DRY PRECISION 100 Higrosztát

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "DRY PRECISION 100 Higrosztát"

Átírás

1 DRY PRECISION 100 Higrosztát HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TERMÉK SPECIFIKÁCIÓ Ez a sokat tudó eszköz a párátlanítók vezeték nélküli vezérléséhez használható. A higrosztát a következő funkciókat látja el: Pontos mérés biztosítása Az adatok digitális kijelzőn történő megjelenítése (páratartalom és hőmérséklet) A kívánt páratartalom és hőmérséklet beállításának lehetősége A megjelenített páratartalom és hőmérséklet korrekciójának lehetősége (kalibrálás) A párátlanítás és a fűtés hiszterézisének beállítási lehetősége (a kapcsolási és bővítési pont távolsága a kívánt páratartalomhoz és hőmérséklethez) A beállított üzemmód automatikus megújulása áramkimaradás után Kétirányú vezeték nélküli rádiókommunikáció biztosítása 11 független csatorna, egy szabad csatorna automatikus kiválasztása Vezeték nélküli kapcsolat 30 m távolságig (közvetlen láthatóság) Lehetőség a kapcsolat kiterjesztésére, továbbító vevők elhelyezésével 30 méterenként A mért adatok beállított időtartamon belüli tárolása, belső memóriára Két pár önálló munka végzésének képessége egy rádiósávon belül Négy vevő vezérlésének lehetősége egy adó segítségével Pára és hőmérséklet értékeinek adatrögzítése A rögzített adatok USB kulcsra történő másolásának lehetősége Dátum és idő beállítása Könnyített LCD kijelző, nagy számokkal Kijelző fényerő és displayvédő üzemmód beállítása Választható nyelv (HU, SK, EN, DE, PL, RU)

2 TECHNIKAI PARAMÉTEREK Vezérlő egység Páratartalom mérésének pontossága ± 1 % Hőmérséklet mérésének pontossága ± 1 C A páratartalom szabályozásának 1-10 % hiszterézise A hőmérséklet szabályozásának 1-10 C hiszterézise A relatív páratartalom kijelzésének ± 99 % beállítása A hőmérséklet kijelzésének beállítása ± 10 C Rádió kommunikációs frekvencia 2,4 GHz Belső memória 4096 rögzítés Áramellátás 2 db AA alkáli elem Kapcsoló egység Tápfeszültség Bemenet Maximális áramerősség 230 VAC 2 VA 3 A AZ ESZKÖZ VEZÉRLÉSE A vezérlőegység a következő vezérlési elemeket tartalmazza: Forgatható egység a beállításhoz és a beállított adatok tárolásához (forgatógomb megnyomásával) Kijelző egység

3 Alaphelyzetben a készülék a következő adatokat jeleníti meg: Levegő hőmérséklete Kívánt relatív páratartalom Mért relatív páratartalom Idő és dátum (az alsó sorban megjelenített jelek) Rádiójel jelenléte, párátlanítás, fűtés, leolvasztás, hibajelzés, telepcsere (a felső sorban megjelenített jelek) A kívánt páratartalom értékének beállítása A forgatható vezérlőegységgel állítható be a kívánt páratartalom értéke. Az értékek a kijelzőn tekinthetők meg. Beállításnál a kijelző egy ideig világít. A világítás az ellenőrzés szempontjából beállítható, ehhez a forgatható vezérlőegységet kell megnyomni. A világítás funkció csak akkor aktív, ha ezt a beállításokban engedélyezi. A kívánt hőmérséklet beállítása A forgatható vezérlőegység segítségével keresse meg a hőmérséklet beállításának funkcióját. A beállítás megkezdésénél a kijelző világítása bekapcsol. Amikor a kijelző világít, nyomja meg újból a forgatható vezérlőegységet. Ha a beállításokban nem engedélyezte a kijelző folyamatos világítását, akkor a kijelző egy rövid idő elteltével elsötétül. A kívánt hőmérséklet a kijelző bal alsó sarkában ellenőrizhető. A kívánt hőmérséklet a forgatógomb segítségével (tekerésével) állítható be. A beállított értéket a kijelzőn ellenőrizheti. Beállításnál a kijelző egy ideig világít. A világítás az ellenőrzés szempontjából beállítható, ehhez a forgatható vezérlőegységet kell megnyomni. A világítás funkció csak akkor aktív, ha ezt a beállításokban engedélyezi. Dátum és idő beállítása A forgatható vezérlőegység segítségével keresse meg a dátum és idő beállításának funkcióját. A beállítás megkezdésénél a kijelző világítása bekapcsol. Amikor a kijelző világít, nyomja meg újból a forgatható vezérlőegységet. Ha a beállításokban nem engedélyezte a kijelző folyamatos világítását, akkor a kijelző egy rövid idő elteltével elsötétül.

4 A pontos idő a kijelzőn nagy számokkal jelenik meg. A forgatható vezérlőegységgel előbb az órát tudja beállítani. Az idő rögzítéséhez a beállítást követően nyomja meg a forgatható egységet. Ezek után tudja beállítani a percet, évet, hónapot, napot. Az eljárás ugyan az, mint az óra beállításánál. A beállítás után, amikor minden adatot rögzített, a forgatható egység újbóli megnyomásával visszajut a kijelző alaphelyzetében. A kijelzőn a beállított értékek lesznek láthatóak. Képernyővédő Egy bizonyos idő elteltével, ha a készülék inaktivitást észlel (nem történik beállítás), a kijelző világítása lekapcsol. Ez az elemek élettartamának növelését szolgálja. Természetesen a funkciók bealítása aktív marad, és a készülék zavartalanul működik. Ha a képernyővédő funkció be van kapcsolva, egy nyíl a forgatható vezérlőegység felé mutat, valamint a kijelző alatt egy led lámpa időközönként villog. Ez funkció a készülék paramétereitől is függ. Az általános, alapértelmezett funkcióhoz könnyen vissza tud térni. Ehhez nyomja meg a forgatható vezérlőegységet. A képernyővédő funkció csak abban az esetben aktív, ha ezt a készülék funkció között aktiválja. Telepcsere (elemek cseréje) A készülék kijelzőjén (a felső soron) egy lemerült elem ikonja jelzi az elemek cseréjének szükségességét. Amennyiben a képernyővédő mód be van kapcsolva, a következő módon jelez a készülék: A lemerült elem ikonja és a nyíl ikon (ami a képernyővédő jele) egyidejűleg villog (bal oldalon) A képernyővédő led lámpája kettőt villant Az elemek a műanyag fedél levételével cserélhetők 2 db AA alkáli elem. Óvatosan távolítsa el a forgatható vezérlőegységet. Ehhez egy kicsi és vékony eszközt használjon pl: vékony élű kést. A forgatható vezérlőegységet a következő módon tudja eltávolítani: A vékony késsel a forgatható vezérlőegység alá nyúl és azt óvatosan maga felé húzza Fogja meg a műanyag takarást és húzza le Ezek után cserélje ki az elemeket, odafigyelve a helyes polaritásra. Helyezze vissza a fedelet és állítsa be az időt és a dátumot.

5 A KÉSZÜLÉK FUNKCIÓI Az elemek behelyezését követően az eszköz köszöntő logója jelenik meg, a szoftver verziójával egyetemben. Ezt követően indul el az installáció. Megkezdődik az első mérés és értékelés. Ezek után a szerkezet rádiókapcsolatot próbál létrehozni a kapcsoló egységgel. Alaphelyzetben az idő ról a dátum ről indul. Mihelyst a kapcsolat létrejön az első mérési adatok ezekkel az adatokkal kerülnek rögzítésre (dátum és idő). A rögzítési adatokból az adatokat visszapörgetve - kiderül az elemcsere időpontja is. Az elemek behelyezésével az időszakos rögzítés azonnal elkezdődik. A kapcsolat létrehozása után (a kapcsoló egységgel) az adatok időszakosan és a beállítások szerint egyaránt továbbításra kerülnek a kapcsoló egységbe, adatrögzítésre. Ha a memória megtelik, a legrégebbi adat törlésre felülírásra kerül. A memória törlése és a rögzítés megállítása nem lehetséges, ezzel biztosítva a készülék megbízhatóságát. Minden rögzítés előtt rádiókapcsolat jön létre, amellyel az eszköz állapota kerül érzékelésre. A 6. pontban beállított mérési periódus után, a páratartalom és a hőmérséklet mérése egy beépített érzékelővel valósul meg. Ezek után a mért adatok elemzésre kerülnek. A párátlanítás ki-bekapcsolásának szüksége esetén az eszköz rádiójelt küld a kapcsoló egységbe. A kívánt értékek manuális beállítása esetén az értékelés ugyancsak megvalósul. Beavatkozás szükségességének esetén a szerkezet rádió jeleket küld. A kapcsoló egység áramkimaradása esetén a mérő egység az áramkimaradást csak a következő kommunikáció felvételének megpróbálásakor észleli. Az áram visszatértét követően a kapcsolóegység állapota csak a következő kommunikáció során aktiválódik. Folyamatos működés esetén a 7-es pontban beállított idő (rögzítési idő), a leghosszabb helyreállítási időintervallumot jelenti. Amennyiben a páratartalom illetve a hőmérséklet értéke eltér a beállított értékektől, a helyreállítási idő hossza is változik (lerövidül). A mérési egység áramkimaradása esetén a kapcsoló egység érzékeli a jel hiányát. Ennek ideje a 7-es pontban beállított idő + 1 perc. Ezt követően a kapcsoló egység leállítja a ventillátort és a kompresszort (abban az esetben, ha ezek be voltak kapcsolva).

6 A BEÁLLÍTÁSOK KONFIGURÁCIÓJA A konfigurációs menübe történő belépéshez a szerkezeten található szerviz gombot és a forgatható egységet egyszerre kell nyomva tartani. A szerviz gomb a kijelző alatt található, eléréséhez a műanyag borítás levétele szükséges. A beállítási pontokat a forgatható egységgel tudja elérni (a beállítani kívánt funkcióra történő csavarásával). A beállított adatokat a forgatható egység megnyomásával rögzíti. A konfigurációs ablakok jellemzése 1. Nyelv beállítása Itt állíthatja be a szerkezet menüjének a nyelvét. A forgatható egység segítségével válassza ki a kívánt nyelvet, majd a gomb megnyomásával rögzítse a beállítást. Amennyiben nem kívánja az alapméretezett nyelvet módosítani, nyomja meg a forgatható egységet. Ezzel belép a következő konfiguráció beállítási pontjába. 2. A relatív páratartalom kijelzésének korrekciója Ebben az ablakban a páratartalom kijelzésének korrekciós koefficiensét tudja beállítani. Ez a koefficiens a mért páratartalomhoz kerül hozzáadásra. A korrigált mért adatokat a kijelző alsó részén követheti. 3. A hőmérséklet kijelzésének korrekciója Ebben az ablakban a hőmérséklet kijelzésének korrekciós koefficiensét tudja beállítani. Ez a koefficiens a mért hőmérséklethez kerül hozzáadásra. A korrigált mért adatokat a kijelző alsó részén követheti.

7 4. A párátlanítás hiszterézise Ebben az ablakban a párátlanítás bekapcsolásának hiszterézisét tudja beállítani (mivel ez egy kéthelyzetű reguláció). A hiszterézis mezeje mindig jobb oldalt található a kívánt érték felett. 5. A fűtés hiszterézise Ebben az ablakban a fűtés bekapcsolásának hiszterézisét tudja beállítani (mivel ez egy kéthelyzetű reguláció). A hiszterézis mezeje mindig jobb oldalt található a kívánt érték alatt. 6. Adatmérési idő beállítása Ez az ablak a pára és a hőmérséklet mérési ideje közötti idő beállítására szolgál. A kevesebb beállítás (folyamatos módosítások), az elemek hosszabb élettartamát jelentik. Ezáltal megnő a rögzítések száma is. 7. Adatrögzítési idő beállítása Ez az ablak a rögzítések közötti idő beállítására szolgál. A kevesebb beállítás (folyamatos módosítások), az elemek hosszabb élettartamát jelentik. Ezáltal megnő a rögzítések száma is. 8. A kijelző világításának beállítása A kijelző fénye a forgatható kapcsoló megnyomásával illetve elforgatásával aktiválódik. Az inaktív időszakban a kijelző fénye a beállított idő elteltéig világít. A kijelző fényének beállításakor minden esetben vegye figyelembe a környezeti fények erősségét. Amennyiben a szerkezet egy folyamatosan világos közegben helyezkedik el, a kijelző világítását ki lehet kapcsolni. Ezzel az elemek élettartama is meghosszabbítható.

8 Hálózati áramforrás segítségével történő installáció esetén a kijelző világítása folyamatosan tartható (nem szükséges a fel / lekapcsolás beállítása). 9. A kijelző kikapcsolási idejének beállítása Ez az ablak a kijelző kikapcsolási idejének beállítására szolgál. A beállított idő elteltével a kijelző takarékos üzemmódba kapcsol, ezzel növelve az elemek élettartamát. 10. Képernyővédő üzemmód beállítása Amennyiben a képernyővédő üzemmód aktiválva van, a kijelzőn egy nyíl ikon jelenik meg a forgatható kapcsoló mellett, vagy egy LED villog a kijelző alatt. Ezek beállítására szintén ez a funkció szolgál. 11. A képernyővédő jelenlétének beállítási és megjelenítési módja Ebben az ablakban tudja beállítani a kijelző képernyővédő üzemmódjának megjelenítését. Erre 4 lehetséges változat létezik: Kikapcsolt képernyővédő: Ebben az esetben a képernyővédő üzemmód inaktív LCD: A kijelzőn csak a nyíl ikon jelzi a képernyővédő üzemmódot LED: A kijelző alatt csak a LED dióda villog, ezzel jelezve a képernyővédő üzemmódot LCD + LED: A nyíl jel a kijelzőn és a LED dióda villogása a kijelző alatt egyszerre jelzik a képernyő védő üzemmódot 12. A maximális páraváltozás beállítása (egy mérési idő alatt) Ebben az ablakban a szerkezet páramérésre irányuló érzékenysége állítható be, az előző méréshez viszonyított maximális RH változási érték megadásával. Ezzel megelőzhetőek a hirtelen páraváltozások.

9 13. Vevő (kapcsoló) egység Ebben az ablakban tudja társítani a kapcsoló egységet (1-et vagy többet) a mérőegységhez. A beállításokhoz a forgatógombot kell használni, a kijelzőn szereplő nyilakkal pedig fel / le irányban tudja elvégezni a kívánt feladatot. A beállítás befejeztével, nyomja meg a forgatható kapcsolót, ezzel aktiválva beállításait. Az ablakba történő első belépés esetén a hálózat megjeleníti a kiválasztott kapcsoló egységet. Ebben az esetben nem szükséges a további beállítások eszközölése. A kiválasztott kapcsolóegység elfogadását a FINISHED gombbal végezheti el. A keresési funkció kiválasztásával (SEEK), a kapcsolási egységek keresése megkezdődik. A megtalált egységek hálózati címei megjelennek az ablakban. Ha az eszközt kiválasztotta, nyomja meg a forgatható egységet, ezzel aktiválja a beállítást. A forgatható egység újbóli megnyomásával (a kiválasztott kapcsoló egységre vezérelve) az aktiválás feloldható. A kiválasztott eszköz megjelenítésére egy cső ikon jelzi a hálózati cím mellett. A kiválasztott címeket a befejezés (FINISHED) gombbal rögzítheti. Amennyiben nem választott ki hálózati címet, a gép az első megtalált címet kezdi el vezérelni. 14. Átvitel minimalizálása Ebben az ablakban tudja beállítani a vezérlésnek azt a módját, amikor a kapcsoló egység csak abban az esetben küld jelet, amikor a párátlanításra szükségessé válik. Ennek a módnak a beállításával az elemek élettartama növelhető, de az adatok rögzítése csak a párátlanítás ideje során valósul meg.

10 A KAPCSOLÓ EGYSÉG A kapcsoló egység státusza a szerkezet fedelén található LED diódákkal a következő módon kerül megjelenítésre: Zöld: Áramellátás státuszának, valamint az eszközök közötti rádiókommunikáció státuszának kelölése Állandó világítás: o a berendezés nyomás alatt van o sikertelen rádió kommunikáció o üzemen / hatáson kívüli vezérlőegység Villogó jelzés: o a berendezés nyomás alatt van o sikeres rádiókommunikáció Kék: A párátlanítás státuszának jelzésére szolgál. Amikor a kék LED világít, a ventilátor bekapcsol. 4 perc elteltével a kompresszor szintén bekapcsol Sárga: A fűtés státuszának jelzésére szolgál. Amikor a sárga LED világít a fűtés és a ventilátor relé bekapcsol. Fehér: Sárgaként világít. A leolvasztási funkció státuszát jelzi. A jégképződést egy érzékelő érzékeli, ebben az esetben csak a ventilátor működik. Piros: A kompresszor motorhibáját jelzi. Ez a következő lehet: o a motor túlmelegedése o a párátlanítás nem, csak a fűtés üzemel o a párátlanítás csak a motor lehűtését követően indul el ADATÁTVITEL USB KULCSRA Amennyiben a mért és mentett adatokat egy külső adtatárolóra szeretné másolni, a következő lépéseket kövesse: Szerelje le a kapcsoló egység fedelét. Ezt 4 csavar rögzíti. Az USB kulcsot helyezze az USB csatlakozóba. Ekkor a zöld LED villogni kezd, az egység felismeri az USB kulcsot. Ez kb. 5 másodpercig tart. Amikor csak a fehér LED világít, az adatok másolása elkezdődik. A zöld LED villogása az adatok mentését jelenti.

11 A fehér LED világít és a zöld LED villog, az adatok másolása befejeződött. Húzza ki az USB kulcsot Helyezze vissza a kapcsoló egység fedelét, csavarja vissza a 4 csavart. Az adatok az USB kulcson a HYGRO.LOG fájlban kerülnek mentésre. Az adatok egymás után következnek és szóközökkel vannak elválasztva egymástól. Az első sor leíró, második sorban pedig a mezők leírása szerepel. A többi sor a rögzített adatokat tartalmazza minden rögzítés új sorban található. Az adatok további feldolgozásához használjon táblázatkezelő programot. ÁRAMELLÁTÁS A kapcsolóegységet a következők szerint kell bekötni: Kapcsolási megnevezés Funkció L Az eszköz és a csatlakoztatott eszközök ellátó szakasza N FAN Ventilátor csatlakozás COMP Kompresszor kapcsolójának csatlakoztatása HEAT A fűtés irányítását szolgáló elektromos szelep csatlakoztatása FROST A jégbevonat NTC érzékelője OVHEAT NTC szenzor a kompresszor túlmelegedésének jelzésére COM Az NTC szenzorok közös vezetője A kapcsoló egység a FROST és COM kapcsolási pontok között egy beépített ellenállással van ellátva (1K). Ezáltal a szerkezet készen áll az NTC fűtési szenzor nélküli üzemelésre. A szenzor csatlakoztatása esetén az ellenállást le kell kapcsolni. Figyelmeztetés! Az áram alatt lévő eszköz antennáját soha ne kapcsolja le a vevő készülékről, mert ez súlyos károkat okozhat (akár tönkre is teheti) a vevőkészüléket. Minden esetben ellenőrizze, hogy a szerkezet áramtalanítva van, mielőtt az antennát eltávolítaná.

INSTATPLUS868-R FELHASZNÁLÓI ÉS ÜZEMBEHELYEZŐI ÚTMUTATÓ PROGRAMOZHATÓ SZOBATERMOSZTÁT

INSTATPLUS868-R FELHASZNÁLÓI ÉS ÜZEMBEHELYEZŐI ÚTMUTATÓ PROGRAMOZHATÓ SZOBATERMOSZTÁT FELHASZNÁLÓI ÉS ÜZEMBEHELYEZŐI ÚTMUTATÓ INSTATPLUS868-R 2. Hogyan helyezzünk be illetve cseréljünk elemet (2db AA, 1,5V Alkaline) PROGRAMOZHATÓ SZOBATERMOSZTÁT RÁDIÓS JELÁTVITELLEL Az elemek kimerüléseinek

Részletesebben

T105 programozható távvezérelt termosztát. Használati utasítás TARTALOM JEGYZÉK

T105 programozható távvezérelt termosztát. Használati utasítás TARTALOM JEGYZÉK T105 programozható távvezérelt termosztát Használati utasítás TARTALOM JEGYZÉK Ez a termosztát a legtöbb háztartási termosztátot helyettesítheti és az árammal, gázzal, illetve olajjal működő hűtő, vagy

Részletesebben

Modell szám: VR-50 diktafon HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Digitális diktafon és Digitális audio lejátszó

Modell szám: VR-50 diktafon HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Digitális diktafon és Digitális audio lejátszó Modell szám: VR-50 diktafon HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Digitális diktafon és Digitális audio lejátszó Tartalom Termékjellemzők. 2 Alkatrészek beazonosítása és gombok...3 Főmenü a kijelzőn... 4 Elem behelyezése......5

Részletesebben

GameCamera. Vadfigyelő kamera. HU Használati útmutató

GameCamera. Vadfigyelő kamera. HU Használati útmutató GameCamera Vadfigyelő kamera HU Használati útmutató Általános információk Használati útmutató Figyelmesen olvassa el a használati útmutatót. Csak a használati útmutatónak megfelelő módon használja ezt

Részletesebben

HygroMatik Működési leírás Vezérlések. Basic DS Comfort DS Comfort Plus DS

HygroMatik Működési leírás Vezérlések. Basic DS Comfort DS Comfort Plus DS HygroMatik Működési leírás Vezérlések Basic DS Comfort DS Comfort Plus DS 1 1. Bevezetés 5. 1.1 Nyomdai megjelölések 5 1.2 Dokumentáció 5 1.3 Rendeltetésszerű használat 6 2 Biztonsági utasítások 7 2.1

Részletesebben

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 2. Az alkalmazás letöltése, belépés és regisztráció:... 2 3. A kamerakezelő

Részletesebben

Beépítési útmutató. ECL Comfort 210 / 310, alkalmazás A266. 1.0 Tartalomjegyzék

Beépítési útmutató. ECL Comfort 210 / 310, alkalmazás A266. 1.0 Tartalomjegyzék Beépítési útmutató ECL Comfort 210 / 310, alkalmazás A266 1.0 Tartalomjegyzék 1.0 Tartalomjegyzék... 1 1.1 Fontos biztonsági és termékinformációk....................... 2 2.0 Beépítés... 5 2.1 Mielőtt

Részletesebben

Termékismertető. Power-Check II. Behúzóerő mérőrendszer 95.100.352.D.H 2014-10-21

Termékismertető. Power-Check II. Behúzóerő mérőrendszer 95.100.352.D.H 2014-10-21 Behúzóerő mérőrendszer 95.100.352.D.H 2014-10-21 MAGYAR 95.100.352.D.H / 2014-10 OTT-JAKOB +49 (0) 83 64 / 98 21-0 Spanntechnik GmbH +49 (0) 83 64 / 98 21-10 Industriestraße 3 7 info@ott-jakob.de D - 87663

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

078 DIGITÁLIS KAPCSOLÓÓRA

078 DIGITÁLIS KAPCSOLÓÓRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS Jellemzők: 16 be- és 16 kikapcsolás naponta, maximum 112 kapcsolás hetente praktikus, naponta ismétlődő programok 1 perc felbontású programozási lehetőség +12 előre beállított (gyári)

Részletesebben

www.auraton.pl Használati Útmutató AURATON 3013 для программного обеспечения вер. F0F

www.auraton.pl Használati Útmutató AURATON 3013 для программного обеспечения вер. F0F www.auraton.pl 3013 Használati Útmutató для программного обеспечения вер. F0F AURATON 3013 2 Gratulálunk a termosztát vásárlásához! Az Ön által megvásárolt készülék a legújabb technológiával rendelkezik.

Részletesebben

EZ PRO Junior 8184, 8186 beltéri vezérlők kezelési leírása

EZ PRO Junior 8184, 8186 beltéri vezérlők kezelési leírása EZ PRO Junior 8184, 8186 beltéri vezérlők kezelési leírása Tulajdonságok: - Signature kizárólagos SELECT and ADJUST programozás ( VÁLASSZ ÉS ÁLLÍTSD BE ). - Két független program. - Programonként 3 indítás

Részletesebben

STB-868. MPEG-2/4 H.264 SD/HD DVB-T vevőegység, FullHD Multimédia lejátszó. Használati útmutató

STB-868. MPEG-2/4 H.264 SD/HD DVB-T vevőegység, FullHD Multimédia lejátszó. Használati útmutató STB-868 MPEG-2/4 H.264 SD/HD DVB-T vevőegység, FullHD Multimédia lejátszó Használati útmutató Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 1.1 Biztonsági figyelmeztetések... 2 1.2 A doboz tartalma... 3 2. Alapvető

Részletesebben

xtab-50 GPS Használati utasítás

xtab-50 GPS Használati utasítás xtab-50 GPS Használati utasítás 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Megjelenés... 1 2. Használatba vétel... 2 2.1 Az akkumulátor töltése... 2 2.2 A készülék rögzítése a tartókarral... 2 2.3 A memóriakártya használata...

Részletesebben

NELSON EZ Pro TM Jr. NELSON az öntözés admirálisa! Szerelési és programozási útmutató a 8374, 8376, 8378, 8382 számú modellekhez.

NELSON EZ Pro TM Jr. NELSON az öntözés admirálisa! Szerelési és programozási útmutató a 8374, 8376, 8378, 8382 számú modellekhez. NELSON EZ Pro TM Jr. Szerelési és programozási útmutató a 8374, 8376, 8378, 8382 számú modellekhez. Köszönjük, hogy a EZ Pro TM Jr. elektronikus öntözésvezérlőt választotta. Ez a vezérlő nagyszerű lehetőségeket

Részletesebben

Szükséges az általános és a készülékre speciálisan vonatkozó el_írásokat!

Szükséges az általános és a készülékre speciálisan vonatkozó el_írásokat! Általános ismeretek 1. A kézikönyv a készülék fontos tartozéka ezért a készülék tartozékai között gondosan őrizze meg, hogy szükség esetén a felhasználó vagy a szerviz alkalmazottja számára rendelkezésére

Részletesebben

3. A gombok kezelése 3.1 Áttekintés

3. A gombok kezelése 3.1 Áttekintés Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt 23 Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30 Tel: (061) 319-0250 1 Általános tudnivalók A CicloNAVIC 50 egy GPS vevővel van felszerelve,

Részletesebben

Automatikus digitális vérnyomásmér Model M10-IT Használati utasítás

Automatikus digitális vérnyomásmér Model M10-IT Használati utasítás Automatikus digitális vérnyomásmér Model M10-IT Használati utasítás HU IM-HEM-7080IT-E-05-10/2011 Tartalom A készülék használata el tt Bevezetés...3 Fontos biztonsági el írások...4 1. Áttekintés...6 2.

Részletesebben

COLIBRI II. Repülést rögzítő és navigációs műszer. 1.7-es változat

COLIBRI II. Repülést rögzítő és navigációs műszer. 1.7-es változat COLIBRI II Repülést rögzítő és navigációs műszer 1.7-es változat LX navigation d.o.o., Tkalska 10 SLO 3000 Celje, tel: + 386 3 490 46 70, fax: + 386 3 490 46 71 support@lxnavigation.si, http://www.lxnavigation.si

Részletesebben

MINISCAN 12. DMX512 Controller. Kezelési útmutató

MINISCAN 12. DMX512 Controller. Kezelési útmutató MINISCAN 12 DMX512 Controller Kezelési útmutató ISMERTETÉS: A vezérlő alkalmas 12 darab, egyenként maximum 16 csatornás, bármilyen típusú DMX-512-es egység vezérlésére (scanner, moving head, stroboszkóp),

Részletesebben

Q20S Programóra. (Ver.: T05/P09)

Q20S Programóra. (Ver.: T05/P09) Q20S Programóra (Ver.: T05/P09) Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 A programóra rövid ismertetése... 3 A programóra memória felosztása... 3 Harang memória... 3 Emlékharang memória... 3 Egyéb kapcsoló

Részletesebben

ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK

ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK 1. Ez a kézikönyv elválaszthatatlan és nélkülözhetetlen része a berendezésnek. Gondosan meg kell őrizni a készülékkel együtt akkor is, ha más tulajdonoshoz vagy használóhoz kerül

Részletesebben

AL-2021 AL-2041 DIGITÁLIS TÖBBFUNKCIÓS RENDSZER HASZNÁLATI UTASÍTÁS TÍPUS AL-2021 AL-2041

AL-2021 AL-2041 DIGITÁLIS TÖBBFUNKCIÓS RENDSZER HASZNÁLATI UTASÍTÁS TÍPUS AL-2021 AL-2041 TÍPUS AL-0 AL-0 DIGITÁLIS TÖBBFUNKCIÓS RENDSZER HASZNÁLATI UTASÍTÁS AL-0 Oldal TARTALOM... BEVEZETŐ... PAPÍR BEHELYEZÉSE...9 SZOFTVER TELEPÍTÉSE.. FÉNYMÁSOLÓ FUNKCIÓK 5 NYOMTATÓ FUNKCIÓK...7 LAPOLVASÓ

Részletesebben

frekvenciaváltó gépkönyv 5,5 11 kw

frekvenciaváltó gépkönyv 5,5 11 kw F frekvenciaváltó gépkönyv 5,5 11 kw V202 szoftververziótól P Alapítva: 1984 TARTALOMJEGYZÉK A KÉSZÜLÉKEK RENDELTETÉSE... 4 MŰKÖDÉSI LEÍRÁS... 4 MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT... 5 ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK... 6

Részletesebben

Elemek. A készülék használata a Kontroll Center -rel

Elemek. A készülék használata a Kontroll Center -rel Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 Kameleon 10 univerzális távirányító Rend.sz: 352021 A készülék jellemzői A KAMELEON 10 könnyen kezelhető, univerzális távirányító. A felhasználóbarát

Részletesebben

AM 500 VEZETÉK NÉLKÜLI RIASZTÓRENDSZER

AM 500 VEZETÉK NÉLKÜLI RIASZTÓRENDSZER HASZNÁLATI UTASÍTÁS FELHASZNÁLÁS A vezeték nélküli riasztórendszer a legkézenfekvőbb lépés a biztonság növelése érdekében. Ideális lakásban, irodában, garázsban, műhelyben, hétvégi házban történő felhasználásra.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EL-GO ELEKTROMOS MEGHAJTÁSÚ 3 KEREKŰ MOPED

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EL-GO ELEKTROMOS MEGHAJTÁSÚ 3 KEREKŰ MOPED HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EL-GO ELEKTROMOS MEGHAJTÁSÚ 3 KEREKŰ MOPED REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja Figyelem: Kérjük, az eszköz átvétele

Részletesebben

CORESENSE Diagnosztika Stream kompresszorokhoz

CORESENSE Diagnosztika Stream kompresszorokhoz CORESENSE Diagnosztika Stream kompresszorokhoz 1 Bemutatás... 2 2 Specifikáció... 2 3 CoreSense Diagnosztika funkciói... 2 3.1 Olajnyomás védelem...... 3 3.2 Motor túlmelegedés védelem...... 3 3.3 Magas

Részletesebben

Biztonsági előírások. HD digitális vevőkészülék a TARR Kft hálózatában való alkalmazásra INTEK HD

Biztonsági előírások. HD digitális vevőkészülék a TARR Kft hálózatában való alkalmazásra INTEK HD Biztonsági előírások Ez a termék megfelel a nemzetközi szabványoknak. A készülék használatbavétele előtt kérjük figyelmesen olvassa el a kezelési utasítást és őrizze azt meg. Tápfeszültség AC 90-250, 50/60Hz

Részletesebben

DeltaSol AL. RESOL DeltaSol AL *11202116* Összeszerelés Csatlakoztatás Kezelés Hibakeresés Rendszerpéldák. Kézikönyv

DeltaSol AL. RESOL DeltaSol AL *11202116* Összeszerelés Csatlakoztatás Kezelés Hibakeresés Rendszerpéldák. Kézikönyv RESOL DeltaSol AL Összeszerelés Csatlakoztatás Kezelés Hibakeresés Rendszerpéldák DeltaSol AL *11202116* 11202116 Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a RESOL készüléket. Kérjük olvassa el alaposan a jelen

Részletesebben