Felnőttképzési nyilvántartási szám: Intézményakkreditációs. lajstromszám: 0545 A KÉZENFOGVA ALAPÍTVÁNY KÉPZÉSI TERVE 2006.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0899-04. Intézményakkreditációs. lajstromszám: 0545 A KÉZENFOGVA ALAPÍTVÁNY KÉPZÉSI TERVE 2006."

Átírás

1 Felnőttképzési nyilvántartási szám: Intézményakkreditációs lajstromszám: 0545 A KÉZENFOGVA ALAPÍTVÁNY KÉPZÉSI TERVE 2006.

2 2 I. A KÉZENFOGVA ALAPÍTVÁNY KÉPZÉSEINEK CÉLCSOPORTJA 1. A képzések célcsoportjára vonatkozó információk táblázatos összefoglalása. Sorszám Változók (földrajzi, demográfiai, pszichográfiai és magatartás) Jellemzők 1. Szociális gondozó ápoló képzés ( ) 1.1 Budapest és környékén élő Civil szervezetek, önkormányzati és egyházi emberek intézmények dolgozói, akik meg tudják oldania képzésre járó munkatársak helyettesítését 1.2 Szakképzettséggel nem rendelkező 8 általánost végzett, a szociális szférában már évek óta dolgozó emberek 2. Tanfolyamok 2.1. Az értelmi fogyatékos emberekkel való bánásmód ( ) Országos Fogyatékos témában dolgozók A szociális szférából gyógypedagógusok, az oktatási Felsőfokú végzettséggel szférából pedagógusok, óvodapedagógusok rendelkezők jelentkeznek. Főleg állami, önkormányzati intézményből érkeznek a hallgatók, kevesebb számban civil szervezetektől Értelmi fogyatékos embereket ellátó intézményekben dolgozók A képzés olyan szakembereknek szerveződött, akik tartós elhelyezést, vagy nappali ellátást biztosító intézményben dolgoznak, ezek lehetnek állami, egyházi önkormányzati vagy civil fenntartásúak Út a gondozástól a támogatásig ( ) Országos Fogyatékos témában dolgozók Általában középfokú végzettségű, de felsőfokú Középfokú végzettséggel szakképesítéssel rendelkező szakemberek, akik az rendelkezők értelmi sérült emberekkel napi kapcsolatban állnak, főleg segítők. A képzés olyan szakembereknek szerveződött, akik tartós Értelmi fogyatékos embereket elhelyezést, vagy nappali ellátást biztosító intézményben ellátó intézményekben dolgozók dolgoznak, ezek lehetnek állami, egyházi önkormányzati vagy civil fenntartásúak. 2.3 A súlyosan-halmozottan fogyatékos emberek életének kísérése ( ) Országos Súlyosan, halmozottan fogyatékos témában dolgozók Középfokú végzettséggel rendelkezők Súlyosan, halmozottan fogyatékos embereket ellátó intézményekben dolgozók Általában középfokú végzettségű, de felsőfokú szakképesítéssel rendelkező szakemberek, akik az értelmi sérült emberekkel napi kapcsolatban állnak, főleg segítők. A képzés olyan szakembereknek szerveződött, akik tartós elhelyezést, vagy nappali ellátást biztosító intézményben dolgoznak, közvetlenül, a gyakorlatban dolgoznak súlyosan, halmozottan fogyatékos emberekkel. Ezek az intézmények lehetnek állami, egyházi önkormányzati vagy civil fenntartásúak.

3 3 Sorszám Változók (földrajzi, demográfiai, pszichográfiai és magatartás) Jellemzők 2.4. Enyém a testem tanfolyam az önvédelmi program oktatóinak képzésére ( ) Országos Az ország bármely területéről, régiójából fogadjuk azokat a hallgatókat, akik már elvégezték a szexualitással kapcsolatos konfliktusok kezelése című tréningünket Fogyatékos témában dolgozók A tanfolyam akkor ad mérhető eredményt, ha olyan A sérültekkel közvetlen hallgató végzi el, aki a sérült ember mindennapjait jól kapcsolatban lévő segítők ismeri, és vele együtt éli, és már elvégezte a szexualitással kapcsolatos konfliktusok kezelése című tréningünket Súlyosan halmozottan fogyatékos gyermekek és felnőttek egész életívet átfogó gyógypedagógiai kísérése ( ) Országos Fogyatékos témában dolgozók Felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára Közoktatási és szociális ellátórendszerben dolgozó pedagógusok Felsőfokú végzettséggel rendelkező szakemberek Pedagógusok, gyógypedagógusok Konduktorok, logopédusok, óvodapedagógusok A közoktatási szférában dolgozó olyan szakemberek, akik közvetlen kapcsolatba kerülnek a súlyosanhalmozottan fogyatékos gyermekekkel és felnőttekkel 2.6. Értelmi, halmozottan fogyatékos és autista emberek foglalkoztatásának szervezése ( ) (új képzés) Országos Fogyatékos témában dolgozók Foglalkoztatás-szervező munkakörben dolgozó, felső Középfokú végzettséggel és/vagy középfokú, szociális, pedagógiai vagy rendelkezők egészségügyi végzettséggel rendelkező szakemberek Értelmi fogyatékos embereket ellátó intézményekben dolgozók 3. Tréning A felnőtt korú értelmi, halmozottan fogyatékos és autista személyeket ellátó intézményekben dolgozó foglalkoztatási rehabilitációval foglalkozó szakemberek. 3.1 A szexualitással kapcsolatos konfliktusok kezelése ( ) Országos Fogyatékos témában dolgozók A szexuális konfliktusok kezelésére irányuló tréning A sérültekkel közvetlen csak akkor ad mérhető eredményt, ha a célcsoport a kapcsolatban lévő segítők sérült ember mindennapjait jól ismeri, és vele együtt éli.

4 Vezetői és szervezetfejlesztési (coaching) képzés ( ) (új képzés) Országos Fogyatékos témában dolgozók A sérültekkel közvetlen kapcsolatban lévő szakemberek 4. Nem akkreditált képzések A képzés célja a coaching vezetési módszer bevezetése és meghonosítása fogyatékossággal élőket gondozó szolgáltatásokban Családtámogató szakmai képzés szociális szakemberek részére (új képzés) Országos Fogyatékos témában dolgozók A sérültekkel közvetlen kapcsolatban lévő segítők Ezt a képzést szociális alapképzettséggel rendelkező szakembereknek hirdetjük. A képzés a HEFOP program keretein belül került kidolgozásra. A fogyatékos ember családjának életébe kapcsolódik be. 2. A képzések célcsoportjának szöveges kifejtése A Kézenfogva Alapítvány célcsoportja mindazon a szervezetek, akik értelmi és halmozottan fogyatékos embereket ellátnak, kezdve a korai fejlesztést végzőktől, a tartós, az életük végéig tartó bentlakást biztosító intézményekig óta gombamód szaporodtak meg azok a civil szervezetek, szerveződések, akik értelmi és halmozottan sérült emberekért dolgoztak és új intézmények létrehozásával igyekeztek alternatív szociális szolgáltatásokat nyújtani. Kezdetben ezen alternatív szolgáltatást nyújtó civil szervezeteknek segítettünk képzéseinkkel, mert úgy gondoltuk, hogy a minőségi ellátás mellé a szakmai munka, a fejlesztés magas színvonalát kell kapcsolnunk. Később nyitottunk, mert a normalizáció szemléletének megjelenése és terjedése, valamint az értelmi fogyatékos emberek életének végéig tartó fejlődés lehetőségének az elismerése az állami és önkormányzati fenntartású intézményekben is kézzelfoghatóvá vált. Képzéseinkre örömmel és nagyszámban jöttek el, és így együtt hallgathatták az előadásokat a különböző szférából érkezők. A fenti táblázatból jól kiderül, hogy ha az ország egész lakosságát nézzük, akkor annak csak kis csoportját érintik képzéseink, viszont annak a kis csoportnak igyekszünk minden rétegét elérni, s minden rétegének a saját szintjén megfelelő képzést nyújtani höz képest jelentősen bővítettük képzéseink számát. 1. Pedagógiai végzettségű szakemberek részére elkészítettük a Súlyosan halmozottan fogyatékos gyermekek és felnőttek egész életívet átfogó gyógypedagógiai kísérése című 120 órás továbbképzésünket. A képzést, melyet a Kézenfogva Alapítvány a Budapesti Korai Fejlesztő Központtal, valalmint az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai karával együtt dolgozott ki az Oktatási Minisztérium akkreditálta február 7-én. A hallgatók a komplex gyógypedagógiai ellátás javítása érdekében ismereteket szereznek a súlyosan, halmozottan fogyatékos embereket érintő egészségügyi problémákról, azok ellátásának lehetőségeiről, a közoktatási és szociális ellátás rendszeréről és szolgáltatásairól, valamint a szolgáltatások megújításának lehetséges módjairól.

5 5 2. Értelmi, halmozottan fogyatékos és autista emberek foglalkoztatásának szervezése A 80 órás képzés az Európai Unió Equal programjának keretében finanszírozott Aktív Műhely keretében került kidolgozásra. A továbbképzés praktikus ismeretek ad az értelmi, halmozottan fogyatékos és autista személyek foglalkoztatási rehabilitációjáról. A képzést a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Képzési Központja akkreditálta. A továbbképzési pontérték 30 pont. 3. Vezetői és szervezetfejlesztési (coaching) képzés A tréninget az európai Leonardo da Vinci program keretében indított Renessaince projektben létrehozott képzési anyagra alapozzuk. Ebben a programban új vezetési stílusokra épülő képzést adaptáltak az Összefogás Ipari szövetkezet munkatársai Dr. Kollár János közreműködésével. A képzés célja a coaching vezetési módszer bevezetése és meghonosítása a fogyatékossággal élőket gondozó szolgáltatásokban. A tréninget szintén a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet akkreditálta. A továbbképzési pontérték 30 pont. 4. Családtámogató szakmai képzés szociális szakemberek részére A képzési anyag a Humán Erőforrás Operatív Program pályázatának keretében került kidolgozásra. A 60 órás képzéssel azt szeretnénk elérni, hogy a tanfolyamot sikeresen elvégzők legyenek képesek bármilyen korú és súlyossági fokú fogyatékos ember segítésére, a fogyatékos ember otthonában szakszerű segítést és felügyeletet tudjanak nyújtani. Két új NCSSZI által akkreditált képzésünk Munkaügyi Központ felé történő bejelentése, majd az ezt követő FAT általi minősítése folyamatban van.

6 6 II. A KÉPZÉSEKHEZ SZÜKSÉGES SZEMÉLYI-TÁRGYI FELTÉTELEK BIZTOSÍTÁSÁNAK MÓDJA 1. A tervezett képzésekhez szükséges személyi feltételek biztosításának módjára vonatkozó információk táblázatos összefoglalása. 1.1 Az intézmény munkatársi állománya Sorszám Változók Fő Főállású munkatársak száma 9 A főállású munkatársak megoszlása iskolai végzettség szerint: egyetemi végzettségű ebből pedagógiai végzettséggel rendelkezők száma főiskolai végzettségű ebből pedagógiai végzettséggel rendelkezők száma középiskolai végzettséggel rendelkezők száma Az intézmény vezetőjének iskolai végzettsége, képesítése: Közgazdaságtudományi Egyetem, közgazdász A felnőttképzésért felelős vezető iskolai végzettsége, andragógiai-pedagógia képesítése: Gyógypedagógiai Főiskola, gyógypedagógus 1.2 Az oktatást végző személyi állomány Sorszám Változók Fő Főállású oktatók száma - A főállású oktatók megoszlása iskolai végzettség szerint: egyetemi végzettségű ebből pedagógiai végzettséggel rendelkezők száma főiskolai végzettségű ebből pedagógiai végzettséggel rendelkezők száma középiskolai végzettséggel rendelkező oktatók száma A képzőintézménnyel munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban (megbízás, vállalkozás) álló oktatók száma A képzőintézménnyel munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban (megbízás, vállalkozás) álló oktatók megoszlása iskolai végzettség szerint: egyetemi végzettségű ebből pedagógiai végzettséggel rendelkezők száma főiskolai végzettségű ebből pedagógiai végzettséggel rendelkezők száma középiskolai végzettséggel rendelkező oktatók száma

7 7 2. A tervezett képzésekhez szükséges tárgyi feltételek biztosításának módjára vonatkozó információk táblázatos összefoglalása. Sorszám Változók Jellemzők I. Az oktatásra rendelkezésre álló helyiségek adatai Elméleti oktatásra használt saját rendelkezésű helyiségek száma összes férőhelyek száma Elméleti oktatásra használt, rendszeresen rendelkezésre álló, bérelt helyiségek száma összes férőhelyek száma Gyakorlati oktatásra használt saját rendelkezésű helyiségek száma összes férőhelyek száma Gyakorlati oktatásra használt, rendszeresen rendelkezésre álló, bérelt helyiségek száma összes férőhelyek száma 1 32 fő Egyéb: -

8 8 3. A tervezett képzések képzési programjainak szerkezete. Állam által elismert szakképesítést nyújtó képzés (OKJ) Szociális gondozó-ápoló A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet által akkreditált továbbképzés Az értelmi fogyatékos emberekkel való bánásmód Út a gondozástól a támogatásig A súlyosan-halmozottan fogyatékos emberek életének kísérése Enyém a testem tanfolyam az önvédelmi program oktatóinak képzésére Értelmi, halmozottan fogyatékos és autista emberek foglalkoztatásának szervezése Az NCSSZI által akkreditált tréning A szexualitással kapcsolatos konfliktusok kezelése Vezetői és szervezetfejlesztési (coaching) képzés Az OM által akkreditált képzés Gyógypedagógiai továbbképzés Egyéb képzés Családtámogató szakmai képzés szociális szakemberek részére Felnőttképzési szolgáltatás Előzetes tudásszintfelmérés Álláskeresési technikák Programok száma Saját fejlesztésű programok Központi programok Ebből: Központi + saját fejlesztésű programok Egyéb, pl. más képzőintézménytől vásárolt programok ÖSSZESEN

9 9 4. A személyi-tárgyi feltételek témakörének szöveges kifejtése. A Kézenfogva Alapítvány 1997-től, Fészek programjának beindításától kezdve foglalkozik képzésekkel. Akkor, a létrehozott lakóotthonokban dolgozó segítőket kellett képeznünk a holland, Philadelphia Alapítvány segítségével ig minden képzésünknél termet kellett bérelnünk, mert az Alapítvány nem rendelkezett saját, képzésre alkalmas helyiséggel szeptemberében változott a helyzet, olyan helyre költöztünk, ahol kialakítottunk egy termet, a megfelelő infrastruktúrával februárjában a Nemzeti Felnőttképzési Intézet áltat akkreditált intézmények részére kiírt pályázaton nyert összegből az oktató termet átalakítottuk, kibővítettük. Képzéseinken állandóan rendelkezésre áll számítógép, projektor, videó, írásvetítő, flipchart tábla februárjától, még a tavaszi képzések megkezdését megelőzően alapítványunk főállású oktatásszervezőt vett fel a képzések lebonyolítására, így még jobban ki tudjuk elégíteni mind az oktatók, mind a hallgatók igényeit. Oktatástechnikusunk rendelkezésre áll a felmerülő problémák szakszerű megoldásában. A továbbképzések gyakorlati oktatásait egyházi, civil, és önkormányzati fenntartású intézmények otthonaiban tartjuk. Továbbképzéseink saját fejlesztésűek. Fontosnak tartjuk a külföldi, holland, osztrák minták hazai adaptálását és a civil szemlélet terjesztését.

10 10 III. A FINANSZÍROZÁS FORRÁSAI 1. A tervezett képzések finanszírozási forrásaira vonatkozó táblázatos összefoglaló. Sorszám A forrás megnevezése Összeg forintban Megoszlás %-ban Munkavállalók/munkáltatók képzési hozzájárulás EQUAL program keretéből HEFPO program keretéből ,5 ÖSSZESEN % 2. A finanszírozási források témakörének szöveges kifejtése Minden képzés finanszírozásánál a Kézenfogva Alapítvány mint non-profit szervezet arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben terhelje a hallgatóit. Képzéseink non-profit jellegűek. A hallgatók által befizetett képzési díj úgy kerül megállapításra, hogy fedezze a tanárok, tereptanárok óradíjait, költségeit, adminisztrációs költséget, az esetleges terembérleti díjat és a vizsgáztatás költségeit. Mivel az alapítvány 2005 februárjától főállású oktatásszervezőt foglalkoztat, célul kell magunk elé kitűzni, hogy az oktatásszervező bérét is ki tudjuk gazdálkodni a befizetett díjakból. Ennek a bérnek egy részét már a 2006-os évben is beépítettük a tervezésbe. Az egyéb költségek (villany, fűtés stb.) az Alapítványt terhelik. Minden évben figyeljük a pályázati kiírásokat, hogy eszközbeszerzésekkel növelhessük képzéseink színvonalát, vagy hogy további forrásokat vonhassunk be a képzésekbe.

11 11 IV. A TERVEZETT KÉPZÉSEK KÍNÁLATA 1. Az intézmény oktatási/képzési programjainak szerkezete. Képzéseink az iskolai rendhez igazodva tavasz és az őszi félévkor, tehát minden év februárjában és szeptemberében indulnak. Ha egy-egy képzésünk iránt megugrik az érdeklődés, az SzTT jóváhagyásával eltérünk a tervektől és az igényekhez igazodunk. Az új képzési időpontokról az intézményeket mindig írásban tájékoztatjuk. Sorszám Képzési programcsaládok (a kínálat szélessége) A konkrét képzési programok megnevezése, azonosítója (8 számjegyből álló) és darabszáma (a kínálat hosszúsága) 1. Állam által elismert szakképesítést nyújtó képzés (OKJ) 1.1 Szociális gondozó és ápoló képzés Új képzés meghirdetése: május Csoportindítás: szeptember A tanfolyam időtartama: 3 félév Az összes óraszám:1120 elméleti óra, 400 gyakorlati óra Órabeosztás: Heti 16 óra, órarend szerint A képzést OKJ szerinti vizsga zárja, mely után szociális gondozó-ápoló szakképesítést kapnak a hallgatók A képzésen való részvétel feltétele: 8 általános iskola elvégzése és a 16. életév betöltése 2. Az NCSSZI és OM által akkreditált továbbképzés csoport (2x21 fő) indítását tervezzük tavaszára és őszére Az értelmi fogyatékos emberekkel A tanfolyam időtartama: 60 óra, 3 blokkban + vizsga való bánásmód Továbbképzési pontértéke: 50 A képzésen való részvétel feltétele: felsőfokú végzettség csoport (2x27 fő) indítását tervezzük tavaszára és őszére Út a gondozástól a támogatásig A tanfolyam időtartama: 60 óra, 2 blokkban + gyakorlat + vizsga Továbbképzési pontértéke: 45 A képzésen való részvétel feltétele: középfokú végzettség A súlyosan-halmozottan fogyatékos emberek életének kísérése Enyém a testem tanfolyam az önvédelmi program oktatóinak képzésére Súlyosan halmozottan fogyatékos gyermekek és felnőttek egész életívet átfogó gyógypedagógiai kísérése Értelmi, halmozottan fogyatékos és autista emberek foglalkoztatásának szervezése 3. Az NCSSZI által akkreditált tréning 2 csoport (2x26 fő) indítását tervezzük 2006 tavaszára és őszére A tanfolyam időtartama: 60 óra, 2 blokkban + gyakorlat + vizsga Továbbképzési pontértéke: 50 A képzésen való részvétel feltétele: középfokú végzettség 1 csoport (1x20 fő) indítását tervezzük 2006 őszére A tanfolyam időtartama: 35 óra, 2 blokkban Továbbképzési pontértéke: 50 A képzésen való részvétel feltétele: fogyatékos ellátásban dolgozó felsőfokú végzettségű szakemberekre számítunk 2 csoport (2x20 fő) indítását tervezzük 2006 tavaszára és őszére A tanfolyam időtartama: 120 óra, 4 blokkban + gyakorlat + vizsga A képzésen való részvétel feltétele: felsőfokú pedagógiai végzettség 1 csoport (1x30 fő) indítását tervezzük 2006 őszére A tanfolyam időtartama: 120 óra, Továbbképzési pontértéke: 30 A képzésen való részvétel feltétele: fogyatékos ellátásban dolgozó minimum középfokú végzettségű szakemberekre számítunk

12 A szexualitással kapcsolatos konfliktusok kezelése Vezetői és szervezetfejlesztési (coaching) képzés 4. Nem akkreditált képzés 4.1. Családtámogató szakmai képzés szociális szakemberek részére 5. Felnőttképzési szolgáltatás 2 csoport (2x20 fő) indítását tervezzük 2006 tavaszára és őszére A tanfolyam időtartama: 35 óra, 2 blokkban Továbbképzési pontértéke: 30 A képzésen való részvétel feltétele: fogyatékos ellátásban dolgozó szakemberekre számítunk 2 csoport (2x15fő) indítását tervezzük 2006 tavaszára és őszére A tanfolyam időtartama: 54 óra, 3 blokkban Továbbképzési pontértéke: 30 A képzésen való részvétel feltétele: fogyatékos ellátásban dolgozó szakemberekre számítunk 1 csoport (30 fő) ősszel valamint a képzők képzése (2,5 nap) tavasszal től a 1.1 képzésünk előtt mindenképpen, a 2.1, a 2.2 és a Előzetes tudásszintfelmérés 2.3 számú képzésünk indítása előtt igény szerint végezzük el. Módja: teszt kitöltése 5.2 Álláskeresési technikák Szociális gondozó-ápoló képzésünkbe építjük be. 2. Az intézmény 5 kulcsfontosságú oktatása/képzése. 4. A szexualitással kapcsolatos konfliktusok kezelése ( Az értelmi fogyatékos emberekkel való bánásmód ( Mutatók/jellemzők A tanfolyam időtartama: 3 félév Az összes óraszám:1120 elméleti óra, 400 gyakorlati óra A tanfolyam időtartama: 60 óra, 2 blokkban + gyakorlat + vizsga Továbbképzési pontértéke: 50 A képzésen való részvétel feltétele: középfokú végzettség A tanfolyam időtartama: 60 óra, 2 blokkban + gyakorlat + vizsga Továbbképzési pontértéke: 45 A képzésen való részvétel feltétele: középfokú végzettség A tanfolyam időtartama: 35 óra, 2 blokkban Továbbképzési pontértéke: 35 A képzésen való részvétel feltétele: fogyatékos ellátásban dolgozó szakemberekre számítunk A tanfolyam időtartama: 60 óra, 3 blokkban + vizsga Továbbképzési pontértéke: 50 A képzésen való részvétel feltétele: felsőfokú végzettség 3. A felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatások. Sorszám A oktatás/képzés megnevezése 1. Szociális gondozó-ápoló képzés ( ) 2. A súlyosan-halmozottan fogyatékos emberek életének kísérése (OKÉV nyilvántartásba vétele folyamatban van) 3. Út a gondozástól a támogatásig ( ) Sorszám A felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatások megnevezése A felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatások (8 számjegyű) azonosítója A szolgáltatásban részt vevők tervezett létszáma 1 Előzetes tudásszint felmérés fő 2 Álláskeresési technikák fő

13 13 4. A képzések kínálatával kapcsolatos témakör szöveges kifejtése. A Kézenfogva Alapítványnak egy, állam által elismert szakképesítést nyújtó képzése (szociális gondozó-ápoló), öt, az NCSSZI által akkreditált továbbképzése, kettő az NCSSZI által akkreditált tréningje van, valamint egy OM által akkreditált pedagógus továbbképzése van. Terveink szerint 2006-ben mintegy fő képzését tervezzük, és mint az elmúlt években, úgy most is minden képzésünkre helyet biztosítunk alapítványunk finanszírozásban két-két erdélyi, vagy más határon túli magyar lakta területről érkező szakembernek (összesen 15 főnek). Az 1. számú táblázat jól összefoglalja, hogy az egyes képzéseinkre milyen óraszámban, kiket várunk, és mi a kimenetele a képzésnek (szakképesítés, továbbképzési pont). A képzések a tavaszi és az őszi félévben az iskolarendszerhez igazodva indulnak. A felnőttképzéshez tartozó szolgáltatások közül az álláskeresési technikákat az állam által elismert szakképesítést nyújtó képzésünkbe modulszerűen építjük be a 3. félévben. Az előzetes tudásszint felmérést az OKJ-s képzés indításakor, valamint középfokú végzettségű szakemberek számára hirdetett továbbképzésünknél használjuk, mert fontosnak tartjuk, a megfelelő bemeneti tudásszintet, az oktatás folyamatos haladása érdekében. A Kézenfogva Alapítvány évi Képzési Tervét az SzTT jóváhagyta: Budapest, december 20. A képzési tervet a SzTT tagok egyhangúlag elfogadták, és aláírásukkal hitelesítették:... Lányiné dr. Engelmayer Ágnes az SzTT elnöke... Dr. Radványi Katalin... Makrai Józsefné... Halászné Gambár Mária... Váradi Ildikó

Súlyosan és halmozottan fogyatékos személyek fejlesztése, nevelése fókuszban a felnőtt súlyosan és halmozottan fogyatékos személyek

Súlyosan és halmozottan fogyatékos személyek fejlesztése, nevelése fókuszban a felnőtt súlyosan és halmozottan fogyatékos személyek Gondoskodás Gyermekeinkért Közhasznú Alapítvány (Budapest) Súlyosan és halmozottan fogyatékos személyek fejlesztése, nevelése fókuszban a felnőtt súlyosan és halmozottan fogyatékos személyek Életünk értelme

Részletesebben

2. Melléklet - A Közép-magyarországi Regionális Szociális Módszertani Konzorcium képzései

2. Melléklet - A Közép-magyarországi Regionális Szociális Módszertani Konzorcium képzései 2. Melléklet - A Közép-magyarországi Regionális Szociális Módszertani Konzorcium képzései Továbbképzés neve, engedélyszáma Célcsoport Helyszín, időpont Pontért ék Ár Kapcsolattartó 1 Mentálisan hanyatló

Részletesebben

M e g h í v ó kuratóriumi ülés Készült: március 13.

M e g h í v ó kuratóriumi ülés Készült: március 13. Szakképzéssel az Emberekért és az Állatokért Közhasznú Alapítvány M e g h í v ó kuratóriumi ülés Készült: 203. március 3. N a p i r e n d i p o n t o k I. Az éves szakmai tevékenységről szóló beszámoló

Részletesebben

Az egészségügyi szakképzésben dolgozó szaktanárok képzettségével kapcsolatos felmérés eredményének bemutatása Holczinger Istvánné

Az egészségügyi szakképzésben dolgozó szaktanárok képzettségével kapcsolatos felmérés eredményének bemutatása Holczinger Istvánné Az egészségügyi szakképzésben dolgozó szaktanárok képzettségével kapcsolatos felmérés eredményének bemutatása Holczinger Istvánné Igazgatói tájékoztató nap Budapest 2013 A felmérés előzményei A kérdőív

Részletesebben

ÉLETÚT ALAPÍTVÁNY Felnőttképzési nyilvántartási szám: 13-0283-04 Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL 0564

ÉLETÚT ALAPÍTVÁNY Felnőttképzési nyilvántartási szám: 13-0283-04 Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL 0564 ÉLETÚT ALAPÍTVÁNY Felnőttképzési nyilvántartási szám: 13-0283-04 Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL 0564 2010. évi KÉPZÉSI TERVE Jóváhagyta: Az intézmény Szakmai Tanácsadó Testülete 2008.12.21-én

Részletesebben

SZAUER CSILLA szauer.csilla@fszk.hu

SZAUER CSILLA szauer.csilla@fszk.hu SZEMÉLYES ADATOK Név E-mail SZAUER CSILLA szauer.csilla@fszk.hu Állampolgárság Magyar Születési idő 1974. 02. 02. Születési hely BUDAPEST MUNKATAPASZTALAT 2010. 05. 01. ELTE BÁRCZI GUSZTÁV GYÓGYPEDAGÓGIAI

Részletesebben

ÉLETÚT ALAPÍTVÁNY. Felnőttképzési nyilvántartási szám: 13-0283-04 Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL 0564. 2011.

ÉLETÚT ALAPÍTVÁNY. Felnőttképzési nyilvántartási szám: 13-0283-04 Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL 0564. 2011. ÉLETÚT ALAPÍTVÁNY Felnőttképzési nyilvántartási szám: 13-0283-04 Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL 0564 2011. évi KÉPZÉSI TERVE Jóváhagyta: Az alapítvány Szakmai Tanácsadó Testülete 2010.11.26-án

Részletesebben

Ft helyett csak Ft Ft/hó helyett csak Ft/hó

Ft helyett csak Ft Ft/hó helyett csak Ft/hó Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2019-09-21 Ütemezés: Időtartam: Hetente 7 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék kiadásáról

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék kiadásáról A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék kiadásáról A személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséről

Részletesebben

JOGSZABÁLYOK AZ OKTATÁSRÓL MAGYARORSZÁGON 2005 Betlehem József

JOGSZABÁLYOK AZ OKTATÁSRÓL MAGYARORSZÁGON 2005 Betlehem József JOGSZABÁLYOK AZ OKTATÁSRÓL MAGYARORSZÁGON 2005 Betlehem József Jogszabályok a képzésben 1993. évi LXXIX. tv. a közoktatásról 1993. évi LXXX. tv. a felsőoktatásról 1993. évi LXXVI. tv. a szakképzésről 2001.

Részletesebben

Adatlap a felnőttképzésről 2011.

Adatlap a felnőttképzésről 2011. Az adatszolgáltatás a /2010. ( ) Kormányrendelet alapján kötelező! Nyilvántartási szám:1665 Adatszolgáltatók: a felnőttképzést folytató intézmények. Az adatszolgáltatás statisztikai célokra történik. Az

Részletesebben

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A KÉZENFOGVA ALAPÍTVÁNY SZOCIÁLIS ÉS PEDAGÓGIAI TOVÁBBKÉPZÉSEIRŐL

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A KÉZENFOGVA ALAPÍTVÁNY SZOCIÁLIS ÉS PEDAGÓGIAI TOVÁBBKÉPZÉSEIRŐL KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A KÉZENFOGVA ALAPÍTVÁNY AKKREDITÁLT SZOCIÁLIS ÉS PEDAGÓGIAI TOVÁBBKÉPZÉSEIRŐL 2009. ŐSZ KIKNEK AJÁNLJUK KÉPZÉSEINKET Azoknak a szakembereknek, akik értelmi és halmozottan fogyatékos

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közművelődési Szakmai Tanácsadó és Szolgáltató Intézete É V E S K É P Z É S I T E R V

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közművelődési Szakmai Tanácsadó és Szolgáltató Intézete É V E S K É P Z É S I T E R V Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közművelődési Szakmai Tanácsadó és Szolgáltató Intézete É V E S K É P Z É S I T E R V 2010 I. BEVEZETÉS Az intézmény neve: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közművelődési

Részletesebben

Borsodi Tranzit Foglalkoztatási Kht.

Borsodi Tranzit Foglalkoztatási Kht. Borsodi Tranzit Foglalkoztatási Kht. 2006. évi Közhasznúsági Jelentés Ózd, 2007. május 17.. Dr. Török Béla ügyvezető PÁLYÁZATI TÁMOGATÁSÚ KOMPLEX MUNKAERŐPIACI PROGRAMOK 1. Borsod-Gömör-Abaúj Újra Dolgozom+

Részletesebben

Adatlap a felnőttképzésről 2012.

Adatlap a felnőttképzésről 2012. Az adatszolgáltatás a 243/2011. (XI. 22.) Kormányrendelet alapján kötelező! Nyilvántartási szám:1665 Adatszolgáltatók: a felnőttképzést folytató intézmények. Az adatszolgáltatás statisztikai célokra történik.

Részletesebben

A Stratégia rendszerének bemutatása

A Stratégia rendszerének bemutatása A Stratégia rendszerének bemutatása Csicsely Ágnes Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztály A Stratégia elkészítésének indokai a) Jogszabályi kötelezettség A fogyatékos

Részletesebben

KÉPZÉSI TERV. 2010. év

KÉPZÉSI TERV. 2010. év KÉPZÉSI TERV 2010. év A Magyar Iparszövetség bemutatása A Magyar Iparszövetség (a továbbiakban: OKISZ) célja, hogy vagyoni és infrastrukturális adottságainak segítségével, a szövetségi rendszerben működő

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT COMENIUS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA PÉCS

ALAPÍTÓ OKIRAT COMENIUS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA PÉCS ALAPÍTÓ OKIRAT COMENIUS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA PÉCS 1. Az intézmény neve: - Comenius Szakközépiskola és Szakiskola OM azonosító: 027440 - alapításkor: Comenius Szakközépiskola és Humánszolgáltató

Részletesebben

GYÓGYPEDAGÓGIAI SEGÍTŐ MUNKATÁRS OKJ

GYÓGYPEDAGÓGIAI SEGÍTŐ MUNKATÁRS OKJ GYÓGYPEDAGÓGIAI SEGÍTŐ MUNKATÁRS OKJ 54-140-01 1. A szakképesítés munkaterületének rövid leírása: A Gyógypedagógiai segítő munkatárs részt vesz a közvetlen gyógypedagógiai munka előkészítésében. Közreműködik

Részletesebben

Református Diakóniai Felnőttképzési Intézmény. Szabó Anna Felnőttképzési vezető

Református Diakóniai Felnőttképzési Intézmény. Szabó Anna Felnőttképzési vezető Református Diakóniai Felnőttképzési Intézmény Szabó Anna Felnőttképzési vezető Nem akkreditált, egyházunk által elfogadott képzések Kreditpontos szociális szférában, munkatársi továbbképzés Felnőttképzési

Részletesebben

TÁMOP-5.3.1.B-1-11/1-2012-0001. Akkr. szám.: AL 0008 Nyilv. sz.: 01-0790-04 Ügyletkód:...

TÁMOP-5.3.1.B-1-11/1-2012-0001. Akkr. szám.: AL 0008 Nyilv. sz.: 01-0790-04 Ügyletkód:... SZOCIÁLIS GONDOZÓ ÉS ÁPOLÓ A képzésbe jelentkező hallgatóinknak - akik a szociális ellátás, ápolás, idősgondozás területén szeretnének tevékenykedni kívánunk olyan szakmai ismereteket közvetíteni, melyek

Részletesebben

A 136. sorszámú Családsegítő asszisztens megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 3. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 136. sorszámú Családsegítő asszisztens megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 3. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 136. sorszámú Családsegítő asszisztens megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 3. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 52 761 01 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

SZAKKÉPZÉS, FOGLALKOZTATÁS, KERESET, ÖNÁLLÓ ÉLET. Kaucsicsné Zsóri Katalin

SZAKKÉPZÉS, FOGLALKOZTATÁS, KERESET, ÖNÁLLÓ ÉLET. Kaucsicsné Zsóri Katalin SZAKKÉPZÉS, FOGLALKOZTATÁS, KERESET, ÖNÁLLÓ ÉLET Kaucsicsné Zsóri Katalin SZAKKÉPZÉS - informatikai képzés - kertészeti munkacsoport - háztartási tanfolyam HÁZTARTÁSI TANFOLYAM ELKÉSZÜLT A VACSORA SZOCIÁLIS

Részletesebben

A PMKH Oktatási Főosztálya által lefolytatott hatósági ellenőrzések tapasztalatairól, továbbá a 2012/2012-as tanév rendjéről

A PMKH Oktatási Főosztálya által lefolytatott hatósági ellenőrzések tapasztalatairól, továbbá a 2012/2012-as tanév rendjéről A PMKH Oktatási Főosztálya által lefolytatott hatósági ellenőrzések tapasztalatairól, továbbá a 2012/2012-as tanév rendjéről Szabó Diána Oktatási és Közművelődési Osztályvezető Hatósági ellenőrzések megállapításai

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁS A KÖZÖTTI FEJLESZTÉSI IDŐSZAKBAN

SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁS A KÖZÖTTI FEJLESZTÉSI IDŐSZAKBAN SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁS A 2014-2020 KÖZÖTTI FEJLESZTÉSI IDŐSZAKBAN SZAKMAI KERETEK Tanuljunk a korábbi 2007-13-as periódus problémáiból (aszinkronitás a támogatások, tevékenységek között,

Részletesebben

SZOCIÁLIS GONDOZÓ ÉS ÁPOLÓ OKJ

SZOCIÁLIS GONDOZÓ ÉS ÁPOLÓ OKJ SZOCIÁLIS GONDOZÓ ÉS ÁPOLÓ OKJ 34-762-01 1. A szakképesítés munkaterületének rövid leírása: A szociális gondozó és ápoló szociális szakember irányításával képes az idős és a fogyatékos ellátás intézményi

Részletesebben

TARTALOM Álláspályázati kiírás nevelő oldal Álláspályázati kiírás gyermekfelügyelő oldal Álláspályázati kiírás pszichológus... 8.

TARTALOM Álláspályázati kiírás nevelő oldal Álláspályázati kiírás gyermekfelügyelő oldal Álláspályázati kiírás pszichológus... 8. TARTALOM Álláspályázati kiírás nevelő... 2. oldal Álláspályázati kiírás gyermekfelügyelő... 4. oldal Álláspályázati kiírás pszichológus... 8. oldal Álláspályázati kiírás fejlesztő pedagógus - gyógypedagógus...

Részletesebben

Foglalkoztatás és önálló közlekedés. Kaucsicsné Zsóri Katalin Down Alapítvány II. sz. Gondozóháza 06-20-260-2287

Foglalkoztatás és önálló közlekedés. Kaucsicsné Zsóri Katalin Down Alapítvány II. sz. Gondozóháza 06-20-260-2287 Foglalkoztatás és önálló közlekedés Kaucsicsné Zsóri Katalin Down Alapítvány II. sz. Gondozóháza 06-20-260-2287 Szociális foglalkoztatás 112/2006 (V.12.) Kormányrendelet alapján A szociális foglalkoztatás

Részletesebben

Tárgy: Az Észak-magyarországi Regionális Munkaerőfejlesztési és Átképző Központ Alapító Okiratának módosítása

Tárgy: Az Észak-magyarországi Regionális Munkaerőfejlesztési és Átképző Központ Alapító Okiratának módosítása Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc 89/2004. (IX. 16.) Kgy. számú határozat Tárgy: Az Észak-magyarországi Regionális Munkaerőfejlesztési és Átképző Központ Alapító Okiratának

Részletesebben

Módosított dokumentum. Módosított pont. Sorsz.

Módosított dokumentum. Módosított pont. Sorsz. kompetenciafejlesztés című kiírás dokumentációjában az alábbi pontok módosultak: Sorsz. Módosított dokumentum Módosított pont Módosított szöveg A rendelkezésre álló keretösszeg összefoglaló táblázatban

Részletesebben

TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Tolna Megyei Önkormányzat Pedagógiai Szakszolgálata Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottsága 7100 Szekszárd, Szent István tér 15-17. Telefon/Fax: (74)510-188. Pf. 217. Ikt.szám:

Részletesebben

A VSZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma TOVÁBBKÉPZÉSI PROGRAMJA. Továbbképzési időszak:

A VSZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma TOVÁBBKÉPZÉSI PROGRAMJA. Továbbképzési időszak: A VSZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma TOVÁBBKÉPZÉSI PROGRAMJA Továbbképzési időszak: 2019.09.01 2024.08.31 1 A továbbképzési program elkészítésénél figyelembe vett jogszabályok:

Részletesebben

BEREG TÖBBCÉLÚ EGYESÜLET 4841 Jánd, Rákóczi Ferenc út 46. KÖZHASZNÚ BESZÁMOLÓ 2012. év

BEREG TÖBBCÉLÚ EGYESÜLET 4841 Jánd, Rákóczi Ferenc út 46. KÖZHASZNÚ BESZÁMOLÓ 2012. év Adószám: 18223134-1-15 BEREG TÖBBCÉLÚ EGYESÜLET 4841 Jánd, Rákóczi Ferenc út 46. KÖZHASZNÚ BESZÁMOLÓ 2012. év Bereg Többcélú Egyesület 4841 Jánd, Rákóczi Ferenc utca 46. 1. Számviteli beszámoló Közhasznúsági

Részletesebben

A szakképz lat rben. Hajdúszoboszl. szoboszló,2007.december 14

A szakképz lat rben. Hajdúszoboszl. szoboszló,2007.december 14 A szakképz pzés és s felnőttk ttképzés s hatása a foglalkoztatásra, az Állami Foglalkoztatási Szolgálat lat új j szerepkörben rben Hajdúszoboszl szoboszló,2007.december 14 1 A képzés és foglalkoztatás

Részletesebben

A tanfolyamok a résztvevők számára ingyenesek, a képzések költségét a TÁMOP-5.4.6.A-12/1-2013-0005 projekt finanszírozza!

A tanfolyamok a résztvevők számára ingyenesek, a képzések költségét a TÁMOP-5.4.6.A-12/1-2013-0005 projekt finanszírozza! Tisztelt Kolléganő, Kolléga! A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. TÁMOP-5.4.5. kiemelt projektje keretében kialakításra és akkreditálásra kerültek felnőttképzési programok.

Részletesebben

Képzés megnevezése: ÚJ PREZENTÁCIÓS MÓDSZEREK A HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓÉRT A VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSBEN

Képzés megnevezése: ÚJ PREZENTÁCIÓS MÓDSZEREK A HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓÉRT A VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSBEN Képzés megnevezése: ÚJ PREZENTÁCIÓS MÓDSZEREK A HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓÉRT A VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSBEN A képzés célja A vállalkozások hatékonyságának növelése a munkatársak kommunikációs technikájának, eszközeinek,

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR A CSECSEMŐ- ÉS KISGYERMEKNEVELÉS GYAKORLATVEZETŐ MENTORA SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR A CSECSEMŐ- ÉS KISGYERMEKNEVELÉS GYAKORLATVEZETŐ MENTORA SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR A CSECSEMŐ- ÉS KISGYERMEKNEVELÉS GYAKORLATVEZETŐ MENTORA SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK A szakirányú továbbképzési szak létesítésének és indításának

Részletesebben

55 SZÁLLÁSHELY-SZOLGÁLTATÁS

55 SZÁLLÁSHELY-SZOLGÁLTATÁS Államháztartási szakfeladatrendi besorolás (Alapító Okirat melléklete) 55 SZÁLLÁSHELY-SZOLGÁLTATÁS 559 Egyéb szálláshely-szolgáltatás 5590 Egyéb szálláshely-szolgáltatás 55901 Diákotthoni, kollégiumi szálláshelynyújtás

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A MAGYAR INDIVIDUÁLPSZICHOLÓGIAI EGYESÜLET KÉPZÉSI RENDSZERÉRŐL ÉRVÉNYES: május 01-től

TÁJÉKOZTATÓ A MAGYAR INDIVIDUÁLPSZICHOLÓGIAI EGYESÜLET KÉPZÉSI RENDSZERÉRŐL ÉRVÉNYES: május 01-től TÁJÉKOZTATÓ A MAGYAR INDIVIDUÁLPSZICHOLÓGIAI EGYESÜLET KÉPZÉSI RENDSZERÉRŐL ÉRVÉNYES: 2019. május 01-től AKKREDITÁLT PEDAGÓGUS- ÉS SZOCIÁLIS SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉSEK Képzési forma Képzés megnevezése: Akkreditált

Részletesebben

A szociális képzési rendszer

A szociális képzési rendszer Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság A szociális képzési rendszer Spiesz Tamás mb. főosztályvezető Budapest, 2018. október 1. Személyes gondoskodást végző személyek továbbképzési rendszerének megújítása

Részletesebben

A 110. sorszámú Gyógypedagógiai segítő munkatárs megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 110. sorszámú Gyógypedagógiai segítő munkatárs megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 110. sorszámú Gyógypedagógiai segítő munkatárs megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 140 01

Részletesebben

Europass Önéletrajz. Állampolgárság magyar, román. Születési dátum 1975. 09. 16. Neme férfi. Szakmai tapasztalat

Europass Önéletrajz. Állampolgárság magyar, román. Születési dátum 1975. 09. 16. Neme férfi. Szakmai tapasztalat Europass Önéletrajz Személyi adatok Vezetéknév / Utónév(ek) Kolozsvári saba Zsolt ím(ek) 3300 Eger, Homok u. 4 sz. / Telefonszám(ok) Mobil: 30/43 34 03 E-mail(ek) kolozsvaricsaba@yahoo.com, kolozsvaricsaba@ektf.hu

Részletesebben

NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év

NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év Csillag Közi Központi Társulási Ó v o d a OM azonosító: 201 061 4600 Kisvárda Csillag köz 2. Tel.: 06-45/405-225. E-mail: csillagovi@naracom.hu Web: www.csillagovoda.info NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI

Részletesebben

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2012/2013-as tanév. esti és levelező. Pécs 2012

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2012/2013-as tanév. esti és levelező. Pécs 2012 SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA képzési tájékoztató 2012/2013-as tanév esti és levelező 1223 0255 1478 Pécs 2012 az esti és levelező tagozatos képzés általános tudnivalói Az iskola alapítványi fenntartású

Részletesebben

Miért az EFEB Online Akadémia által szervezett Gyógypedagógiai segítő munkatárs tanfolyam a legjobb választás az Ön számára?

Miért az EFEB Online Akadémia által szervezett Gyógypedagógiai segítő munkatárs tanfolyam a legjobb választás az Ön számára? Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: Ütemezés: Időtartam: Helyszín: Tanfolyami napok: Oktatás díja egy összegben: Folyamatos indulás A tanfolyam a jelentkezést követően azonnal kezdhető! E-learning

Részletesebben

K i v o n a t. Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 13-ai ülése jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t. Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 13-ai ülése jegyzőkönyvéből: K i v o n a t Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. június 13-ai ülése jegyzőkönyvéből: Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselőtestületének 58 /2018. (VI.13. ) Ök. sz. határozata: Nádudvar

Részletesebben

A FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEK MŰKÖDÉSÉNEK JELLEMZŐI, FINANSZÍROZÁSUK

A FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEK MŰKÖDÉSÉNEK JELLEMZŐI, FINANSZÍROZÁSUK FVSZ Szakmai Nap és XXIV. Közgyűlés Budapest, 2013. május 15. A FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEK MŰKÖDÉSÉNEK JELLEMZŐI, FINANSZÍROZÁSUK Dr. Farkas Éva A TÉMA KONTEXTUSA Az elmúlt 10 év eredményei Itt és most

Részletesebben

Támogatás mértéke: ,- Ft, Önrész: szervezés, helyszín biztosítása, ,- Ft

Támogatás mértéke: ,- Ft, Önrész: szervezés, helyszín biztosítása, ,- Ft Eredmények Pályázattal megvalósított programjaink 1999. Szülőcsoport Célja a sérült gyermekek szüleinek előadássorozat tartása a gyermekük fejlesztéséhez. Időtartam: 1999.10.01.-2000.05.31. Eredmény: 9

Részletesebben

DÉMÉTER PROGRAM AZ ABA- NOVÁK KULTURÁLIS KÖZPONTBAN

DÉMÉTER PROGRAM AZ ABA- NOVÁK KULTURÁLIS KÖZPONTBAN DÉMÉTER PROGRAM AZ ABA- NOVÁK KULTURÁLIS KÖZPONTBAN TÁMOP 3.2.3/09/1-2009-0042 Építő közösségek, közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért 1.kör: Program a közművelődési intézményrendszer

Részletesebben

Oktatás- és képzésszervezés

Oktatás- és képzésszervezés Oktatás- és képzésszervezés A munkaügyi központok ajánlati és képzés-támogatási rendszere Előadó: Veressné dr. Kiss Anna Munkaerő-piaci Eszközök és Képzési Osztály Hajdúszoboszló, Új arculati javaslatok

Részletesebben

Gyógypedagógia mesterképzési szak az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon

Gyógypedagógia mesterképzési szak az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon Gyógypedagógia mesterképzési szak az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon Dr. Márkus Eszter főiskolai docens, oktatási dékánhelyettes oktatas@barczi.elte.hu ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar

Részletesebben

ÓBUDAI EGYETEM. (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. (Érvényes visszavonásig)

ÓBUDAI EGYETEM. (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. (Érvényes visszavonásig) ÓBUDAI EGYETEM ME 06 TOVÁBBKÉPZÉSI FOLYAMATOK (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió A kiadás dátuma: 2017. február 1. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: Prof. Dr. Tóth Péter főigazgató A Minőségirányítási

Részletesebben

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci integrációjában szerzett svájci és magyar tapasztalatok felhasználása egy közös módszertan kidolgozásához c. projekt bemutatása

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Társadalmi Megújulás Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Társadalmi Megújulás Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Társadalmi Megújulás Operatív Program TÁMOP-5.4.10-12/1-2012-0001 azonosítószámú Szociális képzések rendszerének modernizációja című kiemelt projekt OKTATÓI LISTÁRA TÖRTÉNŐ FELVÉTELRE

Részletesebben

PROBLÉMATÉRKÉP 2014 BEMUTATÁSA ÉS JAVASLAT AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA SZÁMÁRA A 2015 ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI TÖRVÉNY KÉSZÍTÉSÉHEZ

PROBLÉMATÉRKÉP 2014 BEMUTATÁSA ÉS JAVASLAT AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA SZÁMÁRA A 2015 ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI TÖRVÉNY KÉSZÍTÉSÉHEZ PROBLÉMATÉRKÉP 2014 BEMUTATÁSA ÉS JAVASLAT AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA SZÁMÁRA A 2015 ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI TÖRVÉNY KÉSZÍTÉSÉHEZ Tárgya: Civil fenntartású értelmi sérültek, és autista lakóotthonok

Részletesebben

A támogatott lakhatás jogszabályi keretei

A támogatott lakhatás jogszabályi keretei A támogatott lakhatás jogszabályi keretei Csicsely Ágnes Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztálya Stratégia a fogyatékos személyek számára ápolást-gondozást

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KÉPZÉSI ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI INTÉZET ÜGYRENDJE. Elfogadva: 2013. április 16., hatályba lép: 2013. április 18-án

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KÉPZÉSI ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI INTÉZET ÜGYRENDJE. Elfogadva: 2013. április 16., hatályba lép: 2013. április 18-án NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KÉPZÉSI ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. április 16., hatályba lép: 2013. április 18-án A Képzési és Továbbképzési Intézet (a továbbiakban: KTI) ügyrendjét (a továbbiakban:

Részletesebben

Oktatási tevékenység fejlesztése

Oktatási tevékenység fejlesztése Magyar Elektrotechnikai Egyesület Oktatási tevékenység fejlesztése Orlay Imre OET 2012. nov. 24. Mátrafüred Visszatekintés 3 éves üzleti terv keretében került meghirdetésre az oktatási tevékenys kenység

Részletesebben

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2011/2012-es tanév. esti és levelező. Pécs 2011

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2011/2012-es tanév. esti és levelező. Pécs 2011 SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA képzési tájékoztató 2011/2012-es tanév esti és levelező 1223 0255 1478 Pécs 2011 az esti és levelező tagozatos képzés általános tudnivalói Az iskola alapítványi fenntartású

Részletesebben

Bukovics Eszter szakmai vezető SZAKMAI NAPOK

Bukovics Eszter szakmai vezető SZAKMAI NAPOK Bukovics Eszter szakmai vezető SZAKMAI NAPOK A 2012/2013. tanévben a következő intézményközi szakmai napok megrendezését tervezzük: 1. Szakmai nap az intervenció jegyében - Felkészítés a preventív óvodai

Részletesebben

Adatlap az iskolarendszeren kívüli képzésről 2014.

Adatlap az iskolarendszeren kívüli képzésről 2014. Az elektronikus adatszolgáltatás a 243/2011. (XI. 22.) Kormányrendelet alapján kötelező! Nyilvántartási szám:1665 Adatszolgáltatók: a 2013. évi LXXVII. törvény (a továbbiakban: új Fktv.) szerint felnőttképzést

Részletesebben

NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év

NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év KISVÁRDAI EGYESÍTETT ÓVODA OM azonosító: 201 061 4600 Kisvárda Csillag köz 2. Tel.: 06-45/405-225. E-mail: csillagovi@naracom.hu Web: www.csillagovoda.info NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA

Részletesebben

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI BESZÁMOLÓ

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI BESZÁMOLÓ MINŐSÉGFEJLESZTÉSI BESZÁMOLÓ SERFŐZŐ MÓNIKA ELTE TÓK Kari Tanács 2017. június 15. Minőségfejlesztési beszámoló részei Minőségfejlesztési történések Hallgatói félidős felmérés adatai OHV felmérés 2016.

Részletesebben

4.) Az alapítás éve: 1948. Az alapító szerv neve: Kaposvár Város Tanácsa Az alapító jogutódja: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

4.) Az alapítás éve: 1948. Az alapító szerv neve: Kaposvár Város Tanácsa Az alapító jogutódja: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata A L A P Í T Ó O K I R A T Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény, továbbá a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény alapján Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a Bárczi Gusztáv

Részletesebben

Széchenyi István Egyetem Győr SZÉCHE YI ISTVÁ EGYETEM 2008.ÉVI ALAPOKMÁ YA

Széchenyi István Egyetem Győr SZÉCHE YI ISTVÁ EGYETEM 2008.ÉVI ALAPOKMÁ YA Széchenyi István Egyetem Győr SZÉCHE YI ISTVÁ EGYETEM 2008.ÉVI ALAPOKMÁ YA 1. Fejezet megnevezése: XX Oktatási Minisztérium 2. Széchenyi István Egyetem a) azonosító adatai PIR törzsszáma: 308900 az egyetem

Részletesebben

II. A 2011. évi Éves Képzési Terv (ÉKT) megalkotásának szempontjai

II. A 2011. évi Éves Képzési Terv (ÉKT) megalkotásának szempontjai I. Előzmények A 2001. évi CI. Felnőttképzési törvény előírásai szerint a Közalapítvány felnőttképzési szakemberei elkészítették a 2010. évi Éves Képzési Tervet. A törvény 15.. (1) értelmében az Éves Képzési

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

CIVIL MUNKAKÖZVETÍTŐ IRODA

CIVIL MUNKAKÖZVETÍTŐ IRODA CIVIL MUNKAKÖZVETÍTŐ IRODA KÖZÖSEN A MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEKÉRT BEFOGADÓ MUNKAHELYEK, BEFOGADÓ ÖNKORMÁNYZATOK című, TÁMOP 2.4.2/B-09/2-2009-0002 sz. azonosító számú program BEMUTATÁSA A projekt az

Részletesebben

SZINAPSZIS SZAKKÉPZŐ ISKOLA (1114 Budapest, Vásárhelyi Pál utca 4-6.) Alapítva: 2010. ALAPÍTÓ OKIRAT 2. MÓDOSÍTÁS EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALVA 2011. MÁRCIUS 30. HATÁLYOS: 2011. MÁRCIUS 30. NAPJÁTÓL F

Részletesebben

ÉTA Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége

ÉTA Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége Jó gyakorlatok és kihívások az önálló életvitel kialakítása területén ÉTA Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége Bemutatkozás A Szövetség 1997-ben alakult

Részletesebben

1 Óbudai Egyetem TÜV Rheinland Tudásközpont

1 Óbudai Egyetem TÜV Rheinland Tudásközpont 1 Óbudai Egyetem TÜV Rheinland Tudásközpont ÓBUDAI EGYETEM TÜV RHEINLAND TUDÁSKOZPONT AZ ÓBUDAI EGYETEM SZENÁTUSA EGYETEMI KUTATÓ ÉS INNOVÁCIÓS KÖZPONTOT HOZOTT LÉTRE, MELYNEK FELADATA AZ EGYETEMEN MŰKÖDŐ,

Részletesebben

1 Óbudai Egyetem TÜV Rheinland Tudásközpont

1 Óbudai Egyetem TÜV Rheinland Tudásközpont 1 Óbudai Egyetem TÜV Rheinland Tudásközpont ÓBUDAI EGYETEM TÜV RHEINLAND TUDÁSKOZPONT AZ ÓBUDAI EGYETEM SZENÁTUSA EGYETEMI KUTATÓ ÉS INNOVÁCIÓS KÖZPONTOT HOZOTT LÉTRE, MELYNEK FELADATA AZ EGYETEMEN MŰKÖDŐ,

Részletesebben

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Az intézményben a szakos ellátottság teljes körű. A Nemzeti alaptanterv műveltségterületeinek és

Részletesebben

.f lrg. . számú előterjesztés. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármestere. I. Tartalmi összefoglaló

.f lrg. . számú előterjesztés. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármestere. I. Tartalmi összefoglaló Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármestere.f lrg. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Gépmadár Óvoda intézményvezetői álláshelyének pályáztatásáról

Részletesebben

Országos KID Egyesület

Országos KID Egyesület Országos KID Egyesület ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Debrecen, 2012. szeptember 27. Az első KID-ek 2002-2005 A KID-típusú programok módszertanát az Országos Foglalkoztatási Közalapítvánnyal (OFA)

Részletesebben

Többszintű gyógypedagógus-képzés az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon

Többszintű gyógypedagógus-képzés az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon Többszintű gyógypedagógus-képzés az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon Dr. Márkus Eszter, főiskolai docens, oktatási dékánhelyettes oktatas@barczi.elte.hu ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar

Részletesebben

A DEBRECENI REFORMÁTUS HITTUDOMÁNYI EGYETEM FELNŐTTKÉPZÉSI KÖZPONT KÉPZÉSEI 2015/2016-OS TANÉV

A DEBRECENI REFORMÁTUS HITTUDOMÁNYI EGYETEM FELNŐTTKÉPZÉSI KÖZPONT KÉPZÉSEI 2015/2016-OS TANÉV A DEBRECENI REFORMÁTUS HITTUDOMÁNYI EGYETEM FELNŐTTKÉPZÉSI KÖZPONT KÉPZÉSEI 2015/2016-OS TANÉV A/ Pedagógus szakirányú továbbképzési szakok: 1. Drámapedagógia területen pedagógus szakvizsgára felkészítő

Részletesebben

TOVÁBBKÉPZÉSI SZABÁLYZAT 2015

TOVÁBBKÉPZÉSI SZABÁLYZAT 2015 NYITNIKÉK NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA SZUHOGY OM azonosító:201762 TOVÁBBKÉPZÉSI SZABÁLYZAT 2015 Készítette: Fórisné Nagy Márta óvodavezető Elfogadta: és jóváhagyta: Fenntartó Önkormányzat Véleményezte:és elfogadta:

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar ÜZLETI TANÁCSADÓ szakirányú továbbképzési szak Az üzleti tanácsadás napjaink egyik kulcsfontosságú ágazata az üzleti szférában. A tercier szektor egyik elemeként

Részletesebben

Tudomány Nyelviskola Kft 1033 Budapest, Tavasz utca 3, Nyilvántartási szám: E /2014

Tudomány Nyelviskola Kft 1033 Budapest, Tavasz utca 3, Nyilvántartási szám: E /2014 KÉPZÉSI PROGRAM 1. A képzési program 1.1. Megnevezése Minőségügyi szemléletmód tréning 1.2. OKJ azonosító - 1.3. Szakmai, vagy nyelvi programkövetelmény azonosítója - 1.4. Engedély megszerzését követően

Részletesebben

12. Az iskola évfolyamainak száma: 1 és 2 évfolyamos, iskolai rendszerű képzés keretében

12. Az iskola évfolyamainak száma: 1 és 2 évfolyamos, iskolai rendszerű képzés keretében ALAPÍTÓ OKIRAT /A többször módosított alapító okirat a 2014. május 26-i kuratóriumi döntés alapján született módosításokkal, egységes szerkezetben, melynek hatályba lépése: 2014.09.01. napjától/ 1. Az

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

TÁMOP-2.4.5-12/2 -KMR. A pályázat benyújtásának végső határideje: 2012. május 1. Nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezet:

TÁMOP-2.4.5-12/2 -KMR. A pályázat benyújtásának végső határideje: 2012. május 1. Nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezet: A MUNKA ÉS A MAGÁNÉLET ÖSSZEHANGOLÁSÁT SEGÍTŐ HELYI KEZDEMÉNYEZÉSEK ALTERNATÍV NAPPALI GYERMEKELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÁSOK LÉTREHOZÁSÁNAK TÁMOGATÁSA TÁMOP-2.4.5-12/2 -KMR A pályázat benyújtásának kezdő dátuma:

Részletesebben

Az ELŐADÁS ifjúságsegítő CÍME curriculum a

Az ELŐADÁS ifjúságsegítő CÍME curriculum a Az ELŐADÁS ifjúságsegítő CÍME curriculum a pedagógus szemével Horváth Ágnes Alapismereti és Szakmódszertani Tanszék, Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Kar Vázlat Kulcsszavak: ifjúságsegítő, tudományág,

Részletesebben

K Ú R I A Ügykezelő Iroda 1055 Budapest, V., Markó utca 16.

K Ú R I A Ügykezelő Iroda 1055 Budapest, V., Markó utca 16. K Ú R I A Ügykezelő Iroda 1055 Budapest, V., Markó utca 16. Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy bíróságunk 2016. január 15- február 15 közötti időszakban az Önök segítő közreműködésével Ügyfél-elégedettséget

Részletesebben

OM azonosítója: 031210. A tagintézmények, intézményegységek neve és címe: Létrehozásáról rendelkező. Közvetlen jogelődjeinek neve, címe:

OM azonosítója: 031210. A tagintézmények, intézményegységek neve és címe: Létrehozásáról rendelkező. Közvetlen jogelődjeinek neve, címe: A L A P Í T Ó O K I R A T A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, valamint az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény alapján Püspökladány Város Önkormányzata a Karacs Ferenc Gimnázium,

Részletesebben

LADÁNYI ERIKA A SZENVEDÉLYBETEGEKET ELLÁTÓ SZOCIÁLIS SZAKELLÁTÁST NYÚJTÓ INTÉZMÉNYEK MUNKATÁRSAIRÓL

LADÁNYI ERIKA A SZENVEDÉLYBETEGEKET ELLÁTÓ SZOCIÁLIS SZAKELLÁTÁST NYÚJTÓ INTÉZMÉNYEK MUNKATÁRSAIRÓL LADÁNYI ERIKA A SZENVEDÉLYBETEGEKET ELLÁTÓ SZOCIÁLIS SZAKELLÁTÁST NYÚJTÓ INTÉZMÉNYEK MUNKATÁRSAIRÓL A 2004. év őszén teljes körű felmérést végeztünk a szenvedélybetegek szociális szakosított ellátását

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 3. SZ. MELLÉKLET Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése

Részletesebben

Pályázati támogatások

Pályázati támogatások Pályázati támogatások 2011. 2010. 2008. 2007. Időtartam2011. 06. 01. -2011. 10. 31. Eredmény: pedagógiai fejlesztés, családterápia biztosítása; működési kiadásokhoz hozzájárulás Támogatás mértéke: 103.000

Részletesebben

Mesterképzés az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon

Mesterképzés az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon Mesterképzés az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Budapest, 2017 Dr. Márkus Eszter főiskolai docens, oktatási dékánhelyettes oktatas@barczi.elte.hu 2 Előzmény:

Részletesebben

Közalkalmazotti besorolás, minősítés, illetmények, bérezés 2014 és 2015 évben!

Közalkalmazotti besorolás, minősítés, illetmények, bérezés 2014 és 2015 évben! Közalkalmazotti besorolás, minősítés, illetmények, bérezés 2014 és 2015 évben! Többen jelezték, hogy véleményük szerint nem megfelelő a fizetési osztályba sorolásuk. Az alábbi cikk közérthetően magyarázza

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11.

Részletesebben

A MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG

A MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG A MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZATA 2011. A MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZATA 1. A sportról szóló 2004. évi I. törvény 77. p) pontjának, valamint a sport területén képesítéshez

Részletesebben

Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben)

Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben) 56/2010.(II. 12.) csornai kt.h. 2. számú melléklete Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben) Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

A tanfolyamot INDÍTJUK!

A tanfolyamot INDÍTJUK! A képzés kezdésének időpontja: 2018. március 28. (szerda) A képzés helyszín(ei): 1149 Budapest, Buzogány u. 10-12. és/vagy 1149 Budapest, Pillangó park 3-5. A tanfolyamot INDÍTJUK! ntéző (OKJ 51 344 01;

Részletesebben

Rövid távú munkaerőpiaci előrejelzés és konjunktúra kutatás OKTÓBER

Rövid távú munkaerőpiaci előrejelzés és konjunktúra kutatás OKTÓBER SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM FOGLALKOZTATÁSI HIVATAL MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA GAZDASÁG- ÉS VÁLLALKOZÁSELEMZŐ INTÉZET kirendeltség kódja adatszolgáltató sorszáma Rövid távú munkaerőpiaci

Részletesebben

Magyar joganyagok - 81/2004. (IX. 18.) ESzCsM rendelet - az egyes szociális szolgálta 2. oldal d) a képzésben résztvevő oktatók képesítése és a felhas

Magyar joganyagok - 81/2004. (IX. 18.) ESzCsM rendelet - az egyes szociális szolgálta 2. oldal d) a képzésben résztvevő oktatók képesítése és a felhas Magyar joganyagok - 81/2004. (IX. 18.) ESzCsM rendelet - az egyes szociális szolgálta 1. oldal 81/2004. (IX. 18.) ESzCsM rendelet az egyes szociális szolgáltatásokat végzők képzéséről és vizsgakövetelményeiről

Részletesebben

Az ELTE Jogi Továbbképző Intézet 2003. évi szöveges. A szöveges szakmai beszámoló megfelel az OM által előírt főbb szempontoknak.

Az ELTE Jogi Továbbképző Intézet 2003. évi szöveges. A szöveges szakmai beszámoló megfelel az OM által előírt főbb szempontoknak. Az ELTE Jogi Továbbképző Intézet 2003. évi szöveges beszámolójának felülvizsgálata A szöveges szakmai beszámoló megfelel az OM által előírt főbb szempontoknak. SZAKMAI FELADATOK ÉRTÉKELÉSE: Az Intézet

Részletesebben

OSAP 1626. Bér- és létszámstatisztika. szociális ágazat. Vezetõi összefoglaló

OSAP 1626. Bér- és létszámstatisztika. szociális ágazat. Vezetõi összefoglaló OSAP 1626 Bér- és létszámstatisztika szociális ágazat Vezetõi összefoglaló 2004 Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet Az OSAP 1626/04 nyilvántartási számú bér- és létszámstatisztika adatszolgáltatóinak

Részletesebben