TÖRÖKSZENTMIKLÓS RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÖRÖKSZENTMIKLÓS RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE"

Átírás

1 TÖRÖKSZENTMIKLÓS RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE 5201 Törökszentmiklós Kossuth út 143 Postafiók 28. Tel. T. Fax: 06-56/ www. ugyelet. police.hu Szám: 16070/ 344-9/2013. ált. BESZÁMOLÓ A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság évi tevékenységéről Kengyel község Önkormányzatának Képviselő Testülete részére 2013.

2 2 Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képviselő Testület! Az előző évekhez hasonlóan ezúttal tájékoztatást nyerhetnek a településük közbiztonsági helyzetéről adatokkal és diagramokkal alátámasztva, valamint megosztjuk Önökkel sikereinket, problémáinkat, a 2012-es év eseményeit. A tapasztalatom az, hogy Önök felelős helyi képviselőként, polgármesterként vagy egyéb más funkcióban folyamatosan igénylik a velünk való kommunikációt, így lehet, hogy a beszámolómban ismertetett tények már nem tartalmaznak ismeretlen adatokat sokuk számára. Az előző évi célkitűzéseink voltak: - A közterületi rendőri jelenlét erősítése. - Gyors, törvényes, és szakszerű intézkedés, nyomozati munka, valamint bűnözőkkel szembeni következetes fellépés, - Állandó kapcsolat fenntartása az önkormányzatokkal, a lakossággal. - Aktív részvétel a lakóközösség életében. - A vezetői módszerek, a parancsnoki nevelőmunka hatékonyságának növelése. - Külső és belső kommunikációnk javítása. - Korrekt, és kiegyensúlyozott kapcsolat építése az önkormányzattal, az ügyészséggel, a bírósággal, és a civil és üzleti szférával. - A vezetés által meghatározott feladatokat végrehajtása. A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság a 2012-es évben is lehetőségeinkhez mérten az Önök támogatásával mindent megtett Kengyel község rendjéért, a lakosság nyugalmáért. Büszke vagyok valamennyi munkatársamra, mert rendkívüli erőfeszítéseket tettek azért, hogy a kapitányságunk a kitűzött céljait elérte és a célokhoz kapcsolt feladatokat megoldotta. A 2012-es évben is folyamatosan törekedtünk arra, hogy eredményesek legyünk egy olyan környezetben, ahol évről-évre nő a munkahelyét elvesztő emberek száma. Mint azt mindannyian tudjuk, az igazságszolgáltatás, a közrend, a közbiztonság megteremtése nem egyedül rendőrségi feladat. Az ügyészséggel, a bírósággal, az önkormányzatokkal és a civil szférával való összefogás nélkül, hiábavaló lenne stratégiai céljaink megvalósulásáért dolgozni az állampolgári együttműködés pedig nélkülözhetetlen az eredményes rendőri munkához. A kapitányság állománya nagyon fiatal, ezért kiemelten kezeltem a fiatal kollégák beilleszkedésének elősegítését, a bennük lévő dinamizmus kihasználása mellett, a tapasztaltabb állomány segítségével, a szakmai ismeretek átadásával. Bűnügyi tevékenységünk A kapitányság tervszerű, céltudatos munkájának, valamint az önkormányzattal, civil szervezetekkel és a lakossággal való jó együttműködésnek eredménye, hogy a településen 2012-ben regisztrált bűnesetek száma 25%-al csökkent a 2011-es évhez viszonyítva, amit mindenképpen örvendetesnek tartok.

3 3 Az Egységes Rendőrségi Ügyészségi és Bírósági Statisztikai rendszer alapján Kengyel község illetékességi területén regisztrált bűncselekmények száma az alábbiak szerint alakult. Kengyel község illetékességi területén bekövetkezett bűncselekmények Kengyel község illetékességi területén regisztrált bűncselekmények megoszlása: (ENYÜBS adatok alapján) A bűncselekmények megoszlása vagyon elleni közrend elleni bcs-k család, ifjúság, nemi erkölcs közlekedési bcs-k személy elleni bcs-k Mint a fenti diagram is mutatja, továbbra is a vagyon elleni bűncselekmények adják az a településen regisztrált bűncselekmények 64, 8%-a. A vagyon elleni bűncselekmények száma a 2011-es évhez viszonyítva 28, 6%-al csökkent. A vagyon elleni bűncselekmény kategórián belül a leggyakrabban előforduló lopások száma 5, 7%-kal, a betöréses lopások száma 16, 7%-al csökkent a 2011-es adatokkal összehasonlítva. A kiemelt bűncselekmény kategóriában kezelt rablás bűncselekményét a 2012-es évben nem regisztráltunk a településen.

4 4 A vagyon elleni bűncselekmények bekövetkezésének okait vizsgálva megállapítottam, hogy a lakosság elszegényedése, a nagyfokú munkanélküliség, valamint az elhúzódó gazdasági válság nagymértékben befolyásolja e bűncselekmény kategóriába tartozó cselekmények megvalósulását. A személy elleni bűncselekmények száma 50 %-al csökkent az előző évben regisztráltakhoz viszonyítva. A évben ismertté vált ilyen jellegű bűncselekmény az összbűnözés 7, 4%- át jelenti. A közlekedési bűncselekmények száma a háromszorosára nőtt 2012-ben. Az összbűnözésen belüli arányuk 11, 1% volt, 2012-ben. A házasság, a család, az ifjúság és a nemi erkölcs elleni bűncselekmények száma 66,7 %-al emelkedett ben 9,3 %-át adták, az összes bűncselekménynek. Minden esetben tartás elmulasztás miatt folytattuk le az eljárást e bűncselekmény kategóriában. A közrend elleni bűncselekmények vonatkozásában nagymértékű csökkenés állapítható meg a regisztrált esetek számában. A 2011-es év bűncselekmény számánál 55, 6 %-al kevesebb közrend elleni bűncselekmény regidztrálására került sor a 2012-es évben. A közbiztonságot összességében meghatározó bűncselekmények felderítése javult, azonban elégedettek idén sem lehetünk, mert számos olyan tényező merül fel problémaként, amelyeket ki kell küszöbölnünk a jövőben. Az állományunk folyamatosan fiatalodik, így a jövőben is hangsúlyt kell helyeznünk a parancsnoki ellenőrzésre, a nyomozói munka színvonalára. Továbbra is elvárás a rendőrség felé, hogy a bűncselekmények elkövetőit el kell fogni, és gondoskodni kell arról, hogy a felderítés, a bizonyítékok felkutatása és rögzítése a törvényes keretek között szolgálja az igazságszolgáltatás és az állampolgárok érdekeit. Tulajdon elleni szabálysértések alakulása 2012-ben A Szolnoki Városi Bíróság a gyorsított bírósági tárgyalás során elsősorban pénzbírság kiszabását, kisebb számban az elzárás és a közérdekű munka, valamint figyelmeztetés /elsősorban fiatalkorúakkal szemben / szankciót alkalmazott az eljárás alá vont személyekkel szemben. Mindenképpen figyelmet kívánok irányítani ugyanakkor arra, hogy a külterületi, elsősorban mezőgazdasági javak elleni támadások, jogsértő cselekmény észlelése, illetve bejelentése után korra, fajra, társadalmi helyzetre tekintet nélkül a szabálysértési törvényben foglalt lehetőségek szerint, szigorúan jártunk el, több alkalommal őrizetbe vétel mellett, a gyorsított eljárás szabályait is alkalmaztuk.

5 5 Kengyel község illetékességi területén elkövetett tulajdon elleni szabálysértések lopás rongálás sikkasztás A fiatalkorú személyek által elkövetett elzárással is sújtható szabálysértések esetében megfigyelhető, hogy az eljárás hosszadalmasabb. Ennek oka, hogy a fiatalkorú elkövetők esetében meghallgatásuk a törvényi előírásoknak megfelelően a törvényes képviselőjük jelenlétében történik. A cselekményeket elkövető fiatalkorúak általában hátrányos helyzetűek, rossz családi környezetben élnek és nem jellemző még a felnőtt családtagokra sem a jogkövető magatartásra való törekvés. A sértettek felkutatása, a kárértékek pontos meghatározása nehézkes, mert nincs lehetőség az eljárásban szaktanácsadó bevonására. A mezőgazdasági termények, és a tűzifa pontos mennyiségének és értékének meghatározása az intézkedő közterületi állomány részére sok esetben objektív akadályba ütközik. Hosszadalmas a helyszínre megfelelő szállítójármű irányítása, a pontos mérlegelés és a kiskereskedelmi érték megállapítása, leginkább a késő délutáni és éjszakai órákban. Nehézséget okoz továbbá, hogy a külterületi földek, erdők tulajdoni viszonyai folyamatosan változnak, a helyszíni intézkedések során nem mindig sikerül megállapítani a sértett kilétét. Az előkészítő eljárás során olyan ügyekben, ahol a cselekmény elkövetése után jóval később kerül sor a bejelentés megtételére, kisebb az esély arra, hogy az elkövető kiléte megállapításra kerüljön, tekintettel arra, hogy nyom- és tanú szegény helyszínekkel állunk szemben, az ügyek lezárása jellemzően megszüntetéssel kerül befejezésre. Közbiztonsági tevékenység A település illetékességi területe körzeti megbízotti körzetekkel, lefedett. Kengyel községben két Körzeti Megbízott, Kozák Ferenc r. törzszászlós és Pere Attila r. zászlós már hosszú ideje lát el szolgálatot. Fogadó óra időpontja, helye: helye Kozák Ferenc r. törzszászlós Kengyel Önkormányzat épületében Pere Attila r. zászlós Kengyel Önkormányzat épületében időpontja minden hónap 1. és 3. hete, csütörtök órától óráig minden hónap 2. és 4. hete, csütörtök órától óráig

6 6 Meggyőződésem szerint az eredményesen működő és a lakosság által is elismert körzeti megbízotti szolgálatot, a település gondjait, lehetőségeit ismerő és azokkal azonosuló, a településhez is kötődő kollégákkal lehet megvalósítani. Az itt szolgálatot teljesítő kollégák szoros szakmai irányítását továbbra is az egyik legfontosabb feladatként kezeljük, hiszen a község lakossága számára érzékelhető szubjektív biztonságérzet nem a statisztikai adatokon, és a szakszerű, eredményes bűnügyi felderítésen múlik elsősorban, hanem a mindenki által ismert, és elfogadott, a közterületen egyenruhában szolgálatot teljesítő rendőrön. A település kisebb közösségében jelen lévő, mindenki által elismert rendőr elsődleges feladata már nem az ellenőrzés és a szankcionálás, hanem a folyamatos kapcsolattartás a lakossággal és minden civil szervezettel, intézménnyel. E kapcsolattartás teszi lehetővé, hogy a problémákat, negatív tendenciákat már kialakulásuk korai szakaszában észleljük és közös erőfeszítéssel, a szakmai ismereteket és jogszabályi háttért alkalmazva eredményes intézkedéseket foganatosítsunk. Az eredményes munkavégzéshez szükséges létszám és eszköz biztosítását, a rendelkezésünkre álló keretek között maximálisan igyekeztünk biztosítani. A rendőrkapitányság járőrei tevékenységüket, az illetékességi területükön lévő településeken önállóan, illetve adott esetben összevonva, közösen hajtják végre a körzeti megbízotti állománnyal együtt. Ennek eredményeképpen a területen szolgálatot teljesítő rendőrök folyamatosan, a nap 24 órájában látják el feladataikat, így a terület állandó rendőri lefedettségét nehézségekkel, de sikerült biztosítani. A kapitányság illetékességi területén, így Kengyel községben is a rendőri szervek lakossági és hivatalos kapcsolat útján általában minden jelentősebb rendezvényről tudomást szereztek. Sem magánszemélyek, sem szervezetek, cégek, egyesületek vagy intézmények által szervezett rendezvények kapcsán nem merült fel a rendőrség tevékenységével kapcsolatos panasz. A reagáló képesség fenntartását a kapitányság működési területén alapvető követelményként fogalmaztuk meg hosszú idő óta. Nem csak a közrendvédelmi, hanem a napszakonként szolgálatba vezényelhető közterületen szolgálatot teljesítő állomány egésze tekintetében is elmondható, hogy a lehetőségek figyelembe vételével, megfelelő híreszközökkel és járművekkel rendelkeznek a feladatok ellátására. A gépjármű állomány cseréjének köszönhetően a járművek technikai szintje, felszereltsége emelkedett. A szigorú anyagi kötöttségek ellenére is elmondhatjuk, hogy a kapitányság illetékességi területén minden körülmények között biztosított az eseményekre történő reagálás lehetősége, bár eseti jelleggel késedelmet eredményezett a járőrök leterheltsége. A leírtakon kívül meg kell említeni, hogy a Készenléti Rendőrségtől megerősítést kaptunk, akik aktívan vettek részt a közterületek ellenőrzésében, a közbiztonság szilárdításában Kengyelen is. Arra törekedtünk, hogy rendőreink szakszerűen, törvényesen és megfelelő helyen és módon tevékenykedjenek. Az ellenőrzések tapasztalata, hogy az intézkedések színvonala emelkedett. Az egyenruhás állomány szolgálatával kapcsolatos néhány fontos adat: A folyamatos rendőri jelenlét, a kapitányság járőri állományát bevonva, Kengyel illetékességi területén biztosított. Az állomány viszonylagos stabilitása a közterületre vezényelhető létszám, és a közterületen töltött órák számának növekedését eredményezte.

7 7 Közterületen eltöltött óra Kengyel község területén, 2012-ben I-XII hónap 3175 A nyugdíjba vonulások, átszervezések, és a más rendőri szervekhez történő elvándorlás a 2012-es évben már nem volt jelentős. A 2011-ben állományba kerülő fiatal járőrök, és objektumőrök nagy többsége illetékességi területünkön lakik, ami segítséget nyújt számukra a kellő hely- és személyismeret megszerzésében, a hatékonyabb munkavégzésben A kapitányság illetékességi területén található települések veszélyeztetettségét havi rendszerességgel vizsgáltuk felül. A rendelkezésre álló adatok elemzése alapján, Kengyel község egy alkalommal sem került a veszélyeztetett települések kategóriájába. A településen heti egy alkalommal láttunk el fokozott ellenőrzést, 6 órában. A fokozott ellenőrzések végrehajtásába bevontuk minden alkalommal a helyi polgárőr szervezetet is, mellyel így, megnőtt a közös szolgálatellátások száma is. Örömmel számolhatok be arról, hogy december hónapban már csak egy olyan település volt a kapitányság illetékességi területén, amely a veszélyeztetett település kategóriába tartozott, Tiszabő. A bűnmegelőzési munkánk: Az előző évekhez hasonlóan a továbbiakban is azon munkálkodunk, hogy növekedjen a lakosság biztonsága. A gyors, törvényes és szakszerű intézkedésekre illetve a felderítő munkára helyeztük a fő hangsúlyt, amely tulajdonképpen segítette a bűnmegelőzési tevékenységet is. Megelőző munkánk arra irányult, hogy meggátoljuk a bűnözést, javítsuk a közrendet és a közlekedés biztonságát, a személy- és vagyonbiztonságot. A megelőzési munka csak akkor eredményes, ha saját feladatai ellátása mellett minden rendőr egyben bűn-, illetve baleset megelőző is. A leterheltség, valamint a technikai eszközök korlátozottsága miatt ma a helyi rendőrnek saját feladatai teljesítése mellett többnyire nincs ideje konkrét megelőzési tevékenységet végezni. Éppen ezért kérjük és igényeljük partnereink támogatását prevenciós munkánkhoz. A településen regisztrált bűneseteket vizsgálva megállapítható, hogy a bűncselekmények jelentős részében a sértett maga is közreműködik azzal, hogy valamilyen módon (magatartásával, hanyagságával, nemtörődömségével, ittas vagy bódult állapotával) lehetővé teszi, vagy megkönnyíti - sok esetben kiprovokálja - annak bekövetkezését. A jogsértések egy része bizonyosan megelőzhető lenne, ha az emberek jobban figyelnének egymásra, értékeikre, a hozzáértő szakemberek tanácsait elfogadnák, ha a vagyonuk arányában és veszélyeztetettségi fokához mérten gondoskodnának annak védelméről is. Javaslatom a Tisztelt Képviselőtestület felé, hogy szorgalmazzák a Törökszentmiklóson már eredményesen működő SZEM mozgalom beindítását, illetve segítsék elő működését. Területünkön a leggyakrabban elkövetett jogsértések, a vagyon elleni bűncselekmények. A károk nagy százaléka az áldozatok könnyelműségével, felelőtlenségével magyarázható /lezáratlan kerékpár, nyitott kapu, illetve ajtó, vagy ablak, illetve a szükséges óvatosság hiánya házaló árusok-/. Ezért minden életkorban szükség van a fokozott védekezés módszereinek ismertetésére, a konkrét taktikák elsajátítására. Az esetek elkövetői oldalt vizsgálva megállapítható, hogy a 2012-ben bekövetkezett cselekményeket helyi lakosok követték el, nagytöbbségében anyagi haszonszerzés és átmeneti pénzzavar motiválta őket a jogellenes cselekmény megvalósításában.

8 8 Nem jellemző, de előfordult, hogy helyi fiatal tanúsított jogsértő magatartást, melynek motivációi sokrétűek. A fiatalkorúaknál leggyakrabban a szülői felügyelet, kontroll alól történő kiszakadás, illetve a hasonló szociális helyzetben lévő deviáns csoportba sodródás segítette elő a bűnelkövetővé válást. A bekövetkezett bűncselekmények vizsgálata során megállapítottuk azt is, hogy a fiatal, illetve gyermekkorú bűnelkövetők egy másik csoportja alkalmi jelleggel követi el jogellenes cselekményét, olyan értékek megszerzése miatt, melyet a család nem tud megadni, biztosítani. A deviancia, a bandába tartozó kortársak elismerése, a csoportban maradás alap feltétele. Minél súlyosabb bűncselekmény követ el, annál magasabb lépcsőfokon áll a deviáns csoport hiearchiájában. E torz értékrend kialakulását, és térhódítását több tényező tesz lehetővé, úgy, mint a család minimalista értékrendje, a szülők az alacsony iskolázottsági szintje. A fiatal, és gyermekkorúak bűnelkötővé válásának visszaszorítása érdekében fokozott ellenőrzés alá vontuk az általuk gyakran látogatott vendéglátó és egyéb szórakozó helyeket, amelyet a jövőben is folytatni, ha szükséges fokozni kívánjuk. Családon belüli erőszak miatt nem indítottunk eljárást kengyeli lakossal szemben a 2012-es évben. A prevencióval kapcsolatban a rendőrség országos és megyei szinten működteti a DADA programot, melyben a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság jelen pillanatban objektív okok miatt nem tud részt venni. Ennek ellenére felkérésre vállalunk eseti tájékoztató, vagy bűnmegelőzési jellegű előadások megtartását, melyre évben is több alkalommal sor került. A Kengyelen működő iskolarendőr program, melyeket a területileg illetékes körzeti megbízottak hajtanak végre, véleményem szerint elősegíti a gyermekek áldozattá, illetve bűnelkövetővé válásának megelőzését. A kijelölt rendőr rendszeresen látogatja az általános iskolában tanuló gyerekeket, tartja a nevelőkkel a kapcsolatot, valamint előadásokat szervez a tanulóknak. A fiatalkorúak ellen indított büntetőeljárásokban folyamatosan a jelzéssel éltünk jegyzőn keresztül a gyermekjóléti szolgálat felé az esetleges további gyermekvédelmi intézkedések megtétele végett. Együttműködések A 2012-es évben is hangsúlyt helyzetünk arra, hogy partnereinket megbecsülve végezzük közös munkánkat. Pontosan és határidőre végeztük el feladatainkat. Igyekeztünk minél több szervezetet bevonni a közbiztonság megteremtésének egyre növekvő feladatai közé. Kötelességünknek tartottuk, és tartjuk a továbbiakban is, hogy a szakirányító szervek Országos, és Megyei Rendőr-főkapitányság, az ügyészség utasításai, ajánlásai szerint dolgozzunk és azokat kreatív módon, teljesítsük. Köszönöm az önkormányzat által biztosított jelentős támogatást, amely számottevően elősegítette a Kengyelen dolgozó rendőrök munkáját, helyet biztosítottak az önkormányzat épületében a fogadóórák lebonyolítására. Ezúton kérem Önöket, hogy a Kengyelen szolgálatot teljesítő körzeti megbízottak részére, - amennyiben az önkormányzatnak módjában áll - biztosítsanak irodát.

9 9 A Polgárőrség rendőrséggel való együttműködése kiemelkedő, vezetőjük Szabó István, a 2012-es évben is napi kapcsolatban állt a település rendőreivel. A 2012-es évben a polgárőrséggel hetente 1 alkalommal teljesítettek közös közterületi szolgálatot, illetve vettek részt a lakosság szubjektív biztonság érzetének emelésére szolgáló akcióban a település rendőrei, valamint a település minden rendezvényét közösen biztosították. A polgárőröktől kapott információk nagyban elősegítették a közterületi szolgálat megszervezését, az eseményekre történő hatékony, gyors reagálást. Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselő-testület! Remélem, az Önök véleménye is az, hogy a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság és ezen belül a Kengyelen szolgálatot teljesítő körzeti megbízottak a évben eredményesen tevékenykedett. A jó együttműködésünk alapja a helyi problémák feltárása, nyíltan, korrekten történő megbeszélése és azok megoldásának képessége volt. Az elmúlt évben is bebizonyosodott, hogy az állampolgárok egyre határozottabban igénylik a biztonságot, mely az eddigieknél magasabb színvonalú rendőri munkát igényel évben is keressük és alkalmazzuk a legjobb módszereket a közrend és a közbiztonság, valamint a területünkön élő és megforduló emberek biztonságának megszilárdítása érdekében. Továbbra is igényeljük és szívesen fogadjuk a munkánk segítését célzó kezdeményezéseket. Kengyel község lakóinak és önkormányzatának segítő együttműködésére a jövőben számítunk és törekszünk a kiegyensúlyozott jó munkakapcsolatra. Fő célkitűzéseink, kiemelt feladataink a 2013-es évre 1. Az országos és megyei vezetők által meghatározott feladatok pontos és szakszerű végrehajtása. 2. A kapitányság vezetői állománya minden rendelkezésére álló eszközzel, tegye zökkenőmentessé az állomány részére, a rendőrség átszervezésével járó új állománytábla bevezetését. 3. Az állomány biztonságérzetének visszaállítása. 4. A fiatal állomány integrálásának továbbfolytatása. 5. A képzések / fiatal állomány/ felgyorsítása, a szakmai munka színvonalának emelése érdekében. 6. A központi bér- és létszámgazdálkodás keretein belül minden racionális lehetőség kihasználásával törekedni kell a személyi állomány megerősítésére. 7. Az eredményesség az elvárt szintre történő emelése. 8. Az ismertté vált bűncselekmények számának növekvő dinamikájának megtörése, folyamatos csökkentése. 9. Fontos cél a gazdasági és humán erőforrásokat hatékonyan alkalmazó, reagálásra képes, a meglévő együttműködési rendszert jól kihasználó közterületi szolgálati rendszer működtetése. 10. Kiemelt célként kell kezelni a kapitányság illetékességi területén lévő különböző rendezvények biztosításának előkészítését, megszervezését és a vonatkozó törvényi előírások maximális betartását júniusától kezdődő szárazföldi ellenőrzésekre történő felkészülés keretében ismételten oktatások és vizsgáztatások szervezése, lebonyolítása a schengeni ismeretekkel kapcsolatosan.

10 A sikeres elfogások érdekében év első negyedévében az illegális migrációval kapcsolatosan kockázatelemzés készítése a 4-es és a 46-os főközlekedési út vonatkozásában, melynek alapja az ORFK. által napi szinten megküldött NCC napi jelentések. 13. A mélységi migrációs ellenőrzés végrehajtása során elsődleges intézkedés taktika legyen a megfigyelésen alapul, forgalomból, szúrópróbaszerűen kiemelt gépkocsik és azok utasainak ellenőrzése év második félévében fő feladat a SIS II. körözési rendszer használatának oktatása és készségszinten történő alkalmazása. 15. Az illetékességi területünkön továbbra is fontos feladatként kell kezelni a közlekedésbiztonság javítását, ezen belül kiemelt figyelmet kell fordítani az ittas vezetéssel, illetve a gyorshajtással összefüggő balesetek csökkentésére, a kerékpáros balesetek, továbbá a tilos jelzésen áthaladás szabálysértés visszaszorítására. 16. hatékonyság további fokozása, az eredményes realizálások növelése. Fokozni kell a nyomozás eredményességét, emellett pedig nagyobb hangsúlyt kell fektetni a bűncselekmények utólagos felderítésére. 17. A törvényi feltételek fennállása mellett tovább kell folytatni a szigorú jogalkalmazási gyakorlatot (őrizetbe vétel, előzetes letartóztatás). 18 Valósuljon meg a bejelentések, panaszok gyors és megfelelő színvonalon történő kezelése 19. Növelni kell a közterületi jelenlétet, a reagáló-képességet. 20. A bűnmegelőzés módszereinek széleskörű gyakorlati alkalmazása a kiemelt bűncselekmények, valamint az időskorúak sérelmére elkövetett jogsértések terén. Mindezeken túl a legjobb tudásunk szerint végezzük munkánkat és végrehajtjuk az előttünk álló már ismert és még ismeretlen feladatokat. Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képviselő Testület! Megköszönve részünkre nyújtott segítő együttműködésüket kérem, hogy a beszámolómat elfogadni és a jövőbeni terveinket, elképzeléseinket támogatni szíveskedjenek. Törökszentmiklós, május 10. Tisztelettel: Dr. Tóth Péter r. alezredes rendőrségi főtanácsos kapitányságvezető

11 Nytsz: 2256/181/

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22 Kengyel Község Jegyzőjétől -1- B E S Z Á M O L Ó A gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról évben Tisztelt Képviselő-testület! A gyermekek védelme a gyermek családban történő nevelkedésének elősegítésére, veszélyeztetettségének megelőzésére és megszüntetésére, valamint a szülői vagy más hozzátartozói gondoskodásból kikerülő gyermek helyettesítő védelmének biztosítására irányuló tevékenység. A gyermekek védelmét pénzbeli, természetbeni és személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások, illetve gyermekjóléti szakellátások, valamint a törvényben meghatározott hatósági intézkedések biztosítják. A gyermekvédelmi rendszer működtetése állami és önkormányzati feladat. A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI törvény (Gyvt) 94.. (1.) bekezdése szerint a települési önkormányzat feladata a gyermekek védelme, helyi ellátórendszerének kiépítése és működtetése a területén lakó gyermekek ellátásának megszervezése. A gyermekek védelmét ellátó helyi önkormányzatok, gyámhivatalok, bíróságok, rendőrség, ügyészség, pártfogó felügyelői szolgálat, más szervezetek és személyek a gyermek mindenek felett álló érdekét figyelembe véve, törvényben elismert jogait biztosítva járnak el. Ezen szervezetek és személyek tevékenységük során együttműködnek a családdal és elősegítik a gyermek családban történő nevelkedését. A jogszabályban meghatározott ellátások igénybevétele általában önkéntes. A gyermek szülője vagy más törvényes képviselője csak a törvényben meghatározott esetekben kötelezhető valamely ellátás igénybevételére. A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI törvény (Gyvt) 96..(6) bekezdése alapján a helyi önkormányzatnak feladata évente átfogó értékelést készíteni a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról. Az értékelést a képviselőtestület megtárgyalja. Azt követően a beszámoló május 31-ig megküldésre kerül a Megyei Gyámhivatalnak.

23 -2- A Megyei Gyámhivatal 30 napon belül javaslattal, állásfoglalással élhet az önkormányzat felé. A helyi önkormányzat a javaslatot, állásfoglalást érdemben megvizsgálja és 60 napon belül a Megyei Gyámhivatalt tájékoztatja az intézkedésről. Fenti feladat végrehajtására készült a következő beszámoló. Önkormányzatunknál a gyámhatósági feladatokat december 31. napjáig két előadó látta el kapcsolt munkakörben. Iskolai végzettségük: főiskola Munkaköri leírásuk a hatályos jogszabály szerint készült el. A község lakosságának száma 2012.december 31-i adatok alapján: 3657 fő Ebből a kiskorúak száma: 0-2 éves korú gyermekek száma: 93 fő 3-5 éves korú gyermekek száma: 87 fő 6-13 éves korú gyermekek száma: 305 fő éves korú gyermekek száma: 207 fő 0 18 év közötti gyermekek száma összesen: 692 fő évben az Önkormányzatunk által nyújtott pénzbeli, természetbeni ellátások az alábbiak szerint alakultak: A gyermekek védelmének rendszerében a pénzbeli és természetbeni ellátások közül a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény, a kiegészítő gyermekvédelmi támogatás, és a rendkívüli gyermekvédelmi támogatás, az óvodáztatási támogatás a gyermek családban történő nevelkedésének elősegítését, a veszélyeztetettségének megelőzését szolgálja azáltal, hogy a szociálisan hátrányos helyzetben lévő családoknak támogatást nyújt. Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság megállapításának célja, annak igazolása, hogy a gyermek szociális helyzete alapján jogosult - a gyermekétkeztetés normatív kedvezményének igénybevételére. - külön jogszabályban meghatározott kedvezmények tankönyvtámogatásigénybevételére, valamint - augusztus és november hónapban pénzbeli támogatásra, amelynek összege 2012-ben gyermekenként 5.800,-Ft volt, amelynek finanszírozása 100%-ban az állami költségvetésből történik. A kedvezményre az a gyermek jogosult, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum legkisebb összegének a 130 %-át. Ez 2012 évben ,-Ft volt. A gyermekét egyedül nevelő szülő esetén, a tartósan beteg gyermek esetén, illetve a nappali tanulmányokat folytató nagykorú esetén ez az összeghatár nő, a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 140%-a. Ez évben ,-Ft.

24 -3- A jövedelem mellett a vagyoni helyzet vizsgálatát is előírja a jogszabály. A vagyonnyilatkozat alapján, ha a családban az egy főre jutó vagyon értéke külön-külön számítva meghaladja az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 20 szorosát, vagy együtt számítva az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 70-szeresét, nem jogosult a gyermek a kedvezményre évben tárgyév december hónapjában 378 gyermek részesült rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, ebből 16 fő tartósan beteg, fogyatékos gyermek. A gyermekeket nevelő családok száma 205, ebből 112 családban neveli az egyik szülő egyedülállóként a gyermekeit. A családokra jellemző, hogy a szülők élettársi kapcsolatokban élnek. Közel 40 család nevel 3 vagy több gyermeket. Jellemzően ezekben a családokban az anya nem dolgozik, amíg a főállású anyaság lehetősége fennáll. A családok 80%-ban az egyik szülő munkanélküli, míg a másik szülő valamilyen szociális ellátásban részesül. Elutasítás a tavalyi évben 14 alkalommal történt. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény tavalyi évben első alkalommal pénzbeli folyósítására, második alkalommal természetbeni /Erzsébet utalvány/ támogatás formájában az önkormányzat 2012-ben forintot fizetett ki. A kiegészítő gyermekvédelmi támogatásra az a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesült gyermek gyámja jogosult, aki a gyermek tartására köteles és nyugellátásban, vagy nyugdíjszerű szociális pénzellátásban részesül. A kiegészítő gyermekvédelmi támogatás havi összege gyermekenként az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 22 %-a. Hivatalunkhoz 2012 évben nem érkezett kérelem kiegészítő gyermekvédelmi támogatás megállapítására. Rendkívüli gyermekvédelmi támogatásban részesíthető az a gyermek, akinek az eltartásáról a gondozó család más módon nem tud gondoskodni, illetve, ha a család létfenntartást veszélyeztető élethelyzetbe kerül. Ilyen pl.: a krónikus hosszan tartó betegség miatti jövedelem kiesés, elemi kár, illetve egyéb különös méltánylást érdemlő esetek. Rendkívüli gyermekvédelmi támogatásban 112 család részesült összesen forint összegben. Tipikusan ugyanazok a családok jönnek segítséget kérni a rendkívüli élethelyzetük megoldásához évente kétszer-háromszor. Jellemző rájuk, hogy csak segélyből él a család, a szülők évek óta tartósan munkanélküliek, iskolai végzettségük alacsony évben a településünkön a gyermekétkeztetést vásárolt szolgáltatással, egy szomszédos települési önkormányzat által üzemeltetett Napközis konyhával biztosítottuk. A kedvezményben részesülő gyermekek száma átlag számítás alapján: Óvodában: - ingyenes étkeztetésben 69 gyermek - 50%-os étkeztetésben 1 gyermek részesült.

25 -4- Ált. iskolában: napközis ellátásban: - ingyenes étkeztetésben: 26 gyermek - 50%-os étkeztetésben: 0 gyermek menzai ellátásban: részesült 2012 év folyamán. - ingyenes étkeztetésben: 51 gyermek - 50%-os étkeztetésben: 1 gyermek - Nyári étkeztetésben 110 gyermek részesült központi alapból ,-Ft összegben. A gyámügyi ügyintézők december 31. napjáig csatolt munkakörben pénzbeli, természetbeni ellátásokkal kapcsolatos ügyekben jártak el, úgymint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény,a rendkívüli gyermekvédelmi támogatás, óvodáztatási támogatás, kiegészítő gyermekvédelmi támogatási ügyek teljes körű intézése, illetve a gyermekvédelmi gondoskodás keretébe jegyzői hatáskörbe tartozó hatósági intézkedéseket látták el. A gyámhatósági ügyek összetettsége figyelhető meg települési szinten is. Ennek oka, hogy évről-évre nő a munkanélküliség, egyre kevesebb a munkalehetőség, valamint a környező városokban, és településeken való elhelyezkedést a rossz közlekedési feltételek is nehezítik. Számos család került nehéz anyagi körülmények közé, megélhetésük egyre nehezebb, az alkalmi leginkább mezőgazdasági szezonmunka is egyre kevesebb lehetőséget ad a lakosság számára. Ezen okok miatt veszélybe kerül a családon belül a gyermek ellátása, nevelése, iskoláztatása. Családon belüli feszültségek alakulnak ki, melyek veszekedésekbe torkollanak, melyek legtöbb esetben a gyermek előtt zajlanak le. A gondozásba vétel leggyakoribb oka a családon belüli deviáns magatartás, érzelmi elhanyagolás, a szülők pszichés megbetegedése, párkapcsolati krízis, érzelmi bántalmazás. A segítés folyamata során fontos kiindulópont a megfelelő probléma meghatározás, a valódi okok megfogalmazása. A gondozásban való szerepvállalás a szülői felelősség erősítése, a szülői kötelezettségek és feladatok tisztázása alapvetően meghatározza az eredményességet. A tervezett segítő tevékenység meghatározott szakmai szabályok betartása mellett, nagy szakmai odafigyelést, komoly felelősségvállalást jelent a családgondozók számára. A gondozási nevelési terv elkészítésével meghatározzák a célt, a feladatokat (a kapcsolódó intézmények számára is) folyamatosan kontrollálják azok teljesülését. A gondozás során fontos a rendszeres kapcsolattartás, aminek helyszíne gyakran a család otthona. Fontossága minden szakember számára alapvető, hiszen saját környezetében figyelheti meg kliensét és annak természetes erőforrásait.

26 -5- A gyermekjóléti és családsegítő szolgálattal és a településen működő jelzőrendszerrel együtt a fentieknek megfelelően igyekszünk felkutatni a problémás családokat, segítségnyújtás céljából és közös erővel próbálunk megoldást találni - segélyek kiutalásával, iskolákkal való kapcsolatfelvétellel, munkahelyek felkutatásával december 31. napjáig segélyezés nélkül fő számmal: 65 alszámmal: 250 összesen: 315 iktatott gyámügyi irat volt. Környezettanulmány készítése: - bíróság részére:5 - gyámhivatal részére: 6 - egyén megkeresések: 6 Egyéb gyámhatósági ügyek: - védelembe vétel, védelembevétel-felülvizsgálata, tankötelezettség mulasztásával kapcsolatos ügyek, tájékoztatások, statisztikai jelentések december 31. napján 9 fő védelembe vett kiskorú volt nyilvántartva december 31. napján 8 fő védelembe vett kiskorú volt nyilvántartva. Év közben 5 gyermek védelembe vétele a jelzőrendszer alapján javaslatra történt meg évben 6 kiskorú esetében került sor a védelembe vétel megszüntetésére. Ezekben a családokban a felülvizsgálat során megállapítást nyert, hogy a gyermek nevelésével kapcsolatos veszélyeztető tényezők elhárultak, a szülők a kiskorúak egészséges neveléséhez szükséges feltételeket biztosították, a védelemben előírtaknak eleget tettek, illetve nagykorúvá válás miatt történt megszűnés. A jegyzői hatáskörbe tartozó nyilvántartások: - apa adatai nélkül anyakönyvezett kiskorúak nyilvántartása - védelembe vett kiskorúak nyilvántartása - halmozottan hátrányos helyzetű kiskorúakról vezetett nyilvántartás - sajátos nevelési igényű kiskorúakról vezetett nyilvántartás vezetése részben számítógépes, részben manuális módon történik. A gyermekvédelemmel összefüggő jelzőrendszer működése településünkön jól működik. A személyes és telefonos tájékoztatás oda-vissza naprakésznek mondható. A felmerülő problémákra közösen keresik a megoldást, alkalmanként esetkonferencia, illetve a gyermekvédelem helyzetét áttekintő tanácskozás megtartásával. A gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat által szervezett esetmegbeszéléseknek, meghívásoknak az ügyintéző minden esetben eleget tett. A Törökszentmiklósi Városi Rendőrkapitányság által a helyi körzeti megbízott szintén részt vesz a jelzőrendszerben, szükség esetén a gyámhatóság kérhet rendőri segítséget.

27 -6- A gyermekek napközbeni ellátását az előző évekhez hasonlóan napközi-otthonos óvodában, illetve iskolai napközis foglalkozás keretén belül tudtuk biztosítani. Településünkre a gyermekkorú illetve a fiatalkorúak által elkövetett bűnözés nem jellemző. A rendőrség egy gyermekkorú elkövetőről sem élt jelzéssel hatóságunk felé. Községünkben bűnmegelőzési program nem készült, de a gyermekjóléti szolgálat gyermekprogramjának keretében szerveznek a káros szenvedélyekkel kapcsolatos komplex felvilágosító előadásokat. Az ügyintézők szakmai továbbképzését szem előtt tartva igyekszünk kihasználni minden olyan lehetőséget, amely munkájában segítséget, szakmai útmutatást, előrelépést jelent. A gyámhatóság szakmai munkáját segítő Magyar Közlöny és hatályos cd jogtár rendelkezésre áll, a tárgyi feltételek megfelelően biztosítottak. Összességében megállapítható, hogy a gyámhatósági tevékenység összetett, sokrétű, egyedileg elbírálandó ügyek összessége. A határozatok meghozatala körültekintést igényel, és az ezekkel kapcsolatos jogszabályokat maximálisan figyelembe kell venni, hiszen a döntés gyermekek, családok életét befolyásolja. Tisztelt Képviselő Testület! A fentiekben látható, hogy a gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatok ellátása a gyámhatóság és a jelzőrendszer közötti összehangolt és lelkiismeretes munkát igényel. Kérem a beszámoló megvitatását és a gyermekvédelmi munka értékelését. Kengyel, május 21. Dr. Fekete Nóra jegyző

28 Tisztelt Képviselő-testület! KENGYEL KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület május 29-i ülésére a Törökszentmiklós és Térsége Többcélú Kistérségi Társulási tagságról A Törökszentmiklós Térsége Többcélú Kistérségi Társulás Kistérségi Tanácsa november 28-án a 36/2012. (XI.28.) TTTKT számú határozatában arról döntött, hogy július 1-től a feladatok esetleges társulási formában történő ellátásáról a Tanács és a tagtelepülések képviselő testületei február 28-ig döntenek. Ezt a határidőt április 15-ig meghosszabbították a legutóbbi társulási ülésen. Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testülete április 4-én a 32/2013.(IV.04.) Kt. határozatában úgy döntött, hogy a második félévtől már nem kíván a Társulás tagja lenni. A szociális szolgáltatásokat alapítványi működtetésbe kívánta adni. A normatíva igénylése is megtörtént. Valamint kértem a Társulás elnökét, hogy a Tanács ülését mielőbb hívja össze. Annak érdekében, hogy a működési engedélyt megkaphassa az intézmény, előbb a társuláson belül egy önálló intézményt kellett volna létrehozni, és az működhetett volna a kiválás után önkormányzati fenntartás alatt. Az alapítványi működés ebben az évben nem lett volna lehetséges, mivel egy naptári évben csak egy fenntartó váltást engedélyez a jogszabály. A Társulási ülés megtartására csak a mai napon került sor, így az engedélyezési eljárás lefolytatására már nincs elég idő, így javaslom a Tisztelt Képviselő-testületnek, hogy december 31-ig intézményfenntartó társulásként továbbműködő szervezetnek maradjon a település is tagja. A második félévben lesz lehetőség az engedélyek beszerzésére, és a fenntartás megszervezésére. Kérem az előterjesztés és az alábbi határozati javaslat elfogadását. Kengyel, május 28. /2013.( ) Kt. H a t á r o z a t Nagy Szilárd polgármester a Törökszentmiklós és Térsége Többcélú Kistérségi Társulási tagságról Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a 32/2013.(IV.04.)Kt. határozatát hatályon kívül helyezi, és az alábbi határozatot fogadja el: Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testülete kifejezi azon szándékát, hogy július 1-jétől december 31. napjáig a Törökszentmiklós Térsége Többcélú Kistérségi Társulás, illetve jogutód társulásának tagja kíván lenni január 1-től Törökszentmiklós Térsége Többcélú Kistérségi Társulás, illetve jogutód társulásának nem kíván tagja lenni. Megbízza Nagy Szilárd polgármestert a kiválással kapcsolatos dokumentumok aláírásával. Határidő: folyamatos, legkésőbb június 30. Felelős: Nagy Szilárd polgármester Erről értesülnek: 1. Nagy Szilárd polgármester 2. Dr. Fekete Nóra jegyző 3. TTTKT tagönkormányzatai 4. TTTKT Társulási Tanácsa 5200 Törökszentmiklós, Kossuth Lajos út 135/a. 5. Irattár

29 KENGYEL KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL Előterjesztés A Képviselő-testület május 29-i ülésére A víziközmű-szolgáltatás megszervezésére bérleti-üzemeltetési szerződés elfogadásáról Tisztelt Képviselő-testület! A Képviselő-testület a 49/2012. (VI.28.) Kt. számú határozatával döntött a Duna-Tisza menti Önkormányzati Szolgáltató Holding Korlátolt Felelősségű Társasággal kötendő bérleti-üzemeltetési szerződés jóváhagyásáról. A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX. tv. szerint a július 1-én víziközmű-szolgáltatást végző köteles május 31-ig működési engedély iránti kérelmet benyújtani. Víziközmű-szolgáltatási működési engedélyt az a korlátolt felelősségű társasági vagy zártkörűen, részvénytársasági formában működő gazdasági társaság kaphat, amely az engedély kiadása iránti kérelemben megjelölt ellátási területre és víziközmű-szolgáltatási ágazatra vonatkozóan rendelkezik üzemeltetési szerződéssel és megfelel a jogszabályban meghatározott feltételeknek. Bérleti-üzemeltetési szerződés kizárólag az ellátásért felelős és olyan víziközmű-szolgáltató között jöhet létre, amely kizárólag állam, illetve önkormányzat tulajdonában áll és rendelkezik legalább felhasználói egyenértékkel. Mivel a Duna-Tisza menti Önkormányzati Szolgáltató Holding Korlátolt Felelősségű Társaság nem rendelkezik a megfelelő felhasználói egyenértékkel, így működési engedélyt sem kérhet. Így Kengyel Községi Önkormányzatnak, mint az ivóvízellátásért felelősnek, gondoskodni kell a szolgáltatás megszervezéséről. Tárgyalásokat folytattam a Tiszamenti Regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság (továbbiakban: TRV Zrt.) vezetőségével. A TRV Zrt. vállalja az ivóvíz szolgáltatást Kengyel településen. Az előterjesztés mellékletében szereplő szerződés tervezetet javaslom megtárgyalásra és elfogadásra. A szerződés háromoldalú, mivel jelenleg a Törökszentmiklós Térségi Víz-Csatornamű Kft. Látja el a szolgáltatói feladatokat. A vízművagyon a Kft. használatában van, a munkavállalók a Kft. alkalmazásában vannak. Mind a vagyon, mind a munkavállalók tekintetében akkor kerül tényleges átadásra sor, ha a Magyar Energiahivatal a szerződést jóváhagyja. Kengyel, május 28. /2013.( ) Kt. H a t á r o z a t Nagy Szilárd polgármester A víziközmű-szolgáltatás megszervezésére bérleti-üzemeltetési szerződés elfogadásáról 1. Kengyel Község Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul ahhoz, hogy a Duna-Tisza menti Önkormányzati Közmű Üzemeltető, Szolgáltató Holding Korlátolt Felelősségű Társasággal kötött üzemeltetési szerződés közös megegyezéssel megkötésének időpontjára visszaható hatállyal felbontásra kerüljön. Felhatalmazza Nagy Szilárd polgármestert a szerződés megszüntetésével kapcsolatos okiratok aláírására. 2. Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a Tiszamenti Regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársasággal kötendő bérleti-üzemeltetési szerződést a határozat melléklete szerint. Felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására. Erről értesül: 1. Nagy Szilárd polgármester 2. Dr. Fekete Nóra jegyző 3. TRV Zrt. 4. Törökszentmiklós Térségi Víz-Csatornamű Kft 5. Irattár

30 BÉRLETI-ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS Mely létrejött egyrészről: Kengyel Község Önkormányzata (székhelye: 5083 Kengyel, Szabadság út 10., adószám: ; Bankszámlaszám ) mint ellátásért felelős, továbbiakban Átadó, melynek képviseletében Nagy Szilárd polgármester jár el, valamint Törökszentmiklós Térségi Víz- Csatornamű Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 5200 Törökszentmiklós, Táncsics M. u. 42/a., cégjegyzékszáma: Cg , adószáma: , bankszámlaszáma: ), mint korábbi víziközmű-szolgáltató, egyben munkáltató továbbiakban Kft - melynek képviseletében Csűrös Krisztián ügyvezető jár el, másrészről: a Tiszamenti Regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: Szolnok, Kossuth Lajos út 5., cégjegyzékszáma: Cg , adószáma: , bankszámlaszáma: ), mint víziközműszolgáltató továbbiakban Átvevő - melynek képviseletében Hajdú Gábor vezérigazgató jár el - között, az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételekkel: I. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK 1. A felek megállapítják, hogy Átvevő ivóvíz- és szennyvíz-szolgáltatás céljára létrehozott gazdálkodó szervezet, víziközművek működtetésére létrehozott gazdasági társaság, amelynek alapfeladata körébe tartozik az Átadó településén lévő víziközművek üzemeltetésével a helyi közműves ivóvízellátás és a közműves szennyvízelvezetési- és tisztítási közszolgáltatás ellátása. 2. Az Átvevő tulajdonosi jogkör gyakorlója a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt támogatta azt, hogy az Átvevő 1 db Ft névértékű saját részvényt az Átadó részére átruházzon, így az Átadó az Átvevő víziközmű-szolgáltatóban részvény tulajdont szerezzen, a víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX. törvény (továbbiakban: Vksztv.) 16. (6) bekezdésében írt feltételek teljesülése érdekében. 3. A felek megállapítják továbbá, hogy az Átadó a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv. 13. (1) bekezdés 21. pontjának rendelkezései alapján köteles gondoskodni az egészséges ivóvíz-ellátásáról és a keletkező szennyvizek elvezetéséről és tisztításáról. 4. Az I./1. és I./3. pontban írt rendelkezésekre tekintettel az Átadó kizárólagos tulajdonát, törzsvagyonát képező vízi közmű rendszerek működtetése (üzemeltetése, fenntartása), az ivóvíz szolgáltatás és szennyvízkezelési szolgáltatás teljesítésének szabályozása érdekében kötik meg a felek a jelen szerződést, melynek keretében Átadó a víziközmű vagyon üzemeltetési jogát Átvevő részére átengedi. 5. Az I./1. pontban megjelölt feladatok zavartalan ellátása érdekében jelen üzemeltetési szerződés keretei között az Átadó használatra átadja, Átvevő használatra átveszi a V1./3. pontban részletezett ingatlanokat, közműveket valamint azok alkotórészeit és tartozékait. 6. Átvevő kijelenti, hogy Magyarországon bejegyzett olyan működő gazdasági társaság, amely a jelen szerződés aláírásakor nem áll csőd-, felszámolási-, vagy végelszámolási eljárás alatt, és tudomása szerint nem kezdeményezték ellene a csőd- vagy felszámolási eljárás megindítását sem.

31 7. Felek a jelen bérleti-üzemeltetési szerződést (továbbiakban: üzemeltetési szerződés) a Vksztv és , valamint a nemzeti vagyonról szóló 2011.évi CXCVI. törvény 12. (2) bekezdés f) pont, 13. (3) bekezdés és (12) bekezdés rendelkezései alapján kötik meg. 8. Felek a jelen üzemeltetési szerződésben rögzítik a víziközmű-üzemetetési jogviszonnyal kapcsolatos, feleket megillető jogokat és az őket terhelő kötelezettségeket. II. RÉSZLETES SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 1. Az átadott üzemeltetési feladat terjedelme, azzal kapcsolatos nyilatkozatok 1.1. Az Átvevő által ellátandó üzemeltetés részletes meghatározása: Az Átadó tulajdonában lévő víziközművek, közszolgáltatás céljára történő hasznosítása A jelen szerződés szempontjából az Átvevő által ellátandó üzemeltetés területi hatálya: Átadó közigazgatási területe Jelen szerződést a felek június 01. napjától december 31. napjáig terjedő határozott időtartamra kötik A felek megállapodnak abban, hogy a rendszerfüggő víziközmű-elemek részletes megjelölését 1. számú mellékletként, a rendszer független víziközmű-elemek részletes megjelölését 2. számú mellékletként jelen szerződéshez csatolják A jelen szerződés tárgyát képező 1. számú mellékletben írt rendszerfüggő víziközműelemeket, alkotórészeiket és tartozékaikat az Átadó az üzemeltetési tevékenység II./1.7. pontban írt kezdő napjáig köteles - rendeltetésszerű használatra alkalmas, megfelelő műszaki állapotban - az Átvevő birtokába adni. A birtokba adásról a felek jegyzőkönyvet vesznek fel A birtokba adást megelőzően a jelen szerződés tárgyát képező rendszerfüggő víziközmű-elemek tárgyában a felek részletes műszaki állapotfelmérést végeznek, melynek megállapításait közösen írásban rögzítik. Az állapotfelmérés folyamat leírása és a birtokba adási jegyzőkönyv a jelen szerződés 3. és 4. számú mellékletét képezi Az üzemeltetési tevékenység kezdő napja: június 01. napja, az Átvevő az üzemeltetési tevékenységet ettől a naptól kezdődően köteles megkezdeni. A víziközmű-szolgáltatás Átvevő által történő megkezdésének kezdőnapja: megegyezik az üzemeletetési tevékenység megkezdésének napjával A felek megállapodnak abban, hogy az üzemeltetési tevékenység megkezdésének napjáig a tényleges üzemeltetési tevékenységből eredő jogokat és kötelezettségeket a Kft gyakorolja, illetve köteles ellátni. Felek megállapodnak továbbá abban, hogy a Kft. köteles az üzemeltetési tevékenység Átvevő által történő megkezdéséhez szükséges birtokában lévő valamennyi adatot és információt az Átvevő igényeinek megfelelően Átvevő rendelkezésére bocsátani, valamint köteles továbbá a jelen szerződésben rögzített állapot felmérés, birtokba adás során Átadóval és Átvevővel maradéktalanul együttműködni. 2. A víziközmű-üzemeltetési jog ellenértéke.

32 2.1. Az Átadó az 1. számú mellékletben részletesen megjelölt rendszerfüggő víziközműelemeket és az 2. számú mellékletben megjelölt rendszer független víziközmű elemeket bérleti díj ellenében adja át üzemeltetésre. A rendszerfüggő víziközmű-elemek bérleti díját jelen szerződésben szabályozzák a felek, míg a rendszer független víziközmű elemek bérletére vonatkozóan külön megállapodást kötnek. Átadó a rendszerfüggő víziközmű-elemeket az Átvevő használatába adja, az Átvevő azokat használatba veszi és a jelen szerződésben meghatározott feltételekkel üzemelteti. Az Átvevő köteles a rendszerfüggő víziközmű-elemeket leltár szerint használatra átvenni, és a jó gazda gondosságával állagukat megőrizni. A rendszerfüggő víziközmű-elemekre elszámolható amortizáció a bérleti díjban jelenik meg A felek a rendszerfüggő elemek bérleti díjat az alábbiak szerint határozzák meg: A jelen szerződés tárgyát képező rendszerfüggő vízi közmű elemek éves bérleti díja a szolgáltatási díjba beépíthető amortizáció mértékétől függően - a vízi közművek tárgyévre eső amortizációjának összegével egyezik meg. A bérleti díj előzőekben írt számításának alapja a jelen szerződés II./3./ pontjában írt vagyonértékelésben megállapított vagyonérték. A bérleti díj a mindenkor hatályos általános forgalmi adóról szóló törvényben foglaltak szerint forgalmi adó terheli. Az Átadó a bérleti díj összegét köteles elkülönítetten kezelni és kizárólag a víziközműfejlesztés finanszírozására ideértve a víziközmű-fejlesztés céljára igénybe vett hitellel összefüggő adósságszolgálat teljesítését is - felhasználni a felek által egyeztetett ütemezésben A II./2.2. pontban írt bérleti díj megfizetésének módja és esedékessége: Átadó a tárgynegyedévre vonatkozóan minden tárgynegyedévet követő hó 10. napjáig hatályos jogszabályoknak megfelelő előlegszámlát állít ki és küld meg Átvevő részére a II/2.2. pont szerint meghatározott éves bérleti díj 1 / 4 részéről. Az Átadó a tárgyévben esedékes bérleti díjról ÁFA-s számlát állít ki. A számlán feltüntetésre kerülő teljesítés napja az általános forgalmi adóról szóló évi CXXVII. törvény 58. (1) bekezdésben foglaltak alapján az ellenérték esedékességével egyezik meg. A II./2.2. pontban meghatározott bérleti díjjal Átvevő a tárgyévet követő év január 31.-ig elszámol. A felek megállapodnak abban, hogy az Átvevő jogosult az általa - a jelen szerződés III./3.1. pont h) alpontjában és a III./ pont d) és e) alpontjaiban írtaknak megfelelően - az ellátásbiztonság fenntartása érdekében a hibajelleggel, váratlanul felmerülő beavatkozások lejárt és a tárgyévben esedékes ellenértékét a II./2.2. pontban megjelölt bérleti díjfizetési kötelezettségébe egyoldalú írásbeli nyilatkozattal beszámítani. Átvevő az elszámolás alapján megfizetendő bérleti díjat az elszámolást követő 30 napon belül köteles átutalni az Átadó részére. 3. Átadó által készítetett jelen szerződés tárgyát képező az 1. számú mellékletekben részletesen meghatározott rendszerfüggő víziközmű-elemek és az 2. számú mellékletben meghatározott rendszer független víziközmű elemek (vagyonelemek) vonatkozásában elkészített vagyonértékelés, jelen szerződés 5. számú elválaszthatatlan mellékletét képezi. III. AZ ÁTVEVŐ ÁLTAL VÉGZETT ÜZEMELTETÉS FELTÉTELEI 1. Az üzemeltetés ellátásával kapcsolatos, általános szabályok

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-i soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-i soros ülésére 6. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Beszámoló a gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatok

Részletesebben

Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 26-i soros ülésére

Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 26-i soros ülésére napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 26-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Beszámoló a gyermekvédelmi és gyermekjóléti

Részletesebben

10. Napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról

10. Napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról 1 0. N a p i r e n d BESZÁMOLÓ az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban: Gyvt.)

Részletesebben

5. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról

5. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról 5. Napirend BESZÁMOLÓ az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban: Gyvt.) 96.

Részletesebben

9. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról

9. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról 9. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról 9. Napirend BESZÁMOLÓ az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról A gyermekek védelméről és a

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK május 19-ei képviselő-testületi ülésre

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK május 19-ei képviselő-testületi ülésre ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJÉTŐL 3571 Alsózsolca, Kossuth L. út 138. Tel: 46/520-020 ; Fax: 46/520-020 jegyzo@alsozsolca.hu www.alsozsolca.hu ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2016.

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/5/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. május 27-i ülésére Tárgy: Átfogó értékelés az önkormányzat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Pannonhalma Város Önkormányzat 2011. május 31-én tartandó képviselő testületi ülésének 1. napirendi pontjához

ELŐTERJESZTÉS. Pannonhalma Város Önkormányzat 2011. május 31-én tartandó képviselő testületi ülésének 1. napirendi pontjához ELŐTERJESZTÉS Pannonhalma Város Önkormányzat 2011. május 31-én tartandó képviselő testületi ülésének 1. napirendi pontjához Tárgy: Beszámoló a gyermekvédelmi feladatok ellátásáról Tisztelt Képviselő testület!

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Alcsútdoboz Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 29-ei soros ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Alcsútdoboz Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 29-ei soros ülésére ELŐTERJESZTÉS Alcsútdoboz Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 29-ei soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Beszámoló a gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatok 2012. évi ellátásáról

Részletesebben

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04. Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.) a 17/2009.(XI.27.) a 4/2010.(II. 12.) a 5/2011. (IV. 1.) a

Részletesebben

1. napirendi pont Előterjesztés Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 25-i testületi ülésére.

1. napirendi pont Előterjesztés Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 25-i testületi ülésére. 1. napirendi pont Előterjesztés Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 25-i testületi ülésére. Tárgy: Előadó: Döntés: Gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2017. május 23. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. . Képviselő-testületének 2014. év. napján tartandó rendkívüli, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS. . Képviselő-testületének 2014. év. napján tartandó rendkívüli, nyílt ülésére ELŐTERJESZTÉS Előterjesztő:. polgármester Mellékletek száma: nincs. Képviselő-testületének 2014. év. napján tartandó rendkívüli, nyílt ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Önkormányzat tulajdonában lévő víziközművek

Részletesebben

10. számú melléklet a 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelethez

10. számú melléklet a 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelethez EL TERJESZTÉS Tárgya: önkormányzatok gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak átfogó értékelése Készítette: dr. Szabó Tímea Tisztelt Képvisel -testület! A gyermekek védelmér l és a gyámügyi igazgatásról

Részletesebben

G y e r m e k e i n k

G y e r m e k e i n k G y e r m e k e i n k védelmében delmében A jegyzői i gyámhat mhatóság g feladat és hatásk sköre Jogszabályi háttér 1997. évi XXXI. törvény a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról, 149/1997.(IX.10.)

Részletesebben

Aszófő Község Önkormányzat évi beszámolója A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Aszófő Község Önkormányzat évi beszámolója A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról Aszófő Község Önkormányzat 2018. évi beszámolója A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról Tisztelt Képviselő-testület! A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló többször módosított

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 2/2006.(II.10.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatás helyi szabályozásáról

Részletesebben

Vámosgyörk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2009. (VI. 30.) rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről

Vámosgyörk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2009. (VI. 30.) rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Vámosgyörk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2009. (VI. 30.) rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Vámosgyörk Község Önkormányzata Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések

I. fejezet Általános rendelkezések Jakabszállás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2003. /IX.9/ a gyermekvédelem helyi rendszeréről Jakabszállás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

3/2006. (II. 16.) rendelete

3/2006. (II. 16.) rendelete 1 Nagykörű Község Önkormányzatának 4/2007. (II. 15.) és 21/2007. (XI. 29.) rendelettel módosított és egységes szerkezetbe foglalt 3/2006. (II. 16.) rendelete a pénzbeli és természetbeni gyermekvédelmi

Részletesebben

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 29-i nyílt ülésére. napirendi pont

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 29-i nyílt ülésére. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 29-i nyílt ülésére napirendi pont Előterjesztés címe és tárgya: Beszámoló a gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatok 2012.

Részletesebben

Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2006. /III. 31./ sz. ÖKT. rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről.

Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2006. /III. 31./ sz. ÖKT. rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről. Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2006. /III. 31./ sz. ÖKT. rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről. (Egységes szerkezetben a gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló 4/2006.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A GYERMEKVÉDELMI ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL

BESZÁMOLÓ A GYERMEKVÉDELMI ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL 1 BESZÁMOLÓ A GYERMEKVÉDELMI ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL I. A TELEPÜLÉS DEMOGRÁFIAI MUTATÓI: Jánossomorján 2015. december 31-én 6182 fő élt, míg 2016. december 31-én 6124 fő. Az említett adatok

Részletesebben

Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2006.(V.18.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről

Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2006.(V.18.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2006.(V.18.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Magyarszerdahely község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Bakonyszentkirály, Bakonyoszlop, Csesznek Községek Körjegyzősége

Bakonyszentkirály, Bakonyoszlop, Csesznek Községek Körjegyzősége Bakonyszentkirály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2008. (VIII.26.) rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Bakonyszentkirály Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

Som Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8./2006.(III.28.) számú rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról

Som Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8./2006.(III.28.) számú rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Som Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8./2006.(III.28.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Som Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete május 18-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete május 18-i ülésére EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/36/7/2016. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. május 18-i ülésére Tárgy: Átfogó értékelés az önkormányzat

Részletesebben

Rendelet hatálya 1. Pénzbeli ellátások 2. 1 3.. Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás

Rendelet hatálya 1. Pénzbeli ellátások 2. 1 3.. Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/1999. (IV.28.) számú rendelete a gyermekvédelmi támogatásokról és a gyámügyi ellátásokról Taktaszada Község Képviselőtestülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben

Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2007. /VI. 28./ Rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2007. /VI. 28./ Rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2007. /VI. 28./ Rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról Kömlő Község Önkormányzatának Képviselő Testülete, a gyermekek védelméről

Részletesebben

Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete. 8/2007. (II. 1.) BVKt rendelete

Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete. 8/2007. (II. 1.) BVKt rendelete Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2007. (II. 1.) BVKt rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény helyi végrehajtásáról I. Rész Biharkeresztes

Részletesebben

A rendelet célja. A rendelet hatálya

A rendelet célja. A rendelet hatálya Borsodnádasd Város Önkormányzatának 6/2009.(III.27.) számú rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény végrehajtásának helyi szabályairól, egységes szerkezetben

Részletesebben

5. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról

5. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról 5. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról 5. Napirend BESZÁMOLÓ az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról A gyermekek védelméről és a

Részletesebben

A gyermekek védelmének helyi rendszere

A gyermekek védelmének helyi rendszere 1 Iszkaszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2007. (IX.12.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Iszkaszentgyörgy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete "a gyermekek

Részletesebben

TÜSKEVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2007./VIII.28./ RENDELETE

TÜSKEVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2007./VIII.28./ RENDELETE TÜSKEVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2007./VIII.28./ RENDELETE A gyermekvédelem önkormányzati rendszeréről, az önkormányzat által biztosított pénzbeli ellátásokról valamint a gyermekvédelmi

Részletesebben

Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2004. (XI.10.) rendelete egyes gyermekvédelmi ellátásokról

Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2004. (XI.10.) rendelete egyes gyermekvédelmi ellátásokról Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2004. (XI.10.) rendelete egyes gyermekvédelmi ellátásokról Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben

AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT.../2009. (XI. 26.) SZÁMÚ R E N D E L E T E A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL

AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT.../2009. (XI. 26.) SZÁMÚ R E N D E L E T E A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT.../2009. (XI. 26.) SZÁMÚ R E N D E L E T E A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL 2 AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 18/2009. (XI. 26.) _R E N D E L E T E_ A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. Eljárási rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. Eljárási rendelkezések Neszmély Község Önkormányzata megalkotja 9./2012(II.15.) önkormányzati rendeletét az egyes szociális és gyermekvédelmi ellátási formák helyi szabályozásáról Neszmély Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Lőrinci Város Önkormányzata Képviselőtestületének. 8/2006. (V. 25.) önkormányzati RENDELETE. A gyermekek védelméről. Rendelet-módosítási javaslat

Lőrinci Város Önkormányzata Képviselőtestületének. 8/2006. (V. 25.) önkormányzati RENDELETE. A gyermekek védelméről. Rendelet-módosítási javaslat Jelenlegi szabályozás Lőrinci Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2006. (V. 25.) önkormányzati RENDELETE A gyermekek védelméről Lőrinci Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

Jászalsószentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2010. (II. 1.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

Jászalsószentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2010. (II. 1.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Jászalsószentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2010. (II. 1.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A gyermekek részére nyújtandó pénzbeli és természetbeni ellátásokról és a gyermekvédelem helyi rendszeréről

Részletesebben

Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2006. (II.16.) rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról (egységes szerkezetben)

Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2006. (II.16.) rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról (egységes szerkezetben) Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2006. (II.16.) rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról (egységes szerkezetben) Vaszar Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a gyermekek

Részletesebben

Dunapataj Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2005.(XI.01.) rendelete a gyermekek támogatásáról. I.FEJEZET Általános rendelkezések

Dunapataj Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2005.(XI.01.) rendelete a gyermekek támogatásáról. I.FEJEZET Általános rendelkezések Dunapataj Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2005.(XI.01.) rendelete a gyermekek támogatásáról Dunapataj Nagyközség Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Részletesebben

a gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló 5/2009. ( IV.2) önkormányzati rendelet módosításáról

a gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló 5/2009. ( IV.2) önkormányzati rendelet módosításáról BÁTAAPÁTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló 5/2009. ( IV.2) önkormányzati rendelet módosításáról A gyermekvédelmi

Részletesebben

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2015. (IX. 18.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről. 1.

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2015. (IX. 18.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről. 1. Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2015. (IX. 18.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Beleg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek védelméről

Részletesebben

Söjtör Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 12/2003. /VII.25./ számú rendelete. a gyermekvédelem helyi rendszeréről

Söjtör Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 12/2003. /VII.25./ számú rendelete. a gyermekvédelem helyi rendszeréről Söjtör Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2003. /VII.25./ számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Egységes szerkezetben a módosító 2/2004. /II.16./, 11/2004. /VI.4./, 9/2005. /IX.l./,

Részletesebben

Drávatamási Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2006 (XI.27.) rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Drávatamási Község

Drávatamási Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2006 (XI.27.) rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Drávatamási Község Drávatamási Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2006 (XI.27.) rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Drávatamási Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a gyermekek védelméről és

Részletesebben

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2015. (..) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről. 1.

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2015. (..) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről. 1. Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2015. (..) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Beleg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s Segesdi Közös Önkormányzati Hivatal Címzetes Főjegyzőjétől 7562 Segesd, Szabadság tér 1. Tel.: 82/733-402 E-mail: segesd@latsat.hu E l ő t e r j e s z t é s a képviselő-testület 2014. április 27.-i ülésére

Részletesebben

Kétsoprony Község Képviselőtestületének 9/2008. (V.30.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről. 1.. 2..

Kétsoprony Község Képviselőtestületének 9/2008. (V.30.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről. 1.. 2.. Kétsoprony Község Képviselőtestületének 9/2008. (V.30.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről. Egységes szerkezetben Kétsoprony Község Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Alsónémedi Önkormányzat évi gyermekvédelmi tevékenységérıl

Alsónémedi Önkormányzat évi gyermekvédelmi tevékenységérıl ELİTERJESZTÉS Alsónémedi Önkormányzat 2010. évi gyermekvédelmi tevékenységérıl Tisztelt Képviselı-testület! A gyermekek védelmérıl és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény ( továbbiakban

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 4/1998.(II.1.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 4/1998.(II.1.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 4/1998.(II.1.) számú r e n d e l e t e a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvényből adódó feladatok végrehajtásáról (egységes

Részletesebben

Mell.: 2 db kimutatás ASZKGYSZ beszámolója

Mell.: 2 db kimutatás ASZKGYSZ beszámolója Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota, Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105 731/2013. Tárgy: Az Önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatai ellátásának

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó

T á j é k o z t a t ó Segesd, Ötvöskónyi és Beleg Községek Körjegyzőjétől 7562 Segesd, Szabadság tér 1. Tel.: 82/733-402 E-mail: segesd@somogy.hu Szám: T á j é k o z t a t ó A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Részletesebben

Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015 (II.27.) önkormányzati rendelete

Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015 (II.27.) önkormányzati rendelete Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015 (II.27.) önkormányzati rendelete Hatályos:2015-03-01 -tól Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015 (II.27.) önkormányzati

Részletesebben

I. fejezet A rendelet célja, hatálya, ellátási formák 1..

I. fejezet A rendelet célja, hatálya, ellátási formák 1.. Vásárosdombó Község Képviselő-testületének 2/2008.(I.11.) számú r e n d e l e t e a gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló 1./2006(II.8.) számú rendelet módosításáról Vásárosdombó Község Önkormányzatának

Részletesebben

Zákány Község Önkormányzat 11/2003(IX.12.) rendelet. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról egységes szerkezetbe

Zákány Község Önkormányzat 11/2003(IX.12.) rendelet. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról egységes szerkezetbe Zákány Község Önkormányzat 11/2003(IX.12.) rendelet a gyermekvédelem helyi szabályozásáról egységes szerkezetbe Zákány Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s Segesdi Közös Önkormányzati Hivatal Címzetes Főjegyzőjétől 7562 Segesd, Szabadság tér 1. Tel.: 82/733-402 E- mail: segesd@latsat.hu E l ő t e r j e s z t é s a képviselő- testület 2015. április 29-.i ülésére

Részletesebben

Tata Város Polgármesterétől H-2890 Tata, Kossuth tér 1. : (36) (34) 588-611 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgarmester@tata.hu

Tata Város Polgármesterétől H-2890 Tata, Kossuth tér 1. : (36) (34) 588-611 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgarmester@tata.hu Tata Város Polgármesterétől H-2890 Tata, Kossuth tér 1. : (36) (34) 588-611 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgarmester@tata.hu Szám: I-1- /2012. ELŐTERJESZTÉS Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Csömör Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének. 22/2010. (XII. 10.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról

Csömör Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének. 22/2010. (XII. 10.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Csömör Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének 22/2010. (XII. 10.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Csömör Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

Nyáregyháza Község Önkormányzatának

Nyáregyháza Község Önkormányzatának Nyáregyháza Község Önkormányzatának 9/2006. (VI.21.) sz. rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Nyáregyháza község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

M E G Á L L A P O D Á S

M E G Á L L A P O D Á S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S szociális alapszolgáltatási és gyermekjóléti alapellátási feladatok intézményi társulás keretében történő

Részletesebben

SÁVOLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 5/1998./IV.30./ számú R E N D E L E T E. A gyermekvédelem helyi rendszeréről

SÁVOLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 5/1998./IV.30./ számú R E N D E L E T E. A gyermekvédelem helyi rendszeréről Sávoly Község Önkormányzatának Képviselő- testülete Hatályos: 2015. szeptember 1-től SÁVOLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/1998./IV.30./ számú R E N D E L E T E A gyermekvédelem helyi rendszeréről Sávoly Község

Részletesebben

Sármellék Község Önkormányzata Képviselőtestületének

Sármellék Község Önkormányzata Képviselőtestületének Sármellék Község Önkormányzata Képviselőtestületének 7/2004. /VI. 25./ RENDELETE a gyermekvédelem helyi rendszeréről Sármellék Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYAIRÓL

A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYAIRÓL IZSÓFALVA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 12/2006. (IX. 8.) RENDELETE A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYAIRÓL (egységes szerkezetben Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 12/2006. (IX. 8.) sz. rendeletének módosításaival)

Részletesebben

Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2009. (III.25.) rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2009. (III.25.) rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2009. (III.25.) rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról Kömlő Község Önkormányzatának Képviselő Testülete, a gyermekek védelméről

Részletesebben

Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2015. (VII. 31.) önkormányzati rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról (egységes szerkezetben a 45/2015. (XII. 18.) a 30/2017. (XII.

Részletesebben

A Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala. 2010. évi munkaterve

A Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala. 2010. évi munkaterve 1 A Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala 2010. évi munkaterve A Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala (továbbiakban: Szociális

Részletesebben

Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2006.(V.18.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről

Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2006.(V.18.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2006.(V.18.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Magyarszerdahely község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY T Á J É K O Z T A T Ó. Tisztelt Képviselőtestület!

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY T Á J É K O Z T A T Ó. Tisztelt Képviselőtestület! Ügyszám: 14050/1058/2013. ált. RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY Cím: 7500 Nagyatád Zrínyi u.7. / Pf.:14. Tel :82/553-210 / BM: 03-23/55-11 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu T Á J É K

Részletesebben

Kartal Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2017 (VIII.31.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi rendszeréről

Kartal Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2017 (VIII.31.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi rendszeréről Kartal Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2017 (VIII.31.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Kartal Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek védelméről

Részletesebben

GELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/2012. (VIII.24) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályairól

GELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/2012. (VIII.24) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályairól GELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/2012. (VIII.24) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályairól Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32.

Részletesebben

3. napirendi pont előterjesztése Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 17-i ülésére

3. napirendi pont előterjesztése Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 17-i ülésére 3. napirendi pont előterjesztése Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 17-i ülésére BÁTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2012. ÉVI GYERMEKJÓLÉTI ÉS GYERMEKVÉDELMI FELADATELLÁTÁSÁNAK ÁTFOGÓ

Részletesebben

KENGYEL KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2014. január 14-i ülésére

KENGYEL KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2014. január 14-i ülésére A rendszerfüggő víziközműelemek bérleti díjának megállapítására Tiszamenti-regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársasággal, mint víziközmű szolgáltatóval 2013. október 31-én aláírt bérleti-üzemeltetési

Részletesebben

Buzsák Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2018. (XI. 30.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről

Buzsák Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2018. (XI. 30.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Buzsák Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2018. (XI. 30.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Buzsák Község Önkormányzat Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és

Részletesebben

A gyermekvédelemről szóló törvény rendelkezései A szociális, a gyermekvédelmi és a gyermekjóléti ellátások kapcsolata

A gyermekvédelemről szóló törvény rendelkezései A szociális, a gyermekvédelmi és a gyermekjóléti ellátások kapcsolata TÁMOP-5.5.7-08/1-2008-0001 Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ A gyermekvédelemről szóló törvény rendelkezései A szociális, a gyermekvédelmi és a gyermekjóléti ellátások

Részletesebben

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. május 28-án (szerda) 16 órakor megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. május 28-án (szerda) 16 órakor megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. K I V O N A T Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. május 28-án (szerda) 16 órakor megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Tura város önkormányzata 2013. évi gyermekjóléti és

Részletesebben

Tarnaszentmiklós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete szociális ellátásokról és szolgáltatásokról

Tarnaszentmiklós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete szociális ellátásokról és szolgáltatásokról 1 / 6 2016.11.08. 17:15 Tarnaszentmiklós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete szociális ellátásokról és szolgáltatásokról Tarnaszentmiklós Község Önkormányzatának

Részletesebben

(Egységes szerkezetben, a legutóbbi módosítások dőlt betűvel jelölve)

(Egységes szerkezetben, a legutóbbi módosítások dőlt betűvel jelölve) Kerecseny község Önkormányzata Képviselőtestületének az 1/2015. (II.25.), 6/2014. (IX.17.), a 16/2013. (XII.31.), és a 15/2013. (X.3.) önkormányzati rendeletekkel módosított 10/2009.(XI.30.) sz. rendelete

Részletesebben

A rendelet célja, hatálya, ellátási formák

A rendelet célja, hatálya, ellátási formák Daruszentmiklós Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2006. (VII.06.) ÖKT. számú rendelete Daruszentmiklós Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX:

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX: SIÓFOKI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐJE SIÓFOK, FŐ TÉR. TELEFON + FAX: + E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének. április havi ülésére Tárgy: Az önkormányzati feladatkörbe tartozó

Részletesebben

Sárpilis Község Képviselő-testületének 21/2013 (XII.30) önkormányzati rendelete

Sárpilis Község Képviselő-testületének 21/2013 (XII.30) önkormányzati rendelete Sárpilis Község Képviselő-testületének 21/2013 (XII.30) önkormányzati rendelete A gyermekvédelmi támogatásról és a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról Sárpilis Község Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Zsámbok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/1998. (I.27.) sz. rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatás helyi szabályozásáról

Zsámbok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/1998. (I.27.) sz. rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatás helyi szabályozásáról Zsámbok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/1998. (I.27.) sz. rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatás helyi szabályozásáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990évi LXV.tv.16..(1)

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 22/2009.(VIII.27.) Kt. számú rendelete A gyermekek pénzbeli és természetbeni ellátásáról

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 22/2009.(VIII.27.) Kt. számú rendelete A gyermekek pénzbeli és természetbeni ellátásáról Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 22/2009.(VIII.27.) Kt. számú rendelete A gyermekek pénzbeli és természetbeni ellátásáról Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2013. december 12. napján tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2013. december 12. napján tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2013. december 12. napján tartandó ülésére Tisztelt Képviselő-testület! A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 2014. január 1.

Részletesebben

Tokorcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2003.(XI.1.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról

Tokorcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2003.(XI.1.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Tokorcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2003.(XI.1.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Egységes szerkezetben a 4/2006 (II.16) és a 8/2006(V.19), 2/2009.(I.23.), a 10/2009.(III.20.)

Részletesebben

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül. Az előterjesztés tárgyalásának napja: április 18.

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül. Az előterjesztés tárgyalásának napja: április 18. Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2019. április 18. Javaslat Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak

Részletesebben

Tiszakürt Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4 /2007.(II. 22.) rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról

Tiszakürt Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4 /2007.(II. 22.) rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Tiszakürt Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4 /2007.(II. 22.) rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Tiszakürt Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a gyermekek védelméről és a

Részletesebben

I. A RENDELET HATÁLYA

I. A RENDELET HATÁLYA Kunpeszér Községi Önkormányzat 15/2005. (IV. 15.) sz. rendelete a személyes gondoskodás körébe tartozó szociális és gyermekvédelmi ellátásokról és az ellátásokért fizetendő térítési díjakról (Módosításokkal

Részletesebben

A Rendelet 21. (3) bekezdés b) pontja hatályát veszti. A Rendelet az alábbi 25/C. -al egészül ki:

A Rendelet 21. (3) bekezdés b) pontja hatályát veszti. A Rendelet az alábbi 25/C. -al egészül ki: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 22/2010. (VI.22.) rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló 5/2003. (IV. 22.) számú rendelet

Részletesebben

20/2016.(V.31.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi rendszeréről

20/2016.(V.31.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi rendszeréről Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testületének 20/2016.(V.31.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. október 27-i ülésére. Tárgy: A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ajánlata közfoglalkoztatásra

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. október 27-i ülésére. Tárgy: A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ajánlata közfoglalkoztatásra 12.075/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. október 27-i ülésére Tárgy: A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ajánlata közfoglalkoztatásra Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 23/2001. (VII.01.) sz. rendelete a gyermekek védelmét szolgáló ellátások helyi szabályairól

Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 23/2001. (VII.01.) sz. rendelete a gyermekek védelmét szolgáló ellátások helyi szabályairól Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 23/2001. (VII.01.) sz. rendelete a gyermekek védelmét szolgáló ellátások helyi szabályairól A rendelet megalkotásának napja: 2001. június 26. I. rész 1 Tata

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2008. április 25-i ülésére. Tárgy: Beszámoló Dorog Város Gyámhatóságának 2007.

E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2008. április 25-i ülésére. Tárgy: Beszámoló Dorog Város Gyámhatóságának 2007. EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁG E L N Ö K E E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2008. április 25-i ülésére Tárgy: Beszámoló Dorog Város Gyámhatóságának 2007. évi munkájáról Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

DAD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2009. (III.31.) számú rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL

DAD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2009. (III.31.) számú rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL DAD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009. (III.31.) számú rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL - 2 - Dad községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásának értékelése 2013. évre vonatkozóan

A gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásának értékelése 2013. évre vonatkozóan Mátraterenyei Közös Önkormányzati Hivatal 3145. Mátraterenye, Kossuth út 178. Tel: 32/362-169. Fax:32/362-305. e-mail:titkarsag@matraterenye.hu A gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásának értékelése

Részletesebben

Szajol Községi Önkormányzat Jegyzőjétől E L Ő T E R J E S Z T É S

Szajol Községi Önkormányzat Jegyzőjétől E L Ő T E R J E S Z T É S Szajol Községi Önkormányzat Jegyzőjétől E L Ő T E R J E S Z T É S Szajol Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2018. május 30-án tartandó ülésére, Szajol településen 2017. évben végzett gyermekjóléti

Részletesebben

BÁRÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/54-466-030 Fax: 06/54-466-291 E-mail: barandhivatal@gmail.com

BÁRÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/54-466-030 Fax: 06/54-466-291 E-mail: barandhivatal@gmail.com BÁRÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/54-466-030 Fax: 06/54-466-291 E-mail: barandhivatal@gmail.com Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. október 9-én megtartott

Részletesebben

A gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok átfogó értékelése a 2014. évről ;

A gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok átfogó értékelése a 2014. évről ; 5. napirendi pont: Előterjesztés A gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok átfogó értékelése a 2014. évről ; Előadó: Domjánné dr. Fehérvári Diána aljegyző A gyermekjóléti szolgáltatás olyan, a gyermek

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó SOPRONI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E H-9400 Sopron, Lackner Kristóf utca 5. Telefon/Telefax: 0036-99-314-048 BM Telefon: (21)-46-40, (21)-46-41, BM Telefax: (21)-46-07 E-mail: sopronrk@gyor.police.hu

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Úri Község Önkormányzatának Képviselõtestületének A gyermekek védelmérõl és a gyámügyi igazgatásról szóló 8/2003.(X.07.), a 9/2004.(VII.05.) és a 9/2006.(IX.04.) számú rendelettel módosított 4/1998.(III.16.)

Részletesebben

A gyermekjóléti alap és gyermekvédelmi szakellátási rendszer intézményeinek és alapfeladatainak bemutatása

A gyermekjóléti alap és gyermekvédelmi szakellátási rendszer intézményeinek és alapfeladatainak bemutatása TÁMOP-5.5.7-08/1-2008-0001 Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ Gyermekvédelmi ellátás rendszere I/I. A gyermekjóléti alap és gyermekvédelmi szakellátási rendszer intézményeinek

Részletesebben