AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL ( egységes szerkezetben )

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL ( egységes szerkezetben )"

Átírás

1 Kunhegyes Város Önkormányzata Képviselőtestületének a 39/2004.(VII.30.), 8/2006.(II.21.), 13/2006.(V.11.), 17/2009.(IX.16.), 12/2011. (V.25.), 9/2012. (III.02.) és a 13/2012. (IV.05.) rendelettel módosított 22/2004.(V.01.) r e n d e l e t e AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL ( egységes szerkezetben ) A Kunhegyes város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 79. / 2 / bekezdésének a-b) pontja, valamint a 80. (1) bekezdése alapján figyelembe véve az államháztartásról szóló évi XXXVIII.törvény 108. (1) és (2) bekezdésében foglaltakat az alábbi rendeletet alkotja meg az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal kapcsolatos jogokról és kötelezettségekről: I. fejezet A rendelet hatálya, az önkormányzat vagyona 1. (1) E rendelet hatálya kiterjed a Kunhegyes város Önkormányzata tulajdonában lévő vagyonra. (2) E rendelet szempontjából önkormányzati vagyon: a.) az önkormányzat ingatlan és ingó tulajdona b.) az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jogok. c.) a tulajdoni részesedést jelentő befektetések / részvények, részesedések / és a tartós hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok / a továbbiakban portfolió vagyon / 2. 1 (1) Az önkormányzat a tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítésére és bérletére vonatkozó rendeleteiben az önkormányzat vagyonával való gazdálkodást a törvényben foglaltakkal és e rendelettel összhangban szabályozhatja, de az e rendeletben foglaltaktól eltérően nem rendelkezhet kivéve, ha törvény másként nem rendelkezik. (2) Ezen rendelet szabályait csak akkor kell alkalmazni: a) pénzeszközökkel való gazdálkodásra, továbbá az Önkormányzatot illető követelések elengedésére és mérséklésére, ha az Önkormányzat éves költségvetéséről szóló rendelet, b) közterületek hasznosítása esetén, ha a közterület-használatról szóló önkormányzati rendelet másképp nem rendelkezik. Az önkormányzati vagyon csoportosítása 1 A rendelet 2. -át a 9/2012.(III.02.) ÖR. 1. (1) bekezdése módosította március 3-i hatállyal.

2 Az önkormányzat vagyona törzsvagyonból és üzleti vagyonból áll. 4. (1) Az önkormányzat vagyona forgalomképesség alapján lehet: a.) forgalomképtelen, b.) korlátozottan forgalomképes, c.) forgalomképes. (2) 3 Az önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló nemzeti vagyon, a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű vagyon (együtt: forgalomképtelen vagyon) nem idegeníthető el, vagyonkezelői jog, jogszabályon alapuló használati jog vagy szolgalom kivételével nem terhelhető meg, gazdasági társaságba nem vihető be, valamint osztott tulajdon létesítésének tilalma alatt áll. A forgalomképtelen önkormányzati vagyon elidegenítésére és megterhelésére kötött szerződés semmis. (3) A korlátozottan forgalomképesnek besorolt önkormányzati vagyontárgyak esetében a vagyon elidegenítésének, megterhelésének, vállalkozásba, gazdasági társaságba vitelének, egyéb hasznosításának (bérbeadás) feltételeit törvény, vagy e rendelet határozza meg. (4) A forgalomképesnek besorolt önkormányzati vagyontárgy, illetve vagyonrész elidegenítése, megterhelése, vállalkozásba, gazdasági társaságba vitele, illetve egyéb hasznosítása, azaz a tulajdonosi jogok gyakorlása az e rendeletben meghatározottak szerint történhet. 5. Az önkormányzat törzsvagyona forgalomképtelen, illetve korlátozottan forgalomképes lehet. 6. Az önkormányzat üzleti 4 vagyona körébe a forgalomképes vagyonelemek tartoznak. Az önkormányzat törzsvagyona 7. 5 Törzsvagyonná az olyan önkormányzati tulajdonú ingatlan, ingó, továbbá portfolió vagyon nyilvánítható, amely közvetlenül kötelező önkormányzati feladat és hatáskör ellátását, a közhatalom gyakorlását szolgálja vagy nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű. 8. Az önkormányzat forgalomképtelen törzsvagyonát a rendelet melléklete szerint az alábbi vagyonelemek jelentik: a 6 ) törvény alapján: aa) a helyi közutak és műtárgyaik, ab) az önkormányzat tulajdonában álló terek, parkok, ac) az önkormányzat tulajdonában álló - külön törvény rendelkezése alapján részére átadott - vizek, közcélú vízi létesítmények, ide nem értve a vízi közműveket. 2 A Rendelet 3. -át módosította a 9/2012. (III.02.) ÖR. 1. (2) bekezdése március 3-i hatállyal. 3 A Rendelet 4. (2) bekezdését módosította a 9/2012. (III.02.) ÖR. 1. (3) bekezdése március 3-i hatálylyal. 4 Módosította a 9/2012. (III.02.) ÖR. 4. (1) bekezdése március 3-i hatállyal. 5 A Rendelet 7. -át módosította a 9/2012. (III.02.) ÖR. 1. (4) bekezdése március 3-i hatállyal. 6 A Rendelet 8. a) pontját módosította a 9/2012. (III.02.) ÖR. 1. (5) bekezdése március 3-i hatállyal.

3 3 ad) nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek minősülő nemzeti vagyonelem a többségi önkormányzati tulajdonban álló közszolgáltatási tevékenységet ellátó gazdasági társaságban fennálló társasági részesedés. b.) mindaz a vagyon, amelyet a Képviselőtestület annak nyilvánít. c) 7 Az önkormányzat forgalomképtelen vagyonából, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű vagyonelemet nem jelöl meg (1) Az önkormányzat korlátozottan forgalomképes vagyonát a rendelet melléklete szerint az alábbi vagyonelemek jelentik: a.) törvények alapján: - közművek, kiemelt jelentőséggel a vízi közművek, - intézmények (épületei), középületek, - műemlékek, - védett természeti területek, - muzeális emlékek b.)mindaz a vagyon, amelyet a Képviselő-testület annak nyilvánít. (2) 9 Az önkormányzat korlátozottan forgalomképes törzsvagyona megterhelhető. A vagyon megterhelése értékhatár nélkül a képviselőtestület joga. (3) Az (1) bekezdésben meghatározott korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak megszerzéséről, megterheléséről, bérleti vagy a használati jogának átengedéséről az illetékes szakmai bizottság véleményezése mellett a Képviselőtestület határoz. (4) Mindazokban az esetekben, amelyek során más jogszabályok értelmében az illetékes miniszter hozzájárulása, vagy hatósági hozzájárulás szükséges, azt a tulajdonosi jogot gyakorló köteles beszerezni. (5) Az illetékes miniszter hozzájárulása szükséges: a) a műemlékek elidegenítéséhez, megterheléséhez, használati vagy bérleti joga gazdasági társaságba való beviteléhez, b) a muzeális gyűjtemények és muzeális emlékek elidegenítéséhez, c.) védett természeti terület elidegenítéshez. (6) A korlátozottan forgalomképes törzsvagyont érintő esetleges koncessziós pályázat kiírásáról és elbírálásáról a Képviselőtestület dönt. Az önkormányzat üzleti 10 vagyona 10. Az önkormányzat üzleti 11 vagyonát jelenti mindazon vagyon, amely nem tartozik az önkormányzat törzsvagyonába. 7 A Rendelet 8. -át c) ponttal kiegészítette a 9/2012. (III.02.) ÖR. 1. (6) bekezdése március 3-i hatállyal. 8 A Rendelet 9. -át további (3)-(6) bekezdéssel kiegészítette a 13/2012. (IV.05.) ÖR. 2. -a április 6-i hatállyal. 9 A Rendelet 9. (2) bekezdését a 13/2012. (IV.05.) ÖR. 1. (1) bekezdése április 6-i hatállyal módosította. 10 Módosította a 9/2012. (III.02.) ÖR. 4. (2) bekezdése március 3-i hatállyal. 11 Módosította a 9/2012. (III.02.) ÖR. 4. (3) bekezdése március 3-i hatállyal.

4 4 II. fejezet A vagyon feletti tulajdonosi jog gyakorlása 11. (1) 12 Az önkormányzati vagyon megszerzésére, elidegenítésére, megterhelésére, gazdasági társaságba vitelére a törvényben nem rendezett kérdésekben e rendelet rendelkezéseit kell alkalmazni. (2) A tulajdonost megillető jogok gyakorlásáról a Képviselőtestület rendelkezik. (3) A Képviselőtestület a (2) bekezdésben megjelölt egyes hatásköreit a - polgármesterre, - bizottságra átruházhatja (4) Azokban az esetekben, ahol a tulajdonosi jogok gyakorlását e rendelet a Képviselőtestület döntéséhez köti, azt megelőzően ki kell kérni a Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság 13 véleményét. 12. (1)Felajánlás révén az önkormányzat tulajdonába az alábbi eljárás alapján kerülhetnek ingó és ingatlan vagyontárgyak: A felajánlás elfogadásáról a Polgármester dönt az ágazatilag illetékes bizottság állásfoglalása alapján, amely szükség szerint megkéri a felajánlással érintett intézmény véleményét. (2) A felajánlás elfogadása esetén a vagyonátadásról megállapodást kell kötni. (3) A vagyonátadás során felmerült költségeket az önkormányzat viseli. (4) A (2) bekezdés szerinti megállapodásban kell rendelkezni szükség esetén az önkormányzati intézményt megillető vagyonkezelői jog kérdéséről is (1) Vagyont értékesíteni kivéve ingatlant Ft értékhatár felett kizárólag versenytárgyalás útján lehet. A versenytárgyalásnak nyilvánosnak indokolt esetben zártkörűnek kell lennie. Vagyont értékesíteni a versenytárgyaláson a legjobb ajánlatot tévő részére lehet. (2) Nem lehet értékesíteni az önkormányzat forgalomképtelen törzsvagyona körébe sorolt vagyont. (3) A versenytárgyalás a döntésre illetékes szerv indokolt határozatával mellőzhető, ha az értékesíteni kívánt vagyontárgy (ingatlan) csak meghatározott célra szolgál illetve az ingatlan alakjánál, nagyságánál, elhelyezkedésénél, vagy egyéb fizikai-műszaki adottságoknál fogva rendezési (szabályozási) előírások figyelembevételével csak meghatározott másik ingatlannal egyesíthető. 12 A Rendelet 11. (1) bekezdését módosította a 9/2012. (III.02.) ÖR. 2. (1) bekezdése március 3-i hatállyal. 13 Módosította a 9/2012. (III.02.) ÖR. 4. (4) bekezdése március 3-i hatállyal. 14 A rendelet 13. -a új (4) bekezdéssel egészül ki május 11-i hatállyal.

5 5 (4) 15 A bírósági végrehajtásról szóló törvény alapján a város közigazgatási területén fekvő végrehajtás alá vont ingatlan árverezésekor az önkormányzatot megillető elővásárlási jog gyakorlásáról a polgármesteri hivatal e tárgykörben szakértelemmel rendelkező ügyintézője véleményének kikérésével a Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság javaslata alapján a rendelkezésre álló keret terhére a képviselőtestület dönt. (5) 16 A törzsvagyon körébe tartozó ingatlan funkcióváltozás esetén megfelelő építésigazgatási eljárás (megosztás) rendezési vagy szabályozási tervkészítés készíttetés, illetve módosítás lefolytatása mellett értékesítésre kijelölhető, valamint értékesíthető. A tényállás megállapítása a képviselőtestület kizárólagos hatáskörébe tartozik. (6) 17 A törzsvagyon körébe tartozó vagyontárgy üzleti vagyonná történő átminősítése abban az esetben lehetséges, ha a kötelező önkormányzati feladatkör ellátása, vagy hatáskör gyakorlása az átminősítést követően az átminősítéssel érintett vagyontárgy nélkül is megoldható. Az átminősítésről Képviselőtestület dönt. Az érvényes döntéshez minősített többség szükséges. Az önkormányzati költségvetési szervek használatában lévő, de az alaptevékenységük ellátásához nem szükséges vagyon tekintetében a Képviselőtestület dönt - a költségvetési szerv alapító okiratának megfelelő módosításával - arról, hogy a vagyontárgyat kivonja a költségvetési szerv használatából, és a forgalomképes üzleti vagyonba sorolja át. (7) A vagyon az alábbiak szerint értékesíthető: a.) A Képviselőtestület az 1 millió Ft (értékhatárok közötti) értéket képviselő vagyon értékesítéséről legalább megyei lapban való hirdetéssel, a legjobb ajánlattévő javára dönt; Az Ft értékhatárok között az önkormányzat lapjában (Híradó)) hirdetik meg a vételi ajánlattétel jogát, s a Képviselő-testület ez esetben is a legjobb ajánlattévő javára dönt. b.)a Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság dönt Ft értékhatárt el nem érő vagyon értékesítéséről. A Bizottság a döntéséről a Képviselőtestületet a soron következő ülésen tájékoztatja. 14. (1)A portfolió vagyon értékesítése a 13. szabályaitól eltérően az alábbi módon történik: A portfolió vagyon értékesítéséről értékhatártól függetlenül a Képviselőtestület dönt. (2) A portfolió vagyon körébe tartozó értékpapírok, részesedések egyedi értékesítése esetén legalább három ajánlatot kell bekérni, míg több értékpapír, részesedés együttes értékesítése esetén pályázat kiírása és elbírálása szükséges a döntéshez. (3) A 14. (1) és (2) bekezdéstől eltérően a kötvény-kibocsátásból származó források esetében portfólió vagyon értékesítése a likvid pénzeszköz és kockázatkezelési szabályzat szerint történik (1) Önkormányzati vagyon tulajdonjogát csak természetes személy vagy átlátható szervezet szerezheti meg. Önkormányzati vagyon tulajdonjogát átruházni csak törvényben, és 15 A Rendelet 13. (4) bekezdését módosította a 9/2012. (III.02.) ÖR. 2. (2) bekezdése március 3-i hatállyal. 16 A Rendelet 13. (5) bekezdését kiegészítette a 13/2012. (IV.05.) ÖR. 1. (3) bekezdése április 6-i hatállyal. 17 A Rendelet 13. (6) bekezdését módosította a 13/2012. (IV.05.) ÖR. 1. (4) bekezdése április 6-i hatállyal. 18 A 12/2011. (V.25.) Ör. 1. -a a rendelet 14. -át új (3) bekezdéssel egészítette ki május 26-i hatállyal.

6 6 e rendeletben meghatározottak szerint lehet. Az önkormányzati vagyon tulajdonjogát ingyenesen átruházni csak törvényben meghatározott esetekben és módon lehet. (2) Az önkormányzat tulajdonában lévő és értékesítés alatt álló ingatlan esetén a törvény által megjelölt állami szerv 30 napon belül nyilatkozik az állam nevében a mindenki mást megelőző elővásárlási jog gyakorlásának szándékáról. Az előzőektől eltérően az önkormányzati bérlakások elidegesítésének esetén a lakásban bent élő bérlőt az államot megelőzően nyilatkoztatni kell az elővásárlási jog gyakorlásának szándékáról. (3) Az önkormányzatot törvényben meghatározott eltérésekkel megilletik mindazon a jogok és terhelik mindazok a kötelezettségek, amelyek a tulajdonost megilletik, terhelik. A vagyon megterhelése 16. Az önkormányzat forgalomképtelen törzsvagyona nem terhelhető meg (1) 21 A 16. -ban 22 foglalt tilalom nem vonatkozik a forgalomképtelen törzsvagyonba tartozó ingatlan fölötti rendelkezési jogot érdemben nem érintő korlátozás / pl.: szolgalmi jog / tekintetében kötendő megállapodásra, nyilatkozat megtételére. (2) Az (1) bekezdés szerinti megállapodás megkötésére, nyilatkozat megtételére a Polgármester jogosult, a Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság 23 állásfoglalása alapján. 19. Az önkormányzat forgalomképes üzleti 24 vagyona megterhelhető. A vagyon megterhelése értékhatár nélkül a Képviselő-testület joga. 20. A 18. -ban rögzített eljárást kell követni a forgalomképes vagyon tekintetében is, a rendelkezési jogot nem érintő korlátozás esetén. A vagyon vállalkozásba vitele, vagyon a vállalkozásban (1) Az önkormányzat a képviselőtestület döntése alapján a törvény keretei között gazdasági társaságot alapíthat, továbbá gazdasági társaságban érdekeltséget szerezhet. (2) Az önkormányzat vállalkozása a kötelező feladatainak ellátását nem veszélyeztetheti. 19 A Rendelet 15. (1)-(3) bekezdését módosította a 9/2012. (III.02.) ÖR. 2. (3) bekezdése március 3-i hatállyal. 20 Hatályon kívül helyezte a 13/2012. (IV.05.) ÖR. 2. (1) bekezdése április 6-i hatállyal. 21 Módosította a 13/2012. (IV.05.) ÖR. 2. (1) bekezdése április 6-i hatállyal. 22 Módosította a 13/2012. (IV.05.) ÖR. 1. (5) bekezdése április 6-i hatállyal. 23 Módosította a 9/2012. (III.02.) ÖR. 4. (5) bekezdése március 3-i hatállyal. 24 Módosította a 9/2012. (III.02.) ÖR. 4. (6) bekezdése március 3-i hatállyal. 25 A Rendelet 21. (1) bekezdését módosította a 9/2012. (III.02.) ÖR.2. (4) bekezdése március 3-i hatálylyal.

7 7 (3) Az önkormányzat olyan vállalkozásban vehet részt, amelyben felelőssége nem haladja meg vagyoni hozzájárulásának mértékét. 22. Az önkormányzat forgalomképtelen vagyona a vállalkozásba nem vihető be. 23. (1) 26 Az önkormányzat korlátozottan forgalomképes vagyona az alábbiakban meghatározott feltételek betartása mellett vihető be vállalkozásba. (2) A közművek által megtestesített önkormányzati vagyon a Képviselőtestület döntése folytán vesz részt vállalkozásban. A vagyonnal kapcsolatos tulajdonjog gyakorlására a jogszabályok, illetve a ok alapján kerülhet sor. (3) Az intézmények és középületek, a műemlék épületek, a védett természeti értékek, a muzeális emlékek, mint vagyon nem szolgálhatnak vállalkozási célt. 24. Az önkormányzat üzleti 27 vagyona vállalkozásba vihető. 25. Az önkormányzat vagyonának vállalkozásba való beviteléről értékhatártól függetlenül az önkormányzat Képviselőtestülete dönt. 26. Az önkormányzat a vagyonátadási törvények alapján vagyonával a közműveket működtető gazdasági társaságok tagjává vált, amely vagyon megjelenik részvény, üzletrész, vagyoni betét formájában. A vagyon egyéb hasznosítása 27. (1) Az önkormányzati vagyon használat, illetve hasznosítás jogát átengedni Ft érték felett versenytárgyalás útján lehet. (2) A versenytárgyalásnak nyilvánosnak kell lennie indokolt esetben lehetőség van a zártkörű versenytárgyalás megtartására is. (3) A versenytárgyalás alá eső vagyon használat-, illetve hasznosítási jogát átengedni a versenytárgyaláson résztvevő legjobb ajánlattevő részére szabad (1) A használat és a hasznosítási jog átadása történhet ingyenesen, illetve viszteher mellett. (2) Az önkormányzati vagyon használati jogát természetes személy vagy átlátható szervezet szerezheti meg. (3) Önkormányzati vagyon kedvezményes vagy ingyenes használati joga csak közfeladat ellátása céljából, a közfeladat ellátásához szükséges mértékben adható át. (4) Koncessziós szerződés természetes személlyel vagy átlátható szerevezettel köthető. 26 Módosította a 13/2012. (IV.05.) ÖR. 2. (1) bekezdése április 6-i hatállyal. 27 Módosította a 9/2012. (III.02.) ÖR. 4. (7) bekezdése március 3-i hatállyal. 28 A Rendelet 28. -át módosította a 9/2012. (III.02.) ÖR. 2. (5) bekezdése március 3-i hatállyal.

8 8 29. (1) A használat és a hasznosítási jog átadása történhet az adott vagyon koncessziós szerződéssel való üzemeltetésével, illetve más egyéb bérleti jogviszonnyal. (2) A koncessziós szerződés kötésére a Képviselőtestület jogosult. 30. Az önkormányzat forgalomképtelen törzsvagyonának használat, illetve hasznosítási jogát átengedni csak az alábbi módon és esetekben lehet: a.)koncessziós szerződéssel, jogszabály, illetve e rendelet szerint, b.)az önkormányzatnak a közterület használatáról szóló rendeletében meghatározottak szerint. c.) bérleti szerződéssel a jelen rendelet 33. -ban foglaltak szerint / különös tekintettel a mezőgazdasági rendeltetésű területekre / 31. Az önkormányzat korlátozottan forgalomképes törzsvagyonának használat, illetve hasznosítási jogát a törvényes feltételek 29 megtartása mellett lehet átengedni: a.) koncessziós szerződéssel, b.) bérleti szerződéssel a jelen rendelet 33. -ban rögzített feltételek mellett a betartásával / különös tekintettel a mezőgazdasági rendeltetésű területekre / 32. Az önkormányzat forgalomképes üzleti 30 vagyonának használat, illetve hasznosítási jogát ideiglenesen át lehet engedni: a.) koncessziós szerződéssel, b.)bérleti szerződéssel a 33. -ban foglaltak szerint / különös tekintettel a mezőgazdasági rendeltetésű területekre / c.)használati díj ellenében. 33. (1) A Képviselőtestület az Ft értékhatár fölötti értéket képviselő használat-, illetve hasznosítási jog átengedéséről legalább megyei lapban való hirdetéssel, a legjobb ajánlattevő javára dönt. (2) Az Önkormányzat Ft értékhatárok között az önkormányzat hivatalos lapjában hirdeti meg a használat, illetve hasznosítási jogra való ajánlattétel jogát. A Képviselőtestület a legjobb ajánlattevő javára dönt. (3) A Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság 31 dönt az Ft értékhatárt el nem érő használat és hasznosítási jog átengedéséről, ha a használat az 1 évet nem haladja meg. (4) A Bizottság a döntéséről a Képviselőtestületet soron következő ülésén tájékoztatja. 29 Módosította a 13/2012. (IV.05.) ÖR. 1. (6) bekezdése április 6-i hatállyal. 30 Módosította a 9/2012. (III.02.) ÖR. 4. (8) bekezdése március 3-i hatállyal. 31 Módosította a 9/2012. (III.02.) ÖR. 4. (9) bekezdése március 3-i hatállyal.

9 9 34. Az önkormányzati vagyon használat-, illetve hasznosítási jogának ingyenes átengedése az átengedés időtartamától függetlenül értékhatár nélkül a Képviselőtestület joga. 35. (1) Az önkormányzat vagyona társulásba bevihető. (2) Az önkormányzat társulásba bevitt vagyonát a társuló helyi önkormányzat vagyonaként kell nyilvántartani. A vagyonszaporulat a társult helyi önkormányzatok közös vagyona és arra a Ptk. közös tulajdonra vonatkozó szabályait kell alkalmazni. (3) A társulás ingatlanvagyonának felújítása és fejlesztése a társuló önkormányzatok képviselőtestületének döntése alapján történik. 36. Az önkormányzat forgalomképtelen törzsvagyona társulásba nem vihető be. 37. Az önkormányzat korlátozottan forgalomképes törzsvagyona körébe sorolt vagyonelemek közül az intézmények épületei és a középületek vihetőek társulásba. 38. Az önkormányzat forgalomképes üzleti 32 vagyona társulásba vihető. 39. (1) Az önkormányzat a portfolió gyarapítására rövid vagy hosszú távú befektetésként értékpapírt, részesedést vásárolhat. (2) Az ( 1 ) bekezdésben foglalt vásárlásokról a Képviselőtestület dönt. Az önkormányzat követeléseiről való lemondás 40. (1) Az önkormányzat követeléseiről - a könyvvizsgáló véleményének kikérése mellett a Képviselő-testület akkor mondhat le, ha az nem veszélyezteti a költségvetési gazdálkodás likviditását. (2) A Képviselőtestület Ft értékhatár alatt a lemondás gyakorlására a polgármestert jogosítja fel. Hitelfelvétel és törlesztés, kötvény kibocsátás, beruházás és felújítás, lízing 41. (1) Az önkormányzat hitelt vehet fel és kötvényt bocsáthat ki. A hitel felvételével, a meglévő hitelek törlesztésével, valamint a kötvény kibocsátással kapcsolatos rendelkezéseket az önkormányzat éves költségvetési rendelete állapítja meg. (2) Az önkormányzat a költségvetési rendeletében dönt, hogy milyen beruházásokat, felújításokat valósít meg, s rendelkezik azok pénzügyi fedezetéről. (3) Lízingszerződés kötéséről a Képviselőtestület dönthet. 32 Módosította a 9/2012. (III.02.) ÖR. 4. (10) bekezdése március 3-i hatállyal.

10 10 Az intézmények gazdálkodása a vagyonnal 42. (1) 33 Az önkormányzat a kötelező és a vállalt feladatainak ellátására intézményt alapíthat. Az önkormányzat a törvény alapján vagyonkezelőnek minősülő szervezeteknek a feladataik ellátatásához szükséges vagyont elégséges mértékben biztosítja. A vagyonkezelésbe átengedett nemzeti vagyon hasznosításának részletes szabályait az önkormányzat és a vagyonkezelő közötti szerződésben kell rendezni. (2)Az alapított intézmény vagyona az önkormányzat vagyona, amit az önkormányzat az alapított intézmény használatába ad. A használat és használati jog vagyonkezelési jog átadása ingyenes, az önkormányzat a használat ellenértékét nem követelheti. Az önkormányzati vagyon használója azonban köteles teljesíteni az önkormányzatot, mint tulajdonost terhelő fizetési kötelezettségeket. 43. Az intézmény a használatába kapott ingatlanokat és ingókat az alapfeladata sérelme nélkül bevételei növelésére fordíthatja. 44. (1) A gazdálkodása megszervezésére tekintettel részben önállóan gazdálkodónak besorolt intézmény vagyonkezelési feladatai a (2) bekezdésben foglaltakra tekintettel a részben önállóan gazdálkodó intézmény, valamint a gazdálkodásának vitelére kijelölt önállóan gazdálkodó intézmény közötti a Képviselőtestület által jóváhagyott megállapodás szerint alakulnak. (2)A Képviselőtestület felhatalmazza a gazdálkodásának megszervezésére tekintettel a részben önállóan gazdálkodó költségvetési szervnek besorolt intézmény vezetőjét az alábbiakban nevesített feltételek mellett egyes vagyonkezelési jogok gyakorlására: a.) Az intézmény vezetője az Ft értékhatár alatti, feleslegesnek minősített ingókat a selejtezési és hasznosítási szabályzatában meghatározottak szerint értékesítheti, illetve selejtezheti. Az értékesítésről és a selejtezésről év végén az írásos beszámolóban számot kell adni. b.) Az intézmény vezetője az intézmény használatába adott ingókat Ft értékhatár alatt a polgármesterrel való egyeztetést követően hasznosíthatja, ha a hasznosítás nem zavarja az alapfeladat ellátását. c.) Az intézmény vezetője köteles gondoskodni az intézmény használatában lévő ingatlanok karbantartásáról, az elhasználódott ingók pótlásáról. Az intézmény köteles a fenti kiadásokat a költségvetési tervezés folyamatában írásos előterjesztésében jelezni. d.) Az intézmény használatába adott ingatlanok és ingók felújítása az önkormányzat és az intézmény közös feladata. A felújítás tárgyában a Képviselő-testület dönt a költségvetési rendeletben. e.) Az intézmény az alapító okirata szerint vállalkozhat, s vehet részt vállalkozásban. 33 A Rendelet 42. (1) bekezdését módosította a 9/2012. (III.02.) ÖR. 3. (1) bekezdése március 3-i hatállyal.

11 11 f.) Az intézményt megillető követelésről az intézmény likviditásának megtartása mellett lemondani kizárólag a Képviselőtestület engedélyével lehet. 45. A közös alapítású és fenntartású intézmények vagyona feletti rendelkezési jogokat az alapítók és fenntartók között létrejött megállapodás rendezi. III. fejezet A vagyonleltár 46. (1)Az önkormányzat vagyonállapotát a vagyonállapotot mutató leltárban kell kimutatni az éves zárszámadáshoz kapcsolódóan. (2)A leltár adott év december 31. fordulónappal készül. 47. Az önkormányzat a vagyonát jogszabályban meghatározott módon köteles nyilvántartani, értékelni. 48. (1) A vagyonleltárnak külön kell tartalmaznia a törzsvagyont forgalomképtelen és korlátozottan forgalomképes bontásban, valamint az egyéb vagyont. A vagyonleltárnak a törzsvagyon tekintetében követnie kell az e rendeletben meghatározott vagyontípusokat. 49. A leltár összeállításáért a Jegyző felelős. 50. Az önkormányzat köteles az ingatlanvagyonát vagyonkataszterben felfektetni, a változásokat figyelemmel kísérni és a jogszabályoknak megfelelően értékben nyilvántartani. IV. fejezet A vagyon értékelése a tulajdonosi jogok gyakorlásakor 51. (1) A vagyon értékének meghatározásakor az adott vagyonnak az önkormányzat könyvviteli nyilvántartásában szereplő értékét kell alapul venni. (2) A vagyon értékesítésekor (beleértve a portfolió vagyont is) piaci értékének meghatározása érdekében szakértő bevonása szükséges. Amennyiben a szakértő által meghatározott vagyoni érték magasabb, mint a könyvviteli nyilvántartásokban kimutatott érték, úgy az előbbi értéket kell alapul venni az értékesítéssel kapcsolatos jogok gyakorlásakor. (3) Apport gazdasági társaságba való bevitelekor a vagyon piaci értékét könyvvizsgáló bevonásával kell megállapítani és a piaci értéken kell a vállalkozásba vinni. (4) A használat vagy hasznosítási jog átengedésekor az ellenérték meghatározásakor a használat vagy hasznosítási jog piaci értékének meghatározása érdekében szakértő bevonása szükséges. A használat, illetve a hasznosítási jog átengedésére vonatkozó tulajdonosi jogok gyakorlására a piaci érték alapján kerülhet sor.

12 12 V. fejezet Záró rendelkezések 52. E rendelet május 1. napján lép hatályba, egyidejűleg a 23/2002.(X.02.) rendelet hatályát veszti E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló 2006/123/EK. irányelvbe ütköző rendelkezést nem tartalmaz. Kelt: Kunhegyesen év április 29. napján K o n t r a József polgármester Rentzné dr.bezdán Edit jegyző ZÁRADÉK: Kihirdetve: Kunhegyes Város Önkormányzata Képviselőtestületének 16/2004. (IV.09.) rendelete 24.. (1)-(2) bekezdése alapján május 1-én. Rentzné dr.bezdán Edit jegyző 34 A rendeletet 53. -sal kiegészítette a 17/2009.(IX.16.) Ör.rendelet 6. -a szeptember 16-i hatállyal.

13 13 1. Melléklet 35 Kunhegyes Város Önkormányzata Képviselőtestületének az önkormányzat vagyonáról szóló 9/2012.(III.02.) rendeletéhez 1. Melléklet az önkormányzat vagyonáról szóló 22/2004.(V.01.) önkormányzati rendelethez. A melléklet forgalomképesség szerinti bontásban tartalmazza az Önkormányzat ingatlanvagyonát a vagyonkataszter szerint I. TÖRZSVAGYON FORGALOMKÉPTELEN KIZÁRÓLAGOS ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN ÁLLÓ VAGYON- ELEMEK Helyr.szám Megnevezés Utca+hsz Tel.ter(m2) / / / Közterület MIRHÓ KÖZ / / / KÖZTERÜLET KIS-ÉR / / / KÖZTERÜLET FEKETE-HEGY / / / KÖZTERÜLET KAZINCZY / / / KÖZTERÜLET FEKETE-HEGY / / / KÖZTERÜLET FEKETE-HEGY / / / KÖZTERÜLET VÖRÖSMARTY / / / KÖZTERÜLET FEKETE-HEGY / / / KÖZTERÜLET ARANY JÁNOS / 2/ / Csatorna / / / KÖZTERÜLET VÖRÖSMARTY / / / KÖZTERÜLET KAZINCZY / / / KÖZTERÜLET ARANY JÁNOS / / / KÖZTERÜLET ADY ENDRE / / / KÖZTERÜLET ARANY JÁNOS / / / KÖZTERÜLET MIRHÓ KÖZ / / / KÖZTERÜLET PETŐFI / / / KÖZTERÜLET KISKAKAT / / / KAKAT-ÉR / / / KÖZTERÜLET / 5/ / KÖZTERÜLET KUJKÓ KÖZ / 8/ / KÖZTERÜLET NAGYKAKATSZÉL / 10/ / MOCSÁR / 14/ / KAKAT-ÉR / / / KAKAT-ÉR / / / KÖZTERÜLET RÓNA KÖZ / / / KÖZTERÜLET KISKAKAT / / / KÖZTERÜLET PETŐFI / 1/ / KAKAT-ÉR / 6/ / KÖZTERÜLET MIRHÓ KÖZ / / / KAKAT-ÉR / / / KÖZTERÜLET ADY ENDRE / / / KÖZTERÜLET KOSSUTH / / / KÖZTERÜLET / / / KAKAT-ÉR / / / KAKAT-ÉR / / / Ilosvai Emléktábla KAZINCZY 0 483/ / / KAKAT-ÉR / / / ZUG / / / KÖZTERÜLET CSOKONAI A Rendelet mellékletét módosította a 9/2012. (III.02.) ÖR. 3. (2) bekezdése március 3-i hatállyal.

14 14 584/ / / KÖZTERÜLET KÖLCSEY / / / KÖZTERÜLET KÖLCSEY / / / KÖZTERÜLET KOSSUTH / / / KÖZTERÜLET CSOKONAI / / / KÖZTERÜLET TOMPA / / / KÖZTERÜLET / / / KÖZTERÜLET / / / KÖZTERÜLET / / / KÖZTERÜLET FEKETE-HEGY / / / KÖZTERÜLET LENIN / / / KAKAT-ÉR / / / KÖZTERÜLET JÓZSEF ATTILA / / / KÖZTERÜLET / / / Kun Emlékpark HÁMÁN K / / / KÖZTERÜLET HÁMÁN KATÓ / / / KÖZTERÜLET NAGY SÁNDOR / / / KÖZTERÜLET / / / KÖZTERÜLET FÜLEKI S / / / KÖZTERÜLET SÁGVÁRI / / / KÖZTERÜLET DAMJANICH / / / KÖZTERÜLET MÓRICZ ZS / 1/ / KÖZTERÜLET BEM / / / KÖZTERÜLET ÚTTÖRŐ / / / KÖZTERÜLET BEM / / / KÖZTERÜLET KUTHEN VEZÉR / / / KÖZTERÜLET BEM / / / KÖZTERÜLET ÁRPÁD KÖRÚT / / / KÖZTERÜLET ÁRPÁD KÖRÚT / / / KÖZTERÜLET KOSSUTH / / / KÖZTERÜLET SÁNTA KÖZ / / / KÖZTERÜLET LEJTŐ / / / KÖZTERÜLET LEJTŐ / / / KÖZTERÜLET MAJAKOVSZKIJ / / / KÖZTERÜLET KUTHEN VEZÉR / / / KÖZTERÜLET MAJAKOVSZKIJ / / / KÖZTERÜLET KUTHEN VEZÉR / / / KÖZTERÜLET ÁRPÁD KÖRÚT / / / KÖZTERÜLET / / / KÖZTERÜLET PURGÁNY / / / KÖZTERÜLET ÁRPÁD KÖRÚT / / / KÖZTERÜLET BOCSKAY / / / KÖZTERÜLET NYÍLT / / / KÖZTERÜLET LEJTŐ / / / KÖZTERÜLET CSETE KÖZ / / / KÖZTERÜLET LEJTŐ / / / KÖZTERÜLET KUTHEN VEZÉR / / / KÖZTERÜLET ZÁDOR / 1/ / KÖZTERÜLET PÓSA LAJOS / 2/ / KÖZTERÜLET DANKÓ P / / / KÖZTERÜLET ÚTTÖRŐ / / / KÖZTERÜLET PURGÁNY / 20/ / ÚT, JÁRDA MARGARÉTA / 11/ / Saját használatú út / 1/ / VÍZÁLLÁS / / / KÖZTERÜLET KAMILLA / / / KÖZTERÜLET BRÓDY / / / KÖZPARK / 1/ / PARK / 2/ / PARK / / / KÖZTERÜLET / / / PARK

15 / 1/ / PARK / 83/ / BEÉPÍTETLEN TERÜLET / / / KÖZTERÜLET / 15/ / KÖZTERÜLET GORKIJ / 32/ / KÖZTERÜLET / 33/ / KÖZTERÜLET VÁSÁRTÉR / 34/ / KÖZTERÜLET KHONONCSENKÓ / 36/ / KÖZTERÜLET MALOM / / / KÖZTERÜLET KHONONCSENKÓ / / / ÁROK / / / KÖZTERÜLET MALOM / / / KÖZTERÜLET NAGYKUN / / / KÖZTERÜLET MALOM / / / KÖZTERÜLET / / / KÖZTERÜLET ZÁDOR / / / KÖZTERÜLET ZÁDOR / / / KÖZTERÜLET ÁRPÁD KÖRÚT / / / KÖZTERÜLET / 2/ / Beépítetlen terület / / / KÖZTERÜLET KOLBÁSZ SZÉK / / / KÖZTERÜLET HÉTVEZÉR / / / KÖZTERÜLET ÁRPÁD KÖRÚT / / / KÖZTERÜLET ZRINYI / / / KÖZTERÜLET WESSELÉNYI / / / KÖZTERÜLET ÁRPÁD KÖRÚT / / / KÖZTERÜLET MIKES / / / KÖZTERÜLET BEZERÉDI / / / KÖZTERÜLET BERCSÉNYI / / / KÖZTERÜLET BÉKE / / / KÖZTERÜLET ZÁDOR / / / KÖZTERÜLET SZABADSÁG TÉR / / / KÖZTERÜLET SZABADSÁG TÉR / / / KÖZPARK SZABADSÁG TÉR / / / KÖZPARK / / / KÖZTERÜLET SZABADSÁG TÉR / / / KÖZPARK SZABADSÁG TÉR / / / KÖZPARK SZABADSÁG TÉR / / / KÖZPARK SZABADSÁG TÉR / / / KÖZTERÜLET BÉKE / / / KÖZTERÜLET RÁKÓCZI / / / KÖZTERÜLET MARTINOVICS / / / KÖZTERÜLET BETHLEN GÁBOR / / / KÖZTERÜLET TOLDI / / / KÖZTERÜLET TOLDI / / / KÖZTERÜLET BELOIANNISZ / / / KÖZTERÜLET MAGYAR / 13/ / KÖZTERÜLET BIHARI / 15/ / KÖZTERÜLET / 16/ / KÖZTERÜLET BIHARI / 19/ / KÖZTERÜLET MÁJUS / / / Holocaust emlékmű BIHARI / / / KÖZTERÜLET DÓZSA / / / KÖZTERÜLET VADÁSZ / / / KÖZTERÜLET MÁJUS / / / KÖZTERÜLET BELOIANNISZ / / / KÖZTERÜLET LEHEL / / / KÖZTERÜLET BETHLEN / / / KÖZTERÜLET BETHLEN GÁBOR / / / KÖZTERÜLET SZABADSÁG TÉR / 24/ / KÖZTERÜLET DÓZSA / 3/ / KÖZTERÜLET DÓZSA

16 / / / KÖZTERÜLET DÓZSA / / / KÖZTERÜLET HAJNAL / / / KÖZTERÜLET CSEPREGI / / / KÖZTERÜLET KINIZSI / / / KÖZTERÜLET TOMAJ / 2/ / KÖZTERÜLET / / / KÖZTERÜLET BELOIANNISZ / / / KÖZTERÜLET TOMAJ / / / KÖZTERÜLET VADÁSZ / / / KÖZTERÜLET VADÁSZ / / / KÖZTERÜLET SZIGLIGETI / / / KÖZTERÜLET SZIGLIGETI / / / KÖZTERÜLET KÜRT / / / KÖZTERÜLET / 3/ / KÖZTERÜLET / 1/ / KÖZTERÜLET / 3/ / KÖZTERÜLET / / / KÖZTERÜLET TISZASZENTIMREI / / / KÖZTERÜLET / / / KÖZTERÜLET BELOIANNISZ / / / KÖZTERÜLET KINIZSI / / / KÖZTERÜLET DOBÓ / / / KÖZTERÜLET HAJNAL / / / KÖZTERÜLET KELET / / / KÖZTERÜLET KELET / / / KÖZTERÜLET SZÉCHENYI / / / KÖZTERÜLET RAKAMAZ / / / KÖZTERÜLET VÉNKERT / / / KÖZTERÜLET VÉNKERT / / / KÖZTERÜLET SZÉCHENYI I / / / KÖZTERÜLET GYEPSZÉL / / / KÖZTERÜLET SZÉCHENYI / 20/ / KÖZTERÜLET SZÉCHENYI / 21/ / KÖZTERÜLET SZÉCHENYI / 5/ / KÖZTERÜLET / 1/ / BEÉPÍTETLEN TERÜLET ABÁDSZALÓKI / 7/ / BEÉPÍTETLEN TERÜLET ABÁDSZALÓKI / / / KÖZTERÜLET NAGYKAKATSZÉL / 2/ / KÖZTERÜLET VASÚT / 12/ / SAJÁT HASZNÁLATÚ ÚT VASÚT / 12/ / SAJÁT HASZNÁLATÚ ÚT VASÚT / / / KÖZTERÜLET GARAY / / / KÖZTERÜLET SZIVÁRVÁNY / / / KÖZTERÜLET TISZABURAI / / / KÖZTERÜLET JOSIKA / / / KÖZTERÜLET MIKSZÁTH / / / ÚT, JÁRDA JÓKAI / / / KÖZTERÜLET BAJCSY ZS / / / KÖZTERÜLET BAJCSY ZS / / / SAJÁT HASZNÁLATÚ ÚT / / / ÁROK / 1/ / ÁROK / 2/ / ÁROK / 2/ / KÖZTERÜLET KISFALUDY / 5/ / KÖZTERÜLET ÚT A RAVATALOZÓHOZ / 14/ / JÁRDA / 5/ / MOCSÁR TOMPA / 7/ / BEÉPÍTETLEN TERÜLET CSOKONAI / 10/ / KÖZTERÜLET KAZINCZY / 14/ / KÖZTERÜLET / 15/ / KÖZTERÜLET SZEGFŰ

17 / 20/ / KÖZTERÜLET KIS-ÉR / 21/ / Közterület / 41/ / Saját használatú út / 47/ / KÖZÚT ARANY JÁNOS / / / Saját használatú út / 21/ / Vegyes / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / 35/ / Saját használatú út / 36/ / Beépítetlen terület / / / KÖZTERÜLET NÉVTELEN / 1/ / KÖZTERÜLET NYÁR / 2/ / KÖZTERÜLET NÉVTELEN / / / Saját használatú út / 1/ / ÁROK / 3/ / ÁROK / 1/ / Saját használatú út / 2/ / Saját használatú út / 3/ / Saját használatú út / 20/ / Saját használatú út / 33/ / SAJÁT HASZNÁLATÚ ÚT / 41/ / SAJÁT HASZNÁLATÚ ÚT / 48/ / SAJÁT HASZNÁLATÚ ÚT / 49/ / SAJÁT HASZNÁLATÚ ÚT / 3/ / SAJÁT HSZNÁALTÚ ÚT / / / SAJÁT HASZNÁLATÚ ÚT / / / SAJÁT HASZNÁLATÚ ÚT / 3/ / SAJÁT HASZNÁLATÚ ÚT / 9/ / SAJÁT HASZNÁLATÚ ÚT / 1/ / SAJÁT HASZNÁLATÚ ÚT / / / SAJÁT HASZNÁLATÚ ÚT / 1/ / SAJÁT HASZNÁLATÚ ÚT / / / Saját használatú út / / / SAJÁT HASZNÁLATÚ ÚT / 4/ / SAJÁT HASZNÁLATÚ ÚT / 5/ / Csatorna / 8/ / út / 9/ / Csatorna / 14/ / SAJÁT HASZNÁLATÚ ÚT / 17/ / Saját használatú út / / / Saját használatú út / 1/ / Saját használatú út / 2/ / Saját használatú út / 2/ / Saját használatú út / 4/ / Saját használatú út / 12/ / Csatorna / 24/ / Saját használatú út / 27/ / Saját használatú út / 31/ / Saját használatú út / / / Csatorna / / / Saját használatú út / 2/ / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / 1/ / Saját használatú út / 4/ / Saját használatú út / 5/ / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Csatorna / / / Saját használatú út / / / Csatorna

18 / 2/ / Saját használatú út / 4/ / Saját használatú út / 2/ / Saját használatú út / 7/ / Saját használatú út / 1/ / Saját használatú út / 2/ / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / 2/ / Csatorna / 13/ / Csatorna / 1/ / Saját használatú út / 2/ / Saját használatú út / / / Csatorna / 2/ / Saját használatú út / 11/ / Saját használatú út / 14/ / Csatorna / 17/ / Saját használatú út / 1/ / Saját használatú út / 3/ / Csatorna / 4/ / Csatorna / 1/ / Saját használatú út / / / Csatorna / 1/ / Saját használatú út / 2/ / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / 2/ / Csatorna / 5/ / Saját használatú út / / / út / 12/ / Csatorna / 1/ / Saját használatú út / 2/ / Csatorna / 4/ / Saját használatú út / 5/ / Csatorna / / / árok / 5/ / Saját használatú út / 7/ / Saját használatú út / 7/ / Csatorna / 9/ / Saját használatú út / 12/ / Saját használatú út / 6/ / Csatorna / 4/ / Saját használatú út / 8/ / Saját használatú út / 9/ / Saját használatú út / 14/ / Saját használatú út / 34/ / Saját használatú út / 49/ / Saját használatú út / 50/ / Saját használatú út / 55/ / Saját használatú út / 71/ / Saját használatú út / 75/ / Saját használatú út / 25/ / Saját használatú út / 32/ / Saját használatú út / 37/ / Saját használatú út / 42/ / út / 47/ / Saját használatú út / 1/ / Saját használatú út / 2/ / Saját használatú út / 10/ / Csatorna / 12/ / Saját használatú út / 1/ / Saját használatú út

19 / 2/ / Csatorna / 3/ / árok / 2/ / Saját használatú út / 11/ / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / 4/ / Saját használatú út / 6/ / árok / / / Saját használatú út / 2/ / Közút / / / Csatorna / 2/ / Saját használatú út / / / Csatorna / / / út / / / út / 4/ / Csatorna / / / Csatorna / / / Saját használatú út / 2/ / Csatorna / 1/ / Saját használatú út / 15/ / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / 1/ / Csatorna / 13/ / Csatorna / 4/ / Saját használatú út / 1/ / Saját használatú út / 2/ / Saját használatú út / / / Csatorna / 1/ / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Csatorna / / / Saját használatú út / / / Csatorna / 1/ / Csatorna / 2/ / Saját használatú út / 2/ / Saját használatú út / 2/ / Csatorna / / / Saját használatú út / / / Csatorna / 34/ / Csatorna / / / Saját használatú út / / / Csatorna / 11/ / árok / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / 1/ / Csatorna / 14/ / Saját használatú út / 15/ / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Csatorna / / / Saját használatú út / 7/ / Saját használatú út / 9/ / Saját használatú út / 10/ / árok / / / Csatorna / 8/ / Csatorna / 10/ / CSATORNA / / / Saját használatú út / 2/ / út / / / Saját használatú út

20 / 3/ / TANYA VILLAMOSÍTÁS PÉNZESKERT MELLETT / / / út / / / út / / / út / / / Csatorna / / / Csatorna / / / Csatorna / / / Saját használatú út / 2/ / Csatorna / 4/ / Csatorna / / / Saját használatú út / 1/ / Csatorna / 2/ / Csatorna / / / Saját használatú út / / / út / 4/ / Csatorna / 6/ / Saját használatú út / 8/ / Csatorna / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Csatorna / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / 1/ / Saját használatú út / / / Saját használatú út / 1/ / Saját használatú út / 2/ / Csatorna / / / Saját használatú út / 5/ / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / 13/ / Saját használatú út / / / Saját használatú út / 22/ / Saját használatú út / 34/ / Saját használatú út / 44/ / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / 25/ / Saját használatú út / 29/ / Saját használatú út / 23/ / Saját használatú út / / / Csatorna / 8/ / Csatorna / 10/ / Saját használatú út / 19/ / árok / 2/ / út / 10/ / Saját használatú út / 13/ / Saját használatú út / 15/ / Saját használatú út / 25/ / Saját használatú út / / / Saját használatú út / 1/ / Saját használatú út / 2/ / Saját használatú út / 1/ / Saját használatú út / 2/ / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Csatorna

21 / / / Saját használatú út / / / Csatorna / / / Saját használatú út / 3/ / Csatorna / 12/ / Csatorna / 2/ / út / 6/ / Saját használatú út / 1/ / Saját használatú út / / / Csatorna / 1/ / Saját használatú út / 2/ / Saját használatú út / / / Csatorna / 5/ / Csatorna / / / árok / / / Saját használatú út / 7/ / Saját használatú út / 9/ / Saját használatú út / 10/ / Saját használatú út / / / Saját használatú út / 16/ / Csatorna / 21/ / út / 2/ / Csatorna / 2/ / Saját használatú út / 7/ / út / / / Csatorna / 5/ / Saját használatú út / 13/ / árok / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Csatorna / / / Saját használatú út / 3/ / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / 2/ / Saját használatú út / 8/ / Csatorna / / / út / 2/ / Saját használatú út / / / Csatorna / / / Csatorna / 1/ / Saját használatú út / 2/ / Csatorna / 3/ / Csatorna / 7/ / Saját használatú út / 1/ / Saját használatú út / 2/ / Saját használatú út / / / Saját használatú út / 1/ / Saját használatú út / 2/ / Saját használatú út / / / Csatorna / 10/ / Csatorna / 11/ / Csatorna / 2/ / Csatorna / 3/ / Saját használatú út / 4/ / Saját használatú út / / / Csatorna / 2/ / Csatorna / 11/ / Saját használatú út

22 / 8/ / Saját használatú út / / / Saját használatú út / 2/ / Saját használatú út / 3/ / Saját használatú út / / / Saját használatú út / 9/ / árok / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / 1/ / Saját használatú út / 7/ / Saját használatú út / 8/ / árok / / / Saját használatú út / 1/ / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / 24/ / Csatorna / 1/ / Saját használatú út / 2/ / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / / / Saját használatú út / 11/ / Hulladéklerakó TÖBBSÉGI ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN ÁLLÓ KÖZSZOLGÁL- TATÁSI TEVÉKENYSÉGET ELLÁTÓ GAZDASÁGI TÁRSASÁGBAN FENNÁLLÓ RÉSZESEDÉS Társaság neve címe önkormányzati részesedés legalacsonyabb mértéke Kunhegyesi Víz és Csatornamű Korlátolt Felelősségű Társaság Kunhegyes, Szabadság tér %

23 23 KORLÁTOZOTTAN FORGALOMKÉPES Helyr.szám Megnevezés Utca+hsz Tel.ter(m2) / 58/ / Lakás KAMILLA / 1/ / Lakóház, udvar PÓSA LAJOS / / / Lakóház, udvar VADÁSZ / / / Kunkapitányház TOMAJ / / / LAKÁS BIHARI / 10/ / Kivett, beépítetlen / / / ÓVODA GARAI / / / Családi napközi otth ARANY JÁNOS 26/A / / / LAKÁS ARANY JÁNOS / / / PIACTÉRI VÁSÁRCSARNO ADY ENDRE / / / OKMÁNYIRODA KOSSUTH / / / KÖNYVTÁR ADY ENDRE / / / ÁLTALÁNOS ISKOLA ADY ENDRE / / / BEÉPÍTETLEN TERÜLET ADY ENDRE / / / TÜDŐGONDOZÓ + FOGÁSZ KOSSUTH / / / BEÉPÍTETLEN TERÜLET / / / EGÉSZSÉGÜGYI KHT KOSSUTH / / / BEÉPÍTETLEN TERÜLET KOSSUTH / / / CSALÁDSEGÍTŐ KÖZPONT KOSSUTH / / / ÓVODA KOSSUTH / / / LAKÓHÁZ UDVAR JÓZSEF ATTILA / / / LAKÁS KUTHEN VEZÉR / / / ÖREGEK NAPKÖZI OTTHO KOSSUTH / / / ÓVODA UDVARRAL ZÁDOR 8/A / 1/ / SZÉLMALOM / / / Mikrotérségi tornate KUNMADARASI / / / LAKÓHÁZ UDVAR RÁKÓCZI / / / ÁLTALÁNOS ISKOLA KOSSUTH / / / VÁROSHÁZA SZABADSÁG TÉR / 1/ / TÁRSASHÁZ UDVARA RÁKÓCZI / 1/ / MŰVELŐDÉSI HÁZ SZABADSÁG TÉR / / / Lakóház KÁLVIN / / / BEÉPÍTETLEN TERÜLET BETHLEN / 1/ / BEÉPÍTETLEN TERÜLET BETHLEN / / / SPORTTELEP RÁKÓCZI / 30/ / BEÉPÍTETLEN TERÜLET / / / ÁLTALÁNOS ISKOLA DÓZSA / / / LAKÓHÁZ, UDVAR, GAZD DÓZSA / 6/ / ORVOSI RENDELŐ DÓZSA / 6/ / UDVAR KÁLVIN / 1/ / MÚZEUM KOSSUTH / 3/ / BEÉPÍTETLEN TERÜLET / / / ÓVODA HAJNAL / 1/ / LAKÁS DÓZSA / / / BEÉPÍTETLEN TERÜLET BIHARI / 12/ / BEÉPÍTETLEN TERÜLET / 1/ / Lakóház, udvar, gazd BAJCSY ZS / 8/ / BEÉPÍTETLEN TERÜLET / / / RAVATALOZÓ TISZAGYENDAI / 5/ / BEÉPÍTETLEN TERÜLET / 7/ / SPORTTELEP / 11/ / Kivett, beépítetlen / 12/ / Kivett, beépítetlen / 13/ / Beépítetlen terület

24 / 14/ / Kivett sáv / 16/ / Kivett, beépítetlen / 17/ / Kivett, beépítetlen / 18/ / Kivett, beépítetlen / 19/ / Kivett, beépítetlen / 20/ / Kivett, beépítetlen / 41/ / MÁZSAHÁZ - ÁLLATBESZ TISZAGYENDAI 7576

Kimutatás az önkormányzati vagyonról a vagyonkataszter alapján. Forgalomképesség szerinti bontásban. Forgalomképtelen

Kimutatás az önkormányzati vagyonról a vagyonkataszter alapján. Forgalomképesség szerinti bontásban. Forgalomképtelen Kimutatás az önkormányzati vagyonról a vagyonkataszter alapján Forgalomképesség szerinti bontásban Forgalomképtelen 16/ / / Közterület MIRHÓ KÖZ 16 1993 39/ / / KÖZTERÜLET KIS-ÉR 39 6188 46/ / / KÖZTERÜLET

Részletesebben

( egységes szerkezetben )

( egységes szerkezetben ) Kunhegyes Város Önkormányzata Képviselőtestületének a 39/2004.(VII.30.), 8/2006.(II.21.), 13/2006.(V.11.) és 17/2009.(IX.16.) rendelettel módosított 22/2004.(V.01.) r e n d e l e t e AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL

Részletesebben

Molnári Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2008.(XI. 27.) számú rendelete. az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól

Molnári Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2008.(XI. 27.) számú rendelete. az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól 1. számú melléklet Molnári Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2008.(XI. 27.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Molnári Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

IZSÁK VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 11/2000. (XII. 20.) kt. számú és a módosításáról szóló 8/2004.(IV.28.) kt. számú és 14/2005. (XI.30.

IZSÁK VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 11/2000. (XII. 20.) kt. számú és a módosításáról szóló 8/2004.(IV.28.) kt. számú és 14/2005. (XI.30. IZSÁK VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2000. (XII. 20.) kt. számú és a módosításáról szóló 8/2004.(IV.28.) kt. számú és 14/2005. (XI.30.) számú rendelete Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól.

Részletesebben

Répáshuta Község Képviselő-testületének 1/2013. (II.13.) Rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL A VAGYONNAL VALÓ GAZDÁLKODÁS SZABÁLYAIRÓL

Répáshuta Község Képviselő-testületének 1/2013. (II.13.) Rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL A VAGYONNAL VALÓ GAZDÁLKODÁS SZABÁLYAIRÓL Répáshuta Község Képviselő-testületének 1/2013. (II.13.) Rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL A VAGYONNAL VALÓ GAZDÁLKODÁS SZABÁLYAIRÓL Répáshuta Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

1. FEJEZET A rendelet hatálya. Az önkormányzat vagyona, a vagyon csoportosítása

1. FEJEZET A rendelet hatálya. Az önkormányzat vagyona, a vagyon csoportosítása Nagytőke községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2005.(VI. 30.) Ö. rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól Nagytőke község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Kishartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2004. (VI.1.) rendelete. az önkormányzat vagyonáról

Kishartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2004. (VI.1.) rendelete. az önkormányzat vagyonáról Kishartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2004. (VI.1.) rendelete az önkormányzat vagyonáról Kishartyán Község Önkormányzata Képviselő-testülete A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

Ludányhalászi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005.(08.29.) rendelete. az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

Ludányhalászi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005.(08.29.) rendelete. az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Ludányhalászi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005.(08.29.) rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról szóló,

Részletesebben

I. FEJEZET AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONA, A VAGYON CSOPORTOSÍTÁSA. A rendelet hatálya

I. FEJEZET AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONA, A VAGYON CSOPORTOSÍTÁSA. A rendelet hatálya Földeák Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012.(IV.26.)önkormányzati rendelete az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól a módosítására kiadott 30/2012.(XII.27.) önkormányzati

Részletesebben

Boconád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (I. 28) önkormányzati rendelet az önkormányzat vagyonáról és a vagyonhasznosítás rendjéről

Boconád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (I. 28) önkormányzati rendelet az önkormányzat vagyonáról és a vagyonhasznosítás rendjéről Boconád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (I. 28) önkormányzati rendelet az önkormányzat vagyonáról és a vagyonhasznosítás rendjéről Boconád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi

Részletesebben

NYÍRIBRONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 5/2005(V.29.) R E N D E L E T E vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodásról

NYÍRIBRONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 5/2005(V.29.) R E N D E L E T E vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodásról NYÍRIBRONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 5/2005(V.29.) R E N D E L E T E vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodásról Nyíribrony Község Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvényben

Részletesebben

Drégelypalánk Község Önkormányzatának. 8/2007.(IV.20.) számú rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL. I. fejezet

Drégelypalánk Község Önkormányzatának. 8/2007.(IV.20.) számú rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL. I. fejezet Drégelypalánk Község Önkormányzatának 8/2007.(IV.20.) számú rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL

AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL SÉNYŐ KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 4533. Sényő, Kossuth u. 69. 83-9/2005. K I V O N A T Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2005. szeptember 28-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Vagyonrendelet

Részletesebben

3. (1) A törzsvagyon közvetlenül a kötelező önkormányzati feladatkör ellátását, vagy hatáskör gyakorlását szolgálja.

3. (1) A törzsvagyon közvetlenül a kötelező önkormányzati feladatkör ellátását, vagy hatáskör gyakorlását szolgálja. Önkormányzat képviselő testületének 9/2013.(XII.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyon gazdálkodás szabályairól Drávaszabolcs Község Önkormányzatának Képviselő testülete a

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Mérk Nagyközség Képviselő-testületének 8/2005.(IV.20.) kt. rendelete Az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól. A Képviselő-testület! A helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított

Részletesebben

KOPPÁNYSZÁNTÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2/2005. (II. 28.) SZÁMÚ RENDELETE

KOPPÁNYSZÁNTÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2/2005. (II. 28.) SZÁMÚ RENDELETE KOPPÁNYSZÁNTÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2/2005. (II. 28.) SZÁMÚ RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL ÉS A VAGYONGAZDÁLKODÁS SZABÁLYAIRÓL (módosításokkal egységes szerkezetben) 1 Koppányszántó

Részletesebben

HAJDÚBAGOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 3/ /VII.2/ Kt. számú rendelete

HAJDÚBAGOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 3/ /VII.2/ Kt. számú rendelete HAJDÚBAGOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 3/ 1993. /VII.2/ Kt. számú rendelete Hajdúbagos Község Önkormányzata vagyonának meghatározásáról, a vagyon feletti tulajdonjog gyakorlásának és a vagyon

Részletesebben

I. Általános rendelkezések A rendelet hatálya 1.. E rendelet hatálya kiterjed:

I. Általános rendelkezések A rendelet hatálya 1.. E rendelet hatálya kiterjed: RUDABÁNYA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008. (III. 31.) sz. rendelete az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól (Módosításokkal egységes szerkezetben) Rudabánya

Részletesebben

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 10/2012 (III.22.) önkormányzati rendelete

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 10/2012 (III.22.) önkormányzati rendelete Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 10/2012 (III.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

I. rész ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet hatálya

I. rész ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet hatálya Kisköre Város Önkormányzat képviselő-testületének 13/2007.(XI. 29.) rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól. (módosításokkal egységes szerkezetben) 2.) Kisköre Város Önkormányzatának

Részletesebben

Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2012. (VI.28.) Önkormányzati Rendelete

Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2012. (VI.28.) Önkormányzati Rendelete 1 Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2012. (VI.28.) Önkormányzati Rendelete Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról szóló többször módosított

Részletesebben

Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013.(VII.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való

Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013.(VII.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013.(VII.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól 2 Homokbödöge Község Önkormányzat

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2012. (V.29.) Önkormányzati RENDELETE. az Önkormányzat vagyonáról

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2012. (V.29.) Önkormányzati RENDELETE. az Önkormányzat vagyonáról Tolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2012. (V.29.) Önkormányzati RENDELETE az Önkormányzat vagyonáról Tolmács Község Önkormányzat (továbbiakban: Önkormányzat) Képviselő-testülete a nemzeti

Részletesebben

DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 10/2004. (V. 06.) rendelete. az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól

DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 10/2004. (V. 06.) rendelete. az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 10/2004. (V. 06.) rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselőtestület a helyi önkormányzatokról szóló többször

Részletesebben

I. FEJEZET. Az önkormányzat vagyona, a vagyon csoportosítása. Az önkormányzat vagyona, a rendelet hatálya

I. FEJEZET. Az önkormányzat vagyona, a vagyon csoportosítása. Az önkormányzat vagyona, a rendelet hatálya Gyömrő Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 33/2000. (XII.13.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról a 13/2002. (VI.13.) sz., 5/2003. (III.15.) sz., 15/2003. (VI.19.) sz., 13/2004. (VIII.1.)

Részletesebben

2. Az önkormányzat vagyona

2. Az önkormányzat vagyona Adorjánháza község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013 (III.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról, a vagyonhasznosítás rendjéről és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásának

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.. Önkormányzati vagyon 2. Az Önkormányzat vagyon törzsvagyonból és üzleti vagyonból áll. Törzsvagyon 3..

A rendelet hatálya 1.. Önkormányzati vagyon 2. Az Önkormányzat vagyon törzsvagyonból és üzleti vagyonból áll. Törzsvagyon 3.. Farkaslyuk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2013.(VI.14.) számú önkormányzati rendelete az Önkormányzat tulajdonáról és az önkormányzati vagyonnal való vagyongazdálkodás szabályairól Farkaslyuk

Részletesebben

AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL. I. fejezet

AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL. I. fejezet Egyek Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 22./2006. (VIII.31.) számú rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL Az Egyek Nagyközség Önkormányzat képviselő-testülete A helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.. (1)A rendelet hatálya az önkormányzatra, az önkormányzat intézményeire terjed ki. Az önkormányzat vagyona 2..

A rendelet hatálya 1.. (1)A rendelet hatálya az önkormányzatra, az önkormányzat intézményeire terjed ki. Az önkormányzat vagyona 2.. BÁRÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI K É P V I S E L İ T E S T Ü L E T E 4/2012. (II.28.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

(2) A korlátozottan forgalomképes törzsvagyon részeit képező ingatlanok felsorolását jelen rendelet 2. melléklete. tartalmazza.

(2) A korlátozottan forgalomképes törzsvagyon részeit képező ingatlanok felsorolását jelen rendelet 2. melléklete. tartalmazza. Délegyháza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2012.(XI.9.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás egyes szabályairól szóló 37/2010.(X.21.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2004. ( IX.15.) számú rendelete az Önkormányzat vagyonáról

Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2004. ( IX.15.) számú rendelete az Önkormányzat vagyonáról Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2004. ( IX.15.) számú rendelete az Önkormányzat vagyonáról Pécsely Község Önkormányzatának Képviselő-testülete A helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Nagybakónak Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 14/2004. (X.18.) sz. RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL

Nagybakónak Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 14/2004. (X.18.) sz. RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL Nagybakónak Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2004. (X.18.) sz. RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL Egységes szerkezetbe foglalva a 7/2008. (X.14.) számú rendeletmódosítással A Nagybakónak

Részletesebben

I. Fejezet Bevezető rendelkezések. A rendelet célja 1.

I. Fejezet Bevezető rendelkezések. A rendelet célja 1. Döbrököz Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelete vagyonáról, vagyonával való tulajdonosi jogok gyakorlásáról és a vagyongazdálkodás szabályairól (Egységes szerkezetbe

Részletesebben

BÜKKSZÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉVI 12. (09.09.) RENDELETE a 8/2008 (VII. 18.) módosító rendelettel egységes szerkezetben

BÜKKSZÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉVI 12. (09.09.) RENDELETE a 8/2008 (VII. 18.) módosító rendelettel egységes szerkezetben BÜKKSZÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2000. ÉVI 12. (09.09.) RENDELETE a 8/2008 (VII. 18.) módosító rendelettel egységes szerkezetben Az önkormányzat vagyonáról, a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól. Bükkszék

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. július havi rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. július havi rendkívüli ülésére Siófok Város Jegyzője 8600 Siófok, Fő tér 1. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. július havi rendkívüli ülésére Tárgy: Vagyonrendelet módosítására javaslat Előterjesztő: Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

I. Fejezet. A rendelet hatálya

I. Fejezet. A rendelet hatálya Velem Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2013. (IV.18.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról, a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól Velem Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Mátramindszent Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 10/1994. (X. 20.) Ör. számú R E N D E L E T E

Mátramindszent Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 10/1994. (X. 20.) Ör. számú R E N D E L E T E Mátramindszent Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/1994. (X. 20.) Ör. számú R E N D E L E T E az önkormányzat tulajdonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület az 1990.évi

Részletesebben

A rendelet hatálya. (1) A rendelet hatálya kiterjed a Képviselő-testületre és szerveire, intézményeire.

A rendelet hatálya. (1) A rendelet hatálya kiterjed a Képviselő-testületre és szerveire, intézményeire. Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (VIII. 28.) önkormányzati rendelete Jánossomorja Város Önkormányzatának vagyonáról és a vagyonnal történő gazdálkodás szabályairól Jánossomorja

Részletesebben

Telekgerendás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2012. (IV.26.) számú önkormányzati rendelete

Telekgerendás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2012. (IV.26.) számú önkormányzati rendelete Telekgerendás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2012. (IV.26.) számú önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól Telekgerendás Község Önkormányzat

Részletesebben

ÉRTÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2005. /II.25./ számú rendelete

ÉRTÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2005. /II.25./ számú rendelete ÉRTÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2005. /II.25./ számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól (módosításokkal egységes szerkezetben) 1 Értény Község

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 40/2012. (XI. 07.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 40/2012. (XI. 07.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK az önkormányzati vagyonról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 40/2012. (XI. 07.) sz. önkormányzati

Részletesebben

HÉT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (IV.1.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

HÉT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (IV.1.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól HÉT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (IV.1.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról szóló, többször

Részletesebben

Balatonederics Települési Önkormányzat. Képvsielő-testületének 16/2004. (XII. 1.) rendelete

Balatonederics Települési Önkormányzat. Képvsielő-testületének 16/2004. (XII. 1.) rendelete Balatonederics Települési Önkormányzat Képvsielő-testületének 16/2004. (XII. 1.) rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselô-testület a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Kállósemjén Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2008.(IV.18) számú RENDELETE

Kállósemjén Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2008.(IV.18) számú RENDELETE Kállósemjén Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2008.(IV.18) számú RENDELETE az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselô-testület a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

1. melléklet a 9/2011. (III. 25.) önkormányzati rendelethez 2

1. melléklet a 9/2011. (III. 25.) önkormányzati rendelethez 2 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2011. (III. 25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL ÉS A VAGYONGAZDÁLKODÁS SZABÁLYAIRÓL Egységes szerkezetben: 2013. június

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S TÁRGY: Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. ( ) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 5/2012. (V.2.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Körösladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 7/2013. (X.1.) rendelete az önkormányzat vagyonáról. I. Fejezet

Körösladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 7/2013. (X.1.) rendelete az önkormányzat vagyonáról. I. Fejezet Körösladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 7/2013. (X.1.) rendelete az önkormányzat vagyonáról. Körösladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) a nemzeti

Részletesebben

JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 9/2012./III.30./

JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 9/2012./III.30./ JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 9/2012./III.30./ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ( egységes szerkezetben) Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól. Jászszentandrás

Részletesebben

Nagymaros Város Önkormányzat Képviselő-testületének. /2013. (...) önkormányzati rendelete. az önkormányzat vagyonáról

Nagymaros Város Önkormányzat Képviselő-testületének. /2013. (...) önkormányzati rendelete. az önkormányzat vagyonáról Nagymaros Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2013. (......) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról Nagymaros Város Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi

Részletesebben

2. Az önkormányzat vagyona

2. Az önkormányzat vagyona Karakószörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2013. (III.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról, a vagyonhasznosítás rendjéről és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok

Részletesebben

Zamárdi Város Önkormányzat képviselő-testületének 35/2012. (X.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról (Egységes szerkezetben)

Zamárdi Város Önkormányzat képviselő-testületének 35/2012. (X.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról (Egységes szerkezetben) Zamárdi Város Önkormányzat képviselő-testületének 35/2012. (X.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról (Egységes szerkezetben) Zamárdi Város Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Hangony Községi Önkormányzat Képviselő - Testületének. 5/2013. (III. 28.) önkormányzati rendelete

Hangony Községi Önkormányzat Képviselő - Testületének. 5/2013. (III. 28.) önkormányzati rendelete 1. sz. melléklet Hangony Községi Önkormányzat Képviselő - Testületének 5/2013. (III. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzati vagyonról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól Hangony Község

Részletesebben

az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól FÜRGED KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2005./III. 8./ számú RENDELETE az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról szóló,

Részletesebben

8/2007. (VIII. 23.) RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. AZ ÖNKORMÁNYZATI VAGYON 2.

8/2007. (VIII. 23.) RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. AZ ÖNKORMÁNYZATI VAGYON 2. PÁPATESZÉR ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2007. (VIII. 23.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL ÉS A VAGYONGAZDÁLKODÁS SZABÁLYAIRÓL Pápateszér Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban képviselő-testület)

Részletesebben

(2) Az R. 3. -a a következı (6) bekezdéssel egészül ki:

(2) Az R. 3. -a a következı (6) bekezdéssel egészül ki: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 11/2012. (III. 6.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 31/2004. (XII. 1) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (VI.15.) önk. rendelete Legénd község nemzeti vagyonáról

Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (VI.15.) önk. rendelete Legénd község nemzeti vagyonáról Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (VI.15.) önk. rendelete Legénd község nemzeti vagyonáról Legénd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI.

Részletesebben

Moha Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 19/2008. (XII.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól

Moha Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 19/2008. (XII.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Moha Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 19/2008. (XII.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól 1 Moha Községi Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi

Részletesebben

Csányoszró Község Önkormányzat képviselő-testületének 7/2012. (V.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról. (Egységes szerkezetben)

Csányoszró Község Önkormányzat képviselő-testületének 7/2012. (V.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról. (Egységes szerkezetben) Csányoszró Község Önkormányzat képviselő-testületének 7/2012. (V.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról (Egységes szerkezetben) Csányoszró Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 13/2012.(X.12.) Rendelet típusa: Módosító Rendelet címe: Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.

A rendelet hatálya 1. Abaliget Község Önkormányzat 10/2004. (VI.16.) rendelete a települési vagyongazdálkodásról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról a 16/2006.(XI.08.) és az 5/2007.(III.7.) rendelettel

Részletesebben

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 1/2004. (II.10.) KT. sz. rendelete

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 1/2004. (II.10.) KT. sz. rendelete Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2004. (II.10.) KT. sz. rendelete a 11/1994. (III.9.) KT. sz. az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló rendelet

Részletesebben

Felsőpáhok Község Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2012. (V.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról A rendelet hatálya

Felsőpáhok Község Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2012. (V.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról A rendelet hatálya Felsőpáhok Község Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2012. (V.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról 1 Felsőpáhok Község Önkormányzata Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011.

Részletesebben

I. fejezet. A rendelet hatálya, az önkormányzat vagyona, a vagyon csoportosítása

I. fejezet. A rendelet hatálya, az önkormányzat vagyona, a vagyon csoportosítása Vámosmikola község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2004. (III.26.) rendelete az önkormányzat vagyonáról és vagyonnal való gazdálkodásról a módosításáról szóló 11/2005.(VII.29.) és 13/2008.(XI.27.)

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. Az önkormányzati vagyon. 3. Vagyonnyilvántartás

1. A rendelet hatálya. 2. Az önkormányzati vagyon. 3. Vagyonnyilvántartás Szalmatercs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2013. (IV.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Szalmatercs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

1/2013. (II.15.) Önkormányzati rendelete az Önkormányzat vagyonáról. egységes szerkezetben

1/2013. (II.15.) Önkormányzati rendelete az Önkormányzat vagyonáról. egységes szerkezetben SZEGVÁR NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2013. (II.15.) Önkormányzati rendelete az Önkormányzat vagyonáról egységes szerkezetben (Módosította a 10/2013. (V.31.), 12/2013. (VI.28.) önkormányzati

Részletesebben

TAR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2010.(II.12.) RENDELETE

TAR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2010.(II.12.) RENDELETE TAR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2010.(II.12.) RENDELETE Az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Egységes szerkezetben a 14/2012.(VI.19.)és a 2/2013.(III.14.) önkormányzati

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések Alsószölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2013 (V.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodás szabályairól Alsószölnök Község Önkormányzata képviselő-testülete

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések

I. fejezet Általános rendelkezések PUSZTAVACS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 14/2004. (VI.23.) számú RENDELETE az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Pusztavacs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

POGÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETE. 7/2013. (VII.10.) rendelete az önkormányzat vagyonáról

POGÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETE. 7/2013. (VII.10.) rendelete az önkormányzat vagyonáról POGÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETE 7/2013. (VII.10.) rendelete az önkormányzat vagyonáról Pogány község Önkormányzatának Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében, Magyarország

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések

I. Fejezet. Általános rendelkezések Pócsmegyer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (II. 29.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról egységes szerkezetben a 21/2012. (XII. 20.) önkormányzati rendelettel Pócsmegyer

Részletesebben

. NAPIREND Ügyiratszám: /2012. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület február 28-i nyilvános ülésére

. NAPIREND Ügyiratszám: /2012. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület február 28-i nyilvános ülésére . NAPIREND Ügyiratszám: /2012. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2012. február 28-i nyilvános ülésére Tárgy:Az önkormányzat vagyonáról szóló 5/2003. (IV. 15.) önkormányzati rendelet módosítása Előterjesztő:

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. Az önkormányzati vagyon. 3. Vagyonnyilvántartás

1. A rendelet hatálya. 2. Az önkormányzati vagyon. 3. Vagyonnyilvántartás Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013. (III.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Endrefalva Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Tarnaméra Községi Önkormányzat képviselő-testületének 7/2012 (IV.26.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat vagyonáról

Tarnaméra Községi Önkormányzat képviselő-testületének 7/2012 (IV.26.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat vagyonáról Tarnaméra Községi Önkormányzat képviselő-testületének 7/2012 (IV.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról Tarnaméra Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében,

Részletesebben

A rendelet hatálya, az önkormányzat vagyona, a vagyon csoportosítása. 1.A rendelet hatálya

A rendelet hatálya, az önkormányzat vagyona, a vagyon csoportosítása. 1.A rendelet hatálya Kötcse Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (V.02.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Kötcse Község Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007. (I. 26.) r e n d e l e t e

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007. (I. 26.) r e n d e l e t e ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007. (I. 26.) r e n d e l e t e az önkormányzati vagyonáról és a vagyonnal kapcsolatos tulajdonosi jogok gyakorlásáról egységes szerkezetben az e rendeletet módosító

Részletesebben

Gönyű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (II. 29.) önkormányzati rendelete

Gönyű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (II. 29.) önkormányzati rendelete Gönyű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (II. 29.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Gönyű Község Önkormányzatának képviselő-testülete

Részletesebben

Az önkormányzati vagyon

Az önkormányzati vagyon Murakeresztúr Község Önkormányzati Képviselő-testületének 8/2004. (IV. 16.) számú RENDELETE az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Hejőkürt Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2007. (XI. 15.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

Hejőkürt Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2007. (XI. 15.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Hejőkürt Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2007. (XI. 15.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Hejőkürt Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya. Az önkormányzati vagyon

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya. Az önkormányzati vagyon Borsodszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2008.(X.18.) rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról szóló,

Részletesebben

Nagyvisnyó Községi Önkormányzat. Képviselő-testületének. 19/2008 (XII.17.) sz. Rendelete

Nagyvisnyó Községi Önkormányzat. Képviselő-testületének. 19/2008 (XII.17.) sz. Rendelete Nagyvisnyó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008 (XII.17.) sz. Rendelete az önkormányzat vagyonáról és az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól Nagyvisnyó Községi Önkormányzat

Részletesebben

Csákberény Község Önkormányzata Képviselo-testületének. 27/2002. (XII. 27.) számú rendelete

Csákberény Község Önkormányzata Képviselo-testületének. 27/2002. (XII. 27.) számú rendelete Csákberény Község Önkormányzata Képviselo-testületének 27/2002. (XII. 27.) számú rendelete Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól (egységes szerkezetben a módosítására kiadott 5/2003.

Részletesebben

Magyarszerdahely község Önkormányzat KÉPVISELÔ-TESTÜLETÉNEK 7/2007.(IV.5.) számú RENDELETE

Magyarszerdahely község Önkormányzat KÉPVISELÔ-TESTÜLETÉNEK 7/2007.(IV.5.) számú RENDELETE Magyarszerdahely község Önkormányzat KÉPVISELÔ-TESTÜLETÉNEK 7/2007.(IV.5.) számú RENDELETE az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselô-testület a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

CIGÁND VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2004. (II. 23.) SZ. RENDELETE. az önkormányzat vagyonáról és a. vagyongazdálkodás szabályairól

CIGÁND VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2004. (II. 23.) SZ. RENDELETE. az önkormányzat vagyonáról és a. vagyongazdálkodás szabályairól CIGÁND VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2004. (II. 23.) SZ. RENDELETE az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Cigánd Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Szigethalom 1 Város Önkormányzat 12/2004. (IV.16.) Kt R E N D E L E T E. A Szigethalmi Önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodása szabályairól

Szigethalom 1 Város Önkormányzat 12/2004. (IV.16.) Kt R E N D E L E T E. A Szigethalmi Önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodása szabályairól Szigethalom 1 Város Önkormányzat 12/2004. (IV.16.) Kt R E N D E L E T E A Szigethalmi Önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodása szabályairól (egységes szerkezetben a 15/2004. (V.14.) és a 36/2008.(XII.30.)

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány az Önkormányzat vagyonáról szóló rendelet

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány az Önkormányzat vagyonáról szóló rendelet 6. Napirend Vagyongazdálkodásról szóló önkormányzati rendelet 6. Napirend ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány az Önkormányzat vagyonáról szóló rendelet Tisztelt Képviselő-testület! Jogszabályi változások

Részletesebben

Jászdózsa Község Önkormányzat képviselő-testületének 2009. november 5-én megtartott soros ülésének jegyzőkönyvéből.

Jászdózsa Község Önkormányzat képviselő-testületének 2009. november 5-én megtartott soros ülésének jegyzőkönyvéből. 1 Egységes szerkezet Kivonat: Jászdózsa Község Önkormányzat képviselő-testületének 2009. november 5-én megtartott soros ülésének jegyzőkönyvéből. JÁSZDÓZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2009.(IV.30.)

Részletesebben

I. FEJEZET AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONA, A VAGYON CSOPORTOSÍTÁSA. Az önkormányzat vagyona, a rendelet hatálya

I. FEJEZET AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONA, A VAGYON CSOPORTOSÍTÁSA. Az önkormányzat vagyona, a rendelet hatálya Székkutas községi Önkormányzat képviselőtestületének 8/2006. (VI.29.) számú rendelete Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól Székkutas községi Önkormányzat képviselőtestülete

Részletesebben

Ócsárd Községi Önkormányzat. 21/2004./XII.14./ Önk.kt.sz. rendelete

Ócsárd Községi Önkormányzat. 21/2004./XII.14./ Önk.kt.sz. rendelete Ócsárd Községi Önkormányzat 21/2004./XII.14./ Önk.kt.sz. rendelete Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól I. fejezet Az önkormányzat vagyona, a vagyon csoportosítása Az önkormányzat

Részletesebben

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya Halásztelek Város 1 Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2003. (V.28.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól (Egységes szerkezetben a 11/2004.(IV.28.), 10/2011.(VI.9.),

Részletesebben

Nagyrécse Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2006. (II. 15.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL

Nagyrécse Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2006. (II. 15.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL 1 Nagyrécse Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2006. (II. 15.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL Az Önkormányzat Képviselő-testülete A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Törvény 79. -ának

Részletesebben

Hegyesd község Önkormányzata KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008. (X.31.) RENDELETE. az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

Hegyesd község Önkormányzata KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008. (X.31.) RENDELETE. az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Hegyesd község Önkormányzata KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008. (X.31.) RENDELETE az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

TÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2006. (IX. 28.) rendelete. az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal történő gazdálkodás szabályairól

TÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2006. (IX. 28.) rendelete. az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal történő gazdálkodás szabályairól TÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2006. (IX. 28.) rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal történő gazdálkodás szabályairól Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban

Részletesebben

I.ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1..

I.ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. SIROK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 13/2000. (05.30.) RENDELETE (2/2008.(01.25.), 19/2007.(11.14.), 5/2004.(02.10.), 8/2005.(03.01.) rendelettel egységes szerkezetben) az önkormányzat vagyonáról, a vagyonnal való

Részletesebben

Általános rendelkezések. Az önkormányzat vagyona, a rendelet hatálya

Általános rendelkezések. Az önkormányzat vagyona, a rendelet hatálya Nagybánhegyes község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2007. (IV. 20.) ÖR. számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

HORT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

HORT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HORT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2013. (II.14.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSÁRÓL Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (II.14.)

Részletesebben

A rendelet hatálya. Az önkormányzati vagyon 2.

A rendelet hatálya. Az önkormányzati vagyon 2. Nádudvar Város Önkormányzat Képviselőtestületének 4/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete Nádudvar Város Önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól Nádudvar Város Önkormányzatának

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 14/2006. (IV.27.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 14/2006. (IV.27.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 14/2006. (IV.27.) KGY r e n d e l e t e Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonának meghatározásáról, a vagyon feletti tulajdonjog gyakorlásának szabályozásáról

Részletesebben

Bodrog Önkormányzat Képviselőtestületének. 3/2004./III.30./ sz. rendelete. Vagyonról és az önkormányzati vagyongazdálkodás szabályairól.

Bodrog Önkormányzat Képviselőtestületének. 3/2004./III.30./ sz. rendelete. Vagyonról és az önkormányzati vagyongazdálkodás szabályairól. Bodrog Önkormányzat Képviselőtestületének 3/2004./III.30./ sz. rendelete Vagyonról és az önkormányzati vagyongazdálkodás szabályairól Bodrog Képviselő-testülete az Alkotmány 44..(2) bekezdése, valamint

Részletesebben