vacon 100 telepítési útmutató falra rögzíthető hajtások frekvenciaváltók

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "vacon 100 telepítési útmutató falra rögzíthető hajtások frekvenciaváltók"

Átírás

1 vacon 100 frekvenciaváltók telepítési útmutató falra rögzíthető hajtások

2

3 ELŐSZÓ VACON 3 ELŐSZÓ Dokumentumazonosí tó: DPD01554E1 Dátum: A KÉZIKÖNYVRŐL Jelen kézikönyv szerzői jogának tulajdonosa a Vacon Plc. Minden jog fenntartva. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

4 VACON 4 TEL (0) FAX +358 (0)

5 TARTALOMJEGYZÉK VACON 5 TARTALOMJEGYZÉK Előszó A kézikönyvről 3 1 Jóváhagyások 8 2 Biztonság A kézikönyvben található biztonsági szimbólumok Figyelmeztetés Vigyázat Földelés és földzárlati védelem Elektromágneses kompatibilitás (EMC) RCD vagy RCM-eszköz használata 13 3 Az eszköz átvétele A csomag címkéje A típuskód A frekvenciaváltó kicsomagolása és megemelése A frekvenciaváltó súlya Az MR8 és MR9 vázméretek megemelése Kiegészítők MR4 vázméret MR5 váz MR6 váz MR7 váz MR8 vázméret MR9 váz "Termék módosítva" címke Leselejtezés 21 4 Rögzítés Általános rögzítési információk Méretek a falra való telepítéshez Az MR4 falra való rögzítése Az MR5 falra való rögzítése Az MR6 falra való rögzítése Az MR7 falra való rögzítése Az MR8, IP21 és IP54 falra való rögzítése Az MR8, IP00 falra való rögzítése Az MR9, IP21 és IP54 falra való rögzítése Az MR9, IP00 falra való rögzítése HOUR SUPPORT +358 (0)

6 VACON 6 TARTALOMJEGYZÉK 4.3 Méretek peremes szereléshez Peremes szerelés, MR Peremes szerelés, MR Peremes szerelés, MR Peremes szerelés, MR Peremes szerelés, MR Peremes szerelés, MR Hűtés 39 5 Tápkábelek Kábelezési csatlakozások A kábelezés UL szabványai A kábelek méretei és kiválasztása A kábelek és biztosítékok mérete A kábelek és biztosítékok mérete, Észak-Amerika Fékellenállás kábelei Felkészülés a kábelek telepítésére Kábelek telepítése MR4-MR7 vázméretek MR8-MR9 vázak Telepítés sarokpotenciálon földelt hálózatba 70 6 Irányítóegység Irányítóegység alkatrészei Irányítóegység kábelezése Vezérlőkábelek kiválasztása Vezérlőcsatlakozók és DIP-kapcsolók Terepibusz-csatlakozás Fieldbus használata Ethernet kábelen keresztül Terepi busz használata RS485 kábelen keresztül A bővítőkártyák telepítése A telepítési művelet Elem beszerelése a Valósidejű órához (Real Time Clock - RTC) Galvános leválasztás 88 7 Üzembe helyezés és további utasítások Üzembe helyezési biztonság A meghajtó üzembe helyezése A motor működése A motor beindítása előtt elvégzendő ellenőrzések A kábelek és a motor szigetelésének mérése Telepítés IT rendszerben EMC-átkötés az MR4-ben, MR5-ben és MR6-ban MR7 és MR8 vázak MR9 váz Karbantartás 98 TEL (0) FAX +358 (0)

7 TARTALOMJEGYZÉK VACON 7 8 Műszaki adatok, Vacon A frekvenciaváltó névleges teljesítményei V hálózati feszültség V hálózati feszültség Túlterhelési képesség Fékellenállás teljesítményei Vacon műszaki adatok Műszaki adatok, Vacon 100 FLOW A frekvenciaváltó névleges teljesítményei V hálózati feszültség V hálózati feszültség Túlterhelési képesség Vacon 100 FLOW - műszaki adatok Műszaki adatok, Vacon 100 HVAC A frekvenciaváltó névleges teljesítményei V hálózati feszültség V hálózati feszültség Túlterhelési képesség Vacon 100 HVAC - műszaki adatok Vezérlőcsatlakozások műszaki adatai Vezérlőcsatlakozások műszaki adatai HOUR SUPPORT +358 (0)

8 VACON 8 JÓVÁHAGYÁSOK 1 JÓVÁHAGYÁSOK Ez a Vacon termék a következő jóváhagyásokban részesült. 1. EK megfelelőségi nyilatkozat Az EK megfelelőségi nyilatkozatot a következő oldalon találja. 2. UL jóváhagyás culus jóváhagyási akta száma: E C-tick jóváhagyás C-tick jóváhagyási akta száma: N TEL (0) FAX +358 (0)

9 JÓVÁHAGYÁSOK VACON 9 EK MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT Alulírott Gyártó neve: Vacon Oyj Gyártó címe: P. f. 25 Runsorintie 7 FIN Vaasa Finnország ezennel kijelentjük, hogy a termék Termék neve: Vacon 100 frekvenciaváltó Modell megjelölése: Falra rögzíthető hajtások: Vacon L Vacon L Vacon L tervezése és gyártása a következő szabványoknak megfelelően történt: Biztonság: EN : 2007 EN : 2009 (ahol érvényes) EMC: EN : A1: 2012 EN és megfelel a Kisfeszültségű berendezések biztonsága irányelv (2006/95/EK) és az Elektromágneses összeférhetőség irányelv (EMC /108/EK) vonatkozó biztonsági előírásainak. Belső mérések és minőségellenőrzési tesztek biztosítják, hogy a termék mindenkor megfelel a hatályos Irányelv és a vonatkozó szabványok előírásainak. Vaasa, január 7. Vesa Laisi Elnök CE jelzés alkalmazásának éve: HOUR SUPPORT +358 (0)

10 VACON 10 BIZTONSÁG 2 BIZTONSÁG 2.1 A KÉZIKÖNYVBEN TALÁLHATÓ BIZTONSÁGI SZIMBÓLUMOK A kézikönyv figyelmeztetéseket és óvatossági javaslatokat tartalmaz, melyeket a biztonsági szimbólumok azonosítanak. Ezek a figyelmeztetések és óvatossági javaslatok fontos információkkal szolgálnak arról, hogyan lehet megelőzni a személyi sérülést és a rendszer berendezéseinek károsodását. Olvassa el alaposan a figyelmeztetéseket, és kövesse az utasításokat. Táblázat 1: Biztonsági szimbólumok A biztonsági szimbólum Leírás FIGYELMEZTETÉS! VIGYÁZAT! FORRÓ FELÜLET! 2.2 FIGYELMEZTETÉS FIGYELMEZTETÉS! Ne érjen a tápegység alkatrészeihez, amikor a meghajtó az elektromos hálózatra van csatlakoztatva. Ezek az alkatrészek ilyenkor áram alatt vannak. Életveszélyes lehet, ha ilyen magas feszültséghez ér. FIGYELMEZTETÉS! Ne érjen az U, V, W motor kábelcsatlakozókhoz, a fékellenállás-csatlakozókhoz, valamint a DC-csatlakozókhoz, amikor a hajtás csatlakoztatva van az elektromos hálózathoz. Ezek a csatlakozók ilyenkor áram alatt vannak, még akkor is, ha a motor nincs üzemben. 2 TEL (0) FAX +358 (0)

11 BIZTONSÁG VACON 11 FIGYELMEZTETÉS! Ne érjen a relékimenetekhez vagy a vezérlő csatlakozókhoz. Ezekben akkor is magas feszültség lehet, ha a meghajtó nincs csatlakoztatva az elektromos hálózatra. FIGYELMEZTETÉS! Mielőtt elektromos munkálatokat végezne, bizonyosodjon meg róla, hogy nincsenek-e feszültség alatt a meghajtó alkatrészei. FIGYELMEZTETÉS! Amennyiben a meghajtó csatlakozóin szeretne dolgozni, válassza le a meghajtót az elektromos hálózatról, és ellenőrizze, hogy megállt-e a motor. A meghajtó fedelének felnyitása előtt várjon 5 percet. Aztán mérőeszközzel ellenőrizze, hogy nincs-e feszültség alatt a berendezés. A meghajtó csatlakozói és alkatrészei az elektromos hálózatról való leválasztást és a motor leállását követően még 5 percig áram alatt vannak. FIGYELMEZTETÉS! Mielőtt csatlakoztatja a meghajtót a hálózathoz, ellenőrizze, hogy a meghajtó előlapja és kábelzáró lapja le van-e zárva. A frekvenciaváltó csatlakozásai áram alatt vannak, amikor a meghajtó a hálózatra van kapcsolva. FIGYELMEZTETÉS! Válassza le a motort a meghajtóról, amennyiben egy véletlen indítás veszélyes lehet. Indításnál, áramkimaradásnál vagy hiba visszaállításnál a motor azonnal elindul, amikor az indítójelzés aktiválódik, kivéve, ha a Start/Stop logikát irányító impulzusvezérlés ki van választva. A paraméterek, alkalmazások vagy a szoftver változása esetén az I/O funkciók (ideértve az indítási bemenetet is) is változhatnak. FIGYELMEZTETÉS! Rögzítésnél, kábelezésnél és karbantartási munkálatok végzésénél mindig viseljen védőkesztyűt. A frekvenciaváltó éles peremei megvághatják a kezét. 2.3 VIGYÁZAT VIGYÁZAT! Ne mozdítsa el a frekvenciaváltót. Rögzítse a berendezést a meghajtó károsodásának elkerülése érdekében. VIGYÁZAT! Ne végezzen méréseket, amennyiben a frekvenciaváltó áram alatt van. Ezzel károsíthatja a meghajtót. VIGYÁZAT! Megerősített védőföldelést kell alkalmazni. Ez kötelező, mivel a frekvenciaváltók érintési feszültsége több mint 3,5 ma AC (lásd EN ). Lásd: 2.4 Földelés és földzárlati védelem. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

12 VACON 12 BIZTONSÁG VIGYÁZAT! Kizárólag a gyártótól származó pótalkatrészeket használjon. A máshonnan származó pótalkatrészek károsíthatják a meghajtót. VIGYÁZAT! Ne érjen az áramkörök alkatrészeihez. A statikus feszültség károsíthatja ezeket az alkatrészeket. VIGYÁZAT! Ügyeljen rá, hogy a frekvenciaváltó EMC-szintje a hálózathoz megfelelő legyen. Lásd: 2.4 Földelés és földzárlati védelem. A nem megfelelő EMC-szint károsíthatja a meghajtót. VIGYÁZAT! Előzze meg a rádiófrekvenciás interferenciát. A frekvenciaváltó otthoni környezetben rádióinterferenciát okozhat. MEGJEGYZÉS! Ha az automatikus újraindítás funkció aktiválva van, automatikus hibatörlés után a motor automatikusan elindul. Lásd az alkalmazás kézikönyvét. MEGJEGYZÉS! Ha valamilyen gép részeként használja a frekvenciaváltót, be kell szereznie egy hálózati leválasztó eszközt a gép gyártójától (lásd EN ). 2.4 FÖLDELÉS ÉS FÖLDZÁRLATI VÉDELEM VIGYÁZAT! A frekvenciaváltót mindig földelni kell egy olyan földelővezetékkel, mely a következő szimbólummal ellátott földcsatlakozóhoz kapcsolódik:. A földelővezeték használatának elmulasztása károsíthatja a meghajtót. A meghajtó érintési feszültsége több mint 3,5 ma AC. Az EN szabvány szerint az alábbi feltételek legalább egyikének teljesülnie kell a védőáramkörre vonatkozóan. A csatlakozást rögzíteni kell. a) A védelmet biztosító földelővezetéknek legalább 10 mm 2 Cu vagy 16 mm 2 Al keresztmetszetűnek kell lennie. VAGY b) A földelővezeték meghibásodása esetén automatikus hálózati leválasztásnak kell életbe lépnie. Lásd: 5 Tápkábelek. VAGY c) Az első földelővezetékkel megegyező keresztmetszeti területen lennie kell egy második földelővezetékhez tartozó csatlakozónak is. 2 TEL (0) FAX +358 (0)

13 BIZTONSÁG VACON 13 Táblázat 2: Földelővezeték keresztmetszete A fázisvezető (S) keresztmetszeti területe [mm2] S 16 A védelmet biztosító földelővezetéknek minimális keresztmetszete [mm2] S 16 < S < S S/2 A táblázat értékei kizárólag akkor érvényesek, amennyiben a földelővezeték és a fázisvezető ugyanabból a fémből készült. Amennyiben nem így van, a földelővezető keresztmetszeti területét úgy kell meghatározni, hogy az olyan vezetőképességet produkáljon, ami megegyezik a táblázatban láthatókkal. Minden egyes olyan földelővezeték keresztmetszeti területének, mely nem tartozik a hálózati kábelhez vagy a kábelházhoz, legalább ennyinek kell lennie: 2,5 mm 2, amennyiben mechanikai védelem is működik, és 4 mm 2, amennyiben mechanikai védelem nem működik. Amennyiben kábellel kapcsolt berendezéseket használ, ügyeljen rá, hogy a kábel földelővezetéke legyen az utolsó megszakított vezeték a tehermentesítő mechanizmus meghibásodása esetén. Tartsa be a földelővezeték minimális méretére vonatkozó helyi előírásokat. MEGJEGYZÉS! Mivel a frekvenciaváltóban magas kapacitív áram folyik, lehetséges, hogy zárlati áram ellen védő kapcsolók nem működnek megfelelően. VIGYÁZAT! Ne végezzen feszültségellenállási teszteket a frekvenciaváltón. A gyártó már elvégezte ezeket a teszteket. A feszültségellenállási tesztek károsíthatják a meghajtót. 2.5 ELEKTROMÁGNESES KOMPATIBILITÁS (EMC) A meghajtónak meg kell felelnie az IEC szabvány kitételeinek. A megfeleléshez az SSC rövidzárlati áramnak legalább 120 RSCE-nek kell lennie az Ön hálózata és a nyilvános hálózat közötti interfész ponton. Kizárólag legalább 120 RSCE-vel rendelkező rövidzárlati áram SSC SC-vel csatlakoztassa a meghajtót és a motorta hálózathoz.. Ha szükséges, vegye fel a kapcsolatot a hálózat működtetőjével. 2.6 RCD VAGY RCM-ESZKÖZ HASZNÁLATA A meghajtó feszültséget hozhat létre a földelővezetékben. Használhat maradékáram által működtetett védőberendezést (RC) vagy maradékáram által működtetett ellenőrző berendezést (RCM), melyek védelmet nyújtanak a közvetett vagy közvetlen érintkezés ellen. Használjon B-típusú RCD vagy RCM berendezést a meghajtó hálózati oldalán. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

14 VACON 14 AZ ESZKÖZ ÁTVÉTELE 3 AZ ESZKÖZ ÁTVÉTELE Mielőtt egy Vacon frekvenciaváltó eljut a vásárlóhoz, a gyártó számos tesztet végez el rajta. Azonban a csomagolás eltávolítása után vizsgálja meg, hogy a hajtás nem sérült-e meg a szállítás során. Amennyiben a meghajtó szállítás közben megsérült, vegye fel a kapcsolatot a fuvarbiztosítási vállalattal vagy a fuvarozóval. Ellenőrizze, hogy a szállítmány tartalma helyes és teljes-e, és vesse össze a termék típusmegjelölését a típusjelölő kóddal. Lásd: Fejezet 3.2 A típuskód. 3.1 A CSOMAG CÍMKÉJE A B C D E F G H I Ábra 1: A Vacon frekvenciaváltó csomagcímkéje A. Tételszám B. A Vacon-hoz tartozó rendelési szám C. Típuskód D. Sorozatszám E. Hálózati feszültség F. Névleges kimenő áram G. IP-osztály H. Alkalmazás kódja I. A vevőhöz tartozó rendelési szám 3.2 A TÍPUSKÓD A típuskód szabványos kódokból és opcionális kódokból tevődik össze. A típuskód minden egyes része megfelel az Ön rendelési adatainak. A kód formátuma lehet például ilyen: 3 TEL (0) FAX +358 (0)

15 AZ ESZKÖZ ÁTVÉTELE VACON 15 VACON0100-3L IP54 VACON0100-3L FLOW Táblázat 3: A típuskód által meghatározott alkatrészek leírása Kód VACON Leírás Ez a rész minden terméknél megegyezik Termékskála: 0100 = Vacon 100 3L Bemenet/Funkció: 3L = 3-fázisú bemenet 0061 A meghajtó teljesítménye amperben. Például: 0061 = 61 A 5 Hálózati feszültség: 2 = V 5 = V FLOW +IP54 Vacon 100 FLOW frekvenciaváltó Opcionális kódok. Számos opció elérhető, például: +IP54 (IP54 osztályú IP-védelemmel rendelkező frekvenciaváltó) 3.3 A FREKVENCIAVÁLTÓ KICSOMAGOLÁSA ÉS MEGEMELÉSE A FREKVENCIAVÁLTÓ SÚLYA A különböző vázzal rendelkező frekvenciaváltók súlya közt lényeges különbség van. Lehetséges, hogy valamilyen emelő berendezésre lesz szüksége ahhoz, hogy kiemelje a meghajtót a csomagolásból. Táblázat 4: Különböző vázak súlya Vázmére tek Súly, IP21/IP54 [kg] Súly, IP00 [kg] Súly, UL 1-es típus / 12-es típus [lb.] Súly, UL nyílt típus [lb.] MR MR MR MR MR MR HOUR SUPPORT +358 (0)

16 VACON 16 AZ ESZKÖZ ÁTVÉTELE AZ MR8 ÉS MR9 VÁZMÉRETEK MEGEMELÉSE 1 Távolítsa el a meghajtót a raklapról, melyre rá van csavarozva. 2 Használjon olyan emelő berendezést, mely elbírja a meghajtó súlyát. 3 Akassza be az emelőkampókat szimmetrikusan legalább 2 lyukba. 4 A maximális megengedett emelési szög 45 fok KIEGÉSZÍTŐK A csomag felnyitását és a meghajtó kiemelését követően ellenőrizze, hogy megkapta-e az összes kiegészítőt. A különböző vázakhoz és védelmi osztályokhoz különböző kiegészítőcsomagok tartoznak. 3 TEL (0) FAX +358 (0)

17 AZ ESZKÖZ ÁTVÉTELE VACON MR4 VÁZMÉRET Táblázat 5: A kiegészítőcsomag tartalma Tétel Mennyiség Leírás M4x16 csavar 11 Csavarok a kábel árnyékoló földelőkapcsaihoz (6), a vezérlőkábelek földelőkapcsaihoz (3) és a föld vezeték földelőkapcsokhoz (2) M4x8 csavar 1 Csavar az opcionális földeléshez M4x12 csavar 1 Csavar a meghajtó külső földeléséhez Földelőkapocs a vezérlőkábelhez 3 A vezérlőkábel földelése Földelőkapocs a kábel árnyékoláshoz, M25-ös méret 3 A tápkábelek rögzítése Földelőkapocs a földkábelhez 2 A tápkábel földelése "Termék módosítva" címke 1 Változások adatai IP21: Kábeltölcsér 3 A kábelek tömítése IP54: Kábeltölcsér 6 A kábelek tömítése 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

18 VACON 18 AZ ESZKÖZ ÁTVÉTELE MR5 VÁZ Táblázat 6: A kiegészítőcsomag tartalma Tétel Mennyiség Leírás M4x16 csavar 13 Csavarok a kábel árnyékoló földelőkapcsaihoz (6), a vezérlőkábelek földelőkapcsaihoz (3) és a föld vezeték földelőkapcsokhoz (4) M4x8 csavar 1 Csavar az opcionális földeléshez M4x12 csavar 1 Csavar a meghajtó külső földeléséhez Földelőkapocs a vezérlőkábelhez 3 A vezérlőkábel földelése Földelőkapocs a kábel árnyékoláshoz, M25-ös méret Földelőkapocs a kábel árnyékoláshoz, M32-es méret 1 A fékkábel rögzítése 2 A tápkábelek rögzítése Földelőkapocs a földelt vezetékhez 2 A tápkábel földelése "Termék módosítva" címke 1 Változások adatai IP21: Kábeltölcsér, lyuk átmérője: 25,3 mm 1 A kábelek tömítése IP54: Kábeltölcsér, lyuk átmérője: 25,3 mm 4 A kábelek tömítése Kábeltölcsér, lyuk átmérője: 33,0 mm 2 A kábelek tömítése 3 TEL (0) FAX +358 (0)

19 AZ ESZKÖZ ÁTVÉTELE VACON MR6 VÁZ Táblázat 7: A kiegészítőcsomag tartalma Tétel Mennyiség Leírás M4x20 csavar 10 Csavarok a kábel árnyékoló földelőkapcsaihoz (6), a vezérlőkábel földelőkapcsaihoz (3) és a föld vezeték földelőkapcsokhoz (4) M4x16 csavar 3 Csavarok vezérlőkábel kapcsaihoz M4x8 csavar 1 Csavar az opcionális földeléshez M4x12 csavar 1 Csavar a meghajtó külső földeléséhez Földelőkapocs a vezérlőkábelhez 3 A vezérlőkábel földelése Földelőkapocs a kábel árnyékoláshoz, M32-es méret Földelőkapocs a kábel árnyékoláshoz, M40-ös méret 1 A fékellenállás kábelének rögzítése 2 A tápkábelek rögzítése Földelőkapocs a földelt vezetékhez 2 A tápkábel földelése "Termék módosítva" címke 1 Változások adatai Kábeltölcsér, lyuk átmérője: 33,0 mm 1 A kábelek tömítése Kábeltölcsér, lyuk átmérője: 40,3 mm 2 A kábelek tömítése IP54: Kábeltölcsér, lyuk átmérője: 25,3 mm 3 A kábelek tömítése MEGJEGYZÉS! A Vacon 100 FLOW és HVAC szoftvere nem rendelkezik dinamikus fékezés és fékellenállás funkciókkal. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

20 VACON 20 AZ ESZKÖZ ÁTVÉTELE MR7 VÁZ Táblázat 8: A kiegészítőcsomag tartalma Tétel Mennyiség Leírás M6x30 koronás anya 6 Anyacsavarok a kábel árnyékolás földelőkapcsaihoz M4x16 csavar 3 Csavarok a vezérlőkábel földelőkapcsaihoz M6x12 csavar 1 Csavar a meghajtó külső földeléséhez Földelőkapocs a vezérlőkábelhez 3 A vezérlőkábel földelése Földelőkapocs a kábel árnyékoláshoz, M25-ös méret 3 A tápkábelek rögzítése Földelőkapocs a föld vezetékhez 2 A tápkábel földelése "Termék módosítva" címke 1 Változások adatai IP21: Kábeltölcsér 3 A kábelek tömítése IP54: Kábeltölcsér 3 A kábelek tömítése MR8 VÁZMÉRET Táblázat 9: A kiegészítőcsomag tartalma Tétel Mennyiség Leírás M4x16 csavar 3 Csavarok a vezérlőkábel földelőkapcsaihoz Földelőkapocs a vezérlőkábelhez 3 A vezérlőkábel földelése Földelőkapocs a kábel árnyékoláshoz, KP40 3 A tápkábelek rögzítése Kábelszigetelő 11 Megakadályozza a kábelek érintkezését Kábeltölcsér, lyuk átmérője: 25,3 mm 4 A kábelek tömítése IP00: Érintésvédő lemez 1 Megakadályozza az áram alatt lévő alkatrészek megérintését IP00: M4x8 csavar 2 Az érintésvédő lemez rögzítéséhez 3 TEL (0) FAX +358 (0)

21 AZ ESZKÖZ ÁTVÉTELE VACON MR9 VÁZ Táblázat 10: A kiegészítőcsomag tartalma Tétel Mennyiség Leírás M4x16 csavar 3 Csavarok a vezérlőkábel földelőkapcsaihoz Földelőkapocs a vezérlőkábelhez 3 A vezérlőkábel földelése Földelőkapocs a kábel árnyékoláshoz, KP40 5 A tápkábelek rögzítése Kábelszigetelő 10 Megakadályozza a kábelek érintkezését Kábeltölcsér, lyuk átmérője: 25,3 mm 4 A kábelek tömítése IP00: Érintésvédő lemez 1 Megakadályozza az áram alatt lévő alkatrészek megérintését IP00: M4x8 csavar 2 Az érintésvédő lemez rögzítéséhez 3.5 "TERMÉK MÓDOSÍTVA" CÍMKE A kiegészítőket tartalmazó csomagban talál egy "termék módosítva" címkét is. Ezen címke célja, hogy információt nyújtson a javítást végző szakembereknek a frekvenciaváltón véghezvitt változtatásokról. Helyezze fel a címkét a frekvenciaváltó oldalára, hogy később könnyen megtalálja. Jegyezze fel a frekvenciaváltón végzett változtatásokat a címkére. Product modified Date: Date: Date: 3.6 LESELEJTEZÉS Ne dobja a meghajtót a háztartási hulladék közé, amikor az elér működési idejének végére. A meghajtó fő alkatrészei újrahasznosíthatók. A különböző anyagok eltávolításához bizonyos alkatrészeket szét kell szerelnie. Az elektromos és elektronikus alkatrészeket szemétként hasznosítsa újra. A hulladék megfelelő újrahasznosítása érdekében vigye el azt egy újrahasznosító központba. A hulladékot vissza is küldheti a gyártónak. Tartsa be a helyi és egyéb érvényes szabályozásokat. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

22 VACON 22 RÖGZÍTÉS 4 RÖGZÍTÉS 4.1 ÁLTALÁNOS RÖGZÍTÉSI INFORMÁCIÓK A frekvenciaváltót a falra, függőleges helyzetbe szerelje fel. Ha vízszintes helyzetben szereli fel, lehetséges, hogy egyes, a 8 Műszaki adatok, Vacon 100 vagy 9 Műszaki adatok, Vacon 100 FLOW fejezetekben leírt, névleges értékkel rendelkező funkciók nem fognak működni. Telepítse a frekvenciaváltót a csavarokkal és egyéb alkatrészekkel, melyeket a leszállított csomagban kapott. 4.2 MÉRETEK A FALRA VALÓ TELEPÍTÉSHEZ AZ MR4 FALRA VALÓ RÖGZÍTÉSE Ø7 Ø IP21 Ø IP54 Ø Ábra 2: A frekvenciaváltó méretei, MR4 4 TEL (0) FAX +358 (0)

23 RÖGZÍTÉS VACON AZ MR5 FALRA VALÓ RÖGZÍTÉSE Ø7 Ø * Ø7 A 214 Ø33 IP21 Ø25 Ø IP54 Ø Ø7 100* 115 A Ábra 3: A frekvenciaváltó méretei, MR5 A. Amennyiben Vacon NX NX frekvenciaváltóját Vacon 100, Vacon 100 FLOW vagy Vacon 100 HVAC frekvenciaváltóra cseréli, használja ezeket a rögzítési lyukakat. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

24 VACON 24 RÖGZÍTÉS AZ MR6 FALRA VALÓ RÖGZÍTÉSE Ø9 Ø IP21 Ø40 Ø33 Ø40 IP54 Ø Ø9 148 Ábra 4: A frekvenciaváltó méretei, MR6 4 TEL (0) FAX +358 (0)

25 RÖGZÍTÉS VACON AZ MR7 FALRA VALÓ RÖGZÍTÉSE 259 Ø Ø9 190 IP21 Ø16 Ø Ø25 IP54 Ø Ábra 5: A frekvenciaváltó méretei, MR7 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

26 VACON 26 RÖGZÍTÉS AZ MR8, IP21 ÉS IP54 FALRA VALÓ RÖGZÍTÉSE x Ø25 Ø60 Ø Ø11 Ø Ø Ábra 6: A frekvenciaváltó méretei, MR8, IP21 és IP54 4 TEL (0) FAX +358 (0)

27 RÖGZÍTÉS VACON AZ MR8, IP00 FALRA VALÓ RÖGZÍTÉSE Ø9 Ø9 Ø Ø22 A Ábra 7: A frekvenciaváltó méretei, MR8, IP00 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

28 VACON 28 RÖGZÍTÉS AZ MR9, IP21 ÉS IP54 FALRA VALÓ RÖGZÍTÉSE Ø59 3 x x Ø Ø9 Ø ,5 Ø M8 GND 360 Ø Ø9 Ábra 8: A frekvenciaváltó méretei, MR9, IP21 és IP54 4 TEL (0) FAX +358 (0)

29 RÖGZÍTÉS VACON AZ MR9, IP00 FALRA VALÓ RÖGZÍTÉSE Ø9 Ø Ø22 A M8 M8 GND 8 x Ø25 3 X Ábra 9: A frekvenciaváltó méretei, MR9, IP00 A. Opcionális fedél a főcsatlakozóhoz a szekrény telepítéséhez 4.3 MÉRETEK PEREMES SZERELÉSHEZ A frekvenciaváltót peremes szereléssel a szekrényfalba is telepítheti. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

30 VACON 30 RÖGZÍTÉS MEGJEGYZÉS! A meghajtó különböző szakaszaihoz különböző védettségi osztályok tartoznak. A A B C E D Ábra 10: Példa peremes szerelésre (MR9 váz) A. Szekrényfal vagy más felület B. Eleje C. Hátulja D. IP00, UL nyílt típus E. IP54, UL 12-es típus 4 TEL (0) FAX +358 (0)

31 RÖGZÍTÉS VACON 31 C A E F H B D Ábra 11: A nyílás és a meghajtó körvonalának méretei peremes szerelésnél A. A nyílás magassága peremes szerelésnél B. A nyílás szélessége C. A meghajtó magassága D. A meghajtó szélessége G E. A meghajtó alja és a nyílás alja közti távolság F. A nyílás körvonala G. A meghajtó körvonala H. A meghajtó teteje Táblázat 11: A frekvenciaváltó méretei, MR4-MR9 vázak Vázméretek C [mm] D [mm] C [in] D [in] MR MR MR MR MR MR HOUR SUPPORT +358 (0)

32 VACON 32 RÖGZÍTÉS Táblázat 12: A nyílás méretei peremes szerelésnél, MR4-MR9 vázak Vázméretek A [mm] B [mm] E [mm] A [in] B [in] E [in] MR MR MR MR MR MR A D Ábra 12: A nyílás tömítése MR8 és MR9 esetén A. A frekvenciaváltó B. A nyílás körvonala C. Tömítőszalag D. A meghajtó teteje 4 TEL (0) FAX +358 (0)

33 RÖGZÍTÉS VACON PEREMES SZERELÉS, MR4 Ø Ábra 13: A frekvenciaváltó méretei, peremes szerelés, MR4 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

34 VACON 34 RÖGZÍTÉS PEREMES SZERELÉS, MR Ø7 Ø Ábra 14: A frekvenciaváltó méretei, peremes szerelés, MR5 4 TEL (0) FAX +358 (0)

35 RÖGZÍTÉS VACON PEREMES SZERELÉS, MR Ø7 102 Ø Ø Ábra 15: A frekvenciaváltó méretei, peremes szerelés, MR6 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

36 VACON 36 RÖGZÍTÉS PEREMES SZERELÉS, MR Ø Ábra 16: A frekvenciaváltó méretei, peremes szerelés, MR7 4 TEL (0) FAX +358 (0)

37 RÖGZÍTÉS VACON PEREMES SZERELÉS, MR Ø6.5 Ø7 Ø Ø GND M Ábra 17: A frekvenciaváltó méretei, peremes szerelés, MR8 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

38 VACON 38 RÖGZÍTÉS PEREMES SZERELÉS, MR9 Ø Ø M8 GND Ø x Ábra 18: A frekvenciaváltó méretei, peremes szerelés, MR9 4 TEL (0) FAX +358 (0)

39 RÖGZÍTÉS VACON HŰTÉS Működés közben a frekvenciaváltó hőt termel. A ventilátor forgatja a levegőt és ezzel csökkenti a meghajtó hőmérsékletét. Ügyeljen rá, hogy a meghajtó körül legyen elegendő szabad hely. Ez karbantartás esetén is fontos. Ügyeljen rá, hogy a hűtőlevegő hőmérséklete ne lépje túl a maximális üzemi környezeti hőmérsékletet, és ne is süllyedjen a minimális üzemi környezeti hőmérséklet alá. B A D C Ábra 19: Telepítéshez szükséges hely A. meghajtó körüli szabad hely B. két meghajtó közti távolság, vagy a meghajtó és a szekrényfal közti távolság C. meghajtó feletti szabad hely D. meghajtó alatti szabad hely 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

40 VACON 40 RÖGZÍTÉS Táblázat 13: A frekvenciaváltó körüli minimális szabad helyek Minimális szabad hely [mm] Minimális szabad hely [in] Vázméret ek A * B * C D A * B * C D MR MR MR MR MR MR * = IP54 / UL 12-es típusú meghajtók esetén az A és B minimális szabad helyek értéke 0 mm / 0 in. Táblázat 14: Szükséges hűtőlevegő-mennyiség Vázméretek Szükséges hűtőlevegőmennyiség [m3/h] Szükséges hűtőlevegőmennyiség [CFM] MR MR MR MR MR MR TEL (0) FAX +358 (0)

41 RÖGZÍTÉS VACON 41 C+D Ábra 20: A telepítéshez szükséges hely egymás felé szerelt meghajtók esetén Ha több meghajtót telepít egymás fölé 1. A szükséges szabad hely összege C + D. 2. Ügyeljen rá, hogy az alacsonyabbra szerelt egységből kiáramló levegő ne jusson el a magasabb egység légbeszívójához. Ehhez szereljen egy fémlapot a szekrényfalra a két meghajtó közé. 3. Amennyiben a meghajtókat szekrénybe szereli, ügyelni kell rá, hogy a kiáramlott levegő ne kerüljön vissza a meghajtókba. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

42 VACON 42 TÁPKÁBELEK 5 TÁPKÁBELEK 5.1 KÁBELEZÉSI CSATLAKOZÁSOK A fő kábelek az L1, L2 és L3 csatlakozókhoz kapcsolódnak. A motor kábelei az U, V és W csatlakozókhoz kapcsolódnak. A B C L1 L2 L3 U/T1 V/T2 W/T3 DC- DC+/R+ R- Ábra 21: Fő kapcsolási rajz A. Kezelőpult B. Az irányítóegység C. Tápegység A használt kábelek hőállósága legalább +70 C (158 F) legyen. A kábelek és biztosítékok kiválasztásánál vegye figyelembe a meghajtó névleges kimenő áramát. A névleges kimenő áramot a típustáblán találja. Táblázat 15: A megfelelő kábel kiválasztása Kábel típusa EMC követelmények Első környezet Második környezet C2 kategória C3 kategória C4 kategória Hálózati kábel Motorkábel 3 * 2 2 Vezérlőkábel TEL (0) FAX +358 (0)

43 TÁPKÁBELEK VACON Tápkábel rögzített telepítéshez. Kábel a megadott hálózati feszültséghez. Árnyékolt kábel használata nem szükséges. MCMK kábel használatát javasoljuk. 2. Szimmetrikus tápkábel koncentrikus védődróttal. Kábel a megadott hálózati feszültséghez. MCMK kábel használatát javasoljuk. lásd itt: Ábra Szimmetrikus tápkábel kompakt alacsony impedanciájú védőlappal. Kábel a megadott hálózati feszültséghez. MCMK vagy EMCMK kábel használatát javasoljuk. Javasoljuk, hogy a kábel átadási impedanciája (1...30MHz) legfeljebb 100 mω/m legyen. lásd itt: Ábra 22. * = A C2-es EMC szint esetén kötelező a motor felőli végen a védőlapot 360º-ban, tömszelencékkel földelni. 4. Védett, kompakt, alacsony impedanciájú védőlappal rendelkező kábel, például egy JAMAK vagy SAB/ÖZCuY-O kábel. A B C Ábra 22: PE-vezetővel rendelkező kábelek A. A PE-vezető és a védőlap B. A PE-vezetők C. Védőlap Az EMC követelményeknek való megfelelés érdekében minden váz esetén használja az alapértelmezett kapcsolófrekvencia-értékeket. Biztonsági kapcsoló beszerelése esetén ügyeljen rá, hogy az EMC-védelem a kábelek elejétől azok végéig érvényes legyen. 5.2 A KÁBELEZÉS UL SZABVÁNYAI Az UL (Underwriters Laboratories) szabályok betartása érdekében használjon az UL által jóváhagyott, 1. osztályú rézvezetéket, melynek hőellenállása legalább 60 vagy 75 C (140 vagy 167 F). Amennyiben a meghajtót T- és J osztályú biztosítékok védik, használhatja olyan áramkörben, mely legfeljebb rms szimmetrikus ampert és legfeljebb 600 V-ot ad le. 5.3 A KÁBELEK MÉRETEI ÉS KIVÁLASZTÁSA Ezek az utasítások csak azokban az esetekben érvényesek, amelyeknél egy motor kerül felhasználásra, és egy kábel csatlakozik a frekvenciaváltóról a motorra. Egyéb esetben kérje a gyártó tanácsát és további útmutatását. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

V ACON 100 HVAC hajtások TELEPÍTÉSI KÉZIKÖNYV

V ACON 100 HVAC hajtások TELEPÍTÉSI KÉZIKÖNYV V ACON 100 HVAC hajtások TELEPÍTÉSI KÉZIKÖNYV VACON 0 Tartalom Dokumentum: DPD00300C A változat kibocsátási dátuma: 2010.02.26 1. Biztonság... 4 1.1 Veszély... 4 1.2 Figyelmeztetések... 5 1.3 Földelés

Részletesebben

A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója

A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója Fontos biztonsági üzenetek Olvassa el alaposan az utasításokat, hogy megismerje a berendezést, mielőtt üzembe helyezi,

Részletesebben

HARVIA GRIFFIN INFRA. Vezérlőegység

HARVIA GRIFFIN INFRA. Vezérlőegység HARVIA GRIFFIN INFRA HU Vezérlőegység 20080623 Az alábbi beépítési és használati útmutató infraszauna kabinok, sugárzók és vezérlőegység tulajdonosok, az infraszauna kabinok, sugárzók és vezérlőegységek

Részletesebben

Flexi Force személy bejáró kapu

Flexi Force személy bejáró kapu Flexi Force személy bejáró kapu Figyelem, általános felhívás Ezen kit biztonságos üzemeltetéséhez, karbantartásához, számos dolgot kell figyelembe venni elővigyázatosságból. A biztonság érdekében vegye

Részletesebben

1.0 ÁLTALÁNOS FELSZÓLÍTÁSOK ÉS FIGYELMEZTETÉSEK 2.0 MŰSZAKI JELLEMZŐK

1.0 ÁLTALÁNOS FELSZÓLÍTÁSOK ÉS FIGYELMEZTETÉSEK 2.0 MŰSZAKI JELLEMZŐK Tartalomjegyzék 1.0 Általános utasítások és figyelmeztetések 2.0 Műszaki jellemzők 3.0 Beállítások 4.0 Működési hibák 5.0 Alkatrészek listája 6.0 Robbantási ábra 7.0 Elektromos kapcsolási rajz 8.0 Megfelelőségi

Részletesebben

PAB 02 típusú ablakátbeszélő

PAB 02 típusú ablakátbeszélő Használati utasítás a SIVA gyártmányú PAB 02 típusú ablakátbeszélő készülékhez Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy termékünket választotta, remélve, hogy hosszú ideig segíti az Ön munkáját. A biztonság,

Részletesebben

Stivinf Kkt. - holazauto.eu

Stivinf Kkt. - holazauto.eu Műszaki leírás és beszerelési útmutató az FM-2200 típusjelű mikrokontrollerhez. 1. Bevezetés 1.1. Biztonsági figyelmeztetések Ne szerelje szét a készüléket. Ha a készülék vagy a tápkábel szigetelése sérült,

Részletesebben

KITERJESZTETT GARANCIA

KITERJESZTETT GARANCIA KITERJESZTETT GARANCIA A termék forgalmazója 10 év, a gyártásból eredő anyag és konstrukciós hibákra kiterjedő jótállást vállal a BVF SRHC fűtőkábelekre. A jótállás kizárólag a szakszerűen kitöltött és

Részletesebben

Forgódobos Hővisszanyerő Hajtás Kezelési és karbantartási útmutató

Forgódobos Hővisszanyerő Hajtás Kezelési és karbantartási útmutató Forgódobos Hővisszanyerő Hajtás Kezelési és karbantartási útmutató DTR-RHE-ver.4 (05.2009 A hajtás megfelel a lengyel szabványoknak: EC/EN 60439-1+AC kisfeszültségu elosztók és vezérlok www.vtsgroup.com

Részletesebben

Helyesbítés a kézikönyvhöz

Helyesbítés a kézikönyvhöz Hajtástechnika \ Hajtásautomatizálás \ Rendszerintegráció \ Szolgáltatások Helyesbítés a kézikönyvhöz MOVIMOT MM..D Funkcionális biztonság A megengedett készülékkombinációk bővítése Kiadás: 2013. 11. 20258291

Részletesebben

Motor lamellás árnyékolókhoz J4 WT

Motor lamellás árnyékolókhoz J4 WT Motor lamellás árnyékolókhoz J4 WT Szerelési útmutató HU - Tartalomjegyzék 1 Általános információ 2 1.1 Általános információ 2 1.2 Biztonsági előírások 2 1.3 Megfelelőségi nyilatkozat 2 1.4 Műszaki adatok

Részletesebben

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R)

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Easy, Reliable & Secure Telepítési útmutató N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Védjegyek Az egyéb márka- és terméknevek a tulajdonosaik védjegyei vagy bejegyzett védjegyei. Az itt közölt adatok előzetes figyelmeztetés

Részletesebben

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft.

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. SK03-08 buszos kontroller Hardver leírás v.2 Elérhetőségek 1158 Budapest, Késmárk u. 11-13. Telefon: +36 1 410-0556; +36 20 480-5933 Fax: +36 1 414-0913

Részletesebben

DC üzemi feszültség Feszültségtűrés DC -20% / +30% Megengedett felhullám-tartalom 5% Max. áramfelvétel Védettség 0-20

DC üzemi feszültség Feszültségtűrés DC -20% / +30% Megengedett felhullám-tartalom 5% Max. áramfelvétel Védettség 0-20 1 00123681 Építési mód Ülékes szelep Vezérlés analóg Tanúsítványok CE Megfelelősségi nyilatkozat Környezeti hőmérséklet min./max. +5 C / +50 C Közeghőmérséklet min./max. +5 C / +50 C Közeg Sűrített levegő

Részletesebben

(1) 10/100/1000Base-T auto-sensing Ethernet port (2) 1000Base-X SFP port (3) Konzol port (4) Port LED-ek (5) Power LED (Power)

(1) 10/100/1000Base-T auto-sensing Ethernet port (2) 1000Base-X SFP port (3) Konzol port (4) Port LED-ek (5) Power LED (Power) HP 5120-24G 1.ábra Első panel (1) 10/100/1000Base-T auto-sensing Ethernet port (2) 1000Base-X SFP port (3) Konzol port (4) Port LED-ek (5) Power LED (Power) 2.ábra Hátsó panel (1) AC-input csatlakozó (2)

Részletesebben

SMARTWINCH csörlőgép baromfitartáshoz

SMARTWINCH csörlőgép baromfitartáshoz SMARTWINCH csörlőgép baromfitartáshoz Kezelési utasítás és műszaki tájékoztató Verzió : 01/hun POULTRY-TECH Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. H-2943 Bábolna, Pf.: 37. Tel. 06 20 388 5550, 5543 Tel. 06 96

Részletesebben

Elektromos szelepállító

Elektromos szelepállító 4 865 Elektromos szelepállító Kis szelepekhez VVP47, VVI47..., VXP47..., VMP47... SFP21/18 SFP21/18 AC 230 V működtető feszültség, 2-pont vezérlőjel AC 24 V működtető feszültség, 2- pont vezérlőjel 105

Részletesebben

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA Szünetmentes áramforrások Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA 1. Bemutatás Az UPS más néven szünetmentes áramforrás megvédi az ön elektromos berendezéseit, illetve a hálózat kimaradása

Részletesebben

Az eszköz sérülésének veszélye Ellenőrizze a következőket : a tartalék áramforrás feszültsége az tápellátó rendszer frekvenciája (50 vagy 60 Hz)

Az eszköz sérülésének veszélye Ellenőrizze a következőket : a tartalék áramforrás feszültsége az tápellátó rendszer frekvenciája (50 vagy 60 Hz) Veszély és figyelmeztetés Az eszközt csak szakember szerelheti be. A gyártó nem vállal felelősséget a használati útmutató elolvasásának elmulasztásából bekövetkező hibákért. Áramütés veszélye, égés vagy

Részletesebben

AMV 13 SU, AMV 23 SU (emelõ rugó) szelepmeghajtó motorok három-pont szabályozáshoz

AMV 13 SU, AMV 23 SU (emelõ rugó) szelepmeghajtó motorok három-pont szabályozáshoz AMV 13 SU, AMV 23 SU (emelõ rugó) szelepmeghajtó motorok három-pont szabályozáshoz Leírás A biztonsági szelepmeghajtó motorokat többnyire ésszelepekhez, valamint ésszelepekhez alkalmazzák. A biztonsági

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 870F Digitális Lakatfogó Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. Mérési jellemzők...

Részletesebben

T2-CNCUSB vezérlő család hardver segédlet

T2-CNCUSB vezérlő család hardver segédlet T2-CNCUSB vezérlő család hardver segédlet CPU5A Kártyaméret: 100x100mm 3 vagy 4 tengelyes interpoláció, max.125 KHz léptetési frekvencia. Szabványos kimenetek (Főorsó BE/KI, Fordulatszáám: PWM / 0-10V,

Részletesebben

T4ML rev.0112. 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer. Felhasználói Kézikönyv

T4ML rev.0112. 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer. Felhasználói Kézikönyv T4ML rev.0112 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer Felhasználói Kézikönyv SÜLLYESZTETT DOBOZ TELEPÍTÉSE 1 2 KÜLTÉRI EGYSÉG TELEPÍTÉSE (A) (B) 1650 1850 1450 Eszköz....................... Süllyesztett

Részletesebben

Kezelési útmutató. Helyiséghőmérsékletszabályozó. 24/10 (4) A~ nyitóval és be/kikapcsolóval 0393..

Kezelési útmutató. Helyiséghőmérsékletszabályozó. 24/10 (4) A~ nyitóval és be/kikapcsolóval 0393.. Kezelési útmutató Helyiséghőmérsékletszabályozó 24/10 (4) A~ nyitóval és be/kikapcsolóval 0393.. Tartalom Kezelési útmutató Helyiséghőmérséklet-szabályozó 24/10 (4) A~ nyitóval és be/kikapcsolóval 2 A

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Kültéri egység VDT 601/ID. VDT-601ID Leírás v1.0.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Kültéri egység VDT 601/ID. VDT-601ID Leírás v1.0.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT 601/ID VDT-601ID Leírás v1.0.pdf 1 Tartalom 1. Kaputábla és funkciói... 3 2. Kaputábla telepítése... 3 2.1. Rögzítés... 3 2.2. Névtábla beillesztése...

Részletesebben

Golmar 4502AL Golmar 4502SE. Önálló beléptetõ proximity olvasóval. Stadio Plus. Telepítési kézikönyv. www.golmar.hu

Golmar 4502AL Golmar 4502SE. Önálló beléptetõ proximity olvasóval. Stadio Plus. Telepítési kézikönyv. www.golmar.hu Golmar 450AL Golmar 450SE Önálló beléptetõ proximity olvasóval Stadio Plus www.golmar.hu Telepítési kézikönyv 1 I BEVEZETÉS Köszönjük, hogy ezt a Golmar terméket választotta. Elkötelezettségünk, hogy a

Részletesebben

16-12 ROLLER Termék száma: 2319 Használati és szerelési útmutató

16-12 ROLLER Termék száma: 2319 Használati és szerelési útmutató 16-12 ROLLER Termék száma: 2319 Használati és szerelési útmutató Fontos javaslat: kérjük olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat mielőtt hozzákezdene az összeszereléshez, és fogadja meg a karbantartási

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Gyors üzembe helyezési útmutató WF-2109, WF-2111, WF-2116, WF-2119, WF-2119S, WF-2120, WF-2123, WF-2150, WF-2151, WF-2190, WF-2503 1 A csomag tartalma A csomag,

Részletesebben

Bond-Rite Clamp II Öntesztelő sztatikai földelőcsipesz

Bond-Rite Clamp II Öntesztelő sztatikai földelőcsipesz ÜZEMBE HELYEZÉS ELŐTT OLVASSA EL AZ ÜZEMBE HELYEZÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT! Bond-Rite Clamp II Öntesztelő sztatikai földelőcsipesz Üzembe helyezési és használati útmutató www.newson-gale.com Bond-Rite

Részletesebben

M2037IAQ-CO - Adatlap

M2037IAQ-CO - Adatlap M2037IAQ-CO - Adatlap Szénmonoxid + Hőmérséklet + Páratartalom (opció) Két szénmonoxid riasztási szint Valós idejű környezeti szénmonoxid érzékelő és szabályzó Hőmérséklet- és relatív páratartalom-mérés

Részletesebben

GFE AD. Analóg címezhető hő és hősebesség érzékelő, illetve füstérzékelő analóg tűzjelző központhoz

GFE AD. Analóg címezhető hő és hősebesség érzékelő, illetve füstérzékelő analóg tűzjelző központhoz GFE AD Analóg címezhető hő és hősebesség érzékelő, illetve füstérzékelő analóg tűzjelző központhoz 1.oldal Kábelezés Az 1 ábrán a kábelezés látható. A hurokra az eszközök sorra kapcsolódnak rá, a központ

Részletesebben

Hometronic golyóscsap HAV 20, 25, 32. Szerelés és működtetés

Hometronic golyóscsap HAV 20, 25, 32. Szerelés és működtetés Hometronic golyóscsap HAV 20, 25, 32 Szerelés és működtetés Alkalmazás Alkalmazás A HAV típusú motoros mozgatású Hometronic golyóscsap ivóvíz vezetékek nyitására zárására szolgál. Vezérlését a Hometronic

Részletesebben

Energiaminőség- és energiamérés LINETRAXX PEM330/333

Energiaminőség- és energiamérés LINETRAXX PEM330/333 Energiaminőség- és energiamérés LINETRAXX PEM330/333 1/6 Jellemzők Az univerzális mérőkészülék alkalmas villamos hálózat elektromos mennyiségeinek mérésére, megjelenítésére és tárolására. A megjelenített

Részletesebben

WP1 Vezérlő Használati Útmutató

WP1 Vezérlő Használati Útmutató WP1 Vezérlő Használati Útmutató Lásd a kötési diagram. 24Volt 9Volt A vezérlő egy 9V-os Rain Bird szolenoidot működtet. Győződjön meg róla, hogy a szelepeket a vezérlővel összekötő vezeték, kisfeszültségű

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ. [Itt felvehet egy kivonatot vagy más fontos kimutatást. A kivonat általában a dokumentum tartalmának rövid összegzése.

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ. [Itt felvehet egy kivonatot vagy más fontos kimutatást. A kivonat általában a dokumentum tartalmának rövid összegzése. Guard Control Kft 1112 Budapest Repülőtéri u. 2. Telefon+3612037557 Fax+3612033742 http://szemelykivalaszto.hu TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ [Itt felvehet egy kivonatot vagy más fontos kimutatást. A kivonat általában

Részletesebben

Multi-20 modul. Felhasználói dokumentáció 1.1. Készítette: Parrag László. Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt.

Multi-20 modul. Felhasználói dokumentáció 1.1. Készítette: Parrag László. Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt. Multi-20 modul Felhasználói dokumentáció. Készítette: Parrag László Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt. 49 Budapest, Egressy út 7-2. telefon: +36 469 4020; fax: +36 469 4029 e-mail: info@rubin.hu; web:

Részletesebben

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmeztetés Hogy elkerülje a tűz vagy elektromos sokk veszélyét, ne vegye le a készülék borítóját (vagy hátát)! Hiba esetén forduljon a szerviz szakképzett

Részletesebben

Hidromasszázs kádak Műszaki leírása

Hidromasszázs kádak Műszaki leírása Hidromasszázs kádak Műszaki leírása Frank PONT Szabó BT. 9484 Sopron-Pereszteg Petőfi S. u. 3. Telefon: 00-36 99/ 532-100 Fax: 00-36 99/ 532-101 e-mail: info@frankpontszabo.hu Tartalom KÁDAK Sarokkádak

Részletesebben

ems2.cp04d [18010] Keriterv Mérnök Kft Programozható Automatikai állomás 14 multifunkcionális bemenet, 6 relé kimenet, 4 analóg kimenet DIGICONTROL

ems2.cp04d [18010] Keriterv Mérnök Kft Programozható Automatikai állomás 14 multifunkcionális bemenet, 6 relé kimenet, 4 analóg kimenet DIGICONTROL [18010] Keriterv Mérnök Kft Programozható Automatikai állomás 14 multifunkcionális bemenet, 6 relé kimenet, 4 analóg kimenet DIGICONTROL ems2.cp04d Felhasználás Az ems2.cp04d egy szabadon programozható

Részletesebben

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmeztetés Hogy elkerülje a tűz vagy elektromos sokk veszélyét, ne vegye le a készülék borítóját (vagy hátát)! Hiba esetén forduljon a szerviz szakképzett

Részletesebben

LÉPCSŐHÁZI AUTOMATÁK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON W SCHRACK INFO W FUNKCIÓK W MŰSZAKI ADATOK

LÉPCSŐHÁZI AUTOMATÁK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON W SCHRACK INFO W FUNKCIÓK W MŰSZAKI ADATOK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON 150 BZ327210-A W FUNKCIÓK Energiamegtakarítás funkció Beállíthatóság 0,5 30 perc Halk működés Nagy bekapcsoló képesség, 80 A max / 20 ms 3 vagy 4 vezetékes bekötés Glimmlámpaállóság:

Részletesebben

Szerelési utasítás. Logamax plus. Kaszkád-egység GB162-65/80/100. Szakemberek számára. Szerelés előtt gondosan olvassa el. 7 746 800 086 (2011/02) HU

Szerelési utasítás. Logamax plus. Kaszkád-egység GB162-65/80/100. Szakemberek számára. Szerelés előtt gondosan olvassa el. 7 746 800 086 (2011/02) HU Szerelési utasítás Kaszkád-egység 7214 6000-000.1TD Logamax plus GB162-65/80/100 Szakemberek számára Szerelés előtt gondosan olvassa el. 7 746 800 086 (2011/02) HU Termékáttekintés Termékáttekintés 9 1

Részletesebben

Neo Neon DJ Scan (SRL-114) Felhasználói Kézikönyv

Neo Neon DJ Scan (SRL-114) Felhasználói Kézikönyv Neo Neon DJ Scan (SRL-114) Felhasználói Kézikönyv Tartalom: 1. Ismertető 2. Biztonsági figyelmeztetések 3. Felszerelés, beállítás 4. Hogyan üzemeltessük a készüléket 5. Karbantartás és tisztítás 6. Technikai

Részletesebben

Kompresszor MAC610. Használati utasítás. A gép használatba vétele elott olvassa el ezt a Használati utasítást.

Kompresszor MAC610. Használati utasítás. A gép használatba vétele elott olvassa el ezt a Használati utasítást. Kompresszor Használati utasítás A gép használatba vétele elott olvassa el ezt a Használati utasítást. MAC610 További információkért forduljon a legközelebbi meghatalmazott márkakereskedohöz vagy forgalmazóhoz.

Részletesebben

Roger UT-2. Kommunikációs interfész V3.0

Roger UT-2. Kommunikációs interfész V3.0 ROGER UT-2 1 Roger UT-2 Kommunikációs interfész V3.0 TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV ROGER UT-2 2 ÁLTALÁNOS LEÍRÁS Az UT-2 elektromos átalakítóként funkcionál az RS232 és az RS485 kommunikációs interfész-ek között.

Részletesebben

1. BEVEZETŐ 2. FŐ TULAJDONSÁGOK

1. BEVEZETŐ 2. FŐ TULAJDONSÁGOK 1. BEVEZETŐ Az IB aktív infravörös mozgásérzékelő szenzorok különböző magasságban és szélességben védik az átjárókat, beltéri és kültéri ablakokat. Az eszközök két darabos, adó és vevő kiszerelésben készülnek,

Részletesebben

1. VEZÉRLŐSZEKRÉNY ISMERTETŐ

1. VEZÉRLŐSZEKRÉNY ISMERTETŐ Elektromos Vezérlőszekrények EQ.M típuscsalád EQ.M- x xxx - xx - x... Opciók: "O 1 -O 10" Belső kód Kimenetek terhelhetősége: "06 "- 6A "10 "- 10A "14 "- 14A "18 "- 18A Doboz kivitel: "M"- PVC Villamos

Részletesebben

Z Series /RZ Series Rövid felhasználói útmutató

Z Series /RZ Series Rövid felhasználói útmutató Z Series /RZ Series Rövid felhasználói útmutató Ez az útmutató a nyomtató napi használatához alkalmazandó. Részletes információkat a Felhasználói útmutató tartalmaz. Tartalomjegyzék Külső nézet............................................................

Részletesebben

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Termékinformációk... 3 I-1. A csomag tartalma... 3 I-2. Elülső panel... 3 I-3. LED állapota... 4 I-4. Kapcsoló-státusz gomb... 4 I-5. Termékcímke...

Részletesebben

ELEKTROMOS MELLSZÍVÓ KÉSZÜLÉK R0922 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

ELEKTROMOS MELLSZÍVÓ KÉSZÜLÉK R0922 HASZNÁLATI UTASÍTÁS ELEKTROMOS MELLSZÍVÓ KÉSZÜLÉK R0922 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Tisztítás / sterilizálás Óvatosan mossa le az összes alkatrészt, kivéve az elektronikus elemekkel ellátott készüléket, minden használat előtt és

Részletesebben

Indukciós áramlásmérő MAG típus. Beépítési és beüzemelési útmutató

Indukciós áramlásmérő MAG típus. Beépítési és beüzemelési útmutató Indukciós áramlásmérő MAG típus Beépítési és beüzemelési útmutató 1. Mérőcső 1.1 Hidraulikus kialakítás A mérőcső beépítésénél figyelembe kell venni a következő szabályokat a. Mérőcső előtt 5-10 névleges

Részletesebben

GOLDEN MEDIA GM 50-120

GOLDEN MEDIA GM 50-120 GOLDEN MEDIA GM 50-120 1. 2. Ellenőrizze, hogy az antennatartó csőcsonk 0 - on áll-e, amennyiben nem úgy manuálisan állítsa oda a csőcsonk mozgató gombok segítségével. 3. A beállítás előtt bizonyosodjon

Részletesebben

JIM JM.3, JM.4 garázskapu mozgató szett CP.J3 vezérléssel

JIM JM.3, JM.4 garázskapu mozgató szett CP.J3 vezérléssel 1 JIM JM.3, JM.4 garázskapu mozgató szett CP.J3 vezérléssel Felszerelési javaslat: JIM garázskapu mozgató szett 2 Technikai adatok: JM.3 JM.4 Tápfeszültség: 230Vac 230Vac Motor: 24Vdc 24Vdc Teljesítmény:

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. XRJ15Lx1, XRJ15Lx2, XRJ15Lx3 Jégkása készítő gép használati útmutató

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. XRJ15Lx1, XRJ15Lx2, XRJ15Lx3 Jégkása készítő gép használati útmutató . HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ XRJ15Lx1, XRJ15Lx2, XRJ15Lx3 Jégkása készítő gép használati útmutató Olvassa el, és a készülék közelében őrizze meg jelen használati útmutatót. Importőr: Vendi Hungária Kft. Szervizbejelentés:

Részletesebben

Channel Expander 1.xx Használati útmutató

Channel Expander 1.xx Használati útmutató Channel Expander 1.xx 1. oldal 2. oldal Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...3 Áttekintés...4 A készülék rögzitése...5 Tápfeszültség csatlakoztatása...8 Öntözés vezérlő csatlakoztatása...8 Szelep kimenetek

Részletesebben

Szabályozó termosztátok / Biztonsági korlátozó termosztátok

Szabályozó termosztátok / Biztonsági korlátozó termosztátok 1 192 Kettős csőtermosztát Szabályozó termosztátok / Biztonsági korlátozó termosztátok RAZ-ST Az elektromechanikus TR és kombinációja a DIN 3440-nek megfelelően 2-állású szabályozó és biztonsági termosztát

Részletesebben

Niko érintőképernyő. Méret: 154 x 93mm (kb. 7 ) Felbontás: 800 x 480 pixel Képarány: 16:9

Niko érintőképernyő. Méret: 154 x 93mm (kb. 7 ) Felbontás: 800 x 480 pixel Képarány: 16:9 Niko érintőképernyő 1. Általános leírás A Nikobus érintőképernyő segítségével könnyen kezelhetővé válik a telepített épületautomatizálási rendszer. A képernyő könnyen felszerelhető a falra, csak 1 szerelő

Részletesebben

ZR 12 DMX Füstgép Felhasználói kézikönyv

ZR 12 DMX Füstgép Felhasználói kézikönyv ZR 12 DMX Füstgép Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék: 1, Biztonsági előírások 2, Beüzemelés 3, Távvezérlő használata 4, DMX-el való vezérlés 5, Problémamegoldás Biztonsági előírások: Mindig a JEM cég

Részletesebben

CS10.5. Vezérlõegység

CS10.5. Vezérlõegység CS10.5 HU Vezérlõegység 0409006 TARTALOMJEGYZÉK 1. CS10.5 VEZÉRLÕEGYSÉG...3 1.1. Általános tudnivalók...3 1.. Mûszaki adatok...3. VEZÉRLÕEGYSÉG: FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV...4.1. Az elõre beállítható idõpontok

Részletesebben

FRONIUS IG PLUS TRANSZFORMÁTOROS INVERTER

FRONIUS IG PLUS TRANSZFORMÁTOROS INVERTER / Akkumulátortöltő berendezések / Hegesztéstechnika / Napenergia hasznosító berendezések FRONIUS IG PLUS TRANSZFORMÁTOROS INVERTER A maximális hozambiztonsággal mindenre képes. / Fronius MIX -koncepció

Részletesebben

VR30 DE;AT;CH;BE;FR;IT;NL;ES;PT;HU

VR30 DE;AT;CH;BE;FR;IT;NL;ES;PT;HU VR30 DE;AT;CH;BE;FR;IT;NL;ES;PT;HU Szakemberek számára Szerelési útmutató Buszcsatoló, moduláló HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Megjegyzések a dokumentációhoz.......... 3 1.1 A dokumentumok megőrzése..

Részletesebben

PV GUARD P P. Használati - kezelési útmutató. PV-DC-AM-02-04 és PV-DC-AM-02-04-ext. típusú készülékekhez

PV GUARD P P. Használati - kezelési útmutató. PV-DC-AM-02-04 és PV-DC-AM-02-04-ext. típusú készülékekhez P P P enta P ort Mérnöki, Elektronikai és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 2440 Százhalombatta, Asztalos u. 5. Tel./Fax.: 23 355-701 e-mail: mail@pentaport.hu PV GUARD Használati - kezelési

Részletesebben

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter Ez a terméket bármely ma használatos web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 or Netscape Navigator 7.0) beállítható. Kezdő lépések DP-G321 AirPlus G 802.11g/2.4GHz Vezeték nélküli Multi-Port Nyomtató

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless Felhasználói kézikönyv Audio Baby monitor PNI B6000 wireless A készülék első bekapcsolása vagy használata előtt, kérjük olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és tartsa meg ezt a kézikönyvet a későbbi

Részletesebben

Kézi- és villamos működtető mechanizmusok (hajtások) a KM-típusú kompakt megszakítókhoz. Műszaki ismertető

Kézi- és villamos működtető mechanizmusok (hajtások) a KM-típusú kompakt megszakítókhoz. Műszaki ismertető Kézi- és villamos működtető mechanizmusok (hajtások) a KM-típusú kompakt megszakítókhoz Műszaki ismertető TRCON udapest Kft. KM-típusú megszakító-sorozata által nyújtott műszaki szolgáltatások körét bővítik

Részletesebben

AN900 B háromsugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei

AN900 B háromsugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei AN900 B háromsugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei A TÁPFESZÜLTSÉG (POWER) ZÖLD színű jelzőfénye akkor kapcsol be, amikor az adóegység működésbe lép. SZINT jelzőfény (piros)

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

TARTALOM. BLINDER M-20 X-TREME készlet tartalma BLINDER M-20 X-TREME LASERJAMMER

TARTALOM. BLINDER M-20 X-TREME készlet tartalma BLINDER M-20 X-TREME LASERJAMMER TARTALOM A BLINDER M20-XTREME készlet tartalma szerelési folyamat Szerelési útmutató Elektromos szerelési utm. Lézeres sebességmérés BLINDER M-20 X-TREME LASERJAMMER Köszönjük hogy megvásárolta a BLINDER

Részletesebben

VEVŐTÁJÉKOZTATÓ. 6. Kizárólag száraz kendővel tisztítsa a készüléket.

VEVŐTÁJÉKOZTATÓ. 6. Kizárólag száraz kendővel tisztítsa a készüléket. Fontos biztonsági előírások VEVŐTÁJÉKOZTATÓ 1. Olvassa el az alábbi előírásokat 2. Jegyezze meg az előírásokat. 3. Tartsa be az utasításokat. 4. Kövessen minden utasítást. 5. Ne használja a készüléket

Részletesebben

Digitális hőmérő Modell DM-300

Digitális hőmérő Modell DM-300 Digitális hőmérő Modell DM-300 Használati útmutató Ennek a használati útmutatónak a másolásához, terjesztéséhez, a Transfer Multisort Elektronik cég írásbeli hozzájárulása szükséges. Bevezetés Ez a készülék

Részletesebben

SR mini PLC Modbus illesztő modul. Modul beállítása Bemeneti pontok kiosztása főmodul esetén Bemeneti pontok címkiosztása kiegészítő modul esetében

SR mini PLC Modbus illesztő modul. Modul beállítása Bemeneti pontok kiosztása főmodul esetén Bemeneti pontok címkiosztása kiegészítő modul esetében SR mini PLC Modbus illesztő modul Modul beállítása Bemeneti pontok kiosztása főmodul esetén Bemeneti pontok címkiosztása kiegészítő modul esetében Kimeneti pontok címkiosztása főmodul esetében, olvasásra

Részletesebben

7213 8100 02/2012 EU EM10

7213 8100 02/2012 EU EM10 73 800 0/0 EU EM0 BE CZ DE ES FR GB HU IT PL PT SK TR RU UA EM0 modul Magyar Magyar Ez a készülék megfelel az Európai Irányelvek ide vonatkozó követelményeinek. A megfelelõsé igazolt. A megfelelõ dokumentációk

Részletesebben

Automatikus hálózati átkapcsoló készülék. www.eaton.hu ATS-C. Hálózati átkapcsoló készülék ATS-C 96 és C 144

Automatikus hálózati átkapcsoló készülék. www.eaton.hu ATS-C. Hálózati átkapcsoló készülék ATS-C 96 és C 144 Automatikus hálózati átkapcsoló készülék www.eaton.hu ATS-C Hálózati átkapcsoló készülék ATS-C 96 és C 144 Kisfeszültségű szünetmentes ellátás ATS-C típusú automatikus átkapcsoló készülékek az Eatontól

Részletesebben

Két végpontos Optikai füstérzékelő. Használati útmutató

Két végpontos Optikai füstérzékelő. Használati útmutató Két végpontos Optikai füstérzékelő Használati útmutató HU 1. Általános információk >30cm Biztosítsa a szabad útvonalat a vevő és az adó között >30cm Adó Vevő 5-120m Táp-egység Vezérlő FONTOS MEGJEGYZÉS:

Részletesebben

vacon 100 OPTBJ BIZTONSÁGI KÉZIKÖNYV STO ÉS ATEX BŐVÍTŐKÁRTYA FREKVENCIAVÁLTÓK

vacon 100 OPTBJ BIZTONSÁGI KÉZIKÖNYV STO ÉS ATEX BŐVÍTŐKÁRTYA FREKVENCIAVÁLTÓK vacon 00 FREKVENCIAVÁLTÓK OPTBJ STO ÉS ATEX BŐVÍTŐKÁRTYA BIZTONSÁGI KÉZIKÖNYV vacon TARTALOMJEGYZÉK Dokumentum: DPD069C Kiadás időpontja: 0400. Jóváhagyások.... Általános adatok...8. Alapértékek...9 3.

Részletesebben

HYPPO. Csuklós kar, irreverzibilis, kioldó, beépített végállás kapcsoló HY 7100. Teleszkópos kar, irreverzibilis, kioldó, beépített végállás kapcsoló

HYPPO. Csuklós kar, irreverzibilis, kioldó, beépített végállás kapcsoló HY 7100. Teleszkópos kar, irreverzibilis, kioldó, beépített végállás kapcsoló HYPPO Szerelési útmutató és részletes alkatrész katalógus Elektromechanikus mozgatószerkezet 1 vagy 2 szárnyú zsanéros kapukhoz csuklós vagy teleszkópos karral Modellek és tulajdonságaik HY 7005 Csuklós

Részletesebben

15.5.1 Laborgyakorlat: Egy vezeték nélküli NIC beszerelése

15.5.1 Laborgyakorlat: Egy vezeték nélküli NIC beszerelése 15.5.1 Laborgyakorlat: Egy vezeték nélküli NIC beszerelése Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot, és végezd el a lépéseit! A laborgyakorlat során egy vezeték nélküli hálózati kártya beszerelését és

Részletesebben

/ A kisméretű háromfázisú inverter a maximális rugalmasság biztosításához. / SuperFlex Design. / Dynamic Peak Manager

/ A kisméretű háromfázisú inverter a maximális rugalmasság biztosításához. / SuperFlex Design. / Dynamic Peak Manager / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging FRONIUS SYMO / A kisméretű háromfázisú inverter a maximális rugalmasság biztosításához. N W E S / NYÁK csere koncepció / SnapINverter technológia / Integrált

Részletesebben

Wellion CALLA Light Vércukormérő-műszer

Wellion CALLA Light Vércukormérő-műszer Wellion CALLA Light Vércukormérő-műszer Wellion CALLA Light Színt hoz az életébe 4 divatos színben Jobb olvashatóság a legmagasabb kontraszt által Wellion CALLA Light Egyszerűen kezelhető Zárt egységek

Részletesebben

hakkumulátor h Számítógép

hakkumulátor h Számítógép Köszönjük, hogy IBM ThinkPad R sorozatú számítógépet vásárolt. Hasonlítsa összes azt itt felsorolt elemeket a dobozban lévőkkel. Ha valamilyen tétel hiányzik vagy sérült, vegye fel a kapcsolatot a vásárlás

Részletesebben

Gyors Telepítési Ú tmutató

Gyors Telepítési Ú tmutató Gyors Telepítési Ú tmutató Vonatkozó modellek: AS1002T/AS1004T Ver.2.3.0903 (2015-3-2) Ver.2.4.05027 (2015-5-27) Tartalomjegyzék Közlemények... 3 Biztonsági Ó vintézkedések... 4 1. Csomag Tartalma... 5

Részletesebben

ÜZEMBE HELYEZÉS ELŐTT OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT! Bond-Rite REMOTE II. Üzembe helyezési és használati útmutató. www.newson-gale.

ÜZEMBE HELYEZÉS ELŐTT OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT! Bond-Rite REMOTE II. Üzembe helyezési és használati útmutató. www.newson-gale. ÜZEMBE HELYEZÉS ELŐTT OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT! Bond-Rite REMOTE II Üzembe helyezési és használati útmutató www.newson-gale.com Bond-Rite REMOTE II Sztatikai földelési pont ellenőrzése A rendszer

Részletesebben

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. A kezdő képernyő...4 4. Alap funkciók működése...4 5. Belső hívások...5

Részletesebben

SA 03 HEAD kétmotoros vezérlés

SA 03 HEAD kétmotoros vezérlés SA03 HEAD vezérlőegység oldal: 1 összes: 5 SA 03 HEAD kétmotoros vezérlés Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott, Beninca SA03 típusú vezérlőegységet választotta. A Beninca cég kínálatában található

Részletesebben

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta! 7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER DVC-VDP712 - Model A: 1 beltéri egység 2 kültéri egységgel DVC- VDP721 - Model B: 2 beltéri egység 1 kültéri egységgel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Részletesebben

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft.

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. StP Proximity olvasók és terminálok v.4.0 Elérhetőségek 1158 Budapest, Késmárk u. 11-13. Telefon: +36 1 410-0556; +36 20 480-5933 Fax: +36 1 414-0913

Részletesebben

NWA1100. Rövid kezelési útmutató. 802.11g Üzleti WLAN access pont ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI ADATOK. www.zyxel.com

NWA1100. Rövid kezelési útmutató. 802.11g Üzleti WLAN access pont ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI ADATOK. www.zyxel.com NWA1100 Rövid kezelési útmutató 802.11g Üzleti WLAN access pont Firmware v1.00 1. kiadás, 2009/12 ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI ADATOK IP-cím: http://192.168.1.2 Jelszó: 1234 www.zyxel.com Copyright 2009

Részletesebben

DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO

DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO Használati útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. A használati útmutatót olvassa el és őrizze meg késõbbi áttekintésre is. Műszaki jellemzők Jeladó készülék Frekvencia

Részletesebben

Gyors Elindulási Útmutató

Gyors Elindulási Útmutató Gyors Elindulási Útmutató 802.11b/g/n PoE Hozzáférési pont Firmware Verzió 1.00 1. kiadás, 3/2011 ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI RÉSZLETEK IP-cím http ://192.168.1.2 Felhasználónév admin Jelszó 1234 TARTALOM

Részletesebben

WAGO PLC-vel vezérelt hő- és füstelvezetés

WAGO PLC-vel vezérelt hő- és füstelvezetés WAGO PLC-vel vezérelt hő- és füstelvezetés Wago Hungária Kft. Cím: 2040. Budaörs, Gyár u. 2. Tel: 23 / 502 170 Fax: 23 / 502 166 E-mail: info.hu@wago.com Web: www.wago.com Készítette: Töreky Gábor Tel:

Részletesebben

Telepítés. NETGEAR 802.11ac vezeték nélküli hozzáférési pont WAC120. A csomag tartalma. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA

Telepítés. NETGEAR 802.11ac vezeték nélküli hozzáférési pont WAC120. A csomag tartalma. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA Védjegyek A NETGEAR, a NETGEAR logó, valamint a Connect with Innovation a NETGEAR, Inc. és/vagy leányvállalatai védjegyei és/vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az

Részletesebben

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

Tervezői segédlet. Szenzor terminál

Tervezői segédlet. Szenzor terminál Tervezői segédlet Szenzor terminál Szenzor terminál (TTW-01, TSW-01) tervezői segédlet A segédlet célja, ismertesse a szenzor terminál(ok) BiiOS rendszerben való alkalmazásának funkcionális és műszaki

Részletesebben

Danfoss Link RS Szerelési útmutató

Danfoss Link RS Szerelési útmutató Danfoss Link RS Szerelési útmutató HU Danfoss Link RS A Danfoss Link RS (Room Sensor) szobahőmérséklet érzékelő méri és továbbítja a Danfoss Link CC központnak a helyiség hőmérsékletének értékét. A Danfoss

Részletesebben

Dell Precision M6500 Mobile Workstation Üzembe helyezésre és funkciókra vonatkozó műszaki információs adatlap

Dell Precision M6500 Mobile Workstation Üzembe helyezésre és funkciókra vonatkozó műszaki információs adatlap A Vigyázat! üzenetekről VIGYÁZAT: A VIGYÁZAT! üzenet az esetleges tárgyi vagy személyi sérülés, illetve életveszély lehetőségére hívja fel a figyelmet. Dell Precision M6500 Mobile Workstation Üzembe helyezésre

Részletesebben

IP 66 védettségű VLT frekvenciaváltók 90kW-ig

IP 66 védettségű VLT frekvenciaváltók 90kW-ig IP 66 védettségű VLT frekvenciaváltók 90kW-ig Az IP 66 védettségű VLT frekvenciaváltók 0,25 és 90 kw közötti teljesítménytartományban érhetők el. Ezzel lehetővé válik a frekvenciaváltó motor mellé történő

Részletesebben

34-es sorozat - Ultravékony print-/dugaszolható relék 6 A

34-es sorozat - Ultravékony print-/dugaszolható relék 6 A -es sorozat - Ultravékony print-/dugaszolható relék 6 A - 5 mm széles, ultravékony relé - Érzékeny DC tekercs, 170 mw - Biztonsági elválasztás VDE 0160/EN 50178 szerint a tekercs és az érintkezõk között

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HŰTŐ- ÉS FŰTŐLÁDA MODELL: EC-987C

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HŰTŐ- ÉS FŰTŐLÁDA MODELL: EC-987C HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HŰTŐ- ÉS FŰTŐLÁDA MODELL: EC-987C Kérjük figyelmesen olvassa el ezt a használati útmutatót, mielőtt a készüléket először üzembe helyezné! Jellemzők Az autós hűtőláda tökéletes választás

Részletesebben

Általános tudnivalók. Biztonsági előírások

Általános tudnivalók. Biztonsági előírások Tartalomjegyzék Általános tudnivalók 3 Biztonsági előírások 3 Szavatosság 4 Rendeltetésszerű használat 4 Magyarázat a kijelzőhöz és a gombokhoz 5 Funkciók 5 Csatlakozás 6 Adók betanítása 7 Programozás

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Dell E-Monitor állvány Felhasználói kézikönyv www.dell.com support.dell.com Megjegyzések, figyelmeztetések és óvintézkedések MEGJEGYZÉS: A MEGJEGYZÉSEK a számítógép biztonságosabb és hatékonyabb használatát

Részletesebben