, közös fenntartásról és a feladatok ellátásáról. (egységes szerkezet) A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX.

Részletesebben

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2016 HATÁLYOS: 2016. 03. 02-TŐL 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen működő szervezeti egység, amely közreműködik

Részletesebben

Bag Nagyközség Önkormányzat képviselő testületének. 9/2011./IV. 07./ ÖK.számú rendelete

Bag Nagyközség Önkormányzat képviselő testületének. 9/2011./IV. 07./ ÖK.számú rendelete Bag Nagyközség Önkormányzat képviselő testületének 9/2011./IV. 07./ ÖK.számú rendelete a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2007.(X.01.) számú rendeletének módosítása Bag

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Jogi, Közbiztonsági, Ügyrendi és Etikai Bizottságának ÜGYRENDJE. Általános rendelkezések

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Jogi, Közbiztonsági, Ügyrendi és Etikai Bizottságának ÜGYRENDJE. Általános rendelkezések 1./ A bizottság jogállása: Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Jogi, Közbiztonsági, Ügyrendi és Etikai Bizottságának ÜGYRENDJE I. Általános rendelkezések A bizottság feladat- és hatáskörét

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA. I. Szervezeti, személyzeti adatok

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA. I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. 2. 6. 7. 9. 10. ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme, honlapja,

Részletesebben

PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA ÉVI

PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA ÉVI 1 EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 2016. ÉVI MUNKATERVE Edelény Város Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2016. évi Munkatervét

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 41/2014. (XII.18.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 41/2014. (XII.18.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 41/2014. (XII.18.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 56/2003. (XII.

Részletesebben

A szervezeti egységek változó feladat- és hatáskörei

A szervezeti egységek változó feladat- és hatáskörei 2.SZ. MELLÉKLET Javaslat a Polgármesteri Hivatal strukturális átalakítására című előterjesztéshez A szervezeti egységek változó feladat- és hatáskörei Építéshatósági és Általános feladatköre a) az építési,

Részletesebben

Mezőberény Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2014. évi munkatervében a április

Mezőberény Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2014. évi munkatervében a április márciusáig végzett munkájáról Szociális és Fgészségügyi Bizottság Oktatási és Kulturális Bizottság Véleményező Pénzügyi- és Gazdasági 13 zottság Bizottság: ligyrendi, Jogi, és Közbiztonsági Bizottság Készítette:

Részletesebben

A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása

A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium dr. Belányi Márta I. A törvényességi felügyelet szabályozása A törvényességi

Részletesebben

A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK OTTHONA ZSIRA HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA

A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK OTTHONA ZSIRA HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK OTTHONA ZSIRA HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA I. Az utasítás hatálya Ezen utasítás hatálya a Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthona

Részletesebben

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 22-i ülésére

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 22-i ülésére Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 22-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. ( ) önkormányzati rendelete a Szervezeti

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének február havi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének február havi ülésére SIÓFOK VÁROS POLGÁRMESTERE 8600 Siófok, Fő tér 1. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2013. február 25. E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének 2013. február

Részletesebben

Dr. Papp Olga DE ÁJK Közigazgatási Jogi Tanszék november 11.

Dr. Papp Olga DE ÁJK Közigazgatási Jogi Tanszék november 11. Dr. Papp Olga DE ÁJK Közigazgatási Jogi Tanszék 2015. november 11. 1 Helyi önkormányzatok (3197) Települési önkormányzatok (3178) Területi önkormányzatok (20) Községek (2809) Városok (346) (ebből járásszékhely

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa:

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: Módosított rendelet azonosítója: 5/2013.(IV.26.) alap A Képviselő-testület és szervei

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 206. december 3-án megtartott nyilvános, rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Községháza (Bakonykúti, Szabadság

Részletesebben

Önkormányzati SZMSZ módosítása

Önkormányzati SZMSZ módosítása Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 2351 Alsónémedi, Fı út 58. Tel: 29/337-101, fax: 29/337-250 alsonemedi@upcmail.hu, www.alsonemedi.hu Szám: 241- /2013. ELŐTERJESZTÉS Készült:

Részletesebben

Alisca Terra Regionális Hulladékgazdálkodási Kft.

Alisca Terra Regionális Hulladékgazdálkodási Kft. 1. melléklet a 2011. évi CXII. Törvényhez ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat Frissítés Megőrzés 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon-

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat hivatalos honlapjának közzétételi szabályzata I.

Abony Város Önkormányzat hivatalos honlapjának közzétételi szabályzata I. Abony Város Önkormányzat hivatalos honlapjának közzétételi szabályzata I. A szabályzat hatálya Ezen utasítás hatálya a Polgármesteri Hivatal szervezeti egységeire terjed ki. II. Az Önkormányzat honlapjának

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 26/2012. (V. 31.) 1 önkormányzati rendelete az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/1995. (VI. 1.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

2. Az SZMSZ 19. (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

2. Az SZMSZ 19. (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Képviselő-testületének./... (....) önkormányzati rendelete a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 25/2014. (XI.14.) önkormányzati

Részletesebben

4. Az SZMSZ 18. alcíme helyébe a következő rendelkezés lép: 18. A Képviselő-testület bizottsága

4. Az SZMSZ 18. alcíme helyébe a következő rendelkezés lép: 18. A Képviselő-testület bizottsága Devecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017. (X.25.) önkormányzati rendelete Devecser Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2013.(IV.30.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

A R. 7..(2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A R. 7..(2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Andocs Község Képviselő-testületének 5/2011. (IV.13) számú önkormányzati rendelet a 3/2007.(IV.17.) számú Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló rendelet módosításáról. Bevezető rész Andocs település

Részletesebben

A törvényességi felügyelet szabályozása. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium

A törvényességi felügyelet szabályozása. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium I. A törvényességi felügyelet szabályozása A törvényességi felügyelettel kapcsolatos

Részletesebben

A Főosztály dolgozói:

A Főosztály dolgozói: NÓGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL KOORDINÁCIÓS ÉS SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY Cím: 3100 Salgótarján, Zemlinszky R. út 9 Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36 3100 Salgótarján, Pf: 265. Telefon: 06 (32) 620-756

Részletesebben

Előterjesztés. Szervezeti és Működési Szabályzat elfogadása

Előterjesztés. Szervezeti és Működési Szabályzat elfogadása Előterjesztés A 3. napirendi ponthoz Napirend: Előterjesztő: Szervezeti és Működési Szabályzat elfogadása a polgármester Előzmények: - Rendelet - tervezet: az előterjesztés melléklete I. A téma ismertetése:

Részletesebben

A Csömöri Hírmondó 1 példányát a Sinka Istvány Községi Könyvtárban, 1 példányát a Csömöri Polgármesteri Hivatalban kell megőrizni.

A Csömöri Hírmondó 1 példányát a Sinka Istvány Községi Könyvtárban, 1 példányát a Csömöri Polgármesteri Hivatalban kell megőrizni. Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 20 /2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 18/2014.(X.28.) önkormányzati rendelet módosításáról Csömör

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2. számú melléklet 1. melléklet a 2011. évi CXII. törvényhez ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon-

Részletesebben

A bizottságok részletes feladatkörét az SZMSZ 2. melléklete tartalmazza. 3. A Rendelet 2. melléklete helyébe jelen rendelet 1. melléklete lép.

A bizottságok részletes feladatkörét az SZMSZ 2. melléklete tartalmazza. 3. A Rendelet 2. melléklete helyébe jelen rendelet 1. melléklete lép. Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2015. (IV.10.) önkormányzati rendelet az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 26/2014.(XI.24.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata 181/2014.(XII.11.) sz. önk. határozat melléklete Tárnoki Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Mű ködési Szabályzata Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő -testülete (a továbbiakban: alapító) Magyarország

Részletesebben

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő- testületének 24/2016. (XII. 2.) önkormányzati rendelete

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő- testületének 24/2016. (XII. 2.) önkormányzati rendelete Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő- testületének 24/2016. (XII. 2.) önkormányzati rendelete Biatorbágy Város Önkormányzata Értéktárának működéséről Biatorbágy Város Képviselő testülete az Alaptörvény

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. Péteri Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az alábbi napirendet fogadja el:

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. Péteri Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az alábbi napirendet fogadja el: JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT Készült Péteri Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában a helyi Önkormányzat Képviselőtestületének 2012. szeptember 27-én 18,30 órakor tartott ülésének könyvéből. A Képviselő-testület

Részletesebben

Egységes szerkezetben a 2/2011. (I. 13.) ÜB. sz. módosító határozattal MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÜGYRENDI BIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE

Egységes szerkezetben a 2/2011. (I. 13.) ÜB. sz. módosító határozattal MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÜGYRENDI BIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE 1/1. sz. függelék Egységes szerkezetben a 2/2011. (I. 13.) ÜB. sz. módosító határozattal MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÜGYRENDI BIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE A bizottság a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2015. június 24.-ei ülésére Nyílt ülésen

Részletesebben

K I V O N A T a március 18-ai rendkívüli képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből

K I V O N A T a március 18-ai rendkívüli képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből K I V O N A T a 2014. március 18-ai rendkívüli képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből 46/2014. (III.18.) Kvt.h. az ülés napirendjéről Kaba Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2014. március 18-ai

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Pénzügyi és Költségvetési Bizottságának ÜGYRENDJE 1,2. Általános rendelkezések

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Pénzügyi és Költségvetési Bizottságának ÜGYRENDJE 1,2. Általános rendelkezések 1./ A bizottság jogállása: Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Pénzügyi és Költségvetési Bizottságának ÜGYRENDJE 1,2 I. Általános rendelkezések A bizottság feladat- és hatáskörét a

Részletesebben

Gombai Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata

Gombai Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata Gombai Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Jóváhagyás: A Szervezeti és Működési szabályzatot egységes szerkezetbe foglalt szövegezéssel Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (XII. 13.) számú rendelete

DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (XII. 13.) számú rendelete DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (XII. 13.) számú rendelete Diósjenő Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzatáról, valamint ügyfélfogadásának

Részletesebben

Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsának december 17-i ülésére

Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsának december 17-i ülésére Elıterjesztés sorszáma: 18. Melléklet: 1 db ELİTERJESZTÉS Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsának 2014. december 17-i ülésére Tárgy: Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó

Részletesebben

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS

SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Humán-közszolgáltatási Osztály 1239 Budapest, Hősök tere 12. SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Budapest Főváros

Részletesebben

1. A rendelet 2. (2) bekezdésének helyébe az alábbi rendelkezés lép:

1. A rendelet 2. (2) bekezdésének helyébe az alábbi rendelkezés lép: Márkó Község Önkormányzata Képviselő- testületének 10/2014. (XI.5.) önkormányzati rendelete A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 6/2013. (VII.9.) önkormányzati rendelet módosításáról Márkó Község

Részletesebben

Szendrő Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 12/2013.(V.30.) önkormányzati rendelete

Szendrő Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 12/2013.(V.30.) önkormányzati rendelete Szendrő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013.(V.30.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/1995.(VI.28.) rendelet módosításáról Szendrő Város

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének május havi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének május havi ülésére SIÓFOK VÁROS POLGÁRMESTERE 8600 Siófok, Fő tér 1. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2013. május E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének 2013. május havi

Részletesebben

A NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ÜGYRENDJE Hatályos: 2015. június 1. (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) Általános rendelkezések

A NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ÜGYRENDJE Hatályos: 2015. június 1. (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) Általános rendelkezések 3. függelék a 9/2014. (XI.21.) önkormányzati rendelethez A NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ÜGYRENDJE Hatályos: 2015. június 1. (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) Általános rendelkezések

Részletesebben

Göd Város Önkormányzatának 66/2008(XII. 12.) sz. ök. rendelete Polgármesteri Hivatal Ügyrendjéről szóló 40/2006.(XII.14.) sz. rendelet módosításáról

Göd Város Önkormányzatának 66/2008(XII. 12.) sz. ök. rendelete Polgármesteri Hivatal Ügyrendjéről szóló 40/2006.(XII.14.) sz. rendelet módosításáról Göd Város Önkormányzatának 66/2008(XII. 12.) sz. ök. rendelete Polgármesteri Hivatal Ügyrendjéről szóló 40/2006.(XII.14.) sz. rendelet módosításáról 1. Göd Város Önkormányzatának 40/2006.(XII.14.) sz.

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Külügyi Bizottságának Ügyrendje 1

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Külügyi Bizottságának Ügyrendje 1 A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Külügyi Bizottságának Ügyrendje 1 A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Külügyi Bizottsága a jogszabályokkal és a vonatkozó egyetemi szabályzatokkal

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának (a továbbiakban: SzMSz) 12. c) pontjában

Részletesebben

Segédlet a helyi önkormányzatok szervezeti és működési szabályzatainak felülvizsgálatához

Segédlet a helyi önkormányzatok szervezeti és működési szabályzatainak felülvizsgálatához Segédlet a helyi önkormányzatok szervezeti és működési szabályzatainak felülvizsgálatához 2011. évi CLXXXIX. tv. 2013. február 20. (Mötv.) 1 Mötv. 53. (1) bekezdése Magyarország helyi önkormányzatiról

Részletesebben

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Kuratórium Ügyrendje

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Kuratórium Ügyrendje Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány Kuratórium Ügyrendje TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 2. A KURATÓRIUM ÖSSZETÉTELE... 3 3. A KURATÓRIUM TAGJAINAK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI... 3 4.

Részletesebben

DOROG VÁROS JEGYZŐJE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. TEL.: FAX.:

DOROG VÁROS JEGYZŐJE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. TEL.: FAX.: DOROG VÁROS JEGYZŐJE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. TEL.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : JEGYZO@DOROG.HU Előterjesztés Dorog Város Képviselő-testületének 2015. szeptember 25-i ülésére Tárgy: A Dorogi

Részletesebben

1 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 6. 2 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 31-33.

1 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 6. 2 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 31-33. Okirat száma: A 39/2015.(III.19.) határozat 1. melléklete Módosító okirat A Sajószentpéteri Polgármesteri Hivatal Sajószentpéter Városi Önkormányzat képviselő-testülete által 2014. február 27. napján kiadott,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Ecsegfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének március 29-én tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Ecsegfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének március 29-én tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS Ecsegfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 29-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Egyes önkormányzati rendeletek hatályon kívül helyezésétől szóló rendelet

Részletesebben

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 14/2016. (XII. 1.) önkormányzati rendelete

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 14/2016. (XII. 1.) önkormányzati rendelete A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 14/2016. (XII. 1.) önkormányzati rendelete A Veszprém Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2013. (II. 20.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának J E G Y Z Ő J E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162 KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat

Részletesebben

PREAMBULUM. 2. A Fórum feladatai. 3. A Fórum kapcsolatai

PREAMBULUM. 2. A Fórum feladatai. 3. A Fórum kapcsolatai Kisújszállás Város Kábítószerügyi Egyeztető Fórumának Szervezeti és Működési Szabályzata Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadta a 113/2016. (IV. 28.) számú önkormányzati határozatával

Részletesebben

1. Az SZMSZ 2.. (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul: 3.. Az SZMSZ 10.. (5) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

1. Az SZMSZ 2.. (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul: 3.. Az SZMSZ 10.. (5) bekezdése az alábbiak szerint módosul: Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2013.(I.21.)önkormányzati rendelete a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2003.(V.01.)ÖR. sz. rendelet módosításról

Részletesebben