Kezelési útmutató NWZ-E435F / E436F / E438F Sony Corporation (1)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kezelési útmutató NWZ-E435F / E436F / E438F Sony Corporation (1)"

Átírás

1 Kezelési útmutató NWZ-E435F / E436F / E438F 2008 Sony Corporation (1)

2 A Kezelési útmutató használata A Kezelési útmutatóban található gombok használata A kézikönyv jobb felső sarkában található gombokra kattintva megjeleníthető a Tartalomjegyzék, A Home menü bemutatása vagy a Tárgymutató. A tartalomjegyzékre ugrik A kívánt információt a kézikönyv témakörei alapján keresheti meg. A Home menü bemutatására ugrik A kívánt információt a lejátszó menüjében található parancsok alapján keresheti meg. A tárgymutatóra ugrik A kívánt információt a kézikönyvben található kulcsszavak alapján keresheti meg. Tippek A tartalomjegyzékben a Home menü bemutatásánál és a tárgymutatóban is egyből a kívánt oldalra ugorhat, ha a megfelelő oldalszámra kattint. Átugorhat a jelzett oldalra, ha az egyes oldalakon kattint az oldalszám hivatkozására (pl. 4. oldal) kattint. Ha kulcsszó alapján szeretne megkeresni egy oldalt, kattintson az Adobe Reader programban a Szerkesztés menüre, válassza a Keresés parancsot a navigációs panel megjelenítéséhez, írja be a kulcsszót a megfelelő mezőbe, majd kattintson a Keresés gombra. Az Adobe Reader képernyőjének alján található és gombok segítségével az előző vagy a következő oldalra ugorhat. Az Adobe Reader verziójától függően ez a műveletsor változhat.

3 Az oldalbeállítás módosítása Az Adobe Reader képernyőjének alján található gombok segítségével beállíthatja, hogyan jelenjenek meg az oldalak. Egyetlen oldal Az oldalak egyesével jelennek meg. Görgetéskor az előző vagy a következő oldal jelenik meg. Folyamatos Az oldalak folyamatosan egymás után jelennek meg. Görgetéskor a folyamatosan egymás után következő oldalak felfelé vagy lefelé mozdulnak el. Folyamatos Oldalpár Két oldal jelenik meg egymás mellett, és mindkét oldal után folyamatosan következnek a további oldalak. Görgetéskor a folyamatosan egymás után következő oldalpárok felfelé vagy lefelé mozdulnak el. Oldalpár Két oldal jelenik meg egymás mellett. Görgetéskor az előző vagy a következő oldalpár jelenik meg.

4 Tartalomjegyzék A Home menü bemutatása... 6 Mellékelt tartozékok... 8 A mellékelt szoftverekkel kapcsolatos tudnivalók...9 Alkatrészek és vezérlőelemek Elölnézet...11 Hátulnézet...13 A lejátszó vezérlőgombjai és képernyői Az 5-funkciós gomb használata listát tartalmazó képernyőn...15 A Now Playing képernyő megjelenítése...21 Az OPTION gomb használata Az első lépések A lejátszó előkészítése A lejátszó feltöltése...23 A lejátszó be- és kikapcsolása...25 Adatbeolvasás Adatátvitel Zene lejátszása Zeneszámok keresése (Music Library) Zeneszámok keresése a zeneszám címe szerint...30 Zeneszámok keresése album szerint...31 Zeneszámok keresése előadó szerint...32 Zeneszámok keresése stílus szerint...33 Zeneszámok keresése a kiadás éve szerint...34 Zeneszámok keresése mappa szerint...35 A lejátszási lista lejátszása Zeneszámok lejátszása véletlenszerű sorrendben Zeneszámok törlése a Music Libraryből A zenebeállítások menü megjelenítése A zene beállítása A lejátszás módjának beállítása (Play Mode) A hangminőség beállítása (Equalizer) A hangminőség módosítása...43 A hangminőség egyéni beállítása...45 Videók lejátszása Videó lejátszása A videó tájolásának beállítása A videoképernyő megjelenítésének beállítása A kicsinyítési/nagyítási funkció beállítása Videók törlése a Video Libraryből A videobeállítások menü megjelenítése Fényképek lejátszása Fénykép megjelenítése A fénykép tájolásának beállítása A fénykép-képernyő megjelenítésének beállítása Diavetítés A diavetítés beállítása A diavetítés sebességének beállítása Fényképek törlése a Photo Libraryből A fényképbeállítások menüjének megjelenítése... 64

5 Az FM-rádióadás hallgatása Az FM-rádióadás hallgatása Az FM-rádióvevő bekapcsolása Állomások automatikus behangolása (Auto Preset) Rádióállomások kiválasztása...67 Állomások kézi behangolása Tárolt rádióállomások törlése...69 A vétel beállítása (Scan Sensitivity) Monó/sztereó vétel (Mono/Auto) Az FM-rádióvevő beállításai menü megjelenítése Hibaelhárítás Hibaelhárítás Üzenetek További információk Óvintézkedések A licencre és a védjegyekre vonatkozó megjegyzések Műszaki adatok Tárgymutató Common Settings A hangerő korlátozása (AVLS (Volume Limit)) A hangjelzés kikapcsolása A képernyővédő típusának beállítása A képernyő fényerejének beállítása (Brightness) A pontos idő beállítása (Set Date-Time) A dátumformátum beállítása Az időformátum beállítása A lejátszó adatainak megjelenítése (Unit Information) Gyári beállítások visszaállítása (Reset all Settings) A memória formázása (Format) A kijelző nyelvének kiválasztása Hasznos információk Az akkumulátor élettartamának növelése Mit jelent a formátum és az adattömörítés? Mit jelent a hangformátum?...88 Mit jelent a videoformátum?...89 Mit jelent a fényképformátum?...89 Az adatfájlok tárolása A lejátszó firmware-ének frissítése Megjegyzés A vásárlás helyétől függően előfordulhat, hogy a lejátszó bizonyos modelljei nem érhetők el.

6 A Home menü bemutatása A Home menüt a lejátszó BACK/HOME gombjával lehet megjeleníteni. A lejátszó összes funkcióját, így a zeneszámok lejátszását, a videók és fényképek megjelenítését, a zeneszámok keresését, a rádióhallgatást és a beállítások módosítását is a Home menüből lehet elérni. Shuffle All FM Radio Clock Display* Photo Library Music Library All Songs Album Artist Genre Release Year Folder Video Library * 1 A jelenik meg a (Clock Display) helyett, ha a lejátszó bizonyos online szolgáltatásokhoz fér hozzá (csak az USA-ban érhető el). A (Clock Display) visszaállításához formázza meg a lejátszó memóriáját ( 83. oldal).

7 Settings Music Settings Play Mode Equalizer Video Settings Zoom Settings Video Orientation Display Photo Settings Photo Orientation Display Slide Show Repeat Slide Show Interval FM Radio Settings Scan Sensitivity Mono/Auto Common Settings Unit Information AVLS (Volume Limit) Beep Settings Screensaver Brightness Set Date-Time Date Display Format Time Display Format Reset all Settings Format Language Settings Playlists Now Playing... 21

8 Mellékelt tartozékok Ellenőrizze a csomagban található tartozékokat. Fejhallgató (1) USB-kábel (1) Csatlakozó (1) Akkor kell használni, amikor a lejátszót a külön megvásárolható bölcsőhöz stb. csatlakoztatja. CD-ROM* 1 * 2 (1) Windows Media Player 11 Media Manager for WALKMAN* 3 Content Transfer Kezelési útmutató (PDF-fájl) Quick Start Guide (1) * 1 Ne próbálja meg lejátszani ezt a CD-ROM-lemezt zenei CD-lejátszón. * 2 A vásárlás helyétől függően a lejátszóhoz különböző szoftverek lehetnek mellékelve. * 3 A Media Manager for WALKMAN szoftver nem része az USA-ban árusított termékeknek. Kérjük, a letöltéséhez látogasson el a következő weboldalra: A sorozatszámmal kapcsolatos tudnivalók A lejátszó sorozatszámára a vásárlás regisztrálásához van szükség. A szám a lejátszó hátoldalán található.

9 A mellékelt szoftverekkel kapcsolatos tudnivalók Windows Media Player 11 A Windows Media Player segítségével hangadatokat importálhat CDlemezekről, és adatokat másolhat a lejátszóra. Szerzői jog által védett WMAhangfájlok és WMV-videofájlok kezeléséhez ezt a szoftvert használja. Átmásolható fájltípusok: zenefájlok (MP3, WMA), videofájlok (WMV), fényképek (JPEG) A kezeléssel kapcsolatos tudnivalókért tekintse át a szoftver súgóját, vagy látogasson el a következő weboldalra. Tipp Azokon a számítógépeken, amelyeken a Windows Media Player 10-es verziója van telepítve, fájlkorlátozások jelentkezhetnek (AAC, videofájlok stb.) az áthúzással történő átvitel során.). Ez a probléma megoldható, ha a mellékelt CD-lemezről telepíti a Windows Media Player 11-es verzióját; ezt követően már áthúzással is át lehet másolni fájlokat. A Windows Media Player 11 telepítése előtt ellenőrizze, hogy az operációs rendszer és az egyéb szolgáltatások kompatibilisek-e a Windows Media Player 11 alkalmazással. Media Manager for WALKMAN* 1 A Media Manager for WALKMAN segítségével zeneszámokat, fényképeket vagy videókat másolhat a számítógépről a lejátszóra, illetve hangadatokat importálhat CD-lemezekről. A kezeléssel kapcsolatos tudnivalókért tekintse át a szoftver súgóját. A zenei fájlokat (AAC) és videókat a Media Manager for WALKMAN programmal vagy a Windows Intézővel, vagy a Media Manager for WALKMAN segítségével is át lehet helyezni. Átmásolható fájlok: zene (MP3, WMA, AAC* 2, WAV), fotó (JPEG), videó (MPEG-4 Simple Profile, AVC (H.264/AVC) Baseline Profile, WMV* 2 * 3 ) * 1 Ha a terméket az USA-ban vásárolta, kérjük, hogy a Media Manager for WALKMAN szoftver letöltéséhez látogasson el a következő weboldalra: * 2 DRM-fájlokkal nem kompatibilis. * 3 Néhány WMV-fájl nem játszható le, miután átmásolta a Media Manager for WALKMAN programmal. Ha ismét átmásolja őket a Windows Media Player 11 használatával, akkor lejátszhatóvá válhatnak. Megjegyzés Az eszköz nem támogatja a szerzői jog által védett fájlok, pl. DVD-filmek vagy merevlemezre rögzített digitális televízióműsorok lejátszását.

10 10 Content Transfer A Content Transfer segítségével zeneszámokat, videókat vagy fényképeket másolhat egyszerű áthúzással a számítógépről a WALKMAN -jére. A Windows Intéző vagy az itunes alkalmazásokkal áthúzhatja az adatokat a Content Transfer alkalmazásba. A kezeléssel kapcsolatos tudnivalókért tekintse át a szoftver súgóját. Átmásolható fájltípusok: zenefájlok (MP3, WMA, AAC* 1, WAV), fényképek (JPEG), videofájlok (MPEG-4 Simple Profile, AVC (H.264/AVC) Baseline Profile, WMV* 1 * 2 ) * 1 DRM-fájlokkal nem kompatibilis. * 2 Néhány WMV-fájl nem játszható le, miután átmásolta a Content Transfer programmal. Ha ismét átmásolja őket a Windows Media Player 11 használatával, akkor lejátszhatóvá válhatnak. Tipp ATRAC-fájlokat MP3-fájlokká alakítva lehet a lejátszóra másolni. A fájlokat az ügyfélszolgálati weboldalról letölthető MP3 Conversion Tool segítségével alakíthatja át ( 113. oldal).

11 11 Alkatrészek és vezérlőelemek Elölnézet BACK/HOME gomb* 1 Ezzel a gombbal egy szintet lehet felfelé lépni a listákban, vagy az előző menübe lehet visszatérni. A Home menü megjelenítéséhez tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot ( 14. oldal). Fejhallgató csatlakozója A fejhallgató csatlakoztatására szolgál. A csatlakozót úgy kell bedugni, hogy a helyére pattanjon. Ha a fejhallgató nincs megfelelően csatlakoztatva, nem fog megfelelően szólni. 5-funkciós gomb* 2 Elindítja a lejátszást, és ezzel lehet mozogni a lejátszó képernyőjén megjelenő menükben ( 15. oldal). Kijelző A kijelző a funkcióktól függően változhat ( 14. oldal). VOL +* 2 / gomb A hangerő beállítására szolgál. WM PORT csatlakozó Itt lehet csatlakoztatni a mellékelt USB-kábelt, illetve a WM PORT-hoz csatlakoztatható külön megvásárolható kiegészítőket.

12 12 HOLD kapcsoló A HOLD kapcsoló segítségével elkerülhető a lejátszó nemkívánatos kezelése. Ha a HOLD kapcsolót a nyíl irányába csúsztatja, az összes kezelőgomb le van tiltva. A HOLD funkció kikapcsolásához tolja vissza a HOLD kapcsolót az ellenkező állásba. OPTION/PWR OFF gomb* 1 Megjeleníti a beállításmenüt ( 22, 39, 54, 64, 72. oldal). Ha lenyomva tartja az OPTION/ PWR OFF gombot, a kijelző kikapcsol, és a lejátszó készenléti üzemmódba kerül. Ha készenléti üzemmódban megnyomja a lejátszó egyik gombját, megjelenik a Now Playing képernyő, és a lejátszó üzemkész lesz. Ha a lejátszó kb. 4 óráig készenléti üzemmódban van, automatikusan kikapcsol. Ha kikapcsolt állapotban megnyomja a lejátszó egyik gombját, először az üdvözlő képernyő, majd a Now Playing képernyő jelenik meg. Megjegyzés A lejátszó csekély mértékben ugyan, de készenléti üzemmódban is fogyaszt energiát. Az akkumulátor töltöttségi szintjétől függően ezért előfordulhat, hogy a lejátszó a szokásosnál hamarabb teljesen kikapcsol. * 1 A jelzéssel ellátott funkciók a megfelelő gomb lenyomva tartásával aktiválhatók. * 2 A gombok felszínén kitapintható jelzések vannak. Ezek segítik a gomb kezelését.

13 13 Hátulnézet RESET gomb Alaphelyzetbe állítja a lejátszót, ha például egy tűvel megnyomja a RESET gombot. ( 92. oldal).

14 14 A lejátszó vezérlőgombjai és képernyői A képernyők között az 5-funkciós gomb és a BACK/HOME gomb segítségével lehet mozogni a képernyők között, lejátszani a zeneszámokat, videókat, fényképeket, illetve módosítani a lejátszó beállításait. Ha lenyomva tartja a BACK/HOME gombot, megjelenik a Home menü. Az alábbi ábra azt mutatja, hogyan változik a képernyő a különböző gombok megnyomásakor. A lejátszó képernyője az alábbiak szerint változik, ha a Home menüben a Music Library Album lehetőséget választja. Home menü Válassza a (Music Library) lehetőséget, majd a gombot. Nyomja meg a BACK/HOME gombot. Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot. Music Library Album listája Válassza az Album lehetőséget, majd a gombot. Nyomja meg a BACK/ HOME gombot. Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot. Nyomja meg a BACK/ HOME gombot. Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot. Zeneszámok listája Válassza ki a kívánt albumot, majd a gombot. Válassza ki a kívánt zeneszámot, majd a gombot. Megkezdődik a lejátszás. Now Playing képernyő Nyomja meg a BACK/ HOME gombot. Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot.

15 15 Az 5-funkciós gomb használata listát tartalmazó képernyőn Az 5-funkciós gombbal különböző műveleteket lehet elvégezni a listákat tartalmazó képernyőkön, az indexképeket tartalmazó képernyőkön, illetve a Now Playing képernyőn. * 1 A gombok felszínén kitapintható jelzések vannak. Ezek segítik a gombok kezelését. (lejátszás/szüneteltetés/ megerősítés) gomb* 1 / gomb / gomb Az 5-funkciós gomb használata listát tartalmazó képernyőn Zene Tárgymutató A zeneszámok és albumok stb. kezdőbetűi jelennek meg a listában. Lista Információs terület Megjelenik a zeneszámmal, az ikonokkal stb. kapcsolatos információ ( 20. oldal). Gombok / / Videó Leírás Megerősíti a listaelemeket. Felfelé vagy lefelé mozgatja a kurzort. Ha lenyomva tartja, gyorsabb lesz a görgetés. Átvált a képernyők között, ha pedig egy névmutató van megjelenítve, balra és jobbra lép az elemek listájában. Ha nem névmutató van megjelenítve, megjeleníti a lista előző vagy következő képernyőjét. Lista Gombok / / Leírás Megerősíti a listaelemeket. Felfelé vagy lefelé mozgatja a kurzort. Ha lenyomva tartja, gyorsabb lesz a görgetés. Megjeleníti a lista előző vagy következő képernyőjét.

16 16 Fénykép Lista Gombok / / Leírás Megerősíti a listaelemeket. Tartsa lenyomva a gombot a kiválasztott elemben található fényképeket tartalmazó diavetítés lejátszásához. Felfelé vagy lefelé mozgatja a kurzort. Ha lenyomva tartja, gyorsabb lesz a görgetés. Megjeleníti a lista előző vagy következő képernyőjét.

17 17 Az 5-funkciós gomb használata a Now Playing képernyőn Zene Szám neve Előadó neve Album címe Stílus Kiadási év Lejátszás állapota Gombok / / Leírás Elkezdi lejátszani a zeneszámot. A lejátszás megkezdésekor megjelenik a ikon a kijelzőn, ha pedig újra megnyomja a gombot, a ikon jelenik meg, és a lejátszás megszakad.* 1 A megszakításra és folytatásra csak a Now Playing képernyőn van lehetőség. Nyomja meg a / gombot a kurzor megjelenítéséhez, illetve a megjelenített elemek görgetéséhez. A lejátszó az aktuális, az előző vagy a következő zeneszám elejére ugrik attól függően, hogy hányszor nyomja meg a gombot. Tartsa lenyomva, ha az aktuális zeneszámon belül kíván előre- vagy visszatekerni. * 1 Ha a zeneszám lejátszása megszakad, és Ön több mint 3 percig nem végez semmilyen műveletet, a képernyő ki-, a lejátszó pedig készenléti üzemmódba kapcsol.

18 18 Videó Lejátszás állapota Ha a kijelző tájolását vízszintesre állítja, a / / / gomb tájolása és funkciója is megváltozik. Gombok / Leírás Elkezdi lejátszani a videót. A lejátszás megkezdésekor megjelenik a ikon a kijelzőn, ha pedig újra megnyomja a gombot, a ikon jelenik meg, és a lejátszás megszakad.* 1 Videókat csak a Now Playing képernyőn lehet lejátszani és felfüggeszteni. Nyomja meg a gombot, ha az aktuális videó elejére szeretne ugrani. Tartsa lenyomva a / gombot, ha az aktuális videón belül kíván előre- vagy visszatekerni. A lejátszás szüneteltetése közben a jelenet előre vagy hátra léptethető a / gomb megnyomásával. * 1 Ha a videó lejátszása megszakad, és Ön több mint 3 percig nem végez semmilyen műveletet, a képernyő ki-, a lejátszó pedig készenléti üzemmódba kapcsol.

19 19 Fénykép Lejátszás állapota Ha a kijelző tájolását vízszintesre állítja, a / / / gomb tájolása és funkciója is megváltozik. Gombok / Leírás A kijelzőn megjelenik a ikon, és elkezdődik a diavetítés. Ha újra megnyomja a gombot, a ikon jelenik meg, és a lejátszás megszakad.* 1 Megjeleníti az előző vagy a következő fényképet. * 1 Ha diavetítés közben megszakítja a zeneszámok lejátszását, 30 másodperc tétlenség után a kijelző elsötétül ( 75. oldal). Ha a diavetítés és a hozzá kapcsolódó zeneszám lejátszása megszakad, és több mint 3 percig nem tesz semmit, a képernyő kikapcsol, és a lejátszó készenléti üzemmódba kapcsol. FM Gombok / / Leírás Elindítja vagy megszakítja* 1 az FM-rádióadást. Nyomva tartás esetén beállítja a kiválasztott frekvenciát. Kiválasztja a frekvenciákat. Nyomva tartás esetén kiválasztja a következő fogható állomást. Kiválasztja a beállított állomást. * 1 Ha az FM-rádióadás hallgatása megszakad, és Ön több mint 3 percig nem végez semmilyen műveletet, a képernyő ki-, a lejátszó pedig készenléti üzemmódba kapcsol.

20 20 Az információs területről Az alábbi táblázatban látható ikonok az információs területen jelennek meg. Az ikonok a lejátszás állapotától, a beállításoktól, és a képernyőktől függően eltérőek lehetnek. Az ikonokról részletesebben az egyes leíró oldalakon olvashat. Ikonok,,,,,,,,,, stb.,,,, stb., stb. Leírás A lejátszási állapot ikonjai Lejátszás; Szüneteltetés; Gyors előre- és visszaléptetés; Ugrás a következő, az aktuális vagy az előző szám elejére Gyors vagy kis léptékű előre- és visszaléptetés ( 47. oldal) A szám címének, az előadó nevének, a videó címének vagy a fénykép címének ikonjai Az FM-rádióvevő ikonja A lejátszási üzemmód ikonjai A lejátszási mód Repeat vagy Shuffle értékű ( 42. oldal). A Slide Show Repeat értéke On ( 61. oldal) A hanghatás-beállítások ikonjai ( 44. oldal) A videobeállítások ikonjai A Zoom Settings értéke Auto vagy Full ( 51. oldal) Az akkutöltöttség ikonjai ( 23. oldal) Folytatás

21 21 A Now Playing képernyő megjelenítése A Now Playing képernyő bármelyik képernyőről könnyen megjeleníthető. Now Playing BACK/HOME gomb 5-funkciós gomb Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot, amíg a Home menü meg nem jelenik. Nyomja meg a / / / gombot a (Now Playing) lehetőség kiválasztásához, majd nyomja meg a gombot a megerősítéshez. Megjelennek az éppen lejátszott műsorszám részletes adatai. Tippek A Now Playing képernyő úgy is megjeleníthető, ha megnyomja az OPTION/PWR OFF gombot, és kiválasztja a Now Playing lehetőséget. Videók vagy fényképek lejátszása közben a beállítások menüben található Go to the song playback screen lehetőség segítségével lehet megjeleníteni a zeneszám-lejátszási képernyőt.

22 22 Az OPTION gomb használata Az OPTION/PWR OFF gomb megnyomása után az egyes funkciók különböző beállításait lehet módosítani. Az OPTION/PWR OFF gomb azért hasznos, mert így a Home menüben található (Settings) menü kihagyásával lehet megjeleníteni a beállítások képernyőjét. OPTION/PWR OFF gomb 5-funkciós gomb Nyomja meg az OPTION/PWR OFF gombot. Megjelenik a beállítások menü. Nyomja meg a / / / gombot a kívánt elem kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. Megjelenik a kiválasztott beállításelem képernyője, vagy a kiválasztott parancs végrehajtódik. A beállítás menü elemei eltérőek annak függvényében, hogy melyik képernyőn nyomta meg az OPTION/ PWR OFF gombot. További információkat a következő oldalakon talál. A zenebeállítások menü megjelenítése ( 39. oldal) A videobeállítások menü megjelenítése ( 54. oldal) A fényképbeállítások menüjének megjelenítése ( 64. oldal) Az FM-rádióvevő beállításai menü megjelenítése ( 72. oldal)

23 23 Az első lépések A lejátszó előkészítése A lejátszó feltöltése A lejátszó akkumulátorának feltöltéséhez csatlakoztassa a lejátszót a számítógéphez. A lejátszót a mellékelt USB-kábel segítségével lehet a számítógéphez csatlakoztatni. Az USB-kábel csatlakozóját a jellel felfelé csatlakoztassa a lejátszóhoz. Amikor a kijelzőn az akkumulátor töltési szintjét a ikon jelzi, a töltés befejeződött (a töltés nagyjából 4 óráig tart). Teljesen töltse fel a lejátszót az első használatkor, illetve ha hosszabb ideje már nem használta. (Ekkor a kijelzőn a jelzés látható). A lejátszó újratöltése A kijelzőn látható akkumulátor ikon az alábbiak szerint változik. Az akkumulátor élettartamával kapcsolatos tudnivalók a 121. oldalon olvashatók. Ahogy csökken az akkumulátor töltöttsége, úgy csökken az ikon sávja. Ha a kijelzőn megjelenik a LOW BATTERY. Please Charge. felirat, a lejátszót nem lehet használni. Ebben az esetben töltse fel az akkumulátort úgy, hogy a lejátszót a számítógéphez csatlakoztatja.

24 24 Az első lépések Megjegyzések Az akkumulátort 5 ºC és 35 ºC közötti hőmérsékleten kell feltölteni. Az akkumulátor kb. 500 feltöltésre van hitelesítve. Ez a szám a lejátszó használatának körülményeitől függően változhat. Az akkumulátor töltési szintjét jelző ikon becsült értéket mutat. Ez azt jelenti, hogy az ikonban látható fekete sávok nem pontosan egynegyednyi töltöttséget jelképeznek. A kijelzőn a Do not disconnect. felirat jelenik meg, amikor a lejátszó kapcsolatot létesít a számítógéppel. Ne húzza ki a mellékelt USB-kábelt, amikor a Do not disconnect. felirat látható, mert az átvitt adatok megsérülhetnek. A lejátszó kezelőgombjait nem lehet használni, amikor a lejátszó a számítógéphez kapcsolódik. A számítógéphez csatlakoztatott USB-eszközök némelyike akadályozhatja a lejátszó megfelelő működését. A saját kézzel összeállított, illetve az átalakított számítógépek esetében nem garantáljuk, hogy az akkumulátort fel lehet tölteni. Ha a számítógép energiatakarékos például alvó vagy hibernált módba lép, miközben a lejátszó USB-kábelen csatlakozik, a lejátszó akkumulátora nem töltődik. Ehelyett a lejátszó továbbra is az akkumulátor energiáját fogyasztja, így meríti azt. Ne csatlakoztassa a lejátszót hosszú időre olyan hordozható számítógéphez, amelyik nincs hálózati tápforrásra kötve, mert a lejátszó lemerítheti a számítógép akkumulátorát. Amíg a lejátszó a számítógéphez csatlakozik, a számítógépen ne végezze a következő műveleteket: kikapcsolás, újraindítás, kilépés alvó módból, illetve leállítás. Ezen műveletek a lejátszó meghibásodását okozhatják. Ezen műveletek végrehajtása előtt válassza le a lejátszót a számítógépről. Ha több mint fél évig nem áll szándékában használni a lejátszót, töltse fel az akkumulátort 6-12 havonta legalább egyszer karbantartás céljából.

25 25 Az első lépések A lejátszó be- és kikapcsolása OPTION/PWR OFF gomb A lejátszó bekapcsolása Nyomja meg az egyik gombot a lejátszó bekapcsolásához. A lejátszó kikapcsolása Ha lenyomja és nyomva tartja az OPTION/PWR OFF gombot ( 12. oldal), a lejátszó készenléti üzemmódba lép, és a kisebb energiafogyasztás érdekében a kijelző kikapcsol. Ha készenléti üzemmódban megnyomja a lejátszó egyik gombját, megjelenik a Now Playing képernyő, a lejátszó üzemkész állapotba kerül. Ha a lejátszó kb. 4 óráig készenléti üzemmódban van, automatikusan kikapcsol. Ha kikapcsolt állapotban megnyomja a lejátszó egyik gombját, először az üdvözlő, majd a Now Playing képernyő jelenik meg.

26 26 Az első lépések Adatbeolvasás Ahhoz, hogy élvezhesse a lejátszón lévő zene, képek és videók nyújtotta örömöket, szükséges a számítógépén lévő adat előkészítése. Az adat számítógépére történő importálásához használjon megfelelő szoftvert. A támogatott fájlformátumokkal kapcsolatos részleteket lásd a Támogatott fájlformátumok című részben ( 117. oldal).

27 27 Az első lépések Adatátvitel A Windows Intézőben áthúzással közvetlenül is áthelyezhet adatokat a számítógépről. A lejátszható adathierarchiára szabályok vonatkoznak. A következő útmutatás ismerteti az adatátvitel helyes módját. Az adatokat áttöltő mellékelt szoftverről kapcsolatos további információkat lásd a 9. oldalon. Tippek Azokon a számítógépeken, amelyeken a Windows Media Player 10-es verziója van telepítve, fájlkorlátozások jelentkezhetnek (AAC, videofájlok stb.) az áthúzással történő átvitel során.). Ez a probléma megoldható, ha a mellékelt CD-lemezről telepíti a Windows Media Player 11-es verzióját (részletek a Quick Start Guide A Kezelési útmutató és szoftver telepítése című fejezetében), ezt követően már lehet áthúzással áthelyezni fájlokat. A Windows Media Player 11 telepítése előtt ellenőrizze, hogy az operációs rendszer és az egyéb szolgáltatások kompatibilisek-e a Windows Media Player 11 alkalmazással. A számítógépes környezettől függően az adathierarchia eltérő lehet. Bizonyos WMV fájlokat csak akkor lehet lejátszani, ha azokat a Windows Media Player 11 segítségével helyezi át. Megjegyzések Ne húzza ki a mellékelt USB-kábelt, amikor a Do not disconnect. felirat látható, mert az átmásolt adatok megsérülhetnek. Amíg a lejátszó a számítógéphez csatlakozik, a számítógépen ne végezze a következő műveleteket: kikapcsolás, újraindítás, kilépés alvó módból, illetve leállítás. Ezen műveletek a lejátszó meghibásodását okozhatják. Ezen műveletek végrehajtása előtt válassza le a lejátszót a számítógépről. A MUSIC, VIDEO, PICTURE, PICTURES és MP_ROOT mappákat nem lehet átnevezni vagy törölni. Csatlakoztassa a lejátszót a számítógéphez a mellékelt USB-kábel segítségével. Az USB-kábel csatlakozóját a jellel felfelé csatlakoztassa a lejátszóhoz. Válassza ki a lejátszót a Windows Intézőben, majd húzza át a kívánt fájlokat a lejátszó mappájába. A lejátszó az alábbi módon jelenik meg a Windows Intézőben: [WALKMAN].

28 28 Az első lépések Zeneszámoknál (A Windows Intézőben) Húzza a fájlokat vagy mappákat a MUSIC mappába vagy valamelyik almappájába. A mappákon belüli almappák száma nincs korlátozva, azonban nem biztos, hogy a rendszer megnyitja a 8. szint alatti fájlokat és mappákat. (A lejátszón) Először a mappák jelennek meg mappanév szerinti sorrendben, majd a fájlok fájlnév szerinti sorrendben. Ebben az esetben nincs különbség a kis- és nagybetűk között. Videóknál (A Windows Intézőben) Húzza a fájlokat vagy mappákat a VIDEO mappába vagy valamelyik almappájába. A mappákon belüli almappák száma nincs korlátozva, azonban nem biztos, hogy a rendszer megnyitja a 8. szint alatti fájlokat és mappákat. (A lejátszón) A videofájlok az áthúzás szerinti sorrendben jelennek meg. (A legújabb jelenik meg elsőként.) Tipp A videofájloknál beállíthat JPEG-fájlokat, amelyek indexképként jelennek meg, ha JPEG-fájlokat helyez a megfelelő videómappákba. A videólista megjelenítésekor ezeket az indexképeket (kisméretű képek a menüben) láthatja a lejátszón. A videofájl indexképének megjelenítéséhez hozzon létre egy (vízszintesen 160 függőlegesen 120 képpontból álló,.jpg kiterjesztésű) JPEG-fájlt, nevezze el ugyanúgy, mint a kívánt videofájlt, és helyezze a videofájl mappájába. Ha két fájl azonos néven (pl. abc.thm és abc.jpg) kerül elmentésre, a.thm kiterjesztésű fájl indexképként jelenik meg.

29 29 Az első lépések Fényképeknél (A Windows Intézőben) Húzza a fájlokat vagy mappákat a PICTURE mappába vagy valamelyik almappájába. A mappákon belüli almappák száma nincs korlátozva, azonban nem biztos, hogy a rendszer megnyitja a 8. szint alatti fájlokat és mappákat. (A lejátszón) A fényképeket tartalmazó mappák betűrendben jelennek meg. Megjegyzés A rendszer minden.jpg kiterjesztésű fájlt, így az indexképeket és a videókat is fényképként értelmezi. Minden.jpg fájlt tartalmazó mappa megjelenik.

30 30 Zene lejátszása Zeneszámok keresése (Music Library) A zeneszámokat többek között a zeneszám címe, az előadó neve, album és stílus szerint lehet megkeresni. Music Library BACK/HOME gomb 5-funkciós gomb Megjegyzés Eltarthat egy ideig, amíg a lejátszó elindul, vagy megjelenik a fájl-/mappalista, ha sok fájl vagy mappa található a lejátszón. Zeneszámok keresése a zeneszám címe szerint Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot, amíg a Home menü meg nem jelenik. Nyomja meg a / / / gombot a (Music Library) lehetőség Megjelenik a Music Library képernyő. Nyomja meg a / / / gombot az All Songs lehetőség Megjelenik a zeneszámok listája. Nyomja meg a / / / gombot egy zeneszám kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. A lejátszó elkezdi lejátszani a kiválasztott zeneszámot, majd sorban lejátssza a többit.

31 31 Zene lejátszása Zeneszámok keresése album szerint Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot, amíg a Home menü meg nem jelenik. Nyomja meg a / / / gombot a (Music Library) lehetőség Megjelenik a Music Library képernyő. Nyomja meg a / / / gombot az Album lehetőség Megjelenik az albumok listája. Nyomja meg a / / / gombot egy album kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. Megjelenik a kijelölt albumon található zeneszámok listája. Nyomja meg a / / / gombot egy zeneszám kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. A lejátszó elkezdi lejátszani a kiválasztott zeneszámot, majd sorban lejátssza a többit.

32 32 Zene lejátszása Zeneszámok keresése előadó szerint Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot, amíg a Home menü meg nem jelenik. Nyomja meg a / / / gombot a (Music Library) lehetőség Megjelenik a Music Library képernyő. Nyomja meg a / / / gombot az Artist lehetőség Megjelenik az előadók listája. Nyomja meg a / / / gombot egy előadó kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. Megjelenik a kijelölt előadó albumainak listája. Nyomja meg a / / / gombot egy album kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. Megjelenik a kijelölt albumon található zeneszámok listája. Nyomja meg a / / / gombot egy zeneszám kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. A lejátszó elkezdi lejátszani a kiválasztott zeneszámot, majd sorban lejátssza a többit. Tipp Az All [előadó neve] lehetőség kiválasztásával és a gomb megnyomásával az lépésnél megtekintheti a kiválasztott előadóhoz tartozó összes zeneszámot.

33 33 Zene lejátszása Zeneszámok keresése stílus szerint Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot, amíg a Home menü meg nem jelenik. Nyomja meg a / / / gombot a (Music Library) lehetőség Megjelenik a Music Library képernyő. Nyomja meg a / / / gombot a Genre lehetőség Megjelenik a stílusok listája. Nyomja meg a / / / gombot egy stílus kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. Megjelenik a kijelölt stílushoz tartozó előadók listája. Nyomja meg a / / / gombot egy előadó kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. Megjelenik a kijelölt előadó albumainak listája. Nyomja meg a / / / gombot egy album kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. Megjelenik a kijelölt albumon található zeneszámok listája. Nyomja meg a / / / gombot egy zeneszám kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. A lejátszó elkezdi lejátszani a kiválasztott zeneszámot, majd sorban lejátssza a többit. Tipp Az All [stílus neve] lehetőség kiválasztásával és a gomb megnyomásával a lépésnél megtekintheti a kiválasztott stílushoz tartozó összes zeneszámot. Ezenfelül az All [előadó neve] lehetőség kiválasztásával és a gomb megnyomásával a lépésnél megtekintheti a kiválasztott előadóhoz tartozó összes zeneszámot.

34 34 Zene lejátszása Zeneszámok keresése a kiadás éve szerint Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot, amíg a Home menü meg nem jelenik. Nyomja meg a / / / gombot a lehetőség kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. Megjelenik a Music Library képernyő. Nyomja meg a / / / gombot a Release Year lehetőség Megjelenik a kiadási évek listája. Nyomja meg a / / / gombot egy év kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. Megjelenik a kiválasztott kiadási évhez tartozó előadók listája. Nyomja meg a / / / gombot egy előadó kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. Megjelenik az előadó adott évben megjelent zeneszámainak listája. Nyomja meg a / / / gombot egy zeneszám kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. A lejátszó elkezdi lejátszani a kiválasztott zeneszámot, majd sorban lejátssza a többit. Tipp Az All [év] lehetőség kiválasztásával és a gomb megnyomásával az lépésnél megtekintheti a kiválasztott évhez tartozó összes zeneszámot.

35 35 Zene lejátszása Zeneszámok keresése mappa szerint Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot, amíg a Home menü meg nem jelenik. Nyomja meg a / / / gombot a (Music Library) lehetőség Megjelenik a Music Library képernyő. Nyomja meg a / / / gombot a Folder lehetőség Megjelenik a mappák vagy a zeneszámok listája. Nyomja meg a / / / gombot egy mappa vagy zeneszám Ha a kiválaszt egy mappát, megjelenik a mappák vagy zeneszámok listája. Ha a kiválaszt egy zeneszámot, megjelenik a lejátszási képernyő, és elindul a zeneszám lejátszása. Szükség esetén ismételje meg a. lépést a kíván zeneszám megjelenítéséig. A lejátszó elkezdi lejátszani a kiválasztott zeneszámot, majd sorban lejátssza a többi zeneszámot.

36 36 Zene lejátszása A lejátszási lista lejátszása A lejátszón zeneszámok listáit (lejátszási listákat) is lejátszhat. A lejátszási listák létrehozásához használhatja a mellékelt Windows Media Player 11 alkalmazást, vagy bármelyik másik áthelyezésre is alkalmas szoftvert. A szoftvertől függően azonban előfordulhat, hogy a lejátszó nem ismer fel bizonyos lejátszási listákat. A kezeléssel kapcsolatos tudnivalókért tekintse át a súgót, vagy forduljon a szoftver gyártójához. Playlists BACK/HOME gomb 5-funkciós gomb Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot, amíg a Home menü meg nem jelenik. Nyomja meg a / / / gombot a (Playlists) lehetőség Megjelenik a lejátszási listák felsorolása. Nyomja meg a / / / gombot egy lejátszási lista Megjelenik a zeneszámok listája. Nyomja meg a / / / gombot egy zeneszám kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. A lejátszó elkezdi lejátszani a kiválasztott zeneszámot, majd sorban lejátssza a többit.

37 37 Zene lejátszása Zeneszámok lejátszása véletlenszerű sorrendben A lejátszón tárolt összes zeneszám lejátszásra kerül véletlenszerű sorrendben. Shuffle All BACK/HOME gomb 5-funkciós gomb Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot, amíg a Home menü meg nem jelenik. Nyomja meg a / / / gombot a (Shuffle All) lehetőség A lejátszó megkeveri az összes zeneszámot, majd elkezdi lejátszani őket. Tippek A Shuffle All lehetőség elindításakor a lejátszási mód Shuffle vagy Shuffle&Repeat lejátszási módra vált ( 42. oldal). A Shuffle vagy a Shuffle&Repeat lejátszási mód a Shuffle All beállítás kikapcsolása után is érvényben marad. A következő műveletek automatikusan megszakítják a Shuffle All lejátszást: Zeneszám lejátszásának elindítása a Music Library stb. könyvtárból. A lejátszás módjának megváltoztatása.

38 38 Zene lejátszása Zeneszámok törlése a Music Libraryből Ha zeneszámokat szeretne törölni a Music Libraryből, használja az áthelyezéshez használt szoftvert vagy a Windows Intézőt. További részleteket a szoftver használatáról a szoftver súgójában találhat.

39 39 Zene lejátszása A zenebeállítások menü megjelenítése A zenei beállítások megadására szolgáló Music menüt az OPTION/PWR OFF gomb megnyomásával lehet megjeleníteni a listákat tartalmazó képernyőkön, valamint zenehallgatás közben a Now Playing képernyőn. A zenei beállításokat tartalmazó Music menüben többféle zenei beállítás közül lehet választani. A menü megjelenítésekor látható képernyőtől függően a menüben látható lehetőségek köre változik. A listaképernyőn megjelenő beállításlehetőségek Lehetőség Now Playing Detailed Information Leírás/oldalszám Megjeleníti a Now Playing képernyőt. Részletes információt közöl a zeneszámról, például a zeneszám hosszát, hangformátumát, tömörítését és fájlnevét.

40 40 Zene lejátszása A Now Playing képernyőn megjelenő lehetőségek Lehetőség Play Mode Equalizer Cover Art* 1 Detailed Information* 2 Add to Wishlist/Remove from Wishlist Clock Display Leírás/oldalszám Beállítja a lejátszás módját ( 41. oldal). Testre szabja a hangminőséget ( 43. oldal). Megjeleníti a lemezborítót. Részletes információt közöl a zeneszámról, például a zeneszám hosszát, hangformátumát, tömörítését és fájlnevét. Vegye fel a zeneszámot a kívánságlistára, hogy megszerezze a szolgáltatásnak megfelelő szoftver segítségével./ Törölje a zeneszámot a kívánságlistáról. Megjeleníti a pontos időt ( 78. oldal). * 1 Cover Art képernyő A lemezborító megjelenítésekor az előző vagy a következő zeneszámra a / gombbal ugorhat. Ha a számok nem tartalmaznak lemezborító-információt, a lejátszó alapértelmezett képe fog megjelenni. A lemezborító csak akkor jelenik meg, ha ez is megtalálható a lejátszón. A lemezborítót a mellékelt Windows Media Player 11 segítségével vagy egy másik, átmásolásra is képes szoftverrel lehet beállítani. A kezeléssel kapcsolatos tudnivalókért tekintse át a szoftver súgóját, vagy forduljon a szoftver gyártójához. Bizonyos lemezborítókat nem lehet megjeleníteni a lemezborító fájlformátumtól függően. * 2 Detailed Information képernyő Ha ezt a képernyőt a Now Playing képernyőről jeleníti meg, az előző vagy a következő számra a / gombbal ugorhat. Zeneszám hossza Fájlformátum Tömörítés Szerzői jog által védett fájl Változó bitsűrűségű zeneszámok lejátszásakor a VBR jelenik meg. A megjelenített zeneszámhossz és a folyamatjelző csak becsült érték. Fájlnév

41 41 A zene beállítása A lejátszás módjának beállítása (Play Mode) A lejátszó többféle lejátszási módot is kínál, a véletlenszerű és a különböző ismétlődő lejátszási módokat is beleértve. Settings BACK/HOME gomb 5-funkciós gomb Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot, amíg a Home menü meg nem jelenik. Nyomja meg a / / / gombot a (Settings) lehetőség Nyomja meg a / / / gombot a Music Settings lehetőség Megjelenik a zenei beállításokat tartalmazó Music Settings képernyő. Nyomja meg a / / / gombot a Play Mode lehetőség Megjelenik a lejátszási módok listája. Nyomja meg a / / / gombot egy lejátszási mód ( 42. oldal) Újra megjelenik a zenei beállítások Music Settings felsorolása. Tipp A lejátszás módját a Now Playing képernyőn is ki lehet választani. Nyomja meg az OPTION/PWR OFF gombot, majd válassza a Play Mode lehetőséget a menüből.

42 42 A zene beállítása A lejátszási módok listája A lejátszó csak annak a listának (albumlistának, előadói listának stb.) a zeneszámait játssza le, amelyikből a lejátszás elindult. Lejátszás módja/ikon Normal/Nincs ikon Repeat/ Shuffle/ Leírás A készülék lejátssza a lejátszási tartomány zeneszámait a zeneszámok sorrendjében. A készülék lejátssza a lejátszási tartomány zeneszámait a zeneszámok sorrendjében, majd a lejátszás ismétlődik. A készülék lejátssza a lejátszási tartomány zeneszámait véletlenszerű sorrendben. Shuffle&Repeat/ A készülék lejátssza a lejátszási tartomány zeneszámait véletlenszerű sorrendben, majd a lejátszás ismétlődik. Repeat 1 Song/ Az aktuális zeneszámot vagy a listából kiválasztott zeneszámot játssza le ismétlődően. Megjegyzés A Shuffle All keverés elindításakor a lejátszási mód átvált a Shuffle vagy a Shuffle&Repeat lejátszási módra.

43 43 A zene beállítása A hangminőség beállítása (Equalizer) A hangminőséget például a zene stílusának megfelelően is be lehet állítani. Settings BACK/HOME gomb 5-funkciós gomb A hangminőség módosítása A lejátszón egyéni hangminőség-beállításokat lehet megadni. Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot, amíg a Home menü meg nem jelenik. Nyomja meg a / / / gombot a (Settings) lehetőség Nyomja meg a / / / gombot a Music Settings lehetőség Megjelenik a zenei beállításokat tartalmazó Music Settings képernyő. Nyomja meg a / / / gombot az Equalizer lehetőség Megjelenik a hangszínszabályozó beállításainak listája. Nyomja meg a / / / gombot a kívánt beállítás kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. A kiválasztott hangbeállítás érvénybe lép, és újra megjelenik a zenei beállításokat tartalmazó Music Settings képernyő. Az egyes beállítások részletes leírását lásd a 44. oldalon.

44 44 A zene beállítása Visszatérés a normál hangminőséghez Az. lépésnél válassza a None lehetőséget, majd a gombot a megerősítéshez. Tipp A hangminőséget a Now Playing képernyőn is be lehet állítani. Nyomja meg az OPTION/PWR OFF gombot, majd válassza ki az Equalizer lehetőséget a menüből. Megjegyzések Ha a Custom 1 és Custom 2 néven elmentett egyéni beállítások más hangerőt eredményeznek, mint a többi beállítás, lehet, hogy a hangerőt kézzel kell korrigálni. A készülék nem alkalmazza az Equalizer beállítást videolejátszás vagy rádióhallgatás közben. A hangszínszabályzó lehetséges beállításai A hangbeállításokat a zárójelben látható betűk jelzik a képernyőn. Beállítás/ikon None Leírás A hangminőség-beállítás nincs aktiválva. (Alapbeállítás) Heavy ( ) Az erőteljes hangzás érdekében kiemeli a magas és a mély tartományokat. Pop ( ) A középső tartományt hangsúlyozza, az énekhangok kiemelése érdekében. Jazz ( ) Az élethű hangzás érdekében kiemeli a magas és a mély tartományokat. Unique ( ) Kiemeli a magas és a mély tartományokat, hogy halkan is szépen szóljon. Custom 1 ( ) A felhasználó által megadható egyéni hangbeállítás, ahol Custom 2 ( ) minden frekvenciatartomány külön beállítható. Részletek a 45. oldalon.

45 45 A zene beállítása A hangminőség egyéni beállítása A Custom 1 és Custom 2 beállítások alatt 5 sávban megadhatja az Equalizer értékeit. Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot, amíg a Home menü meg nem jelenik. Nyomja meg a / / / gombot a (Settings) lehetőség Nyomja meg a / / / gombot a Music Settings lehetőség Megjelenik a zenei beállításokat tartalmazó Music Settings képernyő. Nyomja meg a / / / gombot az Equalizer lehetőség Megjelenik a hangszínszabályozó beállításainak listája. Nyomja meg a / / / gombot a Custom 1 vagy Custom 2 alatt megjelenő Edit lehetőség kiválasztásához és az értékek módosításához, majd a gombot a megerősítéshez. Megjelenik a beállításra szolgáló képernyő. Nyomja meg a / gombot a frekvenciatartomány kiválasztásához, majd a / gombot a beállítás megadásához. Az 5 frekvenciatartomány esetében 7 szint közül lehet választan. Nyomja meg a gombot a megerősítéshez. Megjelenik a hangszínszabályozó beállításainak listája. A beállítás megadása után győződjön meg róla, hogy megnyomta a gombot a megerősítéshez. Ha megnyomja a BACK/HOME gombot a megerősítés előtt, a beállítás törlődni fog. Megjegyzés A készülék nem alkalmazza az Custom 1 és a Custom 2 beállítást videolejátszás vagy rádióhallgatás közben.

46 46 Videók lejátszása Videó lejátszása Lejátszhatja a Video Library mappában található videókat. Video Library BACK/HOME gomb 5-funkciós gomb Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot, amíg a Home menü meg nem jelenik. Nyomja meg a / / / gombot a (Video Library) lehetőség Megjelenik a videók listája. Nyomja meg a / / / gombot a lejátszandó videó Elkezdődik a lejátszás. Tippek Ha a Display esetében az On beállítás van érvényben ( 50. oldal), a videó lejátszása közben folyamatosan látható a videó címe, a lejátszás ikon és az eltelt idő. Az Off beállítás esetében ezek az információk eltűnnek. Lejátszhatja az utoljára megtekintett videót. Nyomja meg az OPTION/PWR OFF gombot a videólistánál, majd válassza ki a Most Recent Video lehetőséget a menüből. Beállíthatja a videofájlok indexképét a fájlok lejátszóra való átmásolásakor ( 28. oldal). Megjegyzés A videók listája legfeljebb videofájlt tartalmazhat.

47 47 Videók lejátszása Műveletek videó lejátszása közben Cél (ikon) Az 5-funkciós gomb kezelése Ugrás a következő videó elejére Nyomja meg a BACK/HOME gombot a videolistához való visszatéréshez, majd válassza ki a következő videót a listából ( 15. oldal). Ugrás az aktuális videó elejére Nyomja meg a gombot. Rövid ugrás előre ( )* 1 Nyomja meg a gombot, amikor a videó le van állítva. Rövid ugrás visszafelé ( )* 1 Nyomja meg a gombot, amikor a videó le van állítva. Gyors előretekercselés a Tartsa lenyomva a gombot, amikor a videó le leállított videóban ( )* 2 van állítva. Gyors visszatekercselés a leállított videóban ( )* 2 Tartsa lenyomva a gombot, amikor a videó le van állítva. Gyors előretekercselés Tartsa lenyomva a gombot a videó lejátszása közben. Engedje fel a gombot a normál lejátszás visszaállításához. Gyors visszatekercselés Tartsa lenyomva a gombot a videó lejátszása közben. Engedje fel a gombot a normál lejátszás visszaállításához. * 1 Az előre- és visszaugrás léptéke a videóktól függően változik. * 2 Az előre- és visszatekercselés sebessége a videó hosszától függően változik.

48 48 Videók lejátszása A videó tájolásának beállítása A videó tájolásánál a Vertical és a Horizontal (right) lehetőség közül választhat. Settings BACK/HOME gomb 5-funkciós gomb Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot, amíg a Home menü meg nem jelenik. Nyomja meg a / / / gombot a (Settings) lehetőség Nyomja meg a / / / gombot a Video Settings lehetőség Megjelenik a videobeállításokat tartalmazó Video Settings felsorolás. Nyomja meg a / / / gombot a Video Orientation lehetőség

49 49 Videók lejátszása Nyomja meg a / / / gombot a kívánt beállítás kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. Vertical : képpontot jelenít meg. (Alapbeállítás) Horizontal (right) : képpontot jelenít meg. Az 5-funkciós gomb funkciói a Video Orientation beállításnak megfelelően változnak ( 18. oldal). Vertical 4:3-es forrás Horizontal 16:9-es forrás 4:3-es forrás 16:9-es forrás Tippek A videó tájolását a videó Now Playing képernyőjén is be lehet állítani. Nyomja meg az OPTION/PWR OFF gombot, majd válassza ki a Video Orientation lehetőséget a beállítások menüből. Ha a Display esetében az On beállítás van érvényben ( 50. oldal), folyamatosan látható a videó címe, a lejátszás ikon és az eltelt idő. Az Off beállítás esetében ezek az információk eltűnnek. Megjegyzés Ha a Video Orientation esetében a Horizontal (right) beállítás van érvényben, a videó címe nem jelenik meg.

50 50 Videók lejátszása A videoképernyő megjelenítésének beállítása A videók lejátszása közben megjelenítheti vagy elrejtheti a videó adatait, így a címet, a lejátszás ikonját és az eltelt időt. Settings BACK/HOME gomb 5-funkciós gomb Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot, amíg a Home menü meg nem jelenik. Nyomja meg a / / / gombot a (Settings) lehetőség Nyomja meg a / / / gombot a Video Settings lehetőség Megjelenik a videobeállításokat tartalmazó Video Settings felsorolás. Nyomja meg a / / / gombot a Display lehetőség Nyomja meg a / / / gombot a kívánt beállítás kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. On : Megjeleníti a videó címét, a lejátszás állapotát és az eltelt időt stb. Off : Elrejti a lejátszott videó részletes adatait, és csak akkor jelenít meg ezeket, ha valamilyen műveletet végez a lejátszóval. (Alapbeállítás) Tipp A megjelenítést a videó Now Playing képernyőjén is be lehet állítani. Nyomja meg az OPTION/PWR OFF gombot, majd válassza ki a Display lehetőséget a menüből. Megjegyzés Ha a Video Orientation esetében a Horizontal (right) beállítás van érvényben, a videó címe nem jelenik meg.

51 51 Videók lejátszása A kicsinyítési/nagyítási funkció beállítása A lejátszott videó kinagyítható. Settings BACK/HOME gomb 5-funkciós gomb Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot, amíg a Home menü meg nem jelenik. Nyomja meg a / / / gombot a (Settings) lehetőség Nyomja meg a / / / gombot a Video Settings lehetőség Megjelenik a videobeállításokat tartalmazó Video Settings felsorolás. Nyomja meg a / / / gombot a Zoom Settings lehetőség

52 52 Videók lejátszása Nyomja meg a / / / gombot a kívánt beállítás kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. Auto : A videó mérete automatikusan a kijelzőterület méretéhez igazodik, megtartva az eredeti képarányt. A 16:9-es videók lejátszásakor a kép vízszintesen teljesen kitölti a rendelkezésre álló kijelzőterületet, alul és felül pedig egy-egy fekete csík látható. (Alapbeállítás) Full : A videó mérete automatikusan a kijelzőterület méretéhez igazodik, megtartva az eredeti képarányt. A 16:9-es videók lejátszásakor a kép függőlegesen teljesen kitölti a rendelkezésre álló kijelzőterületet, a kép jobb és bal széle pedig levágásra kerül. Off : A videó nincs kinagyítva és kicsinyítve sem, és az eredeti felbontással jelenik meg. Ha a videó felbontása túl nagy, a képernyő bal és jobb széle, illetve az alja és a teteje levágásra kerül. Auto Full Off 4:3-es forrás 4:3-es forrás 4:3-es forrás 16:9-es forrás 16:9-es forrás A pontozott vonal a videó eredeti méretét mutatja. 16:9-es forrás Tipp A kicsinyítést/nagyítást a videó Now Playing képernyőjén is be lehet állítani. Nyomja meg az OPTION/PWR OFF gombot, majd válassza ki a Zoom Settings lehetőséget a menüből.

53 53 Videók lejátszása Videók törlése a Video Libraryből Ha videókat szeretne törölni a Video Libraryből, használja a Media Manager for WALKMAN szoftvert vagy a Windows Intézőt. További részleteket a Media Manager for WALKMAN használatáról a szoftver súgójában találhat.

54 54 Videók lejátszása A videobeállítások menü megjelenítése A videobeállítások megadására szolgáló Video menüt az OPTION/PWR OFF gomb megnyomásával lehet megjeleníteni a listákat tartalmazó képernyőkön, valamint videónézés közben a Now Playing képernyőn. A videobeállításokat tartalmazó Video menüben többféle videobeállítás közül lehet választani. A menü megjelenítésekor látható képernyőtől függően a menüben látható lehetőségek köre változik. A listaképernyőn megjelenő beállításlehetőségek Lehetőség Now Playing Play from beginning Detailed Information Most Recent Video Go to the song playback screen Leírás/oldalszám Megjeleníti a Now Playing képernyőt. Megkeresi a videó elejét ( 47. oldal). A fájl adatait, például a fájlméretet, a felbontást, a video-/hangtömörítés formátumát és a fájlnevet jeleníti meg. Elkezdi lejátszani az utoljára megtekintett videót. Megjelenik az utoljára lejátszott zeneszámhoz tartozó Now Playing képernyő. A Now Playing képernyőn megjelenő lehetőségek Lehetőség Play from beginning Zoom Settings Video Orientation Display Detailed Information Brightness Clock Display Go to the song playback screen Leírás/oldalszám Megkeresi a videó elejét ( 47. oldal). Beállítja a kicsinyítést/nagyítást ( 51. oldal). Beállítja a videó tájolását ( 48. oldal). Megjeleníti vagy elrejti a videó adatait ( 50. oldal). A fájl adatait, például a fájlméretet, a felbontást, a video-/hangtömörítés formátumát és a fájlnevet jeleníti meg. Beállítja a kijelző fényerejét ( 76. oldal). Megjeleníti a pontos időt ( 78. oldal). Megjelenik az utoljára lejátszott zeneszámhoz tartozó Now Playing képernyő.

55 55 Fényképek lejátszása Fénykép megjelenítése Két lehetőség van: vagy csak egyetlen fényképet jelenít meg a képernyőn (egyetlen kép), vagy több fényképet, folyamatosan egymás után (diavetítés) ( 60. oldal). Photo Library BACK/HOME gomb 5-funkciós gomb Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot, amíg a Home menü meg nem jelenik. Nyomja meg a / / / gombot a (Photo Library) lehetőség Megjelenik a fényképmappák felsorolása. Nyomja meg a / / / gombot egy mappa kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. Megjelenik a fényképek listája. Nyomja meg a / / / gombot egy fénykép kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. Megjelenik a kiválasztott fénykép. Nyomja meg a / gombot az előző vagy a következő fényképek megjelenítéséhez.

56 56 Fényképek lejátszása Tippek A zeneszámok lejátszása, illetve a rádióadások vétele akkor is folytatódik, amikor fényképeket keres a fényképmappák vagy fényképek listájában, illetve amikor a fénykép Now Playing képernyője látszik. A kijelölt mappában található fényképeket folyamatosan egymás után is megjelenítheti (diavetítés) ( 60. oldal). A lejátszóra áthelyezett fényképeket mappákba rendezheti. Jelölje ki a Windows Intézőben [WALKMAN] felirattal jelzett lejátszót, majd húzzon át egy új mappát közvetlenül a [WALKMAN] lehetőségre. Az adathierarchia részletes leírását lásd a 29. oldalon. Megjegyzések A fényképmappák listája legfeljebb fényképmappát tartalmazhat. Ezenfelül fénykép jeleníthető meg a fényképlistákban, az őket tartalmazó mappák számától függetlenül. Ha a fénykép túl nagy vagy megsérült, megjelenik a ikon, és a fénykép nem jeleníthető meg.

57 57 Fényképek lejátszása A fénykép tájolásának beállítása A fénykép tájolásánál a Vertical, a Horizontal (right) és a Horizontal (left) lehetőség közül választhat. Settings BACK/HOME gomb 5-funkciós gomb Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot, amíg a Home menü meg nem jelenik. Nyomja meg a / / / gombot a (Settings) lehetőség Nyomja meg a / / / gombot a Photo Settings lehetőség Megjelenik a fényképbeállításokat tartalmazó Photo Settings felsorolás. Nyomja meg a / / / gombot a Photo Orientation lehetőség

58 58 Fényképek lejátszása Nyomja meg a / / / gombot a kívánt beállítás kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. Vertical : képpontot jelenít meg. (Alapbeállítás) Horizontal (right) vagy Horizontal (left) : képpontot jelenít meg. Az 5-funkciós gomb funkciói a Photo Orientation beállításnak megfelelően változnak ( 19. oldal). Vertical Horizontal Tipp A fénykép tájolását a fénykép Now Playing képernyőjén is be lehet állítani. Nyomja meg az OPTION/PWR OFF gombot, majd válassza ki a Photo Orientation lehetőséget a beállítások menüből.

59 59 Fényképek lejátszása A fénykép-képernyő megjelenítésének beállítása A fénykép megjelenítése közben megjelenítheti vagy elrejtheti a fénykép adatait, például a lejátszás ikonját stb. Settings BACK/HOME gomb 5-funkciós gomb Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot, amíg a Home menü meg nem jelenik. Nyomja meg a / / / gombot a (Settings) lehetőség Nyomja meg a / / / gombot a Photo Settings lehetőség Megjelenik a fényképbeállításokat tartalmazó Photo Settings felsorolás. Nyomja meg a / / / gombot a Display lehetőség Nyomja meg a / / / gombot a kívánt beállítás kiválasztásához, majd a gombot a megerősítéshez. On : Megjeleníti a fénykép címét, a fénykép készítésének dátumát, a lejátszás állapotát, a fénykép számát stb. Off : Elrejti az aktuális fénykép adatait. (Alapbeállítás) Tipp A megjelenítést a fénykép Now Playing képernyőjén is be lehet állítani. Nyomja meg az OPTION/PWR OFF gombot, majd válassza ki a Display lehetőséget a menüből. Megjegyzés Ha a Photo Orientation esetében a Horizontal (right) vagy a Horizontal (left) ( 57. oldal) beállítás van érvényben, a fénykép címe még akkor sem jelenik meg, ha a Display esetében az On beállítás van érvényben.

60 60 Fényképek lejátszása Diavetítés A kijelölt mappában található fényképeket folyamatosan egymás után is megjelenítheti. Photo Library BACK/HOME gomb 5-funkciós gomb Tartsa lenyomva a BACK/HOME gombot, amíg a Home menü meg nem jelenik. Nyomja meg a / / / gombot a (Photo Library) lehetőség Megjelenik a fényképmappák felsorolása. Nyomja meg a / / / gombot egy fényképmappa kiválasztásához, majd a gombot. Elkezdődik a diavetítés. Tipp A diavetítést a következő műveletekkel is el lehet indítani: Tartsa lenyomva a gombot a fényképek listájában. Nyomja meg a gombot a fénykép Now Playing képernyőjén. Nyomja meg az OPTION/PWR OFF gombot a fényképmappák vagy fényképek listájában, majd válassza ki a Begin slide show lehetőséget a menüből. Megjegyzés Diavetítés közben a képernyő nem kapcsol ki automatikusan, és nem vált át képernyővédőre ( 75. oldal).

Az Ön kézikönyve SONY NWZ-E436F http://hu.yourpdfguides.com/dref/1106014

Az Ön kézikönyve SONY NWZ-E436F http://hu.yourpdfguides.com/dref/1106014 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Kezelési útmutató NWZ-S515 / S516 / S615F / S616F / S618F Sony Corporation (1)

Kezelési útmutató NWZ-S515 / S516 / S615F / S616F / S618F Sony Corporation (1) Kezelési útmutató NWZ-S515 / S516 / S615F / S616F / S618F 2007 Sony Corporation 3-219-718-93 (1) A kézikönyvekről A következő kézikönyvek találhatók meg a lejátszó mellett. Ezenkívül, ha a mellékelt CD-ROM

Részletesebben

Kezelési útmutató NWZ-A815 / A816 / A Sony Corporation (1)

Kezelési útmutató NWZ-A815 / A816 / A Sony Corporation (1) Kezelési útmutató NWZ-A815 / A816 / A818 2007 Sony Corporation 3-270-664-73 (1) A kézikönyvekről A következő kézikönyvek találhatók meg a lejátszó mellett. Ezenkívül, ha a mellékelt CD-ROM lemezről szoftvert

Részletesebben

Kezelési útmutató NWZ-A826 / A828 / A Sony Corporation (2)

Kezelési útmutató NWZ-A826 / A828 / A Sony Corporation (2) Kezelési útmutató NWZ-A826 / A828 / A829 2008 Sony Corporation 3-289-808-91 (2) A kézikönyvekről A következő kézikönyvek találhatók meg a lejátszó mellett. Ezenkívül, ha a mellékelt CD-ROM lemezről szoftvert

Részletesebben

Kezelési útmutató NW-A805 / A806 / A Sony Corporation (1)

Kezelési útmutató NW-A805 / A806 / A Sony Corporation (1) Tartalomjegyzék Menü TárgymuTárgymutató tató Kezelési útmutató NW-A805 / A806 / A808 2007 Sony Corporation 2-896-042-93 (1) A kézikönyvekről A lejátszó mellett megtalálható a Quick Start Guide és ez a

Részletesebben

Kezelési útmutató NWZ-E443 / E444 / E445. Kattintson! Közvetlenül a következőkre ugorhat: Zene átvitele. Videók/fényképek átvitele.

Kezelési útmutató NWZ-E443 / E444 / E445. Kattintson! Közvetlenül a következőkre ugorhat: Zene átvitele. Videók/fényképek átvitele. Kattintson! Közvetlenül a következőkre ugorhat: Zene átvitele Videók/fényképek átvitele Hibaelhárítás Kezelési útmutató NWZ-E443 / E444 / E445 2009 Sony Corporation 4-154-409-91(1) Megjegyzés A vásárlás

Részletesebben

NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005

NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005 2-688-631-91(1) NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005 Kezelési útmutató HU 2006 Sony Corporation 4 Tartalomjegyzék Mellékelt tartozékok... 6 Menü bemutatása... 7 Alapműveletek Alkatrészek és

Részletesebben

Kezelési útmutató NWZ-S636F / S638F / S639F / S736F / S738F / S739F Sony Corporation (1)

Kezelési útmutató NWZ-S636F / S638F / S639F / S736F / S738F / S739F Sony Corporation (1) Kezelési útmutató NWZ-S636F / S638F / S639F / S736F / S738F / S739F 2008 Sony Corporation 4-110-118-92 (1) A Kezelési útmutató használata A Kezelési útmutatóban található gombok használata A kézikönyv

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY NWZ-E444 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2786014

Az Ön kézikönyve SONY NWZ-E444 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2786014 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Kezelési útmutató NW-E013 / E015 / E016 / E013F / E015F / E016F Sony Corporation (1)

Kezelési útmutató NW-E013 / E015 / E016 / E013F / E015F / E016F Sony Corporation (1) Kezelési útmutató NW-E013 / E015 / E016 / E013F / E015F / E016F 2007 Sony Corporation 3-093-020-92 (1) A kézikönyvekről A lejátszó mellett megtalálható a Quick Start Guide, ez a PDF-formátumú Kezelési

Részletesebben

Kezelési útmutató NW-S603 / S605 / S703F / S705F / S706F. 2006 Sony Corporation 2-887-744-92 (1)

Kezelési útmutató NW-S603 / S605 / S703F / S705F / S706F. 2006 Sony Corporation 2-887-744-92 (1) Kezelési útmutató NW-S603 / S605 / S703F / S705F / S706F 2006 Sony Corporation 2-887-744-92 (1) A kézikönyvekről A lejátszó mellett megtalálható a Quick Start Guide és ez a PDF-formátumú Kezelési útmutató.

Részletesebben

Kezelési útmutató NWZ-A844 / A845 / A846 / A847. Tartalomjegyzék. Home menü Tárgymutató. Kattintson! Közvetlenül a következőkre ugorhat: Zene átvitele

Kezelési útmutató NWZ-A844 / A845 / A846 / A847. Tartalomjegyzék. Home menü Tárgymutató. Kattintson! Közvetlenül a következőkre ugorhat: Zene átvitele Kattintson! Közvetlenül a következőkre ugorhat: Zene átvitele Videók/fényképek/podcastok átvitele Hibaelhárítás Kezelési útmutató NWZ-A844 / A845 / A846 / A847 2009 Sony Corporation 4-165-068-92(1) Megjegyzés

Részletesebben

Kezelési útmutató NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E Sony Corporation (1)

Kezelési útmutató NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E Sony Corporation (1) Kezelési útmutató NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005 2006 Sony Corporation 2-688-631-92 (1) 2 A kézikönyvekről A lejátszó mellett megtalálható a Quick Start Guide és ez a PDF-formátumú Kezelési

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY NWZ-A846 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2786321

Az Ön kézikönyve SONY NWZ-A846 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2786321 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY NWZ-A847 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2786295

Az Ön kézikönyve SONY NWZ-A847 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2786295 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

2-659-086-11(1) NW-A1000 / A3000. Kezelési útmutató. 2005 Sony Corporation

2-659-086-11(1) NW-A1000 / A3000. Kezelési útmutató. 2005 Sony Corporation 2-659-086-11(1) NW-A1000 / A3000 Kezelési útmutató HU 2005 Sony Corporation Néhány szó a Kezelési útmutatókról (Előfordulhat, hogy az Ön nyelvén nem elérhető a PDF fájl, ebben az esetben a Kezelési útmutatóhoz

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Az MP3 a médialejátszók új generációja. Támogatja az MP2, MP3, WMA és WAV fájlok lejátszását. Magas színvonal, megbízhatóság és átdolgozott dizájn jellemzi. Áttekintés Átdolgozott dizájn

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozi-rendszer BDV-EF1100 HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-EF1100 1 A doboz tartalma/a hangsugárzók üzembe helyezése BDV-EF1100 2 3 Televízió-készülék csatlakoztatása

Részletesebben

IPTV Képek és zene funkció Beállítások és tudnivalók

IPTV Képek és zene funkció Beállítások és tudnivalók IPTV Képek és zene funkció Beállítások és tudnivalók Nézegesse kedvenc képeit a fotelben ülve TV-je képernyőjén, vagy éppen hallgassa kedvenc zenéit szintén a TV-je segítségével! A Képek és zene új IPTV

Részletesebben

Kezdeti lépések a PSS-sel (Personal Sound System)

Kezdeti lépések a PSS-sel (Personal Sound System) QSG_hun 29/12/04 15:17 Page 67 Magyar Kezdeti lépések a PSS-sel (Personal Sound System) Olvassa el ezt az ismertetőt, mielőtt használatba veszi PSS-ét. Személyi hangrendszer (pss) eszközének használatához

Részletesebben

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac IRIScan Anywhere 5 PDF Scan anywhere, go paperless! for Windows and Mac Mobile scanner & OCR software Kezdő lépések Jelen Gyorsismertető segítségével megkezdheti az IRIScan TM Anywhere 5 használatát. Kérjük,

Részletesebben

Kezelési útmutató NWZ-B142/B143/B142F/B143F Sony Corporation (1)

Kezelési útmutató NWZ-B142/B143/B142F/B143F Sony Corporation (1) Kezelési útmutató NWZ-B142/B143/B142F/B143F 2009 Sony Corporation 4-145-620-91 (1) A Kezelési útmutató használata A Kezelési útmutatóban található gombok használata A kézikönyv jobb felső sarkában található

Részletesebben

Kezelési útmutató NWZ-X1050 / X1060. 2009 Sony Corporation 4-141-618-91 (1)

Kezelési útmutató NWZ-X1050 / X1060. 2009 Sony Corporation 4-141-618-91 (1) Kezelési útmutató NWZ-X1050 / X1060 2009 Sony Corporation 4-141-618-91 (1) A kezelési útmutató használata A kezelési útmutatóban található gombok használata A kézikönyv jobb felső sarkában található gombokra

Részletesebben

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

Az MP3 lejátszó használata

Az MP3 lejátszó használata Használat Az MP3 lejátszó használata Az MP3-ról Személyes használaton kívüli célokra a szerzői jog tulajdonosának engedélye nélkül tilos MP3 fájlokat létrehozni olyan forrásokból, mint rádióadások, lemezek,

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozi-rendszer BDV-EF420 BDV-EF220 HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-EF220 BDV-EF420 1 A csomagolás tartalma/a hangsugárzók beállítása BDV-EF420 2 A tv-készülék csatlakoztatása

Részletesebben

HP mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató

HP mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató HP mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült

Részletesebben

Kezelési útmutató NW-S202F / S203F / S205F / S Sony Corporation (3)

Kezelési útmutató NW-S202F / S203F / S205F / S Sony Corporation (3) Kezelési útmutató NW-S202F / S203F / S205F / S202 2006 Sony Corporation 2-887-524-91 (3) A kézikönyvekről A lejátszó mellett megtalálható a Quick Start Guide és ez a PDF-formátumú Kezelési útmutató. Ezenkívül,

Részletesebben

A P-touch Transfer Manager használata

A P-touch Transfer Manager használata A P-touch Transfer Manager használata Verzió 0 HUN Bevezetés Fontos megjegyzés A dokumentum tartalma és a termék műszaki adatai értesítés nélkül módosulhatnak. A Brother fenntartja a jogot, hogy értesítés

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

HP ScrollSmart mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató

HP ScrollSmart mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató HP ScrollSmart mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista elnevezés a Microsoft Corporationnek az

Részletesebben

Szoftverfrissítés Felhasználói útmutató

Szoftverfrissítés Felhasználói útmutató Szoftverfrissítés Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Általános nyomtató meghajtó útmutató

Általános nyomtató meghajtó útmutató Általános nyomtató meghajtó útmutató Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) B verzió HUN 1 Áttekintés 1 A Brother

Részletesebben

Használati utasítás Prestigio Nobile PER3562. Alapvető műveletek

Használati utasítás Prestigio Nobile PER3562. Alapvető műveletek Használati utasítás Alapvető műveletek Nyomja meg és tartsa benyomva a Power gombot a készülék bekapcsolásához. A készülék automatikusan belép a főmenübe a Kezdő képernyőn az üdvözlő képernyő után. A főmenü

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozi-rendszer BDV-E6100 BDV-E4100 BDV-E3100 BDV-E2100 HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-E6100 BDV-E4100 BDV-E3100 BDV-E2100 1 A csomagolás tartalma/a hangsugárzók

Részletesebben

Gyorsbeállítási útmutató

Gyorsbeállítási útmutató Gyorsbeállítási útmutató NWZ-B142, NWZ-B143, NWZ-B142F, NWZ-B143F 2009 Sony Corporation Printed in Czech Republic (EU) 4-145-624-11(1) Néhány szó az útmutatóról Gyorsbeállítási útmutató: ismerteti a beállításokat,

Részletesebben

Kezdeti lépések NSZ-GS7. Hálózati médialejátszó

Kezdeti lépések NSZ-GS7. Hálózati médialejátszó Kezdeti lépések HU Hálózati médialejátszó NSZ-GS7 A képernyőkön megjelenő képek, a működtetés és a műszaki adatok előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. Kezdeti lépések: ON/STANDBY A lejátszó be-

Részletesebben

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

HP Mobile távirányító (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató

HP Mobile távirányító (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató HP Mobile távirányító (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation védjegye vagy bejegyzett

Részletesebben

A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak.

A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak. Mappakezelés WINDOWS-7 A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak. A PC legnagyobb mappája, amely az összes többi mappát is magában foglalja,

Részletesebben

Å ÒÚ È Á ÔÛÒÍ Ú ÁÔÚË Ó ÚÍË

Å ÒÚ È Á ÔÛÒÍ Ú ÁÔÚË Ó ÚÍË Digital Audio Player SA170 Quick start guide 1 Hurtig start 57 Guide de démarrage rapide 8 Nopea aloitus 64 Kurzanleitung 15 Rychlý přehled 71 Guía de inicio rápido 22 Gyors áttekintés 78 Handleiding voor

Részletesebben

ipod interfész csatlakozó KS-PD100 Az adapter használata előtt

ipod interfész csatlakozó KS-PD100 Az adapter használata előtt ipod interfész csatlakozó KS-PD100 Az adapter használata előtt Utolsó frissítés: 2006. március 1. 1 Támogatott JVC autórádiók Ez az adapter az alábbi JVC autórádiókat támogatja* 1 : 2003-ban vagy később

Részletesebben

DIGITÁLIS AUDIO LEJÁTSZÓ YP-T9J

DIGITÁLIS AUDIO LEJÁTSZÓ YP-T9J DIGITÁLIS AUDIO LEJÁTSZÓ YP-T9J Biztonsági elôírások Olvassa el figyelmesen az alábbi tudnivalókat, annak érdekében, hogy a használat során se önmagában, se a készülékben kárt ne tegyen. A készülék használata

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

magyar NYELVŰ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

magyar NYELVŰ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV MAGYAR 404 magyar NYELVŰ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 3 verzió Kérjük, látogasson el a www.archos.com/manuals weboldalra és töltse le a kézikönyv legfrissebb verzióját. Kedves Vásárló! Köszönjük, hogy ezt az

Részletesebben

A távirányító használata

A távirányító használata A távirányító használata A távirányító használata A távirányító használatával kapcsolatos óvintézkedések. Legyen óvatos a távirányítóval, különösen mert kicsi és könnyű. A leejtéstől vagy a kemény ütéstől

Részletesebben

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: Beállítás gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó Termékinformáció A: Objektívgyűrű B: A távcső lencséi C: LCD-kijelző A távcső használata D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó G: Üzemmód gomb H: Fókuszbeállító

Részletesebben

D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÁTTEKINTÉS Különleges design Az egyedi kialakításnak köszönhet ően kézbe simuló forma. Támogatott zenei formátumok Támogatott formátumok: MP3, WMA, WAV. USB csatlakozó

Részletesebben

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman MP3 Manager Software for Sony Network Walkman Használati útmutató A WALKMAN a Sony Corporation sztereó fejhallgatós termékcsaládot (Headphone Stereo) fémjelző bejegyzett védjegye. A a Sony Corporation

Részletesebben

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: Beállítás gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó Termékinformáció A: Objektívgyűrű B: A távcső lencséi C: LCD-kijelző A távcső használata D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó G: Üzemmód gomb H: Fókuszbeállító

Részletesebben

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless Használati útmutató jabra.com/movewireless 1. ÜDVÖZÖLJÜK...3 2. A DOBOZ TARTALMA... 4 3. A FEJHALLGATÓ VISELÉSE...5 3.1 A MAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA 4. A FEJHALLGATÓ FELTÖLTÉSE... 6 4.1 AKKUMULÁTOR TÖLTÖTTSÉGJELZŐ

Részletesebben

MA C-180/182/184/188 MP4 lejátszó Felhasználói kézikönyv

MA C-180/182/184/188 MP4 lejátszó Felhasználói kézikönyv MA C-180/182/184/188 MP4 lejátszó Felhasználói kézikönyv 1 Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a hordozható MP4 lejátszót. Kérjük, hogy a lejátszó használata előtt a kézikönyvet figyelmesen olvassa el, és

Részletesebben

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató Acer kivetítők 3D technológiával Gyorsútmutató 2012. Minden jog fenntartva. Használati útmutató az Acer kivetítősorozatához Eredeti kiadás: 8/2012 Típusszám: Sorozatszám: Vásárlás időpontja: Vásárlás helye:

Részletesebben

Quick start guide HDD1420 HDD1430. Micro jukebox HDD1820 HDD1630 HDD1635

Quick start guide HDD1420 HDD1430. Micro jukebox HDD1820 HDD1630 HDD1635 Micro jukebox Quick start guide 1 Guide de démarrage rapide 8 Kurzanleitung 15 Guía de inicio rápido 22 Handleiding voor snel gebruik 29 Guida di riferimento rapido 36 Início rápido 43 Snabbguide 50 Quick

Részletesebben

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni.

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Használati utasítás 1. Biztonsági figyelmeztetés Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Biztonsági kód Az alapértelmezett kód 1122. Ez a kód megakadályozza, hogy más személyek

Részletesebben

HD 1080P Headset-stílusú hordható. kamera. felhasználói kézikönyv

HD 1080P Headset-stílusú hordható. kamera. felhasználói kézikönyv HD 1080P Headset-stílusú hordható kamera felhasználói kézikönyv 1. Bekapcsolás /Indítás /Megállítás 2. Mód 3. Lencse 4. MIC 5. Jelző fény 6. USB/Áram port 7. TF kártyanyílás Első rész: Bemutatás Ez a termék

Részletesebben

Egyszerűsített útmutató. Egyszerűsített útmutató NWZ-A815 / A816 / A818

Egyszerűsített útmutató. Egyszerűsített útmutató NWZ-A815 / A816 / A818 Rendszerkövetelmények Számítógép: IBM PC/AT, vagy azzal kompatibilis számítógép, melyre az alábbi Windows operációsrendszerek egyike van telepítve.* Windows XP Home Edition (2. javítócsomag vagy frissebb)/windows

Részletesebben

Itt kezdje! Gyors üzembe helyezési útmutató

Itt kezdje! Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozirendszer BDV-NF7220 HU Itt kezdje! Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-NF7220 1 A doboz tartalma/a hangsugárzók üzembe helyezése BDV-NF7220 2 Televízió-készülék csatlakoztatása

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén)

A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén) A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén) A Web Services protokoll lehetővé teszi a Windows Vista (SP2 vagy

Részletesebben

GGMM M4. Használati útmutató. M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma. Kezelő egység:

GGMM M4. Használati útmutató. M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma. Kezelő egység: GGMM M4 Használati útmutató M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma M4 hangszóró + PU bőr vállpánt + AC táp adapter + AUX audió kábel + + használati útmutató + garanciajegy Kezelő egység: POWER

Részletesebben

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő Felhasználói kézikönyv Bevezető Ez a felhasználói kézikönyv a HF-DVR5704T 4 csatornás H.264 tömörítésű hálózati rögzítő használatát mutatja be. Nem tér ki az eszköz telepítésére,

Részletesebben

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0 Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0 A csomag tartalma Használat előtt ellenőrizze, hogy a fényképezőgép doboza tartalmazza-e a következő elemeket. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot a fényképezőgépkereskedővel.

Részletesebben

NeoTV 350 médialejátszó NTV350

NeoTV 350 médialejátszó NTV350 NeoTV 350 médialejátszó NTV350 2011 NETGEAR, Inc. Minden jog fenntartva. Jelen kiadvány a NETGEAR, Inc.engedélye nélkül részben sem állítható elő újra, továbbítható, írható át, nem tárolható mások által

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása 1. Csomag tartalma 1. Prestigio autós DVR 2. Tapadókorong 3. DC 5V autós töltő 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. AV-kábel 2. A készülék bemutatása 1 SD/MMC-kártyanyílás 10 Fel 2 Mikrofon 11

Részletesebben

ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó

ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó Felhasználói kézikönyv Bevezetõ Az Ön által megvásárolt HD media lejátszója a következõ fájl formátumokat támogatja: Video: H.264, AVI MP4 RM MPEG RMVB VOB MOV DAT,

Részletesebben

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Gyors áttekintő útmutató CD-ROM Garancia Megjegyzés * A több kézibeszélőt

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Tartalom

Felhasználói kézikönyv Tartalom Felhasználói kézikönyv 2 Az első lépések 4 Kezelőszervek 4 Tartozékok 5 Minimális rendszerkövetelmények 5 Az akkumulátor feltöltése 5 Be- és kikapcsolás 6 LCM-kijelző 7 LED-jelzőfény 7 WEB CAM illesztőprogram

Részletesebben

MP4 lejátszó használati utasítás

MP4 lejátszó használati utasítás MP4 lejátszó használati utasítás Köszönjük, hogy termékünket választotta. A készülék könnyebb kezelése érdekében olvassa át a használati utasítást. Jellemzők 3.0,400 240 felbontású, 262K színű TFT kijelző

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. GPS* SOLAR óra. A világ mind a 39 időzónáját felismeri.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. GPS* SOLAR óra. A világ mind a 39 időzónáját felismeri. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. Jellemzők: GPS* SOLAR óra. Egyetlen gomb megnyomásával beállíthatjuk a pontos helyi időt bárhol a világon. Az óra a GPS műholdak jeleit fogadva gyorsan beáll a pontos időre. A világ

Részletesebben

Üzembe helyezési útmutató

Üzembe helyezési útmutató Rúdhangsugárzó Üzembe helyezési útmutató HT-CT370 Tartalomjegyzék Üzembe helyezés 1 A doboz tartalma 4 2 Elhelyezés 5 3 Csatlakoztatás 6 4 A rendszer bekapcsolása 8 5 Hanglejátszás 9 Alapműveletek A hangeffektusok

Részletesebben

Tartalom. A Beo4 távirányító használata, 3. A Beo4 gombokról bővebben, 4 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek

Tartalom. A Beo4 távirányító használata, 3. A Beo4 gombokról bővebben, 4 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek Beo4 Útmutató Tartalom A Beo4 távirányító használata, 3 A Beo4 gombokról bővebben, 4 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek A Beo4 testreszabása, 5 Extra gomb hozzáadása Az extra gombok

Részletesebben

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez Bevezetés A Memeo Instant Backup egyszerű biztonsági másolási megoldás, mely nagy segítséget nyújt a bonyolult digitális világban. A Memeo Instant Backup automatikus módon, folyamatosan biztonsági másolatot

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Mindig az Ön rendelkezésére áll! GoGEAR SA4MIN02 SA4MIN04

Felhasználói kézikönyv. Mindig az Ön rendelkezésére áll! GoGEAR SA4MIN02 SA4MIN04 Mindig az Ön rendelkezésére áll! Regisztrálja termékét és vegye igénybe a rendelkezésre álló támogatást: www.philips.com/welcome GoGEAR Kérdése van? Lépjen kapcsolatba a a Philips céggel! SA4MIN02 SA4MIN04

Részletesebben

A csomag a következő elemeket tartalmazza: Ha a fenti elemek bármelyike hiányzik, kérjük, keresse meg viszonteladóját.

A csomag a következő elemeket tartalmazza: Ha a fenti elemek bármelyike hiányzik, kérjük, keresse meg viszonteladóját. A termék a következő operációs rendszerekkel működik: Windows XP, 2000, Me, and 98SE Kezdő lépések DSM-320 Vezeték nélküli Médialejátszó A következőkre lesz szüksége: Windows XP, 2000, Me vagy 98SE, 500MHz-es

Részletesebben

Digitális óra FULL HD WiFi kamerával

Digitális óra FULL HD WiFi kamerával Digitális óra FULL HD WiFi kamerával Használati útmutató A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 Tel: +36 70 290 1480, e-mail: info@spystore.hu 1. oldal 1. Termékleírás 1.

Részletesebben

Fém minidiktafon távolsági lehallgatással

Fém minidiktafon távolsági lehallgatással Fém minidiktafon távolsági lehallgatással Használati útmutató A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 Tel: +36 70 290 1480, e-mail: info@spystore.hu 1. oldal www.spystore.hu

Részletesebben

Egyszerűsített útmutató

Egyszerűsített útmutató 4-109-572-11(1) Egyszerűsített útmutató NWZ-E435F, NVZ-E436F, NVZ-E438F 2008 Sony Corporation Printed in Czech Republic (EU) 1 HU Néhány szó az útmutatóról Egyszerűsített útmutató: bemutatja a zeneszámok,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Prestigio Nobile PER3172. Alapvető műveletek

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Prestigio Nobile PER3172. Alapvető műveletek Alapvető műveletek Nyomja meg és tartsa benyomva a bekapcsoló gombot a készülék bekapcsolásához. A készülék automatikusan belép a Kezdő oldalra az üdvözlő képernyő után. A Kezdő oldalon nyomja meg a Menü

Részletesebben

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez KISOKOS Windows Vista rendszerhez TARTALOM 1. fejezet: RENDSZERKöVETELMéNYEK...1 2. fejezet: NYOMTATóSZOFTVER TELEPíTéSE WINDOWS HASZNáLATA ESETéN...2 Szoftver telepítése helyi nyomtatáshoz... 2 Szoftver

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless Felhasználói kézikönyv Audio Baby monitor PNI B6000 wireless A készülék első bekapcsolása vagy használata előtt, kérjük olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és tartsa meg ezt a kézikönyvet a későbbi

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: ,

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: , Felhasználói Kézikönyv Rii K18 Multimédiás Billentyűzet és Touchpad 1141 Budapest, Fogarasi út 77. 1095 Budapest, Mester u. 34. Tel.: *220-7940, 220-7814, 220-7959, Tel.: *218-5542, 215-9771, 215-7550,

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS PM Bluetooth Sminktetováló Készülék

HASZNÁLATI UTASÍTÁS PM Bluetooth Sminktetováló Készülék HASZNÁLATI UTASÍTÁS PM Bluetooth Sminktetováló Készülék Készülék jellemzők A vezérlőegységben egy 5000mAh akkumulátor van, melynek köszönhetően 8-10 órán keresztül működik egy töltéssel. Amikor kezd lemerülni

Részletesebben

Sygic: Voucher Edition for Android telepítése

Sygic: Voucher Edition for Android telepítése Sygic: Voucher Edition for Android telepítése A mellékelt képernyőképek illusztrációként szolgálnak! 1. A szoftver letöltése és telepítése 1.1. Töltse le az alkalmazást készülékén keresztül a Google Play

Részletesebben

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre.

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. Letöltés - Firmware-frissítés - Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. A fényképezőgép Firmwareverziójának

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója 9234594 2. kiadás A Nokia, a Nokia Connecting People és a Pop-Port a Nokia Corporation bejegyzett védjegyei. Copyright 2005 Nokia. Minden jog

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Mindig az Ön rendelkezésére áll! GoGEAR SA4MIN02 SA4MIN04

Felhasználói kézikönyv. Mindig az Ön rendelkezésére áll! GoGEAR SA4MIN02 SA4MIN04 Mindig az Ön rendelkezésére áll! Regisztrálja termékét és vegye igénybe a rendelkezésre álló támogatást: www.philips.com/welcome GoGEAR Kérdése van? Lépjen kapcsolatba a a Philips céggel! SA4MIN02 SA4MIN04

Részletesebben

BeoSound 4. Kiegészítés

BeoSound 4. Kiegészítés BeoSound 4 Kiegészítés Menürendszer Ez a kiegészítés a BeoSound 4 úmutatóra vonatkozó módosításokat tartalmazza. Az új szoftvernek köszönhetően, a zenei rendszer új szolgáltatásokkal bővült. A menürendszer

Részletesebben

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra Nyomtató telepítése A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra duplán kattintva kezdeményezhetjük.

Részletesebben

Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató:

Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató: ! Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató: A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 1. oldal www.kemtech.hu # Fontos információk a berendezés vízállóságáról: Az

Részletesebben

USB keylogger PRO. Használati útmutató. A szállító elérhetősége:

USB keylogger PRO. Használati útmutató. A szállító elérhetősége: USB keylogger PRO Használati útmutató A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 Tel: +36 70 290 1480, e-mail: info@spystore.hu 1. oldal 1. Termékleírás Az USB keylogger egy

Részletesebben

Fontos biztonsági figyelmeztetések

Fontos biztonsági figyelmeztetések Fontos biztonsági figyelmeztetések Figyelem: HD-2400 FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére hívja fel a figyelmet a készülék belsejében, mely áramütést

Részletesebben

Rövid üzembe helyezési útmutató. 1 Csatlakoztassa! 2 Bevezetés 3 Jó szórakozást! CD290 CD295

Rövid üzembe helyezési útmutató. 1 Csatlakoztassa! 2 Bevezetés 3 Jó szórakozást!   CD290 CD295 Regisztrálja termékét és vegye igénybe a rendelkezésre álló támogatást: www.philips.com/welcome CD290 CD295 Rövid üzembe helyezési útmutató 1 Csatlakoztassa! 2 Bevezetés 3 Jó szórakozást! A doboz tartalma

Részletesebben

Alpha1 PRO Okoseszköz Applikáció. Használati Útmutató

Alpha1 PRO Okoseszköz Applikáció. Használati Útmutató Alpha1 PRO Okoseszköz Applikáció Használati Útmutató 1. UBTECH felhasználó A UBTECH felhasználó azonosítód bármelyik termékünk esetében érvényes és használható. Az Alpha1 Applikációba történő belépéskor

Részletesebben