vacon 100 telepítési útmutató falra rögzíthető hajtások frekvenciaváltók

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "vacon 100 telepítési útmutató falra rögzíthető hajtások frekvenciaváltók"

Átírás

1 vacon 100 frekvenciaváltók telepítési útmutató falra rögzíthető hajtások

2

3 ELŐSZÓ VACON 3 ELŐSZÓ Dokumentumazonosí tó: DPD01554E1 Dátum: A KÉZIKÖNYVRŐL Jelen kézikönyv szerzői jogának tulajdonosa a Vacon Plc. Minden jog fenntartva. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

4 VACON 4 TEL (0) FAX +358 (0)

5 TARTALOMJEGYZÉK VACON 5 TARTALOMJEGYZÉK Előszó A kézikönyvről 3 1 Jóváhagyások 8 2 Biztonság A kézikönyvben található biztonsági szimbólumok Figyelmeztetés Vigyázat Földelés és földzárlati védelem Elektromágneses kompatibilitás (EMC) RCD vagy RCM-eszköz használata 13 3 Az eszköz átvétele A csomag címkéje A típuskód A frekvenciaváltó kicsomagolása és megemelése A frekvenciaváltó súlya Az MR8 és MR9 vázméretek megemelése Kiegészítők MR4 vázméret MR5 váz MR6 váz MR7 váz MR8 vázméret MR9 váz "Termék módosítva" címke Leselejtezés 21 4 Rögzítés Általános rögzítési információk Méretek a falra való telepítéshez Az MR4 falra való rögzítése Az MR5 falra való rögzítése Az MR6 falra való rögzítése Az MR7 falra való rögzítése Az MR8, IP21 és IP54 falra való rögzítése Az MR8, IP00 falra való rögzítése Az MR9, IP21 és IP54 falra való rögzítése Az MR9, IP00 falra való rögzítése HOUR SUPPORT +358 (0)

6 VACON 6 TARTALOMJEGYZÉK 4.3 Méretek peremes szereléshez Peremes szerelés, MR Peremes szerelés, MR Peremes szerelés, MR Peremes szerelés, MR Peremes szerelés, MR Peremes szerelés, MR Hűtés 39 5 Tápkábelek Kábelezési csatlakozások A kábelezés UL szabványai A kábelek méretei és kiválasztása A kábelek és biztosítékok mérete A kábelek és biztosítékok mérete, Észak-Amerika Fékellenállás kábelei Felkészülés a kábelek telepítésére Kábelek telepítése MR4-MR7 vázméretek MR8-MR9 vázak Telepítés sarokpotenciálon földelt hálózatba 70 6 Irányítóegység Irányítóegység alkatrészei Irányítóegység kábelezése Vezérlőkábelek kiválasztása Vezérlőcsatlakozók és DIP-kapcsolók Terepibusz-csatlakozás Fieldbus használata Ethernet kábelen keresztül Terepi busz használata RS485 kábelen keresztül A bővítőkártyák telepítése A telepítési művelet Elem beszerelése a Valósidejű órához (Real Time Clock - RTC) Galvános leválasztás 88 7 Üzembe helyezés és további utasítások Üzembe helyezési biztonság A meghajtó üzembe helyezése A motor működése A motor beindítása előtt elvégzendő ellenőrzések A kábelek és a motor szigetelésének mérése Telepítés IT rendszerben EMC-átkötés az MR4-ben, MR5-ben és MR6-ban MR7 és MR8 vázak MR9 váz Karbantartás 98 TEL (0) FAX +358 (0)

7 TARTALOMJEGYZÉK VACON 7 8 Műszaki adatok, Vacon A frekvenciaváltó névleges teljesítményei V hálózati feszültség V hálózati feszültség Túlterhelési képesség Fékellenállás teljesítményei Vacon műszaki adatok Műszaki adatok, Vacon 100 FLOW A frekvenciaváltó névleges teljesítményei V hálózati feszültség V hálózati feszültség Túlterhelési képesség Vacon 100 FLOW - műszaki adatok Műszaki adatok, Vacon 100 HVAC A frekvenciaváltó névleges teljesítményei V hálózati feszültség V hálózati feszültség Túlterhelési képesség Vacon 100 HVAC - műszaki adatok Vezérlőcsatlakozások műszaki adatai Vezérlőcsatlakozások műszaki adatai HOUR SUPPORT +358 (0)

8 VACON 8 JÓVÁHAGYÁSOK 1 JÓVÁHAGYÁSOK Ez a Vacon termék a következő jóváhagyásokban részesült. 1. EK megfelelőségi nyilatkozat Az EK megfelelőségi nyilatkozatot a következő oldalon találja. 2. UL jóváhagyás culus jóváhagyási akta száma: E C-tick jóváhagyás C-tick jóváhagyási akta száma: N TEL (0) FAX +358 (0)

9 JÓVÁHAGYÁSOK VACON 9 EK MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT Alulírott Gyártó neve: Vacon Oyj Gyártó címe: P. f. 25 Runsorintie 7 FIN Vaasa Finnország ezennel kijelentjük, hogy a termék Termék neve: Vacon 100 frekvenciaváltó Modell megjelölése: Falra rögzíthető hajtások: Vacon L Vacon L Vacon L tervezése és gyártása a következő szabványoknak megfelelően történt: Biztonság: EN : 2007 EN : 2009 (ahol érvényes) EMC: EN : A1: 2012 EN és megfelel a Kisfeszültségű berendezések biztonsága irányelv (2006/95/EK) és az Elektromágneses összeférhetőség irányelv (EMC /108/EK) vonatkozó biztonsági előírásainak. Belső mérések és minőségellenőrzési tesztek biztosítják, hogy a termék mindenkor megfelel a hatályos Irányelv és a vonatkozó szabványok előírásainak. Vaasa, január 7. Vesa Laisi Elnök CE jelzés alkalmazásának éve: HOUR SUPPORT +358 (0)

10 VACON 10 BIZTONSÁG 2 BIZTONSÁG 2.1 A KÉZIKÖNYVBEN TALÁLHATÓ BIZTONSÁGI SZIMBÓLUMOK A kézikönyv figyelmeztetéseket és óvatossági javaslatokat tartalmaz, melyeket a biztonsági szimbólumok azonosítanak. Ezek a figyelmeztetések és óvatossági javaslatok fontos információkkal szolgálnak arról, hogyan lehet megelőzni a személyi sérülést és a rendszer berendezéseinek károsodását. Olvassa el alaposan a figyelmeztetéseket, és kövesse az utasításokat. Táblázat 1: Biztonsági szimbólumok A biztonsági szimbólum Leírás FIGYELMEZTETÉS! VIGYÁZAT! FORRÓ FELÜLET! 2.2 FIGYELMEZTETÉS FIGYELMEZTETÉS! Ne érjen a tápegység alkatrészeihez, amikor a meghajtó az elektromos hálózatra van csatlakoztatva. Ezek az alkatrészek ilyenkor áram alatt vannak. Életveszélyes lehet, ha ilyen magas feszültséghez ér. FIGYELMEZTETÉS! Ne érjen az U, V, W motor kábelcsatlakozókhoz, a fékellenállás-csatlakozókhoz, valamint a DC-csatlakozókhoz, amikor a hajtás csatlakoztatva van az elektromos hálózathoz. Ezek a csatlakozók ilyenkor áram alatt vannak, még akkor is, ha a motor nincs üzemben. 2 TEL (0) FAX +358 (0)

11 BIZTONSÁG VACON 11 FIGYELMEZTETÉS! Ne érjen a relékimenetekhez vagy a vezérlő csatlakozókhoz. Ezekben akkor is magas feszültség lehet, ha a meghajtó nincs csatlakoztatva az elektromos hálózatra. FIGYELMEZTETÉS! Mielőtt elektromos munkálatokat végezne, bizonyosodjon meg róla, hogy nincsenek-e feszültség alatt a meghajtó alkatrészei. FIGYELMEZTETÉS! Amennyiben a meghajtó csatlakozóin szeretne dolgozni, válassza le a meghajtót az elektromos hálózatról, és ellenőrizze, hogy megállt-e a motor. A meghajtó fedelének felnyitása előtt várjon 5 percet. Aztán mérőeszközzel ellenőrizze, hogy nincs-e feszültség alatt a berendezés. A meghajtó csatlakozói és alkatrészei az elektromos hálózatról való leválasztást és a motor leállását követően még 5 percig áram alatt vannak. FIGYELMEZTETÉS! Mielőtt csatlakoztatja a meghajtót a hálózathoz, ellenőrizze, hogy a meghajtó előlapja és kábelzáró lapja le van-e zárva. A frekvenciaváltó csatlakozásai áram alatt vannak, amikor a meghajtó a hálózatra van kapcsolva. FIGYELMEZTETÉS! Válassza le a motort a meghajtóról, amennyiben egy véletlen indítás veszélyes lehet. Indításnál, áramkimaradásnál vagy hiba visszaállításnál a motor azonnal elindul, amikor az indítójelzés aktiválódik, kivéve, ha a Start/Stop logikát irányító impulzusvezérlés ki van választva. A paraméterek, alkalmazások vagy a szoftver változása esetén az I/O funkciók (ideértve az indítási bemenetet is) is változhatnak. FIGYELMEZTETÉS! Rögzítésnél, kábelezésnél és karbantartási munkálatok végzésénél mindig viseljen védőkesztyűt. A frekvenciaváltó éles peremei megvághatják a kezét. 2.3 VIGYÁZAT VIGYÁZAT! Ne mozdítsa el a frekvenciaváltót. Rögzítse a berendezést a meghajtó károsodásának elkerülése érdekében. VIGYÁZAT! Ne végezzen méréseket, amennyiben a frekvenciaváltó áram alatt van. Ezzel károsíthatja a meghajtót. VIGYÁZAT! Megerősített védőföldelést kell alkalmazni. Ez kötelező, mivel a frekvenciaváltók érintési feszültsége több mint 3,5 ma AC (lásd EN ). Lásd: 2.4 Földelés és földzárlati védelem. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

12 VACON 12 BIZTONSÁG VIGYÁZAT! Kizárólag a gyártótól származó pótalkatrészeket használjon. A máshonnan származó pótalkatrészek károsíthatják a meghajtót. VIGYÁZAT! Ne érjen az áramkörök alkatrészeihez. A statikus feszültség károsíthatja ezeket az alkatrészeket. VIGYÁZAT! Ügyeljen rá, hogy a frekvenciaváltó EMC-szintje a hálózathoz megfelelő legyen. Lásd: 2.4 Földelés és földzárlati védelem. A nem megfelelő EMC-szint károsíthatja a meghajtót. VIGYÁZAT! Előzze meg a rádiófrekvenciás interferenciát. A frekvenciaváltó otthoni környezetben rádióinterferenciát okozhat. MEGJEGYZÉS! Ha az automatikus újraindítás funkció aktiválva van, automatikus hibatörlés után a motor automatikusan elindul. Lásd az alkalmazás kézikönyvét. MEGJEGYZÉS! Ha valamilyen gép részeként használja a frekvenciaváltót, be kell szereznie egy hálózati leválasztó eszközt a gép gyártójától (lásd EN ). 2.4 FÖLDELÉS ÉS FÖLDZÁRLATI VÉDELEM VIGYÁZAT! A frekvenciaváltót mindig földelni kell egy olyan földelővezetékkel, mely a következő szimbólummal ellátott földcsatlakozóhoz kapcsolódik:. A földelővezeték használatának elmulasztása károsíthatja a meghajtót. A meghajtó érintési feszültsége több mint 3,5 ma AC. Az EN szabvány szerint az alábbi feltételek legalább egyikének teljesülnie kell a védőáramkörre vonatkozóan. A csatlakozást rögzíteni kell. a) A védelmet biztosító földelővezetéknek legalább 10 mm 2 Cu vagy 16 mm 2 Al keresztmetszetűnek kell lennie. VAGY b) A földelővezeték meghibásodása esetén automatikus hálózati leválasztásnak kell életbe lépnie. Lásd: 5 Tápkábelek. VAGY c) Az első földelővezetékkel megegyező keresztmetszeti területen lennie kell egy második földelővezetékhez tartozó csatlakozónak is. 2 TEL (0) FAX +358 (0)

13 BIZTONSÁG VACON 13 Táblázat 2: Földelővezeték keresztmetszete A fázisvezető (S) keresztmetszeti területe [mm2] S 16 A védelmet biztosító földelővezetéknek minimális keresztmetszete [mm2] S 16 < S < S S/2 A táblázat értékei kizárólag akkor érvényesek, amennyiben a földelővezeték és a fázisvezető ugyanabból a fémből készült. Amennyiben nem így van, a földelővezető keresztmetszeti területét úgy kell meghatározni, hogy az olyan vezetőképességet produkáljon, ami megegyezik a táblázatban láthatókkal. Minden egyes olyan földelővezeték keresztmetszeti területének, mely nem tartozik a hálózati kábelhez vagy a kábelházhoz, legalább ennyinek kell lennie: 2,5 mm 2, amennyiben mechanikai védelem is működik, és 4 mm 2, amennyiben mechanikai védelem nem működik. Amennyiben kábellel kapcsolt berendezéseket használ, ügyeljen rá, hogy a kábel földelővezetéke legyen az utolsó megszakított vezeték a tehermentesítő mechanizmus meghibásodása esetén. Tartsa be a földelővezeték minimális méretére vonatkozó helyi előírásokat. MEGJEGYZÉS! Mivel a frekvenciaváltóban magas kapacitív áram folyik, lehetséges, hogy zárlati áram ellen védő kapcsolók nem működnek megfelelően. VIGYÁZAT! Ne végezzen feszültségellenállási teszteket a frekvenciaváltón. A gyártó már elvégezte ezeket a teszteket. A feszültségellenállási tesztek károsíthatják a meghajtót. 2.5 ELEKTROMÁGNESES KOMPATIBILITÁS (EMC) A meghajtónak meg kell felelnie az IEC szabvány kitételeinek. A megfeleléshez az SSC rövidzárlati áramnak legalább 120 RSCE-nek kell lennie az Ön hálózata és a nyilvános hálózat közötti interfész ponton. Kizárólag legalább 120 RSCE-vel rendelkező rövidzárlati áram SSC SC-vel csatlakoztassa a meghajtót és a motorta hálózathoz.. Ha szükséges, vegye fel a kapcsolatot a hálózat működtetőjével. 2.6 RCD VAGY RCM-ESZKÖZ HASZNÁLATA A meghajtó feszültséget hozhat létre a földelővezetékben. Használhat maradékáram által működtetett védőberendezést (RC) vagy maradékáram által működtetett ellenőrző berendezést (RCM), melyek védelmet nyújtanak a közvetett vagy közvetlen érintkezés ellen. Használjon B-típusú RCD vagy RCM berendezést a meghajtó hálózati oldalán. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

14 VACON 14 AZ ESZKÖZ ÁTVÉTELE 3 AZ ESZKÖZ ÁTVÉTELE Mielőtt egy Vacon frekvenciaváltó eljut a vásárlóhoz, a gyártó számos tesztet végez el rajta. Azonban a csomagolás eltávolítása után vizsgálja meg, hogy a hajtás nem sérült-e meg a szállítás során. Amennyiben a meghajtó szállítás közben megsérült, vegye fel a kapcsolatot a fuvarbiztosítási vállalattal vagy a fuvarozóval. Ellenőrizze, hogy a szállítmány tartalma helyes és teljes-e, és vesse össze a termék típusmegjelölését a típusjelölő kóddal. Lásd: Fejezet 3.2 A típuskód. 3.1 A CSOMAG CÍMKÉJE A B C D E F G H I Ábra 1: A Vacon frekvenciaváltó csomagcímkéje A. Tételszám B. A Vacon-hoz tartozó rendelési szám C. Típuskód D. Sorozatszám E. Hálózati feszültség F. Névleges kimenő áram G. IP-osztály H. Alkalmazás kódja I. A vevőhöz tartozó rendelési szám 3.2 A TÍPUSKÓD A típuskód szabványos kódokból és opcionális kódokból tevődik össze. A típuskód minden egyes része megfelel az Ön rendelési adatainak. A kód formátuma lehet például ilyen: 3 TEL (0) FAX +358 (0)

15 AZ ESZKÖZ ÁTVÉTELE VACON 15 VACON0100-3L IP54 VACON0100-3L FLOW Táblázat 3: A típuskód által meghatározott alkatrészek leírása Kód VACON Leírás Ez a rész minden terméknél megegyezik Termékskála: 0100 = Vacon 100 3L Bemenet/Funkció: 3L = 3-fázisú bemenet 0061 A meghajtó teljesítménye amperben. Például: 0061 = 61 A 5 Hálózati feszültség: 2 = V 5 = V FLOW +IP54 Vacon 100 FLOW frekvenciaváltó Opcionális kódok. Számos opció elérhető, például: +IP54 (IP54 osztályú IP-védelemmel rendelkező frekvenciaváltó) 3.3 A FREKVENCIAVÁLTÓ KICSOMAGOLÁSA ÉS MEGEMELÉSE A FREKVENCIAVÁLTÓ SÚLYA A különböző vázzal rendelkező frekvenciaváltók súlya közt lényeges különbség van. Lehetséges, hogy valamilyen emelő berendezésre lesz szüksége ahhoz, hogy kiemelje a meghajtót a csomagolásból. Táblázat 4: Különböző vázak súlya Vázmére tek Súly, IP21/IP54 [kg] Súly, IP00 [kg] Súly, UL 1-es típus / 12-es típus [lb.] Súly, UL nyílt típus [lb.] MR MR MR MR MR MR HOUR SUPPORT +358 (0)

16 VACON 16 AZ ESZKÖZ ÁTVÉTELE AZ MR8 ÉS MR9 VÁZMÉRETEK MEGEMELÉSE 1 Távolítsa el a meghajtót a raklapról, melyre rá van csavarozva. 2 Használjon olyan emelő berendezést, mely elbírja a meghajtó súlyát. 3 Akassza be az emelőkampókat szimmetrikusan legalább 2 lyukba. 4 A maximális megengedett emelési szög 45 fok KIEGÉSZÍTŐK A csomag felnyitását és a meghajtó kiemelését követően ellenőrizze, hogy megkapta-e az összes kiegészítőt. A különböző vázakhoz és védelmi osztályokhoz különböző kiegészítőcsomagok tartoznak. 3 TEL (0) FAX +358 (0)

17 AZ ESZKÖZ ÁTVÉTELE VACON MR4 VÁZMÉRET Táblázat 5: A kiegészítőcsomag tartalma Tétel Mennyiség Leírás M4x16 csavar 11 Csavarok a kábel árnyékoló földelőkapcsaihoz (6), a vezérlőkábelek földelőkapcsaihoz (3) és a föld vezeték földelőkapcsokhoz (2) M4x8 csavar 1 Csavar az opcionális földeléshez M4x12 csavar 1 Csavar a meghajtó külső földeléséhez Földelőkapocs a vezérlőkábelhez 3 A vezérlőkábel földelése Földelőkapocs a kábel árnyékoláshoz, M25-ös méret 3 A tápkábelek rögzítése Földelőkapocs a földkábelhez 2 A tápkábel földelése "Termék módosítva" címke 1 Változások adatai IP21: Kábeltölcsér 3 A kábelek tömítése IP54: Kábeltölcsér 6 A kábelek tömítése 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

18 VACON 18 AZ ESZKÖZ ÁTVÉTELE MR5 VÁZ Táblázat 6: A kiegészítőcsomag tartalma Tétel Mennyiség Leírás M4x16 csavar 13 Csavarok a kábel árnyékoló földelőkapcsaihoz (6), a vezérlőkábelek földelőkapcsaihoz (3) és a föld vezeték földelőkapcsokhoz (4) M4x8 csavar 1 Csavar az opcionális földeléshez M4x12 csavar 1 Csavar a meghajtó külső földeléséhez Földelőkapocs a vezérlőkábelhez 3 A vezérlőkábel földelése Földelőkapocs a kábel árnyékoláshoz, M25-ös méret Földelőkapocs a kábel árnyékoláshoz, M32-es méret 1 A fékkábel rögzítése 2 A tápkábelek rögzítése Földelőkapocs a földelt vezetékhez 2 A tápkábel földelése "Termék módosítva" címke 1 Változások adatai IP21: Kábeltölcsér, lyuk átmérője: 25,3 mm 1 A kábelek tömítése IP54: Kábeltölcsér, lyuk átmérője: 25,3 mm 4 A kábelek tömítése Kábeltölcsér, lyuk átmérője: 33,0 mm 2 A kábelek tömítése 3 TEL (0) FAX +358 (0)

19 AZ ESZKÖZ ÁTVÉTELE VACON MR6 VÁZ Táblázat 7: A kiegészítőcsomag tartalma Tétel Mennyiség Leírás M4x20 csavar 10 Csavarok a kábel árnyékoló földelőkapcsaihoz (6), a vezérlőkábel földelőkapcsaihoz (3) és a föld vezeték földelőkapcsokhoz (4) M4x16 csavar 3 Csavarok vezérlőkábel kapcsaihoz M4x8 csavar 1 Csavar az opcionális földeléshez M4x12 csavar 1 Csavar a meghajtó külső földeléséhez Földelőkapocs a vezérlőkábelhez 3 A vezérlőkábel földelése Földelőkapocs a kábel árnyékoláshoz, M32-es méret Földelőkapocs a kábel árnyékoláshoz, M40-ös méret 1 A fékellenállás kábelének rögzítése 2 A tápkábelek rögzítése Földelőkapocs a földelt vezetékhez 2 A tápkábel földelése "Termék módosítva" címke 1 Változások adatai Kábeltölcsér, lyuk átmérője: 33,0 mm 1 A kábelek tömítése Kábeltölcsér, lyuk átmérője: 40,3 mm 2 A kábelek tömítése IP54: Kábeltölcsér, lyuk átmérője: 25,3 mm 3 A kábelek tömítése MEGJEGYZÉS! A Vacon 100 FLOW és HVAC szoftvere nem rendelkezik dinamikus fékezés és fékellenállás funkciókkal. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

20 VACON 20 AZ ESZKÖZ ÁTVÉTELE MR7 VÁZ Táblázat 8: A kiegészítőcsomag tartalma Tétel Mennyiség Leírás M6x30 koronás anya 6 Anyacsavarok a kábel árnyékolás földelőkapcsaihoz M4x16 csavar 3 Csavarok a vezérlőkábel földelőkapcsaihoz M6x12 csavar 1 Csavar a meghajtó külső földeléséhez Földelőkapocs a vezérlőkábelhez 3 A vezérlőkábel földelése Földelőkapocs a kábel árnyékoláshoz, M25-ös méret 3 A tápkábelek rögzítése Földelőkapocs a föld vezetékhez 2 A tápkábel földelése "Termék módosítva" címke 1 Változások adatai IP21: Kábeltölcsér 3 A kábelek tömítése IP54: Kábeltölcsér 3 A kábelek tömítése MR8 VÁZMÉRET Táblázat 9: A kiegészítőcsomag tartalma Tétel Mennyiség Leírás M4x16 csavar 3 Csavarok a vezérlőkábel földelőkapcsaihoz Földelőkapocs a vezérlőkábelhez 3 A vezérlőkábel földelése Földelőkapocs a kábel árnyékoláshoz, KP40 3 A tápkábelek rögzítése Kábelszigetelő 11 Megakadályozza a kábelek érintkezését Kábeltölcsér, lyuk átmérője: 25,3 mm 4 A kábelek tömítése IP00: Érintésvédő lemez 1 Megakadályozza az áram alatt lévő alkatrészek megérintését IP00: M4x8 csavar 2 Az érintésvédő lemez rögzítéséhez 3 TEL (0) FAX +358 (0)

21 AZ ESZKÖZ ÁTVÉTELE VACON MR9 VÁZ Táblázat 10: A kiegészítőcsomag tartalma Tétel Mennyiség Leírás M4x16 csavar 3 Csavarok a vezérlőkábel földelőkapcsaihoz Földelőkapocs a vezérlőkábelhez 3 A vezérlőkábel földelése Földelőkapocs a kábel árnyékoláshoz, KP40 5 A tápkábelek rögzítése Kábelszigetelő 10 Megakadályozza a kábelek érintkezését Kábeltölcsér, lyuk átmérője: 25,3 mm 4 A kábelek tömítése IP00: Érintésvédő lemez 1 Megakadályozza az áram alatt lévő alkatrészek megérintését IP00: M4x8 csavar 2 Az érintésvédő lemez rögzítéséhez 3.5 "TERMÉK MÓDOSÍTVA" CÍMKE A kiegészítőket tartalmazó csomagban talál egy "termék módosítva" címkét is. Ezen címke célja, hogy információt nyújtson a javítást végző szakembereknek a frekvenciaváltón véghezvitt változtatásokról. Helyezze fel a címkét a frekvenciaváltó oldalára, hogy később könnyen megtalálja. Jegyezze fel a frekvenciaváltón végzett változtatásokat a címkére. Product modified Date: Date: Date: 3.6 LESELEJTEZÉS Ne dobja a meghajtót a háztartási hulladék közé, amikor az elér működési idejének végére. A meghajtó fő alkatrészei újrahasznosíthatók. A különböző anyagok eltávolításához bizonyos alkatrészeket szét kell szerelnie. Az elektromos és elektronikus alkatrészeket szemétként hasznosítsa újra. A hulladék megfelelő újrahasznosítása érdekében vigye el azt egy újrahasznosító központba. A hulladékot vissza is küldheti a gyártónak. Tartsa be a helyi és egyéb érvényes szabályozásokat. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

22 VACON 22 RÖGZÍTÉS 4 RÖGZÍTÉS 4.1 ÁLTALÁNOS RÖGZÍTÉSI INFORMÁCIÓK A frekvenciaváltót a falra, függőleges helyzetbe szerelje fel. Ha vízszintes helyzetben szereli fel, lehetséges, hogy egyes, a 8 Műszaki adatok, Vacon 100 vagy 9 Műszaki adatok, Vacon 100 FLOW fejezetekben leírt, névleges értékkel rendelkező funkciók nem fognak működni. Telepítse a frekvenciaváltót a csavarokkal és egyéb alkatrészekkel, melyeket a leszállított csomagban kapott. 4.2 MÉRETEK A FALRA VALÓ TELEPÍTÉSHEZ AZ MR4 FALRA VALÓ RÖGZÍTÉSE Ø7 Ø IP21 Ø IP54 Ø Ábra 2: A frekvenciaváltó méretei, MR4 4 TEL (0) FAX +358 (0)

23 RÖGZÍTÉS VACON AZ MR5 FALRA VALÓ RÖGZÍTÉSE Ø7 Ø * Ø7 A 214 Ø33 IP21 Ø25 Ø IP54 Ø Ø7 100* 115 A Ábra 3: A frekvenciaváltó méretei, MR5 A. Amennyiben Vacon NX NX frekvenciaváltóját Vacon 100, Vacon 100 FLOW vagy Vacon 100 HVAC frekvenciaváltóra cseréli, használja ezeket a rögzítési lyukakat. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

24 VACON 24 RÖGZÍTÉS AZ MR6 FALRA VALÓ RÖGZÍTÉSE Ø9 Ø IP21 Ø40 Ø33 Ø40 IP54 Ø Ø9 148 Ábra 4: A frekvenciaváltó méretei, MR6 4 TEL (0) FAX +358 (0)

25 RÖGZÍTÉS VACON AZ MR7 FALRA VALÓ RÖGZÍTÉSE 259 Ø Ø9 190 IP21 Ø16 Ø Ø25 IP54 Ø Ábra 5: A frekvenciaváltó méretei, MR7 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

26 VACON 26 RÖGZÍTÉS AZ MR8, IP21 ÉS IP54 FALRA VALÓ RÖGZÍTÉSE x Ø25 Ø60 Ø Ø11 Ø Ø Ábra 6: A frekvenciaváltó méretei, MR8, IP21 és IP54 4 TEL (0) FAX +358 (0)

27 RÖGZÍTÉS VACON AZ MR8, IP00 FALRA VALÓ RÖGZÍTÉSE Ø9 Ø9 Ø Ø22 A Ábra 7: A frekvenciaváltó méretei, MR8, IP00 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

28 VACON 28 RÖGZÍTÉS AZ MR9, IP21 ÉS IP54 FALRA VALÓ RÖGZÍTÉSE Ø59 3 x x Ø Ø9 Ø ,5 Ø M8 GND 360 Ø Ø9 Ábra 8: A frekvenciaváltó méretei, MR9, IP21 és IP54 4 TEL (0) FAX +358 (0)

29 RÖGZÍTÉS VACON AZ MR9, IP00 FALRA VALÓ RÖGZÍTÉSE Ø9 Ø Ø22 A M8 M8 GND 8 x Ø25 3 X Ábra 9: A frekvenciaváltó méretei, MR9, IP00 A. Opcionális fedél a főcsatlakozóhoz a szekrény telepítéséhez 4.3 MÉRETEK PEREMES SZERELÉSHEZ A frekvenciaváltót peremes szereléssel a szekrényfalba is telepítheti. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

30 VACON 30 RÖGZÍTÉS MEGJEGYZÉS! A meghajtó különböző szakaszaihoz különböző védettségi osztályok tartoznak. A A B C E D Ábra 10: Példa peremes szerelésre (MR9 váz) A. Szekrényfal vagy más felület B. Eleje C. Hátulja D. IP00, UL nyílt típus E. IP54, UL 12-es típus 4 TEL (0) FAX +358 (0)

31 RÖGZÍTÉS VACON 31 C A E F H B D Ábra 11: A nyílás és a meghajtó körvonalának méretei peremes szerelésnél A. A nyílás magassága peremes szerelésnél B. A nyílás szélessége C. A meghajtó magassága D. A meghajtó szélessége G E. A meghajtó alja és a nyílás alja közti távolság F. A nyílás körvonala G. A meghajtó körvonala H. A meghajtó teteje Táblázat 11: A frekvenciaváltó méretei, MR4-MR9 vázak Vázméretek C [mm] D [mm] C [in] D [in] MR MR MR MR MR MR HOUR SUPPORT +358 (0)

32 VACON 32 RÖGZÍTÉS Táblázat 12: A nyílás méretei peremes szerelésnél, MR4-MR9 vázak Vázméretek A [mm] B [mm] E [mm] A [in] B [in] E [in] MR MR MR MR MR MR A D Ábra 12: A nyílás tömítése MR8 és MR9 esetén A. A frekvenciaváltó B. A nyílás körvonala C. Tömítőszalag D. A meghajtó teteje 4 TEL (0) FAX +358 (0)

33 RÖGZÍTÉS VACON PEREMES SZERELÉS, MR4 Ø Ábra 13: A frekvenciaváltó méretei, peremes szerelés, MR4 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

34 VACON 34 RÖGZÍTÉS PEREMES SZERELÉS, MR Ø7 Ø Ábra 14: A frekvenciaváltó méretei, peremes szerelés, MR5 4 TEL (0) FAX +358 (0)

35 RÖGZÍTÉS VACON PEREMES SZERELÉS, MR Ø7 102 Ø Ø Ábra 15: A frekvenciaváltó méretei, peremes szerelés, MR6 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

36 VACON 36 RÖGZÍTÉS PEREMES SZERELÉS, MR Ø Ábra 16: A frekvenciaváltó méretei, peremes szerelés, MR7 4 TEL (0) FAX +358 (0)

37 RÖGZÍTÉS VACON PEREMES SZERELÉS, MR Ø6.5 Ø7 Ø Ø GND M Ábra 17: A frekvenciaváltó méretei, peremes szerelés, MR8 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

38 VACON 38 RÖGZÍTÉS PEREMES SZERELÉS, MR9 Ø Ø M8 GND Ø x Ábra 18: A frekvenciaváltó méretei, peremes szerelés, MR9 4 TEL (0) FAX +358 (0)

39 RÖGZÍTÉS VACON HŰTÉS Működés közben a frekvenciaváltó hőt termel. A ventilátor forgatja a levegőt és ezzel csökkenti a meghajtó hőmérsékletét. Ügyeljen rá, hogy a meghajtó körül legyen elegendő szabad hely. Ez karbantartás esetén is fontos. Ügyeljen rá, hogy a hűtőlevegő hőmérséklete ne lépje túl a maximális üzemi környezeti hőmérsékletet, és ne is süllyedjen a minimális üzemi környezeti hőmérséklet alá. B A D C Ábra 19: Telepítéshez szükséges hely A. meghajtó körüli szabad hely B. két meghajtó közti távolság, vagy a meghajtó és a szekrényfal közti távolság C. meghajtó feletti szabad hely D. meghajtó alatti szabad hely 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

40 VACON 40 RÖGZÍTÉS Táblázat 13: A frekvenciaváltó körüli minimális szabad helyek Minimális szabad hely [mm] Minimális szabad hely [in] Vázméret ek A * B * C D A * B * C D MR MR MR MR MR MR * = IP54 / UL 12-es típusú meghajtók esetén az A és B minimális szabad helyek értéke 0 mm / 0 in. Táblázat 14: Szükséges hűtőlevegő-mennyiség Vázméretek Szükséges hűtőlevegőmennyiség [m3/h] Szükséges hűtőlevegőmennyiség [CFM] MR MR MR MR MR MR TEL (0) FAX +358 (0)

41 RÖGZÍTÉS VACON 41 C+D Ábra 20: A telepítéshez szükséges hely egymás felé szerelt meghajtók esetén Ha több meghajtót telepít egymás fölé 1. A szükséges szabad hely összege C + D. 2. Ügyeljen rá, hogy az alacsonyabbra szerelt egységből kiáramló levegő ne jusson el a magasabb egység légbeszívójához. Ehhez szereljen egy fémlapot a szekrényfalra a két meghajtó közé. 3. Amennyiben a meghajtókat szekrénybe szereli, ügyelni kell rá, hogy a kiáramlott levegő ne kerüljön vissza a meghajtókba. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

42 VACON 42 TÁPKÁBELEK 5 TÁPKÁBELEK 5.1 KÁBELEZÉSI CSATLAKOZÁSOK A fő kábelek az L1, L2 és L3 csatlakozókhoz kapcsolódnak. A motor kábelei az U, V és W csatlakozókhoz kapcsolódnak. A B C L1 L2 L3 U/T1 V/T2 W/T3 DC- DC+/R+ R- Ábra 21: Fő kapcsolási rajz A. Kezelőpult B. Az irányítóegység C. Tápegység A használt kábelek hőállósága legalább +70 C (158 F) legyen. A kábelek és biztosítékok kiválasztásánál vegye figyelembe a meghajtó névleges kimenő áramát. A névleges kimenő áramot a típustáblán találja. Táblázat 15: A megfelelő kábel kiválasztása Kábel típusa EMC követelmények Első környezet Második környezet C2 kategória C3 kategória C4 kategória Hálózati kábel Motorkábel 3 * 2 2 Vezérlőkábel TEL (0) FAX +358 (0)

43 TÁPKÁBELEK VACON Tápkábel rögzített telepítéshez. Kábel a megadott hálózati feszültséghez. Árnyékolt kábel használata nem szükséges. MCMK kábel használatát javasoljuk. 2. Szimmetrikus tápkábel koncentrikus védődróttal. Kábel a megadott hálózati feszültséghez. MCMK kábel használatát javasoljuk. lásd itt: Ábra Szimmetrikus tápkábel kompakt alacsony impedanciájú védőlappal. Kábel a megadott hálózati feszültséghez. MCMK vagy EMCMK kábel használatát javasoljuk. Javasoljuk, hogy a kábel átadási impedanciája (1...30MHz) legfeljebb 100 mω/m legyen. lásd itt: Ábra 22. * = A C2-es EMC szint esetén kötelező a motor felőli végen a védőlapot 360º-ban, tömszelencékkel földelni. 4. Védett, kompakt, alacsony impedanciájú védőlappal rendelkező kábel, például egy JAMAK vagy SAB/ÖZCuY-O kábel. A B C Ábra 22: PE-vezetővel rendelkező kábelek A. A PE-vezető és a védőlap B. A PE-vezetők C. Védőlap Az EMC követelményeknek való megfelelés érdekében minden váz esetén használja az alapértelmezett kapcsolófrekvencia-értékeket. Biztonsági kapcsoló beszerelése esetén ügyeljen rá, hogy az EMC-védelem a kábelek elejétől azok végéig érvényes legyen. 5.2 A KÁBELEZÉS UL SZABVÁNYAI Az UL (Underwriters Laboratories) szabályok betartása érdekében használjon az UL által jóváhagyott, 1. osztályú rézvezetéket, melynek hőellenállása legalább 60 vagy 75 C (140 vagy 167 F). Amennyiben a meghajtót T- és J osztályú biztosítékok védik, használhatja olyan áramkörben, mely legfeljebb rms szimmetrikus ampert és legfeljebb 600 V-ot ad le. 5.3 A KÁBELEK MÉRETEI ÉS KIVÁLASZTÁSA Ezek az utasítások csak azokban az esetekben érvényesek, amelyeknél egy motor kerül felhasználásra, és egy kábel csatlakozik a frekvenciaváltóról a motorra. Egyéb esetben kérje a gyártó tanácsát és további útmutatását. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

Altivar 12 Frekvenciaváltók aszinkronmotorokhoz

Altivar 12 Frekvenciaváltók aszinkronmotorokhoz 2354235 11/2008 Altivar 12 Frekvenciaváltók aszinkronmotorokhoz Telepítési és programozási kézikönyv Tartalomjegyzék Telepítés Fontos tájékoztatás...4 Mielőtt elkezdené...5 A dokumentáció felépítése...7

Részletesebben

vacon 20 ac drives GYORSISMERTET

vacon 20 ac drives GYORSISMERTET vacon 20 ac drives GYORSISMERTET BIZTONSÁG Dokumentum: DPD00846, Kiadás ideje: 2011.11.10 vacon 1 Ez a gyorsismertető tartalmazza a Vacon 20 frekvenciaváltó telepítésének és beállításának legfontosabb

Részletesebben

V AC O N 1 0 AC hajtások G Y O R S S E G É D L E T

V AC O N 1 0 AC hajtások G Y O R S S E G É D L E T V AC O N 1 0 AC hajtások G Y O R S S E G É D L E T 1 V A C O N Doc: DPD00268B2, a kiadás dátuma: 2010.06.09 B I Z T O N S Á G 1. BIZTONSÁG A gyors üzembehelyezés útmutatója tartalmazza a Vacon 10 frekvenciaváltó

Részletesebben

Hálózatra tápláló napelemes inverterek HASZNÁLATI ÉS SZERELÉSI ÚTMUTATÓ EHE-N1K5TL EHE-N2KTL EHE-N3KTL EHE-N4KTL EHE-N4K6TL

Hálózatra tápláló napelemes inverterek HASZNÁLATI ÉS SZERELÉSI ÚTMUTATÓ EHE-N1K5TL EHE-N2KTL EHE-N3KTL EHE-N4KTL EHE-N4K6TL Hálózatra tápláló napelemes inverterek HASZNÁLATI ÉS SZERELÉSI ÚTMUTATÓ A szerzői jog az Anhui EHE Energy Tech. Ltd. cégé. EHE-N1K5TL EHE-N2KTL EHE-N3KTL EHE-N4KTL EHE-N4K6TL Ez a dokumentáció védett és

Részletesebben

DULCOMETER DMT Vezetőképesség mérési adat

DULCOMETER DMT Vezetőképesség mérési adat Szerelési és üzemeltetési utasítás DULCOMETER DMT Vezetőképesség mérési adat A1300 Először teljesen olvassa át az üzemeltetési útmutatókat! Ne dobja el! A telepítési- vagy kezelési hibák következtében

Részletesebben

Robbanásveszélyes környezetbe való kisfeszültségű motorok Beszerelési, üzemeltetési, karbantartási és munkabiztonsági kézikönyv

Robbanásveszélyes környezetbe való kisfeszültségű motorok Beszerelési, üzemeltetési, karbantartási és munkabiztonsági kézikönyv Robbanásveszélyes környezetbe való kisfeszültségű motorok Beszerelési, üzemeltetési, karbantartási és munkabiztonsági kézikönyv Telepítési, üzemeltetési, karbantartási és munkabiztonsági kézikönyv magyar

Részletesebben

Forgató hajtások SA 07.2 SA 16.2/SAR 07.2 SAR 16.2 Vezérlőegység: elektromechanikus hajtómű vezérléssel AUMATIC AC 01.2 Intrusive

Forgató hajtások SA 07.2 SA 16.2/SAR 07.2 SAR 16.2 Vezérlőegység: elektromechanikus hajtómű vezérléssel AUMATIC AC 01.2 Intrusive Forgató hajtások SA 07.2 SA 16.2/SAR 07.2 SAR 16.2 Vezérlőegység: elektromechanikus hajtómű vezérléssel AUMATIC AC 01.2 Intrusive Vezérlés Párhuzamos interfész Profibus DP Modbus Foundation Fieldbus Üzemeltetési

Részletesebben

Frekvenciaváltók Altivar 12. Katalógus

Frekvenciaváltók Altivar 12. Katalógus Katalógus Tartalomjegyzék Kiválasztási útmutató... Ismertető... 4 Jellemzők... 6 Rendelési számok... 0 Méretek és felszerelési javaslatok... 4 Kapcsolási rajzok... 8 Motorindítók... 0 Funkciók... Kiválasztási

Részletesebben

frekvenciaváltó gépkönyv 5,5 11 kw

frekvenciaváltó gépkönyv 5,5 11 kw F frekvenciaváltó gépkönyv 5,5 11 kw V202 szoftververziótól P Alapítva: 1984 TARTALOMJEGYZÉK A KÉSZÜLÉKEK RENDELTETÉSE... 4 MŰKÖDÉSI LEÍRÁS... 4 MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT... 5 ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK... 6

Részletesebben

Fronius IG-TL 3.0 / 3.6 / 4.0 / 4.6 / 5.0

Fronius IG-TL 3.0 / 3.6 / 4.0 / 4.6 / 5.0 / Battery Charging Systems / Welding Technology / Solar Electronics Fronius IG-TL 3.0 / 3.6 / 4.0 / 4.6 / 5.0 HU Kezelési útmutató Hálózati inverter 4,046,0074,HU 005-6050 0 Igen tisztelt olvasó HU Bevezetés

Részletesebben

Rövid telepítési útmutató 00825-0118-4530, EC változat 2013. március. Kiváló teljesítményű, vezetett radar elvű szint- és fázishatár-távadó

Rövid telepítési útmutató 00825-0118-4530, EC változat 2013. március. Kiváló teljesítményű, vezetett radar elvű szint- és fázishatár-távadó 00825-0118-4530, EC változat Kiváló teljesítményű, vezetett radar elvű szint- és fázishatár-távadó A kézikönyvről Ez a telepítési útmutató a Rosemount 5300 sorozatú távadókhoz ad általános irányelveket.

Részletesebben

ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK

ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK 1. Ez a kézikönyv elválaszthatatlan és nélkülözhetetlen része a berendezésnek. Gondosan meg kell őrizni a készülékkel együtt akkor is, ha más tulajdonoshoz vagy használóhoz kerül

Részletesebben

Beépítési útmutató. ECL Comfort 210 / 310, alkalmazás A266. 1.0 Tartalomjegyzék

Beépítési útmutató. ECL Comfort 210 / 310, alkalmazás A266. 1.0 Tartalomjegyzék Beépítési útmutató ECL Comfort 210 / 310, alkalmazás A266 1.0 Tartalomjegyzék 1.0 Tartalomjegyzék... 1 1.1 Fontos biztonsági és termékinformációk....................... 2 2.0 Beépítés... 5 2.1 Mielőtt

Részletesebben

Cisco DPC3925 és EPC3925 8x4 DOCSIS 3.0 vezeték nélküli helyi átjáró beágyazott digitális hangcsatolóval Felhasználói útmutató

Cisco DPC3925 és EPC3925 8x4 DOCSIS 3.0 vezeték nélküli helyi átjáró beágyazott digitális hangcsatolóval Felhasználói útmutató Cisco DPC3925 és EPC3925 8x4 DOCSIS 3.0 vezeték nélküli helyi átjáró beágyazott digitális hangcsatolóval Felhasználói útmutató Tartalomjegyzék FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 2 Bevezetés... 13 A doboz tartalma...

Részletesebben

Tartalomjegyzék. DS..D és DA..D Szervoerősítők

Tartalomjegyzék. DS..D és DA..D Szervoerősítők Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 NCT szervoerősítők... 2 Az NCT hajtásrendszerek felépítése... 2 DS..D és DA..D Szervoerősítők... 2 Biztonsági előírások... 2 DS2/4os, DS6/12es, DS8/16es és DA8/12es

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Szervoerősítők

Tartalomjegyzék. Szervoerősítők Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 NCT szervoerősítők... 2 Az NCT hajtásrendszerek felépítése... 2 DS.. és DA.. Szervoerősítők... 2 Biztonsági előírások... 2 DS2/4-os, DS6/12-es, DS8/16-es és DA8/12-es

Részletesebben

Katalógus. Altivar 11 fordulatszám-szabályozók 0,18 2,2 kw

Katalógus. Altivar 11 fordulatszám-szabályozók 0,18 2,2 kw Katalógus 2003 Altivar fordulatszám-szabályozók 0,8 2,2 kw Tartalomjegyzék Altivar Bemutatás................................. 2-3. Rendelési számok.......................... 4-5. Jellemzôk..................................

Részletesebben

LRR 1-50 LRR 1-51. GESTRA Steam Systems. Kezelési utasítás 819294-00. Magyar. LRR 1-50 vezetőképesség szabályozó LRR 1-51 vezetőképesség szabályozó

LRR 1-50 LRR 1-51. GESTRA Steam Systems. Kezelési utasítás 819294-00. Magyar. LRR 1-50 vezetőképesség szabályozó LRR 1-51 vezetőképesség szabályozó GESTRA GESTRA Steam Systems LRR 1-50 LRR 1-51 HU Magyar Kezelési utasítás 819294-00 LRR 1-50 vezetőképesség szabályozó LRR 1-51 vezetőképesség szabályozó Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók Oldal Rendeltetésszerű

Részletesebben

Szükséges az általános és a készülékre speciálisan vonatkozó el_írásokat!

Szükséges az általános és a készülékre speciálisan vonatkozó el_írásokat! Általános ismeretek 1. A kézikönyv a készülék fontos tartozéka ezért a készülék tartozékai között gondosan őrizze meg, hogy szükség esetén a felhasználó vagy a szerviz alkalmazottja számára rendelkezésére

Részletesebben

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket WF1124ZA(C/U) WF1124ZB(C/U) WF1124XA(C/U) WF1124XB(C/U) Mosógép használati útmutató Az útmutató 100%-ban újrahasznosított papírból készult. képzelje el a lehetőségeket Köszönjük, hogy Samsung terméket

Részletesebben

A készülék biztonságos és megfelelő használata érdekében kérjük, olvassa el az útmutató Biztonsági információk fejezetét, mielőtt használatba venné a

A készülék biztonságos és megfelelő használata érdekében kérjük, olvassa el az útmutató Biztonsági információk fejezetét, mielőtt használatba venné a A készülék biztonságos és megfelelő használata érdekében kérjük, olvassa el az útmutató Biztonsági információk fejezetét, mielőtt használatba venné a készüléket. Használati útmutató A készülékhez az alábbi

Részletesebben

ACS800. Programozói kézikönyv ACS800 Standard alkalmazás program 7.x

ACS800. Programozói kézikönyv ACS800 Standard alkalmazás program 7.x ACS800 Programozói kézikönyv ACS800 Standard alkalmazás program 7.x ACS800 Standard alkalmazás program 7.x Programozói kézikönyv 3AFE 64527592 REV B HU ÉRVÉNYES: 10.03.2002 2002 ABB Kft. Minden jog fenntartva.

Részletesebben

Forgató hajtások SA 07.2 SA 16.2/SAR 07.2 SAR 16.2 AUMA NORM (vezérlés nélkül)

Forgató hajtások SA 07.2 SA 16.2/SAR 07.2 SAR 16.2 AUMA NORM (vezérlés nélkül) Forgató hajtások SA 07.2 SA 16.2/SAR 07.2 SAR 16.2 AUMA NORM (vezérlés nélkül) Üzemeltetési utasítás Szerelés, kezelés, üzembe helyezés Tartalomjegyzék SA 07.2 SA 16.2/SAR 07.2 SAR 16.2 Először olvassa

Részletesebben

Használati, szerelési és beüzemelési útmutató

Használati, szerelési és beüzemelési útmutató ÁTFOLYÓS KOMBI GÁZKAZÁN MIKROAKKUMULÁCIÓS TARTÁLLYAL Használati, szerelési és beüzemelési útmutató ThemaFAST F 25 E H-MOD Használati útmutató Tartalomjegyzék 1 Általános jellemzők...2 2 A dokumentumok

Részletesebben

AZ ELSŐ LÉPÉSEK. CP1L CPU egység CP1L-L14D - CP1L-L20D - CP1L-M30D - CP1L-M40D - Rövid áttekintés

AZ ELSŐ LÉPÉSEK. CP1L CPU egység CP1L-L14D - CP1L-L20D - CP1L-M30D - CP1L-M40D - Rövid áttekintés Cat. No. W07E-HU-01A CP1L CPU egység CP1L-L14D - CP1L-L20D - CP1L-M30D - CP1L-M40D - AZ ELSŐ LÉPÉSEK Rövid áttekintés 17 Rendszertervezés 25 Felszerelés és bekötés 35 Programok készítése 75 Programok letöltése

Részletesebben

close open twist 200 EL H Szerelési és használati útmutató 1-32 Sommer_Twist200EL_V9_HU

close open twist 200 EL H Szerelési és használati útmutató 1-32 Sommer_Twist200EL_V9_HU close open H H Szerelési és használati útmutató - twist 00 EL Sommer_Twist00EL_V9_HU Tartalomjegyzék Általános adatok... Rajzjelek... Biztonsági előírások... Rendeltetésszerű használat... Rendeltetésellenes

Részletesebben

CK-20W Nokia multimédia autóskészlet Felhasználói és telepítési útmutató

CK-20W Nokia multimédia autóskészlet Felhasználói és telepítési útmutató CK-20W Nokia multimédia autóskészlet Felhasználói és telepítési útmutató 9245865 1. kiadás, HU MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kijelenti, hogy a HF-20 jelzésû termék megfelel az 1999/5/EK

Részletesebben

TE 50 / TE 50-AVR. ar ja ko zh cn. Printed: 08.07.2013 Doc-Nr: PUB / 5130203 / 000 / 01

TE 50 / TE 50-AVR. ar ja ko zh cn. Printed: 08.07.2013 Doc-Nr: PUB / 5130203 / 000 / 01 TE 50 / TE 50-AVR Bedienungsanleitung Operating instructions Használati utasítás Návod k obsluze Návod na obslu Instrukcja obsługi Upute za uporabu Navodila za uporabo Ръководство за обслужване Инструкция

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A MWE 20 FI TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat MWE 20 FI

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A MWE 20 FI TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat MWE 20 FI Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat A gyártó védjegye: A készülék típusazonosítója: Teljesítményfelvétel: (mikrohullám) Grill teljesítmény: Mikrohullámú kimenõ teljesítmény: Mikrohullámú

Részletesebben

T-Home Sat TV-vevôegység. kezelési útmutatója

T-Home Sat TV-vevôegység. kezelési útmutatója T-Home Sat TV-vevôegység kezelési útmutatója Általános bemutatás Ez egy új generációs mûholdvevô készülék, amely beépített merevlemezzel rendelkezik. A kifejlesztett technológiai újításoknak köszönhetôen

Részletesebben