Megerősítések / 7 csoport szerint szétbontva/

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Megerősítések / 7 csoport szerint szétbontva/"

Átírás

1 Megerősítések / 7 csoport szerint szétbontva/ FÉLELEM CSOPORT BOHÓCVIRÁG (20) - A BÁTORSÁG VIRÁGA Bátor vagyok Bátran szembenézek félelmeimmel. Belevágok Nem halogatom a cselekvést. Előrelépek Félelmeim nem befolyásolnak céljaim megvalósításában. VÖRÖS VIRÁGÚ VADGESZTENYE (25) AZ ÖNÁLLÓSODÁS VIRÁGA Önmagam vagyok Magammal törődöm. Önmagam maradok Független vagyok, nem kötődöm kóros mértékben senkihez. Én én vagyok, te te vagy. Megtalálom és megtartom saját határaimat. REZGŐNYÁR (2) A SEJTELEM VIRÁGA Vigyáznak rám Nem történhet velem semmi rossz, bízom a gondviselésben. Nyitott vagyok Érzékelem a körülöttem lévő dimenziókat, tudatosítom feltörő érzelmeimet. Erős vagyok Bátran szembenézek az ismeretlennel, uralom és kontrollálom a feltörekvő impulzusokat. NAPVIRÁG (26) A KITÖRÉS VIRÁGA Túljutok rajta Képes vagyok uralni a rám törő félelmeket. Tudom, hogy menni fog Tiszta fejjel, megfontoltan cselekszem. Átlátom a helyzetet Nyugodtan tudok dönteni, átlátom a cselekedeteimet. CSERESZNYESZILVA (6) A HIGGADTSÁG VIRÁGA Bátor vagyok Bátran szembenézek félelmeimmel, negatív gondolataimmal. Nyitott vagyok Feltörő érzelmeimet nyitottan fogadom. Hagyom áramlani, ami áramlani akar Érzéseimet el tudom fogadni, és megfelelő módon ki is tudom nyilvánítani azokat.

2 BIZONYTALANSÁG CSOPORT SZIKÁRKA (28) AZ EGYENSÚLY VIRÁGA Szilárdan állok Kívül-belül egyensúlyt találok. Tudom, mit akarok Döntéseimet céljaim figyelembe vételével könnyen meghozom. Döntök Nem félek a rossz döntéseimtől, hiszen minden döntés alapvetően jó. ROZSNOK (36) AZ ELHIVATOTTSÁG VIRÁGA Látom a dolgok értelmét Tudom, hová szeretnék eljutni. Követem célomat Céljaim világosak előttem. Megelégedett vagyok Tudom, hogy jó felé haladok. KÉKGYÖKÉR (5) AZ INTUÍCIÓ VIRÁGA Bízom magamban Hiszem, hogy képes vagyok arra, hogy döntéseket hozzak. Figyelek első megérzéseimre Meghallom belső hangom tanácsait. Magam döntök Bátran vállalom a hibázás lehetőségét. GYERTYÁN (17) A TETTERŐ VIRÁGA Frissnek érzem magam Nem fáraszt el a rutinmunka sem. Lendületben vagyok Belefogok a munkába, nem halogatom tovább. Szívesen dolgozom A pihenésre is szakítok időt. TÁRNICS (12) A HIT VIRÁGA Bizakodó vagyok Bízom a Gondviselésben. Pozitív vagyok Hiszem, hogy a rossznak vélt dolgok is a javamat szolgálják. Hiszem, hogy minden a legjobban alakul Bizakodó, pozitív hozzáállással nem is lehet ez másképp.

3 SÜLZANÓT (13) A REMÉNY VIRÁGA Egyenes vagyok Szilárd hitem belső bizonyosságot ad, bátran szembenézek a viszontagságokkal. Tele vagyok reménnyel Bízom abban, hogy céljaim valóra válnak. Új lehetőségeket látok A sikerben bízva cselekszem. A JELEN TÖRTÉNÉSEI IRÁNTI ÉRDEKTELENSÉG ISZALAG (9) A REALITÁS VIRÁGA Éber vagyok Minden helyzetben figyelem és észlelem a körülöttem lévő világot. Világosan látok Két lábbal állok a földön, világosan látom, mit kell tennem itt és most. Alkotok Megnyilvánulok a világban, szabadon kiélem alkotó tehetségemet. JERIKÓI LONC (16) A MÚLT VIRÁGA A mában élek Nem vagyok a múlt rabja. Előre tekintek A jövő pozitív képét látom magam előtt. Megteszem a következő lépést Előre megyek, követem utamat. FEHÉR VADGESZTENYE (35) A GONDOLKODÁS VIRÁGA Érzem a csendet A fejemben lecsendesednek a gondolatok. Minden tiszta és világos Világosan látom a problémáim lényegét, a megoldások maguktól megjelennek. Én irányítom a gondolataimat Le tudom állítani a nemkívánatos belső párbeszédeket. VADGESZTENYERÜGY (7) A TANULÁS VIRÁGA Odanézek Jelen feladatomra koncentrálok, nem szalasztom el a tanulási alkalmat. Odafigyelek Éber tudattal figyelem a körülöttem lévő világot, keresem és felismerem a tanulás lehetőségét. Tanulok Hagyok magamnak időt az élmények feldolgozására, levonom a megfelelő következtetéseket.

4 OLAJFA (23) A MEGÚJHODÁS VIRÁGA Nyugalomban vagyok Egyensúlyt találok a munka és a pihenés között. Kipihentem magam Erőtől duzzadóan érzem magam. Újra erőre kapok Nagy teljesítményekre vagyok képes. VADREPCE (21) A FÉNY VIRÁGA Könnyű vagyok Nem terhelnek negatív erők. Vidám vagyok Keresem azokat a dolgokat, amelyek örömet okoznak nekem. A fény felé tartok A sötét felhő távozóban van. VADRÓZSA (37) AZ ÉLETKEDV VIRÁGA Élni akarok Öröm és jókedv vár rám. Kikövetelem az életet Megvalósítom a vágyaimat. Megragadok minden esélyt Boldogságomat tetteimmel teremtem meg. MAGÁNYOSSÁG CSOPORT BÉKALILIOM (34) A KOMMUNIKÁCIÓ VIRÁGA Odatartozom Közösségben élek. Részt veszek Aktív, tevékeny tagja vagyok a társadalomnak. Megengedem a közelséget Nem rettenek vissza az intim pillanatoktól sem. NEBÁNCSVIRÁG (18) AZ IDŐ VIRÁGA Van rá időm Annyit vállalok, amennyi az időmből telik. Türelmes vagyok Elfogadom más emberek eltérő sebességét, ha tudok, segítek nekik. Lazítok Hagyom, hogy belső nyugtalanságomat egy belső elengedettség váltsa fel.

5 HANGAFŰ (14) AZ IDENTITÁS VIRÁGA Biztonságban érzem magam Elegendő figyelmet és megbecsülést kapok. Mindent megkapok, amire szükségem van Szerető emberek vesznek körül, nincs szükségem mások szeretetének erőszakos megszerzésére. Gondozok és ápolok Figyelmemet saját magamról mások őszinte segítésére fordítom. MÁSOK ELKÉPZELÉSEI ÉS KÜLSŐ HATÁSOK IRÁNTI TÚLÉRZÉKENYSÉG APRÓBOJTORJÁN (1) AZ ŐSZINTESÉG VIRÁGA ( ÁLARCOS VIRÁG) Érzem a békességet Kívül és belül nyugalmat találok. Őszinte vagyok Van bátorságom kimondani az igazat, még ha ezzel konfliktusba is kerülök a környezetemmel. Megmutatom magam Nem kell rejtegetnem az igazi személyiségemet. KISEZERJÓFŰ (4) A SZOLGÁLAT VIRÁGA Egyenesen állok Emelt fővel, értékeim tudatában segítek másokat. Vagyok, aki vagyok Szabad, önálló, másoktól független lény vagyok. Azt akarom, amit akarok Döntéseimet szabad akaratomból, mások elvárásaitól függetlenül hozom meg. DIÓFA (33) A VILÁGRA SEGÍTŐ VIRÁG Bízom magamban Belevágok az új dolgokba Hű maradok önmagamhoz Tudom, mit akarok, szilárdan kitartok. A saját utamat járom Semmi sem tántorít el a céljaimtól. MAGYAL (15) A SZÍVET MEGNYITÓ VIRÁG Tele vagyok örömmel Sérelmemet elengedem, őszinte és nyitott vagyok. Egészséges vagyok Törekszem az egyensúly megtalálására, mind lelki, mind testi szinten. Szeretek Az emberek iránt érzett szeretet tetteimben is megnyilvánul.

6 KÉTSÉGBEESÉS CSOPORT VÖRÖSFENYŐ (19) AZ ÖNBIZALOM VIRÁGA Képes vagyok rá Ismerem, és elfogadom erősségeimet és gyengeségeimet. Akarom Képes vagyok korlátaim lebontására, és ezt tetteimmel is bizonyítom. Megteszem Képességeim tudatában kihasználom az alkalmakat, aktív vagyok. ERDEIFENYŐ (24) AZ ÖNELFOGADÁS VIRÁGA Nekem szabad Hibázhatok. Megbocsátok magamnak Lelkiismeretem tiszta. Megszabadultam Elfogadom mások szeretetét és adni is képes vagyok. SZILFA (11) A FELELŐSSÉG VIRÁGA Megteszem, amit tudok Nyugodt vagyok, mert a legjobb tudásom szerint a legtöbbet nyújtom. Segítséget kapok Én megteszem, ami tőlem telik, a többi nem rám tartozik. Sikerülni fog Eddig meg tudtam oldani a hasonló problémákat, ezután is képes vagyok rá. SZELÍDGESZTENYE (30) A MEGVÁLTÁS VIRÁGA Feltekintek Elfogadom a felsőbb akarat segítségét. Beleegyezem Legyen meg a Te akaratod! Hagyom, hogy megtörténjen Erős hittel a Sorsra hagyatkozom, bízom a kegyelem erejében. ERNYŐS MADÁRTEJ (29) A VIGASZ VIRÁGA Érzek Megengedem magamnak, hogy átéljem érzelmeimet. Lélegzem Nem fojtogat a múlt sokkoló élménye. Élek Felépülök bénultságomból, az életet választom.

7 FŰZFA (38) A SORS VIRÁGA Van hatalmam Hatalmamban áll a helyzetemen javítani. Van erőm Az önsajnálat helyett saját szellemi erőmre támaszkodom. Vállalom a felelősséget Saját jelenlegi helyzetemért kizárólag önmagamat okolhatom. TÖLGYFA (22) A KITARTÁS VIRÁGA Lazítok Nagy teljesítményekhez szükségem van pihenésre. Könnyen elvégzem Bölcsen és rugalmasan használom az erőmet. Szabadnak érzem magam Erős akaratom és nagy teljesítményekre képes személyiségem nem ismer lehetetlent. VADALMA (10) A MEGTISZTULÁS VIRÁGA Jól érzem magam Harmóniában érzem magam, kívül és belül. Olyannak fogadom el magam, amilyen vagyok Tisztelem, szeretem és ápolom a testemet. Látom, mi a fontos Csak a fontos dolgokkal foglalkozom. KATÁNGKÓRÓ (8) AZ ANYASÁG VIRÁGA Szívesen adok Nem várok sem elismerést, sem viszonzást. Merítek a forrásból A szeretet a legfőbb gyógyító erő. Szeretnek Szeretetre méltó lény vagyok VASFŰ (31) A LELKESEDÉS VIRÁGA Elengedem Nem ragaszkodom görcsösen a saját elképzeléseimhez. Teret adok Elfogadom más véleményét is. Tudom, hol a határ Megtartom a mértéket minden tevékenységemben. SZŐLŐ (32) A TEKINTÉLY VIRÁGA Átérzem Meglátom mások problémáját. Tiszteletben tartom Elfogadom mások eltérő véleményét. Elfogadom és támogatom Figyelembe veszem mások igényeit, segítek, ha megkérnek rá.

8 BÜKKFA (3) A TOLERANCIA VIRÁGA Elfogadom Elfogadom, hogy más embereknek eltérő véleményük is lehet. Engedek Megengedem másoknak, hogy az enyémtől homlokegyenest eltérő véleményt alkossanak. Látom a fejlődés esélyét A negatív történetek mögött felismerem a pozitív fejlődés lehetőségét. FORRÁSVÍZ (27) A RUGALMASSÁG GYÓGYÍRJA Megengedem magamnak Elfogadom saját tökéletlenségemet. Mozgékony vagyok Testi- lelki rugalmasság jellemez. Spontán vagyok Nem ragaszkodom felesleges szabályokhoz.

9

Mozgásszervi betegségek lelki okai. Dr Lipcsei Gabriella 2015.04.25.

Mozgásszervi betegségek lelki okai. Dr Lipcsei Gabriella 2015.04.25. Mozgásszervi betegségek lelki okai Dr Lipcsei Gabriella 2015.04.25. 1 Pszichoszomatikus tünetek Szomatopszichés tünetek Tudatalatti vágyak, félelmek, emlékek rejtőznek magatartást, érzéseket befolyásolják

Részletesebben

Bach virágterápia: Szerválasztó

Bach virágterápia: Szerválasztó Bach virágterápia: Szerválasztó Hogyan válasszak Bach virágesszenciát? A szerválasztó kérdőív segít abban, hogy megtalálja az aktuális érzelmi problémájához alkalmazható Bach virágesszenciákat. Minden

Részletesebben

Pedantéria (túlzott) szőlő, vasfű, forrásvíz

Pedantéria (túlzott) szőlő, vasfű, forrásvíz Panaszkodás Ha állandóan panaszkodnál: hangafű Ha állandóan panaszkodnál másokra: bükkfa, fűzfa, katángkóró, magyal Ha egyfolytában csak a betegségedről beszélnél: fűzfa, sülzanót Ha soha nem panaszkodsz:

Részletesebben

Bőrbetegségeket kiváltó lelki hátterek és ezek enyhítése Bach - virágesszenciákkal. Dr Lipcsei Gabriella lipcsei.gabi@gmail.com

Bőrbetegségeket kiváltó lelki hátterek és ezek enyhítése Bach - virágesszenciákkal. Dr Lipcsei Gabriella lipcsei.gabi@gmail.com Bőrbetegségeket kiváltó lelki hátterek és ezek enyhítése Bach - virágesszenciákkal Dr Lipcsei Gabriella lipcsei.gabi@gmail.com 1 Pszichoszomatika A bőrtünetek - az ember tudat alatt nem képes saját maga

Részletesebben

24. Erdeifenyő Önmagunk elfogadásának virága. 25. Vörös vadgesztenye Az önállósodás virága

24. Erdeifenyő Önmagunk elfogadásának virága. 25. Vörös vadgesztenye Az önállósodás virága 24. Erdeifenyő Önmagunk elfogadásának virága Önbűntetésre Azok számára ajánlott, akik bűnösnek érzik és folyton vádolják önmagukat. Főbb tünetek: Értéktelennek érzi magát, bűntudattól szenved Lelkiismeretfurdalása

Részletesebben

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség HÁLA KOPOGTATÁS 1. Egészség Annak ellenére, hogy nem vagyok annyira egészséges, mint szeretném, teljesen és mélységesen szeretem és elfogadom a testemet így is. Annak ellenére, hogy fizikailag nem vagyok

Részletesebben

Megfigyelések a virágok hosszabb ideig tartó szedése után

Megfigyelések a virágok hosszabb ideig tartó szedése után Amit az első három napban megélhetünk. Alapvetően minden reakciót el kellene fogadni, a kiváltott érzéseket pedig tudatosan megélni, illetve engedni a felmerülő igényeknek. Hiszen ennek a reakciónak az

Részletesebben

Tehetség és személyiségfejlődés. Dr. Orosz Róbert, pszichológus Debreceni Egyetem, Pszichológiai Intézet

Tehetség és személyiségfejlődés. Dr. Orosz Róbert, pszichológus Debreceni Egyetem, Pszichológiai Intézet Tehetség és személyiségfejlődés Dr. Orosz Róbert, pszichológus Debreceni Egyetem, Pszichológiai Intézet Hová tart a személyiség fejlődése? Jung kiteljesedés, integrált személyiség Maslow fejlődés humánspecifikus

Részletesebben

Az én párom. Az én Párom. Albert-Bernáth Annamária. 1 Copyright Theta Műhely

Az én párom. Az én Párom. Albert-Bernáth Annamária. 1 Copyright Theta Műhely Az én Párom Albert-Bernáth Annamária 1 Copyright Theta Műhely Spirituálisan fejlett, fejlődni képes, és fejlődni akaró Férfi/Nő. Számomra hiteles a spirituális tudása, az Én tudásom is Neki, ezért kölcsönösen

Részletesebben

Vezetői Tudatosság és Változáskezelés

Vezetői Tudatosság és Változáskezelés Vezetői Tudatosság és Változáskezelés AZ ÉRZELMI INTELLIGENCIA SZEREPE A MEGÚJULÁS KATALIZÁLÁSÁBAN Cséffalvay Gábor Creanova Szervezet- és vezetésfejlesztési Kft. A tagja Tartalom Változás Megújulás -

Részletesebben

ÉRTÉKEIM - 1. 2. munkalap: Mindennapi NLP Online Célkitűző Tanfolyam 2. munkalap: Értékeim - 1. Dátum: ...

ÉRTÉKEIM - 1. 2. munkalap: Mindennapi NLP Online Célkitűző Tanfolyam 2. munkalap: Értékeim - 1. Dátum: ... 2. munkalap: ÉRTÉKEIM - 1. Dátum:... - 2. oldal - Mindennapi NLP A most következő feladattal megismerheted az alapvető értékeidet. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 3. levelét.

Részletesebben

Kommunikáció elmélete és gyakorlata. Zombori Judit, pszichológus

Kommunikáció elmélete és gyakorlata. Zombori Judit, pszichológus Kommunikáció elmélete és gyakorlata Zombori Judit, pszichológus 1 Asszertivitás (Sam R. Lloyd alapján) Jelentése: Pozitívan gondolkodunk Önérvényesítő módon viselkedünk Önbizalmat érzünk 2 Önmagunk és

Részletesebben

Heti Kopogtatási Téma (2. hét)

Heti Kopogtatási Téma (2. hét) Pénzügyi program - 2. rész Heti Kopogtatási Téma (2. hét) A heti témánk azokat az érzelmeket, hiedelmeket célozza meg, amik a saját anyagi helyzetünkkel kapcsolatosak. Mielőtt hozzáfog a kopogtatáshoz,

Részletesebben

Bach virág kalendárium természetjáróknak

Bach virág kalendárium természetjáróknak Bach virág kalendárium természetjáróknak Itt a tavasz itt a nyár. Végre mehetünk a természetbe kirándulni, és virágokat nézni. Most itt az alkalom, hogy az idén Ön is megtalálja és élõben megismerje a

Részletesebben

ELITE YOUTH. fejlesztése az utánpótlás futballban. Készítette: Szalai László MLSZ Edzőképző Központ Igazgató

ELITE YOUTH. fejlesztése az utánpótlás futballban. Készítette: Szalai László MLSZ Edzőképző Központ Igazgató fejlesztése az utánpótlás futballban Készítette: Szalai László MLSZ Edzőképző Központ Igazgató az utánpótlás futballban a személyiségtulajdonságok, gondolati- és gyakorlati-cselekvéses képességek sajátos

Részletesebben

Hungarian Translations of Brad Yates Videos

Hungarian Translations of Brad Yates Videos Hungarian Translations of Brad Yates Videos Translations by Agnes Csontos http://eftmagyar.blogspot.be/ Contents: Tapping for Change (+ Tribute to Gary Craig) Love Magnet Tapping translation: Clearing

Részletesebben

Reziliencia, boldogulási képesség és a szupervízió

Reziliencia, boldogulási képesség és a szupervízió Reziliencia, boldogulási képesség és a szupervízió Nemes Éva 2016. 10. 21. Kapcsolataink üzenete Szupervíziós Vándorkonferencia, Keszthely Változó világ Változó környezet, kiszámíthatatlan jövő Most zajlik.

Részletesebben

Kálozi Aranyalma Óvoda és Bölcsőde

Kálozi Aranyalma Óvoda és Bölcsőde Kálozi Aranyalma Óvoda és Bölcsőde Az aranyalma a népmesében az újjászületés, a megváltás, valamilyen jó cselekedet jutalma, csodatévő hatása van. Az alma a néphagyományban az egészség, az összetartozás

Részletesebben

Mindenkit Szeressetek

Mindenkit Szeressetek Gondolatok Mindenkit Szeressetek Életem napjaiban Szivem sarkaiban Egyszerű szeretettel Gondolok mindenkire. A szél fújásával Szabadon száguldok. Szivem dobogásával Ajkam suttogásával Szeretettel kérlek

Részletesebben

A változás szabadsága

A változás szabadsága Hollenda Zsolt A változás szabadsága Munkafüzet www.tudatossag.hu www.problema-megoldas.hu Tartalomjegyzék Miért vagyunk itt?... 3 Megéri változtatni?... 4 Sosem késő... 5 Sorsunk a saját kezünkben van...

Részletesebben

COMINN Innovációs Kompetencia a fémipari szektorban TANULÁSI KIMENET DEFINÍCIÓ

COMINN Innovációs Kompetencia a fémipari szektorban TANULÁSI KIMENET DEFINÍCIÓ COMINN Innovációs Kompetencia a fémipari szektorban Ország: Vállalat: SPANYOLORSZÁG FONDO FORMACIÓN EUSKADI Képesítés: Az innováció fejlesztői és elősegítői a fémipari KKV-k munkacsoportjaiban EQF szint:

Részletesebben

Fenomenológiai perspektíva

Fenomenológiai perspektíva Fenomenológiai perspektíva Fenomenológiai perspektíva Jellemzői, kiindulópontjai: A világból felvett összes információt némiképpen megszemélyesítve értelmezzük A hangsúly az egyén szubjektív tapasztalatán,

Részletesebben

Miért NE legyünk Iroman-ek? Legyen Extrém helyett ELÉG!

Miért NE legyünk Iroman-ek? Legyen Extrém helyett ELÉG! Miért NE legyünk Iroman-ek? Legyen Extrém helyett ELÉG! MET Állóképességi Konferencia Balassa Levente életegyensúly tanácsadó, pszichológus Ez egy előadás, amely... arra szolgál, hogy a lélek harmóniáját

Részletesebben

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése Eredmény rögzítésének dátuma: 2016.04.20. Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése 1. Pedagógiai módszertani felkészültség 100.00% Változatos munkaformákat alkalmaz. Tanítványait önálló gondolkodásra,

Részletesebben

Osztályfőnöki 5. - 8. évfolyam

Osztályfőnöki 5. - 8. évfolyam Osztályfőnöki 5. - 8. évfolyam 5. évfolyam ök Önismeret 6 Együtt élünk 4 A drog fogalma, hatásai 1 Személyes biztonság: jogaim, kötelességeim 2 Tanulási szokások 5 Szabad felhasználás 4 Összesen: 36 6.

Részletesebben

AZ ELME RÉTEGEI DIAGRAM

AZ ELME RÉTEGEI DIAGRAM AZ ELME RÉTEGEI DIAGRAM "Vágyad éppúgy helyreállítja az igazságot, ahogy az igazság elvesztése is egy vágyadnak volt köszönhető. A csodák tanítása, Törzsszöveg, 20. VIII. 1.2. A. Amikor arra gondolok:

Részletesebben

Experience hotel service. Az élményturizmus lényegében ezt jelenti legyen élményekkel teli a pihenésed!

Experience hotel service. Az élményturizmus lényegében ezt jelenti legyen élményekkel teli a pihenésed! 1 Az élményturizmus lényegében ezt jelenti legyen élményekkel teli a pihenésed! Mi az az élményturizmus? Nyaralni, túrázni, utazni mindenki másképp szokott. Van, aki spontán indul el, van, aki alaposan

Részletesebben

Louise L. Hay előszava: Ha a tanítvány készen áll, a tanító megjelenik! Jerry Hicks előszava Esther Hicks bemutatja Abrahamet

Louise L. Hay előszava: Ha a tanítvány készen áll, a tanító megjelenik! Jerry Hicks előszava Esther Hicks bemutatja Abrahamet Tartalom Louise L. Hay előszava: Ha a tanítvány készen áll, a tanító megjelenik! Jerry Hicks előszava Esther Hicks bemutatja Abrahamet 1. fejezet: Egy új szemlélet Minden vágyad meghallgatásra talál, és

Részletesebben

VEZETŐI HATÁS CSIRMAZ NÁNDOR SENIOR TRÉNER

VEZETŐI HATÁS CSIRMAZ NÁNDOR SENIOR TRÉNER VEZETŐI HATÁS CSIRMAZ NÁNDOR SENIOR TRÉNER A fontos dolgok hosszú távú következményekkel járnak. Értéket képviselnek, közvetlen a hatásuk célokra A sürgető határidők a fontosság érzetét keltik. Sikerességünk

Részletesebben

A KIÉGÉSBEN REJLŐ LEHETŐSÉGEK

A KIÉGÉSBEN REJLŐ LEHETŐSÉGEK A KIÉGÉSBEN REJLŐ LEHETŐSÉGEK Dr. Kocsis István Tamás Szegedi Úti Akadémia 2016 A KIÉGÉS Az érzések és a viselkedés, a test szintjén zajló folyamat, amely észrevétlenül jelentkezik és válik kollektívvé.

Részletesebben

Hogyan ismerhető fel a támasz, ellenállás illetve a gyertya alakzatok?

Hogyan ismerhető fel a támasz, ellenállás illetve a gyertya alakzatok? Hogyan ismerhető fel a támasz, ellenállás illetve a gyertya alakzatok? X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe Szűcs Tímea Mit árulnak nekünk el a gyertyák? A Japán gyertyákra nem csak úgy tekinthetünk,

Részletesebben

Mohamed Aida* 58% 27% 42% EGYÉNI STRESSZLELTÁRA. (valós eredmény kitalált névvel) STRESSZHATÁSOK EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT SZOKÁSOK /JELLEMZŐK

Mohamed Aida* 58% 27% 42% EGYÉNI STRESSZLELTÁRA. (valós eredmény kitalált névvel) STRESSZHATÁSOK EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT SZOKÁSOK /JELLEMZŐK Mohamed Aida* EGYÉNI STRESSZLELTÁRA (valós eredmény kitalált névvel) STRESSZHATÁSOK 100-66% 65-36% 35-0% 27% EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT 0-35% 36-65% 66-100% 42% SZOKÁSOK /JELLEMZŐK 0-35% 36-65% 66-100% 58% Cégnév:

Részletesebben

Még mindig szabotálom a fogyást

Még mindig szabotálom a fogyást KÉZ OLDALA: Annak ellenére, hogy idegesít, hogy egyszerűen képtelen vagyok időt szakítani önmagamra, szeretem és elfogadom magam és az érzéseimet. Annak ellenére, hogy szándékosan túlterhelem magam mindenféle

Részletesebben

A bizalom birtokosa. Önbecsülés és kapcsolatkezelés az iskolatitkár munkájában

A bizalom birtokosa. Önbecsülés és kapcsolatkezelés az iskolatitkár munkájában A bizalom birtokosa Önbecsülés és kapcsolatkezelés az iskolatitkár munkájában Licskainé Stipkovits Erika klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szakíró, a Személyiségfejlesztő Akadémia igazgatója

Részletesebben

Kommunikáció elmélete és gyakorlata. Zombori Judit, pszichológus

Kommunikáció elmélete és gyakorlata. Zombori Judit, pszichológus Kommunikáció elmélete és gyakorlata Zombori Judit, pszichológus Önmenedzselés, karriertervezés Lehetőségek, technikák Mit értünk karrier alatt? Karrier = gyors, sikeres előmenetel, érvényesülés; Karriert

Részletesebben

Önmenedzselés Képzés megváltozott munkaképességű személyek számára. Célok. A képzés moduljai. Első modul. Önbecslés, önbizalom fejlesztése

Önmenedzselés Képzés megváltozott munkaképességű személyek számára. Célok. A képzés moduljai. Első modul. Önbecslés, önbizalom fejlesztése Önmenedzselés Képzés megváltozott munkaképességű személyek számára Célok Segíteni a megváltozott munkaképességű személyeket abban, hogy hatékonyan kezeljék a munkahelyi stresszt, változásokat, negatív

Részletesebben

A GYÓGYÍTÁS MODELLJE (Maya de Vries nyomán)

A GYÓGYÍTÁS MODELLJE (Maya de Vries nyomán) A GYÓGYÍTÁS MODELLJE (Maya de Vries nyomán) 2002 óta Gary Craig másként csinálja a kopogtatást. A beállításnál hosszú pozitív mondatokat hallunk, de mindössze csak egyszer. Ezek a mondatok intuitívak,

Részletesebben

1. Pedagógiánk a szentignáci lelkigyakorlatok felismeréseire támaszkodik közösen reflektálunk a tapasztalatainkra, és megosztjuk

1. Pedagógiánk a szentignáci lelkigyakorlatok felismeréseire támaszkodik közösen reflektálunk a tapasztalatainkra, és megosztjuk TANÁRI KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE Az iskola vezetősége 6 novemberében arra kérte a tanárokat, hogy e kérdőív kitöltésével segítsék az iskola fejlődését és adjanak visszajelzést arra, hogy látják az iskolát,

Részletesebben

A kultúra szerepe a fájdalomban

A kultúra szerepe a fájdalomban A fájdalom A fájdalom nem kizárólagosan testi jelenség, hanem a test, az elme és a kultúra együttműködéseként áll elő. A fizikai élmény elválaszthatatlan kognitív és érzelmi jelentőségétől. Az egészséges

Részletesebben

Angyalmágia Előkészület az angyalokkal való találkozásra! Tégy be egy meditációs zenét, hunyd le a szemed és csendesítsd le az elméd. Lélegezz mélyen

Angyalmágia Előkészület az angyalokkal való találkozásra! Tégy be egy meditációs zenét, hunyd le a szemed és csendesítsd le az elméd. Lélegezz mélyen Angyalmágia Előkészület az angyalokkal való találkozásra! Tégy be egy meditációs zenét, hunyd le a szemed és csendesítsd le az elméd. Lélegezz mélyen és minden egyes kifújásnál képzeld azt, hogy elengeded

Részletesebben

ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL.

ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL. ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL. ISTEN SZERETETE Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (János

Részletesebben

Kommunikáció és eredményesség Dr. Németh Erzsébet

Kommunikáció és eredményesség Dr. Németh Erzsébet Kommunikáció és eredményesség Dr. Németh Erzsébet Tanulunk és tanítunk, mi a haszna? LLL Könyvtári Szolgáltatások és eredményességük Komárom, 2011. június 24-én A kommunikáció lényege, hogy az egymással

Részletesebben

GNÓTHI SZEAUTON. Ismerd meg önmagad! kreativboldogsag.wordpress.com

GNÓTHI SZEAUTON. Ismerd meg önmagad! kreativboldogsag.wordpress.com GNÓTHI SZEAUTON Ismerd meg önmagad! kreativboldogsag.wordpress.com ISMERD MEG ÖNMAGAD! Delphoi jósdán ez felírat állt. Amikor a delphoicától jóslást kértek az emberek, a jövendőjükre, a sorsukra akkor

Részletesebben

Louise L. Hay ÖRÖKNAPTÁR

Louise L. Hay ÖRÖKNAPTÁR A fordítás az alábbi kiadás alapján készült: Louise L. Hay / I CAN DO IT Calendar Hay House, Inc., California, USA, 2012, 2013, 2014 A Hay House-rádió a www.hayhouseradio.com internetes oldalon érhetõ

Részletesebben

Üdvözöljük a Your Dance online tánciskola világában. Élmények iskolája az otthonodban, élmények az életedben.

Üdvözöljük a Your Dance online tánciskola világában. Élmények iskolája az otthonodban, élmények az életedben. Üdvözöljük a Your Dance online tánciskola világában. Élmények iskolája az otthonodban, élmények az életedben. Élmények Minden ember számára fontosak az élmények, ahogy Önnek is, hiszen egy jó élmény örök

Részletesebben

EFT Továbbképzés. Biztonságos-e megváltozni? 2011. szeptember 21. 1132 Budapest Visegrádi u. 60. I. 6 www.humanharmony.hu Tel: 270-2281 Fax: 786-6104

EFT Továbbképzés. Biztonságos-e megváltozni? 2011. szeptember 21. 1132 Budapest Visegrádi u. 60. I. 6 www.humanharmony.hu Tel: 270-2281 Fax: 786-6104 EFT Továbbképzés 2011. szeptember 21. Biztonságos-e megváltozni? Human Harmony Életmód Stúdió info@humanharmony.hu 1132 Budapest Visegrádi u. 60. I. 6 www.humanharmony.hu Tel: 270-2281 Fax: 786-6104 Biztonságos-e

Részletesebben

Azaz az ember a szociális világ teremtője, viszonyainak formálója.

Azaz az ember a szociális világ teremtője, viszonyainak formálója. Takáts Péter: A TEREMTŐ EMBER Amikor kinézünk az ablakon egy természetes világot látunk, egy olyan világot, amit Isten teremtett. Ez a világ az ásványok, a növények és az állatok világa, ahol a természet

Részletesebben

SZERETETTEL KÖSZÖNTÖM A PEDAGÓGIAI ASSZISZTENSEK I. ORSZÁGOS KONFERENCIÁJÁNAK RÉSZTVEVŐIT!

SZERETETTEL KÖSZÖNTÖM A PEDAGÓGIAI ASSZISZTENSEK I. ORSZÁGOS KONFERENCIÁJÁNAK RÉSZTVEVŐIT! Engedj játszani! SZERETETTEL KÖSZÖNTÖM A PEDAGÓGIAI ASSZISZTENSEK I. ORSZÁGOS KONFERENCIÁJÁNAK RÉSZTVEVŐIT! Ha csak lehet, játszik a gyermek. Mert végül a játék komolyodik munkává. Boldog ember, ki a munkájában

Részletesebben

Laskai M. Nelli

Laskai M. Nelli Kedves Olvasó! Itt az ideje, hiszen lassan vége 2017-nek, hogy levonjuk az idei évet illető következtetéseket, és kitűzzük új céljainkat a következő évre. Az alábbi tervezővel abban leszek a segítségedre,

Részletesebben

A pénzről- és a közösségről

A pénzről- és a közösségről A pénzről- és a közösségről (Hetedik nyilvánosságra hozott csatornázás: Öreg és Margaréta. 2009 febr. 27.) Margaréta látja azt az épület-modellt, - Dobogókő központi helyén, amit korábban megálmodott.

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

DISC teszt, milyen a viselkedési stílusa?

DISC teszt, milyen a viselkedési stílusa? DISC teszt, milyen a viselkedési stílusa? A viselkedéstudomány szerint az eredményes emberek, eredményes vezetők, tisztában vannak saját magukkal, ismerik erősségeiket és fejlesztendő területeiket, így

Részletesebben

A kompetenstől, az elkötelező vezetésig

A kompetenstől, az elkötelező vezetésig A kompetenstől, az elkötelező vezetésig Gondoljon egy eseményre az elmúlt időszakból, ami pozitív érzéseket keltett Önben! Megvan? Mi az a pozitív érzés? Ízlelgesse raktározza el! Miről fogunk beszélgetni?

Részletesebben

ASSZERTIVITÁS. Semmelweis Egyetem ÁOK, Klinikai Pszichológia Tanszék. Dr. Felleginé Takács Anna. Szakképzés III. évfolyam 2017

ASSZERTIVITÁS. Semmelweis Egyetem ÁOK, Klinikai Pszichológia Tanszék. Dr. Felleginé Takács Anna. Szakképzés III. évfolyam 2017 ASSZERTIVITÁS Dr. Felleginé Takács Anna Semmelweis Egyetem ÁOK, Klinikai Pszichológia Tanszék Szakképzés III. évfolyam 2017 ASSZERTÍV VISELKEDÉS Lehetővé teszi, hogy az egyén saját érdekei szerint cselekedjen,

Részletesebben

Egyéb Jó gyakorlat megnevezése: Óvoda család újszerű gyakorlata bevontság, együttműködés

Egyéb Jó gyakorlat megnevezése: Óvoda család újszerű gyakorlata bevontság, együttműködés Szolnok Városi Óvodák Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézmény Százszorszép Óvoda referenciahely: A kompetencia alapú nevelési, oktatási programot átfogóan, mintaadóan

Részletesebben

Napi kopogtatás (2. hét)

Napi kopogtatás (2. hét) Súlycsökkentő program - 2. rész Napi kopogtatás (2. hét) 1. Rosszul érzem magam, amiért ilyen vagyok Annak ellenére, hogy rosszul vagyok, ha a tükörbe nézek, mélységesen szeretem és Annak ellenére, hogy

Részletesebben

A fiatalok mentális közérzete Dencs Tünde Identitás és jövőkép Az én-identitás a történelmileg meghatározott tradíciókat hordozó társadalmi közeg hatására alakul ki (Erikson) Az ifjúkor fő feladata az

Részletesebben

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés április 18, 2011 Végezte Innermetrix Hungary Copyright Innermetrix, Inc. 2008 1 IMX Szervezeti Egészség Felmérés Üdvözöljük az Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérésén!

Részletesebben

UNIXO MUNKAHELYI TESZT

UNIXO MUNKAHELYI TESZT UNIXO MUNKAHELYI TESZT Munkaköri Kompetencia Mérés és Elemzés Egyéni szöveges jelentés DEMO UNIXO Group Tel./fax: 061/243-8484 www.unixo.hu Üzenet részére A viselkedéstudomány igazolta, hogy a legsikeresebb

Részletesebben

Angyal Mágia. Az egyik módja, hogy kívánságainkat, üzeneteinket kiküldjük az univerzumba, illetve angyalaink segítségét kérjük, gyertyamágia.

Angyal Mágia. Az egyik módja, hogy kívánságainkat, üzeneteinket kiküldjük az univerzumba, illetve angyalaink segítségét kérjük, gyertyamágia. Angyal Mágia Az egyik módja, hogy kívánságainkat, üzeneteinket kiküldjük az univerzumba, illetve angyalaink segítségét kérjük, gyertyamágia. A szertarta s menete: 1. Válassz egy szép gyertyát magadnak,

Részletesebben

PESTERZSÉBETI. 1202. Budapest, Mártírok útja 205/b. PEDAGÓGIAI PROGRAM. Budapest, 2015.

PESTERZSÉBETI. 1202. Budapest, Mártírok útja 205/b. PEDAGÓGIAI PROGRAM. Budapest, 2015. PESTERZSÉBETI 1202. Budapest, Mártírok útja 205/b. PEDAGÓGIAI PROGRAM Budapest, 2015. Az óvodai pedagógiai program törvényi és jogszabályi háttere: A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény

Részletesebben

Kovacsics Zsuzsanna, MSW

Kovacsics Zsuzsanna, MSW Kovacsics Zsuzsanna, MSW 2017.06.16. o Spiritualitás a betegségben, szenvedésben, haldoklásban o Spiritualitás a segítő kapcsolatban o Spiritualitás fogalma a szociális- és egészségügyben o Spirituális

Részletesebben

Isten akarata, hogy a vallásosságunkból megtérjünk

Isten akarata, hogy a vallásosságunkból megtérjünk Isten akarata, hogy a vallásosságunkból megtérjünk A Biblia világosan tanítja:a keresztény ember nem önmagában elszigetelt lélek, akinek magányosan kell élnie vallásos életét. A Biblia világosan tanítja:

Részletesebben

Tudatos Teremtés Alapok. Erőteljes teremtő erő lakozik benned!

Tudatos Teremtés Alapok. Erőteljes teremtő erő lakozik benned! Tudatos Teremtés Alapok 1-es Modul Erőteljes teremtő erő lakozik benned! 1 Üdvözöllek! Kalló Melinda vagyok, és megtisztelő számomra hogy részese lehetek a tudatos teremtésednek. Tudatos teremtés alapok:

Részletesebben

14.15.-15:00 dr. Mészáros Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem rektora: Miből induljon ki a stratégiai gondolkodás?

14.15.-15:00 dr. Mészáros Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem rektora: Miből induljon ki a stratégiai gondolkodás? Program 14.00-14.15 Megnyitó 14.15.-15:00 dr. Mészáros Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem rektora: Miből induljon ki a stratégiai gondolkodás? 15:00-15.30 Komócsin Laura International Coach Federation Magyar

Részletesebben

Ki vagyok én?! - önismeret, társas kapcsolatok, felnőtté válás

Ki vagyok én?! - önismeret, társas kapcsolatok, felnőtté válás Ki vagyok én?! - önismeret, társas kapcsolatok, felnőtté válás ÖNISMERET ÉLETTERV - HIVATÁS - FELNŐTTSÉG TURJÁNYI KATALIN TANÁR, PSZICHOTERÁPIÁSAN KÉPZETT MENTÁLHIGIÉNIKUS, CSÉN TANÁCSADÓ MI AZ ÖNISMERET?

Részletesebben

Heti Kopogtatási Téma (3. hét)

Heti Kopogtatási Téma (3. hét) Pénzügyi program - 3. rész Heti Kopogtatási Téma (3. hét) Az e heti kopogtatás megkezdése előtt válaszolja meg az alábbi kérdéseket. Mit érez, ha a pénzre gondol? Milyen erős az érzés? Hol érzi a testében?

Részletesebben

PAJKOS NEVELÉSI PROGRAM

PAJKOS NEVELÉSI PROGRAM PAJKOS NEVELÉSI PROGRAM PAJKOS ÓVODA 1119 BUDAPEST, PAJKOS U. 35. Az intézmény OM azonosítója: 034459 Intézményvezető: Csályiné Schön Mária Ph Legitimációs eljárás Nevelőtestületi elfogadás határozatszáma:

Részletesebben

SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE 44 válasz alapján. 1. Hányadik évfolyamra jár legidősebb iskolánkba járó gyermeke?

SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE 44 válasz alapján. 1. Hányadik évfolyamra jár legidősebb iskolánkba járó gyermeke? SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE válasz alapján Az iskola vezetősége novemberében arra kérte a szülőket, hogy e kérdőív kitöltésével segítsék az iskola fejlődését és adjanak visszajelzést arra, hogy látják az

Részletesebben

C A R E E R H O G A N D E V E L O P FEJLESZTÉSI TIPPEK KARRIERMENEDZSMENT TERÜLETÉN. Riport tulajdonosa: Jane Doe. Azonosító: HB290579

C A R E E R H O G A N D E V E L O P FEJLESZTÉSI TIPPEK KARRIERMENEDZSMENT TERÜLETÉN. Riport tulajdonosa: Jane Doe. Azonosító: HB290579 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FEJLESZTÉSI TIPPEK KARRIERMENEDZSMENT TERÜLETÉN Riport tulajdonosa: Jane Doe Azonosító: HB290579 Dátum: 2013. március 11. 2 0 0 9 H

Részletesebben

SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS!

SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS! SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS! Urunk, Jézus Krisztus, te azt mondtad:,,ahol ketten-hárman összejönnek az én nevemben, ott vagyok köztük.'' És az egyház így énekel:,,ahol

Részletesebben

FÉSZEK PROGRAM A CONGREGATIO JESU EGRI WARD MÁRIA ISKOLÁJÁBAN BÁNHEGYI ANDREA OKTATÁSI SZAKÉRTŐ NOVEMBER

FÉSZEK PROGRAM A CONGREGATIO JESU EGRI WARD MÁRIA ISKOLÁJÁBAN BÁNHEGYI ANDREA OKTATÁSI SZAKÉRTŐ NOVEMBER A jó nevelés azt jelenti, hogy helyesen reagálunk gyermekünk helytelen viselkedésére (John Rosemond) FÉSZEK PROGRAM A CONGREGATIO JESU EGRI WARD MÁRIA ISKOLÁJÁBAN BÁNHEGYI ANDREA OKTATÁSI SZAKÉRTŐ 2014.

Részletesebben

Hozd ki belőle a legtöbbet fiatalok egyéni támogatása coaching technikával

Hozd ki belőle a legtöbbet fiatalok egyéni támogatása coaching technikával Hozd ki belőle a legtöbbet fiatalok egyéni támogatása coaching technikával Szuhai Nóra ügyvezető, coach, tréner mentor Legjobb vagyok Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. MUTASS UTAT! Európai hálózatok a

Részletesebben

A módszertani műhelymunkák keretében

A módszertani műhelymunkák keretében A módszertani műhelymunkák keretében Kertészkedünk A lakásotthonban, a gyermekek igényeitől függően olyan szabadidős illetve tematikus foglalkozásokat tartunk, amelyek nagymértékben fejlesztik kreativitásukat,

Részletesebben

Jól érzik magukat itt a tanárok és a tanulók is. nyitottan fogadták a kérdéseinket.

Jól érzik magukat itt a tanárok és a tanulók is. nyitottan fogadták a kérdéseinket. Mit tapasztaltam? Jól érzik magukat itt a tanárok és a tanulók is. nyitottan fogadták a kérdéseinket. Sokféleséget, közvetlenséget, nyitottságot, természetességet. Nagyon közvetlen volt mindenki és őszinte.

Részletesebben

Sylvester mentálhigiénés, személyiségfejlesztő, Közösségi szolgálat Projekt értékelés tanév

Sylvester mentálhigiénés, személyiségfejlesztő, Közösségi szolgálat Projekt értékelés tanév Sylvester mentálhigiénés, személyiségfejlesztő, Közösségi szolgálat Projekt értékelés 2014-15 tanév Aki másokat felüdít, maga is felüdül ( Példabeszédek 11.25) Amit akaratok, hogy az emberek veletek cselekedjenek,

Részletesebben

NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT

NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT Szent Claret Mária Antal (1807 1870) gondolatai alapján Szeretett gyermekem! Látogass meg engem gyakran az Oltáriszentségben! Nem szükséges hosszasan maradnod és sokat

Részletesebben

Tárgyalástechnika. www.gordio.hu

Tárgyalástechnika. www.gordio.hu Tárgyalástechnika 1 A TÁRGYALÁSRÓL ÁLTALÁBAN A tárgyalás során kell elérnünk, hogy a kezdetben meglévő szembenállás, a talán egymásnak ellentmondó elvárások ellenére sikerüljön közös megoldást találni

Részletesebben

Megcélozni a legszebb álmot, Komolyan venni a világot, Mindig hinni és remélni, Így érdemes a földön élni.

Megcélozni a legszebb álmot, Komolyan venni a világot, Mindig hinni és remélni, Így érdemes a földön élni. Ajánlás A családtörténet feltárása hidat épít múlt és jövõ között, összeköti a nemzedékeket oly módon, ahogyan azt más emléktárgyak nem képesek. Azok a változások, melyek korunk szinte minden társadalmában

Részletesebben

A közösség megtartó ereje a családokért

A közösség megtartó ereje a családokért A közösség megtartó ereje a családokért Győr, 2017. április 12. közösség Ügyintézések Sport / vallási közösség Iskola, munkahely Tágabb család Barátok Szűk család, párkapcsolat Én - Én A teljesség igénye

Részletesebben

Margaréta Óvoda Szombathely TARTALOMJEGYZÉK

Margaréta Óvoda Szombathely TARTALOMJEGYZÉK Margaréta Óvoda Szombathely TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés 1.oldal Küldetésnyilatkozat 2. oldal Óvodánk bemutatása... 3-4. oldal Gyermekkép, óvodakép 5-6. oldal Óvodánk irányítási és szervezeti felépítése 6-7.

Részletesebben

Szent László Óvoda Kisvárda

Szent László Óvoda Kisvárda MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM Szent László Óvoda Kisvárda TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 4 2. AZ ÓVODA BEMUTATÁSA... 5 3. INTÉZMÉNYI MINŐSÉGPOLITIKA... 8 4. AZ ÓVODA MŰKÖDÉSÉNEK HOSSZÚTÁVRA SZÓLÓ ELVEI...

Részletesebben

A Digitális jövő munkaerőpiaci kihívásai

A Digitális jövő munkaerőpiaci kihívásai A Digitális jövő munkaerőpiaci kihívásai 4 ipari forradalom Gépek és algoritmusok Ma kezdő diákok 67% olyan munkát végez majd, ami ma még nem is létezik. A társadalom közel fele nem tudja követni a digitális

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

Függelék. 2. Unitárius hitvallás.

Függelék. 2. Unitárius hitvallás. Függelék. 2. Unitárius hitvallás... Hiszek egy Istenben a világ teremtőjében fenntartójában és az emberiség szeret'ő atyjában;.. Hiszek az ember Jézusban" az ő isteni kulde. tésében az ő tanainak udvözítő

Részletesebben

HÁZI DOLGOZAT Ismerd meg Önmagad "avagy valóban legfontosabb lépés az önmegismerés"

HÁZI DOLGOZAT Ismerd meg Önmagad avagy valóban legfontosabb lépés az önmegismerés HÁZI DOLGOZAT Ismerd meg Önmagad "avagy valóban legfontosabb lépés az önmegismerés" Készítette: Sinka Viktor 2 Az önismeret, önmegismerés egy olyan önmagunkra irányuló lelki folyamat, amely során megismerjük

Részletesebben

2010. október-novemberi varázstábla a Minerva Capitoliumának melléklete

2010. október-novemberi varázstábla a Minerva Capitoliumának melléklete 2010. október-novemberi varázstábla a Minerva Capitoliumának melléklete Használati útmutató a Varázstáblához Minden dátum egy kód. Meg kell fejtened, hogy ki tudd használni a benne lévő információkat.

Részletesebben

Kõbányai Zsivaj Óvoda Budapest X. Zsivaj u. 1-3. EGÉSZSÉGKÖZPONTÚ ÓVODAI NEVELÉSI PROGRAM

Kõbányai Zsivaj Óvoda Budapest X. Zsivaj u. 1-3. EGÉSZSÉGKÖZPONTÚ ÓVODAI NEVELÉSI PROGRAM Kõbányai Zsivaj Óvoda Budapest X. Zsivaj u. 1-3. EGÉSZSÉGKÖZPONTÚ ÓVODAI NEVELÉSI PROGRAM - 2 - "Szeresd egészségedet, mert ez a jelen. Védd a kisgyermeket, mert ez a jövõ. Õrizd szüleid egészségét! -

Részletesebben

Diszpozícionális perspektíva 2.: Szükséglet-, és motívum elméletek. Vonások, mint szükségletek és motívumok megközelítése

Diszpozícionális perspektíva 2.: Szükséglet-, és motívum elméletek. Vonások, mint szükségletek és motívumok megközelítése Diszpozícionális perspektíva 2.: Szükséglet-, és motívum elméletek Vonások, mint szükségletek és motívumok megközelítése Vonások, mint szükségletek és motívumok megközelítése A diszpozíciókat úgy is elképzelhetjük,

Részletesebben

Magyarországi Református Egyház Cigánymissziós Stratégiájának Bemutatása. 2014. Január 30.

Magyarországi Református Egyház Cigánymissziós Stratégiájának Bemutatása. 2014. Január 30. Magyarországi Református Egyház Cigánymissziós Stratégiájának Bemutatása 2014. Január 30. Bemutatkozás A Stratégia alkotás előzményei Felmérés a lelkészek körében: - a kérdőívet 2012. december és 2013.

Részletesebben

100 beszélgetési téma

100 beszélgetési téma 100 beszélgetési téma azoknak, akik tudják, hogy igazán csak beszélgetéssel lehet mélyíteni a párunkkal a kapcsolatunkat 2009. Dr. Mészáros Ádám. Minden jog fenntartva. 100 beszélgetési téma Használati

Részletesebben

Pszichológus etika II. Egy szentélybe lép be a lélekkel foglalkozó ember, amikor a másik ember lelkén kopogtat. I. A dilemma fogalma II. A dilemma felbukkanása III. Nem minden dilemma etikai dilemma IV.

Részletesebben

MOTIVÁCIÓ A HILDBEN. avagy egy néha göröngyös út az eredményekhez. Göggené Somfai Zsuzsa igazgató Budapest, november 29.

MOTIVÁCIÓ A HILDBEN. avagy egy néha göröngyös út az eredményekhez. Göggené Somfai Zsuzsa igazgató Budapest, november 29. MOTIVÁCIÓ A BEN avagy egy néha göröngyös út az eredményekhez Göggené Somfai Zsuzsa igazgató Budapest, 2017. november 29. HITVALLÁS Félig sem oly fontos az, amit tanítunk gyermekeinknek, mint az, hogy tanítjuk.

Részletesebben

HÁLAADÁSRA jött össze a SZERETETLÁNG IMACSOPORT

HÁLAADÁSRA jött össze a SZERETETLÁNG IMACSOPORT HÁLAADÁSRA jött össze a SZERETETLÁNG IMACSOPORT a Szent Imre Templomban 2011. június 23.-án Ákos atyának, plébánosunknak köszöntük meg Imacsoportunknak nyújtott szerető támogatását. Kedves Ákos Atya! Szeretetláng

Részletesebben

Pszichológus etika. Személy voltunk nem pusztán elvehetetlen adottság, hanem egyszersmind embert próbáló feladat is.

Pszichológus etika. Személy voltunk nem pusztán elvehetetlen adottság, hanem egyszersmind embert próbáló feladat is. Pszichológus etika I. Személy voltunk nem pusztán elvehetetlen adottság, hanem egyszersmind embert próbáló feladat is. I. Az etika tárgya A jó fogalma II. Ki határozza meg, mi a jó? III. A hétköznapok

Részletesebben

A megkülönböztetés lelke. Írta: Ayurvéda portál 2009 július 09., csütörtök 12:34

A megkülönböztetés lelke. Írta: Ayurvéda portál 2009 július 09., csütörtök 12:34 Ha a lélek útját szeretnéd járni, veled kell legyen a megkülönböztetés lelke, amely segít neked, hogy tudd, mi az illúzió és mi a valóság, mi a lélek szerint és mi a test szerint való, mi a helyes és mi

Részletesebben

MEGISMERÉS ÁLLÓKÉPESSÉG VALÓSÁG PEDAGÓGIAI PROGRAM

MEGISMERÉS ÁLLÓKÉPESSÉG VALÓSÁG PEDAGÓGIAI PROGRAM MEGISMERÉS ÁLLÓKÉPESSÉG VALÓSÁG PEDAGÓGIAI PROGRAM KŐBÁNYAI MOCORGÓ ÓVODA 1101. Budapest, Kőbányai út 30. TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezető 1 II. Gyermekkép, óvodakép 4 II. 1 Gyermekkép 4 II. 2 Óvodakép 5 II.2.1.

Részletesebben

A verseny új dimenziója

A verseny új dimenziója A verseny új dimenziója Új helyzet Tartós változásokra kell berendezkednünk A versenyképesség fontos tényezőjévé válik a HR A minőség kritikus feltételévé válik a szervezeti stabilitás A humán erőforrás

Részletesebben

Losonci Téri Általános Iskola. Budapest, VIII. kerület

Losonci Téri Általános Iskola. Budapest, VIII. kerület Losonci Téri Általános Iskola Budapest, VIII. kerület KIHÍVÁSOK: különböző szociokulturális háttérrel rendelkező gyerekek multikulturális osztályok hatalmas szakadék egy-egy osztályon belül is a tanulók

Részletesebben

SZERVEZETI VISELKEDÉS Vezetési stílus

SZERVEZETI VISELKEDÉS Vezetési stílus SZERVEZETI VISELKEDÉS Vezetési stílus Dr. Finna Henrietta egyetemi adjunktus BME Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék 2014 ősz 2014.11.04. 1 A nap kérdései Mi a vezetés? Milyen a sikeres vezető?

Részletesebben