Vegye igénybe az. Autóellenőr. ingyenes csekklistáját! Autóellenőr

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Vegye igénybe az. Autóellenőr. ingyenes csekklistáját! Autóellenőr"

Átírás

1 Vegye igénybe az Autóellenőr ingyenes csekklistáját! Autóellenőr

2 I. Keresés Általában, ha csak nem kapunk valahonnan kész ajánlatot, álmaink autóját az internetet böngészve vagy autókereskedéseket látogatva találjuk meg. Amennyiben ez új autó és a pénztárcánk megengedi, a keresés viszonylag könnyű. Viszont használtautó esetén ez nem is annyira egyszerű a sok buktató miatt. Szűrjük meg az ajánlatokat és már a keresés fázisában csak a számunkra megfelelő paraméterekkel rendelkező autókat nézzük tovább. Döntsük el, hogy a keresést on-line, pl. hasznaltauto.hu vagy kereskedések látogatásával kívánjuk lebonyolítani. - fel van készítve az eladásra (képek vagy személyes megtekintés alkalmával ez megállapítható) - műszaki adatok egyeznek (a hirdetés fejléce és a felsorolt adatok teljes egyezőségének vizsgálata) - Magyarországi rendszám, a feltüntetés hiányában magyar rendszám matrica az első szélvődőn (ennek hiánya külföldi járműre utal, aminek vásárlása többlet költségeket eredményezhet) - kilométeróra állás információ szinkronban van az autó kinézetével, illetve korával (Magyarországon az átlagos futás km/év) - nincs Magyarországon forgalomba helyezve és bizonytalan az autó eredete (rejtett költségek, ÁFA, rendszám, műszaki vizsga, stb.) - a tujdonos és az értékesítő nem ugyanaz a személy vagy kereskedés (adás vétel esetén csak a jármű tulajdonosa jogosult az aláírásra) - nincs elérhető telefonszám

3 II. Külsö szemrevételezés Keresésünk eredményeképpen bizonyára találtunk pár arra érdemes autót további megtekintésre. Ehhez már érdemes, sőt kötelező ellátogatni előzetes egyeztetés alapján, a jármű tulajdonosához vagy az adott használtautó kereskedőhöz. Mielőtt nagyon beleszeretnénk a járműbe pár dolgot rögtön az elején ellenőrizzünk. Nagyon sok további csalódást megelőzhetünk ezzel. - autó dokumentáció azonosítás (motor és alvázszám ellenőrzés, egyeztetés a forgalmi engedéllyel és a törzskönyvvel) - mindkét gyári kulcs megvan és működik (indít/leállít, ajtókat nyitja/zárja) - gyári matricák megvannak, nem sérültek (B-oszlopon, motorrérben) festékkód és autó színének egyezősége - környezeti vizsgálat matrica megléte festék rétegvastagság megfelelő (75μ 250μ, de egy autón belül az eltérés az elemek között nem lehet 15 20μ nál több) - távolabbról szemrevételezve is rendben a karosszéria (jégkárok, horpadások könnyebben észrevehetőek ezzel a módszerrel) - elemek illesztésének párhuzamossága megfelelő (törés, javítás esetén ez szembetűnő lehet) - ajtók nyitása/zárása simán megy (nehezen, rángatva nyíló ajtók korábbi sérülésre utalnak) ajtók belső íveinek és alsó részek ellenőrzése (ha színeltérés van, vagy esetleg rozsdás, alku tárgya lehet) - csomagtartó és motorház festésének ellenőrzése (a speciális tömítőmassza állapota és színe sok mindent elárul) doblemezek ellenőrzése (egy esetleges újrafényezés során eltérést mutathat) - motortéri matricák megléte (ha nincs, akkor biztos, hogy fényezeve volt az autó)

4 II. Külsö szemrevételezés Ha eddig eljutottunk, akkor haladhatunk tovább az ellenőrzési listánkon, hiszen van még bőven mit megnézni az autón a végleges döntésünk meghozatala előtt. Még mindig kívülről szemlélődünk, keresve az esetleges hibákat, amik a végén alku alapot biztosíthatnak. szélvédők, lámpabúrák ellenőrzése (repedés, kőfelverődés, matt felület) - géppel vagy kézzel mosták az autót (gépi mosás eltávolítható nyomot hagy, de csökkenti a jármű értékét) gumiabroncsok ellenőrzése (ne csak a profilmélységet nézzük, minden gumiabroncson található gyártási év. 5 évnél öregebb gumik már cserére szorulhatnak) - vonószem vizsgálata (volt-e esetleg már vontatva a jármű) kerékjáratok, műanyag doblemezek ellenőrzése (vannak-e festéknyomok) féktárcsák (ha a felnitől láthatóak) vizsgálata (vállas, kopott, sérült) - lökhárítók aljának vizsgálata (fennakadás. törés, patkázás, színeltérés) szévédők évjáratának ellenőrzése (+/- 1 év eltéréssel meg kell egyezzen az autó évjáratával) összes világító/jelző berendezés ellenőrzése (párban ellenőrizendő) rendszámtáblák ellenőrzése (sérülés vagy módosítás) vonóhorog esetén annak ellenőrzése (a fényessége a vontatásra használt alkalmak számára enged következtetni) TIPP: A rétegvastagságot minden elemen ellenőrizzük. Viszont vegyük figyelembe, hogy a műszer műanyag felületeken nem működik.

5 III. Belsö szemrevételezés Amennyiben kívülről megelégedettek vagyunk a látottakkal, következhet a belső szemle. Ennek során sokra tudunk következtetni az autó előéletéről, használatáról, illetve igénybevételéről. Vegyük figyelembe, hogy használat közben a belső tér lesz az, amit legtöbbször látunk. Igénytelen, nem esztétikus belső károsíthatja a vezetési és az utazási élményt is. - kormány, ülések, biztonsági öv, kárpitok, könyöklők, pedálok, sebességváltó, pedálok ellenőrzése (pl.: törés, kopás, szakadás, hiányzó részek) működnek e a felszereltségi listán megjelölt berendezések (pl.: klíma, autórádió, ülésfűtés, stb.) - a klíma beindított motronál megfelelően működik e (nem hangos, nincs kellemetlen szag, gyorsan reagál a hőmérséklet szabályozásra) - a 2 eredeti kulcs tesztelése (indítás, leállítás, start/stop gomb teszje, ha van) - akusztikai rendszer vizsgálata (hangszórók megfelelően működnek, nem rezonál, kellemes hallgatni a hangját) kézifék ellenőrzése (könnyen mozgatható, nem szorul) lábfék ellenőrzése (nem ragad be, nem túl kemény, de nem is túl puha) tetőkárpit szemrevételezése (nem szakadt, nem piszkos, nem hiányos)

6 IV. Próbaút Kívül belül tetszik az autó. Elképzeléseinknek megfelelő állapot és felszereltség. A következő elengedhetetlen lépés egy próbaút a tulajdonossal vagy a kereskedés emberével. Menet közben figyeljünk minden olyan jelre ami rendellenes működésre utal. Bármi ilyet tapasztalunk, ne hagyjuk figyelmen kívül, említsük meg észrevételeinket és ne fogadjunk el átlátszó magyarázatokat. - indítás után motorhang, kipufogó hangjának, a kipufogó gáz színének ellenőrzése (kopogás, zörejek, átlagosnál hangosabb hangok, kékes füst, vagy kormos füst ne legyenek) induláskor ellenőrizzük a kuplung (manuális váltó esetén) holtjátékát (mennyire esik be, hol fog, nem-e csúszik, az autó nem rángat elinduláskor) - gázadásra jól reagál az autó minden sebesség fokozatban (nem rángat, minden fokozat le/fel jól kapcsolható) - kormány óvatos megmozgatása menet közben (stabil úttartás, nem túl nagy holtjáték) - óvatos fékezések és a kormány reagálása (ne húzzon félre, súrlódó, kopogó hangot ne adjon, a kormányt ne rángassa) - kormány óvatos elengedése mellett jobbra balra húzás ellenőrzése (csak enyhe húzás megengedett amit az útviszonyoknak is be lehet tudni) - ne csak sík terepen próbáljuk ki az autót (egyenetlen talajon adhat az autó olyan hangokat, ami hibára utal pl.: kerékcsapágy, gumi, féktárcsa, fékdob) - menet közben az összes konroll-lámpa aludjon el (ha mégsem, ne fogadjunk el semmilyen magyarázatot) - megállás után sík talajon figyeljük meg hogy áll az autó (ne billenjen egyik irányba sem) - amennyiben a próbaút során nem vagyunk biztosak az autó tényleges állapotában, szakszervizes állapotfelmérés lehet a következő lépés

7 V. Nézzünk be alá Már elég sok mindent átnéztünk a leendő autónkon. Valószínűleg ha eddig mindent rendben találtunk már közeleg az elhatározás, hogy megvásároljuk. Van azonban néhány olyan tényező, amit nem tudunk az autó felemelése nélkül teljes bizonyosággal megvizsgálni. Továbbá a motortérben található dolgok alaposabb vizsgálatát is ejtsük meg. az első szembetűnő dolog az alváz korrodáltsága lehet (van-e korrodált rész, az alvázvédelem megfelelő e) - vannak-e az alvázon vagy akár az autó alatt szokatlan folyások (olaj, víz) - kipufogó rendszer szemrevételezése (nem lóg, nem korrodált, nem sérült) - alsó burkoló lemezek vizsgálata (nem sérültek, hiánytalanul megvannak, nem volt az autó felakadva) katalizátor(ok) meglétének ellenőrzése (nem hiányzik, megfelelő állapotban van) folyadékszintek és állaguk ellenőrzése (motorolaj ne legyen habos, emulziós) akkumulátor ellenőrzése (évjárat, saruk, élettartam kb. 5 év) ékszíjak, segédszíjak ellenőrzése (nem sérültek, szakadtak, rojtosak, kopottak) - az autó megfelel-e az utolsó szerviz állapotban elvárhatóak szerint (volt-e cserélve, megvizsgálva, feltöltve, stb. amiket a kilométeróra állás szerint el kellett végezni az utolsó szervizen) TIPP: Lapozzuk át a szervizkönyvet is. Rendszeres volt e a szervizelés, megfelelő szervizekben történt-e. A beírt kilométeróra állások az autó korának és állapotának megfelelőek.

8 VI. Vásárlás után Megszületett a döntés. Mindent rendben találtunk és a vásárlás mellett döntöttünk. Még néhány dolog hátra van, hogy teljesen magunkénak tudhassuk újdonsült járművünket. Ezen a ponton már ne történhessen semmi kellemetlen. Emiatt kezeljük körültekintően az ilyenkor felmerülő papírmunkát és hatósági kötelezettségeket. - eredet vizsga (akár előre is ellenőrizhető a BM adatnyilvántartásában) - állapodjunk meg, hogy ki és milyen arányban állja a költségeket (eredet vizsga, átírás) - csak és kizárólag elfogadott adás-vételi szerződés formanyomtatvány használata (minden adata egyezzen a forgalmiban lévő adatokkal, illetve a tulajdonosra vonatkozó adatokkal is) - aláírás vagy az eredeti tulajdonos által, vagy a kereskedés által (csak akkor ha már az tulajdonunkban van a jármű) - biztosítások megkötése, átírási eljárás elindítása (kötelező biztosítás mindenképpen kell, CASCO pedig ajánlott)

9 Nyomtatható csekklista - döntési mátrix Ellenőrizendő pont RENDBEN NEM MEGFELELŐ Fel van készítve eladásra. Műszaki adatok egyeznek. Magyarországon forgalomba helyezett. Külföldi jármű, járulékos költségekkel. Külföldi jármű, járulékos költségek nélkül. Kilométeróra állás és autó állapota szinkronban van. Van elérhető telefonszám a tulajdonoshoz vagy kereskedéshez. Reális áron kínált autó. Autó dokumentumai rendben vannak. Mindkét gyári kulcs megvan és működik. Gyári matricák megvannak, nem sérültek. Festékkód és autó színe egyezik. Környezeti vizsgálat matrica megléte. Festék rétegvastagság megfelelő. (Csak fém elemeken mérhető.) Távolabbról szemrevételezve is rendben van a karosszéria. Elemek illesztésének párhuzamossága megfelelő. Ajtó nyitása/zárása simán megy. Ajtók belső ívének és aljának ellenőrzése. Csomagtartó és motorház festésének ellenőrzése. Doblemezek elllenőrzése. Motortéri matricák megléte. Szélvédők, lámpabúrák ellenőrzése. Gépi mosás nyomai a karosszérián.

10 Nyomtatható csekklista - döntési mátrix Ellenőrizendő pont RENDBEN NEM MEGFELELŐ Gumiabroncsok és felnik ellenőrzése. Vonószem vizsgálata. Kerékjáratok, műanyag doblemezek ellenőrzése. Féktárcsák vizsgálata. Lökhárítók aljának vizsgálata. Összes világító/jelző berendezés ellenőrzése. Rendszámtáblák ellenőrzése. Vonóhorog (ha van) ellenőrzése. Kormány, ülések, biztonsági öv, kárpitok, könyöklők, pedálok, sebességváltó, pedálok ellenőrzése. Működnek e a felszereltségi listán található berendezések.. Klíma beindított motor mellett jól működik. A 2 eredeti gyári kulcs tesztelése. Akusztikai rendszer ellenőrzése. Kézifék ellenőrzése. Lábfék ellenőrzése. Tetőkárpit szemrevételezése. Indítás után motorhang. Kipufogó hangja, a kibocsájtott gáz színe/szaga. Induláskor kuplunk holtjáték ellenőrzés. (Manuális váltó esetén.) Gázadásra jól reagál az autó minden sebességfokozatban. Kormány óvatos megmozgatása menet közben. Óvatos fékezések és a kormány viselkedés eközben. Jobbra balra húzás ellenőrzése.

11 Nyomtatható csekklista - döntési mátrix Ellenőrizendő pont RENDBEN NEM MEGFELELŐ Az autó menettulajdonságai egyenletlen terepen. Menet közben egy kontroll-lámpa sem világít. Megállás után sík talajon, hogy áll az autó. További szakszervizes vizsgálat nem szükséges. Alváz korrodáltságának viszgálata. Szokatlan folyások az alvázon vagy az autó alatt. Kipufogó rendszer szemrevételezése. Katalizátorok meglétének ellenőrzése. Folyadékszintek és állaguk ellenőrzése. Akkumulátor ellenőrzése. Ékszíjak, segédszíjak ellenőrzése. Az autó állapota az utolsó szerviz állapotnak megfelelő. Eredet viszga, illetve a hozzá szükséges összes dokumentum megléte. Megállapodás a költségek megosztásáról eladó és vevő között. Elfogadott formátumú adás vételi szerződés. Aláírások csak tulajdonos, vagy megbízott kereskedés által. Biztosítások megkötése, átírási folyamat indítása.

12 Szervizben elvégezhetö vizsgálatok Ellenőrizendő pont RENDBEN NEM MEGFELELŐ Hibakód kiolvasás. Fékrásegítő viszgálata. Lábfék-út mérés. Kézifék rögzítési szint beállítás. Biztonsági öv felülvizsgála. Ventilátorok állapotának ellenőrzése. Világítás pontos beállítása. Olajszivárgás vizsgálat. Váltóolaj ellenőrzése. Levegő és olajszűrők ellenőrzése. Lengéscsillapítók vizsgálata. Futómű vizsgálata. Üzemanyagellátó rendszer vizsgálata. Alváz teljes átvizsgálása. Fékpados mérések. Elektromos rendszer hibáinak feltárása. Gyújtógyertya intervallum ellenőrzés. Az összes általunk elvégzett ellenőrzés és vizsgálat erdeményének megerősítése a szakszerviz által.

GÉPJÁRMŰ ÁLLAPOTFELMÉRŐLAP

GÉPJÁRMŰ ÁLLAPOTFELMÉRŐLAP Gépjármű azonosító paraméterek GÉPJÁRMŰ ÁLLAPOTFELMÉRŐLAP Gyártmány: Típus: Forgalomba helyezés: Gyártási év: Alvázszám: Motorszám: Hengerűrtartalom: Teljesítmény: Kivitel: Szín: Km számláló állás: Váltó

Részletesebben

MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Megbízó: Lombard Lízing Zrt. Szeged Szemle helyszíne: Székesfehérvár MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY KRG-620 frsz-ú VOLKSWAGEN TRANSPORTER 7HK típusú jármő esetében. Az állapotlap 8 oldalt tartalmaz. Készítette:

Részletesebben

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Autó-Licit Kft. 1125 Budapest, Rőzse utca 16. 4/1. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Szakértői vélemény száma: 2014/ 7892 Gépjármű rendszáma: BPN-966 Gépjármű típusa: RÁBA U 26 230 DF-GP 17 Megbízó: Magyar Közút

Részletesebben

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Autó-Licit Kft. 1125 Budapest, Rőzse utca 16. 4/1. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Szakértői vélemény száma: 2014/ 7441 Gépjármű rendszáma: IHK-446 Gépjármű típusa: VOLKSWAGEN TRANSPORTER T4 Megbízó: Magyar

Részletesebben

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Autó-Licit Kft. 1125 Budapest, Rőzse utca 16. 4/1. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Szakértői vélemény száma: 2014/ 8814 Gépjármű rendszáma: YAS-792 Gépjármű típusa: BELORUSZ MTZ-82 Megbízó: Magyar Közút Nonprofit

Részletesebben

MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Megbízó: Lombard Lízing Zrt. Szeged Szemle helyszíne: Budaörs MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY JIY-202 frsz-ú VOLKSWAGEN PASSAT típusú jármő esetében. Az állapotlap 14 oldalt tartalmaz. Készítette: Autowerk

Részletesebben

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Autó-Licit Kft. 1125 Budapest, Rőzse utca 16. 4/1. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Szakértői vélemény száma: 2014/ 7326 Gépjármű rendszáma: ACB-876 Gépjármű típusa: MERCEDES UNIMOG U-84/406 Megbízó: Magyar

Részletesebben

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Autó-Licit Kft. 1125 Budapest, Rőzse utca 16. 4/1. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Szakértői vélemény száma: 2014/ 8302 Gépjármű rendszáma: YCM-391 Gépjármű típusa: ZETOR UN 53 Megbízó: Magyar Közút Nonprofit

Részletesebben

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Autó-Licit Kft. 1125 Budapest, Rőzse utca 16. 4/1. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Szakértői vélemény száma: 2014/ 7936 Gépjármű rendszáma: YFD-554 Gépjármű típusa: BELORUSZ MTZ-80 Megbízó: Magyar Közút Nonprofit

Részletesebben

Külföldről behozott-e a jármű: Nem Gumik állapota: megfelelő, ill. kopott

Külföldről behozott-e a jármű: Nem Gumik állapota: megfelelő, ill. kopott 5. Gépjármő mőszaki állapotlap Fajta: szgk. Rendszám: HTX-144 Gyártmány: ALFA ROMEO Alvázszám: ZAR93700003042213 Típus: 147 Motorszám: AR321042579664 Szín: SZÜRKE Ajtók száma: 3 Hajtóanyag: Benzin Gyártási

Részletesebben

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Autó-Licit Kft. 1125 Budapest, Rőzse utca 16. 4/1. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Szakértői vélemény száma: 2014/ 8708 Gépjármű rendszáma: AIM-741 Gépjármű típusa: BELORUSZ MTZ-80 Megbízó: Magyar Közút Nonprofit

Részletesebben

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Autó-Licit Kft. 1125 Budapest, Rőzse utca 16. 4/1. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Szakértői vélemény száma: 2014/ 7169 Gépjármű rendszáma: YHW-516 Gépjármű típusa: CATERPILLAR TH 63 Megbízó: Magyar Közút Nonprofit

Részletesebben

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Autó-Licit Kft. 1125 Budapest, Rőzse utca 16. 4/1. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Szakértői vélemény száma: 2014/ 6286 Gépjármű rendszáma: AIN-734 Gépjármű típusa: IFA W50 L/KCR-G-3000 Megbízó: Magyar Közút

Részletesebben

Ellenőrző lista Autót nézek

Ellenőrző lista Autót nézek Gépjármű főbb adatai Márka: Típus: Évjárat: Hengerűrtartalom: Alvázszám: Kivitel: Motorszám: Rendszám: Műszaki érvényessége: Km óra állása: Üzemanyag: Teljesítmény (LE): Váltó típusa: Hajtás: Első / Hátsó

Részletesebben

Dr. Bencsik Attila L. PhD

Dr. Bencsik Attila L. PhD Dr. Bencsik Attila L. PhD főiskolai tanár egyetemi docens Óbudai Egyetem Mechatronikai és Autótechnikai Intézet bencsik.attila@bgk.uni-obuda.hu A használt gépjármű árjegyzés feltételei: A jármű: május

Részletesebben

TB-006D4 dönthető kerékpár szállító szerelési útmutató

TB-006D4 dönthető kerékpár szállító szerelési útmutató TB-006D4 dönthető kerékpár szállító szerelési útmutató A kerékpárszállító az első használat előtt figyelmes összeszerelést igényel. Ez a folyamat megfelelő körültekintéssel házilag is elvégezhető, de amennyiben

Részletesebben

Műszaki Diszpozíció. Kétpályás felsővezeték-szerelő jármű nagyjavítása

Műszaki Diszpozíció. Kétpályás felsővezeték-szerelő jármű nagyjavítása 8. számú melléklet Műszaki Diszpozíció Kétpályás felsővezeték-szerelő jármű nagyjavítása Forgalmi rendszám: BRZ484 Típus: Skoda-Schörling 706 Gyártási év: 1982 Alvázszám: 090047101 I. Motor és segédberendezései,

Részletesebben

Kárkatalógus. 1. Előszó

Kárkatalógus. 1. Előszó Kárkatalógus 1. Előszó A sérüléskatalógus célja, hogy szabványosítsa a bérautók sérülés- és kárkezelésének menetét. A közérthetőség és átláthatóság érdekében készült, mivel ezek a feltételek a korrekt

Részletesebben

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL AZ EREDETI PEUGEOT ALKATRÉSZEKRŐL

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL AZ EREDETI PEUGEOT ALKATRÉSZEKRŐL SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL AZ EREDETI PEUGEOT ALKATRÉSZEKRŐL EREDETI ALKATRÉSZEK: A PEUGEOT SZAKÉRTELMÉNEK BIZONYÍTÉKAI Az Ön PEUGEOT gépjárműve olyan alkotórészekből épül fel, melyek

Részletesebben

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Autó-Licit Kft. 1125 Budapest, Rőzse utca 16. 4/1. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Szakértői vélemény száma: 2014/ 8703 Gépjármű rendszáma: 9848 Gépjármű típusa: VOLVO LM-642 Megbízó: Magyar Közút Nonprofit

Részletesebben

ÁRVERÉS. Járművek: 1 db nyerges vontató, 1 db tgk, 1 db hűtős félpótkocsi, 5 db félpótkocsi

ÁRVERÉS. Járművek: 1 db nyerges vontató, 1 db tgk, 1 db hűtős félpótkocsi, 5 db félpótkocsi ÁRVERÉS Járművek: 1 db nyerges vontató, 1 db tgk, 1 db hűtős félpótkocsi, 5 db félpótkocsi Kikiáltási ár: 3 605 000 Ft Eljárás ügyszáma: 9.Fpk.15-14-001054 Az eljárás linkje: https://eer.gov.hu/arveres/a60881

Részletesebben

ÁLLAPOTFELMÉRŐ LAP. Értékelést végző személy. Értékelés száma: 16/21/2014. FLX-510 forgalmi rendszám

ÁLLAPOTFELMÉRŐ LAP. Értékelést végző személy. Értékelés száma: 16/21/2014. FLX-510 forgalmi rendszám Értékelés száma: 16/21/2014 Helyszíni állapot felmérés adatai Állapotfelmérést végző személy: Laczkó Péter Helyszín: Autó-Welt Dunaföldvár Kft Időpont: 2014-01-27 Jármű alap adatai: Busz Gyártmány: Mercedes

Részletesebben

MŰSZAKI VIZSGA. kiscsaszi. Okmányok Forgalmi engedély Igazoló lap Egyéb okmányok, engedélyek

MŰSZAKI VIZSGA. kiscsaszi. Okmányok Forgalmi engedély Igazoló lap Egyéb okmányok, engedélyek I. okmányok, AZONOSÍTÁS Okmányok Forgalmi engedély Igazoló lap Egyéb okmányok, engedélyek Jármű Alvázszám Motorszám Hatósági jelzés Adattábla/Típustábla II. környezetvédelmi mérés Kipufogórendszer Kivitel

Részletesebben

forgalmi rendszám Euro besorolás: Euro Váltó: Fülke: Személyek: fő

forgalmi rendszám Euro besorolás: Euro Váltó: Fülke: Személyek: fő Értékelés száma: 16/67/2013 Helyszíni állapot felmérés adatai Állapotfelmérést végző személy: Laczkó Péter Helyszín: Autó-Welt Dunaföldvár Kft. Időpont: 2013-09-17 Jármű alap adatai: Egyéb Gyártmány: Egyéb

Részletesebben

S Z A K É R T Ő I V É L E M É N Y

S Z A K É R T Ő I V É L E M É N Y Név: Dr. Leszkó Róbert EV Cím: 5600 Békéscsaba, Váci Mihály u. 8. sz. Értékelést végző személy: Dr. Leszkó Róbert Telefon: 66-630-128 és 30-436-6688 Email: leszkorobi@t-online.hu S Z A K É R T Ő I V É

Részletesebben

Járművizsgálati tanúsítvány

Járművizsgálati tanúsítvány Szemle helye: GOR-CAR KÜLS HELYSZÍN A jármű adatai: Forgalmi rendszám: GOR-000 Gyártmány: SUZUKI Típus: SWIFT 1.3 GC AC Alvázszám: TSMMZC11S1234578 Magyarországi üzembe helyezés: 2007.09.19. Járművizsgálati

Részletesebben

MŐSZAKI ÁLLAPOTFELMÉRÉS

MŐSZAKI ÁLLAPOTFELMÉRÉS Megbízó: Lombard Lízing Csoport Szeged MŐSZAKI ÁLLAPOTFELMÉRÉS GSN-525 frsz-ú. VW CARAVELLE 2.5 GL 7DK 2P28 típusú gépjármő esetében. Elektronikus továbbításra Készítette: Mobil -Autó Line Kft. Dátum:

Részletesebben

A Partnerkártya személyautóra és városi terepjáróra (SUV, 4x4) igényelhető, rendszámra szól, ezért egy személy több kártyát is igényelhet.

A Partnerkártya személyautóra és városi terepjáróra (SUV, 4x4) igényelhető, rendszámra szól, ezért egy személy több kártyát is igényelhet. Gumi-Profi Partnerkártya Részletes szabályzat A Gumi-Profi Partnerkártyáról A Gumi-Profi Partnerkártya (továbbiakban Partnerkártya) egy előre megvásárolt szolgáltatáscsomagra (Partner, Partner Plusz, Partner

Részletesebben

PÁLYÁZAT. Járművek és munkagépek. Irányár: Ft Eljárás ügyszáma: 4.Fpk Az eljárás linkje: https://eer.gov.hu/palyazat/p583016

PÁLYÁZAT. Járművek és munkagépek. Irányár: Ft Eljárás ügyszáma: 4.Fpk Az eljárás linkje: https://eer.gov.hu/palyazat/p583016 PÁLYÁZAT Járművek és munkagépek Irányár: 6 810 000 Ft Eljárás ügyszáma: 4.Fpk.16-13-000332 Az eljárás linkje: https://eer.gov.hu/palyazat/p583016 Pályázat kezdete: 2016. november 25. 08 óra 00 perc Pályázat

Részletesebben

SpeedForce 50 Teljes áttekintés

SpeedForce 50 Teljes áttekintés SpeedForce 50 Teljes áttekintés 1. Sisaktartó szerszámkészlettel 2. Csomagakasztó 3. Üzemanyag olaj tároló burkolat 4. Akkumulátor és biztosíték 5. Gyújtáskapcsoló, kormányzár 6. Fékfolyadék tartály 7.

Részletesebben

Euro besorolás: Euro Váltó: Fülke: Személyek: fő. Felszereltség: X ABS ASR EBS Retarder Intarder

Euro besorolás: Euro Váltó: Fülke: Személyek: fő. Felszereltség: X ABS ASR EBS Retarder Intarder Értékelés száma: 16/84/2013 Helyszíni állapot felmérés adatai Állapotfelmérést végző személy: Laczkó Péter Helyszín: Autó-Welt Dunaföldvár Kft. Időpont: 2013-11-04 Jármű alap adatai: Félpótkocsi Gyártmány:

Részletesebben

IGAZSÁGÜGYI MŰSZAKI MÉRNÖK SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

IGAZSÁGÜGYI MŰSZAKI MÉRNÖK SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY GÉPJÁRMŰ KÖZLEKEDÉSI MŰSZAKI SZAKÉRTŐ IRODA Kirendelő / Megbízó: PORSCHE BANK ZRT. 1139 BUDAPEST, FÁY U. 27. Ügyiratszám: Ügyirat a szakértőnél: 0627-1/2012. H. forgalmi rendszámú Seat Altea 2,0 PDTDI

Részletesebben

Dr. Bencsik Attila L. PhD

Dr. Bencsik Attila L. PhD Dr. Bencsik Attila L. PhD főiskolai tanár egyetemi docens Óbudai Egyetem Mechatronikai és Autótechnikai Intézet Gépjármű eredetiség vizsgálat Mi a feladat? Gépjármű azonosítás: Komplex tevékenység, melynek

Részletesebben

Az elindulás előtti ellenőrzés B kategória

Az elindulás előtti ellenőrzés B kategória Az elindulás előtti ellenőrzés B kategória 1. Gumiabroncsok ellenőrzése: légnyomás -szemmel láthatóan nem lapos sérülés ne legyen az oldalán (vágás repedés) futófelület bordázatának a mélysége nem lehet

Részletesebben

Hulladékká vált gépjárművek. Hulladéknyilvántartási és Termékdíj Osztály 2007

Hulladékká vált gépjárművek. Hulladéknyilvántartási és Termékdíj Osztály 2007 Hulladékká vált gépjárművek Hulladéknyilvántartási és Termékdíj Osztály 2007 Hazai szabályozás alapja A hulladékká vált gépjárművekről 267/2004. (IX.27) Korm. rendelete 286/2006 (XII.23.)Korm. rendelet

Részletesebben

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Autó-Licit Kft. 1125 Budapest, Rőzse utca 16. 4/1. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Szakértői vélemény száma: 2014/ 7167 Gépjármű rendszáma: ANV-407 Gépjármű típusa: CSEPEL D 750 07 UNICARKOZGEP Megbízó: Magyar

Részletesebben

Gépjármű-átvételi útmutató Személyautók

Gépjármű-átvételi útmutató Személyautók Gépjármű-átvételi útmutató Személyautók A Gépjármű-átvételi útmutató meghatározza a személygépkocsik használata során keletkezett elfogadható és nem elfogadható sérülések típusait az autóbérleti szerződés

Részletesebben

SZEZONNYITÓ MOTOROS KISOKOS

SZEZONNYITÓ MOTOROS KISOKOS 2014 SZEZONNYITÓ MOTOROS KISOKOS SZEZONRA FEL! KÖZLEKEDÉSI FELÜGYELŐSÉGEK HOGYAN KÉSZÍTSÜK FEL MOTORUNKAT ÉS MAGUNKAT A TAVASZRA A motoros szezonra való felkészülést ideje már most elkezdenünk. Ne feledjük,

Részletesebben

Lehetőségautó Kft Budapest Kossuth Lajos utca 21.

Lehetőségautó Kft Budapest Kossuth Lajos utca 21. Tárgy: Tájékoztatás a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményéről szóló 102/2011. (VI.29.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) alapján használt személygépjármű megvásárlásához

Részletesebben

SpeedPower Sprintbox. Használati és beszerelési útmutató

SpeedPower Sprintbox. Használati és beszerelési útmutató SpeedPower Sprintbox Használati és beszerelési útmutató Kedves Ügyfelünk SpeedPower Sprintbox Használati és beszerelési útmutató Gratulálunk, hiszen Ön minőségi, SpeedPower terméket választott. Cégünk

Részletesebben

5 L-ES PEUGEOT TÉLI ABLAKMOSÓ FOLYADÉK 20 C -IG 3100 FT 1

5 L-ES PEUGEOT TÉLI ABLAKMOSÓ FOLYADÉK 20 C -IG 3100 FT 1 5 L-ES PEUGEOT TÉLI ABLAKMOSÓ FOLYADÉK 0 C -IG 300 FT 07.0.6-tól 07..9-ig. A tájékoztatás nem teljes körű, a P Automobil Import Kft. fenntartja magának a jogot az ajánlat módosítására vagy visszavonására.

Részletesebben

ÁLLAPOTFELMÉRŐ LAP. Értékelést végző személy. Értékelés száma: 16/79/2013. KGN-184 forgalmi rendszám

ÁLLAPOTFELMÉRŐ LAP. Értékelést végző személy. Értékelés száma: 16/79/2013. KGN-184 forgalmi rendszám Értékelés száma: 16/79/2013 Helyszíni állapot felmérés adatai Állapotfelmérést végző személy: Laczkó Péter Helyszín: Autó Welt Kft., Dunaföldvár Időpont: 2013-10-22 Jármű alap adatai: 7,5 t feletti tehergépjármű

Részletesebben

MŰHELYTITKOK A SZÉLVÉDŐRŐL

MŰHELYTITKOK A SZÉLVÉDŐRŐL MŰHELYTITKOK A SZÉLVÉDŐRŐL A SZÉLVÉDŐ GÉPJÁRMŰVE ALAPVETŐ BIZTONSÁGI ELEME Vezetés közben semmi sem akadályozhatja Önt a kilátásban. A szélvédő van leginkább kitéve a külső sérüléseknek, ezért feltétlenül

Részletesebben

Képzési anyag a tehergépjárművek beléptetéséhez

Képzési anyag a tehergépjárművek beléptetéséhez Képzési anyag a tehergépjárművek beléptetéséhez A telephelyre beléptetett gépjárműveket a belépési jogosultság előzetes ellenőrzése után- az AEO szabályai szerint az ún. 7 lépésből álló átvizsgálási eljárásnak

Részletesebben

5 L-ES PEUGEOT TÉLI ABLAKMOSÓ FOLYADÉK 20 C -IG 3100 FT 1

5 L-ES PEUGEOT TÉLI ABLAKMOSÓ FOLYADÉK 20 C -IG 3100 FT 1 5 L-ES PEUGEOT TÉLI ABLAKMOSÓ FOLYADÉK 0 C -IG 300 FT 07.0.6-tól visszavonásig, de legkésőbb 08. január 3-ig. A tájékoztatás nem teljes körű, a P Automobil Import Kft. fenntartja magának a jogot az ajánlat

Részletesebben

JÖJJÖN EL EGY TÉLI ÁTVIZSGÁLÁSRA ÉS

JÖJJÖN EL EGY TÉLI ÁTVIZSGÁLÁSRA ÉS SZERVIZ 5+ MEGOLDÁS AZ IDŐSEBB RENAULT JÁRMŰVEKRE JÖJJÖN EL EGY TÉLI ÁTVIZSGÁLÁSRA ÉS 2012.10.15-TŐL 12.15-IG TÉLI SZERVIZAKCIÓ 2012 Tisztelt Ügyfelünk! Látogasson el 2012.10.15. és 2012.12.15. között

Részletesebben

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A SZÉLVÉDŐRŐL

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A SZÉLVÉDŐRŐL SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A SZÉLVÉDŐRŐL VEZETÉS KÖZBEN SEMMI NEM AKADÁLYOZHATJA A MEGFELELŐ KILÁTÁSBAN A szélvédő van leginkább kitéve a külső sérüléseknek, ezért feltétlenül tudnia

Részletesebben

SZÉTSZERELTÜNK EGY ŠKODA OCTAVIÁT AZ ELSŐ FÉLMILLIÓ KILOMÉTER UTÁN

SZÉTSZERELTÜNK EGY ŠKODA OCTAVIÁT AZ ELSŐ FÉLMILLIÓ KILOMÉTER UTÁN SZÉTSZERELTÜNK EGY ŠKODA OCTAVIÁT AZ ELSŐ FÉLMILLIÓ KILOMÉTER UTÁN 1 Félmillió megtett kilométer rossz minőségű utakon, mindennapos használat mellett tiszteletre méltó feladat. Hogyan volt képes ez a

Részletesebben

Kevesebbért, mint gondolná! 4 év felett

Kevesebbért, mint gondolná! 4 év felett Az Ön márkaszervize: A programban hirdetett árak ajánlott fogyasztói árak. A program 2009. július 1-től visszavonásig érvényes a részt vevő Opel Márkaszervizekben, minden 4 évesnél régebbi 1.0, 1.2, 1.4

Részletesebben

Gépjármű-átvételi útmutató

Gépjármű-átvételi útmutató Gépjármű-átvételi útmutató Fontos információk és a Bérbevevő kötelezettségei A Bérbevevő fő kötelezettségei A gépjárművet Bérbevevő minden személy köteles a használati útmutatót figyelmesen végigolvasni,

Részletesebben

Leadási tájékoztató. Különbséget kell tenni a rendeltetésszerű és a nem rendeltetésszerű használatból adódó sérülések között.

Leadási tájékoztató. Különbséget kell tenni a rendeltetésszerű és a nem rendeltetésszerű használatból adódó sérülések között. Leadási tájékoztató A szerződéses futamidő végén a gépjárművet a Bérlő átadja az Autópark megbízottjának. Visszaadáskor a gépjármű állapotát felmérik, és az esetleges károk és hiányosságok alapján értékbecslés

Részletesebben

UNION-Casco biztosítások Biztosítási ajánlat

UNION-Casco biztosítások Biztosítási ajánlat UNION-Casco biztosítások Biztosítási ajánlat Képviselő kódja: Képviselő neve: Nyugtaszám: Adóigazgatási szám: 10491984-2-44 Ajánlatszám: Kérjük, nyomtatott betűvel töltse ki! A megfelelő helyen így jelölje!

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Húzza ki az akkumulátor negatív termináljából a vezetéket. Nyissa fel a motorháztetőt 2.1 2.2 Távolítsa el a kabinszűrő oldalsó burkolatát. 3.1 3.2 Csavarja ki

Részletesebben

12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 34 525 02 Gépjármű mechatronikus Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel a nevét!

Részletesebben

Székhely/Átvevőhely: H-1158 Budapest, Késmárk u. 8-10. III. em. 310. Központi telep/átvevőhely: 2300 Ráckeve, Lórévi út (Páskom iparterület)

Székhely/Átvevőhely: H-1158 Budapest, Késmárk u. 8-10. III. em. 310. Központi telep/átvevőhely: 2300 Ráckeve, Lórévi út (Páskom iparterület) 4. sz. melléklet Bontási lap 14 3. sz. melléklet SEMMISÍTÉSRE BONTÁSRA Matricák 13 2. sz. melléklet Felvásárlási Szerződés 12 1. sz. melléklet Bontási Átvételi igazolás 11 MELLÉKLETEK 10 10. Előkészítés

Részletesebben

Készüljön fel a nyaralásra a Citroënnel!

Készüljön fel a nyaralásra a Citroënnel! www.citroen.hu Készüljön fel a nyaralásra a Citroënnel! Nyári szerviz- és tartozékajánlatok 5 évnél idősebb gépjárművek számára 2013. június 3-tól augusztus 31-ig Tartalékoljon a nyaralásra Akciós klímatisztítás

Részletesebben

Teljes áttekintés. 10. Műszerfal 11. Kormány 12. Tanksapka 13. Benzincsap 14. Hátsó rugóstag 15. Utas lábtartó 16. Oldaltámasz 17.

Teljes áttekintés. 10. Műszerfal 11. Kormány 12. Tanksapka 13. Benzincsap 14. Hátsó rugóstag 15. Utas lábtartó 16. Oldaltámasz 17. MadAss 50/125 Teljes áttekintés 1. Hátsó féktartály 2. Első féktartály 3. Típusazonosító 4. Kormányzár 5. Hátsó fékkar 6. Berúgó kar 7. Lábtartó 8. Akkumulátor és biztosíték 9. Utas lábtartó 10. Műszerfal

Részletesebben

ismerd meg az autód A megrendelés adatai: A megrendelés idöp.: Megrendelö: Lízingcsoport: Gazdacég: Ügyletazonosító: Költséget fizeti: Rendszám:

ismerd meg az autód A megrendelés adatai: A megrendelés idöp.: Megrendelö: Lízingcsoport: Gazdacég: Ügyletazonosító: Költséget fizeti: Rendszám: A megrendelés adatai: A megrendelés idöp.: Megrendelö: Lízingcsoport: Gazdacég: Ügyletazonosító: Költséget fizeti: Rendszám: Alvázszám: Eurotax: Márka: Típus: Gépjármü bruttó eladási ára: Eredetiségvizsgálat:

Részletesebben

LENGÉSCSILLAPÍTÓKRÓL. Minden, amit tudni. kell a. Minden, amit tudni. kell sorozat. www.peugeot.com PEUGEOT TANÁCSADÁS A LENGÉSCSILLAPÍTÓK

LENGÉSCSILLAPÍTÓKRÓL. Minden, amit tudni. kell a. Minden, amit tudni. kell sorozat. www.peugeot.com PEUGEOT TANÁCSADÁS A LENGÉSCSILLAPÍTÓK kell sorozat PEUGEOT TANÁCSADÁS A LENGÉSCSILLAPÍTÓK AZ ABLAKTÖRLÔLAPÁTOK AZ AKKUMULÁTOR A KLÍMABERENDEZÉS A KIPUFOGÓRENDSZER A VILÁGÍTÁS A RÉSZECSKESZÛRÔ A GUMIABRONCSOK A FÉKRENDSZER A KENÕANYAGOK A SZÉLVÉDÔ

Részletesebben

1. A vizsgálat tárgya: 2. A vizsgálat módszere: 3. A vizsgálat ideje: 4. A vizsgálat előírásai: 2.1. A forgalmi érték megállapítás szempontjai:

1. A vizsgálat tárgya: 2. A vizsgálat módszere: 3. A vizsgálat ideje: 4. A vizsgálat előírásai: 2.1. A forgalmi érték megállapítás szempontjai: 1. A vizsgálat tárgya: 1 db Skoda Octavia Combi 2,0 CR TDI típusú tehergépkocsi műszaki felülvizsgálata, valamint belföldi forgalmi értékének meghatározása. 2. A vizsgálat módszere: A gépkocsi műszaki

Részletesebben

AR5A107W mennyezeti ventilátor lámpa

AR5A107W mennyezeti ventilátor lámpa AR5A107W mennyezeti ventilátor lámpa használati útmutató általános biztonsági tudnivalók 1. Mielőtt a hálózati áramkörhöz csatlakoztatjuk a ventilátort, szakítsuk meg az áramkört a központi biztosítékszekrényben

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Prop-tech MT-02 diagnosztikai Multi-teszter

Prop-tech MT-02 diagnosztikai Multi-teszter Prop-tech MT-02 diagnosztikai Multi-teszter A műszer egy új generációs, gyors áram- és feszültségértékeket mérését számítógépen megjelenítő diagnosztikai eszköz. A műszer tulajdonságai: 1, Akkumulátor

Részletesebben

Sárga angyal - Autómentés Budapest hétvégén (30)

Sárga angyal - Autómentés Budapest hétvégén (30) Sárga angyal - Autómentés Budapest hétvégén (30) 285 7558 Kedvező áron autómentés Budapest környékén, megállapodás szerint akár országosan is kínáljuk a bármilyen okból üzemképtelenné vált járművek mentesítését.

Részletesebben

A Budapesti Békéltető Testület 3/2018. számú ajánlása a használtautó-vásárláskor tanúsítandó fogyasztói és vállalkozói magatartásról

A Budapesti Békéltető Testület 3/2018. számú ajánlása a használtautó-vásárláskor tanúsítandó fogyasztói és vállalkozói magatartásról I.Ajánlás a fogyasztók számára A Budapesti Békéltető Testület 3/2018. számú ajánlása a használtautó-vásárláskor tanúsítandó fogyasztói és vállalkozói magatartásról 1. Különösen fontos a tudatos, megfontolt

Részletesebben

JK-INTERNATIONAL GMBH

JK-INTERNATIONAL GMBH H 1010944 Tartalomjegyzék Üzemeltető címe... 1 Típustábla... 1 Általános tudnivalók... 2 Gépkönyv... 3 Üzemeltetési könyv... 5 Karbantartási kézi könyv... 8 Függelék... 15 Megjegyzés: A gépkönyvet, üzemeltetési

Részletesebben

Z-E3715. Beszerelési útmutató Fiat Ducato III

Z-E3715. Beszerelési útmutató Fiat Ducato III Z-E3715 Beszerelési útmutató Fiat Ducato III A fő tápkábelt a diagramon ábrázolt módon kell csatlakoztatni. FIGYELEM Csatlakozó Parking kábel A Parking feliratú kábelt a kézifék kontaktra kell csatlakoztatni

Részletesebben

Sebességváltás 5MT 5MT 4AT 5MT Modell JLX JLX JLX MODE3

Sebességváltás 5MT 5MT 4AT 5MT Modell JLX JLX JLX MODE3 BENZIN Sebességváltás 5 5 4 5 FUTÓMŰ Abroncsok és keréktárcsák Pótkerék és keréktárcsa Pótkerék fedő (lemez tipusú) 205/70R15 + acél keréktárcsa 205/70R15 + acél keréktárcsa (*1) (*1) (*1) (*1) 205/70R15

Részletesebben

TECHNIKAI SZABÁLYZAT A PQC KUPA VERSENYEKHEZ

TECHNIKAI SZABÁLYZAT A PQC KUPA VERSENYEKHEZ TECHNIKAI SZABÁLYZAT A PQC KUPA VERSENYEKHEZ 2015 1. Definíció: Quad: Négykerekű, kormánnyal direkt módon irányított, kettő vagy több kerék meghajtású, maximum 2 személy szállítására alkalmas olyan jármű

Részletesebben

5500 FT FT 1 21 PONTOS SZEZONÁLIS ÁTVIZSGÁLÁS 2900 FT 1 FUTÓMŰ KONTROLLCSOMAG MŰSZERES LENGÉS- CSILLAPÍTÓMÉRÉSSEL

5500 FT FT 1 21 PONTOS SZEZONÁLIS ÁTVIZSGÁLÁS 2900 FT 1 FUTÓMŰ KONTROLLCSOMAG MŰSZERES LENGÉS- CSILLAPÍTÓMÉRÉSSEL FUTÓMŰ KONTROLLCSOMAG MŰSZERES LENGÉS- CSILLAPÍTÓMÉRÉSSEL 5500 FT FÉK KONTROLLCSOMAG MŰSZERES FÉKHATÁSMÉRÉSSEL 5500 FT A KÉT KONTROLLCSOMAG EGYÜTT CSAK 0 000 FT A kupon két oldalas, a. oldalon található

Részletesebben

NNY711 FORGALMI RENDSZÁMÚ JÁRMŰ ADATAI

NNY711 FORGALMI RENDSZÁMÚ JÁRMŰ ADATAI NNY711 FORGALMI RENDSZÁMÚ JÁRMŰ ADATAI Kérelem-azonosító: JSZP/NNY711/5817327/18062019/A Gyártmány Kereskedelmi leírás MERCEDES-BENZ 190 D Típusjel 201 Forgalmi állapot Körözési információk A jármű forgalomban

Részletesebben

INFO DIAG DIAGNOSZTIKAI MUSZER

INFO DIAG DIAGNOSZTIKAI MUSZER CITROËN INFO DIAG DIAGNOSZTIKAI MUSZER LEXIA PROXIA CD 29 AC / QCAV / MTD FILIÁLÉ / IMPORTOR / DR CITROËN MÁRKAKERESKEDO - Új jármu elokészíto. - Kampány koordinátorok. MÁRKASZERVIZ VEZETOK - Vevoszolgálati

Részletesebben

Hasznos tippek gumicserével kapcsolatban

Hasznos tippek gumicserével kapcsolatban Hasznos tippek gumicserével kapcsolatban Úgy tűnik, hogy végre tényleg beköszöntött hazánkban a tavaszi időjárás! Elérkezett az idő, hogy Fontos azonban, hogy mielőtt bárhová indul, a téli gumikat cserélje

Részletesebben

AJTÓK (1. fejezet) ABLAKEMELÕK (3. fejezet) Az ajtók nyitása/zárása az elektromos belsõ központi. ABLAKOK (3. fejezet) ablakemelõk

AJTÓK (1. fejezet) ABLAKEMELÕK (3. fejezet) Az ajtók nyitása/zárása az elektromos belsõ központi. ABLAKOK (3. fejezet) ablakemelõk JTÓK (1. fejezet) Indításgátló berendezés z indításgátló berendezés a kódolt gyújtáskulcs nélkül lehetetlenné teszi a jármû elindítását. LKEMELÕK (3. fejezet) C D z ajtók nyitása/zárása az elektromos belsõ

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AUTÓSOKNAK A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSHEZ KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁGOK VEZETÉS- TECHNIKAI KISOKOS

ÚTMUTATÓ AUTÓSOKNAK A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSHEZ KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁGOK VEZETÉS- TECHNIKAI KISOKOS ÚTMUTATÓ AUTÓSOKNAK A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSHEZ KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁGOK VEZETÉS- TECHNIKAI KISOKOS MIELŐTT ELINDULNÁNK Ellenőrizzük a lámpák és a fékek működőképességét! A tolatólámpa, illetve a féklámpa

Részletesebben

HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ

HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ CSAVARKOMPRESSZOR HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ ÉDER ZOLTÁN E.V. 2030 ÉRD, SZAJKÓ U. 3. Teljesítési igazolás Tulajdonos neve: Cement Sped Kft. Jármű gyártmánya: DAF Tulajdonos címe: 2030 Érd, Jurta

Részletesebben

A Műszerfal áttekintése

A Műszerfal áttekintése X-Road Teljes áttekintés 1. Akkumulátor, biztosíték, szerszámkészlet 2. Hátsó féktartály 3. Rúgóstag 4. Tanksapka 5. Gázkar 6. Első féktartály 7. Műszerfal 8. Első fékkar 9. Alvázszám 10. Típusazonosító

Részletesebben

ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK

ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK 36 150 065 A CLT1 kompresszor tesztelő a kuplung nélküli kompresszorok tesztelésére alkalmas. Ez a készülék a modern kompresszorok tesztelését végzi egyszerűen,

Részletesebben

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A FÉK- RENDSZERRŐL

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A FÉK- RENDSZERRŐL SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A FÉK- RENDSZERRŐL A FÉKRENDSZER GÉPJÁRMŰVE ALAPVETŐ BIZTONSÁGI ELEME A fékeknek mindig azonnal és pontosan reagálniuk kell a vezető utasításaira. A fékrendszer

Részletesebben

LCS-121. Audi A 6 3.2 V6 FSI Quattro Tiptronic

LCS-121. Audi A 6 3.2 V6 FSI Quattro Tiptronic Megbízó: Lombard Lízing Csoport Szeged SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY LCS-121 frsz.-ú. Audi A 6 3.2 V6 FSI Quattro Tiptronic típusú személygépjármű esetében. Készítette Mobil-Autó Line Kft. 2010. február 18. Szubjektív

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Mercedes-Benz A W168 első A cserét a következő sorrendben végezze: 1 A féktárcsákat mindkét tengelyen komplett szettben cserélje Mercedes-Benz A W168 gépkocsin, függetlenül attól, hogy az alkatrészek milyen

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ LN50QT-4 LN50QT-6 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ LN50QT-4 LN50QT-6 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KEZELÉSI ÚTMUTATÓ VEZETŐ ÉS UTASA A LN50QT-4/6 motorkerékpár egy vezető és egy utas részére készült, de mindig csak a Magyarországon érvényben lévő jogszabályoknak megfelelően lehet

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS 6000, KECSKEMÉT

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS 6000, KECSKEMÉT VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS 6000, KECSKEMÉT Március 15. utca 66. Tel.: + 36/ 30/ 777 6441 e-mail: dragoneye.kft@gmail.com w w w. d r a g o n e y e. s o k o l d a l. h u Vállalkozási szerződés amely létre jött

Részletesebben

MŰHELYTITKOK A GUMIABRONCSOKRÓL

MŰHELYTITKOK A GUMIABRONCSOKRÓL MŰHELYTITKOK A GUMIABRONCSOKRÓL A GUMIABRONCSOK FONTOS BIZTONSÁGI TARTOZÉKOK A gumiabroncsok jelentik az egyedüli kapcsolatot a gépjármű és az úttest között. A gumiabroncsok alig egy képeslapnyi felületen

Részletesebben

Járműinformatika A jármű elektronikus rendszerei

Járműinformatika A jármű elektronikus rendszerei Járműinformatika A jármű elektronikus rendszerei 2016/2017. tanév, II. félév Dr. Kovács Szilveszter E-mail: szkovacs@iit.uni-miskolc.hu Informatika Intézet 107/a. Tel: (46) 565-111 / 21-07 A jármű alrendszerei

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK III. KÖTET MŰSZAKI LEÍRÁS

KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK III. KÖTET MŰSZAKI LEÍRÁS Mercedes, Renault és egyéb 3,5 tonna feletti gépjárművek karbantartásának, javításának elvégzése (BKV Zrt. T-94/16) KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK III. KÖTET MŰSZAKI LEÍRÁS 2016. Közbeszerzési Útmutató MŰSZAKI

Részletesebben

Go-Car-T. Autós és motoros iskola. Corsa

Go-Car-T. Autós és motoros iskola. Corsa Go-Car-T Autós és motoros iskola JÁRMÛKEZELÉSI VIZSGA Biztonsági ellenõrzési vizsgafeledatok Oktatócsomag Corsa Biztonsági ellenõrzési vizsgafeledatok 1. Végezze el a gépkocsi biztonsági berendezéseinek

Részletesebben

MŰHELYTITKOK A FÉKRENDSZERRŐL

MŰHELYTITKOK A FÉKRENDSZERRŐL MŰHELYTITKOK A FÉKRENDSZERRŐL A FÉKRENDSZER GÉPJÁRMŰVE ALAPVETŐ BIZTONSÁGI ELEME A fékeknek mindig azonnal és pontosan reagálniuk kell a vezető utasításaira. A fékrendszer legfontosabb elemei: a fékdobok,

Részletesebben

MSL247 FORGALMI RENDSZÁMÚ JÁRMŰ ADATAI

MSL247 FORGALMI RENDSZÁMÚ JÁRMŰ ADATAI MSL247 FORGALMI RENDSZÁMÚ JÁRMŰ ADATAI Kérelem-azonosító: JSZP/MSL247/7070955/01082019/A Gyártmány Kereskedelmi leírás Típusjel Forgalmi állapot Körözési információk OPEL ASTRA P-J A jármű forgalomban

Részletesebben

FÉKRENDSZER A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN

FÉKRENDSZER A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN FÉKRENDSZER A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A FÉKRENDSZER BIZTONSÁGI SZEMPONTBÓL AZ EGYIK LEGFONTOSABB EGYSÉG Lassítás vagy megállás esetén

Részletesebben

PKZ684 FORGALMI RENDSZÁMÚ JÁRMŰ ADATAI

PKZ684 FORGALMI RENDSZÁMÚ JÁRMŰ ADATAI PKZ684 FORGALMI RENDSZÁMÚ JÁRMŰ ADATAI Kérelem-azonosító: JSZP/PKZ684/3911069/15042019/A Gyártmány Kereskedelmi leírás Típusjel Forgalmi állapot Körözési információk OPEL ASTRA SPORTS TOURER P-J/SW A jármű

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Audi 80 B4 hátsó féktárcsa csere A cserét a következő sorrendben végezze: 1 A féktárcsákat mindkét tengelyen komplett szettben cserélje Audi 80 B4 gépkocsin, függetlenül attól, hogy az alkatrészek milyen

Részletesebben

Az új Volkswagen Beetle V6

Az új Volkswagen Beetle V6 Az új Volkswagen Beetle V6 1-4 3 éves éves kor kor fölött között ajánlott Összeszerelési útmutató 6V Volkswagen The Beetle 1. Használati útmutató 2. Kormánykerék 3. Töltő 4. Visszapillantó tükör 5. Szélvédő

Részletesebben

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL AZ ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOKRÓL

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL AZ ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOKRÓL SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL AZ ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOKRÓL JOBB KILÁTÁST BIZTOSÍTÓ ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOK A MÉG NAGYOBB BIZTONSÁGÉRT Az ablaktörlő lapátok négy elemből tevődnek össze: illesztő csukló

Részletesebben

Jöjjön el egy téli átvizsgálásra és 2012.10.15-TŐL 12.15-IG

Jöjjön el egy téli átvizsgálásra és 2012.10.15-TŐL 12.15-IG Jöjjön el egy téli átvizsgálásra és 2012.10.15-TŐL 12.15-IG TÉLI SZERVIZAKCIÓ 2012 A NYEREMÉNYEK JEGYZÉKE 4. DÍJ SAVA GUMIABRONCS KÉSZLET Tisztelt Ügyfelünk! Látogasson el 2012.10.15. és 2012.12.15. között

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Útmutató: Volkswagen Polo IV A cserét a következő sorrendben végezze: 1 A szűrőt az olajjal együtt cserélje. Viseljen kesztyűt, hogy ne kerüljön a kezére forró folyadék. Álljon az autóval a szerelőakna

Részletesebben

ASTER motorok. Felszerelési és használati utasítás

ASTER motorok. Felszerelési és használati utasítás 1. oldal ASTER motorok Felszerelési és használati utasítás A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket. A gyakorlati lépések képpel

Részletesebben

Szervizinformáció. Olajcserekészlet ZF 8HP automata sebességváltóhoz

Szervizinformáció. Olajcserekészlet ZF 8HP automata sebességváltóhoz A forró olaj égési sérüléseket okozhat. Könnyű, ill. közepes sérülés lehetséges. Viseljen védőszemüveget. Viseljen védőkesztyűt. Viseljen védőruhát. Az elektrosztatikus kisülés (ESD) anyagi károkat okozhat.

Részletesebben

MULTIFUNKCIÓS INDÍTÁSI SEGÉLY

MULTIFUNKCIÓS INDÍTÁSI SEGÉLY MULTIFUNKCIÓS INDÍTÁSI SEGÉLY AXR YJ002 HASZNÁLATI UTASÍTÁS autó indítás kiemelkedő biztonság mobil töltés s.o.s. vészvillogó figyelmeztetés Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasítást, melynek

Részletesebben

CHARGER 50 2T KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

CHARGER 50 2T KEZELÉSI ÚTMUTATÓ CHARGER 50 2T KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 1 Azonosító adatok EC típus azonosító (1) A típusazonosító a váz jobb hátsó részén, az ülés alatt található. Alvázszám (2) Az alvázszám a takarólemez mögött található Motorszám

Részletesebben