Szolnoki Főiskola Könyvtár és Távoktatási Központ. Könyvajánló. Válogatás a könyvtár legfrissebb dokumentumaiból

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szolnoki Főiskola Könyvtár és Távoktatási Központ. Könyvajánló. Válogatás a könyvtár legfrissebb dokumentumaiból"

Átírás

1 Könyvtár és Távoktatási Központ Könyvajánló Válogatás a könyvtár legfrissebb dokumentumaiból 2015 XIV. évf. 1. szám

2 Könyvajánló Válogatás a könyvtár legfrissebb dokumentumaiból január-március Szolnok sz.

3 A kiadványt szerkesztette és illusztrálta: Hernyák Gábor Válogatta és a könyvek annotációit készítette: Darida Andrea Az idegen nyelvű könyvek annotációjának elkészítésében közreműködtek: Kálmán Éva Nagyné Dr. Csák Éva Lektorálta és az előszót írta: Kincses Julianna Közreadja: Elektronikus formában a könyvajánló elérhető a Könyvtár alportálján:

4 Tartalom Előszó Adótan Logisztika Szépirodalom Angol szaknyelvi könyvek Angol nyelvű szakirodalom Német nyelvkönyvsorozat Orosz nyelvkönyvek Könyvtári portálajánló Címmutató Szerzői névmutató Munkatársaink Nyitva tartás Elérhetőségeink

5 ELŐSZÓ 3 "Egy szép kötésű, keményborítóval védett, gondosan megválasztott papírra nyomtatott, hagyományos módon fűzött és ragasztott könyv hitelességet áraszt, mivel az anyagok minősége hosszú élettartamra enged következtetni. Hasonló célzatosságot és tiszteletet feltételeznek a kőbe vésett szavak is. A súly és a tartalom, fizikai és szellemi értelemben egyaránt, megfeleltethetőek egymásnak. A könyvajánló ajánlója /David Jury/ Kedves Olvasó! Könyvajánlónk legújabb száma néhány kivétellel a TÁMOP D- 12/1/KONV számú, A idegen nyelvi képzési rendszerének fejlesztése című projekt keretében beszerzett művek válogatott annotációit tartalmazza. A pályázat, az elmúlt két év alatt mintegy ötmillió forint forrást biztosított a számára a legfrissebb idegen nyelvi szakkönyvek, nyelvkönyvek, munkafüzetek, interaktív hordozók beszerzésére, biztosítva ezzel a hallgatók, az oktatók korszerű, megfelelő példányszámú szakirodalommal való ellátását. Kincses Julianna központigazgató

6 4 Adótan Az Adótan 2015 kiadványai a Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért Alapítvány támogatásával kerültek beszerzésre. ADÓTAN 1. Herich György Adótan 2015 / Herich György ; [szerk. Auth Szabolcs]. - Pécs : Penta Unió, p. : ill. ; 23 cm. Az Adótan 2015 kiadvány átfogja a tágan értelmezett adórendszer valamennyi elemét úgy, hogy nem csak a tételes anyagra koncentrál, de az összefüggések, kapcsolatok is bemutatásra kerülnek. Logikai ábrák alapján dolgozza fel az adórendszert, megszabadítva az olvasót a jogi nyelvezet, a részletekben való eltévelyedés veszélyeitől. Az olvasó számára vizuálisan is rögzíthetővé, így könnyebben memorizálhatóvá teszi az ismereteket. Összegyűjti a jogszabályokban különböző helyen levő, adott esetekre vonatkozó utalásokat. 2. Bokor Csaba et al. Adó magyarázatok 2015 / [Bokor Csaba et al.] ; szerk. Herich György. - Pécs : Penta Unió, p. ; 23 cm. Az Adó magyarázatok 2015 könyv az Adótan 2015 átdolgozott kiadásával képez szerves egységet. A könyv a tanulmányaikat kezdő, az egyes részterületeken tudásukat elmélyíteni vágyók részére egyaránt segíti a teljes magyar adórendszert bemutató Adótan szakkönyv anyagának a feldolgozását. A magyar adózás legfontosabb területei közül az adójogi alapok, az adózás rendje, a személyi jövedelemadó, a társasági és osztalékadó, az általános forgalmi adó, valamint a társadalombiztosítás egyes, nehezen érthető, vagy magyarázatra szoruló részei kerültek kiemelésre és részletes bemutatásra, elemzésre. Az Adó 2015 Magyarázatok könyvet a kiválasztott területek jogszabály-előkészítésében résztvevő szakemberei készítették, így azok pontosan tükrözik a jogalkotói szándékot, rávilágítva egyben az adott területek helyes megközelítésére, szakmai hátterére, kizárva a félreértelmezhetőség lehetőségét. Az Adótan és az Adó magyarázatok könyvek kölcsönös hivatkozásokat tartalmaznak, amelyek felhívják a figyelmet a részletesebb elemzésekre, kifejtésekre.

7 Adótan Logisztika 5 3. Herich György Adó 2015 : teszt és példatár / Herich György ; [szerk. Herich György]. - Pécs : Penta Unió, p. : ill. ; 23 cm. Az Adó 2015: teszt és példatár célja, hogy az Adótan 2015 könyvre épülve komplex rendszerben elősegítse az adózási ismeretek színvonalának felmérését, elmélyítését, az adóváltozások nyomonkövetését, a vizsgákra való felkészülést. A sorozat legfontosabb témakörönként külön-külön dolgozza fel az ART-ot, az ÁFÁ-t, az SZJA-t, EVÁ-t, társasági adót, a helyi adókat, a vámot, az illetékeket, a TB-t, és a jövedéki szabályozást. A kézikönyv tesztekből, példákból és esettanulmányokból áll. A teszteket és a példákat okleveles adószakértő, adótanácsadó és mérlegképes tanfolyamokon folyamatosan oktató, a gyakorlattal szoros kapcsolatban álló elméleti és gyakorlati szakértők készítették, és a NAV, TB valamint az NGM vezető munkatársai lektorálták. A jegyzetként történő használatnál javasoljuk, hogy az egyes fejezetek tananyagának elsajátítása után a tesztkérdésekre adott válaszok alapján ellenőrizze tudásszintjét. LOGISZTIKA 4. Horváth Annamária, Karmazin György Nemzetközi közúti árufuvarozás és szállítmányozás / Horváth Annamária, Karmazin György ; [a 17. és 20. fejezet szerzője Bartha Péter]. - Budapest : Akadémiai Kiadó, p. : ill. ; 24 cm Jól szerkesztett, logikus felépítésű, olvasmányos tankönyv, mely pontosan megfogalmazott definíciókat tartalmaz, felölel minden olyan területet, amely a közúti fuvarozással és szállítmányozással kapcsolatban hasznos és szükséges lehet. Szakkönyvként is ajánlott minden érdeklődő számára, aki a versenyszférában dolgozva nyitott a közúti fuvarozás feltételrendszerének megismerésére. Különösképpen a média szakembereinek lehet segítségére a köznyelvben még nem megfelelően használt fogalmak helyett, az itt ismertetett definíciók elterjesztésében. A szakkönyvet olyan vállalati szakemberek írták, akik tudományos fokozattal bírnak és jelenleg oktatói tevékenységet végeznek. Ez a többszörös hatás jól megjelenik a mű szövegezésében, felépítésében és a szakkifejezések használatában. Egyaránt ajánljuk minden hazai szakember, oktató és hallgató számára!

8 6 Szépirodalom SZÉPIRODALOM 5. Varga-Körtvélyes Zsuzsanna A Radnayak örökében / Varga-Körtvélyes Zsuzsanna. - Budapest : K.u.K. K., p. ; 21 cm Egyéb címadat a borítóról: Búcsú Erdélytől. - Társkötetek: Krisztina bárónő ; A Radnayak Az ajánlott mű sikeres nagyregény, A Radnayak folytatása. A Radnayak regénye 1963-ban ért véget egy új kezdet ígéretével, a folytatást, Radnay Zoltán dédunokáinak történetét ez a kötet meséli el. Az ikreknek nincs könnyű dolguk, mert életüket, érzéseiket és talán még az álmaikat is nagyapáik hite, hagyományai, históriái határozzák meg. Sokáig úgy tűnik, nem lehet jövőjük, hiszen jelenük sincs, és csak a múltjuk biztos. A Radnay-örökösöknek új helyszínen kell bizonyítaniuk, egy olyan szituációban, amelybe kényszerűségből csöppentek. Míg az előző kötetben Erdély, a kastély és a két világháború közötti magyar történelem adott keretet a család életének, négy generációval később egy magyarországi nagyváros lakótelepe a kiindulópont. A felnőttkor küszöbén álló ifjú Radnayak tudják ugyan, honnan jönnek, de sejtelmük sincs, hová tartanak. Új utakat kell keresniük, felismerni azt, amelyik valóban az övék, és elvezet a célokhoz, amelyek a mában is méltóak a családhoz. 6. Varga-Körtvélyes Zsuzsanna Krisztina bárónő / Varga-Körtvélyes Zsuzsanna. - Budapest : K.u.K. K., p. ; 21 cm Egyéb címadat a borítóról: A különös Radnay lány. - Társkötetek: A Radnayak ; A Radnayak örökében 1922-t írunk. Egy kislány naplót kap: Ez az utolsó ajándék, amit az édesapja adhat neki. Radnay Krisztina azonban ki sem nyitja a címeres könyvecskét, ahogy arra sem hajlandó, hogy szófogadó, illedelmes úri árvaként viselkedjék. Különös, kíváncsi fiatal nővé serdül Lexi kuzin szárnyai alatt, akiről annyi mindent suttognak a háta mögött. És ahogy Lexitől tanulta, nem hagyja, hogy eltérítsék a szándékaitól, bármilyen szokatlanok, vagy éppen botrányosak azok. Kisiklik nagybátyja, a gazember Méri kezei közül, szembeszegül az örökké dühöngő Zoltánnal, és fittyet hány a társasági konvenciókra. Örök lázadóként és kívülállóként éli a huszadik századot. Lehet-e egy Radnay lány színésznő? Élhet-e egy olyan férj mellett, akihez sem fizikai sem érzelmi köze nincs, miközben a nagyvilág tárt karokkal várja.

9 Angol szaknyelvi könyvek 7 A dokumentumok a TÁMOP D.-12/1/KONV számú, "A idegen nyelvi képzési rendszerének fejlesztése" című pályázat keretéből kerültek beszerzésre ANGOL SZAKNYELVI KÖNYVEK 7. Bartram, Mark Business result : pre-intermediate : teacher's book / Mark Bartram. - Oxford : University Press, p. ; 28 cm + 1 db DVD A Business Result könyvek kimondottan azoknak a hallgatóknak szólnak, akik az üzleti életben munkájuk során használják az angol nyelvet. A könyv bemutatja, hogy az üzleti világ valóban mennyire nemzetközi. Természetesen ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy telefonon, en, valamint a személyesen történő kommunikáció is angol nyelven folyik. A témakörök elősegítik a nemzetközi üzleti nyelv megismerését valódi szituációk feldolgozásával. A leckék hasznosíthatók, mindazok számára, akik már helyet kaptak a munka világában, vagy még nem dolgoznak, de szeretnének felkészülni a várható kihívásokra. A leckék elsősorban a csoportos foglalkozásokhoz ajánlottak, de az egyéni tanár-hallgató kommunikációban is jól alkalmazhatóak. 8. Davison, Vicky G.; Mellor, Robert Girvan English for business / [R. G. Mellor and V. G. Davison] ed. - Mainz- Bretzenheim : Logophon-Lehrmittel-Verlag, db ; 30 cm 1. [kötet] Preparation and exercises book XX, 132 p. 2. [kötet] Preparation and exercises book , cop XX, 179 p. Jelen kiadványunk a hivatalos LCCI Angol Üzleti Nyelvvizsga előkészítő és gyakorló könyve. Elsősorban írásbeli üzleti nyelvvizsgára felkészítő gyakorlatokat tartalmaz. Két komplex vizsgafeladatsor található benne, mely közül az egyik bemutatja a diákoknak, hogy milyen követelményekkel bír egy írásbeli vizsga, míg a másik segítségével a tanuló ellenőrizheti a felkészültségét. A könyv használható osztályban, csoportban történő tanuláshoz és önálló felkészüléshez egyaránt. Az 1. kötet a következő témákkal foglalkozik: levelezés, emlékeztetők, rövid válasz, igaz/hamis feleletválasztás, formák/diagramok. A 2. kötet az emlékeztetők, jegyzetek, jelentések, cikkek, listák és levelek témaköreit mutatja be. Minden témakör bevezetéssel, bemutatással, példákkal segíti a feladatmegoldást, valamint mindkét kötet végén szószedet található.

10 8 Angol szaknyelvi könyvek 9. Grant, David; McLarty, Robert Business basics / David Grant and Robert McLarty. - new edition. - Oxford : Oxford University Press, p. : ill., színes ; 28 cm Ez a könyv kezdő üzleti nyelvi kurzust tartalmaz, mely megalapozza az üzleti nyelvtanulást és a hallgatót előkészíti a nemzetközi üzleti környezetben történő munkára. A szövegek valódi üzletemberek és cégek bevonásával készültek. A nyelvi felkészülést naprakész helyzetek alkalmazásával segítik. Az új kiadás szinte teljes terjedelmében új anyagot, szómagyarázatot és kiejtési segédletet tartalmaz. 10. Grant, David; Hudson, Jane; McLarty, Robert Business result : pre-intermediate : student's book / David Grant, Jane Hudson & Robert McLarty ; Interactive workbook material by Gareth Davies, Chris Speck & Robert McLarty. - Oxford : University Press, p. : ill. színes ; 28 cm + 1 db DVD A kiadvány 16 leckét, gyakorló egységeket, audio leckéket és interaktív munkafüzetet tartalmaz, kiegészülve a DVD melléklettel. Az egyes leckék a következőket tartalmazzák: az egység bemutatása, új szavak, kifejezések és azok gyakorlása, valamint nyelvtani gyakorlatok. E mellett esettanulmányok és olyan üzleti kommunikációs gyakorlatok, melyek valódi munkahelyi helyzetekben fordulhatnak elő. A DVD interaktív munkafüzetet tartalmaz, segítve ezzel a nyelvismeretet elsajátító tanuló munkáját. Továbbá ellenőrzi a több mint 400 szó és kifejezés használatát. A telefonálás, információcsere, utazás, találkozás témakörökben új kifejezésekkel ismerteti meg a hallgatót. Minden egységhez tartozik egy videoklip, ami ismétli és gyakoroltatja az adott lecke szavait.

11 Angol szaknyelvi könyvek Hughes, John; Naunton Jon Business result : intermediate : student's book / John Hughes & Jon Naunton ; Interactive workbook material by Alastair Lane & Chris Speck. - Oxford : University Press, p. : ill. színes ; 28 cm + 1 db CD A kiadvány az előző nyelvkönyvhöz hasonlóan 16 leckét, gyakorló egységeket, audio leckéket és interaktív munkafüzetet tartalmaz, kiegészülve a CD melléklettel. Az egyes leckék a következő feladattípusokat tartalmazzák: az üzleti életből olvasási és szövegértési feladatok, üzleti kommunikáció, hasznos kifejezések a mindennapi életben, telefonon és rövid párbeszédek esetén. Minden lecke végén esettanulmány található, amely valódi vállalatok, valódi szituációit dolgozza fel. A videoklipek minden egységhez kapcsolódóan interaktív feladatokkal segítik a gyakorlást. 12. Hughes, John Business result : intermediate : teacher's book / John Hughes ; Class DVD worksheets by John Hughes & Shaun Wilden. - Oxford : University Press, p. : ill. színes ; 28 cm + 2 db CD Ez a kiadvány a Business resault: pre-intermediate: teacher s book című könyvhöz hasonlóan, azokat a hallgatókat fogja segíteni, akik a munkájukhoz szükséges angol nyelvtudásukat kívánják fejleszteni. Számukra a mindennapi kommunikáció része a telefonos ügyintézés és az en történő kapcsolattartás. A párbeszédek gördülékenysége érdekében az angol üzleti nyelvtudás folyamatos fejlesztése és a szókincs gyarapítása elengedhetetlen. A kötet ezeknek az ismereteknek az elmélyítésében kíván segíteni. Továbbá hozzájárul a valódi szituációk, konfliktusok és problémák megértéséhez, könnyebb és gyakorlatiasabb megoldásához. A leckék elsősorban a csoportos foglalkozásokhoz ajánlottak, de az egyéni tanár-hallgató kommunikációban is jól alkalmazhatóak...

12 10 Angol szaknyelvi könyvek 13. Hughes, John; Mallett, Andrew Successful meetings / John Hughes and Andrew Mallett. - Oxford : Oxford University Press, p. : ill., színes ; 26 cm + 1 db DVD A kiadvány elsősorban azoknak szól, akik angol nyelvű munkahelyi meetingeken vesznek részt. Hasznos nyelvi és gyakorlati feladatokat tartalmaz a DVD-n található témákra alapozva. Minden lecke ellenőrző gyakorlatokkal kezdődik, melyből kiderül, hogy mennyire értette meg a hallgató a DVD arra vonatkozó részeit. Ezután két oldal hasznos nyelvi gyakorlás következik, majd egy kommunikációs gyakorlat önellenőrző kérdésekkel. A tankönyv referencia anyagokat, hasznos kifejezések gyűjteményét is tartalmazza, segítve ezzel az eredményes nyelvtanulást. A DVD 8 témakört tartalmaz, amely a meetingen való részvételtől, a telekonferencián át, valamint munkainterjú és tárgyalás témakörein keresztül segíti a tanuló nyelvi fejlesztését. Minden leckét kommentár és magyarázat egészít ki, melyet Andrew Mallett egy neves kommunikációs tréner ad elő. 14. Hughes, John; Mallett, Andrew Successful presentations / John Hughes and Andrew Mallett. - Oxford : Oxford University Press, p. : ill. ; 26 cm + 1 db DVD Jelen kötet azok számára kíván segítséget nyújtani, akik angol nyelven készítenek prezentációt a munkájukhoz. A kurzus egy tankönyvet és egy videót tartalmaz. Ez esetben is minden lecke ellenőrző gyakorlatokkal kezdődik, melyből kiderül, hogy mennyire értette meg a hallgató a DVD arra vonatkozó részeit. Ezt követően hasznos nyelvi gyakorlás veszi kezdetét, majd egy prezentációs feladat következik, melyet önellenőrző gyakorlatok egészítenek ki. A DVD 8 témakört dolgoz fel az előkészítés, tervezés és megvalósítás szakaszain keresztül. Ennek a DVD-nek is az a sajátossága, hogy minden leckét Andrew Mallett kommentárja és magyarázata egészít ki.

13 Angol szaknyelvi könyvek Last, Vicky Lywood; Playton, Colin LCCI Testbuilder. - Oxford : Macmillan, db ; 27 cm. 1. [kötet] Level 1 / Vicki Lywood Last p. + 1 db CD 2. [kötet] Lever 2 / Colin Payton p. + 1 db CD A két kötetet azzal a céllal fejlesztették ki, hogy a tanulók azokat a vizsgafeladatokat gyakorolhassák, amelyek élesben a vizsgázó termekben várnak majd megoldásra. A feladatok megtanítják a hallgatókkal, hogyan alkalmazzák az aktuális szószedetet, nyelvtant és magyarázatokat. A kérdéseket a korábbi vizsgák tapasztalatait felhasználva állítottak össze. Az egyes feladatok után megoldási lehetőségeket kínálnak fel, ezzel is elősegítve a hallgatók saját válaszainak kidolgozását. Elsősorban a szótári és a nyelvtani tudás bővítéséhez tartalmaz feladatokat. A két kötet és a köteteken belül az egyes részek egymásra épülve fejlesztik a nyelvtudást. 16. Latham-Koenig, Christina; Oxenden, Clive; Seligson, Paul New English file : pre-intermediate : student's book / Clive Oxenden, Christina Latham-Koenig, Paul Seligson. - Oxford : Oxford Univ. Press, [1] p. : ill., részben színes ; 28 cm A nyelvkönyv elsősorban az angol nyelven történő szóbeli kommunikáció elsajátítását segíti. Élvezetes és motiváló leckéket tartalmaz. A leckékben tökéletes egyensúlyban van a nyelvtan, a szószedet, és a kiejtés gyakorlása. A könyv tartalmaz a valódi életből vett szövegeket, nyelvtani szabályokat, gyakorlatokat és gyakorlati angolt a mindennapi nyelvre fókuszálva. 17. Tomalin, Barry Key business skills / Barry Tomalin. - First edition. - London : Collins, p. ; 25 cm + 1 db audio CD. A kiadvány az üzleti és nemzetközi kommunikáció elsajátításához kínál szakismereteket, valamint a gyakorlatban is hasznosítható szakmai tanácsokkal szolgál az alábbi területeken: előadások, találkozók, tárgyalások és hálózatépítés. A nem anyanyelvi angolt beszélő vezetők számára, nemzetközi környezetben több kell, mint Business English. Szükségük van az üzleti készségük bemutatásához és az eredményes tárgyalásokhoz is. A nyelvi szakkönyv a szókincs gyakorlatokon túl, kulturális ötletekkel is szolgál, melyek a kollégák illetve az ügyfelek közötti kapcsolatot segíti, hozzájárulva ahhoz, hogy a kínos szituációkat az ismeretek birtokában elkerülhessük. A könyv elsősorban az üzleti készségek fejlesztésére, tanácsadási céllal az angol nyelv támogatására íródott. Az audio CD a helyes kiejtés elsajátítását segíti, így alkalmas önálló tanulásra is, vagy felhasználható szervezett oktatás keretein belül.

14 12 Angol nyelvű szakirodalom ANGOL NYELVŰ SZAKIRODALOM 18. Gallo, Carmine The presentation secrets of Steve Jobs : how to be insanely great in front of any audience / Carmine Gallo. - New York [etc.] : McGraw-Hill Professional, xviii, 254 p. : ill. ; 22 cm A könyvben leírtak megtanítanak arra, hogyan kápráztasd el a hallgatóságot egy sikeres prezentációval. Steve Jobs egyszerűen elbűvöli közönségét egyedülálló stílusával. Ő nemcsak információkat közvetít prezentációival, hanem elmesél egy történetet, fest egy képet, és megoszt egy látomást. A közönség számára különleges, inspiráló és felejthetetlen élményt nyújt. A könyvből megtudható és elsajátítható: hogyan készítsünk inspiráló cégtörténetet, vagy fessünk egy speciális, emlékezetes és tartós víziót, milyen módon közöljünk érthető számadatokat, illetve adjunk felejthetetlen perceket a résztvevőknek úgy, hogy eközben mi is jól érezzük magunkat.

15 Német nyelvkönyvsorozat 13 Alltag, Beruf & Co NÉMET NYELVKÖNYVSOROZAT Az Alltag, Beruf & Co sorozat a német nyelvet munkahelyi környezetben használni kívánó nyelvtanulók kurzuskönyve, amely egyaránt tartalmazza a mindennapi és a munkahelyi nyelv szókincsét, valamint az adott nyelvi szint nyelvtani anyagát. A következetes készségfejlesztés révén a nyelvtanulók mindkét területen gyorsan képessé válnak a német nyelvű, írásbeli és szóbeli kommunikációra. A tankönyv, a szakmai nyelvet a mindennapi beszéddel egyesíti. Legfőbb célja a serdülő és a felnőtt korosztály alapszintű képzése világszerte. Célcsoportja: mindazok, akik szakmai okok miatt tanulnak németül. Kiváltképpen ajánlott azoknak a külföldi munkavállalóknak, akik Németországban kívánnak állást keresni, illetve német vállalat alkalmazásában állnak. Emellett természetesen nem csak az üzleti életben, de a mindennapi életben is segíti a kommunikációt. A tankönyvsorozat hat kötetből áll, két-két kötet tartalmazza a Közös Európai Referenciakeret egy szintjét. Az integrált tankönyv és munkafüzet minden leckéje 10 oldalas. Az első hat oldal alkotja a tankönyvrészt, amelynek első dupla oldala a mindennapi nyelvhasználat, a második pedig a munkahelyi nyelv szemszögéből mutatja be a lecke anyagát. Fontos szerepet kap a két területre jellemző szókincs és beszéd-szerkezetkészlet hasonlóságainak és különbségeinek bemutatása. A tankönyvoldalakon egy kép- és szöveginput után a reproduktív és produktív készségek fejlesztésére szolgáló feladatok váltakoznak szövegértési, szókincsfejlesztő, valamint nyelvtani gyakorlatokkal. Az oldalak utolsó feladata lehetőséget ad a tanultak egyéni, kötetlenebb alkalmazására. A munkahelyi nyelvvel foglalkozó oldal szókincse a célszerűség elvét követi: már az első leckéktől szerepelnek benne olyan szavak és kifejezések, amelyek egy általános nyelvet tanító nyelvkönyvnek esetleg egy magasabb kötetében találhatók meg, de a munkahelyi nyelvhasználatban nagyon gyakoriak. Az ötödik, úgynevezett magazin-oldalon a témával összefüggő, olvasott vagy hallott szöveg áll, amely a készségfejlesztés mellett országismereti információkat is közvetít. Ezt egy összefoglaló oldal követi, amely táblázatos formában mutatja be a leckében szereplő nyelvtani anyagot, valamint felsorolja a leckében szereplő kommunikációs helyzetekhez jól használható beszédszerkezeteket. A lecke utolsó négy oldala munkafüzet jellegű: feladatokat tartalmaz a tanultak begyakorlásához, elmélyítéséhez. Itt kaptak helyet a fonetikai és kiejtési gyakorlatok is, amelyeknek hanganyaga a tankönyvhöz mellékelt CD-n található A tanári kézikönyv hatékonyan támogatja a tanárok munkáját. Az általános didaktikai ajánlások után részletes módszertani útmutatást nyújt minden leckéhez, és tartalmaz egy komplett tanmenetet is óravázlat formájában. Több oldalról is segíti a munka megfelelő tervezését, kivitelezését és értékelését. A segédletben megtalálhatóak a hanganyagok szöveges átiratai, valamint a tesztekhez tartozó megoldások. Ajánlott mindenkinek, aki ezt a tankönyvcsomagot választja az oktatáshoz!.

16 14 Német nyelvkönyvsorozat 19. Becker, Norbert Alltag, Beruf & Co. : Lehrerhandbuch / Norbert Becker, Jörg Braunert. - Ismaning : Hueber, db : ill. ; 28 cm 1. [kötet] p. Egyéb cím a borítóról: Niveau A1/1 2. [kötet] p. Egyéb cím a borítóról: Niveau A1/2 3. [kötet] p. Egyéb cím a borítóról: Niveau A2/1 4. [kötet] p. Egyéb cím a borítóról: Niveau A2/2 5. [kötet] p. Egyéb cím a borítóról: Niveau B1/1 6. [kötet] p. Egyéb cím a borítóról: Niveau B1/2 20. Becker, Norbert Alltag, Beruf & Co. : Kursbuch + Arbeitsbuch / Norbert Becker, Jörg Braunert. - Ismaning : Hueber, db : ill. ; 28 cm 1. [kötet] p. + 1 CD Egyéb cím a borítóról: Niveau A1/1 2. [kötet] p. + 1 CD Egyéb cím a borítóról: Niveau A1/2 3. [kötet] p. +1 CD Egyéb cím a borítóról: Niveau A2/1 4. [kötet] p. + 1 CD Egyéb cím a borítóról: Niveau A2/2 5. [kötet] p. + 1 CD Egyéb cím a borítóról: Niveau B1/1 6. [kötet] p. + 1 CD Egyéb cím a borítóról: Niveau B1/2 21. Alltag, Beruf & Co. : Hörtexte zum Kursbuch [Elektronikus dokumentum]. - Hanganyag. - Ismaning : Heuber Verlag, db ; 12 cm CD (76 min.) CD (84 min.) CD (104 min.) CD (110 min.) CD (107 min.) CD (110 min.)

17 Orosz nyelvkönyvek 15 OROSZ NYELVKÖNYVEK 22. Osipova, Irina Klûč : učebnik russkogo âzyka dlâ načinaûŝih / Irina Osipova ; [ill. Kun Fruzsina] kiad. - Budapest : Corvina, 2014, cop p. : ill., színes ; 29 cm A Kljuch c. tankönyv és munkafüzet első része átfogja az alapfokú nyelvtudáshoz szükséges teljes nyelvtani és lexikai anyagot: több mint 1200 lexikai egységet tartalmaz. Bemutatásra kerülnek a mondat főbb szintaktikai típusai és használatuk a beszélt nyelvben. A felkínált grammatikai és lexikai anyag pontosan átgondolt rendszer szerint dolgozható fel jelentős mennyiségű gyakorlat segítségével. A stilisztikai palettára is a sokszínűség jellemző: megtalálhatók mind az informális beszélt nyelvi, mind a formális, hivatalos szövegtípusok és műfajok. A Kljuch az új generáció sokszínű tankönyve. Szerzője, Dr. Irina Osipova számos sikeres tankönyvsorozatot állított össze és több országban elismerésben részesült. Bízunk abban, hogy a tankönyv valóban aranykulcsként szolgál, mely ajtót nyit az orosz kultúra gazdag világára. 23. Osipova, Irina Klûč : brabočaâ tetrad' : propisi upražneniâ i zadaniâ grammatičeskie kommentarii na vengerskom âzyke / Irina Osipova ; [ill. Kun Fruzsina] kiad. - Budapest : Corvina, p. : ill. ; 29 cm A Klûč című munkafüzet a kezdőknek készült orosz nyelvkönyvhöz tartozik. A kiadvány orosz írásmintákat, olvasást és írást gyakoroltató feladatokat; több mint 200 különböző típusú nyelvtani feladatot, valamint magyar nyelvű nyelvtani kommentárokat tartalmaz. Bőséges anyagot kínál az otthoni tanuláshoz és gyakorláshoz egyaránt és kiegészítő tananyagként is használható bármilyen kezdő szintű orosz nyelvkönyvhöz. Ajánljuk továbbá azok figyelmébe, akik orosz nyelvből készülnek érettségi vizsgát tenni.

18 16 Orosz nyelvkönyvek 24. Osipova, Irina Klûč 2 : učebnik russkogo âzyka : dlâ prodolžaûŝih A2-B2 / Irina Osipova ; [ill. Kun Fruzsina, Khilenberg Csaba]. - 2., jav. kiad. - Budapest : Corvina, 2011, cop p. : ill., színes ; 29 cm A Kljuch 2 c. tankönyv és munkafüzet azok számára készült, akik már elsajátították az A1, és részben az A2 szintű nyelvi anyagot. Javasoljuk azonban mindazoknak is, akik régebben foglalkoztak a nyelvvel, és most újrakezdőként szeretnék aktivizálni, frissíteni tudásukat. A tankönyv anyaga mind a négy készség (írás, olvasás, hallás, beszéd) ütemes fejlesztésére irányul az A2 szintről indulva egészen a B2 szintig kísérve a nyelvtanulót. Kiválóan alkalmazható nyelvvizsgákra, alap-, illetve emelt szintű érettségire való felkészüléshez is. A munkafüzet a magyar nyelvű nyelvtani kommentárok és gyakorlatok mellett kiegészítő anyagot is tartalmaz, mely a nyelvvizsgákra való felkészüléshez ad hathatós segítséget. 25. Osipova, Irina Klûč 2 : brabočaâ tetrad' : upražneniâ i zadaniâ grammatičeskie kommentarii na vengerskom âzyke / Irina Osipova. - Budapest : Corvina, p. ; 29 cm A Klûč 2 tankönyvhöz tartozó munkafüzet elősegíti a tankönyv anyagának önálló feldolgozását és ily módon hozzájárul a B1 B2 szintű nyelvi kompetenciák elsajátításához. Ebben nyújtanak segítséget a magyar nyelvű kommentárok is. A nyelvtani feladatokon kívül a munkafüzet bőven tartalmaz szövegértést fejlesztő feladatokat. Ilyen típusú feladatok először jelennek meg egy tankönyvi anyag szerves részeként. A munkafüzetben található gyakorlatok igen változatosak. A megszerzett tudást ellenőrző feladatok összhangban vannak az idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsga feladattípusaival. Ez a kiadvány bármely más tankönyvhöz is jól használható kiegészítő anyagként. Több száz gyakorlatával segíti a B2 szintű nyelvvizsgára való felkészülést. Az utolsó fejezet olyan társalgási fordulatokat tartalmaz, amelyek B2 szintű szóbeli vizsgán nélkülözhetetlenek.

19 Könyvtári portálajánló 17 Látogassa meg könyvtárunkat az Interneten keresztül is: Az általános információn és az elérhetőségek mellett számos szolgáltatásunk érhető el az Internet segítségével. Ezek közül emeltünk ki néhányat kedvcsinálóként. Online könyvtári katalógus A felhasználót jogosultságok teljes készlete segíti abban, hogy könnyedén végezhessen el számos feladatot: Keresés könyvtári adatbázisainkban Aktuális kölcsönzések megtekintése, esetleg a lejárat meghosszabbítása, a könyvtár kölcsönzési szabályzata szerint EBSCO adatbázisok Az adatbázisok - Academic Search Premier. Business Source Premier. Masterfile Premier. Newspaper Source. Health source: nursing/academic edition. Health Source: consumer edition. Medline. The Educational Resource Information Center (ERIC) - részletekre kiterjedő tartalmi leírása és bemutatása, kínálatuk tételes felsorolása, közvetlen linkkapcsolattal. Fontos tudnivaló: az adatbázisok szolgáltatásai a könyvtárban és CAMPUS teljes területén elérhetők! A könyvtári portálon elérhető új rovat, mely a Szemle (Rólunk írták - Rólunk mondták) címet kapta és az alábbi linkre kattintva érhető el: (A sajtószemlét - melyet eddig havi összesítésben, papíralapon jutattunk el a Főiskola Vezetőinek, illetve 1 példányt a könyvtár archivált - minden általunk elérhető forrást felkutatva igyekszünk naprakészen közzétenni a mindenki által elérhető honlapunkon. Kiadványaink online elérhetősége (régebbi számok is) Könyvajánló - Válogatás a könyvtár legfrissebb dokumentumaiból A Könyvajánló több mint 10 éve könyvtárunk negyedéves kiadványa, melyben válogatást találhat az érdeklődő legújabb beszerzéseinkből, oktatóink publikációiból és előfizetett folyóiratainkból, adatbázisainkból. A jelen dokumentum és a régebbi számok is elérhetők itt. Ízelítő - Válogatás a könyvtár Szakácskönyv különgyűjteményéből Könyvtárunk több mint 1000 kötetes Szakácskönyv külön-gyűjteményéből adunk negyedévenként - mindig a következő szezonra, évszakra irányítva a figyelmet - Ízelítő"-t. Elérhető itt Könyvtárunk szinte egyedülálló szolgáltatása az előfizetett folyóiratok, szaklapok cikkeinek formai és tartalmi feltárása, katalógusba rendezése. A képzési profiljába tartozó szaklapok cikkeiből válogatva 1991-től építünk egy külön adatbázist. Az adatbázis gyarapodási jegyzékét adjuk közre Cikk-lapozó" címmel. Elérhető itt.

20 18 CÍMMUTATÓ Cím oldal / tétel Adó 2015 : teszt és példatár /3. Adó magyarázatok / 2. Adótan / 1. Alltag, Beruf & Co. : Hörtexte zum Kursbuch / 21. Alltag, Beruf & Co. : Kursbuch + Arbeitsbuch / 20. Alltag, Beruf & Co. : Lehrerhandbuch / 19. Business basics / 9. Business result : intermediate : student's book / 11. Business result : intermediate : teacher's book / 12. Business result : pre-intermediate : student's book / 10. Business result : pre-intermediate : teacher's book / 7. English for business / 8. Key business skills / 17. Klûč : brabočaâ tetrad' : propisi upražneniâ i zadaniâ grammatičeskie kommentarii na vengerskom âzyke / 23. Klûč : učebnik russkogo âzyka dlâ načinaûŝih / 22. Klûč 2 : brabočaâ tetrad' : upražneniâ i zadaniâ grammatičeskie kommentarii na vengerskom âzyke / 25. Klûč 2 : učebnik russkogo âzyka : dlâ prodolžaûŝih A2-B / 24. Krisztina bárónő / 6. LCCI Testbuilder. - Oxford : Macmillan / 15. Nemzetközi közúti árufuvarozás és szállítmányozás /4. New English file : pre-intermediate : student's book / 16. The presentation secrets of Steve Jobs : how to be insanely great in front of any audience / 18. A Radnayak örökében / 5. Successful meetings / 13. Successful presentations / 14.

21 NÉVMUTATÓ 19 Név oldal / tétel Bartram, Mark / 7. Becker, Norbert / 19. ; 14. / 20. Bokor Csaba / 2. Davison, Vicky G / 8. Gallo, Carmine / 18. Grant, David / 9. ; 8. / 10. Herich György / 1. ; 5. / 3. Horváth Annamária / 4. Hudson, Jane / 10. Hughes, John / 11. ; 9. / 12. ; 10. / 13. ; 10. / 14. Karmazin György / 4. Last, Vicky Lywood / 15. Latham-Koenig, Christina / 16. Mallett, Andrew / 13. ; 10. / 14. McLarty, Robert / 9. ; 8. / 10. Mellor, Robert Girvan / 8. Naunton Jon / 11. Osipova, Irina / 22. ; 15. / 23. ; 16. / 24. ; 16. / 25. Oxenden, Clive / 16. Playton, Colin / 15. Seligson, Paul /16. Tomalin, Barry / 17. Varga-Körtvélyes Zsuzsanna / 5. ; 6. / 6.

22 20 MUNKATÁRSAINK ELÉRHETŐSÉGE Kincses Julianna központigazgató Cserényi Száva kölcsönző könyvtáros Litkei-Nyíri Anita állománygyarapító könyvtáros Darida Andrea feldolgozó könyvtáros szakdolgozati koordinátor Takácsné Bán Erzsébet tájékoztató könyvtáros Gedei Péterné feldolgozó könyvtáros Tasnádiné Tóth Ilona tájékoztató könyvtáros Kálmán Éva kölcsönző könyvtáros Hernyák Gábor informatikus, online tartalommenedzser Telefon: / / Telefax: / Web:

23 NYITVA TARTÁS 21 A könyvtár nyitva tartása a tanév során A könyvtár nyitva tartása nyáron Hétfő: Zárva Hétfő: Kedd: Kedd: Szerda: Szerda: Csütörtök: Csütörtök: Péntek: Péntek: Szombat: Szombat: Zárva Vasárnap: Zárva Vasárnap: Zárva KÖNYVTÁRUNK MEGKÖZELÍTHETŐSÉGE 21 Könyvtára 5000 Szolnok, Mártírok útja 8-10.

AZ OFI KÍNÁLATA NÉMET NYELVBŐL

AZ OFI KÍNÁLATA NÉMET NYELVBŐL Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 AZ OFI KÍNÁLATA NÉMET NYELVBŐL 1-12. ÉVFOLYAM TANKÖNYVSOROZATOK ÉRETTSÉGI FELADATGYŰJTÉMENYEK EGYÉB GYAKORLÓKÖNYVEK Sorozataink évfolyamonként Deutsch

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ 2012/13 tanév

TÁJÉKOZTATÓ 2012/13 tanév Angol általános nyelvi tárgyak Angol Kezdő 1 (A1) Angol Kezdő 2 (A1) TÁJÉKOZTATÓ 2012/13 tanév Kezdőknek, újrakezdőknek A tanfolyam célja az angol nyelv alapjainak megismerése korszerű tananyagokkal, beszéd

Részletesebben

AZ OFI KÍNÁLATA NÉMET NYELVBŐL

AZ OFI KÍNÁLATA NÉMET NYELVBŐL Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 AZ OFI KÍNÁLATA NÉMET NYELVBŐL 1-12. ÉVFOLYAM TANKÖNYVSOROZATOK ÉRETTSÉGI FELADATGYŰJTÉMENYEK EGYÉB GYAKORLÓKÖNYVEK Sorozataink évfolyamonként Deutsch

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Gazdasági szaknyelv (angol) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS. Tanév (2014/2015) I. félév

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Gazdasági szaknyelv (angol) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS. Tanév (2014/2015) I. félév évfolyam III. PSZ-GM szak szakirány BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Gazdasági szaknyelv (angol) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS Tanév (2014/2015) I. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Gazdasági szaknyelv(angol)

Részletesebben

Szolnoki Főiskola Könyvtár és Távoktatási Központ. Könyvajánló. Válogatás a könyvtár legfrissebb dokumentumaiból

Szolnoki Főiskola Könyvtár és Távoktatási Központ. Könyvajánló. Válogatás a könyvtár legfrissebb dokumentumaiból Könyvtár és Távoktatási Központ Könyvajánló Válogatás a könyvtár legfrissebb dokumentumaiból 2014 XIII. évf. 2-3. szám Könyvajánló Válogatás a könyvtár legfrissebb dokumentumaiból 2014. április - szeptember

Részletesebben

MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM

MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM ÁLTALÁNOS ISKOLA, FELSŐ TAGOZAT Sorozataink a 2015/2016-os tanévre Mind a magyar nyelv, mind az irodalom tantárgyhoz színvonalas

Részletesebben

English Vocabulary in Use Elementary with Answers with CD-Rom. English Vocabulary in Use Elementary with Answers

English Vocabulary in Use Elementary with Answers with CD-Rom. English Vocabulary in Use Elementary with Answers KÖNYVAJÁNLÓ - ANGOL a Nyelvi Központ által javasolt kiegészítő könyvek listája Szókincs Szerző Cím Nyelvi Bolti Elementary with Answers with CD-Rom A1-A2 8700.- 7395.- 1305.- Elementary with Answers A1-A2

Részletesebben

Pathy Lívia Seper Judit AZ ÉN VILÁGOM

Pathy Lívia Seper Judit AZ ÉN VILÁGOM Pathy Lívia Seper Judit AZ ÉN VILÁGOM Pathy Lívia Seper Judith Az én világom Sodalitas Wien Bécs, 2012 Támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma Budapest Lektorálta Kovátsné dr. Németh Mária Sántáné

Részletesebben

Hírek Újdonságok Mintaoldalak www.olvas.hu

Hírek Újdonságok Mintaoldalak www.olvas.hu Katalógus Bı ológı ológı a Fı zı zı ka Földra z Kémı a Hogy biztos legyen... Hírek Újdonságok Mintaoldalak www.olvas.hu 1 Bán Sándor, Barta Ágnes: 8 próbaérettségi biológiából (középszint) Csiszár Imre,

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Üzleti idegen nyelv 2 (német) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS. 2014/2015 II. félév

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Üzleti idegen nyelv 2 (német) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS. 2014/2015 II. félév II. évfolyam PSZ-GM szak BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Üzleti idegen nyelv 2 (német) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS 2014/2015 II. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Üzleti idegen nyelv 2 (német) Tanszék:

Részletesebben

ÁLLAM ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK JOGI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS NAPPALI TAGOZAT

ÁLLAM ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK JOGI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS NAPPALI TAGOZAT ÁLLAM ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK JOGI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS NAPPALI TAGOZAT KÖTELEZŐ NYELVI KURZUSOK NÉMET NYELVBŐL 1. Szak megnevezése: Jogi felsőoktatási szakképzés 2. A tantárgy neve:

Részletesebben

Pathy Lívia Seper Judith. Az én világom

Pathy Lívia Seper Judith. Az én világom Pathy Lívia Seper Judith Az én világom Sodalitas Oberwart Felsőőr, 2009 3 Gefördert von / A könyv készítését támogatta a Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma LEKTORÁLTA Kovátsné dr.

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Üzleti idegen nyelv 1. (német) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS. 2015/2016 I. félév

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Üzleti idegen nyelv 1. (német) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS. 2015/2016 I. félév I. évfolyam PSZ-GM szak szakirány BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Üzleti idegen nyelv 1. (német) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS 2015/2016 I. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Üzleti idegen nyelv 1. (német)

Részletesebben

Egy informatikai tankönyv bemutatása, kritikája

Egy informatikai tankönyv bemutatása, kritikája Kurzus címe: Oktató: Szemeszter: Informatika oktatása 1. Gy Szlávi Péter 2013/2014 ősz Egy informatikai tankönyv bemutatása, kritikája Készítette: Tóth Sándor Tibor Kurzus címe: Oktató: Szemeszter: Informatika

Részletesebben

ÁLLAM ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK JOGI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS LEVELEZŐ TAGOZAT

ÁLLAM ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK JOGI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS LEVELEZŐ TAGOZAT ÁLLAM ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK JOGI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS LEVELEZŐ TAGOZAT KÖTELEZŐ NYELVI KURZUSOK NÉMET NYELVBŐL 1. Szak megnevezése: Jogi felsőoktatási szakképzés,. levelező 2. A tantárgy

Részletesebben

Szolnoki Főiskola Könyvtár és Távoktatási Központ. Könyvajánló. Válogatás a könyvtár legfrissebb dokumentumaiból

Szolnoki Főiskola Könyvtár és Távoktatási Központ. Könyvajánló. Válogatás a könyvtár legfrissebb dokumentumaiból Könyvtár és Távoktatási Központ Könyvajánló Válogatás a könyvtár legfrissebb dokumentumaiból 2015 XIV. évf. 3-4. szám Könyvajánló Válogatás a könyvtár legfrissebb dokumentumaiból 2015. szeptember - december

Részletesebben

Angol Nyelvvizsga - Középfok Tájékoztató HANGOS NYELVTANULÁS OTTHON

Angol Nyelvvizsga - Középfok Tájékoztató HANGOS NYELVTANULÁS OTTHON Angol Nyelvvizsga - Középfok Tájékoztató HANGOS NYELVTANULÁS OTTHON - Alapfokú angol nyelvtudással rendelkezel? - Szeretnél folyékonyan, bátran beszélni angolul? - Középfokú nyelvvizsgát szeretnél tenni,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM OECONOM GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGÁJÁRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM OECONOM GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGÁJÁRÓL TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM OECONOM GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGÁJÁRÓL Az OECONOM GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGARENDSZER a Budapesti Corvinus Egyetem nyelvvizsgaközpontja által kifejlesztett és

Részletesebben

Katalógus. Hogy biztos legyen... Hírek Újdonságok Mintaoldalak www.olvas.hu

Katalógus. Hogy biztos legyen... Hírek Újdonságok Mintaoldalak www.olvas.hu Katalógus Magyar nyelv és ı rodalom Történelem Hogy biztos legyen... Hírek Újdonságok Mintaoldalak www.olvas.hu 1 Czövek Attila, Erdélyi Eszter, Hajnal Krisztina: 15 próbaérettségi magyar nyelv és irodalomból

Részletesebben

MAGYAR NYELV 9 11. ÉVFOLYAM

MAGYAR NYELV 9 11. ÉVFOLYAM XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 MAGYAR NYELV 9 11. ÉVFOLYAM A KÍSÉRLETI TANKÖNYVEK ÉS MUNKAFÜZETEK KONCEPCIÓJÁRÓL ÉS FELÉPÍTÉSÉRŐL A tankönyvsorozat

Részletesebben

NÁLUNK TÁJEKOZÓDHAT! OLVASÁS ÉS SOKMINDEN MÁS! Tudnivalók a Grázi Városi Könyvtárról

NÁLUNK TÁJEKOZÓDHAT! OLVASÁS ÉS SOKMINDEN MÁS! Tudnivalók a Grázi Városi Könyvtárról NÁLUNK TÁJEKOZÓDHAT! OLVASÁS ÉS SOKMINDEN MÁS! Tudnivalók a Grázi Városi Könyvtárról MINDIG KÖZEL VAGYUNK! Gráz kulturális hivatalának városi könyvtára változatos és magas szintű állománnyal rendelkezik.

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Pénzügyi-számviteli szaknyelv, Gazdasági szaknyelv (német) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS. 2015/2016 I. félév

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Pénzügyi-számviteli szaknyelv, Gazdasági szaknyelv (német) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS. 2015/2016 I. félév III. évfolyam PSZ-GM szak BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Pénzügyi-számviteli szaknyelv, Gazdasági szaknyelv (német) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS 2015/2016 I. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Pénzügyi-számviteli

Részletesebben

Maxim Könyvkiadó Kft. Megrendelőlap a 2011/2012-es tanévre

Maxim Könyvkiadó Kft. Megrendelőlap a 2011/2012-es tanévre A listán az Általános iskolai tankönyveket követik a Középiskolai tankönyvek, az Idegen nyelvi tankönyvcsaládok és végül a Tankönyvcsomagok. Megrendeléseket egész évben elfogadunk és teljesítünk. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Üzleti idegen nyelv 2. (angol) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS. Tanév (2014/2015) II. félév

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Üzleti idegen nyelv 2. (angol) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS. Tanév (2014/2015) II. félév évfolyam II. PSZ-GM szak szakirány BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Üzleti idegen nyelv 2. (angol) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS Tanév (2014/2015) II. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Pénzügyi-számviteli

Részletesebben

Tanmenet. Kínai, mint második idegen nyelv

Tanmenet. Kínai, mint második idegen nyelv Tanmenet Kínai, mint második idegen nyelv Az óra címe: Kínai, mint második idegen nyelv Évfolyam: 11. évfolyam Óraszám: heti 3 tanóra 43 héten keresztül: 129 tanóra/év Óraadó: Az óra rövid leírása: Az

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Üzleti idegen nyelv 2 (német) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS. 2018/2019 II. félév

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Üzleti idegen nyelv 2 (német) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS. 2018/2019 II. félév II. évfolyam PSZ-GM szak BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Üzleti idegen nyelv 2 (német) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS 2018/2019 II. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Üzleti idegen nyelv 2 (német) Tanszék:

Részletesebben

English for Hungarians

English for Hungarians English for Hungarians Kombi csomag (alapfok+középfok) Tájékoztató HANGOS NYELVTANULÁS OTTHON Az English for Hungarians csomag az Angol Nyelv Kezdőknek és az Angol Nyelvvizsga csomagot tartalmazza. Angol

Részletesebben

ÁLLAM ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK JOGI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS LEVELEZŐ TAGOZAT

ÁLLAM ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK JOGI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS LEVELEZŐ TAGOZAT ÁLLAM ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK JOGI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS LEVELEZŐ TAGOZAT KÖTELEZŐ NYELVI KURZUSOK ANGOL NYELVBŐL 1. Szak megnevezése: Jogi felsőoktatási szakképzés, levelező 2. A tantárgy

Részletesebben

IDEGEN NYELV ÉRETTSÉGI VIZSGA ÁLTALÁNOS KÖVETELMÉNYEI

IDEGEN NYELV ÉRETTSÉGI VIZSGA ÁLTALÁNOS KÖVETELMÉNYEI IDEGEN NYELV ÉRETTSÉGI VIZSGA ÁLTALÁNOS KÖVETELMÉNYEI Az idegen nyelv érettségi vizsga célja Az idegen nyelvi érettségi vizsga célja a kommunikatív nyelvtudás mérése, azaz annak megállapítása, hogy a vizsgázó

Részletesebben

CIKK-LAPOZÓ 2013. DECEMBER. 2013. december. Szolnoki Főiskola Könyvtár és Távoktatási Központ

CIKK-LAPOZÓ 2013. DECEMBER. 2013. december. Szolnoki Főiskola Könyvtár és Távoktatási Központ Cikk-lapozó 2013. december Cikk-lapozó 2013. december havi folyóiratcikk gyarapodási jegyzék 2013. december A folyóiratcikkeket feldolgozta: Darida Andrea, tájékoztató könyvtáros Takácsné Bán Erzsébet,

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Emberi erőforrások szaknyelv / A(német) tanulmányokhoz LEVELEZŐ. 2018/2019 II. félév

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Emberi erőforrások szaknyelv / A(német) tanulmányokhoz LEVELEZŐ. 2018/2019 II. félév II. évfolyam EE szak BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Emberi erőforrások szaknyelv / A(német) tanulmányokhoz LEVELEZŐ 2018/2019 II. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Emberi erőforrások szaknyelv / A(német)

Részletesebben

NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK

NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK SZAKNYELVI VIZSGÁJÁRÓL A NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK SZAKNYELVI VIZSGARENDSZER a Budapesti Corvinus Egyetem nyelvvizsgaközpontja által kifejlesztett

Részletesebben

BGSZC II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma 1075 Budapest, Wesselényi utca 38.

BGSZC II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma 1075 Budapest, Wesselényi utca 38. Gyűjtőkörök Intézményi ügyek Intézményi alapdokumentumok Fenntartói irányítás Gazdasági Hivatal anyagai Bizonyítvány másolat, másodlat Munkaszerződés és kinevezés módosítás (Munkaügy) Megállapodások, szerződések

Részletesebben

ANGLISZTIKA ALAPKÉPZÉSI SZAK ZÁRÓVIZSGA

ANGLISZTIKA ALAPKÉPZÉSI SZAK ZÁRÓVIZSGA ANGLISZTIKA ALAPKÉPZÉSI SZAK ZÁRÓVIZSGA Az anglisztika szak létesítési dokumentuma szerint: a záróvizsgára bocsátás feltétele egy sikeres szakdolgozat, a kritérium jellegű záróvizsga két részből áll: egy

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Üzleti idegen nyelv 1. (angol) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS. 2015/2016 I. félév

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Üzleti idegen nyelv 1. (angol) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS. 2015/2016 I. félév II.évfolyam PSZ-GM szak szakirány BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Üzleti idegen nyelv 1. (angol) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS 2015/2016 I. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Pénzügyi-számviteli szaknyelv

Részletesebben

A TARTALOMFEJLESZTÉS ÚJ MODELLJE

A TARTALOMFEJLESZTÉS ÚJ MODELLJE A Nemzeti Alaptantervhez illeszkedő tankönyv-, taneszköz-, és Nemzeti Köznevelési Portál fejlesztése TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 A TARTALOMFEJLESZTÉS ÚJ MODELLJE Kojanitz László szakmai vezető A projekt

Részletesebben

A korai idegennyelv-oktatás narratív megközelítése: a Hocus&Lotus módszer a 3-8 évesek idegennyelv-oktatásában. (1. szint)

A korai idegennyelv-oktatás narratív megközelítése: a Hocus&Lotus módszer a 3-8 évesek idegennyelv-oktatásában. (1. szint) A következő tanfolyam időpontja: 2012 március 30-31 és április 13-14, helyszíne: Piliscsaba Iosephinum Kollégium. Jelentkezni a jelentkezési lap visszaküldésével és előleg befizetésével lehet. A korai

Részletesebben

BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK NAPPALI TAGOZAT

BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK NAPPALI TAGOZAT BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK NAPPALI TAGOZAT KÖTELEZŐ NYELVI KURZUSOK OROSZ NYELVBŐL Tantárgy neve: Orosz nyelv 1. Tantárgy kódja: MEIOK01ORBT Tárgyfelelős tanszék/intézet: Idegennyelvi

Részletesebben

TANKÖNYVJEGYZÉK. 9. osztály szakgimnázium

TANKÖNYVJEGYZÉK. 9. osztály szakgimnázium , gyermekének az alábbi Amelyik tankönyvet nem kívánja megvenni, azt áthúzással és a sor mellett aláírással jelezze. Különös tekintettel az idegen nyelv tankönyvre. A lap alján aláírásával a tankönyvek

Részletesebben

AZ OFI KÍNÁLATA TERMÉSZETTUDOMÁNYOK

AZ OFI KÍNÁLATA TERMÉSZETTUDOMÁNYOK Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 AZ OFI KÍNÁLATA TERMÉSZETTUDOMÁNYOK MATEMATIKA FIZIKA BIOLÓGIA FÖLDRAJZ KÉMIA Az OFI kínálata - természettudományok Matematika Matematika Ajánlatunk:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK a Kezdő Programba való jelentkezésre vonatkozó Megbízási Szerződéshez Hatályos: 2014. szeptember 1. Az az 1. számú melléklete, szerves és elválaszthatatlan része az Organet

Részletesebben

Angol Nyelv Kezdőknek Tájékoztató

Angol Nyelv Kezdőknek Tájékoztató Angol Nyelv Kezdőknek Tájékoztató HANGOS NYELVTANULÁS OTTHON KINEK AJÁNLJUK? Az angol nyelv kezdőknek csomagot kezdő és újrakezdő tanulóknak ajánljuk. A tanfolyam elvégzésével a tanuló képes erős alapfokú,

Részletesebben

INTÉZMÉNYÜNKBEN FOLYÓ KÉPZÉSEK

INTÉZMÉNYÜNKBEN FOLYÓ KÉPZÉSEK INTÉZMÉNYÜNKBEN FOLYÓ KÉPZÉSEK A 4 évfolyamos gimnáziumi osztályaink Emelt idegen nyelvi képzések Intézményünkben nagy hagyományai vannak az emelt szintű angol és német nyelvoktatásnak. A nyelvi tagozaton

Részletesebben

Szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola + OM 36394 + 001. Alaprendelés 3 643 db 943 db 4 586 db

Szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola + OM 36394 + 001. Alaprendelés 3 643 db 943 db 4 586 db Tankönyv összesítő Szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola + OM 36394 + 001 Rendelt darab EK-MaturaL_SB - Matura Leader Student's Book (with CD) Szerző(k): H.Q. Mitchell- Marileni Malkogianni

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Üzleti idegen nyelv 2. (angol) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS. 2017/2018 Tanév II. félév

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Üzleti idegen nyelv 2. (angol) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS. 2017/2018 Tanév II. félév II. évfolyam PSZ-GM szak szakirány BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Üzleti idegen nyelv 2. (angol) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS 2017/2018 Tanév II. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Pénzügyi-számviteli szaknyelv

Részletesebben

Tanulmányi terület: 01

Tanulmányi terület: 01 Tanulmányi terület: 01 A tanuló neve: Jövő tanévi osztálya: 9. A New English File Pre-intermediate Student's Book New English File Pre-intermediate Munkafüzet CD melléklettel Lagune 1 Kursbuch audio-cd-vel

Részletesebben

Tájékoztató a 2015/2016-os tanévre megrendelt tankönyvekről

Tájékoztató a 2015/2016-os tanévre megrendelt tankönyvekről Tájékoztató a 2015/2016-os tanévre megrendelt tankönyvekről Tisztelt Szülők /Gondviselők! A következő táblázatok tételesen tartalmazzák az egyes évfolyamok megrendelt tankönyveket. A sárgával kiemelt sorokban

Részletesebben

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI KAR Idegennyelvi és Kommunikációs Intézet Pénzügyi és Gazdálkodási Szaknyelvek Tanszék TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI KAR Idegennyelvi és Kommunikációs Intézet Pénzügyi és Gazdálkodási Szaknyelvek Tanszék TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI KAR Idegennyelvi és Kommunikációs Intézet Pénzügyi és Gazdálkodási Szaknyelvek Tanszék évfolyam III. PSZ-GM szak szakirány BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Pénzügyi-számviteli szaknyelv A (angol)

Részletesebben

Korszerű óvodavezetés a köznevelés új rendszerében 30 óra

Korszerű óvodavezetés a köznevelés új rendszerében 30 óra Korszerű óvodavezetés a köznevelés új rendszerében 30 óra Akkreditált pedagógus-továbbképzés Alapítási engedély nyilvántartási száma: 43/204/2014. (e-learning képzés) Továbbképzési tájékoztató 2018. 1

Részletesebben

Nyelvvizsgára készülök

Nyelvvizsgára készülök Aknai Dóra Orsolya Fehér Péter Nyelvvizsgára készülök Mobil applikációkkal támogatott nyelvtanulás Miről lesz szó? MALL Vizsgálatunk célja Feltevéseink Módszertani megfontolások A nyelvtanulás 4 fő területéhez

Részletesebben

Bemutatkozik az MTA Könyvtára

Bemutatkozik az MTA Könyvtára TARTALOM Bemutatkozik az MTA Könyvtára 1. alapozó program A mintegy 60-90 perces látogatás során levetítjük a könyvtár történetéről és kincseiről készült kisfilmet, bemutatjuk a különféle funkciójú olvasói

Részletesebben

TÁMOP-3.1.4. C-14-2015-0086 Élmények és tevékenységek kincsestára az Ászári Jászai Mari Általános Iskolában

TÁMOP-3.1.4. C-14-2015-0086 Élmények és tevékenységek kincsestára az Ászári Jászai Mari Általános Iskolában 1. nap 2015. augusztus 24. (hétfő) Téma: Kapcsolatok(család, barátok, munkahely..) 7.30 Gyülekező, aktuális téma, napi programok megbeszélése, előkészítése, csoportfelosztás 8.00 Reggeli 8.30 Nyelvi foglalkozás

Részletesebben

Tantárgyi útmutató 2016/2017. I. félév

Tantárgyi útmutató 2016/2017. I. félév Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Vállalkozás és Emberi Erőforrások Intézeti Tanszék Tantárgyi útmutató 2016/2017. I. félév Tantárgy megnevezése Tantárgy kódja: Prezentációs- és íráskészség

Részletesebben

Miért az EFEB által szervezett irodai titkár tanfolyam a legjobb választás az Ön számára?

Miért az EFEB által szervezett irodai titkár tanfolyam a legjobb választás az Ön számára? Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2018-01-13 Ütemezés: 2 hetente Időtartam: 12 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

ÁLLAM ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK

ÁLLAM ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK ÁLLAM ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK SZABADON VÁLASZTHATÓ KURZUSOK ANGOL NYELVBŐL 1. Szak megnevezése: Jogász osztatlan képzés szabadon választott 2. A tantárgy neve: Középfokú nyelvvizsgára előkészítő,

Részletesebben

Az 1996-ban alakult Országos Próbanyelvvizsga Rendszer ismertebb nevén az OPR - a Felvételi Információs Szolgálat együttműködő partnere.

Az 1996-ban alakult Országos Próbanyelvvizsga Rendszer ismertebb nevén az OPR - a Felvételi Információs Szolgálat együttműködő partnere. Országos Próbanyelvvizsga Rendszer Az 1996-ban alakult Országos Próbanyelvvizsga Rendszer ismertebb nevén az OPR - a Felvételi Információs Szolgálat együttműködő partnere. Az OPR a következőkben szeretné

Részletesebben

Katalógus. Hogy biztos legyen... Hírek Újdonságok Mintaoldalak www.olvas.hu

Katalógus. Hogy biztos legyen... Hírek Újdonságok Mintaoldalak www.olvas.hu Katalógus Matematı ka Informatı ka Közgazdaságtan Hogy biztos legyen... Hírek Újdonságok Mintaoldalak www.olvas.hu 1 Ruff János, Tóth Julianna: 15 próbaérettségi matematikából (középszint írásbeli) MX-236,

Részletesebben

BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK NAPPALI TAGOZAT

BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK NAPPALI TAGOZAT BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK NAPPALI TAGOZAT KÖTELEZŐ NYELVI KURZUSOK SPANYOL NYELVBŐL Tantárgy neve: Spanyol nyelv 1. Tantárgy kódja: MEIOK01SPBT Tárgyfelelős tanszék/intézet: Idegennyelvi

Részletesebben

1. A tanulók április 13-ig adhatják le a tantárgy és a felkészülési szint megválasztásával kapcsolatos döntésüket.

1. A tanulók április 13-ig adhatják le a tantárgy és a felkészülési szint megválasztásával kapcsolatos döntésüket. AZ EMELT ÉS KÖZÉPSZINTŰ ÉRETTSÉGIRE FELKÉSZÍTŐ FAKULTÁCIÓKKAL KAPCSOLATOS FONTOSABB TUDNIVALÓK A 2015/2016. TANÉVBEN a 11. A, a 11.B, a 11.C és a 11.D OSZTÁLYBA LÉPŐKNEK 1. A tanulók április 13-ig adhatják

Részletesebben

A Mozaik Kiadó kiadványai 4., 8. és 12. évfolyam (2018/2019) 4. ÉVFOLYAM

A Mozaik Kiadó kiadványai 4., 8. és 12. évfolyam (2018/2019) 4. ÉVFOLYAM A Mozaik Kiadó kiadványai 4., 8. és 12. évfolyam (2018/2019) A meglévő iskolai könyvtári állomány további használhatósága A 2014-ben életbe lépett jogszabályi változások miatt a 4., 8. és 12. évfolyamos

Részletesebben

MŰVELTSÉGTERÜLET OKTATÁSA TANTÁRGYI BONTÁS NÉLKÜL AZ ILLYÉS GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA 5. A OSZTÁLYÁBAN

MŰVELTSÉGTERÜLET OKTATÁSA TANTÁRGYI BONTÁS NÉLKÜL AZ ILLYÉS GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA 5. A OSZTÁLYÁBAN MŰVELTSÉGTERÜLET OKTATÁSA TANTÁRGYI BONTÁS NÉLKÜL AZ ILLYÉS GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA 5. A OSZTÁLYÁBAN Készítette: Adorjánné Tihanyi Rita Innováció fő célja: A magyar irodalom és nyelvtan tantárgyak oktatása

Részletesebben

A TANKÖNYVFEJLESZTÉS ÚJ MODELLJÉNEK TAPASZTALATAI ÉS EREDMÉNYEI KOJANITZ LÁSZLÓ

A TANKÖNYVFEJLESZTÉS ÚJ MODELLJÉNEK TAPASZTALATAI ÉS EREDMÉNYEI KOJANITZ LÁSZLÓ A Nemzeti Alaptantervhez illeszkedő tankönyv-, taneszköz-, és Nemzeti Közoktatási Portál fejlesztése TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 A TANKÖNYVFEJLESZTÉS ÚJ MODELLJÉNEK TAPASZTALATAI ÉS EREDMÉNYEI KOJANITZ

Részletesebben

EUROPASS PORTFOLIÓ. Mobilitás az Európai Unióban. Kerekes Gábor Nemzeti Europass Központ igazgató

EUROPASS PORTFOLIÓ. Mobilitás az Európai Unióban. Kerekes Gábor Nemzeti Europass Központ igazgató EUROPASS PORTFOLIÓ Mobilitás az Európai Unióban Kerekes Gábor Nemzeti Europass Központ igazgató Munkavállalói mobilitás Cél: 2010-re az EU a világ legversenyképesebb régiója Eszköz: növelni kell a tanulmányi

Részletesebben

Bethlen Gábor Közlekedési és Közgazdasági Szakközépiskola 1157 Budapest Árendás köz 8. Gyüjtőköri szabályzat. Érvényes: 2009. november 31-től.

Bethlen Gábor Közlekedési és Közgazdasági Szakközépiskola 1157 Budapest Árendás köz 8. Gyüjtőköri szabályzat. Érvényes: 2009. november 31-től. Bethlen Gábor Közlekedési és Közgazdasági Szakközépiskola 1157 Budapest Árendás köz 8. Gyüjtőköri szabályzat Érvényes: 2009. november 31-től. Jóváhagyta: Fischerné Szilasi Gabriella igazgató 1. Az iskolai

Részletesebben

TANKÖNYVJEGYZÉK. 9. osztály szakgimnázium

TANKÖNYVJEGYZÉK. 9. osztály szakgimnázium , gyermekének az alábbi Amelyik tankönyvet nem kívánja megvenni, azt áthúzással és a sor mellett aláírással jelezze. Különös tekintettel az idegen nyelv tankönyvre. A lap alján aláírásával a tankönyvek

Részletesebben

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI KAR ALKALMAZOTT TUDOMÁNYOK EGYETE SZÁMVITEL INTÉZETI TANSZÉK. MESTER PÉNZÜGY és SZÁMVITEL (VEZETŐI SZÁMVITEL) SZAK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI KAR ALKALMAZOTT TUDOMÁNYOK EGYETE SZÁMVITEL INTÉZETI TANSZÉK. MESTER PÉNZÜGY és SZÁMVITEL (VEZETŐI SZÁMVITEL) SZAK PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI KAR ALKALMAZOTT TUDOMÁNYOK EGYETE SZÁMVITEL INTÉZETI TANSZÉK MESTER PÉNZÜGY és SZÁMVITEL (VEZETŐI SZÁMVITEL) SZAK LEVELEZŐ TAGOZAT Tantárgyi útmutató 2016/2017. I. félév Tantárgyi

Részletesebben

Digitális kiadó Olvasói igények, veszélyek és lehetőségek

Digitális kiadó Olvasói igények, veszélyek és lehetőségek Digitális kiadó Olvasói igények, veszélyek és lehetőségek Laskó Judit vezető szerkesztő Gazdasági Könyvek MTA KIK, 5. Témakörök Bemutatkozás Gazdasági Könyvek Hallgatói tananyag-igények a gazdasági felsőoktatásban

Részletesebben

Különös közzétételi lista Gimnázium. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

Különös közzétételi lista Gimnázium. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Különös közzétételi lista Gimnázium 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához S. Végzettsége Szakképzettsége 1. egyetem magyar nyelv és

Részletesebben

Kliensoldali rendszerkövetelmények

Kliensoldali rendszerkövetelmények Az elearning öltöztet!?! Koncz Zsuzsanna módszertani szakértő Neting Informatika Kft. Öltözködési tanácsok tananyag bemutatása Technikai információk Navigáció, ikonok, jelölések A tananyag tartalma, felépítése,

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Üzleti idegen nyelv 1. (angol) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS. 2017/2018 Tanév II. félév

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Üzleti idegen nyelv 1. (angol) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS. 2017/2018 Tanév II. félév PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI KAR Idegennyelvi és Kommunikációs Intézet Pénzügyi és Számviteli Szaknyelvi Intézeti Tanszéke II. évfolyam GM szak szakirány BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Üzleti idegen nyelv 1. (angol)

Részletesebben

BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK NAPPALI TAGOZAT

BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK NAPPALI TAGOZAT BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK NAPPALI TAGOZAT KÖTELEZŐ NYELVI KURZUSOK ANGOL NYELVBŐL Tantárgy neve: Angol nyelv 1. Tantárgy kódja: MEIOK01ANBT Tárgyfelelős tanszék/intézet: Idegennyelvi

Részletesebben

a 10. osztályban tanult magyar nyelvi és kommunikációs ismeretek anyaggyűjtés, vázlatírás, grafikai szervezők használata

a 10. osztályban tanult magyar nyelvi és kommunikációs ismeretek anyaggyűjtés, vázlatírás, grafikai szervezők használata MAGYAR NYELV ÉS KOMMUNIKÁCIÓ 11. TANMENETJAVASLAT (heti 1, évi 37 óra) Taneszközök: Antalné Szabó Ágnes Raátz Judit: Magyar nyelv és kommunikáció 11. tankönyv (NT- 17337) Antalné Szabó Ágnes Raátz Judit:

Részletesebben

Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum Gál Tibor szeptember 12.

Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum Gál Tibor szeptember 12. Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum Gál Tibor 2014. szeptember 12. Tittel Pál (1784-1831) Csillagkoronák éjféli barátja 1200 négyzetméter 220 olvasótermi férőhely 67 hallgatói számítógép + WIFI 2013-ban

Részletesebben

10.A NT-17220/I. 1 390 Ft -

10.A NT-17220/I. 1 390 Ft - 10.A NT-17221 Biológia 10. a középiskolák számára 1 490 Ft - 10.A NT-56498/M/NAT Colores 3. Spanyol munkafüzet CD-melléklettel 1 990 Ft - 10.A NT-56498/NAT Colores 3. Spanyol nyelvkönyv CD-melléklettel

Részletesebben

10.A NT-17220/I. 1 110 Ft

10.A NT-17220/I. 1 110 Ft 10.A FI-505051003 "Kémia tankönyv ""B"" 10." 600 Ft 10.A FI-505031001 Biológia egészségtan tankönyv 10. 750 Ft 10.A NT-56498/M/NAT Colores 3. Spanyol munkafüzet CD-melléklettel 1 590 Ft 10.A NT-56498/NAT

Részletesebben

Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola Könyvtára Könyvtára Könyvtáros: Ruszné Geréb Edit

Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola Könyvtára Könyvtára Könyvtáros: Ruszné Geréb Edit Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola Könyvtára Könyvtára Könyvtáros: Ruszné Geréb Edit Nyitva tartás: HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK Délelőtt ZÁRVA 11:00-11:45

Részletesebben

Készítette: Dr. Knorrné Csányi Zsuzsanna könyvtárvezető. Budapest, 2010. december 13.

Készítette: Dr. Knorrné Csányi Zsuzsanna könyvtárvezető. Budapest, 2010. december 13. A Színház- és Filmművészeti Egyetem Könyvtárának Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzata Készítette: Dr. Knorrné Csányi Zsuzsanna könyvtárvezető Budapest, 2010. december 13. 1 Színház- és Filmművészeti

Részletesebben

Németh László Gimnázium, Általános Iskola Hódmezővásárhely. 2018/2019-es tanév tankönyvei. 9. a osztály

Németh László Gimnázium, Általános Iskola Hódmezővásárhely. 2018/2019-es tanév tankönyvei. 9. a osztály 9. a osztály norm. 20.000 Ft / tanuló NT-17112 Matematika 9. : az érthető matematika 1000 tartós NT-16125/NAT Matematika Gyak. és éretts. felk. fgy. I. (CD mell.-tel) 1650 tartós NT-16127/NAT Matematika

Részletesebben

A MŰSZAKI ÁBRÁZOLÁS E-ELARNING ALAPÚ OKTATÁSA A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN

A MŰSZAKI ÁBRÁZOLÁS E-ELARNING ALAPÚ OKTATÁSA A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN A MŰSZAKI ÁBRÁZOLÁS E-ELARNING ALAPÚ OKTATÁSA A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN E-LEARNING BASED INSTRUCTION OF TECHNICAL DRAWING AT SZECHENYI ISTVAN UNIVERSITY Kovács Miklós, kovacsm@sze.hu Széchenyi István

Részletesebben

Nemzeti tananyagfejlesztés és országos referenciaiskola hálózat kialakítása digitális kiegészítő oktatási anyagok létrehozása az új NAT hoz

Nemzeti tananyagfejlesztés és országos referenciaiskola hálózat kialakítása digitális kiegészítő oktatási anyagok létrehozása az új NAT hoz Nemzeti tananyagfejlesztés és országos referenciaiskola hálózat kialakítása digitális kiegészítő oktatási anyagok létrehozása az új NAT hoz TARTALOMFEJLESZTŐK FELADATAI Koczor Margit Budapest, 2013. 09.

Részletesebben

ÁLLAM ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK JOGI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS LEVELEZŐ TAGOZAT

ÁLLAM ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK JOGI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS LEVELEZŐ TAGOZAT ÁLLAM ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK JOGI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS LEVELEZŐ TAGOZAT KÖTELEZŐ NYELVI KURZUSOK OROSZ NYELVBŐL 1. Szak megnevezése: Jogi felsőoktatási szakképzés, levelező 2. A tantárgy

Részletesebben

EURÓPAI BIZOTTSÁG III. MELLÉKLET ÚTMUTATÓ A PARTNERSÉGI MEGÁLLAPODÁSHOZ

EURÓPAI BIZOTTSÁG III. MELLÉKLET ÚTMUTATÓ A PARTNERSÉGI MEGÁLLAPODÁSHOZ Ref. Ares(2018)3022244-08/06/2018 EURÓPAI BIZOTTSÁG KOMMUNIKÁCIÓS FŐIGAZGATÓSÁG EURÓPAI BIZOTTSÁG MAGYARORSZÁGI KÉPVISELETE III. MELLÉKLET ÚTMUTATÓ A PARTNERSÉGI MEGÁLLAPODÁSHOZ E dokumentum célja, hogy

Részletesebben

HUNYADI JÁNOS KÖZÉPISKOLA

HUNYADI JÁNOS KÖZÉPISKOLA ANGOL NYELV OSZTÁLYOZÓ VIZSGA ÉS JAVÍTÓVIZSGA 1 9. ÉVFOLYAM A vizsga részei írásbeli szóbeli Időtartam 60 perc 15 perc Elérhető pontszám 70 pont 30 pont vizsga: Az írásbeli összetevői: olvasáskészség,

Részletesebben

AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV. Általános kerettantervű képzés, emelt szintű nyelvoktatással (Tagozatkód: 13)

AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV. Általános kerettantervű képzés, emelt szintű nyelvoktatással (Tagozatkód: 13) AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV Cím: 3524 Miskolc, Klapka Gy. u. 2. OM kód: 029264 Telefon: 46/562-289; 46/366-620 E-mail: titkarsag@avasi.hu Honlap: www.avasi.hu I. A 2014/2015.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A GDF INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁHOZ

TÁJÉKOZTATÓ A GDF INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁHOZ TÁJÉKOZTATÓ A GDF INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁHOZ A felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 2012. szeptember 1-jén hatályba lépő 107. -a értelmében az állami mentesség az intézmény döntése és a törvényben

Részletesebben

Továbbképzési tájékoztató 2018.

Továbbképzési tájékoztató 2018. Együttnevelés: integráció, inklúzió 30 óra Akkreditált pedagógus-továbbképzés Alapítási engedély nyilvántartási száma: 23/145/2015. (e-learning képzés) Továbbképzési tájékoztató 2018. 1 KÉPZÉSI ALAPINFORMÁCIÓK

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM OECONOM EGYNYELVŰ GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGÁJÁRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM OECONOM EGYNYELVŰ GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGÁJÁRÓL TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM OECONOM EGYNYELVŰ GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGÁJÁRÓL Az OECONOM GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGARENDSZER a Budapesti Corvinus Egyetem nyelvvizsgaközpontja által kifejlesztett

Részletesebben

Alapszintű számítástechnikai ismeretek pedagógusoknak 30 óra. Továbbképzési tájékoztató 2017.

Alapszintű számítástechnikai ismeretek pedagógusoknak 30 óra. Továbbképzési tájékoztató 2017. Alapszintű számítástechnikai ismeretek pedagógusoknak 30 óra Akkreditált pedagógus-továbbképzés Alapítási engedély nyilvántartási száma: 575-2/2017. (e-learning képzés) Továbbképzési tájékoztató 2017.

Részletesebben

Az iskola könyvtár gyűjtőköri leírása

Az iskola könyvtár gyűjtőköri leírása 1. sz. melléklet Melykóné Tőzsér Judit iskolai könyvtári szakértő véleménye alapján módosítva 2005. jan. 5-én. Az iskola könyvtár gyűjtőköri leírása Az iskolai könyvtár gyűjtőkörének alapelvei A Könyvtár

Részletesebben

TÁMOP / Készítette: Nagyné Réti Ildikó Forgatókönyv és eljárási folyamatleírás intézményi jó gyakorlat átadására.

TÁMOP / Készítette: Nagyné Réti Ildikó Forgatókönyv és eljárási folyamatleírás intézményi jó gyakorlat átadására. Készítette: Forgatókönyv és eljárási folyamatleírás intézményi jó átadására. Intézmény neve: Marcali Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási

Részletesebben

Pedagógiai információforrások, adatbázisok. Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum Gál Tibor 2015. március 4.

Pedagógiai információforrások, adatbázisok. Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum Gál Tibor 2015. március 4. Pedagógiai információforrások, adatbázisok Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum Gál Tibor 2015. március 4. HOL? HOGYAN? HA UGYAN! Ma már tudjuk, hogy egy értelmes sor vagy egy pontos hír körül mérföld hosszúságú

Részletesebben

Tankönyvrendelés a 2013/2014-es tanévre. A tanuló neve (nyomtatott betűkkel):...

Tankönyvrendelés a 2013/2014-es tanévre. A tanuló neve (nyomtatott betűkkel):... Osztály: 8.H (az iskola tölti ki, a tanuló által leadott igazolások alapján) igen et kódja címe ára (Ft) ox-4384339 New English File Pre-Intermediate Student's Book 2388 ox-4387699 New English File Pre-Intermediate

Részletesebben

A gimnáziumi osztályok félévi és év végi vizsgarendje.

A gimnáziumi osztályok félévi és év végi vizsgarendje. A gimnáziumi osztályok félévi és év végi vizsgarendje. Az angol csoportok egységesen a Traveller sorozat könyveit használják, így a vizsgarendszerben egységes követelményrendszert alakítottunk ki. A nyelvvizsgák

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Üzleti idegen nyelv A/2. (angol) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS. Tanév (2018/2019) I. félév

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Üzleti idegen nyelv A/2. (angol) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS. Tanév (2018/2019) I. félév Pénzügyi és Gazdálkodási Szaknyelvek Tanszék évfolyam II. GM-PSz szak szakirány BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Üzleti idegen nyelv A/2. (angol) tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS Tanév (2018/2019) I. félév A KURZUS ALAPADATAI

Részletesebben

EFOP Érezd jól magad a bőrödben! Változatos tevékenységformák a Jászai Mari Általános Iskolában SZAKMAI BESZÁMOLÓ

EFOP Érezd jól magad a bőrödben! Változatos tevékenységformák a Jászai Mari Általános Iskolában SZAKMAI BESZÁMOLÓ 1 EFOP-1.3.9-17-2017-00011 Érezd jól magad a bőrödben! Változatos tevékenységformák a Jászai Mari Általános Iskolában SZAKMAI BESZÁMOLÓ Idegen nyelvi klub A megvalósítás időszaka: 2018. 01. 07.-2018. 04.

Részletesebben

Kétféle ismeret van: magunk rendelkezünk a szükséges információval, vagy tudjuk, hogy az hol lelhető fel. Samuel Johnson

Kétféle ismeret van: magunk rendelkezünk a szükséges információval, vagy tudjuk, hogy az hol lelhető fel. Samuel Johnson Kétféle ismeret van: magunk rendelkezünk a szükséges információval, vagy tudjuk, hogy az hol lelhető fel. Samuel Johnson Szakmai közösség: eredetiség nem lehet egyedül megalapozni és elkészíteni egy tudományos

Részletesebben

Tanulmányi terület: 01

Tanulmányi terület: 01 Tanulmányi terület: 01 A tanuló neve: Jövő tanévi osztálya: 9. A New English File Pre-intermediate Student's Book New English File Pre-intermediate Munkafüzet CD melléklettel Lagune 1 Kursbuch audio-cd-vel

Részletesebben

közhasznú nonprofit alapírvány Hallatlan Alapítvány

közhasznú nonprofit alapírvány Hallatlan Alapítvány Ismertető Hallatlan Alapítvány Az elmúlt negyven év nyelvészeti eredményei világszerte nyilvánvalóvá tették a jelnyelvek természetes nyelv voltát. E tudományos tény megkérdőjelezése ma már a nagyfokú szakmai

Részletesebben

Kedves Igazgató, Tanító, Tanár Kollégáink! Kedves Tankönyvfelelős Munkatársunk!

Kedves Igazgató, Tanító, Tanár Kollégáink! Kedves Tankönyvfelelős Munkatársunk! Kedves Igazgató, Tanító, Tan Kollégáink! Kedves Tankönyvfelelős Munkatsunk! Az Apáczai Kiadó imm 23 éve PEDAGÓGUSBARÁT kiadóként áll Kollégáink szolgálatában. Az elmúlt évtizedben iskolatámogatási szerződésekkel,

Részletesebben

Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Budapest. Számvitel mesterszak. Vezetéselmélet és módszertan. Tantárgyi útmutató.

Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Budapest. Számvitel mesterszak. Vezetéselmélet és módszertan. Tantárgyi útmutató. Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Budapest Számvitel mesterszak Vezetéselmélet és módszertan Tantárgyi útmutató Nappali 2014/2015. I. félév 1 Tantárgy megnevezése: Vezetéselmélet

Részletesebben