Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 17-én megtartott üléséről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 17-én megtartott üléséről"

Átírás

1 Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 17-én megtartott üléséről Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Képviselői kérdések, felszólalások - Előterjesztés a közös önkormányzati hivatal alapító okirata módosítására Előterjesztés a háziorvosokkal kötött feladat-ellátási szerződések módosítására Előterjesztés a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Alapító Okiratának és Társulási Megállapodásának módosítására A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott TIOP / azonosító számú A besenyszögi Vehiculum Ház iskolabarát fejlesztése című támogatásra érdemesnek ítélt pályázat kedvezményezett-i jogának átadásáról Előterjesztés az Emergency Service Kft. központi orvosi ügyelet feladatellátási szerződés módosításáról Előterjesztés Besenyszög, Damjanich út 4/a. szám alatti önkormányzati tulajdonú lakás bérbeadásáról Előterjesztés Besenyszög község várossá nyilvánítási pályázat benyújtására 1/2013.(I.17.) 4. 2/2013.(I.17.) 5. 3/2013.(I.17.) 7. 4/2013.(I.17.) 8. 5/2013.(I.17.) 9. 6/2013.(I.17.) 10. 7/2013.(I.17.) 12.

2 2 Jegyzőkönyv Készült: Jelen vannak: Távollévők: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 17-én a Községháza Chiovini termében megtartott soron kívüli üléséről Balogh Zoltán polgármester, Palyafári János, Farkas Géza, Lovász Imre, Csapó Pálné képviselők Dr.Elbakour Afif, Kiss Ernőné képviselő Tanácskozási joggal meghívottak közül megjelent: Munkácsi György Körjegyző Danyi Gyuláné Intézményvezető Balog Tiborné Intézményvezető Meskó Zsolt Intézményvezető Jegyzőkönyvvezető: Dományné Tauber Mónika Balogh Zoltán polgármester köszönti a megjelenteket és megállapítja, hogy a Képviselőtestület tagjai közül 5 fő megjelent, így az ülést határozatképesnek nyilvánítja és megnyitja. Jegyzőkönyv-hitelesítőnek a Képviselő-testület Csapó Pálné képviselőt jelöli ki. Balogh Zoltán polgármester a napirendi pontok módosítására tett javaslata a következő: VI./ napirendi pontként Előterjesztés az Energency Service központi orvosi ügyelet ellátására kötött szerződés meghosszabbításáról VII./ napirendi pontként Előterjesztés Besenyszög, Damjanich út 4/a. szám alatti önkormányzati tulajdonú lakás bérbeadásáról VIII./ napirendi pontként Előterjesztés Besenyszög község várossá nyilvánítási pályázat benyújtására A napirendi pont tárgyalását a Képviselő-testület egyhangúlag elfogadta. I. Napirendi pont tárgyalása: Képviselői kérdések, felszólalások Farkas Géza: Hírmondó újságban megjelentetjük azon Nyugdíjas Klub tagunkról - aki sajnos már nem lehet közöttünk - egy rövid mementót. Boros Istvánról a karácsonyi Hírmondó újságban kívántunk megjelentetni ezt a megemlékezést, de sajnálattal tapasztaltuk, hogy törölésre került. A templom tetejéről és az oldaláról folyamatos törmelék zúdul a járdára és ezért a templom környékét le kellett zárni, ezzel a gyermekek biztonságos közlekedését. Írjunk levelet a egyháznak, hogy védőtetőt helyezzenek el, hogy lehessen a járdát használni. Kiss Ernőné képviselő megérkezett, jelen van: 6 fő.

3 3 Palyafári János: A vízmű vezetőjétől kérdezem, hogy a szemétszállítási díjat előre egy összegben befizetheti-e a lakos? Meskó Zsolt: Azt tudom mondani, hogy júliusig tudom ezt a vállalást biztosítani, sajnos utána bizonytalan a beszedés módja, a díj mértéke. Farkas Géza : A fogorvos nem írta alá a szerződést, amelyet a két orvosunk már elfogadott decemberben. Úgy tudom, így a bérleti díjat sem fizeti, hiszen nem költözött át az új rendelőbe. Mit tehetünk? Munkácsi György: A szerződésről egyeztettem a doktor úrral és a feleségével. Nem írta alá a szerződést, mivel úgy nyilatkozott, hogy nem tudja fizetni az új rendelő költségeit és az új eszköz részleteit. Ígéretet tett kérelem benyújtására a képviselő testület felé. Balogh Zoltán: Pályázatot adtam át egy szakértőnek, aki megvizsgálja, majd nyilatkozik, hogy a fogorvos eszközbeszerzésre nyújthat-e be pályázatot. A támogatási összeg akár 14 millió Ft is lehet. Amennyiben nem nyilatkozik a doktor úr a következő ülésen tárgyalhatja a testület a feladat ellátási szerződését. Munkácsi György: Az ÁNTSZ-el történt egyeztetés során kértem az ügyintézőt, hogy próbáljanak egyeztetni a doktor úrral, hogy írja alá szerződést, hiszen a működés feltétele. Farkas Géza: Egyeztessünk a Törökszentmiklósi Vízművel a tavalyi év zárásáról! Polgármester úr kérje meg a vezetőt, hogy a következő testületi ülésen számoljon be az együttműködés eredményeiről. Balogh Zoltán: Az elszámolást magam is várom, keresni fogom a vízmű vezetőjét. Kiss Ernőné: A KOLPING nyilatkozott a költségvetés tárgyalása során, hogy szeptember hónaptól nem kívánja működtetni tovább a tiszasülyi tagintézményt. Beleszólása van-e az önkormányzatnak abba, hogy a gyermekeket áthordja Tiszasülyről, Besenyszögre? Balogh Zoltán : Tárgyalásokat folytattam az igazgató úrral, aki nem említette ez idáig ezt a szándékát. További egyeztetést fogok kezdeményezni! II. Napirendi pont tárgyalása: Előterjesztés a közös önkormányzati hivatal alapító okirata módosítására Előadó: Munkácsi György jegyző (írásban mellékelve) Munkácsi György: Besenyszög és Szászberek községek december 19-én fogadták el a Közös Önkormányzati Hivatal alapító okiratát. A Magyar Államkincstár december 21- én levélben tájékoztatott, hogy módosult az Államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 2. (1) bekezdés i) pontja. E szerint a helyi önkormányzat költségvetési szerv, irányító szerve és annak vezetője: közös önkormányzati hivatal esetén a közös önkormányzati hivatal székhelye szerinti helyi önkormányzat Képviselő-testülete és annak polgármestere. Az általunk elfogadott alapító okirat 11.) pontja a székhely Besenyszög településen kívül tartalmazza Szászberek Község Önkormányzatát és címét is. A megváltozott jogszabályi előírás szerint, ezt törölni kell.

4 4 Kérem a tisztelt Képviselő-testületet, hogy az alapító okirat 11.) pontját a következők szerint módosítsa. 11.) Az intézmény alapítói jogokkal felruházott irányító szerve és székhelye: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 5071 Besenyszög, Dózsa György út 4. Szászberek Község Önkormányzat Képviselő-testülete már meghozta döntését és elfogadta a módosító előterjesztést. egyhangú, 6 fő igen szavazás mellett a következő határozatot hozza: 1/2013. (I.17.) számú határozat Besenyszögi Közös Önkormányzati Hivatal Alapító Okiratának módosításáról Besenyszög Községi Önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 8. (1) bekezdés b) pontjában foglaltak alapján, figyelemmel az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló 368/2011.(XII.31.) Korm.rendelet 5. -ban foglaltakra a Besenyszögi Közös Önkormányzati Hivatal Alapító Okirata módosítását az alábbiak szerint hagyja jóvá: Az alapító okirat 11.) pontja helyébe az alábbi szövegrész kerül: 11.) Az intézmény alapítói jogokkal felruházott irányító szerve és székhelye: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 5071 Besenyszög, Dózsa György út 4. Besenyszög Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartási törvény végrajtásáról szóló 368/2011.(XII.31.) Korm.rendelet 5. (4) bekezdésében foglaltak alapján a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratot a határozat melléklete szerint hagyja jóvá. Besenyszög Község Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza Balogh Zoltán polgármestert az Alapító Okirat aláírására. A Képviselő-testület által hozott 154/2012.(XII.19.) számú határozat hatályát veszíti. A határozatról értesülnek: 1.) Besenyszög Község Önkormányzat Képviselő-testülete H. 2.) Szászberek Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5053 Szászberek, Kossuth L. u ) Magyar Államkincstár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága 4.) Pénzügyi Csoport H.

5 5 III. Napirendi pont tárgyalása: Előterjesztés a háziorvosokkal kötött feladat-ellátási szerződések módosítására Előadó: Munkácsi György (írásban mellékelve) Munkácsi György: A Képviselő-testület a decemberi ülésén elfogadta a háziorvosi szerződések módosítását, melyet megküldtünk az Népegészségügyi Szakigazgatási Szervnek. Innen január 04-én telefonon hívtak fel és javasolták, hogy a szerződéseket kettő pontban módosítsuk. A javaslat szerint módosítani szükséges a 12.) pontot, ahol a háziorvos kártérítési kötelezettségéről rendelkeztünk. Azt is a szerződésben kell foglalni, ha a háziorvost éri kár amiatt, hogy a települési önkormányzat körzetmódosítást határoz meg, csökkentve az adott háziorvos bevételi lehetőségét. A második módosítási javaslat a 14.) pontot érinti, mely szerint az írásbeli szót szükséges beszúrni a következő mondatba: A szerződés rendkívüli felmondásának van helye, ha a szerződő fél az e szerződésben foglalt kötelezettséget megszegi és azt írásbeli felszólítást követően sem teljesíti. Kérem, hogy az előterjesztés megvitatása után a 12.) és 14.) pontokat a következők szerint fogadják el! 12.) Vállalkozó háziorvos az e szerződés mellékletét képező felelősségbiztosítási szerződése alapján vállalja az általa e szerződés alapján ellátott tevékenysége kapcsán okozott kár megtérítését, a károsult kártalanítását. A körzetmódosítás miatt bekövetkezett, a háziorvost ért kár esetén a települési önkormányzat kártalanítási kötelezettséggel tartozik, amelynek megállapításánál figyelembe kell venni a háziorvosi szolgáltató által a finanszírozása keretében kapott 1 éves összeget. 14.) A szerződés rendkívüli felmondásának van helye - ha a szerződő fél az e szerződésben foglalt kötelezettséget megszegi és azt írásbeli felszólítást követően sem teljesíti - ha vállalkozó megszegi a 4/2000. (II.25.) EüM. rendeletben fogalt előírásokat. Farkas Géza: A Pénzügyi és Településgazdálkodási Bizottság javasolja elfogadásra háziorvosokkal kötendő feladatellátási szerződés módosítását. a 5 fő igen és 1 fő nem szavazás mellett a következő határozatot hozza: 2/2013. (I.17.) számú határozat Háziorvosi tevékenység ellátására kötött megbízási szerződések módosításáról Besenyszög Község Önkormányzat Képviselő- testülete a háziorvosi tevékenység ellátására kötendő megbízási szerződések módosításáról döntött az alábbiak szerint: 12.) Vállalkozó háziorvos az e szerződés mellékletét képező felelősségbiztosítási szerződése alapján vállalja az általa e szerződés alapján ellátott tevékenysége kapcsán okozott kár megtérítését, a károsult kártalanítását.

6 6 A körzetmódosítás miatt bekövetkezett, a háziorvost ért kár esetén a települési önkormányzat kártalanítási kötelezettséggel tartozik, amelynek megállapításánál figyelembe kell venni a háziorvosi szolgáltató által a finanszírozása keretében kapott 1 éves összeget. 14.) A szerződés rendkívüli felmondásának van helye - ha a szerződő fél az e szerződésben foglalt kötelezettséget megszegi és azt írásbeli felszólítást követően sem teljesíti - ha vállalkozó megszegi a 4/2000. (II.25.) EüM. rendeletben fogalt előírásokat. A határozatról értesülnek: 1.) Képviselő- testület tagjai H. 2.) Dr.Elbakour Afif H. 3.) Dr.Bacsó Miklós H. 4.) Dr.Barta László H. 5.) Pénzügyi Csoport H. 6.) Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv, Szolnok IV. Napirendi pont tárgyalása: Előterjesztés a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Alapító Okiratának és Társulási Megállapodásának módosítására Előadó: Balogh Zoltán polgármester (írásban mellékelve) Balogh Zoltán: A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa határozattal döntött arról, hogy a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa Kistérségi Irodáját december 31. napjával jogutód nélkül megszünteti. A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása munkaszervezetének feladatait január 1-től Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala látja el. Az Alapító Okirat és a Társulási Megállapodás módosítása csak egy részben képezi a feladat ellátás átvételét, azonban még szükséges a feladat ellátására kötni egy megállapodást a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása és Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala között. Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala kérelemmel fordult a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulásához, hogy a Liget Otthon Fogyatékos személyek Ápoló, Gondozó Otthona és Nappali Intézménye által nyújtott fogyatékosok nappali ellátása a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Humán Szolgáltató Központjában kerüljön biztosításra. Az egyes szakosított szociális és gyermekvédelmi szakellátási intézmények állami átvételéről és egyes törvények módosításáról szóló évi CXCII. törvény (továbbiakban: törvény) alapján a "Liget Otthon" Fogyatékos Személyek ápoló, Gondozó Otthona és Nappali Intézménye (továbbiakban: Liget Otthon) szakellátási feladatokat végző egységei állami fenntartásba kerülnek január 1. napjától. A törvény 10. (2) bekezdés a) pontja értelmében a települési önkormányzat december l5-éig december 31-i hatállyal - dönt azon intézményei átalakításáról, valamint az Alapító Okiratok módosításáról. A törvény értelmében a szociális szakellátás biztosítása és működtetése válik állami feladattá, a szociális alapszolgáltatás biztosítása továbbra is önkormányzati feladat marad. Az Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Humán Szolgáltató Központ Alapító Okiratának módosítása miatt szükséges a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának módosítása.

7 7 A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény (továbbiakban: Nkt.) január l. napjától hatályos 74. (1) bekezdése szerint "Az állam gondoskodik - az óvodai nevelés, a nemzetiséghez tartozók óvodai nevelése, a többi gyermekkel, tanulóval együtt nevelhető, oktatható sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelése kivételével - a köznevelési alapfeladatok ellátásáról". A Kormány a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII.27.) Korm. rendelet 3. (1) bekezdése c) pontjában az állami köznevelési közfeladat ellátásában fenntartóként részt vevő szervként, ennek keretében az állami fenntartású köznevelési intézmények fenntartói jogai és kötelezettségei gyakorlására január I- jei hatállyal a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (továbbiakban: KIK) jelölte ki. A Nkt. 74. (4) bekezdései alapján a 3000 főt meghaladó lakosságszámú települési önkormányzat gondoskodik - a szakképzésről szóló törvény 5. (1)-(4) bekezdései szerinti szakképző iskola kivételével - az illetékességi terül esetén lévő összes, saját tulajdonában álló, az állami intézményfenntartó központ által fenntartott köznevelési intézmény feladatainak ellátását szolgáló ingó és ingatlan vagyon működtetéséről. A november 9-ei Társulási Tanács ülés jegyzőkönyvében szerepel, hogy a belső ellenőrzési feladat ellátása jelenleg a Szolnoki kistérségben nem megoldott, ezért a Társulási megállapodás módosításra kerül. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a fentiekben leírt változásokra való tekintettel a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodás, az Alapító Okirat módosítását fogadja el! Farkas Géza: Jó ez a település számára? El kell fogadnunk a módosításra tett előterjesztést? Balogh Zoltán: A változások már megtörténtek. El kell fogadnunk, hiszen ezek már tények. egyhangú, 6 fő igen szavazás mellett a következő határozatot hozza: 3/2013. (I.17.) számú határozat A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Alapító Okiratának, Társulási Megállapodásának módosításáról Besenyszög Község Önkormányzat Képviselő-testülete a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásairól szóló évi CVII. törvény alapján az alábbi határozatot hozza: 1. Besenyszög Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása az Alapító Okiratának, Társulási Megállapodásának módosítását megtárgyalta és azt elfogadja. 2. Besenyszög Község Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza Balogh Zoltán polgármestert és Munkácsi György jegyzőt az alapító okirat és a társulási megállapodás aláírására. 3. Besenyszög Község Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza Balogh Zoltán polgármestert, hogy a jóváhagyásról szóló határozatot január 21.-ig küldje meg a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása részére. Határidő: január 21. Felelős: Balogh Zoltán polgármester

8 8 A végrehajtásban közreműködik: Munkácsi György jegyző A határozatról értesülnek: 1. Képviselő-testület tagjai H. 2. Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa Kistérségi Iroda V. Napirendi pont tárgyalása: A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott TIOP / azonosító számú A besenyszögi Vehiculum Ház iskolabarát fejlesztése című támogatásra érdemesnek ítélt pályázat kedvezményezett-i jogának átadásáról Előadó: Balogh Zoltán polgármester (írásban mellékelve) Balogh Zoltán: Besenyszög Község Önkormányzatának a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott TIOP / azonosító számú A besenyszögi Vehiculum Ház iskolabarát fejlesztése című pályázatát a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatóságának vezetője Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte. Besenyszög Község Önkormányzata a projektet nem tudja megvalósítani, mert a Chiovini Ferenc Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény fenntartói jogát átadta a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet (1134 Budapest, Huba u. 6.) részére. A Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet jogosult a projektet megvalósítani. A Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet vállalja a projekt megvalósítását. Kérem a tisztelt Képviselő-testületet, hogy döntsön a pályázat Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet részére történő átadásáról. Farkas Géza: A Pénzügyi és Településgazdálkodási Bizottság javasolja elfogadásra háziorvosokkal kötendő feladatellátási szerződés módosítását. a egyhangú, 6 fő igen szavazás mellett a következő határozatot hozza: 4/2013. (I.17.) számú határozat A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott TIOP / azonosító számú A besenyszögi Vehiculum Ház iskolabarát fejlesztése című támogatásra érdemesnek ítélt pályázat kedvezményezett-i jogának átadásáról Besenyszög Község Önkormányzata a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott TIOP / azonosító számú A besenyszögi Vehiculum Ház iskolabarát fejlesztése című támogatásra érdemesnek ítélt

9 9 pályázat kedvezményezett-i jogát a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet (1134 Budapest, Huba u. 6.) részére átadja. A határozatról értesülnek: 1.) Képviselő- testület tagjai H. 2.) KOSZISZ 3.) ESZA VI. Napirendi pont tárgyalása: Előterjesztés az Emergency Service Kft. központi orvosi ügyelet feladatellátási szerződés módosításáról Előadó: Balogh Zoltán polgármester (írásban mellékelve) Balogh Zoltán: Szalay Ferenc Szolnok Város polgármestere levélben tájékoztatta a Képviselő-testületet, hogy az Emergency Service Kereskedelmi és Egészségügyi Szolgáltató Kft-vel a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása központi orvosi ügyeleti ellátására évben a település képviselőtestületi döntése alapján kötött feladatellátási szerződés december 31-én lejár. Mivel a központi ügyeleti ellátásra vonatkozó közbeszerzési eljárás az egyeztetések elhúzódása miatt még folyamatban van, a kistérségi központi orvosi ügyelet folyamatos biztosítása érdekében módosítani szükséges a feladatellátási szerződés időtartamát.ennek megfelelően a szolgáltatóval megkötött feladatellátási szerződés meghosszabbításra kerüljön február 28-ig, illetve a sikeres közbeszerzési eljárás lezárásáig, az új ellátási szerződés hatálybalépésének napjáig. Farkas Géza: A Pénzügyi és Településgazdálkodási Bizottság módosítás elfogadását február 28.-ig. javasolja a szerződés egyhangú, 6 fő igen szavazás mellett a következő határozatot hozza: 5/2013. (I.17.) számú határozat Besenyszög községben központi orvosi ügyeleti feladatainak ellátásáról szóló Szerződés módosításáról Besenyszög Község Önkormányzata Képviselő-testülete a központi orvosi ügyelet ellátására, az Emergency Service Kft. feladatellátási szerződését február 28.-ig, de legalább a közbeszerzési eljárás lezárásáig meghosszabbítja. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására. Határozatról értesül: 1.) Képviselő-testület H. 2.) Szolnok Megyei Jogú Város Polgármestere 3.) Pénzügyi Csoport H. 4.) Irattár

10 10 VII. Napirendi pont tárgyalása: Előterjesztés Besenyszög, Damjanich út 4/a. szám alatti önkormányzati tulajdonú lakás bérbeadásáról Előadó: Balogh Zoltán polgármester (írásban mellékelve) Balogh Zoltán: Csiga Róbert kérelmet nyújtott be Besenyszög Község Önkormányzat tulajdonában lévő Besenyszög, Damjanich út 4. szám alatti ingatlan bérlet igénylésére. Besenyszög Község Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások bérletéről, valamint elidegenítéséről szóló rendelet 3. -a alapján a Képviselő-testület gyakorolja az önkormányzati lakásokra vonatkozó bérbeadói jogokat és kötelezettségeket. Ez alapján kérem, hogy hozza meg döntését a napirendi ponttal kapcsolatban a Képviselőtestület. Farkas Géza: A Pénzügyi és Településgazdálkodási Bizottság az önkormányzati tulajdonú bérlakás bérbeadását, szociális alapon javasolja megállapítani. Munkácsi György: A szociális célú lakást a Szociális és Művelődésügyi Bizottság legfeljebb 5 évre utalhatja ki. A szociális célú lakás bérlőjét az igénylők közül a követő ülésen a Szociális és Művelődésügyi Bizottság jelöli ki. A bérlakás 1386 hrsz. Damjanich út 4/a., alapterülete 92 m2. Szociális célú bérbeadás esetén: összkomfortos és komfortos lakás: 200 Ft/m2/hó; költségelven történő bérbeadás esetén: összkomfortos és komfortos lakás: 400 Ft/m2/hó; piaci alapon történő bérbeadás esetén: összkomfortos és komfortos lakás: 500 Ft/m2/hó. Úgy gondolom, hogy figyelembe kell venni a nyereséget, fűtik a lakást, bérleti díjat fizetnek érte. Balogh Zoltán polgármester Besenyszög, Damjanich út 4/a., lakás bérletére vonatkozóan előterjeszti a szociális célú bérbeadást 1 évre. 1 év után a bérlet felülvizsgálatát javasolja. egyhangú, 6 fő igen szavazás mellett a következő határozatot hozza: 6/2013. (I.17.) számú határozat Besenyszög, Damjanich út 4/a. szám alatti önkormányzati tulajdonú lakás bérbeadásáról Besenyszög Község Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat tulajdonában lévő Besenyszög, Damjanich út 4/a. szám alatti, hrsz-ú, 92 m2 alapterületű ingatlan szociális célú bérbe adásáról döntött február január 31. időtartamra. Határozatról értesül: 1.) Képviselő-testület H. 2.) Szociális és Művelődésügyi Bizottság H. 3.) Pénzügyi Csoport H.

11 11 VIII. Napirendi pont tárgyalása: Előterjesztés Besenyszög község várossá nyilvánítási pályázat benyújtására Előadó: Balogh Zoltán polgármester Balogh Zoltán: A különböző jogállású települések kategóriáit Magyarországon az alkotmány, illetve újabban az alaptörvény is tartalmazza. Újdonság, hogy Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény igen jelentős változást eszközöl a korábbi szövegen. A törvény január 1-jével hatályba lépő 104. (1) úgy fogalmaz, hogy: "Városi cím adható annak a községi önkormányzatnak, amely térségi szerepet tölt be, és fejlettsége eléri az átlagos városi szintet." Ez azt jelenti, hogy kikerült nagyközségi kritérium, és helyére nem állít a törvény más kemény korlátot, jelentősen kibővítve így a potenciális városok körét. Az, hogy az "átlagos városi szint" kitételt miképpen alkalmazzák, a gyakorlat fogja eldönteni. Egyébként a nagyközségi cím továbbra is használható, immár a 3000 főnél népesebb települések számára is. Továbbiakban a törvény az eljárás menetét szabályozza: a 16. (1) január 31-ét jelöli meg a kezdeményezések beadásának határidejéül, míg a 17. (1) rendelkezik egy szakemberekből és az önkormányzati érdekképviseletek tagjaiból álló bizottság felállításáról, amelynek feladata a beérkezett pályázatok értékelésére. A miniszter a bizottság véleményét figyelembe véve május 31-éig tesz javaslatot a köztársasági elnöknek, aki június 30-áig dönt a várossá nyilvánításról. A törvény általános rendelkezései ugyanakkor nem teszik lehetővé a várossá nyilvánítást az önkormányzati választások évében. A város fogalma talán, hogy olyan település, amelynek valamilyen (kulturális, ipari, kereskedelmi stb.) jelentőségénél fogva különleges, törvény szerint meghatározott jogállása van. Az ember számára a város az egyetlen olyan élőhely típus, ahol nagy egyedszámban és sűrűségben, lényegében természetesen van jelen. A város (vagyis urbanizált terület ) egy széles körben értelmezhető kifejezés, amely földrajzi értelemben egy régió területhasznosítására vonatkozik. Olyan hely, ami sűrűn lakott, központi szerepet tölt be, valamint kereskedelmi és lakóövezetekkel jellemezhető. Amely szempontok a várossá nyilvánítás kezdeményezését indokolják: a településen kiépült az infrastruktúra minden rendszere, komfortos lakóhelyet kínál polgárainak, a csatornázás, a víz- és gázellátás, a hulladékok kezelése megoldottnak tekinthető, amit napjainkban még a városaink többsége sem mondhat el magáról. A közeli megyeszékhelyről, Szolnokról is sokan költöznek ki, és emellett a második otthonok terjedésével egyre erősebb üdülési hatások is érik Besenyszögöt. A település gazdasági helyzete kedvező, kilátásai az M4-es autópálya tervezett vonalának útjába esve, magasan meghaladják a térségben megszokottakat. Munkanélküliségi értékei lényegesen kedvezőbbek az országos, a térségi és járási mutatóknál és jobbak a hazai községi átlagnál is. Farkas Géza: Sok év munkája látszódik a településen. Nagyon jó szívvel támogatom és örülök, hogy részese lehetek egy ilyen döntés meghozatalának. Próbáljuk meg az ezzel járó előnyöket arra fordítani, hogy még fejlettebbé tegyük a települést, kedvező célpontjai legyünk a befektetőknek és további beruházásokkal gyarapítsuk a települést.

12 12 egyhangú, 6 fő igen szavazás mellett a következő határozatot hozza: 7/2013. (I.17.) számú határozat Besenyszög község várossá nyilvánítási kezdeményezéséről Besenyszög Község Önkormányzat Képviselő-testület kezdeményezi Besenyszög község várossá nyilvánítását a határozat mellékletét képező dokumentumok alapján. A Képviselő-testület a területszervezési eljárásról szóló 321/2012. (XI. 16.) Korm. Rendelete értelmében vállalja, hogy a várossá nyilvánítás esetén ellátja a városi önkormányzatok és szerveik részére jogszabályban előírt kötelezettségeket, megteremti azok végrehajtásának szervezeti és személyi feltételeit. A képviselő-testület felkéri Balogh Zoltán polgármestert, hogy a várossá nyilvánítási kezdeményezést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal útján terjessze fel a Közigazgatási és Igazságügyi Miniszterhez. A határozatról értesülnek: 1.) Besenyszög Község Önkormányzat Képviselő-testülete H. 2.) Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal 5000 Szolnok, Kossuth L. út 2. 3.) Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 1055 Budapest, Kossuth L. tér ) Pénzügyi Csoport H. Balogh Zoltán polgármester Munkácsi György jegyző Balogh Zoltán polgármester az ülést berekeszti. Balogh Zoltán polgármester Munkácsi György jegyző Jegyzőkönyv hiteléül: Csapó Pálné Képviselő

Jegyzőkönyv. Jegyzőkönyv

Jegyzőkönyv. Jegyzőkönyv Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. június 19-én megtartott soron kívüli üléséről Határozat tárgya: Határozat száma: Old. A Képviselő-testület 2014. június 20-i

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 16-án megtartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 16-án megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 16-án megtartott üléséről Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Besenyszög község oktatási intézményeinek

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 12-én megtartott soron kívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 12-én megtartott soron kívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 12-én megtartott soron kívüli üléséről Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. A Képviselő-testület 2015.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Határozat tárgya: Határozat száma: Old.

Jegyzőkönyv. Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 21-én megtartott soron kívüli üléséről Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Képviselő-testület 2014.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 7-én megtartott soron kívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 7-én megtartott soron kívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 7-én megtartott soron kívüli üléséről Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Előterjesztés az Épületenergetikai

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Határozat tárgya: Határozat száma: Old.

Jegyzőkönyv. Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 29-én megtartott soron kívüli üléséről Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. A Képviselő-testület 2013.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 22-én. Határozat tárgya: Határozat száma: Old.

Jegyzőkönyv. Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 22-én. Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 22-én megtartott soron kívüli üléséről Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. A Képviselő-testület 2015.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről. Rendeletek és Határozatok mutatója

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről. Rendeletek és Határozatok mutatója JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről Rendeletek és Határozatok mutatója 11/2013. (IX: 27.) önkormányzati rendelet A lakások és helyiségek bérletéről,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 7-én megtartott soron kívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 7-én megtartott soron kívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 7-én megtartott soron kívüli üléséről Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Előterjesztés a közös önkormányzati

Részletesebben

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez 1/2015.(I.05.) Kt. Hat. A napirendi pontokra tett javaslatról 2/2015.(I.05.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 15-én megtartott soron kívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 15-én megtartott soron kívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. november 15-én megtartott soron kívüli üléséről Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. A Képviselő-testület 2018.

Részletesebben

A L S Ó N E M E S A P Á T I. Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. június 28-ai ny i l v á n o s ülésének. j e g y z ő k ö n y v e

A L S Ó N E M E S A P Á T I. Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. június 28-ai ny i l v á n o s ülésének. j e g y z ő k ö n y v e A L S Ó N E M E S A P Á T I Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. június 28-ai ny i l v á n o s ülésének j e g y z ő k ö n y v e Szám: 149-7/2013/ANA. Tartalom: HATÁROZATOK KÓD 60/2013.(VI.28.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2012. december 12-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal Tárgyaló Termében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 16-án 18 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 16-án 18 órakor megtartott rendkívüli üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 314/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old.

Jegyzőkönyv. Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének és Szászberek Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2011. június

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak Mester Árpád polgármester, Bencsik János alpolgármester, Horváth Árpád képviselő / 3 fő /

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak Mester Árpád polgármester, Bencsik János alpolgármester, Horváth Árpád képviselő / 3 fő / 1 Tormásliget Község Önkormányzat 8/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tormásliget Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-án 17.30 órakor megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Kastélyépület

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ/17-27/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 13. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült május 29-én a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselőtestület

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült május 29-én a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselőtestület Röjtökmuzsaj község Önkormányzata RÖJTÖKMUZSAJ Röjtöki u. 193. 9451. (Tel.: 99/544-052) 1-9/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2013. május 29-én a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselőtestület

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 11-én megtartott soron kívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 11-én megtartott soron kívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 11-én megtartott soron kívüli üléséről Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Előterjesztés az önkormányzatok

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Söréd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 13-án megtartott rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Söréd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 13-án megtartott rendkívüli üléséről. Jegyzőkönyv Készült Söréd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 13-án megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Könyvtár Söréd 8072 Söréd Rákóczi u. 54. Jelen vannak: Végh Rudolf

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/1/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 28-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 11-A/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 30-án megtartott üléséről. 2 Mérges

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI X. JEGYZŐKÖNYVE 2009. SZEPTEMBER 15 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben

2. Tájékoztató a település lakosságának szociális helyzetéről, Zarudnaja Krisztina a munkanélküliség alakulásáról

2. Tájékoztató a település lakosságának szociális helyzetéről, Zarudnaja Krisztina a munkanélküliség alakulásáról Készült: Jegyzőkönyv Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. május 28-ai soron következő üléséről Jelen vannak: jelenléti ív szerint: Pollák Tibor polgármester, Baksay Endre, Csörögi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Újszász Város Képviselő-testület május 14-én tartott soron kívüli ülésén. M U T A T Ó

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Újszász Város Képviselő-testület május 14-én tartott soron kívüli ülésén. M U T A T Ó J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Újszász Város Képviselő-testület 2013. május 14-én tartott soron kívüli ülésén. M U T A T Ó Napirendi pont: Határozat szám: Újszász Város Képviselő-testület 2013. május 14-i

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 8/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 3./ Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodás megtárgyalása

Jegyzőkönyv. 3./ Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodás megtárgyalása Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 13-án 16 órakor a Községháza tárgyaló termében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pálfi János polgármester,

Részletesebben

4. Intézményi étkeztetés normatíva átadásáról szóló megállapodás Pollák Tibor Polgármester

4. Intézményi étkeztetés normatíva átadásáról szóló megállapodás Pollák Tibor Polgármester Készült: Jegyzőkönyv Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 9 -ei soron következő üléséről Jelen vannak: jelenléti ív szerint: Pollák Tibor polgármester, Demjén Imre, Fekete

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6. /2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 24-én (szerdán) 16: 00 órakor tartott

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S a Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete Alapító Okiratának módosítására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

K i v o n a t. Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 18-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 18-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 18/2014. K i v o n a t Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 18-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből 149/2014.

Részletesebben

Előterjesztés Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának módosítására

Előterjesztés Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának módosítására Előterjesztés Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának módosítására Tisztelt Képviselő-testület! Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása

Részletesebben

Új napirendi pont 39. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS

Új napirendi pont 39. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Új napirendi pont 39. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28-i rendes ülésére Tárgy: Az intézményfenntartó társulás keretében

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/36/2/2016. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 24-i ülésére Tárgy: Eplényi Napköziotthonos Óvoda

Részletesebben

K I V O N A T. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 127/2012. (IV.5.) Tata Kt. határozata az április 4-i rendkívüli testületi ülésen tárgyalandó

Részletesebben

Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Kovács Zsuzsa Ikt. szám: P-152/2012

Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Kovács Zsuzsa Ikt. szám: P-152/2012 Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Kovács Zsuzsa Ikt. szám: P-152/2012 Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Helyben Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Köznevelési

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina Szám: D-57-10 /2013. Jegyzőkönyv Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Az ülés helye: Képviselő-testület hivatala Doba, Kossuth

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére Lengyeltóti Város Önkormányzatának Polgármestere 8693 Lengyeltóti Zrínyi utca 2. Ügyiratszám: 200-4/2014 E l ő t e r j e s z t é s Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én

Részletesebben

Határozati javaslat: Szécsény Város Önkormányzata Képviselı-testületének /2013.(...) határozata

Határozati javaslat: Szécsény Város Önkormányzata Képviselı-testületének /2013.(...) határozata E LŐTERJESZTÉS a II. Rákóczi Ferenc Bölcsőde, Óvoda, megszüntető okiratának módosítására Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 29-i ülésére Előterjesztő: Stayer László

Részletesebben

./2013. (II. 14.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosítása: Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatallá

./2013. (II. 14.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosítása: Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatallá ./2013. (II. 14.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosítása: Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatallá Normatív Határozat 1./ Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

54/2015. (VI. 19.) KT.

54/2015. (VI. 19.) KT. JEGYZŐKÖNYV 10 015-18/2015./F FÜLÖP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. június 19-én de 8,00 órakor TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRŐL Hozott rendeletek: - Hozott határozatok: 54/2015. (VI.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2015.szeptember 4-én 7.00 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 15-én 18 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 15-én 18 órakor megtartott rendkívüli üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 476-14/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 3/2013. sz. jegyzőkönyve. a február 21-én megtartott üléséről

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 3/2013. sz. jegyzőkönyve. a február 21-én megtartott üléséről NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2013. sz. jegyzőkönyve a 2013. február 21-én megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült: Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. február

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2012. április 26-án 17, 30 órakor megtartott soron következő nyílt testületi üléséről. Jelen vannak: Vuk István Lengyel Attiláné Kanizsai

Részletesebben

40/2014. (V.28.) Öh. sz. Tárgy: a bátonyterenyei tagóvodák 2014. július 1-jét követő fenntartása és működtetése

40/2014. (V.28.) Öh. sz. Tárgy: a bátonyterenyei tagóvodák 2014. július 1-jét követő fenntartása és működtetése 40/2014. (V.28.) Öh. sz. Tárgy: a bátonyterenyei tagóvodák 2014. július 1-jét követő fenntartása és működtetése HATÁROZAT Képviselő-testülete megtárgyalta a bátonyterenyei tagóvodák 2014. július 1-jét

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660 Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Kunadacs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6097 Kunadacs Rákóczi u. 2. Telefon: 06-76/558-131 Fax: 76/422-057 E-mail: kunadacs.ph@tanet.hu 130-23/2012. Kunadacs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete Alapító Okiratának módosítására Tisztelt

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. március 30.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. március 30-án 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

A május 15.-én, kedden tartott nyílt rendkívüli testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e

A május 15.-én, kedden tartott nyílt rendkívüli testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e Pákozd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete A 2012. május 15.-én, kedden tartott nyílt rendkívüli testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e Napirend: 1. Javaslat a közbeszerzési szabályzat elfogadására

Részletesebben

13. Hajdúnánás Városi Önkormányzat POLGÁRMESTERÉTŐL

13. Hajdúnánás Városi Önkormányzat POLGÁRMESTERÉTŐL Hajdúnánás Városi Önkormányzat POLGÁRMESTERÉTŐL Száma: 17329-11/2016. 13. Előkészítők: Maginé dr. Csirke Erzsébet aljegyző, Dr. Nagy Attila pályázatkezelési ügyintéző Az előterjesztés törvényességi ellenőrzője:

Részletesebben

A L S Ó N E M E S A P Á T I. Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. augusztus 9-ei ny i l v á n o s ülésének. j e g y z ő k ö n y v e

A L S Ó N E M E S A P Á T I. Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. augusztus 9-ei ny i l v á n o s ülésének. j e g y z ő k ö n y v e A L S Ó N E M E S A P Á T I Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. augusztus 9-ei ny i l v á n o s ülésének j e g y z ő k ö n y v e Szám: 149-7/2013/ANA. Tartalom: HATÁROZATOK KÓD 60/2013.(VIII.09.)

Részletesebben

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. február 20-án megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. február 20-án megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. február 20-án megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez 16/2014.(II.20.) Kt. Hat. A napirendi pontokra tett javaslatról 17/2014.(II.20.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend:

Jegyzőkönyv. Napirend: Jegyzőkönyv Készült: Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. november 16-án 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Majkut

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 29. i rendkívüli nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 29. i rendkívüli nyilvános ülésén. 1 SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Salföld, Kossuth u. 27. Ikt.szám: 510 7/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 29.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Meghívott vendégként jelen van Bozori Zsuzsanna, a KEMKH Kisbér Járási Kormányhivatal vezetője

Jegyzőkönyv. Meghívott vendégként jelen van Bozori Zsuzsanna, a KEMKH Kisbér Járási Kormányhivatal vezetője Jegyzőkönyv Készült: 2013. január 28-án 15,00 órakor Réde és Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének együttes -testületi üléséről. Helye: Bakonybánk Községháza Jelen vannak: Réde Község

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2009/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 14 00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: /213 mellék

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: /213 mellék Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A Ritsmann Pál Német Nemzetiségi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend

Jegyzőkönyv. Napirend Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 30-án 16 órakor megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt, Csernik József,

Részletesebben

HATÁROZATOK ALSÓNEMESAPÁTI 66/2013.(VIII.09.) határozat a Védőnői Szolgálatot Fenntartó Egészségügyi Társulás megszüntetése

HATÁROZATOK ALSÓNEMESAPÁTI 66/2013.(VIII.09.) határozat a Védőnői Szolgálatot Fenntartó Egészségügyi Társulás megszüntetése A L S Ó N E M E S A P Á T I és N E ME S A P Á T I Községek ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETEINEK 2013. augusztus 9-ei együttes ny i l v á n o s ülésének j e g y z ő k ö n y v e Szám: 151-2/2013/ANA. Tartalom:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2012. szeptember 27-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme. Jelen vannak: Kovács Mihály

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Határozat tárgya: Határozat száma: Old.

Jegyzőkönyv. Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 31-én megtartott soron kívüli üléséről Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. A Képviselő-testület 2014.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Makád község Képviselő-testületének 2011. március 17-i r e n d k í v ü l i üléséről a Makád és Lórév Körjegyzőségi Hivatalban - Makádon Jelen vannak: Márkus László dr.

Részletesebben

A Decs Tesz- Vesz Óvoda Alapító Okiratának módosítása

A Decs Tesz- Vesz Óvoda Alapító Okiratának módosítása Az előterjesztés száma: 95/2013. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs Nagyközség képviselő-testületének 2013. május 29-én, 18-órakor megtartandó ülésére A Decs Tesz- Vesz

Részletesebben

Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Jászalsószentgyörgy, Fő út 53/a 32/2012

Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Jászalsószentgyörgy, Fő út 53/a 32/2012 Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Jászalsószentgyörgy, Fő út 53/a 32/2012 A Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2012. december 11-én megtartott, hangfelvétellel rögzített rendkívüli ülés

Részletesebben

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 49/2015. (V.27.) önkormányzati határozata

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 49/2015. (V.27.) önkormányzati határozata Önkormányzata Képviselő-testületének 9/015. (V.7.) önkormányzati határozata a Nyírbátori Óvoda, Bölcsőde alapító okiratának módosításáról A Képviselő-testület I. - elhatározza, hogy a Nyírbátori Óvoda,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 8-án megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 8-án megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 8-án megtartott üléséről. Határozat száma: 1/2015.(I.08.) 2/2015.(I.08.) 3/2015.(I.08.) Tárgya: Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: a szigetbecsei Petőfi Sándor Művelődési Házban a 2012. december 11-én tartott Lórév Község Képviselő-testülete, Makád Község Képviselő-testülete és Szigetbecse Község Képviselő-testülete

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. április 29.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2015. április 29-én 13.00 órakor megtartott

Részletesebben

Csikós Csaba alpolgármester távolmaradása okát előre jelezte.

Csikós Csaba alpolgármester távolmaradása okát előre jelezte. 1 BAZSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8352 BAZSI, FŐ U. 91. T/F: 87/352-201. Szám: 290-61/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2012. december 20-án 18,30 órakor kezdődött rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A P I R E N D

J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A P I R E N D Bezi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Bezi, Szabadság u. 59. 18-A/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2012. december 6-án 18.30 órai kezdettel a Bezi Községházban tartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

./2014. (I. 28.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Bóbita Óvoda Alapító Okiratának módosítása. Normatív Határozat

./2014. (I. 28.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Bóbita Óvoda Alapító Okiratának módosítása. Normatív Határozat ./2014. (I. 28.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Bóbita Óvoda Alapító Okiratának módosítása Normatív Határozat 1./ Kerekegyháza Város Önkormányzata, mint alapító a Kerekegyházi Bóbita Óvoda a határozat

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 48/2015. (VI.29.) KT. sz.

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2010/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 13 30 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 11/ sz. Jegyzőkönyv

Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 11/ sz. Jegyzőkönyv Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 11/2017. 11.sz. Jegyzőkönyv Készült: Csörög Község Polgármesteri Hivatal (2135 Csörög, Akácfa utca 30.) hivatalos helyiségében 2017. szeptember

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 9-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 9-én megtartott rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 9-én megtartott rendkívüli üléséről Határozat Tárgya: száma: 122/2013. (X.09.) Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 23-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Vecsési

Részletesebben

Előterjesztés: Nyílt ülés X X. Zárt ülés

Előterjesztés: Nyílt ülés X X. Zárt ülés Előterjesztés: Címe: a Kunszentmárton Város Önkormányzata által működtetett köznevelési intézmény(ek) állami működtetésbe vételével összefüggő, a feladatellátáshoz kapcsolódó létszámátadásról, valamint

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosításáról

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosításáról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosításáról

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 4. napján tartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 4. napján tartott üléséről Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3557 Bükkszentkereszt, Kossuth út 24. / 46/390-120 FAX: 46/390-305 korjegyzoseg.bukkszentkereszt@digikabel.hu www.bukkszentkereszt.hu Jegyzőkönyv

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez 1 FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 2328-3/2015. 10. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Földes

Részletesebben

TISZASAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T E. 2014. szeptember 29-én. megtartott rendkívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

TISZASAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T E. 2014. szeptember 29-én. megtartott rendkívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E TISZASAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T E 2014. szeptember 29-én megtartott rendkívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Tartalom: 50/2014.(IX.29.) számú határozata A települési önkormányzatok

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. szeptember 10-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. szeptember 10-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. szeptember 10-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre, Volek György, Barna Tibor Józsefné, dr. Becsó Károly,

Részletesebben

Köszönti a testületi ülésen megjelenteket. Megállapítja, hogy a képviselő-testület tagjai közül 4 fő jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja.

Köszönti a testületi ülésen megjelenteket. Megállapítja, hogy a képviselő-testület tagjai közül 4 fő jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja. Ügyszám: 11/2-6/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Öcs község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. június 13-án 17.30. órakor megtartott rendkívüli üléséről. Ülés helye: Faluház, Öcs Jelen vannak: polgármester

Részletesebben

Kiss Csaba polgármester

Kiss Csaba polgármester JEGYZŐKÖNYV Készült Kulcs Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2013. május 28-án 16.00 órakor a Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében megtartott soron következő nyílt testületi üléséről. Jelen

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend:

Jegyzőkönyv. Napirend: Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 05-én 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Csernik

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Kiss Lajos polgármester, Schumacher Mária képviselő b./ Tanácskozási joggal résztvevő:

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Kiss Lajos polgármester, Schumacher Mária képviselő b./ Tanácskozási joggal résztvevő: Bakonyság Község Önkormányzata 8557 Bakonyság, Béke u. 14. Szám: 40-3/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonyság Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2016. május 19-én 9,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete egyhangú, 7 igen szavazattal a javaslatot elfogadta.

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete egyhangú, 7 igen szavazattal a javaslatot elfogadta. Készült: 2012. december 11-én 08.00 órától 09.30 óráig a Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testületének nyílt ülésén, a Borsodnádasd Város Polgármesteri Hivatal dísztermében (3671 Borsodnádasd,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás. 2013. augusztus 12-én. megtartott nyilvános, alakuló üléséről HATÁROZATOK

JEGYZŐKÖNYV. Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás. 2013. augusztus 12-én. megtartott nyilvános, alakuló üléséről HATÁROZATOK JEGYZŐKÖNYV Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás 2013. augusztus 12-én megtartott nyilvános, alakuló üléséről Szám: 1395/2013/ANA. 1/2013. (VIII.12.) határozat Társulási Tanács elnökének megválasztásáról

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: 68/2017.(VIII.22.) 69/2017.(VIII.22.) 70/2017.(VIII.22.)

Részletesebben

POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) , Fax: (28)

POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) , Fax: (28) 10 KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133, Fax: (28)-470-357 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. szeptember 30-i ülésére Tárgy: Városi Óvoda

Részletesebben

17/2011. Karancsság Község Önkormányzata és Szalmatercs Község Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2011. november 30-án megtartott együttes

17/2011. Karancsság Község Önkormányzata és Szalmatercs Község Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2011. november 30-án megtartott együttes 17/2011. Karancsság Község Önkormányzata és Szalmatercs Község Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2011. november 30-án megtartott együttes ülésének jegyzőkönyve 1 Jegyzőkönyv Készült: Karancsság Község

Részletesebben

2.) napirendi ponthoz előterjesztés Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 24-én, órakor megtartandó ülésére

2.) napirendi ponthoz előterjesztés Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 24-én, órakor megtartandó ülésére 2.) napirendi ponthoz előterjesztés Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének 205. június 24-én, 7 00 órakor megtartandó ülésére A Rábapatonai Katica Óvoda Alapító Okiratának előterjesztése

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84.

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata 370 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testülete 208. december 4-i ülésén megtárgyalta a Szécsényi Cseperedő Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 12/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV TÖRTEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. OKTÓBER 14-ÉN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉŐL

JEGYZŐKÖNYV TÖRTEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. OKTÓBER 14-ÉN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉŐL Törtel Község Önkormányzata 2747. Törtel, Szent István tér 1» JEGYZŐKÖNYV TÖRTEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. OKTÓBER 14-ÉN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉŐL Rendeletek száma: Határozatok

Részletesebben

Előterjesztés. Monostorpályi Egységes Óvoda-Bölcsőde alapító okiratának módosítása

Előterjesztés. Monostorpályi Egységes Óvoda-Bölcsőde alapító okiratának módosítása Előterjesztés A 6. napirendi ponthoz Napirend: Előterjesztő: Monostorpályi Egységes Óvoda-Bölcsőde alapító okiratának módosítása a polgármester és az óvodavezető Előzmények: - Határozat- tervezet: az előterjesztés

Részletesebben

Alapító okirat - - 5. Tagintézményei: 6. Jogelődjének megnevezése, székhelye: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 1051 Budapest Nádor utca 32.

Alapító okirat - - 5. Tagintézményei: 6. Jogelődjének megnevezése, székhelye: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 1051 Budapest Nádor utca 32. Alapító okirat ának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8..(5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 21..(3)

Részletesebben

2./ A Képviselő-testület megbízza dr. Kelemen Henrietta jegyzőt a további feladatok ellátásával. Alapító okiratot módosító okirat

2./ A Képviselő-testület megbízza dr. Kelemen Henrietta jegyzőt a további feladatok ellátásával. Alapító okiratot módosító okirat 216/2015. (IV. 30.) Tárgy: VDÁMK alapító okiratának módosítása Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban Képviselő-testület) megtárgyalta Lesi Árpád előterjesztését és a következő

Részletesebben