Mi lehet jobb annál, mint szeretni, amit csinálunk, és tudni, hogy annak értéke is van?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mi lehet jobb annál, mint szeretni, amit csinálunk, és tudni, hogy annak értéke is van?"

Átírás

1 Ahol a tartalékok feltárását egy elkötelezett vezetés céljának tekinti, mindenképpen merném ajánlani a projektet. Radó András Termelési és logisztikai vezérigazgató-helyettes Richter Gedeon Rt. Kik vagyunk? Mi lehet jobb annál, mint szeretni, amit csinálunk, és tudni, hogy annak értéke is van? Katherine Graham A Lichtenberg Hatékonyságnövelô Kft ben azért kezdte meg tevékenységét, hogy elsôsorban a közepes- és nagyméretû vállalatoknak minôségi és modern üzletviteli szolgáltatásokat nyújtó partnere legyen. A piaci igényeknek megfelelôen ma már teljeskörû szolgáltatásokat nyújtunk a hazai kis- és középvállalatok számára is. Partnereink megelégedettsége, és a velük kialakított kölcsönösen jó partneri viszony a legjobb megerôsítés és a jövôre nézve a legerôsebb ösztönzés számunkra, hogy a közösen végzett munkáink eredményesek és idôtállóak voltak. Mint ahogy eddigi sikeres együttmûködéseink révén partnereink, úgy mi is változunk. Természetesen, ha valaki, mi tisztában vagyunk azzal, hogy a legjobb cégek is javulhatnak. Az elmúlt 10 év tapasztalatait felhasználva, illetve a legújabb menedzsment technikákat beépítve, egy megújult külsôvel és tartalommal azon dolgozunk, hogy meglévô és leendô partnereinknek még színvonalasabb szolgáltatásokat nyújtsunk, és a piaci igényeket felmérve szolgáltatásaink körét a KKV- k számára is elérhetôvé tegyük.

2 Ön mit vár el egy hatékonyságnövelô projekttôl? Az üzleti mûködése eredményességének javulását? A folyamatok hatékonyságának növelését? Költségcsökkentést? Valós, a mérlegben is megjelenô, számszerûsített eredményjavulást? Gyors, a projekt befejezését követô egy éven belüli megtérülést? Tôlünk nem csak a felsoroltakat kapja meg egyidejûleg, de azt is látni fogja, hogy: Munkatársai nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak; Idejüket az információk hajszolása és a tûzoltás helyett gondolkodásra, munkájuk megtervezésére tudják fordítani; Ezáltal kevesebbet fognak hibázni is. Mindezek azért következhetnek be, mert munkatársai hatékonyabbá válnak közös munkánk során. Azt javasoljuk Önnek, hogy a hatékonyságnövelô projektre mint egy igen gyorsan megtérülô és nagy hozamot hozó befektetésre tekintsen. Együttmûködésünk során vállalata megôrzi meglevô értékeit, de reakciókészsége és gyorsasága jelentôsen javulni fog, ezáltal erôsítve piaci pozícióját, eredményességét.... sokkal nagyobb jelentôségûnek tartom magát a forintban nem mérhetô és a gondolkodásban bekövetkezett változást ; a számszerûsített eredményekrôl nem beszélnék, mert a számok önmagukért beszélnek Fülöp Attila Gazdasági igazgató Aprítógépgyár Zrt.

3 olyan partnert választottunk, akinek a neve és az eddigi tevékenysége garancia arra, hogy ezt a programot együtt a Malév és a Lichtenberg nevû Tanácsadó cég végigvigye és hadd hangsúlyozzam ki, végig is csinálja. Kovács Ferenc Vezérigazgató Malév Rt. Nem fogjuk vállalatát varázsütésre megváltoztatni (ez egy hosszú, valójában soha véget nem érô folyamat). De arról biztosítjuk, hogy elindítjuk, vagy felgyorsítjuk azt a szükséges szemléletváltozást, amelynek eredményeképpen munkatársai másképpen fognak saját és kollégáik munkájára tekinteni. Gyorsabban és legfôképpen megalapozottabban tudnak majd döntéseket hozni, és megvalósítani azokat. Részünkrôl egy olyan szakértôi csapatot kap, melynek tagjai hosszú évek és számos vállalat tapasztalatával a hátuk mögött türelemmel és empátiával tudják munkatársai és a vállalat folyamatainak fejlôdését elôsegíteni. Tanácsadóink kollégáival együttmûködve dolgozzák ki javaslataikat, minden esetben ügyelve arra, hogy a vállalat dolgozói magukénak érezzék a változásokat, és uralni tudják azokat a mindennapos használat során. Szakembereink nem csupán a fôfolyamatokra és tevékenységekre koncentrálnak, hanem a kiszolgáló területek hatékonyságára, az erôforrások felhasználásának gazdaságosságára, legyen szó anyagfelhasználásról, gép- vagy emberi erôforrás kapacitásokról. Ma már egyre kevésbé célja, bár olykor elkerülhetetlen mellékterméke munkánknak a létszám csökkentése. Figyelmünk sokkal inkább a produktivitás növelésére, a minôség javítására és a készletek, átfutási idôk csökkentésére irányul. Munkánknak számszerûsíthetô eredményei vannak, de ezt a számszerûsítést nem mi, hanem a vállalat erre kijelölt munkatársa végzi el, így biztos lehet benne, hogy valóban azt a szolgáltatást kapta, amiben a projekt elindulásakor megállapodtunk. Partnereink azonban a projekt lezárását követôen gyakran sokkal fontosabb elemként emelik ki a közös munka során elért szemléletváltozást, az átláthatóbb és hatékonyabb folyamatok és rendszerek kialakítását, vagyis a hosszabb távon újabb eredményeket indukáló változásokat.

4 Meggyôzôdésünk, hogy akkor segítjük legjobban megbízóinkat, ha nem csupán a tüneti kezeléssel elérhetô lehetôségek eredményeit aknázzuk ki, de elôsegítjük a folyamatosan önmagát fejlesztô, tanuló szervezet kialakulását is. Módszertani segítséget tudunk Önnek nyújtani a beszállítók menedzselésében, a folyton változó piaci lehetôségek felkutatásában, a szervezeti struktúra alakításában, a folyamatok fejlesztésében, a számviteli mellett a vezetôi kontrolling erôsítésében, operatív mérô- és mutatószámok kialakításában is. Igény és szükség esetén elôkészítjük vállalatirányítási rendszerének bevezetését, illetve a DataMagic vállalatirányítási rendszer bevezetésével kis- és középvállalatok számára komplex szolgáltatást is tudunk nyújtani. Miben vagyunk mások? Az Ön munkatársaival szorosan együttmûködve, végig a helyszínen dolgozunk; Nem tanácsokat adunk, a közösen kidolgozott változtatásokat végrehajtjuk, bevezetjük; Az eredményeket számszerûsítjük, így a projekt sikere pontosan mérhetô; Projektjeink magas pénzügyi megtérülést biztosítanak (évente átlagosan %); A vállalatot egészében, komplex rendszerként kezeljük; Kiemelt figyelmet fordítunk az elért eredmények tartóssá tételére.

5 A projekt befejezése után az elért, igazolt megtakarítás több mint évi 132 MFt volt, ami 20%-kal több a szerzôdésben vállaltnál. Németh Frigyes Vezérigazgató Bakonyi Erômû Rt. SZOLGÁLTATÁSAINK Folyamatmenedzsment és szervezés Az egyre gyorsabban változó világunkban a változásokhoz való gyors alkalmazkodás, a változó vevôi igényeknek való megfelelés, a piacon maradni kívánó vállalatok számára soha sem volt ennyire elengedhetetlen. Ezek a változások az egyre élesedô piaci versenyben minden résztvevôt mérettôl, iparágtól, régiótól függetlenül a folyamatos fejlesztésre, illetve a (költség)hatékonyabb mûködésre kényszerítenek, hogy piaci pozíciójukat megôrizzék, illetve lehetôség szerint erôsítsék. A vállalat szervezeti egységeinek hatékony mûködése bár gyakran az érintettek hajlamosak ezt elfelejteni a vállalati folyamatok által, egymással több szálon összekötve, a többi szervezeti egység munkájának eredményétôl is függ. A folyamatmenedzsment mint megközelítés, illetve eszköz jelentôssége ennél is továbbmutat. Fontos tisztában lenni azzal is, hogy amikor a vevô tartósan kitart egy vállalat mellett, nem csupán annak terméke/szolgáltatása mellett teszi le voksát, hanem az azok elôállításához vezetô folyamatok mellett is. A jól kialakított, irányított, menedzselt, karbantartott (folyamatosan fejlesztett) folyamatok jelentik tehát a vállalati hatékonyság alapját. Ha egy vállalat hatékonyságának javításáról beszélünk a rendszer-, és folyamatszemléletû megközelítés kapcsán a legjobb eredményeket egy, a vállalat egészét felölelô, Komplex Hatékonyságnövelô Program hozza.

6 Komplex Hatékonyságnövelô Program Partnereink megkeresése alapján elmondható, hogy megbízóink sok esetben meghatározott területre koncentrálva keresnek meg minket. A Lichtenberg módszertana szerint azonban javasoljuk, hogy egy Analízis keretében tárjuk fel a vállalati veszteségek fô okait és helyeit. Ezt követôen az Analízis eredményei, tapasztalatai alapján határozzuk meg a javítandó folyamatokat, területeket, és választjuk ki, hogy milyen eszközöket alkalmazzunk a Program során. Ez a módszer a Program eredményességét nagymértékben segíti. Ha a Program céljait kitûztük, tapasztalataink, módszertani ismereteink felhasználásával minden esetben egyedi, a vállalatra és munkatársaira szabott módon valósítjuk meg azokat. Munkánkat ugyancsak testreszabott tréningekkel, workshopokkal, egyéni coachinggal is támogatjuk. Ezt a támogatást valamennyi vezetôi szint számára nyújtjuk a Program során, de kiemelt figyelmet fordítunk az alsóbb szintû, operatív vezetôk képzésére, fejlesztésére, hiszen a vállalat erôforrásainak nagyobb részével valójában ôk gazdálkodnak. Szakmai álláspontunkat minden esetben képviseljük, de nem mereven és mindenáron. Ha szükséges, megkeressük azokat a kompromisszumokat, amelyek az adott helyzetben a legjobbnak látszanak, a vállalat munkatársai képesek magukénak érezni és megvalósítani, a késôbbiekben mûködtetni, de legfôképpen, amelyek valós megoldásként szolgálnak. A projekt végére az általunk igazolt megtakarítás 220 MFt volt. Luterán László Elnök-vezérigazgató Drótáru és Drótkötél Rt. ÉGYOSZ elnök

7 megmozgatta, gondolkodásra késztette a vezetôket Dr. Prohászka Balázs Vezérigazgató Aprítógépgyár Zrt. A Komplex Hatékonyságnövelô Program végrehajtása a vállalat egészére kiterjed. Eredményessége éppen komplexitásában rejlik, hiszen ötvözi valamennyi hatékonyságjavításra irányuló szolgáltatásunkat. Segítünk a vállalat stratégiájának lebontásában egészen a napi feladatokká való konvertálásig. A céllegörgetés segítségével nem csak azt érjük el, hogy az alsóbb szintû vezetôk pontosan tisztában lesznek feladataikkal, de szükség esetén képesek lesznek olyan döntéseket is hozni, hogy munkájuk mindig a vállalati célokat szolgálja. Ehhez létfontosságú, hogy tisztában legy enek saját s zerepükk el, döntéseik következményével, illetve azokkal a körülményekkel, amelyekre valós befolyással bírnak. A Program során kiemelten kezeljük a mérések, ellenôrzések folyamatait. vezetôkkel együttmûködve olyan rendszert alakítunk ki, amely a folyamatok valamennyi szereplôje számára biztosítja a munkájához, döntéseihez szükséges információkat, illetve rendszeres visszajelzést biztosít saját és beosztottaik teljesítményérôl. A foly amatok ra és az emberi erôforrásra koncentrálunk. Meggyôzôdésünk, hogy a hatékony mûködés alapja a jól kialakított, folyamatosan fejlesztett folyamatok rendszere, illetve az azokat mûködtetô alkalmazottak hozzáértô, elkötelezett munkavégzése. Ezért a folyamatoptimalizálás mellett arra is ügyelünk, hogy munkatársai urai legyenek ezeknek a folyamatoknak és magukénak érezzék azokat. Ezért a változtatásokat minden esetben az érintett vezetôkkel, dolgozókkal együtt dolgozzuk ki.

8 Munkánk a vállalat fô értékteremtô folyamataira épül, hiszen itt csapódik le valamennyi terület és folyamat mûködésének pozitív vagy negatív hatása. Innen elindulva azonban minden más kiszolgáló és adminisztratív terület fejlesztése is része a Programnak, hiszen a hatékony mûködésre, a költséghatékony gazdálkodásra ezeknek óriási hatása van. Példaként elegendô a beszerzési vagy a karbantartási területet megemlíteni. A Program során a vállalat alkalmazkodóképességének, reakciókészségének javítására, vagyis a hosszú távú hatékonyság biztosítására törekszünk. Emellett azonban olyan tartalékokat aknázunk ki a vállalat mûködésében, amelyek már a projekt alatt eredményeket hoznak és számszerûsíthetôk, megjelennek a vállalat mérlegében. Ezek biztosítják a projekt gyors megtérülését. Garanciát vállalunk arra, hogy ez a megtérülés legkésôbb a projekt lezárását követô egy éven belül teljessé válik! Fontos, hogy a számszerûsítést nem mi, hanem az Ön munkatársai végzik. Nagy elônye projektjeinknek, hogy nem távolból, az Ön kimutatásaiból, könyveibôl dolgozunk, hanem a projekt teljes idôtartamában tanácsadóink együtt élnek és dolgoznak munkatársaival. Ott vagyunk a mûszakkezdésekkor, a mûszakátadások és zárások idején, illetve a közbülsô idôszakokban is. Szakértôink mindig ott vannak, ahol az események történnek. Emellett felhasználjuk természetesen vállalata kimutatásait, jelentéseit is, de a gyakorlati folyamatok megfigyelése, az elsô kézbôl szerzett információk elsôdleges forrásai munkánknak. Ma már lehetetlen lenne egy vállalat hatékonyságának javításakor a minôségirányítás, minôségbiztosítás folyamatainak mellôzése. Ezért projektjeinken mi is kiemelten kezeljük ezt a területet azzal, hogy minden esetben igyekszünk a minôségirányítási folyamatokat erôsíteni, biztosítani azt, hogy a nem megfelelôségek számát a lehetô legkisebbre tudjuk szorítani a vevôk elégedettsége érdekében. Legalább ilyen fontosnak tartjuk a hibák mielôbbi felismerését és korrekcióját is, hiszen így biztosítható, hogy az ebbôl eredô veszteségeket minimalizálni lehessen.

9 Mivel a folyamatok mellett a hatékonyság javításában a másik kulcstényezônek a megfelelôen tájékozott és motivált dolgozókat tartjuk, az ô képzésükre, fejlesztésükre is nagy hangsúlyt fektetünk. Programjaink része egy olyan tréning vagy workshop sorozat, amely a vállalat valamennyi vezetôjére kiterjed. Ezek tartalmát és formáját minden esetben az adott vállalat szükségletei és igényei szerint alakítjuk. Céljuk kettôs, egyrészt a Program eredményes elôrehaladását hivatott támogatni, ezért foglalkozásainkon a vállalat életébôl merített problémákat, esettanulmányokat dolgozunk fel. Másfelôl egy olyan szemlélet meghonosítását, erôsítését segítjük elô, amely hosszabb távon is arra készíti fel a vezetôket, hogy a projekt után, más szituációkban, más problémák kapcsán is képesek legyenek megfelelôen cselekedni. Szükség esetén személyre szabott coachinggal is erôsítjük a folyamatot. Mivel egy Komplex Hatékonyságnövelô Program jelentôs esemény egy vállalat életében, fontosnak tartottuk, hogy olyan biztosítékokat építsünk a végrehajtásba, amelyek folyamatos kontrollt nyújtanak megbízónk számára. Így heti egy alkalommal a vállalat vezetôjével egy találkozó során egyeztetjük az eltelt hét történéseit, eredményeit, valamint a következô hét céljait. Bár a Program egy elôzetesen elfogadott ütemezés szerint halad, e találkozó lehetôséget biztosít a megbízó számára fontos szempontok érvényesítésére, a projekt hangsúlyainak rugalmas változtatására. Öt-hat hetente készítünk egy összefoglalót az eltelt idôszak elôrehaladásáról, ezek a Program nagyobb mérföldkövei. Ezt az írásos beszámolót egy prezentáció kíséretében adjuk át. További ellenôrzési lehetôséget biztosít a Programban, hogy lehetôsége van egy vagy több koordinátornak a projektbe való delegálására is. A koordinátor a Program alatt együtt dolgozik tanácsadóinkkal projektvezetônk irányítása mellett, így nemcsak nyomon követi a Program elôrehaladását, de elsajátítja módszereinket és szemléletünket is. Emellett ô készíti el a megtakarítások, eredményjavulások számszerûsítését is, ezzel is biztosítva azok hitelességét.

10 A fentiek alapján ügyfeleinknek üzleti folyamataik hatékonyságának növelésére, mint a Komplex Hatékonyságnövelô Programunk részeit, az alábbi szolgáltatásokat külön is nyújtjuk: A VÁLLALATI RENDSZEREK, FOLYAMATOK, A SZERVEZET, A MÛKÖDÉS ÁTVILÁGÍTÁSÁT; ÜZLETI FOLYAMATOK ÁTALAKÍTÁSÁT, OPTIMALIZÁLÁSÁT, SZABÁLYOZÁSÁT, BEVEZETÉSÉT; ÚJ ÜZLETI FOLYAMATOK KIALAKÍTÁSÁT, SZABÁLYOZÁSÁT, BEVEZETÉSÉT; VÁLLALATI CÉLOK FOLYAMATOKRA TÖRTÉNÔ LEBONTÁSÁT; FÔBB ÉRTÉKTEREMTÔ FOLYAMATOK MEGHATÁROZÁSÁT, A VÁLLALATI FOLYAMATOK EGYMÁSRA HATÁSÁNAK FELMÉRÉSÉT, ILLETVE A FOLYAMATOK TELJESÍTMÉNYÉNEK MÉRÉSÉT; INFORMATIKAI RENDSZER BEVEZETÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓ FOLYAMATOK KIALAKÍTÁSÁT, SZABÁLYOZÁSÁT. További szolgáltatásainkat is választhatja: LEAN MENEDZSMENT KIALAKÍTÁSÁT, ILLETVE TRÉNINGET; KAIZEN MENEDZSMENT KIALAKÍTÁSÁT, ILLETVE TRÉNINGET. a már megvalósult, és a feltárt folyamatosan realizálható éves szintû megtakarítás többszörösen meghaladta a projekt által igényelt befektetést. Rusz István Ügyvezetô igazgató STRONG Építôelemgyár Kft.

11 Nagyon remélem, hogy lesz folytatása! Kovács Lajos Mûszaki igazgató Richter Gedeon Rt. Teljesítménymérés Az üzleti teljesítmény mérése, értékelése, s ehhez kapcsolódóan, a teljesítményt befolyásoló tényezôk feltárása, megértése, illetve tudatos alakítása, fejlesztése minden vállalkozás számára kulcsfontosságú. Amit mérünk, arra odafigyelünk, illetve arra figyelünk, amit mérünk. Ezért egy jól definiált, egyéni, területi és vállalati szempontokat figyelembe vevô, célszerûen kialakított teljesítménymérési rendszer a vállalat vezetôi számára olyan, a döntéseiket segítô visszacsatolásokat szolgáltat, mint például a kitûzött vállalati célok (illetve azok az adott területre legörgetett formája) megvalósulásának mértéke; illetve a teljesítményre ható tényezôk és azok súlya. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a mérés nem öncél, hanem a döntéstámogatás, a tudatos teljesítményfejlesztés alapja, illetve a vállalati kommunikáció egyik kiemelt eszköze. Nem csupán az aktuális teljesítmények értékelése, de a mindennapi döntések meghozatala, a stratégiai tervezés, a fejlesztési, fejlôdési irányok meghatározása, illetve a dolgozók motiválása szempontjából is óriási ennek a szerepe. Ennek a fontosságnak megfelelôen kezeljük a megfelelô mutatószám rendszer meglétének vizsgálatát, szükség esetén át- vagy kialakítását.

12 Tréningek Egy Komplex Hatékonyságnövelô Program végrehajtására hosszabb idôszakok, általában több év elteltével vállalkozik ismételten egy vállalat. Munkatársainak fejlesztése azonban folyamatos feladat. Ezért a projektjeink során nyújtott tréning szolgáltatások mellett önállóan is a tréningek igen széles skáláját kínáljuk partnereinknek: ÁLTALÁNOS MENEDZSMENTTRÉNINGEK; SPECIÁLIS KÉSZSÉGFEJLESZTÔ ÉS SZAKMAI TRÉNINGEK; SZEMLÉLETI ÉS VÁLTOZÁSMENEDZSMENT TRÉNINGEK; CÉL- ÉS FELADATORIENTÁLT WORKSHOPOK; COACHING. Ezek a tréningek, workshopok, coaching folyamatok minden esetben a megrendelô igényeihez alkalmazkodnak. Szolgáltatásunkkal akkor is rendelkezésére állunk, ha konkrét elképzelései vannak (pl. értékesítési, vezetôi készségfejlesztô, stb. tréningek), de akkor is eredményesen tudunk együttmûködni, ha Ön csak a problémával van tisztában, esetleg azt érzi, hogy szükséges lenne munkatársait fejleszteni, de nem tudja pontosan, hogyan. Ilyenkor közösen elemezzük a problémákat, interjúkat készítünk, és együtt választjuk ki a megfelelô tréninget annak tartalmával és formájával együtt. Egy-egy változási folyamat támogatására, vagy meghatározott probléma megoldására olykor a leghatékonyabb eszköz a workshop alkalmazása. Ilyenkor lehetôség nyílik arra, hogy egy felkészült tréner irányítása, moderálása mellett munkatársai találják meg és dolgozzák ki a szükséges megoldásokat. Ez a módszer egyszerre produktív, és fejleszti az ismereteket, készségeket is. Önálló coaching folyamatot elsôsorban vállalati felsôvezetôk, vagy más, kulcspozícióban dolgozó alkalmazottak számára javaslunk. A coaching során lehetôség van arra, hogy az adott vezetôre egyénre szabva fejleszthessük ismereteit, készségeit, segíthessük a hatékonyabb munkavégzésben. Amennyiben felkeltettük érdeklôdését, vagy további, részletesebb információt szeretne kapni szolgáltatásainkról, kérem, forduljon bizalommal felénk, örömmel állunk rendelkezésére.

A főnökön is lehet változtatni

A főnökön is lehet változtatni A főnökön is lehet változtatni Futótűzként terjednek el a 360 fokos felmérések a cégeknél, amelyek a vezetők teljesítményét hívatottak mérni. Ennek során a nagyfőnök, a beosztottak és más vezetők is véleményt

Részletesebben

Mátészalka Város Polgármesteri Hivatal Szervezetfejlesztése /ÁROP-1.A.2/A-2008-0084. sz./

Mátészalka Város Polgármesteri Hivatal Szervezetfejlesztése /ÁROP-1.A.2/A-2008-0084. sz./ Mátészalka Város Polgármesteri Hivatal Szervezetfejlesztése /ÁROP-1.A.2/A-2008-0084. sz./ Kivonat a Corporate Values Szervezetfejlesztési és Vezetési Tanácsadó Kft. Stratégiai műhelymunkáról szóló visszajelző

Részletesebben

LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK

LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK BEMUTATKOZÁS Iparágtól függetlenül három egymással szorosan összefüggő terület játszik komoly szerepet a vállalatok sikerességében:az

Részletesebben

Csenger Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése és folyamatvizsgálata

Csenger Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése és folyamatvizsgálata Csenger Város Önkormányzatt Pollgármestterii Hiivattalla Csenger Város Önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv Államreform Operatív Program, keretén belül, A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése

Részletesebben

A COACHING MEGHATÁROZÁSA

A COACHING MEGHATÁROZÁSA A COACHING MINT A FELNŐTTOKTATÁS MÓDSZERTANÁNAK SAJÁTOS TERÜLETE Benkei Kovács Balázs PhD ELTE PPK Andragógia Tanszék A COACHING MEGHATÁROZÁSA - Személyre szabott vezetőfejlesztés, ami egy partneri viszonyon,

Részletesebben

Belső ellenőrzés és compliance. szolgáltatások. Cover. KPMG.hu

Belső ellenőrzés és compliance. szolgáltatások. Cover. KPMG.hu Belső ellenőrzés és compliance Cover szolgáltatások KPMG.hu Stratégiai fontosságú lehetőségek a belső ellenőrzésben Valós képet nyújt a szervezet működésének hatásosságáról és hatékonyságáról. Felderíti

Részletesebben

VEZETŐI KOMPETENCIÁK ÉS SZERVEZETFEJLESZTÉS

VEZETŐI KOMPETENCIÁK ÉS SZERVEZETFEJLESZTÉS VEZETŐI KOMPETENCIÁK ÉS SZERVEZETFEJLESZTÉS A KÉPZÉSRŐL A logisztikában dolgozó középvezetők és specialisták számára kínálunk tréninget, melynek segítségével a vállalat vezetői és szervezeti színvonalát

Részletesebben

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés április 18, 2011 Végezte Innermetrix Hungary Copyright Innermetrix, Inc. 2008 1 IMX Szervezeti Egészség Felmérés Üdvözöljük az Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérésén!

Részletesebben

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved.

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved. Rólunk Az Első Hazai Adatkezelő Kft. contact center, HR és tréning, munkaerő-kölcsönzés valamint facility management szolgáltatások nyújtásával áll Megbízói rendelkezésére. A rábízott feladatokat 2002

Részletesebben

Folyamatmenedzsment módszerek a projekt menedzsment eszköztárában

Folyamatmenedzsment módszerek a projekt menedzsment eszköztárában Folyamatmenedzsment módszerek a projekt menedzsment eszköztárában Kisbej András vezető tanácsadó 2007. április 5. Projektszerű működés és a funkcionális szervezeti működés szabályozása nem egyen szilárdságú

Részletesebben

EOQ MNB QMHC eü. specifikus tanfolyam ( 4x2 nap) (2016.október-november) EOQ QMHC tanfolyam

EOQ MNB QMHC eü. specifikus tanfolyam ( 4x2 nap) (2016.október-november) EOQ QMHC tanfolyam EOQ QMHC tanfolyam Minőségi vezetők az alapismereteket egyetemi / felsőfokú végzettség során szerzik meg és emellett legalább négy éves teljes munkaidős munkahelyi tapasztalata szükséges, melyből legalább

Részletesebben

A PÁPAI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETFEJLESZTÉSE (ÁROP-1.A.2/A-2008-0050)

A PÁPAI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETFEJLESZTÉSE (ÁROP-1.A.2/A-2008-0050) A PÁPAI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETFEJLESZTÉSE (ÁROP-1.A.2/A-2008-0050) I. A pályázat keretében megvalósuló képzések Döntéshozatal Célja: a résztvevők megismerik és gyakorolják a hatékony, önérvényesítő

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület. Program 2013-2016. Béres József

Magyar Elektrotechnikai Egyesület. Program 2013-2016. Béres József Tervezet Magyar Elektrotechnikai Egyesület Program 2013-2016 Béres József Budapest, 2013. március 8. 2. oldal Bevezetés A MEE Alapszabályának 11 11.4. Jelölés pontjának értelmében a Jelölő Bizottság által

Részletesebben

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások.

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások. CÉGBEMUTATÓ Emberközpontú üzleti megoldások. A Viapan Group tíz üzletágával Magyarország meghatározó humánerőforrás-szolgáltatója. Cégcsoportunk komplex és egyedülállóan innovatív szolgáltatás nyújt, amelynek

Részletesebben

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése Eredmény rögzítésének dátuma: 2016.04.20. Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése 1. Pedagógiai módszertani felkészültség 100.00% Változatos munkaformákat alkalmaz. Tanítványait önálló gondolkodásra,

Részletesebben

LOGISZTIKAI KONTROLLING

LOGISZTIKAI KONTROLLING LOGISZTIKAI KONTROLLING A KÉPZÉSRŐL A logisztikai szakembereknek gyakran a szűkebben vett szakmai ismereteken túl olyan tudásra is szükségük van, amellyel a logisztikai vezetői döntéseket alátámasztó kalkulációk

Részletesebben

IFUA Vezetésfejlesztési Program 2010

IFUA Vezetésfejlesztési Program 2010 IFUA Vezetésfejlesztési Program 2010 Vezetési ismeretek középvezetők és közvetlen munkairányítók számára Felnôttképzési nyilvántartási szám: 01-0125-04 Intézményakkreditációs lajstromszám: AL-0141 Gondoskodjon

Részletesebben

ÉRTÉKESÍTÉSI FOLYAMATOK FEJLESZTÉSE KONCEPCIONÁLIS MEGKÖZELÍTÉS GALAMB ANDRÁS ÉRTÉKESÍTÉSI TRÉNER, COACH SALES MENTOR

ÉRTÉKESÍTÉSI FOLYAMATOK FEJLESZTÉSE KONCEPCIONÁLIS MEGKÖZELÍTÉS GALAMB ANDRÁS ÉRTÉKESÍTÉSI TRÉNER, COACH SALES MENTOR ÉRTÉKESÍTÉSI FOLYAMATOK FEJLESZTÉSE KONCEPCIONÁLIS MEGKÖZELÍTÉS GALAMB ANDRÁS ÉRTÉKESÍTÉSI TRÉNER, COACH SALES MENTOR Melyik tréningcéget válasszam? Avagy mi a helyes koncepcionális megközelítés egy fejlesztésnél?!

Részletesebben

Információbiztonság irányítása

Információbiztonság irányítása Információbiztonság irányítása Felső vezetői felelősség MKT szakosztályi előadás 2013.02.22 BGF Horváth Gergely Krisztián, CISA CISM gerhorvath@gmail.com Találós kérdés! Miért van fék az autókon? Biztonság

Részletesebben

Lean menedzsment és alkalmazása

Lean menedzsment és alkalmazása Lean menedzsment és alkalmazása Izgalmas és fárasztó időket élünk most. Az elmúlt néhány év változásai (mind technológiai, mind szabályozási téren) olyan mértékben érintették a hazai vállalatokat, hogy

Részletesebben

Szervezetfejlesztés Nagykőrös Város Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0035 számú pályázat alapján

Szervezetfejlesztés Nagykőrös Város Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0035 számú pályázat alapján Szervezetfejlesztés Nagykőrös Város Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0035 számú pályázat alapján ÁROP 2007-3.A.1. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése a Közép-magyarországi régióban című

Részletesebben

Jászivány Község Önkormányzata évi belső ellenőrzési terve

Jászivány Község Önkormányzata évi belső ellenőrzési terve Jászivány Község Önkormányzata 2016. évi belső ellenőrzési terve Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 61. -a szerint az államháztartási kontrollok célja az államháztartás

Részletesebben

Schindler Útmutató A cél meghatározása. Az út kijelölése. Stratégiai iránymutatás a felvonó és mozgólépcső piacon való siker eléréséhez.

Schindler Útmutató A cél meghatározása. Az út kijelölése. Stratégiai iránymutatás a felvonó és mozgólépcső piacon való siker eléréséhez. Schindler Útmutató A cél meghatározása. Az út kijelölése. Stratégiai iránymutatás a felvonó és mozgólépcső piacon való siker eléréséhez. 2 l Schindler Útmutató Kötelezettségvállalásunk Kedves Kollégák,

Részletesebben

MUNKATÁRSI TELJESÍTMÉNY MENEDZSMENT A LOGISZTIKÁBAN

MUNKATÁRSI TELJESÍTMÉNY MENEDZSMENT A LOGISZTIKÁBAN MUNKATÁRSI TELJESÍTMÉNY MENEDZSMENT A LOGISZTIKÁBAN A PROGRAMRÓL Napjainkban a logisztikai területeken vezetői pozíciót betöltőkre egyre több nem kizárólagos szakmai feladat is hárul, melynek részét képezi

Részletesebben

3 + 1 SZEMPONT. gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal

3 + 1 SZEMPONT. gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal 24 SÁNDOR Jenő 3 + 1 SZEMPONT A COACH-KÉPZÉS KIVÁLASZTÁSÁHOZ Először is lépjünk egyet hátra: mi a coaching? E gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal foglalkozna, világos

Részletesebben

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó Küldetés Célunk, hogy támogatást nyújtsunk olyan külföldi és magyar vállalatok számára, akik Magyarországon, főként a Dél-dunántúli régióban tervezik letelepedésüket, bővülésüket. Feladatunk, hogy gazdaságossági

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar ÜZLETI TANÁCSADÓ szakirányú továbbképzési szak Az üzleti tanácsadás napjaink egyik kulcsfontosságú ágazata az üzleti szférában. A tercier szektor egyik elemeként

Részletesebben

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében A Toyota alapítása óta folyamatosan arra törekszünk, hogy kiváló minõségû és úttörõ jelentõségû termékek elõállításával, valamint magas szintû szolgáltatásainkkal

Részletesebben

Ügyfélelégedettségi vizsgálat eredményei. 5. oldal

Ügyfélelégedettségi vizsgálat eredményei. 5. oldal 2008 2010 1. oldal Összegyűjteni azokat a stratégiai törekvéseket illetve változásokat (külső belső), amelyek fejlesztési igényeket generálnak vezetői szinten és az értékesítésben Meghatározni azokat a

Részletesebben

CÍM: Sürgősségi előterjesztés a Polgármesteri Hivatalok szervezetfejlesztése című pályázat benyújtásáról. Havas András alpolgármester

CÍM: Sürgősségi előterjesztés a Polgármesteri Hivatalok szervezetfejlesztése című pályázat benyújtásáról. Havas András alpolgármester Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 40938-10/2008. CÍM: Sürgősségi előterjesztés a Polgármesteri Hivatalok szervezetfejlesztése című pályázat benyújtásáról Előterjesztő:

Részletesebben

ÉLETMŰHELY. Mi a program célja?

ÉLETMŰHELY. Mi a program célja? ÉLETMŰHELY Mi a program célja? A kreatív gondolkodás és a kreatív cselekvés fejlesztése, a személyes hatékonyság növelése a fiatalok és fiatal felnőttek körében, hogy megtalálják helyüket a világban, életük

Részletesebben

14.15.-15:00 dr. Mészáros Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem rektora: Miből induljon ki a stratégiai gondolkodás?

14.15.-15:00 dr. Mészáros Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem rektora: Miből induljon ki a stratégiai gondolkodás? Program 14.00-14.15 Megnyitó 14.15.-15:00 dr. Mészáros Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem rektora: Miből induljon ki a stratégiai gondolkodás? 15:00-15.30 Komócsin Laura International Coach Federation Magyar

Részletesebben

2651. 1. Tételsor 1. tétel

2651. 1. Tételsor 1. tétel 2651. 1. Tételsor 1. tétel Ön egy kft. logisztikai alkalmazottja. Ez a cég új logisztikai ügyviteli fogalmakat kíván bevezetni az operatív és stratégiai működésben. A munkafolyamat célja a hatékony készletgazdálkodás

Részletesebben

TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program

TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program Valódi partner, valódi megoldások. TUDATOS VEZETÉS VEZETŐFEJLESZTŐ PROGRAM 60 ÓRÁS COACHINGGAL KOMBINÁLT MODULÁRIS TRÉNINGSOROZAT A Tudatos Vezetés Program tréningsorozat

Részletesebben

Egy országos jelentőségű beruházási projekt beszállítójává válásához szükséges stratégiai döntések

Egy országos jelentőségű beruházási projekt beszállítójává válásához szükséges stratégiai döntések Egy országos jelentőségű beruházási projekt beszállítójává válásához szükséges stratégiai döntések Dr. Boda György Boda & Partners Kft partnere Budapesti Corvinus egyetem, egyetemi docens.. XXIII. Magyar

Részletesebben

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment Ügyfélkapcsolat-kezelés Integrált vállalatirányítás Iparágak Üzleti intelligencia Üzleti folyamatmenedzsment Rendszerfejlesztés Logisztika és disztribúció Rendszerintegráció Üzleti tanácsadás, oktatás

Részletesebben

Cégátvilágítás. A sikeres pályázati felkészülés kulcsa

Cégátvilágítás. A sikeres pályázati felkészülés kulcsa A sikeres pályázati felkészülés kulcsa 1. Alapítás éve: 2000 2. Céljai: Elősegítse a Dél-Alföldi Régióban az információ technológia szolgáltatásainak elterjesztését, megismertetését, részt vegyen a fejlesztésekben

Részletesebben

Építs teljesítmény-központú kultúrát!

Építs teljesítmény-központú kultúrát! Építs teljesítmény-központú kultúrát! A Terra Nova egy interaktív, saját élményű szimulációs játék, amely valós szervezetek működését modellezi. A szimuláció minimum tíz, de akár több száz fős csoportoknak

Részletesebben

Beruházási pályázati lehetőségek Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

Beruházási pályázati lehetőségek Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Beruházási pályázati lehetőségek 2014-2020 Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály TÁMOGATÓ VÁLLALKOZÁSI KÖRNYEZET Magyarország közép és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiája A STRATÉGIA

Részletesebben

Informatikai projekteredmények elfogadottságának tényezői

Informatikai projekteredmények elfogadottságának tényezői Informatikai projekteredmények elfogadottságának tényezői Rabi Ákos 2014.02.18. Tartalom 1. Problémafelvetés Informatikai projekteredmények elfogadottsága 2. Informatikai projektek sikertényezői 3. Szoftverek

Részletesebben

RAKTÁROZÁS MENEDZSMENT

RAKTÁROZÁS MENEDZSMENT RAKTÁROZÁS MENEDZSMENT A KÉPZÉSRŐL Raktározás menedzsment kurzusunkban az operatív szintű Raktározási ismeretek képzésnél magasabb szintre, a raktározás működtetésével, menedzsmentjével kapcsolatos kérdésekre

Részletesebben

Vállalati tanácsadás támogatása KKV-k számára

Vállalati tanácsadás támogatása KKV-k számára VÁLLALATI TANÁCSADÁS TÁMOGATÁSA KKV-K SZÁMÁRA 2013 Vállalati tanácsadás támogatása KKV-k számára I. Pályázók köre Gazdasági társaságok Szövetkezetek Egyéni vállalkozók Egyéni cégek Non-profit gazdasági

Részletesebben

ALITERA Ügyfélkapcsolati Kft. Támogatott kapcsolatok ügyfélkiszolgálás másképp

ALITERA Ügyfélkapcsolati Kft. Támogatott kapcsolatok ügyfélkiszolgálás másképp ALITERA Ügyfélkapcsolati Kft. Támogatott kapcsolatok ügyfélkiszolgálás másképp Ügyfélkapcsolat fejlesztése ALITER = másképpen Alapítva: 2004. Ügyfélkapcsolati Fejlesztő Központ programja a minőségi ügyfélkapcsolatokért

Részletesebben

hozzáállás és a költséghatékonyság megerősítésével, az ügyfél- és partnerkapcsolati folyamatok fejlesztésével.

hozzáállás és a költséghatékonyság megerősítésével, az ügyfél- és partnerkapcsolati folyamatok fejlesztésével. HONLAP tartalom Előzmények: Biharkeresztes Város Önkormányzata az Államreform Operatív Program (ÁROP) A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése tárgyú kiírás keretében benyújtotta Biharkeresztes Város

Részletesebben

Mi a folyamat? Folyamatokkal kapcsolatos teendőink. Folyamatok azonosítása Folyamatok szabályozása Folyamatok folyamatos fejlesztése

Mi a folyamat? Folyamatokkal kapcsolatos teendőink. Folyamatok azonosítása Folyamatok szabályozása Folyamatok folyamatos fejlesztése 1 Mi a közös? Vevő Folyamatok Résztvevők (emberek) Folyamatmenedzsment Azonosított, szabályozott, ellenőrzött, mért És állandóan továbbfejlesztett folyamatok Cél: vevői elégedettség, üzleti siker 2 az

Részletesebben

Hogyan válasszunk rendszergazdát?

Hogyan válasszunk rendszergazdát? Hogyan válasszunk rendszergazdát? Milyen szempontok alapján hozzunk döntést, ha el akarjuk kerülni az esetleges buktatókat? Kiadás: 2012/02 Készítette: Tamás Bence, itvezeto.hu Copyright 2012 Tamás Bence

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A FENNTARTHATÓSÁG IRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK ÜGYRENDJE

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A FENNTARTHATÓSÁG IRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK ÜGYRENDJE A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A FENNTARTHATÓSÁG IRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK ÜGYRENDJE BUDAPEST, 2017 (2017. június 1. napjától hatályos változat) H-1055 Budapest, Markó utca

Részletesebben

M OL-csoport Beszállítói Fórum

M OL-csoport Beszállítói Fórum M OL-csoport Beszállítói Fórum 2003. március 27. BESZÁLLÍTÓI FÓRUM 2003. március 27. MOL-csoport Beszállítói Politikája Beszállítók értékelése 1. SZAKMAI SZEKCIÓ Beruházás, karbantartás, indirekt és Jónásné

Részletesebben

OM azonosító: INTÉZKEDÉSI TERV. (Az intézményi tanfelügyelet eredményeire épülő terv) 1. PEDAGÓGIAI FOLYAMATOK

OM azonosító: INTÉZKEDÉSI TERV. (Az intézményi tanfelügyelet eredményeire épülő terv) 1. PEDAGÓGIAI FOLYAMATOK Bp. Főv. XIII. kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda Hétszín Tagóvodája OM azonosító: 200911 Tagóvoda vezető neve: Szászhalmi Edit Oktatási azonosítója: 71428489821 A fejlesztési terv kezdő dátuma: 2018.05.05.

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó K I A D V Á N Y GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÁROP-3.A.1/A.

T Á J É K O Z T A T Ó K I A D V Á N Y GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÁROP-3.A.1/A. T Á J É K O Z T A T Ó K I A D V Á N Y GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÁROP-3.A.1/A. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése a Közép-magyarországi Régióban c. pályázatról 2010. április 30. 1 Előzmények:

Részletesebben

Activity Plan. A javaslat nem teljes körű: csupán a konzultáción, a cégvezető elmondása alapján szerzett információkon alapszik.

Activity Plan. A javaslat nem teljes körű: csupán a konzultáción, a cégvezető elmondása alapján szerzett információkon alapszik. Activity Plan A program fő pillérét a cégvezetővel folytatott szakértői konzultáció adja, melynek tartalma minden esetben cégspecifikus és személyre szabott. A Human Map szakértői számára a programban

Részletesebben

Képzések és Workshopok

Képzések és Workshopok Tudással a termelékenységért, a megbízható üzemelésért és a biztonságért! Képzések és ok 2017. évi tematikák Cím: 6723 Szeged, József Attila sgt. 130. Tel: 62/431-927, E-mail: tpm@aastadium.hu Több mint

Részletesebben

A Rehabjob bemutatkozó diasora megváltozott munkaképességű munkavállalók integrációja területén 2015.

A Rehabjob bemutatkozó diasora megváltozott munkaképességű munkavállalók integrációja területén 2015. A Rehabjob bemutatkozó diasora megváltozott munkaképességű munkavállalók integrációja területén 2015. Bemutatkozás REHABJOB - JOBGROUP REHABJOB (www.rehabjob.hu) üzletágunk mellett az alábbi divíziók tartoznak

Részletesebben

Bükerné Huszár Erzsébet junius.04.

Bükerné Huszár Erzsébet junius.04. ÖNFEJLESZTÉSI TERV PEDAGÓGUS NEVE:BÜKERNÉ HUSZÁR ERZSÉBET Pedagógus/Intézményvezető neve: Pedagógus/Intézményvezető oktatási azonosítója: Bükerné Huszár Erzsébet 78420259939 Önfejlesztési terv neve/azonosítója:

Részletesebben

A vállalkozás vezérelvei

A vállalkozás vezérelvei A vállalkozás vezérelvei Developing the future. Magunkról: Raiffeisen evolution project development Cégünk egy Ausztriában, Közép- és Kelet-Európában működő, bécsi székhelyű ingatlanvállalkozás. Sikerünk

Részletesebben

Vezetői összefoglaló ÁROP /A A pályázati dokumentáció felépítése

Vezetői összefoglaló ÁROP /A A pályázati dokumentáció felépítése Vezetői összefoglaló ÁROP-11.2. 18/A-2013 A pályázati dokumentáció felépítése Tartalomjegyzék Tartalom Oldal Vezetői összefoglaló 1 Beszámoló a Szegedi Ítélőtábla Minőségirányítási területen végzett fejlesztő

Részletesebben

Képzési tartalmak fejlesztése felhasználói igények alapján Közszolgálati humán szervező szakirányú továbbképzési szak

Képzési tartalmak fejlesztése felhasználói igények alapján Közszolgálati humán szervező szakirányú továbbképzési szak Emberi erőforrás gazdálkodás és közszolgálati életpálya Új Közszolgálati Életpálya ÁROP-2.2.17-2012-2013-0001 Képzési tartalmak fejlesztése felhasználói igények alapján Közszolgálati humán szervező szakirányú

Részletesebben

Vezetői teljesítményértékelés értékelő és önértékelő kérdőív Készítették: a KISOSZ munkatársai

Vezetői teljesítményértékelés értékelő és önértékelő kérdőív Készítették: a KISOSZ munkatársai Vezetői teljesítményértékelés értékelő és önértékelő kérdőív Készítették: a KISOSZ munkatársai Veszprém, 6. szeptember Vezetői értékelő lap Kérjük, a megfelelő oszlopban lévő szám aláhúzásával vagy bekarikázásával

Részletesebben

Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere

Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiaiszakmai ellenőrzés rendszere A tanfelügyeleti fejlesztések helye a TÁMOP-3.1.8

Részletesebben

Cégátvilágítás. A sikeres pályázati felkészülés kulcsa

Cégátvilágítás. A sikeres pályázati felkészülés kulcsa A sikeres pályázati felkészülés kulcsa 1. Alapítás éve: 2000 2. Céljai: Elősegítse a Dél-Alföldi Régióban az információ technológia szolgáltatásainak elterjesztését, megismertetését, részt vegyen a fejlesztésekben

Részletesebben

Magyarország ügyfélbarát víziközmű szolgáltatói program

Magyarország ügyfélbarát víziközmű szolgáltatói program Mert az a lényeg amit az ügyfél tapasztal! Magyarország ügyfélbarát víziközmű szolgáltatói program TARTALOMJEGYZÉK (oldalszámok) MIRŐL SZÓL AZ IQVÍZ ÜGYFÉLBARÁT SZOLGÁLTATÓK PROGRAM ÉS MIÉRT ÉRDEMES RÉSZT

Részletesebben

Nagy Miklós Csaba egyéni vállalkozó Nagy Miklós egyéni vállalkozásának fejlesztése

Nagy Miklós Csaba egyéni vállalkozó Nagy Miklós egyéni vállalkozásának fejlesztése Nagy Miklós Csaba egyéni vállalkozó Nagy Miklós egyéni vállalkozásának fejlesztése Szakmai anyag a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájából a Térségi és helyi vállalkozások

Részletesebben

Virtuális Erőmű Program. Kotulyák Tamás, Get Energy Magyarország Kft.

Virtuális Erőmű Program. Kotulyák Tamás, Get Energy Magyarország Kft. Virtuális Erőmű Program Kotulyák Tamás, Get Energy Magyarország Kft. Virtuális Erőmű Program A Virtuális Erőmű Program célja, hogy összegyűjtse, rendszerezze, számszerűsítse és közzétegye a vállalkozások

Részletesebben

Nagy méretű projektekhez kapcsolódó kockázatok felmérése és kezelése a KKV szektor szemszögéből

Nagy méretű projektekhez kapcsolódó kockázatok felmérése és kezelése a KKV szektor szemszögéből Nagy méretű projektekhez kapcsolódó kockázatok felmérése és kezelése a KKV szektor szemszögéből Dr. Fekete István Budapesti Corvinus Egyetem tudományos munkatárs SzigmaSzervíz Kft. ügyvezető XXIII. Magyar

Részletesebben

SOTER TRÉNINGAKADÉMIA

SOTER TRÉNINGAKADÉMIA SOTER TRÉNINGAKADÉMIA Soter Tréningakadémia www.treningakademia.hu info@treningakademia.hu 1073 Budapest, Erzsébet krt. 7. Telefon: +36 1 887-2355 Fax: +36 1 887-2324 2. Folyamatos fejlődés! Bárki, aki

Részletesebben

KKV vezetési és szervezetfejlesztési program

KKV vezetési és szervezetfejlesztési program A SZERVEZETI TUDATOSSÁG KITERJESZTÉSE Olyan támogatott (díjmentes) fejlesztési programot kínálunk 30 kis- és középvállalkozás számára, amelyben most a költségek helyett a tartalmakra fókuszálhatnak! Résztvevőként

Részletesebben

Activity Plan. A javaslat nem teljes körű: csupán a konzultáción, a cégvezető elmondása alapján szerzett információkon alapszik.

Activity Plan. A javaslat nem teljes körű: csupán a konzultáción, a cégvezető elmondása alapján szerzett információkon alapszik. Activity Plan A program fő pillérét a cégvezetővel folytatott szakértői konzultáció adja, melynek tartalma minden esetben cégspecifikus és személyre szabott. A Human Map szakértői számára a programban

Részletesebben

Cs.A.Cs Könyvvizsgáló és Informatikai Szolgáltató zrt. Átláthatósági jelentés a december 31-én végződött üzleti évre

Cs.A.Cs Könyvvizsgáló és Informatikai Szolgáltató zrt.   Átláthatósági jelentés a december 31-én végződött üzleti évre Cs.A.Cs Könyvvizsgáló és Informatikai Szolgáltató zrt. www.csacszrt.hu Átláthatósági jelentés a 2016. december 31-én végződött üzleti évre Tartalom 1. Bevezetés 2. Gazdálkodási forma és tulajdonosi viszonyok

Részletesebben

Képzés > Hatékonyság > Versenyelőny!

Képzés > Hatékonyság > Versenyelőny! Képzés > Hatékonyság > Versenyelőny! Avagy mit, hogyan és miből képezzünk, hogy a 21. század kihívásai közepette is megőrizzük versenyképességünket A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak- és Felnőttképzési Igazgatósága

Részletesebben

ISO Minőségirányítási rendszerek. Útmutató a működés fejlesztéséhez

ISO Minőségirányítási rendszerek. Útmutató a működés fejlesztéséhez Minőségirányítási rendszerek. Útmutató a működés fejlesztéséhez 2 a folyamatszemléletű megközelítés alkalmazását segíti elő az érdekelt felek megelégedettségének növelése céljából kiemeli a következő szempontok

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar KREATÍV IPARI SZAKEMBER szakirányú továbbképzési szak 1 Napjainkban a vállalatok, vállalkozások, illetve a munkaerőpiac részéről egyre jelentősebb igény mutatkozik

Részletesebben

Milton Kft. Tréning ajánló. Elérhető tudás hiteles forrásból. Nyílt és belső tréningek Vezetői tréningek Tréningek munkaadóknak és munkavállalóknak

Milton Kft. Tréning ajánló. Elérhető tudás hiteles forrásból. Nyílt és belső tréningek Vezetői tréningek Tréningek munkaadóknak és munkavállalóknak Milton Kft. Tréning ajánló Elérhető tudás hiteles forrásból Nyílt és belső tréningek Vezetői tréningek Tréningek munkaadóknak és munkavállalóknak Bevezetés Tisztelt Ügyfelünk! Kedves Hölgyem és Uram! Belső,

Részletesebben

ÁROP-1.A.2/B. Döntésünk alapján a pályázat sikeres megvalósításával

ÁROP-1.A.2/B. Döntésünk alapján a pályázat sikeres megvalósításával ÁROP-1.A.2/B Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város 2008. júliusában már a legelső szakaszban benyújtotta projektjavaslatát az ÁROP-1.A.2/B kódszámú A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése című EU-s

Részletesebben

A vezetőség felelősségi köre (ISO 9001 és pont)

A vezetőség felelősségi köre (ISO 9001 és pont) 16. A vezetőség felelősségi köre (ISO 9001 és 9004 5. pont) 16.1 A vezetőség elkötelezettsége (ISO 9001 és 9004 5.1. pont) A vezetőség felelősségi körére vonatkozó fejezet a két szabványban szinte azonos

Részletesebben

MENEDZSMENT ALAPJAI Bevezetés

MENEDZSMENT ALAPJAI Bevezetés MENEDZSMENT ALAPJAI Bevezetés Dr. Gyökér Irén egyetemi docens 2012 ősz Jegyzetek, diasorok - ÜTI honlap http://www.uti.bme.hu/cgibin/hallgato/tantargyak.cgi?detail=true&tantargy_id=15035 Folyamatos számonkérés:

Részletesebben

Nonprofit szervezeti menedzsment területek

Nonprofit szervezeti menedzsment területek XX/a. Nonprofit szervezeti menedzsment területek a Társadalmi Megújulás Operatív Program Civil szervezeteknek szolgáltató, azokat fejlesztı szervezetek támogatása c. pályázati felhívásához Kódszám: TÁMOP-5.5.3/08/2

Részletesebben

LOGISZTIKAI FOLYAMATOK MENEDZSMENTJE

LOGISZTIKAI FOLYAMATOK MENEDZSMENTJE LOGISZTIKAI FOLYAMATOK MENEDZSMENTJE A KÉPZÉSRŐL Gyakori probléma, hogy a munkatársak nem rendelkeznek áttekintéssel a komplex vállalati logisztikai rendszer és tágabban az ellátási lánc egészének működéséről,

Részletesebben

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése ÁROP-3.A.1/2008-0018 9. részfeladat Pályázati kiírás 12. területe A projekt szemlélet megerősítése Képzési tematika Készítette: SKC Consulting

Részletesebben

Versenyelőny vagy nyűg a minőségirányítás?

Versenyelőny vagy nyűg a minőségirányítás? Versenyelőny vagy nyűg a minőségirányítás? Dr. Kardos Lilla Vezető orvos igazgató 2 Vezető európai egészségügyi szolgáltató Fejlett képalkotó diagnosztika Sugárterápia Diagnosztikai és sugárterápiás szolgáltatások

Részletesebben

Dr. Szabó Zsolt Roland: Bizonytalanság, stratégia és teljesítmény Kvalitatív kutatás innovatív kis- és középvállalatok vezetői körében

Dr. Szabó Zsolt Roland: Bizonytalanság, stratégia és teljesítmény Kvalitatív kutatás innovatív kis- és középvállalatok vezetői körében Dr. Szabó Zsolt Roland: Bizonytalanság, stratégia és teljesítmény Kvalitatív kutatás innovatív kis- és középvállalatok vezetői körében Aki innovál és növekedni szeretne, az miben látja a lehetőségeket

Részletesebben

utakon A válságkezelés kihívásai

utakon A válságkezelés kihívásai Új utakon A válságkezelés kihívásai Az elmúlt években a nagyvállalatok hatalmas összegeket fordítottak az informatikai infrastruktúrák átalakítására, olyan architektúrák kiépítésére, mint a SOA (szolgáltatásorientált

Részletesebben

Green Dawn Kft. Bemutatkozunk

Green Dawn Kft. Bemutatkozunk Green Dawn Kft Bemutatkozunk Cégtörténet, tevékenységek Társaságunk 2006-ban alakult, fő tevékenységi körünk az energetika és az energia rendszerek optimalizálása. Jelenleg az alábbi szolgáltatásainkat

Részletesebben

VÁLLALATI ESZMÉNYKÉP ÉS ÉRTÉKEK

VÁLLALATI ESZMÉNYKÉP ÉS ÉRTÉKEK VÁLLALATI ESZMÉNYKÉP ÉS ÉRTÉKEK Vállalati eszmémykép A sikerhez vezető utunk A vállalat eszményképe az EVVA önképét írja le és utat mutat a szervezet egészének. A vállalati kultúra és a vállalati azonosság

Részletesebben

I n n o v a t í v t r é n i n g e k mellékhatások nélkül

I n n o v a t í v t r é n i n g e k mellékhatások nélkül I n n o v a t í v t r é n i n g e k mellékhatások nélkül Miben más a GDP? >> cégre, szakterületre, csapatra, egyénre szabott tréningek a valós fejlődésért Mit nyújt a GDP Önnek? >> komplex fejlesztési

Részletesebben

A kockázatkezelés az államháztartási belső kontrollrendszer vonatkozásában

A kockázatkezelés az államháztartási belső kontrollrendszer vonatkozásában A kockázatkezelés az államháztartási belső kontrollrendszer vonatkozásában Előadó: Ivanyos János Trusted Business Partners Kft. ügyvezetője Magyar Közgazdasági Társaság Felelős Vállalatirányítás szakosztályának

Részletesebben

STRATÉGIAALKOTÁS, ÜZLETI TERVEZÉS A VÁLLALKOZÁS KREATÍV RÉSZE

STRATÉGIAALKOTÁS, ÜZLETI TERVEZÉS A VÁLLALKOZÁS KREATÍV RÉSZE STRATÉGIAALKOTÁS, ÜZLETI TERVEZÉS A VÁLLALKOZÁS KREATÍV RÉSZE Mi az üzleti tervezés A józan ész diadala az önámítás felett A tervezés tisztán matematika Nagy számok törvénye Egy egész szám felírható néhány

Részletesebben

STRATÉGIAALKOTÁS, ÜZLETI TERVEZÉS A VÁLLALKOZÁS KREATÍV RÉSZE

STRATÉGIAALKOTÁS, ÜZLETI TERVEZÉS A VÁLLALKOZÁS KREATÍV RÉSZE STRATÉGIAALKOTÁS, ÜZLETI TERVEZÉS A VÁLLALKOZÁS KREATÍV RÉSZE MI AZ ÜZLETI TERVEZÉS A józan ész diadala az önámítás felett A józan ész diadala az önámítás felett A TERVEZÉS TISZTÁN MATEMATIKA Nagy számok

Részletesebben

Kommunikációs és változásmenedzsment terv

Kommunikációs és változásmenedzsment terv II. fázis VI. kötet Alsómocsoládi Körjegyzői Hivatal Kommunikációs és változásmenedzsment terv című pályázatban ÁROP- 1.A.2/A-2008-0138 vállalt feltételek szerinti szervezet-fejlesztési és képzési szolgáltatás

Részletesebben

Minőségügyi Menedzser az Egészségügyben témájú szakmai tanfolyam (EOQ QMHC tanfolyam)

Minőségügyi Menedzser az Egészségügyben témájú szakmai tanfolyam (EOQ QMHC tanfolyam) Minőségügyi Menedzser az Egészségügyben témájú szakmai tanfolyam (EOQ QMHC tanfolyam) Tanfolyam célja A tanfolyam célja a résztvevők számára olyan általános és egészségspecifikus minőségmenedzsmenti ismeretek

Részletesebben

Üzleti és projekt kockázatelemzés: a Szigma Integrisk integrált kockázatmenezdsment módszertan és szoftver

Üzleti és projekt kockázatelemzés: a Szigma Integrisk integrált kockázatmenezdsment módszertan és szoftver Üzleti és projekt kockázatelemzés: a Szigma Integrisk integrált kockázatmenezdsment módszertan és szoftver Kassai Eszter kockázatelemzési tanácsadó MÉTP konferencia, 2010. június 10. A kockázat fogalma

Részletesebben

SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT BELSŐ ELLENŐRZÉSI STRATÉGIAI TERVE A ÉVEKRE

SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT BELSŐ ELLENŐRZÉSI STRATÉGIAI TERVE A ÉVEKRE SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT BELSŐ ELLENŐRZÉSI STRATÉGIAI TERVE A 2016 2019. ÉVEKRE Szentendre Város Önkormányzat egyik alapvető célja, hogy biztosítsa a település működőképességét a kötelező és az önként

Részletesebben

Szabályozók felülvizsgálata Ellenőrzési-mátrix

Szabályozók felülvizsgálata Ellenőrzési-mátrix Szabályozók felülvizsgálata Ellenőrzési-mátrix Laukó Krisztina SZTE SZAKK, intézményi koordinátor 35. NEVES Betegbiztonsági Fórum, 2016. 06. 23. Előzmények 1998 Mintaklinika program 2002 az összes szervezeti

Részletesebben

A PROJEKTSZEMLÉLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATNÁL ELTERJESZTÉS KONCEPCIÓJA AZ

A PROJEKTSZEMLÉLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATNÁL ELTERJESZTÉS KONCEPCIÓJA AZ Cím: 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 1-9. Tel.: Fax: E-mail: 06-1-2733090 06-1-2733099 felnottkepzes@bkf.hu A PROJEKTSZEMLÉLET ELTERJESZTÉS KONCEPCIÓJA AZ ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATNÁL TARTALOMJEGYZÉK Tartalomjegyzék

Részletesebben

Pályázattal támogatott Egészségesen karcsú Lean menedzsment rendszerek

Pályázattal támogatott Egészségesen karcsú Lean menedzsment rendszerek VII. Országos Tanácsadói Konferencia Innováció növekedés - fenntarthatóság Pályázattal támogatott Egészségesen karcsú Lean menedzsment rendszerek Toldi Sándor ügyvezető igazgató, Pannon-Quality Menedzsment

Részletesebben

A FOLYAMATMENEDZSMENT ALAPJAI

A FOLYAMATMENEDZSMENT ALAPJAI A FOLYAMATMENEDZSMENT ALAPJAI 1 Az Értékteremtő Folyamat Menedzsment stratégia A vállalat küldetése Környezet Vállalati stratégia Vállalati adottságok Kompetitív prioritások Lényegi képességek ÉFM stratégia

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A Hotel Boscolóbantartott DEVELOR rendezvényről

ÖSSZEFOGLALÓ A Hotel Boscolóbantartott DEVELOR rendezvényről AZ ÜGYFÉLÉLMÉNY SZEREPE AZ AUTÓKERESKEDELEMBEN ÖSSZEFOGLALÓ A Hotel Boscolóbantartott DEVELOR rendezvényről KIHÍVÁS #1 JELENTŐS VÁLTOZÁS A VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOKBAN! 7,8 1,3 83% NISSAN EUROPE STUDY 2013, WWW.MASHABLE.COM

Részletesebben

a) Jellemezze a divizionális szervezetet! Mik a divíziók alapfeladatai? b) Mi a különbség költséghely és költségközpont (cost center) között?

a) Jellemezze a divizionális szervezetet! Mik a divíziók alapfeladatai? b) Mi a különbség költséghely és költségközpont (cost center) között? a) Jellemezze a divizionális szervezetet! Mik a divíziók alapfeladatai? b) Mi a különbség költséghely és költségközpont (cost center) között? c) Mutassa be a jövedelmezőség mérésére használt fontosabb

Részletesebben

Belső Ellenőrzési Alapszabály

Belső Ellenőrzési Alapszabály Belső Ellenőrzési Alapszabály Az Ecomore Befektetési és Tanácsadó Kft. ügyvezetőjének utasítása a belső ellenőrzési rendszer szabályozásáról Az Ecomore Kft ellenőrzési funkciói a belső ellenőrzési rendszer

Részletesebben

Rejtett tartalékok vagy kidobott pénz?

Rejtett tartalékok vagy kidobott pénz? Rejtett tartalékok vagy kidobott pénz? Vezetői kompetenciafejlesztés lehetőségei az egészségügyben A KONETT Team komplex vezetőfejlesztési modelljének bemutatása Előadó: Salamon Hugó, KONETT Team vezető

Részletesebben

Asszertivitás tréning vagy szervezetfejlesztés?

Asszertivitás tréning vagy szervezetfejlesztés? HD esettanulmány Asszertivitás tréning vagy szervezetfejlesztés? ÚJ VEZETŐ(K) RÉGI CSAPATTAL ESETTENULMÁNY EGY GYÁRTÓ/ÉRTÉKESÍTŐ CÉG PROGRAMJA ALAPJÁN 1. A CÉG Egy korábbi ügyfelünk keresett meg minket

Részletesebben